Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 16 mei 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Natuurclub verzet zich tegen alternatief voor hoogoven Tata Steel

LEIDEN (ANP) - Stichting Duinbehoud verzet zich tegen de Hisarna-installatie van Tata Steel, die als minder vervuilend alternatief voor de hoogovens van de staalfabrikant geldt. De natuurclub is bezorgd dat de proefinstallatie voor meer stikstof in de nabijgelegen duingebieden zorgt. Bij provincie Noord-Holland heeft de stichting daarom bezwaar gemaakt tegen de vergunning voor de heropstart van Hisarna

22 uur geleden
ANP Israël zet aanvallen Gaza voort in vijfde nacht van beschietingen

JERUZALEM/GAZA (ANP/DPA/RTR) - Het geweld tussen Israël en de Palestijnen houdt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aan. Het is de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt.

1 dag geleden
ANP Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, dankzij een wegebbende vrees voor een snelle renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het aandeel Walt Disney ging omlaag na een tegenvallende handelsupdate.

1 dag geleden
ANP Nieuw bewijs dwangarbeid Oeigoeren bij productie zonnepanelen

LONDEN (ANP) - Bij de productie van zonnepanelen in de Chinese regio Xinjiang zouden Oeigoerse minderheden met dwang te werk worden gesteld. Dat stelt de Britse Sheffield Hallam University in een nieuwe studie, waarover Het Financieele Dagblad eerder berichtte.

1 dag geleden
ANP Nieuw personeel Delta Air Lines moet gevaccineerd zijn

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines eist van nieuwe personeelsleden dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, uitzonderingen daargelaten. De Amerikaanse onderneming wil werknemers en klanten beschermen. Delta verwacht nieuw personeel aan te moeten nemen nu de vraag naar bijvoorbeeld binnenlandse reizen weer aantrekt.

1 dag geleden
ANP Britten terughoudend met uitbreiden 'groene reislijst'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk zal terughoudend zijn met het uitbreiden van de groene lijst van landen waar mensen naartoe mogen reizen, zonder dat ze bij terugkomst in quarantaine hoeven. Premier Boris Johnson zegt de lijst niet te snel uit te willen breiden vanwege het risico op nieuwe coronavarianten.

1 dag geleden
ANP Rentevrees ebt weg op Beursplein 5, KPN opvallende stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De angst voor een hogere rente, die de markten deze week in de greep hield, nam af. Daarnaast is er optimisme over het economische herstel wat met name voor winsten in de reissector zorgde. KPN was een opvallende stijger in de AEX, nadat geruchten over een overname opnieuw de kop opstaken.

1 dag geleden
ANP Britten en Ieren beloven soepele handelsstromen

LONDEN (ANP/RTR) - Groot-Brittannië en Ierland blijven nauw samenwerken om de handel tussen de landen en Noord-Ierland soepel te laten verlopen. Die belofte deden de leiders van de landen na een overleg op het buitenverblijf van de Britse premier Boris Johnson.

1 dag geleden
ANP Ierse toezichthouder mag onderzoek naar Facebook voortzetten

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse datatoezichthouder mag zijn onderzoek naar datastromen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten van Facebook hervatten. Een poging van het techconcern om het onderzoek te blokkeren werd vrijdag door het Ierse hooggerechtshof verworpen.

1 dag geleden
ANP Reisorganisaties verwachten zaterdag ‘hausse aan boekingen’

AMSTERDAM (ANP) - Reisorganisaties verwachten zaterdag een "hausse aan boekingen" voor vakanties omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken dan bekendmaakt welke landen een positief reisadvies krijgen. Naar verwachting gaat het om onder meer de vakantie-eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria en diverse Griekse eilanden die een groen of geel reisadvies krijgen.

1 dag geleden
ANP 'Steeds meer fraude met cryptomunten'

AMSTERDAM (ANP) - Fraude met cryptomunten komt steeds vaker voor, merkt de Fraudehelpdesk. In de eerste vier maanden van dit jaar is al voor 4 miljoen euro aan beleggingsfraude gemeld, in meer dan de helft van de gevallen was die gerelateerd aan cryptomunten. Dat bevestigt de Fraudehelpdesk na berichtgeving van het nieuwsprogramma EenVandaag.

1 dag geleden
ANP Portugal heet Britse toeristen weer welkom

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Britten mogen vanaf maandag weer op vakantie naar Portugal. Het land maakte bekend zijn grenzen voor Britse toeristen weer open te stellen nadat dit door de coronamaatregelen maandenlang niet mogelijk was.

1 dag geleden
ANP Disney onderuit op groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het aandeel van entertainmentconcern Walt Disney ging bij opening van de aandelenbeurzen in New York flink onderuit na een kwartaalupdate. Daaruit bleek dat het aantal abonnees voor streamingdienst Disney+ weliswaar toenam, maar minder sterk dan waar door kenners rekening mee werd gehouden.

1 dag geleden
ANP ABN AMRO moet activist Lakeman extra informatie geven in swapzaak

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO moet bepaalde informatie uit klantdossiers verstrekken aan Swapschade, de claimorganisatie van financieel activist Pieter Lakeman. Dat heeft de kortgedingrechter in Amsterdam besloten. Volgens Lakeman kan de uitspraak van belang zijn voor duizenden ondernemers die eerder ingewikkelde financiële producten hebben afgesloten om zich in te dekken tegen renteschommelingen.

2 dagen geleden
ANP Restaurantketen La Place zit voortaan ook in Denemarken

VEGHEL (ANP) - Restaurantketen La Place heeft zijn eerste vestiging geopend in Denemarken. Het nieuwe restaurant bevindt zich in het treinstation van Kopenhagen. Later dit jaar wil La Place ook op andere plekken in het land de deuren openen, onder meer op de luchthaven bij de Deense hoofdstad.

2 dagen geleden
ANP Europese beurzen licht omhoog na week van rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen toonden vrijdag wat herstel na de flinke koersverliezen eerder deze week. De angst voor een hogere rente, die de markten deze week in de greep hield, nam af na kalmerende woorden van bestuurders van de Amerikaanse centrale bank. Verder werd uitgekeken naar cijfers over de winkelverkopen en de industriële productie uit de Verenigde Staten, die later op de dag naar buiten komen.

2 dagen geleden
ANP 'Grootste chipconcern steekt meer geld in VS, komt niet naar EU'

TAIPEI (ANP) - 's Werelds grootste chipproducent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) denkt erover om tientallen miljarden dollars extra te steken in hypermoderne chipfabrieken in de Amerikaanse staat Arizona. Tegelijkertijd ziet het ernaar uit dat er voorlopig geen grote Europese chipfabriek komt van de belangrijke toeleverancier van bijvoorbeeld Apple en autofabrikanten, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

2 dagen geleden
ANP Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkelconcern Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in het Verenigd Koninkrijk. Door de coronapandemie heeft het Amerikaanse bedrijf het de laatste tijd veel drukker dan normaal. Deze aankondiging lijkt erop te wijzen dat Amazon ervan uitgaat dat consumenten ook na de pandemie massaal zullen doorgaan met online shoppen.

2 dagen geleden
ANP Opnieuw beursgang speciaal investeringsfonds op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het investeringsfonds Hedosophia European Growth is vrijdag naar de beurs in Amsterdam gegaan, waarmee 460 miljoen euro werd opgehaald. Hedosophia is een zogeheten special purpose acquisition company of 'spac', een beursfonds dat speciaal is opgezet om te investeren in andere bedrijven of overnames te doen.

2 dagen geleden
ANP Turks energiebedrijf stopt met stroomleveringen aan Libanon

BEIROET (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Turkse bedrijf Karpowership stopt met het leveren van stroom aan Libanon vanuit twee drijvende energiecentrales voor de kust van het land. De stap volgt op grote betalingsachterstanden en een juridisch geschil met de overheid van Libanon, dat gebukt gaat onder een diepe economische crisis.

2 dagen geleden
ANP AEX veert licht op na afnemende rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs is vrijdag wat opgeveerd na de flinke koersverliezen eerder deze week. De angst voor een hogere rente, die de markten in de greep hield, nam af na kalmerende woorden van bestuurders van de Amerikaanse centrale bank. Volgens de centralebankiers is de hoge inflatie in de Verenigde Staten slechts een tijdelijk fenomeen dat wordt veroorzaakt door de schaarste aan bepaalde producten door de herstart van de economie na de coronacrisis.

2 dagen geleden
ANP Zuid-Koreaans Hyundai gaat elektrische auto's in VS bouwen

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Het Zuid-Koreaanse autoconcern Hyundai Motor, moederbedrijf van de merken Hyundai en Kia, gaat elektrische auto's bouwen in de Verenigde Staten. Het bedrijf wil zo inspelen op de toenemende vraag naar elektrische auto's in de VS en het beleid van de Amerikaanse overheid om elektrisch rijden te stimuleren.

2 dagen geleden
ANP Rentezorgen op beurzen nemen af, AEX lijkt hoger te beginnen

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs lijkt vrijdag met winst te openen. Beleggers trekken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over een hogere rente afnamen na kalmerende woorden van bestuurders van de Amerikaanse centrale bank. Volgens de centralebankiers is de hoge inflatie in de Verenigde Staten slechts een tijdelijk verschijnsel dat wordt veroorzaakt door de schaarste aan bepaalde producten door de herstart van de economie na de coronacrisis.

2 dagen geleden
ANP Nikkei toont herstel, webwinkel Alibaba zakt in Hongkong

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio toonde vrijdag herstel na drie zware verliesbeurten op rij. Beleggers trokken zich op aan de positieve omslag op Wall Street, waar de zorgen over een hogere rente weer afnamen na geruststellende woorden van een bestuurder van de Federal Reserve (Fed). Christopher Waller was de derde Amerikaanse centralebankier die de hoge inflatie in de Verenigde Staten als een tijdelijk fenomeen omschreef en daarmee de angst voor een snelle renteverhoging door de Fed weg nam.

2 dagen geleden
ANP FNV: Tata moet af van kolen en produceren op waterstof

UTRECHT (ANP) - Staalproducent Tata Steel moet binnen vijf jaar af van de productie op steenkool. De hoogovens en een groot deel van de andere installaties kunnen ook draaien op groene stroom en aardgas, waarbij de CO2-uitstoot wordt afgevangen en opgeslagen. Op iets langere termijn kan Tata Steel overstappen op waterstof als brandstof voor zijn installaties, vindt vakbond FNV. Die presenteert vrijdag een plan voor de vergroening van het staalbedrijf.

2 dagen geleden
ANP Chauffeurs gaan opnieuw staken voor meer loon

UTRECHT (ANP) - Vrachtwagenchauffeurs gaan vrijdag opnieuw staken voor een betere cao. De acties van vakbonden FNV en CNV vinden plaats in Nieuwegein bij XPO Logistics en in Geldermalsen bij een distributiecentrum van Albert Heijn. Aan de staking kunnen echter ook chauffeurs van andere bedrijven meedoen.

2 dagen geleden
ANP Fed neemt renteangst weg, Wall Street hard omhoog

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Amerikaanse beleggers lijken donderdag van hun angst voor een snelle rentestijging af te zijn geholpen. Federal Reserve-bestuurder Christopher Waller was de derde centralebankier die de hoge inflatie in de Verenigde Staten als een tijdelijk verschijnsel verklaarde. De hoge prijsstijgingen hebben namelijk deels te maken met schaarste aan bepaalde producten door de herstart van de economie na de coronacrisis.

2 dagen geleden
ANP Cryptobeurs Binance onderzocht vanwege witwassen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Cryptobeurs Binance wordt in de Verenigde Staten onderzocht door Justitie en de belastingdienst. Het bedrijf wordt verdacht van meewerken aan witwassen van geld en belastingontduiking.

2 dagen geleden
ANP Olielevering via pijplijn VS weer hersteld

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De olieleveringen via een belangrijke pijplijn in de Verenigde Staten zijn weer op het normale niveau. Colonial Pipeline herstartte de oliepijplijn woensdagmiddag Amerikaanse tijd voorzichtig. De lijn, die goed is voor bijna de helft van alle leveringen van olie, diesel en kerosine naar de Amerikaanse oostkust, lag bijna een week stil nadat hackers Colonial met gijzelingssoftware hadden aangevallen.

2 dagen geleden
ANP Amazon geeft gevaccineerde sollicitanten een bonus

SEATTLE (ANP/RTR) - Nieuwe personeelsleden van Amazon die gevaccineerd zijn en daar bewijs van overleggen, krijgen een extraatje van 100 dollar. Dat heeft de grootste webwinkel ter wereld bekendgemaakt. De komende tijd wil Amazon 75.000 mensen aannemen in de distributiecentra en als bezorger.

2 dagen geleden
ANP Techfondsen zorgen voor kleine minnen op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs heeft het verlies donderdag op Hemelvaartsdag beperkt gehouden na stevige dalingen eerder in de week. Ook aan het begin van de handelsdag stonden de Europese beurzen nog fors lager, maar onder aanvoering van techfondsen als Adyen en ASML ging de AEX naar het groen voordat in de laatste minuten toch weer wat terrein werd prijsgegeven.

2 dagen geleden
ANP Tesla-baas Elon Musk zet cryptobedrijven lager op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk heeft niet alleen de koers van de bitcoin flink doen kelderen, cryptobedrijven op Wall Street leverden donderdag ook aan beurswaarde in. De bekende ondernemer noemde het energieverbruik voor het minen van de digitale munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen is geschrapt.

2 dagen geleden
ANP Prada wil diversiteit in mode-industrie verbeteren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Modehuis Prada wil de diversiteit onder zijn personeel en in de mode-industrie in zijn geheel verbeteren. Daarvoor kondigde het bedrijf een reeks aanpassingen aan, waaronder een betaald stageprogramma, beurzen voor de Fashion Institute of Technology en een partnerschap met Dorchester Industries om een driejarig "ontwerplaboratorium" te creëren.

2 dagen geleden
ANP McDonald's verhoogt lonen in VS om personeel te paaien

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Fastfoodketen McDonald's verhoogt het minimumloon van medewerkers in de Verenigde Staten. Daarmee wil de keten niet alleen personeel tevreden houden, maar ook nieuwe medewerkers lokken met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt. De verhoging geldt alleen voor de werknemers in de 650 eigen restaurants. Franchisenemers van de keten gaan zelf over de arbeidsvoorwaarden.

2 dagen geleden
ANP Chinese miljardenboete zorgt voor verlies webwinkel Alibaba

HUANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - De grote Chinese webwinkel Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal een verlies geleden vanwege een miljardenboete die werd opgelegd door de Chinese autoriteiten voor monopoliepraktijken. Het nettoverlies bedroeg 5,5 miljard yuan, omgerekend 705 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 2012 dat er een nettoverlies in de boeken verschijnt bij Alibaba.

3 dagen geleden
ANP Prijs bitcoin zakt weer tot onder de 50.000 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van bitcoin is donderdagmiddag onder het niveau van 50.000 dollar gezakt. De waarde van de digitale munt kreeg een tik te verwerken na opmerkingen van Tesla-baas Elon Musk. Die noemde het energieverbruik voor het minen van de munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen werd geschrapt.

3 dagen geleden
ANP AEX onderuit op Hemelvaartsdag, Pharming keldert 10 procent

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging donderdag flink onderuit. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de inflatievrees verder oplaaide na de sterkste stijging van het Amerikaanse prijspeil in meer dan tien jaar. De inflatie wordt aangejaagd door de omvangrijke steunprogramma's van overheden en centrale banken. Beleggers vrezen dat de rente daardoor sneller dan verwacht zal worden verhoogd om de geldontwaarding tegen te gaan. Hogere rentes maken aandelen als belegging echter minder aantrekkelijk.

3 dagen geleden
ANP Inflatiezorgen drukken Nikkei, techinvesteerder SoftBank onderuit

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio zakte donderdag verder weg na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De veel hoger dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten joegen beleggers schrik aan. Door de hogere inflatieverwachtingen stijgt ook de rente en worden de aandelen van vooral snelgroeiende techbedrijven minder aantrekkelijk. Techinvesteerder SoftBank ging dan ook in de uitverkoop ondanks een recordwinst in het afgelopen boekjaar. Beleggers maakten zich zorgen over de hoge waarderingen van de techbedrijven in de beleggingsportefeuille van SoftBank.

3 dagen geleden