Internetbode

Nieuwe werksessie over Nollebos op 30 september

11:23

VLISSINGEN - In het stadhuis in Vlissingen vindt maandagavond 30 september een derde werksessie plaats over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen.

Tweede Vaart van Vlissingen kent vele categorieën

Internetbode

VLISSINGEN - Op zondag 22 september vindt voor de tweede keer de Vaart van Vlissingen plaats. Dit is een loopevenement met vele categorieën, voor zowel jong als oud en voor zowel de gevorderde als beginnende (hard)loper.

9:39

Coming Out dag uitgebreid gevierd op 11 oktober

Internetbode

VLISSINGEN - In bioscoop Cinecity in Vlissingen vindt vrijdag 11 oktober, Internationale Coming Out dag, een uitgebreid programma plaats over de acceptatie van alle seksuele voorkeuren en genderdiversiteit. In het bijzijn van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt de vernieuwde website Iedereenisanders.nl gelanceerd. Tijdens de viering, waarbij ook commissaris van de koning in Zeeland Han Polman aanwezig is, wordt verder de Zeeuwse Parel uitgereikt en de reizende foto-expositie Queer! geopend.

16 Sep 10:41

'Blijf actief en onder de mensen'

Internetbode

VLISSINGEN - Deze weken portretteert de Vlissingse Bode de inwoners die bij de lintjesregen in april een koninklijke onderscheiding ontvingen. Eén van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: Dick van den Bout. Met zijn verhaal sluit deze rubriek af.

13 Sep 10:36

College wil vier lege panden slopen

Internetbode

VLISSINGEN - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, worden vier voormalige verenigingsgebouwen aan de Ridderspoorlaan en het Baskensburgplein in Vlissingen en aan de Middelburgsestraat in Oost-Souburg zo snel mogelijk gesloopt.

12 Sep 12:41

Filmvertoning 'Jaws' op Vlissingse Badstrand

Internetbode

VLISSINGEN - Op een groot scherm is zondagavond (15 september) de filmklassieker 'Jaws' te zien vanaf het Badstrand in Vlissingen. Deze gratis toegankelijke openluchtvoorstelling is onderdeel van filmfestival Film by the Sea.

12 Sep 10:01

Vredesweek wil ‘verbinden over grenzen’

Internetbode

VLISSINGEN - Op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, begint de jaarlijkse Vredesweek van de landelijke organisatie PAX. Ook op Walcheren zijn er activiteiten. Het thema van de Vredesweek is dit jaar ‘Vrede verbindt over grenzen’.

12 Sep 7:18

Zang, muziek en dans tijdens Folklore Festival Walcheren

Internetbode

OOST-SOUBURG - Aanstaande vrijdag is er al een avondvullend programma, maar zaterdag opent burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen de negentiende editie van Folklore Festival Walcheren in Oost-Souburg officieel. In de Karolingische Burg zijn dit weekeinde zangers, muzikanten en dansers uit heel Nederland en zelfs daarbuiten te zien en te horen. Uiteraard treden zij op in klederdracht.

11 Sep 9:51

Vlissinger slaat plaatsgenoot (73) knock-out

Internetbode

VLISSINGEN - Een bewoner van de Breewaterstraat in Vlissingen is maandagavond opgepakt op verdenking van het knock-out slaan van een 73-jarige plaatsgenoot.

10 Sep 8:15

Vijf politieke partijen houden bijeenkomst over problemen binnenstad

Internetbode

VLISSINGEN - Vlissingse gemeenteraadsleden van CDA, PvdA, POV, SGP en VVD houden dinsdagavond 8 oktober een bijeenkomst om met inwoners te praten over het verbeteren van de leefbaarheid in de binnenstad. ‘De overlast moet de stad uit”, stellen de vijf partijen.

06 Sep 9:18

Voorleesactie opent prijsvraag over energietransitie

Internetbode

OOST-SOUBURG – Alle basisscholen in Zeeland krijgen het boek 'De kracht van Zeeuwse energie' van de Young Energy Society Challenge (YESC). Het boek bevat verhalen en lesmateriaal waarmee kinderen zich kunnen verdiepen in de energietransitie. Fossiele brandstoffen raken op, maar wat moeten we dan? De bijbehorende prijsvraag daagt de jeugd uit om na te denken over energiegebruik en energiewinning in de toekomst.

06 Sep 8:20

Nog twee maanden slechts één veerboot tussen Vlissingen en Breskens

Internetbode

VLISSINGEN - De veerboot Prins Willem-Alexander is voorlopig uit de vaart.

05 Sep 6:54

Vlissingen zet vaart achter Claverveld

Internetbode

WEST-SOUBURG - Vanwege de populariteit van fase een maakt de gemeente Vlissingen voort met fase twee van nieuwbouwwijk Claverveld bij West-Souburg. Onder meer op basis van suggesties van omwonenden en potentiële woningkopers is een schetsplan voor het project met ongeveer 75 huizen gemaakt.

04 Sep 14:59

Persoon aangehouden na overtreden gebiedsverbod Aagje Dekenstraat

Internetbode

VLISSINGEN - De politie heeft gistermiddag een persoon aangehouden aan de Aagje Dekenstraat na een overlastmelding. Hij had een gebiedsverbod en had zich hier niet aan gehouden.

04 Sep 7:24

Vlissingse sportvelden nog te droog voor gebruik

Internetbode

VLISSINGEN - Een groot deel van de Vlissingse sportvelden is door de droogte van de afgelopen tijd nog niet bespeelbaar. 'Daarom is nu met de verenigingen afgesproken de natuurgrasvelden niet te bespelen tot zaterdag 21 september', laat de gemeente Vlissingen dinsdag weten.

03 Sep 12:48