Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 23 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

7 uur geleden
Internetbode Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

1 dag geleden
Internetbode Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

1 dag geleden
Internetbode Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

1 dag geleden
Internetbode Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

2 dagen geleden
Internetbode MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

4 dagen geleden
Internetbode 'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

4 dagen geleden
Internetbode Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

4 dagen geleden
Internetbode Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

5 dagen geleden
Internetbode Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

5 dagen geleden
Internetbode Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

5 dagen geleden
Internetbode Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

5 dagen geleden
Internetbode Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

5 dagen geleden
Internetbode Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

5 dagen geleden
Internetbode Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

6 dagen geleden
Internetbode Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

1 week geleden
Internetbode Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

1 week geleden
Internetbode Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

1 week geleden
Internetbode Gewonde bij steekpartij Oost-Souburg, meerdere aanhoudingen

OOST-SOUBURG - De politie doet onderzoek naar een steekpartij die zondagavond plaatsvond op het Zeelandiaplein in Oost-Souburg. Een persoon raakte gewond. Meerdere (jonge)mannen zijn door de politie meegenomen.

1 week geleden
Internetbode STEC brengt de komedie Bravo op de planken van De Blazer

OOST-SOUBURG - De Souburgse toneelvereniging STEC gaat in mei de komedie Bravo spelen in verenigingsgebouw De Blazer aan de Ritthemsestraat. Het is de tweede keer dat de toneelvereniging weer een voorstelling brengt sinds een lange stop ten gevolge van corona. De voorstellingen die STEC vorig jaar speelden waren een succes en beide keren helemaal uitverkocht.

1 week geleden
Internetbode Mae Uku gaat nu echt verbouwen

OOST-SOUBURG - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het gebouw van de Stichting Mae Uku in de Molukse wijk gaat nu toch echt gerenoveerd worden. "We zijn in 2018 begonnen met gesprekken met de gemeente om het gebouw over te kunnen nemen," brengt Theo Izaac van Mae Uku in herinnering. "Sinds 6 september vorig jaar hebben we het pand in eigendom en is alles in gang gezet en begin mei beginnen we met de verbouwing." 

1 week geleden
Internetbode Moeten de bomen op het Oranjeplein eraan geloven?

OOST-SOUBURG - Het gaat niet goed met de oude beeldbepalende bomen op het Oranjeplein. Uit beantwoording van vragen over de bomen die de Partij Souburg-Ritthem (PSR) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft gesteld, blijkt dat de bomen aan het afsterven zijn.

1 week geleden
Internetbode Willem-Jan Buijs neemt afscheid van strandpaviljoen Panta Rhei

VLISSINGEN - Het Nollestrand zonder Willem-Jan Buijs is haast onvoorstelbaar, maar toch zal Vlissingen eraan moeten wennen. Willem-Jan loopt er al sinds 1983 rond toen zijn ouders strandpaviljoen De Nolle kochten, een 'consumptietent' werd dat toen nog genoemd. Hij nam het paviljoen in 1996 over en bouwde het uit tot één van de meest succesvolle horecagelegenheden van Vlissingen: Panta Rhei. Maar nu is het klaar: "Je moet dit met honderddertig procent inzet kunnen doen wil je het goed doen. Ik merkte dat ik niet meer de power had om me er volledig in te storten, dan is het beter om te stoppen."

1 week geleden
Internetbode Veel belangstelling voor het Delta Climate Center

VLISSINGEN - Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement 'Maak kennis met het Delta Climate Center' in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

1 week geleden
Internetbode Zorgen om Oost-Souburgse basisscholen en kinderopvang

OOST-SOUBURG - Ouders, kinderen, teamleden en medezeggenschapsraden van basisscholen de Tweemaster en de Parelburcht en de Kinderopvang Walcheren (KOW) maken zich zorgen over de nieuwbouw van de scholen en de kinderopvang. Ze hebben een brief geschreven aan de Vlissingse gemeenteraadsleden over vermeende gebreken aan de nieuwbouw, waarbij al de nodige fouten zijn gemaakt. Ook vragen ze zich in de brief af wanneer de nieuwe scholen nu eindelijk eens worden opgeleverd en of die scholen wel veilig gebouwd zijn.

1 week geleden
Internetbode Delta Climate Center presenteert zich in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanmiddag presenteert het Delta Climate Center (DCC) zich in de Lasloods. Het DCC laat zien wat het gaat doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema's water, energie, voedsel en biogrondstoffen. Het DCC is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het compensatiepakket Wind in de Zeilen dat in het leven is geroepen nadat de Marinierskazerne niet naar Vlissingen kwam.

1 week geleden
Internetbode Onderzoek naar Amerikaanse bommenwerper voor de kust

VLISSINGEN - Op 15 april 2024 begint de Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA) uit de Verenigde Staten in samenwerking met Trident Archeologie een project voor de kust van Domburg met als doel het lokaliseren en bergen van vermiste Amerikaanse militairen. De vermisten houden verband met een B-24 H Liberator die op 5 november 1943 buiten Domburg in zee stortte. 

2 weken geleden
Internetbode VTV-turnsters kampioen Zuid-West Nederland

VLISSINGEN - Na succesvolle kwalificatiewedstrijden turnen meisjes van de Vlissingse Turn Vereniging zich onder andere naar het kampioenschap ZW Nederland.

2 weken geleden
Internetbode Man (37) aangehouden op de Smalle Kade na aantreffen van drugs en wapens in auto

VLISSINGEN- Tijdens een routinecontrole is zaterdagavond een 37-jarige man uit Vlissingen aangehouden op de Smalle Kade. In zijn auto werden drugs en wapens aangetroffen. Ook in de woning van de man werden drugsgerelateerde goederen gevonden en in beslag genomen.

2 weken geleden
Internetbode Dorpsraad Souburg vergadert over veilig leefklimaat

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg houdt dinsdag 9 april een themabijeenkomst over veilig leefklimaat in de Historische kerk aan het Oranjeplein. De bijeenkomst wordt onder meer bijgewoond door burgmeester Bas van den Tillaar, wethouder Jeroen Portier en vertegenwoordigers van de buurtteams, jeugdwerkers, politie, boa's en woningbouwverenigingen.

2 weken geleden
Internetbode Asielzoekers tot zeker 2027 in marinekazerne Vlissingen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen, het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en North Sea Port zijn akkoord over de verlenging van de noodopvang van asielzoekers in de marinekazerne tot en met 2027. 

2 weken geleden
Internetbode Zaterdag begint het nieuwe speeltuinseizoen in speeltuin Scheldekwartier

VLISSINGEN - Zaterdag 6 april gaat speeltuin Scheldekwartier weer open en begint het tweede seizoen van de vernieuwde speeltuin aan de Paardenstraat. "Nieuw is de kabelbaan," vertelt Jolanda van Boven, voorzitter van de speeltuin. "Die is al geplaatst en voordat we weer open gaan zit ook de kabel erop."

2 weken geleden
Internetbode Twee arrestaties na zware mishandeling truckchauffeur bij Ritthem

RITTHEM - Een 64-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht op een parkeerplaats bij een horecazaak aan de Engelandweg bij Ritthem ernstig mishandeld. Hij liep een dubbele beenbreuk op en is naar een ziekenhuis in Goes gebracht. De politie heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een 28-jarige man uit Kerkwijk en een 46-jarige man uit Aalst als verdachten aangehouden. 'Het lijkt te gaan om een conflict tussen truckers onderling', laat de politie vrijdag weten. 

2 weken geleden
Internetbode Western folk en bluegrass in de Piek

VLISSINGEN - Sunfire is misschien wel het best bewaarde muzikale geheim van Nederland, want ze hebbende afgelopen tijd aardig furore gemaakt door heel Europa. 6 april brengen ze hun western folknaar de Piek in Vlissingen, samen met lokale sterren van Rosine Bluegrass Family."Whoever doesn't get a kick out of this is brain dead", schreef Folk Magazine over Sunfire. Western folk is een energieke en rauwe mix van folk, Americana, country, bluegrass, roots en rock. Sunfire heeft al letterlijk en figuurlijk heel wat stof doen opwaaien. Tot buiten Nederland staan ze bekend om hun eigen en vernieuwende western folk-stijl. De nummers zijn voornamelijk uptempo en worden afgewisseld met meeslepende verhalen. Live is Sunfire van grote klasse, geheel gekleed volgens de western mode anno negentiende eeuw. Een lust voor het oog en het oor. Naast de optredens in poppodia en Europese festivals gaat Sunfire ongetwijfeld ook de theaters veroveren met het muzikale theaterspektakel 'Tales of the Old West'. De vaste line-up van Sunfire bestaat uit Satria Karsono (lead vocals, banjo, guitar), Sophie Zaaijer (violin, vocals), Berend de Vries (guitar, vocals), Jeroen van Leeuwen (drums, vocals) and Michel Beeckman (bass, vocals).

2 weken geleden
Internetbode Vrijdag kan de Machinefabriek worden bewonderd

VLISSINGEN - Bouwgroep Peters heeft het cascoherstel van de Machinefabriek aan de gemeente Vlissingen opgeleverd.  De werkzaamheden begonnen in het najaar van 2022. In anderhalf jaar tijd is onder meer het metselwerk hersteld, zijn de vloeren aangepakt en zijn de ramen en deuren aan de kant van de Dokhaven geplaatst. Aanstaande vrijdag is de Machinefabriek te bezichtigen. 

2 weken geleden
Internetbode Brandweer haalt kat uit woning bij woningbrand in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft vanavond een kat uit een woning gehaald na een woningbrand in Oost Souburg. De brandweer werd rond 22:30 uur met spoed opgeroepen voor een woningbrand aan de Van Ginkelstraat. Een kleine tien minuten later werd ook een hoogwerker opgeroepen.

2 weken geleden
Internetbode Vader en kind nagekeken na aanrijding Oost-Souburg

OOST-SOUBURG -  Een vader en een kind zijn woensdagavond aangereden door een auto in Oost-Souburg. Ze zijn nagekeken door de ambulancedienst en hoefden niet naar het ziekenhuis.

2 weken geleden
Internetbode Judoka Tristan Cairo slaagt voor zijn 1e dan

VLISSINGEN - Op zondag 24 maart 2024 werden de zwarte bandexamens 1e t/m 3e dan judo afgenomen, de Judo Bond Nederland organiseerde danexamens in de sporthal Den Butter in Rijen. Tot en met de bruine band kan men bij hun eigen club het examen doen, maar vanaf het 1e dan moet men naar de examens van de Judo Bond Nederland.

2 weken geleden