Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 24 september 2022
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC schouwen-duiveland open_in_new Muziek op unieke plekken in Zonnemaire

Beleef Zonnemaire 2022 bewees dat midden op Schouwen-Duiveland het meest kunstzinnige dorp ligt. Iedereen geniet van andermans creaties, denkwijzen en gezelligheid.

52 minuten geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Zierikzee kijkt z’n ogen uit bij Catwalk XL

De derde editie van Catwalk XL, waar ondernemers uit Zierikzee hun najaarscollectie showen aan winkelend publiek, was iets anders dan gewend. Geconcentreerd op het Havenplein genoten jong en oud van lokale modellen in opvallende kleding. ,,Nu weet ik wat ik moet gaan halen.”

56 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Bijzondere Burendag in Zierikzee: 'Tornado heeft mensen dichterbij elkaar gebracht'

Het is vandaag Nationale Burendag. En in de wijk Malta in Zierikzee heeft Burendag dit jaar een hele bijzondere lading. Eind juni richtte een windhoos daar veel schade aan toen deze over de stad raasde.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 24 september

De twee Zeeuwse vierdedivisionisten zijn ook na de vijfde wedstrijd nog altijd ongeslagen, terwijl Hoek een grote nederlaag moest slikken. De lagere competities gingen vandaag weer van start en dat leverde nederlagen op voor de twee Zeeuwse eersteklassers, een spectaculaire wedstrijd tussen twee promovendi in de 2e klasse G en een zevenklapper in de 3e klasse B.

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Hulpverleners van verwoestende windhoos Zierikzee bedankt op Nationale Burendag

Bewoners van de wijk Malta grepen Nationale Burendag aan om hulpverleners te bedanken. Iedereen die hielp na de heftige windhoos, die drie maanden geleden verwoestend over Zierikzee trok, kreeg applaus. ,,Ik word weer emotioneel.”

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Tien man Hoek kansloos tegen Sportlust'46

Na de bekerstunt van afgelopen dinsdag tegen IJsselmeervogels staat Hoek weer met beide benen op de grond. De ploeg van Björn De Neve kwam tegen Sportlust' 46 nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust kantelde de wedstrijd volledig. In de tweede helft kon Hoek met een man minder een grote nederlaag niet voorkomen: 5-1.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Rapper Deeno Deshh uit Oost-Souburg maakt liedje voor doodgestoken Rainée: ‘Ik wil jongeren duidelijk maken dat geweld niet de oplossing is’

Toen rapper Deeno Deshh (22) uit Oost-Souburg hoorde dat Rainée Laveist overleden was, wist hij meteen dat hij een nummer wilde maken. ‘Tot ziens’ is niet alleen een eerbetoon, maar heeft ook een boodschap. ,,Ik wil jongeren duidelijk maken dat geweld niet de oplossing is.”

4 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Truckrun toert toeterend door Zuid-Beveland: 'Vooral veel toeteren. Héél veel toeteren'

Wat is er nou leuker dan rijden in een vrachtwagen? Toeteren als je in een vrachtwagen rijdt! De luidruchtige stoet van de Truckrun reed vandaag weer door Zuid-Beveland. In de vrachtwagens zaten honderden mensen met een verstandelijke beperking volop te genieten. En te toeteren.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Brand bij stadscafé de Dighter in Vlissingen

Bij Stadscafé de Dighter in Vlissingen heeft zaterdagmiddag kort brand gewoed. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

4 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Paard uit de sloot bij Sint-Annaland getakeld met hulp van een paardenbroek

Een paard dat vrijdagochtend in de sloot terecht is gekomen langs een weide aan de Ceciliaweg in Sint-Annaland is daar door de brandweer weer uitgetakeld.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandweer Sint Annaland redt paard uit sloot

SINT ANNALAND - De brandweerlieden van Sint Annaland hebben vrijdagmorgen een paard uit de sloot gered. Het dier is onderzocht door een veearts.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Burgemeester Dijksterhuis reikte vrijdag heldenpenning uit

HEINKENSZAND  -  Burgemeester Dijksterhuis heeft afgelopen vrijdag een bronzen legpenning en het loffelijk getuigschrift van Carnegie uitgereikt aan de heer De Smit.  De held redde op 19 november 2021 het leven Nienke Fierloos.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Nieuwe EHBO-cursussen in gemeente Hulst

HULST - Diverse EHBO-verenigingen in gemeente Hulst werken samen bij het organiseren van een nieuwe EHBO-cursus. In deze cursus komen diverse onderwerpen aan bod.

5 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Nog geen vergunning, maar gemeente begint al met werkzaamheden voor opvang Oekraïners aan Hogeweg in Yerseke

Hoewel er nog geen omgevingsvergunning is verstrekt voor het plaatsen van woonunits voor Oekraïners op een trapveld aan de Hogeweg in Yerseke, is de gemeente alvast begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. De komst van de units stuitte onlangs op verzet.

5 uur geleden
Internetbode Rubriek Goes Gezien: Blauwe stenen

‘Aha, dit moet de Blaauwe Steen zijn!,’ zei de vrouw tegen haar man en ze wees naar het vierkant van blauwe klinkers aan het begin van de Bocht van Guinea. Ze had een plattegrond in haar hand, dus het kon niet missen. Maar dat deed het wel, want ze hield de plattegrond ondersteboven en dan kan de Bocht van Guinea in zekere zin zomaar de Blaauwe Steen worden. Overigens sprak ze deze straatnaam echt met twee a’s uit. Later bleek dat dit kwam omdat dit echtpaar uit Twente afkomstig was.Dit is echt gebeurd! Toevallig fietste ik op het gemakje door de Sint Jacobstraat, toen ik dit tafereeltje waarnam. Veel kan ik verdragen, maar als toeristen met een plattegrond in de hand in mijn Goes verdwalen… nee. Ik stopte dus en legde uit hoe het echt zat. De vrouw blij, de man knikte; hij had het wel gedacht, denk ik. Ze kwamen uit Enschede en deden zomaar – ins Blaue hinein – met de trein een dagje Goes. En ze vonden het geweldig! Het werd een gezellig gesprek, ook omdat ik ruiterlijk toegaf dat ze ‘toch wel een punt hadden’: de Bocht van Guinea heeft meer blauwe stenen dan de Blaauwe Steen zelf.De blauwe klinkers in de Bocht zijn ‘scoria bricks’. Ze liggen op meer plekken in Goes. Zo zijn de parkeerplekken aan de Oostsingel tegenover De Bult ervan gemaakt en plaveien ze ook de ingang van de kinderboerderij. Ze zijn ergens na 1872 gebakken in de steenfabriek Tees Scoriae Brick Company aan de rivier Tees in Noord-Engeland. Ze zijn echter niet van rivierklei gebakken, maar van slakken (of sintels, de afvalstof bij ijzerproductie in hoogovens). Deze innovatie – hergebruik van waardeloos materiaal! – sloeg aan en de blauwgrijze klinker veroverde de wereld. Scoria is Grieks voor uitwerpselen en het woord werd ook gebruikt voor de lava van een vulkaan (lavaslakken). Scoria-klinkers worden sinds 1972 niet meer gemaakt en daarom doen ze het goed in de tweedehandshandel, ook vanwege de authentieke en stoere uitstraling. Ze hebben slechts één nadeel: ze rieken kwalijk (uitwerpselen!). Maar die stank ontstaat alleen als je ze breekt, en dat valt helemaal niet mee.Hoog tijd dat we een kijkje gaan nemen in de echte Blaauwe Steen. De pijl op de foto laat al zien waar we heen moeten. Over twee weken gaan mijn kleindochters daar de teerling werpen! En de oudste torst de blauwe baksteen natuurlijk mee.Tekst en foto: Arend van der Wel

6 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Einde aan een begrip in Terneuzen: bij de ‘Dammetjes’ gaat na 58 jaar de druk van de ketel

Heb je iets nodig voor je badkamer? Even naar Dammetje. Valt je cv-ketel in puin? Dammetje bellen. Dat kan nog steeds, maar toch is er nu iets anders. Piet en Sonja Dam hebben hun installatie- en sanitairbedrijf in Terneuzen overgedragen.

7 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Burgemeester Jan-Frans Mulder gaat met pensioen, ‘Hulst was voor mij echt de hoofdprijs’

Jan-Frans Mulder is de op één na langst zittende burgemeester van Nederland. Maar niet lang meer. Hij is bezig aan de laatste dagen van zijn ambt. Na 19 jaar is hij straks zowel letterlijk als figuurlijk ‘ontketend’.

7 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new 24 woningen ontruimd bij gaslek in Cadzand: ‘Ik rook een penetrante lucht en wist meteen dat er iets niet klopte’

In de Mariastraat in Cadzand is vanmiddag een groot gaslek ontstaan. Bewoner Jacky Pladdet rook een gaslucht en schakelde de hulpdiensten in.

8 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Lachen, zwaaien en toeteren: truckrun over Zuid-Beveland biedt weer veel vertier

Met een glimlach van oor tot oor zat Sandra van Velzen zaterdagochtend al ruimschoots voor het vertrek in de truck van chauffeur Rinie Francke. ,,Ik heb er zin in!’’

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Groot gaslek Mariastraat Cadzand, straat ontruimd (video)

CADZAND - In de Mariastraat in Cadzand is zaterdag rond 11.35 uur een groot gaslek ontstaan. Vanwege het gaslek is de omgeving door de politie afgezet. Een deel van de straat is ontruimd. Eén brandweerman raakte lichtgewond door een val.

8 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new ‘Kattenman op Kos’ van Anouschka Harms uit Terneuzen wint Zomerfotowedstrijd 2022

De teerling is geworpen, het oordeel is geveld. De winnaar van de zomerfotoactie 2022 van de PZC is Anouschka Harms uit Terneuzen.

9 uur geleden
Internetbode Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen in Middelburg

MIDDELBURG - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel. Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren zij samen gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen voor de diners sponsort.In Middelburg vinden de diners plaats op dinsdag 4 oktober bij SVRZ ’t Gasthuis op Noordpoortplein 2 en op maandag 3 oktober bij Grand Café Het Palet op J. van Reigersbergstraat. Bij beide diners is er live muziek. Inwoners van de regio Middelburg die van lekker eten en muziek houden en nieuwe mensen willen leren kennen, kunnen zich aanmelden voor een diner via www.restovanharte.nl.Medewerkers Albert Heijn nodigen klanten uit voor dinersTijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn klanten uit om gezellig te komen eten bij Resto VanHarte. Dit gebeurt via advertenties in de landelijke dagbladen, in het Albert Heijn magazine Allerhande en in de winkel door middel van posters. Elke winkel deelt daarnaast een aantal dinerbonnen uit om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit te nodigen om een keer gratis te komen mee-eten bij Resto VanHarte.Iedereen is van harte welkomIedereen is van harte welkom om mee te eten of om mee te helpen tijdens de Resto VanHarte diners. De diners starten om 18.00 uur en de inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Reserveren is verplicht. Dit kan via www.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

11 uur geleden
Internetbode Bewoner ontdekt man op dak aan de Anjelierenlaan

VLISSINGEN - Agenten hebben vannacht een 33-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Hij zat op de Anjelierenlaan op een dak.Agenten hebben vannacht rond 4.00 uur een 33-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Een bewoner van de Anjelierenlaan belde de politie toen hij ontdekte dat er een persoon op een dak in de straat zat. Agenten vroegen de man van het dak af te komen, daar gaf hij gehoor aan. Omdat de man een bekende van de politie was werd hij uit voorzorg gefouilleerd. Hij bleek een groot mes en enkele duizenden euro’s aan contant geld bij zich te hebben. Hij had geen goede verklaring voor de herkomst van het geld en is uiteindelijk aangehouden voor verboden wapenbezit en witwassen. Tijdens zijn arrestatie vond hij het ook nog nodig de agenten te beledigen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

11 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Dronken man die op het dak van een Vlissingse woning zat aangehouden

Een 33-jarige man is vannacht in Vlissingen aangehouden nadat de politie hem van het dak van een woning af moest praten. Uiteindelijk is hij aangehouden voor bezit van een mes, belediging van agenten en hij wordt verdacht van witwassen.

14 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Briljanten Gerard en Wilma willen nooit meer weg van Vlissingse boulevard

Hun wortels liggen in Nijmegen en Roosendaal, maar Gerard en Wilma Adan zijn blij dat ze na hun huwelijk in Vlissingen terecht kwamen. Ze willen er nooit meer weg.

14 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Recht en strak ploegen, dat is een hele uitdaging: ‘Die beginvoor is helaas een beetje scheef’

Het is een mooi gezicht in de weidse, kale Fredericapolder bij Rilland: de tientallen tractoren die eindeloos heen en weer rijden, letterlijk ploegend door de zware klei.

1 dag geleden
PZC bevelanden open_in_new Belangrijke medaille voor Bennie uit Heinkenszand die het leven van Nienke redde: ‘Ik zag gelijk dat het mis was’

Altijd rijdt Bennie de Smit via de A58 van Goes naar Heinkenszand. En op de ene dag dat hij besloot een keertje binnendoor te rijden, lag er een auto op zijn kop in de sloot. Bennie bedacht zich geen seconde en redde het leven van de jonge bestuurster. Daarvoor heeft hij vandaag een medaille gekregen.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Zebrapad in Thoolse kleuren kan volgens CDA een mooi alternatief zijn voor regenboogzebrapad

In een poging alle (of toch zo veel mogelijk) neuzen dezelfde kant op te krijgen, komt het CDA in Tholen met een alternatief voor een regenboogzebrapad: een zebrapad in de kleuren van Tholen.

1 dag geleden
Internetbode Stichting Westerlicht Zeeland opent haar deuren in Tholen

THOLEN - Het duurt nog eventjes maar de voorbereidingen voor de opening zijn al in volle gang. Vanaf januari 2023 kunnen (ex)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden terecht in het Centrum voor leven met en na kanker in Tholen.Kanker, een woord wat liever niemand hoort. Toch kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft of gehad heeft. Tijdens behandeltrajecten kunnen de patiënten in het ziekenhuis terecht. Daarna vallen velen in een zwart gat. Stichting Westerlicht biedt met hun centrums een ontmoetingsplek en steun.ImpactWerner Buurma weet als geen ander dat de impact van de ziekte groot is. Hij twijfelde dan ook geen moment toen hij werd benaderd om te helpen met het opzetten van een ontmoetingsplek in Tholen. ”Door de Corona is veel stil komen te liggen. Wij wilde patiënten niet in de steek laten. De gemeente Tholen reageerde gelukkig enthousiast op onze plannen en het idee werd met open armen ontvangen”, verteld Werner. De stichting die pas sinds 12 december 2021 bestaat heeft al een inloopcentrum in Middelburg. In Hulst worden binnenkort de deuren geopend en in Zierikzee zoekt men nog naar een locatie. “Geografisch gezien was Tholen een goede keuze. Veel patiënten hebben zorg in het Bravis ziekenhuis maar dat is toch Brabant”, legt Werner uit.Luisterend oorStichting Westerlicht wil met hun inloopcentrums een plek bieden voor een luisterend oor en een kop koffie. Maar ook voor contact met lotgenoten. Wat de stichting extra bijzonder maakt is het feit dat nabestaanden van overleden kankerpatiënten ook welkom zijn. Zij kunnen vaak alleen terecht bij rouwverwerking praatgroepen. “Wij bieden steun aan zowel (ex)patiënten, hun naasten en nabestaanden. Wij vullen een leegte op in de maatschappij. Huisartsen hebben simpelweg gewoon geen tijd om deze mensen bij te staan en in de ziekenhuizen zijn er buiten de oncologische zorg om lange wachttijden. Door ons grote netwerk hebben wij overal ingangen. Wij werken samen met voldoende mensen met een medische achtergrond waardoor sommige lijntjes wat korter zijn. En als mensen bij ons komen hoeft het ook niet per sé over kanker te gaan. Soms is alleen wat afleiding al heel fijn. We willen dan ook graag verschillende dingen gaan organiseren. Denk bijvoorbeeld aan stadswandelingen en workshops.”, vertelt Werner enthousiast.ErvaringsdeskundigenVanaf januari 2023 is het inloopcentrum in Tholen in ieder geval 1 middag per week open. Omdat men echt het warme huiskamergevoel uit wil stralen is gekozen voor het oude pand van Boekhandel Oostdijk, nu Art&Co aan de Kerkstraat in Tholen. “We hopen uiteindelijk uit te breiden naar meer dagdelen maar het is even de vraag hoeveel animo ervoor is en hoeveel vrijwilligers er zijn. We hebben nu al een aantal vrijwilligers en de meeste zijn ook echt ervaringsdeskundigen. Wij leiden de vrijwilligers ook eerst op omdat ze wel moeten kunnen aanhoren, inleven en steun kunnen bieden. De vrijwilligers worden allemaal opgeleid door het IPSO waar Westerlicht lid van is. Het IPSO(Instellingen Psycho Sociale Oncologie), heeft al 81 centrums in Nederland waar men terecht kan.SponsorsDe stichting is nog op zoek naar sponsors. Wilt u meer informatie over het sponsoren of vrijwilliger worden neem dan contact op met Werner Buurma [email protected]

1 dag geleden
Internetbode 7e editie Truckrun Zuid-Beveland by CAISSON

KRUININGEN - Zaterdag 24 september staat SINKE Recycling BV. geheel in het teken van Truckrun Zuid-Beveland bij CAISSON. Truckers, vrijwilligers en uiteraard het publiek langs de route zijn van harte welkom om mensen met een functiebeperking een onvergetelijke dag te bezorgen.Vanaf 9.00 uur wordt iedereen verwacht. Zowel truckers als deelnemers dienen zich te verzamelen op het terrein van SINKE, Nishoek 35 in Kruiningen. Ze worden ontvangen met koffie en een huisgemaakte lekkernij van CAISSON. De colonne start rond 10.00 uur in de richting van ‘s-Gravenpolder, Heinkenszand, ‘s-Heer Arendskerke, De Piet, Wolphaartsdijk, Goes, Wemeldinge, Kapelle met als eindpunt Sinkegroep in Kruiningen. Truckers en deelnemers worden rond 12.00 uur met een snack van Lamb Weston Meijer en Meatstreet weer terug verwacht. Alle deelnemers ontvangen die dag ook een goodiebag gevuld met lekkernijen van Bidfood, appels van KG Fruit en nog veel meer. De gezellige muziek wordt verzorgd door zanger Ron Moerland. Dit jaar komt er ook een hele vrolijke ballonclown. De zevende editie wordt weer mede mogelijk gemaakt door de truckers, verkeersregelaars, motorrijders, vrijwilligers, SINKEGROEP en team CAISSON.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new 20 maanden cel geëist voor runnen xtc-lab in Poortvliet: 28 schapen dood door ontploffing

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een celstraf van twintig maanden geëist tegen de 69-jarige A.N. uit Poortvliet wegens de productie van synthetische drugs.

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Beperking op Vossemeersebrug vanaf 5 oktober

De gewichtsbeperking op de Vossemeersebrug, die eerder al werd aangekondigd, gaat op 5 oktober in. Vanaf dan mogen er geen voertuigen meer overheen die meer dan 35 ton wegen.

3 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeuwse Week van De Veiligheid 2022

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van maandag 10 t/m zondag 16 oktober 2022 tijdens de Zeeuwse Week van De Veiligheid!

5 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Droog in de natuur? Geen vuur!

Op dit moment is er een verhoogde kans op natuurbrand. Het is al langere tijd erg droog en de temperaturen zijn hoog. Eén vonkje en droge struiken of gras kunnen in brand vliegen. Let daarom extra op en probeer ook zelf brand te voorkomen!

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Dode vogels op de stranden

De laatste dagen spoelen er veel dode vogels aan op de Walcherse stranden. Voor de gezondheid is het belangrijk dat mensen contact met dode of zieke vogels vermijden. Zonder contact met vogels is het veilig om in zee te zwemmen. Hondenbezitters wordt geadviseerd hun hond aan de lijn te houden en erop te letten dat de hond geen dode of zieke vogels aanraakt.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Dit is waarom je rookmelders moet hebben hangen vanaf vrijdag 1 juli

Heb jij de melders al hangen op elke verdieping? Wij hopen van wel! 

2 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Jaarwisseling 2021-2022

Het was voor de brandweer een drukke jaarwisseling met vooral kleine incidenten. In totaal is de brandweer 75 maal ingezet.

8 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

11 maanden geleden