Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 24 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Toename coronabesmettingen in Goes komt door uitbraak in azc

In de noodopvang voor asielzoekers in Goes is een uitbraak van corona. De uitbraak in de Zeelandhallen is vastgesteld nadat op vrijdag alle 320 bewoners werden getest, zo bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het gaat om 49 mensen die positief zijn getest.

32 minuten geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Saxofonist Frans Blanker: ‘Ik wil het hart van een instrument zoeken’

ZIERIKZEE - Frans Blanker (48) speelt al sinds zijn elfde saxofoon, hij speelde in talrijke bands, leerde de popwereld volledig kennen, deed veel studiowerk, legde zich vervolgens toe op componeren en zegt daarbij steeds het hart van een instrument te zoeken.

54 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new Corona-uitbraak in opvanglocatie voor vluchtelingen in de Zeelandhallen

GOES - In de noodopvanglocatie voor vluchtelingen in de Zeelandhallen in Goes is een flinke corona-uitbraak. Van de 320 bewoners zijn vrijdag 49 mensen positief getest op het virus. Ze zitten momenteel in quarantaine.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Na 22 maanden zingt Het Zeeuws Mannenkoor weer: 'Met de jasjes open want er zijn wat kilo's bijgekomen'

De kelen zijn gesmeerd en de pakken zijn aangetrokken: na 22 maanden stilte mag Het Zeeuws Mannenkoor eindelijk weer optreden. "We hebben net wel besloten dat de jasjes open moeten blijven, want er zijn mensen die er in die maanden wat kilo's bij hebben gekregen", lacht koorlid Jaap Zandee.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Motorcross, mountainbike en beladen voetbalwedstrijden in nieuwe Omroep Zeeland Sport

Bij Kloetinge werd in blessuretijd een goal afgekeurd. Tegelijkertijd met die beslissing van de scheidsrechter ontstond er een opstootje bij de bank van tegenstander Neptunus-Schiebroek. Ook bij Terneuzen een hoofdrol voor de arbitrage, waar de grensrechter van bezoekers Philippine het aan de stok kreeg met een speler van de thuisploeg.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Twee personen gewond na ongeluk met beknelling (video)

SLUISKIL - Bij een eenzijdig ongeluk bij Sluiskil zijn zondag twee personen gewond geraakt. De brandweer moest de auto openknippen om één van de slachtoffers te bevrijden.

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Vrouw gewond bij aanrijding in Hulst

HULST - Een vrouw is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Hulst op de kruising tussen de Frisostraat en de Julianastraat.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Persoon naar het ziekenhuis na aanrijding Hulst

HULST - Een vrouw is zondag naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding in Hulst. Het ongeluk gebeurde op een kruising.

4 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zondag 24 oktober

HVV'24 is nog steeds leider in de 3e klasse A. Op bezoek bij UVV'40 scoorde het voor rust al drie keer en stelde het daarmee de vierde overwinning van het seizoen veilig. Zaterdagavond werd de burenruzie tussen Terneuzen en Philippine al uitgevochten. In de vierde klasse staat er geen rem op Hontenisse; ook bij Oostburg boekte het een zege.

4 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Zagers in de schaduw, bedrijven krijgen groene stroom: raad wil faire kans voor zonnepanelenproject

WISSENKERKE - Het zonnepanelenproject boven de bassins van zagerkwekerij Delta Farms in Kats verdient een eerlijke kans. Dat vindt de meerderheid van de gemeenteraad van Noord-Beveland. De fracties hebben het college van B&W opdracht gegeven de aanvraag met een positieve grondhouding te beoordelen.

4 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Slachtoffer uit autowrak geknipt na eenzijdig ongeval in Sluiskil

SLUISKIL - Twee personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N252 bij Sluiskil. De brandweer moest de auto openknippen om één van de slachtoffers te bevrijden.

5 uur geleden
Internetbode Kerk en toekomst: Hoe verder na corona?

GOES - De coronacrisis heeft iedereen aan het denken gezet en veel onzekerheid veroorzaakt. Hoe komen kerkgezelschappen uit deze crisis? Wat worden? Over deze en andere vragen gaat de bijeenkomst op woensdag 27 oktober in de Vredeskerk in Goes.Ook los van corona zijn er allerlei ontwikkelingen. ‘Is er toekomst voor traditionele kerken of is de toekomst aan grote worship-gemeenten, zoals Mozaïek?’, vraagt de organisatie van de bijeenkomst zich af. ‘Meer dan ooit heeft corona ruimte gecreëerd voor verandering. Maar misschien is er ook meer dan ooit een verlangen naar stabiliteit. Hoe gaan we verder?’ Over deze materie houdt dominee René van Loon woensdag 27 oktober een inleiding. Daarna kunnen de aanwezigen met de spreker en overige aanwezigen hierover in gesprek gaan. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 16.30 uur.

5 uur geleden
Internetbode Tholense derby eindigt met terechte winnaar

THOLEN - Het publiek was in grote getale naar sportpark de Bent gekomen om in een lekker herfst zonnetje de derby tussen Tholense Boys en WHS bij te wonen. Tholense Boys was gewaarschuwd, de 0-9 overwinning van WHS op Kapelle van een week eerder, heeft indruk gemaakt. Als je een aantal vaste krachten moet missen, zou het best een moeilijke middag kunnen worden voor Tholense Boys. WHS leek de vorige week ingezette trend, voort te zetten, na 4 minuten was het wie anders dan Arvin de Witte, die de score opende voor WHS, 0-1. Ongeveer 30 minuten later tekende hij ook voor de 0-2. Geen vuiltje aan de lucht voor WHS, WHS was heer en meester de eerste helft. De tweede helft liep toch anders, Tholense Boys kwam beter uit de kleedkamer en was gevaarlijker dan de stallanders. Ze kregen na 10 minuten in de tweede helft loon naar werken,  Koen Nieuwkoop schoot de verdiende penalty onberispelijk binnen. Daarna heeft Tholense Boys nog meer kansen gekregen op de gelijkmaker, maar ging hier slordig mee om. En als je die kansen niet benut, dan treed de al oude voetbalwet in werking, dan valt hij aan de andere kant. Het was nota bene de van Tholense Boys naar WHS verhuisde Werner Marsman die de 1-3 binnen tikte. De wedstrijd was beslist, mooie wedstijd met een terechte winnaar!!

6 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Nicole en Peter staan paraat voor vluchtelingen: ‘Welkom in Middelburg’

MIDDELBURG - ,,Is er nog hulp nodig?” Peter en Nicole den Dekker uit Middelburg lopen zondagmiddag spontaan binnen bij Studio A58. ,,We willen gewoon helpen. Uit medemenselijkheid. Dit zijn gewoon mensen hoor, ze zijn niet zoveel anders dan wij.”

6 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Oud schoolgebouw wordt woonzorgcomplex voor ouderen. ‘Het jeugdhonk en de biljarters kunnen blijven’

MIDDELBURG - Het oude schoolgebouw van Scalda in Middelburg wordt een zorgcomplex voor 145 ouderen. Zorgstroom verwacht dat het in 2024 open gaat, zegt directeur Ruben Leijnse. ,,De biljartvereniging en het jeugdhonk kunnen blijven.”

7 uur geleden
Internetbode Lutem clubhuis vermorzeld door boom

MIDDELBURG – Na een stormachtige nacht kregen de leden van Scouting Lutemgroep donderdag van de gemeente het bericht dat er schade was aan hun clubhuis. Het gebouw op het Seisbolwerk is geraakt door een grote es en daardoor is het dak en de bovenverdieping zwaar beschadigd. “Alsof een reus zijn vuist in het dak geplant heeft,” zegt Marielja ten Bruggencate, penningmeester van de scoutinggroep.Het voormalig linnen reinigingsgebouw is sinds 1982 de thuisbasis van Scouting Lutemgroep. Er zijn hier vele avonturen beleefd en vriendschappen ontstaan. Dat het gebouw nu zo onder de vallende boom te lijden heeft gehad doet dan ook bij menig lid en oud-lid zeer. “Ik was geschrokken door wat ik zag en ik weet dat anderen net als ik keer op keer naar de foto’s hebben gekeken, omdat we het zo onwerkelijk vinden.” De gemeente is donderdagmorgen meteen begonnen met het opruimen van de takken en boomstammen. Dit moest voorzichtig gebeuren, omdat de es leunde op het gebouw. Dat de es rot was vanbinnen, kon niet ontkent worden. De boom had een holle kern waar een volwassen man gemakkelijk zijn vuist in kon steken. “De wind heeft de bladertooi kunnen vangen en omver kunnen werpen. Dan blijkt zo’n boom echt groot en zwaar en vermorzeld zo’n oud gebouwtje met gemak. Aan de buitenkant kon je niet zien dat de boom ziek en dus zwak was. Volgens ons is het een kwestie van pech. We vinden het dan ook heel fijn dat de gemeente donderdag gelijk is begonnen met opruimwerkzaamheden. Op vrijdag is het dak provisorisch dichtgemaakt en op verschillende punten met stempels gestut. We mogen er voorlopig niet in.” AannemerDe gemeente is opzoek naar een aannemer die tijd en expertise heeft. Het kan nog wel even duren voordat het gebouw in de oude staat hersteld is. De lelievletten liggen nu nog in het water, waardoor de zeilopkomsten gewoon door kunnen gaan. “Een geluk bij een ongeluk. Als de bootmaterialen in het clubhuis hadden gelegen, was de schade aan de inboedel veel groter geweest. Nu valt het relatief gezien mee. Alleen reservemateriaal, de werkbank en gereedschappen die er lagen zijn vernietigd.” Als de boten in december uit het water gehaald moeten worden, zal er een oplossing moeten komen voor de opslag van bootmaterialen en het onderhoud aan de boten. Ook het gemis van twee lokalen zal dan parten gaan spelen. Van verschillende scoutinggroepen en privépersonen heeft Lutem hulp aangeboden gekregen. “Het is hartverwarmend, zoveel lieve reacties. Veel is nog onzeker, maar het komt goed. Daar zijn we van overtuigd.”

7 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Lokale verrassingen op cultuurfestival in de Zak

LEWEDORP - Schilderen, kantklossen, muziek maken, katten boetseren. Professioneel of gewoon hobbymatig, het maakte allemaal niet uit dit weekend. Tijdens het festival Cultuur in de Zak kon iedereen zijn zelfgemaakte kunst vertonen.

8 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Belangrijke Poolse onderscheiding voor Ilse Thuy uit Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - Ilse Thuy-van de Velde (47) uit Sint Jansteen is apetrots. Zondag ontving ze een belangrijke Poolse onderscheiding voor al haar inspanningen om het werk van de Poolse bevrijders in Zeeuws-Vlaanderen te belichten.

8 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new De natuurtuin is na twee jaar al een biodivers pareltje in de stadswijk

GOES - Zeebies, zilverschoon of ridderzuring. Zomaar een greep uit de planten die te vinden zijn in de natuurtuin van Goes-Zuid. Een bijzondere strook groen waar inheemse planten een kans krijgen. En daar zijn de dieren maar wat blij mee.

8 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Paula en Anton van de Walle zijn al zeventig jaar gelukkig: ‘Ik doe nog steeds wat zij zegt!’

SLUIS - Zeventig jaar getrouwd en nog steeds verliefd als op de eerste dag. Paula van Driessche (95) uit Hulst en Anton van de Walle (94) van Zandberg leerden elkaar op het kantoor van een oom van Paula kennen. ,,Ik zag haar en dacht gelijk ‘dat is iets voor mij’.’’

9 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Middelburg biedt bed-bad-brood voor de eerste 100 asielzoekers uit Ter Apel: ‘Veldbedden, extra douchecabines en catering zijn geregeld’

MIDDELBURG - Middelburg maakt zondag alles klaar voor de opvang van 250 asielzoekers uit het overvolle azc van Ter Apel. De eerste honderd asielzoekers worden eind van de middag, nog voor het avondeten, verwacht op de Mortiere. Daar wordt de evenementenhal Studio A58 in gereedheid gebracht.

10 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Het eiland als sterk merk; ‘Wij hebben Sjouwe-Doufelant, geen Duitser krijgt dat goed uitgesproken’

RENESSE - Gezocht en gevonden, een slimme eilandmarketeer die Schouwen-Duiveland goed in de etalage gaat zetten. Héél Schouwen-Duiveland, want het draait het om meer dan alleen Renesse en Zierikzee die de kas spekken van ondernemers en gemeente.

10 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Kees en Lenno Hanse op akkerbouw- en energiebedrijf de Willemshoeve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’

ZIERIKZEE - Het is zo’n ochtend. Lenno heeft net zijn bestelwagen in de kreukels gereden. Het was op de kruising ter hoogte van Colijnsplaat, verkeerslicht op oranje, Lenno dacht doorrijden, zijn voorganger dacht remmen. Maar goed, hij kon ongedeerd met zijn vader mee terug naar hun boerderij bij Zierikzee. Daar is het nog niet gedaan met de rampspoed. We zitten net in de keuken als de buurman belt. Hij is suikerbieten van het land aan het rijden. Zijn kiepkar is van de bemodderde weg in de sloot gegleden. Lenno heeft zijn tractor al gestart.

12 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Nieuw onderkomen voor restauratie historische schepen: ‘Op de goede kaai beland’

VLISSINGEN - De immense oude en tochtige fabriekshal waar in de winter de sneeuw door de kapotte dakramen naar beneden dwarrelde, is verlaten. In een splinternieuwe, comfortabele loods kunnen tientallen vrijwilligers de prachtige hoogaarzen en hengsten restaureren en onderhouden. ,,De Stichting Behoud Hoogaars is op de goede kaai beland.”

13 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie beëindigt illegale houseparty

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend een illegale houseparty bij Rilland beëindigd. Rond de honderd personen zouden bij het feest aanwezig zijn.

19 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto uit de bocht bij oprit A58 (video)

MIDDELBURG - Een bestuurder van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag bij Middelburg uit de bocht gevlogen en in een sloot beland. De automobilist is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

19 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tilburgs studentendispuut gaat los op knotwilgen bij Dreischor; ‘Het kan ook bingo in een bejaardenhuis zijn’

DREISCHOR - Een vol jaar moest de werkgroep Actief Terreinbeheer door corona noodgedwongen aan de kant toekijken hoe de natuur z'n gang ging. ,,Eén jaar achterstand in het onderhoud is nog te overkomen", zegt coördinator Henk Dalebout. ,,Al zijn enkel wilgenpoten wel extra dik. Dat merk je vooral omdat wij met de handzaag werken.”

1 dag geleden
Internetbode Theatervoorstellingen van festival ‘Na de strijd’ in Yerseke en Kapelle

YERSEKE/KAPELLE - Stichting Valreep houdt van 4 tot en met 7 november het festival ‘Na de strijd’, op meerdere locaties in Zeeland. In Yerseke wordt vrijdag 5 november ‘Voor het eerst heb ik deze nacht rustig geslapen’ opgevoerd. In Kapelle is op zaterdag 6 november de voorstelling ‘De Landing’ te zien.‘Voor het eerst heb ik deze nacht rustig geslapen’, schrijft Janke Terwal op 8 november 1944 in haar dagboek. ‘Meer en meer komt er de opluchting over je dat wij verlost zijn van den druk der bezetting, vrij kunnen ademhalen om vrij je mening te zeggen.’ Anna de Bruyckere kruipt in de huid van de kleindochter van een Zeeuwse voor wie Bevrijdingsdag nooit een feest is geweest. ‘Wat doet een paar generaties stilte met een verleden dat maar niet wegspoelen kan? Zeeklei houdt van alles vast wat je liever zag wegstromen. Want al wordt de vrede getekend, sommige sporen blijven.’ De Bruyckere verweeft het verhaal van haar oma met wat zij om zich heen ziet gebeuren. Deze voorstelling vindt vrijdagavond 5 november plaats in Sint Anna aan de Langeviele in Yerseke.De Landing voorbijIn ‘De landing voorbij’ vertellen vier personen over hun ervaringen tijdens, maar vooral na de Bezetting. ‘De tekst van de voorstelling is mede gebaseerd op gesprekken met bewoners van Baarland die zich de oorlogsjaren nog goed konden herinneren. De acteurs - Jos Broeke, Madelief van Ham, Bram van Belzen en Cees Droste - lezen afwisselend hun eigen verhaal. Deze theatervoorstelling is zaterdagmiddag 6 november te zien in museum Memorial 40-45 Kapelle (foto). Kijk voor reserveringen voor beide voorstellingen op www.zeeuwsekomedie.nl.

1 dag geleden
Internetbode Vlissinger(30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

VLISSINGEN - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. De man werd staande gehouden toen agenten zagen dat hij aan de deur van een geparkeerde politieauto stond te trekken. Even verderop werd de man aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed te zijn. Daarop is hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij fouillering bleek hij ook nog een mes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen. Op het bureau is bloed bij hem afgenomen. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg processen-verbaal voor baldadigheid en de wet wapens en munitie uitgereikt.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Sabina Mulders huilt tranen van geluk bij heropening van Kaeswienkeltje Potter in Tholen

,,Ik heb wel eens gedacht dat er ‘pech’ op mijn voorhoofd geschreven staat”, zegt Sabina Mulders, eigenaresse van Kaeswienkeltje Potter. Haar kaas-, broodjes- en delicatessenwinkel brandde in september helemaal uit. Maar 6 weken later gaat die winkel aan de Eendrachtsweg in Tholen vandaag al weer feestelijk open.

3 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is dondermorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

3 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.

3 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Dikke rookwalm teistert Sint-Annaland bij grote uitslaande brand in loods

SINT-ANNALAND - In een loods van zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg in Sint-Annaland is dinsdag rond 15.30 uur een uitslaande brand uitgebroken. Meerdere personen in het pand hadden rook ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd.

5 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

5 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ZeelandVeiligApp is nu online!

Passend bij de website www.zeelandveilig.nl is een app ontwikkeld. Doel van de app is het geven van informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten. . Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en eventueel mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.  

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Crisisoefening Veiligheidsregio Zeeland met Oiltanking Terneuzen B.V. 

Op 30 september 2021 vonden bij Oiltanking Terneuzen B.V. in Hoek twee crisisoefeningen plaats. Het doel van deze oefeningen is om alle betrokkenen van het bedrijf en de hulpdiensten inzicht te geven in elkaars werkwijze. Samen oefenen draagt bij aan een nog betere samenwerking.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

1 week geleden