Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 23 april 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Oplossing in verschiet voor pijnlijke kwestie in Terneuzen, verhuizing GSNED wordt serieus bekeken

TERNEUZEN - Een pijnlijke kwestie voor de gemeente Terneuzen lijkt dan toch nog een goede afloop te krijgen. Met het bedrijf GSNED, dat volgens omwonenden uit het Terneuzense buurtschap Driewegen veel overlast geeft, wordt serieus gesproken over een verhuizing.

22 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new Oranje boven, Oranje onder, Oranje overal

SEROOSKERKE - Geen feestje zonder slingers. De woonkamer van koning Willem-Alexander zal dinsdag toch ook wel versierd zijn? De kinderen in Serooskerke zijn in ieder geval helemaal klaar voor Koningsdag. Op school hebben ze hun fietsen vrijdag al uitbundig versierd.

33 minuten geleden
Internetbode Jeugd geniet van zonnige Koningsspelen

HANSWEERT - Koning Willem-Alexander kan trots zijn op de leerlingen van basisschool Schuttevaer in Hansweert. Alle groepen deden deze zonnige vrijdag op het schoolplein en in de nabij gelegen speeltuin enthousiast mee aan de Koningsspelen.Op de laatste dag voor de meivakantie deden de jongens en meiden allerlei sporten en spelletjes, zoals levend korfbal en het blokkenspel ‘Koninklijk Kasteel’. “De koning vindt dat we meer moeten bewegen en dat probeer ik ook te doen”, zegt leerling Dianthe (links op de foto in de speeltuin) over het idee achter de Koningsspelen. Ze geniet van de oranje sportdag in de speeltuin, waar ze wel vaker komt. “Lekker rennen en voetballen. Ik kan supergoed keepen.” Ook Clarinda (in het midden op de speeltuinfoto) heeft het naar haar zin. De Koningsspelen en ook Koningsdag verlopen door corona heel anders dan normaal, maar het zijn gelukkig toch leuke dagen, zegt ze. “Omdat het straks vakantie is, gaan we naar de camping en kan ik op Koningsdag lekker buiten met vriendinnen spelen.”

33 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new 'Maak van Walcheren één groot oorlogs-openluchtmuseum'

Zodra Netflix de film 'Slag om de Schelde' wereldwijd gaat aanbieden, verwacht de stichting Bunkerbehoud dat er een nieuwe toeristenstroom op gang komt richting Zeeland. Toeristen die de geschiedenis willen beleven op de plekken waar er in 1944 is gevochten. De stichting wil daarom dat bunkers en een stuk van de Sloedam worden opgeknapt zodat ze kunnen worden bezocht door belangstellenden.

41 minuten geleden
De Bevelander open_in_new Zeeland betrekt Zeeuwen bij toekomstvisie toerisme

Hoe zou de toerisme- en vrijetijdssector in Zeeland er in 2030 uit moeten zien? Die vraag pakken Provincie Zeeland, Impuls Zeeland, HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en Toeristisch Ondernemend Zeeland dit jaar gezamenlijk op. Samen met ondernemers en gemeenten uit de regio ontwikkelen we een visie op Bestemming Zeeland in 2030. Want ondanks de huidige coronapandemie richten we onze blik op de toekomst en kansen en ontwikkelingen op middellange termijn. En daarover kan iedereen die in Zeeland woont of betrokken is bij de Zeeuwse vrijetijdssector zijn mening geven!

59 minuten geleden
De Bevelander open_in_new Wil jij werken in zorg en welzijn?

Overweeg jij een overstap naar zorg en welzijn? Maar weet je nog niet precies wat je wilt en waar je moet beginnen? Dan is dit webinar voor jou! In dit interactieve webinar vertellen we je alles over de sector Zorg en Welzijn: welke werkvelden en functies zijn er allemaal, welke opleidingen zijn er en wat zijn jouw kansen en mogelijkheden. Aan het woord komt een loopbaancoach die jou hier alles over kan vertellen. Tijdens het webinar kun je jouw vragen over Zorg en Welzijn stellen aan experts in de chat. Na afloop van dit webinar ben jij klaar voor jouw eerste stappen richting Zorg en Welzijn! Onderneem stappen naar een nieuwe toekomst, baan of richting in je leven. Volg dit webinar gratis op woensdag 28 april om 10.00 uur. Aanmelden kan via www.viazorg.nl

1 uur geleden
De Bevelander open_in_new Geslaagde Koningsspelen op de Jan van Schengenschool

Het was een uitdaging voor de werkgroep om er binnen alle Coronaregels een sportief feestje van te maken voor de kinderen van de Jan van Schengenschool in Heinkenszand, maar het is gelukt! De school kleurde vrijdag 23 april oranje.

1 uur geleden
Internetbode Veel verkeersaso’s op de boulevards

VLISSINGEN – Toon Poppe woont al ruim vijftien jaar op de ‘boule’ in Vlissingen. Hij zou er niet wegwillen, maar is de overlast en geluidsoverlast van scooters, motoren en auto’s wel flink beu. “Die aso’s rijden vol gas over de straat en stoep en dealen op de parkeerplekken.”“De ergste overlast veroorzaakt een groep tussen de vijfentwintig en dertig jaar. Een tijdje terug zag ik hoe ze voor het Arion lachgasballonnen stonden te vullen en daar heb ik een melding van gemaakt. De politie stopte even, maar tegelijkertijd ging het vullen gewoon door. Vaak komt de politie helemaal niet opdagen.” Volgens hem rijden de jongeren met hun scooters ontiegelijk hard over de stoep en kunnen voetgangers maar ternauwernood wegspringen. Poppe weet hoe de verkeersoverlast opgelost kan worden. “Sluit vanaf Pasen tot oktober de boulevard Evertsen en Bankert af voor iedereen behalve bewoners, fietsers en voetgangers en maak van de Boulevard De Ruyter tweerichtingsverkeer. Die weg is zo smal dat er dan niet meer hard gereden kan worden. Nu rijden de meeste er 50 of 60, als je 30 rijdt tikken ze op hun voorhoofd.” Hij zegt dat hij veel medestanders heeft voor deze maatregelen. “Het college wil er nog niet aan, maar ze waren de afgelopen zomer bakken met geld kwijt aan beveiliging. Er ligt een Boulevardvisie, een Toeristische Visie, aanbevelingen vanuit de wijktafel en er komt weer een verkeersonderzoek. Al die jaren is er nog niks opgelost!”

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Joodse gemeenschap geschokt na examenstunt Nehalennia

De Joodse gemeenschap in Zeeland is geschokt door een examenstunt op scholengemeenschap Nehalennia. Een spandoek met de tekst 'Schularbeit macht Spass' hing urenlang aan de gevel. De tekst is een verwijzing naar 'Arbeit macht frei', de tekst die in de Tweede Wereldoorlog boven de ingang van concentratiekampen van de nazi's hing.

1 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Steun voor onderzoek naar komst kleinschalig asielzoekerscentrum in Terneuzen

TERNEUZEN - Er komt een onderzoek naar de eventuele komst van een kleinschalig asielzoekerscentrum in Terneuzen. Met 23 stemmen voor en zeven tegen heeft de Terneuzense gemeenteraad hier donderdagavond mee ingestemd.

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Quizzen bij Koningsspelen in Hansweert: Hoe heten de drie prinsessen?

HANSWEERT - Een serie meerkeuzevragen over het koningshuis, de letters A, B en C bij de verschillende klimtoestellen in de speeltuin en kinderen die wel willen rennen. Meer is er niet nodig voor een goed begin van de Koningsspelen op basisschool Schuttevaer in Hansweert.

1 uur geleden
Internetbode Winnaars fotowedstrijd De Oostkerk bekendgemaakt

MIDDELBURG - De Oostkerk in Middelburg heeft de winnaars van de fotowedstrijd bekendgemaakt. Tot 21 april kon iedereen zijn of haar mooiste foto’s van De Oostkerk inzenden. Edwin Paree won de eerste prijs van de vakjury, het publiek koos Simone van Kooten als winnares.Er werden in totaal 204 foto’s ingezonden. Voor de publieksprijs werden 5033 stemmen uitgebracht. De vakjury bestond uit Kathrin Ginsberg (directeur CBK en lid van de Raad van Toezicht van De Oostkerk), Mark Bos (directeur Monumentenbezit), Ruben Oreel en Lex de Meester, fotografen.De vakjury wees Edwin Paree aan als winnaar, met zijn foto ‘Oostkerk in de mist’. Paree maakte die foto met zijn drone, waarmee hij die ochtend pas voor de tweede keer vloog. Tweede werd André van Houwelingen met zijn foto ‘Nieuwjaarsviering voor de Oostkerk’, Quirien Marijs eindigde als derde, met ‘Mistige ochtend’.De publieksprijs ging naar Simone van Kooten. Zij kreeg 903 stemmen voor ‘Een baken van licht’, waarop de koepel van de Oostkerk in de sneeuw is te zien. Tweede werd Ricardo Kievit, die 672 stemmen kreeg voor zijn ‘Oostkerk in de sneeuw’, derde is Gert Eggebeen, met 442 stemmen voor ‘Oostkerk in het Gouden uurtje’.De zes winnende  foto’s worden gedurende de maand juni tentoongesteld in de openlucht voor de Oostkerk. 

1 uur geleden
Internetbode Sportdag bij obs De Eevliet in Poortvliet

POORTVLIET - Op vrijdag 23 april kwamen alle leerlingen van obs De Eevliet in sportkleding naar school voor de jaarlijkse sportdag.Vanwege de Corona-maatregelen kon deze helaas niet met de hele school bij elkaar gevierd worden, maar met een roulatieschema hebben alle groepen toch een zeer gezellige sportieve dag kunnen beleven. Op een zonovergoten dag hebben de kinderen een bootcamp clinic gedaan met Jean-Paul & Sigrid van Team CrossCamp Zeeland. Daarnaast hebben ze nog allerlei sportieve activiteiten met hun eigen leerkracht gedaan, zoals een Zweeds Renspel. Ook hebben ze een online workout met Rico Verhoeven gevolgd. De dag was een groot sportief succes!

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Rust moet weerkeren in Wolphaartsdijk: ‘Snel besluit nemen over recreatieplannen’

WOLPHAARTSDIJK - De rust in het dorp moet weerkeren en ondernemers verdienen duidelijkheid. Het zijn twee van de argumenten die burgemeester en wethouders van Goes aandragen om nu de knoop eens door te hakken over de toekomst van het recreatiegebied bij Wolphaartsdijk.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto gekanteld in Wolphaartsdijk (video)

WOLPHAARTSDIJK - Een auto is vrijdagochtend gekanteld bij Wolphaartsdijk. Bij het eenzijdige ongeluk raakte niemand gewond.

1 uur geleden
De Faam open_in_new Middelburg Boekenstad gaat niet door

MIDDELBURG - Als een verrassing komt het helaas al lang niet meer, maar het blijft toch voor velen een teleurstelling: de jaarlijkse grote boekenmarkt van begin mei op de Middelburgse markt, Middelburg Boekenstad, gaat ook in 2021 door de corona beperkingen niet door.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Ongerustheid over opslag gevaarlijke stoffen vlakbij Tholen-Stad

PvdA/Groenlinks in Tholen maakt zich ongerust over de opslag van gevaarlijke stoffen in het magazijn van DSV op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen-Stad. Volgens de fractie zijn die stoffen veel gevaarlijker dan eerder door het college van burgemeester en wethouders voorgesteld.

2 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Ophef over examenstunt op Nehalennia in Middelburg: ‘Over de holocaust maak je geen gein’

MIDDELBURG - Met de tekst ‘Schularbeit macht spass’ verwelkomden examenleerlingen van de Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg vrijdagochtend hun schoolgenoten. Misplaatst, zo noemt Luuc Smit van de Joodse gemeenschap in Middelburg de examenstunt. ,,Over de holocaust maak je geen gein.”

2 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Middelburg zoekt uitweg uit woud van hulpverleners en loketten

MIDDELBURG - Middelburgers die zorg nodig hebben verdwalen in een woud aan loketten, hulpverleners en organisaties. Ook de gemeente lukt het niet om greep te krijgen op jeugd- en ouderenzorg. Een nieuw Middelburgs Model moet het voor iedereen gemakkelijker en beter maken. En goedkoper. Maar hoe werkt dat nieuwe model eigenlijk?

2 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Openluchtbad Kloosterzande heeft de primeur, maandag alweer open

KLOOSTERZANDE - Kloosterzande heeft maandag de primeur, openluchtbad De Honte opent dan de deuren. Al zal dat nog wel met beperkingen zijn door de coronacrisis.

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hemels en duurzaam: Chef Michiel van restaurant State verwerkt kingfish van kop tot staart

Zolang restaurants de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: chef Michiel van Laere van restaurant State in Lamswaarde maakt een tataki van kingfish, rode ui en lavendel.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Ondernemers: Als provincie taken van VVV niet overneemt, dan doen we het zelf maar

Met het wegvallen van VVV Zeeland ging ook de app van de toeristenorganisatie verloren. De app viel niet onder de taken die werden overgenomen door Provincie Zeeland. Doodzonde, volgens een viertal ondernemers in Vlissingen. Zij proberen nu toeristen en Zeeuwen via een eigen app te voorzien van een mix van toeristische informatie en promotie van ondernemingen.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Automobilist aangehouden na positieve speekseltest Nieuwdorp

NIEUWDORP - Een automobilist is donderdagmiddag bij Nieuwdorp aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs.Tijdens een controle kregen de agenten een vermoeden van drugsgebruik waarna de bestuurder positief testte.

3 uur geleden
Internetbode Goes Gezien: Afgetopte zuivelhistorie

Begin april ging de fabrieksschoorsteen van Arnemuiden neer. Tachtig jaar oud, 52 meter hoog, niet nuttig meer en gevaarlijk: er viel soms zomaar een baksteen uit. Daarmee veranderde de Arnemuidense skyline drastisch, maar gelukkig: de hervormde kerk en de molen staan er nog.Bij dit nieuws moest ik denken aan onze eigen schoorsteen: de Andia-schoorsteen aan de Marconistraat, naast het stadskantoor. Stel dat die opgeblazen zou worden, hoeveel verandert de Goese skyline dan? Vanaf de N256 is de Andia-schoorsteen goed te zien, al moet je wel even zoeken omdat-ie in het niet valt bij de andere Goese hoogtepunten. Eind jaren ’70 werd deze fabrieksschoorsteen namelijk ‘afgetopt’, zoals dat modieus heet. Dat is wel te zien aan de rafelrand bovenaan en bovendien betekent ‘Andia’ niks; we missen wat witte letters erboven. Opmerkelijk hoeveel mensen denken dat er ooit ‘Zeelandia’ stond, zelfs al hebben ze net op het Hollandiaplein geparkeerd.De landelijk opererende zuivelfabriek Hollandia opende in 1951 een ‘melkontvangstation’ in Goes, op een gloednieuw industrieterrein. De ‘melkfabriek’ lag aan de Pasteurstraat. Toch werd de melk er niet gepasteuriseerd, maar van daar getransporteerd naar West-Brabant, waar de melk klaargemaakt werd om door de melkboer verkocht te worden. Toch moet in Goes de melk wel ietwat behandeld zijn, anders was zo’n fabrieksschoorsteen niet nodig. Die schoorsteen van 35 meter hoog en met de merknaam in witte baksteen aan twee kanten goed zichtbaar, stond naast het gebouw. Begin jaren ’70 werd Hollandia overgenomen door Nestlé en vervolgens door Menken. In 1975 bleek de Goese vestiging overbodig. Het gebouw kreeg een andere bestemming en er werd van alles aangebouwd. De schoorsteen werd met een derde ingekort, waarschijnlijk om niet het risico te lopen dat-ie ooit zomaar om zou vallen, en helemaal netjes slopen is ook zo’n werk, nietwaar? En nu staat er dus een afgetopte schoorsteen, een leuk oud fabrieksgebouwtje – als je goed kijkt – en een verwaarloosde aanbouw van enorme omvang, nu ook met kapotte showroomruiten. Een groot bord vertelt dat het gebouw/perceel is verkocht, dus we zijn allemaal benieuwd wat er straks verschijnt, daar. Wordt het als industrieel erfgoed in stand gehouden of gaat de beuk erin? Wie weet wordt er over deze kwestie flink wat afgetobd. Mijn kleindochter, zeven jaar en nooit te beroerd om wie dan ook te adviseren: “Echt jammer als die schoorsteen weggaat. Kunnen ze er niet een leuke winkel of restaurant omheen bouwen?”Tekst en foto: Arend van der Wel

4 uur geleden
De Bevelander open_in_new Kamperland in top 30 meest gezochte kleine bestemmingen

Ondanks de actuele reisbeperkingen bleven Nederlanders in 2020 veelvuldig op het web zoeken naar informatie over bestemmingen die zij graag zouden willen bezoeken, waaronder ook de kleinere Nederlandse dorpen en steden. Naar welke kleinere Nederlandse bestemmingen werd in 2020 eigenlijk door Nederlanders gezocht op Google? Dat vroeg Holidu zich ook af en er kwam een onderzoek.

4 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Kunnen Heinkenszandse kinderen straks nog terecht in de speeltuin?

HEINKENSZAND - Heeft Heinkenszand straks nog mooie, goed onderhouden speeltuinen? Dat is maar zeer de vraag, want het lukt speeltuinvereniging ’t Zandkasteel maar niet om nieuwe bestuursleden en vrijwilligers te vinden. Het huidige bestuur zit er al bijna dertien jaar en stopt.

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Risico’s voor monumentale panden Oude Haven moeten goed in beeld: ‘Groningse toestanden voorkomen’

ZIERIKZEE - Wethouder Jacqueline van Burg is tevreden en ook onafhankelijk werkgroepvoorzitter Jan Geluk klinkt optimistisch. ,,Maar ik ben een ras-optimist”, zegt hij daar gelijk bij. ,,Op sommige onderdelen moeten nog wel een paar dikke punten op de i worden gezet.” Beiden kunnen hoe dan ook leven met de uitkomst van de second opinion van de Technische Universiteit Delft naar het renovatieplan voor de Oude Haven in Zierikzee. Van Burg laat het eindoordeel in juni aan de gemeenteraad.

5 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Goesenaar Kelvin probeert in Amsterdam de mooiste man van Nederland te worden

GOES - Wordt Kelvin Doene (28) uit Goes de mooiste man van Nederland? Op zaterdag 1 mei zullen we het weten. Dan doet hij mee aan de finale van Misters of the Netherlands. Of hij daar denkt te kunnen winnen? ,,Door mijn deelname heb ik eigenlijk al gewonnen."

6 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Koningsdag op Walcheren: Paleizen pimpen en thuis swingen op muziek

MIDDELBURG - Ritthem vlagt al oranje en Middelburg gaat voor een online muziekfestival vanuit een lege schouwburg. Westkapelle pimpt paleizen en Oostkapelle gaat muzikaal digitaal. Viert Walcheren straks Koningsdag vooral vanaf de bank thuis?

6 uur geleden
De Faam open_in_new Fotowedstrijd Oostkerk

MIDDELBURG - De afgelopen maanden hield De Oostkerk een fotowedstrijd. Bijgaand de zes winnende foto’s volgens de vakjury en de publieksjury. In juni worden de foto’s voor de kerk in de open lucht geëxposeerd.

7 uur geleden
De Faam open_in_new Digitaal Doen Zeeland helpt ondernemers digitaliseren

VLISSINGEN - Digitaliseren. Ja, doen! Maar hoe dan?! Met die vraag worstelen tegenwoordig veel Zeeuwse midden- en kleinbedrijven (MKB). Natuurlijk willen ze hun producten en diensten digitaal kunnen aanbieden en maar wat graag zouden ze robots inzetten in hun productieproces of op hun akkers. Maar waar begin je nou zoiets?

7 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Parkeerautomaat opengebroken in Zierikzee

ZIERIKZEE - Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een parkeerautomaat opengebroken in Zierikzee. Er is geen geld buitgemaakt.

15 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Kortsluiting in meterkast van woning Terneuzen

TERNEUZEN - De brandweer is vanavond met spoed uitgerukt voor een woningbrand in Terneuzen. Ter plaatse bleek er brand te zijn geweest in de meterkast.

15 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Taakstraf en rijontzegging geëist voor veroorzaken van dodelijk ongeval bij Tholen

MIDDELBURG - De vrouw die op 7 september 2018 een ongeval veroorzaakte waarbij een inwoonster van Tholen om het leven kwam, moet wat de officier van justitie betreft een taakstraf krijgen van 200 uur en een rijontzegging van een jaar. De advocaat van de verdachte vroeg om vrijspraak.

18 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tien maanden in plaats van drie jaar cel voor man uit Zierikzee wegens wapenbezit

MIDDELBURG - Een gevangenisstraf van tien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Die straf heeft de Middelburgse rechtbank donderdag opgelegd aan de 55-jarige F. K. uit Zierikzee voor wapen- en drugsbezit.

19 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Voormalige ‘schuur in ontbinding’ is nu supermarkt: nieuwe Spar Burgh-Haamstede opent de deuren

BURGH-HAAMSTEDE - Ze hebben ‘als gekken gewerkt’ en het was zonder twijfel de zwaarste bevalling die regiomanager Marjolijn Theijssen ooit heeft meegemaakt. Maar het resultaat mag er zijn. Vrijdagmorgen om 8.00 uur opent de gloedjenieuwe Spar in Burgh-Haamstede de deuren.

20 uur geleden
De Faam open_in_new CoronaMelder-app nuttig voor buitensporters

WALCHEREN - Vóór corona sportte ruim 70procent van de Nederlanders minimaal één keer per week. Tijdens de lockdown in januari deed slechts 49 procent van de Nederlanders één keer per week aan sport. Dat blijkt uit cijfers van NOC*NSF.

21 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new ‘Meerminnen verdrinken niet’ over Bruse ramp maakt kans op Thea Beckmanprijs

BRUINISSE - Het boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ van Saskia Maaskant staat op de longlist voor de Archeon Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek. En daar is de schrijfster ontzettend blij mee.

22 uur geleden