Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Financieel

ANP 'Facebook ziet voorlopig af van reclame in WhatsApp'

NEW YORK (ANP) - Facebook schuift plannen om advertenties te laten zien in WhatsApp op de lange baan. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het team dat manieren moest vinden om reclame in de berichtendienst te verwerken, is volgens ingewijden ontbonden.

1 dag geleden
ANP Records Wall Street alweer aan diggelen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met overduidelijke winsten gesloten. Daarbij werden eerdere records weer gebroken. Beleggers werden niet van hun stuk gebracht door politieke ontwikkelingen in Washington, waar in de Senaat het proces over de afzetting van president Donald Trump formeel van start is gegaan. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.

1 dag geleden
ANP Google-moeder Alphabet meer dan 1 biljoen waard

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Het moederbedrijf van Google is voor het eerst door de grens van 1 biljoen dollar aan beurswaarde gebroken. Daarmee behoort technologieconcern Alphabet naast techreus Microsoft, iPhonemaker Apple en oliegigant Saudi Aramco tot de club van de waardevolste bedrijven ter wereld.

1 dag geleden
ANP Gemeente Den Haag akkoord met verkoop Eneco

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de verkoop van Eneco aan een consortium van Japanse bedrijven. De gemeente is een van de grotere aandeelhouders van het energiebedrijf. Als de deal doorgaat, levert dat de stad ongeveer 675 miljoen euro op.

1 dag geleden
ANP Topman van verzekeraar Vivat stapt op

UTRECHT (ANP) - Topman Ron van Oijen van Vivat legt zijn functie eind januari neer. Nu de verzekeraar van eigenaar wisselt, vindt hij het een geschikt moment om op te stappen. Andere bestuursleden nemen zijn taken over in afwachting van een opvolger. De voorzitter van de raad van commissarissen, Maarten Dijkshoorn, overziet de leiding van het bedrijf.

1 dag geleden
ANP Microsoft mikt op klimaatneutraliteit in 2030

REDMOND (ANP/RTR) - Softwaregigant Microsoft wil in 2030 meer CO2 uit de atmosfeer halen dan hij uitstoot. Twintig jaar later wil het bedrijf evenveel van het broeikasgas uit het milieu hebben gehaald als het sinds zijn oprichting in 1975 heeft uitgestoten. Dat maakte topman Satya Nadella bekend.

1 dag geleden
ANP Amerikaanse Senaat akkoord met handelsdeal Mexico en Canada

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse Senaat heeft in ruime meerderheid ingestemd met een nieuw handelsverdrag met Canada en Mexico. Daarmee hoeft de opvolger van het NAFTA-verdrag alleen nog door president Donald Trump te worden ondertekend om in werking te treden.

1 dag geleden
ANP Wiebes: investeringsfonds eerder aanjager dan blijver

AMSTERDAM (ANP) - Het investeringsfonds InvestNL, dat honderden miljoenen mag steken in groene projecten, is "eerder een aanjager dan een blijvertje", aldus minister Eric Wiebes (Economische Zaken). Het fonds moet niet te lang actief blijven in sectoren waar de geldproblemen al zijn opgelost.

1 dag geleden
ANP VN zien nodige groeiremmers voor wereldwijde economie

GENÈVE (ANP) - Het jaar 2019 was het minste jaar voor de wereldwijde economische groei in tien jaar tijd. Volgens een rapport van de Verenigde Naties kwam de groei uit op 2,3 procent. Voor volgend jaar wordt een gematigde groei verwacht, maar de landenorganisatie waarschuwt tegelijkertijd voor de nodige groeiremmers.

1 dag geleden
ANP Gemengd beeld bij slot Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De koersenborden op de Europese aandelenbeurzen lieten donderdag bij het slot een gemengd beeld zien. De belangrijkste graadmeters kwamen niet ver van hun plek. Beleggers leken het ondertekenen van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de VS en China grotendeels ingeprijsd te hebben en richtten hun blik op bedrijfscijfers.

1 dag geleden
ANP Bombardier houdt samenwerking met Airbus tegen het licht

MONTREAL (ANP/BLOOMBERG) - De Canadese fabrikant van vliegtuigen en treinen Bombardier overweegt zich terug te trekken uit zijn samenwerkingsverband met Airbus. Dit omdat het gezamenlijke programma voor het maken van Airbus A220-toestellen veel extra kosten met zich mee brengt en het rendement daardoor onder druk komt te staan.

1 dag geleden
ANP Ook Ryanair tegen staatslening voor Flybe gekant

LONDEN (ANP) - Na luchtvaartconcern IAG heeft ook de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair zijn bezwaren tegen de redding van Flybe geuit. Topman Michael O'Leary heeft in een open brief aan de Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid gezegd dat de noodlening die de Britse overheid aan die luchtvaartmaatschappij verstrekt "duidelijk illegale staatssteun" is en dreigt met financiële stappen.

1 dag geleden
ANP Essent wil vluchtelingen aan het werk als energiemonteur

DEN BOSCH (ANP) - Energiebedrijf Essent wil vluchtelingen inzetten om het tekort aan monteurs op te lossen. Door de toenemende vraag naar energiebesparende maatregelen, is het bedrijf hard op zoek naar meer dan duizend extra monteurs.

1 dag geleden
ANP 'Recordjaar voor vastgoedinvesteringen in Nederland'

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben afgelopen jaar opnieuw een recordbedrag in Nederlands vastgoed gestoken. De investeringen gingen licht omhoog naar 20,8 miljard euro. Woningen en zorgvastgoed zijn als investeringsobjecten populairder dan ooit, stelt CBRE, een advies- en beleggingsbureau dat is gespecialiseerd in commercieel vastgoed.

1 dag geleden
ANP AFM richt zich op kredieten, pensioenen en kapitaalmarkt

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) richt zich dit jaar opnieuw sterk op de bescherming van consumenten in kwetsbare situaties. De toezichthouder noemt dit in zijn jaarlijkse agenda een van de prioriteiten voor 2020.

1 dag geleden
ANP EU gaat kijken of handelsdeal VS en China voldoet aan regels

LONDEN (ANP/RTR) - De Europese Unie gaat controleren of de grote handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China voldoet aan regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat zei Eurocommissaris Phil Hogan donderdag.

1 dag geleden
ANP Voor het eerst in tien jaar meer Britse pubs

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk heeft er vorig jaar welgeteld 315 pubs bijgekregen. Daarmee is voor eerst in tien jaar sprake van een toename van het aanbod van dranklokalen, zo meldt het Britse statistiekbureau. Bij kleinere zaken, waar minder dan tien mensen op de loonlijst staan, was voor het eerst in vijftien jaar tijd sprake van groei.

1 dag geleden
ANP China waarschuwt burgers tegen muggenziften over handelsdeal

PEKING (ANP/RTR) - China heeft zijn burgers gewaarschuwd om niet te muggenziften over het gedeeltelijke handelsakkoord met de Verenigde Staten. De krant People's Daily, een spreekbuis van de Chinese overheid, riep mensen ook op om niet te negatief te doen over de vervolgonderhandelingen met Washington. China praat later dit jaar weer met de Amerikanen over een volledige handelsdeal.

1 dag geleden
ANP Louis Vuitton maakt sieraden van megadiamant Sewelo

PARIJS (ANP) - De op een na grootste diamant ooit gevonden, de Sewelo van 1758 karaat, wordt gekloofd, geslepen, gepolijst en verwerkt in sieraden van luxemerk Louis Vuitton. Het Franse concern bereikte daarover een akkoord met Lucara Diamond die de edelsteen ter grootte van een tennisbal vorig jaar uit een mijn in Botswana haalde. De Antwerpse diamantfabriek HB neemt de diamant als onderdeel van de afspraken onder handen.

1 dag geleden
ANP Gemengd beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast ging de aandacht uit naar de kwartaalcijfers van bedrijven.

1 dag geleden
ANP Nestlé trekt twee miljard uit voor duurzame verpakkingen

VEVEY (ANP/BLOOMBERG) - Levensmiddelenconcern Nestlé wil vaker gebruikmaken van gerecycled plastic voor de verpakkingen van zijn producten. Het bedrijf achter chocoladereep KitKat heeft hiervoor een budget vrijgemaakt van ruim 2 miljard euro.

1 dag geleden
ANP Kleine winst voor AEX

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet donderdag een klein plusje zien. Ook de andere Europese beurzen gingen overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Ook hielden ze de blik gericht op de kwartaalcijfers van bedrijven.

1 dag geleden
ANP Steeds meer klassieke auto's in Nederland

MAASTRICHT (ANP) - Klassieke auto's als een Volkswagen uit jaren tachtig, winnen aan populariteit in Nederland. Het aantal oldtimers steeg afgelopen jaar relatief harder dan het totale wagenpark, meldde brancheorganisatie BOVAG voorafgaand aan autobeurs Interclassics.

1 dag geleden
ANP Nikkei hoger na handelsakkoord

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag licht hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten door president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He. De twee economische grootmachten maakten daarmee een pas op de plaats in de handelsoorlog. Washington wil nu snel werk maken van de volgende ronde van onderhandelingen voor een vervolgakkoord.

1 dag geleden
ANP CBS: arbeidsdeelname op recordhoogte

DEN HAAG (ANP) - Het aantal werkenden heeft afgelopen jaar een recordhoogte bereikt. Er waren voor het eerst 9 miljoen mensen aan het werk. De arbeidsparticipatie steeg tot bijna 69 procent, het hoogste percentage in de afgelopen vijftig jaar.

1 dag geleden
ANP Minister Koolmees: mooie cijfers maar nog werk aan de winkel

DEN HAAG (ANP) - Mooi nieuws vindt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de jongste CBS-cijfers over de arbeidsmarkt.

1 dag geleden
ANP Voor het eerst meer dan 9 miljoen werkenden

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 17.000 per maand toe en bedroeg in december voor het eerst meer dan 9 miljoen personen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

1 dag geleden
ANP 'Nederlands vlees en groente in trek in het buitenland'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse voedingsmiddelen waren vorig jaar opnieuw erg populair in het buitenland. Volgens een rapport van ABN AMRO steeg de Nederlandse uitvoerwaarde van vlees met ruim 7 procent het hardst. Ook onze vis, groente en fruit waren in trek.

1 dag geleden
ANP 'Huizenkopers zetten hypotheekrente langer vast'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Meer huizenkopers kiezen voor een lange periode waarin hun hypotheekrente vaststaat. De toch al lage rentestanden daalden in 2019 verder en kopers van een woning wilden daar van profiteren. Drie op de vier huizenkopers zetten hun hypotheekrente voor een periode van twintig tot dertig jaar vast, meldt De Hypotheker.

1 dag geleden
ANP Toyota steekt honderden miljoenen in vliegende taxi's

TOYOTA (ANP/BLOOMBERG) - Toyota investeert 394 miljoen dollar in Joby Aviation, een Amerikaanse start-up die vliegende taxi's wil maken. Het Japanse autoconcern is de grootste investeerder bij een nieuwe financieringsronde van Joby waarbij in totaal 590 miljoen dollar is opgehaald.

2 dagen geleden
ANP Bitcoin kent goede jaarstart

LONDEN (ANP/RTR) - De koers van de bitcoin kende een goede jaarstart. Sinds begin deze maand is de cryptomunt al bijna 22 procent in waarde gestegen. Het gaat om de grootste stijging in de eerste twee weken van een jaar sinds 2012.

2 dagen geleden
ANP Wall Street positief over ondertekenen handelsdeal

NEW YORK (ANP) - Op de Amerikaanse aandelenbeurzen is positief gereageerd op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. De graadmeters op Wall Street gingen woensdag met winsten de handel uit. Beleggers verwerkten tevens weer een keur aan bedrijfsresultaten.

2 dagen geleden
ANP Chipbedrijf ASMI uitblinker op beurs

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn woensdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers leken terughoudend in afwachting van de details van het zogenoemde fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht.

2 dagen geleden
ANP Wall Street wacht op ondertekening handelsdeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.

2 dagen geleden
ANP Donderdag meer duidelijkheid over failliet Didi

AMSTERDAM (ANP) - De curator van de failliete kledingwinkelketen Didi krijgt donderdag meer duidelijkheid over de mogelijkheden voor een doorstart. Dan verstrijkt een deadline voor gegadigden om in grote lijnen hun plannen voor een doorstart te presenteren.

2 dagen geleden
ANP Recordjaar voor export bloemen en planten

AALSMEER (ANP) - Nederlandse exporteurs van bloemen en planten hebben in 2019 opnieuw een record bereikt. In totaal ging er vorig jaar voor 6,2 miljard euro aan bloemen en planten naar het buitenland, meer dan de 6 miljard euro die in 2017 en 2018 werd geëxporteerd, stelt branchevereniging VGB.

2 dagen geleden
ANP ASMI straalt op afwachtende beurs

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Berichten dat Washington eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen niet zal terugdraaien zorgden voor enige terughoudendheid. Op het Damrak was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht.

2 dagen geleden
ANP KLM: perspectief nodig voor investeringen in duurzaamheid

AMSTERDAM (ANP) - Er moet snel duidelijkheid komen over de opening van Lelystad Airport en de verdere ontwikkeling van Schiphol om zo de luchtvaartmaatschappijen perspectief te bieden. Die stip op de horizon is weer nodig voor de sector om te kunnen blijven investeren in duurzaamheid. Dat meldt luchtvaartmaatschappij KLM in een reactie op het advies van de commissie onder leiding van Johan Remkes. Die stelt dat de luchtvaart in Nederland alleen kan groeien als de stikstofuitstoot door de sector afneemt.

2 dagen geleden