Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 22 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Deze fanatieke voetbaloma's volgen de Borselse derby op de voet

Komend weekend staat de derby Luctor Heinkenszand - Patrijzen in de 3e klasse A op het programma. De oma's van drie spelers zijn echte voetbalfanaten en beschouwen de wedstrijd samen met hun kleinzoons al even voor.

40 minuten geleden
Internetbode Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” “De kinderen leren al jong dat de aarde, en alles wat daar op leeft, geschapen is door God. Zo mooi is alles geschapen. Dat zien we terug in de natuur. We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur en uiteindelijk ook voor de Schepper van alles. Wij hebben de opdracht gekregen om voor de aarde te zorgen, dus ook voor de natuur. De natuurouders zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Tijdens die lessen zie je de verwondering voor de natuur bij kinderen. Door het zelf te zien en te ervaren, zien ze hoe mooi alles geschapen is. Dan gaan kinderen van dichtbij zien hoe belangrijk het is dat ze goed voor de natuur zorgen. Dat kun je in een gewone les niet zomaar bereiken”, zo legt Clementina uit.“We hebben al heel lang een natuurouder bij ons op school, maar sinds vorig jaar zijn er een aantal enthousiaste ouders bijgekomen. Daar zijn we erg blij mee. Zij ontzorgen de leerkrachten door de lessen op dat gebied voor ons te verzorgen. Ook de materialen die daarvoor nodig zijn worden door hen geregeld. De kinderen zijn erg enthousiast voor de natuurlessen. Zowel buiten als binnen. Ze zien buiten wat ze in theorie geleerd hebben. Het is prachtig om te zien hoe ze van alles ontdekken en ervaren tijdens de buitenlessen. Ze kunnen het wel een hele dag volhouden buiten. Kinderen vragen regelmatig of we nog een buitenles gaan doen. Maar ook voor de gewone lessen zijn de kinderen enthousiast. Ze denken graag  mee met moeilijke vraagstukken die de natuur aangaan.” 

48 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Twee aanhoudingen bij inval in Sluis, politie vindt cocaïne en wiet

Een 26-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Sluis zijn vanochtend bij een inval in een woning aan de Sint Brandarisstraat opgepakt. In de woning bleken verschillende soorten soft- en harddrugs te liggen. "Collega's troffen een ware drugsapotheek aan", zegt een politiewoordvoerder. Tips vormden de aanleiding voor de inval.

53 minuten geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Raad neigt meer naar akker bij Ouwerkerk voor 150 kV elektriciteitsstation

ZIERIKZEE - Niet tegen het bedrijventerrein zuidelijk van Zierikzee aangeplakt, of in het hoekje oude polder verderop bij de Zeelandbrug. De akker achter de drie windmolens aan de Gouweveerseweg wordt mogelijk de plek waar een 150kV hoogspanningsstation komt. Nader onderzoek naar hinder van geluid en elektromagnetische straling moet de doorslag geven.

1 uur geleden
Internetbode Goes Gezien, door Arends oog: ‘Muurschilderijen om in te lijsten’

Op blinde muren in Middelburg verschijnen mooie gedichten. In Goes worden die muren heel divers volgeschilderd en we noemen ze dan murals. Mijn kleindochter vindt dat geen fijn woord en heeft het liever over muurschilderijen. Ook goed, misschien wel beter. Ik vond murals eerst ook een raar woord, omdat het lastig uitspreekt en omdat ik dacht dat het een hippe, engelsachtige verlenging was van ons woord muur. Maar nee, het is een bestaand Engels bijvoeglijk naamwoord: mural painting. Toch gek, want in het Engels bestaat ‘muur’ of ‘mure’ niet, dus hoe kan het er dan van afgeleid zijn? Tot zover de talige overpeinzingen. Er zijn nu ruim twintig murals in de stad Goes. Soms verdwijnen er, maar vaker komen er bij. Zo wordt er eentje voorbereid in de Schildersbuurt, waarover de PZC in augustus meldde dat het geen blote man wordt. Heel geruststellend inderdaad. Toen ik een keer zei dat het heel knap was om zo hoog op een ladder met een kwast zoiets moois te maken, zei mijn kleindochter: ‘Nee opa, dat doen ze met een spuitbus!’ Maar ze heeft niet altijd gelijk, laten we wel wezen. Een leuk gezelschapsspelletje: een eigen top 3 maken en die vergelijken met die van anderen. Dat hebben mijn kleindochter en ik ook gedaan en tevoren afgesproken dat zij poseert bij het schilderij dat van ons samen de meeste waardering krijgt. Ja, ik wist tevoren dat onze voorkeuren zouden overeenkomen.Dit is de top 3 van mijn kleindochter. Op 3 de gans aan de Bramestraat (“heel creatief!”), op 2 de grote duif op het flatgebouw in Zuid (“zo mooi gedaan!”) en op 1 de drie dieren in één hokje aan de Kastanjestraat, het best te zien vanaf het Jim Morrison(fiets)pad (“erg grappig!”). Dan opa’s top 3. Op 3 het historische kadetafereel in sepia bij de Stadshaven, op 2 staat kleindochters nummer 1 en op 1 de duif aan de Oostwal (“de waardige opvolger van de Goese oerduif: de illegale en uiteindelijk geroosterde duif op het slooppand bij de Ringbrug uit 2012”). Ons opgeteld-favoriete muurschilderij staat hier dus op de foto, enigszins ingelijst. Het is geïnspireerd door een gedicht van Guus Smulders, dat te lezen is op een grote steen aan het Zuidplein, vlakbij het hok met reiger, gans en kat; drie beesten die je ‘normaal’ natuurlijk nooit bij elkaar zou zetten. Maar op een zo goed als blinde muur mag én kan alles.Tekst en foto: Arend van der Wel

1 uur geleden
Internetbode Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

YERSEKE - Aan de Dreef in Yerseke opent zaterdag 30 oktober om 10.00 uur kringloopwinkel Môk-ôk-èh officieel.De nieuwe winkel met tweedehands spulletjes is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Yerseke. De winkel gaat open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het idee voor de zaak ontstond toen door de uitbraak van het coronavirus een grote rommelmarkt in het voorjaar van 2020 niet kon doorgaan. “Een grote voorraad ingeleverde spullen lag opgeslagen in een loods”, vertelt Willem van de Griend, een van de initiatiefnemers voor de nieuwe winkel. “Toen deze zomer het pand aan Dreef 4, eigendom van de Hervormde Kerk, beschikbaar kwam, ontstond het idee om het pand te gebruiken als kringloopwinkel.” De werkgroep met Bart Wondergem, Arnold Meijer, Linda van den Berge en Willem en Anja van de Griend werkten een plan uit en met toestemming van het college van Kerkrentmeesters is het pand ingericht als kringloopwinkel. “De inrichting bestaat uit lege fruitkisten die dienst doen als wandrekken en het geheel is overzichtelijk ingedeeld met de verschillende soorten spullen die mensen hadden ingeleverd voor de rommelmarkt.” Inmiddels weten volgens Van de Griend veel mensen de weg te vinden naar de winkel om kleinere spullen in te leveren. “Voor grotere spullen kan men iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij de loods van Dirk van der Jagt aan de Grintweg. Het is bijzonder hoeveel spullen er worden ingeleverd. Bijna tien weken verder is iedereen blij dat tot nu toe al meer dan 10.000 euro binnen is als opbrengst voor de kerk. Ook zijn enthousiaste vrijwilligers bereid mee te helpen. Bovendien is de winkel steeds meer een ontmoetingsplek voor mensen, waar je in de koffiehoek gratis koffie of thee kunt drinken en er tijd is voor een kort praatje of langer gesprek. Het is eigenlijk een nieuwe manier van kerk-zijn die laagdrempelig is en gericht is op ontmoeting.”Op zaterdag 30 oktober vanaf 10.00 uur is de officiële opening met een activiteit voor de jeugd, attentie voor elke klant en koffie en thee met iets lekkers erbij.

1 uur geleden
Internetbode Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2020 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. Volgens de gemeente gaan de inwoners van Veere niet meer betalen in 2022. De aanslag gemeentelijke belastingen bestaat in het algemeen uit de onroerende zaakbelastingen (OZB), de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. De raad heeft vorig jaar besloten om de OZB extra te verhogen met 5% in 2022. De financiële positie is nu dusdanig, dat we deze verhoging een jaar kunnen uitstellen. Voor 2022 volstaat een inflatieverhoging van 1,2%. Ook voor de afvalstoffenheffing kunnen we volstaan met de inflatieverhoging van 1,2%. De rioolheffing voor 2022 blijft gelijk aan vorig jaar. De gemeente Veere behoort hiermee, ook in 2022, tot een van de goedkoopste gemeenten in Zeeland.LeefbaarheidOndanks de fors stijgende kosten in het Sociaal Domein bezuinigt gemeente Veere niet op zorg, omdat het belangrijk wordt gevonden dat ouderen en jongeren die zorg nodig hebben, ook de juiste zorg krijgen. De gemeente zegt ook te willen investeren in de kwaliteit van de leefomgeving. Met een op te richten Duurzaamheidsfonds wil de gemeente geld beschikbaar hebben voor mooie duurzame initiatieven. Daarnaast wordt er onder meer geïnvesteerd op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed, parkeren en verkeer. Er is ook aandacht voor de totaalbeleving van de kust; het ophogen van de stranden, nieuwe toiletunits, mooie parkeerterreinen, duinovergangen, douches en bijvoorbeeld gescheiden afvalinzameling op de stranden. Verder zijn er plannen voor investeringen in Westkapelle, Aagtekerke, Oostkapelle en Serooskerke, waar geld gaat naar vijf nieuwe scholen, vier sportaccommodaties, vier dorpshuizen, een zwembad en sportvelden.Betaalbare koopwoningenSamen met Zeeuwland wordt gewerkt aan het realiseren van betaalbare koopwoningen binnen een constructie die borgt dat ze ook bij wederverkoop betaalbaar blijven. Gemeente Veere wil met de bouw van de eerste woningen met deze constructie starten in 2022. Er zal ook worden bekeken hoe de druk op beschikbare woonruimte door recreatieve verhuur binnen de kernen kan worden teruggedrongen. Met het tweede woningbeleid wil Veere ervoor zorgen dat er voldoende woningen beschikbaar blijven voor permanente bewoning.Op veere.begrotingonline.nl/programmabegroting-2022 is de volledige programmabegroting digitaal beschikbaar.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Piloot die in Westerschelde stortte: 'Motor hield ermee op en de oever kon ik niet meer bereiken'

Twee weken geleden was het leven even bijzonder spannend voor de 77-jarige Ewout Henny. Hij was met zijn oude vliegtuig op weg van Antwerpen naar Midden-Zeeland toen boven de Westerschelde zijn motor ermee ophield. "Ach nee, moet mij dit nu overkomen", dacht hij toen hij boven het water zweefde.

2 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Bezoekers van illegale straatrace in haven krijgen brief thuis: ‘We hebben je in de gaten!’

NIEUWDORP - Ongeveer honderd bezoekers van de grote illegale straatrace in havengebied Vlissingen-Oost, vorige maand, hebben een brief gekregen van de gemeente Borsele. Er staat in dat hun auto is gezien bij het ‘evenement', en dat zoiets een volgende keer gevolgen kan hebben.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Schrijver wil meer Zeeuwse collega's en gaat daarom jongeren lesgeven: 'Ik vind dat er te weinig Zeeuwse schrijvers opstaan'

Hij heeft één duidelijk doel: meer Zeeuwse schrijvers creëren. En daarom begint de Zeeuws-Vlaamse schrijver Jan Vantoortelboom een groot project om nieuwe aanwas te vinden. De komende twee jaar gaat hij langs alle middelbare scholen om schrijftalent les te geven. "Die lopen hier ook gewoon rond."

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new 460 wapens ingeleverd tijdens actieweek politie

MIDDELBURG - Tijdens de wapeninleveractie van de politie zijn er in de regio Zeeland-West Brabant 460 wapens ingeleverd. Volgens de politie zijn de meeste daarvan steekwapens.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Man vlucht naakt uit gecrashte auto

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden die na een ongeluk naakt zou zijn gevlucht. De man zou mogelijk onder invloed van drugs zijn geweest.

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Modeshow op ‘hartstikke bijzondere locatie’ voor kinderen van de voedselbank

SAS VAN GENT - Mode van Zeeuws-Vlaamse huize getoond in een stukje industrieel erfgoed. Serviceclub Inner Wheel Zeeuws-Vlaanderen organiseerde en liep donderdag zelf over de catwalk.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Veel bekeuringen bij grote controle in Goes

GOES - De politie heeft gisteren in de omgeving van Goes een handhavingscontrole gehouden. Er werden diverse bekeuren uitgeschreven.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Gek op glitter en nooit een winterdip

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Verdachte wietkwekerij opgepakt na achtervolging

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag naar aanleiding van een onderzoek in het Oosterscheldebekken een hennepkwekerij aangetroffen. Na een achtervolging kon er ook een verdachte worden aangehouden.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Juf Lenie stopt na 46 jaar enthousiasme en engelengeduld

VLISSINGEN - Als haar geliefde kleuterklas van Vlissingse basisschool De Wissel een keer klem zit, wil ze nog wel eens invallen. Maar officieel zit de carrière van juf Lenie de Pagter er donderdagmiddag op.

5 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Bij de Gouden Bock komt alles goed

Het twintigjarig jubileum van de Gouden Bock nadert. Een mooie aanleiding om een bezoekje te brengen. We gaan vanuit Middelburg de wereld over.

5 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Naakte automobilist crasht en rent rond in Vlissingen

VLISSINGEN - Een naakte man is afgelopen nacht door agenten van de Keersluisbrug in Vlissingen geplukt. De man had even daarvoor een ongeluk gehad op de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

6 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Handhaven GSNED kan geen haastklus zijn

TERNEUZEN - ,,Wanneer wordt er nou eens gehandhaafd?” Karin Vercammen klaagde namens de burgers van Driewegen haar nood bij de Terneuzense politiek. ,,Het wordt alleen maar erger.”

18 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Auto gecrasht bij Sluiskil na achtervolging, een verdachte aangehouden, andere ontkomt

SLUISKIL - De politie is heeft vanavond een grote zoekactie gehouden in de omgeving van Sluiskil. Gezocht werd naar een verdachte die na een achtervolging was ontkomen.

19 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Ouwerkerk wil het eerste energieneutrale dorp van Schouwen-Duiveland worden

De aanpak van het desolate voetbalveld in Ouwerkerk is het startpunt voor grotere plannen. De ambitie leeft om het eerste energieneutrale dorp van Schouwen-Duiveland te worden.

21 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Ontwikkelaar bouwplan de Kwakkel onder vuur

TERNEUZEN - De leden van de commissie Omgeving maakten het ontwikkelaar René Hamelink bepaald niet gemakkelijk toen hij zijn plan om een huis te bouwen in Kwakkel presenteerde.

22 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Reimerswaalse raad gaat ondanks protesten niet voor windpark ZE-BRA liggen

KRUININGEN - Ondanks tegengeluid van omwonenden en natuurorganisaties is de Reimerswaalse gemeenteraad niet te vermurwen. Ze zal begin november zo goed als zeker groen licht geven voor de bouw van windpark ZE-BRA.

22 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Sabina Mulders huilt tranen van geluk bij heropening van Kaeswienkeltje Potter in Tholen

,,Ik heb wel eens gedacht dat er ‘pech’ op mijn voorhoofd geschreven staat”, zegt Sabina Mulders, eigenaresse van Kaeswienkeltje Potter. Haar kaas-, broodjes- en delicatessenwinkel brandde in september helemaal uit. Maar 6 weken later gaat die winkel aan de Eendrachtsweg in Tholen vandaag al weer feestelijk open.

22 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Inwoners balen nog altijd van ‘onveilige’ rotondes in Goes, gemeente kondigt nieuw onderzoek aan

GOES - Inwoners van Goes klagen na anderhalf jaar nog steen en been over de drie nieuwe rotondes nabij de spoortunnel. Er hebben al heel wat aanrijdingen plaatsgevonden. ‘Ik rijd nog liever om!’ De gemeente kondigt een nieuw onderzoek aan.

22 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Niemand heeft last van zelfgebouwd speelhuis(je), maar gemeente vindt het ineens te hoog

Hun speelhuis stond zonder problemen al drie jaar in de tuin. De dochtertjes van Jakub en Monika Ścieszka spelen er naar hartenlust. Totdat er onlangs in Sirjansland nieuwe mensen kwamen wonen. De gemeente dringt nu aan op aanpassen of weghalen. ,,Erg onaangenaam.”

23 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Arbeidsmigranten én starters straks samen in nieuwe appartementen in Nieuwdorp

Meer buitenlandse werknemers van bedrijven in het Sloegebied kunnen straks vlakbij hun werk wonen. In Nieuwdorp, op een steenworp afstand, komen appartementen voor deze ‘expats’. Ook starters en ‘spoedzoekers’ kunnen er terecht.

23 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Wereldwinkel Zierikzee wordt verjaagd uit de oude gevangenis; ‘De gemeente zet ons voor het blok’

ZIERIKZEE - De Wereldwinkel in Zierikzee voelt zich aan de kant gezet door de gemeente. Het is slikken of stikken, maar wég moeten ze voor 31 december 2022 uit het Gravensteen.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is dondermorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.

1 dag geleden
Internetbode John Brosens geeft lezing over de rol van de Willem Ruys in de oorlog

VLISSINGEN - De Willem Ruys is met stip het meest tot de verbeelding sprekende schip dat in Vlissingen is gebouwd. Als ‘bouwnummer 214’ torende het schip gedurende de Tweede Wereldoorlog boven de zwaar gehavende stad uit. Schrijver John Brosens geeft vrijdag 29 oktober een lezing over de Willem Ruys en gaat onder meer in op de vraag hoe het Duitse plan om de schip aan het eind van de oorlog op te blazen is verijdeld.John Brosens publiceerde eerder dit jaar zijn roman ‘Partizanen aan de Schelde’ waarin hij de rol van het Vlissings verzet in de Tweede Wereldoorlog uit de doeken doet. Hij maakte gebruik van niet eerder geraadpleegde bronnen en was zodoende in staat een reconstructie te maken. Zo vond Brosens bij het NIOD in Amsterdam een uitgebreid verslag van burgemeester Van Woelderen dat een nieuw licht werpt op de rol van het verzet in Vlissingen en waaruit ook blijkt dat Van Woelderen zelf een coördinerende rol speelde. Tijdens zijn onderzoek naar de rol van het verzet in de Tweede Wereldoorlog vond Brosens ook nieuwe informatie over de Willem Ruys die wonder boven wonder ongeschonden de oorlog doorkwam. Hoewel de Duitse bezetters voornemens waren om het schip aan het eind van de oorlog op te blazen om het zo uit geallieerde handen te houden, is dit op mysterieuze wijze uiteindelijk toch niet gebeurd.VragenTijdens de lezing gaat John Brosens voornamelijk in op de Willem Ruys en de vragen die er rondom het schip leven. Hoe kon het bijvoorbeeld dat het schip niet werd getroffen tijdens de vele geallieerde bombardementen? De Londense verzekeringsmaatschappij Lloyd zou de RAF gevraagd hebben het schip te ontzien. En het verhaal over de zoetwaterinstallatie onderin het schip, zo belangrijk voor de drinkwatervoorziening na de inundatie van Walcheren. Weerhield het vlakbij gelegen St. Josephziekenhuis de Duisters tot het opblazen van de werf en het schip? Werden verantwoordelijken omgekocht en wat was eigen initiatief? Bekende namen als Ortskommandant Heinze, chirurg Jens en tekenaar-constructeur Jobse worden vaak genoemd. Maar ook het onderzoek van de Vlissingse huisarts Ad van Dijk blijft niet onvermeld. Volgens Van Dijk was Kees Jobse de grote man achter de redding van de Willem Ruys, maar Brosens heeft daar andere ideeën over.Beperkte toegangDe lezing wordt gehouden in Museum Scheldewerf en de entree kost tien euro en moet contant worden betaald. Er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar en daarna wordt er geloot wie er nog bij kan. Inloop is vanaf 19 uur en de lezing begint om 19.30 uur. Na de pauze om 20.30 uur is er ruimte voor discussie. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergarage Scheldeplein of de parkeerplaats naast de Machinefabriek. Op het bouwterrein achter het museum mag niet geparkeerd worden. Aanmelden kan uitsluitend via email: museumscheldewerf@gmail.com.[n]

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Dikke rookwalm teistert Sint-Annaland bij grote uitslaande brand in loods

SINT-ANNALAND - In een loods van zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg in Sint-Annaland is dinsdag rond 15.30 uur een uitslaande brand uitgebroken. Meerdere personen in het pand hadden rook ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd.

2 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

3 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ZeelandVeiligApp is nu online!

Passend bij de website www.zeelandveilig.nl is een app ontwikkeld. Doel van de app is het geven van informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten. . Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en eventueel mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.  

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Crisisoefening Veiligheidsregio Zeeland met Oiltanking Terneuzen B.V. 

Op 30 september 2021 vonden bij Oiltanking Terneuzen B.V. in Hoek twee crisisoefeningen plaats. Het doel van deze oefeningen is om alle betrokkenen van het bedrijf en de hulpdiensten inzicht te geven in elkaars werkwijze. Samen oefenen draagt bij aan een nog betere samenwerking.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

1 week geleden