Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 27 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao. Als brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) dinsdag nog niet heeft gereageerd op het ultimatum van FNV, staken werknemers van slagers in Brabant, Gelderland en Noord-Holland, waarschuwt de vakbond.

58 minuten geleden
ANP Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL (ANP) - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. Er zijn rijen, maar passagiers hoeven volgens haar niet lang te wachten.

2 uur geleden
ANP Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.

3 uur geleden
ANP Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.

14 uur geleden
ANP Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

STUTTGART (ANP/DPA) - De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.

17 uur geleden
ANP Koperprijs stijgt voor het eerst in twee jaar naar 10.000 dollar

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De koperprijs is vrijdag voor het eerst in twee jaar gestegen naar meer dan 10.000 dollar per ton. De prijs wordt vooral gestuwd door de verwachting dat de vraag naar het metaal sterk zal groeien door de energietransitie, terwijl het aanbod beperkt is. Koper wordt veel gebruikt in infrastructuur voor elektrisch rijden waaronder laadpunten, en ook voor windmolens en zonnepanelen.

18 uur geleden
ANP Beursgang investeerder CVC op Damrak succes, aandeel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners op het Damrak is vrijdag succesvol verlopen. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling sloot op een koers van 16,35 euro. De introductieprijs was 14 euro per aandeel. Het ging om een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5. Het bedrijf en bestaande aandeelhouders haalden met de beursgang 2,3 miljard euro op.

18 uur geleden
ANP Toezichthouder VS onderzoekt grote terugroepactie Tesla

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar een grote terugroepactie van Tesla in december van meer dan 2 miljoen auto's uit zorgen over de veiligheid van het rijhulpsysteem Autopilot. De NHTSA kijkt nu of de software-updates voor Autopilot voldoende zijn om die zorgen weg te nemen.

20 uur geleden
ANP Bedrijfsleven snapt afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG (ANP) - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te sluiten voor vrachtwagens en bussen. "De verkeersveiligheid en de veiligheid van de wegwerkers staan voorop", stelt bestuursvoorzitter Elisabeth Post van TLN. "Wij hopen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk kunnen worden afgerond en er weer vrachtverkeer overheen kan rijden."

20 uur geleden
ANP Google-eigenaar Alphabet fors hoger op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Alphabet werd vrijdag 11 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van Google werd daarmee ruim 200 miljard dollar meer waard en steeg de beurswaarde naar meer dan 2 biljoen dollar. Beleggers waren zeer te spreken over het kwartaalbericht van het techconcern. Alphabet profiteerde flink van clouddiensten en AI-toepassingen en zag de winst stevig groeien. Het bedrijf kondigde daarnaast aan voor het eerst dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders. Ook gaat het bedrijf voor 70 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

20 uur geleden
ANP Europese Commissie gaat webwinkel Shein op namaak controleren

BRUSSEL (ANP) - De modewebwinkel Shein moet van de Europese Commissie binnen vier maanden bewijzen tonen dat het geen illegale of nagemaakte waren verkoopt. Ook moet zijn website zo zijn ingericht dat minderjarigen die aankopen doen niet worden misleid. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt.

22 uur geleden
ANP WSJ: topmannen OpenAI, Microsoft en Nvidia in AI-adviesraad VS

WASHINGTON (ANP) - Sam Altman, de topman van OpenAI, en de bazen van Nvidia, Microsoft en Alphabet behoren tot de topbestuurders die zullen toetreden tot een nieuwe AI-adviesraad van de Amerikaanse regering. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal. De adviesgroep zal zich richten op het veilige gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) binnen belangrijke onderdelen van de Amerikaanse infrastructuur, de zorg en de economie.

23 uur geleden
ANP Aantal zakelijke leaseauto's stijgt door krappe arbeidsmarkt

BUNNIK (ANP) - Het aantal leasevoertuigen op de Nederlandse wegen is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kwamen er vooral meer zakelijke leaseauto's bij, wat de vereniging toeschrijft aan de krapte op de arbeidsmarkt.

23 uur geleden
ANP Transporttarieven TenneT volgend jaar waarschijnlijk iets omlaag

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT verwacht dat de transportkosten voor het hoogspanningsnet volgend jaar iets lager zullen uitvallen. Volgens de netbeheerder ziet het ernaar uit dat zowel huishoudens als bedrijven hiervan profiteren, al zal het voor huishoudens wel om slechts enkele euro's per jaar gaan.

23 uur geleden
ANP Digitaal betalen tijdens Koningsdag steeds populairder

AMSTERDAM (ANP) - Digitaal betalen wordt steeds populairder op Koningsdag. Vorig jaar werden op deze dag 30 procent meer Tikkie-transacties verricht dan in 2022. ABN AMRO zag vorig jaar onder meer veel particulieren die zich via Tikkie lieten betalen voor het gebruik van hun toilet. Ook bij de Rabobank worden meer betaalverzoeken verstuurd tijdens Koningsdag.

1 dag geleden
ANP Vergelijkingssite: zonnepanelen pas na tien jaar terugverdiend

UTRECHT (ANP) - De terugverdientijd van zonnepanelen is voor een gemiddeld huishouden opgelopen naar meer dan tien jaar. Dat zegt energievergelijker Keuze.nl op basis van eigen onderzoek. Dat zou flink langer zijn dan wat installateurs klanten doen geloven.

1 dag geleden
ANP Moederbedrijf Douglas stijgt fors bij beursgang op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - CVC Capital Partners is vrijdag hard gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro. Dat is een kwart meer dan de introductieprijs van 14 euro per aandeel.

1 dag geleden
ANP KLM-personeel mag voortaan ook sneakers dragen

AMSTELVEEN (ANP) - KLM-medewerkers mogen binnenkort ook sneakers onder hun uniform dragen tijdens het werk. De meeste vrouwelijke medewerkers dragen nu nog hakken, maar vanaf 6 mei mogen ze ook kiezen voor een sportieve schoen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Luchtvaartnieuws. Volgens de vliegtuigmaatschappij zorgt dit voor meer comfort tijdens het werk en draagt het bij aan het welzijn van de medewerkers.

1 dag geleden
ANP Lagere gasprijzen drukken winst TotalEnergies

PARIJS (ANP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Door de milde winter en goed gevulde gasopslagen in Europa lagen de prijzen voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) veel lager, wat de resultaten van het Franse energiebedrijf drukte.

1 dag geleden
ANP Mijnbouwer Anglo American wijst miljardenbod BHP af

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Mijnbouwer Anglo American heeft het overnamevoorstel van zijn grotere concurrent BHP afgewezen. Volgens het bestuur van het Britse en Zuid-Afrikaanse bedrijf is het bod te laag. BHP, het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, bevestigde donderdag zijn rivaal te willen kopen voor 31,1 miljard pond. Dat is ruim 36 miljard euro.

1 dag geleden
ANP Aandacht voor beursgang moederbedrijf Douglas op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de beursgang van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De in Luxemburg gevestigde eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling, verwacht in totaal 2,3 miljard euro op te halen. De introductieprijs bedraagt 14 euro per aandeel. Het gaat om een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5.

1 dag geleden
ANP Basic-Fit ziet aantal sportschoolgangers toenemen

HOOFDDORP (ANP) - Basic-Fit heeft er in de eerste maanden van het jaar meer sportschoolgangers bijgekregen. De beursgenoteerde fitnessketen profiteerde onder meer van een verdere uitbreiding van het aantal vestingen. Topman René Moos spreekt van een "goede start van het jaar", want ook de omzet liep duidelijk op.

1 dag geleden
ANP Europese markt zit verkopen verlichtingsbedrijf Signify dwars

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal duidelijk last gehad van problemen op de Europese markt. Particulieren en bedrijven kochten veel minder producten van de voormalige lichtdivisie van Philips. Daarbij speelde onder andere een verbod op tl-buizen en vergelijkbare lampen het bedrijf parten.

1 dag geleden
ANP Onderzoek: Huawei herpakt koppositie op Chinese smartphonemarkt

BEIJING (ANP) - Het Chinese technologieconcern Huawei verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar de meeste smartphones in China, meldt onderzoeksbureau Canalys. Het bedrijf, dat wordt getroffen door Amerikaanse sancties, herpakte daarmee de koppositie op de Chinese markt, nadat Huawei dertien kwartalen geleden van de troon werd gestoten.

1 dag geleden
ANP Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever. Ook investeert de investeringsmaatschappij in Franse en Spaanse voetbalcompetities en in het beroemde rugbytoernooi Six Nations.

1 dag geleden
ANP Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

1 dag geleden
ANP Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

1 dag geleden
ANP Kwart bestelauto's mag zero-emissiezone volgend jaar niet in

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

1 dag geleden
ANP Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.

1 dag geleden
ANP Facebook-moeder Meta Platforms grote verliezer op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag flink lager geëindigd op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf publiceerde woensdag zijn kwartaalresultaten, waarbij het onder andere meldde meer kosten te maken voor de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel eindigde 10,6 procent lager waarmee het ruim 100 miljard dollar aan beurswaarde verloor.

1 dag geleden
ANP Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996, ziet wijnorganisatie

PARIJS (ANP/RTR) - De hoeveelheid wijn die wereldwijd werd gedronken, bereikte vorig jaar het laagste niveau in 27 jaar, meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). De organisatie wijt dit aan de gestegen wijnprijs, die mensen ontmoedigt om zo nu en dan een flesje te kopen.

1 dag geleden
ANP FT: VS willen dat bondgenoten Chinese chip-export verder inperken

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen dat bondgenoten de export van chips en daaraan gerelateerde goederen en technologie naar China verder inperken. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Volgens hen hebben de VS aangedrongen bij Nederland, Japan en Zuid-Korea om de huidige exportcontroles daarom agressiever uit te voeren, schrijft FT.

1 dag geleden
ANP Airbus verhoogt productie van zijn A350-vliegtuigen

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Airbus heeft het productiedoel voor zijn A350-toestellen verder verhoogd. Dat meldt de Europese vliegtuigfabrikant bij de publicatie van de kwartaalresultaten. Tegen 2028 moeten maandelijks twaalf vliegtuigen van het type van de band rollen. Oorspronkelijk was het doel om tegen 2026 tien toestellen per maand te produceren.

1 dag geleden
ANP Honda steekt 15 miljard dollar in Canadese stekkerautofabriek

TOKIO (ANP/RTR) - De Japanse autoproducent Honda gaat 15 miljard Canadese dollar, omgerekend meer dan 10 miljard euro, investeren in een nieuwe fabriek voor elektrische auto's in het oosten van Canada. Het bedrijf heeft dit donderdag aangekondigd. Het is de grootste investering ooit van het bedrijf in Canada.

1 dag geleden
ANP Adyen keldert op Damrak, Unilever tussen schaarse stijgers

AMSTERDAM (ANP) - Adyen heeft donderdag op de aandelenbeurs in Amsterdam ruim 18 procent van zijn beurswaarde zien verdampen. Het betaalbedrijf, dat de betaaltransacties afhandelt voor bedrijven als McDonald's en Hennes & Mauritz (H&M), zag het aantal transacties afgelopen kwartaal stijgen. Volgens analisten van investeringsbank Jefferies viel de omzet van het bedrijf echter tegen.

1 dag geleden
ANP Pfizer en BioNTech in VS aangeklaagd om inbreuk mRNA-patenten

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft biotechnoloog BioNTech en farmaceut Pfizer aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens GSK hebben de twee bedrijven inbreuk gemaakt op patenten rondom mRNA-technologie, die is gebruikt bij het ontwikkelen van coronavaccins.

1 dag geleden
ANP Aandeelhouders OCI stemmen voor omstreden belastingconstructie

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van OCI hebben voor twee wijzigingen van de statuten gestemd, waarmee het chemieconcern geen dividendbelasting hoeft te betalen. De aandeelhouders steunden deze omstreden constructie donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van OCI, meldt het concern.

1 dag geleden
ANP Facebook-moederbedrijf Meta keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Ook verwacht Meta dit jaar meer kosten te maken door de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het socialemediabedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan verwacht.

1 dag geleden