Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 4 december 2023
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Vanaf maandagochtend rijden er weer twee treinen per uur

Twee sprinters worden ingezet die op alle Zeeuwse stations stoppen.

2 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Volop bewolking op Tholen in de ochtend

Het wordt vandaag bewolkt en de kans op neerslag neemt toe in Tholen. 's Middags stijgt de temperatuur tot 3 graden en is de wind matig, windkracht 4. Vanavond is het regenachtig en koelt het af tot ongeveer 4 graden.

6 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Volop bewolking op Schouwen-Duiveland in de ochtend

Het wordt vandaag bewolkt en de kans op neerslag neemt toe in Schouwen-Duiveland. 's Middags stijgt de temperatuur tot 3 graden en is de wind matig, windkracht 4. Vanavond is het regenachtig en koelt het af tot ongeveer 4 graden.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gladheid: Maandag tot 15.00 uur code geel

MIDDELBURG - Wie maandag naar buiten gaat, moet tot halverwege de middag rekening houden met gladheid. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Er is wederom code geel afgegeven.

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Vuurwerk in veiligheid gebracht, sein 'brand meester'

BRUINISSE - Het vuurwerk dat zich bevond in de woning waar zondagavond in Bruinisse een grote brand uitbrak, is in veiligheid gebracht. De brandweer heeft zodoende rond 22.15 uur het sein 'brand meester' kunnen geven.

8 uur geleden
Internetbode Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Rimboe zet ongeslagen reeks voort: ‘Ik denk niet dat iemand in deze regio een betere vrije trap in huis heeft’

Rimboe is los. Na een matige seizoenstart is de ploeg van Yasin Cayir met een opmars bezig. Zondagmiddag werd Schijf met 2-0 aan de kant gezet. Daardoor is de ploeg nu al vier wedstrijden op een rij ongeslagen. ,,Niemand moet zich in ons vergissen.’’

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Sinterklaas en Piet op huisbezoek: ‘Soms heb ik een kind van 2 op de knie, maar laatst een vrouw van 95’

HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM - ,,Ik heb een pepernoot, maaaam. Ik heb een pepernoot.” De 2-jarige Lorin gilt van blijdschap en houdt haar knuistje stijf dichtgeknepen. Daarin zit het lekkers dat ze van Piet heeft gekregen die net met Sinterklaas over de drempel is gestapt.

11 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp vreest voor verkeersinfarct door nieuw vakantiepark

De bouw heeft jarenlang stilgelegen, maar nu wordt er een nieuw vakantiepark gebouwd met 50 recreatiewoningen. Volgens Ossenisse-Zeedorp zorgt dat voor een enorme toename van de verkeersdrukte.

11 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Dennis de Nooijer ergert zich aan Goes

Het gelijkspel op bezoek bij Nuenen (1-1) – de nummer negen van de vierde divisie – voelt voor Goes aan als een nederlaag. ,,Het komt gewoon te vaak voor.”

11 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Hoeven maakt comeback, maar is koppositie kwijt: ‘Moesten veel risico nemen’

Clinge is de grote winnaar geworden van de tiende competitieronde. De Zeeuwse titelkandidaat haalde met een 6-2 overwinning stevig uit tegen Philippine. Omdat Hoeven tegen RSV niet verder kwam dan 2-2 neemt Clinge de koppositie over van Hoeven.

11 uur geleden
Internetbode Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

11 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Karter Ruben Boutens wint zijn 19e 24uursrace

Het Bluestar Racing Team heeft de 24 uurskartrace in het Belgische Bilzen op zijn naam geschreven. De equipe, met daarin de Middelburger Ruben Boutens (31), streed vanaf zaterdagmiddag om de zege met sterke teams uit Nederland, België en Duitsland.

12 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Albert Heijn Oostburg door duo overvallen (video)

OOSTBURG - De politie doet onderzoek naar een winkeloverval in Oostburg. Er zouden twee verdachten betrokken zijn bij de overval. De politie is nog op zoek naar getuigen.

12 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Graauw doet uiteindelijk zijn plicht tegen hekkensluiter

De ploegen die in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal in actie kwamen, boekten wisselende resultaten. Koewacht verloor met 3-0 in een ‘saai en koud’ duel van HSC’28. Graauw won met 1-5 van hekkensluiter De Schutters.

12 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zondag 3 december

GOES en HVV'24 lieten dure punten liggen, voor Clinge en Graauw waren er ruime zeges

12 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandweer stopt met blussen na vondst vuurwerk Bruinisse (video)

BRUINISSE - De brandweer is gestopt met het blussen van de grote brand in Bruinisse omdat er vuurwerk op de zolder van een woning ligt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

12 uur geleden
Internetbode Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

13 uur geleden
Internetbode Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

19 uur geleden
Internetbode Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

2 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Testbericht NL-Alert op maandag 4 december: Ontvang jij ‘m ook?

Op de eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Maandag 4 december 2023 wordt het volgende testbericht uitgezonden. 

2 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig Zone laat kinderen gevaren ervaren én oplossen

Drie weken lang ervaren leerlingen uit groep 8 hoe je met brandgevaarlijke situaties in en rond het huis kunt omgaan. Dat gebeurt in de Zeeland Veilig Zone in Goes.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Brandweer Zeeland in nieuw operationeel uniform

Heb jij de beroepsmedewerkers van onze brandweer al gespot? 

2 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Tip van BHV'er tijdens Contacta: 'Heb oog voor elkaar'

20.000 bezoekers in 3 dagen. Hoe ga je daarmee om als BHV'er?

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Schade door de storm. Wanneer bel je welk nummer?

Donderdag trekt storm Ciarán (spreek uit: Kieran) over Nederland. Hieronder vijf tips om je hierop voor te bereiden.

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Zeeland grotere kans waterongevallen

Logisch met zoveel water om ons heen. Daarom oefenen we met onze partners. Lees over het scenario van 28 oktober...

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Nieuw communicatiesysteem advisering brandveiligheid

Vanaf 25 september 2023 zullen wij gebruikmaken van een nieuwe applicatie genaamd Rx.Mission voor het behandelen van brandveiligheidsadviezen en -controles. Dit kan je verwachten:

2 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Kom kijken bij de regionale duikdagen Zeeland

Vanavond, 31 augustus, om 19:30 uur beginnen de regionale duikdagen! Tot en met zaterdag kan je de 4 duikploegen uit Zeeland in actie zien. Kom jij kijken?

3 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

10 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

10 maanden geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

10 maanden geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

10 maanden geleden