Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 5 augustus 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beurshandelapp Robinhood is donderdag hard onderuitgegaan. Vroege investeerders van het bedrijf kondigden aan ruim een tiende van de aandelen in de verkoop te doen. Daarmee kwam een einde aan vier dagen waarin kleine investeerders de koers van Robinhood hoger zetten. Uiteindelijk ging de prijs van het aandeel met net geen 28 procent omlaag.

1 uur geleden
ANP Amazon stelt terugkeer naar kantoor voor personeel in VS uit

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Amazon stelt de terugkeer van zijn Amerikaanse personeel naar het kantoor uit tot begin januari. Dat doet de onderneming vanwege de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus in de Verenigde Staten. Eerder ging het bedrijf achter de bekende webwinkel er nog vanuit dat zijn medewerkers vanaf 7 september weer grotendeels op kantoor zouden komen werken.

2 uur geleden
ANP HelloFresh blijft sterk groeien en verhoogt verwachtingen

BERLIJN (ANP) - Maaltijdboxenbedrijf HelloFresh blijft ook na coronajaar 2020 snel groeien. De van oorsprong Duitse onderneming wierf dit jaar veel nieuwe klanten en die bestelden ook nog eens vaak opnieuw. Daardoor kwam de omzet in het tweede kwartaal aanzienlijk hoger uit dan een jaar eerder in dezelfde periode. Door die sterke resultaten is HelloFresh dan ook positiever geworden over de omzet voor heel dit jaar.

2 uur geleden
ANP Bagage Transavia bleef bij meerdere vluchten op Schiphol achter

SCHIPHOL (ANP) - Drie vluchten van Transavia zijn zondag en maandag vertrokken zonder koffers van passagiers. Dat komt door een personeelstekort bij de afhandelaars van de bagage op Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij na eerdere berichtgeving van de NOS.

4 uur geleden
ANP Optimisme over corona zet Europese beurzen opnieuw hoger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag opnieuw met winst de dag uitgegaan. De optimistische stemming werd veroorzaakt door overwegend sterke bedrijfsresultaten, maar ook schudden beleggers de zorgen om de Delta-variant van het coronavirus wat van zich af. De AEX-index in Amsterdam bereikte net als een dag eerder een recordstand.

5 uur geleden
ANP Horeca werft door sluiten test- en priklocaties werkloze GGD'ers

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praat met medewerkers van verschillende GGD'en om hen te wijzen op de baanmogelijkheden in de horeca nu ze door de sluiting van test- en vaccinatielocaties mogelijk hun baan kwijtraken. Ook uitzendbureaus zijn druk bezig met het herplaatsen van het personeel dat ze bij die locaties hadden werken.

6 uur geleden
ANP Venezuela schrapt nullen van door inflatie gehavende bolivar

CARACAS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Venezuela gaat zes nullen schrappen van zijn bolivar om de munt gebruiksvriendelijker te maken. De nationale munt is door jarenlange hyperinflatie enorm gehavend. In het dagelijks leven wordt overigens vaak gebruik gemaakt van Amerikaanse dollars. Door de politieke en economische crisis zijn er in het olierijke Venezuela grote tekorten aan van alles, waaronder medicijnen, voedsel en zelfs benzine.

6 uur geleden
ANP Krant: ook groot oliebedrijf ExxonMobil wil in 2050 nul uitstoten

IRVING (ANP) - Het grote Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil wil naar verluidt voor het einde van het jaar komen met vergaande klimaatdoelstellingen. De netto-uitstoot van CO2 zou in 2050 nul moeten zijn volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Daarmee zou een van de grootste olieconcerns ter wereld de Europese concurrenten Shell en BP volgen, die vorig jaar al zo’n belofte deden.

7 uur geleden
ANP Chipmaker Qualcomm doet bod op fabrikant autotechnologie

SAN DIEGO (ANP/BLOOMBERG) - Chipbedrijf Qualcomm heeft een bod gedaan van 4,6 miljard dollar op de fabrikant van technologie voor auto's Veoneer. De directie van het Zweedse bedrijf steunde eerder al een lager bod van 3,8 miljard dollar van het Canadese autobedrijf Magna.

7 uur geleden
ANP Moderna en Uber openen met verlies op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Vaccinmaker Moderna stond donderdag op verlies bij de opening van de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf kwam met een cijferupdate en boekte meer omzet en winst dan verwacht. In de aanloop naar het handelsbericht was het aandeel woensdag nog een van de winnaars. Beleggers zetten ook Uber lager na publicatie van de nieuwste kwartaalcijfers.

8 uur geleden
ANP Hoge inflatie op den duur wel reden voor ingreep Bank of England

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De inflatie in het Verenigd Koninkrijk zal volgend jaar naar verwachting flink oplopen. Het relatieve hoge prijsniveau blijft volgens de Bank of England van tijdelijke aard, maar op den duur zal een "bescheiden verkrapping" van het monetaire beleid waarschijnlijk wel nodig zijn.

8 uur geleden
ANP Kleinste oogst in tien jaar maakt peer duurder

ZOETERMEER (ANP) - Fruittelers in de Europese Unie zullen dit jaar naar verwachting 28 procent minder peren oogsten dan vorig jaar. Daarmee zal de perenoogst in 2021 de kleinste van de afgelopen tien jaar zijn, meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Volgens voorzitter Gerard van den Anker leidt dit vrijwel zeker tot duurdere peren.

10 uur geleden
ANP Havenbedrijf Rotterdam onderzoekt import 'blauwe' ammoniak

ROTTERDAM (ANP) - Het Havenbedrijf Rotterdam gaat onderzoeken hoe blauwe ammoniak kan worden geïmporteerd vanuit Noorwegen. Waterstof kan worden omgezet in ammoniak, dat veel makkelijker is te vervoeren. Deze ammoniak uit Noorwegen wordt gemaakt uit aardgas, waarbij de vrijgekomen CO2 wordt afgevangen en opgeslagen en wordt daarom 'blauw' genoemd. Ammoniak is ook een belangrijke grondstof voor de productie van kunstmest en voor de chemie.

10 uur geleden
ANP Aantal faillissementen daalt naar 'ongekend laag niveau'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland is afgelopen maand verder gedaald. Volgens de Raad voor Rechtspraak is inmiddels sprake van "een ongekend laag niveau". Daarbij speelt mee dat veel bedrijven de crisis doorgeholpen worden door de steunmaatregelen vanuit de overheid. Ook laten rechters in de kern gezonde bedrijven vanwege de coronacrisis minder snel failliet gaan.

10 uur geleden
ANP AEX zet recordreeks voort dankzij chipbedrijven

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index zette donderdag de recordreeks voort, mede dankzij de aanhoudende opmars van de chipbedrijven Besi, ASMI en ASML. Ook op de andere Europese beurzen was de stemming positief door optimisme over de overwegend sterke bedrijfsresultaten. Vooral in Duitsland was het een drukke dag met resultaten van grote bedrijven, zoals Adidas, Bayer, Lufthansa en Zalando. Op het Damrak werden de cijfers van maritiem dienstverlener SBM Offshore goed ontvangen.

11 uur geleden
ANP China heropent kolenmijnen vanwege stijgende energievraag

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China heropent nog vijftien kolenmijnen om aan de stijgende energievraag in het land te voldoen, in de regio’s Xinjiang en Shanxi. Daarmee verkiezen de Chinezen het economische belang boven klimaatdoelen. Voor de noordelijke regio Binnen-Mongolië werd vorige week al de heropening van 38 kolenmijnen aangekondigd.

12 uur geleden
ANP Gamegigant Nintendo verkoopt jaar na lockdownhit minder consoles

KYOTO (ANP) - Nintendo heeft het voorbije kwartaal een lagere omzet geboekt. Het Japanse gamebedrijf scoorde vorig jaar nog een grote hit met het spel Animal Crossing: New Horizons, dat werd gezien als hét spel om de lockdownperiode mee door te komen. Nu een nieuwe kaskraker van dezelfde orde uitblijft, dalen ook de verkopen van de gameconsole Nintendo Switch.

12 uur geleden
ANP Herstel wereldhandel goed voor moederbedrijf pakketbezorger DHL

BONN (ANP/BLOOMBERG) - Deutsche Post DHL heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal sterk weten te verbeteren door de toegenomen populariteit van onlinewinkelen en het aantrekken van de wereldhandel. Het moederbedrijf van pakketbezorger DHL voerde zijn opbrengsten flink op en zag de nettowinst meer dan verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder.

13 uur geleden
ANP Bayer bloedt voor kwestie rond onkruidverdelger Roundup

LEVERKUSEN (ANP) - De Duitse chemiereus Bayer heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met enorme verliezen. Het concern zette in die periode nog weer 3,5 miljard euro opzij om mogelijk kosten voor rechtszaken rond de onkruidverdelger Roundup, die mogelijk kankerverwekkend is, te dekken.

13 uur geleden
ANP Chipbedrijven stuwen AEX, SBM Offshore wint na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index won donderdag licht terrein onder aanvoering van de chipbedrijven Besi, ASMI en ASML. De andere Europese aandelenmarkten lieten een gemengd beeld zien na een stroom van bedrijfsresultaten. Vooral in Duitsland openden veel grote bedrijven, zoals Adidas, Bayer, Lufthansa, Deutsche Post, Siemens en Zalando, de boeken. Op het Damrak werden de cijfers van maritiem dienstverlener SBM Offshore goed ontvangen.

13 uur geleden
ANP Fabrieksorders zetten herstel Duitse economie kracht bij

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse fabrieksorders zijn in juni gestegen. Dat toont aan dat het herstel van de grootste economie van Europa versnelt. Het terugschroeven van de coronabeperkingen ondersteunde daarbij de bedrijvigheid in alle sectoren.

14 uur geleden
ANP Drukke sportzomer helpt Adidas aan flinke groei

HERZOGENAURACH (ANP) - Het Duitse sportkledingmerk Adidas vaart er wel bij dat sport deze zomer weer in het middelpunt van de belangstelling staat. Dat jaagt traditioneel de verkoop van sportartikelen aan. Na een lange periode dat mensen door de coronapandemie soms amper konden sporten, zijn er weer grote toernooien als het EK voetbal en de Olympische Spelen. De verkopen van Adidas in Europa en Noord-Amerika zijn mede hierdoor bijna verdubbeld.

14 uur geleden
ANP Lufthansa verkleint kwartaalverlies, kasstroom positief

FRANKFURT (ANP/RTR) - Lufthansa heeft zijn verliezen in het tweede kwartaal weten terug te dringen. Daarbij boekte het Duitse luchtvaartconcern voor het eerst sinds het begin van de crisis een positieve kasstroom, wat wil zeggen dat er meer geld binnenkwam dan dat eruit ging. Dat kwam vooral door kostenbesparingen.

14 uur geleden
ANP Biofarmaceut Pharming profiteert van heropening artsenpraktijken

LEIDEN (ANP) - Het Leidse biofarmaceutische bedrijf Pharming heeft in het tweede kwartaal van het jaar volop geprofiteerd van de heropening van een groot deel van de artsenpraktijken in de Verenigde Staten, waardoor mensen weer gewoon naar de dokter konden voor routinecontroles. De onderneming zag de omzet op jaarbasis met 15 procent stijgen tot 49,7 miljoen dollar. Ook in vergelijking met een kwartaal eerder was er sprake van dubbelcijferige groei. De omzet in de eerste helft van het jaar lag wel lager op jaarbasis.

15 uur geleden
ANP SBM Offshore heeft voor recordbedrag aan werk liggen

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft voor een recordbedrag van 29,5 miljard dollar aan werk op de plank liggen. De onderneming, die zich vooral richt op de productie van drijvende installaties voor de productie en opslag van olie en gas, zag zijn orderboek in de voorbije maanden met 8 miljard dollar aandikken, zo meldde het concern in zijn halfjaarbericht.

15 uur geleden
ANP Leverancier medicijnen is duurder uit door vaccinaties

ROTTERDAM (ANP) - Grootschalige vaccinatieprogramma's tegen het coronavirus drijven de prijzen voor allerhande benodigdheden voor medicijnen op. Voor de inentingen tegen Covid-19 zijn dezelfde verpakkingsmaterialen en grondstoffen nodig die ook voor andere medicijnen gebruikt worden. Nu overheden met grote haast grote delen van de bevolking willen vaccineren, ontstaat er schaarste en dus hogere prijzen. Dat signaleert Fagron, een grote toeleverancier voor apotheken en ziekenhuizen, bij zijn halfjaarcijfers.

15 uur geleden
ANP Brits rentebesluit en Duitse bedrijfsresultaten centraal op beurs

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen gaat de aandacht van beleggers donderdag vooral uit naar het rentebesluit in het Verenigd Koninkrijk. Ook openden veel grote Duitse bedrijven als Adidas, Bayer, Lufthansa, Deutsche Post, Siemens en Zalando de boeken. Op het Damrak gaven onder meer maritiem dienstverlener SBM Offshore en biotechnoloog Pharming inzicht in de stand van zaken.

15 uur geleden
ANP Zeetransportbedrijven helpen Nikkei aan winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag licht hoger geëindigd. Vooral de Japanse zeetransportbedrijven stonden in de belangstelling dankzij sterke resultaten van containervervoerder Nippon Yusen. De zorgen over de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Japan hielden de winsten echter beperkt. In Tokio, waar de Olympische Spelen worden gehouden, was sprake van een recordaantal van bijna 4200 nieuwe coronagevallen.

15 uur geleden
ANP Langere lockdowns zorgden voor meer verkopen bij webshop Zalando

BERLIJN (ANP) - De verlengde coronalockdowns in diverse landen hebben er voor gezorgd dat webwinkel Zalando in het tweede kwartaal flink verder kon groeien. Mensen zaten immers langer thuis en het duurde langer voor iedereen weer naar kledingzaken in binnensteden kon. Shoppen via het internet bleef daardoor erg in trek.

15 uur geleden
ANP Beperkingen huur zorgen voor lagere inflatie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse consumenten waren in juli 1,4 procent meer kwijt aan producten en diensten dan een jaar eerder. Daarmee was de inflatie op jaarbasis veel lager dan een maand eerder. Dat komt vooral doordat huurprijzen erg beperkt stegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

16 uur geleden
ANP Bijna 13.000 schademeldingen Limburg bij verzekeraars

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse verzekeraars hebben in totaal 12.658 claims binnengekregen wegens schade door de hevige regenval en het hoogwater in Limburg. Het gaat vooral om schade aan huizen en voertuigen, meldt het Verbond van Verzekeraars in een eerste overkoepelende inventarisatie van alle binnengekomen meldingen.

16 uur geleden
ANP Randstad: aantal vacatures flink toegenomen

DIEMEN (ANP) - Het aantal vacatures neemt flink toe. Vooral in de techniek, transport en logistiek en verkoop en marketing is het voor bedrijven moeilijk om personeel te vinden. Dat meldt uitzendconcern Randstad op basis van een data-analyse.

16 uur geleden
ANP IG&H: hypotheekmarkt gekrompen ten opzichte van eerste kwartaal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse hypotheekmarkt is in het tweede kwartaal gekrompen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dat komt volgens consultancybureau IG&H doordat het aantal starters weer flink is gedaald. In het eerste kwartaal was het aantal starters op de woningmarkt nog uitzonderlijk hoog doordat de overdrachtsbelasting tijdelijk was afgeschaft.

17 uur geleden
ANP KVK: flink meer startende ondernemers in bouw en horeca

DEN HAAG (ANP) - Het aantal startende ondernemers in de bouw en de horeca is afgelopen maand flink toegenomen. Volgens de Kamer van Koophandel (KVK), die maandelijks met een trendrapport over het aantal beginnende ondernemers komt, groeide het aantal starters in de bouw met bijna een vijfde in vergelijking met juli 2020. In de horeca gaat het om een toename van 13 procent op jaarbasis.

18 uur geleden
ANP Sinds 2005 miljoen woningen bij gekomen in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Nederland telt sinds deze zomer meer dan 8 miljoen woningen. Daarmee zijn er sinds 2005 in ons land 1 miljoen woningen bij gekomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

20 uur geleden
ANP Sinds 2005 miljoen woningen bij gekomen in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Nederland telt sinds deze zomer meer dan 8 miljoen woningen. Daarmee zijn er sinds 2005 in ons land 1 miljoen woningen bij gekomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

23 uur geleden
ANP Booking.com boekt flinke omzetgroei, maar verliezen lopen op

NORWALK (ANP) - Het moederbedrijf van Booking.com, Booking Holdings, heeft in het tweede kwartaal van het jaar een omzet van meer dan 2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat was voor het eerst sinds het begin van de crisis. De omzet was ook veel hoger dan waarmee kenners in doorsnee rekening hielden. Ondanks die stijging stapelden de verliezen van het bedrijf zich op.

1 dag geleden
ANP Vaccinmakers BioNTech en Moderna winnen fors op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Vaccinmakers BioNTech en Moderna hebben woensdag flink gewonnen op de aandelenbeurzen in New York. De biotechnologiebedrijven lopen voor op het gebied van coronavaccins en hebben beide een effectief mRNA-vaccin ontwikkeld. Beide bedrijven hebben eerder aangegeven dat na de eerste twee prikken extra injecties nodig zullen zijn, zogenoemde 'booster-shots'. Volgens de Financial Times hebben de bedrijven de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in nieuwe deals met de Europese Unie.

1 dag geleden