Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenland

ANP 'Belgische terrorist al jaren in isoleercel Marokko'

RABAT (ANP) - Marokko houdt een voor terrorisme veroordeelde Marokkaans-Belgische man al zeker drie jaar vast in een isoleercel. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch die van "onmenselijke" en "grievende" omstandigheden spreekt.

1 uur geleden
ANP Britten krijgen speech van Johnson in plaats van Big Ben

LONDEN (ANP) - Britten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. Want de Big Ben krijgen ze niet te horen.

2 uur geleden
ANP Zanger krijgt hartinfarct tijdens benefietconcert voor Australië

SYDNEY (ANP/AFP) - Een oprichter van de Australische band The Wiggles heeft een hartinfarct gekregen tijdens een benefietconcert in Sydney. Zanger Greg Page (48) zakte in elkaar terwijl hij het podium verliet na de show van 90 minuten. De band meldt dat Page is opgenomen in het ziekenhuis.

5 uur geleden
ANP Witte Huis overweegt omkopen van buitenlanders legaal te maken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering overweegt het legaal te maken voor bedrijven uit de Verenigde Staten om buitenlandse ambtenaren om te kopen. Dat heeft economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow bevestigd.

6 uur geleden
ANP VS gaan passagiers uit Wuhan screenen vanwege mysterieus virus

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten nemen voorzorgsmaatregelen op vliegvelden vanwege een virusuitbraak in China. Passagiers uit de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar een mysterieus SARS-achtig virus de kop heeft opgestoken, worden extra gecontroleerd.

7 uur geleden
ANP Jury in rechtszaak Harvey Weinstein geselecteerd

NEW YORK (ANP) - De twaalf juryleden in de rechtszaak tegen Harvey Weinstein in New York zijn geselecteerd. Dat melden Amerikaanse media vrijdag.

7 uur geleden
ANP Canada: stuur zwarte dozen ramptoestel naar Frankrijk

OTTAWA (ANP/AFP) - De Canadese premier Justin Trudeau wil dat de zwarte dozen van het boven Iran neergehaalde passagiersvliegtuig naar Frankrijk worden gestuurd. Iran beschikt volgens hem niet over de technische expertise of de apparatuur om die snel te onderzoeken.

8 uur geleden
ANP Oudste Spaanse politiemacht krijgt eerste vrouwelijke chef

MADRID (ANP/AFP) - In Spanje komt voor de eerste keer een vrouw aan het hoofd te staan van de Guardia Civil. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat Maria Gamez leiding gaat geven aan de circa 175 jaar oude politiedienst.

8 uur geleden
ANP Premier Oekraïne mag toch blijven

KIEV (ANP/RTR/AFP) - De Oekraïense president Zelenski weigert het ontslag te aanvaarden van zijn premier. Die was in verlegenheid gebracht door een gelekte opname waarin hij zich kritisch uitliet over zijn politieke baas, die volgens hem weinig verstand heeft van economie.

9 uur geleden
ANP Modeontwerper Jean-Paul Gaultier stopt ermee

PARIJS (ANP) - De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier gaat met pensioen. De 67-jarige couturier organiseert woensdag zijn allerlaatste show voor zijn modehuis in Parijs, maakte hij vrijdag bekend op Twitter.

9 uur geleden
ANP Minister ontslagen die 'per ongeluk' Goebbels citeerde

BRASÍLIA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Braziliaanse minister van Cultuur moet op zoek naar een nieuwe baan, omdat hij uitspraken deed die gelijkenissen vertoonden met een toespraak van nazikopstuk Joseph Goebbels. President Jair Bolsonaro ontsloeg bewindsman Roberto Alvim nadat daar grote ophef over was ontstaan.

10 uur geleden
ANP Voetbalwedstrijd wijkt voor dreiging wilde zwijnen

ROSTOCK (ANP/DPA) - Een voetbalwedstrijd in het noordoosten van Duitsland is op het laatste moment verplaatst omdat wilde zwijnen het stadion onveilig maken. De gemeente Greifswald bepaalde dat wilde zwijnen in en rond het Volksstadion zo'n groot gevaar vormen dat de wedstrijd Greifswalder FC tegen FC Hansa Rostock vrijdag in Rostock moet worden gespeeld.

11 uur geleden
ANP Trumps team heeft jurist met veel impeachment-ervaring

WASHINGTON (ANP/RTR) - In het team dat president Trump in de Senaat moet verdedigen tegen beschuldigingen over machtsmisbruik zit Kenneth Starr, die bij de vorige impeachement-procedure een cruciale figuur was. De 73-jarige jurist uit Texas was van 1994 tot 1998 de speciale aanklager in het onderzoek tegen president Bill Clinton.

11 uur geleden
ANP Twee ton opgehaald voor beieren Big Ben bij brexit

LONDEN (ANP/AFP) - Britten hebben in een dag tijd ruim 220.000 pond (258.000 euro) opgehaald om de beroemde Big Ben te laten luiden op het moment van de brexit. De gulle gevers staat vermoedelijk een teleurstelling te wachten, omdat het parlement al heeft laten weten dat het geld in principe niet gebruikt kan worden.

11 uur geleden
ANP EU-buitenlandchef: eventueel Europese troepen naar Libië

HAMBURG/STRAATSBURG (ANP) - De buitenlandchef van de Europese Unie, Josep Borrell, heeft kort voor een internationale conferentie over de situatie in Libië betoogd dat Europa zijn belangen desnoods met het sturen van troepen moet verdedigen. "Wij moeten onze belangen veel sterker behartigen, desnoods met robuuste middelen" zei de voormalige Spaanse minister van Buitenlandse Zaken tegen het Duitse weekblad Der Spiegel.

12 uur geleden
ANP Louvre dicht door betogers voor de deur

PARIJS (ANP/AFP) - Het Parijse museum het Louvre is vrijdag gesloten, nadat honderden betogers zich voor de toegangsdeuren hadden verzameld. Teleurgestelde toeristen scholden de demonstranten die de ingangen blokkeerden, uit. Het museum heropent naar eigen zeggen zodra de betogers vertrokken zijn. Het Louvre is met 9,6 miljoen bezoekers in 2019 het drukst bezochte museum ter wereld.

13 uur geleden
ANP Poetin ook naar conferentie over conflicten in Libië

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - President Vladimir Poetin gaat zondag naar de internationale conferentie over de conflicten in Libië. Het Kremlin meldde dat hij deelneemt aan de conferentie in Berlijn, die zou moeten leiden tot een vredesregeling.

14 uur geleden
ANP Britse munt met Edward VIII voor ruim miljoen verkocht

LONDEN (ANP) - Een gouden munt met de beeltenis van de Britse koning Edward VIII is voor een miljoen pond (bijna 1,2 miljoen euro) van eigenaar gewisseld en daarmee de duurste munt ooit in Groot-Brittannië geworden. Dat meldden Britse media vrijdag.

14 uur geleden
ANP Vrouw in VS cel in om doden man met oogdruppels

CLOVER (ANP/AFP) - Een Amerikaanse vrouw moet 25 jaar de cel in omdat zij haar man heeft vergiftigd door oogdruppels in zijn water te doen. De 53-jarige Lana Sue Clayton vergiftigde haar man Steven in hun huis in Clover (South-Carolina). Aanvankelijk werd gedacht dat het 64-jarige slachtoffer een natuurlijke dood stierf, maar uit de autopsie bleek later dat de man een gevaarlijke dosis tetryzoline in zijn bloed had. De stof zit in oogdruppels en neussprays.

16 uur geleden
ANP Ayatollah Khamenei leidt na jaren weer vrijdaggebed in Iran

TEHERAN (ANP/RTR) - Voor het eerst sinds 2012 was de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, vrijdag voorganger van het belangrijkste vrijdaggebed in hoofdstad Teheran. Tijdens dat gebed noemde hij de dag waarop Iran Amerikaanse doelen aanviel "een dag van God". Een grote menigte scandeerde vervolgens "Dood aan Amerika!".

18 uur geleden
ANP Australische brandweer blij met regen, toch problemen verwacht

CANBERRA (ANP/AFP) - De fikse regenbuien die momenteel in het zuidoosten van Australië vallen, zorgen voor blijdschap bij de brandweer in het gebied, maar kunnen op termijn ook tot problemen leiden. De staten Victoria, New South Wales en South Australia werden afgelopen maanden getroffen door hevige bosbranden, maar hebben nu te maken met veel regen.

19 uur geleden
ANP Restaurant Paul Bocuse na ruim halve eeuw 3-sterrenstatus kwijt

LYON (ANP) - Het restaurant van wijlen topkok Paul Bocuse in Lyon heeft na meer dan een halve eeuw geen drie sterren meer gekregen in de Michelingids. Toen donderdagavond bekend werd welke vermeldingen er in de gids van dit jaar staan, bleek het etablissement er nog maar twee te hebben.

20 uur geleden
ANP Toch Amerikaanse militairen gewond door Iraanse raketaanval

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Bij de Iraanse raketaanvallen op Amerikaanse bases in Irak zijn wel degelijk militairen gewond geraakt. Het Amerikaanse leger meldde donderdag dat elf militairen zijn behandeld aan een hersenschudding. Zij zijn voor hun herstel naar Amerikaanse faciliteiten in Duitsland en Koeweit gebracht.

22 uur geleden
ANP Guatemala breekt met Venezuela

GUATEMALA-STAD (ANP/RTR) - Guatemala verbreekt de diplomatieke banden met Venezuela. Ook wordt de ambassade gesloten in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zegt de nieuwe president van Guatemala volgens staatspersbureau AGN.

1 dag geleden
ANP Senatoren leggen eed af voor afzettingsproces Trump

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Amerikaanse senatoren zijn donderdag beëdigd zodat ze als juryleden kunnen optreden in het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Dat gaat dinsdag verder.

1 dag geleden
ANP 'Libische generaal Haftar in Griekenland voor topoverleg'

ATHENE (ANP/AFP) - De machtige Libische krijgsheer Khalifa Haftar is naar Athene gevlogen voor overleg. Hij gaat volgens plaatselijke media praten met de Griekse premier en minister van Buitenlandse Zaken. "Haftar is geland", bevestigt een bron op de luchthaven

1 dag geleden
ANP Opkomst bij pensioenprotesten Frankrijk blijft dalen

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Vele tienduizenden Fransen hebben donderdag gedemonstreerd tegen de geplande pensioenhervormingen van hun regering. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat landelijk naar schatting zo'n 187.000 mensen de straat op gingen, fors minder dan bij andere recente protesten.

1 dag geleden
ANP Zoon van J.R.R. Tolkien overleden op 95-jarige leeftijd

LONDEN (ANP) - Christopher Tolkien, zoon van The Lord of the Rings-schrijver J.R.R. Tolkien, is donderdag gestorven op 95-jarige leeftijd. Dat meldt The Tolkien Society op Twitter.

1 dag geleden
ANP 'In 2019 meer dan 15.000 mensen doodgeschoten in VS'

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn in 2019 15.293 mensen met vuurwapens om het leven gebracht, meldden activisten tegen vuurwapengeweld. Volgens de cijfers van de Gun Violence Archive is daarmee het dodental voor 2019 3 procent hoger dan het jaar daarvoor. Het aantal gewonden door vuurwapens is met 5 procent gestegen naar 29.612. In 2017 en 2018 daalden deze cijfers iets.

1 dag geleden
ANP Aanklachten tegen Trump voorgelezen in Senaat

WASHINGTON (ANP) - Het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump in de Senaat is donderdag formeel van start gegaan. De Democratische parlementariër Adam Schiff, die optreedt als hoofdaanklager, presenteerde toen de aanklachten tegen Trump.

1 dag geleden
ANP Oekraïne doet onderzoek naar bedreiging ambassadeur VS

KIEV (ANP/AFP) - Oekraïne is een onderzoek begonnen naar mogelijke bedreiging of het bespioneren van de Amerikaanse ambassadeur in het land in de periode 2016-2019. Het gaat om ambassadeur Marie Yovanovitch, die in afgelopen jaar door president Trump terug naar Washington werd geroepen.

1 dag geleden
ANP 'Hoofdrolspelers Libië naar nieuwe top in Berlijn'

TRIPOLI (ANP) - De voornaamste strijdende partijen in Libië doen naar verwachting mee aan nieuw vredesoverleg in Berlijn. De Duitse minister Heiko Maas (Buitenlandse Zaken) maakte bekend dat krijgsheer Khalifa Haftar "in principe" wil deelnemen aan de top, die zondag wordt gehouden. Eerder zegde ook de aartsrivaal van Haftar, premier Fayez al-Sarraj, zijn medewerking toe.

1 dag geleden
ANP Gigi Hadid geen kandidaat meer voor jury in zaak Weinstein

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid komt niet in de jury in het proces tegen de Amerikaanse ex-filmmaker Harvey Weinstein (67). Het 24-jarige model, dat een Nederlandse moeder heeft, was voor de tweede keer deze week in een rechtbank in Manhattan, maar ze kon al na enkele minuten naar huis. Ze bleek van de lijst mogelijke juryleden te zijn gehaald, meldden Amerikaanse media.

1 dag geleden
ANP Toezichthouder: Trump mocht hulp niet achterhouden

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Toezichthouder GAO van het Amerikaanse Congres stelt dat het Witte Huis illegaal handelde toen het hulp aan Oekraïne dreigde achter te houden. De bijna honderd jaar oude 'waakhond' GAO heeft beklemtoond dat de president niet het recht heeft hulp die al door het Congres is verleend, voor eigen politieke doeleinden te gebruiken door die hulp bijvoorbeeld achter te houden.

1 dag geleden
ANP Spitssnuitdolfijn aangespoeld in België

OOSTENDE (ANP/BELGA) - In Oostende is woensdag een dode spitssnuitdolfijn van een kleine 3 meter aangespoeld. De laatste keer dat zo'n zoogdier werd aangetroffen aan de Belgische kust is meer dan vijftig jaar geleden. Bij Vlissingen spoelde in 2016 een exemplaar van bijna 5 meter aan en bij Schiermonnikoog strandde er een in 2013.

1 dag geleden
ANP Oekraïne vraagt FBI om hulp na cyberaanval

KIEV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft de Amerikaanse FBI gevraagd om hulp bij het onderzoek naar een cyberaanval op het energiebedrijf Burisma. Dat heeft een medewerker van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

1 dag geleden
ANP Russische Doema omarmt Misjoestin als nieuwe premier

MOSKOU (ANP/DPA/RTR/AFP) - Het Russische parlement heeft donderdag met overweldigende meerderheid ingestemd met Michail Misjoestin als nieuwe premier. Die werd door president Vladimir Poetin naar voren geschoven. De vorige premier, Dmitri Medvedev, ruimde woensdag het veld.

1 dag geleden
ANP Turkije stuurt opnieuw troepen naar Libië

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije begint met het sturen van meer militairen naar Libië om daar de troepen bij te staan van de internationaal erkende regering van Fayez al-Serraj. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan donderdag aangekondigd. Turkije stuurde eerder al militaire trainers naar de Noord-Afrikaanse staat.

1 dag geleden