HV Zeeland

Inbrekers aangehouden na crash in Kapelle (video)

01:01

KAPELLE - Na een korte achtervolging heeft de politie dinsdagavond in Kapelle twee inbrekers aangehouden. Dat gebeurde nadat de vluchtauto van de twee was gecrasht.

  • Wo
    13º
  • Do
  • Vr
  • Za

zwaar bewolkt en af en toe regen

Twee verdachten van woninginbraak gepakt in Kapelle

PZC bevelanden

KAPELLE - De politie heeft dinsdagavond in Kapelle twee mensen aangehouden die verdacht worden van een woninginbraak op de Vroonlandseweg.

23:01

Inbrekers aangehouden in Kapelle

Omroep Zeeland

De politie heeft vanavond twee verdachten van een woninginbraak op de Vroonlandseweg in Kapelle aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau.

23:01

Thoolse gelovigen bidden tegen vormen van slavernij

Omroep Zeeland

Gelovigen in onder meer Tholen bidden de hele week in verschillende verenigingsgebouwen van de kerken tegen onder meer slavernij vroeger en nu.

23:01

Tolhoek toch mee op trainingskamp

Omroep Zeeland

Wielrenner Antwan Tolhoek is ondanks zijn schorsing toch twee dagen mee geweest met het trainingskamp van zijn ploeg LottoNL-Jumbo. De ploeg verblijft momenteel voor een trainingsstage in het Spaanse Alicante.

22:01

Schouwse ouderen vallen tussen wal en schip bij zoeken woning

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Wetten en regels maken het voor zelfstandige ouderen moeilijk een woning te vinden, bleek dinsdagavond bij de eerste verkiezingsbijeenkomst op Schouwen-Duiveland.

22:01

Expositie Arie Roon in bibliotheek

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Tot en met 8 maart is werk van kunstenaar Arie Roon uit Brouwershaven te zien in de bibliotheek in Zierikzee.

22:01

Fruitteeltmuseum in modern jasje

De Bevelander

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum gaat de vaste expositie in een modern jasje steken om op een levendige manier het verhaal van de fruitteelt te kunnen vertellen. Het museumcafé wordt uitgebreid om meer mensen te kunnen ontvangen en van nieuw meubilair voorzien. In de voortuin komt een gezellig buitenterras. Om die reden is het museum van 1 februari tot medio april gesloten. De in die periode geplande activiteiten onder meer cursussen, wandeltochten zullen zoveel mogelijk doorgang vinden, indien noodzakelijk vanaf een andere locatie. Deze week is de laatste kans om de oude tentoonstelling te zien.

22:01

GOES zweet maar verslaat Philippine in bekertoernooi

Omroep Zeeland

GOES heeft de volgende ronde van het districtsbekertoernooi gehaald. De hoofdklasser versloeg Philippine in een uiterst doelpuntrijk duel op eigen veld met 9-4. Daardoor gaat de ploeg van trainer Rogier Veenstra door naar de achtste finale.

21:01

Vrienden geven speels concert cadeau

PZC schouwen-duiveland

DREISCHOR - Ze doen van alles en nog wat door het jaar heen, maar vaste prik voor de Vrienden van de Adriaanskerk Dreischor is het jaarlijkse promotieconcert. Vocaal ensemble Pro Voce Musicum verzorgt zondag 28 januari een gevarieerd (gratis) programma voor iedereen.

21:01

Heel het eiland herdenkt ramp met beeld, geluid en stilte

PZC schouwen-duiveland

BROUWERSHAVEN - In het kader van de herdenking van de Watersnoodramp is zaterdag 3 februari in de consistorie van de Grote Kerk in Brouwershaven een bijzondere expositie te zien. Op poten gezet door de Stadsraad.

21:01

Bromfietser rijdt 32km te hard in Goes

HV Zeeland

GOES - De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige bromfietser die veel te hard reed in Goes.

20:01

Brief aan een Zeeuw

De Faam

Beste Willem Beukelszoon,

20:01

Steeds meer sporen van bebouwing in middeleeuws Vlissingen

PZC walcheren

VLISSINGEN - Of er echt een mottekasteel stond op de hoek van De Kempenaerstraat en de Savornin Lohmanlaan in Vlissingen staat nog niet vast. Dat er in de middeleeuwen al mensen woonden, lijken potscherven en ander aardewerk wel aan te tonen.

19:01

Man gewond na val in Vlissingen (video)

HV Zeeland

VLISSINGEN - Bij de Jordaenslaan in Vlissingen is dinsdag aan het begin van de avond een man gewond geraakt bij een val.

18:01

Bananen

De Bevelander

Met de storm van vorige week kwam er een economisch gunstig bericht onze Zeeuwse kust opgewaaid: Bananen. Nee, niet om ijverig opgeruimd te worden door vrijwilligers die het strand bij de Kaloot (Vlissingen-Oost of toch Borssele-West?) schoonmaakten. Het betreft hier een serieuze aanvoer van 720 miljoen kilo bananen per jaar. Bananenleverancier Chiquita besloot om het vervoer van bananen vanuit Zuid-Amerika naar Vlissingen zelf te gaan regelen. In 2015 werd de bananenaanvoer van Antwerpen al naar Vlissingen verplaatst en in 2016 die van Bremerhaven (D).

18:01

Man verliest schoen bij vlucht door Terneuzen voor politie

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - De politie zoekt een man, die dinsdagmiddag in de Tholensstraat in Terneuzen met een auto tegen een bank is gereden en daarna te voet is gevlucht.

15:01

Inwoners Goes mogen meepraten over locaties nieuwe afvalcontainers

PZC bevelanden

GOES - Voor inwoners van Goes moet het scheiden van afval gemakkelijker en aantrekkelijker worden. De gemeente plaatst nog dit jaar twintig extra ondergrondse afvalcontainers. Waar? Daar mogen inwoners over meedenken.

15:01

Vrachtwagen Kruiningen weer overeind (video)

HV Zeeland

KRUININGEN - De vrachtwagen die vanochtend kantelde bij de Schapenweg in Kruiningen staat weer overeind.

15:01

6 jaar geëist tegen vrouw die man uit Kattendijke vergiftigde

PZC bevelanden

DEN HAAG (ANP) - De 61-jarige Galina R., die in 2009 haar echtgenoot Ad van den Dool uit Kattendijke zou hebben vergiftigd door een haargroeimiddel in zijn likeur te stoppen, moet volgens het OM zes jaar celstraf krijgen. Dat eiste de advocaat-generaal voor het gerechtshof in Den Haag, dat deze zaak opnieuw behandelde nadat de Hoge Raad had bepaald dat het proces over moest.

15:01

Verzorgingshuis Ter Schelde in Breskens blaast laatste adem uit

PZC zeeuws-vlaanderen

BRESKENS - Dichtgetimmerde ramen, ingegooide glazen op de bovenste verdiepingen en gescheurde oranje zonwering die mistroostig flappert in de wind. Het voormalige verzorgingstehuis Ter Schelde in Breskens verkeert in deplorabele staat. Makelaar Verhage-Lemahieu brengt daar dit jaar verandering in, op de plek van het verzorgingstehuis komt een nieuw complex met levensloopbestendige woningen.

14:01

Pop-up activiteiten op Bierkaai Hulst

PZC zeeuws-vlaanderen

HULST- Een nieuwe troef om gebied De Nieuwe Bierkaai in het centrum van Hulst levendiger te maken. Pop-up initiatieven moeten er komen, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Die kunnen variëren van een levend standbeeld tot een rijdende bar of zelfs een poppenkast.

14:01

Hoornbeeck College in Goes mist zonnepanelen

PZC bevelanden

GOES - Vestigingsdirecteur Evert Timmerman krijgt 'de tranen in zijn ogen' als hij naar de kopgevel van het Hoornbeeck College in Goes kijkt. Want in plaats van een glanzende wand vol zonnepanelen is al twee maanden bouwplastic te zien.

14:01

Gerard Langeraert interim-bestuurder Archipel Scholen Walcheren

PZC walcheren

VLISSINGEN - Gerard Langeraert is benoemd tot interim bestuursvoorzitter van de openbare Archipel Scholen op Walcheren. Hij neemt de functie waar na het plotselinge overlijden van Cees Corstanje, begin januari.

14:01

Aardenburgse Kikkerorde voor Carlien de Backere en Willem de Stigter

PZC zeeuws-vlaanderen

AARDENBURG - De Aardenburgse Kikkerorde heeft er twee leden bij. Carlien de Backere en Willem de Stigter kregen van de stadsraad de jaarlijkse 'Orde van de Aardenburgse Kikker' vanwege hun inzet voor het stadje.

13:01

Handiger met computers of met taal

De Bevelander

De gemeente Borsele geeft in 2018 extra aandacht aan mensen die aan hun taalvaardigheid of digitale vaardigheid willen werken. Op dinsdag 30 januari houden inwoners van Borssele hierover een koffieochtend om 9.30 uur in dorpshuis Vijverzicht.

13:01

Raad onthutst en geschokt over situatie Thoolse haven

PZC Tholen

THOLEN - De gemeenteraad van Tholen is 'onthutst' over de situatie rondom de steigers in de Thoolse haven. Raadsleden begrijpen niet waarom na onderzoek niet eerder actie is ondernomen.

13:01

Scholen en ouders aan zet voor verkeersveiligheid Tholen

PZC Tholen

THOLEN - Dat vier scholen en honderden ouders in Tholen niet in staat iets te doen aan de verkeersveiligheid aan de Molenvlietsedijk vindt SP-raadslid Kees Slager onbegrijpelijk. Hij uitte maandagavond tijdens de commissie ruimte forse kritiek. 'Wijs de wijkagent op zijn verantwoordelijkheid. Het gaat om de veiligheid van kinderen.'

12:01

Binnenvaart schip vast op zandank bij Rilland

112 Zeeland

Vroeg in de midas is er een binnenvaartschip vast gelopen op een zandbankeer ter hoge van Rilland. Het schip de rozengracht is 66 meterslange en kwam uit Gent België. Er is geen gevaar voor de omgeving. Rijkswaterstaat is bij het schip. Er wort onderzocht wat de oorzaak van de stranding is. .

12:01

Vrachtwagen om met uien in kruiningen

112 Zeeland

Kruiningenomen - tegen de middag is er een vrachtwagen gekanteld. Eerst was er sprake van dat de bestuurder gewond zou zijn. Maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. De vrachtwagen ligt op zijn kop op de schapenweg bij kruiningen. De wagen was geladen met uien. Hij wort later deze dag weer opzij wiellen gezet. Hoe het gekomen is dat hij om licht is nog niet bekend. .

12:01

Zeeuws handwerk erfgoed versus de Zeeuwse jeugd.

De Bevelander

GOES - Serviceflat de Schakel in Goes en leerlingen van klas 2, van de Het Goese lyceum locatie Bergweg (Excellenteschool 2018-2021) zijn maandag 22 januari gestart met een Zeeuwse creatieve samenwerking.

11:01

Muziekmatinee in filmtheater Zierikzee

Ons Eiland Schouwen

Roots & bluesband Champagne Charlie, gespecialiseerd in vooroorlogse countryblues, jugband- en stringbandmuziek, brengt zondag 28 januari een muziekmatinee in filmtheater fiZi in Zierikzee, aanvang 14.30 uur. Deze band met zes Zeeuwse muzikanten kan bogen op een veelzijdig repertoire en een indrukwekkende reputatie met live optredens. Dit alles werd opgebouwd in de afgelopen dertig jaar.

11:01

Ladies Circle kiest dit keer fiZi als goed doel

Ons Eiland Schouwen

Serviceclub Ladies Circle Schouwen-Duiveland gaat een bijdrage leveren aan de aanpassingen van de foyer en de entree bij Filmtheater fiZi in Zierikzee. De opbrengst van de filmavond met vertoning van de film 'Gek van geluk' op donderdagavond 8 februari komt ten goede aan dit goede doel.

10:01

Voorlopig geen nieuwe steiger haven Tholen

PZC Tholen

THOLEN - De haven van Tholen krijgt voorlopig geen nieuwe steiger. Gefaseerd vervangen van de rotte palen en planken is voldoende stelt Frits Hendriks die op zijn boot in de haven woont. Wethouder Harmsen stelt de investering voorlopig uit maar wil wel zeker weten of de situatie veilig is.

10:01

Gemeenteraad Middelburg dringt aan op behoud pulskorvisserij, en anders compensatie

PZC walcheren

MIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg neemt het op voor de pulskorvissers. In een motie die unaniem is aangenomen vindt de raad dat zij ondersteuning verdienen omdat zij eerst zijn aangemoedigd te investeren in deze manier van vissen, terwijl die nu door Europa is verboden.

08:01

Middelburg wil bedrijventerrein Trekdijk maar met minder overlast

PZC walcheren

MIDDELBURG - Nieuw- en Sint Joosland moet hopen op een flinke politieke verschuiving bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Alleen dan kan de aanleg van het bedrijventerrein Trekdijk worden tegengehouden.

22:01

Plannen voor Palingloods moeten Tholen impuls geven

PZC Tholen

THOLEN - Wat nu een 'rommelig, doods hoekje' is moet de toeristische trekpleister van Tholen worden. De eigenaren van de Palingloods hebben grootse plannen.

20:01

Muziek voor jarige prinses Beatrix

De Faam

OOST-SOUBURG – "Als slagwerker mag ik samen met een trompettist en zangeres optreden voor prinses Beatrix", zegt de in Zeeland geboren muzikant Niels Meliefste (38). Ze viert zaterdag 3 februari in het Amsterdamse Paleis op de Dam haar tachtigste verjaardag.

16:01

Succesvol gala-nieuwjaarsconcert Brassband OKK

De Faam

Westkapelle - Zaterdag 20 januari stond zaal Westkapelle Herrijst bol van muziek. Brassband OKK uit Westkapelle gaf er haar nieuwjaarsconcert onder de enthousiaste leiding van Cora Dellebeke. De muzikanten waren in galakleding gehuld en zagen er dan ook stuk voor stuk prachtig uit. Blijkbaar was de jaarlijkse uitvoering eind november bij het publiek goed bevallen, want de zaal zat helemaal vol.

15:01

Tweede leesgroep start in Burgh-Haamstede

Ons Eiland Schouwen

Op 1 november is er een literatuur leesgroep in Burgh-Haamstede opgericht. Daarvoor blijkt zoveel belangstelling dat besloten is een informatiebijeenkomst te organiseren om een tweede leesgroep op te richten. Heeft u belangstelling voor Nederlandse en vertaalde literatuur en zou u daarover graag in gesprek gaan met andere geïnteresseerden, dan is dit iets voor u.

15:01