Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

woensdag 27 mei 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Ook mondkapje verplicht op fietsvoetveer

VLISSINGEN - Passagiers van de Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens zijn vanaf maandag (1 juni) verplicht een mondkapje te dragen als zij 13 jaar of ouder zijn.

23 uur geleden
Internetbode Bruggen en sluizen in Kanaal door Walcheren weer vaker open

MIDDELBURG - De bruggen en sluizen in het Kanaal door Walcheren gaan vanaf maandag (1 juni) vier in plaats van twee keer per dag open.

1 dag geleden
Internetbode Xem, Mees en David kunnen weer de baan op

VLISSINGEN - Steppen en skaten mag sinds vorige week weer in het Nollebos in Vlissingen. De gemeente Vlissingen heeft de skatebaan in het bos heropend en daar zijn David, Mees en Xem heel blij mee.

1 dag geleden
Internetbode Provincie steunt cultuursector met 4,3 miljoen euro

MIDDELBURG - De provincie komt met een stimuleringsfonds voor de culturele sector in Zeeland.

1 dag geleden
Internetbode Nieuwe fietstunnel dicht tot begin juli

VLISSINGEN - De nieuwe fietstunnel in de Poortersweg, bij de stadsentree van Vlissingen, is sinds maandag dicht. Pas begin juli kunnen fietsers en voetgangers de tunnel weer gebruiken.

1 dag geleden
Internetbode Marco Stroo zet schrijfwedstrijd met positief einde op

VLISSINGEN – Marco Stroo heeft een schrijfwedstrijd opgezet met het thema sprookjes. Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Uitgeverij Keytree een bundel uitgeven. “Schrijven is leuk om te doen en een goede afleiding wanneer je je zorgen maakt”, zegt Stroo. “Het geeft hoop, zeker als het een goed einde is waarnaar je toe schrijft.”

2 dagen geleden
Internetbode Politie arresteert drie personen in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft maandagochtend rond 06.00 uur in Vlissingen drie personen gearresteerd.

2 dagen geleden
Internetbode Meer terrasruimte voor Vlissingse horeca

VLISSINGEN - Horecaondernemers krijgen van de gemeente Vlissingen vanaf maandag 1 juni 12.00 uur tijdelijk meer ruimte voor hun terrassen.

2 dagen geleden
Internetbode Dertiende editie Nationale Buitenspeeldag gaat door

GOES - Buiten spelen is en blijft gezond. Ook nu. Televisiezender Nickelodeon en Jantje Beton organiseren woensdag 10 juni daarom voor de dertiende keer de Nationale Buitenspeeldag.

4 dagen geleden
Internetbode Klustip: 'Een nieuw slot kost minder dan een inbraak'

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd in en om het huis moet doorbrengen, wordt er meer geklust dan normaal. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

5 dagen geleden
Internetbode Drukte bij Zeeuwse stranden tijdens zonovergoten Hemelvaartsdag

ZEELAND - Op deze zonovergoten Hemelvaartsdag trekken veel Nederlanders er op uit. Dit zorgt echter voor veel drukte op de Nederlandse stranden. Zo ook in Zeeland.

6 dagen geleden
Internetbode Rijbaan richting Vlissingen dicht na ongeval op A58: file van meer dan uur

VLISSINGEN - Op de A59 van Bergen op Zoom naar Vlissingen is donderdagochtend een ongeval gebeurd. Hierdoor is de rijbaan dicht. Dit zorgt voor een vertraging van een uur.

6 dagen geleden
Internetbode Dertig maanden cel geëist voor dodelijk ongeval Sottegemstraat

VLISSINGEN - De officier van justitie eist woensdag 30 maanden cel tegen de 38-jarige verdachte van het dodelijke ongeval in Vlissingen in de nieuwjaarsnacht van 2019. Hierbij is een 24-jarige fietser aangereden. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

1 week geleden
Internetbode Gemeente onderzoekt schikking met Rederij Dijkhuizen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen onderzoekt of zij samen met Rederij Dijkhuizen tot een schikking kan komen over de verloren rechtszaak over een ligplaats in de binnenhaven.

1 week geleden
Internetbode Zeeuwen kunnen voortaan in Goes herstellen van stamceltransplantatie

GOES - Zeeuwse patiënten die moeten herstellen van een stamceltransplantatie kunnen dat voortaan in het Adrz doen.

1 week geleden
Internetbode Man aangehouden in Kasteelstraat vanwege drugs

VLISSINGEN - Een 40-jarige man is maandagavond aangehouden in de Kasteelstraat in Vlissingen.

1 week geleden
Internetbode 'We hebben het nog ontzettend goed samen'

VLISSINGEN - Piet en Lida de Waal uit Vlissingen zijn zestig jaar getrouwd. Hun buren vonden dat dat niet ongemerkt voorbij mocht gaan en zette het echtpaar in het zonnetje, ondanks alle beperkingen die deze tijd met zich meebrengt.

1 week geleden
Internetbode 'Een breed beeld van de samenleving tijdens coronacrisis'

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief heeft al tientallen items van particulieren ontvangen over de coronacrisis in Zeeland. Deze periode heeft een grote impact op de samenleving. Het Zeeuws Archief denkt dan ook dat het goed is om er zo veel mogelijk over te bewaren.

1 week geleden
Internetbode Waterschap vergadert deze maand digitaal

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen vergadert vanaf volgende week digitaal.

1 week geleden
Internetbode 'Elektrisch koken met hulp van de zon'

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd thuis moet doorbrengen, wordt er meer geklust. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

1 week geleden
Internetbode Auto uitgebrand op Beckerstraat in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de Beckerstraat in Vlissingen is woensdagnacht een personenauto volledig in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.Een buurman ontdekt de brand rond 04.45 uur en sloeg vervolgens alarm. De brandweer van Vlissingen rukte met spoed uit om te blussen, maar de vlammen hadden de auto al grotendeels verwoest. Ook stond inmiddels een deel van een schutting in brand. De auto stond namelijk op een oprit tussen een woning en een brandgang.Volgens de eigenaar van het voertuig is er hoogstwaarschijnlijk sprake van brandstichting. Recent zou aan diens adres een bedreiging zijn gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er is niemand gewond geraakt.

1 week geleden
Internetbode 'Dat druist in tegen mijn gevoel van gastheerschap'

GOES - De artsen en verpleegkundigen van Adrz zetten momenteel alles op alles in de strijd tegen het coronavirus. Zij zijn echter niet de enigen in het ziekenhuis die overuren draaien. Achter de mannen en vrouwen in de frontlinie staat een grote groep mensen die alles uit de kast haalt, zodat de ziekenhuiszorg optimaal draait in deze vreemde tijden. De komende vier weken laat Weekblad de Bode die mensen zien. In deze laatste aflevering is het woord aan Hans Peeters, teamleider facilitaire services en voeding.

1 week geleden
Internetbode Zeeuwse stations krijgen zichtbare coronamaatregelen

VLISSINGEN - NS en ProRail brengen donderdag op de stations in Zeeland zichtbare zichtbare coronamaatregelen aan.

1 week geleden
Internetbode 'Blond op Bonaire' is nieuwe thriller van Ellen de Vriend

VLISSINGEN - Schrijver Ellen de Vriend uit Vlissingen heeft vorige week weer een nieuw boek uitgebracht: ‘Blond op Bonaire'.

2 weken geleden
Internetbode Politie haalt drie Polen uit de trein in Vlissingen

VLISSINGEN - In een trein in Vlissingen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie Poolse mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat ze weigerden de coupé te verlaten waarin ze verbleven.

2 weken geleden
Internetbode 'Ik ben Vlissingen' laat kleurrijk en divers Vlissingen zien

VLISSINGEN - Het moest er een keer van komen. Helge Prinsen en Ruben Oreel hebben, ruim vijf jaar nadat Prinsen is begonnen met de serie in de Vlissingse Bode, hun mooiste portretten gebundeld. Het boek ‘Ik ben Vlissingen’ is vorige week verschenen. De bijna 97-jarige Annie Ter Meulen, die vroeger met haar man een sigarenzaak runde in de Walstraat, kreeg het eerste exemplaar.

2 weken geleden
Internetbode Bevolkingsonderzoeken naar borst- en darmkanker weer opgestart

HOOGERHEIDE - De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker worden weer opgestart. De bevolkingsonderzoeken waren tijdelijk stopgezet als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

2 weken geleden
Internetbode Werkgroep stopt met organiseren koopvaardijherdenking

VLISSINGEN - De werkgroep die de herdenking voor de koopvaardij en zeevarenden organiseert in Vlissingen geeft er de brui aan.

2 weken geleden
Internetbode PSR wil mozaïek gymzaal behouden

OOST-SOUBURG - De Partij Souburg-Ritthem (PSR) vraagt het Vlissingse college van burgemeester en wethouders wat er gebeurt met het mozaïek op de te slopen gymzaal aan de Jan de Priesterstraat.

2 weken geleden
Internetbode Oorlogsroman begint in Vlissingen

VLISSINGEN – Het verhaal van de op 1 mei verschenen roman ‘Wouter – van student tot onderduiker’ begint bij zeevaartschool De Ruyter in Vlissingen, in de zomer van 1941. Jacques Roeland (68) uit Gorinchem is gepensioneerd basisschooldocent en debuteert met dit boek als schrijver.

2 weken geleden
Internetbode Kind aangereden in Oost-Souburg; veroorzaker rijdt door

OOST-SOUBURG - Op de kruising van de Oosterscheldestraat en de Westerscheldestraat in Oost-Souburg is vrijdag rond 16.15 uur een kind op een fiets aangereden door een motorrijder. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden.

2 weken geleden
Internetbode Nollebos in bruidstooi

VLISSINGEN - Deze dagen is ons Nollebos op haar mooist! Het is werkelijk een feest om er nu te wandelen.

2 weken geleden
Internetbode Inbrekerswerktuigen en mes aangetroffen bij controle automobilist in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een surveillance op de President Rooseveltlaan in Vlissingen heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag inbrekerswerktuigen en een mes in een auto gevonden. De bestuurder, een 22-jarige man uit Vlissingen, is aangehouden.

2 weken geleden
Internetbode Rita Carol maakt lied om mensen te bemoedingen

OOST-SOUBURG – Rita Carol uit Oost-Souburg heeft met hulp van haar kinderen een videoclip gemaakt bij haar lied ‘Zolang jij rondzingt, zing ik terug’. Ze schreef het nummer om de angst voor het coronavirus af te zwakken en mensen te helpen om het gevoel een positieve kant op te zingen.

2 weken geleden
Internetbode 'Het magazijn leek wel een commandocentrum'

GOES - De artsen en verpleegkundigen van Adrz zetten momenteel alles op alles in de strijd tegen het coronavirus. Zij zijn echter niet de enigen in het ziekenhuis die overuren draaien. Achter de mannen en vrouwen in de frontlinie staat een grote groep mensen die alles uit de kast haalt, zodat de ziekenhuiszorg optimaal draait in deze vreemde tijden. De komende vier weken laat Weekblad de Bode die mensen zien. Deze week is René van Dalen aan de beurt, teamleider logistiek en facilitair.

2 weken geleden
Internetbode Dax Hovius geeft eerste anderhalve meter-sessie in De Piek

VLISSINGEN - Dax Hovius geeft de eerste anderhalve meter-sessie van De Piek in Vlissingen.

3 weken geleden
Internetbode Wel shirts, nog geen jubileumfeest voor Vlissingse scouts

VLISSINGEN – Voor de Vlissingse Scheldezwervers had het tweede weekend van april in het teken moeten staan van het 75-jarig jubileum. Door de coronacrisis viel dat feest voor de scouts in het water. Maar lang bij de pakken neerzitten, doen ze liever niet. Ze besloten de jubileumshirts op veilige afstand symbolisch te bezorgen bij leden van de vereniging.

3 weken geleden
Internetbode Minister Kaag houdt verkorte Van Randwijklezing

VLISSINGEN - Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking houdt dinsdag (5 mei) om 11.00 uur een korte voordracht over vrijheid en verdraagzaamheid.

3 weken geleden