Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 26 mei 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Auto over de kop; dronken chauffeur uit Goes elders aangehouden

GOES - Een 25-jarige man uit Goes is maandagavond aangehouden nadat hij in dronken toestand met zijn auto over de kop was gevlogen op het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. Dat gebeurde rond 23.30 uur.Toen politieagenten bij de auto arriveerden, troffen zij niemand bij het voertuig aan. Volgens getuigen was de bestuurder zelf uit de auto geklommen en weggelopen. Na een onderzoek werd de chauffeur aangetroffen op het Zonneplein in Bergen op Zoom. De 25-jarige man uit Goes werd nagekeken door ambulancemedewerkers, maar bleek niet gewond te zijn.BlaastestDe man moest een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur. De auto van de Goesenaar is weggesleept door een takelbedrijf.

2 minuten geleden
HV Zeeland open_in_new Auto in beslag na 3e keer rijden onder invloed

MIDDELBURG - De auto van een 26-jarige Middelburger is maandagochtend door de politie in beslag genomen omdat de bestuurder al voor de derde keer in korte tijd betrapt werd op het rijden onder invloed.

14 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new Bastionstrand Veere weer schoon na weghalen slib

VEERE - Het strandje Bastion bij Veere kan weer volop worden gebruik door inwoners die daar willen liggen om te genieten van de zon, pootje baden, spelen of zwemmen. Het is na een grote onderhoudsbeurt weer schoon en goed toegankelijk.

17 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Politie valt woningen Sluiskil binnen

De politie is vanochtend op meerdere plaatsen in Sluiskil woningen binnen gevallen. Waarom dat is gedaan is nog niet duidelijk. Bij een café en een woning aan de Nieuwe Kerkstraat is onderzoek gedaan. Ook een woonhuis aan de Kanaalweg is onderzocht.

21 minuten geleden
Internetbode Auto opgeblazen in Middelburg; politie zoekt getuigen

MIDDELBURG - In de omgeving van het Seispark in Middelburg is maandagnacht een auto opgeblazen.Omstreeks 00.20 uur werd via de politiemeldkamer melding gemaakt van een harde knal of een ontploffing. Even later bleek uit onderzoek dat de auto van een inwoner van Middelburg in de omgeving van het Seispark vernield was.De politie heeft een onderzoek ingesteld. Medewerkers van Forensische Opsporing zijn ter plaatse geweest om sporenonderzoek te doen. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Mogelijk kunnen camerabeelden van mensen die in de omgeving van het Seispark wonen de politie helpen bij het onderzoek.

29 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Geen promotie voor Kloetinge naar hoofdklasse

Eersteklasser Kloetinge komt volgend jaar definitief niet uit in de hoofdklasse. De club heeft van de KNVB te horen gekregen dat er drie plekken vrijkomen. Kloetinge was weliswaar koploper in de 1e klasse C, maar er waren landelijk meer koplopers die wilden promoveren. De Bevelandse club bleek de vierde in lijn en grijpt dus naast een plek in de hoofdklasse.

37 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Auto vernield na harde knal in Middelburg

Verschillende mensen zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een harde knal die te horen was in Middelburg en omgeving. Even later bleek dat een auto bij het Seispark vernield was.

42 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new Harde knal in Middelburg blijkt opgeblazen auto

MIDDELBURG - Inwoners van Middelburg zijn vannacht rond 00.20 uur opgeschrikt door een harde knal. Daar werd ook melding van gemaakt bij de politie. Uit onderzoek bleek dat de auto van een inwoner van Middelburg (in de omgeving van het Seispark) vernield was.

56 minuten geleden
Internetbode Is Wemeldinge het mooiste dorp van Nederland?

WEMELDINGE - Wemeldinge is in de race voor de titel 'Allermooiste dorp van Nederland'. 50 dorpen zijn genomineerd in deze verkiezing van de ANWB.De top vijf en winnaar van de verkiezing maakt de ANWB in september bekend. Ze ontwikkelt fiets- en wandelroutes langs die dorpen, zodat iedereen ze kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een boek met daarin de 50 mooiste dorpen.AandragenHet publiek kon eerder dit jaar stemmen op een selectie van 40 dorpen. Stemmers mochten ook zelf een dorp aandragen. 'Hierdoor kwam Wemeldinge terecht in de selectie van de 50 allermooiste dorpen van Nederland', laat waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle weten. PresentatieUit deze vijftig genomineerden kiest een jury de top vijf en het allermooiste dorp van Nederland. 'Vorige week hebben we met MKB Wemeldinge mooie foto's en teksten, over wat Wemeldinge bijzonder maakt, aangeleverd bij de ANWB', aldus Naterop. 'In juni bezoekt een journalist van de ANWB Wemeldinge om zelf de sfeer te proeven. Samen met MKB Wemeldinge bieden we deze journalist een mooi programma aan, zodat Wemeldinge straks goed gepresenteerd wordt in het boek.'

1 uur geleden
Internetbode CDA in Borsele wil weer zoet water in natuurgebiedje bij 's-Gravenpolder

HEINKENSZAND - Het CDA in de gemeente Borsele begrijpt niet dat de gemalen nog steeds elke dag ‘kostbaar’ zoet water lozen in de Westerschelde, terwijl daar juist een tekort aan is. Door de droogte en verzilting zijn er plekken in de gemeente waar geen zoet water beschikbaar is om land- en tuinbouwgewassen te beregenen. NatuurgebiedjeCDA-fractievoorzitter Peter van ‘t Westeinde ziet een oplossing in het natuurgebiedje tussen Hoedekenskerke en ‘s-Gravenpolder. Het is rond 2013 ingericht als weidevogelgebied, maar er zitten vooral ganzen en meeuwen. Er wordt zout water ingelaten. KwelbuizenVan ‘t Westeinde wil dat het college van burgemeester en wethouders aan de provincie vraagt om de kwelbuizen, waardoor het zout water binnenkomt, dicht te draaien en zoet water in te laten. “Zo dringen we de verzilting terug”, zegt het raadslid. “Bijkomend voordeel is dat de land- en tuinbouw in de omgeving meer mogelijkheden heeft voor het verzorgen van hun gewassen.” Van ‘t Westeinde denkt dat de werkzaamheden kunnen worden opgepakt in combinatie met het werk aan de Randweg Hoedekenskerke.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Dit restaurant in Renesse had een vooruitziende blik en kocht robots voor in de bediening

Anderhalve meter afstand houden hoeven ze niet en daarmee zijn twee aangeschafte robots dé uitkomst voor de eigenaar van een Chinees-Indisch restaurant in Renesse als de deuren straks weer open gaan. De eigenaar kocht ze voor de coronacrisis, maar het komt nu wel heel goed uit dat ze begin van dit jaar geleverd werden.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Traumaheli ingezet voor melding Koudekerke (video)

KOUDEKERKE - Een traumahelikopter is dinsdagochtend ingezet na een incident in de Van Strijenstraat in Koudekerke. Ook de brandweer en de politie verleenden assistentie.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie zoekt naar bejaarde vrouw Zoutelande

ZOUTELANDE - De politie is op zoek naar een bejaarde vrouw die gisteren voor het laatst werd gezien in de omgeving van Zoutelande.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Slootkant in brand bij Plasseweg Waarde

WAARDE – De brandweer van Krabbendijke is maandagavond uitgerukt om een buitenbrand te blussen bij Waarde.

1 uur geleden
De Faam open_in_new Corona-proof concert Roon Staal in Doopsgezinde Kerk

MIDDELBURG - Zanger en pianist Roon Staal heeft met zijn team enkele 'corona-proof- concerten gepland in zijn zomer tour. Op donderdag 11 juni komt de 40-jarige musicus langs in de Doopsgezinde Kerk om 19.00 uur en 21.00 uur.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Vermiste vrouw (92) in Zoutelande nog altijd niet terecht. ‘Zorgwekkend’

ZOUTELANDE - Een 92-jarige vrouw wordt sinds maandagavond vermist in Zoutelande. Ze is nog altijd niet aangetroffen. De politie zet vandaag speurhonden en mogelijk een drone in.

11 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Broeder Dieleman verkoopt nieuw album noodgedwongen zelf. Vanuit een bakfiets

Broeder Dieleman heeft een nieuwe cd/lp: 'De liefde is de eerste wet'. Hij gaat zijn album zelf uitventen, zoals zijn voorvaderen ooit vis en melk aan de deur verkochten. En zoals de in Zeeland wereldberoemde Jan de Prentenknipper als volkskunstenaar aan de bel trok.

15 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Grensondernemer valt tussen wal en schip: ‘Ik krijg nergens echt steun’

SINT JANSTEEN - Ondernemers met een bedrijf over de grens vallen vaak tussen en wal en schip. Tom Genbrugge van brouwerij/stokerij Holy Spiritus BV in Sint Jansteen werkt in Zeeland, maar woont in Gent. ,,Ik val overal buiten. Ik leef nu van mijn laatste centen.”

16 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Goederenloods in Goes gooit het over een andere boeg: pannenkoeken en trapkarren

GOES - De Goederenloods in Goes gooit het over een andere boeg. Eigenaar Jonathan Kint vormt zijn zaak om tot een ‘pannenkoekenloods’. Met trapkarren kunnen de gasten straks bovendien een rit door Goes maken.

16 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Tom uit Hulst mag snel zijn ouders in België weer zien, ‘maar ik ga ze nog niet knuffelen’

HULST - Het zijn spannende dagen voor Zeeuws-Vlamingen die familie over de grens hebben. De Belgische regering maakt dinsdag of woensdag bekend of zij hun familie in Vlaanderen eerder dan 8 juni mogen bezoeken. Ook Tom Verbuyst uit Hulst wacht af. ,,Al blijft het wel een dubbel gevoel.”

17 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Zeeuwse advocaat: Vecht je coronaboete aan

KATTENDIJKE - Mensen die een boete krijgen wegens het overtreden van coronaregels, doen er verstandig aan daar verzet tegen in te stellen en vooral niet te betalen. Alleen op die manier kan een rechter toetsen of de boete wel had mogen worden opgelegd, betoogt advocaat Marco Vermeirssen uit Kattendijke.

17 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Rosier wil niet de gebeten hond zijn in Sas van Gent

TERNEUZEN - Het steekt Edwald Segers, directeur van Rosier Sas van Gent, dat Terneuzen het doet voorkomen dat ze genereus de beurs trekt voor het herstel van afgesloten Westkade.

17 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Provincie verdeelt 60.000 euro onder Zeeuws-Vlamingen die moesten omrijden door dichte grenzen

HULST - Werknemers, ondernemers en mantelzorgers die de afgelopen tijd noodgedwongen moesten omrijden om Zeeuws-Vlaanderen uit te komen, kunnen hun extra gemaakte kosten vergoed krijgen. De provincie stelt daar 60.000 euro voor beschikbaar.

18 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Beeldbellen was geen optie voor de blinde Corrie; vandaag mocht dochter Matty eindelijk weer op bezoek

KAPELLE - Zeven weken lang kreeg de 87-jarige Corrie Tholenaar in het Kapelse zorgcentrum Cederhof geen bezoek over de vloer. Voor iemand die blind is, viel dat isolement extra zwaar. Vandaag mocht dochter Matty Sonke haar moeder eindelijk weer op haar kamer bezoeken. Matty: ,,Ondanks het mondkapje dat ik moest dragen, was het een verademing. We waren allebei ontzettend blij dat we zo dicht bij elkaar konden zijn.”

18 uur geleden
De Faam open_in_new Live concerten door Zeeuwse musici

ZEELAND - Nu door de Corona-crisis geen concerten mogelijk zijn waar het publiek naar de concertzaal kan gaan, gaan Zeeuwse musici via een livestream verbinding naar de mensen in de huiskamer.

18 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Bouw vakantiehuizen Wolphaartsdijk begint: ‘Juist nu willen mensen een huisje in de buurt’

WOLPHAARTSDIJK - Het is nu nog een grote kale vlakte, maar binnenkort begint de bouw van de eerste vakantiehuizen op wat voorheen camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk was. Van de eerste fase is inmiddels zeventig procent verkocht.

18 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Schouwer Hoeck overleeft coronacrisis niet; restaurant is failliet

RENESSE - Speeltuin en restaurant Schouwer Hoeck bij Renesse is failliet verklaard door de rechtbank. Sinds januari 2013 werd het bedrijf aan de Laone gerund door Ton en Pauline Witte.

18 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Boulevard Bergen op Zoom weer open: ‘Maar als het nodig is zetten we ‘m dicht’

BERGEN OP ZOOM - Parkeren bij zwembad De Schelp? Ga je gang! Het stopverbod op de Boulevard in Bergen op Zoom is per direct opgeheven. En na Pinksteren volgt het stopverbod op de Bemmelenberg in recreatiegebied De Heide. Dat heeft de gemeente maandag bekendgemaakt.

20 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Twee tieners opgepakt voor neersteken man (20) in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandag twee minderjarige verdachten opgepakt voor het neersteken van een 20-jarige man uit Halsteren op 9 mei. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar. Ze komen uit Bergen op Zoom en Woensdrecht.

20 uur geleden
De Bevelander open_in_new Provincie wil Zeeuws stimuleringsfonds voor culturele sector

De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen voor de Zeeuwse culturele sector. De culturele sector wordt hard geraakt, nu veel activiteiten en evenementen zijn afgelast. Nu de economie weer wordt opgestart, zijn investeringen nodig om in te spelen op de anderhalve-meter-samenleving. De sector is daarin creatief en ondernemend, maar de financiële buffers zijn klein en de bestaande rijksmaatregelen zijn onvoldoende. Daarom wil de Provincie een Zeeuws stimuleringsfonds voor cultuur oprichten.

20 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route

BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.

20 uur geleden
De Bevelander open_in_new Wemeldinge een van de allermooiste dorpen van Nederland

In de Kampioen van afgelopen februari heeft de ANWB de verkiezing van de allermooiste dorpen van Nederland uitgeschreven. Er kon worden gestemd op dorpen uit een longlist van veertig dorpen, maar lezers mochten ook een eigen voorstel doen. Hierdoor is Wemeldinge onderdeel geworden van de selectie van de 50 allermooiste dorpen van Nederland.

20 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tussen fluitenkruid en meidoorn: vrijwilligers houden Schouwse wandelpaden tiptop bij

KERKWERVE - Was het ooit rechttoe-rechtaan ploeteren over polderwegen, tegenwoordig is wandelen een avontuur. Je kunt dwalen over dijken en akkers, door duinen en bossen. Met dank aan de mensen van het Wandelnetwerk Schouwen-Duiveland. Die houden 340 kilometer aan pad, tiptop bij.

21 uur geleden
De Faam open_in_new Kerkdiensten juni Dorpskerk Aagtekerke

DOMBURG - AAGTEKERKE - In verband met de Corona-maatregelen is er ook in juni 2020 op zondagmorgen om 10.30u een online-kerkdienst die te volgen is via www.kerkomroep.nl en de kerktelefoon. Meer informatie en liturgie kunt u vinden op onze website www.pknaagtekerke-domburg.nl

23 uur geleden
De Bevelander open_in_new Waterschap volop bezig met onderhoud waterschapswegen

Waterschap Scheldestromen is vorige maand begonnen met het jaarlijkse onderhoud aan verschillende waterschapswegen in Zeeland. De aannemer is gestart met kleinschalige asfaltreparaties, maar we zijn nu ook begonnen aan de grotere onderhoudswerkzaamheden. Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, maar bij andere wegen kan het oplopen tot enkele weken. Na het onderhoud voldoen de wegen weer aan de eisen van veiligheid en doorstroming.

1 dag geleden
De Bevelander open_in_new Muzikaal optreden voor de ouderen van Noord-Beveland

Nu het cultuuraanbod door de coronacrisis nagenoeg is stil komen te liggen, kiest het Nut Noord-Beveland voor een tijdelijk andere weg.

1 dag geleden
De Faam open_in_new Digitale informatieavond Waterpark Veerse Meer

MIDDELBURG - Op woensdagavond 27 mei van 19.30 uur tot 20.30 uur verzorgen de gemeente Middelburg en ontwikkelaar Driestar een digitale informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan van het nieuwe plan Waterpark Veerse Meer.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Opgenomen met corona, maar overleden na val uit bed: ‘We dachten dat oma veilig was in het ziekenhuis’

BERGEN OP ZOOM - Met een paar dagen aansterken in het ziekenhuis zou oma (82) er weer bovenop komen. Dat was althans de verwachting van een arts toen de vrouw uit Bergen op Zoom op woensdag 15 april met symptomen van corona werd opgenomen in het Bravis ziekenhuis. Vier dagen later overleed ze. Niet door corona, maar door een val uit het ziekenhuisbed.

1 dag geleden