Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 23 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Wat gebeurt er straks met onze Zeeuwse grond? Provincie laat iedereen meedenken

De Provincie Zeeland zoekt Zeeuwen die mee willen praten over de toekomstige invulling van provinciale grond. Om mensen te interesseren worden er podcasts gemaakt, die luisteraars enthousiast moeten maken om ideeën in te dienen.

11 minuten geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Gloednieuw gebouw voor scouting 't Jagertje in Hulst

HULST - Scouting 't Jagertje krijgt een compleet nieuw gebouw en dorpshuis Binnendéur in Kloosterzande wordt uitgebreid. De gemeente Hulst trekt de komende jaren flink wat geld uit voor voorzieningen in de kernen.

40 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new Ambassadeur van de mossel Caroline Verwijs is het zat: ‘We laten ons in Zeeland te makkelijk afbluffen’

Regelmatig is ze te horen op de radio of duikt ze op in een tv-programma zoals Keuringsdienst van Waarde. Behalve directeur van schelpdierbedrijf Krijn Verwijs is Caroline Verwijs officieus ambassadeur van de Zeeuwse mossel en de oester. ,,We moeten vaker vertellen hoe gezond mosselen zijn.”

40 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new Avondje seksmoppen in Goes

GOES - Met het optreden van Ton Kas in Goes kwam er vrijdagavond een einde aan een ‘week van de lach’ in de Zeeuwse theaters. Peter Pannekoek trok volle zalen in Middelburg met een tweetal try-outs van zijn oudejaarsconference ‘Nieuw bloed’ en ook voor de shows van Marc-Marie Huijbregts (afgelopen woensdag in Rilland) en Martijn Kardol (vrijdag in Ritthem) werden bijna alle kaarten verkocht. En vrijdagavond sloot Ton Kas de week in eigen stijl af in een goedgevuld Theater de Mythe in Goes.

2 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Honderd euro per nacht voor een beschimmelde caravan vol doodgemepte vliegen

Honderd euro per nacht voor een beschimmelde caravan met kapotte keukenapparatuur. Het régent klachten over Oostappenpark Marina Beach, op de Braakman bij Hoek. Onze verslaggever boekte ook eens een weekendje en brak dat, evenals andere gasten, voortijdig af.

2 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Juf Trudy helpt ouders al 40 jaar hun kind los te laten op de eerste schooldag: ‘Geweldig dat ik ze mag ‘overnemen’’

ZIERIKZEE - Huilende ouders en huilende kinderen. De allereerste schooldag. Leren loslaten. Trudy Gunst (60) stelt ze allemaal gerust. Groep 1, dat is haar klas. Al 40 jaar lang.

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Sluis voert andere koers dan Terneuzen en Hulst: leerlingenvervoer wordt betaald tot Vlaamse grens

SLUIS - Kinderen die met het door de gemeente Sluis betaalde leerlingenvervoer naar een school voor speciaal onderwijs in België gaan, krijgen vanaf volgend jaar hun reis slechts gedeeltelijk vergoed. De gemeente Sluis voert daarmee een andere koers dan Terneuzen en Hulst.

3 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Hartenkreet van zorginstellingen aan gemeente Middelburg: ‘Vertrouw meer op ons’

MIDDELBURG - Grote Zeeuwse zorginstellingen missen het vertrouwen van de gemeente Middelburg. Die bepaalt te veel welke zorg zij mogen bieden en vertrouwt te weinig op hun deskundig oordeel. Angst dat zij te veel aan hun eigenbelang zouden denken, wuiven ze weg. ,,Wij zijn echt niet alleen gericht op productie, maar vooral op de goede zorg.”

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Meer dan een huis voor statushouders heeft Schouwen niet te bieden; ‘Pijnlijk voor een gemeente met jaarlijks 5 tot 6 miljoen toeristische overnachtingen’

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland maakt zich er te gemakkelijk van af bij de opvang van vluchtelingen. Het college ziet geen mogelijkheid een tijdelijke locatie voor 250 mensen op te zetten, om de druk op het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te verlagen. Dat wil er bij de fracties van PvdA, GroenLinks en Leefbaar niet in.

3 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Smokkelhoek II krijgt energiepark met windmolens en zonnepark; nog geen plannen voor kerncentrale

KAPELLE - Bij het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Smokkelhoek II in Kapelle komt ook de mogelijkheid voor een energiepark. Dat maakt, naast de bouw van twee windmolens, de weg vrij voor een zonnepark. De plannen daarvoor liggen al klaar.

12 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Juf Trudy en meester Alfons hebben een feestelijke dag, elk met een eigen reden

RILLAND/’S-HEER HENDRIKSKINDEREN/ZIERIKZEE - Voor Alfons Govers en Trudy Gunst was vrijdag een memorabele dag. De één nam na 43 jaar afscheid van ‘zijn’ school, de ander vierde haar veertigjarig jubileum.

12 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Held en bevrijder van Westkapelle overleden

WESTKAPELLE - Veteraan Chuck Harris is dinsdag op 99 jarige leeftijd overleden in Engeland. 77 Jaar geleden was hij een van leden van de 47 Royal Marine Commando die betrokken was bij de bevrijding van Westkapelle. De Quartermaster Sergeant kwam die 1e november 1944 half zwemmend, half wadend daar aan land want zijn landingsvaartuig zonk na een Duitse voltreffer.

14 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brand ontstaan in schuur Goes

GOES - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een brand in een schuur in Goes. De brandweerlieden konden het vuur snel onder controle krijgen.

14 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Duurzaam huis is bij de gemeente Schouwen-Duiveland niet in beeld

ZIERIKZEE - ,,Er staan maar twee Schouwen-Duivelandse huizen op de website duurzamehuizenroute.nl, maar ik weet dat er meer zijn.” Toch heeft de gemeente die duurzame huizen niet in beeld, terwijl ze eilandbreed bezig is met inwoners te stimuleren over te stappen van aardgas naar andere energiebronnen.

14 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Pater Thaddy en parochiaan Trudy nodigen mensen uit in de kerk en brengen de kerk naar de mensen

VLISSINGEN - Mensen de liefde van God brengen in de kerk en mensen midden in het winkelcentrum de blijde boodschap brengen. Dat hopen Trudy van Hoof en pater Thaddy de Deckere zaterdag te doen in Vlissingen.

14 uur geleden
PZC walcheren open_in_new CSW loopt ruim 50.000 euro bijeen voor bestrijding kanker

VLISSINGEN - Leerlingen en medewerkers van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben meer dan 50.000 euro bij elkaar gelopen voor KWF Kankerbestrijding.

14 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Vochtproblemen Sluiskil nog niet meteen opgelost: eerst gesprek met gemeente

Burgemeester Erik Van Merrienboer van Terneuzen denkt in het komend voorjaar verder te zijn met de aanpak van de vochtproblemen in Sluiskil. Zo'n zevenhonderd inwoners worden uitgenodigd om te praten. Zij kunnen onder meer een huisbezoek inplannen. De bezoeken moeten inzicht geven in wat er mogelijk is om het vochtprobleem in Sluiskil op te lossen.

14 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Eerst nog overleg voordat Zeeuwse wateren meegaan in PFAS gezondheidsonderzoek

In een brief van gedeputeerde Dick van der Velde aan Provinciale Staten staat dat na contact met minister Barbara Visser blijkt dat er eerst nog overleg moet plaatsvinden voordat de Westerschelde en het Kanaal van Gent naar Terneuzen wordt meegenomen in het landelijk onderzoek naar de effecten van PFAS op de gezondheid. Dat overleg gaat wel op korte termijn plaatsvinden.

15 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Politiek wil speeltuin Oranjekwartier weer heel snel open

TERNEUZEN - Het is de Terneuzense politiek een lief ding waard als er op heel korte termijn een oplossing gevonden kan worden waardoor speeltuin Oranjekwartier weer zo snel mogelijk open kan.

16 uur geleden
Internetbode Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur op het fietspad naast de Langeweg. Door een nog onbekende oorzaak botsten de twee weggebruikers tegen elkaar.Eén persoon werd door het aanwezige ambulancepersoneel verzorgd. Daarna werd de weggebruiker per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.Naast het ambulancepersoneel waren er ook meerdere politieagenten ter plaatse. Zij zorgden er onder meer voor dat de fiets van een van de betrokkenen terug werd gebracht.

17 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Afval, een rattenplaag en bramen die naar binnen groeien: bewoners Draaibrug zien tramhuisjes verloederen

Bewoners van Draaibrug zijn de verloedering van de voormalige tramhuisjes in de plaats meer dan zat. In oude dienstwoningen wordt vermoedelijk afval gedumpt, waardoor er een rattenplaag is ontstaan. Ook bewoners die een tramhuisje hebben opgeknapt, zijn de dupe. De ratten zorgen ook voor overlast in die woning.

17 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Aanhoudingen na inval Sluis

SLUIS - De politie heeft vrijdag bij een inval in een woning in Sluis soft-en harddrugs aangetroffen. De bewoners van het Zeeuws-Vlaamse pand zijn allebei aangehouden.

18 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw- en Sint Joosland

NIEUW-EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht. 

18 uur geleden
Internetbode Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” “De kinderen leren al jong dat de aarde, en alles wat daar op leeft, geschapen is door God. Zo mooi is alles geschapen. Dat zien we terug in de natuur. We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur en uiteindelijk ook voor de Schepper van alles. Wij hebben de opdracht gekregen om voor de aarde te zorgen, dus ook voor de natuur. De natuurouders zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Tijdens die lessen zie je de verwondering voor de natuur bij kinderen. Door het zelf te zien en te ervaren, zien ze hoe mooi alles geschapen is. Dan gaan kinderen van dichtbij zien hoe belangrijk het is dat ze goed voor de natuur zorgen. Dat kun je in een gewone les niet zomaar bereiken”, zo legt Clementina uit.“We hebben al heel lang een natuurouder bij ons op school, maar sinds vorig jaar zijn er een aantal enthousiaste ouders bijgekomen. Daar zijn we erg blij mee. Zij ontzorgen de leerkrachten door de lessen op dat gebied voor ons te verzorgen. Ook de materialen die daarvoor nodig zijn worden door hen geregeld. De kinderen zijn erg enthousiast voor de natuurlessen. Zowel buiten als binnen. Ze zien buiten wat ze in theorie geleerd hebben. Het is prachtig om te zien hoe ze van alles ontdekken en ervaren tijdens de buitenlessen. Ze kunnen het wel een hele dag volhouden buiten. Kinderen vragen regelmatig of we nog een buitenles gaan doen. Maar ook voor de gewone lessen zijn de kinderen enthousiast. Ze denken graag  mee met moeilijke vraagstukken die de natuur aangaan.” 

20 uur geleden
Internetbode Goes Gezien, door Arends oog: ‘Muurschilderijen om in te lijsten’

Op blinde muren in Middelburg verschijnen mooie gedichten. In Goes worden die muren heel divers volgeschilderd en we noemen ze dan murals. Mijn kleindochter vindt dat geen fijn woord en heeft het liever over muurschilderijen. Ook goed, misschien wel beter. Ik vond murals eerst ook een raar woord, omdat het lastig uitspreekt en omdat ik dacht dat het een hippe, engelsachtige verlenging was van ons woord muur. Maar nee, het is een bestaand Engels bijvoeglijk naamwoord: mural painting. Toch gek, want in het Engels bestaat ‘muur’ of ‘mure’ niet, dus hoe kan het er dan van afgeleid zijn? Tot zover de talige overpeinzingen. Er zijn nu ruim twintig murals in de stad Goes. Soms verdwijnen er, maar vaker komen er bij. Zo wordt er eentje voorbereid in de Schildersbuurt, waarover de PZC in augustus meldde dat het geen blote man wordt. Heel geruststellend inderdaad. Toen ik een keer zei dat het heel knap was om zo hoog op een ladder met een kwast zoiets moois te maken, zei mijn kleindochter: ‘Nee opa, dat doen ze met een spuitbus!’ Maar ze heeft niet altijd gelijk, laten we wel wezen. Een leuk gezelschapsspelletje: een eigen top 3 maken en die vergelijken met die van anderen. Dat hebben mijn kleindochter en ik ook gedaan en tevoren afgesproken dat zij poseert bij het schilderij dat van ons samen de meeste waardering krijgt. Ja, ik wist tevoren dat onze voorkeuren zouden overeenkomen.Dit is de top 3 van mijn kleindochter. Op 3 de gans aan de Bramestraat (“heel creatief!”), op 2 de grote duif op het flatgebouw in Zuid (“zo mooi gedaan!”) en op 1 de drie dieren in één hokje aan de Kastanjestraat, het best te zien vanaf het Jim Morrison(fiets)pad (“erg grappig!”). Dan opa’s top 3. Op 3 het historische kadetafereel in sepia bij de Stadshaven, op 2 staat kleindochters nummer 1 en op 1 de duif aan de Oostwal (“de waardige opvolger van de Goese oerduif: de illegale en uiteindelijk geroosterde duif op het slooppand bij de Ringbrug uit 2012”). Ons opgeteld-favoriete muurschilderij staat hier dus op de foto, enigszins ingelijst. Het is geïnspireerd door een gedicht van Guus Smulders, dat te lezen is op een grote steen aan het Zuidplein, vlakbij het hok met reiger, gans en kat; drie beesten die je ‘normaal’ natuurlijk nooit bij elkaar zou zetten. Maar op een zo goed als blinde muur mag én kan alles.Tekst en foto: Arend van der Wel

21 uur geleden
Internetbode Nieuwe kringloop in Yerseke opent zaterdag 30 oktober

YERSEKE - Aan de Dreef in Yerseke opent zaterdag 30 oktober om 10.00 uur kringloopwinkel Môk-ôk-èh officieel.De nieuwe winkel met tweedehands spulletjes is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Yerseke. De winkel gaat open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het idee voor de zaak ontstond toen door de uitbraak van het coronavirus een grote rommelmarkt in het voorjaar van 2020 niet kon doorgaan. “Een grote voorraad ingeleverde spullen lag opgeslagen in een loods”, vertelt Willem van de Griend, een van de initiatiefnemers voor de nieuwe winkel. “Toen deze zomer het pand aan Dreef 4, eigendom van de Hervormde Kerk, beschikbaar kwam, ontstond het idee om het pand te gebruiken als kringloopwinkel.” De werkgroep met Bart Wondergem, Arnold Meijer, Linda van den Berge en Willem en Anja van de Griend werkten een plan uit en met toestemming van het college van Kerkrentmeesters is het pand ingericht als kringloopwinkel. “De inrichting bestaat uit lege fruitkisten die dienst doen als wandrekken en het geheel is overzichtelijk ingedeeld met de verschillende soorten spullen die mensen hadden ingeleverd voor de rommelmarkt.” Inmiddels weten volgens Van de Griend veel mensen de weg te vinden naar de winkel om kleinere spullen in te leveren. “Voor grotere spullen kan men iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij de loods van Dirk van der Jagt aan de Grintweg. Het is bijzonder hoeveel spullen er worden ingeleverd. Bijna tien weken verder is iedereen blij dat tot nu toe al meer dan 10.000 euro binnen is als opbrengst voor de kerk. Ook zijn enthousiaste vrijwilligers bereid mee te helpen. Bovendien is de winkel steeds meer een ontmoetingsplek voor mensen, waar je in de koffiehoek gratis koffie of thee kunt drinken en er tijd is voor een kort praatje of langer gesprek. Het is eigenlijk een nieuwe manier van kerk-zijn die laagdrempelig is en gericht is op ontmoeting.”Op zaterdag 30 oktober vanaf 10.00 uur is de officiële opening met een activiteit voor de jeugd, attentie voor elke klant en koffie en thee met iets lekkers erbij.

21 uur geleden
HV Zeeland open_in_new 460 wapens ingeleverd tijdens actieweek politie

MIDDELBURG - Tijdens de wapeninleveractie van de politie zijn er in de regio Zeeland-West Brabant 460 wapens ingeleverd. Volgens de politie zijn de meeste daarvan steekwapens.

22 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Sabina Mulders huilt tranen van geluk bij heropening van Kaeswienkeltje Potter in Tholen

,,Ik heb wel eens gedacht dat er ‘pech’ op mijn voorhoofd geschreven staat”, zegt Sabina Mulders, eigenaresse van Kaeswienkeltje Potter. Haar kaas-, broodjes- en delicatessenwinkel brandde in september helemaal uit. Maar 6 weken later gaat die winkel aan de Eendrachtsweg in Tholen vandaag al weer feestelijk open.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is dondermorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.

2 dagen geleden
Internetbode John Brosens geeft lezing over de rol van de Willem Ruys in de oorlog

VLISSINGEN - De Willem Ruys is met stip het meest tot de verbeelding sprekende schip dat in Vlissingen is gebouwd. Als ‘bouwnummer 214’ torende het schip gedurende de Tweede Wereldoorlog boven de zwaar gehavende stad uit. Schrijver John Brosens geeft vrijdag 29 oktober een lezing over de Willem Ruys en gaat onder meer in op de vraag hoe het Duitse plan om de schip aan het eind van de oorlog op te blazen is verijdeld.John Brosens publiceerde eerder dit jaar zijn roman ‘Partizanen aan de Schelde’ waarin hij de rol van het Vlissings verzet in de Tweede Wereldoorlog uit de doeken doet. Hij maakte gebruik van niet eerder geraadpleegde bronnen en was zodoende in staat een reconstructie te maken. Zo vond Brosens bij het NIOD in Amsterdam een uitgebreid verslag van burgemeester Van Woelderen dat een nieuw licht werpt op de rol van het verzet in Vlissingen en waaruit ook blijkt dat Van Woelderen zelf een coördinerende rol speelde. Tijdens zijn onderzoek naar de rol van het verzet in de Tweede Wereldoorlog vond Brosens ook nieuwe informatie over de Willem Ruys die wonder boven wonder ongeschonden de oorlog doorkwam. Hoewel de Duitse bezetters voornemens waren om het schip aan het eind van de oorlog op te blazen om het zo uit geallieerde handen te houden, is dit op mysterieuze wijze uiteindelijk toch niet gebeurd.VragenTijdens de lezing gaat John Brosens voornamelijk in op de Willem Ruys en de vragen die er rondom het schip leven. Hoe kon het bijvoorbeeld dat het schip niet werd getroffen tijdens de vele geallieerde bombardementen? De Londense verzekeringsmaatschappij Lloyd zou de RAF gevraagd hebben het schip te ontzien. En het verhaal over de zoetwaterinstallatie onderin het schip, zo belangrijk voor de drinkwatervoorziening na de inundatie van Walcheren. Weerhield het vlakbij gelegen St. Josephziekenhuis de Duisters tot het opblazen van de werf en het schip? Werden verantwoordelijken omgekocht en wat was eigen initiatief? Bekende namen als Ortskommandant Heinze, chirurg Jens en tekenaar-constructeur Jobse worden vaak genoemd. Maar ook het onderzoek van de Vlissingse huisarts Ad van Dijk blijft niet onvermeld. Volgens Van Dijk was Kees Jobse de grote man achter de redding van de Willem Ruys, maar Brosens heeft daar andere ideeën over.Beperkte toegangDe lezing wordt gehouden in Museum Scheldewerf en de entree kost tien euro en moet contant worden betaald. Er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar en daarna wordt er geloot wie er nog bij kan. Inloop is vanaf 19 uur en de lezing begint om 19.30 uur. Na de pauze om 20.30 uur is er ruimte voor discussie. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergarage Scheldeplein of de parkeerplaats naast de Machinefabriek. Op het bouwterrein achter het museum mag niet geparkeerd worden. Aanmelden kan uitsluitend via email: museumscheldewerf@gmail.com.[n]

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Dikke rookwalm teistert Sint-Annaland bij grote uitslaande brand in loods

SINT-ANNALAND - In een loods van zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg in Sint-Annaland is dinsdag rond 15.30 uur een uitslaande brand uitgebroken. Meerdere personen in het pand hadden rook ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd.

3 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

3 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ZeelandVeiligApp is nu online!

Passend bij de website www.zeelandveilig.nl is een app ontwikkeld. Doel van de app is het geven van informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten. . Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en eventueel mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.  

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Crisisoefening Veiligheidsregio Zeeland met Oiltanking Terneuzen B.V. 

Op 30 september 2021 vonden bij Oiltanking Terneuzen B.V. in Hoek twee crisisoefeningen plaats. Het doel van deze oefeningen is om alle betrokkenen van het bedrijf en de hulpdiensten inzicht te geven in elkaars werkwijze. Samen oefenen draagt bij aan een nog betere samenwerking.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig Pop-up Store over veiligheid opent deuren in Middelburg

Op donderdag 9 september opent een Pop-up Store over (brand)veiligheid in de binnenstad van Middelburg.

1 maand geleden