Trouw

Oranje is terug in de kelder van de Fed Cup

18:34

Zonder zijn nummer één is Nederland kansloos in het Fed Cup-duel met Japan. Degradatie is het gevolg

Voetbalclubs rouwen om doden A1

De Telegraaf

Bij een eenzijdig verkeersongeval op snelweg A1 zijn vier twintigers uit Apeldoorn gelijktijdig om het leven gekomen. Het onderzoek naar de toedracht van het drama is nog niet afgerond, zo laat politiewoordvoerder Niels Nijman weten.

18:23

Nog twee Nederlanders omgekomen in Sri Lanka

Trouw

De aanslagen in Sri Lanka hebben nog twee Nederlanders het leven gekost.

18:18

‘De sneaker was ondenkbaar in die tijd’

De Telegraaf

Voor exclusieve sneakers moesten liefhebbers vandaag in Eindhoven zijn. Zij kozen op Tweede Paasdag niet voor de woonboulevard maar brachten een bezoekje aan de Deadstock Sneaker Market in het Klokgebouw.

18:13

Nog twee Nederlanders omgekomen in Sri Lanka

De Telegraaf

De aanslagen in Sri Lanka hebben aan nog twee Nederlanders het leven gekost. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag weten. Daarmee komt het aantal Nederlandse slachtoffers in Sri Lanka op drie. In totaal kwamen 290 mensen om het leven. Het gaat om een moeder en dochter.

18:10

Betogers in Soedan vastbesloten te blijven protesteren: ‘Onderdrukking heeft ons niet dom gemaakt’

Trouw

Sinds begin deze maand bivakkeren Soedanezen op een plein in Khartoem. Ze demonstreren tegen het militaire bewind. ‘Ik wil kunnen zeggen dat ik meehielp het regime te beëindigen.’

18:10

RTL Weer 19:55 uur 39/112

RTL Nieuws

18:07

Nog twee Nederlandse doden in Sri Lanka

NOS

De aanslagen in Sri Lanka hebben aan nog twee Nederlanders het leven gekost. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dat laten weten. Daarmee komt het aantal Nederlandse slachtoffers in Sri Lanka op drie. In totaal kwamen zo'n 300 mensen om. Het gaat om een vrouw van 48 en een meisje van 12 jaar. Beiden hebben behalve de Nederlandse ook een andere nationaliteit. Een woordvoerder van het ministerie zegt niet om welke nationaliteit het gaat. De twee slachtoffers woonden in het buitenland. Dat gold ook voor de 54-jarige vrouw van wie gisteren bekend werd dat ze was omgekomen bij de reeks aanslagen op hotels en kerken. Alle drie de Nederlandse slachtoffers vielen in het Cinnamon Grand Hotel in Colombo. Radicale moslims De Sri Lankaanse autoriteiten maakten vandaag bekend dat ze de lokale extremistische moslimorganisatie National Thowheeth Jama'ath verantwoordelijk houden voor de aanslagen. Zeven zelfmoordterroristen zouden de aanslagen hebben gepleegd. Sri Lanka vermoedt dat de daders hulp hebben gekregen van een internationaal terroristisch netwerk. 24 mensen zijn in verband met de aanslagen opgepakt.

18:04

Nog twee Nederlanders omgekomen bij aanslagen Sri Lanka

RTL Nieuws

Bij de terroristische aanslagen in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om een vrouw van 48 en een meisje van 12 jaar oud. Het aantal Nederlandse doden komt daarmee op drie.

18:02

RTL Nieuws 19:30 uur

RTL Nieuws

18:02

Vlaggen Amsterdam halfstok

De Telegraaf

In Amsterdam zullen dinsdag de vlaggen op het stadhuis halfstok hangen vanwege de aanslagen in Sri Lanka.

17:56

‘Ik wilde bloed geven in Sri Lanka, maar dat werd afgeraden’

Trouw

Jip Nooitgedagt (28) verbleef na vier weken reizen in Sri Lanka twee dagen in Colombo. Ze was in de stad tijdens de aanslagen op zondag. Supun Rodrigo (21) studeert in Nederland, maar komt uit Negombo.

17:51

Opnieuw een domper voor Tottenham in aanloop naar duels tegen Ajax

RTL Nieuws

Moussa Sissoko mist volgende week zo goed als zeker het thuisduel van Tottenham Hotspur met Ajax in de halve finale van de Champions League. De Franse middenvelder kampt met een liesblessure en moest zaterdag al de competitiewedstrijd tegen Manchester City overslaan. Trainer Mauricio Pochettino vreest dat Sissoko op 8 mei ook tijdens het tweede duel met Ajax moet toekijken.

17:49

Beroemd basketbalteam geeft grote show in Nederland

NOS

Het beroemde basketbalteam de Harlem Globetrotters zijn dit paas-weekend in Nederland. Het team staat bekend om hun legendarische trucjes. Kinderen mochten de spelers van het team ontmoeten en samen een trucje doen. Discriminatie De Harlem Globetrotters bestaan al ruim 90 jaar. Het team is ooit opgericht voor Amerikanen met een donkere huidskleur. Zij mochten toen niet meedoen aan de gewone basketbal competitie, omdat ze gediscrimineerd werden. En dus kwam er een demonstratieteam. Zo konden ze toch laten zien hoe goed ze waren. Samen spelen Inmiddels is de situatie voor donkere spelers natuurlijk heel anders. Maar het demonstratieteam bestaat nog steeds. Eerder kwamen ze ook al een keer naar Nederland om met jonge basketballers te spelen:

17:06

Nabestaanden rouwen langs A1 op plek waar vier jonge mannen verongelukten

Algemeen Dagblad

Het tragische ongeval waarbij vanochtend vier jonge mannen om het leven kwamen maakt veel emoties los. Bij de ongevalslocatie langs de A1 bij Deventer rouwden vanmiddag familie en vrienden.

16:56

OM wil foto kroongetuige Nabil B. terug

Algemeen Dagblad

Het Openbaar Ministerie (OM) wil de per ongeluk onder advocaten verspreide foto van kroongetuige Nabil B. terug. B. is kroongetuige in het grote liquidatieonderzoek-Marengo, gericht op de veronderstelde bende van de voortvluchtige Ridouan Taghi. De bende wordt verdacht van een reeks moorden in de onderwereld. Met het oog op de veiligheid van B. wil het OM de foto retour, bevestigt een woordvoerder.

16:37

Ontsnapte vogelspin wandelt door winkelstraat

NOS

Geschrokken gezichten in het centrum van Veenendaal. Mensen ontdekten daar een harige vogelspin in een winkelstraat. De spin was een week geleden ontsnapt uit een dierenwinkel. Voorbijgangers belden de dierenambulance. Zij konden het dier vangen in een plastic bakje. Volgens de dierenambulance was niemand in gevaar, want het dier is niet giftig. Medewerkers van de dierenambulance hebben de spin terug gebracht naar de dierenwinkel. Op het filmpje hieronder zie je de spin in actie:

16:29

Spontane herdenking op de A1 van slachtoffers dodelijk auto-ongeluk

NOS

Nabestaanden en vrienden van de vier mannen die vanmorgen om het leven kwamen bij een auto-ongeluk hebben op de snelweg A1 een spontane herdenking gehouden. Zeker twaalf auto's stopten op of in de buurt van de vluchtstrook ter hoogte van Deventer. Er zijn bloemen gelegd bij een portaal met matrixborden, waar het ongeluk kort na 06.00 uur gebeurde. De politie was niet op de hoogte van de spontane actie en nam poolshoogte. Een rijstrook werd afgesloten. Enkele slachtoffers waren lid van voetbalclub a.v.v. Columbia uit Apeldoorn. De vereniging heeft twee wedstrijden die vandaag zouden worden gespeeld, afgelast. Voetbalclub Columbia wil niet reageren, maar schrijft op de eigen website, Facebook en Twitter dat de wedstrijd van het eerste elftal is afgelast "door trieste omstandigheden".

16:21

Nieuwe stresstest voor Forum: sluimerende verdeeldheid binnen partijtop

de Volkskrant

De tweede man van Forum voor Democratie, Henk Otten, uit stevige kritiek op Thierry Baudet. Die zou de partij ‘te veel naar rechts’ trekken. De al langer sluimerende verdeeldheid binnen de partijtop plaatst FvD voor een nieuwe stresstest.

16:15

Jan en Cathi hebben het niet breed: ‘Als een kind zo blij als we korting krijgen’

Algemeen Dagblad

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. 
Jan is de twijfelaar, Cathi hakt bij grote aankopen de knopen door. Beiden letten graag op aanbiedingen en kortingen.

12:00

Crimineel die zich bij echtpaar verstopte tijdens klopjacht zegt ‘sorry’

Algemeen Dagblad

De al jaren voortvluchtige Shahin Gheiybe heeft publiekelijk zijn verontschuldigingen aangeboden aan een echtpaar uit Breda bij wie hij had ingebroken om zich te verstoppen voor de politie. De 35-jarige Rosmalenaar drong in 2011 de woning binnen nadat hij ontsnapte uit de gevangenis en de politie massaal naar hem op zoek was. ,,Overal was politie.”

11:32

Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in Canada

de Volkskrant

De lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor nationale parken.

Gisteren 23:00

Drie luxe hotels doelwit van aanslagen: ‘Het was een horrorscène’

de Volkskrant

De aanslagen van zondagochtend in Sri Lanka raakten ook de opbloeiende toeristenindustrie in het land. Drie luxe hotels in de hoofdstad Colombo werden getroffen.

Gisteren 12:56

Aanslagen vergroten religieuze spanningen in Sri Lanka

de Volkskrant

Tot nog toe waren vooral moslims in het overwegend boeddhistische Sri Lanka slachtoffer van religieus geweld. De terreurdaad wakkert mogelijk nieuw geweld aan tegen de moslimminderheid.

Gisteren 10:56