Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 24 februari 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

17 uur geleden
Internetbode Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

18 uur geleden
Internetbode Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Internetbode Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
Internetbode De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Internetbode Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Internetbode Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden
Internetbode Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

4 dagen geleden
Internetbode Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

4 dagen geleden
Internetbode Zaterdagmiddag was er een schietpartij aan de Ribesstraat in Vlissingen [UPDATE]

VLISSINGEN - Zaterdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden in de Ribesstraat. De politie is ter plaatse voor onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

6 dagen geleden
Internetbode Eén gewonde na een ongeluk op de Nieuwe Zuidbeekseweg

VLISSINGEN - Bij een ongeluk op de Nieuwe Zuidbeekseweg is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt na een mogelijke aanrijding met een auto. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

6 dagen geleden
Internetbode Gratis boompjes en struiken vergroenen de stad

VLISSINGEN - Op de gemeentewerf aan de Vredehoflaan worden op zaterdag 2 maart boompjes en stuiken uitgedeeld. De zaailingen worden uitgedeeld door Meer Bomen Nu en zijn bedoeld voor inwoners van de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere.

1 week geleden
Internetbode Staking Zeeland Refinery op laatste moment van de baan

VLISSINGEN-OOST - Er komen toch geen acties bij Zeeland Refinery. Vakbondsleden van CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie accepteerden een vernieuwd cao-eindbod van hun werkgever. Daarmee is de nieuwe cao een feit en zijn stakingen van de baan.

1 week geleden
Internetbode Traumahelikopter ingezet voor noodsituatie Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is donderdagmorgen ingezet voor een medische noodsituatie in Oost-Souburg. De patiënt is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1 week geleden
Internetbode De Oostbeer staat er weer verlaten bij

VLISSINGEN - De Oostbeer aan de Commandoweg staat er verlaten bij. Het vestingwerk werd in 2016 gerestaureerd voor bijna een half miljoen euro: 344.000 euro van de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen stak er 150.000 euro in. Vervolgens werd de Oostbeer op gezette tijden opengesteld door het Maritiem Muzeeum Zeeland. In september 2019 werd de Oostbeer gesloten omdat er ongezonde schimmel in was aangetroffen.

1 week geleden
Internetbode Gemeenteraad vergadert maandag over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Nadat de organisatie van Vlissingen Maritiem vorige week heeft laten weten dat het evenement geen doorgang kan vinden omdat de gemeenteraad te laat beslist over een subsidie van maximaal 100.000 euro voor het evenement, komt de gemeenteraad maandag 19 februari in een extra vergadering bijeen om over dit onderwerp te praten. Vlissingen Maritiem zou van donderdag 30 mei tot en met maandag 3 juni gehouden moeten worden.

1 week geleden
Internetbode Politieonderzoek naar toedracht ongeval Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De politie heeft dinsdagavond uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval op de Koudekerkseweg in Vlissingen. Bij het ongeval raakten twee personen ernstig gewond.

1 week geleden
Internetbode 'Vergeten' oorlogsgraven worden opgeknapt

VLISSINGEN - Het graf van legionair Adrianus van Haaren op de Noorderbegraafplaats staat er weer mooi bij. Het graf was verwaarloost en is in ere hersteld door Colin Bal uit Middelburg en Lou Rison uit Oost-Souburg. Samen zetten ze zich in om graven van gesneuvelde militairen te onderhouden. Het komende jaar willen ze nog een aantal oorlogsgraven op de Noorderbegraafplaats opknappen. "Dat moet voor 1 november klaar zijn," vertelt Bal. "Dit is onze manier om stil te staan bij de viering van 80 jaar bevrijding."

1 week geleden
Internetbode Museumdepot bij Covra voortaan ook te bezichtigen

NIEUWDORP - Het Maritiem Muzeeum Zeeland in Vlissingen heeft vorige week het museumdepot dat is gevestigd in het pand van Covra heropend. Wie een rondleiding bij Covra boekt kan voortaan ook museumstukken bewonderen tussen het radioactief afval.

1 week geleden
Internetbode Kazematten in het Keizersbolwerk blijven ook dit jaar dicht

VLISSINGEN - De kazematten in het Keizersbolwerk, onderdeel van het Maritiem Muzeeum Zeeland op de Nieuwendijk, worden ook deze zomer niet opengesteld. De kazematten zijn sinds april 2022 gesloten nadat bij een inspectie was gebleken dat er loszittende stenen naar beneden vielen.

1 week geleden
Internetbode Politie pakt 61-jarige man uit Portugal op voor rijden onder invloed

VLISSINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 61-jarige man uit Portugal gearresteerd tijdens een controle op de Rietkraag. De verdenking luidt rijden onder invloed van drugs en alcohol.

1 week geleden
Internetbode De Machinefabriek is in oude luister hersteld

VLISSINGEN - De casco-restauratie van de Machinefabriek nadert voltooiing. Nadat eind vorig jaar de nieuwe letters op de gevel zijn aangebracht hangen nu ook de deuren er weer in. Naar verwachting komt er binnenkort meer duidelijkheid over de invulling van de Machinefabriek. Zeker is in ieder geval dat er een parkeergarage in komt.

2 weken geleden
Internetbode Auto ramt gevel Oude Veerhavenweg

VLISSINGEN - Bij een eenzijdig ongeval op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen is donderdagmorgen  een personenauto tegen de gevel van een gebouw tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

2 weken geleden
Internetbode ZRTI innoveert met nieuw digitaal patiëntdossier

VLISSINGEN - Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) zet een grote stap voorwaarts in het digitaliseren van patiëntenzorg met de introductie van het nieuwe Elektronisch Patiëntdossier (EPD) HiX. Dit EPD, ontwikkeld door ChipSoft, biedt een geavanceerde digitale omgeving waarin patiëntgegevens veilig worden uitgewisseld, wat leidt tot efficiëntere zorg en een verbeterde patiëntervaring.

2 weken geleden
Internetbode Fietser geschept De Willem Ruysstraat

VLISSINGEN – Een oudere man is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij geschept werd door een auto in Vlissingen. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

2 weken geleden
Internetbode Deze zomer waarschijnlijk geen straattheater

VLISSINGEN - Het ziet er naar uit dat er de komende zomer geen straattheaterfestival, als opvolger van Onderstroom wordt plaatsvindt in Vlissingen. De gemeente heeft eind vorig jaar een uitvraag gedaan in de hoop een nieuwe organisator te vinden, maar daar heeft niemand op gereageerd. Aan het Festival Onderstroom is een eind gekomen door het faillissement van de Cultuurwerf.

2 weken geleden
Internetbode Het Kompas in actie voor Sophia Kinderziekenhuis

OOST-SOUBURG - Basisschool Het Kompas in Oost-Souburg heeft tijdens de Kerstviering deelgenomen aan de Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis, waarbij € 1500,- werd opgehaald. 

2 weken geleden
Internetbode Politie arresteert vier verdachten schietpartij Nieuwjaarsdag

VLISSINGEN - Op maandag 5 februari hebben een arrestatieteam, flexteam en recherche vier verdachten gearresteerd op verschillende locaties in Vlissingen.

2 weken geleden
Internetbode Fietser gewond bij botsing met auto op Nieuwe Zuidbeekseweg

VLISSINGEN - Op de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen is dinsdagmiddag een fietser ernstig gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. De traumahelikopter werd ingezet.

2 weken geleden
Internetbode Kunstenaar Bert Quite presenteert boek

VLISSINGEN - Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag bij boekhandel 't Spui het boek 'Scared of Color' van de Vlissingse beeldend kunstenaar Bert Quite gepresenteerd. Het fraai vormgegeven boek biedt een overzicht van schilderijen, tekeningen, foto's en objecten van de hand van Bert Quite.

2 weken geleden
Internetbode Er gebeurt van alles in de kerk in Souburg

OOST-SOUBURG - Nu er steeds minder gelegenheden zijn in Oost-Souburg waar vergadert kan worden of anderszins iets kan worden georganiseerd, wordt het steeds drukker in de historische kerk aan het Oranjeplein. De Stichting Vrienden van de Historische kerk Souburg zet zich met zo'n twintig vrijwilligers in om de boel draaiende te houden.

2 weken geleden
Internetbode Gemeente wil meer openbare toiletten

VLISSINGEN - Wie door Vlissingen wandelt en bevangen wordt door hoge nood, komt er bekaaid af. Een van de weinige openbare toiletten aan de Spuistraat is wegens vandalisme gesloten en wordt later dit jaar vervangen door een 'zelfreinigend, onderhoudsarm en vandalismebestendig mindervalidetoilet'. Maar daarmee is de kous nog niet af. Al in 2022 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin werd gevraagd om meer openbare toiletten in de Vlissingen, inclusief de dorpskernen van Oost-Souburg en Ritthem.

3 weken geleden
Internetbode Gemeenteraad zet streep door slavernijmonument

VLISSINGEN - De gemeenteraad heeft met een grote meerderheid 'nee' tegen een slavernijmonument op de boulevard gezegd. Het initiatief van Angelique Duijndam, voorvechtster voor erkenning van het slavernijverleden, en kunstenaar Zeus Hoenderop werd met 8 stemmen voor en 17 stemmen tegen weggestemd. De partijen struikelden het meeste over de kosten, hoewel de ChristenUnie die discussie middels een amendement had proberen te omzeilen, de gevolgde procedure en dan voornamelijk de illegale plaatsing die bepaald niet voor ludieke burgerlijke ongehoorzaamheid werd aangezien. Daarbij vonden veel raadsleden dat een slavernijmonument in Middelburg wel genoeg is.

3 weken geleden
Internetbode Politie onderzoekt mogelijke schietpartij, man gearresteerd

VLISSINGEN – De politie doet een onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de omgeving van de Bloemenlaan in Vlissingen. Er is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt.De politie kreeg omstreeks 12.50 uur meerdere meldingen binnen dat bewoners van de Bloemenlaan en de Vincent van Goghlaan knallen hadden gehoord. Meerdere eenheden van de politie kwamen met spoed ter plaatse.

3 weken geleden
Internetbode Back to the Original Disco in de Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 3 februari komen discoliefhebbers weer aan hun trekken in de Piek. Wegens grootsucces is het wederom Back to The Original Disco in de Vlissingse concertzaal.

3 weken geleden
Internetbode Eerste Boom Geplant voor Justitieel Complex Vlissingen en Stadslandgoed

VLISSINGEN - Op maandagmiddag is de eerste boom gepland op de locatie van het toekomstige Justitieel Complex Vlissingen (JCV) en Stadslandgoed. De symbolische handeling, die plaatsvond op de hoek van de Havenweg en de Oostelijke Bermweg in Vlissingen, markeert het begin van de groene transformatie op deze plek.

3 weken geleden
Internetbode Beautiful People onder elkaar: de dag dat Melanie een gitaar kocht in Vlissingen

VLISSINGEN – Vorige week overleed de Amerikaanse zangeres en sixties-icoon Melanie Safka. Melanie werd in één klap wereldberoemd toen in 1970 de film Woodstock in première ging, waarin ze een diepe, blijvende indruk maakte met 'Beautiful People'. Een song die krachtig en kwetsbaar tegelijk is en de tijdsgeest van de jaren zestig als geen ander lied verwoordt. Ze trad er op tijdens de eerste 'folkavond' van het legendarische popfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 werd gehouden op een ruim bemeten akker nabij Woodstock. In 2004 was Melanie in Vlissingen, ze trad op in het Arsenaaltheater en kocht een gitaar bij Sjak Zwier op de Nieuwendijk. Gitaarbouwer Sjak Zwier en Melanie's Amsterdamse vriendin en tour-manager Dia Huizinga blikken terug.

3 weken geleden
Internetbode Acro-meiden VTV scoren bij OZAK

VLISSINGEN - Het was een succesvol weekend voor de afdeling Acrogym van de Vlissingse Turn Vereniging met diverse podiumplaatsen op het Regiokampioenschap.

3 weken geleden