De Telegraaf

Help, de jonge man komt niet meer mee

6:29

In de jaren zeventig behoorde bijna elke man tussen 25 en 45 tot de beroepsbevolking: slechts 1 of 2% was niet aan het werk en ook niet op zoek naar een baan. Inmiddels is deze groep gegroeid tot 8% van de mannen.

Steeds meer woningen in handen particuliere huisbazen

De Telegraaf

Grote particuliere huisbazen winnen terrein op de Nederlandse woningmarkt. De grootste drie hebben ieder huurwoningen met een totale waarde van ruim 1 miljard euro.

6:20

Jouw data is goud waard

De Telegraaf

Data die internetgebruikers achterlaten in ruil voor filmpjes, zoekresultaten en posts van vrienden, zijn het nieuwe goud. Onze gegevens hebben bedrijven als Google en Facebook tot twee van de meest waardevolle op de beurs gemaakt. Maar hoeveel is die data die we gratis weggeven eigenlijk waard? De Amerikaanse Senaat eist nu duidelijkheid.

6:05

Topman KLM: ’Vlieg met mate’

De Telegraaf

„Geniet, maar vlieg met mate.” Dat zegt KLM-topman Pieter Elbers. „Wij vinden dat je bewust moet vliegen. Analoog aan ’drink met mate’.”

6:04

Broertje Nederlandse zandmotor gaat afbrokkelende Britse kust beschermen

PZC

De ‘zandmotor’ die voor de kust tussen Kijkduin en Ter Heijde ligt, krijgt een Brits broertje. Nederlandse bedrijven zijn in Engeland begonnen met de aanleg van een enorme kunstmatige zandbank. Die moet voorkomen dat twee dorpjes en een belangrijke gasterminal in zee verdwijnen.

18 Jul 17:30

'Air France gaat voor tientallen Airbussen’

PZC

Air France staat naar verluidt op het punt om veel vliegtuigen bij Airbus te bestellen. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de ophanden zijnde deal tientallen nieuwe toestellen betreft.

18 Jul 15:15

Pensioenkorting valt rauw op het dak

PZC

Sneller een hoger pensioen en minder kans op korten. Dat werd beloofd bij het nieuwe pensioenakkoord ruim een maand geleden. Maar nu dreigt het tegendeel te gebeuren.

18 Jul 12:05

Chinezen investeren fors minder in Nederland

PZC

Chinese bedrijven hebben in de eerste helft van dit jaar hun investeringen in de Nederlandse economie fors verminderd vergeleken met een jaar eerder. Dat meldden advocatenkantoor Baker McKenzie en onderzoeksinstituut Rhodium Group. Onderzoekers wijten de daling aan de onvoorspelbaarheid van de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

18 Jul 10:16

Olieprijzen omhoog na enteren olietankers

Beleggen

TEHERAN (AFN) - De olieprijzen zijn vrijdagavond flink gestegen na het nieuws dat Iran twee olietankers heeft opgebracht in de Perzische Golf. De onrust in de regio zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie, wat ervoor zorgt dat de vraag na...

Spanning Iran drukt Wall Street omlaag

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt door de oplopende spanningen rond Iran, dat twee olietankers enterde in de Perzische Golf. Beleggers verwerkten verder ond...

Wall Street nog net in het groen in middag

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag nipt in het groen. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Microsoft en American Express. De handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China...

Ajax koopt verdediger Aacute;lvarez

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - Ajax koopt de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub meldt overeenstemming te hebben bereikt met Club América over de transfer. De hoogte van de transfersom is niet bekendge...