Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 27 juli 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Binnenland

ANP Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
ANP Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
ANP Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
ANP Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ANP ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
ANP Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
ANP Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden
ANP Utrechter (45) krijgt elf jaar cel voor doodsteken partner

UTRECHT (ANP) - Een 45-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van zijn 52-jarige partner. De man doodde de vrouw, ook wel femicide genoemd, door haar in de slaapkamer ruim vijftig keer met een mes te steken en snijden in de nacht van 24 januari 2023. Zij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

12 uur geleden
ANP Maximale straffen tieners voor doodslaan man in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag twee jongens van 14 en 16 jaar oud veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor onder meer het doodslaan van een 42-jarige man in Amsterdam-Noord. De verdachten waren destijds 13 en 15 jaar oud. De opgelegde straffen zijn de maximale en conform de eis van het Openbaar Ministerie.

14 uur geleden
ANP Werkzaamheden spoor tussen Den Haag en Rotterdam duren nog langer

UTRECHT (ANP) - De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum duren nog langer dan verwacht, meldt ProRail. Donderdag liet de spoorwegbeheerder al weten dat de treinen daar tot zeker maandagochtend niet zouden rijden, maar nu is die verwachting bijgesteld naar woensdag.

14 uur geleden
ANP Eurostar schrapt kwart dienstregeling op vrijdag en in weekend

PARIJS (ANP) - Eurostar heeft voor vrijdag een kwart van zijn dienstregeling geschrapt. Dat is de spoorwegmaatschappij ook van plan op zaterdag en zondag, meldt zij. Aanleiding is grote hinder op het spoor in Frankrijk, waar op verschillende plekken sabotage werd gepleegd. Daardoor worden ook internationale treinen tussen Nederland en Parijs omgeleid.

14 uur geleden
ANP Wolvenexpert: aantal aanvallen op dieren neemt op termijn af

NIJMEGEN (ANP) - Het aantal aanvallen van wolven op schapen neemt op termijn af. Dat verwacht Maurice La Haye, wolvenkenner en teamleider land- en zeezoogdieren bij de Zoogdiervereniging. Enerzijds omdat meer agrariërs wolfwerende maatregelen nemen, maar ook doordat de aanwezige wolven steeds beter weten waar in hun leefgebied de wilde prooien te vinden zijn.

15 uur geleden
ANP Eurostar vraagt reizigers treinrit waar mogelijk uit te stellen

PARIJS (ANP) - Eurostar vraagt aan alle reizigers hun treinreis indien mogelijk uit te stellen. Het treinverkeer in Frankrijk is flink ontregeld door sabotage op het Franse spoor. Internationale treinen tussen Nederland en Parijs doen er vrijdag anderhalf uur langer over, omdat ze omgeleid worden. Vrijdag beginnen de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad.

15 uur geleden
ANP Niet acht maar vier verdachten voor fatale mishandeling op Plein

DEN HAAG (ANP) - De Somalische man die afgelopen weekend overleed na een zware mishandeling op het Plein in Den Haag, werd belaagd door vier mannen. Eerder sprak de politie over acht verdachten, maar "inmiddels is duidelijk dat vier van hen geweld hebben gepleegd", luidt een verklaring. Het gaat om mannen tussen de 18 en 35 jaar met een getinte huidskleur.

16 uur geleden
ANP Servals zijn ondanks handelsverbod nog te koop op Marktplaats

DEN HAAG (ANP) - Op Marktplaats is nog "een handjevol" servals te koop ondanks een verbod op handel in de dieren, laat de Dierenbescherming weten. De katachtige mag sinds 1 juli niet meer gehouden worden als huisdier en er mag ook niet meer mee worden gefokt en gehandeld. Dit geldt ook voor dieren als chinchilla's en degoes. Baasjes die zo'n dier al hebben mogen deze houden tot het beestje sterft.

16 uur geleden
ANP Niet meer drukte op stations door treinhinder Frankrijk, merkt NS

AMSTERDAM (ANP) - Op de treinstations in Rotterdam en Amsterdam, waar de internationale treinen naar Frankrijk vertrekken, is het niet ongebruikelijk druk, meldt een woordvoerster van de NS. "De stations in Rotterdam en Amsterdam vertonen het gebruikelijke beeld", zegt ze. Wel kan het door de zomervakantie wat drukker zijn op de stations.

16 uur geleden
ANP Dorpsvereniging Giethoorn vreest dat piekdagen te druk worden

GIETHOORN (ANP) - Inwoners van Giethoorn vrezen dat het op de piekdagen waarop duizenden toeristen het pittoreske dorp bezoeken te druk wordt en de veiligheid daardoor in het geding komt. Op die dagen zijn er amper verkeersregelaars en is het ook moeilijker voor de hulpdiensten om in actie te komen, zegt penningmeester Bert Meijerink van de Vereniging Dorpsbelangen Giethoorn 't Gieters Belang. Op de drukste dagen komen tussen de 20.000 en 30.000 toeristen naar de Overijsselse plaats, zegt Meijerink.

18 uur geleden
ANP Drie keer zoveel wolvenaanvallen in eerste kwartaal

DEN HAAG (ANP) - Wolven vallen steeds vaker schapen en andere dieren aan. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 267 aanvallen op dieren vastgesteld, in dezelfde periode van 2023 waren dit er nog 77. Dat zijn er ruim drie keer zoveel. In vrijwel alle gevallen hadden de landeigenaren geen hek of prikkeldaad om hun grond staan of andere preventieve maatregelen genomen om schade door wolven tegen te gaan.

20 uur geleden
ANP Kinderopvang kost heel vaak meer dan landelijke maximumprijs

DEN HAAG (ANP) - Kinderopvang kost in veel gevallen meer dan de maximum-uurprijs die landelijk is vastgesteld. Driekwart van de ouders betaalde vorig jaar voor zeker één kind een hoger tarief, berekende het CBS op basis van cijfers van de Belastingdienst.

21 uur geleden
ANP Heinenoordtunnel en zuidelijke A4 weken dicht

ROTTERDAM (ANP) - De Heinenoordtunnel tussen Rotterdam en het zuidwesten van het land is de komende weken dicht. Ook de A4 tussen de knooppunten Zoomland en Sabina is ruim een week afgesloten. In de tunnel en op de weg vinden gelijktijdig werkzaamheden plaats.

23 uur geleden
ANP Medeoprichter van Mexicaans Sinaloa-drugskartel opgepakt

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - De Mexicaanse drugsbaron Ismael 'El Mayo' Zambada, een van de oprichters van het beruchte Mexicaanse Sinaloa-kartel, is in handen van de Amerikaanse autoriteiten. Een van de zoons van Joaquin 'El Chapo' Guzmán, Joaquin Guzmán López, werd ook opgepakt. Beide werden in El Paso in de Amerikaanse staat Texas gearresteerd, zei de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland donderdag in een verklaring.

1 dag geleden
ANP Reuters: Brussel akkoord met staatssteun voor kernreactor Petten

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt binnenkort goedkeuring van Brussel voor het financieren van de nieuwe PALLAS-kernreactor in Petten. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de staatssteun onder voorwaarden op een akkoord van de Europese Commissie kan rekenen.

1 dag geleden
ANP Bloemen uitvaart Wieteke van Dort naar Indisch Monument

DEN HAAG (ANP) - De bloemen die donderdag voor de uitvaart van actrice en zangeres Wieteke van Dort in de Haagse Kloosterkerk lagen, zijn overgebracht naar het Indisch Monument in de stad. Dat was een "uitdrukkelijke wens" van Van Dort, zegt uitvaartondernemer Jan Willem Engelen. Het monument ter nagedachtenis aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer werden van de Japanse bezetting van het voormalige Nederlands-Indië, lag de actrice "na aan het hart".

1 dag geleden
ANP Syriër vrijgesproken van deelname aan terroristische organisatie

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof heeft donderdag een Syriër vrijgesproken van leidinggeven en deelname aan een terroristische organisatie. Het Openbaar Ministerie had eerder twaalf jaar cel geëist tegen de man, omdat hij een belangrijke rol zou hebben gespeeld binnen de jihadistische strijdgroep Ahrar al-Sham. Vorig jaar april werd de man veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een voorwaardelijk, waarna het OM in hoger beroep ging. Het hof vernietigde dat vonnis donderdag, bevestigt zijn advocaat Frederieke Dölle (Prakken d'Oliveira).

1 dag geleden
ANP 120 auto's uit parkeergarage Nieuwegein, meer dan verwacht

NIEUWEGEIN (ANP) - In de afgelopen week zijn 120 auto's uit een deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Dat zijn er meer dan vooraf was verwacht. Enkele auto's zijn nog binnen, het is nog niet gelukt om die veilig naar buiten te krijgen.

1 dag geleden
ANP Reisbureau: Nederlanders weg uit nationaal park Canada om branden

ASPER (ANP) - Zo'n driehonderd Nederlanders die in Canada zijn met het reisbureau Doets Reizen hebben Jasper National Park moeten verlaten, meldt eigenaresse van de organisatie Elske Doets. In het park in de Canadese Rocky Mountains woeden bosbranden. De Nederlandse toeristen zijn volgens Doets veilig.

1 dag geleden
ANP Nederland moet grutto beter beschermen van Europese Commissie

BRUSSEL (ANP) - Nederland moet van de Europese Commissie zijn grutto's beter beschermen. Subsidies en andere regelingen om weidevogels zoals de grutto te beschermen, hebben volgens de Europese Commissie niet geholpen. Nederland moet andere "doeltreffende maatregelen" nemen om het tij te keren. Binnen twee maanden wil de Commissie een verbeterplan zien.

1 dag geleden
ANP Zeehondenredders kijken positief terug op eerste proef

PIETERBUREN (ANP) - De redders van het Seal Response Team kijken positief terug op hun eerste reddingsproef. In mei ging het team voor het eerst op pad om zeehonden te redden, zo werd destijds bekendgemaakt. Dat was leerzaam, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om een zeehond te redden, blikt Emmy Venema van het reddingsteam op de eerste proef terug.

1 dag geleden
ANP Recordvangst crystal meth in lading vervuilde grond

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft begin maart ruim 3200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook wel bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

1 dag geleden
ANP Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

1 dag geleden
ANP Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

1 dag geleden
ANP Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

1 dag geleden
ANP Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

1 dag geleden
ANP Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

1 dag geleden
ANP Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

1 dag geleden
ANP Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

1 dag geleden
ANP NS: uitloop werk aan spoor leidt tot forse drukte Zomercarnaval

UTRECHT (ANP) - De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum lopen uit en daarom rijden daar tot zeker maandagochtend geen treinen, meldt ProRail. Van 13 tot en met 26 juli zouden er geen treinen rijden tussen Den Haag en Rotterdam vanwege werkzaamheden, maar nu blijkt dat het treinverkeer alleen tussen Schiedam en Rotterdam op tijd kan worden opgestart. De NS verwacht hierdoor "forse drukte" op zaterdag als het Zomercarnaval plaatsvindt in Rotterdam.

1 dag geleden
ANP COA geeft voorlichting over zwemveiligheid: zorgen zijn er altijd

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) doet naar eigen zeggen veel aan voorlichting over zwemveiligheid. Toch is de zorg over de gevaren van water voor asielzoekers die niet kunnen zwemmen er altijd, zegt een woordvoerder naar aanleiding van cijfers van het CBS. Hieruit komt onder meer naar voren dat de afgelopen tien jaar er flink meer verdrinkingen waren onder jonge kinderen van migranten.

1 dag geleden