Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 9 februari 2023
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Extraatje voor mantelzorgers in Goes

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om 75 euro. Dit bedrag vraagt de zorgvrager, de persoon die verzorging krijgt van de mantelzorger, aan. Het is bedoeld om mantelzorgers een blijk van waardering te geven.Wethouder André van der Reest van de gemeente Goes: ‘De zorg die mantelzorgers geven is onmisbaar. Het is mooi, maar vaak ook zwaar werk. Met de tegemoetkoming spreken we onze waardering uit voor alle mantelzorgers binnen onze gemeente’. Het is aan de zorgvrager om te bepalen hoe hij of zij het bedrag besteedt. Zo geven sommigen het geldbedrag direct aan de mantelzorger, terwijl anderen de mantelzorger trakteren op een etentje of een ander leuk uitje.AanvragenDe aanvrager vult het formulier in en ondertekent het. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. Wie liever een papieren formulier invult, kan een aanvraagformulier afhalen bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO. Het bezoekadres is ‘s-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. De ingevulde aanvraagformulieren kunnen enkel bij SMWO worden ingeleverd.Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding is van 1 februari 2023 tot en met 31 maart 2023 aan te vragen. Een zorgvrager vraagt één waardering aan. Meer informatie en het digitale formulier om de mantelzorgwaardering aan te vragen, vindt u op: www.goes.nl/mantelzorgwaardering.

32 minuten geleden
PZC Tholen open_in_new Ondernemende lefgozer Jim Vendrig droomt groots: ‘Skihal met watersport aan Binnenschelde’

BERGEN OP ZOOM - Lefgozer Jim Vendrig (29) neemt in coronatijd indoorskihal EGO Ski in Bergen op Zoom over. Terwijl hij de deuren gesloten moet houden, werkt hij aan een plan om sterker uit de strijd te komen. ,,Mijn droom? Een skihal met watersport aan de Binnenschelde.”

1 uur geleden
Internetbode Campagne voor meer bewustwording van overstromingsgevaar

THOLEN - Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), Rijkswaterstaat en de waterschappen starten deze week de campagne ‘Welke dijk beschermt jou?’. Deze campagne moet meer bewustzijn creëeren over overstromingsgevaar in Nederland. “Nederlanders onderschatten dat nog steeds.”Veel Nederlanders denken dat 47 procent van Nederland kwetsbaar is voor overstromingen. “Maar zonder onze dijken, dammen, duinen en keringen zou 60 procent van ons land regelmatig onder water lopen”, aldus de betrokken partijen. Daarom starten het HWBP, Rijkswaterstaat en de waterschappen deze week de campagne ‘Welke dijk beschermt jou?’. Je vindt de actie op social media met de hashtags #WelkeDijkBeschermtJou en #MijnDijkOnsLand. Van 6 tot 10 februari wordt er op allerlei verschillende manieren aandacht besteed aan de dijken die ons beschermen. “Het is belangrijk dat Nederlanders waterbewust zijn en weten wat zij zelf kunnen doen om slachtoffers en schade te voorkomen. Op overstroomik.nl kunnen zij zien hoe hoog het water bij hen kan komen.”WatersnoodrampVorige week stond heel Nederland stil bij De Watersnoodramp van 1953. Een zware noordwesterstorm in combinatie met springtij zorgde ervoor dat grote delen van ons land overstroomden. 1836 mensen overleefden de ramp niet. Na de Watersnoodramp werden de Deltawerken afgerond en troffen we allerlei maatregelen om ons land tegen overstromingen te beschermen.Erik Wagener, algemeen directeur van het HWBP: “70 jaar geleden heeft ons land een verschrikkelijke ramp meegemaakt en sindsdien is het een paar keer echt spannend geweest, zoals in 2021 in Limburg. De zeespiegel stijgt en we krijgen steeds vaker te maken met extreem weer”, aldus de algemeen directeur.“Nederland is de best beveiligde delta ter wereld. Om Nederland de best beveiligde delta te houden, is het belangrijk dat Nederlanders waterbewust zijn. Want werken aan waterveiligheid is nooit klaar. Het HWBP voert de grootste waterveiligheidsoperatie sinds de Deltawerken uit.”Risicobewustzijn In vergelijking met 2020 zijn Nederlanders nu banger om door rampen zoals dijkdoorbraken, overstromingen vanuit zee en droogte getroffen te worden.Bijna 1 op de 3 (29%) Nederlanders denkt dat ons land over 100 jaar onbewoonbaar is. Dit blijkt een onderzoek dat Kantar onder ruim 1000 Nederlanders heeft uitgevoerd in opdracht van het HWBP. Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de Watersnoodramp die 70 jaar geleden plaatsvond.Men maakt zich ook een stuk vaker zorgen over mogelijke overstromingen in hun eigen woonomgeving. Nederlanders in de grote steden en het westen maken zich meer zorgen dan landgenoten uit het oosten en zuiden.DijkkwaliteitOnlangs stelden PvdA en GroenLinks vragen aan het Thoolse college. Volgens een onderzoek van het Waterveiligheidsportaal is een groot deel van de dijken op het eiland namelijk niet op sterkte. Lees hier meer. 

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Hoessein Bouzambou nieuwe trainer Groene Ster

Hoessein Bouzambou is vanaf volgend seizoen trainer van Groene Ster Vlissingen, dat uitkomt in de eredivisie zaalvoetbal. Bouzambou (36) is vanaf de oprichting in 2007 al bij de club betrokken en staat vanaf volgend seizoen als hoofdtrainer voor de groep.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Kerstgedachte ziekenhuismedewerkers levert voedselbank duizenden euro's op

Medewerkers van ziekenhuis ZorgSaam hebben 10.000 euro aan de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen gegeven. Zij kozen ervoor de waarde van het kerstgeschenk te doneren aan het goede doel.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Loshangende kraan sleepte matrixborden Sluiskiltunnel omver

Het ongeluk in de Sluiskiltunnel gisteravond is veroorzaakt door een vrachtwagen met een kraan. De kraan die normaal vastligt achterop de vrachtwagen was naar rechts uitgestoken, waardoor de matrixborden omver werden gesleept.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Ruim zeven keer hogere winst voor Yara

Kunstmestproducent Yara heeft vorig jaar ruim zeven keer meer winst geboekt dan een jaar eerder. En dat terwijl het Noorse concern, met een vestiging in Sluiskil, minder kunstmest en andere stikstofproducten leverde.

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Dit zijn alle kandidaten voor de provinciale verkiezingen in Zeeland

In totaal 467 mensen strijden volgende maand om de 39 zetels in de Statenzaal in Middelburg. Dat zijn 93 kandidaten meer dan bij de vorige verkiezingen, vier jaar geleden.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Hennepkwekerij ontruimd in Wemeldinge

WEMELDINGE – Agenten van het politie basisteam Oosterscheldebekken hebben vanmorgen in Wemeldinge een hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte zal gehoord worden.

3 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Geen 'ouderwets' Concours Hippique meer op de Kiek: 'Geen gezond bestaansrecht'

Zeg je pinksterweekend in Bergen op Zoom, dan denken veel Bergenaren aan paardenevenement Concours Hippique. Na meer dan honderd edities gaat het event dit jaar – en waarschijnlijk de aankomende jaren – niet door. “De paardensport en de wereld eromheen is veranderd”, aldus de organisatie.

4 uur geleden
Internetbode Ook gemeente Kapelle doneert euro per inwoner aan slachtoffers aardbeving

KAPELLE - In navolging van onder meer de gemeente Reimerswaal doneert ook Kapelle een euro per inwoner aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat komt neer op 13.045 euro.Het dodental heeft inmiddels de 16.000 gepasseerd. Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar laat weten dat de gemeente Kapelle de mensen in nood in Turkije en Syrië wil helpen. “Met deze donatie geven wij ook uiting aan ons medeleven met de slachtoffers van de aardbeving.”

5 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Duurzame derde Blauwe Schuit lijkt nóg meer het rijdende spotschip uit de middeleeuwen: ‘Mét zichtbare wielen’

BERGEN OP ZOOM - De Blauwe Schuit, die met de vastenavend traditioneel de leut naar ’t Krabbegat brengt, ondergaat een metamorfose. ,,Het wordt nog meer een rijdend spotschip”, glundert ontwerper Eric Elich.

8 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Stacaravan volledig uitgebrand in Renesse

Twee blusvoertuigen van de brandweerposten Renesse en Burgh-Haamstede zijn in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt om een brand te blussen op camping Julianahoeve aan de Hoogenboomlaan in Renesse.

11 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Caravan in brand op camping bij Renesse

RENESSE - Aan de Hoogenboomlaan in Renesse is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken in een stacaravan. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen.

12 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Elke klant krijgt een tassencontrole bij de Jumbo in Renesse: ‘Honderd euro in een paar weken tikt best aan’

,,Mag ik even in uw tas kijken?” Die vraag wordt sinds kort aan klanten gesteld bij de Jumbo in Renesse. Alle klanten, dus ook vaste klanten.

17 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Zeeuwen slaan handen ineen voor hulp aan slachtoffers aardbeving: ‘Vanavond weer kleding sorteren’

Yeter Turk van bakkerij Imperator in de Vlissingse Scheldestraat heeft vannacht niet geslapen. Met de telefoon aan haar oor pakt ze broodjes in, bellend en regelend. ,,Pampers hebben we nodig... En dekens... Billendoekjes, ga ik vragen.”

17 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Geweldsincident tussen twee personen Oranjeplein Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op het Oranjeplein in Oost-Souburg heeft woensdagmiddag een geweldsincident plaatsgevonden. Er worden getuigen gezocht.

17 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Stapel pallets in brand Eendragtweg Zaamslag (video)

ZAAMSLAG - Aan de Eendragtweg in Zaamslag is op woensdagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar een middelbrand.

18 uur geleden
Internetbode Minister herhaalt: 'Van uitstel komt geen afstel'

DEN HAAG - Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft dinsdag in antwoord op Kamervragen herhaalt dat het van het uitstel van de bouw van de Extra Beveiligde Inrichting in Vlissingen geen afstel komt. In december 2022 werd duidelijk dat de bouw van het Justitieel Complex Vlissingen twee jaar vertraging oploopt.VVD-kamerleden Ulysse Ellian en Chris Simons hebben vragen gesteld over de vertraging die is opgelopen bij de bouw van het Justitieel Complex Vlissingen (JCV), onderdeel van het compensatiepakket Wind in de Zeilen voor het niet doorgaan van de verplaatsing van de Marinierskazerne vanuit Doorn naar Vlissingen.  ”De komst van het JCV staat absoluut niet ter discussie,” aldus minister Weerwind. “Zoals eerder aangegeven is de afgelopen periode zichtbaar geworden welke ondermijnende impact de georganiseerde criminaliteit heeft op ons land en onze rechtsstaat. Deze ontwikkelingen maken de noodzaak van het JCV alleen maar groter.” De vertraging van de bouw van het Justitieel Complex Vlissingen heeft onder andere te maken met stikstofproblematiek en de oorlog in Oekraïne. Als alles volgens de bijgestelde plannen verloopt kan het JCV over acht jaar in gebruik worden genomen.

1 dag geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 week geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 week geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 week geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Uitgerust Sluis deelt Breskens een flinke tik uit

De strijd in de topper tussen Sluis en Breskens ontbrandde pas na rust. De thuisploeg sloeg toe in de slotfase en pakte dankzij een 3-1-overwinning opnieuw de koppositie in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Beide ploegen eindigden met tien man, omdat Veron Schram (Sluis) en Jesse Lauret (Breskens) met twee keer geel uit het veld werden gestuurd.

1 week geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge geruime tijd zonder verdediger Jeroen de Jonge

Kloetinge moet het geruime tijd stellen zonder Jeroen de Jonge. De verdediger blijkt in het uitduel met SC Feyenoord zaterdag zijn middenvoetsbeentje te hebben gebroken.

1 week geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Op donderdag inhalen? Niet als het aan RIA W ligt...

Voor aanstaande donderdagavond, 2 februari, staat in de vierde klasse A nog maar eens het al diverse keren afgelaste duel tussen Hulsterloo en RIA W op het programma. Maar niet als het aan Arno Verlinde, trainer van de ploeg uit Westdorpe, ligt.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Crisiscommunicatie in Zeeland...the movie!

Hoe weet je wanneer er een flinke brand met veel rook is in jouw omgeving? Of wanneer een gifwolk is ontsnapt en op je afkomt? Of een grote overstroming dreigt? Een filmpje van anderhalve minuut laat je zien hoe makkelijk het is om hierachter te komen.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new NL Alert testbericht op 5 december

Op maandag 5 december om 12:00 uur krijg je een NL Alert testbericht!

2 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Systeemoefening Veiligheidsregio Zeeland gestart

Zojuist is een grote systeemoefening bij Veiligheidsregio Zeeland gestart. Doel is het testen van de hoofdstructuur van de crisisorganisatie. De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening.

2 maanden geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeland Veilig App vernieuwd: pushmelding bij grote incidenten

De Zeeland Veilig app is vernieuwd. We sluiten hiermee aan bij de wens van veel Zeeuwen om bij álle wat grotere incidenten in de buurt een pushmelding te krijgen.

3 maanden geleden
Zeeland Veilig open_in_new Zeeuwse Week van De Veiligheid 2022

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van maandag 10 t/m zondag 16 oktober 2022 tijdens de Zeeuwse Week van De Veiligheid!

4 maanden geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Jaarwisseling 2021-2022

Het was voor de brandweer een drukke jaarwisseling met vooral kleine incidenten. In totaal is de brandweer 75 maal ingezet.

1 jaar geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grensoverschrijdende incidentbestrijding

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

1 jaar geleden