Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 1 december 2022
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Gemeente gaat in gesprek over illegaal ingebruikgenomen groen

VLISSINGEN – De gemeente gaat 742 situaties behandelen waarbij er sprake is van mogelijk ongeoorloofd in gebruik genomen openbaar groen. De gemeente gaat hierover per situatie met de ingebruiknemer in gesprek. 

6 uur geleden
Internetbode Afsluiting van themajaar ‘Vlissingse opstand 1572’

VLISSINGEN - In 2022 is uitvoerig stilgestaan bij het feit dat het precies 450 jaar geleden was dat de Vlissingse opstand in opstand kwam tegen de Spaanse bezetting. Om het herdenkingsjaar af te sluiten houdt de gemeente op 20 december een bijeenkomst waarin wordt teruggeblikt op de viering van dit jaar.

7 uur geleden
Internetbode Persoon te water in Dok van Perry

VLISSINGEN - Bij het Dok van Perry in Vlissingen is vanochtend iemand te water geraakt. De brandweer heeft de drenkeling op de wal gehaald, waarna deze met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

11 uur geleden
Internetbode Opvang asielzoekers in Marinekazerne nog tot eind 2023

VLISSINGEN - De voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven blijft nog tot eind 2023 in gebruik als opvangplek voor asielzoekers. De gemeente Vlissingen levert daarmee haar bijdrage aan de regiodeal asielopvang.

1 dag geleden
Internetbode VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VLISSINGEN - Vandaag, woensdag 30 november 2022, zijn ruim honderd tweedejaars VMBO-leerlingen van het Scheldemond College op bezoek geweest bij het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (MLCDR) aan de boulevard in Vlissingen. Ze volgen een programma waarbij de banaan als rode (of eigenlijk gele) draad door het project loopt. De leerlingen ontdekken hoe het vervoer van de banaan in zijn werk gaat, van pluk tot fruitschaal.

1 dag geleden
Internetbode Nieuw boek over Fort Rammekens

VLISSINGEN-OOST - De geschiedenis van het 475 jaar oude Fort Rammekens is samengebracht in één wetenschappelijk boek: ‘Fort Rammekens. Een Habsburgse vesting aan de Schelde’. Het eerste exemplaar van het boek is afgelopen vrijdag overhandigd aan wethouder Sal Cracau.

1 dag geleden
Internetbode Wat moet er in de Machinefabriek komen?

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week donderdag plannen aan de gemeenteraad gepresenteerd over hoe de Machinefabriek er in de toekomst uit zou kunnen gaan zien. Rothuizen Architecten maakte een variantstudie waarin verschillende mogelijkheden worden geschetst.

2 dagen geleden
Internetbode ‘Schelde Exotech heeft enorme Zeeuwse roots’

VLISSINGEN – Schelde Exotech, opgericht in 1998, is – op de drempel van het 25-jarig bestaan - verhuisd. Van Vlissingen-Stad naar Vlissingen-Oost. Technisch directeur Willem Konings (56): “We hebben er wel heel bewust voor gekozen om in Zeeland te blijven. Bijna iedereen die hier werkt woont tussen Goes en Vlissingen.”

2 dagen geleden
Internetbode ‘Er hoefde maar iets te gebeuren of het was raak’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden
Internetbode Kroket op de boot even terug van weggeweest

VLISSINGEN - Uit onderzoek door de Westerschelde Ferry blijkt dat de warme snack aan boord door reizigers wordt gemist, met name de kroket. Op 29 november kunnen reizigers met een b-tag abonnement daarom een gratis kroket halen in de terminal in Vlissingen.   

3 dagen geleden
Internetbode Kroket op de boot even terug van weggeweest

VLISSINGEN/BRESKENS - Uit onderzoek door de Westerschelde Ferry blijkt dat de warme snack aan boord door reizigers wordt gemist, met name de kroket. Op 29 november, een dag die bekend staat als “Giving Tuesday”, kunnen reizigers met een b-tag abonnement daarom een gratis kroket halen in de terminal in Vlissingen.

3 dagen geleden
Internetbode Gewonde bij steekpartij Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagavond om 21.05 uur een 30-jarige man aangehouden op verdenking van het neersteken van een 32-jarige Vlissinger. 

5 dagen geleden
Internetbode Vanaf 1 januari alleen nog pinnen bij Westerschelde Ferry

VLISSINGEN - Vanaf 1 januari 2023 kan er alleen nog maar met pin en creditcard worden betaald bij de Westerschelde Ferry. De directie van de veerverbinding heeft hiervoor gekozen omdat het sneller en velliger zou zijn voor zowel de klant als de loketbediende van de veerboot.

1 week geleden
Internetbode Omgevingsvergunning nieuwbouw hotel Britannia onder de rechter

MIDDELBURG - Vanmorgen is bij de rechtbank in Middelburg het beroepschrift behandeld dat is ingediend door de Stichting Britannia naar menselijke maat. De stichting heeft de rechtbank verzocht om de omgevingsvergunning die is verleend voor de nieuwbouw van Grand hotel Britannia te herroepen.

1 week geleden
Internetbode Busted Feet viert tienjarig bestaan in De Piek

VLISSINGEN - De Vlissingse rockband Busted Feet bestaat tien jaar en viert dat met een concert in De Piek waar de band in mei 2012 voor het eerst optrad. Het jubileumconcert wordt gehouden op vrijdag 25 november. 

1 week geleden
Internetbode Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Na het succes van vorig jaar is de Munt aan Zee weer te koop. Een cadeaumunt met een waarde van 5 euro die alleen bij Vlissingse ondernemers kan worden verzilverd. “En dit jaar doen er nog meer ondernemers mee,” vertelt bedenker Robert de Ruijter.

1 week geleden
Internetbode Gratis parkeren tijdens feestdagen in Vlissingse binnenstad

VLISSINGEN - Vanaf zaterdag 17 december 2022 tot en met maandag 2 januari 2023 kunnen inwoners en bezoekers gratis parkeren op straat in Vlissingen.

1 week geleden
Internetbode Twee verdachten aangehouden voor steekpartij Nieuwendijk

VLISSINGEN - De afgelopen  week zijn een Middelburger van 25 jaar en een 21-jarige Vlissinger aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij op de Nieuwendijk op zaterdag 12 november.

1 week geleden
Internetbode Vrijwilligers ruimen strand op

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd er gejut langs de Vlissingse kust. Niet omdat er waardevolle schatten zouden zijn aangespoeld, maar vanwege het plastic en ander afval dat er helaas altijd te vinden is. Dat is de reden achter de Plastic Jutten Tour. 

1 week geleden
Internetbode Vlissingen krijgt een praktijklab duurzame waterstof

VLISSINGEN - Er komt een praktijklab duurzame waterstof in Vlissingen. Scalda- en HZ-studenten en mensen, die zich willen bij- of omscholen, krijgen in het lab les over duurzame waterstof. Ook krijgt het een spilfunctie in het Zeeuwse onderzoek naar deze groene energiedrager.

1 week geleden
Internetbode ‘Minder mogelijkheden voor opgroeiende kinderen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 week geleden
Internetbode Zeeuwen gaan 9,5 procent meer waterschapsbelasting betalen komend jaar

ZEELAND - De belastingtarieven van het waterschap Scheldestromen stijgen volgend jaar met gemiddeld 9,5 procent. Dit is lager dan de eerder verwachtte 11 procent, maar het is nog steeds een ongewoon hoog percentage. 

1 week geleden
Internetbode Vlissinger verdacht van schietpartij Lammensstraat

VLISSINGEN - Een 23-jarige Vlissinger is aangehouden als verdachte van de schietpartij die op zaterdagavond 12 november plaatsvond in de Lammensstraat. Bij de schietpartij raakte één persoon gewond.

1 week geleden
Internetbode Fietser gewond bij valpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag is een fietser licht gewond geraakt bij een valpartij. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising Sloeweg en Koudekerkseweg in Vlissingen. De fietser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1 week geleden
Internetbode 64 cliënten van ’s Heeren Loo verhuizen naar Rittenburg

MIDDELBURG – Verhuizen is voor iedereen spannend. Een nieuwe omgeving met nieuwe geluiden. Je spulletjes op een andere plek. Andere buren. Voor de bewoners van ’s Heeren Loo is de verhuizing extra spannend. Sommige krijgen voor het eerst in hun leven een eigen badkamer en eigen woonkamer.

1 week geleden
Internetbode Kunst achter het raam in plaats van oude gordijnen

VLISSINGEN - Van vijf kunstenaars hangt er werk achter de ramen van leegstaande woningen in de Bloemenbuurt zijn: Rem van den Bosch, Nanda Runge, Leon Riekwell, Gerard Vogelaar en Anne-Marie van Sprang.

1 week geleden
Internetbode Herman Brood-tribute in de Piek

VLISSINGEN - Een spraakmakende Herman Brood-show. Zo wordt een optreden van Yada Yada wel omschreven. Zaterdag 19 november speelt deze Herman Brood-tribute in de Piek.

1 week geleden
Internetbode Scalda in de prijzen bij World Skills Belgium

VLISSINGEN - In het Belgische Namen heeft Matthijs Oosters een zilveren medaille behaald bij een internationale wedstrijd Cad-tekenen. Oosters volgt de opleiding Technicus engineering bij Scalda in Vlissingen.

2 weken geleden
Internetbode Hans Bommeljé initieert kunstproject in Bloemenbuurt

VLISSINGEN - Een deel van de Bloemenbuurt gaat worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om te voorkomen dat de buurt door leegstand verpaupert heeft Hans Bommeljé het initiatief genomen om leegstaande woningen op te fleuren met kunst achter de ramen.

2 weken geleden
Internetbode Sinterklaas komt zaterdag naar Oost-Souburg

OOST-SOUBURG -  Ook brengt Sinterklaas een bezoekje aan de kinderen in Oost-Souburg. Op zaterdag 19 november meert de pakjesboot aan langs de loskade. Stichting Activiteiten Souburg organiseert elk jaar de intocht. Voorzitter Mariella Suurmond duimt voor een druk bezochte middag.

2 weken geleden
Internetbode Waar zijn de chauffeurs van de TCR Group gebleven?

VLISSINGEN - Het kwam als een schok binnen de Zeeuwse taxiwereld, het faillissement van de TCR Group in februari 2020. Bedrijfsonderdelen als schoolvervoer, ziekenvervoer en busvervoer werden al gauw overgenomen door andere vervoersbedrijven. Maar waar zijn de ‘losse’ medewerkers van het failliete TCR gebleven? 

2 weken geleden
Internetbode Melding schietpartij Lammensstraat, één persoon gewond

VLISSINGEN - In de Lammensstraat in Vlissingen heeft gisteravond mogelijk een schietpartij plaatsgevonden. Er is één persoon gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart.

2 weken geleden
Internetbode Man (27) neergestoken aan Nieuwendijk

VLISSINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag is rond 05.00 uur een 27-jarige man uit Middelburg neergestoken aan de Nieuwendijk in Vlissingen.

2 weken geleden
Internetbode Twee metalbands in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 12 november spelen twee symfonische metalbands in De Piek. Deze bands staan garant voor heftige metal met loepzuivere zang en invloeden vanuitde folk en progrock.

2 weken geleden
Internetbode Letsel bij botsing fietser-auto Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op de kruising van de Bermweg en het Buitenhavenpad in Oost-Souburg heeft vanmiddag een botsing plaatsgevonden tussen een auto en fietser. De fietser is met onbekend letsel door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

3 weken geleden
Internetbode Spoorwegovergang komend weekend gesloten

VLISSINGEN - De spoorwegovergang aan de Oude Veerhavenweg is het hele komende weekend afgesloten voor het wegverkeer. ProRail voert werkzaamheden uit aan het spoor en daarom rijden er ook geen treinen tussen Vlissingen en Goes.

3 weken geleden
Internetbode Fietser geschept Aagje Dekenstraat Vlissingen

VLISSINGEN - In de Aagje Dekenstraat in Vlissingen is woensdagmiddag een fietser gewond geraakt toen hij werd geschept door een automobilist(e).

3 weken geleden
Internetbode Sinterklaas komt zaterdag aan in Vlissingen

VLISSINGEN - Zaterdag 12 november is het weer zo ver: Sinterklaas vaart met zijn Pieten de Koopmanshaven in Vlissingen binnen. Het Vlissingse Activiteiten Fonds organiseert de intocht dit jaar. Penningmeester Michael van Fraassen is blij dat er weer een uitgebreid Sinterklaasfeest kan worden gehouden. 

3 weken geleden