Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 3 december 2023
Editie: NL & Wereld | Zeeland
HV Zeeland open_in_new Voetballer mishandeld tijdens wedstrijd, één arrestatie

IJZENDIJKE - Tijdens een voetbalwedstrijd op sportpark IJzendijke in diezelfde plaats is zaterdag een speler mishandeld door een tegenstander. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto vliegt uit de bocht bij Westsingel Axel

AXEL - Bij de Westsingel in Axel is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uit de bocht gevlogen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.

2 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Automobilist krijgt rijverbod na rit onder invloed

TERNEUZEN - De wijkagenten van Terneuzen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

2 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Wolken en opklaringen op Schouwen-Duiveland in de nacht

Het wordt vandaag geleidelijk bewolkter en de kans op neerslag neemt toe in Schouwen-Duiveland, met vanmiddag sneeuw. De temperatuur stijgt tot 1 graden en de wind is vrij krachtig, windkracht 5. Vanavond is het bewolkt met kans op natte sneeuw en koelt het af tot ongeveer 1 graden.

5 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Nevel, grondmist en opklaringen op Tholen in de nacht

Het wordt vandaag geleidelijk bewolkter en de kans op neerslag neemt toe in Tholen, met vanmiddag sneeuw. De temperatuur stijgt tot 2 graden en de wind is vrij krachtig, windkracht 5. Vanavond is het bewolkt met kans op sneeuw en koelt het af tot ongeveer 1 graden.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie deelt foto vermiste vrouw (75) uit Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag een foto gedeeld van een vrouw die sinds toen al urenlang werd vermist. Vannacht is de vrouw in goede gezondheid aangetroffen en is de publicatie van de foto ingetrokken.

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Koploper SKNWK gaat na inactieve weken verder waar het gebleven was

In de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal mocht koploper SKNWK na een paar weken inactiviteit weer de wei in en won het na een matige eerste helft met 4-1 van Brouwershaven. Duiveland kreeg de nodige hulp van een slecht WIK’57 en boekte een 1-6-overwinning. ZSC’62 versloeg Fios met 1-4 en pakte zo voor de tweede week op rij drie punten. De formatie van trainer Danny Magito heeft de aansluiting met het veilige linkerrijtje weer gevonden. De wedstrijden van Colijnsplaatse Boys tegen Bevelanders en FC de Westhoek’20 tegen Herkingen’55 gingen niet door.

8 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new GPC Vlissingen voelt zich als een vis in het water, Kapelle tikt net de tien niet aan

De twee koplopers in de vierde klasse B boekten allebei een eenvoudige overwinning. GPC Vlissingen – dat een wedstrijd minder heeft gespeeld - versloeg Nieuwdorp met 5-1 en Kapelle boekte een 9-0-overwinning op hekkensluiter Jong Ambon. Kruiningen is na een 1-2-zege bij Apollo’69 de nieuwe nummer drie. Voor de derde week op rij ging Veere onderuit. Dit keer was De Noormannen met 4-0 te sterk voor de periodekampioen. Goes speelde met 2-2 gelijk tegen MZVC en Wemeldinge versus Nieuwland eindigde in een spectaculair 4-4-gelijkspel. De wedstrijd Waarde-Rillandia werd afgelast.

9 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Tam Hoek laat zich in slotfase aftroeven en verliest

Zeeuws-Vlamingen gaan met 2-1 het schip in tegen OSS'20.

9 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Vier goals binnen tien minuten voor ’s-Heer Arendskerke-spits, De Meeuwen steelt punten

Het was raak met de bijzonderheden in de derde klasse A. De Meeuwen boekte bij Zeelandia Middelburg volgens beide trainers een ‘onverdiende’ 2-0-overwinning. FC Dauwendaele en Zaamslag haalden door een blessure van Manasse Boera en de invallende duisternis het einde niet. RCS won met 3-0 bij Lewedorpse Boys, maar verloor Thomas de Rijke door een blessure. VCK speelde met 1-1 gelijk tegen SSV’65, maar zag doelman Joshua den Dolder geblesseerd uitvallen. Arendskerke won, mede door vier goals van Sam Capello, met 5-0 van FC Axel. Patrijzen won nipt van Wolfaartsdijk: 1-0 en het duel tussen Luctor Heinkenszand tegen VC Vlissingen werd als enige uit deze klasse afgelast.

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Het zat twee weken tegen, maar nu heeft Bruse Boys de smaak weer te pakken

Krabbendijke ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen VVC’68, dat door het 4-4-gelijkspel van De Jonge Spartaan tegen Stellendam nu de nieuwe koploper is in de derde klasse B. Bruse Boys bond in Bruinisse met 4-0 Prinsenland aan de zegekar. De Bruse ploeg klom daardoor naar de vierde plek op de ranglijst met zes punten achterstand op VVC’68, maar nog wel met een duel minder gespeeld.

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Bij Stavenisse gaat het dak er eindelijk af, Smerdiek wil zijn wedstrijd juist zo snel mogelijk vergeten

In de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal stond de clash tussen de puntloze teams op het programma. Stavenisse klopte Lepelstraatse Boys met 3-0 en kon de eerste drie punten noteren. Smerdiek zag in het laatste kwart van de wedstrijd bij Steenbergen de ene na de andere doelpoging binnen vliegen (8-0), terwijl SPS eindelijk weer eens won. Welberg werd het slachtoffer: 3-0. Zowel Tholense Boys als Noa’67 zagen zijn duel afgelast worden.

11 uur geleden
PZC Tholen open_in_new MOC’17 met lege handen na rode kaart Joshua Becht

MOC’17 blijft diep in de gevarenzone na het 4-2 verlies bij Terneuzen. Een rode kaart (2x geel) voor Joshua Becht gaf de doorslag in de partij. WHS kwam niet in actie. Het kelderduel met Serooskerke werd afgelast.

11 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 2 december

Bekijk hier de uitslagen van het zaterdagvoetbal op je gemakje.

11 uur geleden
Internetbode COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

12 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Rotaryclubs fietsen om geld op te halen voor overlevingspakketten

Rotary Nederland houdt een virtuele fietsestafette om geld in te zamelen.

12 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Kloetinge kansloos tegen effectieve koploper

De ploeg van Jurriaan van Poelje stond verdedigend compact maar twee kansen in de eerste helft werden Kloetinge fataal

12 uur geleden
Internetbode Deurloo en Lindhout twijfelen aan budget na uitstel van renovatie basisscholen

THOLEN - Het budget voor de vernieuwing van drie basisscholen wordt in twijfel getrokken door Arjan Deurloo en Jeroen Lindhoud van VVD Tholen. Deze week werd de renovatie van de Fluplandse scholen uitgesteld vanwege kostenstijgingen. De heren vragen zich af hoe de gemeente ervoor zorgt dat de kosten niet de pan uit rijzen bij de vernieuwbouw van deze scholen. 

13 uur geleden
Internetbode Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

16 uur geleden
Internetbode Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

18 uur geleden
Internetbode Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

1 dag geleden
Zeeland Veilig open_in_new Testbericht NL-Alert op maandag 4 december: Ontvang jij ‘m ook?

Op de eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Maandag 4 december 2023 wordt het volgende testbericht uitgezonden. 

1 dag geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig Zone laat kinderen gevaren ervaren én oplossen

Drie weken lang ervaren leerlingen uit groep 8 hoe je met brandgevaarlijke situaties in en rond het huis kunt omgaan. Dat gebeurt in de Zeeland Veilig Zone in Goes.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Brandweer Zeeland in nieuw operationeel uniform

Heb jij de beroepsmedewerkers van onze brandweer al gespot? 

2 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Tip van BHV'er tijdens Contacta: 'Heb oog voor elkaar'

20.000 bezoekers in 3 dagen. Hoe ga je daarmee om als BHV'er?

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Schade door de storm. Wanneer bel je welk nummer?

Donderdag trekt storm Ciarán (spreek uit: Kieran) over Nederland. Hieronder vijf tips om je hierop voor te bereiden.

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Zeeland grotere kans waterongevallen

Logisch met zoveel water om ons heen. Daarom oefenen we met onze partners. Lees over het scenario van 28 oktober...

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Nieuw communicatiesysteem advisering brandveiligheid

Vanaf 25 september 2023 zullen wij gebruikmaken van een nieuwe applicatie genaamd Rx.Mission voor het behandelen van brandveiligheidsadviezen en -controles. Dit kan je verwachten:

2 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Kom kijken bij de regionale duikdagen Zeeland

Vanavond, 31 augustus, om 19:30 uur beginnen de regionale duikdagen! Tot en met zaterdag kan je de 4 duikploegen uit Zeeland in actie zien. Kom jij kijken?

3 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

10 maanden geleden