Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 23 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC walcheren open_in_new Blaydee steekt een kaarsje aan voor mama en papa. ‘Dit is zo bijzonder’

VLISSINGEN - Toen de 9-jarige Blaydee een kaarsje aanstak in het mobiele kapelletje in de Vlissingse winkelstraat, dacht hij aan de twee belangrijkste mensen in zijn leven: ,,Mama en papa.” Zo bracht zijn kaarsje licht en warmte in het moederhart van Carolina Jimenez. ,,Dit is zo bijzonder.”

35 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Middelburg vangt vanaf zondag honderd vluchtelingen op in Studio A58

De gemeente Middelburg vangt vanaf morgen met spoed honderd vluchtelingen op. De vluchtelingen worden opgevangen in evenementenlocatie Studio A58 in de wijk Mortiere.

36 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new Noodopvang vluchtelingen in Middelburg: 100 asielzoekers in Studio A58

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf zondag ongeveer 100 vluchtelingen opgevangen in Studio A58. Het college van B en W geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto uitgebrand op Rijksweg Sint-Philipsland

Sint Philipsland - Een Personenauto heeft zaterdagmiddag korte tijd in de brand gestaan aan de Rijksweg bij Sint-Philipsland. Ondanks de inzet van de brandweer moest de auto als verloren worden beschouwd.

1 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Clubhuis waterscouts verboden terrein na stormschade: lunchen op de kade en geen plek om op te warmen

MIDDELBURG - Zeilen en roeien konden de waterscouts van de Lutem-groep zaterdag wel. Maar opwarmen met warme chocolademelk in het clubhuis naast de Seismolen in Middelburg zat er niet in. Het monumentale scoutinggebouw is voorlopig grotendeels verboden terrein nadat er tijdens de storm van donderdag een boom op viel.

2 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Kritiek op bebouwen groen bij Veerdam Kamperland, visie Veerse Meer toch vastgesteld

WISSENKERKE - De gemeenteraad van Noord-Beveland is akkoord met de visie Veerse Meer. ,,Er is zo lang aan gewerkt en door zoveel mensen”, was de teneur, daarom stemde een ruime meerderheid voor acceptie.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Borsele bruist van cultuur tijdens eerste editie van 'Cultuur uit de Zak'

Een pianoconcert, keramiek, schilderijen of stipwerk: het culturele hart van de gemeente Borsele klopt vandaag harder. Tijdens het festival 'Cultuur uit de Zak' toonden kunstenaars en muzikanten in negen dorpen hun creaties.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 23 oktober

MZC'11 is ook na vijf wedstrijden spelen nog zonder puntenverlies in de 2e klasse E. De formatie uit Zierikzee was op eigen veld veel te sterk voor Bruse Boys: 5-1. Een klasse lager verloor GPC Vlissingen voor het eerst dit seizoen.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Gemoederen lopen hoog op na afgekeurde winnende treffer Kloetinge

Kloetinge heeft punten in de 1e klasse B dure punten laten liggen tegen Neptunus-Schiebroek uit Rotterdam. De ploeg van Marcel Lourens stond bij rust met 2-0 voor door treffers van Dano Lourens en Valentijn van Keulen, maar zag de tegenstander vlak voor tijd langszij komen. In de extra tijd dacht Reguillo Vandepitte de gelijkmaker te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd. Met teleurstelling en een grote vechtpartij tot gevolg.

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tilburgs studentendispuut gaat los op knotwilgen bij Dreischor; ‘Het kan ook bingo in een bejaardenhuis zijn’

DREISCHOR - Een vol jaar moest de werkgroep Actief Terreinbeheer door corona noodgedwongen aan de kant toekijken hoe de natuur z'n gang ging. ,,Eén jaar achterstand in het onderhoud is nog te overkomen", zegt coördinator Henk Dalebout. ,,Al zijn enkel wilgenpoten wel extra dik. Dat merk je vooral omdat wij met de handzaag werken.”

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Vestrock Downtown moet nog beginnen, maar het voelt nu al lekker

HULST - Wie vanaf Absdale Hulst binnenrijdt, kan het niet ontgaan. De opbouw van de herfsteditie van Vestrock is in volle gang. Over twee weken gaat het los op de schapenwei, het terrein naast de brandweerkazerne. Maar het in de weer zijn op een festivalterrein, dat voelt bij alle vrijwilligers nu al fantastisch.

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Coronacheck zit traditionele Sint-intocht op Schouwen-Duiveland in de weg; ‘Te veel gedoe met afzettingen’

ZIERIKZEE - Zie ginds komt de stoomboot... Natuurlijk wel! Maar dan overal nét weer even anders dit jaar. Wel of niet langs een corona-checkpost, dat is de vraag.

3 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Bluesfestival wint cultuurprijs

KWADENDAMME - Peter Kempe, een van de organisatoren van het Bluesfestival Kwadendamme, kreeg zaterdagmiddag de Cultuurprijs Borsele in ontvangst. Het festival wordt door de jury geroemd omdat het kleinschalig is gebleven, beginnende bands een podium gunt en draait op veel vrijwilligers.

3 uur geleden
Internetbode Theatervoorstellingen van festival ‘Na de strijd’ in Yerseke en Kapelle

YERSEKE/KAPELLE - Stichting Valreep houdt van 4 tot en met 7 november het festival ‘Na de strijd’, op meerdere locaties in Zeeland. In Yerseke wordt vrijdag 5 november ‘Voor het eerst heb ik deze nacht rustig geslapen’ opgevoerd. In Kapelle is op zaterdag 6 november de voorstelling ‘De Landing’ te zien.‘Voor het eerst heb ik deze nacht rustig geslapen’, schrijft Janke Terwal op 8 november 1944 in haar dagboek. ‘Meer en meer komt er de opluchting over je dat wij verlost zijn van den druk der bezetting, vrij kunnen ademhalen om vrij je mening te zeggen.’ Anna de Bruyckere kruipt in de huid van de kleindochter van een Zeeuwse voor wie Bevrijdingsdag nooit een feest is geweest. ‘Wat doet een paar generaties stilte met een verleden dat maar niet wegspoelen kan? Zeeklei houdt van alles vast wat je liever zag wegstromen. Want al wordt de vrede getekend, sommige sporen blijven.’ De Bruyckere verweeft het verhaal van haar oma met wat zij om zich heen ziet gebeuren. Deze voorstelling vindt vrijdagavond 5 november plaats in Sint Anna aan de Langeviele in Yerseke.De Landing voorbijIn ‘De landing voorbij’ vertellen vier personen over hun ervaringen tijdens, maar vooral na de Bezetting. ‘De tekst van de voorstelling is mede gebaseerd op gesprekken met bewoners van Baarland die zich de oorlogsjaren nog goed konden herinneren. De acteurs - Jos Broeke, Madelief van Ham, Bram van Belzen en Cees Droste - lezen afwisselend hun eigen verhaal. Deze theatervoorstelling is zaterdagmiddag 6 november te zien in museum Memorial 40-45 Kapelle (foto). Kijk voor reserveringen voor beide voorstellingen op www.zeeuwsekomedie.nl.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Schade na botsing in Axel (video)

AXEL - Twee auto's hebben zaterdag schade opgelopen na een aanrijding in Axel. Na het ongeluk hoefde niemand naar het ziekenhuis gebracht te worden.

4 uur geleden
Internetbode Bluesfestival Kwadendamme wint Zeeland Refinery Cultuurprijs

KWADENDAMME - De Zeeland Refinery Cultuurprijs 2021 gaat naar Bluesfestival Kwadendamme. De Borselse wethouder Marga van de Plasse verraste Peter Kempe zaterdagmiddag met de onderscheiding tijdens het festival Cultuur uit de Zak, waarvoor hij optrad in dorpshuis de Burcht in Kwadendamme. De jury kende de prijs toe aan het Bluesfestival, omdat het al bijna 30 jaar bestaat, een verbindende factor in de regio is, vele bezoekers er jaarlijks van genieten, veel vrijwilligers zich ervoor inzetten en beginnende bands een podium krijgen. ‘Wat begon als een lokaal festival is na 27 jaar een goed bezocht festijn’, aldus de jury. Bezoekers uit heel Nederland en België weten het meerdaagse muziekspektakel op de sportvelden van Kwadendamme te vinden. ‘Bij de laatste editie in 2019 waren de tickets binnen enkele dagen uitverkocht.’ Sinds 1998 is het een tweedaags festival met wel tien muziekgroepen, verdeeld over beide dagen. ‘Het werd elk jaar drukker en drukker, de mensen kwamen van heinde en verre om het festival te bezoeken. Velen bleven slapen in een tentje, dus het was bij de „buren”, waar gratis gekampeerd mocht worden, een vrolijke boel. In 1998 besloot de organisatie om ook iets binnen te doen, vooral als feestje voor de vrijwilligers die in mei tijdens het outdoorfestival altijd twee dagen lang volop in touw zijn. Vrijwilligers konden gratis naar binnen, maar ook andere belangstellenden waren welkom. Het sloeg gelijk aan.’ Inmiddels is het indoorfestival een jaarlijks terugkerend festival. In 2012 vond de twintigste editie plaats van het outdoorfestival, met veertien bands over twee dagen. ‘De tent is dan inmiddels gegroeid van 55 bij 15 meter, er is een buitenpodium, een ’night before’ in het plaatselijke café en er wordt op zondag een gospelmis gehouden in de kerk van Kwadendamme. De kracht van het festival is dat het, ondanks de 1200 bezoekers, toch kleinschalig blijft en dat er niet enkel gevestigde bluesbands op het podium staan, maar ook bands op het punt van „ontdekking”.’

5 uur geleden
Internetbode Autobrand bij Sint Philpsland, weg afgesloten

SINT PHILIPSLAND - Een auto heeft vanmiddag een korte tijd in brand gestaan aan de Rijksweg. Twee eenheden van de brandweer werden opgeroepen voor de autobrand.Een auto heeft vanmiddag korte tijd in brand gestaan aan de Rijksweg. Twee eenheden van de brandweer werden rond 14:30 uur opgeroepen voor de autobrand. Het bleek te gaan om een brand onder de motorkap. De brandweer heeft de auto kunnen blussen met schuim.De schade aan het voertuig is enorm. De auto kan als verloren worden beschouwd. Een bergingsbedrijf zal de auto bergen

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Gezocht: jongeren die iets te zeggen hebben; ‘En nu eens niet op social media, maar live, in een echt theatertje’

ZIERIKZEE - Je bent best wel creatief. Muzikaal talent in een notendop of je wil je ei kwijt door op toneel in een andere wereld te stappen. Alles kan in principe in de werkplaats die Theatergroep Zierik 10, 11 en 12 december open stelt voor jongeren van 14 tot 20 jaar oud.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie zoekt getuigen mishandeling Koudekerke

KOUDEKERKE - De politie doet onderzoek naar een mishandeling die plaats vond op maandag in Koudekerke. Een 16-jarige Vlissinger zou daar door een man mishandeld zijn.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Man aangehouden na trekken aan portier politieauto

MIDDELBURG - Agenten hebben vrijdag in Middelburg een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden.

6 uur geleden
Internetbode Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld. Het slachtoffer reed op zijn scooter op het fietspad toen een man op een bakfiets, met daarin een kind, hem te gemoed kwam rijden. Volgens de aangever zou de man hem van zijn scooter hebben getrokken en hem vervolgens hebben mishandeld. De jongen raakte daarbij gewond.OnderzoekDe politie onderzoekt de zaak. Op het moment van de mishandeling zouden er werkzaamheden zijn geweest met een kleine graafmachine ook zou er een vrouw voor het slachtoffer gefietst hebben. Wellicht hebben deze mensen iets gezien? Ook anderen getuigen kunnen zich melden. Dat kan via 0900-8844. U kunt ook een tipformulier invullen.

7 uur geleden
Internetbode Vlissinger(30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

VLISSINGEN - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. De man werd staande gehouden toen agenten zagen dat hij aan de deur van een geparkeerde politieauto stond te trekken. Even verderop werd de man aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed te zijn. Daarop is hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij fouillering bleek hij ook nog een mes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen. Op het bureau is bloed bij hem afgenomen. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg processen-verbaal voor baldadigheid en de wet wapens en munitie uitgereikt.

9 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Linda verkoopt bijzonder familiehuis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkastjes toe’

Alsof je de filmset van de serie Mad Men binnen wandelt. De flagstones op de vloer, de panelen tegen de muren, de houten deuren met houten deurklinken: aan de Dokter Broodmanstraat in Breskens staat een heus mid century-walhalla te koop. Het is het huis dat de grootvader van Linda Puister in 1959 zelf bouwde en waar haar vader, Piet Jansen, tot zijn dood heeft gewoond. Een huis dat verhalen ademt. Dat niet zou misstaan in het Openluchtmuseum.

9 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Gloednieuw gebouw voor scouting 't Jagertje in Hulst

HULST - Scouting 't Jagertje krijgt een compleet nieuw gebouw en dorpshuis Binnendéur in Kloosterzande wordt uitgebreid. De gemeente Hulst trekt de komende jaren flink wat geld uit voor voorzieningen in de kernen.

10 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Ambassadeur van de mossel Caroline Verwijs is het zat: ‘We laten ons in Zeeland te makkelijk afbluffen’

Regelmatig is ze te horen op de radio of duikt ze op in een tv-programma zoals Keuringsdienst van Waarde. Behalve directeur van schelpdierbedrijf Krijn Verwijs is Caroline Verwijs officieus ambassadeur van de Zeeuwse mossel en de oester. ,,We moeten vaker vertellen hoe gezond mosselen zijn.”

10 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Avondje seksmoppen in Goes

GOES - Met het optreden van Ton Kas in Goes kwam er vrijdagavond een einde aan een ‘week van de lach’ in de Zeeuwse theaters. Peter Pannekoek trok volle zalen in Middelburg met een tweetal try-outs van zijn oudejaarsconference ‘Nieuw bloed’ en ook voor de shows van Marc-Marie Huijbregts (afgelopen woensdag in Rilland) en Martijn Kardol (vrijdag in Ritthem) werden bijna alle kaarten verkocht. En vrijdagavond sloot Ton Kas de week in eigen stijl af in een goedgevuld Theater de Mythe in Goes.

12 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Honderd euro per nacht voor een beschimmelde caravan vol doodgemepte vliegen

Honderd euro per nacht voor een beschimmelde caravan met kapotte keukenapparatuur. Het régent klachten over Oostappenpark Marina Beach, op de Braakman bij Hoek. Onze verslaggever boekte ook eens een weekendje en brak dat, evenals andere gasten, voortijdig af.

12 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Juf Trudy helpt ouders al 40 jaar hun kind los te laten op de eerste schooldag: ‘Geweldig dat ik ze mag ‘overnemen’’

ZIERIKZEE - Huilende ouders en huilende kinderen. De allereerste schooldag. Leren loslaten. Trudy Gunst (60) stelt ze allemaal gerust. Groep 1, dat is haar klas. Al 40 jaar lang.

13 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Hartenkreet van zorginstellingen aan gemeente Middelburg: ‘Vertrouw meer op ons’

MIDDELBURG - Grote Zeeuwse zorginstellingen missen het vertrouwen van de gemeente Middelburg. Die bepaalt te veel welke zorg zij mogen bieden en vertrouwt te weinig op hun deskundig oordeel. Angst dat zij te veel aan hun eigenbelang zouden denken, wuiven ze weg. ,,Wij zijn echt niet alleen gericht op productie, maar vooral op de goede zorg.”

13 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Sabina Mulders huilt tranen van geluk bij heropening van Kaeswienkeltje Potter in Tholen

,,Ik heb wel eens gedacht dat er ‘pech’ op mijn voorhoofd geschreven staat”, zegt Sabina Mulders, eigenaresse van Kaeswienkeltje Potter. Haar kaas-, broodjes- en delicatessenwinkel brandde in september helemaal uit. Maar 6 weken later gaat die winkel aan de Eendrachtsweg in Tholen vandaag al weer feestelijk open.

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

RILLAND - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is dondermorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Dikke rookwalm teistert Sint-Annaland bij grote uitslaande brand in loods

SINT-ANNALAND - In een loods van zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg in Sint-Annaland is dinsdag rond 15.30 uur een uitslaande brand uitgebroken. Meerdere personen in het pand hadden rook ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd.

4 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

4 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ZeelandVeiligApp is nu online!

Passend bij de website www.zeelandveilig.nl is een app ontwikkeld. Doel van de app is het geven van informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten. . Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en eventueel mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.  

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Crisisoefening Veiligheidsregio Zeeland met Oiltanking Terneuzen B.V. 

Op 30 september 2021 vonden bij Oiltanking Terneuzen B.V. in Hoek twee crisisoefeningen plaats. Het doel van deze oefeningen is om alle betrokkenen van het bedrijf en de hulpdiensten inzicht te geven in elkaars werkwijze. Samen oefenen draagt bij aan een nog betere samenwerking.

1 week geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

1 week geleden