Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 26 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Binnenland

ANP Senioren willen strengere controle op naleving coronaregels

WOERDEN (ANP) - Veel senioren vinden dat het kabinet meer moet doen tegen het oplopen van het aantal coronabesmettingen. Dat zegt de ouderenorganisatie ANBO op basis van een eigen peiling onder ruim 5400 mensen vanaf 65 jaar. Ze willen een strengere controle op de naleving van de regels.

2 minuten geleden
ANP Man neergeschoten in Amsterdam Nieuw-West

AMSTERDAM (ANP) - Op de Osdorper Ban in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is zaterdagochtend een man neergeschoten. Op dezelfde locatie doet de politie onderzoek naar een verdacht pakketje.

34 minuten geleden
ANP Van Dissel: niet testbeleid maar ons gedrag is het probleem

BILTHOVEN (ANP) - RIVM-directeur Jaap van Dissel is het niet eens met de stelling dat het testbeleid in Nederland niet goed functioneert. Dat zegt hij in Trouw. Volgens Van Dissel is "ons gedrag de eerste verdediging tegen het coronavirus en niet het testbeleid."

3 uur geleden
ANP Dode bij verkeersongeval in Deursen-Dennenburg

DEURSEN-DENNENBURG (ANP) - In het Brabantse Deursen-Dennenburg, dat behoort tot de gemeente Oss, is een bestuurder van een auto om het leven gekomen toen het voertuig dat het slachtoffer bestuurde van de weg raakte en in een sloot terecht kwam. Dat gebeurde op de Hoogstraat.

3 uur geleden
ANP Odette: eerste herfststorm sinds 2017

DEN HAAG (ANP) - In Hoek van Holland is tussen 20.00 en 21.00 uur gemiddeld windkracht 9 gemeten, meldt Weeronline. Daarmee is officieel sprake van de eerste herfststorm van dit jaar. De storm, die de naam Odette heeft gekregen, is zelfs de eerste herfststorm sinds 2017.

12 uur geleden
ANP Problemen in meldkamers door tijdelijke ICT-storing politie

DEN HAAG (ANP) - Een ICT-storing bij de politie heeft eerder deze maand enkele dagen voor problemen gezorgd in verschillende meldkamers. Hoewel de dienstverlening van 112 en het gesloten netwerk van hulp- en veiligheidsdiensten niet in het geding is gebracht, waren de niet-spoednummers van de politie die beginnen met 088 en 0900 niet of slecht bereikbaar, meldt minister Ferd Grapperhaus (Justitie) aan de Tweede Kamer.

12 uur geleden
ANP Prins Bernhard uit voorzorg in quarantaine

AMSTERDAM (ANP) - Prins Bernhard is vrijdag in quarantaine gegaan omdat hij in contact is geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. De prins heeft dat desgevraagd bevestigd.

13 uur geleden
ANP 'Zorg voor ouderen en chronisch zieken staat weer onder druk'

UTRECHT (ANP) - De gevolgen van de tweede golf van het coronavirus kunnen groter zijn dan die van de eerste golf. Daarvoor waarschuwt de branchevereniging van zorgorganisaties Actiz. Volgens de vereniging staat de zorg voor ouderen en chronisch zieken onder druk.

14 uur geleden
ANP Rutte: stroperige regionale maatregelen beperken schade economie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet sluit landelijke maatregelen niet uit, maar de coronaregels worden voorlopig vooral per regio aangescherpt. Premier Mark Rutte houdt vast aan dat beleid. Landelijke maatregelen komen minder snel tot stand, maar zijn schadelijker voor de economie, aldus de minister-president.

14 uur geleden
ANP Veiligheidsberaad bespreekt landelijke maatregelen

NIJMEGEN (ANP) - De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, bespreken maandag of mensen met contactberoepen zoals kappers en fysiotherapeuten verplicht een mondkapje moeten gaan dragen. Ook een algemene registratieplicht in alle publieke gelegenheden komt aan de orde, net als plastic maskers voor bedienend personeel in de horeca.

15 uur geleden
ANP Rutte: scholen zo lang mogelijk open houden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil proberen de scholen zo lang mogelijk open te houden. "Het probleem ligt niet bij scholieren. Het lost niet veel op de scholen dicht te doen en het heeft enorme gevolgen voor de kinderen", zei premier Mark Rutte vrijdag.

15 uur geleden
ANP Rutte: mogelijk snel extra maatregelen in drie grootste steden

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte houdt er rekening mee dat de drie grootste steden in de Randstad op korte termijn extra maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Die kans is serieus aanwezig. Ze gaan richting de derde fase van 'ernstig'." Dat kan leiden tot "soms ook ingrijpende maatregelen".

16 uur geleden
ANP Regionale coronamaatregelen vanaf zondag in nog acht regio's

DEN HAAG (ANP) - De regionale coronamaatregelen die vorige week van kracht werden in met name de Randstad, gelden vanaf zondagavond 18.00 uur voor nog eens acht veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen te hoog is opgelopen. Dat heeft minister-president Mark Rutte vrijdag gezegd tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad.

16 uur geleden
ANP Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

DEN HAAG (ANP) - De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging aan te gaan als de Tweede Kamer aangeeft dit noodzakelijk te vinden. Dat lieten de ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) vrijdag weten na afloop van de ministerraad.

17 uur geleden
ANP Aantal coronabesmettingen stijgt met 2777

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Dat is weer een dagrecord. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is een toename ten opzichte van donderdag, toen 2544 nieuwe gevallen werden gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 16.000 mensen positief getest op het coronavirus.

18 uur geleden
ANP Burgemeester Tilburg: kan betaald voetbal wel doorgaan?

HILVERSUM (ANP) - Burgemeester Theo Weterings van Tilburg gaat met collega-burgemeesters in gesprek over de vraag of het betaald voetbal wel voortgezet kan worden. Dat zei hij in het NPO Radio 1-programma 1op1.

18 uur geleden
ANP NPO zet in op nieuwe vormen van talentontwikkeling

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe projecten van de Publieke Omroep focussen zich voornamelijk op onlineproducties en seriematig werken. De Publieke Omroep stopt komend jaar met een aantal langlopende projecten voor talentontwikkeling, zoals Kort! en De Straat. Het budget voor talentontwikkeling zal niet worden verlaagd.

19 uur geleden
ANP Justitie wil vier jaar cel voor Bossche burenruzie

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch vier jaar cel geëist, waarvan één voorwaardelijk, tegen drie betrokkenen bij de geruchtmakende burenruzie op de Orthen in Den Bosch. Daarbij werden in juni twee mannen met een ijzeren staaf en een knuppel geslagen en met een riek gestoken. Een dubbele poging doodslag, aldus de officier van justitie.

20 uur geleden
ANP Wiebes: discussie over kernenergierapport is juist goed

DEN HAAG (ANP) - Het is volgens minister Eric Wiebes (Klimaat) geen probleem dat het onderzoek naar de betaalbaarheid van kernenergie in twijfel wordt getrokken door experts. "Wetenschappers dienen elkaar te bestrijden", zegt de bewindsman. Dat het onderzoek komt van adviesbureau ENCO, dat ook kernenergiebouwers adviseert, doet volgens hem niets af aan de kwaliteit van het rapport.

20 uur geleden
ANP De Jonge over Tilburg: zo raken we vrijheden weer kwijt

DEN HAAG (ANP) - Feestende voetbalsupporters die op een plein naar de wedstrijd van Willem II tegen Rangers FC keken, hebben zich "heel onverantwoord" gedragen, vindt coronaminister Hugo de Jonge. "Dit is de snelste manier om onze vrijheid weer kwijt te raken", zegt de bewindsman over de honderden supporters die zich niet aan de coronaregels hielden.

20 uur geleden
ANP Sjaak de Gouw (GGD): coronaregels moeten landelijk afgestemd

HILVERSUM (ANP) - Alle regio's in Nederland moeten hun coronamaatregelen op elkaar afstemmen. Dat zegt Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Hollands Midden, vrijdag in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1. In veel regio's lopen de aantallen besmettingen op tot boven de signaalwaarde, de grens waarbij alarmbellen afgaan. "Als je in die twintig regio's iets zou doen, is het heel onlogisch om het in vijf regio's niet te doen", aldus De Gouw.

20 uur geleden
ANP Sinterklaasintocht in Amsterdam afgelast, wel tv-verslag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse intocht van Sinterklaas bij het Zeeburgereiland gaat dit jaar niet door. De Stichting Sinterklaas in Amsterdam en de gemeente zien af van de intocht die "vrijwel zonder publiek" zou zijn vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in de hoofdstad. Er komt wel een live-televisieverslag van de Sint en de pieten die naar Amsterdam komen.

20 uur geleden
ANP Willem II nog stil over supporters, wil eerst contact gemeente

TILBURG (ANP) - Voetbalvereniging Willem II wil vrijdagochtend nog niet reageren op de situatie die ontstond toen een grote groep feestende supporters coronaregels schond op een plein in de stad. De club wacht eerst een gesprek af met de gemeente.

20 uur geleden
ANP Woedende reacties op Facebookpagina Tilburg om vergunning fans

TILBURG (ANP) - Op de Facebookpagina van de gemeente Tilburg reageren tientallen mensen woedend en vol onbegrip op de beslissing van burgemeester Theo Weterings (VVD) om een vergunning te geven voor het feest bij het Willem II stadion. Enkelen vinden dat de burgemeester moet opstappen. Weterings is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

20 uur geleden
ANP OVV: veel aandacht voor corona-aanpak overheid bij verpleeghuizen

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat in het onderzoek hoe de Nederlandse overheid en andere betrokken partijen de coronacrisis hebben aangepakt, specifiek kijken naar hoe de zich steeds ontwikkelende kennis over het virus is benut in de crisisaanpak. Bijzondere aandacht zal er zijn voor de wijze waarop in verpleeghuizen met deze crisis is omgegaan.

21 uur geleden
ANP Burgemeester Tilburg: verantwoordelijkheid ligt bij fans

TILBURG (ANP) - Burgemeester Theo Weterings (VVD) van Tilburg legt de verantwoordelijkheid voor het schenden van de coronaregels op het plein bij het voetbalstadion van Willem II bij de feestende voetbalfans. Weterings, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, gaf een vergunning voor het feest bij het stadion, waar zich volgens hem donderdagavond zo'n 500 fans verzamelden zonder anderhalve meter afstand te houden. Ook zongen ze, wat in strijd is met de coronaregels.

21 uur geleden
ANP Zeven arrestaties in Tilburg nabij stadion Willem II

TILBURG (ANP) - De politie heeft in Tilburg donderdagavond zeven mensen aangehouden in de buurt van het stadion van Willem II. Het zevental wordt verdacht van erfvredebreuk, aldus een politiewoordvoerder. Ook hadden zij vermoedelijk zwaar vuurwerk bij zich, maar dat wordt nog onderzocht.

22 uur geleden
ANP Rechtszaak van Urker die vuurwerkbom plaatste is uitgesteld

LELYSTAD (ANP) - De strafzaak van een 28-jarige man uit Urk, die wordt verdacht van het veroorzaken van een explosie in een gezinswoning in Urk, wordt uitgesteld naar 23 december. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten op verzoek van zijn nieuwe advocaat. Die heeft meer tijd nodig om zich voor te bereiden op de inhoudelijke behandeling.

22 uur geleden
ANP Den Haag Hollands Spoor maandag weer open na lange verbouwing

DEN HAAG (ANP) - Het vernieuwde station Den Haag HS en bijbehorende nieuwe fietsenstalling voor 2500 fietsen worden maandagochtend officieel geopend voor reizigers, meldt de gemeente Den Haag. De stad en private partijen zijn al sinds 2013 bezig met de vernieuwing van het gebied rond het station.

22 uur geleden
ANP CBS: sterftecijfer niet opvallend hoog

DEN HAAG (ANP) - Het aantal sterfgevallen ligt op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal sterfgevallen vanwege het nieuwe coronavirus is de laatste weken aan het oplopen. Maar dat heeft dus nog niet geleid tot een opvallende piek in het aantal overlijdens.

23 uur geleden
ANP Hoofd infectieziekten GGD Amsterdam: volksgezondheid in gevaar

AMSTERDAM (ANP) - Hoofd infectieziekten bij de GGD Amsterdam Yvonne van Duijnhoven heeft het gevoel dat de volksgezondheid in de hoofdstad op dit moment in gevaar is. Dat zegt ze in een interview met AT5.

23 uur geleden
ANP Peiling: zorgmedewerkers ervaren meer agressie op werkvloer

NIEUWEGEIN (ANP) - Zes op de tien zorgmedewerkers hebben de afgelopen maanden meer agressie en intimidatie op de werkvloer ervaren. Bijna een kwart ondervond zelfs fysiek geweld, zoals slaan, bijten of schoppen. Dat blijkt uit een peiling onder zo’n 1200 leden van beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden NU’91.

1 dag geleden
ANP Wilfred Genee volgt Giel Beelen op in ochtendshow Veronica

HILVERSUM (ANP) - Wilfred Genee wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow op Radio Veronica. Daarmee volgt hij ochtend-dj Giel Beelen op, die naar de nacht van NPO Radio 2 vertrekt. Genee verruilt hiermee zijn vaste middagplekje voor de ochtend.

1 dag geleden
ANP Scholier met griepklachten in de knel door regels rond examens

UTRECHT (ANP) - Scholieren die wegens griepverschijnselen een schoolexamen niet kunnen doen, mogen deze op sommige scholen helemaal niet meer maken. Daardoor dreigt een situatie te ontstaan waarbij een leerling ondanks klachten toch naar school gaat. Voorzitter Nienke Luijckx van scholierenbond LAKS bevestigt vrijdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

1 dag geleden
ANP McDonald's werkt samen met Kinderboekenweek: lezen bij Happy Meal

DEN HAAG (ANP) - McDonald's gaat een samenwerking met de Kinderboekenweek aan. De fastfoodketen gaat tijdens de Kinderboekenweek geen speeltjes, maar boekjes weggeven bij hun Happy Meal. Dat heeft boekenkoepel CPNB vrijdag bekendgemaakt.

1 dag geleden
ANP Verdachten van explosie in Urk voor rechter

LELYSTAD (ANP) - Een 28-jarige man uit Urk en een 24-jarige man uit Espel (Flevoland), die worden verdacht van het veroorzaken van een explosie in een gezinswoning in Urk, moeten zich vrijdag verantwoorden in de rechtbank in Lelystad. Het Openbaar Ministerie verdenkt beiden van poging tot moord of doodslag en het veroorzaken van een ontploffing.

1 dag geleden
ANP Burgemeester staat achter kijken Willem II-wedstrijd op plein

TILBURG (ANP) - De Tilburgse burgemeester Theo Weterings staat achter het besluit om Willem II-supporters op een plein in de stad naar de wedstrijd van hun club tegen het Schotse Rangers FC te laten kijken. Dat zegt hij tegen Omroep Brabant. Op beelden van lokale media was te zien dat de fans zich donderdag niet aan de coronaregels hielden. Ook zou een kleine groep zich tegen de politie hebben gekeerd en werd vuurwerk afgestoken.

1 dag geleden
ANP Minister: stuntaanbiedingen naar risicogebieden een 'gotspe'

DEN HAAG (ANP) - Het aanbieden van vliegreizen naar oranje coronagebieden voor stuntprijzen, zoals Ryanair doet, is "een gotspe". Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in een debat over corona en internationaal reizen.

1 dag geleden