Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 26 mei 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Identiteit Bressiaanse supermarktovervaller bekend, maar man is nog niet aangehouden

De politie weet wie op 26 januari geprobeerd heeft de Jumbo in Breskens te overvallen. Vorige week werd daarvoor nog een oproep gedaan in het tv-programma Opsporing Verzocht. De man is nog niet opgepakt, maar zijn identiteit is wel bekend, meldt een politiewoordvoerder.

10 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new Raad akkoord met 2,3 miljoen extra voor sportcentrum

KAPELLE - De bouw van het hagelnieuwe sportcentrum in Kapelle kan zo goed als beginnen. Dinsdagavond liet een grote meerderheid van de gemeenteraad al weten akkoord te gaan met het het beschikbaar stellen van 2,3 miljoen euro extra.

17 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new Maria (10) helpt Reimerswaal aan een kinderburgemeester: ‘Het lijkt mij helemaal geweldig’

KRUININGEN - De 10-jarige Maria Twigt gaat een druk jaar tegemoet. De kersverse adviseur kinderburgemeester van Reimerswaal stelde zich dinsdagavond via een digitale verbinding voor aan de gemeenteraad. De raadsleden bedolven haar onder ideeën (variërend van ouderen bezoeken in een zorgcentrum tot lid worden van de PvdA) waar ze gretig op inging.

36 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Motorrijders onderuit op A58, weg deels afgesloten

Hulpdiensten zijn vanavond massaal uitgerukt voor een ongeluk op de A58 ter hoogte van Kruiningen. Volgens de politie zijn er in ieder geval twee motoren bij de aanrijding betrokken. De A58 is in de richting van Bergen op Zoom afgesloten.

42 minuten geleden
HV Zeeland open_in_new Ernstig ongeluk op A58 ter hoogte van Yerseke

YERSEKE - De hulpdiensten zijn vanavond massaal uitgerukt voor een ongeluk op de A58 ter hoogte van Yerseke. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De A58 is richting Rilland afgesloten.

46 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new Vlissingse raad vergadert weer in raadzaal

VLISSINGEN - De Vlissingse gemeenteraad vergadert donderdag 28 mei weer ‘gewoon’ in de raadzaal van het stadzaal. Maar de 29 raadsleden moeten in de niet al te ruim bemeten vergaderzaal wel afstand tot elkaar houden.

50 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new Ernstig ongeval ter hoogte van Yerseke, deel A58 afgesloten

YERSEKE - De hulpdiensten zijn vanavond massaal uitgerukt voor een ongeluk op de A58 ter hoogte van Yerseke. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk maar volgens de politie zijn er twee motorrijders betrokken bij het incident.

50 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new 'Bekijk het landschap in een groter verband'

Voor toekomstig beleid kan veel worden geleerd uit de Landschapsatlassen van Walcheren en van de Oosterschelde. Dat zei Kees Bos uit Koudekerke in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer. Bos die een belangrijk aandeel had in het maken van die atlassen is voor zijn werk geëerd met de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

1 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Watersnoodmuseum werkt aan paviljoen rond beroemde waterbouwers

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum krijgt een nieuwe afdeling waarin verhalen worden verteld van en over belangrijke waterbouwers uit verleden en heden. Een van de doelen is ambitieuze jongeren voor waterbouw te laten kiezen, ,,We hebben de knapste koppen nodig om te vechten tegen de vloed van morgen”, zegt directeur Siemco Louwerse.

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Morrend wordt het ontslag van Evert Damen geaccepteerd

KAPELLE – Siwart Mackintosh is dinsdagavond beëdigd als wethouder van Kapelle. De 64-jarige CDA’er volgt Evert Damen op die vorige week zijn ontslag indiende. Helemaal zonder slag of stoot ging die benoeming echter niet.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Mackintosh officieel benoemd tot wethouder Kapelle

Siwart Mackintosh (CDA) is officieel benoemd tot wethouder van Kapelle. Hij volgt Evert Damen op, die afgelopen vrijdag aftrad vanwege persoonlijke redenen en vanwege politieke verhoudingen die volgens hem onder druk staan.

2 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Corona houdt juf Hanneke thuis: 'Ik heb een prachtberoep, maar het moet wel veilig zijn’

HOOFDPLAAT - Het liefst zou ze vandaag weer voor de klas staan, maar dat durft juf Hanneke Hersman (57) uit Hoofdplaat niet aan. Ze lijdt aan diabetes en astma: een besmetting met het coronavirus kan bij haar extra hard toeslaan. ,,Het is nu niet veilig om naar school te gaan.”

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Via een livestream naar een concert van je favoriete band in coronatijd: ‘Zonder applaus, supervreemd’

ZIERIKZEE - Nooit meer even hé-le-máál uit je dak gaan bij een concert, dansen tot de laatste zweetdruppel. Nooit meer fluiten en scanderen om een toegift. Het ‘nieuwe normaal’ noopt Brogum te zoeken naar wat wél kan binnen de 1,5 meter samenleving en drijft het Zierikzeese poppodium in de armen van de livestream. Met succes, ziet bestuursvoorzitter en drummer Swen Blikman. ,,Er gebeurt nu vaker dan voorheen iets bij Brogum én we trekken gemiddeld ook nog eens meer bezoekers.”

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Eén stukje taart om te smullen? Geen punt, Anke uit Terhole brengt het zelf op de fiets

TERHOLE - Wil je geen hele taart voor jou alleen maar zit je te watertanden om gewoon één stukje cappuccinocake met roomkaastopping? Geen punt voor Anke Willeme uit Terhole. Ze bakt de meest creatieve creaties, springt op de fiets en hangt die in een tasje aan de voordeur.

4 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Zoektocht naar oorlogsslachtoffers uit Hoek levert (voorlopig) twintig namen op

HOEK - Inwoners van Hoek die sinds 1940 bij oorlogsgeweld zijn omgekomen, worden nog dit jaar geëerd met een plaquette op de oude begraafplaats aan de Begoniastraat. Twintig oorlogsslachtoffers zijn inmiddels achterhaald, maar, zegt dorpsraadsvoorzitter Iwan de Groote, ‘we weten niet of we alles compleet hebben’.

4 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Populaire snackwagen weggepest uit centrum van Renesse

RENESSE - Pure pesterij, zo noemt LSD-voorman Robbert Lievense de ‘hetze’ tegen de snackwagen op het evenementenplein in Renesse. Wat hem betreft blijft de knalrode frietkar gewoon staan. Al denken de meesten daar anders over.

4 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Gratis openluchtconcert in Zierikzee

ZIERIKZEE - Concerten binnen zijn voorlopig niet toegestaan, maar buiten wél. Goed nieuws dus voor muziekliefhebbers dat de jaarlijkse Zierikzeese beiaarddag zaterdag gewoon kan doorgaan.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto op z'n kant na botsing Scherpenisse (video)

SCHERPENISSE - Na een botsing in de bebouwde kom van Scherpenisse is vanmiddag een personenauto op zijn zijkant tot stilstand gekomen.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Flinke schade bij botsing N286 Poortvliet (video)

POORTVLIET - Bij een aanrijding op de Postweg (N286) bij Poortvliet zijn vanmiddag twee personenauto’s beschadigd geraakt.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gaslek bij Zeelandia Deltastraat Zierikzee

ZIERIKZEE - Tijdens werkzaamheden bij het bedrijfsterrein van Koninklijke Zeelandia in Zierikzee is vandaag een flink gaslek ontstaan.

5 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Oplossing in de maak voor gebrek aan wagenbouwplaatsen: Kloosterzande moet eigen carnavalsloods krijgen

KLOOSTERZANDE - Kloosterzande moet een eigen carnavalsloods krijgen: er is een oplossing in de maak voor het nijpende gebrek aan wagenbouwplaatsen in de gemeente Hulst.

5 uur geleden
PZC walcheren open_in_new ‘Houd de ME paraat op Vlissingse boulevards’

VLISSINGEN - De loftuitingen dat bezoekers van de Zeeuwse kust zich over het algemeen houden aan de coronavoorschriften, gaan voor de Vlissingse boulevards niet op. Vooral jongeren op scooters zorgen - net als bijvoorbeeld in de Scheldestraat - voor veel overlast, melden de gemeenteraadsleden van de POV.

5 uur geleden
De Faam open_in_new Rondvaart Middelburg weer geopend

MIDDELBURG - Hemelvaartsdag was het zo ver; eindelijk mocht Rondvaart Middelburg weer gaan varen door de grachten van Mooi Middelburg .

6 uur geleden
Internetbode Ook mondkapje verplicht op fietsvoetveer

VLISSINGEN - Passagiers van de Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens zijn vanaf maandag (1 juni) verplicht een mondkapje te dragen als zij 13 jaar of ouder zijn.Een niet-medisch mondkapje zonder filter, zoals verkrijgbaar in de supermarkt, volstaat. 'Onze passagiers dienen zelf een mondkapje mee te nemen', laat het vervoersbedrijf weten. Wie geen mondkapje bij zich heeft, mag het schip niet op. Bij de kassa is tegen betaling een beperkt aantal hygiënekits verkrijgbaar.Capaciteit 'Door deze maatregel kunnen wij de capaciteit aan boord verhogen van 30 naar 40 procent. Dit betekent dat we maximaal 75 passagiers per afvaart toelaten.' ReserveringssysteemTot en met zondag 28 juni geldt de huidige aangepaste dienstregeling met één schip. 'Het streven is om in juni een reserveringssysteem te introduceren, om passagiers te spreiden en hen een gegarandeerde afvaart te kunnen bieden.'Vanaf maandag 29 juni komt het tweede schip in de vaart voor het hoogseizoen. 'Wel met de beperking van maximaal 75 passagiers per afvaart. Deze regeling verzorgen we vooralsnog tot en met 20 september.'

6 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Domburgs plan voor spreiding strandbezoekers haalt het niet

DOMBURG - De Domburgse Ondernemersvereniging OBD neemt het plan van een groep hoteliers om de strandbezoekers te spreiden niet over. Volgens voorzitter Frans Provoost is dat ook niet nodig omdat tot nu toe blijkt dat ze veelal keurig afstand houden. ,,De gemiddelde bezoeker is zich ervan bewust dat er afstand moet worden gehouden.”

6 uur geleden
Internetbode Thoolse terrassen moeten gewoon om 23.00 uur dicht

THOLEN - Als op 1 juni de terrassen open gaan, moeten Thoolse horeca-ondernemers de reguliere sluitingstijd van 23.00 uur hanteren. Dat laat burgemeester Ger van de Velde - De Wilde weten. De gemeente werkt graag mee om terrassen waar mogelijk te vergroten, maar volgens de burgemeester is het niet zo dat terrassen ook langer open mogen blijven. "Dat verzoek hebben wij wel gehad en dat snappen we ook heel goed, maar omwonenden zijn gewend aan 23.00 uur als sluitingstijd. Het moet niet zo zijn dat zij ineens langer overlast kunnen ervaren."

7 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Middelburger ziet hoe bom zijn auto verwoest: ‘Ik keek naar buiten en zag het lontje korter worden’

MIDDELBURG - Hij is nog niet helemaal van de schrik bekomen, de Middelburger die vannacht vanuit zijn slaapkamerraam zag hoe zijn auto werd opgeblazen. Wie het op hem gemunt heeft en waarom, is voor hem een raadsel.

7 uur geleden
Internetbode Deel omzet Het Modepunt vrijdag en zaterdag naar Vrienden van Siem

SINT-ANNALAND - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei organiseert Het Modepunt voor dames-, heren- en sportkleding in Sint-Annaland, tijdens de al lopende opheffingsuitverkoop vanwege het overlijden van eigenaresse Wil, een actie voor de goede doelen van de Stichting Vrienden van Siem. Jaap, de man van Wil, heeft besloten dat van de omzet van vrijdag en zaterdag een percentage naar de Stichting Vrienden van Siem gaat. De stichting doneert het op zijn beurt aan de goede doelen van 2020: het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal, en het Familiehuis Daniël den Hoed in Rotterdam.Ook kunnen klanten deze dagen een cadeaubon winnen, die weer uitgegeven kan worden in de Het Modepunt. Deze bon kan ingeleverd worden bij de kassa. Beide dagen worden er twee willekeurige winnaars geloot. Tevens is het mogelijk om bij genoeg animo s’avonds badkleding te passen. Alle reden dus om vrijdag en zaterdag een bezoek te brengen aan Het Modepunt aan de Ring 78 in Sint-Annaland.In de onderstaande promotievideo op YouTube wordt de actie van vrijdag en zaterdag aangekondigd:

7 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Thoolse terrassen mogen groter. Ook cafés en restaurants zonder terras mogen buiten tafeltjes zetten

THOLEN - Terrassen van café’s en restaurants in de gemeente Tholen mogen vanaf 1 juni een stuk groter gemaakt worden. Die maatregel, die in eerste instantie loopt tot 1 september, neemt de gemeente om horeca-ondernemers tegemoet te komen.

7 uur geleden
Internetbode Bruggen en sluizen in Kanaal door Walcheren weer vaker open

MIDDELBURG - De bruggen en sluizen in het Kanaal door Walcheren gaan vanaf maandag (1 juni) vier in plaats van twee keer per dag open. De Zeelandbrug blijft net als de afgelopen weken één keer per uur bediend en de sluizen in Veere en Vlissingen zeven dagen per week, 24 uur per dag. Het besluit van de provincie past in de versoepeling van de coronamaatregelen. Eind maart paste ze de openingstijden van de bruggen en sluizen in het kanaal aan. GezondheidEnerzijds deed ze dat vanwege de veiligheid op het water, anderzijds in het kader van de gezondheid van de medewerkers in de nautische centrale in Vlissingen. “Zij moeten werken in een vrij kleine omgeving. We willen dat ze dat veilig kunnen doen”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. De nieuwe openingstijden gelden tot en met 1 september. “Het is koffiedik kijken, maar we denken dat het geen topzomer wordt en dat we hiermee de drukte goed aankunnen”, aldus Van der Maas. “We houden het goed in de gaten, vooral in de sluizen. Daar mag het niet te druk worden, omdat je dan geen afstand meer kunt bewaren. Er hangen al overal camera’s, dus het is vrij eenvoudig tellen. En als er problemen dreigen, krijgt de beroepsvaart voorrang.” BlauwIn een gewone zomer gaan de bruggen en sluizen vaker dan vier keer open voor de beroeps- en recreatievaart. De vier blauwe golven per dag, zoals de provincie het noemt, zijn er zeven dagen per week. Wie tussen 22.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends wil dat een brug opent, moet zich melden bij de nautische centrale. Met de versoepelingen geeft de provincie gehoor aan een oproep van de Hiswa en de Watersportbond.

8 uur geleden
De Bevelander open_in_new Garnalenvissers krijgen gelijk

Eindelijk rehabilitatie voor de Nederlandse garnalenvissers. Begin dit jaar meldde het NOS dat de vissers veel meer in Natura-2000 gebieden gevist hadden dan hun vergunning toestond. Een woordvoerder van de Waddenvereniging had het zelfs over illegale visserij.

9 uur geleden
De Bevelander open_in_new Heemkundige Kring De Bevelanden zoekt informatie

De Heemkundige Kring De Bevelanden is op zoek naar wat achtergronden over een tbc-huisje dat nu in een tuin aan de Wemeldingse Zandweg te Wemeldinge staat. Het stond ooit bij een huisarts in Goes.

9 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Speciale coronalijn geopend op Tholen

THOLEN - Ouderen in de gemeente Tholen die getroffen zijn door corona en behoefte hebben om daarover te praten met lotgenoten, kunnen vanaf dinsdag 2 juni bellen met de ‘Coronalijn 70+’.

9 uur geleden
De Bevelander open_in_new Muziektour langs Goese zorginstellingen als oppepper

Er kan heel veel niet in deze coronatijd, maar Franca de Winter uit Goes kijkt liever naar wat wél kan. Met een muziektour langs verschillende Zeeuwse zorginstellingen wil de eigenaresse van lifestyle-artikelenbedrijf Leuk Zeeuws de cliënten die voor haar werken en anderen die het in deze periode ook zwaar hebben op 26 juni een glimlach en moment van ontspanning bezorgen.

9 uur geleden
De Faam open_in_new Laat zien dat je Zeeuw bent

Het Polderhuis in Westkapelle daagt iedereen uit om op tweede Pinksterdag zijn of haar Zeeuwse klederdracht aan trekken en gewoon de dagelijkse dingen te doen.

11 uur geleden
De Faam open_in_new Corona-proof concert Roon Staal in Doopsgezinde Kerk

MIDDELBURG - Zanger en pianist Roon Staal heeft met zijn team enkele 'corona-proof- concerten gepland in zijn zomer tour. Op donderdag 11 juni komt de 40-jarige musicus langs in de Doopsgezinde Kerk om 19.00 uur en 21.00 uur.

16 uur geleden
De Faam open_in_new Live concerten door Zeeuwse musici

ZEELAND - Nu door de Corona-crisis geen concerten mogelijk zijn waar het publiek naar de concertzaal kan gaan, gaan Zeeuwse musici via een livestream verbinding naar de mensen in de huiskamer.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Boulevard Bergen op Zoom weer open: ‘Maar als het nodig is zetten we ‘m dicht’

BERGEN OP ZOOM - Parkeren bij zwembad De Schelp? Ga je gang! Het stopverbod op de Boulevard in Bergen op Zoom is per direct opgeheven. En na Pinksteren volgt het stopverbod op de Bemmelenberg in recreatiegebied De Heide. Dat heeft de gemeente maandag bekendgemaakt.

1 dag geleden