Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 19 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Financieel Natuurherstelwet wankelt door boerenprotest en geruzie in Berlijn

BRUSSEL (ANP) - De omstreden Europese natuurherstelwet komt er mogelijk toch niet. Het draagvlak voor de wet brokkelt in het zicht van de eindstreep af en er blijven te weinig EU-landen over die de wet steunen, vrezen voorstanders.

11 minuten geleden
Voetbal Oranje heeft fitte selectie voor oefenduels

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft een fitte selectie voor de komende oefenduels van het Nederlands elftal met Schotland en Duitsland. Hij is met al zijn 25 internationals aan de tweede training voor de vriendschappelijke interlands begonnen.

21 minuten geleden
Voetbal Duits talent Pavlovic haakt af voor oefenduels

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse voetbalploeg kan in de komende twee oefeninterlands tegen Frankrijk (zaterdag) en Nederland (dinsdag) niet beschikken over de 19-jarige Aleksandar Pavlovic. De talentvolle middenvelder van Bayern München was door bondscoach Julian Nagelsmann voor het eerst opgeroepen voor de 'Mannschaft', maar moest zich dinsdag om een amandelontsteking afmelden.

32 minuten geleden
Voetbal Voetbalclub Granada ontslaat opnieuw trainer

GRANADA (ANP) - Granada heeft voor de tweede keer dit seizoen de trainer ontslagen. De Uruguayaan Alexander Medina moet na nog geen half jaar vertrekken bij de nummer voorlaatst in de hoogste Spaanse voetbalklasse, zo bevestigt Granada op de website.

33 minuten geleden
Buitenland VN-mensenchef ziet honger Gaza als mogelijk oorlogswapen

NEW YORK (ANP) - Israël gebruikt honger in de Gazastrook mogelijk als een oorlogswapen, stelt VN-Mensenrechtenchef Volker Türk. Hij wijst erop dat dit een oorlogsmisdaad zou zijn. De levering van voedsel en andere goederen wordt beperkt door Israël, dat alle vrachtwagens voor Gaza controleert.

42 minuten geleden
Buitenland NAVO-chef dringt aan op snel vredesverdrag Armenië en Azerbeidzjan

JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan moeten zo snel mogelijk een vredesverdrag tekenen, vindt Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO. Hij was de afgelopen dagen in beide landen op bezoek en denkt dat er nu een kans ligt op "blijvende vrede".

42 minuten geleden
Buitenland Europese liberalen met driekoppige 'lijsttrekker' verkiezingen in

BRUSSEL (ANP) - VVD, D66 en andere Europese liberalen gaan niet met één Europees boegbeeld maar met een trio de komende verkiezingen in. Het Frans getinte drietal moet het opnemen tegen onder meer de centrumrechtse 'Spitzenkandidat' Ursula von der Leyen, die opgaat voor een herverkiezing als voorzitter van de Europese Commissie.

54 minuten geleden
Financieel Recordomzet en -winst uitbater luchthaven Frankfurt

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchthavenexploitant Fraport heeft vorig jaar een recordomzet en -winst geboekt, met name dankzij prestaties van luchthavens buiten Duitsland. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Fraport is onder meer de beheerder van Duitslands grootste vliegveld, die in Frankfurt. Op dat vliegveld lagen de passagiersaantallen nog wel onder het niveau van voor corona.

59 minuten geleden
Voetbal Heracles wil niet verder met voormalig international Willems

ALMELO (ANP) - Heracles-speler Jetro Willems moet op zoek naar een nieuwe club. De Almelose Eredivisionist heeft besloten de optie in het contract van de 22-voudig international niet te lichten. Willems (29) kwam vorig jaar transfervrij over van FC Groningen en tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

1 uur geleden
Financieel Cryptobeurs BitMEX onderzoekt 'flash crash' bitcoin op platform

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Cryptobeurs en handelsplatform BitMEX gaat onderzoek doen naar de ongebruikelijke handelsactiviteiten die tot een 'flash crash' in de bitcoin op zijn platform hebben geleid. De prijs van de bitcoin kelderde maandag op BitMEX tot 8900 dollar, terwijl de grootste digitale munt op andere concurrerende cryptobeurzen voor meer dan 66.000 dollar werd verhandeld. Na de koersval herstelde de prijs van de bitcoin op BitMEX zich snel.

1 uur geleden
Financieel Meer boeren en tuinders verkopen hun bedrijf om hoge grondprijzen

UTRECHT (ANP) - Meer boeren en tuinders hebben vorig jaar hun bedrijf te koop gezet, meldt makelaarsvereniging NVM. Het zijn deels bedrijven van ondernemers die met pensioen gaan en geen opvolger hebben. Zij verkopen hun bedrijf volgens de makelaarsvereniging zodat ze kunnen profiteren van de hogere grondprijzen.

1 uur geleden
Financieel Frankrijk wil nieuwe bedrijven aantrekken met gunstigere regels

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse president Emmanuel Macron wil het voor bedrijven aantrekkelijker maken om zich in Frankrijk te vestigen. Met een nieuw pakket maatregelen moet het vooral makkelijker gaan worden om geld op te halen voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleine bedrijven. "Dit is een prioriteit op nationaal niveau de komende maanden", zei Macron.

1 uur geleden

Sport

Sport Australische tennisser De Minaur naar Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Na Daniil Medvedev is Alex de Minaur de tweede tennisser uit de mondiale top-10 die in juni deelneemt aan het Libéma Open in Rosmalen. De 25-jarige Australiër is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst. Eerder had Medvedev zijn komst naar het grastoernooi al toegezegd. De Rus staat vierde op de mondiale ranking.

2 uur geleden
Sport Talent Aldeguer kiest bij overstap naar MotoGP voor Ducati

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse motorrijder Fermin Aldeguer komt volgend jaar uit in de hoogste motorsportklasse MotoGP. Dat maakte de Italiaanse racestal Ducati bekend. Aldeguer (18) was afgelopen seizoen een opvallende verschijning in de Moto2. Hij won vijf grands prix en sloot het seizoen af als derde in de WK-stand.

3 uur geleden
Sport Ex-ijshockeyer Koltsov, partner van Sabalenka, plots overleden

MINSK (ANP/AFP) - Voormalig ijshockeyer Konstantin Koltsov, de vriend van de Belarussische tennisster Aryna Sabalenka, is op 42-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Belarussische ijshockeybond bevestigd. Koltsov "is plotseling overleden".

4 uur geleden

Gezond

Gezond Gezondheidsraad: erken fibromyalgie en neem klachten serieus

DEN HAAG (ANP) - Mensen met de ziekte fibromyalgie worden niet altijd serieus genomen, maar volgens de Gezondheidsraad is dat onterecht. De raad adviseert fibromyalgie moet te erkennen als een "belangrijk gezondheidsprobleem". Zorgverleners en uitkeringsinstanties moeten de klachten van patiënten "open en onbevooroordeeld" benaderen, stelt de raad in een advies aan minister van Volksgezondheid Conny Helder.

1 uur geleden
Gezond VVD wil ongevaccineerde kinderen weren uit opvang

DEN HAAG (ANP) - De VVD komt met een wetsvoorstel om ongevaccineerde kinderen uit de kinderopvang te weren als de vaccinatiegraad te laag is. Dat bevestigt een woordvoerder van de partij dinsdag na berichtgeving door RTL Nieuws. Aanleiding zijn de recente gevallen van kinkhoest en mazelen, en de dalende vaccinatiegraad in het algemeen.

4 uur geleden
Gezond Een op twintig jongeren houdt langdurig coronaklachten

BILTHOVEN (ANP) - Ongeveer een op de twintig jongeren heeft na een besmetting met het coronavirus daar lang klachten aan overgehouden. Dit wordt postcovid of langdurige covid genoemd. Bij volwassenen is het ongeveer 3 procent.

1 dag geleden
Gezond RIVM: mazelenuitbraak Eindhoven precies waarvoor we waarschuwden

DEN HAAG (ANP) - De mazelenuitbraak in Eindhoven is "precies waar we al eerder voor gewaarschuwd hebben", zegt een woordvoerder van gezondheidsinstituut RIVM. Het RIVM uitte in de zomer van vorig jaar al zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland, omdat het percentage gevaccineerde kinderen binnen het Rijksvaccinatieprogramma voor het tweede jaar op rij was gedaald.

3 dagen geleden

Voetbal

Voetbal België mist niet fitte Lukaku in oefeninterland tegen Ierland

TUBEKE (ANP) - De Belgische bondscoach Domenico Tedesco kan zaterdag niet beschikken over Romelu Lukaku in het oefenduel met Ierland. De Belgische voetbalbond KBVB meldt dat de aanvaller van AS Roma kampt met overbelasting van de lies.

2 uur geleden
Voetbal Duitsers oefenen voor EK voetbal nog tegen Oekraïne en Griekenland

FRANKFURT (ANP/DPA) - De nationale voetbalploeg van Duitsland speelt kort voor het EK in eigen land nog twee oefenduels. Op 3 juni neemt het team van bondscoach Julian Nagelsmann het in Neurenberg op tegen Oekraïne, vier dagen later is Griekenland in Mönchengladbach de tegenstander.

2 uur geleden
Voetbal Voetbalsters Ajax treffen Chelsea in kwartfinale Champions League

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax nemen het dinsdag om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. Hoewel de tegenstander de koploper is in de "de nummer 1 competitie van Europa", acht Ajax-trainster Suzanne Bakker haar speelsters niet kansloos.

8 uur geleden
Voetbal Ajax-directeur Kroes acht titel volgend seizoen niet realistisch

HILVERSUM (ANP) - Algemeen directeur Alex Kroes van Ajax, denkt niet dat de club volgend seizoen kan meestrijden om de titel. De algemeen directeur noemde dat in een interview in Rondo van Ziggo Sport "waarschijnlijk niet realistisch".

12 uur geleden

Technologie

Technologie Hoop op coronaprik voor mensen met zwak afweersysteem

LEIDEN (ANP) - Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben hoop gekregen op een coronavaccin dat beter geschikt is voor mensen met een verzwakt immuunsysteem. Die hebben minder baat bij de huidige coronavaccins, die vooral de aanmaak van antistoffen stimuleren. De wetenschappers zijn daarom bezig een ander vaccin te ontwikkelen, dat de aanmaak van bepaalde afweercellen extra bevordert. Bij muizen werkt het al goed, zo is nu vastgesteld.

1 jaar geleden
Technologie Prijs voor 'watermaker' Ap Verheggen

NIEUWERSLUIS (ANP) - Uitvinder Ap Verheggen krijgt de Over Hoop Prijs 2021 (25.000 euro) voor de SunGlacier, een apparaat dat waterdamp uit de buitenlucht condenseert en zo water oplevert op een plek waar dat niet lijkt te zijn. De vinding werd eerder gepresenteerd op de World Expo in Dubai. De koning en de koningin bezochten de installatie daar al en hadden zelfs een paraplu nodig. De SunGlacier leverde er 1200 liter water per dag op, dat als een regen naar beneden kwam. Buiten was het snikheet en gortdroog.

1 jaar geleden
Technologie HAPSS: eerste passagierstoestel in 2028 op waterstof naar Londen

DEN HAAG (ANP) - Vanaf 2028 moet het mogelijk zijn om met een middelgroot passagiersvliegtuig met tot tachtig zitplaatsen op waterstof van Amsterdam over de Noordzee naar Londen te vliegen. Een grote Nederlandse samenwerking bouwt momenteel een waterstofsysteem dat in bestaande vliegtuigen kan worden ingebouwd. Aan het initiatief doen verschillende bedrijven en instanties van eigen bodem mee.

1 jaar geleden
Technologie Bevingen en tsunami's gezien op sterren

GRONINGEN (ANP) - Niet alleen op de aarde komen bevingen voor, dat kan ook op sterren gebeuren. En soms zijn die 'sterbevingen' zo hevig dat er een soort tsunami ontstaat van het materiaal waar de ster van gemaakt is. Dat is een van de ontdekkingen die is gedaan met de Europese ruimtetelescoop Gaia.

1 jaar geleden