Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 4 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP 'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

45 minuten geleden
ANP Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

1 uur geleden
ANP Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

1 uur geleden
ANP Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

3 uur geleden
ANP 'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

7 uur geleden
ANP 'Opgenomen Zoom-gesprekken makkelijk te vinden'

WASHINGTON (ANP) - Videogesprekken die met de videodienst Zoom zijn gemaakt en zijn opgenomen, zijn gemakkelijk door iedereen te vinden op internet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Veel videogesprekken worden zonder toestemming daarvoor onbeveiligd op internet opgeslagen. Zoom geeft die bestanden altijd een naam die op dezelfde manier is opgebouwd. Daardoor zijn bestandsnamen makkelijk te raden en de bestanden eenvoudig te vinden.

13 uur geleden
ANP Wall Street houdt verliezen beperkt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten, maar maakten in de laatste uren wel wat terrein goed. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

13 uur geleden
ANP Action gaat leveranciers weer sneller betalen

ZWAAGDIJK (ANP) - Winkelketen Action gaat zijn leveranciers na Pasen weer gewoon binnen zestig dagen betalen. Dat was altijd al de bedoeling, zegt topman Sander van der Laan tegen het ANP. Action staat er volgens hem goed genoeg voor om dat te doen, nu niet alle winkels van de keten hoeven te sluiten vanwege het coronavirus.

13 uur geleden
ANP 'Amazon stelt eigen koopjesfeest Prime Day uit'

SEATTLE (ANP) - Webwinkel Amazon stelt zijn koopjesfeest Prime Day uit van juli tot zeker augustus vanwege de coronapandemie. Dat schrijft persbureau Reuters dat notulen van vergaderingen bij Amazon inzag. De webwinkel en techgigant wilde het uitstel niet bevestigen.

14 uur geleden
ANP Aegon schrapt dividend na oproep De Nederlandsche Bank

DEN HAAG (ANP) - Aegon geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar bekend. DNB wilde dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.

15 uur geleden
ANP Havens Terneuzen, Vlissingen en Gent verwachten minder overslag

GENT (ANP) - De zeehavens van Terneuzen, Vlissingen en Gent verwachten dit jaar minder inkomsten dan vorig jaar. Veel bedrijven zetten hun activiteiten tijdelijk stop door het nieuwe coronavirus, of passen hun productie aan. Dit heeft ook gevolgen voor het transport via de Zeeuwse en Vlaamse havens, maakt het fusiebedrijf North Sea Ports bekend.

16 uur geleden
ANP Hans de Boer blijft langer voorzitter VNO-NCW

DEN HAAG (ANP) - Hans de Boer blijft tot na Prinsjesdag voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Dat heeft VNO-NCW besloten vanwege de coronacrisis. Ingrid Thijssen moet daardoor iets meer dan twee maanden langer wachten tot ze de voorzittershamer van De Boer kan overnemen.

16 uur geleden
ANP Stevige minnen op beurzen, verzekeraars voorop

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag duidelijk lager geëindigd. Verzekeraars gingen op het Damrak hard omlaag na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. Beleggers verwekten verder het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.

17 uur geleden
ANP RTL: reorganisatie door coronacrisis niet aan de orde

HILVERSUM (ANP) - RTL Nederland heeft het net als alle mediabedrijven moeilijk vanwege de coronacrisis, maar een reorganisatie is niet aan de orde. Dat zegt directeur Sven Sauvé van RTL Nederland. Wel kijkt het bedrijf of alle freelancers in dienst kunnen blijven en of tijdelijke contracten van werknemers worden verlengd. Ook worden er dit jaar geen mensen meer aangenomen.

17 uur geleden
ANP Banken verlagen rente op rood staan vanwege crisis

HILVERSUM (ANP) - De drie grootste banken van Nederland, Rabobank, ING en ABN AMRO, verlagen de rente die ze rekenen wanneer mensen rood staan. Dat doen ze vanwege de coronacrisis. Bij Rabobank, die als eerste de stap zette nadat consumentenprogramma Kassa navraag deed voor de uitzending van zaterdag, en ABN AMRO is de verlaging al ingegaan. ING zet de stap "zo snel mogelijk".

17 uur geleden
ANP Brandbrief vuurwerkbedrijven: geen beperkende maatregelen

DEN HAAG (ANP) - Brancheverenigingen voor vuurwerkbedrijven hebben een brandbrief gestuurd naar Nederlandse gemeenten. Ze willen dat die geen beperkende maatregelen nemen tegen het gebruik van vuurwerk bij de jaarwisseling. De sector wordt al hard genoeg geraakt door de coronacrisis, aldus de Belangenvereniging Pyrotechniek en Stichting VuurwerkCheck.

18 uur geleden
ANP Certificaathouders Rabobank willen toch dividend

AMSTERDAM (ANP) - Een groep certificaathouders van de Rabobank wil dat de bank gewoon dividend uitkeert. Ze hebben zich verenigd via financieel platform IEX om dat voor elkaar te krijgen. Inmiddels hebben al ruim 2500 certificaathouders zich bij de claimstichting aangesloten.

18 uur geleden
ANP 'Reorganisatie Tata Steel uitgesteld om coronavirus'

IJMUIDEN (ANP) - Staalfabrikant Tata Steel stelt zijn plannen voor een reorganisatie van zijn Europese activiteiten uit tot na 1 juli vanwege de coronacrisis. Het bedrijf wilde eigenlijk in april overleggen met vakbonden en ondernemingsraden over de plannen, maar die consultaties zijn door alle beperkingen rond de virusuitbraak onmogelijk. Dat laat topman Henrik Adam van Tata Steel Europe weten in een memo aan het personeel.

19 uur geleden
ANP Boeren en tuinders bezorgd over tekort aan arbeidskrachten

ZOETERMEER (ANP) - Ondernemers in de land- en tuinbouw zijn bezorgd over een dreigend tekort aan seizoensarbeiders, doorgaans mensen uit Midden- en Oost-Europa. Normaal gesproken zijn er elk jaar zo'n 170.000 arbeidsmigranten werkzaam in de Nederlandse land- en tuinbouw, maar dit jaar dreigt er volgens LTO Nederland een tekort vanwege de corona-uitbraak en beperkende maatregelen vanuit overheden. Ook in de transport en logistiek kunnen zich problemen gaan voordoen.

19 uur geleden
ANP 'Adidas wil ruim 1 miljard euro krediet via overheid'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportkledingfabrikant Adidas is van plan bij de Duitse overheid aan te kloppen voor gesubsidieerde leningen van minstens 1 miljard euro. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

19 uur geleden
ANP Peiling: vrijwel geen enkele ondernemer ontloopt coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - Vrijwel geen enkele ondernemer verwacht financiële problemen als gevolg van de coronacrisis te kunnen ontlopen. In een peiling van de Kamer van Koophandel (KvK) denkt slechts 7 procent van de ruim 10.000 ondervraagde ondernemers niet of nauwelijks in de geldproblemen te komen.

20 uur geleden
ANP Deliveroo betaalt restaurants dagelijks vanwege coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - De Britse maaltijdbezorger Deliveroo betaalt vanwege de coronacrisis zijn restaurants in Nederland dagelijks in plaats van iedere twee weken, zoals gebruikelijk. Met die maatregel, die vrijdag is ingegaan, wil de onderneming extra ondersteuning bieden aan eetgelegenheden die het financieel moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart.

20 uur geleden
ANP Keijzer: zowel winkelier als verhuurder moet coulant zijn

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers en hun huurbazen moeten vooral zelf tot oplossingen komen over mogelijk huuruitstel of -verlaging wegens de coronacrisis. Ze zijn tenslotte op elkaar aangewezen, zegt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken, die pleit voor coulance van beide kanten.

20 uur geleden
ANP 'Vraag en aanbod op huizenmarkt meer in evenwicht door virus'

ALKMAAR (ANP) - Makelaars hebben de indruk dat vraag en aanbod op de huizenmarkt weer meer in evenwicht komen door de coranacrisis. Dat meldt Makelaarsland. Volgens de makelaarsorganisatie lijkt er aan de buitensporige vraag op de markt voorlopig even een einde gekomen. Zo is het aantal bezichtigingen na de eerste noodmaatregelen geslonken met meer dan 37 procent.

20 uur geleden
ANP Streep door 737 MAX-order betekent nieuwe klap voor Boeing

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De geplaagde Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing heeft een nieuwe dreun moeten incasseren. Leasemaatschappij Avolon annuleerde een bestelling van 75 vliegtuigen van het gewraakte type 737 MAX.

20 uur geleden
ANP Amerikaanse arbeidsmarkt krijgt harde klappen door coronacrisis

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in maart door de coronacrisis het sterkst gekrompen in jaren. Dat komt naar voren uit het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daarmee wordt opnieuw duidelijk dat de grootste economie ter wereld hard wordt geraakt door de virusuitbraak.

20 uur geleden
ANP Brussel schort btw op medische goederen op om virus

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie ziet tijdelijk af van douaneheffingen en btw op van buiten de EU geïmporteerde medische apparatuur en beschermingsmiddelen in verband met het coronavirus. Verscheidene lidstaten hadden daarom gevraagd, maakte het dagelijks EU-bestuur bekend.

20 uur geleden
ANP Verhuurder vraagt bankroet aan voor eigenaar Kruidvat

AMSTERDAM (ANP) - Een Dordtse vastgoedondernemer heeft faillissement aangevraagd voor AS Watson, het Chinese moederbedrijf van Kruidvat en parfumerieketen ICI Paris in Nederland. Het concern deelde verhuurders van winkelpanden van die laatste keten in een brief mee tot nader order geen huur te kunnen betalen, omdat de filialen wegens de coronapandemie gesloten blijven.

21 uur geleden
ANP OPEC bespreekt mogelijke productieverlaging

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Olieproducerende landen van het OPEC-kartel komen maandag via een videoverbinding bijeen om over een mogelijke productieverlaging te praten. Dat zei een vertegenwoordiger van het kartel. Andere grote olieproducenten zoals Rusland en de Verenigde Staten nemen mogelijk eveneens deel aan de bijeenkomst. Daarvoor is nog geen bevestiging.

23 uur geleden
ANP 'Frankrijk en Nederland staan garant voor leningen aan AF-KLM'

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro's aan noodleningen waar de Nederlandse en Franse overheid garant voor staan om daarmee de coronacrisis te doorstaan. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

23 uur geleden
ANP Koolmees: banenverlies KLM 'in de geest van de regels'

DEN HAAG (ANP) - Het verlies van circa 2000 banen dat KLM onlangs heeft aangekondigd is "in de geest van de regels" rond de loonkostenregeling die het kabinet heeft ingesteld om ondanks de coronacrisis werkgelegenheid te behouden. Dat zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken).

1 dag geleden
ANP Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier

MEXICO CITY (ANP/RTR) - De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo stopt tijdelijk met het brouwen van Corona-bier en andere merken die doorgaans naar 180 landen wereldwijd worden geëxporteerd. Dit omdat het brouwen van bier door de overheid in Mexico als niet-essentieel wordt gezien bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.

1 dag geleden
ANP Facebook wil dit jaar 10.000 nieuwe krachten aannemen

MENLO PARK (ANP) - Techreus Facebook verwacht dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen en dan voornamelijk voor zijn product- en ontwikkelteams. Dat zei operationeel directeur Sheryl Sandberg tegen CNBC.

1 dag geleden
ANP Boeing sluit fabriek in Pennsylvania

PHILADELPHIA (ANP/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing legt vanaf vrijdag twee weken de productie stil in zijn fabriek in de staat Pennsylvania.

1 dag geleden
ANP Samsung sluit fabriek in VS vanwege coronabesmettingen

COLUMBIA (ANP/RTR) - Samsung Electronics heeft tijdelijk een wasmachinefabriek in de Amerikaanse staat South Carolina gesloten nadat twee werknemers daar besmet bleken met het coronavirus. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vrijdag.

1 dag geleden
ANP Impact coronacrisis merkbaar in banenrapport VS

WASHINGTON (ANP) - De coronacrisis zal vrijdag naar verwachting merkbaar worden in het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid over de maand maart. Volgens kenners zal de werkgelegenheid in het land, dat relatief hard wordt getroffen door de pandemie, met 100.000 banen zijn teruggevallen.

1 dag geleden
ANP Drie op de vijf Nederlanders gebruiken onlineplatforms

DEN HAAG (ANP) - Bijna 60 procent van de Nederlanders maakte vorig jaar gebruik van een onlineplatform om een dienst of product te kopen of te huren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat op basis van onderzoek onder 5600 respondenten boven de twaalf jaar.

1 dag geleden
ANP Daimler tekent voor kredietlijn van 12 miljard

STUTTGART (ANP) - De Duitse automaker Daimler heeft een nieuwe kredietlijn van 12 miljard euro afgesloten bij een groep banken. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft het geld nodig om de door de coronapandemie ontstane crisis in de auto-industrie te doorstaan.

1 dag geleden