Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 2 juli 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Werkloosheid eurozone loopt verder op door coronacrisis

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in mei verder gestegen vanwege de negatieve effecten op de economie en arbeidsmarkt door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 7,4 procent tegen 7,3 procent in april.

46 minuten geleden
ANP Geen winstdeling voor personeel Tata Steel Nederland

IJMUIDEN (ANP) - Het personeel van Tata Steel Nederland krijgt over het afgelopen boekjaar, dat liep tot en met maart, geen winstdeling uitgekeerd. De boodschap komt te midden van de onrust en stakingen bij het bedrijf. De locatie in IJmuiden sloot de verslagperiode af met een operationeel verlies van 114,6 miljoen euro. Tata Steel heeft het personeel in IJmuiden eerder op donderdag ingelicht, aldus ingewijden.

1 uur geleden
ANP 'Relatie VS en China op weg naar nieuw dieptepunt'

WASHINGTON (ANP) - De relatie tussen de Verenigde Staten en China is op weg naar een nieuw dieptepunt. Onder meer de uitbraak van het coronavirus, de kwestie rond de autonomie van Hongkong en spanningen in de Zuid-Chinese Zee zorgen voor een verdere verkoeling van de verhoudingen tussen de twee economische grootmachten. Dat zeggen marktkenners van adviesbureau Eurasia Group tegen nieuwszender CNBC.

1 uur geleden
ANP HEMA behaalt kwart minder omzet door corona

AMSTERDAM (ANP) - HEMA heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met een kwart zien dalen door de coronacrisis. De netto-omzet daalde ten opzichte van het voorgaande jaar met 24,7 procent tot 224,8 miljoen euro. Deze daling werd mede veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van alle HEMA-winkels buiten Nederland als gevolg van de coronamaatregelen. De operationele winst ging met 63 procent omlaag tot 18 miljoen euro.

2 uur geleden
ANP Swapfiets breidt uit naar Milaan, Parijs en Londen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse Swapfiets breidt uit naar Milaan, Parijs en Londen. De aanbieder van abonnementsfietsen was eerder nog niet actief in Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
ANP 'Brutoloon bleef afgelopen jaren achter bij cao-loon'

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde brutolonen zijn in de afgelopen jaren minder hard gestegen dan de cao-lonen. Dat is opmerkelijk omdat in een periode van toenemende krapte op de arbeidsmarkt het tegenovergestelde wordt verwacht, schrijven het Centraal Planbureau (CPB) en De Nederlandsche Bank (DNB) in een gezamenlijk onderzoek. De onderzoekers denken dat vooral de toename van jonge werknemers en banen van flexibele aard de loongroei drukte.

3 uur geleden
ANP Zuckerberg: adverteerders komen snel genoeg terug

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Mark Zuckerberg lijkt zich nog niet zo'n zorgen te maken om het groeiend aantal bedrijven dat advertentiecampagnes stopzet op Facebook. De topman van de techgigant denkt dat de adverteerders "snel genoeg terugkomen" en dat de gemiste inkomsten slechts "een paar procent van de omzet vertegenwoordigen".

4 uur geleden
ANP Novartis schikt rechtszaak voor 642 miljoen

HANOVER (ANP/AFP) - Het Zwitserse farmaciebedrijf Novartis is akkoord met een schikking van 642 miljoen dollar (570 miljoen euro) in een rechtszaak in de Verenigde Staten waarin het bedrijf onder andere werd beschuldigd van betaling van smeergeld aan artsen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.

5 uur geleden
ANP 'Populariteit vakantieland Nederland neemt toe bij buurlanden'

DEN HAAG (ANP) - De populariteit van Nederland als vakantieland is de afgelopen twee weken toegenomen, vooral bij buurlanden en het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn Duitsers, Belgen en Britten vaker van plan vakantie in eigen land te vieren. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), dat de invloed van de coronacrisis meet op het reisgedrag van toeristen. Per land zijn duizend mensen ondervraagd.

5 uur geleden
ANP 'Onlinebloemenverkoop breekt records door coronacrisis'

AMSTERDAM (ANP) - Door de coronacrisis is de verkoop van bloemen via internet sterk gestegen. Op een aantal dagen in de afgelopen periode waren de onlineverkopen zelfs hoger dan op Valentijnsdag of Moederdag vorig jaar, meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek naar de sierteeltsector. In maart steeg de onlinebloemenverkoop met 160 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, in april met 270 procent en in mei was de stijging 130 procent.

5 uur geleden
ANP Congres zegt voor 660 miljard steun aan bedrijven VS toe

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is akkoord gegaan met een plan van de Senaat voor een steunpakket van 660 miljard dollar (586 miljard euro). Het geld is bedoeld voor leningen aan Amerikaanse midden- en kleinbedrijven (mkb).

10 uur geleden
ANP Tesla straalt op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Automaker Tesla stond woensdag volop in de spotlights op Wall Street. Het bedrijf won bijna 4 procent aan beurswaarde en mag zich daardoor het waardevolste automerk ter wereld noemen. Het sentiment in New York was overwegend positief geholpen door beter dan verwachte macrocijfers.

13 uur geleden
ANP Beleidsmakers Fed bezorgd over economische neergang

WASHINGTON (ANP) - De beleidsmakers van de Federal Reserve maken zich grote zorgen over de economische neergang als gevolg van de coronacrisis. Dat staat in de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente vergadering van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten die op 9 en 10 juni werd gehouden.

14 uur geleden
ANP Tesla streeft Toyota voorbij en is waardevolste automerk

NEW YORK (ANP) - Tesla is het waardevolste automerk ter wereld geworden. De aandelen van de Amerikaanse autofabrikant stonden woensdag halverwege de beursdag in New York op een winst van 3,5 procent. Daarmee ging Tesla qua beurswaarde het Japanse automerk Toyota voorbij.

15 uur geleden
ANP Vakbonden eisen inspraak bij reorganisatieplannen KLM

AMSTERDAM (ANP) - De acht vakbonden bij KLM eisen inspraak bij de ophanden zijnde reorganisatie bij de luchtvaartmaatschappij. Ze roepen de politiek woensdag voorafgaand aan het debat over het steunpakket voor KLM van in totaal 3,4 miljard euro op om de sociale partners de ruimte te geven om maatregelen te nemen voor het herstel van de maatschappij.

17 uur geleden
ANP KLM verlengt aanmeldingstermijn vrijwillige vertrekregeling

AMSTELVEEN (ANP) - KLM heeft de aanmeldingstermijn voor een bedrijfsbrede vrijwillige vertrekregeling (vvr) met een week verlengd tot en met 12 juli. Dat meldt vakbond voor cabinepersoneel VNC, dat om een verlenging had gevraagd. De vvr is onderdeel van een herstelplan om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen.

17 uur geleden
ANP AEX-index sluit dag met kleine plus

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst de handel uitgegaan. Elders in Europa leverden graadmeters in. Een verrassend sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood enige steun aan de handel. Verder reageerden beleggers op de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal op ontwikkelingen rond de coronapandemie.

18 uur geleden
ANP 'Banken moeten huiseigenaren met betalingsproblemen helpen'

AMERSFOORT (ANP) - Banken zouden huiseigenaren die in de financiële problemen komen vanwege de coronacrisis moeten blijven helpen. Dat zegt Vereniging Eigen Huis (VEH). Huiseigenaren die van hun bank een drie maanden durende betaalpauze voor hun hypotheek hebben gekregen, kunnen die nu vanaf 1 juli niet automatisch verlengen. Ook de afspraak om de woning bij grote betalingsachterstanden niet gedwongen te verkopen, wordt niet verlengd.

18 uur geleden
ANP 'Vraag naar vliegtickets in mei iets minder dramatisch'

GENÈVE (ANP) - De vraag naar vliegtickets was ook in de maand mei dramatisch, maar minder dramatisch dan in april. Dat concludeert de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

18 uur geleden
ANP NS: verkoop internationale treintickets trekt weer aan

UTRECHT (ANP) - De verkoop van internationale treintickets trekt weer aan. Dat meldt de Nederlandse Spoorwegen (NS) op basis van de verkoopcijfers van NS International. Half april bereikte de verkoop een dieptepunt, met een verkoop van slechts 3 procent van wat er normaal wordt verkocht. De laatste weken nam dat aantal weer stevig toe, met inmiddels weer 30 procent van de normale verkoopcijfers.

19 uur geleden
ANP Wall Street opent met winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal met winsten begonnen. Coronabesmettingen in de Verenigde Staten en de impact daarvan op het herstel van de economie blijven het sentiment beheersen. De aandacht van beleggers gaat verder uit naar verschillende macro-economische cijfers. Zo kwam loonstrookverwerker ADP met beter dan verwachte banencijfers.

19 uur geleden
ANP Opnieuw staking bij Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Er wordt woensdag opnieuw gestaakt bij de staalfabriek van Tata Steel in IJmuiden. Volgens bestuurder Roel Berghuis van vakbond FNV gaat het om werknemers van de locomotief die stalen plakken vervoert naar de warmbandwalserij. Het werk werd afgelopen nacht neergelegd en de actie zal de gehele dag duren.

22 uur geleden
ANP Ook LEGO adverteert voorlopig niet op social media

BILLUND (ANP/BLOOMBERG) - LEGO plaatst de komende dertig dagen geen advertenties op social media. In die periode wil de speelgoedfabrikant nog eens goed nagaan of socialmediakanalen genoeg doen in de strijd tegen haatzaaien, discriminatie en nepnieuws.

22 uur geleden
ANP Flixbus rijdt weer naar Zwitserland, Italië en Luxemburg

AMSTERDAM (ANP) - Busvervoerder Flixbus biedt vanaf donderdag weer rechtstreekse ritten aan vanuit Nederland naar steden in Zwitserland, Italië en Luxemburg. De groene bussen verbinden dan twaalf steden in Nederland met meer dan veertig Europese steden, waaronder de nieuwe bestemmingen Luxemburg, Straatsburg, Basel, Zürich en Milaan.

1 dag geleden
ANP Ook in juni forse daling autoverkopen

BUNNIK (ANP) - De verkoop van nieuwe auto's in Nederland is in juni met bijna 40 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De ingestorte verkoop is vooral te wijten aan een laag vertrouwen in de economie door de coronacrisis, stellen brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

1 dag geleden
ANP Duitse werkloosheid verder omhoog door crisis

NEURENBERG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Duitsland is vorige maand verder toegenomen vanwege de coronacrisis, al viel de stijging van het aantal werklozen veel minder sterk uit dan een maand eerder. Volgens het Duitse federale arbeidsbureau steeg in juni het aantal werklozen met 69.000 tot ruim 2,94 miljoen. In mei was nog sprake van een toename met een herziene 237.000 werklozen.

1 dag geleden
ANP Keijzer: uitspraak rechter niet einde fusie PostNL en Sandd

DEN HAAG (ANP) - De uitspraak van de rechtbank in Rotterdam dat de vergunning voor de fusie tussen PostNL en Sandd ongeldig is, betekent niet dat de concentratie tussen beide postbedrijven ongedaan wordt gemaakt. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
ANP Industrie eurozone op weg naar herstel van coronacrisis

LONDEN (ANP) - De industrie in de eurozone is aan het herstellen van de zware klappen door de coronacrisis eerder dit jaar. Volgens definitieve cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit was er in juni nog wel sprake van krimp van de industriële bedrijvigheid, maar is die wel een stuk minder sterk dan in mei, dankzij de versoepeling van lockdownmaatregelen.

1 dag geleden
ANP Sluiter Hemwegcentrale financieel directeur Vattenfall Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Alexander van Ofwegen is benoemd tot de nieuwe financieel directeur van Vattenfall Nederland. Hij was eerder als directeur warmte en productie betrokken bij de vervroegde sluiting van de Hemwegcentrale in Amsterdam. Hij was sinds 2007 in verschillende rollen verantwoordelijk voor de centrale.

1 dag geleden
ANP Pakketbezorging met bijna 13 procent gegroeid in 2019

DEN HAAG (ANP) - Online shoppen is populair en daarmee blijft de markt voor pakketbezorging onverminderd groeien. Vorig jaar werden bijna 13 procent meer pakketten bezorgd aan huis of bij bedrijven dan een jaar eerder, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een nieuw rapport.

1 dag geleden
ANP Bedrijven minder goed voorbereid op brexit

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven zijn minder goed voorbereid op de brexit dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek onder vierhonderd ondernemingen die direct of indirect zaken doen met het Verenigd Koninkrijk.

1 dag geleden
ANP Nieuwe baas ING begint aan zijn job

AMSTERDAM (AFN) - Steven van Rijswijk begint woensdag officieel aan zijn nieuwe functie als topman van ING. Hij komt in de plaats van Ralph Hamers die eerder bekendmaakte naar de Zwitserse bank UBS over te stappen.

1 dag geleden
ANP Negatieve rente voor vermogende klanten ING en Rabobank

AMSTERDAM (ANP) - Bij ING en Rabobank geldt vanaf vandaag een negatieve rente voor vermogende klanten met meer dan 1 miljoen euro op de bank. In beide gevallen wordt de rente verlaagd naar min 0,5 procent, wat concreet betekent dat de spaarders moeten betalen voor hun gestalde geld.

1 dag geleden
ANP Aantal vluchten naar vakantiebestemmingen verhoogd

SCHIPHOL (ANP) - Vanaf woensdag vertrekken er weer meer vluchten vanuit Nederland naar vakantiebestemmingen. Onder meer vliegtuigmaatschappijen TUI, easyJet, Corendon en Ryanair hervatten routes naar populaire zonbestemmingen.

1 dag geleden
ANP Wall Street eindigt tweede kwartaal met winstdag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag het sterke tweede kwartaal met winst geëindigd. Beleggers op Wall Street begonnen wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong, maar lieten die zorgen gedurende de dag varen.

1 dag geleden
ANP Vliegtuigbouwer Airbus schrapt 15.000 banen

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen. Ook schroeft het bedrijf de productie flink terug als gevolg van de coronacrisis. Airbus wil onder meer een vrijwillige vertrekregeling opzetten, vervroegd pensioen aanbieden en mensen langdurig in deeltijd laten werken. Desondanks sluit het bedrijf gedwongen ontslagen niet uit.

1 dag geleden
ANP Airbnb stapt naar rechter om terugbetalen servicekosten

ROTTERDAM (ANP) - Airbnb is een procedure begonnen bij de rechtbank in Rotterdam om te voorkomen dat het servicekosten moet terugbetalen. De woningverhuurwebsite werd eerder teruggefloten door de kantonrechter in Amsterdam. Die oordeelde dat de verhuursite de wet overtreedt door zowel bij klanten als verhuurders van woningen bemiddelingskosten in rekening te brengen.

1 dag geleden
ANP Kleine uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag dicht bij huis gebleven. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het ergste van de coronapandemie nog moet komen zorgde voor terughoudendheid. Chipbedrijven stonden juist in de belangstelling na goede resultaten van Amerikaanse chipbedrijven. Op het Damrak stond Shell ook in de schijnwerpers vanwege een forse afschrijving.

1 dag geleden