Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 21 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Belastingdienst komt met campagne voor woningeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - Kersverse woningeigenaren maken vaak fouten in hun belastingaangifte. Daarom komt de Belastingdienst dit najaar met een campagne om woningeigenaren op weg te helpen met hun belastingzaken. Dit gebeurt met concrete tips en door een checklists.

19 minuten geleden
ANP Aandeelhouders Nederlands deel Unilever stemmen over verhuizing

ROTTERDAM (ANP) - De aandeelhouders van het Nederlandse deel van Unilever mogen zich uitspreken over het plan van de producent van levensmiddelen en consumentengoederen, om op papier een volledig Brits bedrijf te worden. Het bedrijf achter merken als Zwitsal, Magnum en Dove kondigde in juni de verhuisplannen aan, nadat eerdere plannen om een Nederlands bedrijf te worden stuk waren gelopen op verzet van de Britse aandeelhouders.

7 uur geleden
ANP ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit Rusland

DEN HAAG (ANP) - ING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital bv dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van het FD daarover.

15 uur geleden
ANP Rechter blokkeert Amerikaans verbod op WeChat in appstores

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verbod op het aanbieden van WeChat in appstores in de Verenigde Staten is door een rechter geblokkeerd. Het verbod perkt de vrijheid van meningsuiting mogelijk te veel in, oordeelde de rechtbank van San Francisco.

20 uur geleden
ANP Vattenfall wedt op houten windmolenpalen voor vermindering CO2

SOLNA (ANP) - Het Zweedse energieconcern Vattenfall onderzoekt de mogelijkheden om palen voor zijn windmolenparken van hout te maken. Door de gigantische palen niet langer van staal of beton te maken, verwacht het bedrijf dat de uitstoot van CO2 bij de bouw van windmolens ruim een kwart daalt.

20 uur geleden
ANP Beleggersclaims tegen Daimler om dieselkwestie stapelen zich op

STUTTGART (ANP) - Boze beleggers hebben via een Duitse rechtbank nog eens honderden miljoenen euro's aan schadevergoedingen geëist van Daimler. Ze vinden dat het Duitse moederbedrijf van Mercedes-Benz te laat openheid van zaken heeft gegeven over verdenkingen van gesjoemel met uitstootmetingen bij dieselauto's.

21 uur geleden
ANP 'Eigenaar wil waardering van 60 miljard voor TikTok'

CULVER CITY (ANP) - De Chinese eigenaar van TikTok, ByteDance, mikt erop dat de populaire filmpjesapp 60 miljard dollar waard wordt door de deal met softwareconcern Oracle en supermarktreus Walmart. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De twee Amerikaanse bedrijven nemen beide een minderheidsbelang in TikTok, om zo een verbod door de regering van Donald Trump op de app af te wenden.

22 uur geleden
ANP Downloadverbod TikTok uitgesteld tot 27 september

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft zaterdag (lokale tijd) bekendgemaakt het verbod op het downloaden van de Chinese filmpjesapp TikTok via de appstores van Apple en Google met een week uit te stellen. Het verbod zou zondag ingaan, maar is tot ten minste 27 september uitgesteld.

1 dag geleden
ANP Elbers: doen ons uiterste best om deadline van 1 oktober te halen

SCHIPHOL (ANP) - KLM-topman Pieter Elbers zegt in een interview met het het Financieele Dagblad dat de luchtvaartmaatschappij zijn 'uiterste best doet' om voor 1 oktober een herstelplan aan te bieden aan minister Wopke Hoekstra van Financiën. Dit in ruil voor de 3,4 miljard euro aan steun, een combinatie van door de staat gegarandeerde bankleningen en directe leningen van het Rijk, waarmee KLM deze moeilijke periode moet zien te overleven.

2 dagen geleden
ANP China komt met tegenmaatregelen na Amerikaanse sancties

PEKING (ANP/AFP/RTR) - Het Chinese ministerie van Handel heeft zaterdag bekendgemaakt wanneer wordt opgetreden tegen "onbetrouwbare entiteiten" die op een lijst zijn geplaatst. Het land gaat zich onder meer richten op buitenlandse bedrijven en individuen die de soevereiniteit van China in gevaar brengen. De stap wordt gezien als vergelding voor Amerikaanse sancties tegen Chinese bedrijven zoals Huawei.

2 dagen geleden
ANP TikTok vecht verbod van Trump aan bij rechter

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - TikTok en haar moedermaatschappij ByteDance proberen via de rechter het verbod dat door de regering-Trump is uitgevaardigd van tafel te krijgen. Ze hebben een klacht ingediend tegen het decreet van Trump waarmee Amerikaanse bedrijven wordt verboden zaken met hen te doen.

2 dagen geleden
ANP Forse verliesbeurt op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben de week met duidelijke verliezen afgesloten. Onzekerheid rond mogelijk te ver omhooggeschoten beurskoersen voor techbedrijven beheersen het sentiment al langer, en beleggers zoeken naar richting. Grote technologiebedrijven gingen daarom in de uitverkoop. Daarbij kwam ook een nieuwe stap in het Chinees-Amerikaanse conflict rond de apps TikTok en WeChat.

2 dagen geleden
ANP Hoge Raad: ook Airbnb-verhuur van tuinhuis voor volle pond belast

DEN HAAG (ANP) - Of huiseigenaren hun hele woning of slechts een deel daarvan tijdelijk verhuren, maakt voor het innen van belasting over die inkomsten niet uit. Dat volgt uit een uitspraak van de Hoge Raad na een jarenlange juridische strijd tussen de Belastingdienst en een echtpaar dat hun tuinhuis via Airbnb verhuurde.

2 dagen geleden
ANP 'Stroom aan annuleringen voor vakantiepark door Duits code rood'

LEUSDEN (ANP) - Vakantieparken, jachthavens en andere ondernemingen in de recreatiesector in Noord- en Zuid-Holland zeggen een stroom van annuleringen uit Duitsland binnen te krijgen. Vakantiegangers uit Duitsland kunnen niet meer naar de twee provincies, omdat die gebieden door Berlijn zijn aangewezen als risicogebied voor coronabesmettingen. Dit leidt tot woede bij ondernemersorganisatie HISWA-RECRON, die een boze brief naar het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gestuurd.

2 dagen geleden
ANP AEX sluit met verlies tegen achtergrond opleving corona

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een lichte min de handel uit gegaan. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief, waarbij vooral een fiks verlies voor de beurs in Madrid opviel. In de regio rond de Spaanse hoofdstad gaat een gedeeltelijke lockdown gelden als reactie op sterk toenemende coronabesmettingen. Die opleving van het virus in Europa zat op de beurzen vooral aandelen uit de reisbranche dwars.

2 dagen geleden
ANP 28 winkels Expresso, Miss Etam, Steps en Claudia Sträter sluiten

AMSTERDAM (ANP) - Bij Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps sluiten 28 winkels de deuren. Ruim tweehonderd medewerkers verliezen daardoor hun baan, meldt Nxt Fashion, de holdingmaatschappij die sinds kort eigenaar is van de winkelformules.

2 dagen geleden
ANP Wall Street begint gemengd aan nieuwe sessie

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zochten bij de opening van de handelssessie van vrijdag naar richting. Beleggers verwerkten een nieuwe stap in het conflict rond techbedrijven tussen China en Verenigde Staten. De regering-Trump kondigde aan dat het appstores van Apple en Google verboden wordt de apps WeChat en TikTok aan te bieden in de VS. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de impasse in de Amerikaanse politiek rond nieuwe steun tegen de coronacrisis.

2 dagen geleden
ANP FNV wil 5 procent loonsverhoging voor supermarktpersoneel

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond FNV vindt 5 procent loonsverhoging voor supermarktpersoneel realistisch: "De supermarkten maken juist tijdens de coronacrisis veel winst, daar moet het personeel van meeprofiteren", aldus FNV-bestuurder Mari Martens.

2 dagen geleden
ANP WeChat en TikTok mogen in VS niet meer in appstores

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok en chatapp WeChat mogen vanaf komende week niet meer in Amerikaanse appstores worden aangeboden. De Chinese apps mogen ook geen updates meer aanbieden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt. WeChat mag verder ook geen betalingen meer verwerken in de Verenigde Staten.

2 dagen geleden
ANP 'ECB denkt na over einde dividendverbod banken'

FRANKFURT (ANP) - Binnen de Europese Centrale Bank (ECB) gaan stemmen op om banken weer toe te staan dividend uit te keren. Een deel van de beleidsmakers van de centrale bank meent dat een verlenging van een oproep aan banken om de aandeelhouders niet te belonen meer kwaad dan goed doet, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Er is echter ook nog altijd een groep beleidsmakers die een hervatting van dividendbetalingen geen goed idee vindt.

3 dagen geleden
ANP Unibail opnieuw hard afgestraft op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield werd vrijdag opnieuw hard afgestraft op het Damrak, na de strategiewijziging die het winkelvastgoedfonds eerder deze week ontvouwde. De Europese aandelenbeurzen lieten een gemengd beeld zien na de koersverliezen op donderdag. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus en de aanhoudende techruzie tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.

3 dagen geleden
ANP Onderzoek naar mogelijk kartel in sector woninginrichting

AMSTERDAM (ANP) - Binnen de sector woninginrichting is mogelijk sprake van kartelvorming. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) doet momenteel onderzoek, na aanwijzingen over verboden prijsafspraken die mogelijk zijn gemaakt. Eerder deze week is de toezichthouder al bij verschillende bedrijven binnengevallen.

3 dagen geleden
ANP AEX boekt kleine winst in lagere regio

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte vrijdag een kleine winst. De andere Europese beurzen stonden opnieuw lager na de koersverliezen een dag eerder. Beleggers verwerken de lagere slotstanden op Wall Street, waar vooral de Amerikaanse technologiebedrijven onder druk stonden, en houden de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Beursuitbater Euronext stond in de schijnwerpers na het bericht dat het exclusief praat over de overname van Borsa Italiana.

3 dagen geleden
ANP 'VS kijken nu ook naar belangen Tencent in gamebedrijven'

WASHINGTON (ANP) - Na TikTok en WeChat heeft de Amerikaanse overheid nu ook extra aandacht voor Tencent, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Chinese internetreus heeft belangen in een reeks gamebedrijven en dat is mogelijk gevaarlijk voor de nationale veiligheid, menen de Amerikanen. Die hebben bij de gamebedrijven informatie opgevraagd over de extra maatregelen die zij nemen om de gegevens van hun gebruikers veilig te houden.

3 dagen geleden
ANP Euronext voornaamste kandidaat voor overname Borsa Italiana

LONDEN (ANP) - Beursuitbater Euronext is exclusief met zijn branchegenoot London Stock Exchange (LSE) in gesprek over een overname van Borsa Italiana. Dat hebben LSE en Euronext bekendgemaakt nadat de Britten alle biedingen op de Italiaanse beursuitbater hadden doorgenomen. Euronext is het bedrijf achter onder meer de beurzen in Amsterdam, Parijs, Lissabon en Dublin.

3 dagen geleden
ANP Nikkei sluit week licht hoger af

TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan. Maandag en dinsdag zijn de financiële markten in Tokio gesloten vanwege nationale feestdagen. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten eveneens overwegend kleine winsten zien.

3 dagen geleden
ANP Recordaantal werkenden verliest baan in tweede kwartaal

DEN HAAG (ANP) - Bijna 340.000 mensen in Nederland werden van het eerste op het tweede kwartaal werkloos of verlieten (tijdelijk) de arbeidsmarkt. Dat is een record, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 dagen geleden
ANP KHN: nieuwe coronamaatregelen in horeca zijn symboolpolitiek

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe coronamaatregelen die worden opgelegd aan de horeca zijn "symboolpolitiek" van het kabinet om daadkrachtig over te komen, maar zullen juist leiden tot verstoring van de openbare orde. Dat zegt directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

3 dagen geleden
ANP 'Trump beslist binnen maximaal 36 uur over TikTok'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump neemt waarschijnlijk binnen 24 tot 36 uur een beslissing over het lot van TikTok in de Verenigde Staten. Dat vertelden bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

3 dagen geleden
ANP 'Meer overwerk door coronacrisis'

ROTTERDAM (ANP) - Werknemers werken door de coronacrisis nog meer over. Onderzoek van salarisdienstverlener ADP wijst uit dat de gemiddelde overwerktijd in Europa per week met een uur is gestegen naar zes uur per week.

4 dagen geleden
ANP ByteDance: China en VS moeten deal TikTok nog goedkeuren

PEKING (ANP/AFP/RTR) - ByteDance wacht nog op goedkeuring uit zowel China als de Verenigde Staten voor zijn voorgestelde deal rond TikTok. Om Amerikaanse veiligheidszorgen over persoonsgegevens weg te nemen, stelt de Chinese eigenaar van de filmpjesapp een samenwerking voor met Oracle. De Amerikaanse president Donald Trump gaf afgelopen nacht (Nederlandse tijd) al aan niet tevreden te zijn met het voorstel, omdat ByteDance de controle zou houden over TikTok.

4 dagen geleden
ANP Unibail hekkensluiter in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stevige stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers verwerkten de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) en de Bank of Japan. Beide grote centrale banken hielden het monetaire beleid ongewijzigd, waarbij de Fed verklaarde dat de rente in de Verenigde Staten nog jaren laag zal blijven. Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield ging flink onderuit.

4 dagen geleden
ANP Felyx neemt elektrische deelscooters over uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - Felyx, de Amsterdamse onderneming die elektrische deelscooters in verschillende steden in Nederland en België verhuurt, breidt uit. Het bedrijf neemt honderden e-scooters over van een buitenlandse aanbieder. Zeker vijfhonderd scooters worden toegevoegd aan het huidige aanbod van ruim tweeduizend scooters in zeven steden in de Benelux.

4 dagen geleden
ANP Nikkei lager na rentebesluit Bank of Japan

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag lager geëindigd. De beurshandel stond vooral in het teken van het besluit van de Bank of Japan, die het omvangrijke stimuleringsbeleid voor de economie zoals verwacht ongewijzigd liet. Daarnaast verwerkten beleggers nog het besluit van de Amerikaanse centrale bank om de rente in de Verenigde Staten zeker tot en met 2023 dicht bij nul te houden. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten eveneens verliezen zien.

4 dagen geleden
ANP Dip Europese verkoop personenauto's in augustus

BRUSSEL (ANP) - De verkoop van personenauto's in Europa is in augustus weggezakt. De Europese brancheorganisatie ACEA merkt daarbij op dat de dip niet te vergelijken is met die van eerder dit jaar. In juli was er in heel wat landen nog sprake geweest van herstel, waaronder grote markten als Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

4 dagen geleden
ANP Bank of Japan houdt vast aan rente en beleid

TOKIO (ANP/DPA) - De Japanse centrale bank houdt vast aan zijn ultralage rente en het zeer ruime monetaire beleid. Daarmee wil de bank de economie ondersteunen die hard is geraakt door de coronacrisis en daarvoor al te lijden had van een btw-verhoging.

4 dagen geleden
ANP Werkloosheid in augustus minder hard gestegen

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in augustus verder opgelopen, maar minder hard dan in de voorgaande maanden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er vorige maand 426.000 werklozen, wat neerkomt op 4,6 procent van de beroepsbevolking. In juli was dat 4,5 procent.

4 dagen geleden
ANP Sony brengt PlayStation 5 eind november in de verkoop

TOKIO (ANP) - Nederlandse gamers kunnen vanaf 19 november de langverwachte PlayStation 5 gameconsole van Sony aanschaffen, heeft het Japanse elektronicaconcern bekendgemaakt. In Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen liefhebbers er al een week eerder een kopen.

4 dagen geleden