Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 22 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Zeeland is twee kinderburgemeesters rijker

Zeeland is twee kinderburgemeesters rijker. In Sluis werd donderdagavond Liam Pielaat (11) uit Hoofdplaat geïnstalleerd. Hij is de eerste kinderburgemeester van Sluis. Noa Bergman (11) is de nieuwe kinderburgemeester van Noord-Beveland.

7 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new 180.000 euro voor nieuw uiterlijk raadszaal in Hulst

De raadszaal in het Hulster stadhuis krijgt een nieuwe look. Dat kost een lieve duit, namelijk 180.000 euro. Daarvoor krijgt de raadszaal wel nieuw meubilair, nieuwe gordijnen, nieuw tapijt, een nieuwe koffiecorner en een nieuwe airconditioning.

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandje in bungalow Wemeldinge snel geblust

WEMELDINGE - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een melding van een middelbrand in een bungalow in Wemeldinge. De brand was uiteindelijk snel geblust.

8 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Handhaven GSNED kan geen haastklus zijn

TERNEUZEN - ,,Wanneer wordt er nou eens gehandhaafd?” Karin Vercammen klaagde namens de burgers van Driewegen haar nood bij de Terneuzense politiek. ,,Het wordt alleen maar erger.”

9 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Auto crasht na achtervolging Sluiskil, politie zoekt nog naar verdachte(n)

De politie is op dit moment in de omgeving van Sluiskil druk bezig met een zoekactie naar een of meerdere verdachten die na het plegen van een strafbaar feit in België op de vlucht sloegen.

9 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Auto gecrasht bij Sluiskil na achtervolging, een verdachte aangehouden, andere ontkomt

SLUISKIL - De politie is heeft vanavond een grote zoekactie gehouden in de omgeving van Sluiskil. Gezocht werd naar een verdachte die na een achtervolging was ontkomen.

9 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Ouwerkerk wil op voormalig voetbalveld scoren met duurzaamheid

Een nieuwe schaatsbaan, extra natuur en een voorlichtingscentrum voor duurzame energie. Samen met de gemeente hebben de bewoners van Ouwerkerk een invulling bedacht voor het veld van de voormalige voetbalclub SV Ouwerkerk.

9 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto gecrasht na achtervolging, zoekactie naar verdachte (video)

SLUISKIL - De politie is donderdagavond een grote zoekactie gestart in de omgeving van Sluiskil. Hier werd een verdachte gezocht die na een achtervolging wist te ontkomen.

10 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Kopers Souburg-Noord zoeken buren bij slaan eerste paal nieuwbouwhuizen

OOST-SOUBURG - Kennismaken met toekomstige buren, dat is het leukst. Daar komen de kopers van nieuwbouwhuizen en kavels in Souburg-Noord voor.

10 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Extra stijging OZB Veere van de baan. ‘Financiële positie gemeente is goed’

DOMBURG - De inwoners van de gemeente Veere worden volgend jaar niet geconfronteerd met een stijging van de onroerende zaakbelasting met vijf procent. Die is voor nu van de baan, zo maakte wethouder Pieter Wisse (CDA, financiën) donderdagmiddag bekend. ,,We kunnen deze verhoging met één jaar uitstellen.”

10 uur geleden
Internetbode Koop lokaal en gezellig in Kapelle

KAPELLE - Met een grote verscheidenheid aan winkels en andere bedrijven hoef je Kapelle nauwelijks uit voor je boodschappen en cadeaus. En wil je de ondernemers in jouw dorp extra ondersteunen, doe dan eens een feestelijke OVK-bon cadeau. Voor extra reuring in de laatste weken van dit jaar werkt de Ondernemers Vereniging Kapelle (OVK) aan een actie met de winkeliers.Met een relatief nieuw bestuur van de OVK en de versoepelingen van de coronamaatregelen, kijkt ondernemend Kapelle fris vooruit. In tegenstelling tot de wisselingen in het bestuur, is het aantal leden van de OVK al enkele jaren stabiel, vertelt Karine van Boven. Bekend van de Jumbo-supermarkt in Kapelle is zij sinds ruim een jaar penningmeester van de OVK. “We hebben op papier zo’n honderd leden, van winkeliers tot ondernemers in de industrie. De afgelopen jaren zijn er enkele gestopt, maar zijn er ook nieuwe ondernemers bijgekomen.” De ondernemersvereniging hoopt weer meer activiteiten voor haar leden, zoals bedrijfsbezoeken, maar ook voor de inwoners van Kapelle te organiseren. “We zijn bezig met een leuke winkeliersactie, waarover we binnenkort meer vertellen.” Ook wil de club de OVK-bonnen beter onder de aandacht brengen van de Kapellenaren. Deze bonnen zijn te koop bij boekhandel Lectori. Je kunt als gever zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Als het een cadeau is, wordt de bon feestelijk ingepakt en de ontvanger kan de bon bij alle OVK-leden inleveren, van de slager tot de supermarkt en alles wat ertussenin zit. Afgelopen kerst heeft de gemeente Kapelle, om haar ondernemers te ondersteunen, een groot aantal van deze bonnen gekocht en cadeau gegeven aan haar medewerkers en vrijwilligers. “Er worden steeds meer OVK-bonnen ingeleverd, dus dat is hartstikke mooi. Als je bij je lokale ondernemers koopt, heb je vaak het gezellige sfeertje van ‘ons kent ons’.”ContactNu er weer meer kan en mag kunnen de ondernemers elkaar ook weer makkelijker ontmoeten om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. “Zo hadden we pas een borrel waar zo’n dertig ondernemers naartoe kwamen. Het was heel leuk om elkaar weer te zien.” Na een aantal jaren van afwezigheid, was de Puzzelrit voor OVK-leden eind september ook terug van weggeweest. “Helaas met minder aanmeldingen dan gehoopt, doordat veel leden vakantie vierden, maar we hadden heerlijk weer. Met de meeste punten kwam (wederom) Lingerie l’Hirondelle als winnaar uit de bus. Zij mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. De tweede en derde prijs waren voor Liefde voor Drukwerk en De Fruittuin.”

11 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Ouwerkerk wil het eerste energieneutrale dorp van Schouwen-Duiveland worden

De aanpak van het desolate voetbalveld in Ouwerkerk is het startpunt voor grotere plannen. De ambitie leeft om het eerste energieneutrale dorp van Schouwen-Duiveland te worden.

12 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Bekladdingen kwetsen bewoners: ‘Alsof dit een hoerenbuurt is’

MIDDELBURG - Een SS-teken, schuttingtaal, woorden die suggereren dat het een hoerenbuurtje is. Bewoners van de Sint Jorisstraat in Middelburg zijn ontdaan over de bekladdingen op deurposten en naamplaatjes bij deurbellen. ,,We nemen dit hoog op", zegt Wim Steketee.

12 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Ontwikkelaar bouwplan de Kwakkel onder vuur

TERNEUZEN - De leden van de commissie Omgeving maakten het ontwikkelaar René Hamelink bepaald niet gemakkelijk toen hij zijn plan om een huis te bouwen in Kwakkel presenteerde.

12 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Reimerswaalse raad gaat ondanks protesten niet voor windpark ZE-BRA liggen

KRUININGEN - Ondanks tegengeluid van omwonenden en natuurorganisaties is de Reimerswaalse gemeenteraad niet te vermurwen. Ze zal begin november zo goed als zeker groen licht geven voor de bouw van windpark ZE-BRA.

13 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Bram en Bep gaan na 65 jaar nog voor elkaar door de knieën

OOST-SOUBURG - Bram Ovaa (90) en Elisabeth (‘zeg maar Bep’, 87) de Nooijer mogen deze week dan 65 jaar zijn getrouwd, ze kunnen nog voor elkaar op en door de knieën. ,,We hebben allebei nieuwe knieën”, lacht Bep.

13 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Sabina Mulders huilt tranen van geluk bij heropening van Kaeswienkeltje Potter in Tholen

,,Ik heb wel eens gedacht dat er ‘pech’ op mijn voorhoofd geschreven staat”, zegt Sabina Mulders, eigenaresse van Kaeswienkeltje Potter. Haar kaas-, broodjes- en delicatessenwinkel brandde in september helemaal uit. Maar 6 weken later gaat die winkel aan de Eendrachtsweg in Tholen vandaag al weer feestelijk open.

13 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Bij Wilmar en Gerard gaat het steeds meer kriebelen; 'hun’ Residentie Veerhaven gaat de hoogte in

TERNEUZEN - Nog anderhalf jaar, dan genieten Wilmar Wullems en Gerard van Harten vanuit hun gloednieuwe appartement aan de Scheldekade in Terneuzen van een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Elke dag vordert de bouw van Residentie Veerhaven een beetje. En elke dag gaat het daardoor bij de toekomstige bewoners een beetje meer kriebelen.

13 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Inwoners balen nog altijd van ‘onveilige’ rotondes in Goes, gemeente kondigt nieuw onderzoek aan

GOES - Inwoners van Goes klagen na anderhalf jaar nog steen en been over de drie nieuwe rotondes nabij de spoortunnel. Er hebben al heel wat aanrijdingen plaatsgevonden. ‘Ik rijd nog liever om!’ De gemeente kondigt een nieuw onderzoek aan.

13 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Gedoe om een zelfgebouwd speelhuis(je)

Hun speelhuis stond zonder problemen al drie jaar in de tuin. De dochtertjes van Jakub en Monika Ścieszka spelen er naar hartenlust. Totdat er onlangs in Sirjansland nieuwe mensen kwamen wonen. De gemeente dringt nu aan op aanpassen of weghalen. ,,Erg onaangenaam.”

14 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Arbeidsmigranten én starters straks samen in nieuwe appartementen in Nieuwdorp

Meer buitenlandse werknemers van bedrijven in het Sloegebied kunnen straks vlakbij hun werk wonen. In Nieuwdorp, op een steenworp afstand, komen appartementen voor deze ‘expats’. Ook starters en ‘spoedzoekers’ kunnen er terecht.

14 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Diverse overtredingen op recreatiepark Marina Beach

HOEK - Woensdagavond vond een integrale controle plaats op recreatiepark Marina Beach in Hoek. Veiligheidsregio Zeeland, Politie en de gemeente Terneuzen voerden deze controle gezamenlijk uit. 

15 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Botsing op Molendijk bij Yerseke

YERSEKE - Bij een aanrijding in Yerseke zijn vanmiddag twee auto’s beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

15 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Wereldwinkel Zierikzee wordt verjaagd uit de oude gevangenis; ‘De gemeente zet ons voor het blok’

ZIERIKZEE - De Wereldwinkel in Zierikzee voelt zich aan de kant gezet door de gemeente. Het is slikken of stikken, maar wég moeten ze voor 31 december 2022 uit het Gravensteen.

16 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is dondermorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

17 uur geleden
Internetbode Lezing over de oerjaren van de Bevelandse pop

GOES - Jan J.B. Kuipers houdt vrijdag 29 oktober een lezing in buurthuis De Pit in Goes. Hij gaat daarin terug naar de oertijd van de popmuziek op de Bevelanden, grofweg de periode van eind jaren ‘50 tot begin jaren ‘70.Het onderwerp van de lezing bouwt min of meer voort op de gegevens in Jan J.B. Kuipers’ boek ‘Brommers, gitaren en spandoeken’ (met bijdragen van onder meer Henk Feij) dat in 2005 is verschenen en op een artikel van zijn hand in De Spuije: ‘Gelachen dat we hebben ... Oerjaren van de Bevelandse popcultuur’. Kuipers heeft een flinke staat van dienst in Walcherse en Bevelandse bands als de Pletters, Soft Ice, September ’80 en The Beamholes. Bovendien bast hij nog steeds bij Karel en de Boswachters. Veel van de oudere geschiedenis van de regionale popmuziek heeft hij uit eerste of tweede hand. Ook randverschijnselen als drugs en drank zullen de revue passeren, al dan niet aan de hand van passende anekdotes. Zo gaat het verhaal dat een inmiddels overleden Goese liefhebber van geestverruimende middelen een rondvlucht boven zijn stad maakte op een boerenzakdoek, na gebruik van lsd.Enkele trefwoorden van Kuipers’ lezing zijn de Bevelandse band The Shazams, Prins van Oranje, Schuttershof en Uh-hu, Louis Polfliet (de vader van Danny Vera), de Delta Blues Band, nozems en cafés, herrie in de Zak en een vaantje van een Teenager Festival in Kruiningen in 1961.Jan BlokEn waardoor mislukte de poging om Fats Domino naar Goes te halen? Bekende namen als wijlen rockabillyman Jan Blok uit Kruiningen, zijn latere buurman en gitaarvirtuoos Sam Berhitu en multi-instrumentalist Eelco Tamminga komen voorbij. Hoe zat het ook alweer met de transistorradio die je bij elkaar kon sparen met punten op een wasmiddel? “Een hele luxe in die dagen”, zegt Kuipers. Er zijn zelfs enkele geluidsopnamen te beluisteren. Jan B. Kuipers schreef al zo’n 75 boeken en vele honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren en popcultuur, maar ook fictie voor volwassenen en kinderen. De lezing vindt plaats in Buurthuis De Pit, aan de Appelstraat in Goes en begint om 19.30 uur. De organisatie is in handen van Heemkundige Kring De Bevelanden. Aanmelden via info@hkdebevelanden.nl.

17 uur geleden
Internetbode Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

VEERE - Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.Na het gezamenlijke nummer speelt beiaardier David van de Vlies verzoeknummers van 20.00 tot 21.00 uur. Welke nummers de beiaardier speelt bepalen de inwoners van gemeente Veere. Stemmen kan namelijk via de website van gemeente Veere. Iedereen kan stemmen tot en met woensdag 27 oktober.Nacht van de NachtElk jaar, op de laatste zaterdag van oktober, wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd. Honderden bedrijven, gemeenten, kerken en torens doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing, het klimaat. De gemeente Veere doet die avond en nacht ook het licht uit bij molens, kerken, het stadhuis in Veere en het gemeentehuis in Domburg. Dit om aandacht te vragen voor bewust verlichten en het tegengaan van lichtvervuiling.Om de kwaliteit donkerte te behouden, heeft de gemeente het beleid ‘Donker voor de kuststrook en natuurgebieden’. Het duingebied bij Oostkapelle is de donkerste plek van Zeeland.

19 uur geleden
PZC Tholen open_in_new De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.

1 dag geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Een vijfgangenmenu bij je thuis of in welk restaurant dan ook: Kees Visser kookt nu overal

ZIERIKZEE - Sta niet gek te kijken als je voedselkunstenaar Kees Visser ineens in de keuken van meerdere restaurants aantreft, of in die van jezelf. Hij kookt nu overal waar hij gevraagd wordt.

1 dag geleden
Internetbode John Brosens geeft lezing over de rol van de Willem Ruys in de oorlog

VLISSINGEN - De Willem Ruys is met stip het meest tot de verbeelding sprekende schip dat in Vlissingen is gebouwd. Als ‘bouwnummer 214’ torende het schip gedurende de Tweede Wereldoorlog boven de zwaar gehavende stad uit. Schrijver John Brosens geeft vrijdag 29 oktober een lezing over de Willem Ruys en gaat onder meer in op de vraag hoe het Duitse plan om de schip aan het eind van de oorlog op te blazen is verijdeld.John Brosens publiceerde eerder dit jaar zijn roman ‘Partizanen aan de Schelde’ waarin hij de rol van het Vlissings verzet in de Tweede Wereldoorlog uit de doeken doet. Hij maakte gebruik van niet eerder geraadpleegde bronnen en was zodoende in staat een reconstructie te maken. Zo vond Brosens bij het NIOD in Amsterdam een uitgebreid verslag van burgemeester Van Woelderen dat een nieuw licht werpt op de rol van het verzet in Vlissingen en waaruit ook blijkt dat Van Woelderen zelf een coördinerende rol speelde. Tijdens zijn onderzoek naar de rol van het verzet in de Tweede Wereldoorlog vond Brosens ook nieuwe informatie over de Willem Ruys die wonder boven wonder ongeschonden de oorlog doorkwam. Hoewel de Duitse bezetters voornemens waren om het schip aan het eind van de oorlog op te blazen om het zo uit geallieerde handen te houden, is dit op mysterieuze wijze uiteindelijk toch niet gebeurd.VragenTijdens de lezing gaat John Brosens voornamelijk in op de Willem Ruys en de vragen die er rondom het schip leven. Hoe kon het bijvoorbeeld dat het schip niet werd getroffen tijdens de vele geallieerde bombardementen? De Londense verzekeringsmaatschappij Lloyd zou de RAF gevraagd hebben het schip te ontzien. En het verhaal over de zoetwaterinstallatie onderin het schip, zo belangrijk voor de drinkwatervoorziening na de inundatie van Walcheren. Weerhield het vlakbij gelegen St. Josephziekenhuis de Duisters tot het opblazen van de werf en het schip? Werden verantwoordelijken omgekocht en wat was eigen initiatief? Bekende namen als Ortskommandant Heinze, chirurg Jens en tekenaar-constructeur Jobse worden vaak genoemd. Maar ook het onderzoek van de Vlissingse huisarts Ad van Dijk blijft niet onvermeld. Volgens Van Dijk was Kees Jobse de grote man achter de redding van de Willem Ruys, maar Brosens heeft daar andere ideeën over.Beperkte toegangDe lezing wordt gehouden in Museum Scheldewerf en de entree kost tien euro en moet contant worden betaald. Er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar en daarna wordt er geloot wie er nog bij kan. Inloop is vanaf 19 uur en de lezing begint om 19.30 uur. Na de pauze om 20.30 uur is er ruimte voor discussie. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergarage Scheldeplein of de parkeerplaats naast de Machinefabriek. Op het bouwterrein achter het museum mag niet geparkeerd worden. Aanmelden kan uitsluitend via email: museumscheldewerf@gmail.com.[n]

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Dikke rookwalm teistert Sint-Annaland bij grote uitslaande brand in loods

SINT-ANNALAND - In een loods van zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg in Sint-Annaland is dinsdag rond 15.30 uur een uitslaande brand uitgebroken. Meerdere personen in het pand hadden rook ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd.

2 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

2 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ZeelandVeiligApp is nu online!

Passend bij de website www.zeelandveilig.nl is een app ontwikkeld. Doel van de app is het geven van informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten. . Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en eventueel mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.  

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Crisisoefening Veiligheidsregio Zeeland met Oiltanking Terneuzen B.V. 

Op 30 september 2021 vonden bij Oiltanking Terneuzen B.V. in Hoek twee crisisoefeningen plaats. Het doel van deze oefeningen is om alle betrokkenen van het bedrijf en de hulpdiensten inzicht te geven in elkaars werkwijze. Samen oefenen draagt bij aan een nog betere samenwerking.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig Pop-up Store over veiligheid opent deuren in Middelburg

Op donderdag 9 september opent een Pop-up Store over (brand)veiligheid in de binnenstad van Middelburg.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Cybercriminaliteit ligt altijd op de loer

Het aantal aangiftes en meldingen van digitale oplichting blijft toenemen. Dat blijkt uit cijfers van de politie in Zeeland-West-Brabant. Daarom staat er nu informatie over cybercriminaliteit en tips hoe je dit kunt voorkomen op de website ZeelandVeilig.nl.

1 maand geleden