Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 1 december 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Europese beurzen zetten opmars voort

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen pakten dinsdag de opmars weer op, na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers hopen dat het einde van de coronacrisis in zicht is met de komst van de vaccins tegen het virus. Een sterk industriecijfer uit China zorgde eveneens voor optimisme over het wereldwijde economische herstel.

1 uur geleden
ANP Opnieuw negatieve inflatie in eurozone

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is ook in november weer negatief, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat dat een voorlopige schatting maakte. De inflatie kwam uit op min 0,3 procent, evenveel als in oktober.

1 uur geleden
ANP 'Regels rond 'big tech' en betaalmarkt moeten strenger'

DEN HAAG (ANP) - Grote technologiebedrijven zoals Apple, Google, Facebook en Amazon moeten ervoor zorgen dat hun platform of apparaat geschikt is voor verschillende aanbieders van betaaldiensten. De Europese regels op dat punt moeten worden aangescherpt. Dat vindt de Autoriteit Consument & Markt, die een studie deed naar de bekende 'big tech'-bedrijven in opdracht van het ministerie van Financiën.

4 uur geleden
ANP Europese beurzen pakken stijging weer op

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs pakte dinsdag de opmars weer op, na de verliesbeurt een dag eerder. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger aan de laatste maand van het coronajaar 2020. Het optimisme over de komst van de coronavaccins bleef de stemming ondersteunen. Een sterk industriecijfer uit China bood eveneens steun aan de aandelenhandel.

4 uur geleden
ANP Vergadering OPEC+ uitgesteld na onenigheid over olieproductie

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De vergadering van oliekartel OPEC en enkele bondgenoten zoals Rusland is met twee dagen uitgesteld. Er is nog geen akkoord bereikt over aanpassingen aan de olieproductie. De ministers van de olieproducerende landen komen nu pas donderdag bijeen. Tot die tijd wordt er telefonisch verder gepraat.

5 uur geleden
ANP Achmea-voorzitter Van Duin kondigt vertrek aan

ZEIST (ANP) - Willem van Duin vertrekt als bestuursvoorzitter van verzekeraar Achmea. Hij treedt in april volgend jaar terug. Van Duin heeft er dan zeventien jaar opzitten als bestuurder van Achmea, waarvan de laatste twaalf jaar als voorzitter. In totaal werkte Van Duin 34 jaar voor de verzekeraar.

5 uur geleden
ANP Unilever test vierdaagse werkweek in Nieuw-Zeeland

AUCKLAND (ANP) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever gaat in Nieuw-Zeeland een vierdaagse werkweek uitproberen. Daarmee wil de organisatie de productiviteit en het welzijn van werknemers verhogen.

5 uur geleden
ANP Nikkei klimt na sterk industriecijfer China

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst begonnen aan de laatste maand van het jaar. Beleggers hopen dat de wereldeconomie snel zal herstellen met de komst van de coronavaccins. Ook een positief industriecijfer uit China zorgde voor optimisme op de beursvloeren. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio wonnen eveneens terrein.

6 uur geleden
ANP Rechter beslist over onderhandse spoorgunning aan NS

DEN HAAG (ANP) - De aanbesteding voor Nederlandse hoofdrailnet aan de NS moet mogelijk over. Dat is althans de wens van andere vervoerders die een kort geding aanspanden tegen de onderhandse gunning, omdat zij het oneerlijk vinden dat ze niet mee mogen doen bij de aanbesteding. De rechtbank in Den Haag doet dinsdag schriftelijk uitspraak.

9 uur geleden
ANP Fed-baas Powell: nog veel onzekerheden ondanks coronavaccins

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Er zijn nog veel onzekerheden rond de Amerikaanse economie, ondanks de vooruitgang die wordt geboekt met coronavaccins. Dat staat in een verklaring van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve, in aanloop naar zijn komst in de Senaat op dinsdag om uitleg te geven over het beleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten.

14 uur geleden
ANP Topman Philips: innovatie van enorm belang voor Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Nederland moet sterk inzetten op innovatie om zo in de toekomst te kunnen groeien. Dat zei topman Frans van Houten van zorgtechnologieconcern Philips in de EW-Economie lezing van Elsevier Weekblad in het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis maandagavond.

15 uur geleden
ANP Parijs: Verenigd Koninkrijk moet 'echt onderhandelen' over deal

PARIJS (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk moet bereid zijn om "echt te gaan onderhandelen" over een brexitdeal met de Europese Unie, want de tijd voor een handelsverdrag begint te dringen. Dat zei een woordvoerder van het kantoor van de Franse president Emmanuel Macron.

15 uur geleden
ANP Historisch begrotingstekort van 49 miljard, lager dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Omdat de economie het deze zomer wat beter deed dan eerst gedacht, valt het begrotingstekort dit jaar iets lager uit dan de eerste schattingen van het kabinet. Toch is het tekort met 49 miljard euro (6,2 procent van het bruto binnenlands product) "historisch hoog", meldt minister van Financiën Wopke Hoekstra in de Najaarsnota.

19 uur geleden
ANP KPN-topman is niet persoonlijk verantwoordelijk voor 5G

ROTTERDAM (ANP) - De topman van telecombedrijf KPN, Joost Farwerck, is niet persoonlijk verantwoordelijk voor het 5G-netwerk, de veiligheid ervan of de gezondheidsclaims die ermee samenhangen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald, na een kort geding van de Nationale Bond tegen Overheidszaken (NBO) tegen de KPN-topman.

20 uur geleden
ANP Beveiligingsbranche hekelt coronabanenplan van kabinet

AMSTERDAM (ANP) - De beveiligingsbranche roept het kabinet op geen personeel uit andere sectoren de handhaving van de aanstaande mondkapjesplicht op zich te laten nemen, maar geschoolde en gescreende beveiligers uit de branche in te zetten. "Het is een verkeerd signaal om in deze crisistijden bijvoorbeeld minderjarigen in te zetten terwijl de ervaren beveiligers thuis op de bank zitten", aldus de branche.

21 uur geleden
ANP Horeca wil 600 miljoen euro extra van kabinet

AMSTERDAM (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dit kwartaal nog 600 miljoen euro extra compensatie voor horecaondernemers om te voorkomen dat ze failliet gaan. Ook moet er een tegemoetkoming in de vaste lasten komen van 100 procent. Dat zegt de branchevereniging na een overleg met minister Hoekstra van Financiën maandag.

21 uur geleden
ANP Bitcoin stijgt voorbij recordstand uit 2017

AMSTERDAM (ANP) - De digitale munteenheid bitcoin is maandag naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De munt werd maandag ruim 7 procent meer waard en passeerde daarmee de vorige hoogste stand die in december 2017 werd bereikt. Eén bitcoin is nu 19.577 dollar waard, dat is 66 dollar meer dan drie jaar geleden.

21 uur geleden
ANP Wall Street opent lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag op de laatste handelsdag van november overwegend met verliezen geopend. Beleggers op Wall Street nemen even een adempauze na de opmars van de voorbije periode, aangewakkerd door de coronavaccinhoop.

21 uur geleden
ANP FNV wil veiligere werkomgeving voor winkelmedewerkers

AMSTERDAM (ANP) - De overheid moet scherpe afspraken maken met de grote winkelketens om drukte zoals bij Black Friday te voorkomen, vindt FNV. De vakbond kreeg veel meldingen binnen van winkelmedewerkers die door de drukte rondom Black Friday hun werk niet veilig konden doen.

21 uur geleden
ANP Air France-KLM overweegt aanschaf Boeing MAX-toestellen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM overweegt met de Boeing MAX-toestellen te gaan vliegen. Topman Ben Smith zei in een toelichting tijdens een online-bijeenkomst dat het concern een reeks van nieuwe toestellen overweegt, waaronder de MAX, maar ook de Airbus A220 en een verlengde versie van de A321.

22 uur geleden
ANP Elektronicaketen BCC gaat keukens verkopen

SCHIPHOL-RIJK (ANP) - Elektronicaketen BCC begint dit jaar met de verkoop van keukens. De eerste showroom van BCC Keuken wordt 19 december in de vestiging in Zoeterwoude geopend. Volgend jaar wil BCC nog tenminste twee showrooms openen.

22 uur geleden
ANP Rotterdamse Black Friday was drukker dan in 2019

AMSTERDAM (ANP) - In de populairste winkelstraten van Rotterdam was het vrijdag en zaterdag ruim 18 procent drukker dan in 2019 tijdens Black Friday. In heel Nederland waren Black Friday en de dag erna juist rustiger en waren er 34 procent minder mensen aan het winkelen dan in 2019, zo meldt retailadviesbureau RMC.

22 uur geleden
ANP AEX koerst af op flinke maandwinst

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index koerste maandag af op een flinke maandwinst. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen op de laatste dag van november licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de eerdere sterke opmars en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus en de brexitonderhandelingen in de gaten. Op het Damrak stond ABN AMRO onder druk. De bank kwam met een update van de strategie en kondigde aan banen te schrappen.

1 dag geleden
ANP Omzet horeca nam een vlucht in derde kwartaal

DEN HAAG (ANP) - De horeca blijft een grote verliezer van de coronacrisis. In het derde kwartaal zag de sector de omzet evenwel met 103,6 procent stijgen ten opzichte van een kwartaal eerder. Maar op jaarbasis blijven de opbrengsten dik 12 procent achter, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 dag geleden
ANP Consumentenbond stapt naar de rechter om Google-zaak

AMSTERDAM (ANP) - De Consumentenbond stapt naar de rechter omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nog altijd geen besluit heeft genomen over een klacht van de bond tegen Google uit 2018. Volgens de AP is het uitgebreide onderzoek van de Ierse toezichthouder naar Google bepalend en zijn zij als Nederlandse autoriteit niet bevoegd. Toch wil de Consumentenbond dat er in Nederland ook actie wordt ondernomen tegen Google.

1 dag geleden
ANP Wiebes: kabinet blijft met Unilever in gesprek

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet blijft de komende periode in gesprek met was- en levensmiddelenconcern Unilever. Daarbij is de inzet van minister Eric Wiebes van Economische Zaken nog steeds om banen en activiteiten voor Nederland te behouden en waar mogelijk uit te breiden. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
ANP Italiaanse boete voor Apple vanwege 'misleiden consument'

ROME (ANP/RTR) - Techbedrijf Apple heeft in Italië een boete van 10 miljoen euro gekregen voor het misleiden van consumenten. Ook hield de iPhonemaker zich volgens de mededingingswaakhond niet aan de regels voor garantie. Beide gevallen hebben te maken met de waterdichtheid van iPhones.

1 dag geleden
ANP ‘Investeer in wegen, want na corona komt verkeersdrukte terug’

ZOETERMEER (ANP) - Het is onverminderd belangrijk om te blijven investeren in belangrijke transportroutes. De economische schade van files is groot en na corona komt de verkeersdrukte gewoon weer terug. "Corona zorgt hooguit voor een tijdelijke vermindering van de fileschade", menen brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex.

1 dag geleden
ANP 'Forse inspanningen van ABN AMRO nodig bij reorganisatie'

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO moet een grote inspanning leveren om personeel dat door de aangekondigde reorganisatie zijn baan verliest aan ander werk te helpen. Dat zeggen CNV en De Unie. Volgens de vakbonden moet het sociaal plan, dat loopt tot eind volgend jaar, worden verlengd voor de duur van de reorganisatie.

1 dag geleden
ANP ABN AMRO zakt op Damrak na update strategie

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel ABN AMRO stond maandag onder druk op de Amsterdamse beurs. De bank kwam met een update van de strategie en kondigde aan banen te schrappen. De Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan na de eerdere sterke opmars en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus en de brexitonderhandelingen in de gaten.

1 dag geleden
ANP 'Belangrijke dag' voor volledig Brits Unilever

LONDEN (ANP) - Aandelen van was- en levensmiddelenconcern Unilever zullen maandag voor het eerst als volledig Brits bedrijf op de beurzen in Londen, Amsterdam en New York worden verhandeld. Dit weekend werd de juridische verhuizing van het concern afgerond. Volgens Unilever-voorzitter Nils Andersen is maandag een "belangrijke dag" voor het Britse bedrijf.

1 dag geleden
ANP Koopwoede houdt aan, maar niet in kledingwinkels

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse winkels hebben in oktober 7,1 procent meer omgezet dan vorig jaar in dezelfde maand, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april daalden de verkopen tijdens de eerste coronagolf, maar daarna gingen ze flink omhoog. De stijging van oktober is wel de kleinste sinds mei. Daarbij stegen de verkopen in zowel de foodsector als de non-foodsector. Kleding- en schoenenwinkels hebben het nog altijd moeilijk.

1 dag geleden
ANP ABN AMRO gaat tot 15 procent van banen schrappen

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO gaat de komende vier jaar tot 15 procent van de banen schrappen, oftewel zo'n 2700 arbeidsplaatsen. Dat doet de bank om kosten te besparen, wat tegen 2024 jaarlijks zo'n 700 miljoen euro moet schelen. Het merendeel van de banen zal pas na 2022 verdwijnen, liet ABN AMRO weten bij de bekendmaking van zijn strategie voor de komende jaren.

1 dag geleden
ANP Nikkei sluit sterke beursmaand lager af

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met verlies gesloten. Beleggers namen wat gas terug op de laatste dag van de sterke beursmaand november. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Japan en wereldwijd zorgde daarbij voor enige terughoudendheid. Daarnaast verwerkten de markten een reeks van macro-economische cijfers uit Japan en China. Elders in de Aziatische regio gingen de beurzen ook overwegend omlaag.

1 dag geleden
ANP 185 miljoen subsidie voor elektrische bestelbusjes dichterbij

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers kunnen vanaf het voorjaar subsidie aanvragen als ze een elektrisch bestelbusje kopen. Tot 2025 is hiervoor 185 miljoen opzij gezet als onderdeel van het klimaatakkoord. De subsidieregeling die maandag openbaar wordt gemaakt, moet vooral helpen de binnensteden schoner te maken. Belanghebbenden, zoals ondernemers zelf, kunnen hierover nu hun zegje doen.

1 dag geleden
ANP OPEC dubt nog over verhoging productie

RIYAD (ANP) - Een kleine groep leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zijn er dit weekeinde niet in geslaagd afspraken te maken over al dan niet verlengen van beperkingen in de olieproductie. In januari zouden er weer meer vaten olie geproduceerd gaan worden, maar de vraag was of deze geplande verhoging wel door moet gaan.

1 dag geleden
ANP Blik beleggers gericht op brexit, corona en OPEC

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zullen komende week gericht zijn op het brexitoverleg, waar onderhandelaars uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk proberen tot een handelsovereenkomst te komen. Ook ontwikkelingen rond het coronavirus houdt de markten in hun greep. Zo ontstond er afgelopen week onduidelijkheid over de effectiviteit van het coronavaccin van AstraZeneca. Ook is de blik gericht op de vergadering van oliekartel OPEC.

1 dag geleden
ANP Barnier: brexitoverleg gaat ook op zondag verder

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De onderhandelingen over een handelsverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan ook op zondag door. Dat zei EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier in Londen tegen verslaggevers. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab toonde zich in een reeks interviews optimistisch over de voortgang van de onderhandelingen.

2 dagen geleden