PZC schouwen-duiveland

Mannen aan de kook in Zierikzee

20:10

ZIERIKZEE - Mannen die kanker hebben of hebben gehad of mannen die iets leuks willen doen voor een man of vrouw die kanker heeft of heeft gehad, kunnen zich opgeven voor een VerwenMoment op zaterdag 4 november. 

 • Ma
  14º 12º
 • Di
  16º 14º
 • Wo
  17º 15º
 • Do
  16º 14º

bewolkt met lichte regen of motregen

'In Kattendijke gaan je ergste nachtmerries uitkomen'

PZC bevelanden

KATTENDIJKE - Kattendijke een lieflijk dorpje? Komende vrijdag en zaterdag even niet meer. De tuin van Maurice Hartman aan de Zuidweg verandert dan in een horrorbos met zombies, killerclowns en andere angstaanjagende figuren. ,,Je ergste nachtmerries gaan hier uitkomen'', zegt hij.

20:10

Westhoekzangers vieren feest in Burgh-Haamstede

PZC schouwen-duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - De Westhoekzangers bestaan vijftien jaar. Dat vierde het mannenkoor zondagmiddag met een gratis concert in de RK-kerk Onze Lieve Vrouwe ter Zee in Burgh-Haamstede. 

19:10

Ceulemans kan Dallinga niet aan overwinning helpen

Omroep Zeeland

Onder grote belangstelling maakte Raymond Ceulemans, 35-voudig wereldkampioen driebanden, zijn rentree voor Dallinga.com. Ondanks dat Ceulemans zijn eigen partij won, was het niet genoeg voor de teamoverwinning tegen Bousema Lochem. De bezoekers waren met 2-6 te sterk.

18:10

370101550-Zeeland-Nu-22-10-2017-ZNB171020OW

Omroep Zeeland

18u nieuws OZ

18:10

Achter de slalommende schapen aan

Omroep Zeeland

Slalommende schapen, dat is geen alledaags gezicht. Dit weekend was het te zien tijdens de wedstrijden voor schaaphoeders in Heikant. Daar gingen hondeneigenaren de strijd met elkaar aan om te kijken wie de schapen het best over het parcours kon loodsen.

18:10

Rollatorcheck is absolute must

PZC schouwen-duiveland

BROUWERSHAVEN - Rollators uitproberen en er aan wennen. Of je eigen oude exemplaar laten checken en eventueel repareren. Het kon allemaal tijdens de Rollatormiddag, zaterdag in het Tonnenmagazijn in Brouwershaven. 

17:10

Poëzie is iets om samen van te genieten

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - De Poëziekamer Schouwen-Duiveland overweegt de gedichten te bundelen waarmee de elf leden hun bijeenkomsten beginnen. De club gaat richting honderdste samenkomst en dat zou een mooie gelegenheid zijn.

17:10

Wibi Soerjadi speelt uitverkocht huiskamerconcert in Hulst

PZC zeeuws-vlaanderen

HULST - In een uitverkochte zaal Baudeloo genoten zondag ruim honderd toehoorders van een huiskamerconcert van Wibi Soerjadi.

17:10

Lachen om niks is ook gezond

PZC zeeuws-vlaanderen

AARDENBURG - Lachen is gezond, lachen als een boer met kiespijn of zich krom lachen, er zijn heel wat gezegdes en wijsheden over en rondom het lachen.

17:10

Tolhoek sluit seizoen af met een mooie ereplaats

Omroep Zeeland

Antwan Tolhoek heeft zijn eerste seizoen bij Team LottoNL-Jumbo op fraaie wijze afgesloten. De 23-jarige renner uit Yerseke reed naar een verdienstelijke vierde plaats in de Japan Cup. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaan Marco Canola van Nippo Vini-Fantini.

17:10

Dief krijgt winkelverbod van een jaar bij Jumbo Goes

PZC bevelanden

GOES - Een winkeldief mag het komende jaar niet meer bij de Jumbo in Goes boodschappen doen. De persoon werd afgelopen weekend betrapt op winkeldiefstal.

15:10

Roemenenparking Kapellebrug tegen de regels

PZC zeeuws-vlaanderen

KAPELLEBRUG - Wethouder Diana van Damme wil onder geen beding overnachtingen toestaan op de 'Roemenenparking' in Kapellebrug. Niet in trucks, niet in de loods. Hulst is inmiddels een handhavingstraject gestart.

14:10

'Nieuwe aansluiting A58 bij Goes goed voor automobilisten en de economie'

PZC bevelanden

GOES  - Maandagochtend in alle vroegte worden de hekken weggehaald en kunnen automobilisten gebruik maken van de nieuwe op- en afritten van de A58 bij Goes. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de gemeente in  vervulling.

14:10

Winkeldief mag Jumbo jaar lang niet meer in

HV Zeeland

GOES - Een persoon die zaterdag bij een supermarkt in Goes werd betrapt op winkeldiefstal mag daar een jaar lang niet meer komen.

14:10

'Volgend jaar klinkende namen' op Festival van Zeeuws Vlaanderen

PZC zeeuws-vlaanderen

SLUIS - De 29e editie van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen werd zaterdag positief afgesloten. “We zitten nog steeds in een stijgende lijn qua bezoekers. De publieke belangstelling en reacties op het programma waren hartverwarmend”, zegt voorzitter Rinus Meesen. 

13:10

De Slag om Domburg: wachten op die ene mooie golf

PZC walcheren

DOMBURG - De Noordzee bij Domburg is zaterdag zeker niet flat. Schuimkoppen op de rollers en wind. Maar toch...Niet iedere golf is een goeden surfgolf blijkt zaterdag tijdens de Slag om Domburg. En de wind? 

13:10

COC viert feest met Bertie, Bult en Bonnie

PZC walcheren

MIDDELBURG - Zo'n tweehonderd mensen kwamen zaterdag af op het jubileumfeest van COC Zeeland, in het Middelburgse poppodium De Spot. Boerin Bertie draaide dance & trance, Marga Bult - fashionably late - zong songfestvialnummers en DJ No Sugar draaide de gaten dicht. 

12:10

auto botst op vrachtwagen

112 Zeeland

YERSEKE – zaterdag om 0.06 uur is er een personenauto tegen een geparkeerde vrachtwagen aan ge reden. De bestuurder van de personenauto hat de geparkeerde vrachtwagen vermoedelijk over het hoofd gezien en kwam tot stilstand tegen de vrachtwagen. In de auto zaten meerdere personen die door de ambulancedienst nagezien. De auto is flink beschadigd. ,

11:10

Kapelse erepenning voor heldhaftige militair Donatien Hamon (102)

PZC bevelanden

KAPELLE - Donatien Hamon heeft zondag in zijn woonplaats Derval in Frankrijk de erepenning van de gemeente Kapelle ontvangen. Dat gebeurde op de dag dat hij 102 jaar oud werd.

11:10

Beschonken bestuurders raken rijbewijs kwijt

112 Zeeland

Scharendijke/ Zierikzee - Een 46-jarige man uit Kerkwerve en een 25-jarige man uit Zierikzee zijn dit weekend aangehouden omdat ze beschonken achter het stuur zaten. Scharendijke De 46-jarige man werd op zaterdag 21oktober rond 20.15 uur aan de Elkerzeeseweg door een getuige aan de kant gezet. Volgens de getuige slingerde de verdachte over de rijbaan. De getuige waarschuwde de politie. De verdachte bleek zwaar onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 880 ug/l, viermaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een bekeuring. Daarna is de man in vrijheid gesteld. Zierikzee Op zondag 22 oktober werd rond 3.45 uur de 25-jarige man aan de Grachtweg met zijn auto aan de kant gezet. Hij leek dronken te zijn. Op het bureau blies deze beginnend bestuurde 530 ug/l. De moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een bekeuring voor rijden onder invloed.

10:10

Jongeren botsten tegen stilstaande vrachtauto

HV Zeeland

YERSEKE - In Yerseke is in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto tegen een geparkeerde vrachtwagen gebotst.

10:10

Rijbewijzen ingenomen voor dronken rijden

HV Zeeland

MIDDELBURG - Op Schouwen-Duiveland heeft de politie dit weekeinde twee mannen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ze moesten beiden hun rijbewijs inleveren.

10:10

Derde arrestatie straatroven Hulst, 7 aangiftes

HV Zeeland

HULST - De politie heeft zaterdagmiddag een derde arrestatie verricht naar aanleiding van de reeks straatroven in en rond Hulst vrijdagavond.

09:10

Zeiljacht heeft dubbel pech op Veerse Meer

PZC walcheren

VEERE - Een zeiljacht is zaterdagmiddag vastgelopen op een zandbank in het Veerse Meer. De KNRM heeft het jacht los weten te slepen.

09:10

Redders gezocht

De Faam

MIDDELBURG - Stel: er valt iemand in het water die niet goed kan zwemmen. Wat moet je dan doen? Bij de Middelburgse Van Dixhoornbrigade trainen kinderen en jongeren (met minimaal het A-diploma) wekelijks om zichzelf en anderen te redden uit het water. De club is nog op zoek naar nieuwe leden voor de zwemtrainingen en de eigen rampenploegen. Het primaire doel van de club is dat leden uiteindelijk in staat zijn om drenkelingen vanuit verschillende situaties te redden. Dat kan zijn bij een ijsongeval of een auto die te water raakt, maar ook op het strand. De jeugd traint op de zaterdagochtend, oudere leden zwemmen op vrijdagavond. Naast de lessen in het zwembad is er bij de Van Dixhoornbrigade ook van alles te doen. Zo zijn er voor de leden allerlei leuke evenementen. Daarnaast beschikt men over een senioren- en een junioren rampenploeg. Voor de juniorploeg worden speciale oefeningen georganiseerd. Zo maken de leden al vroeg kennis met de hulp aan slachtoffers, de evacuatie bij een watersnood en uiteraard leren ze ook de nodige vaartechnieken. Leden van de juniorploeg worden ook ingezet bij grootschalige bewakingen zoals de Sinterklaasintocht komende maand in Middelburg. De club zoekt zowel nieuwe jeugdleden als jongeren. Het lidmaatschap kost nog geen 15 euro per maand en nieuwe leden mogen altijd eerst twee keer gratis meedoen.

08:10

Nieuwe loc SGB

De Bevelander

GOES - Een Amerikaanse diesellocomotief komt naar het museumterrein van de SGB. Het gaat om een locomotief die eerder dit jaar al door de SGB werd verkregen in de VS, maar die nog op een transportmogelijkheid stond te wachten. Het zeetransport wordt namelijk gesponsord door Spliethoff, die nu een schip beschikbaar heeft in de haven van Milwaukee. De locomotief wordt begin week 45 verwacht in de haven van Antwerpen. De locomotief stamt uit een serie die in de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd voor het Amerikaanse leger. Het leger nam locomotieven mee naar Europa om materialen te kunnen transporteren. Na de oorlog werden de machines overbodig. Twintig exemplaren werden door de Nederlandse Spoorwegen gekocht. Het spoorwegbedrijf had zwaar te lijden gehad onder de oorlog en kon de locs goed gebruiken. Ze deden dienst voor allerlei treinen, maar zijn vooral bekend van de olietreinen die van Schoonebeek naar Rotterdam reden. Tussen 1958 en 1960 werden alle locs, bekend als NS 2000, buiten dienst gesteld. Door de sloop is de NS 2000 niet aanwezig in de collecties van de Nederlandse railmusea. Er zijn echter meer locomotieven van dit type gebouwd. De SGB besloot elders op zoek te gaan naar zo'n locomotief. Deze werd gevonden bij de Lehigh Cement Company, een cementfabriek in Mason City, Lowa. Deze locomotief is na de oorlog teruggebracht naar de VS. Het bedrijf besloot de machine aan de SGB te schenken.

08:10

Mercuur weer doelwit van vandalen: 'Waarom klojoën op dat schip?'

PZC walcheren

VLISSINGEN - Opnieuw is geprobeerd de trossen los te gooien van museumschip Mercuur aan de Vlissingse Houtkade. Dit keer lukte het niet om de boot op drift te krijgen. 

19:10

Kitesurfer gewond op de Kaloot in Borssele

112 Zeeland

Vanmiddag rond 14.00 raakte een kitesurfer gewond op de Kaloot in Borssele. Een ambulance en later een brandweervoertuig gingen met spoed ter plaatse. De gewonde kitesurfer is met behulp van de brandweer van het strandje naar de ambulance gebracht.

17:10

Veiligheidsrit

De Bevelander

Zaterdag 21 oktober organiseren M.A.C. De Bevelanden en Veiligheidsregio Zeeland een Veiligheidspuzzelrit.

12:10

Mannen van Naam in Rilland

De Bevelander

De drie leden van Mannen van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. Nu gaan ze een bijzondere combinatie aan met violiste Sylvia Houtzager, bekend van Edison-winnaar Flairck. In korte tijd hebben de Mannen van Naam indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Op zaterdag 21 oktober komen ze naar Dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

08:10

Gemeentelijke handhavers bedreigd, man aangehouden

112 Zeeland

Goes - Agenten hebben donderdag 19 oktober rond 17.10 uur een 40-jarige man uit Arnemuiden aangehouden. Hij zou op de Zusterstraat twee gemeentelijke handhavers hebben beledigd en bedreigd met de dood. De twee Buitengewone Opsporingsambtenaren waren donderdagavond aan het werk in het centrum van Goes. Ze werden aangesproken door een groepje mensen die hadden gezien dat de verdachte aan de Schuttershof met bierflesjes aan het gooien was. Het tweetal ging een kijkje nemen en zagen de man staan. Die was aan het schreeuwen en leek onder invloed van drugs of alcohol te zijn. Hij liep op de twee handhavers af en begon uit te schelden en te bedreigen: ‘Ik maak je kapot kankerhond!’ en ‘Ik steek je neer’. Vervolgens liep de man weg. De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden de man in de omgeving aan. De twee BOA’s hebben aangifte gedaan van belediging en bedreiging. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. '.

22:10

Zeeland is het land van Franca's jeugd

Ons Eiland Schouwen

Voor een schrijversontmoeting op 8 november komt Franca Treur naar boekhandel De Vries. Aanleiding is haar nieuwe roman 'Hoor nu mijn stem,' die gaat over bemind willen worden. Franca: 'Niet op een algemene manier, maar dat juist jij uitgekozen wordt, boven de anderen. En als het niet door God is, dan door mensen.'

19:10

Durf te vragen: hoe gaat het online?

Ons Eiland Schouwen

De term loverboy heeft iedereen wel eens gehoord. Maar wat houdt het nu precies in? Een loverboy benadert jongeren (maar ook volwassenen) op een seksueel getinte manier, meestal via internet. Er wordt van alles beloofd en uiteindelijk wordt je gevraagd een naaktfoto of filmpje te sturen die later wordt ingezet om je er mee te chanteren. Zo wordt je gedwongen om te doen wat de loverboy van je vraagt. Doe je dat niet dan zijn de gevolgen niet te overzien: van bedreigen van familieleden tot zelfs een pistool tegen je hoofd.

19:10

Huurder laat oude explosieven liggen in stortbak, Tholenaar 'schrikt zich rot'

PZC Tholen

THOLEN - Hans van Trier, eigenaar van Van Trier Transportbanden in Tholen, schrok zich vanochtend rot toen hij een net teruggebrachte stortbak schoonmaakte. Daar lagen namelijk nog twee 'ongeveer 32 cm lange kanonskogels' in. Inmiddels heeft de EOD de 'scherpe kogels' meegenomen, "om ze later ergens te laten ontploffen", zegt Van Trier.

15:10

Bouwbedrijven volop aan de slag

Ons Eiland Schouwen

Het gaat een stuk beter met de economie en dus ook met de bouw. Bouwbedrijven- en aannemers haken daarop in en krijgen weer volop opdrachten. Een goede ontwikkeling voor gespecialiseerde arbeidskrachten in de bouw en nieuwe uitdagingen voor aannemers en bouwbedrijven. Ook in Zeeland.

13:10

'Een school is het kloppend hart'

Ons Eiland Schouwen

Vergrijzing, winkels die verdwijnen, kleine kernen die leeglopen en dan ook nog een gemeente die scholen wil clusteren. Hoe moet dat verder met de leefbaarheid op Schouwen-Duiveland, vroegen ouders en docenten zich af, toen tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 oktober unaniem besloten bleek te zijn dat kleine basisscholen in de nabije toekomst moeten sluiten.

08:10

Theater in De Stenge Heinkenszand

De Bevelander

Heinkenszand - U ontdekt deze avond een megatalent. In 'Tijdmachine' gaat Nabil (zaterdag 21 oktober) terug in de tijd. De tijd waarin alles anders ging dan nu. Dat speelgoed nog speelgoed was, muziek nog muziek, zomervakanties eeuwen leken te duren en verkering vragen anders ging dan nu. Wat zou jij doen als je terug kon naar die tijd?

08:10

Elvira Out en William Boeva

De Faam

Ritthem - Elvira Out met 'Kill your darlings' (cabaret), een One Woman Soap en persoonlijke zoektocht naar identiteit (woensdag 29 november in De Verwachting, Ritthem; Ladies Night) In september 2013 wordt actrice Elvira Out gebeld of ze Bianca Bouwhuis wil spelen in Goede Tijden Slechte Tijden. Ineens staat Bianca in de spotlights, is ze een beroemde Nederlander, leeft ze volop in de wereld van glitter en glamour. Tot ze een telefoontje krijgt of ze na het draaien nog even bij de producent komt zitten. In een 'One Woman Soap' speelt zij de teloorgang van een soapdiva. Een (h)eerlijke, komische en openhartige voorstelling met inhoud waarin fictie en realiteit in elkaar overlopen. Natuurlijk zijn de heren ook van harte welkom, alleen aan de dames besteden we deze avond extra aandacht. Dus dames, kom naar het huiskamertheater en laat u deze avond eens lekker verrassen.

08:10

Onbezorgde middag voor mantelzorghelden

De Faam

Vrijdag 10 november houdt Domus Magnus, op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, een bijzonder samenzijn voor mantelzorgers. Tot en met vrijdag 3 november kunnen mantelzorgers vanuit het hele land zich aanmelden en kans maken op een onbezorgde middag.

12:10