Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 27 juli 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Buitenland

ANP Céline Dion zingt Édith Piaf op de Eiffeltoren

PARIJS (ANP) - Céline Dion heeft vrijdagavond op de Eiffeltoren in Parijs het lied Hymne A L'Amour van Édith Piaf gezongen als afsluiter van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De 56-jarige Dion trad voor het eerst in vijf jaar weer op. De zangeres lijdt aan het stiff-personsyndroom, waarbij ze last heeft van pijnlijke spierspanningen en spasmes.

3 uur geleden
ANP Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de Noord-Franse gemeente. Het betrof telecommunicatiekabels, veiligheidskabels van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF en glasvezelkabels.

5 uur geleden
ANP Lady Gaga start openingsceremonie Olympische Spelen

PARIJS (ANP) - Lady Gaga verscheen aan het begin van de openingsceremonie van de Olympische Spelen al gelijk op het podium in Parijs. De Amerikaanse zangeres zong langs de Seine het lied Mon truc en plumes van Zizi Jeanmaire.

7 uur geleden
ANP Trump zegt tijdens bezoek Netanyahu dat relatie nooit slecht was

PALM BEACH (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump in zijn resort in Florida bezocht. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu nooit bekoeld is geweest. De Israëlische leider ging een dag eerder al langs bij president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris.

8 uur geleden
ANP Franse spoorvervoerder schroeft beveiliging rond het spoor op

PARIJS (ANP/RTR) - Het Franse spoorbedrijf SNCF schroeft de beveiliging rond de spoorlijnen in het land op, nadat vrijdag op een aantal plekken het spoor was gesaboteerd. In samenspraak met de politie wordt zowel op de grond als in de lucht meer gesurveilleerd, aldus SNCF. Dat gebeurt door de inzet van extra mankracht en technische middelen.

9 uur geleden
ANP Code geel voor regen tijdens openingsceremonie Spelen

PARIJS (ANP) - Het Franse nationale weerinstituut Météo-France heeft code geel uitgegeven voor regen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs vrijdagavond. De opening begint rond 19.30 uur en verloopt naar verwachting nat. Net als in Nederland kent Frankrijk de weerwaarschuwingen geel, oranje en rood.

10 uur geleden
ANP Museum maakt nieuw wassen beeld Sinead O'Connor na kritiek

DUBLIN (ANP) - Het National Wax Museum in Dublin vervangt het wassen beeld van Sinéad O'Connor, die vrijdag precies een jaar geleden op 56-jarige leeftijd overleed. Het museum heeft tot de stap besloten na kritiek op het huidige beeld, dat volgens veel fans totaal niet lijkt op de zangeres.

11 uur geleden
ANP Treinverkeer in Frankrijk komt weer op gang

PARIJS (ANP) - Het treinverkeer komt vrijdagmiddag in Frankrijk weer op gang, meldt minister van Transport Patrice Vergriete. Na vier gecoördineerde sabotageacties op de spoorwegen voor hogesnelheidstreinen (TGV) ontstond een chaos op het spoor.

12 uur geleden
ANP Rusland arresteert oud-onderminister Defensie om corruptie

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische oud-onderminister van Defensie Dmitri Boelgakov is gearresteerd op verdenking van corruptie. Russische media melden op basis van veiligheidsdienst FSB dat een onderzoek is ingesteld naar zijn "illegale activiteiten".

12 uur geleden
ANP Machinist krijgt 2,5 jaar cel voor Spaanse treinramp met 79 doden

LA CORUÑA (ANP/AFP) - De machinist die in 2013 verantwoordelijk was voor het zware treinongeval bij het Spaanse Santiago de Compostella heeft een celstraf van 2,5 jaar gekregen. Ook de toenmalige directeur veiligheid van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Door het ongeval kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond.

13 uur geleden
ANP Franse justitie opent onderzoek naar 'georganiseerde misdaad'

PARIJS/MARSEILLE (ANP) - Justitie in Parijs is een onderzoek gestart naar de sabotage-actie die op de dag van de opening van de Olympische Spelen het netwerk van de hogesnelheidstreinen in heel het land tot doelwit had.

13 uur geleden
ANP Eerste 1,5 miljard aan bevroren Russische tegoeden naar Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft de eerste 1,5 miljard euro van bevroren Russische rentes en dividenden beschikbaar gesteld voor hulp aan Oekraïne. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt. Het geld wordt ingezet om de militaire inzet en de wederopbouw van Oekraïne te ondersteunen.

15 uur geleden
ANP In België aangehouden terreurverdachten vermoedelijk lid van IS

BRUSSEL (ANP) - De zeven terreurverdachten die donderdag in België zijn opgepakt, zouden lid zijn van de tak van de terreurorganisatie IS die wortels heeft in Tsjetsjenië en Dagestan. Dat schrijft de Vlaamse krant De Standaard.

16 uur geleden
ANP Franse veiligheidsdiensten zoeken naar daders sabotage spoorwegen

PARIJS (ANP) - De Franse veiligheidsdiensten zoeken naar de daders van de "criminele daden" op de hogesnelheidslijnen in het land, meldt demissionair premier Gabriel Attal. Hij schrijft op X dat de "sabotage-acties tegen de spoorwegen voorbereid en gecoördineerd waren".

16 uur geleden
ANP Oud-president Obama steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama en diens vrouw Michelle hebben hun steun uitgesproken aan Kamala Harris in de verkiezingsrace. Zij laten via X weten dat ze hun "vriendin" zullen helpen in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.

16 uur geleden
ANP Geen cyberaanval bij sabotage Franse hogesnelheidslijnen

PARIJS (ANP) - Bij de gemelde sabotageacties gericht tegen hogesnelheidslijnen van de Franse spoorwegen is op geen enkele manier sprake geweest van cyberaanvallen. Dit heeft het officiële Franse Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Informatiesystemen (ANSSI) beklemtoond tegenover nieuwszender BFMTV.

16 uur geleden
ANP Franse spoorwegmaatschappij roept reizigers op tot uitstel reis

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse spoorwegmaatschappij SNCF roept reizigers op hun reis uit te stellen in verband met de verstoringen op het spoor als gevolg van vermeende sabotages. Ook krijgen reizigers het advies niet naar de stations te komen.

17 uur geleden
ANP Franse treinverkeer ontregeld door brandstichtingen langs spoor

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse spoorwegen (SNCF) zijn naar eigen zeggen in de nacht van donderdag op vrijdag het doelwit geweest van opzettelijke brandstichtingen of andere sabotage. Hierdoor is het treinverkeer met hogesnelheidstreinen van Parijs naar het westen, het noorden en het noordoosten erg moeilijk geworden. Veel tgv's rijden niet of moeten over oudere spoorlijnen een omweg maken.

18 uur geleden
ANP Filipijnse kustwacht over gezonken tanker: olielek is minimaal

MANILLA (ANP/AFP) - De Filipijnse kustwacht is een milieuramp aan het voorkomen door 1,4 miljoen liter stookolie van een gezonken tanker voor de kust te lossen. Er is olie vrijgekomen, maar volgens een woordvoerder is de lekkage "minimaal".

19 uur geleden
ANP China evacueert 300.000 mensen om tyfoon Gaemi

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - In het oosten van China zijn ongeveer 300.000 mensen geëvacueerd vanwege tyfoon Gaemi. Door die tyfoon zijn op de Filipijnen meer dan dertig doden gevallen en in Taiwan vijf.

19 uur geleden
ANP Aanklagers VS vragen om veroordeling Trump niet terug te draaien

NEW YORK (ANP) - Aanklagers hebben gevraagd om de veroordeling van oud-president Trump in de zwijggeldzaak tegen pornoactrice Stormy Daniels te handhaven, schrijft The New York Times. Het Hooggerechtshof oordeelde eerder deze maand dat Trump als president onschendbaarheid genoot voor zijn officiële taken, maar niet als privépersoon. Dit grepen Trumps advocaten aan om te betogen dat sommig bewijsmateriaal in de zwijggeldzaak niet-ontvankelijk is.

21 uur geleden
ANP Raket van SpaceX mag weer de ruimte in

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft donderdag verklaard dat de Falcon 9-raket van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX weer de ruimte in mag. Na een mislukte lancering eerder deze maand werd de raket aan de grond gehouden.

21 uur geleden
ANP Harris uit zorgen tegen Netanyahu over humanitaire situatie Gaza

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP/DPA) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft donderdag met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gepraat over de humanitaire situatie in Gaza in "openhartige gesprekken". Na afloop van de bijeenkomst in het Witte Huis zei Harris tegen verslaggevers: "Israël heeft het recht zichzelf te verdedigen. En hoe het dat doet, doet ertoe."

1 dag geleden
ANP Harris 'klaar' voor een debat met Trump op 10 september

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident en beoogd presidentskandidaat van de Democraten, Kamala Harris, wil met Donald Trump in debat op 10 september. Op die datum was bij ABC News een debat gepland tussen Trump en Joe Biden.

1 dag geleden
ANP Helft van Canadese plaats Jasper mogelijk getroffen door bosbrand

JASPER (ANP) - De volledige omvang van de schade door de natuurbrand in het Canadese Jasper is nog onduidelijk. Maar naar schatting is tussen de 30 en 50 procent van de gebouwen beschadigd geraakt. Dat heeft premier Danielle Smith van de provincie Alberta donderdag op een persconferentie meegedeeld.

1 dag geleden
ANP Hackgroep Noord-Korea steelt militaire data, waarschuwen VS en VK

WASHINGTON (ANP) - Een hackersgroep verbonden aan Noord-Korea heeft pogingen ondernomen om militaire en nucleaire geheimen te stelen. Daarvoor waarschuwen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea, die spreken van een "wereldwijde cyberspionagecampagne". In de VS zijn onder meer luchtmachtbases en defensiebedrijven aangevallen door de hackersgroep, die Anadriel, Onyx Sleet of APT45 wordt genoemd.

1 dag geleden
ANP VN-chef zegt dat mensheid onder 'epidemische hitte' zal lijden

NEW YORK (ANP/AFP) - VN-chef António Guterres heeft opgeroepen tot actie om de gevolgen van hittegolven te beperken. Die hittegolven zouden volgens hem erger zijn geworden door de verandering van klimaat. Er zijn temperaturen gemeten "over de hele wereld van boven de 50 graden en dat is halverwege het kookpunt" en er dreigt een "epidemische hitte".

1 dag geleden
ANP Venezolaanse oppositieleider vertrouwt leger voor verkiezingen

CARACAS (ANP/AFP/RTR) - De oppositiekandidaat in de Venezolaanse presidentsverkiezingen van zondag, Edmundo González Urrutia, vertrouwt erop dat het leger ervoor zorgt dat de uitslag wordt gerespecteerd. De zittende president Nicolás Maduro regeert sinds 2013 met harde hand en wil een derde termijn. Volgens Venezolaanse opiniepeilers is hij in het economisch geruïneerde land van dertig miljoen inwoners erg impopulair en in een vrije stembusgang zou hij verslagen kunnen worden.

1 dag geleden
ANP Onduidelijk wanneer gestrande astronauten terug naar aarde kunnen

HOUSTON (ANP) - Het is nog altijd niet duidelijk wanneer twee Amerikaanse astronauten die in de ruimte gestrand zijn, kunnen terugkeren naar de aarde. Ze moeten voorlopig in het internationale ruimtestation ISS blijven, omdat hun vaartuig kuren heeft. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft dat donderdag laten weten.

1 dag geleden
ANP Britten die soep gooiden tegen Van Gogh schuldig aan vernieling

LONDEN (ANP) - Twee activisten van Just Stop Oil zijn door een jury in Londen schuldig bevonden aan opzettelijke vernieling voor het gooien van soep tegen het schilderij De Zonnebloemen (1888) van Vincent van Gogh. Dat deden ze in 2022 in het museum de National Gallery in de Britse hoofdstad.

1 dag geleden
ANP Verdachte opgepakt voor moord op ex-parlementariër Oekraïne

KYIV (ANP) - De Oekraïense politie heeft in Dnipro een verdachte opgepakt voor de moord op de voormalige ultrarechtse parlementariër Iryna Farion, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Ze werd 19 juli op straat vlak bij haar woning in Lviv in het hoofd geschoten en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

1 dag geleden
ANP 18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft donderdag een 18-jarige man gearresteerd die mogelijk heeft geholpen met het voorbereiden van een aanslag op de Olympische Spelen. Hij stond in contact met een leeftijdgenoot die eerder deze week werd aangehouden, melden Franse media.

1 dag geleden
ANP NBC: Obama spreekt binnenkort steun uit aan Harris

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama spreekt binnenkort publiekelijk zijn steun uit aan Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt NBC. De Amerikaanse tv-zender schrijft op basis van vier bronnen dat Obama zijn steun aan de vicepresident al privé heeft uitgesproken.

1 dag geleden
ANP Dodental aardverschuivingen Ethiopië verder opgelopen

ADDIS ABEBA (ANP/AFP) - Het dodental door aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar bijna 260, meldt OCHA op basis van lokale autoriteiten. De VN-hulporganisatie verwacht een verdere stijging naar tot wel vijfhonderd.

1 dag geleden
ANP Doden en gewonden in Taiwan door tyfoon Gaemi 

TAIPEI (ANP/DPA/AFP) - In Taiwan zijn zeker twee doden gevallen door tyfoon Gaemi. Er zijn minstens 279 gewonden geteld. Daarnaast worden negen bemanningsleden van een gezonken vrachtschip vermist. Door Gaemi zijn ook 21 mensen om het leven gekomen in de Filipijnen.

1 dag geleden
ANP Poetin en Assad bespreken in Moskou situatie Midden-Oosten

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft op woensdag Bashar al-Assad, de president van Syrië, in Moskou ontmoet. Dit meldt Poetins persdienst op donderdag.

1 dag geleden
ANP Opnieuw hoge temperatuur gemeten, net geen nieuw record

LONDEN (ANP) - Het blijft wereldwijd uitzonderlijk warm, ook al is er net geen nieuw record geregistreerd. Op dinsdag was de gemiddelde temperatuur in de wereld 17,15 graden. Dat is een fractie lager dan het record van maandag, toen het gemiddelde na correctie uitkwam op 17,16 graden.

1 dag geleden
ANP Vluchten Frankfurt na protest hervat, ook weer actie in Oslo

FRANKFURT (ANP/RTR/AFP) - Het vliegverkeer op Frankfurt Airport wordt geleidelijk hervat na een actie van klimaatactivisten, meldt de luchthaven. Betogers van Letzte Generation hadden zich aan het asfalt vastgeplakt. Activisten zeggen ook weer actie te voeren in Noorwegen.

1 dag geleden