Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 27 juli 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

14 uur geleden
Internetbode Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

18 uur geleden
Internetbode Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Internetbode Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Internetbode Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Internetbode Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Internetbode Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden
Internetbode Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

5 dagen geleden
Internetbode Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

5 dagen geleden
Internetbode Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

1 week geleden
Internetbode Acteur Raymond Thiry ontvangt Career Achievement Award bij Film by the Sea

VLISSINGEN - Raymond Thiry ontvangt op zondag 8 september in Vlissingen de Career Achievement Award van de 26e editie van het festival Film by the Sea. Dat vindt van 6 tot en met 15 september plaats in Vlissingen en diverse andere Zeeuwse steden. 'De 64-jarige acteur, die beroemd werd met zijn vertolkingen van bikkelharde mannen met (soms) een klein hartje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse film- en televisiewereld', schrijft de festivalorganisatie in een persbericht. Thiry verwierf onder meer bekendheid met zijn rol van 'Luther' in de succesvolle misdaadserie Penoza.

1 week geleden
Internetbode 'Met de speciale markten bieden we mensen een stukje vertier'

MIDDELBURG - De liefde voor de markt is Helena Schets met de paplepel ingegoten. Haar vader was marktkoopman, ze staat zelf op de markt met de Notenexpres en maakt onderdeel uit van de organisatie Speciale Markten Zeeland. Helena: 'Als het markt is gebeurt er wat in een dorp of een stad.'

1 week geleden
Internetbode Eerste reggaefestival in het Nollebos

VLISSINGEN - Op zaterdag 20 juli wordt de eerste editie van het nieuwe reggaefestival Reggae Rhapsody gehouden op het terrein bij de voormalige sauna in het Nollebos. Vanaf 14 uur treden acht reggaeartiesten op. Het festival wordt georganiseerd door Kenneth en Ingrid Engeldal van de Stichting Cultuur Educatie Muziek Advies (SCEMA).

1 week geleden
Internetbode Politie bemiddelt bij verkeersruzie parkeerterrein Gamma Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is dinsdagavond ingezet voor een ongeluk die ontaarde in een verkeersruzie ter hoogte van de Gamma te Vlissingen.

1 week geleden
Internetbode Inbraak bouwkeet Vlissingen, twee fietsen inbeslaggenomen

VLISSINGEN - De politie is gisteravond met meerdere eenheden ingezet voor een inbraak aan de Van de Bossestraat in Vlissingen. De politie heeft twee fietsen in beslag genomen.

1 week geleden
Internetbode Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

1 week geleden
Internetbode Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

1 week geleden
Internetbode Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

2 weken geleden
Internetbode Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

2 weken geleden
Internetbode Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

2 weken geleden
Internetbode Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

2 weken geleden
Internetbode BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

2 weken geleden
Internetbode Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

2 weken geleden
Internetbode Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

2 weken geleden
Internetbode Documentaire over Vlissingen-verzamelaar Michiel Snoek

Hij is oud-apotheker, oprichter van zowel de Stichting Vesting Vlissingen als het 6 april Comité, data-analist, ondernemer, verwoed verzamelaar en bovenal illustere Vlissinger: Michiel Snoek. Genoeg ingrediënten voor een boeiende film, moet documentairemaker Riko 't Gilde hebben gedacht. En niets bleek minder waar tijdens de besloten vertoning van de film 'Vlissinger Michiel' in CineCity vorige week dinsdag.

2 weken geleden
Internetbode FNV uit wederom kritiek op Vlissings armoedebeleid

VLISSINGEN - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 3 juli heeft mevrouw C. van der Meulen, secretaris van Stichting Jurojin, namens Kitty Jong, vicevoorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), scherpe kritiek geuit op het financiële beleid van de gemeente. Volgens Van der Meulen gaat dit beleid ten koste van een grote groep kwetsbare bewoners.

2 weken geleden
Internetbode Koninklijk paar komt naar Vlissingen

VLISSINGEN - Op dinsdag 27 augustus brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan Walcheren. Dit streekbezoek staat geheel in het teken van de duurzame toekomst van de Zeeuwse Delta, waarbij ontwikkelingen en samenwerkingen op het gebied van toerisme, natuur en wonen centraal staan. Het koninklijk paar zal hierbij onder andere Vlissingen, Middelburg, Veere, Serooskerke en Domburg aandoen.

2 weken geleden
Internetbode Speelstad gaat definitief door in Weyevliet

VLISSINGEN - De vijftigste editie van Speelstad Vlissingen kan van maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus definitief plaatsvinden op de nieuwe locatie Weyevliet. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

3 weken geleden
Internetbode North Sea Port sluit zich aan bij 'havenregisseur' Portbase

VLISSINGEN - North Sea Port heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Portbase, waarmee de havens van Vlissingen en Terneuzen nu volledig geïntegreerd zijn in het Port Community System (PCS). Deze aansluiting betekent dat data uit de logistieke keten in deze Zeeuwse havens voortaan door alle Nederlandse zeehavens kunnen worden geraadpleegd en hergebruikt, wat de efficiëntie en eenvoud voor klanten aanzienlijk vergroot.

3 weken geleden
Internetbode Willem Murre: 'De missie is volbracht'

VLISSINGEN - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het beeld 'Mannen tussen Staal 'staat eindelijk op zijn definitieve plek. Initiatiefnemer Willem Murre is er met zijn stichting sinds 1999 mee bezig geweest. Het beeld staat nu op de plek van de voormalige hellingbaan in park 'de Helling'. Vrijdag wordt het park feestelijk geopend en het beeld officieel onthuld, dan is het werk van Murre voltooid. "De missie is volbracht," zegt hij tevreden.

3 weken geleden
Internetbode Komend weekend toch nog straattheater in Vlissingen

VLISSINGEN - Poppodium de Piek organiseerde het afgelopen weekend al een geslaagde eerste editie van Piekstroom in een poging het gemis van festival Onderstroom te verzachten. De Vlissingse Ondernemers Centrale (VLOC) doet het komend weekend nog eens dunnetjes over met straattheater in de binnenstad. 

3 weken geleden
Internetbode Directeur Jan Leo van Deemter neemt afscheid van l'escaut

VLISSINGEN - Directeur-bestuurder Jan Leo van Deemter van l'escaut heeft vorige week afscheid genomen van de woningcorporatie tijdens een bijeenkomst in de Machinefabriek. "Ik ben niet zo van het afscheid nemen maar meer in het verbinden," sprak hij tijdens de bijeenkomst. "We zijn hier met bobo's en ik ben zelf eigenlijk ook een bobo. We kregen het idee voor een social sofa die beplakt moet worden met mozaïek. Dus we gaan de handen uit de mouwen steken en samen aan de slag om iets aan de stad bij te dragen."

3 weken geleden
Internetbode Nieuwe directe treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant vanaf 2026

VLISSINGEN - Vanaf de dienstregeling van 2026 worden Zeeland en Noord-Brabant beter met elkaar verbonden door een nieuwe directe treinverbinding. De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan de huidige lijn tussen Vlissingen en Roosendaal laten doorrijden naar Zwolle. Deze ontwikkeling is het resultaat van afspraken tussen de Provincie Zeeland, NS, spoorbeheerder ProRail, en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De afspraken maken deel uit van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen', bedoeld ter compensatie voor het niet realiseren van de marinierskazerne in Vlissingen.

3 weken geleden
Internetbode V.C. Vlissingen benoemt Willem van der Hoofd tot erelid

VLISSINGEN - Het bestuur van V.C. Vlissingen heeft tijdens de algemene ledenvergadering eerder deze week Willem van der Hoofd benoemd tot erelid. Voorzitter Johan de Visser overhandigde het scheidend bestuurslid een speciaal voor hem gemaakt kunstwerkje. In zijn speech roemde De Visser de lange staat van dienst van Willem van der Hoofd, die zichtbaar geëmotioneerd was. 

3 weken geleden
Internetbode L'escaut bouwt negen nieuwe woningen in de Rooie Buurt

VLISSINGEN - Dinsdagochtend 25 juni ondertekenden l'escaut en Bouwbedrijf V&V Bouw een overeenkomst voor de nieuwbouw in de Verkuijl Quakkelaarstraat, waarmee een belangrijk project in de Rooie Buurt begint.

4 weken geleden
Internetbode Westerschelde Ferry vaart maar één keer per uur

VLISSINGEN - Vanwege een technische storing vaart de Westerschelde Ferry tot morgen met een uurdienstregeling.

4 weken geleden
Internetbode Sculptuur 'Slaaf' en Bureau Mama Africa maken rondreis door Walcheren

VLISSINGEN - Tot en met maandag 1 juli maakt de sculptuur 'Slaaf' van beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop uit Vlissingen een rondreis door verschillende Walcherse steden. De reis begon op maandag 24 juni bij het Zeeuws Slavernijmonument op de Balans in Middelburg. Sindsdien reist de sculptuur door andere steden op Walcheren. De rondreis eindigt op maandag 1 juli op Boulevard Bankert in Vlissingen.

4 weken geleden
Internetbode De Piek brengt reuring in de stad met Piekstroom

VLISSINGEN - Het is al jarenlang een traditie in poppodium De Piek: tijdens het festival Onderstroom vond de afterparty 'Nachtstroom' steevast plaats in De Piek. "Maar nu is er geen Onderstroom," vertelt Kelly Verbeem, vrijwilligster bij het poppodium. "En zonder party kan er natuurlijk ook geen afterparty zijn. Daarom hebben we besloten om zelf iets te organiseren in plaats van Onderstroom: Piekstroom."

4 weken geleden