Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 15 juni 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Binnenland

ANP Rode Kruis start reanimatiecursus op Instagram

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis start dinsdag met een reanimatiecursus op Instagram, genaamd ‘Life Saving Stories’. Hiermee hoopt de organisatie meer jongeren te bereiken, want volgens haar kunnen vijf op de zes jongeren niet reanimeren of een AED gebruiken, een apparaat dat het hartritme kan herstellen.

29 minuten geleden
ANP Eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar GGD

DEN HAAG (ANP) - Het eerste vaatje nieuwe haring gaat dinsdag naar de GGD GHOR Nederland. Voorzitter André Rouvoet krijgt de Hollandse Nieuwe op de vaccinatielocatie naast het Cars Jeans Stadion in Den Haag aangeboden door het Nederlands Visbureau.

3 uur geleden
ANP Politienummer 0900-8844 tijdelijk niet bereikbaar door storing

DEN HAAG (ANP) - In delen van het land kampt de politie in de nacht van maandag op dinsdag met een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844. Het nummer is hierdoor tijdelijk niet bereikbaar. Het gaat in ieder geval om de regio's Rotterdam, Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek. De oorzaak van de storing is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoelang het duurt om de problemen te verhelpen.

3 uur geleden
ANP Malta is eerste Europese land dat weer groen kleurt

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Malta op groen gezet voor reizigers. Dat betekent dat er geen veiligheidsrisico's meer zijn. Wel geldt in het land een testverplichting vanwege corona.

7 uur geleden
ANP Rutte: komst Biden naar NAVO-top 'ontzettend belangrijk'

BRUSSEL (ANP) - De komst van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden naar de NAVO-top en zijn geruststellende woorden daar zijn "ontzettend belangrijk", vindt premier Mark Rutte. Biden verzekerde, na de onzekerheid die onder zijn voorganger Trump in de alliantie was geslopen, dat de Verenigde Staten de bondgenoten te hulp zullen schieten als die worden aangevallen. De Amerikaanse president "heeft nog eens bevestigd dat dat staat als een huis", zei Rutte na afloop.

11 uur geleden
ANP ‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’

AMSTERDAM (ANP) - Door het schermverbod voor cafés bij EK-wedstrijden zien horeca-eigenaren hun terrassen leeglopen net voor de wedstrijd. Dat steekt, omdat mensen "echt niet met z’n tweeën thuis voetbal gaan kijken", aldus de directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Dirk Beljaarts.

11 uur geleden
ANP Zorgen in Kamer over zzp'ers in cultuursector

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer maakt zich zorgen over het lot van de zzp'ers in de cultuur- en creatieve sector. Die leunt zwaar op deze groep. In de coronatijd is er in de sector enorm bezuinigd op zzp'ers en een flink deel raakte zonder werk.

14 uur geleden
ANP Oud-gedeputeerde Lambert Verheijen tweede informateur Brabant

DEN BOSCH (ANP) - Oud-gedeputeerde Lambert Verheijen van Noord-Brabant is als tweede informateur aangesteld in Brabant. Samen met oud-minister Karla Peijs gaat hij deze week aan de slag om drie opties te onderzoeken voor een nieuwe coalitie in de provincie. Die opties zijn VVD, CDA en PvdA in combinatie met twee van de volgende drie partijen: GroenLinks, SP en D66.

14 uur geleden
ANP Provincieafdelingen CDA willen pas partijcongres na rapport Spies

DEN HAAG (ANP) - Provinciale CDA-afdelingen willen wachten met een vervroegd partijcongres tot het rapport van de commissie-Spies er is. Dat blijkt uit een rondgang langs de afdelingen. De commissie komt naar verwachting in juli met de onderzoeksresultaten.

14 uur geleden
ANP FNV: vanaf volgende week stakingen in de kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang leggen vanaf volgende week woensdag het werk neer, meldt FNV. Ze voeren actie tegen de hoge werkdruk.

14 uur geleden
ANP Kroongetuige in zaak Holleeder van aardbodem verdwenen

SCHIPHOL (ANP) - Kroongetuige Peter la S., die dit jaar als getuige moet optreden in het hoger beroep van Willem Holleeder, is van de aardbodem verdwenen. Volgens het gerechtshof slaagt het OM er al maandenlang niet in om contact met hem te krijgen, zo bleek maandag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

15 uur geleden
ANP OM toont beelden Martien R. met een machinegeweer

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag in de rechtbank in Den Bosch bewegende beelden getoond van de vermeende wapen- en drugshandelaar Martien R. met een machinegeweer in zijn handen. Ook is te zien dat hij, met handschoenen aan, een geluidsdemper op het wapen draait.

15 uur geleden
ANP Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw licht gestegen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is voor de tweede dag op rij licht gestegen. Momenteel liggen er 681 patiënten met Covid-19 op een ic- of verpleegafdeling, blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

16 uur geleden
ANP Rutte: samenwerken met Biden 'natuurlijker' dan met stroeve Trump

BRUSSEL (ANP) - Met de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden is het "natuurlijker" samenwerken dan met zijn voorganger Donald Trump, vindt premier Mark Rutte. "Dat was natuurlijk soms wat ongemakkelijk", zei hij bij aankomst op de eerste NAVO-top met Biden.

16 uur geleden
ANP NOS-verslaggever stapt op na beschuldigingen van wangedrag

HILVERSUM (ANP) - Een verslaggever van de NOS vertrekt na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Dat laat de NOS maandag weten, zonder de betrokkene bij naam te noemen.

16 uur geleden
ANP Hoekstra: CDA komt nu even op de eerste plaats

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra geeft de problemen binnen zijn eigen partij voorlopig voorrang boven de kabinetsformatie. "Als ik word uitgenodigd dan kom ik natuurlijk naar de gesprekken", liet hij weten na afloop van een onderhoud met onder anderen informateur Mariëtte Hamer. "Maar u zult begrijpen dat ik de komende weken in de allereerste plaats bezig ben met het CDA."

16 uur geleden
ANP Novavax: ons coronavaccin biedt meer dan 90 procent bescherming

GAITHERSBURG (ANP) - Het coronavaccin dat het bedrijf Novavax ontwikkelt, biedt volgens de makers 90 procent bescherming tegen infectie met het coronavirus. Volgens Novavax voorkomt het vaccin voor 100 procent dat mensen ernstig ziek worden van het virus. Dat komt overeen met de voorlopige uitkomsten die het Amerikaanse bedrijf eerder naar buiten bracht.

16 uur geleden
ANP Wrakingskamer verbreekt verbinding met Micha Kat

DEN HAAG (ANP) - De wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag heeft maandag tijdens een zitting de videoverbinding met complotdenker Micha Kat verbroken. Aanleiding voor het abrupte einde van de zitting was een aanhoudende woordenstroom van Kat met onsamenhangende complottheorieën.

17 uur geleden
ANP Initiatiefnemers optimistisch dat er een extra CDA-congres komt

DEN HAAG (ANP) - De CDA'ers die een ledencongres willen afdwingen na de onrust rond Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, denken dat hun actie gaat lukken. De Stichting Sociale Christendemocratie verwacht maandagavond bekend te kunnen maken of voldoende leden het initiatief steunen.

17 uur geleden
ANP Hoekstra na 'verdrietig' weekend bij informateur Hamer

DEN HAAG (ANP) - Wopke Hoekstra is het afgelopen weekend vooral met de problemen binnen zijn eigen CDA bezig geweest, maar heeft zich maandagochtend toch gemeld bij informateur Mariëtte Hamer. Hij spreekt uit verantwoordelijkheidszin met ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers en PvdA-leider Lilianne Ploumen, zei hij voor aanvang.

19 uur geleden
ANP Politie: drie aanhoudingen bij onlusten in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de onrustige situatie op het Jonckbloetplein in Den Haag zondagavond zijn drie mensen aangehouden. De onrust ontstond na de EK-wedstrijd die het Nederlands elftal won van Oekraïne. Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee mensen aangehouden voor het gooien van vuurwerk en een voor beledigen.

19 uur geleden
ANP Scheidsrechter Bas Nijhuis tijdelijke sidekick Veronica Inside

ZEIST (ANP) - Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft tijdens het EK voetbal een nieuwe klus te pakken. Hij is met ingang van maandagmiddag de tijdelijke sidekick van het radioprogramma Veronica Inside, meldt Radio Veronica.

20 uur geleden
ANP Voedingscentrum: broodkapjeseters verspillen minder ander voedsel

UTRECHT (ANP) - Mensen die broodkapjes eten verspillen ook een stuk minder ander voedsel dan mensen die de kapjes weggooien. Tot die conclusie komt het Voedingscentrum na een peiling onder ruim duizend Nederlanders. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (51 procent) zegt de kapjes altijd of bijna altijd op te eten. Nog eens 14 procent doet dat meestal. De 'kapjeseters' verspillen volgens het onderzoek bijna de helft minder ander voedsel dan mensen die geen kapjes eten.

20 uur geleden
ANP Mensen uit 1994 aan de beurt om afspraak voor coronaprik te maken

DEN HAAG (ANP) - Mensen die in 1994 zijn geboren, kunnen vanaf maandag een afspraak maken voor vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) laten weten. Het gaat om mensen die nog 26 zijn of dit jaar hun 27e verjaardag al hebben gevierd. Zij krijgen, net als andere twintigers en dertigers, het coronavaccin van Pfizer en BioNTech of dat van Moderna.

20 uur geleden
ANP Wrakingsverzoek complotdenker Knevel afgewezen

DEN HAAG (ANP) - De wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag heeft een wrakingsverzoek van complotdenker Joost Knevel maandagochtend afgewezen. De rechters zien geen aanwijzingen voor enige schijn van partijdigheid bij hun collega’s. Ze verwijten Knevel dat hij de wrakingsprocedure misbruikt om de zaak-Bodegraven te vertragen.

21 uur geleden
ANP Stevige onweersbuien in tweede helft van deze week

HILVERSUM (ANP) - Na de tropische temperaturen van woensdag en donderdag moeten we in ons land rekening houden met stevige onweersbuien. Daarvoor waarschuwt Weer.nl.

22 uur geleden
ANP Ruim 5,4 miljoen kijkers voor eerste wedstrijd Oranje op EK

HILVERSUM (ANP) - Ruim 5,4 miljoen thuissupporters hebben zondagavond gekeken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK voetbal. De spectaculaire zege op Oekraïne (3-2), die op NPO 1 werd uitgezonden, was daarmee veruit het best bekeken programma van de dag. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek.

22 uur geleden
ANP Schoolleiders basisscholen positief over onderwijsprogamma

UTRECHT (ANP) - Schoolleiders in het primair onderwijs zijn positief over het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), meldt DUO Onderwijsonderzoek & Advies op basis van onderzoek onder 426 schoolleiders in het basisonderwijs. Wel is er vrees dat het NPO, bedoeld om onderwijsachterstanden in te halen, "een eenmalige investering is" en niet leidt tot een structurele investering in het primair onderwijs.

23 uur geleden
ANP War Child helpt recordaantal kinderen ondanks pandemie

AMSTERDAM (ANP) - War Child heeft, ondanks de coronapandemie, een recordaantal van 293.000 kinderen, jongeren en hun families kunnen helpen in oorlogsgebieden, meldt de hulporganisatie in het jaarverslag over 2020.

23 uur geleden
ANP Dienstregeling NS overdag weer op niveau van voor coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - De NS rijdt vanaf maandag overdag weer dezelfde dienstregeling als voor het begin van de coronacrisis in 2020. Op 5 juli rijden ook alle nachttreinen weer zoals voor de beperkende maatregelen tegen het coronavirus.

1 dag geleden
ANP Hamer praat door met partijen, Hoekstra schuift twee keer aan

DEN HAAG (ANP) - Informateur Mariëtte Hamer praat maandag verder met partijleiders over de formatie. CDA-leider Wopke Hoekstra schuift twee keer bij haar aan: een keer met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en een keer met PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen. Zij praat ook met Jesse Klaver van GroenLinks.

1 dag geleden
ANP ME ingezet na onrust op plein in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op het Jonckbloetplein in Den Haag is het zondagavond en in het begin van de nacht onrustig geweest na de zege van het Nederlands elftal op Oekraïne tijdens het EK. Groepen feestvierders stichtten brand op straat, staken vuurwerk af en bekogelden agenten met stenen, bevestigt een woordvoerder van de politie. Volgens hem waren er tientallen mensen op de been en moest de ME "kortstondig" worden ingezet.

1 dag geleden
ANP Zwaargewonde vrouw in Bredase woning aangetroffen

BREDA (ANP) - Hulpdiensten hebben in de nacht van zondag op maandag in een woning in de Bredase wijk Hoge Vucht een zwaargewonde vrouw gevonden. De politie houdt rekening met huiselijk geweld en heeft de partner van de vrouw aangehouden.

1 dag geleden
ANP Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij Oranje op tribune

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft zondag tijdens de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap tegen Oekraïne hoog bezoek. Op de tribunes in de Johan Cruijff ArenA zitten koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

1 dag geleden
ANP Fans van Oranje zonder al te veel problemen naar binnen in ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De meeste toeschouwers van het eerste duel van het Nederlands elftal op het EK tegen Oekraïne hebben op tijd een plekje gevonden in de Johan Cruijff ArenA. Een kwartier voor de aftrap zitten bijna alle gelukkige eigenaren van een toegangsbewijs op hun stoeltje.

1 dag geleden
ANP Politie beëindigt weer illegale feesten

DEVENTER (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in onder meer Deventer, Tilburg en bij Breda een eind gemaakt aan illegale feesten. Het was er veel te druk en mensen hielden zich niet aan de coronaregels.

1 dag geleden
ANP Nederland duikt mogelijk onder signaalwaarde, na ruim 270 dagen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen daalt zo snel, dat Nederland zondag of maandag onder een belangrijke grens uit kan komen. Die grens is de zogeheten signaalwaarde van het aantal positieve tests. Nederland blijft onder die limiet als in een etmaal minder dan zo'n 1222 mensen positief testen, en dat zou voor het eerst sinds 13 september zijn, meer dan 270 dagen geleden.

2 dagen geleden
ANP Hoekstra vreest geen scheuring binnen CDA

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is niet bang dat het vertrek van Pieter Omtzigt leidt tot een scheuring van de partij. Dat zegt hij zaterdag tegen RTL Nieuws.

2 dagen geleden