Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 20 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC schouwen-duiveland open_in_new Filmfestival in fiZi: gevarieerd aanbod, goede discussies

ZIERIKZEE - Ook bij stralend nazomerweer nodigt een filmfestival uit om je onder te dompelen in een zeer gevarieerd aanbod en als toeschouwer enkele dagen achtereen in een donkere zaal allerlei verhalen te beleven. Die conclusie mag getrokken worden uit de eerste editie van filmtheater fiZi in Zierikzee als satelliettheater van Film by the Sea.

3 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Automobilist rijdt door na botsing met fietser in Yerseke

YERSEKE - Een 68-jarige fietser is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op een rotonde in Yerseke. De politie is op zoek naar de automobilist die de man aanreed.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Fietser ernstig gewond, auto rijdt door (video)

YERSEKE - Een fietser is zondag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op een rotonde in Yerseke. De betrokken automobilist is doorgereden. De politie doet onderzoek.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new De kerk van Philippine heeft weer een uurwerk dat tikt als een klokje

De Rooms-Katholieke kerk in Philippine heeft een nieuw uurwerk. Het dorp zamelde in twee weken tijd achtduizend euro in. De nieuwe elektronische klok loopt synchroon met de atoomklok in Frankfurt

4 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Staal en verkoolde resten, dat is alles wat er over is van Potter Keukens

Het is triest, daarover zijn de inwoners van Sint-Maartensdijk het allemaal eens, wanneer ze kijken naar het afgebrande pand van Potter Keukens. In een mum van tijd legde een felle brand het familiebedrijf volledig in de as. "Ik had best wel een beetje tranen in m'n ogen", zegt een omstander.

4 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Aan de hand van Özgan wint Patrijzen voor het eerst in zestien jaar openingsduel

Voor Can Özgan was de eerste speelronde in de 3e klasse A er eentje om niet snel te vergeten. De spits van Patrijzen scoorde vijf keer in de openingswedstrijd tegen GOES (zaterdag) die eindigde in 6-1. "We hadden al zestien jaar de openingswedstrijd van het seizoen niet gewonnen, dus dat werd wel weer eens tijd."

5 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zondag 20 september

STEEN is de nieuwe seizoen in de 3e klasse van het zondagvoetbal prima begonnen. STEEN is de eerste koploper in de competitie door een 4-1 zege op VVR. In dit overzicht lees je de uitslagen en bijzonderheden in de 3e klasse A, 4e klasse A en de 1e klasse C in het vrouwenvoetbal.

5 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Inpandige verbouwing Timmerfabriek op til

VLISSINGEN - Hoewel de meeste van de 68 hotelkamers en loftappartementen al zijn verkocht, kunnen belangstellenden nog een leuk optrekje in de Vlissingse Timmerfabriek verwerven.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Grote verkeershinder na ongeluk met letsel

BURGH-HAAMSTEDE - Een verkeersongeval op de N57 bij Burgh-Haamstede heeft vanmiddag voor flink wat verkeersoponthoud gezorgd. Bij de botsing raakten twee mensen gewond.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Personen belanden onderaan dijk Ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK - De brandweer heeft zondagmiddag bij de Weldijk in Ellewoutsdijk geholpen om twee personen naar boven te krijgen die onderaan een dijk waren beland.

6 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Motorrijders gewond door botsing tegen auto met een paardentrailer

BURGH-HAAMSTEDE - Twee motorrijders zijn vanmiddag gewond geraakt bij een botsing tegen een auto met paardentrailer. Dat gebeurde op de Kaaijensteinweg (N57) in Burg-Haamstede.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Fietsbloggers Laura en Irene testen vernieuwde kustfietsroute uit

RENESSE – Het Landelijk Fietsplatform lanceerde deze zomer de vernieuwde LF kustroute, een langeafstand fietsroute die loopt van Cadzand-Bad tot Bad Nieuweschans in Groningen. Dit weekend deden bloggers en fietssters Laura Maat en Irene Maaskant uit Rotterdam Zeeland aan ter ere van de promotie van die route. Ze werden ontvangen op Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse door onder andere gedeputeerde van de provincie Zeeland Dick van der Velde en wethouder Daniël Joppe van Schouwen-Duiveland.

7 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Singer-songwriter Rosann wint laatste voorronde talentenjacht Spectra

OVEZANDE - De Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter Rosann is de laatste naam die toegevoegd kan worden aan de finale van talentenjacht Spectra, die 2 oktober plaatsvindt in Podium De Klomp in Ovezande.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Grote schoonmaak op strandjes Ouwerkerk en Schelphoek

OUWERKERK – Het strandje bij Ouwerkerk is weer verlost van een boel troep. Ter gelegenheid van World Cleanup Day gingen de bevers van Scouting Bruinisse er afgelopen zaterdagochtend aan de slag. De jonge opruimers werden begeleid door vrijwilligers in het kader van Schoon Zeeland.

7 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De kerkklok van Philippine slaat weer

PHILIPPINE - De klok van de rooms-katholieke kerk van Philippine kan weer slaan. Na een succesvolle inzamelingsactie is er een nieuw uurwerk aangeschaft.

8 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Meisje in rolstoelfiets aangereden in Goes

GOES - Een meisje dat in een rolstoelfiets zat is vanmiddag op de Zonnebloemstraat in Goes gewond geraakt bij een botsing met een personenauto.

8 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Vlissingen moet ongepolijst, rauw en multi-cultureel blijven

VLISSINGEN - Vlissingen moet van de inwoners vooral Vlissingen blijven: havenstad, ongepolijst, rauw, multicultureel en gekleurd.

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Noordbuis Sluiskiltunnel half uur dicht na ongeval

SLUISKIL - Eén van de buizen van de Sluiskiltunnel (N62) is vanochtend enige tijd dicht geweest nadat in de tunnelbuis een verkeersongeval had plaatsgevonden.

8 uur geleden
Internetbode Schrijver Olga Majeau maakt tournee langs boekhandels

GOES - Olga Majeau maakt zaterdag een tournee langs de Zeeuwse boekhandels 't Spui in Vlissingen, De Drvkkery in Middelburg en De Koperen Tuin in Goes. Ze reist rond in het kader van haar tweede roman ‘Eenzaam de dapperen. Herinneringen aan een verzwegen moeder’. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “Wij maken herinneringen, maar herinneringen maken ons ook. Zijn herinneringen wel zo waar als we denken dat ze zijn? Hoe kleuren ze ons bestaan? Wat blijft er van ons over in de verhalen van anderen?” zegt de schrijver over het boek. OngelukHet verhaal speelt zich af in het begin van de jaren ‘70. Een moeder van een gezin met twee zoons komt om het leven bij een auto-ongeluk. Vier decennia later zijn de sporen daarvan nog alom aanwezig. De jongste zoon heeft zijn land verlaten en woont in de Pyreneeën. Elke zomer keert hij terug en kijkt hij steeds meer als buitenstaander naar zijn familie. Hij realiseert zich hoe allesbepalend de gebeurtenis is geweest. IsolementMajeau schreef eerder ‘Een schitterend isolement’. Ze is van 11.00 uur tot 12.00 uur in ‘t Spui, tussen 13.00 uur en 15.00 uur in de Drvkkery en van 16.00 uur tot 17.00 uur in De Koperen Tuin.

9 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Twee leerlingen Ostrea Lyceum Goes positief getest

GOES - Twee leerlingen van het Ostrea Lyceum in Goes, van de locaties Elsdorpweg en Bergweg, zijn positief getest op het coronavirus.

9 uur geleden
De Faam open_in_new De Luisterlijn start campagne 'de kunst van het luisteren'

Vier op de vijf Nederlanders geeft aan niet altijd goed te luisteren tijdens een gesprek. Om de samenleving weer aan het luisteren te krijgen, start de Luisterlijn in de Week tegen Eenzaamheid, een campagne over ‘de kunst van het luisteren’. Dit maakte de organisatie, die 24/7 een luisterend oor biedt aan alle Nederlanders, bekend op de Internationale Dag van het Luisteren. De noodzaak is groot: in 2019 werd er 439.421 keer een beroep gedaan op de Luisterlijn.

10 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Eenmaal binnen de hekken is de kermis van Terneuzen net zo gezellig als anders

TERNEUZEN - Terneuzenaren zijn blij dat er kermis is, en dat is te merken. Gezinnen, groepjes vrienden en vooral veel jongeren zijn er zaterdagavond te vinden.

11 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Bejaarde fietser gewond na voorrangsfout in Vlissingen

VLISSINGEN - Een bejaarde fietser is gisteren gewond geraakt bij een aanrijding met een bromfietser op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen. De fietser had voorrang moeten verlenen aan de bromfietser, maar deed dat niet.

11 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Kunstfietsroute door Middelburg blijft in trek

MIDDELBURG - Honderden kunstliefhebbers fietsten afgelopen weekeind kriskras door Middelburg om op een elftal adressen een keur aan kunstwerken te bewonderen.

14 uur geleden
De Faam open_in_new Kerk biedt Podium op 27 september weer van start.

Na zes maanden gedwongen rust gaat Kerk biedt Podium weer van start. Op zondagmiddag 27 september openen violiste Emma Roijackers, mezzosopraan Anna Trombetta en pianist Koenraad Spijker het nieuwe seizoen met muziek van Beethoven en Bernstein. Dat doen ze in twee concerten, te beginnen om 14.00 uur en herhaald om 16.00 uur.

15 uur geleden
Internetbode Gigantische brand bij keukenbedrijf Potter eindelijk meester

SINT MAARTENSDIJK- De brandweer heeft de gigantische brand die bij keukenwinkel Potter aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk onder controle. Het familiebedrijf ging zaterdagavond compleet in vlammen op.Iets na 22.00 uur ontstond de brand aan de Nijverheidsweg. Er werd groot alarm geslagen en meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. Snel volgden meerdere korpsen om de brand onder controle te krijgen. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen loods. In die loods zit een caravanstalling. Tijdens het blussen kwamen verontruste caravaneigenaren polshoogte nemen.Zo nu en dan klonken er knallen uit het pand. Volgens de veiligheidsregio zijn dat kleine inpandige explosies van diverse materialen. De brandweer wist de brand rond 01.00 uur onder controle te krijgen. Het pand ging volledig in vlammen op. Het nablussen nam nog veel tijd in beslag. Netbeheerder Enduris kwam ter plekke om gas en stroom in het pand af te sluiten. Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen die last hadden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Daarnaast kwam er bij de brand aardig wat vliegvuur vrij. Het kan zijn dat er roetdeeltjes en verbrandingsresten in de straat en tuinen zijn gevallen. Wanneer je deze gaat opruimen moet je handschoenen aantrekken. Meubels en andere spullen waar roet op gevallen is moeten grondig met warm water en zeep worden gewassen.

21 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Felle brand verwoest keukenwinkel in Sint Maartensdijk: ‘Heel familiebedrijf is verloren’

SINT MAARTENSDIJK - Een uitslaande brand heeft zaterdagavond keukenwinkel Potter aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk in de as gelegd. ,,Elk boutje, elk stripje, alles is verloren.”

1 dag geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Brand in bijgebouwtjes woning Zaamslag

ZAAMSLAG - Achter een woning aan de Terneuzensestraat in Zaamslag heeft zaterdag aan het begin van de avond brand gewoed in enkele bijgebouwtjes.

1 dag geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Irish Pub Rebels in Terneuzen is nu plantenzaak: ‘De bar is een ideale toonbank’

TERNEUZEN - Van een Ierse pub naar een gespecialiseerde plantenzaak. Donatha van Dijk en Ralf van Rees lieten zich niet uit het veld slaan door de coronacrisis. Ze bouwden hun Irish Pub Rebels in Terneuzen om tot Donatha Creations: ‘De bar is een ideale toonbank.’

1 dag geleden
De Faam open_in_new Natuur en gezondheid: Duindoornbessen rijk aan vitamine C

Wandelen in de natuur is voor veel mensen een lekkere ontspanning: genieten van de geur van het bos, het ruisen van de wind door de bladeren, het fluiten van de vogels of de stilte om ons heen. Voor anderen is het een ontdekkingstocht naar bijzondere planten of dieren: het prikkelen van de hersenen met positieve signalen uit de omgeving met het zien van een mooie orchidee, een zandloopkever of een huppelend konijn.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Rook over heel Tholen te zien tijdens containerbrand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Bij een containerbrand aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk is vanmiddag heel veel rook vrijgekomen, die over heel Tholen te zien was. Dat meldt 112markiezaten.

1 dag geleden
De Bevelander open_in_new Een oude bekende, Goes in strip, en nu in kleur

Zondag 27 september verschijnt er een oude bekende; ‘Goes in strip’.

1 dag geleden
De Faam open_in_new De Grote Clubactie begint vandaag!

Achttien verenigingen uit Vlissingen gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie Juist nu hebben deze verenigingen uw steun hard nodig.

1 dag geleden
Internetbode Nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding

GOES - Emergis Preventie begint donderdag 29 oktober met een nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding. Elk jaar komen er ongeveer 1850 mensen op deze manier om het leven. In de lotgenotengroep ‘Hoe verder …?’ kunnen nabestaanden hun ervaringen delen met anderen. Zo leren ze omgaan met het verlies en de reacties van mensen om hen heen. Ook vinden de deelnemers steun bij elkaar. AanmeldenVoor informatie en aanmelden kunnen mensen terecht bij Els van Diemen: 06-20053633 of vandiemen@emergispreventie.nl. De locatie wordt gekozen aan de hand van waar de meeste aanmeldingen zijn.

1 dag geleden
De Bevelander open_in_new Concert met orgel en sopraan Grote Kerk Goes

Op vrijdag 25 september is er een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes door stadsorganist van Goes, Arno van Wijk, en sopraan Wendy Roobol.

2 dagen geleden
De Bevelander open_in_new Nederlanders vinden het moeilijk om naar elkaar te luisteren

Vier op de vijf Nederlanders geeft aan niet altijd goed te luisteren tijdens een gesprek. Om de samenleving weer aan het luisteren te krijgen, start de Luisterlijn in de Week tegen Eenzaamheid, een campagne over ‘de kunst van het luisteren’. Dit maakte de organisatie, die 24/7 een luisterend oor biedt aan alle Nederlanders, bekend op de Internationale Dag van het Luisteren. De noodzaak is groot: in 2019 werd er 439.421 keer een beroep gedaan op de Luisterlijn.

2 dagen geleden
Internetbode 'Je mist het spontane bij café draaien'

KAPELLE - Na een ongekende leegte van elf weken niets, waren Angelique en Jurgen Schneider van hotel café restaurant De Zwaan in Kapelle vanzelfsprekend blij dat zij de deuren weer konden openen. “Gelukkig was het toen meteen hartstikke druk”, blikt Angelique terug op de zomer.Angelique is niet negatief over de zomer, maar de coronamaatregelen beperken ondernemers wel. “Aan de bar is het soms een gedoe met de anderhalve meter, want mensen zijn sociale wezens. En als iemand slecht in zijn vel zit, geef ik graag een schouderklopje. Dat mag nu niet, en dat vind ik jammer. Je mist het spontane bij café draaien.” Gelukkig beschikt De Zwaan over een groot terras. Daar streken deze zomer veel Nederlandse gasten neer en in het bijzonder fietsliefhebbers. “We hadden op den duur zelfs extra snoeren nodig om alle elektrische fietsen te kunnen opladen! Maar die gasten waren hartstikke leuk en het hielp ons door de zomer heen. Want in het weekeinde dat het eigenlijk Kapelse Dag zou zijn, was het erg stilletjes.”FeestenDe nazomer brengt prettig weer en Angelique hoopt, met vele anderen, dat het nog even zo blijft. “Voor het najaar wordt het afwachten hoe het loopt, want binnen hebben we minder capaciteit. Feesten en partijen kunnen we nog niet houden. De dag dat dát weer kan, doen we het meteen.”

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Professor UCR onderzoekt corona in Zeeland; ‘Waarom waren er in Tholen zoveel patiënten?’

MIDDELBURG - Waarom belandden relatief veel Tholenaren in het ziekenhuis met het coronavirus? Dat is één van de vragen die immunoloog Ger Rijkers van University College Roosevelt in Middelburg wil beantwoorden. De professor doet de komende maanden onderzoek naar de leefomstandigheden en gezondheid van coronapatiënten in Zeeland.

2 dagen geleden