Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Internetbode ‘Er stromen ook veel mariniers ín’

VLISSINGEN - Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie praat maandag met de Zeeuwse autoriteiten over het ‘dilemma’ rondom de verhuizing van de marinierskazerne, zoals zij dat vrijdag na overleg in de Ministerraad noemde. Als de kazerne vanuit Doorn naar Vlissingen verhuist - zoals al in 2012 afgesproken - vreest de staatssecretaris voor problemen met het behoud van de mariniers en daarmee de continuïteit van het Korps Mariniers, liet ze vrijdagmiddag weten. Anderzijds is een heroverweging van het besluit slecht voor de Zeeuwse economie en werkgelegenheid, aldus Visser.

12 uur geleden
Internetbode Levenslicht herdenkt Joodse Vlissingers

VLISSINGEN - Om stil te staan bij de Vlissingse slachtoffers van de Holocaust is van zaterdag (25 januari) tot en met zondag 2 februari het herdenkingsmonument 'Levenslicht' te zien op de kruising van de Oude Markt met de Lepelstraat en Sint Jacobsstraat in Vlissingen.

21 uur geleden
Internetbode Zeeuws maritiem muZEEum verkozen tot 'Leukste uitje van Zeeland2020'

VLISSINGEN - Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is op de derde plaats geëindigd in de ANWB-verkiezing 'Leukste uitje van Zeeland 2020'. Karen Kroes van het museum heeft hiervoor een gouden award in ontvangst mogen nemen.

1 dag geleden
Internetbode RTL Nieuws: 'Marinierskazerne komt niet naar Vlissingen'

VLISSINGEN - RTL Nieuws zegt dat de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen van de baan is.

1 dag geleden
Internetbode Zeeland wil deze week duidelijkheid over marinierskazerne

VLISSINGEN - De provincie, de gemeente Vlissingen en Waterschap Scheldestromen willen nog deze week duidelijkheid over de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen.

2 dagen geleden
Internetbode Vlissingse onderhoudslocatie voor windpark geopend

VLISSINGEN - Energiebedrijf Ørsted heeft dinsdag in Vlissingen de onderhoudslocatie voor windpark Borssele 1 en 2 officieel geopend.

2 dagen geleden
Internetbode In februari meer duidelijk over dilemma Arsenaalgebied

VLISSINGEN - Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders neemt volgende maand een besluit over het dilemma waarmee ze geconfronteerd is voor het Arsenaalgebied in Vlissingen.

3 dagen geleden
Internetbode SGP op de bres voor gevelstenen Ravesteynplein

VLISSINGEN - Bij het sloopwerk op het Ravesteynplein in Vlissingen mogen de twee oude gevelstenen in de poort niet verloren gaan, vindt SGP Vlissingen. De partij roept het college van burgemeester en wethouders in schriftelijke vragen op de tegels te bewaren.

3 dagen geleden
Internetbode Structuur bij station in Vlissingen

VLISSINGEN - Het stationsgebied in Vlissingen, waarop de Prins Hendrikweg uitkomt, heeft meerdere functies en verschillende grondeigenaren. De gemeente Vlissingen wil het gebied met deze partijen opnieuw inrichten. Een duidelijkere structuur moet treinreizigers en andere bezoekers beter wegwijs maken in het aanbod van vervoersvormen en het combineren hiervan eenvoudiger maken.

3 dagen geleden
Internetbode Westerscheldetunnel breekt records in 2019: drukste dag, maand en jaar ooit

VLISSINGEN - De Westerscheldetunnel heeft in 2019 meerdere records gebroken. Zo had de tunnel de drukste dag, week en maand ooit. In totaal reden er dit jaar 7.746.571 voertuigen doorheen. Dit is goed voor gemiddeld 21.223 passages per dag.

6 dagen geleden
Internetbode Flinke cocaïnevondst in haven van Vlissingen

VLISSINGEN - De douane heeft tijdens een controle in de haven van Vlissingen 921 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container tussen bananen.

1 week geleden
Internetbode Overleg Nollebos uitgesteld tot in maart

VLISSINGEN - De werksessie over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen is verplaatst van 27 januari naar maart.

1 week geleden
Internetbode Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

VLISSINGEN - Het artwork voor de komende editie van Film by the Sea lijkt op dat van vorig jaar.

1 week geleden
Internetbode Vrijwilligers zorgden bij het gemeentearchief Vlissingen voor de extra's

VLISSINGEN - Het gemeentearchief Vlissingen verhuist deze week van de Hellebardierstraat naar het Zeeuws Archief. Honderden meters aan documenten, tekeningen en verslagen en vele tientallen foto’s en apparatuur moeten van Vlissingen naar Middelburg worden verplaatst. Het archief in Vlissingen kon rekenen op een trouwe schare vrijwilligers. Sommige van hen verhuizen mee, andere niet. Ze namen vrijdag afscheid van elkaar en van het gebouw in Vlissingen.

1 week geleden
Internetbode Gezellig buurtcafé verbindt mensen

VLISSINGEN – Iedere eerste donderdag is er een buurtcafé in de bibliotheek in Vlissingen. Het is enkele maanden geleden opgezet voor ontmoeting tussen mensen. Daarom is het café gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

1 week geleden
Internetbode Ørsted begonnen met bouw windparken Borssele

VLISSINGEN - Ørsted is begonnen met de bouw van de windparken Borssele 1 en 2.

1 week geleden
Internetbode Avond vol Hollandse Toppers in de Zeelandhallen

GOES - De Zeelandhallen staan zaterdag 28 maart in het teken van Nederlandstalige muziek.

2 weken geleden
Internetbode Twee scooterdieven op heterdaad betrapt in Vlissingen

VLISSINGEN - Twee personen (30 en 28 jaar) zijn woensdagmiddag in Vlissingen aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter.

2 weken geleden
Internetbode 'Hotelkamers in deel van voormalige Zeevaartschool'

VLISSINGEN - Het gemeentebestuur van Vlissingen heeft er geen problemen mee als de eerste en tweede verdieping van de voormalige Zeevaartschool veranderen in een hotel.

2 weken geleden
Internetbode Weer een recordjaar voor North Sea Port

VLISSINGEN - North Sea Port heeft een recordjaar qua goederenoverslag achter de rug.

2 weken geleden
Internetbode Deleyaman presenteert cd met show in De Piek

VLISSINGEN - De band Deleyaman met leden uit Frankrijk en Armenië geeft volgende week vrijdag (17 januari) een concert in poppodium De Piek.

2 weken geleden
Internetbode Nieuwjaarsreceptie Vlissingen in centrale hal stadskantoor

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen begint het nieuwe jaar maandag met een receptie voor alle inwoners.

2 weken geleden
Internetbode SGP maakt zich grote zorgen over overkapping Lange Zelke

VLISSINGEN - De SGP-fractie in Vlissingen maakt zich zorgen over de overkapping van de Lange Zelke.

3 weken geleden
Internetbode Muzeeum ziet aantal bezoekers fors stijgen door bezoek aan Oranjemolen

VLISSINGEN - Het Muzeeum in Vlissingen heeft dit jaar maar liefst 46.000 bezoekers mogen verwelkomen. Het is een stijging van 43 procent ten opzichte van 2018.

3 weken geleden
Internetbode Droge jaarwisseling met weinig wind: grote kans op vuurwerkmist

VLISSINGEN - Het ziet er naar uit dat de jaarwisseling droog en met weinig wind zal verlopen. Wel is de kans groot dat er hierdoor een dichte vuurwerkmist ontstaat. Dit kan flinke overlast veroorzaken bij mensen met longklachten.

3 weken geleden
Internetbode Hitte maar wel 'gewoon' veel regen: 2019 was het op twee na warmste jaar ooit

ZEELAND - 2019 is het op twee na warmste en op drie na zonnigste jaar ooit gemeten. Opvallend hoogtepunt was het warmterecord dat gebroken werd in Noord-Brabant. In Gilze-Rijen werd op 25 juli maar liefst 40,7 graden gemeten. Dat 2019 warm en zonnig was, wil niet zeggen dat er ook weinig regen viel. Want de hoeveelheid regen was afgelopen jaar 'gewoon' op Nederlands niveau.

4 weken geleden
Internetbode Fietser gewond na botsing met andere fietser in Arbeidstraat

VLISSINGEN - Een fietser is vrijdagavond gewond geraakt bij na een botsing met een andere fietser. Het slachtoffer kon ter plaatse behandeld worden.

1 maand geleden
Internetbode Proef met toeristenpunt in Vlissingse bibliotheek

VLISSINGEN - Als experiment richt de gemeente Vlissingen een toeristische informatiepunt in bij de bibliotheek in Vlissingen.

1 maand geleden
Internetbode Dijkonderzoek stelt Vlissingen voor dilemma

VLISSINGEN - Het dijkonderzoek in Vlissingen van waterschap Scheldestromen doorkruist de plannen van de gemeente om een nieuwe visie te maken voor het Arsenaalgebied. Moet Vlissingen dit wettelijke onderzoek, dat begin 2021 klaar moet zijn, afwachten of kan zij al beginnen met overleg voor de visie? 'Over dit dilemma hakt het college van burgemeester en wethouders in januari de knoop door', meldt de gemeente Vlissingen.

1 maand geleden
Internetbode Iets meer WW'ers in Zeeland

GOES - Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is in november licht toegenomen vergeleken met oktober. 'Ten opzichte van een jaar geleden is er wel een forse daling van het aantal uitkeringen', meldt de uitkeringsinstantie UWV donderdag.

1 maand geleden
Internetbode Lichtjestocht door Souburg

OOST-SOUBURG - Basisschool Het Kompas in Oost-Souburg houdt woensdag (18 december) vanaf 17.00 uur een lichtjestocht door het dorp.

1 maand geleden
Internetbode Getuigen gezocht van steekincident Scheldestraat

VLISSINGEN - De politie vraagt getuigen van een mogelijk steekincident in de Scheldestraat in Vlissingen zondag rond 2.00 uur zich te melden.

1 maand geleden
Internetbode KNMI geeft code geel af: zware windstoten to 85 km per uur verwacht

VLISSINGEN - Het KNMI heeft vandaag code geel afgegeven in het zuidwesten van het land door zware windstoten. Er worden windstoten tot ongeveer 85 kilometer per uur verwacht.

1 maand geleden
Internetbode Vlissingse muzikanten houden Rockin' X-Mas

VLISSINGEN – Sander Elderkamp en Glenn ’t Gilde uit Vlissingen organiseren op zaterdag 21 december het evenement Rockin’ X-Mas. Het vindt plaats in Podium De Piek aan de Hellebardierstraat in Vlissingen en begint om 20.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze rock-‘n-rollavond bij te wonen.

1 maand geleden
Internetbode Geen zonnepark bij Ritthem

RITTHEM - Er komt voorlopig geen 24 hectare groot zonnepark bij de Krukweg in Ritthem.

1 maand geleden
Internetbode Politie treft 1200 kilo cocaïne tussen bananen in Vlissingse haven

VLISSINGEN - Bij een bedrijf in de haven van Vlissingen is dinsdagmiddag een grote partij cocaïne aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

1 maand geleden
Internetbode Politie ontdekt tijdens controle in Vlissingen drie gevallen illegale prostitutie

VLISSINGEN - De politie heeft woensdag tijdens een controle in Vlissingen drie gevallen van illegale prostitutie ontdekt.

1 maand geleden
Internetbode Vuurwerkdetectiesysteem in middengebied en Souburg

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen laat deze dagen een vuurwerkdetectiesysteem installeren in het middengebied van de stad en in Oost-Souburg. Het is een proef om de vuurwerkoverlast aan te pakken.

1 maand geleden