Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 2 maart 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC walcheren open_in_new Raadslid Marcel van de Bosse van SGP-ChristenUnie Veere treedt af

VEERE - Het Veerse raadslid Marcel van de Bosse is vandaag afgetreden. Dat maakte het SGP-bestuur vanavond bekend.

3 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Eind deze week duidelijkheid over hotel Biggekerke

DOMBURG - Nog deze week wordt duidelijk of Hotel Resort Zoutelande zonder problemen gebouwd kan worden op het Kaasboerterrein bij Biggekerke. Wethouder Chris Maas (PvdA/GL) liet dat maandagavond aan de leden van de Veerse raadscommissie weten.

4 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Bij rentree voor HSV slikt Van Drongelen een pijnlijke nederlaag

HAMBURG - Rick van Drongelen heeft maandagavond tijdens de stadsderby tegen St. Pauli zijn rentree gemaakt voor HSV. De 22-jarige verdediger uit Axel kwam na een uur spelen binnen de lijnen, bij een 0-0-stand. Uiteindelijk won St. Pauli de derby van Hamburg, door een treffer in de 88ste minuut (1-0).

4 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Grootste Lidl van Zeeland open - ‘Het is even zoeken waar alles ligt, maar de winkel is prachtig’

ZIERIKZEE - Het is er mooi, ruim en er zijn lekker veel kassa’s. De eerste reacties van het winkelend publiek zijn lovend. De nieuwste, en voorlopig grootste, Lidl van Zeeland opende maandagochtend in Zierikzee de deuren

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Buurt wil uitstel nieuwbouw Sint Laurens maar dat is ‘gepasseerd station’ voor wethouder

SINT LAURENS - Al bijna veertien jaar wordt gewerkt aan een plan voor de uitbreiding van Sint Laurens. Nu de kogel bijna door de kerk is pleit een groep bewoners voor uitstel met weer vijf jaar. Maar daar voelt wethouder Johan Aalberts helemaal niks voor. ,,Dat is een gepasseerd station.”

4 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new 'Er is in Zeeland maar een beperkt aantal boeren vlak bij stikstofgevoelige natuur'

De ZLTO denkt niet dat alle veertien Zeeuwse boeren die zich aangemeld hebben voor een uitkoopregeling, daar ook daadwerkelijk voor in aanmerking komen. Volgens Wilco Verhage van de boerenbelangenvereniging zijn er in Zeeland niet zo veel veehouderijen naast natuurgebieden. De provincie krijgt geld van het Rijk om zogenoemde 'piekbelasters' uit te kopen. Tot gisteren konden boeren zich aanmelden.

5 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Yentl en De Boer opnieuw genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Yentl en de Boer zijn opnieuw genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Het duo, bestaande uit de Zeeuwse Yentl Schieman en Christine de Boer, is genomineerd met het liedje 'Het is begonnen'. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden van het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandweer Tholen ingezet voor schoorsteenbrand

THOLEN - De brandweer heeft maandagavond een schoorsteenbrand geblust in Tholen. Vanuit een hoogwerker heeft de brandweer de schoorsteen geveegd waarop de brand onder controle was.

6 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Rick van Drongelen voor het eerst sinds juni weer bij de selectie van HSV

Voetballer Rick van Drongelen uit Axel zat vanavond voor het eerst in acht maanden weer bij de selectie van zijn club Hamburger SV. HSV speelde vanavond de stadsderby tegen FC St. Pauli. Van Drongelen begon op de bank, maar kwam in de 59ste minuut in het veld.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie vindt gestolen pallets terug in Zuid-Holland

RILLAND - De politie heeft maandag in Zuid-Holland een flinke hoeveelheid gestolen pallets uit Rilland teruggevonden. De politie kwam de pallets op het spoor na twee arrestaties door agenten van het Zuid-Hollandse politieteam Hoeksche Waard.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand Oostdijk

OOSTDIJK - Een schoorsteen van een woning in Oostdijk heeft maandagmiddag vlam gevat. De brandweer heeft de brand geblust en het rookkanaal schoongemaakt.

6 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Gekraak en een harde plof: populieren in stadspark Hulst worden gekapt

HULST - Met veel gekraak en een harde plof valt een van de 37 populieren in het Hulster stadspark om. De bomen worden vanaf vandaag gekapt en maken plaats voor jonge bomen.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Graafwerkzaamheden Kamperland veroorzaken gaslek

KAMPERLAND - Bij graafwerkzaamheden in Kamperland is maandagmiddag een gaslek ontstaan. De brandweer werd opgeroepen voor de melding, maar hoefde niet in actie te komen.

6 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Als je wilt geven Marloes en Sanny een schop onder je kont

Voor sommigen onder ons zal het bekend klinken: Je wilt heel graag je creativiteit uiten in een boek, schilderij, of podcast, maar het komt er niet van. Geen nood, vanaf nu is er het Deadline Bureau. Die gaan je net zolang lastig vallen tot je kunstzinnige liefdeskind af is.

6 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Ballonnen en vlaggetjes op de deur: lessen op Pontes weer begonnen

ZIERIKZEE - Ballonnen en vlaggetjes bij de hoofdingang verraden een bescheiden feestje, maandag op het Pontes Pieter Zeeman (PPZ). 350 leerlingen kunnen eindelijk weer in de klas les volgen in plaats van op een computerscherm. ,,Heerlijk dat ze er weer zijn.”

7 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Buurtbus rijdt weer: ‘Benieuwd of alle vaste passagiers terugkomen’

KORTGENE - De kleinste schakel in de busdienst is weer aangehaakt. Na bijna een jaar van stilstand rijden de buurtbussen van Connexxion weer door Zeeland. Ook lijn 593 Kortgene-Kats is maandag weer in bedrijf, met vrijwilligster Marian de Fouw-Wisse achter het stuur.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Bidfood deelt appeltaart uit aan ouderen en personeel van Adrz

ZIERIKZEE - Je kunt het wegkieperen of je maakt er anderen heel blij mee. Bij horecagroothandel Bidfood kiezen ze voor het laatste. Maandag werden 720 superdeluxe punten appeltaart uitgedeeld aan ouderen die in appartementgebouwen wonen van Zeeuwland

7 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Kinderopvang op maat voor werkers in de zorg

VLISSINGEN - De zekerheid dat jouw kind naar de kinderopvang kan, ongeacht het werkrooster dat je hebt en zonder wachtlijst. Of kinderopvang in het bedrijf dat je werkt. Dat is kinderopvang op maat. De drie grootste kinderopvangorganisaties van Zeeland willen die gaan aanbieden in samenwerking met zorginstellingen.

8 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Bloedprikken kan nu vanuit de auto; proef in 's-Gravenpolder

‘S-GRAVENPOLDER - Wie bloed wil laten prikken maar daarvoor liever niet naar een praktijk gaat, kan dat sinds maandag ook vanuit de auto laten doen. In ‘s-Gravenpolder loopt tot begin april een proef met deze ‘prikstraat’.

8 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Ruzie over aanleg 50.000 zonnepanelen nabij Sint-Philipsland: ‘C&A houdt het tegen’

SINT PHILIPSLAND - Een ruzie over de aanleg van maar liefst 50.000 zonnepanelen op het water even boven Sint-Philipsland dreigt uit de hand te lopen. Want de twee initiatiefnemers - gesteund door inwoners in Zeeland en Zuid-Holland - lopen te hoop tegen een dochterbedrijf van kledingconcern C&A.

8 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Foto-expositie ‘50 jaar Kapelle’ krijgt nieuwe kans

KAPELLE - De fototentoonstelling ter ere van het vijftigjarig bestaan van de gemeente Kapelle gaat in de herkansing. Eind april wordt de jubileumexpo nog een keer opgebouwd in het gemeentehuis.

8 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Roompot belooft bij Raad van State begin juni klaar te zijn met herstel wegen Beach Resort Nieuwvliet

DEN HAAG/NIEUWVLIET – Recreatiebedrijf Roompot zegde maandag bij de Raad van State toe eind deze maand de bouwverkeersweg naar Beach Resort Nieuwvliet op te heffen en daarna direct aan de slag te gaan met het herstel van de Zeekraalstraat en Nieuwehovendijk.

8 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Zwin College in Oostburg weer begonnen: vlak voor les je bed uit rollen, is er niet meer bij

OOSTBURG - De leerlingen van het Zwin College in Oostburg kunnen niet langer in hun pyjama de les volgen. Met mondkapjes op de gang, 1,5 meter afstand en in halve klassen mogen ze weer naar school. ,,Ik moet nu weer om half 7 uit bed, in plaats van tien minuten voor de les begint.”

9 uur geleden
Internetbode Tien jaar gevangenisstraf voor doodslag Vlissinger

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 54-jarige man uit Almere veroordeeld tot negen jaar cel wegens doodslag op de 36-jarige Joost van der Linden uit Vlissingen in 2010. Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie nog vrijspraak gevraagd wegens gebrek aan bewijs, maar hier is de rechtbank in Middelburg niet in meegegaan.Het lichaam van Joost van der Linden werd 11 oktober 2010 gevonden in de woning van zijn toenmalige vriendin aan de Dortsmansstraat. Hij zou zijn gewurgd met een USD-kabel. Aanvankelijk werd zijn vriendin gezien als verdachte en zij bekende dat ze Van der Linden zou hebben vermoord toen hij haar had geprobeerd aan te randen. Later trok ze haar verklaring in en beschuldigde ze haar vriend. De vrouw werd toch vervolgd, kreeg acht jaar cel maar werd later door de hoogste rechter vrijgesproken. De verdachte uit Almere werd destijds veroordeeld tot vijf maanden cel, niet omdat hij de hoofdverdachte was maar omdat hij sporen van het misdrijf zou hebben weggewerkt.De zaak is opnieuw voor de rechter gekomen nadat de familie van het slachtoffer een beroep had gedaan op een artikel 12-procedure. Door de verdediging van de verdachte werd tijdens de zitting aangevoerd dat het slachtoffer zou zijn overleden aan een overdosis drugs. De rechtbank beschikte echter over genoeg bewijs om de man uit Almere te veroordelen.

10 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Het is feest op de middelbare scholen: ‘Eindelijk weer praktijkles’

GOES - In de praktijklokalen van het Goese Lyceum heerst weer bedrijvigheid alsof er nooit corona is geweest. Er wordt druk gesleuteld, gemeten, getekend en gezaagd. In één lokaal is het echter opvallend rustig. Daar zijn alle mondkapjes afgezet en zit de klas om half tien ‘s ochtends al aan een frietje. ,,Net zelf gebakken in de keuken.”

10 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Vogelhuisje met geld aan Montmaertreplein leeggeroofd

ZIERIKZEE - Het houten huisje aan de wensmuur van het Montmaertreplein, waar mensen een donatie ingooien, is zondagavond opengebroken en vernield. Kunstenaar Inge de Groot is er klaar mee en hangt geen nieuwe meer op.

11 uur geleden
De Bevelander open_in_new Schone dijken en strandjes voor broedende plevieren

In de week van 8 tot en met 13 maart 2021 houdt Nationaal Park Oosterschelde in samenwerking met NME Schouwen Duiveland, MEC de Bevelanden en Het Groene Strand diverse schoonmaakacties op strandjes en dijktrajecten langs Nationaal Park Oosterschelde.

11 uur geleden
Internetbode Marloes Loos maakt zich hard voor een schone natuur

BIGGEKERKE - Marloes Loos uit Biggekerke vindt het een kwestie van opvoeding om geen afval in de natuur te dumpen. “Ik heb al jong geleerd dat je kauwgom en snoeppapiertjes in een afvalbak gooit”, aldus Loos.Ze ergerde zich altijd al aan het zwerfafval dat ze in de natuur en op het strand zag liggen en ruimde dat dan meestal ook op. Sinds een jaar of vijf is ze er bewuster mee bezig, meestal op het strand. “Niet direct in groepsverband, dat vind ik vaak te druk, maar samen met mijn man of met een vriendin. Ook doe ik mee met de actie Schone Rivieren. Dan krijg je honderd meter strand toegewezen en ga je daar aan de slag.” Toen ze ergens las dat ze een gratis grijper kon lenen om afval op te ruimen, meldde Loos zich daarvoor direct aan. “Onlangs hebben we zwerfafval opgeruimd bij Neeltje Jans. Ik vind het heel irritant als ik zo’n zak zie liggen van bijvoorbeeld de McDonalds. Die gooi je toch niet weg in de natuur?”VispluisOok ergert ze zich aan het plastic dat ze, in alle soorten en maten, vindt op het strand. Net als aan het zogenaamde vispluis dat overal ligt. “Tijdens de opruiming van Schone Rivieren vorig najaar, vonden we op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle veel grote spijkers. Die bleken afkomstig te zijn van de strandhuisjes die weggehaald waren en hadden ze zomaar laten liggen.”BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

12 uur geleden
Internetbode Rozenbottel is er nu ook in een gehaakte versie

MIDDELBURG - Rozenbottel is er nu ook in een gehaakte versie. Iena Tanghe vond de Middelburgse mascotte zo leuk dat ze zelf een patroon van het poppetje maakte en hem haakte. Binnenkort kan iedereen dat doen.“We gaan pakketjes maken met een patroon en het katoen, die binnenkort via Galerie T kunnen worden besteld. En van Stokroosje komt er ook een gehaakte versie”, zegt de Middelburgse. Iena Tanghe kwam vorig jaar op het idee toen ze met een vriendin uit Nijmegen door Middelburg liep. Bij de frietkraam op de Koningsbrug zagen ze de bronzen versie van Rozenbottel, die is betaald met de verkoop van de beeldjes. “Mijn vriendin vond het beeldje geweldig, net als ik. Mijn vriendin heeft er eentje besteld voor mijn verjaardag, maar zij wilde er ook eentje.” Iena besloot een gehaakte versie te maken. “Ik haak voor mijn plezier. Het is een fijne hobby en ik word er lekker rustig van. Dit vond ik ontzettend leuk om te maken, omdat het een grappig figuurtje is en echt iets van Middelburg is.”VoorbereidingenIn het maken van het patroon en andere voorbereidingen zijn zeker veertig uur gaan zitten. “Het haken zelf heeft me tussen de tien en twaalf uur gekost.” Ze is tevreden over het eindresultaat dat zelfstandig kan staan. Lia Hector van Galerie T reageerde ook enthousiast. Haar zoon Vincent heeft Rozenbottel en Stokroosje gemaakt. Iena kwam met het idee om haakpakketjes te maken. “Dan kan iedereen ze maken”, zegt Iena.“Ik ben zelf lid van een paar haakclubjes op internet en weet dat dit soort dingen de hele wereld kunnen overgaan. Hoe leuk zou het zijn als er straks ergens in Amerika een Rozenbottel staat? Als dat een beetje bijdraagt aan de bekendheid van Middelburg is dat toch prachtig?”Iena is geboren en getogen in Harderwijk en woont sinds ruim vijf jaar in Middelburg. “Heerlijk naar mijn zin”, lacht ze. “Ik vind Rozenbottel en Stokroosje geweldige mascottes voor de stad. Ze passen er precies bij. Wat mij betreft mag er veel meer mee worden gedaan. Ik vind het zelfs een beeld op de Markt waard.”

13 uur geleden
De Bevelander open_in_new Tweede Kamerverkiezing in gemeente Kapelle

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het coronavirus neemt ook de gemeente Kapelle maatregelen om ervoor te zorgen dat deze verkiezing zo goed mogelijk verloopt.

14 uur geleden
De Bevelander open_in_new Premie autoverzekering steeg door in 2020, vooral BMW-rijders de klos

De autoverzekering werd in 2020 gemiddeld 50 euro op jaarbasis duurder in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit een analyse van Independer. BMW-rijders gingen in 2020 gemiddeld 100 euro meer betalen voor hun verzekering. Jongeren tussen de 18 en 24 blijven de groep die veruit het meest betaalt voor hun autoverzekering.

14 uur geleden
Internetbode ‘Geen dag is hetzelfde’

Is het glas gebroken of is er een nieuwe ruit nodig? Grote kans dat Zaher Shaar, glasmonteur van Roegiers Glas in Heinkenszand, u komt helpen. Of wilt u een strak geschilderd muurtje? Dan is Leon van den Hoek van De Koeijer Schilders in Heinkenszand uw man. Is dit werk ook wat de beide mannen vroeger als klein jongetje altijd al wilden gaan doen?Stel die vraag aan de 35-jarige Zaher Shaar en u zult vermoedelijk nooit een meer bevestigend antwoord hebben gekregen. Zes jaar geleden kwam hij vanuit Syrië naar Nederland en daar kwam hij al vroeg in aanraking met het glaswerk, want zijn hele familie zit ‘in het glas’. “Ik ben opgegroeid in een glasbedrijf”, vertelt Shaar. “Als ventje van twaalf jaar liep ik al mee met mijn vader. Mijn opa werkte al met glas en al mijn broers nu ook. Het is dus wel een familiedingetje.”Voor de 28-jarige Leon van den Hoek ligt dat wat anders. “Op de middelbare school had ik nog geen idee wat ik wilde worden, tot mijn moeder iets voorbij zag komen van een schilderschool”, vertelt Van den Hoek. “Een maatje van mij werkte al bij De Koeijer, dus dat leek mij wel wat.” Het vakantiewerk beviel zo goed, dat hij besloot door te gaan. “Daarvan heb ik nog geen seconde spijt gehad.”AfwisselingShaar werkte voor zijn komst naar Nederland al vijftien jaar als glasmonteur in Syrië en heeft dus de nodige ervaring. Van het repareren van ruiten tot het maken van een glazen trapleuning. Eigenlijk alles dat met glas te maken heeft. Juist dat maakt zijn werk zo leuk, vertelt hij. “Geen dag is hetzelfde”, aldus Shaar. “Soms werk je aan een balkon, de andere keer weer aan een serre. Met glas kun je alle kanten op en mooie dingen maken, dat vind ik prachtig.”Ook voor Van den Hoek, die inmiddels zo’n twaalf jaar actief is als schilder, is die afwisseling precies waar hij van houdt. “We doen natuurlijk van alles”, legt Van den Hoek uit. “Nieuwbouw, renovatie, maar ook behangen. Zowel binnen als buiten, dus je komt overal.” Vooral de omgang met mensen geeft hem voldoening. “Je maakt de mensen altijd blij met je werk, dat is natuurlijk wel heel mooi.”SchurenZijn er dan helemaal geen dingen die ze niet leuk vinden aan hun werk? Shaar twijfelt geen moment. “Ik vind alles leuk. Zou niks weten.”Ook Van den Hoek kan nauwelijks iets bedenken. “In de winter kan het buiten behoorlijk koud zijn, maar dan trek je gewoon warme kleren aan. Schuren vinden veel mensen vervelend, maar dat hoort er wel bij.”Passen en metenOndanks dat ze dus al jarenlang gepassioneerd bezig zijn, blijft hun werk uitdagend, vertellen de twee. “Het is mooi om moeilijke dingen te doen, die wil ik dan graag oplossen. Je ziet ook ieder jaar weer nieuwe dingen, een leuning van glas had je een paar jaar geleden echt niet”, geeft Shaar als voorbeeld.Behalve schilderen, is Van den Hoek dus ook vaak aan het behangen. “Daar moet je over nadenken. Het is elke keer passen en meten, zodat je goed uitkomt.” Tot slot heeft hij nog wat tips voor toekomstige collega’s. “Voor alles openstaan, goed met klanten omgaan en geen hoogtevrees hebben. We staan soms op behoorlijke hoogtes te werken!”Naam:Leon van den Hoek, 28 jaarWoonplaats:GoesBurgerlijke staat:Samen, niet samenwonendOpleiding:vmbo-t en Ostrea LyceuHobby’s:GeenNaam:Zaher Shaar, 35 jaarWoonplaats:GoesBurgerlijke staat:GetrouwdOpleiding:LandbouwingenieurHobby’s:VoetbalBIJDRAGE DANIËL WISSEL

14 uur geleden
De Bevelander open_in_new Vissers boos op Postcodeloterij

De recente door de Postcodeloterij geschonken 1,9 miljoen euro aan de Waddenvereniging is bij vissers volledig in het verkeerde keelschat geschoten. Toen bij de ontvangst van dat bedrag, bedoeld om het containerafval van de ‘MSC Zoë’ op te ruimen, de kottervloot genegeerd werd, sprongen de vissers helemaal uit hun vel.

15 uur geleden
De Faam open_in_new Het Online Zeeuwse Energiedebat

Op 3 maart vanaf 12.00 gaan verkiesbare kandidaten van de grootste partijen in de Tweede Kamer in debat over energie en Zeeland tijdens het Online Zeeuwse Energiedebat.

17 uur geleden
De Faam open_in_new Op zoek naar de schat van Vlissingen - Marcus

In dit deel van ‘Op zoek naar de schat van Vlissingen’ zien we Youssef Bouziani in zijn koffiebar Marcus in Vlissingen, die vanwege de corona maatregelen gesloten is. Youssef vertelt dat de naam Marcus verwijst naar de Romeinse keizer en filosoof Marcus Aurelius. In de filosofisch levensbeschouwing van Marcus Aurelius, zoals je eigen unieke pad bewandelen, herkent Youssef zich en heeft hij voor zichzelf besloten om niet voor het grote kapitaal te gaan maar voor kwaliteit van leven. De schat van Vlissingen ligt volgens Youssef in de verbondenheid van de mensen met elkaar. De sterkte van een maatschappij wordt veroorzaakt door de onderlinge verbondenheid. De waarde van de schat is niet de welvaart maar het welzijn van de mensen.

18 uur geleden
De Faam open_in_new Livestream vanuit Koorkerk

MIDDELBURG - Zaterdag 6 maart vanaf 20.00 uur is er een livestream met kamermuziek vanuit de Middelburgse Koorkerk.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Is auteur van ‘Tholen Leef!’ een profeet?

Een vriend wiens aanbevelingen ik graag volg, tipte me op Messiah, een Netflix-serie van tien afleveringen. En werkelijk, ik keek en het verzette mijn geest.

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Smerdiekse Markt heeft al tijden geen ‘echt’ terras meer: daar wil Roland verandering in brengen

SINT-MAARTENSDIJK - Een Markt zoals die in Sint-Maartensdijk verdient horeca en een terras. Maar nu Het Raedthuys en cafetaria 't Hoekske al tijden dicht zijn, is dat er eigenlijk niet meer. Roland van Tilborg wil daar verandering in brengen.

4 dagen geleden