Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 4 maart 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Grote banken gaan zich inspannen voor biodiversiteit

DEN HAAG (ANP) - Grote banken als ABN AMRO, Rabobank, de Volksbank en BNP Paribas en vermogensbeheerders als Achmea en ASR gaan zich inzetten voor meer biodiversiteit. Ze sluiten zich met nog negen andere financiële instellingen aan bij het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF). Die vereniging, opgericht door onder meer ASN Bank en Triodos Bank, wil een gezamenlijke manier opstellen om te bepalen wat de invloed van hun investeringen is op de biodiversiteit en die invloed zo klein mogelijk te houden.

30 minuten geleden
ANP CBS: aantal werkloze jongeren is toegenomen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal werkloze jongeren is toegenomen. In het vierde kwartaal van 2020 waren er 36.000 meer jongeren werkloos dan in dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de groep jongeren die niet naar een baan zocht of beschikbaar was voor de arbeidsmarkt groeide met 29.000. Het aantal werkende jongeren daalde het sterkst onder kelners en barpersoneel.

3 uur geleden
ANP 'Tesla krijgt voet aan de grond in Japan na prijsverlaging'

TOKIO (ANP) - De verkoop van de Model 3 van automaker Tesla lijkt ook in Japan van de grond te komen. Dit nadat de maker van de elektrische voertuigen de prijs van de middenklasse sedan met bijna een kwart verlaagde tot net geen 5 miljoen yen, omgerekend bijna 39.000 euro. Daarmee ligt de auto meer binnen bereik van consumenten die een luxe auto willen kopen voor een lage prijs.

6 uur geleden
ANP Techsector onder druk op Wall Street, Nasdaq hard onderuit

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers deden met name aandelen van technologiefondsen van de hand, wat vooral negatief uitpakte voor techgraadmeter Nasdaq. De handelaren stapten over op fondsen die naar verwachting meer zullen profiteren van het economische herstel uit de coronacrisis. De hoop wordt gestut door steunmaatregelen en de uitrol van vaccinaties.

6 uur geleden
ANP EU wil Britten juridisch aanpakken voor schenden brexitafspraken

BRUSSEL (ANP/RTR) - De Europese Unie overweegt juridische stappen te zetten tegen het Verenigd Koninkrijk. Dit nadat de Britten eenzijdig een overgangsperiode met betrekking tot controles op voedselimporten naar Noord-Ierland hebben verlengd. Daarmee zouden de Britten in strijd handelen met de voorwaarden van het brexitakkoord.

8 uur geleden
ANP 'Verruim mogelijkheden van winkelen op afspraak'

DEN HAAG (ANP) - Winkelen op afspraak, zoals per woensdag is toegestaan, moet slimmer worden ingericht. In plaats van de regeling van maximaal twee klanten per verdieping zou gekeken moeten worden naar het oppervlakte van een winkel met een daaraan gekoppeld maximum. Daarvoor pleit Jan Meerman, algemeen directeur van winkelbrancheorganisatie INretail.

9 uur geleden
ANP Topman Ahold Delhaize goed voor 6 miljoen euro in 2020

ZAANDAM (ANP) - De coronacrisis legt de leiding van supermarktconcern Ahold Delhaize, het bedrijf achter onder andere Albert Heijn en bol.com geen windeieren. De extra omzet die de supermarkten van het bedrijf draaiden, sijpelde ook door in de beloningen van de topbestuurders. Topman Frans Muller zag zijn gage vorig jaar met 1,6 miljoen euro stijgen tot dik 6 miljoen euro, zo valt in het jaarverslag te lezen.

10 uur geleden
ANP Google gaat stoppen met verkoop gepersonaliseerde advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP/RTR) - Google gaat vanaf volgend jaar geen advertenties meer verkopen op basis van het specifieke browsergedrag van individuele gebruikers. Dat maakte de zoekgigant woensdag bekend in een blog. Volgens kenners kan dat de manier waarop online adverteren werkt ingrijpend veranderen.

10 uur geleden
ANP Techbedrijven onder druk in AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies gesloten. Met name de minnen die bedrijven in de technologiesector lieten optekenen, zoals chipbedrijf ASMI, chipmachinemaker ASML en zorgtechnologiefonds Philips drukten op de graadmeter. Daartegenover stonden plussen van financiële fondsen, vermoedelijk vooruitgeholpen door de oplopende rentes.

10 uur geleden
ANP Socialmediaplatform Parler voert strijd tegen Amazon op

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Het controversionele socialmediaplatform Parler voert zijn juridische strijd tegen techreus Amazon op. Parler beschuldigt Amazon van kwade trouw, nadat het platform verbannen werd van de servers van Amazon in de nasleep van de bestorming van het Amerikaanse Capitool door aanhangers van oud-president Donald Trump, een paar weken geleden.

11 uur geleden
ANP Philips werkt met Disney aan animaties voor jonge patiënt

AMSTERDAM (ANP) - Radiologisch personeel in zes Europese ziekenhuizen krijgt binnenkort hulp van Mickey Mouse, Winnie de Poeh en Aladdin. Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft samen met Walt Disney animaties ontwikkeld met bekende tekenfilmfiguren van het entertainmentconcern voor in de ziekenhuizen. Het doel is om kinderen die een MRI-scan ondergaan rustig te houden terwijl ze de scannersbuis ingaan.

12 uur geleden
ANP Tegenvallend banenrapport ADP drukt sentiment op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met verliezen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat zorgde kort voor de openingsbel voor een ommekeer in het sentiment. Eerder leek een hogere opening in de maak na opmerkingen van president Joe Biden, die zei dat de Verenigde Staten tegen eind mei genoeg coronavaccin voorradig hebben om alle volwassenen in het land in te enten.

13 uur geleden
ANP Brussel wil pas in 2023 terug naar EU-begrotingsregels

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil pas in 2023 terug naar de begrotingsregels waaraan de EU-lidstaten zich in normale tijden moeten houden. Voorwaarde is dat de economische activiteit in de unie dan weer gemiddeld op hetzelfde niveau zit als voor de coronacrisis, met als graadmeter eind 2019, stelt het dagelijks EU-bestuur.

16 uur geleden
ANP Hoop op economisch herstel stuwt Europesen beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag in het groen. De hoop op een stevig economisch herstel van de coronacrisis wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Daarnaast werd uitgekeken naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Uit de cijfers, die vooruitlopen op het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid van vrijdag, valt mogelijk iets op te maken over de staat van de arbeidsmarkt in de VS.

16 uur geleden
ANP Bitcoin stijgt weer tot boven de 50.000 dollar

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De digitale munt bitcoin steeg woensdag weer tot boven de 50.000 dollar. Beleggers stappen weer in de markt voor bitcoins. Vorige week ging 's werelds bekendste cryptomunt nog behoorlijk omlaag door zorgen of de waarde niet te sterk was opgelopen.

17 uur geleden
ANP AEX wint terrein door hoop op herstel coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs won woensdag terrein. Beleggers trokken zich op aan de koerswinsten op de Aziatische markten, waar de stemming werd gesteund door de hoop op een stevig herstel van de coronacrisis. Daarnaast werd uitgekeken naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Uit de cijfers, die vooruitlopen op het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid van vrijdag, valt mogelijk iets op te maken over de staat van de arbeidsmarkt in de VS.

19 uur geleden
ANP 'Steeds meer huizenkopers bieden boven vraagprijs'

ALKMAAR (ANP) - Steeds meer huizenkopers zijn bereid boven de vraagprijs te bieden om een nieuw huis te kunnen bemachtigen. Dit meldt Makelaarsland, naar eigen zeggen de grootste NVM-makelaar van Nederland. In de eerste twee maanden van het jaar heeft 62 procent van de huizenkopers boven de vraagprijs geboden, komt naar voren uit cijfers van het bedrijf. Vorig jaar nam het aantal biedingen boven de vraagprijs al toe van 38 procent naar de helft.

19 uur geleden
ANP Banenrapport ADP en cijfers dienstensector centraal op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen gaat de aandacht woensdag vooral uit naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Uit de cijfers, die vooruitlopen op het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid van vrijdag, kan meer duidelijk worden over de staat van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. Ook staan er cijfers over de bedrijvigheid van de Europese dienstensector op het programma. In deze sector vallen onder andere de reisbranche en de horeca die op slot zitten vanwege de lockdowns in veel landen.

20 uur geleden
ANP Hoop op economisch herstel stuwt Aziatische beurzen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio toonden woensdag herstel, na de verliesbeurt een dag eerder. Vooral bedrijven die profiteren van een aantrekkende economie werden opgepikt door de hoop op een sterk herstel van de coronacrisis. Technologiebedrijven, die tijdens de coronapandemie flink zijn gestegen, vielen uit de gratie door de heropleving van de zorgen over de te hoge waarderingen van hun aandelen.

21 uur geleden
ANP Winkeliers mogen weer klanten ontvangen op afspraak

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers mogen weer klanten verwelkomen, maar alleen op afspraak. Veel Nederlanders kijken weer uit naar een bezoek aan hun winkel. Winkeliers melden dat er veel animo is voor afspraken bij winkels. Maar er zijn ook nog praktische problemen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het optuigen van reserverings- en afspraaksystemen op de website.

1 dag geleden
ANP Nederlanders laten meer vermogen na door bezit eigen woning

DEN HAAG (ANP) - Ruim 152.000 overleden Nederlanders hebben in 2018 in totaal voor 18,6 miljard euro aan eigen vermogen achtergelaten. Dat is 1,2 miljard meer dan in 2017. Belangrijkste reden voor de stijging is het feit dat meer mensen een eigen huis bezitten, dat ook nog eens in waarde is gestegen, zo komt woensdag naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De partner en kinderen profiteren het meest van nagelaten vermogen.

1 dag geleden
ANP Chipmaker Intel moet 2,2 miljard betalen om patentbreuk

WACO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Chipmaker Intel is in een rechtszaak in Texas veroordeeld tot het betalen van 2,2 miljard dollar aan schadevergoedingen wegens het schenden van patenten. Dat heeft een jury bepaald. Het gaat om één van de grootste schadevergoedingen ooit die in de VS zijn toegewezen in geschillen rond octrooien.

1 dag geleden
ANP Swapfiets in top tien snelst gegroeide Europese bedrijven van FT

LONDEN (ANP) - De Nederlandse start-up Swapfiets hoort bij de tien snelst groeiende bedrijven van Europa. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times samen met onderzoeksbureau Statista berekend op basis van de samengestelde jaarlijkse groei van bedrijven.

1 dag geleden
ANP 'Dure' techaandelen drukken Wall Street weer in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen gesloten. Technologieaandelen drukten op de graadmeters, nu er toch weer zorgen zijn over te hoge waarderingen voor deze bedrijven. Een dag eerder werd nog de sterkste winst sinds juni opgetekend.

1 dag geleden
ANP Nog geen concrete datum waarop horeca open kan

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft nog geen concrete datum gegeven waarop de horeca open zou kunnen. Dar meldt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) na afloop van overleg met bewindslieden. Volgens KHN-directeur Dirk Beljaarts verliep het gesprek goed. "Daar is ook uitgesproken dat het kabinet heel graag wil versoepelen maar dat dat nog niet kan. Ook wilde het kabinet nog geen toezeggingen doen over een datum waarop de terrassen open kunnen."

1 dag geleden
ANP 'Na corona verdwijnt een derde van non-foodwinkels'

DEN HAAG (ANP) - Na de coronacrisis zal een derde van de non-foodwinkels verdwijnen. Hoe langer de winkels dicht zijn, hoe meer er zullen sluiten. Dat voorspelt de Retailagenda op basis van onderzoek onder consumenten, winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeenten.

1 dag geleden
ANP Franse toezichthouder legt ING boete van 3 miljoen op

PARIJS (ANP) - De Franse toezichthouder voor banken heeft het dochteronderdeel van ING in Frankrijk een boete van 3 miljoen euro opgelegd. De bank schoot op meerdere vlakken tekort in het bijhouden van de risico's rond klanten, zo stelde de Autorité de Contrôle Prudentiel (ACPR) vast. Zo had ING in Frankrijk onder andere geen goed systeem om de gevaren rond witwassen of terrorismefinanciering bij te houden, terwijl dit wel moet.

1 dag geleden
ANP Oud-topman Strukton en Centric moet ex meer betalen in smaadzaak

ARNHEM (ANP) - Miljonair en zakenman Gerard Sanderink is zijn ex meer geld verschuldigd wegens herhaaldelijke beschuldigingen aan haar adres. De rechtbank wees haar ook in hoger beroep de dwangsommen toe die de voormalige topman van bouwbedrijf Strukton en IT-onderneming Centric moet betalen wegens smaad. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden was het daarnaast ook eens met de verhoging van de totale dwangsom, omdat de smaad na een eerder vonnis doorging.

1 dag geleden
ANP Eerdere winsten vervlogen op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verlies geëindigd, na eerder op de dag nog op winst te hebben gestaan. Met name chipfondsen uit de AEX gingen onderuit nadat op de beurzen in New York grote technologiebedrijven lager werden gezet. Een dag eerder boekte de Amsterdamse hoofdindex nog een winst van ruim 2 procent. Elders in Europa was het beeld positiever.

1 dag geleden
ANP Animo voor winkelen op afspraak, praktisch zaken nog lastig

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers lopen nog tegen praktische zaken aan om woensdag 3 maart klanten weer te kunnen ontvangen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het optuigen van reserverings- en afspraaksystemen op de website. Wel merken winkeliers dat er flink wat animo is bij klanten om weer naar de winkel te komen.

1 dag geleden
ANP Paardenfokkers en -handelaren nog niet bezorgd om paardenvirus

BEARS (ANP) - Nederlandse paardenfokkers en -handelaren maken zich nog weinig zorgen over de grote uitbraak van het voor paarden zeer besmettelijke rhinopneumonie-virus in Spanje, zo komt naar voren uit een rondgang langs enkele bedrijven en een brancheorganisatie. Mogelijk helpen de strikte coronamaatregelen zelfs bij het buiten de deur houden van het paardenvirus.

1 dag geleden
ANP D66: investeringsfonds start-ups moet meer investeren in vrouwen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse investeringsfonds dat start-ups voorziet van durfkapitaal om te groeien, steekt te weinig geld in start-ups met vrouwelijke ondernemers. Daarom moet het fonds expliciet een diversiteitsdoel krijgen, vindt D66. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg zei tijdens een verkiezingsdebat op RTL Z dat nu slechts 1 op de 100 euro van de investeringsfondsen voor start-ups gaat naar ondernemingen met een vrouw als oprichter.

1 dag geleden
ANP Vergaderdienst Zoom wint op vlak Wall Street

NEW YORK (ANP) - Vergaderdienst Zoom Video was dinsdag in de eerste handelsminuten een sterke stijger op Wall Street. Kwartaalcijfers van het snel gegroeide technologiebedrijf vielen goed bij beleggers, die er bemoedigende signalen over de te verwachte omzet na coronajaar 2020 in zagen. De belangrijkste graadmeters voor de New Yorkse beurzen openden nagenoeg vlak na de de stevige winsten een dag eerder.

1 dag geleden
ANP Brexit raakt Duitse export naar Verenigd Koninkrijk hard

WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - De export van Duitse goederen naar het Verenigd Koninkrijk is in januari hard geraakt door de brexit. Volgens het Duitse federale statistiekbureau ging de uitvoer die maand met 30 procent omlaag in vergelijking met een jaar eerder.

1 dag geleden
ANP Alibaba-oprichter Ma niet langer de rijkste man van China

PEKING (ANP/RTR) - Jack Ma, oprichter van webwinkelreus Alibaba, is officieel zijn titel rijkste man van China kwijt. De ondernemer die de laatste tijd met Chinese regelgevers in de clinch ligt, is op de jaarlijkse Hurun Global Rich List gezakt naar de vierde plaats. De lijst wordt aangevoerd door Zhong Shanshan, de man achter water- en drankenmaker Nongfu Spring. Van hem was al bekend dat hij Ma qua vermogen afgelopen jaar had ingehaald.

1 dag geleden
ANP Veel interesse voor winkelen op afspraak bij Action

ZWAAGDIJK (ANP) - Er is veel vraag naar winkelen op afspraak bij discountwinkelketen Action. De keten bood dinsdag de mogelijkheid een tijdstip te reserveren op de eerste twee dagen waarop het mogelijk is op afspraak te winkelen en daar wordt al veel gebruik van gemaakt. Na een klein uur zaten volgens een woordvoerder veel winkels van de keten op woensdag en donderdag bijna vol.

1 dag geleden
ANP Sunweb en Transavia willen 'coronavrije reiscorridor' naar Kreta

SCHIPHOL (ANP) - Reisorganisatie Sunweb en luchtvaartmaatschappij Transavia willen een "coronavrije reiscorridor" opzetten van Schiphol naar het Griekse eiland Kreta. Ze werken aan een plan om dat mogelijk te maken. Ook voeren ze hierover gesprekken met de overheid.

1 dag geleden
ANP Inflatie in eurozone stabiel ondanks coronalockdowns

LUXEMBURG (ANP/RTR) - De inflatie in het eurogebied is vorige maand stabiel gebleven, ondanks dat de economie van het landenblok flink onder de druk stond door de aanhoudende coronalockdowns. Dat prijzen voor sommige producten hoger konden uitvallen door problemen in de toelevering van producten of onderdelen, werd gecompenseerd doordat bijvoorbeeld de energieprijzen nog altijd lager waren dan een jaar terug.

1 dag geleden