Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 19 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Voetbal

ANP België mist niet fitte Lukaku in oefeninterland tegen Ierland

TUBEKE (ANP) - De Belgische bondscoach Domenico Tedesco kan zaterdag niet beschikken over Romelu Lukaku in het oefenduel met Ierland. De Belgische voetbalbond KBVB meldt dat de aanvaller van AS Roma kampt met overbelasting van de lies.

42 minuten geleden
ANP Duitsers oefenen voor EK voetbal nog tegen Oekraïne en Griekenland

FRANKFURT (ANP/DPA) - De nationale voetbalploeg van Duitsland speelt kort voor het EK in eigen land nog twee oefenduels. Op 3 juni neemt het team van bondscoach Julian Nagelsmann het in Neurenberg op tegen Oekraïne, vier dagen later is Griekenland in Mönchengladbach de tegenstander.

48 minuten geleden
ANP Voetbalsters Ajax treffen Chelsea in kwartfinale Champions League

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax nemen het dinsdag om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. Hoewel de tegenstander de koploper is in de "de nummer 1 competitie van Europa", acht Ajax-trainster Suzanne Bakker haar speelsters niet kansloos.

7 uur geleden
ANP Ajax-directeur Kroes acht titel volgend seizoen niet realistisch

HILVERSUM (ANP) - Algemeen directeur Alex Kroes van Ajax, denkt niet dat de club volgend seizoen kan meestrijden om de titel. De algemeen directeur noemde dat in een interview in Rondo van Ziggo Sport "waarschijnlijk niet realistisch".

11 uur geleden
ANP Frans elftal voor het eerst sinds juni 2017 zonder Griezmann

PARIJS (ANP/AFP) - Het voetbalelftal van Frankrijk speelt zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Duitsland voor het eerst sinds juni 2017 zonder Antoine Griezmann. Voor de 32-jarige aanvaller van Atlético Madrid, die zich moest afmelden door een enkelblessure, komt zo een einde aan een recordreeks van 84 interlands op rij in het Franse elftal.

14 uur geleden
ANP Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken na aanval op spelers

ISTANBUL (ANP) - Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken uit de Turkse competitie na de aanval op spelers in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor op zondag. Supporters van Trabzonspor kwamen na het laatste fluitsignaal het veld op en zochten de confrontatie met veiligheidsmedewerkers en de voetballers van Fenerbahçe. Trabzonspor verloor met 3-2.

15 uur geleden
ANP Koeman wil met spelers die 'wij zijn' en niet 'ik zijn' naar EK

ZEIST (ANP) - Met een training voor veel en enthousiast publiek in Zeist begon het Nederlands elftal al een beetje aan de voorbereiding op het EK van komende zomer in Duitsland. "Zoveel tijd en ruimte hebben we niet meer met elkaar", zei bondscoach Ronald Koeman. "Dus je kan wel zeggen dat we gestart zijn."

16 uur geleden
ANP Bondscoach Koeman had Brobbey graag in Oranje gezien

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman had Brian Brobbey graag aan het werk gezien tijdens de komende oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Schotland en Duitsland. De aanvaller van Ajax meldde zich maandag af met een hamstringblessure. "Hij ligt er wel een paar weken uit", zei de bondscoach van Oranje op een persconferentie.

17 uur geleden
ANP Koeman wil zien of Wijnaldum nog 'perfecte nummer 10' is

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman wil de komende anderhalve week de trainingen en oefenduels van Oranje met Schotland en Duitsland ook benutten om te bekijken of Georginio Wijnaldum nog van waarde kan zijn op het EK. "Ik wil hem gewoon bij de groep zien", zei de bondscoach. "Ik wil zien of hij nog van toegevoegde waarde voor ons is. Die diepgang die hij had, ik wil zien of dat nog steeds zo is. We hebben zijn fysieke data gezien en die liggen dicht bij zoals ze altijd waren."

17 uur geleden
ANP Oranje staat voor duel met Schotland stil bij overlijden Rijvers

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal staat vlak voor de oefeninterland van vrijdagavond tegen Schotland stil bij het overlijden van Kees Rijvers. De KNVB meldt dat er vlak voor het duel in de Johan Cruijff ArenA een minuut stilte in acht wordt genomen voor de voormalig bondscoach en oud-international van Oranje.

17 uur geleden
ANP Oranje oefent onder leiding van Belgische en Noorse arbitrage

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische scheidsrechter Erik Lambrechts leidt vrijdag de oefeninterland tussen Nederland en Schotland. Hij krijgt in de Johan Cruijff ArenA assistentie van de grensrechters Jo De Weirdt en Kevin Monteny. Lawrence Visser, eveneens afkomstig uit België, is de videoscheidsrechter van dienst.

17 uur geleden
ANP KNVB neemt internationals van WK 1974 mee naar Frankfurt

FRANKFURT (ANP) - De KNVB heeft alle internationals van de selectie van het WK van 1974 uitgenodigd voor de oefeninterland van Oranje van volgende week dinsdag tegen Duitsland. Het is op 7 juli 50 jaar geleden dat Oranje de WK-finale van het toenmalige West-Duitsland (1-2) verloor.

17 uur geleden
ANP Bondscoach Koeman vindt steun Depay voor Promes 'niet handig'

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman vindt het "niet handig" dat Memphis Depay op sociale media zijn vriend Quincy Promes met enige regelmaat steunt. "Ik zou het zelf niet doen", zei de bondscoach van het Nederlands elftal op een persconferentie voor de komende oefenduels met Schotland en Duitsland. "Maar ik heb er zelf nog niet met hem over gesproken."

17 uur geleden
ANP Acerbi na beschuldigingen racisme weg bij Italiaanse selectie

MILAAN (ANP) - Francesco Acerbi heeft het trainingskamp van de Italiaanse voetbalploeg verlaten. De 36-jarige verdediger van Internazionale werd zondag in de topper tegen Napoli (1-1) beschuldigd van racisme door Napoli-verdediger Juan Jesus, een oud-speler van Inter.

18 uur geleden
ANP Benfica-middenvelder Kökcü reageert op commotie na interview

LISSABON (ANP) - Voetballer Orkun Kökcü van Benfica heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan na zijn kritische interview zaterdag in De Telegraaf. "In het topvoetbal gaat het om details. Alleen als alles klopt, kunnen we prijzen pakken. Dit betekent ook dat je kritisch moet zijn op elkaar", schreef de oud-Feyenoorder op zijn Instagram-account.

18 uur geleden
ANP Olsson werkt in revalidatiecentrum aan herstel na hersenaandoening

HERNING (ANP) - De Zweedse voetballer Kristoffer Olsson heeft het ziekenhuis verlaten en werkt in een revalidatiecentrum verder aan zijn herstel nadat bij hem een zeldzame hersenziekte was vastgesteld. Dat meldt de Deense voetbalclub FC Midtjylland, de werkgever van de middenvelder.

19 uur geleden
ANP Voetbalsters Ajax zien kansen tegen topploeg Chelsea in CL

AMSTERDAM (ANP) - Trainster Suzanne Bakker van de voetbalsters van Ajax ziet kansen voor haar ploeg tegen Chelsea in de kwartfinale van de Champions League, hoewel de Londense formatie koploper is in "de nummer 1 competitie van Europa". "De elftallen waartegen we eerder hebben gespeeld waren ook topploegen", zei de coach een dag voor het duel van dinsdag.

19 uur geleden
ANP Heerenveen-speler Sahraoui meldt zich met blessure af bij Noren

HEERENVEEN (ANP) - Osame Sahraoui doet niet mee aan de komende twee oefenwedstrijden van Noorwegen. De aanvaller van sc Heerenveen heeft aan de thuiswedstrijd van zondag tegen Feyenoord (2-3) een blessure overgehouden, meldt de Friese club.

20 uur geleden
ANP Recordaantal fans geeft voetbalsters Ajax boost tegen Chelsea

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax spelen dinsdag voor een recordaantal toeschouwers tegen Chelsea in de kwartfinale van de Champions League. Een dag voor het duel in de Johan Cruijff ArenA waren er al 34.200 kaarten verkocht, waarmee het record voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland werd verbroken. "Het leeft in Nederland", zag ook trainster Suzanne Bakker een dag voor de wedstrijd.

20 uur geleden
ANP Argentinië oefent zonder Messi tegen El Salvador en Costa Rica

NEW YORK (ANP/Belga) - Argentinië kan tijdens de aankomende oefenwedstrijden tegen El Salvador en Costa Rica geen beroep doen op Lionel Messi. De 36-jarige sterspeler van Inter Miami ontbreekt op een overzicht dat de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) bekendmaakte van spelers die zijn opgeroepen door hun nationale elftal.

21 uur geleden
ANP Duitsland begint voorbereiding richting Oranje zonder Pavlovic

FRANKFURT (ANP) - Het is nog onduidelijk wanneer Aleksandar Pavlovic van Bayern München aansluit bij het Duitse voetbalelftal voor de aankomende oefenwedstrijden tegen Nederland en Frankrijk. De 19-jarige debutant ontbrak maandag op de eerste dag van de voorbereiding door een infectie.

21 uur geleden
ANP Spits Brobbey meldt zich geblesseerd af voor Oranje

ZEIST (ANP) - Brian Brobbey mist de oefeninterlands van het Nederlands elftal met Schotland en Duitsland. De spits van Ajax heeft zondag een hamstringblessure opgelopen in de slotfase van het uitduel met Sparta Rotterdam. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de vriendschappelijke duels van Oranje te vroeg voor hem komen.

22 uur geleden
ANP Voetbalclub Club Brugge ontslaat trainer Deila

BRUGGE (ANP) - Voetbalclub Club Brugge heeft om "tegenvallende resultaten én spelpeil" trainer Ronny Deila ontslagen. De 48-jarige Noor was sinds afgelopen zomer werkzaam in Brugge. Nicky Hayen neemt als interim-coach de taken waar tot een nieuwe trainer is aangesteld.

1 dag geleden
ANP Freiburg neemt na twaalf jaar afscheid van trainer Streich

FREIBURG (ANP/DPA) - De Duitse voetbalclub SC Freiburg neemt na dit seizoen afscheid van trainer Christian Streich. De 58-jarige coach heeft dan meer dan twaalf jaar de leiding gehad over het eerste elftal van de huidige nummer 9 in de Bundesliga.

1 dag geleden
ANP Benfica-coach Schmidt in gesprek met Kökcü na kritisch interview

LISSABON (ANP) - Trainer Roger Schmidt van voetbalclub Benfica gaat na de interlandbreak in gesprek met aanvaller Orkun Kökcü. De voormalige coach van PSV nam de oud-Feyenoorder zondag niet mee naar de gewonnen uitwedstrijd bij Casa Pia (0-1) na een kritisch interview van Kökcü in De Telegraaf een dag eerder. "Ik was enorm verrast", reageerde de trainer van de nummer 2 van Portugal.

1 dag geleden
ANP Turkse minister start onderzoek geweld voetbaltopper

TRABZON (ANP/AFP) - De Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek aangekondigd naar het geweld na de wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Woedende fans van Trabzonspor, die hun ploeg in de slotminuten met 3-2 zagen verliezen, bestormden het veld en vielen de spelers van Fenerbahçe aan.

1 dag geleden
ANP FC Barcelona bezorgt Atlético forse nederlaag in Madrid

MADRID (ANP) - FC Barcelona heeft Atlético in het eigen Metropolitano in Madrid een forse nederlaag bezorgd. De landskampioen won met 3-0 en neemt de tweede plaats in La Liga over van Girona.

1 dag geleden
ANP PSG laat Montpellier terugkomen, maar wint alsnog ruim

MONTPELLIER (ANP) - Paris Saint-Germain heeft in de Franse Ligue 1 ruim gewonnen van Montpellier. De landskampioen en koploper in de Ligue verspeelde in de eerste helft een 2-0-voorsprong, maar won mede door drie doelpunten van Kylian Mbappé alsnog met 6-2.

1 dag geleden
ANP Coach Bosz ziet kampioenswaardig PSV gelukkig van Twente winnen

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Peter Bosz beseft na de zwaarbevochten zege op FC Twente (1-0) dat het wel heel raar moet lopen als PSV dit jaar geen landskampioen wordt. "Maar ik twijfel het hele seizoen al niet aan mijn ploeg", zei hij op een persconferentie na de topper tegen de nummer 3 van de ranglijst uit Enschede. "Dat is het probleem niet."

1 dag geleden
ANP Internazionale blijft steken op gelijkspel tegen Napoli

MILAAN (ANP) - Internazionale is in eigen huis blijven steken op een 1-1-gelijkspel tegen Napoli. De koploper uit Milaan zag de titelverdediger in de tweede helft terugkomen van een 1-0-achterstand

1 dag geleden
ANP FC Twente snapt niets van afgekeurde treffer Boadu bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Joseph Oosting van FC Twente snapt niet waarom scheidsrechter Joey Kooij een treffer van Myron Boadu in de uitwedstrijd tegen PSV heeft afgekeurd. "Ik vind dat een goal", zei hij bij ESPN. "Maar ik ben geen scheidsrechter. Ik ben trainer en ik moet ervoor zorgen dat we doelpunten maken."

1 dag geleden
ANP Invaller Pepi brengt PSV nog dichter bij de landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV mag verder aftellen richting de 25e landstitel. De koploper won ook de thuiswedstrijd tegen FC Twente, met dank aan een treffer in de zevende minuut van blessuretijd van de ingevallen Ricardo Pepi.

1 dag geleden
ANP Invaller Pepi helpt PSV ver in blessuretijd aan zege op FC Twente

EINDHOVEN (ANP) - Ricardo Pepi heeft PSV aan een zege op FC Twente geholpen. De invaller maakte in de 97e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0).

1 dag geleden
ANP Ten Hag lovend over teamspirit United na winst op Liverpool

MANCHESTER (ANP) - Manchester United moet op zijn best zijn, wil het de finale van de FA Cup halen. Dat zei Erik ten Hag tegenover Britse media direct na de zinderende kwartfinale tegen Liverpool, dat met 4-3 werd verslagen na verlenging. Coventry City is de volgende tegenstander.

1 dag geleden
ANP AS Roma wint van Sassuolo en houdt vierde plaats in zicht

ROME (ANP) - AS Roma heeft met 1-0 gewonnen van Sassuolo dat voorlaatste staat in de Serie A. De club uit de Italiaanse hoofdstad blijft goed presteren onder coach Daniele De Rossi, de opvolger van José Mourinho. Roma heeft met 51 punten er drie minder dan Bologna dat vierde staat, een plaats die recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen.

1 dag geleden
ANP United treft Coventry in halve finale FA Cup, City tegen Chelsea

MANCHESTER (ANP) - Manchester United speelt in de halve finales van de FA Cup tegen Coventry City. Dat wees de loting zondag uit. Chelsea en Manchester City werden aan elkaar gekoppeld voor de andere halve finale.

1 dag geleden
ANP Koploper PSV start met Lozano en Ramalho tegen FC Twente

EINDHOVEN (ANP) - Hirving Lozano en André Ramalho beginnen om 20.00 uur met PSV aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Beide spelers keren terug in de basisformatie van de koploper uit Eindhoven.

1 dag geleden
ANP Borussia Dortmund weer vierde na zege op Eintracht Frankfurt

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft de vierde plek in de Bundesliga weer overgenomen van RB Leipzig. De club uit Dortmund, die afgelopen woensdag PSV had uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League, won met 3-1 van Eintracht Frankfurt.

1 dag geleden