Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 5 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
HV Zeeland open_in_new Sprinkler gaat af in zorgcentrum Hoek

HOEK - De brandweer is vannacht uitgerukt na een melding van een mogelijke brand in woonzorgcentrum Vremdieke in Hoek.

8 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Vlissingen pakt landjepik in openbaar groen aan

VLISSINGEN - Bijna 27.000 vierkante meter Vlissingse gemeentegrond is ingepikt door particulieren. De gemeente gaat de rekening presenteren voor dat landjepik. Voordat de kwesties verjaren. Vlissingen maakt schoon schip, maar wil voorkomen dat illegale gebruikers boos worden.

9 uur geleden
PZC Tholen open_in_new De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.

10 uur geleden
HV Zeeland open_in_new 'Zeeuwen houden zich goed aan maatregelen'

MIDDELBURG - Zeeuwen hebben zich vandaag goed aan de maatregelen gehouden. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Julian en Jesse rapen tot bloedens toe emmers vol kreukels voor het goede doel

THOLEN - Nu de scholen voorlopig dichtblijven en het werk in de viswinkel stukken minder is, bedacht Tholenaar Wim Schot een nuttige bezigheid voor zijn zoons Julian (20) en Jesse (18). ‘Ga maar kreukels rapen langs de kant van de Oosterschelde’, zei hij. En dat deden ze. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland.

11 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Pol van de Vijver, de paardenmeester van IJzendijke

Elke Zeeuws-Vlaming wist wie hij was: veearts Pol van de Vijver uit IJzendijke. Binnen de paardenwereld was zijn naam nog bekender want Pol van de Vijver was een kenner en een liefhebber van het Belgische trekpaard.

12 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Drukte bij dierenasiels: 'Iemand wilde een hond voor twee maanden huren'

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor dierenasiels en dierenpensions. Zo zien de asiels over het algemeen de vraag toenemen om een dier te adopteren. Alleen kreeg het dierenasiel in Vlissingen laatst wel een erg vreemd verzoek. "Iemand wilde een hond voor twee maanden huren", zegt Melanie Streefkerk.

12 uur geleden
De Faam open_in_new Duim omhoog voor het houden van afstand

WALCHEREN - De teams van Emergis preventie, 1NUL1 en Kwetsbaar online vragen met posts op Instagram, Facebook en LinkedIn iedereen om zich aan de ‘anderhalve meter’-maatregel van de overheid te houden.

12 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Bijna 100 Zeeuwen opgenomen (geweest) met coronavirus

MIDDELBURG - Het aantal Zeeuwen met het coronavirus dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest, ligt inmiddels op bijna 100. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

12 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Buurtbemiddeling heeft het iets drukker, 'iedereen is uit zijn doen’

TERNEUZEN - Veel meer mensen zijn door de coronacrisis hele dagen thuis, met ook de kinderen over de vloer. Buurtbemiddeling in Zeeuws-Vlaanderen merkt dat aan het aantal overlastmeldingen, vooral in Terneuzen. ,,Het is iets drukker geworden", zegt coördinator Anja Rijlaarsdam voorzichtig.

12 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Zeeland blijft ook op een zonnige zaterdag thuis

Op een zonnige zaterdag in april zou de Boulevard van Vlissingen vol zitten met toeristen, maar het bleef stil op deze en alle andere Zeeuwse hotspots. Gemeenten hadden vooraf maatregelen getroffen voor als het toch ergens uit de hand zou lopen, maar het was allemaal niet nodig.

13 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gevluchte automobilist dronk 4x te veel

VLISSINGEN - De automobilist die er vanochtend vandoor ging na het veroorzaken van een ongeluk in Vlissingen, had ruim vier keer te veel alcohol op. Dat meldt de politie.

13 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Echtpaar in Breskens vijfenzestig jaar getrouwd, maar voor hun gevoel nog niet echt

BRESKENS - Nee, het lag niet aan het coronavirus dat het echtpaar Verdonck-Donders uit Breskens zaterdag het 65-jarig huwelijk nog niet vierde. Ze zijn 4 april 1955 getrouwd, maar, zei bruid Ad (89), ‘door het overlijden van mijn schoonvader was het kerkelijk huwelijk pas 20 juli'. ,,En dat telt voor ons.”

14 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Nieuw helmgras voor Schouwse duinen na zuidwesterstormen

WESTENSCHOUWEN - Door de zuidwesterstormen in de eerste maanden van 2020 moest er wat gedaan worden om de kust en duinen bij Westenschouwen een handje te helpen.

14 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Tolvrije tunnel als compensatie marinierskazerne lijkt heel ver weg, ‘maar strijd gaat door’

TERNEUZEN - Het versneld tolvrij maken van de Westerscheldetunnel ter compensatie van het schrappen van de marinierskazerne in Vlissingen lijkt een brug te ver. Voorzitter Cees Liefting van de begin maart opgerichte Stichting Tolvrij Zeeland heeft die indruk overgehouden aan een recent gesprek met rijksadviseur Bernard Wientjes.

14 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Politie kijkt of drone ingezet kan worden om coronamaatregelen te handhaven

De politie heeft op het Vlissingse strand getest of een drone ingezet kan worden om te controleren of mensen zich aan de coronamaatregelen houden. Het apparaat vloog vanmiddag langs de kust tussen Vlissingen en Zoutelande.

14 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Dirigent Anton de Kort: ‘Je probeert over te brengen wat je hoort en voelt’

Passie vervliegt niet met de jaren, laat Anton de Kort (74) uit Hulst zien. Na vijftig jaar is de dirigent nog steeds op ontdekkingstocht naar muziek uit alle windstreken.

15 uur geleden
De Faam open_in_new Bezoek het muZEEum online

VLISSINGEN - Nu het Zeeuws maritiem muZEEum is gesloten vanwege het coronavirus, neemt het muZEEum je mee op een virtuele rondleiding. In vier blokken volg je de rondleiding van de kelders van het Lampsinshuis tot in het torentje: Water, Werk, Glorie en Avontuur.

17 uur geleden
De Bevelander open_in_new Waar kunnen we naartoe met al onze vragen?

De impact van de coronacrisis is enorm. Als het even kan werken we thuis. Onze kinderen zijn al weken thuis. Mensen kunnen niet naar buiten omdat zij zelf verkouden zijn of een zieke hebben in hun gezin, en ga zo nog maar even door. De onzekerheid en angst neemt bij veel mensen toe. Waar kunnen we naartoe met al onze vragen? En hoe houden we onszelf staande in deze onzekere tijd?

17 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Dronken bestuurder knalt op geparkeerde auto in Vlissingen en probeert te vluchten

VLISSINGEN - Een dronken automobilist is vanochtend rond 10.30 uur op een geparkeerde auto geknald op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Na het ongeval probeerde de bestuurder weg te lopen. Maar de politie heeft de vermoedelijke bestuurder even later aangehouden.

17 uur geleden
Internetbode Hoogspanningswerk bij Rilland en Kapelle

RILLAND/KAPELLE - In het kassengebied bij Rilland laat netbeheerder Tennet vanaf zondag 19 april hoogspanningsverbindingen verwijderen. Vorig jaar zijn in de omgeving van het nieuwe hoogspanningsstation bij Rilland al enkele nieuwe wintrackmasten gebouwd en aangesloten op het nieuwe station. Daardoor kan een deel van de bestaande hoogspanningsverbinding aan de noordzijde van de snelweg A58, bij het kassengebied in de Bathpolder, volgens Tennet worden weggehaald. 'De hoogspanningslijnen worden omgeleid naar de nieuw gebouwde wintrackmasten.' Het werk neemt twee weken in beslag, verwacht Tennet. 'In die periode is de toegangsweg naar het kassengebied afgesloten. Ter plekke wordt een omleidingsroute aangegeven.' Willem-Annapolder Ook bij het hoogspanningsstation Willem-Annapolder bij bedrijventerrein Smokkelhoek bij Kapelle wordt gewerkt. De bouw van wintrackmasten begint naar verwachting aan het einde van dit jaar. Om het 150 kV hoogspanningsstation Willem-Annapolder te kunnen aansluiten op de nieuwe, gecombineerde 380/150 kV verbinding, bouwt Tennet dit jaar naast het station een portaal. 'Op deze constructie worden de binnenkomende lijnen afgespannen. Het wordt in feite het koppelpunt tussen de wintrackmasten aan de ene kant en het hoogspanningsstation aan de andere kant.' Deze maand werkt de aannemer aan de fundering voor het portaal. Daarvoor wordt er in de eerste drie weken van april zand aangevoerd. 'Er rijden in deze weken extra vrachtwagens tussen bedrijventerrein Smokkelhoek en het hoogspanningsstation aan de Witte Weelweg. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor de omgeving. Eind juli of begin augustus wordt het portaal geplaatst.'

18 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Opeens drong het door: dit is géén vakantie. Wat nu? In moeilijke tijden gebeuren ook mooie dingen

VLISSINGEN - Nel leent haar eigen boeken uit, want de bieb is gesloten. Jacky, Bas en de kinderen timmeren samen een kippenhok en Rinie maakt zijn huis levensloopbestendig. Vijf Zeeuwen vertellen hoe ze hun dagen vullen, sinds corona hun dagelijkse routine overhoop gooide.

18 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new De klus is bijna geklaard: vanaf maandag onder het spoor door in Goes

GOES - Nog twee dagen wachten en dan kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers eindelijk onder het spoor door in Goes. De nieuwe spoortunnel is klaar.

18 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Rijverbod voor twee mannen in Middelburg vanwege softdrugs

MIDDELBURG - Twee mannen hebben vannacht in Middelburg een rijverbod gekregen omdat een speekseltest uitwees dat ze mogelijk wiet of hasj hadden gebruikt.

18 uur geleden
Internetbode Emergis komt met telefoonlijn voor mensen met zorgen over corona

GOES - Zorgverlener Emergis heeft een telefoonlijn in het leven geroepen voor mensen die psychische ondersteuning nodig hebben tijdens de coronacrisis. Zowel cliënten van Emergis als anderen die behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen elke werkdag tussen 9.00 uur en 21.00 uur bellen. “De gesprekken kunnen over grote en kleine zorgen gaan”, zeggen de mensen van het zogenoemde luisterteam. Het team bestaat uit preventiemedewerkers, die nauw samenwerken met ervaringswerkers en een aantal vrijwilligers. Zij kunnen mensen eventueel doorverwijzen, zowel intern als extern. Het nummer is 0113-267080. Informatie Emergis heeft ook een themawebsite ontwikkeld: www.emergiscoronavirus.nl. Hierop kunnen Zeeuwen informatie en ondersteuning vinden, bijvoorbeeld als ze angstgevoelens hebben, eenzaam zijn, veel piekeren of slecht slapen. Aan de hand van hetgeen de medewerkers van het luisterteam horen vullen zij de website aan.

20 uur geleden
De Bevelander open_in_new Coaching als je behoefte hebt aan een praatje

Marja van Willegen van Het Zeeuws Coachhuis, stelt zichzelf als coach elke werkdag twee uur kosteloos beschikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje of even van gedachten wil wisselen.

20 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Piloot Robin van der Leeden: ‘Als we in Budapest landen gaan we onder politiebegeleiding naar ons hotel’

Van leerkrachten en zorgmedewerkers tot netwerkbeheerders, vakkenvullers en vuilnismannen, ze hebben in deze coronacrisis ineens allemaal een ‘vitaal beroep’: een baan die de samenleving draaiende houdt in barre tijden. Wie zijn deze onmisbare mensen? De PZC belicht hen de komende tijd. Vandaag: vrachtpiloot Robin van der Leeden uit Kortgene.

22 uur geleden
De Faam open_in_new Documentaire Faam-correspondent Theo Rietveld bij VPRO

MIDDELBURG - Veel van de monumentale 18e eeuwse schuren in Zeeuws Vlaanderen zijn er niet best aan toe. De boeren zijn weliswaar aan de schuren gehecht, maar ze voldoen niet meer, ze takelen af en opknappen kost handenvol geld. Een voor een verdwijnen ze uit het landschap.

22 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Grote brand in pand aan de Korte Nobelstraat in Zierikzee

In een woning aan de Korte Nobelstraat, in de binnenstad van Zierikzee, is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is vermoedelijk ontstaan in de schoorsteen. De melding kwam rond 21.52 uur binnen bij de brandweer.

1 dag geleden
PZC bevelanden open_in_new Nicolle Wieme uit Sluis wil aan de slag in het ziekenhuis: ‘Thuiszitten is niets voor mij’

SLUIS - Oud-verpleegkundigen melden zich massaal aan bij ziekenhuizen om te helpen bij de zorg voor coronapatiënten. Nicolle Wieme (56) is één van hen. Toen ze de deuren van haar schoonheidssalon in Sluis moest sluiten heeft ze zich direct aangemeld. ,,Iedereen zei: jij bent knettergek.”

1 dag geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.

1 dag geleden
PZC bevelanden open_in_new Heel Zeeland betaalt de rekening van de toeristische lockdown: ‘Dit gaat een slachtpartij worden’

VLISSINGEN - Hoe gaat dit aflopen? Wie in of voor de toeristische sector werkt, kijkt met angst en beven naar de toekomst. ,,Iedereen, van de slager tot de kapper, de hoveniers, de kledingwinkels en de bouwmarkt, leeft hier van het toerisme. Maar het is op het eiland nog stiller dan op een druilerige maandag in januari”, zegt een Zeeuwse ondernemer.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Veiligheidsregio ziet geen reden om stranden te sluiten, maar houdt vinger aan de pols

MIDDELBURG - De stranden en parkeerterreinen aan de Zeeuwse kust blijven dit weekeind vooralsnog open. Er is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) geen aanleiding om op voorhand extra maatregelen te nemen. Mocht het toch te druk worden langs de kust of elders, dan liggen de scenario's klaar om in te grijpen.

1 dag geleden
De Bevelander open_in_new Trakteer een kwetsbaar kind op Zeeuwse gastvrijheid

Nodig een kwetsbaar kind uit voor een vakantie in Zeeland en meld u aan als vakantieouder/gezin. Deze kinderen groeien op in moeilijke gezinssituaties en willen er graag even uit en ervaren hoe het in een ander gezin gaat. Voor u een bijzondere ervaring, waarmee u het verschil kunt maken voor een kind. Al bijna 60 jaar werft Europa Kinderhulp gastgezinnen voor deze kinderen. Wij hebben u daarbij nodig.

1 dag geleden
Internetbode Zeeland telt nu 245 patiënten met het coronavirus

GOES - Zeeland telt vrijdag 245 positief geteste personen. Van donderdag op vrijdag zijn er 21 nieuwe patiënten bijgekomen. Ze komen uit de gemeenten Tholen (vier), Terneuzen, Hulst en Vlissingen (drie), Borsele, Goes, Kapelle en Veere (twee) en Sluis. Drie mensen zijn overleden sinds de laatste update. Dat brengt het aantal op 23. GGD Zeeland benadrukt dat er meer mensen zijn besmet met het coronavirus. Niet iedereen wordt meer getest.

1 dag geleden
De Bevelander open_in_new Heerlijke extraatjes voor gasten van dagbesteding Ter Weel

Vanwege het coronavirus was Zorggroep Ter Weel ook genoodzaakt om de dagbestedingslocaties te sluiten. Voor de gasten en medewerkers van de dagbesteding erg vervelend en verdrietig. Maar Zorggroep Ter Weel probeert het er het beste van te maken.

1 dag geleden
Internetbode Laat zien dat je trots bent op Borsele

HEINKENSZAND - In het kader van de viering van 50 jaar Borsele nodigt de gemeente Borsele haar inwoners uit hun kijk op de gemeente Borsele te verbeelden of verwoorden. Dat mag met potlood, krijt, verf, klei, twee- of driedimensionaal, maar ook in dichtvorm. Insturen van een kunstwerk kan tot 6 mei. Vanaf 11 mei tot 11 juli kan er online op de deelnemende kunstwerken worden gestemd. Op de 35 werken die de meeste stemmen krijgen, kan zondag 16 augustus live worden gestemd tijdens het cultuurfestival Oeljebroelje in Fort Ellewoutsdijk. Voor de winnaars ligt een mooie geldprijs klaar. Insturen kan via www.cultureleraadborsele/hrôôsopborsele.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Inbraak in Thoolse apotheek: lege kassalade gestolen

THOLEN - Na de apotheek in Goes is afgelopen nacht een andere apotheek doelwit geweest van een inbraak: die in Tholen. Daarbij is een lege kassalade meegenomen.

1 dag geleden