Naturisten officieel verhuisd naar De Schone Waardin

Internetbode

RITTHEM - Camping Zeelandia viert zondag (26 mei) haar verhuizing naar De Schone Waardin, achter de zeedijk bij Ritthem.

25 May 11:25

Man mishandelt jongen en bespuugt Vlissingse vrouw

Internetbode

VLISSINGEN - Een 39-jarige vrouw uit Vlissingen heeft aangifte gedaan tegen een man die haar in het gezicht heeft gespuugd.

25 May 11:09

Veel ambachten te zien bij folkloristische markt in Vlissingen

Internetbode

VLISSINGEN - De VOC (Vlissingse Ondernemers Centrale) houdt zaterdag (25 mei) haar eerste toeristenmarkt in Vlissingen. In de Lange Zelke zijn vele kramen met ambachten - twee keer zoveel als voorgaande jaren - en allerlei mooie aankopen te vinden.

24 May 12:50

Oost-Souburg maakt zich op voor Karolingenmarkt

Internetbode

OOST-SOUBURG - Kraampjes, muziek en kinderactiviteiten. Het zijn een paar van de vaste elementen van de Karolingenmarkt. Zaterdag is het weer tijd voor het leukste feestje van Oost-Souburg.

23 May 7:26

‘Alle punten uit ons eerste programma zijn gerealiseerd’

Internetbode

OOST-SOUBURG - Wie anders dan Dick Schinkel is het eerste erelid van de Partij Souburg-Ritthem? Tijdens de algemene ledenvergadering kreeg hij een speldje van goud en zilver, als dank voor zijn vele werkzaamheden voor de dorpen én de partij. In 2001 stond hij aan de wieg van wat nu de grootste partij is in de gemeenteraad van Vlissingen.

23 May 6:50

Plannen voor groot zonnepark bij Ritthem?

Internetbode

RITTHEM - Zijn er plannen voor een twintig hectare groot zonnepark bij Ritthem, met windmolens tot 150 meter hoog? De Partij Souburg-Ritthem (PSR) stelt hierover schriftelijke vragen aan het Vlissingse college van burgemeester en wethouders.

22 May 7:25

Gemeente verwijdert grafbedekkingen op Noorderbegraafplaats

Internetbode

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen laat in dit tweede kwartaal van 2020 de gedenktekens en beplanting verwijderen van de graven met de nummers 1 tot en met 118 op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen. De stoffelijke resten laat ze in een later stadium uitgraven.

20 May 14:14

Dode bij verkeersongeval op Sloeweg Noord

Internetbode

RITTHEM - Bij een aanrijding tussen drie voertuigen op de Sloeweg Noord (N254) bij Ritthem is vrijdag een persoon om het leven gekomen.

17 May 13:25

Nieuwe Dokbrug draagt gedicht van Wim Hofman

Internetbode

VLISSINGEN - In het gemeentehuis van Vlissingen is donderdagavond het ontwerp voor de nieuwe Dokbrug in het Scheldekwartier gepresenteerd. Op de onderkant van de brug is straks het gedicht 'Waar zijn onze schepen?' van Wim Hofman te lezen.

17 May 6:02

Aanpak voor opruimen asbestdaken

Internetbode

VLISSINGEN - De eigenaren van woningen en bedrijfspanden met mogelijk asbestdaken krijgen een brief van de gemeente Vlissingen. Hierin wijst ze hen op de wettelijke plicht om deze daken voor 2025 te verwijderen. Het gaat in de gemeente Vlissingen om 2440 adressen, waarvan 1080 particuliere eigendommen.

16 May 9:41

Film by the Sea presenteert artwork voor editie 2019

Internetbode

VLISSINGEN - 'Een iconisch Zeeuws Meisje, staand voor een woelige zee met een boek in haar handen en linten die als filmstroken om haar heen wapperen.' Zo omschrijft directeur Jan Doense van Film by the Sea het donderdag gepresenteerde artwork voor de nieuwe editie van het Vlissingse filmfestival.

16 May 7:52

Sint Jacobskerk zet de deuren deze zomer weer open

Internetbode

VLISSINGEN - De Sint Jacobskerk in Vlissingen zet de deuren deze zomer weer open voor publiek.

16 May 5:24

SGP niet blij met plan om toeristenbelasting te heffen voor schepen

Internetbode

VLISSINGEN - De SGP in de gemeenteraad van Vlissingen is niet blij met het voornemen om toeristenbelasting te heffen voor schepen die een nacht aan wal liggen.

15 May 7:02

Provincie en Vlissingen willen om tafel met Den Haag over marinierskazerne

Internetbode

VLISSINGEN - Het provinciebestuur en de gemeente Vlissingen willen nog deze maand om tafel met staatssecretaris Barbara Visser over de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Dat vragen ze in een brief aan haar.

14 May 13:17