De Telegraaf

Kleine uitslagen op Wall Street

17:30

De aandelenbeurzen in New York lieten maandag beperkte koersuitslagen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde, maar moesten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten waren. Verder werd vooral uitgekeken naar de cijferdrukte later deze week, met onder meer Facebook, Amazon, Microsoft, Tesla en ExxonMobil.

Trump nomineert Herman Cain niet voor Fed

De Telegraaf

President Donald Trump zal Herman Cain niet voordragen voor een bestuursfunctie bij de Federal Reserve. Volgens Trump heeft Cain zelf gevraagd om niet genomineerd te worden.

16:38

Samsung stelt lancering opvouwbare telefoon uit

De Telegraaf

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel.

15:50

Verkoop bestaande woningen VS gedaald

De Telegraaf

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart met 4,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

14:11

Jan en Cathi hebben het niet breed: ‘Als een kind zo blij als we korting krijgen’

PZC

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. 
Jan is de twijfelaar, Cathi hakt bij grote aankopen de knopen door. Beiden letten graag op aanbiedingen en kortingen.

12:00

Voormalig Nissan-baas Ghosn krijgt nieuwe aanklacht aan de broek

PZC

De Japanse autobouwer Nissan heeft een nieuwe aanklacht ingediend tegen oud-topman Carlos Ghosn. De reden voor de aanklacht zijn betalingen van in totaal 5 miljoen dollar die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de autobaas er zelf rijker van te worden.

8:46

Lidl haalt yoghurt uit de schappen vanwege stukjes metaal

PZC

Lidl haalt per direct de literpakken halfvolle vanilleyoghurt van het merk Milbona uit de schappen. Mogelijk bevat het product metaaldeeltjes, wat tot verwondingen kan leiden. De yoghurt is verkocht in de Nederlandse filialen, laat de supermarktketen weten.

20 Apr 18:41

Trump brengt risico’s terug die al 40 jaar weg leken

PZC

Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

20 Apr 10:30

Kleine uitslagen op Wall Street

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag beperkte koersuitslagen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde, maar moesten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op twee...

Trump nomineert Herman Cain niet voor Fed

Beleggen

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - President Donald Trump zal Herman Cain niet voordragen voor een bestuursfunctie bij de Federal Reserve. Volgens Trump heeft Cain zelf gevraagd om niet genomineerd te worden. Eerder deze maand werd bekend dat Tru...

Verkoop bestaande woningen VS gedaald

Beleggen

WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart met 4,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten. De verkoop kwam uit...

Nieuwe topman voor Kraft Heinz

Beleggen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz krijgt per 1 juli een nieuwe bestuursvoorzitter. Dan wordt het stokje overgenomen van topman Bernardo Hees door Miguel Patricio. Hees staat al zes jaar aan het roe...