De Telegraaf

Vast contract ligt klaar voor jonge technici en ict’ers

23:05

Een opleiding in de techniek geeft een vliegende start aan je carrière. Van alle 27-minners met een technische achtergrond die niet meer naar school gaan, heeft bijna 60% een vast contract, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag publiceert.

’Trump speelt een heel slim spel’

De Telegraaf

Loopt de handelsruzie tussen de VS, China en de EU met een sisser af? Europa lijkt bereid om president Trump een vette worst voor te houden, en China ging dit weekend al door de knieën. „Trump speelt een heel slim spel.”

22:05

Nieuwe klacht van Yelp tegen Google

De Telegraaf

Restaurantbeoordelingswebsite Yelp heeft een nieuwe klacht ingediend tegen Google bij de Europese Commissie. De zoekmachinegigant zou zijn marktmacht misbruiken om kleinere spelers als Yelp van de markt te drukken.

22:05

Handelszorgen drukken Wall Street

De Telegraaf

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager gesloten. Het sentiment werd beïnvloed door opmerkingen van president Donald Trump dat hij niet tevreden was over de laatste onderhandelingen met China over de onderlinge handel. Ook verwerkten beleggers uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën, die aangaf dat staal- en aluminiumtarieven voor China blijven gelden.

22:05

Brussel vreest nu echt staaloorlog

PZC

Europa moet vanaf nu serieus rekening houden met een staaloorlog, en mogelijk erger, tussen de EU en VS. De twee blokken naderen elkaar niet en Handelscommissaris Cecilia Malmström – zo zei ze vandaag – krijgt de laatste dagen steeds meer signalen uit Amerika dat het de Europese uitzonderingspositie per 1 juni niet opnieuw verlengt.

21:05

Erfenis, lust of last?

PZC

Nalatenschap Een erfenis bestaat lang niet altijd uit een huis, een kunstcollectie of een som geld. Je kunt ook met stevige schulden te maken krijgen. Wat zijn dan je opties? Wie geen risico’s wil lopen kan het best beneficiair aanvaarden.

17:05

Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienen

PZC

Het staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.

17:05

Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw?

PZC

Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?

16:05

Nieuwe klacht van Yelp tegen Google

Beleggen

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Restaurantbeoordelingswebsite Yelp heeft een nieuwe klacht ingediend tegen Google bij de Europese Commissie. De zoekmachinegigant zou zijn marktmacht misbruiken om kleinere spelers als Yelp van de markt te drukken. p...

Handelszorgen drukken Wall Street

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager gesloten. Het sentiment werd beïnvloed door opmerkingen van president Donald Trump dat hij niet tevreden was over de laatste onderhandelingen met China over de onderlinge han...

Nieuwe termijn voor commissaris Royal Delft

Beleggen

DELFT (AFN) - Yvonne van Oort is herbenoemd als commissaris van aardewerkproducent Royal Delft. Dat gebeurde tijdens de aandeelhoudersvergadering. Van Oort blijft nu nog twee jaar aan als toezichthouder. Ze vervult die rol sinds 2011. De aa...

Kaartenmaker HERE werkt samen met Aziaten

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - Kaartenmaker HERE is een samenwerking aangegaan met branchegenoten NavInfo uit China en Pioneer-dochter IPC uit Japan. Ook de Zuid-Koreaanse telecomaanbieder SK Telecom treedt toe tot de zogeheten OneMap Alliance. Dat samenwerki...