Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 28 januari 2023
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC bevelanden open_in_new Prinsenland heeft periodetitel voor het grijpen, Halsteren klopt Kruiningen; MOC’17 wint

Met een eenvoudige 3-0 overwinning op Bruse Boys zette Prinsenland een belangrijke stap richting de eerste periodetitel. Een gelijkspel in het inhaalduel bij rode lantaarndrager SKNWK volstaat om de prijs binnen te harken. Concurrent Moc’17 kwam met de hakken over de sloot bij ZSC’62: 0-1. Halsteren won met dezelfde nipte marge bij Kruiningen. Kapelle en Tholense Boys deelden de punten: 2-2.

42 minuten geleden
PZC Tholen open_in_new Halsteren-aanwinst Jasper Gunter neemt WHS weer eens bij de hand

In de klassieker met Arnemuiden behaalde WHS een nuttige overwinning: 3-2. Jasper Gunter was andermaal belangrijk voor de ploeg uit Sint Annaland, met twee treffers en een assist. WHS-coach Karl Vergouwen was in zijn sas met de driepunter. ,,Verdiend en met goed voetbal behaald.’’

47 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new GOES moet genoegen nemen met punt tegen Zwaluwen

GOES had lang uitzicht op de overwinning, maar moet uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel.

50 minuten geleden
PZC Tholen open_in_new Verlies in slotfase flinke domper voor DVO'60; Vrederust en Baronie spelen gelijk

In de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal was het duel DVO'60 - Steenbergen er één in de categorie van het aansluiting vinden bij de top. De bezoekers trokken met 1-2 aan het langste eind. Vrederust en Baronie werkten nog een helft af na het eerder gestaakte onderlinge duel. In de 1-1 stand kwam geen verandering waardoor Vrederust officieel winnaar van de eerste periode is.

1 uur geleden
PZC Tholen open_in_new NOAD'67 haakt even af in subtop; Stavenisse in de pan gehakt

Door met 1-2 van FC De Westhoek te verliezen moet NOAD'67 vooralsnog van een afstandje toekijken hoe de concurrentie strijdt om met name de derde plaats. Stavenisse koesterde heel even hoop tegen Brouwershaven maar verloor uiteindelijk met 1-7.

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new De Watersnoodramp in oude beelden: water zo ver het oog reikt

De woorden ‘De Ramp’ behoeven in Zeeland eigenlijk geen toelichting. Elke Zeeuw weet dan dat het gaat over 1 februari 1953, de dag dat de zee genadeloos door de dijken heen beukte. De beelden van weleer tonen taferelen om stil van te worden.

1 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Jos verloor 40 familieleden. ‘Mijn opoe belde weken later: heb je het gehoord? Ze zijn allemaal verdronken’

De Watersnoodramp van 1953 raakte Jos de Boet uit Oude-Tonge ongekend hard. De nu 90-jarige overlevende verloor bijna veertig familieleden, onder wie zijn beide ouders en negen broertjes en zusjes. ,,Ze zijn verdronken, terwijl ik lag te slapen.’’

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Werk op zee kon huwelijk van Joris en Riet Goudswaard niet verstoren; echtpaar is 65 jaar getrouwd

De scheepvaart heeft een hele grote rol gespeeld in het leven van Joris Goudswaard. Hij heeft er zelfs zijn vrouw Riet door leren kennen. Zaterdag waren zij 65 jaar getrouwd.

2 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Laatste woord nog niet gezegd over villa's in Kruseveer: 29 bezwaren ingediend tegen vergunning

Liefst 29 klachten worden binnenkort in één zitting bij de Reimerswaalse bezwarencommissie behandeld. Ze gaan allemaal over hetzelfde onderwerp: de bouw van negen villa's in Kruseveer.

2 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Rotterdams landverhuizersmuseum FENIX zoekt Zeeuwse koffers (en het bijbehorende verhaal)

De koffer die meeging naar het opvangadres, toen Zeeland onder water stond. De hutkoffer van opa, op zijn reis naar Indië. Maar ook rugzakken en rolkoffers zijn welkom op de Zeeuwse inzameldag van museum in oprichting FENIX, zondag 19 maart.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Dit hertenkamp in Groede verandert straks noodgedwongen in een schapen- of lamaboerderij

Het ministerie van LNV wil het houden van herten verbieden per 1 januari 2024.

2 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tieners uit hun dak bij Donnie en Bram Krikke

Zoals iedereen na een paar jaar wel weer eens zin had in een feestje, zo hadden de ‘teenagers’ die gisteravond naar Teenagers go Aemstie kwamen dat ook. De organisatie had alles uit de kast getrokken om hen een onvergetelijke avond te bezorgen.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 28 januari

Uitslagen en standen van deze zaterdagse speelronde in het amateurvoetbal.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Hattrick van Schalkwijk kan pijnlijke middag voor Hoek niet voorkomen

GVVV geeft Hoek vooral voor rust voetballes.

3 uur geleden
Internetbode Kinderen en jongeren trainen ijsreddingen

MIDDELBURG – Deze winter is het al meerdere keren dusdanig koud geweest dat op slootjes en vijvers ijs kwam te liggen. Een echt dikke laag was het tot nu toe niet en in zo’n situatie is het dan ook opletten geblazen. Want het risico om in een wak (een gat in het ijs) te belanden is dan groot. Maar wat moet je eigenlijk doen als je in zo’n wak terecht komt? En het belangrijkste: Hoe kom je er zo snel mogelijk uit? Dat leerden leden van de Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade deze week tijdens een speciale training.Met behulp van drie speciale matten, zogeheten wakmatrassen, kregen redders vanaf 6 jaar oud in het Vrijburgbad uitleg over hoe te handelen bij ijsongevallen. Er zijn namelijk meerdere technieken om uit een wak te klimmen mocht je onverhoopt door het ijs zijn gezakt. Zelfredding is de basis van de lessen bij de reddingsbrigade. Tijdens de training kregen de leden daarom allereerst te horen krijgen hoe ze zichzelf kunnen redden. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf af te zetten tegen de randen van het wak om vervolgens weg te rollen of te weg te kruipen.Tijdens de lessen op vrijdagavond en zaterdagochtend was er ook aandacht voor technieken om anderen te redden. Zo werd geleerd hoe je een drenkeling veilig uit een wak kunt halen. Want zelf te water raken is natuurlijk niet de bedoeling. Voor de oudere leden was er een oefening waarbij onder een ‘ijsoppervlak’ gedoken moest worden waarna een opening moest worden gezocht. Bij deze oefening werd onder het matras ook een reddingspop verborgen die naar de kant moest worden gebracht. De oudste leden voerden deze oefening uit in een niet verlicht zwembad: een flinke opgave want het zicht is dan minimaal. Om alles veilig te laten verlopen waren duikers met perslucht in het water stand-by.

5 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek kan uniek worden: ‘Zeg, die restwarmte van Dow in mijn huis, wat gaat mij dat nou kosten?’

In Hoek kunnen ze haast niet wachten tot de straten open liggen. Huh? Wie vindt het nou leuk om in de troep te zitten? Nou, als je er een duurzaam verwarmd huis voor terugkrijgt wil je best even een tijdje blubberen, modderen en glibberen voor jouw huis.

5 uur geleden
Internetbode Nationale Voorleesdagen bij Zo Kinderopvang bijzonder geopend

THOLEN - Elk jaar vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom zijn De Nationale Voorleesdagen opgericht, speciaal voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. Voorlezen is gezellig, prikkelt de fantasie en draagt bij aan de taalontwikkeling. Voorlezen heeft positieve effecten op de emotionele, cognitieve maar ook de sociale ontwikkeling van een kind. En hoe eerder je met voorlezen begint hoe groter die voordelen! Wist je bijvoorbeeld dat: kinderen die regelmatig voorgelezen worden, ontwikkelen een grotere woordenschat en hebben al snel een betere tekstbegrip dan kinderen die niet of nauwelijks worden voorgelezen? Elke dag lezen de pedagogisch medewerkers van ze Zo Kinderopvang de kinderen voor, maar op een nationale voorleesdag mochten ze twee speciale gasten verwelkomen. Op woensdag 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen bij Zo op Brede School Tholen geopend door Wethouder Peter Hoek en Lenie van Dijke. Zij kwamen voorlezen tijdens het voorleesontbijt van de Vliegers en Steppers KDV.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Paard raakt bekneld tussen spijlen Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Een paard is vrijdagmiddag aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede bekneld komen te zitten met zijn hoef. De brandweer schoot te hulp. 

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Goesenaar (31) aangehouden voor verstoren openbare orde Goes

GOES - Door de politie werd vrijdagavond op de Grote Markt in Goes een 31-jarige Goesenaar opgepakt. De man verstoorde de openbare orde. 

6 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Bestuurder van brommobiel raakt gewond nadat hij

Een brommmobiel is zaterdagmiddag op zijn kop terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond en is meegenomen naar het ziekenhuis.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brommobiel belandt op zijn kop Axel (video)

AXEL - Op de Zuidsingel in Axel is zaterdagmiddag een brommobiel op zijn kop terecht gekomen. De bestuurder moest mee naar het ziekenhuis.

7 uur geleden
Internetbode Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. Maar vijf musea in Zeeland wisten hun bezoekersaantal van voor de coronaperiode afgelopen jaar te overtreffen. Een daarvan is het Oosterscheldemuseum, met een stijging van 2200 bezoekers in 2019 naar 2825 in 2022. ‘’We zijn heel blij met het gestegen bezoekersaantal, dat hebben we wel gevierd aan het einde van het jaar!’’, zeggen voorzitter Bert Rozendaal en Yvonne Aversteeg, vrijwilliger bij het museum. Het museum is blij om te zien dat de verschillende dingen die ze het afgelopen jaar hebben gedaan hebben geresulteerd in een mooi aantal bezoekers. ‘’We werken nauw samen met Tourist Shop en Tourist Info in Yerseke. Onder andere via hen weten mensen ons te vinden’’, zegt Rozendaal. ‘’Naast dat hebben we besloten kinderen onder de twaalf jaar gratis toegang te geven tot het museum. Daardoor wordt een bezoek aantrekkelijker voor gezinnen en leren kinderen veel van de geschiedenis van Yerseke, maar ook van het verdronken land. Om die reden organiseren we in de voorjaarsvakantie een speciale kinderweek.’’ VrijwilligersOm de energiekosten maakt het museum zich nog weinig zorgen. ‘’Gelukkig hebben we voor de energiecrisis een vast contract weten af te sluiten tot juni 2024’’, zegt Rozendaal. ‘’Naast dat proberen we natuurlijk zoveel mogelijk de kachel uit te houden en doen we de administratie allemaal op twee dagen in de week, zodat het pand niet vaker verwarmd hoeft te worden.’’ Anders dan bij veel andere musea en verenigingen is het vrijwilligersbestand van Oosterscheldemuseum niet geslonken. ‘’We hebben gelukkig het aantal vrijwilligers op pijl weten te houden in de coronaperiode’’, zegt de voorzitter. ‘’We hebben een fijne groep vrijwilligers die allemaal erg gemotiveerd zijn en graag meepraten. Besluiten worden bij ons niet door een bestuur gemaakt, maar gewoon in de groep besproken. We zijn alle vrijwilligers dan ook dankbaar, want zonder hen hadden we nooit zo’n mooi bezoekersaantal kunnen behalen!’’

7 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Energiearmoede in 10.616 Zeeuwse gezinnen. Koud, kostbaar, en ook nog eens slecht voor hun gezondheid

In Zeeland leefde 5,9 procent van de huishoudens vorig jaar in energiearmoede, blijkt uit onderzoek van TNO. Ze hebben zowel een laag inkomen als een hoge energierekening óf een laag inkomen en een woning met een laag energielabel.

8 uur geleden
Internetbode Overlast gevende man (31) uit Goes aangehouden aan de Grote Markt

GOES - Agenten hebben gisteravond rond 22:25 uur op de Grote Markt een 31-jarige Goesenaar opgepakt. De man gedroeg zich vervelend op straat en in verschillende horecagelegenheden en is uiteindelijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.Gedurende de avond gisteren kreeg de politie meerdere melding van verschillende mensen op de Grote Markt. Een man zou zich daar vervelend gedragen. Hij zou daarbij mogelijk onder invloed van drugs of alcohol zijn. Ook was er sprake dat hij een mes bij zich zou hebben. Daarop hebben agenten de man opgespoord en aangesproken. Omdat er sprake zou zijn van een mes werd de man gefouilleerd. Hij bleek overigens geen mes op zak te hebben. De man werd toen gevraagd om de Grote Markt te verlaten. Toen hij kort daarop toch weer terug kwam is hij aangehouden. Toen hij eenmaal in een politiebus zat begon de man zich te verzetten tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk is hij overgebracht naar het politiebureau en in de loop van deze ochtend weer vrij gelaten.

8 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Hoe het ultieme poldermodel miljoenen naar Neeltje Jans lokt, en keer op keer indrukwekkend blijft

Een wereldwonder, zo werd de Oosterscheldekering al snel genoemd. Het is een icoon voor Zeeland geworden. Wie de provincie bezoekt, móet de kering hebben gezien.

9 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Man gaat door het lint bij controle door politie

GOES - Agenten hebben vrijdagmiddag aan de Kandtweg in Goes een 37-jarige man uit Gilze aangehouden. Hij zat onder meer vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur. 

11 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Kantelen eerste sluisdeur voor Nieuwe Sluis uitgesteld, transport over Kanaal verplaatst naar zondagochtend

De eerste van vier sluisdeuren zou vandaag van de Autrichehaven in Westdorpe naar de Nieuwe Sluis in Terneuzen gebracht worden, maar dat is op het laatste moment vanwege de weersverwachting gecanceld. Vanavond is besloten de deur zondagochtend over het Kanaal te vervoeren.

11 uur geleden
Internetbode Vermoedelijke steekpartij aan Bellamypark, twee mensen gewond

VLISSINGEN - Bij een vermoedelijke steekpartij zijn afgelopen nacht aan het Bellamypark in Vlissingen twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers moesten mee naar het ziekenhuis.Op de meldkamer kwam vannacht rond 02:30 uur een melding binnen van een mogelijke steekpartij bij de uitgaansgelegenheden aan het Bellamypark. De politie kwam hierop direct met meerdere eenheden ter plaatse. Twee mensen bleken gewond te zijn geraakt. De ambulancedienst heeft beide slachtoffers nagekeken en met spoed meegenomen naar het ziekenhuis. De traumahelikopter uit Rotterdam werd opgeroepen maar is uiteindelijk niet ingezet.De politie doet onderzoek en heeft meerdere getuigen gehoord.UpdateDe politie bevestigd dat het inderdaad ging om een steekpartij. De dader is een 31 jarige man uit Vlissingen. De twee slachtoffers zijn een 28-jarige man uit Oost-Souburg en een 28-jarige man uit Vlissingen.

12 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Je was wel gek als je het niet deed: Zimmer frei voor toeristen in de tuin

Zeeuwser kun je het niet krijgen: mensen die een huis in hun tuin bouwen om te verhuren aan toeristen. Aan de Walcherse kust mag het. Al begint de situatie behoorlijk uit de klauwen te lopen. Een reportage vanuit Domburg, waar de helft van de inwoners een vakantiehuis in de achtertuin heeft staan.

12 uur geleden
Zeeland Veilig open_in_new Crisiscommunicatie in Zeeland...the movie!

Hoe weet je wanneer er een flinke brand met veel rook is in jouw omgeving? Of wanneer een gifwolk is ontsnapt en op je afkomt? Of een grote overstroming dreigt? Een filmpje van anderhalve minuut laat je zien hoe makkelijk het is om hierachter te komen.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new NL Alert testbericht op 5 december

Op maandag 5 december om 12:00 uur krijg je een NL Alert testbericht!

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Systeemoefening Veiligheidsregio Zeeland gestart

Zojuist is een grote systeemoefening bij Veiligheidsregio Zeeland gestart. Doel is het testen van de hoofdstructuur van de crisisorganisatie. De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig App vernieuwd: pushmelding bij grote incidenten

De Zeeland Veilig app is vernieuwd. We sluiten hiermee aan bij de wens van veel Zeeuwen om bij álle wat grotere incidenten in de buurt een pushmelding te krijgen.

3 maanden geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeuwse Week van De Veiligheid 2022

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van maandag 10 t/m zondag 16 oktober 2022 tijdens de Zeeuwse Week van De Veiligheid!

4 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Jaarwisseling 2021-2022

Het was voor de brandweer een drukke jaarwisseling met vooral kleine incidenten. In totaal is de brandweer 75 maal ingezet.

1 jaar geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

1 jaar geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 jaar geleden
De Faam open_in_new Tot horens, lieve lezers en toekomstige luisteraars

Middelburg - Afscheid nemen! Ik heb over Middelburg geschreven, haar geschiedenis en cultuur, bijzondere verhalen opgetekend en heel Walcheren mogen ontdekken. Allemaal hoogtepunten. Zelf aangedragen onderwerpen over kleine successen of ongemakken. Opdrachten waren voor mij een verrijking van wat er allemaal op Walcheren plaatsvindt. Twee onderwerpen die mij het meest na aan het hart liggen: mijn rubrieken Middelburgse Luiken en Herstart. Ruim honderd keer over geschiedenis van toen en nu. Toen ik over de ijskelders van Middelburg schreef, kreeg ik een mail van een inwoner die als Joods jongetje in een ijskelder aan de Rouaanse Kaai de oorlog had overleefd. Pareltjes van verhalen over Jean Baptiste die de strop kreeg. Of Sara Janse Geldof die in 1838 de laatste ter dood veroordeelde vrouw in Middelburg was. Hoe de atleet Hein Cujé de Olympische Spelen in 1956 miste. Het verhaal over Jaap Rus, verzetsheld en waterbouwer. En Herstart met verhalen met mijn kapster Helga Boone, wereldreizigster Ruth de Bruin of wereldkampioen surfer en ligfietsontwerper Derk Thijs. Vaak geïnterviewd met mijn microfoon uit mijn radio verleden. De microfoon pak ik weer op. Met Rietveld Media Podcast hoop ik jullie in de toekomst te ontmoeten met de mooiste verhalen. Tot horens!

1 jaar geleden