De Telegraaf

Indiase trouwkoorts drijft goudprijs op

22:12

Miljoenen huwelijken in India stuwen de prijs van goud. Zelfs nu gouden sieraden in winkels in twee jaar tijd niet zo duur waren, zorgt Indiaas uitzonderlijke huwelijksseizoen voor topverkopen. Dat effect wordt alleen maar groter: India is na China ’s werelds grootste goudkoper.

Wall Street doet forse stap terug

De Telegraaf

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand bij beleggers. Johnson & Johnson (J&J) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.

22:12

'Investeerder in de markt voor McAfee'

De Telegraaf

Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat significant hoger ligt dan 4,2 miljard dollar. Volgens de ingewijden die CNBC opvoert is er nog geen definitieve beslissingen genomen en bevinden gesprekken zich in een vroeg stadium.

21:12

'Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint'

De Telegraaf

T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

21:12

‘Johnson & Johnson wist van asbestdeeltjes in talkpoeder’

PZC

Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson (J&J) zou al decennialang weten dat er soms asbestdeeltjes in het talkpoeder van het bedrijf zaten. Er lopen duizenden rechtszaken tegen de J&J, waarin de poederproducent wordt beschuldigd van het veroorzaken van eierstokkanker.

17:12

Gebruik mobiel internet op vakantie stijgt explosief

PZC

Door de afschaffing van roamingkosten voor mobiel internet binnen de Europese Unie, is het datagebruik door toeristen explosief gestegen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese Commissie.

15:12

Gele hesjes laten Franse economie krimpen

PZC

De Franse economie wordt hard geraakt door de gelehesjesprotesten en stevent af op een krimp af. Dat blijkt uit schattingen van de Britse marktonderzoeker Markit.

12:12

Afvalstoffenheffing voor het eerst in 10 jaar omhoog

PZC

De afvalstoffenheffing stijgt volgend jaar met gemiddeld 4,4 procent. Omgerekend gaat het om een stijging van een tientje op jaarbasis. Toch is dit reden voor Eigen Huis om aan de bel te trekken: na jaren van licht dalende tarieven gaan huishoudens voor het eerst in 10 jaar meer betalen voor het ophalen en verwerken van hun huisvuil.

07:12

Wall Street doet forse stap terug

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand bij beleggers. Johnson & Johnson (J&J) behoorde tot de opvallende dalers. Het med...

Investeerder in de markt voor McAfee

Beleggen

NEW YORK (AFN) - Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat signifi...

Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint

Beleggen

WASHINGTON (AFN) - T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronn...

Apple wil via partner China-ban omzeilen

Beleggen

TOKIO (AFN) - Apple wil de productie van oudere modellen van zijn iPhones mogelijk onderbrengen bij één van zijn Taiwanese leveranciers. Daarmee hoopt het techbedrijf het verkoopverbod in China voor de betreffende modellen te omzeil...