Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Binnenland

ANP Treinreizigers weer positiever over NS

UTRECHT (ANP) - Treinreizigers waren in 2019 tevredener over de Nederlandse Spoorwegen dan in het jaar ervoor. 89 procent van de treinreizigers waardeerde de dienstverlening van de NS met een 7 of meer, tegen 86 procent in 2018. Het is de hoogste waardering sinds de start van de metingen, aldus de NS maandag.

1 uur geleden
ANP Koningspaar en Rutte zijn aanwezig bij herdenking Auschwitz

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandag aanwezig bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Ook premier Mark Rutte is daarbij.

1 uur geleden
ANP Deskundigen geven minister raad over Chinees virus

DEN HAAG (ANP) - Deskundigen adviseren minister Bruno Bruins (Medische Zorg) maandag wat hij moet doen om te voorkomen dat het nieuwe coronavirus uit China ook in Nederland om zich heen grijpt. De bezorgdheid over het virus is gegroeid.

1 uur geleden
ANP Verdachte voor rechter in zaak dode tiener in Ypenburg

DEN HAAG (ANP) - Een 29-jarige man die betrokken zou zijn bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn eind februari 2018, moet maandag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting. Het slachtoffer werd na een week vermissing dood gevonden in het water bij de straat Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg. De Rotterdamse tiener had een date met de verdachte in zijn drijvende vissershuisje. Daarna is Boldewijn in het ijskoude water terechtgekomen.

1 uur geleden
ANP Passagier naar rechter om beelden van aanslag tram in Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Een passagier die vorig jaar maart in Utrecht de aanslag in een tram overleefde, stapt naar de rechter omdat hij de volledige beelden van de schietpartij wil hebben die op camera's in de tram zijn vastgelegd. Vervoersmaatschappij Qbuzz en het Openbaar Ministerie willen die volgens hem niet overhandigen. Dinsdag dient voor de rechtbank in Den Haag een spoed-kort geding om de beelden alsnog los te krijgen, zo heeft een woordvoerster van de rechtbank zondag bevestigd.

11 uur geleden
ANP Huis-aan-huiskranten luiden de noodklok om milieubeleid

DEN HAAG (ANP) - Huis-aan-huiskranten luiden de noodklok en hebben een brandbrief gestuurd naar minister Arie Slob (Media). Ze vrezen dat meer gemeenten het voorbeeld gaan volgen van Utrecht, dat volgens hen huis-aan-huiskranten uit de brievenbus weert. Ze vrezen voor "de doodsteek voor de onafhankelijke lokale journalistiek", aldus de branchevereniging NNP.

15 uur geleden
ANP Twee doden door ongeluk bij Luttelgeest

LUTTELGEEST (ANP) - Door een ongeval bij het dorp Luttelgeest (gemeente Noordoostpolder) zijn twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een 82-jarige vrouw uit Noordoostpolder en een 78-jarige man uit Urk.

17 uur geleden
ANP Excuus regering aan overlevenden Holocaust 'fantastisch'

AMSTERDAM (ANP) - "Fantastisch, werkelijk fantastisch gewoon." Zo omschrijft voorzitter Jacques Grishaver van het Nederlands Auschwitz Comité de excuses door premier Mark Rutte voor de Nederlandse houding ten aanzien van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. "We hebben er 75 jaar op moeten wachten. De premier heeft geschiedenis geschreven, hij is onze held", zo zegt Grishaver na afloop van de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat naziconcentratiekamp Auschwitz werd bevrijd, op 27 januari 1945.

17 uur geleden
ANP Winter lijkt ook in februari ver weg

DE BILT (ANP) - De kans is klein dat het in februari nog écht winter wordt. Westelijke en zuidwestelijke winden domineren komende maand het weerbeeld en daarmee wordt zachte lucht naar ons land geblazen, meldt Weeronline. De schaatsen kunnen hoogstwaarschijnlijk in het vet blijven.

19 uur geleden
ANP Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam begonnen

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Auschwitz-monument in Amsterdam is zondag om 11.00 uur de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking begonnen met een stille tocht. 75 jaar na de bevrijding van naziconcentratiekamp Auschwitz, op 27 januari 1945, is zondag in het Wertheimpark de herdenking. Daar zullen zowel premier Mark Rutte en burgemeester Femke Halsema later op de ochtend spreken. Eva Weijl spreekt als overlevende van de vernietigingskampen.

19 uur geleden
ANP Politie houdt verdachten aan voor doodgeschoten Bouchikhi

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft begin deze week twee verdachten aangehouden voor de dood van de 17-jarige Amsterdamse jongen, Mohamed Bouchikhi. Dat meldt de politie zondag. De jongen kwam twee jaar geleden om het leven bij de schietpartij in het buurthuis waar hij stage liep. Hij werd per ongeluk onder vuur genomen in het buurthuis in de Amsterdamse wijk Wittenburg en overleed aan zijn verwondingen.

20 uur geleden
ANP Dronken vrouw rijdt in Breda in op agent

BREDA (ANP) - Een 29-jarige dronken vrouw uit Breda is in de nacht van zaterdag op zondag met haar auto recht op een politieagent afgereden. De agent moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Ze had volgens de politie drie keer meer gedronken dan is toegestaan.

20 uur geleden
ANP Dinsdag kans op zware spits door onstuimig weer

DE BILT (ANP) - Nederland krijgt na het weekend te maken met onstuimig weer. Dat meldt Weeronline. Met name dinsdag is er daarom kans op een zware ochtendspits.

22 uur geleden
ANP Centrum herinnert aan deportatie 1300 Joodse patiënten

APELDOORN (ANP) - Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, opent zondagmiddag in Apeldoorn het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Dit kleine museum herinnert aan de nacht van 21 op 22 januari 1943, toen de Duitse bezetters bijna 1300 patiënten en personeelsleden van de Joodse psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch deporteerden naar vernietigingskamp Auschwitz in Polen. Niemand keerde terug.

1 dag geleden
ANP OM en politie: Aanpak mobiele bandieten moet én kan beter

DRIEBERGEN (ANP) - Rondreizende criminele bendes uit het buitenland moeten en kunnen nog veel effectiever worden aangepakt dan nu gebeurt, stellen de politie en het Openbaar Ministerie. Ze willen dat gemeenten scherper controleren op verdachte personen die een burgerservicenummer aanvragen, een nummer "waarmee heel Nederland voor je open ligt". Ook moeten gemeenten en betrokken instanties beter gegevens uit wisselen over mobiele bandieten, om te voorkomen dat ze telkens in een andere plaats toeslaan. Maar de nieuwe privacyregels laten dat niet goed toe, zeggen ze naar aanleiding van Nieuwsuur.

1 dag geleden
ANP Politie onderzoekt 'vergisbedreiging' van gezin

ZWOLLE (ANP) - De politie in Overijssel onderzoekt de bedreiging van een gezin in de gemeente Zwolle dat per abuis ergens van beschuldigd wordt. De politie meldt dat iemand in het gezin ten onrechte wordt aangezien voor een oplichter, omdat die dezelfde initialen en achternaam heeft.

1 dag geleden
ANP Meer pimpelmezen gezien in nationale tuinvogeltelling

ZEIST (ANP) - De pimpelmees lijkt bezig aan een opmars. Ze worden vaker gezien in tuinen en op balkons in Nederland, blijkt zaterdag uit de tussenstand van de Nationale Tuinvogeltelling. Mensen kunnen van vrijdag tot en met zondag de vogels tellen en doorgeven die ze gedurende een half uur zien landen. Het lijkt erop dat de pimpelmezen dit keer op plek drie komen van meest geziene vogels, na de huismus en de koolmees, die al jaren de lijst aanvoeren.

1 dag geleden
ANP Grote groep demonstranten op de Dam tegen 5G

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam hebben zaterdagmiddag zo'n honderd mensen gedemonstreerd tegen de komst van het 5G-netwerk. De actievoerders zijn bang voor de straling van antennes die er voor het netwerk bij zullen komen. Dat zou niet goed zijn voor mensen en het milieu.

1 dag geleden
ANP Nederlanders opgepakt na illegale straatrace Duitsland

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse bestuurders van vijf auto's hebben in Zuid-Duitsland voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd door met hoge snelheden over een snelweg en door een stad te scheuren. De vijf mannen reden met opvallende gesponsorde bolides, negeerden een rood licht en gooiden een rookbom uit de auto, melden Duitse media. De Duitse politie kon de racende Nederlanders in Weilheim tot stoppen dwingen.

1 dag geleden
ANP Klusjesman legt bekentenissen af over moord op zakenman

HASSELT (ANP) - In de zaak van de moord op de Nederlandse zakenman Marcel van Hout in België heeft zijn klusjesman bekentenissen afgelegd tegenover de politie. Dat heeft het parket van Hasselt bevestigd naar aanleiding van een bericht in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

1 dag geleden
ANP Kinderen halen bijna 1,5 ton op voor koala's

HILVERSUM (ANP) - Kinderen hebben in een week tijd bijna 1,5 ton opgehaald voor Australische koala's en andere dieren die in het land bedreigd worden door de bosbranden die daar al weken woeden. Met de tv-actie SOS Koala was zaterdag al 145.027 euro opgehaald. Dat hebben Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum, Saskia Weerstand en Anne-Mar Zwart bekendgemaakt op NPO Zapp. NPO Zapp organiseerde het evenement met KRO-NCRV en het Wereld Natuur Fonds (WNF).

1 dag geleden
ANP Aanhouding voor brand in Limburgse Vaals

VAALS (ANP) - De politie heeft iemand aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de brand vrijdagavond in een appartementencomplex in het Limburgse Vaals. De Forensische Opsporing doet zaterdagochtend verder onderzoek om te kunnen vaststellen of er sprake is van brandstichting.

1 dag geleden
ANP Nederlandse reddingswerkers nog niet nodig in Turkije

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse reddingswerkers zijn nog niet nodig in Turkije, dat vrijdagavond werd getroffen door een aardbeving. Het zogenoemde Urban Search And Rescue (USAR)-team volgt de situatie in Turkije nauwgezet, heeft de reddingsorganisatie zaterdagochtend gemeld.

1 dag geleden
ANP Twee agenten naar Argentinië wegens zaak piloten Martinair

DRIEBERGEN (ANP) - Twee Nederlandse agenten zijn onlangs naar Argentinië afgereisd wegens de zaak van de gearresteerde piloten van Martinair. De bedoeling is dat ze ondersteuning kunnen verlenen in het onderzoek, als de Argentijnse politie hierom vraagt. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

1 dag geleden
ANP 'Nederlanders gebruiken steeds meer social media'

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders gebruiken steeds meer social media. Gemiddeld besteden mensen dagelijks 98 minuten van hun tijd aan social media, oplopend naar 143 minuten onder jongeren van 15 tot en met 19 jaar. Met name Instagram en YouTube worden door meer mensen gebruikt. WhatsApp is het meest populair met 12,1 miljoen gebruikers. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2020 van onderzoeksbureau Newcom.

1 dag geleden
ANP Gewonde door schietpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een schietincident aan de Rhoneweg in Amsterdam is zaterdagochtend rond 07.30 uur een man gewond geraakt. Hij kon zelf de hulpdiensten alarmeren en is behandeld aan zijn verwondingen.

1 dag geleden
ANP Jaren 80 tellen meteorologisch niet meer mee

AMSTERDAM (ANP) - Als meteorologen de temperaturen van vandaag de dag vergelijken met 'het normale weer’ in het verleden, tellen de jaren 80 vanaf volgend jaar niet meer mee. Met de ingang van een nieuw decennium schuiven ook de langjarige weergemiddelden tien jaar op en krijgt de term 'normaal weer’ een andere betekenis.

1 dag geleden
ANP Januari tegenwoordig halve graad warmer dan normaal

AMSTERDAM (ANP) - De gemiddelde januaritemperatuur in ons huidige klimaat is met 3,6 graden een halve graad warmer dan de gemiddelde temperatuur in de januarimaanden van 1981 tot 2010. Dit meldt Weeronline.

1 dag geleden
ANP Recordaantal boetes voor negeren rode kruisen

UTRECHT (ANP) - Weginspecteurs van Rijkswaterstaat schreven vorig jaar een recordaantal boetes uit voor wangedrag op de weg. In totaal 3447 gevallen werden mensen op de bon geslingerd voor zaken zoals het negeren van een rood kruis, oneigenlijk stilstaan of rijden op de vluchtstrook. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

1 dag geleden
ANP Speciale inzamelingsactie kinderen voor koala's op NPO3

BOSBRANDEN AUSTRALIËHILVERSUM (ANP) - In een speciale tv-uitzending halen kinderen zaterdag geld op voor koala's en andere door de bosbranden bedreigde dieren in Australië. De uitzending van Zapp Your Planet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF), onder de titel SOS Koala, is te zien op NPO3 vanaf 09.00 uur.

2 dagen geleden
ANP Man rijdt 235 kilometer per uur en raakt rijbewijs kwijt

DEN HAAG (ANP) - Een man is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij veel te hard reed op de snelweg en in de bebouwde kom. Dat meldt de politie op Twitter. De chauffeur werd bij een snelheidscontrole op de A4 bij Den Haag gespot toen hij 235 kilometer per uur reed op een plek waar je 100 kilometer per uur mag.

2 dagen geleden
ANP Geen extra maatregelen bij viering Chinees Nieuwjaar in Den Haag

CORONAVIRUSDEN HAAG (ANP) - Bij de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar in Den Haag worden geen extra maatregelen genomen in verband met het coronavirus dat op dit moment heerst in China. Dat zegt Henk Kool, voorzitter van Vereniging Nederland China (VNC), die het nieuwjaarsfeest organiseert. "Er is geen officiële waarschuwing voor Europa gegeven, dus wij zien geen noodzaak tot maatregelen", aldus Kool. "Het is een feestelijke dag en die zien we met vertrouwen tegemoet."

2 dagen geleden
ANP Hongerwinter en Auschwitz in Bevrijdingsjournaal NOS

HERDENKING BEVRIJDINGHILVERSUM (ANP) - De Hongerwinter en de bevrijding van vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen staan centraal in een nieuwe reeks Bevrijdingsjournaals, waarmee de NOS zaterdag begint. Een week lang bericht de NOS na het Journaal van 20.00 uur over die twee gebeurtenissen van 75 jaar geleden "alsof het het nieuws van vandaag is", aldus de omroep.

2 dagen geleden
ANP Franse patiënt met coronavirus reisde niet via Nederland

CORONAVIRUSBILTHOVEN (ANP) - De Fransman van Chinese afkomst bij wie besmetting met het coronavirus is vastgesteld, is toch niet in Nederland geweest. Een medische hulpdienst in Bordeaux en Franse media hadden ten onrechte gemeld dat de patiënt via Nederland was gereisd.

2 dagen geleden
ANP Gewonden door brand in Vaals

VAALS (ANP) - Meerdere mensen zijn vrijdagavond gewond geraakt door een brand in een appartement in Vaals. Dat liet een woordvoerder van de brandweer weten.

2 dagen geleden
ANP RIVM en ministerie praten maandag verder over coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) brengt maandag een advies uit aan het ministerie van Volksgezondheid over het coronavirus. Op basis van dat advies zal minister Bruno Bruins (Medische Zorg) bepalen of er extra maatregelen voor Nederland moeten worden getroffen.

2 dagen geleden
ANP Franse patiënt met coronavirus reisde niet via Nederland

BILTHOVEN (ANP) - De Fransman van Chinese afkomst bij wie besmetting met het coronavirus is vastgesteld, is toch niet in Nederland geweest. Een medische hulpdienst in Bordeaux en Franse media hadden ten onrechte gemeld dat de patiënt via Nederland was gereisd.

2 dagen geleden
ANP Mogelijk geschoten vanuit tram in Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Vanuit een tram op de Rotterdamse dijk in Schiedam is mogelijk een schot gelost. Dat liet de politie weten nadat een gat in een raam van de tram was gemeld. Er zijn geen gewonden gevallen.

2 dagen geleden