PZC

Industrie krimpt voor het eerst in twee jaar

00:02

De omzet van de Nederlandse industrie is in december op jaarbasis gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lagen de opbrengsten in de sector 2,6 procent lager dan een jaar eerder. Het is de eerste keer dat de industrie krimp laat zien sinds oktober 2016.

Vermogen NL’er stijgt met 6000 euro

De Telegraaf

Onze vermogens groeien als kool. In 2017 had een gemiddeld huishouden 28.300 euro, ruim 6000 euro meer dan in het jaar ervoor. Deze toename komt vooral doordat huizen meer waard zijn geworden. „Die stijgende lijn zet nog wel even door.”

00:02

Eerste krimp industrie in ruim twee jaar

De Telegraaf

De omzet van de Nederlandse industrie is in december op jaarbasis gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lagen de opbrengsten in de sector 2,6 procent lager dan een jaar eerder. Het is de eerste keer dat de industrie krimp laat zien sinds oktober 2016.

00:02

Auto-industrie VS doet beroep op Trump

De Telegraaf

Vertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen. Daarmee reageren ze op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.

21:02

Jurkjesman wordt bierbaas

De Telegraaf

Alles is familie bij Bavaria. Dus toen Peer Swinkels in 2003 na vier jaar Unilever moest worden teruggelokt, werden er twee ooms ingeschakeld. Bij de brouwer maakte Peer commercials met Mickey Rourke en Charlie Sheen, en bedacht hij de DutchDress voor bij het WK voetbal. Nu wordt hij de hoogste baas bij het bierimperium.

20:02

‘Delta en easyJet overwegen kapitaalinjectie in noodlijdende Alitalia’

PZC

Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet zouden een kapitaalinjectie van 400 miljoen in het noodlijdende Alitalia overwegen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen, die mogelijk deze maand nog tot een akkoord leiden. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging in 2017 bijna failliet en wordt sindsdien door de overheid overeind gehouden.

19:02

Dankzij gezichtsscanners nooit meer in de rij op Schiphol

PZC

Nooit meer in de rij op Schiphol? Passagiers die met het Chinese Cathay Pacific vanaf de luchthaven vliegen, kunnen bij het instappen alleen hun gezicht te laten zien. De proef met gezichtsscanners is een eerste stap op weg naar een luchthaven zonder wachtrijen.

16:02

Arjan (28): Voor mijn vijftigste wil ik genoeg geld op mijn rekening hebben

PZC

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld & Geluk. Arjan let op elke uitgave en speurt naar aanbiedingen, Cynthia trekt wat vaker spontaan haar portemonnee. Het stel woont in een koopappartement in Delft.

14:02

Auto-industrie VS doet beroep op Trump

Beleggen

WASHINGTON (AFN/RTR) - Vertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen. Daarmee...

Delta en easyJet maken werk van Alitalia

Beleggen

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet zouden een kapitaalinjectie van 400 miljoen in het noodlijdende Alitalia overwegen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen, die mogelijk deze maand nog tot een akk...

AEX-index blijft dicht bij huis

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag vrijwel gelijk aan de slotstand van voor het weekend de handel uitgegaan. Elders in Europa bleven graadmeters ook dicht bij huis. Beleggers namen een wat afwachtende houding aan in aanloop na...

Honda wil Britse fabriek sluiten

Beleggen

SWINDON (AFN/RTR) - Autofabrikant Honda wil zijn fabriek in het Britse Swindon in 2022 sluiten. Volgens ingewijden wordt het plan van de sluiting door de Japanners binnenkort wereldkundig gemaakt, zo meldde het Britse Sky News. Op de locatie werk...