Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 26 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hulstenaren vinden ontwerp complex De Posthoorn ‘super lelijk’

HULST - ,,Vreselijk, past niet bij de historische uitstraling van Hulst. Zo zonde! Triest! Hoe kan zo'n plan door de welstand komen? Super lelijk!” Het ontwerp van De Posthoorn, een appartementencomplex met 36 comfortwoningen op de plaats van het oude postkantoor, wordt niet gepruimd.

55 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Tholenaren vallen over lantaarnpaal midden op voetpad

In maart werd in de haven van Tholen een geldautomaat neergezet die voor frustratie zorgde: bewoners vinden 'm lelijk, hij blokkeert het zicht op de haven, het is een onveilige plek om 's avonds te pinnen en volkomen onbereikbaar voor mindervaliden door de steile helling en gebrek aan een stoep. Dat laatste wordt nu opgelost door een betegeld voetpad. Helaas ligt het pad wel aan de verkeerde kant van de weg. En niet onbelangrijk: midden op het pad staat een lantaarnpaal.

1 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Twintig sportieve vrouwen uit Heikant spannen de boog

HEIKANT – Twintig sportieve vrouwen uit Heikant spanden vanmiddag de boog. Ze deden mee aan de ‘kermis ladies schieting’ in brasserie du Commerce, aangekondigd als de Diva’s, Rust Roest en de Heidecrossers.

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Makkie voor Polman: waarnemend burgemeester Petra van Wingerden was niet lastig naar Reimerswaal te lokken

KRUININGEN - 23 jaar nadat ze Zeeland verliet om burgemeester in Gelderland te worden, keert ze terug. Tijdelijk, want sinds deze week is Petra van Wingerden (67) waarnemend burgemeester in de gemeente Reimerswaal.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Petra van Wingerden als burgemeester terug in Zeeland: "Het voelt als thuiskomen"

Toeval of niet; vanaf het moment dat Petra van Wingerden bij Bergen op Zoom de grens met Zeeland nadert, maakt de bewolking plaats voor een stralende hemel. Voor de waarnemend burgemeester van Reimerswaal is het een mooie begroeting, bij haar terugkeer na 23 jaar. "Het voelt als thuiskomen."

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Voormalig werkterrein Sloeweg wordt ‘groene entree’ voor 's-Heerenhoek

De hoofdentree van 's-Heerenhoek wordt de komende jaren een stuk aantrekkelijker. Het voormalig werkterrein van de Sloeweg verandert in een parkachtig stukje grond, met veel bomen.

2 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Primeurtje voor Zeeland: in Eversdijk snort de eerste zelf rijdende spuitmachine van Nederland door de boomgaard

EVERSDIJK - Er zit geen stuur, geen stoel en geen cabine op. De zelf rijdende spuitmachine van Hol Spraying Systems is onbemand. Dinsdag tuft de driewieler door de boomgaard van fruitteler Martijn Slabbekoorn in Eversdijk: ,,Ik denk erover om zo’n autonoom rijdende spuitmachine te kopen.”

2 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Ook Terneuzen zoekt naar plek voor asielzoekers

TERNEUZEN - Mogelijk worden er ook in Terneuzen asielzoekers ondergebracht. De gemeente is aan het onderzoeken of er een geschikte locatie is.

3 uur geleden
Internetbode EHBO-vereniging Lewedorp bestaat 50 jaar

LEWEDORP - In september bestond de EHBO-vereniging Lewedorp 50 jaar. Deze mijlpaal viert de club vrijdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.‘Sinds 1971 leiden we mensen op tot vakkundige EHBO’ers’, laat EHBO-vereniging Lewedorp weten. ‘In de afgelopen jaren zijn deze vrijwilligers altijd te vinden bij evenementen, organiseren zij thema-avonden en worden er structureel cursussen en herhalingslessen aangeboden, zoals een reanimatiecursus.’De receptie wordt gehouden in partycentrum ‘de Merelhoeve’ in Nieuw- en Sint Joosland. ‘Mochten wij een oud-lid niet hebben bereikt met de officiële uitnodiging...alle oud-leden van de vereniging zijn harte welkom om het jubileum met ons mee te vieren!’ Aanmelden kan door te mailen naar jhulsbergen@kpnmail.nl.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Wie gaat de trainersvacature bij Hoek opvullen? Deze namen worden genoemd

Lieven Gevaert verraste Hoek vorige week met het bericht dat hij de club per direct ging verlaten. Sindsdien zit de derdedivisieclub zonder trainer. Meer dan vijftien trainers solliciteerden, de geruchtenmolen draait op volle toeren en de gesprekken zijn inmiddels gestart. De club wil een goede keuze maken en neemt daar de tijd voor. De sportredactie van Omroep Zeeland belde met wat kandidaten die de afgelopen week genoemd zijn rondom de velden.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Baarland herdenkt bevrijding: 'Die jongens hebben alles gegeven voor onze vrijheid'

In Baarland is vanmiddag de bevrijding van Zuid-Beveland herdacht, die 77 jaar geleden begon. Bij het monument aan de Zeedijk werd een korte herdenking gehouden, waarbij het gemeentebestuur van Borsele een krans heeft gelegd. Ook Nieuw-Guineaveteraan Adri Traas (82) uit Heinkenszand legde een bloem neer: "Die jongens hebben alles gegeven voor onze vrijheid."

3 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Hotel in Goese wijk Westerschans stap dichterbij, nog wel zorgen over verkeer

GOES - Een flinke hobbel voor de bouw van een hotel aan het havenkanaal in Goes is weggenomen. Fitland en bewoners van de wijk Westerschans zijn het eens geworden over de openingstijden van het terras. Er zijn wel zorgen over de verkeerssituatie.

3 uur geleden
Internetbode The City Line Dancers in Hansweert houdt jubileumavond

HANSWEERT - Dansvereniging The City Line Dancers in Hansweert bestaat tien jaar en houdt op maandag 1 november van 20.00 tot 22.00 uur een jubileumavond.Belangstellenden zijn welkom in gymzaal de Eendracht om de dansgroepen in actie te zien en kennis te maken. Voor de dinsdagavond zoekt de club een ruimte, al was het een schuur of deel van een loods, in Goes voor een aantal ouddansers die weer willen dansen, maar geen vervoer naar in Hansweert hebben.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Project Mini Uusjes bij Sint Laurens gaat volgende fase in: ‘Dit is nu echt heel spannend’

SINT LAURENS - Zeven tiny houses kleuren straks de polder bij Sint Laurens. Volgende week kunnen de toekomstige bewoners aan de slag met hun Mini Uusje.

5 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Zorgen om komst reddingshelikopters naar Midden-Zeeland: ‘Omwonenden en natuur krijgen daar last van’

MIDDELBURG - GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren maken zich zorgen over de komst van reddingshelikopters naar vliegveld Midden-Zeeland. Ze voorzien dat omwonenden en de natuur er flink last van gaan krijgen.

5 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Komst nieuwe asielzoekers naar Middelburg op losse schroeven: ‘Afhankelijk van medische situatie’

MIDDELBURG - Wanneer de volgende groep van zo’n honderd asielzoekers in de Middelburgse noodopvang Studio A58 arriveert, is nu onduidelijk. Dat hangt ervan af of er nog Covid-besmettingen zijn.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Kortsluiting in kerk veroorzaakt brandlucht

OOSTERLAND - De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een brandlucht die in een kerkgebouw werd geroken. Uiteindelijk bleek het om een kortsluiting te gaan.

5 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Deze zeldzame beestjes streken afgelopen jaar neer in Zeeuws-Vlaanderen

CLINGE - Zeldzame vogels en vlinders lijken Zeeuws-Vlaanderen ontdekt te hebben, of hebben Zeeuws-Vlamingen juist het spotten massaal ontdekt? In het afgelopen jaar zijn meerdere zeldzame soorten waargenomen. We zetten er vijf op een rijtje.

6 uur geleden
Internetbode Einde van een tijdperk: Dieleman sluit haar deuren

THOLEN - Dieleman Boekhandel gaat haar deuren sluiten. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk, want de zaak is al sinds 1926 op het eiland te vinden. Joyce Verwijs laat weten dat haar zaak gaat sluiten. “Halverwege dit jaar heb ik samen met mijn gezin en familie de keuze gemaakt te stoppen met Dieleman uit zakelijke overweging. Een moeilijke beslissing, maar zeker een beslissing waar ik volledig achter sta. Afgelopen vrijdag is er een overeenkomst bereikt en is het pand verkocht. Dieleman zal sluiten in april 2022.Gelukkig is het nog lang  geen april en gaan we een gezellige cadeau-periode tegemoet waar we met veel plezier voor u klaar staan”, zo laat Joyce weten. 

8 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Eindstreep in zicht voor dichtende agent Ton: ‘Een gedicht is een soort bliksemafleider’

MIDDELBURG - Nog even, en de Dichtende Agent houdt ermee op. De 63-jarige Ton Langeler uit Oostkapelle, die al veertig jaar in politieblauw over straat gaat en graag laat zien hoe creatief hij is, gaat bijna met pensioen. ,,Het werk ga ik missen, maar het is goed zo.’’

9 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Theatergroep Zierik blaast ‘Familie’ nieuw leven in

Twee voorstellingen had Theatergroep Zierik gegeven van de bekende tragi-komedie ‘Familie’ van Maria Goos toen de opvoeringsreeks op 12 maart vorig jaar wegens de corona lockdown werd platgelegd. Nu anderhalf jaar later blaast de groep ‘Familie’ eindelijk weer nieuw leven in.

9 uur geleden
Internetbode Gemeente Middelburg op zoek naar spelletjes voor vluchtelingen

MIDDELBURG - Op zondag 24 oktober zijn 100 personen in de noodopvanglocatie Studio A58 in Middelburg aangekomen. Deze groep bestaat uit alleen mannen. Gemeente Middelburg verwacht dat eind deze week de overige 100 à 150 personen zullen arriveren. Wat de samenstelling van die groep is, is op dit moment nog niet bekend.Voor deze vluchtelingen is gemeente Middelburg op zoek naar spelletjes. Denk aan spelletjes als dammen, schaken, kaartspellen, Stratego, Mens-erger-je-niet, Triominos, backgammon, etc. Tafeltennistafels en tafelvoetbal zijn ook welkom. Kortom: spellen die zonder kennis van de Nederlandse taal gespeeld kunnen worden. Heeft u spelletjes die u graag aan de vluchtelingen wil geven, laat het de gemeente dan weten. De gemeente vraagt mensen om niet onaangekondigd naar Studio A58 te komen, maar een mail te sturen naar info@middelburg.nl. Dan wordt er een overzicht gemaakt van wat er aangeboden wordt, en afspraken over het afleveren van de spelletjes.GehoorHet college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie. Hiermee geeft Middelburg gehoor aan de dringende oproep die onder andere de burgemeester van de gemeente Westerwolde (Ter Apel), de Commissaris van de Koning en het demissionaire Kabinet hebben gedaan. Zij riepen op om hulp aan te bieden in verband met de verschrikkelijke situatie in Ter Apel. Het college was voornemens om dinsdag 26 oktober een besluit te nemen over de tijdelijke opvang van 200 - maximaal 250 vluchtelingen. Gezien de urgentie van dit moment heeft het college het besluit naar voren gehaald.

10 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Schouwen houdt noodopvang vluchtelingen buiten de deur; ‘We doen wat we moeten doen’

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland doet wat het moet doen. In lijn met de afspraken die provinciebreed zijn gemaakt, nemen Middelburg, Goes en Terneuzen de grootschalige opvang van asielzoekers voor hun rekening. ,,Dus dat Middelburg nu een noodlocatie inricht en wij hier niet, is omdat we met z'n allen vinden dat zoiets dáár het beste past", zegt wethouder Daniël Joppe. Schouwen helpt extra statushouders aan een woning.

11 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Twee panden gesloten na aantreffen hennep

SLUIS - Burgemeester Marga Vermue van Sluis heeft dinsdag 19 oktober besloten om twee panden in IJzendijke en Groede te sluiten. In beide woningen werd hennep aangetroffen door de politie.

12 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Inbrekers op heterdaad aangehouden

GOES - De politie heeft dinsdagmorgen vijf mannen in Goes aangehouden voor een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Scottweg. Het vijftal zit vast voor verder onderzoek.

13 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Bestuurder gewond na botsing met vrachtwagen (video)

TERNEUZEN - De bestuurder van een 45 km/h-wagentje is dinsdag met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht na botsing met een vrachtwagen in Terneuzen. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

13 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new ‘We steken veel energie in een goed jeugdbeleid’

RENESSE - Hij is piepjong en toch al voorzitter van Muziekvereniging de Witte van Haemstede in Burgh-Haamstede; Dave Jelier uit Renesse (25) wil graag iets voor zijn vereniging én de maatschappij betekenen.

13 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Doordeweeks fietsen over Oesterdam is een paar weken niet mogelijk

OESTERDAM - Fietsers en watersporters kunnen vanaf 1 november alleen in het weekend gebruik maken van de Oesterdam. Vanwege onderhoud aan de dam zijn parallelweg en parkeerplaatsen doordeweeks tot Kerstmis dicht.

14 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Meer dan een kwart miljoen opgehaald, maar de Vrienden van Siem zijn nog lang niet klaar

SINT ANNALAND - Toen de Vrienden van Siem in 2007 een paar duizend euro ophaalden voor KWF Kankerbestrijding, konden ze niet weten wat er nog zou komen. Nu het vijftiende jaar er bijna op zit, is de teller het kwart miljoen gepasseerd.

15 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Martijn put hoop uit QUEER! in het gemeentehuis van Zierikzee; ‘Durf, doe en leef’

ZIERIKZEE - De discussies over wel of geen regenboogvlag in de mast bij het gemeentehuis van Zierikzee waren soms fel en emotioneel. Toch trok de Schouwse LHBTI-gemeenschap aan het kortste eind. Als enige Zeeuwse gemeente laat Schouwen-Duiveland de vlag op coming out day in de kast. Maar als alternatief is in de hele maand november in de centrale hal wél de foto-expositie QUEER! te zien.

15 uur geleden
Internetbode Vlissinger(30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

VLISSINGEN - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. De man werd staande gehouden toen agenten zagen dat hij aan de deur van een geparkeerde politieauto stond te trekken. Even verderop werd de man aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed te zijn. Daarop is hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij fouillering bleek hij ook nog een mes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen. Op het bureau is bloed bij hem afgenomen. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg processen-verbaal voor baldadigheid en de wet wapens en munitie uitgereikt.

3 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Sabina Mulders huilt tranen van geluk bij heropening van Kaeswienkeltje Potter in Tholen

,,Ik heb wel eens gedacht dat er ‘pech’ op mijn voorhoofd geschreven staat”, zegt Sabina Mulders, eigenaresse van Kaeswienkeltje Potter. Haar kaas-, broodjes- en delicatessenwinkel brandde in september helemaal uit. Maar 6 weken later gaat die winkel aan de Eendrachtsweg in Tholen vandaag al weer feestelijk open.

5 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is dondermorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

5 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ZeelandVeiligApp is nu online!

Passend bij de website www.zeelandveilig.nl is een app ontwikkeld. Doel van de app is het geven van informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten. . Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en eventueel mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.  

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Crisisoefening Veiligheidsregio Zeeland met Oiltanking Terneuzen B.V. 

Op 30 september 2021 vonden bij Oiltanking Terneuzen B.V. in Hoek twee crisisoefeningen plaats. Het doel van deze oefeningen is om alle betrokkenen van het bedrijf en de hulpdiensten inzicht te geven in elkaars werkwijze. Samen oefenen draagt bij aan een nog betere samenwerking.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

2 weken geleden