Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 3 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Zakelijk

Zeeland Zakelijk Zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal

Zoek je een hotel waar je flexibel een zakelijke overnachting kunt boeken? Ontdek dan het Otium Wellness Hotel in Roosendaal. De comfortabele en luxe kamers zijn volledig uitgerust voor een aangenaam zakelijk verblijf. Met 127 kamers, inclusief een kitchenette met spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond buiten de deur te dineren. Vanaf april is de Wellness geopend. Als je liever buiten de deur eet, bevinden verschillende restaurants zoals het Hooihuis en Mazzeltov zich op slechts twee minuten loopafstand. Maar dat is niet het enige wat de omgeving te bieden heeft. In Leisure Park Roosendaal is van alles te doen, waaronder verschillende sportscholen, een (indoor) golfbaan en het Designer Outlet Roosendaal. Na een lange werkdag kun je ontspannen in onze in-house wellness van Vitae Wellnessresorts.

3 weken geleden
Zeeland Zakelijk Holland Datacenters opent 22 maart haar deur

Duurzame toekomst van datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving Vrijdag 22 maart 2024 Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVOatoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. "Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.”

3 weken geleden
Zeeland Zakelijk De DELTA Ride for the Roses geeft het startschot

Op 1 februari vond de kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024 - het jaarlijkse fietsevenement dat zich inzet voor KWF kankeronderzoek - plaats op het hoofdkantoor van Roompot te Goes, één van de partners van de DELTA Ride for the Roses. De kick-off markeert de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024. Met een druk op de knop ging het inschrijven live, op de vernieuwde website deltaridefortheroses.nl De bijeenkomst begon met een warm ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Baptiste van Outryve, Head of PR & Communication Roompot.

3 weken geleden
Zeeland Zakelijk Terugblik op de Banenmarkt

1 februari vond de Banenmarkt 'Werken in Zeeland' plaats in de Mythe in Goes. We kijken er positief op terug. Met 1250 bezoekers en ruim 60 bedrijven uit verschillende sectoren, was deze editie wederom succesvol. Bezoekers kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op een nieuwe stap in hun carrière, waarbij ze konden netwerken, in gesprek gaan met werkgevers en hun cv laten checken.Dit was de perfecte gelegenheid voor werkzoekenden om connecties te leggen en in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van bedrijven. Verschillende bedrijven stonden open om talent te verwelkomen, waardoor de Banenmarkt een divers scala aan carrièrekansen bood, of je nu een nieuwe uitdaging zocht in de technologische sector, zorg, onderwijs, of elders.

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Holland Datacenters in Kloetinge opent haar deuren

Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op donderdag 29 februari 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVO atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. “Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.” Eric van Scherpenzeel directeur Holland Datacenters B.V.

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Scoor een BOB in de sportkantine

‘Rondje? Scoor eerst een BOB’; met de Zeeuwse BOB Sport campagne richt het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) zich dit jaar nadrukkelijk op sportkantines. Sporters, vrijwilligers, bestuurders en bezoekers van wedstrijden; een drankje in de kantine is vaak een vast onderdeel van de sportbeleving. “Het doel van de BOB Sport campagne is om mensen bewust te maken van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin. Alcohol en verkeer gaan niet samen – niet in de auto, niet op de fiets. Regel dus vóóraf een BOB, als je van plan bent om in de sportkantine iets te drinken. Bezoekers van de sportkantines hiervan bewust maken, zorgt voor meer verkeersveiligheid in Zeeland.” De kantine is vaak dé plek om na te praten, de wedstrijd nog eens door te nemen of na trainingen even te relaxen met teamgenoten en vrienden. In kantines wordt, naast frisdranken, vaak ook bier geschonken. Dat is daar meestal goedkoper dan op een terrasje in de stad. Dit maakt het drinken van alcohol ook makkelijker. Met alle risico’s van dien, want naar huis gaan - op de fiets of met de auto - kan levensgevaarlijk zijn met een slok op. Amanda Flohr, communicatieadviseur van het ROVZ, is actief betrokken bij de Zeeuwse BOB Sport campagne. “Die campagne is belangrijk én nodig”, legt ze uit. “Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat maar liefst een kwart van onze verkeersdeelname voortvloeit uit sportactiviteiten en kantinebezoek. Door ons specifiek op deze groep te richten, kunnen we dus een belangrijke stap zetten op het gebied van verkeersveiligheid.”

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Twintigjarig bestaan University College Roosevelt

Op 23 januari bestaat University College Roosevelt (UCR) 20 jaar. Dit lustrumjaar wordt gevierd met verschillende interne en externe evenementen, zoals een lezingenreeks en een open dag voor inwoners van Zeeland. 20 jaar UCR In 2004 opende UCR, toen nog Roosevelt Academy, haar deuren. Oprichter en toenmalig Dean Prof. Hans Adriaansens had een kleinschalig college voor ogen, waar studenten vakken op allerlei vakgebieden kunnen combineren, en in een kleinschalige community in het hart van Middelburg wonen. Nu 20 later, is UCR uitgegroeid tot een volwaardig Liberal Arts & Science college, waar bijna 600 studenten verspreid over 4 campuslocaties in Middelburg studeren, wonen, en leven.

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Hoe behouden we een klimaatbestendige, welvarende Delta?

Hoe houd je Zeeland en de Zuidwestelijke Delta veilig, klimaatbestendig, ecologisch gezond en economisch welvarend als de zeespiegelstijging na 2050 versnelt? Dat is de centrale vraag in Delta Wealth. Het onderzoek start woensdag 24 januari met een bijeenkomst in de HZ in Middelburg. Een breed consortium onder leiding van HZ University of Applied Sciences ontwikkelt in dit onderzoeksproject meerdere plannen voor de delta, vergelijkt deze met andere en rekent ze door. De plannen schetsen een toekomstperspectief om in 2050 voorbereid te zijn op een sneller stijgende zeespiegel voor de komende 50 tot 100 jaar. Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de Zuidwestelijke Delta. In rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) staat dat bij hoge uitstootscenario’s de zeespiegel eind deze eeuw ruim een meter hoger kan zijn dan nu, zelfs twee meter als de ijskappen op Antarctica sneller smelten. Kunnen we bij dat soort scenario’s de delta openhouden en zo ja, hoe lang?

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Zeeuws Compliment voor filmbroedplaats Bruutsterdam in Clinge

"Inspirerend hoe jullie in korte tijd een filmbroedplaats hebben weten te creëren die nu al gevonden wordt door grote producenten uit het buitenland." Met die woorden overhandigde provinciebestuurder Jo-Annes de Bat een Zeeuws Compliment aan Kasper Mols en Rutger-Jan van Cleiren, de initiatiefnemers van filmhub Bruutsterdam in Clinge. Zij maakten in de oude Clitex-textielfabriek een plek waar je van a tot z een film kan maken. "Het is een hele eer en ontzettend leuk om op deze manier in het zonnetje gezet te worden," aldus Rutger-Jan Cleiren.   Jo-Annes de Bat heeft grote waardering voor wat de twee initiatiefnemers in korte tijd voor elkaar hebben gebokst. Bruutsterdam is er niet alleen voor professionele filmmakers. Mols en Cleiren willen ook Zeeuwse kinderen en jongeren inspireren voor het filmvak en geven bijvoorbeeld lessen op scholen. "Als je dan twee van die jonge Zeeuwen hebt die allebei heel erg betrokken zijn bij alles wat met film te maken heeft, dat zijn Zeeuwen die je voor de toekomst echt een stimulans moeten geven. Daarom verdienen ze echt een compliment." De Bat hoopt ook dat de twee jongeren een grote Zeeuwse productie gaan maken die ooit wereldwijd gezien zal worden. De twee ondernemers hopen anderen ook te inspireren. Zo hopen ze dat Zeeuwse kinderen en jongeren door hun inzet opgroeien tot filmmakertjes. "Jongeren die films of televisieproducties willen maken trekken logischerwijs de provincie uit, omdat Amsterdam en Hilversum hierin leidend zijn. Dat hoeft dus niet meer", aldus Cleiren.   Hollywood komt naar Zeeuws-Vlaanderen Bruutsterdam werkt nauw samen met Stichting Cinezee, die ook tot doel heeft om de Zeeuwse filmindustrie te stimuleren en op de kaart te zetten. En dat werkt. "Grote regisseurs weten ons te vinden. Eind volgend jaar komt er een team uit Hollywood onze kant op. Om welke regisseur het gaat, kan ik nog niet verklappen." Zeeuws-Vlaanderen is in trek, omdat je er plekken vindt die je niet vaak ziet in films, zo verklaart Cleiren een deel van het succes.   Zeeuws-Vlaanderen houdt van hip Beide heren komen uit Zeeuws-Vlaanderen. Na hun studie in Breda begonnen ze een filmbedrijf in Antwerpen, maar al snel kregen ze het idee om het in hun geboortestreek te proberen. "In Antwerpen of Amsterdam ben je niet de enige. Hier zijn we uniek en kunnen we makkelijker opvallen", zegt Cleiren. Volgens hem zijn de Zeeuws-Vlamingen ook nog niet uitgekeken op 'hippe' concepten en geloven ze in gekke ideeën en uitdagingen. Zijn grote droom? "Dat studenten binnen 10 jaar bij ons komen werken in plaats van in Amsterdam."

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Banenmarkt Werken in Zeeland 1 februari

Op donderdag 1 februari 2024 organiseert LMG, in nauwe samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl, de veelbelovende 8e editie van de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'. Dit evenement vormt een uitgelezen kans voor werkzoekenden om in direct contact te treden met meer dan 55 vooraanstaande werkgevers uit de gehele regio. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat, op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, stageplaatsen, of simpelweg wilt netwerken, de Banenmarkt biedt een breed scala aan mogelijkheden.

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk De 60e editie van Horecabeurs Goes op 4 en 5 maart 2024

Horecabeurs Goes is dé vakbeurs van het Zuidwesten voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme. Het is de dertiende keer op rij dat LMG Exhibitions de organisatie van Horecabeurs Goes op zich neemt. De komende editie is de 60ste jubileumeditie en mede daarom beloofd de beurs sfeervoller te zijn dan ooit met een ruimte van 10.000 m2 beursoppervlakte verdeeld over de Noordzeehal en de Westerscheldehal. Hiermee is de beurs qua omvang terug op het niveau van enkele jaren geleden. Diverse (toe)leveranciers aan de horeca, recreatie en toerisme presenteren de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Bij de beurs worden zo veel mogelijk partijen betrokken met als doel de kwaliteit van de horeca, recreatie en toerisme in Zuidwest- Nederland op hoog niveau te brengen én te houden. De beurs zet niet alleen de regio op de kaart, ook is zij een belangrijk platform om het bedrijfsleven en onderwijs met elkaar te verbinden. Horecabeurs Goes is dé plek om elkaar ontmoeten.

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Wachtlijst elektriciteitsnetwerk kan al in 2024 worden aangepakt

‘De energietransitie is in Zeeland in volle gang! Bedrijven investeren massaal in de verduurzaming van hun productieprocessen en nieuwe groene bedrijven vestigen zich in Zeeland. Veelbelovende ontwikkelingen worden nu echter gedwarsboomd door de zwakke energie-infrastructuur in de regio. In 2024 moet en kan de netcongestie worden opgelost om in Zeeland te kunnen blijven ondernemen. Er zijn meerdere oplossingen die hieraan kunnen bijdragen,’ aldus Eric de Ruijsscher, voorzitter VNO-NCW Zeeland, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de werkgeversvereniging op 9 januari in Terneuzen. Laat ‘first-come-first serve’ los VNO-NCW Zeeland is zeer uitgesproken over de mogelijkheden om de netcongestie snel aan te pakken. Het vergt wel een andere aanpak dan de netbeheerders gewend zijn en dus lef. Eric de Ruijsscher: ‘Netbeheerders als Stedin hanteren een wachtlijst gebaseerd op het achterhaalde principe ‘first-come-first-serve’, Bedrijven die op zoek zijn naar zekerheid, ongeacht of de stroom direct nodig is of pas over tien jaar, gaan steeds eerder hun gewenste aansluiting reserveren, met als gevolg dat er geen ruimte is voor anderen. Onze oproep richting de netbeheerder is: maak een eind aan deze praktijk en geef de beschikbare ruimte aan bedrijven die nu stroom nodig hebben en gebruik de vrijgekomen tijd om het net toekomstbestendig te maken.’

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Nieuwe namen voor Vestrock!

Festival VESTROCK knalt vandaag het jaar al uit met de volgende namen: Boef (NL), Douwe Bob (NL), Yade Lauren (NL), ADF Samski (NL), Fleddy Melculy (BE), Adult DVD (UK), Dangerous Times for the Dead (NL), DARKER (NL), The Cheap Thrills (UK).

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk UCR studiebeurzen voor Zeeuwse studenten

University College Roosevelt (UCR) stelt studiebeurzen voor Zeeuwse studenten beschikbaar. Deze beurs, met een waarde van €5.000, wordt evenredig over drie studiejaren uitbetaald. Diversiteitsbeurzen Vanaf het academisch jaar 2024 – 2025 biedt UCR verschillende beurzen aan voor studenten die extra financiële ondersteuning nodig hebben om te kunnen studeren. 13 van deze beurzen zijn zogeheten ‘diversiteitsbeurzen’. Deze beurzen worden uitgereikt aan studenten uit regio’s die minder vertegenwoordigd zijn op UCR. 3 hiervan zijn geoormerkt voor studenten uit Zeeland. De overige beurzen zijn bestemd voor studenten uit Latijns Amerika (3x), Afrika (3x), Nederlandse Antillen of Suriname (3x) en Oekraïne (1x)

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Het beste afstudeerwerk van de HZ

De scriptie van Engineering-student Siyu Chen is donderdag 14 december beoordeeld als beste afstudeerwerk van HZ University of Applied Sciences. Chen kreeg de HZ Stern uitgereikt. Volgens de jury heeft hij een zeer interessante en goed gedetailleerde scriptie geschreven over machine learning en machine learning frameworks.

1 maand geleden
Zeeland Zakelijk Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

3 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

3 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

4 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

4 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

4 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

5 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

5 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Houd in het verkeer een beetje rekening met elkaar

Wie zaait… moet oogsten. Onder deze noemer voert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een oogstcampagne uit om zowel agrariërs, loonwerkers als alle andere weggebruikers bewust te maken van een veilige verkeersdeelname. Dat dat nodig is, merkt ook Jeroen Boonman. Hij heeft samen met zijn ouders een agrarisch bedrijf in Heinkenszand. “Ik zie regelmatig verkeersituaties waarvan ik denk: dat is niet veilig.”Op het bedrijf van Jeroen worden hoofdzakelijk pootaardappelen, uien, suikerbieten en tarwe geteeld. Daarnaast telen ze snijbloemen. Naast het agrarisch bedrijf is Jeroen actief in de jongerenraad van Cosun en bestuurslid bij ZLTO, afdeling Borsele. “ROVZ benaderde onze ZLTO-afdeling met de vraag of we iemand kenden, die zou willen meewerken aan de campagne. Daardoor sta ik, als één van de deelnemende agrariërs, op de posters die bij deze campagne horen.”

5 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Inloopmiddagen Leven Lang Ontwikkelen

Voor iedereen die toe is aan een volgende carrièrestap of van baan wil veranderen maar nog niet weet wat, zijn er vanaf maandag 18 september inloopmiddagen door heel Zeeland. Daar zitten specialisten klaar van het Zeeuwse team Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Zij helpen belangstellenden met antwoorden op loopbaanvragen. Het team LLO is dit jaar gestart vanuit de samenwerking ‘Aan de slag in Zeeland’ en heeft als doel mensen te stimuleren zich blijvend te ontwikkelen.

5 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Dormio opent luxe resort in Nieuwvliet-Bad

Het nieuwste Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen heeft recent haar eerste gasten verwelkomd. Het luxe resort, gelegen aan de Zeeuwse kust, is ontwikkeld door het Arnhemse Dormio Group en bestaat uit 124 vakantiewoningen en diverse faciliteiten. Met woningen speciaal ontworpen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe en voor bezoekers met huisdieren, kinderen en grote groepen, speelt Dormio met de opening van het resort in op de groeiende vraag vanuit de vakantiemarkt.   CEO van Dormio Group, Don van Schaik, is trots dat Dormio de hoge ambities op het gebied van innovatie, variatie en duurzaamheid waarmaakt: “We creëren resorts die inspelen op de hedendaagse behoeften van vakantiegangers, waarbij het belang van duurzaamheid groter wordt en de vraag naar luxe groeit. Voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad geldt dat de woningen gasvrij zijn en voorzien zijn van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Zo sluit het resort met zijn milieuvriendelijke aard feilloos aan bij de huidige tijd.”   De lokale beleving De architectuur van de accommodaties op het resort is geïnspireerd op traditionele Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. In deze lijn werkte Dormio samen met een interieurontwerper voor de inrichting van de woningen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en het bedrijf Sagro is verantwoordelijk voor de weg-, groen- en civiele werkzaamheden. “Bij Dormio hechten we veel waarde aan de verbinding van elk resort of hotel met de omgeving”, stelt Van Schaik. “De mooie kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen, natuurpark het Zwin en de sfeervolle, Belgische steden bevinden zich in de nabije omgeving van het resort. Ook het fijne zandstrand van Nieuwvliet-Bad is op loopafstand. Het resort heeft de sfeer van een traditioneel duindorp, waarbij de gemoedelijke sfeer en de natuurrijke uitstraling van Zeeuws-Vlaanderen wordt gecombineerd met een luxueus verblijf.”   Innovatieve verblijven Behalve het duurzame karakter van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, beschikt het resort over een selectie unieke accommodaties voor twee tot twintig personen, waaronder wellnesswoningen met privé wellnessfaciliteiten, poolwoningen met een verwarmd binnenzwembad en woningen direct aan water. Geschikt voor families, biedt het resort speciale kindvriendelijke vakantiewoningen, omringd met een speelveld en huisdiervriendelijke accommodaties met een omheinde tuin, voerbak en hondendouche. Op het resort zijn faciliteiten zoals een minimarkt, een binnen- en buitenzwembad, een kids club, diverse speelplekken, een hondenspeeltuin en een speelstrand. Bij restaurant Zeeuws Proeven kunnen gasten terecht voor hapjes, drankjes en uitgebreide gerechten. De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten afkomstig van de plaatselijke wijnhandel, visboer en groenteboer. Van Schaik: “We hebben speciale aandacht besteed aan het creëren van een ontspannen en kindvriendelijke omgeving, waar onze gasten zich thuis kunnen voelen. We streven naar een zorgeloos verblijf voor iedereen die samen met hun dierbaren wil genieten van de natuur in de omgeving.”   Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is nu te boeken via deze link   Over Dormio Group Dormio Group ontwikkelt sinds 2001 luxe vakantieresorts en hotels op toeristische toplocaties. Dormio Group is als projectontwikkelaar en bemiddelaar verantwoordelijk voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts en hotels. Alle drie de faseringen worden in-house opgepakt: ontwikkeling (Dormio Leisure Development), sales/makelaardij (Dormio Investments) en management, exploitatie en verhuur (Dormio Resorts & Hotels, Summio). Door Dormio’s marktkennis, betrokkenheid en liefde voor het leisure-vak, die je terugziet in de resorts en hotels, worden zowel de klanten als gasten volledig ontzorgd. Bij Dormio Group werken dagelijks zo’n 600 medewerkers in de verschillende landen, waarvan 115 op het hoofdkantoor in het centrum van Arnhem. Het portfolio bestaat momenteel uit 42 locaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Voor meer informatie, bekijk de website: www.dormiogroup.com

7 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Zeeuws bedrijfsleven bezorgd over stroomstop

Eric de Ruijsscher, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland, spreekt zijn zorg uit over de aangekondigde stop op nieuwe of zwaardere zakelijke aansluitingen op het Zeeuwse elektriciteitsnet. De stop vormt een grote belemmering voor de doorontwikkeling van het Zeeuwse bedrijfsleven, zeker voor de industrie en voor middelgrote maakbedrijven. Verduurzaming, groei en vernieuwing van het Zeeuwse bedrijfsleven komen hierdoor in veel gevallen in de knel en vertroebelen zo de toekomstplannen. Deze ontwikkeling zet het vestigingsklimaat van Zeeland onder druk. 

7 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Onderbetaalde IT-branche

Een onmisbare tool voor groeiende IT-bedrijven In een arbeidsmarkt die schreeuwt om IT-professionals, lanceert Mettom, een vooraanstaande payrolldienstverlener uit Eindhoven, een unieke, gratis werkgeverswijzer. Deze wijzer biedt kleine en middelgrote IT-bedrijven een cruciaal concurrentievoordeel door inzicht te bieden in marktconforme arbeidsvoorwaarden, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.

7 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Programma nazomer festival rond

Eerder werd het theaterprogramma van het Zeeland Nazomerfestival al bekend gemaakt en de afgelopen weken popte er ook steeds meer muziekacts op die tijdens ZNF op het Abdijplein spelen. Met optredens van Eva van Manen, Meral Polat Trio en Wende op de laatste twee avonden van ZNF2023, is het volledige programma bekend. Na het succes van vorig jaar, is het Abdijplein wederom gratis bezoeken en zorgen de muzikale live-acts voor verrassing en feest. Het Zeeland Nazomerfestival vindt plaats van 25 augustus tot en met 2 september.  Het Zeeland Nazomerfestival sluit elke avond de festivaldag af op het Abdijplein in Middelburg. In intieme setting kun je van zaterdag 26 augustus tot en met zaterdag 2 september terecht voor een muzikale live-act. Perfect om dit bezoek te combineren met een voorstelling of om je dag af te sluiten. Van pop tot jazz, van klassiek tot Nederlandstalig, alles komt voorbij op het gratis te bezoeken plein. In samenwerking met Poppodium de Spot is er een programma samengesteld waarin gezocht wordt naar vernieuwing en verbinding in de muziek, maar ook in verschillende culturen en generaties. 

7 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Ondernemers gooiden massaal hun tank vol

Uit recente gegevens van ANWB Zakelijk en Shuttel blijkt dat het zakelijk tanken vorige week vrijdag met 34 procent is gestegen in vergelijking met de voorgaande vrijdag. Opmerkelijk genoeg is deze stijging onder zzp'ers zelfs 96 procent. Deze toename kan worden toegeschreven aan de aangekondigde accijnsverhoging die sinds zaterdag 1 juli van kracht is. In april 2022 heeft de overheid de accijnzen voor benzine, diesel en LPG verlaagd met 21 procent vanwege de torenhoge inflatie. Dit resulteerde destijds in een daling van 17 cent per liter voor benzine en 11 cent per liter voor diesel. Hoewel deze belastingverlaging eerder werd verlengd tot 1 juli, werden de prijzen nu in twee stappen verhoogd.   Bovenop het terugdraaien van de accijnskorting, werd er ook een inflatiecorrectie toegepast. Dit betekent dat de prijs voor een liter benzine met 14 cent steeg en de prijs voor een liter diesel met 10 cent. Inclusief 21 procent btw komt dit neer op respectievelijk 17 cent en 12 cent per liter. Voor een volle benzinetank van 40 liter betekent dit bijna een stijging van 7 euro, terwijl een volle dieseltank 4,50 euro duurder werd.   Bart Horstman, Mobility as a Service Strategist bij Shuttel, vertelt: “Afgelopen vrijdag merkten we een aanzienlijke stijging in het aantal tankbeurten. Ik zag zelf ook bij verschillende tankstations behoorlijke rijen staan. Toen ontstond het idee om onze data van zakelijke mobiliteitskaarthouders, die de kaart ook gebruiken om te tanken, te analyseren. We wilden zien of ook zakelijke rijders de neiging hadden om hun tank nog snel vol te gooien. En dat bleek inderdaad het geval. Het meest opvallende verschil was te zien tussen het MKB/grootzakelijke segment en zzp'ers. Een zzp’er draagt immers zelf de kosten van een tankbeurt, terwijl bij werknemers van MKB- en grootzakelijke organisaties deze kosten door de werkgever worden gedragen.   Autorijden duurder voor ondernemers, niet alleen door verhoging diesel prijs Deze prijsverhoging valt samen met de stijgende kosten van autorijden in het algemeen, zoals parkeerkosten en brandstof. Het is van cruciaal belang dat ondernemers zich bewust worden van de aankomende stijgende kosten en de impact die dit kan hebben op hun bedrijfsresultaten.   Hoewel voor veel mkb-medewerkers de kosten door de werkgever worden gedragen, worden zzp'ers direct geconfronteerd met deze prijsstijgingen. Het is dan ook begrijpelijk dat zij afgelopen vrijdag massaal hebben getankt om direct te profiteren van de lagere prijzen. Deze tijdelijke verlichting van hun uitgaven kan een aanzienlijk verschil maken voor zzp'ers. Dit neemt niet weg dat ook de mkb-ondernemer de verhoging financieel voelt.   "De stijgende kosten van autorijden hebben een directe invloed op alle Nederlanders maar vooral op ondernemers. Zij maken gemiddeld meer kilometers, betalen daardoor een hogere premie voor hun verzekering en hebben te maken met een bijtelling. Dit naast andere stijgende kosten voor ondernemers door de hoge inflatie. Niet reizen is vaak geen optie voor de ondernemer maar andere vormen van vervoer onderzoeken om kosten te besparen kan schelen in de kosten. Alternatieve vervoersopties, deelmobiliteit en efficiënter brandstofgebruik zijn enkele manieren waarop ondernemers hun transportkosten kunnen verlagen en daar proberen wij en onze partner Shuttel bij te helpen," aldus Patrick van Weert, propositie marketeer bij ANWB Zakelijk   Over ANWB Zakelijk ANWB Zakelijk bedient de zakelijke markt (MKB en ZZP) met mobiliteitsoplossingen zoals voertuighulpverlening, een mobiliteitskaart en zakelijk lease.    ANWB Zakelijk analyseerde de data in samenwerking met Shuttel wat inzicht gaf in het tankgedrag van ondernemers. ANWB Zakelijk heeft een loket geopend voor ondernemers en verantwoordelijke voor het mobiliteitsbeleid om vragen en/of zorgen rondom mobiliteit te delen.   Over Shuttelle Als grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitskaarten in Nederland werkt Shuttel al bijna 10 jaar aan schonere, duurzamere en slimmere mobiliteit. Shuttel biedt intuïtieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken en speelt daarbij nadrukkelijk in op veranderende mobiliteitsbehoeften. Zo maakt Shuttel het verschil voor organisaties die sturen op duurzaamheid, hybride werken, flexibiliteit, kosten én vitaliteit.   Op dit moment heeft Shuttel ruim 125 grootzakelijke en publieke werkgevers als klant: van de Rijksoverheid, FrieslandCampina, KraftHeinz, BDO en Fugro tot Decathlon. Daarmee bedient Shuttel ruim 170.000 zakelijke gebruikers. Maandelijks worden gemiddeld 280.000 reizen met Shuttel gemaakt. Inclusief de slimme laadoplossing voor EV’s registreert Shuttel dagelijks meer dan 300.000 transacties.

7 maanden geleden
Zeeland Zakelijk In het buitenland zijn er nog genoeg mogelijkheden

Ze hadden duurzaamheid al als belangrijkste focus nog ver voordat het woord duurzaam bestond. In 2001, toen nog niemand het woord circulair in de mond nam, wonnen ze de milieuprijs door het ontwikkelen van technologie om afval als biomassa voor energieproductie in te zetten. Als één bedrijf het verdiende om dit jaar genomineerd te worden voor Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar, thema duurzaamheid, was het Colsen wel. En ze wonnen. Medeorganisator Baker Tilly was blij om te zien dat Colsen, een van hun klanten, zich voor de verkiezing inschreef. “Duurzaamheid zit echt in  hun genen”, vertelt Michael Kloet, Director MKB Accountancy. En daarmee raakt hij haast letterlijk de kern van Colsen. “Mijn vader, Joop, begon in 1989 met waterzuiveringstechnologie en zag al snel dat dit duurzamer kon door hergebruik van afvalstoffen als grondstof”, vertelt directeur Boris Colsen. “Vanaf dat moment hebben we altijd ontwikkeld vanuit de gedachte: kunnen we iets nuttigs doen met het afval van de klant? Eerst ging dat om water, later ook om biomassa.”

7 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Zomer is tijd van aanpakken, volgens werknemers

32% zegt: “zomer perfecte tijd om dingen beter te doen”. Het wordt zomer! De tijd van buiten lunchen en een tandje rustiger aan. Maar ook een uitgelezen moment om de boel eens even grondig aan te pakken op het werk. Ruim een derde van de Nederlanders vindt de zomer de ideale periode om even uit de dagelijkse sleur van werkzaamheden te stappen en te kijken hoe de dingen beter en/of slimmer kunnen, zo blijkt uit onderzoek van Manutan. Maar waar beginnen we?

8 maanden geleden
Zeeland Zakelijk 1,6 miljoen voor projectplannen

Op 15 juni vond op de Kenniswerf in Vlissingen een energiek innovatie-event plaats met als naam ‘Get Unlocked’. Meer dan 190 ondernemers werden door innovatiehub Dockwize in de voormalige energiecentrale PZEM geïnspireerd om aan de slag te gaan met de energietransitie. Dit gebeurt in een middagvullend programma vol innovatieve demo’s en Keynotes. Het hoogtepunt van de dag was het finale moment van de ‘Boost the Grid Challenge’. Een challenge van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen en Innovatiehub Dockwize, waarbij 6 partijen financiering toegekend kregen met een totale waarde van €1.602.712 om hun plannen te realiseren. Ondernemers werkten samen om de cheques aan de winnaars te geven, want innoveren doe je samen! Over de Boost the Grid ChallengeZowel de vraag naar elektriciteit als het nieuwe aanbod ervan neemt sneller toe dan het huidige elektriciteitsnetwerk aankan. Er wordt met man en macht gewerkt aan een groter net, maar dat moeten we slim doen want anders wordt het net te zwaar en te duur, en loopt de energierekening onnodig op. In de ‘Boost the Grid Challenge’ vroegen Stichting Zeeuwse Publieke Belangen en Innovatiehub Dockwize in juli 2022 innovatieve ondernemers, onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen, gemeenten en adviesbureaus om met oplossingen te komen om het elektriciteitsnet optimaal te gebruiken. Twaalf partijen kregen afgelopen jaar de kans hun projectplannen verder te ontwikkelen. Op 15 juni werd bekend gemaakt welke projecten financiering toegekend krijgen om hun plannen te realiseren. Martin Martens (voorzitter Taskforce Stichting Zeeuwse Publieke Belangen) heeft er alle vertrouwen in: “Deze projecten gaan ons helpen bij het optimaal gebruiken van het huidige energiesysteem door netcongestie te voorkomen!”.

8 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Huisvestingstekort arbeidsmigranten wordt immens

Door de Wet Goed Verhuurderschap die per 1 juli aanstaande in gaat, wordt de grote huisvestingsopgave voor arbeidsmigranten nóg veel groter, zo niet problematisch. Dat stelt VNO-NCW Brabant Zeeland op basis van een onderzoek van het Expertisecentrum Flexwonen. Het onderzoek laat zien dat voor de beoogde kwaliteitsverbetering van arbeidsmigrantenhuisvesting ten minste 156.000 extra kamers nodig zijn in Nederland. Hiervoor staat een overgangstermijn van 3 jaar.

8 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Eigen loket voor internationals in Zeeland

Eén op de veertien werkenden in Zeeland is ‘international’. Het aantal buitenlandse kenniswerkers in Zeeland neemt gaandeweg toe. Voor hen is vandaag (vrijdag 16 juni) in Goes een tweede loket van het Expat Center Zeeland geopend. Werkgevers en internationals kunnen vanaf nu voor informatie en service terecht in Goes én Terneuzen.  Het Expat Center Zeeland heeft tot doel een warm welkom te bieden aan internationale werknemers/kenniswerkers. Vier jaar geleden opende het eerste loket in Terneuzen en met het inrichten van de locatie Goes (gevestigd op de begane grond van het Stadskantoor) maakt het Expat Center Zeeland de dienstverlening Zeeuwsbreed en dus toegankelijker. Meer dan 7% van de beroepsbevolking in Zeeland bestaat inmiddels uit internationals, blijkt uit onderzoek van Desicio, economisch onderzoek en advies. Dat percentage groeit jaarlijks en daarmee is het aandeel van internationale kenniswerkers en arbeidsmigranten onder de Zeeuwse beroepsbevolking substantieel. André van der Reest, wethouder van centrumgemeente Goes en voorzitter van de Zeeuwse Werkkamer (Arbeidsmarktregio Zeeland) opende het Goese loket van het Expat Center. Met loketten in Goes en Terneuzen biedt het Expat Center Zeeland service en vormt het een onmisbare schakel voor internationale werknemers en bedrijven die met internationals samenwerken. Zij kunnen bij het Expat Center terecht met allerlei praktische vragen over regelgeving en belasting. Ook zaken als huisvesting, scholing, verzekeringen, cultuur en vrije tijd kunnen aan de orde komen.

8 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Weids Zierikzee trekt veel belangstelling

AM Zeeland, de ontwikkelaar van Weids Zierikzee, verraste vorige week haar kopers en eigenlijk de gehele vastgoedmarkt met de aankondiging van de start bouw. Anne de Winter van AM Zeeland: “Natuurlijk merken wij ook dat het wat stroever gaat, maar over het algemeen merken we dat de combinatie van ons woningaanbod en de aantrekkingskracht van Zierikzee ideaal zijn. We verwelkomen een aantal kopers die nu al op het eiland wonen, maar het merendeel van de kopers komt uit het land”. Verkopend makelaar Niels Wisse van Sinke Komejan Makelaars vult aan: “Kopers worden verleid door de vier types die we aanbieden, stuk voor stuk zeer royale woningen op echt grote kavels. We merken dat daar nog altijd veel belangstelling voor is. En zodra mensen de kwaliteiten van Zierikzee ontdekken, dus ook de gunstige ligging, raken we in gesprek.”

9 maanden geleden
Zeeland Zakelijk AMC Natural Drinks versterkt Europees leiderschap

De Europese leider en wereldwijde referentie in de ontwikkeling, productie en verkoop van natuurlijke fruitsappen en plantaardige melk onder private label, heeft met succes twee van zijn belangrijkste strategische pijlers afgerond om zijn leiderschap in Europa verder te versterken. AMC Natural Drinks Group versnelt strategisch plan met nieuwe bottelfabriek voor plantaardige melk in vestiging in Vlissingen.

9 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Interactieve avond rondom de Zeeuwse arbeidsmarkt

Hoe blijf je als werkgever op koers in de structureel krappe Zeeuwse arbeidsmarkt? Zet je in op technologie? Kies je voor nieuwe wervingsmethoden of doelgroepen? Ruim 180 Zeeuwen gingen op dinsdag 16 mei vol inspiratie terug naar hun werkplek. In het van der Valk hotel in Middelburg vond het Zeeuwse Arbeidsmarktcongres plaats. Hier werden boeiende presentaties, workshops en discussies over de arbeidsmarkt in Zeeland gevoerd. Met praktijkervaringen van diverse ondernemers, inspirerende verhalen en concrete tips konden de deelnemers direct aan de slag om hun HR-strategie aan te scherpen.

9 maanden geleden
Zeeland Zakelijk Nieuw partnerschap binnen Simonse & Geus

Vaak informeren we je over financiële en fiscale actualiteiten, maar dit keer hebben we ander nieuws. Nieuws over ons eigen kantoor. Simonse & Geus is in 2008 opgericht door Marco Simonse en Aubert Geus. Jarenlang trokken zij samen de kar. Dit partnerschap ziet er inmiddels anders uit. Tijd om je daar wat meer over te vertellen.  

9 maanden geleden