Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 24 juli 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Eigenaar krijgt Middelburgse fietsendief te pakken

OOST-SOUBURG - Een inwoner van Groot-Abeele heeft donderdagavond de dief van zijn fiets te pakken gekregen. Deze Middelburger is overgedragen aan de politie.

17 uur geleden
Internetbode ‘Ik ben veel bezig met het klimaat en zo’

VLISSINGEN – Het jongeren campagneteam van Schoon Zeeland gaat de komende weken naar strandbezoekers toe om hen welkom te heten en informatie te geven over zwerfafval. De aftrap was vrijdag op het Nollestrand in Vlissingen. Het team is van woensdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur aanwezig.

1 dag geleden
Internetbode Ravage na eenzijdig ongeval op Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Rond 1:45 uur is een auto tegen een stoplicht gereden op de Koudekerkseweg. De auto kwam met grote snelheid vanaf de Spuikomweg en raakte het voetgangersstoplicht, een verkeersbord, verloor een wiel en kwam enkele honderden meters verder ondersteboven tot stilstand. 

2 dagen geleden
Internetbode Crowdfunding moet mozaïeken Britannia redden

VLISSINGEN - Ook het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen zet zich in voor het behoud van de mozaïeken van Britannia. “Wij zetten ons in voor het behoud van Zeeuws erfgoed in de breedste zin van het woord”, verduidelijkt voorzitter Peter van Druenen. “En daar horen deze iconische mozaïeken uiteraard ook bij.”

2 dagen geleden
Internetbode Is er nog hoop voor de mozaïeken van Britannia?

VLISSINGEN - Het is bepaald niet de eerste keer dat er actie wordt gevoerd voor het behoud van de mozaïeken van hotel Britannia. Eerder beloofde projectontwikkelaar AVV dat de mozaïeken behouden zouden blijven en geïntegreerd zouden worden in de nieuwbouw van het hotel. Maar die belofte is inmiddels gebroken. Erfgoedvereniging Heemschut maakt zich nu sterk om een definitieve oplossing voor de mozaïeken te vinden.

2 dagen geleden
Internetbode ‘De mensen geven hier om elkaar. Dit is mijn stad’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

3 dagen geleden
Internetbode Wielrenner met spoed naar ziekenhuis na ongeval in Oost-Souburg, traumahelikopter ingezet

OOST-SOUBURG - Een wielrenner en een auto hebben vanmiddag een botsing gehad op de Bermweg. Een traumahelikopter landde na het ongeval.

6 dagen geleden
Internetbode Vlissingse ondernemers verwelkomen nieuwe inwoners

VLISSINGEN - De Vlissingse Ondernemers Centrale heeft een welkomstenveloppe voor nieuwe inwoners van de stad samengesteld.

1 week geleden
Internetbode Agnes den Hartogh brengt Ode aan de Schelde

VLISSINGEN - Kunstenares Agnes den Hartogh exposeert in kunstencentrum Filiaal Vlissingen met een kleurrijke ode aan de Schelde. De expositie duurt tot 12 september.In haar tentoonstelling schetst Den Hartogh haar visie op verleden, heden en toekomst van Vlissingen en de Schelde. Tijdens twee open middagen vertelt ze over haar werk en haar inspiraties. De Stichting Museum Scheldewerf is bezig met het inzamelen van geld om de voormalige Verbandkamer van de gemeente te kunnen kopen. Den Hartogh steunt het initiatief en doneert tien procent van de opbrengst van de werken die ze verkoopt aan Museum Scheldewerf. De open middagen worden gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 juli van 14 tot 18 uur. De expositie is verder te zien van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur in Filiaal Vlissingen aan de Walstraat 20.

1 week geleden
Internetbode ‘Als je hier woont hoef je eigenlijk helemaal niet weg’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 week geleden
Internetbode VTV gaat los op de dansvloer

VLISSINGEN - Na een jaar waarin bijna alles wat met binnensport te maken heeft verboden was kon de dansafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging eindelijk weer optreden met publiek, en wat hadden de dansers dat gemist!

1 week geleden
Internetbode Onderstroom blikt terug op geslaagd festival

VLISSINGEN - De Cultuurwerf is tevreden over de speciale corona-editie van het festival Onderstroom. Er was dit jaar geen spontaan straattheater maar wel bijzondere voorstellingen in het Scheldekwartier en de Scheldebuurt. Nagenoeg alle voorstellingen waren uitverkocht.

1 week geleden
Internetbode Blanke vrouw (40) vermist vanaf Steve Bikostraat in Vlissingen

VLISSINGEN - Er is zondagmiddag een 40-jarige vrouw vermist geraakt vanaf de Steve Bikostraat in Vlissingen. Dat meldt de Burgernetmelding die rond 14.00 uur verstuurd is. 

1 week geleden
Internetbode Brand in oefencentrum van Vlissingse brandweer aan Oosterhavenweg

VLISSINGEN - In het oefencentrum van de brandweer aan de Oosterhavenweg in Vlissingen heeft zaterdagavond een brand plaatsgevonden. Hierbij was sprake van flinke rookontwikkeling. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.

1 week geleden
Internetbode ‘Ze kozen er allemaal zelf voor’

NIEUWDORP - ITN Groep in Nieuwdorp, een van de grootste installatiebedrijven van Zeeland, is met recht een familiebedrijf. Niet álle kinderen zijn in de voetsporen van vader en moeder Hans en Miep Niewenhuijse gestapt, maar vijf van hen wel. Reden genoeg om nader kennis te maken met de man die het bedrijf in 1997 oprichtte, en met zijn dochter Jeanneke, die er directeur personeelszaken is.

1 week geleden
Internetbode Wijkcentrum De Burgerij is weer open!

VLISSINGEN - Wijkcentrum De Burgerij aan de Van Hogendorpweg 58a is weer open!

2 weken geleden
Internetbode Film by the Sea zoekt kunstenaar

VLISSINGEN - Filmfestival Film by the Sea is op zoek naar kunstenaars die wonen en werken in Zeeland om een ontwerp te maken voor het artwork van 2022. 

2 weken geleden
Internetbode ‘Eind jaren vijftig waren hier bijna geen huizen te krijgen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 weken geleden
Internetbode Graf grondlegger Schelde wordt mogelijk geruimd

VLISSINGEN - De gemeente is voornemens om de voormalige begraafplaats aan de Vredehoflaan te ruimen. Uiteraard niet de joodse begraafplaats maar de begraafplaats Vredehof die tussen 1902 en 1924 in gebruik was. Er resteert slechts een handjevol zerken van de voormalige begraafplaats, waaronder het graf van ingenieur William Hamilton Martin, een van de grondleggers van scheepswerf De Schelde.

2 weken geleden
Internetbode Luuk Roozeboom: ‘De huis-aan-huiskranten hebben het zwaar’

VLISSINGEN - In 2010 werden er wekelijks nog 14 miljoen huis-aan-huiskranten gedrukt en bezorgd door heel Nederland. Vandaag de dag zijn dat er nog 8 miljoen. Iedere week een gratis huis-aan-huiskrant ontvangen is dan ook niet meer vanzelfsprekend, want het zijn zware tijden voor de huis-aan-huisbranche. Zo zijn onlangs De Bevelander en Faam uit de markt gehaald.

2 weken geleden
Internetbode Auto in Vlissingen total-loss nadat hij vlam vatte op parkeerterrein Albert Heijn

VLISSINGEN - Een auto heeft zaterdagmiddag vlam gevat op het parkeerterrein bij een Albert-Hein in Vlissingen. Doordat de politie snel ter plaatse was, kon er al geblust worden met een schuimblusser. Ondanks dat is de auto total-loss verklaard.  

2 weken geleden
Internetbode Gewonde bij wielrennerswedstrijd aan Ritthemsestraat

RITTHEM - De hulpdiensten zijn vanmiddag om 14:15 uur met spoed opgeroepen voor een ernstig ongeval aan de Ritthemsestraat. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden voor het incident opgeroepen. 

2 weken geleden
Internetbode Woonzorgcentrum aan Oranjeplein wordt Zeeuws dorpje

OOST-SOUBURG - Na bijna tien jaar van overleg en zoeken naar een goede locatie, is de bouw van het woonzorgcentrum op de hoek van het Oranjeplein en de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg begonnen. De groene stelling op het bouwterrein boort honderdtwintig meter diep bronnen in de grond aan voor de koude-warmteopslag. De realisatie van het complex met 96 verpleegeenheden en zestien huurappartementen, dat zorgorganisatie WVO Zorg laat bouwen ter vervanging van zorgcentrum De Zoute Viever aan de Dongestraat, duurt zo’n twee jaar. “We zijn afhankelijk van de weersomstandigheden”, vertelt bouwadviseur Peter Morsink. “Als het hard waait, kan een kraan niet draaien en kun je niets doen. Pas als het gebouw wind- en waterdicht is, kun je met redelijke zekerheid een oplevertermijn noemen.”

3 weken geleden
Internetbode Gezonde voeding in ziekenhuis

GOES - Ziekenhuis Adrz heeft zich, samen met acht andere ziekenhuizen in Nederland, aangesloten bij de Goede Zorg Proef Je. Dit is een project van Alliantie Voeding in de Zorg.

3 weken geleden
Internetbode Ondernemers Vlissingen introduceren eigen Munt aan Zee

VLISSINGEN - Vlissingse ondernemers brengen in december en Vlissingse munt in omloop: Munt aan Zee. De munt is bedoeld om de plaatselijke ondernemers te ondersteunen en te stimuleren dat Vlissingers in hun eigen stad gaan winkelen.

3 weken geleden
Internetbode Gemeente keert opnieuw Haags cultuurgeld uit

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft voor de tweede keer geld vanuit Den Haag gekregen ter ondersteuning van de culturele sector. In totaal heeft de gemeente dit keer 201.000 euro ontvangen aan coronasteun, hiervan is vooralsnog 86.000 euro uitgekeerd.

3 weken geleden
Internetbode ‘Van havenarbeiders tot internationale studenten’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

3 weken geleden
Internetbode Na dertig jaar afscheid van café Albatros

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag was de laatste dag van Yvonne en Klaas van Belzen in hun café Albatros aan het Beursplein. Na dertig jaar was het mooi geweest. De zaak is verkocht en Yvonne en Klaas gaan genieten van een welverdiend pensioen.

3 weken geleden
Internetbode Rijksrecherche onderzoekt neerschieten verdachte in Vlissingen

VLISSINGEN - De Rijksrecherche onderzoekt het neerschieten van een verdachte door een agent maandag in de Jozef Israelslaan in Vlissingen.

3 weken geleden
Internetbode Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

VLISSINGEN - De brandweer is op zoek naar nieuwe vrijwillige brandweerlieden. Ook de jeugdbrandweer kan nieuwe leden gebruiken. “Dat is voor ons echt een kweekvijver voor toekomstige brandweermannen en -vrouwen”, vertelt brandweerman Chris van Nijf.

3 weken geleden
Internetbode Rommelmarkt Vrienden Muziekvereniging Vlissingen

VLISSINGEN - De Stichting Vrienden van de Muziekvereniging Vlissingen (voorheen van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen te Vlissingen) ondersteunt de muziekvereniging al sedert haar oprichting op 28 april 1990.

3 weken geleden
Internetbode Vlissingen centraal bij Festival Onderstroom

VLISSINGEN - Dit jaar brengt Festival Onderstroom van 9 t/m 11 juli meerdere voorstellingen waaronder een paar producties die speciaal voor het festival en voor Vlissingen zijn gemaakt. Zowel oude rotten als jonge theatermakers werden door het festival gevraagd om een theatervoorstelling te maken.

3 weken geleden
Internetbode Kartteam wint elfde race seizoen 2019-2020

VLISSINGEN - In Middelburg is op 21 juni de elfde race van het Zeeuws Indoor Kart-kampioenschap voor teams seizoen 2019-2020 gereden. Dit is weer de eerste race na de corona stop.

3 weken geleden
Internetbode Zeeuwse schilders houden finissage in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Vijf Zeeuwse kunstenaars exposeren deze maand bij Art Gallery Arsis aan het Zusterplein in Bergen op Zoom. Zondag is de laatste dag en is er van 13 tot 17 uur een finissage in de galerie.

3 weken geleden
Internetbode Vanaf vandaag nóg een stukje meer open: dit zijn de versoepelingen

VLISSINGEN - Stap 4 van het openingsplan van de overheid gaat vanaf vandaag in. Alle deuren zijn vanaf vandaag weer open, wel blijft de anderhalve meter afstand de allesbepalende norm. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.  

4 weken geleden
Internetbode Elle van Rijn signeert bij boekhandel ‘t Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Elle van Rijn komt zaterdag 3 juli naar boekhandel ‘t Spui om te vertellen over haar boek De Crèche en te signeren.

4 weken geleden
Internetbode Folkert van Surksum (14) gaat naar het WK Optimist

VLISSINGEN - Folkert van Surksum (14) gaat deze zomer naar het wereldkampioenschap Optimist op het Gradameer in Italië. Eerder deze maand werd hij tweede van de Nederlandse selectie Optimisten en kwalificeerde zich daarmee voor het WK. “Het zal toch lastig worden”, vertelt Folkert. “De wind kan daar op het Gradameer ineens draaien. Maar we trainen er nog vier dagen voordat het WK begint.”

1 maand geleden
Internetbode Protest voor aanvang raadsvergadering over Nollebos

VLISSINGEN - Voor aanvang van de raadsvergadering in Vlissingen lieten verontruste Vlissingen wederom van zich horen op het Stadhuisplein. Vanavond wordt het politieke debat gevoerd over de toekomst van het Nollebos en valt er wellicht eindelijk een besluit.

1 maand geleden