Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 11 december 2023
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC Tholen open_in_new It's Christmas time: zo zien de Bergse kerstmarkt en Magische Winterweken eruit

It’s beginning to look a lot like Christmas! Het centrum van Bergen op Zoom is ondergedompeld in kerstsfeer. Daar kwam vrijdag 8 december nog een schepje bovenop met de opening van het Magisch Markiezenhof. Daarmee zijn de Magische Winterweken in de stad officieel begonnen. Kijk je mee?

22 minuten geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new MIJN FOTO | Watertoren van Goes baadt in het zonlicht

Manon Adriaanse maakte op een zonnige woensdagochtend deze foto vanuit de sportschool. Dat is nog eens een goed begin van de dag.

34 minuten geleden
Internetbode Storm rukt dakdelen los van tankstation A58 bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zondagavond is de brandweer van Krabbendijke gealarmeerd voor een melding van stormschade bij tankstation de Voetpomp langs de snelweg A58 bij Krabbendijke.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Ramona (23) slachtoffer in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: 'Ik kamp nog steeds met suïcidale gedachten'

De 23-jarige Ramona Dobbelaar uit Terneuzen was twaalf jaar toen ze slachtoffer werd van seksueel misbruik door het Zeeuws-Vlaamse stel dat ook jarenlang hun dochters misbruikte. Nog elke dag kampt ze met de gevolgen hiervan. "Ik krijg nog steeds therapie en worstel met suïcidale gedachten."

1 uur geleden
Internetbode Bingo, Biljart, Bordspelen, Klaverjas en Sjoelen in het Getij in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf januari 2024 bruist het weer van de activiteiten in het Getij in Middelburg . Er wordt daarmee bijgedragen aan de wijkfunctie van de Stromenwijk, 't Zand, Breewijk en het sportcomplex de Sprong. 

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Nieuwe NL-Alertapp voor grensbewoners en mensen met beperking

MIDDELBURG – Voor de mensen die in de buurt van de Nederlandse grens wonen en voor mensen met een visuele of auditieve beperking is er vanaf nu een nieuw NL-Alertapp beschikbaar.

1 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Zeeland vindt dat er geen bewijs is voor schade in Voordelta door visserij: 'Dat wringt in onze ogen'

De vissers zijn het kind van de rekening als de Voordelta toch voor de visserij gesloten wordt. De provincie Zeeland doet opnieuw een klemmend beroep op de minister voor Natuur en Stikstof de visserij niet het kind van de rekening te laten worden.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Liefhebbers kunnen alvast een vergunning aanvragen voor het snijden van zeegroenten in 2024

Vanaf vandaag kan iedereen die zeekraal en lamsoor wil snijden langs de Zeeuwse kust een vergunning aanvragen. Dat is wat eerder dan de voorgaande jaren. Wat wel hetzelfde is als de voorgaande jaren, is dat niet iedereen een vergunning kan krijgen.

2 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Hardloper gereanimeerd in duingebied Vlissingen (video)

VLISSINGEN – Meerdere hulpdiensten zijn maandagmorgen ingezet voor een noodsituatie in de duinen van Vlissingen. De Rotterdamse traumahelikopter werd ingezet.

2 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Een nieuwe week! Wij tippen vijf leuke uittips in Middelburg (11 - 14 december)

Het is weer maandag, en de winter is duidelijk gearriveerd. Heb je nog een gaatje deze week, ga dan vooral niet thuis op de bank zitten, maar zet die verwarming uit en trek erop uit! Er is genoeg te doen in Middelburg, van workshop ufo knutselen tot curling. Wij zetten vijf toffe tips voor je op een rijtje.

2 uur geleden
Internetbode De wolf heeft volgens 90 procent van de lezers geen plaats in Zeeland

THOLEN - Negen op de tien mensen vinden dat de wolf geen plaats heeft in Zeeland. Dat blijkt uit een recente peiling onder lezers van de Thoolse Bode. De poll, gehouden naar aanleiding van meerdere incidenten met doodgebeten schapen op Tholen, is in een paar dagen tijd al meer dan vijfhonderd keer ingevuld.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Historici doen onderzoek of Joodse huizenbezitters wel genoeg werden gecompenseerd

Historici van de Radboud Universiteit in Nijmegen gaan in opdracht van de gemeente Middelburg onafhankelijk onderzoek doen naar geroofd Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog. Het gaat hierbij onder meer om de vraag of de gemeente na de bevrijding Joodse burgers belasting liet betalen voor vastgoed dat de Duitsers in de oorlog van ze hadden afgenomen.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Voorlopig nog geen witte rook in Sluis, coalitie-onderhandelingen starten na de jaarwisseling

Twee maanden nadat de VVD uit de coalitie in Sluis stapte, is nog onduidelijk hoe het verder moet en welke partij de plek van de liberale partij overneemt. De VVD stapte uit de coalitie nadat hun wethouder Marlou van Beek na een motie van wantrouwen moest aftreden. De afgelopen weken zijn er wel een aantal verkennende gesprekken geweest, maar daar is vooralsnog niks concreets uitgekomen.

3 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Klussers opgelet! Voor 3,5 ton koop je een bouwval in hartje Bergen op Zoom

In de gemeente Bergen op Zoom staan regelmatig bijzondere huizen te koop. Van kleine arbeiderswoningen tot opvallende stadsvilla’s. Zo staat er nu een huis aan de Moeregrebstraat te koop dat wat aandacht nodig heeft. Kijk je mee?

3 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Glühwein genoeg op de Bergse kerstmarkt, maar het mag er best nog een beetje bij sneeuwen

BERGEN OP ZOOM - Het koor zingt onder de arcade van de binnenplaats van het Markiezenhof, op de bankjes genieten de bezoekers van glühwein en broodjes rookworst, de zes chaletjes doen goede zaken. Ondanks het grijze weer was het Markiezenhof dit weekend helemaal in kerstsfeer.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Betrokkene ongeval Ritthem aangehouden na positieve speekseltest

RITTHEM – Eén van de betrokkenen van het ongeval bij Ritthem vanmorgen is aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed van drugs.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Schade bij ongeval Europaweg Noord Ritthem (video)

RITTHEM – Bij een botsing op de Europaweg Noord in Ritthem zijn twee personenauto’s beschadigd geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Bewolkt, grijs en druilerig op Schouwen-Duiveland in de middag

Het wordt vandaag geleidelijk zonniger en het blijft zo goed als droog in Schouwen-Duiveland. Vanmiddag stijgt de temperatuur tot 10 graden en is de wind vrij krachtig, windkracht 5. Vannacht is het helder en koelt het af tot ongeveer 6 graden.

12 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Bewolkt, grijs en druilerig op Tholen in de middag

Het wordt vandaag geleidelijk minder bewolkt maar het blijft zo goed als droog in Tholen, met vanmiddag nog wel kans op motregen. De temperatuur stijgt tot 10 graden en de wind is vrij krachtig, windkracht 5. Vannacht is het helder en koelt het af tot ongeveer 6 graden.

12 uur geleden
Internetbode Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

20 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Netwerkdag Maritieme Veiligheid

Op donderdag 30 november vond in het Topshuis op Neetje Jans de Netwerkdag Marietieme Veiligheid plaats. Ruim 80 deelnemers waren hierbij aanwezig. Lees meer over deze dag! 

2 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Veilige bril, gevaarlijke capuchon en Serdar Gözübüyük

Kindervuurwerk. Het klinkt ongevaarlijk. Maar dat is het niet. Dat vertellen Halt, politie en brandweer deze maand samen bij voorlichting over vuurwerk op verschillende kazernes in Zeeland.

3 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Testbericht NL-Alert op maandag 4 december: Ontvang jij ‘m ook?

Op de eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Maandag 4 december 2023 wordt het volgende testbericht uitgezonden. 

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig Zone laat kinderen gevaren ervaren én oplossen

Drie weken lang ervaren leerlingen uit groep 8 hoe je met brandgevaarlijke situaties in en rond het huis kunt omgaan. Dat gebeurt in de Zeeland Veilig Zone in Goes.

2 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Brandweer Zeeland in nieuw operationeel uniform

Heb jij de beroepsmedewerkers van onze brandweer al gespot? 

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Tip van BHV'er tijdens Contacta: 'Heb oog voor elkaar'

20.000 bezoekers in 3 dagen. Hoe ga je daarmee om als BHV'er?

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Zeeland grotere kans waterongevallen

Logisch met zoveel water om ons heen. Daarom oefenen we met onze partners. Lees over het scenario van 28 oktober...

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Nieuw communicatiesysteem advisering brandveiligheid

Vanaf 25 september 2023 zullen wij gebruikmaken van een nieuwe applicatie genaamd Rx.Mission voor het behandelen van brandveiligheidsadviezen en -controles. Dit kan je verwachten:

2 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Uitgerust Sluis deelt Breskens een flinke tik uit

De strijd in de topper tussen Sluis en Breskens ontbrandde pas na rust. De thuisploeg sloeg toe in de slotfase en pakte dankzij een 3-1-overwinning opnieuw de koppositie in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Beide ploegen eindigden met tien man, omdat Veron Schram (Sluis) en Jesse Lauret (Breskens) met twee keer geel uit het veld werden gestuurd.

10 maanden geleden