PZC

Emirates vreest latere levering Boeing 777X

Gisteren 9:34

Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.

Waarom iedereen ineens in het brede midden wil schuilen

PZC

Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

21 Sep 10:30

Aantal werkende 65-plussers stijgt flink

PZC

Het aantal 65-plussers met betaald werk is de afgelopen 15 jaar explosief gestegen. Dat komt deels door de vergrijzing maar ook de arbeidsparticipatie onder ouderen is flink toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

20 Sep 22:31

Losgeslagen oliehandelaar verspeelt 320 miljoen van baas

PZC

Een oliehandelaar in Singapore heeft met ongeautoriseerde deals 320 miljoen dollar verspeeld van zijn werkgever Petro-Diamond Singapore. De Chinees is op straat gezet. Ook is aangifte tegen hem gedaan.

20 Sep 12:20

Ondernemersvraag: Hoe voorkom ik wanbetalers?

De Telegraaf

Ik verzorg de catering voor zakelijke events. De meeste klanten betalen netjes op tijd, maar dat geldt niet voor iedereen. Wat kan ik doen?

19 Sep 11:53

Miljoenen nepartikelen onderschept

De Telegraaf

De douane in de Europese Unie heeft vorig jaar 27 miljoen nepartikelen onderschept met een totale straatwaarde van 740 miljoen euro. Het aantal in beslag genomen namaakspullen, zoals sigaretten, speelgoed en horloges, nam met 4 miljoen af ten opzichte van 2017 maar de waarde was fors hoger. In 2017 ging het om 580 miljoen euro.

19 Sep 11:37

Minder animo voor gratis geld ECB dan gedacht

De Telegraaf

Europese banken hebben gezamenlijk 3,4 miljard euro opgehaald aan langlopende leningen bij de Europese Centrale Bank (ECB). De animo voor de eerste nieuwe ronde waarbij banken bij het zogeheten TLTRO-loket van de centrale bank konden aankloppen voor gratis leningen was veel lager dan gedacht.

19 Sep 11:24

Bank of England morrelt niet aan rente

De Telegraaf

De Britse centrale bank handhaaft het belangrijkste rentetarief op 0,75 procent. Deze beslissing werd alom verwacht op de financiƫle markten. Het besluit om de rente onveranderd te laten werd unaniem genomen door de beleidsmakers bij de Bank of England (BoE).

19 Sep 11:15

Macrocijfers domineren beursweek

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - De handel op de aandelenbeurzen zal deze week vooral worden bepaald door een grote hoeveelheid macrocijfers. Verder blijft de aandacht uitgaan naar ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Een Chinese delegati...

Indiaas Petronet stapt in lng-project VS

Beleggen

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase energiebedrijf Petronet LNG steekt circa 7,5 miljard dollar in een Amerikaanse lng-project van Tellurian. Het gaat om onder meer om een te realiseren terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas in Louisiana. De k...

Britten stellen Thomas Cook-reiziger gerust

Beleggen

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buit...

Emirates vreest latere levering Boeing 777X

Beleggen

DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark tw...