Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 4 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Buitenland

ANP Starmer volgt Corbyn op als partijleider Britse Labourpartij

LONDEN (ANP) - De Britse politicus Keir Starmer volgt Jeremy Corbyn op als leider van de Labourpartij. Hij won de stemming onder de leden van de grootste oppositiepartij van de twee andere kandidaten, Rebecca Long-Bailey en Lisa Nandy.

5 minuten geleden
ANP Johnson vraagt oppositie om medewerking in strijd tegen corona

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson heeft alle oppositieleiders uitgenodigd om met hem samen te werken in de strijd tegen corona. In een brief roept hij ze op volgende week deel te nemen aan een gezamenlijk overleg, in het bijzijn van de hoogste gezondheidsfunctionarissen.

1 uur geleden
ANP 'Deel Britse gevangenen eerder vrij door corona'

LONDEN (ANP) - Een deel van de gedetineerden in Britse gevangenissen wordt vervroegd vrijgelaten in verband met de coronacrisis. Het gaat om gevangenen die nog hooguit twee maanden van hun celstraf te gaan hebben en die geen groot risico voor de maatschappij vormen. Dat meldt Sky News.

1 uur geleden
ANP Trump wijst jurist aan als 'corona-tsaar'

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - President Donald Trump heeft een jurist van het Witte Huis aangewezen als degene die moet gaan toezien op de besteding van miljarden dollars van de federale overheid in de strijd tegen corona. In de nieuwe functie van inspecteur-generaal gaat jurist Brian Miller verantwoording afleggen aan het federale ministerie van Financiën.

2 uur geleden
ANP Wuhan desinfecteert luchthaven aan vooravond heropening

WUHAN (ANP) - De internationale luchthaven van de Chinese stad Wuhan is grootschalig gedesinfecteerd. Een ploeg van 161 schoonmakers heeft alle vloeroppervlakken, bankjes, liften en bagagetrolleys grondig schoongemaakt, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Ook is het luchtverversingssysteem gecontroleerd.

3 uur geleden
ANP Thailand verbiedt 3 dagen lang alle inkomende vluchten

BANGKOK (ANP/BLOOMBERG) - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mogen in Thailand drie dagen lang geen vliegtuigen landen. De maatregel is ingegaan in de nacht van vrijdag op zaterdag. Voor vrachtvliegtuigen en regeringstoestellen geldt een uitzondering, meldt de Thaise luchtvaartautoriteit.

4 uur geleden
ANP China staat stil bij coronadoden

PEKING (ANP/RTR) - China heeft zaterdagochtend om 10.00 uur (lokale tijd) drie minuten van stilte in acht genomen voor alle dodelijke slachtoffers van het coronavirus in het land. De hele dag geldt als een van nationale rouw.

4 uur geleden
ANP Labour maakt opvolger partijleider Corbyn bekend

LONDEN (ANP) - De Britse Labourpartij maakt zaterdag bekend wie Jeremy Corbyn gaat opvolgen als partijleider. Leden van de grootste oppositiepartij konden de afgelopen weken per post of via internet stemmen op drie kandidaten: Keir Starmer, Rebecca Long-Bailey en Lisa Nandy.

8 uur geleden
ANP Opnieuw meeste dagelijkse coronadoden in de VS

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur 1480 mensen overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. Het is opnieuw het hoogste aantal coronadoden op één dag.

8 uur geleden
ANP Regering Honduras zoekt land voor massagraven

TEGUCIGALPA (ANP) - De regering van Honduras heeft burgemeesters in het land opgedragen stukken grond aan te dragen die eventueel kunnen dienen als massagraf. De autoriteiten vrezen voor meer doden als gevolg van de coronapandemie.

10 uur geleden
ANP Gezondheidsdienst adviseert Amerikanen mondmaskers te dragen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Controle and Prevention) adviseert inwoners van het land om in het openbaar mondmaskers te dragen vanwege het coronavirus. Dat zei president Donald Trump vrijdag (lokale tijd).

12 uur geleden
ANP Dodental coronavirus Duitsland stijgt tot boven 1100

BERLIJN (ANP/DPA) - Het aantal doden door het nieuwe coronavirus in Duitsland is vrijdag gestegen tot zeker 1150. Dat meldt persbureau dpa op basis van een eigen telling.

14 uur geleden
ANP Mensen in omgeving Trump en Pence getest op coronavirus

WASHINGTON (ANP/RTR) - Iedereen die in buurt komt van de Amerikaanse president of vicepresident wordt van tevoren getest op het coronavirus. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Zo moeten Donald Trump en Mike Pence gezond worden gehouden.

15 uur geleden
ANP Recordaantal moorden in Mexico in maart

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - Mexico heeft een recordaantal moorden genoteerd in maart. Het was met 2585 het hoogste aantal in de periode dat president Andrés Manuel López Obrador aan de macht is. Het aantal moorden bedroeg gemiddeld 83 per dag.

15 uur geleden
ANP Frankrijk ziet weer hoger aantal coronadoden

PARIJS (ANP/AFP) - Het aantal coronadoden in Franse ziekenhuizen is in een etmaal met bijna 600 gestegen. In totaal bezweken tot nu toe 5091 patiënten daar aan het coronavirus, melden de autoriteiten. Daarbij komen nog eens in totaal 1416 doden in verzorgingshuizen en andere instellingen.

16 uur geleden
ANP Jongeren mogen huis niet meer verlaten in Turkije

ANKARA (ANP/AFP) - Jongeren mogen vanaf zaterdag hun huis niet meer verlaten in Turkije. Dat heeft de Turkse regering bekendgemaakt. De maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel geldt voor mensen jonger dan twintig jaar.

16 uur geleden
ANP Aantal besmettingen VS stijgt naar 265.000

WASHINGTON (ANP) - Het aantal mensen dat besmet is met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten is gestegen tot 265.000. Dat blijkt uit cijfers van de website Worldometer. Er zijn vrijdag ruim 20.000 besmettingen bijgekomen.

16 uur geleden
ANP Suriname meldt eerste coronadode

PARAMARIBO (ANP) - Het coronavirus heeft nu ook in Suriname een dodelijk slachtoffer geëist. Dat maakte de Surinaamse overheid bekend. Het slachtoffer was besmet geraakt via zijn vrouw, die geldt als het eerste positieve geval in Suriname.

16 uur geleden
ANP Dodental coronavirus Italië stijgt met 766

ROME (ANP/RTR) - Het aantal doden door het coronavirus in Italië is de afgelopen 24 uur ongeveer evenveel opgelopen als een dag eerder. Het agentschap voor burgerbescherming meldde vrijdag 766 nieuwe doden, tegen 760 op donderdag.

17 uur geleden
ANP Coronabonus voor Duitse werknemers belastingvrij tot 1500 euro

BERLIJN (ANP) - Duitse werknemers die van hun werkgever een premie krijgen voor hun inzet in de coronacrisis, hoeven over een bonus tot 1500 euro geen belasting te betalen. Cijfers zeggen meer dan woorden, aldus het ministerie van Financiën over dit fiscale voordeel "voor iedereen die nu iets bijzonders doet".

17 uur geleden
ANP 'Regering VS wil kosten onverzekerde coronapatiënten betalen'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering wil de ziekenhuiskosten van onverzekerde patiënten met het coronavirus betalen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen rond de regering.

17 uur geleden
ANP Staat New York slaat alarm: dodelijkste dag tot nu toe

NEW YORK (ANP/DPA) - De Amerikaanse staat New York, met daarin de gelijknamige metropool, slaat alarm. Het aantal coronabesmettingen heeft de 100.000 overschreden, het dodental nam toe tot bijna 3000. In een etmaal kwamen er 562 coronadoden bij, de hoogste stijging in een dag tot nu toe.

18 uur geleden
ANP Nog altijd kwart miljoen EU-burgers gestrand

BRUSSEL (ANP/RTR) - De EU-landen hebben sinds de corona-uitbraak 350.000 in vaak verre landen gestrande inwoners gerepatrieerd, maar er zijn nog steeds meer dan 250.000 EU-burgers die terug naar huis proberen te komen. "Je kunt je toch niet voorstellen dat er zoveel mensen gestrand zijn over de hele wereld", aldus EU-buitenlandchef Josep Borrell. Het gaat om toeristen, personen die op familiebezoek waren en mensen die voor een korte tijd werk hadden.

18 uur geleden
ANP Oostenrijkse bankrover vermomt zich met mondkapje

WENEN (ANP/DPA) - Een Oostenrijkse bankrover heeft zichzelf vermomd met een mondkapje, dat nu veel wordt gebruikt als bescherming tegen het nieuwe coronavirus. De man is nog op de vlucht voor de politie.

18 uur geleden
ANP Commandant vliegdekschip VS toch niet ontslagen na 'coronabrief'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De commandant van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier, is toch niet ontslagen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Marine Thomas Modly vrijdag gezegd. Crozier wordt wel overgeplaatst naar een andere functie.

19 uur geleden
ANP 'VS leggen beslag op mondkapjes bedoeld voor Berlijn'

BERLIJN (ANP/DPA) - De Verenigde Staten hebben een bestelling van 200.000 mondkapjes voor de Berlijnse politie tegengehouden. Dat zegt het bestuur van de Duitse hoofdstad.

19 uur geleden
ANP Aanslagpleger Duitse Hanau kreeg gevechtstraining

HANAU (ANP/DPA) - De 43-jarige man die in februari negen mensen doodschoot in de Duitse stad Hanau volgde in 2019 gevechtstrainingen in Slowakije. Dat schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

19 uur geleden
ANP Britse koningin wendt zich tijdens coronacrisis tot volk

LONDEN (ANP) - De Britse koningin Elizabeth houdt zondagavond een speciale toespraak over de coronacrisis op televisie. De speech is gericht aan het Britse volk en de inwoners van de landen van het Gemenebest van Naties (met Elizabeth aan het hoofd).

20 uur geleden
ANP Tientallen extra koeltrucks nodig voor coronadoden New York

NEW YORK (ANP) - Voor het tijdelijk opslaan van coronadoden zijn in New York tientallen koeltrucks extra nodig. Bij de strijdkrachten zijn 85 koelvrachtwagens besteld die er midden april moeten zijn, meldt een plaatselijk verslaggever op Twitter.

21 uur geleden
ANP Britse premier Johnson is nog ziek en blijft in isolatie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson blijft voorlopig in thuisisolatie. Hij testte eind vorige maand positief op het coronavirus en is nog niet helemaal hersteld.

21 uur geleden
ANP 'Duitse minister wil eisen stellen aan reizen uit ons land'

BERLIJN (ANP) - Ook langs de Nederlandse grens moeten in Duitsland strenge eisen worden gesteld aan mensen die het land binnen willen. Dat moet helpen de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit vindt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer volgens het weekblad Der Spiegel.

23 uur geleden
ANP Bondskanselier Merkel uit quarantaine

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft na twee weken haar zelfquarantaine beëindigd. Ze keerde volgens haar woordvoerder terug naar het Bundeskanzleramt, het kantoor van de regeringsleider.

23 uur geleden
ANP Coronapatiënt in Duitsland besmet nog maar één ander

BERLIJN/DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De maatregelen in Duitsland tegen de verspreiding van het coronavirus hebben resultaat. Een patiënt steekt gemiddeld nu nog maar één ander aan volgens de Duitse RIVM, het Robert Koch Instituut (RKI). Het RKI waarschuwt echter dat de tijd nog niet gekomen is om de maatregelen die vooral de bewegingsvrijheid beperken, te versoepelen.

23 uur geleden
ANP Dodental door coronacrisis Spanje weer boven de 900

MADRID (ANP/AFP/RTR) - Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Spanje is in 24 uur tijd met 932 gestegen naar 10.935. Het is de tweede dag op rij dat melding wordt gemaakt van de dood van meer dan 900 patiënten met het virus.

1 dag geleden
ANP Ondanks 132 doden lijkt epidemie in België te stabiliseren

BRUSSEL (ANP) - De groei van de corona-epidemie lijkt in België te stabiliseren. Dat zei viroloog Steven Van Gucht bij de bekendmaking van de nieuwe cijfers over het aantal ziekte- en sterfgevallen op de dagelijkse persconferentie van de Belgische gezondheidsautoriteiten. Het aantal patiënten dat de afgelopen 24 uur overleed steeg weliswaar met 132 naar 1143, maar het aantal nieuwe patiënten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis verandert sinds een aantal dagen nauwelijks.

1 dag geleden
ANP 'Militair hospitaalschip bij New York vrijwel leeg'

NEW YORK (ANP) - Een militair hospitaalschip dat de ziekenhuizen in New York moet ontlasten, neemt nauwelijks patiënten aan boord. De autoriteiten zeggen volgens The New York Times dat 20 mensen worden behandeld op het schip U.S.N.S. Comfort, dat beschikt over duizend bedden.

1 dag geleden
ANP China meldt opnieuw coronagevallen zonder symptomen

PEKING (ANP/RTR) - In China zijn in de afgelopen 24 uur zestig nieuwe coronapatiënten geregistreerd die geen symptomen hebben. Dat maakte de nationale Gezondheidscommissie vrijdag bekend. Een dag eerder werden 130 nieuwe gevallen zonder symptomen gemeld.

1 dag geleden
ANP China: afgekeurde mondkapjes waren niet voor medisch gebruik

PEKING (ANP) - Nederland had kunnen weten dat de afgekeurde mondmaskers uit China niet in ziekenhuizen gebruikt konden worden. Dat was vooraf namelijk duidelijk aangegeven, stellen een woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken en een medewerker van het ministerie van Handel.

1 dag geleden