Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 25 oktober 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Expositie in Vlissings museum 'eindelijk compleet'

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is de expositie ‘Wind in de zeilen’ vanaf vrijdag in zijn geheel te bezichtigen. ‘De laatste twee schilderijen zijn eindelijk vanuit Engeland aangekomen’, laat het museum weten.

3 weken geleden
Internetbode Winnaars van vouchers Film by the Sea zijn bekend

VLISSINGEN - In samenwerking heeft Weekblad de Bode vijf keer twee vouchers verloot voor Film by the Sea.

1 maand geleden
Internetbode Drugspand dicht in Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - In de Van Dishoeckstraat in Vlissingen is donderdag een woning voor drie maanden afgesloten, omdat er drugs zijn aangetroffen.

1 maand geleden
Internetbode Wie is het meisje naast Riet Roest?

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is deze maanden de fototentoonstelling ‘Walcheren: het verdronken eiland, de inundatie in foto’s en verhalen’ te bezichtigen. De foto's, gemaakt door Adriaan Kruithof uit Oost-Souburg, zijn voorzien van bijschriften, maar het museum blijft nieuwsgierig naar nieuwe informatie over wie en wat er te zien is op de - vaak indringende - beelden. In deze rubriek roepen we lezers die interessante informatie hebben op om die te delen.Deze eerste foto in de rubriek is van twee meisjes in een bootje, een zogenaamde DUKW. “We weten wie het meisje rechts is, dat is Riet Roest, maar we zijn op zoek naar de naam van het meisje links”, vertelt Karen Kroese van het muZEEum.

1 maand geleden
Internetbode Laatste dag om aan te melden voor bijeenkomst Nollebos

VLISSINGEN - Wie wil meedenken over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen, moet zich uiterlijk woensdag (9 september) aanmelden voor de informatiebijeenkomsten op dinsdag (14 september).

1 maand geleden
Internetbode Compensatieregeling voor vaste lasten mkb’ers verlengd

MIDDELBURG - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die geraakt zijn door de coronamaatregelen van het kabinet kunnen ook na 1 oktober de Tegemoetkoming voor Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen.Ondernemers, met maximaal 250 werknemers, in onder meer horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen, afhankelijk van de omvang van het bedrijf, hoogte van de vaste kosten en mate van omzetverlies een tegemoetkoming tot maximaal 90.000 euro per drie maanden.Seizoenspiek

1 maand geleden
Internetbode Iedereen lijkt zin te hebben in Film by the Sea

VLISSINGEN - Bergen met werk zijn er de afgelopen maanden verzet door Jan Doense en zijn collega’s. “Laat het nu maar beginnen, we zijn er klaar voor”, zegt de festivaldirecteur van Film by the Sea.

1 maand geleden
Internetbode Oevers Zuidwatering zijn bijna natuurvriendelijk

RITTHEM - Waterschap Scheldestromen richt het laatste stuk oever van Zuidwatering bij Ritthem natuurvriendelijk in.

1 maand geleden
Internetbode Politie arresteert verdachte van winkeldief in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft maandag omstreeks 19.30 uur n de Paardenstraat in Vlissingen een 39-jarige verdachte van winkeldiefstal aangehouden.

1 maand geleden
Internetbode Nieuwe app brengt consument bij de boer

VLISSINGEN - Lekkerder bij de Boer, gevestigd in Dockwize in Vlissingen, heeft een app gelanceerd waarmee consumenten eenvoudig boerderijwinkels langs de weg kunnen vinden.

1 maand geleden
Internetbode Cultuurskills ontdekken op Cruyff Court

VLISSINGEN – Op het Cruyff Court aan het Bossenburghpad in Vlissingen vinden de komende weken gratis culturele activiteiten plaats.

1 maand geleden
Internetbode Indië-herdenking op Noorderbegraafplaats in Vlissingen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen houdt voor de tweede keer een Indië-herdenking. Zaterdagavond (5 september) is er een bijeenkomst op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen.

1 maand geleden
Internetbode Walcheren wil stabiele tweedeklasser worden

VLISSINGEN – De coronacrisis kwam niet slecht uit voor SV Walcheren. De ploeg stond toen de competitie werd stilgelegd laatste, werd gered van degradatie en kreeg een kwaliteitsimpuls. De verwachtingen zijn hoog, ook bij Gino Zuppelli. Hij keerde na een jaar VC Vlissingen terug op het oude nest.Na de promotie kon de geel-witte formatie uit Vlissingen het afgelopen seizoen pas na veertien wedstrijden de eerste driepunter bijschrijven. "Gelukkig zijn we niet gedegradeerd en zijn er goede spelers bijgekomen", zegt Zuppelli. "Dit jaar moet het natuurlijk beter."

1 maand geleden
Internetbode Trainer Moeal wil stappen zetten met GPC

VLISSINGEN - Coronacrisis of niet, GPC-trainer Marlon Moeal is enthousiast over het nieuwe voetbalseizoen. Hij zegt de afgelopen maanden alle tijd gehad te hebben om een strategie uit te dokteren en nieuwe spelers aan te trekken. Dat zijn er maar liefst negen. “Met deze ploeg kunnen we stappen maken”, stelt Moeal.GPC zit volop in de voorbereiding en opent de competitie zaterdag 19 september thuis tegen VCK uit Koudekerke. Moeal heeft er zin en zijn spelers ook. “We hebben een goeie selectie klaarstaan. De jongens hebben zich deze zomer fit gehouden en iedereen is scherp, dus laten we hopen dat corona niet weer voor problemen gaat zorgen.”

1 maand geleden
Internetbode Minister Van Engelshoven opent schooljaar op HZ

VLISSINGEN - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent maandag (7 september) officieel het nieuwe hogeschooljaar op de HZ University of Applied Sciences. De minister gaat in gesprek met studenten, bedrijven, lectoren en docenten.

1 maand geleden
Internetbode Zeeuwen komen in actie en halen 33.399 euro op voor KWF

GOES - De tientallen Zeeuwen die de afgelopen maanden hebben meegedaan aan ‘Zeeland in Actie’ hebben bij elkaar 33.399 euro ingezameld.

1 maand geleden
Internetbode Aanmelden voor bijeenkomst over Nollebos

VLISSINGEN - In het gemeentehuis in Vlissingen vinden maandag- en dinsdagavond 14 en 15 september in totaal vier bijeenkomsten plaats over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen. Wie hierbij aanwezig wil zijn, moet zich inschrijven.

1 maand geleden
Internetbode Gratis colleges van HZ over betekeniseconomie

MIDDELBURG - De HZ University of Applied Sciences, Dockwize en Thrive Institute geven dit schooljaar zes (gratis) colleges over de betekeniseconomie.

1 maand geleden
Internetbode Installaties van windturbines Borsele 1 en 2 afgerond

GOES - De installatie van de windturbines van windparken Borsele 1 en 2 is klaar. Dat laat het Deense bedrijf Ørsted weten.

1 maand geleden
Internetbode VC Vlissingen wil talentvolle jeugd aantrekken én behouden

VLISSINGEN - De start van het nieuwe voetbalseizoen betekent een grote verandering bij VC Vlissingen. Na ruim 100 jaar besloot de club door financiële redenen alleen nog in het zaterdagvoetbal uit te komen.

1 maand geleden
Internetbode Groene waterstoffabriek in haven van Vlissingen

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen komt een groene waterstoffabriek. Dat meldt North Sea Port.

1 maand geleden
Internetbode Krabbels voor bankjes in Nelson Mandelapark

VLISSINGEN – “Bankjes nodigen uit om te gaan zitten, om rust te nemen en een praatje te maken met iemand die op hetzelfde bankje zit”, zegt Yonne Herrebout, vrijwilligster bij Stichting ROAT en Wijkcentrum De Burgerij in Vlissingen. “Meer bankjes in het Nelson Mandelapark maken de drempel om een ommetje te maken voor ouderen lager”, denkt Herrebout. Ze overhandigde de Vlissingse wethouder Els Verhage donderdag handtekeningen van gelijkgestemden die ook voor meer bankjes in het Paauwenburgse park zijn.

1 maand geleden
Internetbode Welk van deze kunstwerken wordt Vlissingen rijker?

VLISSINGEN - Bij kunstwerkplaats Kipvis in Vlissingen kan het publiek zaterdag 12 september stemmen voor een nieuw beeld voor de stad. Krijgt het werk van Jorieke Rottier, Margré Steensma of Eveline van Duyl een plaatsje in het park bij de Sloeweg?De ontwerpen van de drie kunstenaars zijn nog tot en met woensdag 9 september te bekijken bij ‘t Spui in Vlissingen. Daarna verhuizen ze naar Kipvis. Hier zijn bezoekers zaterdag 12 september tussen 14.00 en 17.00 uur welkom om hun voorkeur voor een van de drie creaties uit te spreken.

1 maand geleden
Internetbode Automobilist die sloot inreed in Ritthem was pas 15 jaar

RITTHEM - De automobilist die vrijdagochtend gewond raakte bij een eenzijdig ongeval in Ritthem was pas 15 jaar. Dat meldt de politie.

1 maand geleden
Internetbode Ook culturele activiteiten op Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen

MIDDELBURG - De Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen bieden de komende weken ook plaats aan culturele activiteiten.

1 maand geleden
Internetbode Politie geeft beelden vrij van overvaller Nieuwe Burg

MIDDELBURG - De politie heeft beelden verspreid van de man die vorige week vrijdag een juwelier aan de Nieuwe Burg in Middelburg heeft overvallen.

1 maand geleden
Internetbode Indië-herdenking in Vlissingen op 5 september

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen houdt voor de tweede keer een Indië-herdenking. Zaterdagavond 5 september is er een bijeenkomst op de Noorderbegraafplaats. Vanwege de coronamaatregelen is het een besloten samenkomst.

1 maand geleden
Internetbode 'Career Achievement Award' voor actrice Olga Zuiderhoek

VLISSINGEN - Actrice Olga Zuiderhoek (73) krijgt vrijdag 18 september tijdens Film by the Sea in Vlissingen de 'Career Achievement Award' uitgereikt. De overhandiging is een vast onderdeel van het jaarlijkse filmfestival.

1 maand geleden
Internetbode Wethouder: 'Ganzenoverlast moeilijk te voorkomen'

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen weet van de overlast die de groep ganzen in en om de Paauwenburgweg in Vlissingen veroorzaakt. "We ruimen de poep zoveel mogelijk op", zegt wethouder Els Verhage. "We roepen mensen ook op om de ganzen niet te voeren."

1 maand geleden
Internetbode Eric de Ruijsscher nieuwe voorzitter van VNO-NCW Zeeland

MIDDELBURG - Eric de Ruijsscher van H4A is vanaf 1 januari de voorzitter van VNO-NCW Zeeland.

1 maand geleden
Internetbode Ritthem brengt laatste groet aan Johnny Forrer

RITTHEM - Inwoners van Ritthem en familieleden, vrienden en kennissen brengen dinsdag langs de Zandweg in Ritthem een laatste groet aan Johnny Forrer.

1 maand geleden
Internetbode Film by the Sea sluit af met 'The Singing Club'

VLISSINGEN - Film by the Sea sluit dit jaar af met de film ‘The Singing Club’.

2 maanden geleden
Internetbode Nominaties voor Frans Naereboutprijs zijn nog welkom

VLISSINGEN - Nog tot 11 september kunnen inwoners van de gemeente Vlissingen vrijwilligers en organisaties nomineren voor de Frans Naereboutprijs.

2 maanden geleden
Internetbode Presentator Amber Brantsen vertelt over openhartig boek

GOES - Journalist en presentator van het NOS Journaal Amber Brantsen komt zaterdag 5 september naar drie boekhandels in Zeeland. Daar presenteert ze haar boek ‘Uit beeld’.

2 maanden geleden
Internetbode Bestuur North Sea Port telt vanaf 1 september vier mensen

VLISSINGEN - Het bestuur van North Sea Port telt vanaf 1 september vier mensen.

2 maanden geleden
Internetbode 'We dachten dat het langer zou duren'

VLISSINGEN - De bouwvak is weer voorbij. Timmermannen, metselaars en schilders steken sinds maandag de handen weer uit de mouwen op de bouwterreinen in Vlissingen.

2 maanden geleden
Internetbode Acht films in literatuurcompetitie Film by the Sea

VLISSINGEN - Er doen dit jaar acht films mee aan de film- en literatuurcompetitie van Film by the Sea.

2 maanden geleden
Internetbode Voor Cees Mol is is er niets mooier dan het van vak slager

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Cees Mol.

2 maanden geleden