Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 9 februari 2023
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Stacaravan brandt uit in Renesse

Een stacaravan op een camping aan de Hoogenboomlaan in Renesse is afgelopen nacht uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere stacaravans.

43 minuten geleden
Internetbode Ploegenvoorstelling ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 10 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. In de afgelopen jaren is er ondanks de beperkingen van corona flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub. Tijdens de ploegenvoorstelling wordt de zaal meegenomen in een terugblik naar de afgelopen periode én in een vooruitblik naar komende seizoen. Jong en oud, toerrijder en wedstrijdrijder, amateurs en profs, alle categorieën komen voorbij. Ook de sponsoren worden in het zonnetje gezet, want zonder hen zou ZRTC Theo Middelkamp als club niet kunnen bestaan.Bij binnenkomst kunnen loten gekocht worden om de club te steunen, waarbij aan het eind van de avond mooie prijzen gewonnen kunnen worden, die door de sponsoren beschikbaar zijn gesteld. Uiteraard is er dan ook al gelijk tijd om elkaar te ontmoeten onder het genot van een bakje koffie of thee.Trofee uitgereiktHet programma zelf start om 20 uur en terwijl iedere ploeg wordt voorgesteld, worden anekdotes verteld, uitleg gegeven over het programma en zullen enkele renners geïnterviewd worden. Ook wordt de de Niek Rentmeester trofee uitgereikt aan de renner die het afgelopen jaar de meeste punten vergaard heeft. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting tijdens de borrel.

57 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Dorpshuis Kaj Munk wordt verduurzaamd met warmtepompen, zonnepanelen en ledverlichting

Het dorpshuis Kaj Munk in Hansweert is aan het verduurzamen. De oude cv-installatie is ingeruild voor warmtepompen, maar dat is slechts de eerste zet. Naar verwachting is de stichting die het dorpshuis beheert nog zo'n twee jaar bezig met allerlei investeringen om het twintig jaar oude dorpshuis een upgrade te geven.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Goedemorgen! Huldiging Shirin van Anrooij, hulpacties voor Turkije en zoektocht naar nieuwe stadsdichter

Goedemorgen op deze donderdag 9 februari. We zijn alweer aanbeland op 40ste dag van het jaar. En dat betekent ook dat er nog 320 dagen te gaan zijn tot het weer kerst is. Weet je dat ook weer. Verder hebben we het vandaag over de huldiging van Shirin van Anrooij, hulpacties voor Turkije en Syrië en de zoektocht naar een nieuwe stadsdichter.

1 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Duurzame derde Blauwe Schuit lijkt nóg meer het rijdende spotschip uit de middeleeuwen: ‘Mét zichtbare wielen’

BERGEN OP ZOOM - De Blauwe Schuit, die met de vastenavend traditioneel de leut naar ’t Krabbegat brengt, ondergaat een metamorfose. ,,Het wordt nog meer een rijdend spotschip”, glundert ontwerper Eric Elich.

1 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Stacaravan uitgebrand in Renesse

Twee blusvoertuigen van de brandweerposten Renesse en Burgh-Haamstede zijn in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt om een brand te blussen op camping Julianahoeve aan de Hoogenboomlaan in Renesse.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Caravan in brand op camping bij Renesse

RENESSE - Aan de Hoogenboomlaan in Renesse is in de nacht van woensdag op donderdagin een stacaravan brand  uitgebroken. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen.

5 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Wereldkampioen Shirin van Anrooij gehuldigd in 'haar' Kapelle: 'Heel speciaal om te zien wat het losmaakt in het dorp'

Veldrijdster Shirin van Anrooij uit Kapelle beleefde afgelopen zondag de meest bijzondere dag uit haar carrière tot nu toe: op haar verjaardag werd ze wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Een bijzondere prestatie, vond de gemeente Kapelle. Daarom werd ze gehuldigd op het gemeentehuis.

9 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Elke klant krijgt een tassencontrole bij de Jumbo in Renesse: ‘Honderd euro in een paar weken tikt best aan’

,,Mag ik even in uw tas kijken?” Die vraag wordt sinds kort aan klanten gesteld bij de Jumbo in Renesse. Alle klanten, dus ook vaste klanten.

10 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Zeeuwen slaan handen ineen voor hulp aan slachtoffers aardbeving: ‘Vanavond weer kleding sorteren’

Yeter Turk van bakkerij Imperator in de Vlissingse Scheldestraat heeft vannacht niet geslapen. Met de telefoon aan haar oor pakt ze broodjes in, bellend en regelend. ,,Pampers hebben we nodig... En dekens... Billendoekjes, ga ik vragen.”

10 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Geweldsincident tussen twee personen Oranjeplein Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op het Oranjeplein in Oost-Souburg heeft woensdagmiddag een geweldsincident plaatsgevonden. Er worden getuigen gezocht.

11 uur geleden
Internetbode Lezing in Krabbendijke over boerderijen in oostelijk Zuid-Beveland

KRABBENDIJKE - Op woensdagmiddag 15 februari om 14.30 uur organiseert de Heemkundige Kring De Bevelanden een lezing in Zorgcengtrum Ter Weel in Krabbendijke. Rinus Sinke vertelt dan over de boerderijen op oostelijk Zuid-Beveland. Sinke is agrariër en een bekend auteur van verschillende boeken over boerderijen in Zuid-Beveland. Op een boeiende en levendige wijze weet hij te vertellen over de geschiedenis van de boerderijen en haar vroegere bewoners. De lezing in het zorgcentrum aan de Willem Kosterlaan is voor iedereen gratis toegankelijk.[n]

11 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Stapel pallets in brand Eendragtweg Zaamslag (video)

ZAAMSLAG - Aan de Eendragtweg in Zaamslag is op woensdagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar een middelbrand.

11 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Mentor Jaschenka is de ‘stem’ van Nathalie: ‘Ik heb haar de afgelopen jaren zien opbloeien. Dat doet me goed’

Beslissingen nemen en voor zichzelf opkomen, dat vindt Nathalie heel moeilijk. Gelukkig heeft ze hulp van haar mentor, Jaschenka. Maar in Zeeland zijn nog veel meer mentoren nodig.

11 uur geleden
HV Zeeland open_in_new 120 Uur taakstraf geëist vanwege mishandeling met dood als gevolg Goes

MIDDELBURG - De Officier van Justitie in Middelburg heeft woensdag tegen de 39-jarige B. S. uit Goes een taakstraf van 120 uur geëist. De Goesenaar wordt verdacht van mishandeling met de dood als gevolg.

12 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Drones: voor al uw spectaculaire beelden... en doodenge dromen

Soms droom ik van drones. Meestal zijn het nachtmerries. Dat komt natuurlijk niet door die magnifieke beelden van het WK veldrijden in Hoogerheide. Daar was het alsof je zelf in achtervolging was op Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Meeslingerend tussen de bomen. Dankzij een cameradrone.

12 uur geleden
Internetbode Nieuwe mobiliteitshubs maken school en stageadres makkelijker bereikbaar

GOES - Het duurt nog even voordat de scholieren de deelfietsen uit de stalling kunnen halen, maar woensdag is de Zeeuwse proef met schoolmobiliteitshubs gelanceerd. Door op alle mbo-scholen in Goes, Middelburg en Vlissingen (elektrische) deelfietsen te stationeren kunnen scholieren sneller reizen tussen thuis, school en stageplek.De proef is woensdagmiddag toegelicht op het Hoornbeeck College in Goes, dat scholieren tot in Aagtekerke heeft. Zij kunnen straks gebruik maken van de deelfietsen die aan de voorkant van de school gestald worden. “Het idee is dat ook buurtbewoners ervan gebruik kunnen maken”, legt schooldirecteur Evert Timmerman uit. De proef, die een jaar duurt en uiterlijk begin mei van start gaat, begint met in totaal 100 deelfietsen, 20 e-bikes en 2 deelauto’s op de mbo’s in Goes, Middelburg en Vlissingen. “Al naar gelang de behoefte kunnen we dat aantal uitbreiden, maar we willen niet dat er fietsen ongebruikt blijven”, vertelt gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland. “Met deze pilot verzamelen we ervaringen van scholieren. Als ik positieve berichten van hen hoor, dan is het experiment geslaagd.” In dat geval wordt de proef begin volgend jaar uitgebreid naar al het voortgezet onderwijs en het mbo in heel Zeeland, met nog eens 190 deelfietsen en 20 e-bikes.De gebruikers kunnen hun reis met alle soorten vervoer plannen, boeken en betalen met een app Gaiyo, die al actief is in Nederland. Daarmee haal je ook de deelfiets van het slot. Naast bij de scholen kunnen de jongeren de deelfietsen ook op andere plekken (hubs) inleveren, zoals op de treinstations. De proef moet ook scholieren ook uit de auto en aan het bewegen krijgen, dat goed is voor de gezondheid en het milieu.LeerbedrijfHet leerbedrijf van Cycle Hub Middelburg gaat de fietsen distribueren naar de verschillende hubs en het onderhoud plegen. Edwin de Smit uit Vlissingen werkt en leert bij Cycle Hub en heeft zin in zijn nieuwe klus. “Ik volg de opleiding tot fietstechnicus en heb mijn basisdiploma al binnen. Nu ben ik met niveau twee bezig en leer ik bijvoorbeeld over versnellingstechniek.” De Goese onderwijswethouder André van der Reest is blij dat deze proef in zijn gemeente begint, omdat die vele soorten onderwijs huisvest. “Dagelijks pendelen er maar liefst 12.000 leerlingen van huis naar school in Goes”, illustreert hij. In het dunbevolkte Zeeland moeten sommige scholieren lang reizen naar hun school. “Als het reizen tussen wonen, leren en later werken goed georganiseerd is, helpt dat deze jonge mensen in Zeeland te houden”, stelt Timmerman.Deze schoolmobiliteitshubs zijn een van de experimenten waarmee de provincie onderzoekt hoe de overstap gemaakt kan worden naar duurzaam, snel en slim vervoer. De basis is een netwerk van bus, trein en boot en voor de ‘laatste kilometer’ zijn extra vormen van mobiliteit nodig, zoals een flextaxi of deelfiets. “Het is onbetaalbaar om grote bussen voor enkele passagiers te laten rijden”, aldus Van der Maas, “maar met aanvullend vervoer op de vaste buslijnen willen we alle hoeken en gaten van Zeeland bereikbaar houden.” Het is de bedoeling dat reizigers in Zeeland vanaf 2025 kunnen kiezen uit een mix van vervoersmiddelen, met opstappunten waar ze comfortabel kunnen wachten.

14 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Ben Bartels (1957 - 2023) verhuisde dan wel naar Bergen, hij vertrok nooit uit Moerstraten

MOERSTRATEN - Was er in Moerstraten iets te doen, dan was de kans levensgroot dat Ben Bartels er iets mee te maken had. Al woonde hij al jaren in Bergen op Zoom, voor zijn geboortedorp had hij altijd tijd. Vorige week overleed hij, 65 jaar oud.

14 uur geleden
Internetbode Minister herhaalt: 'Van uitstel komt geen afstel'

DEN HAAG - Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft dinsdag in antwoord op Kamervragen herhaalt dat het van het uitstel van de bouw van de Extra Beveiligde Inrichting in Vlissingen geen afstel komt. In december 2022 werd duidelijk dat de bouw van het Justitieel Complex Vlissingen twee jaar vertraging oploopt.VVD-kamerleden Ulysse Ellian en Chris Simons hebben vragen gesteld over de vertraging die is opgelopen bij de bouw van het Justitieel Complex Vlissingen (JCV), onderdeel van het compensatiepakket Wind in de Zeilen voor het niet doorgaan van de verplaatsing van de Marinierskazerne vanuit Doorn naar Vlissingen.  ”De komst van het JCV staat absoluut niet ter discussie,” aldus minister Weerwind. “Zoals eerder aangegeven is de afgelopen periode zichtbaar geworden welke ondermijnende impact de georganiseerde criminaliteit heeft op ons land en onze rechtsstaat. Deze ontwikkelingen maken de noodzaak van het JCV alleen maar groter.” De vertraging van de bouw van het Justitieel Complex Vlissingen heeft onder andere te maken met stikstofproblematiek en de oorlog in Oekraïne. Als alles volgens de bijgestelde plannen verloopt kan het JCV over acht jaar in gebruik worden genomen.

18 uur geleden
Internetbode Hulpacties voor Turkije en Syrië komen op gang in Middelburg

MIDDELBURG - Sinds gisteren zijn er op diverse plaatsen in Middelburg hulpacties opgezet voor de slachtoffers van de krachtige aardbeving in Turkije en Syrië. Het dodental loopt inmiddels richting de 9000 mensen. Er zijn tienduizenden gewonden.Nadat er gisteren al inzamelingen waren voor de Mediamarkt en aan de Oude Veerseweg in Middelburg zijn er vandaag twee nieuwe inzamelingen gemeld. De eerste is vandaag, woensdag 8 februari. Inleveren van spullen kan op de Productweg 5 in Vlissingen (Vrijburg). Zaterdag is er nog een, mensen kunnen goederen dan inleveren bij het inzamelpunt aan Poortershove 18E in Middelburg.Gemeente MiddelburgHet college van B&W van Middelburg besloot gisteravond een bedrag van 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de slachtoffers van de ramp. Het bedrag wordt overgemaakt naar hulporganisaties. Het bedrag is gebaseerd op het aantal inwoners van de stad. Een euro per inwoner. De betrokken gemeenschap in Middelburg ontvangt een brief met een steunbetuiging.

21 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 week geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 week geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 week geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Uitgerust Sluis deelt Breskens een flinke tik uit

De strijd in de topper tussen Sluis en Breskens ontbrandde pas na rust. De thuisploeg sloeg toe in de slotfase en pakte dankzij een 3-1-overwinning opnieuw de koppositie in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Beide ploegen eindigden met tien man, omdat Veron Schram (Sluis) en Jesse Lauret (Breskens) met twee keer geel uit het veld werden gestuurd.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge geruime tijd zonder verdediger Jeroen de Jonge

Kloetinge moet het geruime tijd stellen zonder Jeroen de Jonge. De verdediger blijkt in het uitduel met SC Feyenoord zaterdag zijn middenvoetsbeentje te hebben gebroken.

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Op donderdag inhalen? Niet als het aan RIA W ligt...

Voor aanstaande donderdagavond, 2 februari, staat in de vierde klasse A nog maar eens het al diverse keren afgelaste duel tussen Hulsterloo en RIA W op het programma. Maar niet als het aan Arno Verlinde, trainer van de ploeg uit Westdorpe, ligt.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Crisiscommunicatie in Zeeland...the movie!

Hoe weet je wanneer er een flinke brand met veel rook is in jouw omgeving? Of wanneer een gifwolk is ontsnapt en op je afkomt? Of een grote overstroming dreigt? Een filmpje van anderhalve minuut laat je zien hoe makkelijk het is om hierachter te komen.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new NL Alert testbericht op 5 december

Op maandag 5 december om 12:00 uur krijg je een NL Alert testbericht!

2 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Systeemoefening Veiligheidsregio Zeeland gestart

Zojuist is een grote systeemoefening bij Veiligheidsregio Zeeland gestart. Doel is het testen van de hoofdstructuur van de crisisorganisatie. De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening.

2 maanden geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig App vernieuwd: pushmelding bij grote incidenten

De Zeeland Veilig app is vernieuwd. We sluiten hiermee aan bij de wens van veel Zeeuwen om bij álle wat grotere incidenten in de buurt een pushmelding te krijgen.

3 maanden geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeuwse Week van De Veiligheid 2022

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van maandag 10 t/m zondag 16 oktober 2022 tijdens de Zeeuwse Week van De Veiligheid!

4 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Jaarwisseling 2021-2022

Het was voor de brandweer een drukke jaarwisseling met vooral kleine incidenten. In totaal is de brandweer 75 maal ingezet.

1 jaar geleden