Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 4 juli 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Binnenland

ANP Medewerkers luchthaven Sint-Maarten stoppen met acties

PHILIPSBURG (ANP) - Medewerkers van de luchthaven op Sint Maarten hebben vrijdagavond (lokale tijd) per direct hun acties stopgezet. De directie van de luchthaven heeft aangegeven dat ze alle achterstallige betalingen, die teruglopen tot 2017, alsnog gaan betalen. Woensdag bezetten de werknemers voor enkele uren de landingsbaan om de betaling af te dwingen, ze dreigden met meer acties.

3 uur geleden
ANP Ex-advocaat Nabil B.: Ik stopte vanwege Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Peter R. de Vries is de reden dat de anonieme advocaat van kroongetuige Nabil B. in het proces tegen de bende van Ridouan Taghi zijn werk neerlegde.

4 uur geleden
ANP Utrecht wapent zich tegen mogelijke 'wanordelijkheden'

CORONAVIRUSUTRECHT (ANP) - Utrecht maakt zich op voor een mogelijk roerige dag. Eerder deze week is een demonstratie van 'Nederland in opstand' tegen de "1,5 meter-waanzin" verboden. Maar de politie heeft concrete informatie dat "grote groepen relschoppers van diverse pluimage de demonstratie willen aangrijpen om tot een gewelddadig treffen (met de politie) te komen". "Dit zal leiden tot ernstige wanordelijkheden en doordat de 1,5 meter niet kan worden nageleefd, tevens tot gezondheidsrisico’s", aldus burgemeester Peter den Oudsten.

4 uur geleden
ANP Tijdens de vlindertelling wordt vooral de keizersmantel gezocht

WAGENINGEN (ANP) - De landelijke tuinvlindertelling gaat weer van start. En dat betekent dat iedereen de komende drie weken met een missie de achtertuin in kan. De Vlinderstichting roept alle tuineigenaren op om te tellen hoeveel vlinders er voorbij komen.

4 uur geleden
ANP Srebrenica nog altijd 'grote factor' in leven Karremans

AMSTERDAM (ANP) - Een kwart eeuw na het drama van Srebrenica speelt die gebeurtenis nog altijd een belangrijke rol in het leven van toenmalig bataljonscommandant Thom Karremans. "Srebrenica is er natuurlijk niet meer elke dag, maar het blijft een factor in mijn leven. Een heel grote factor," zegt de 71-jarige Karremans in een interview met NRC.

6 uur geleden
ANP Boeren blokkeren korte tijd distributiecentrum in Beilen

BOERENPROTEST - STIKSTOFBEILEN (ANP) - Boeren hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd met tractoren en andere voertuigen het distributiecentrum van een supermarktketen in het Drentse Beilen geblokkeerd. Dat meldt de politie.

6 uur geleden
ANP 10.000 huizen in Friesland zonder water door storing

BOLSWARD (ANP) - Ongeveer 10.000 huishoudens in en rond het Friese Bolsward zitten sinds halverwege vrijdagavond zonder water. De oorzaak is een breuk in een waterleiding, meldt drinkwaterbedrijf Vitens.

7 uur geleden
ANP Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer is laatste Zomergast

AMSTERDAM (ANP) - Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer is de zesde en laatste Zomergast van het komende seizoen. Dat maakte presentatrice Janine Abbring vrijdagavond bekend in Op1.

8 uur geleden
ANP Eis 20 en 25 jaar voor dodelijke schietpartij Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - Tegen twee mannen die achter de dodelijke schietpartij op Dairon 'Dayo’ Alberto (32) in Rotterdam zouden zitten, zijn celstraffen van 25 en 20 jaar geëist.

9 uur geleden
ANP Politie wil weinig kwijt over 'martelkamers van de onderwereld'

DEN HAAG (ANP) - Dat onlangs zes verdachten zijn opgepakt na de ontdekking van zeven containers ingericht als martelkamer, wordt vrijdagavond niet door de politie bevestigd. NRC meldt dat zware criminelen hun rivalen hebben gemarteld in geprepareerde zeecontainers in het Brabantse Wouwse Plantage.

11 uur geleden
ANP Zes verdachten drugsonderzoek Rotterdam langer vast

ROTTERDAM (ANP) - Van de zeven verdachten uit Rotterdam en Schiedam die dinsdag zijn aangehouden in een groot drugsonderzoek blijven er zes nog twee weken langer vastzitten. De zevende verdachte is op vrije voeten gesteld. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

11 uur geleden
ANP Rutte praat op Catshuis over fonds met EU-president Michel

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte dineert maandagavond met EU-president Charles Michel. De voorzitter van de Europese Raad komt naar de ambtswoning van Rutte, het Catshuis, waar de politici het zullen hebben over het door de Europese Commissie voorgestelde herstelfonds voor de coronacrisis.

12 uur geleden
ANP Geslacht over paar jaar geschrapt van identiteitskaart

DEN HAAG (ANP) - Identiteitskaarten vermelden vanaf 2024 of 2025 niet langer of de drager man of vrouw is. Het kabinet wil zo mensen tegemoetkomen die zich bijvoorbeeld niet ondubbelzinnig man of vrouw voelen.

12 uur geleden
ANP Rapport: China beïnvloedt Nederlands onderwijs en wetenschap

DEN HAAG (ANP) - Chinese beïnvloeding in het hoger onderwijs leidt tot de aantasting van academische vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Dat blijkt uit onderzoek dat kennisinstituut Clingendael heeft gedaan naar politieke beïnvloeding in het hoger onderwijs en de wetenschap. De invloed van China "is gefragmenteerd en lijkt beperkt", maar de gevolgen kunnen flink zijn, aldus de onderzoekers.

13 uur geleden
ANP Inspectie: geen wanbeheer Universiteit Maastricht bij cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - De Universiteit Maastricht heeft rond de cyberaanval vlak voor kerst vorig jaar geen ernstige steken laten vallen, concludeert de Onderwijsinspectie. Vooraf is niet genoeg gedaan om zo'n aanval te voorkomen, maar er werd "daadkrachtig" gereageerd op de gijzeling van bestanden. Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven informeerde vrijdag de Tweede Kamer over de conclusies.

13 uur geleden
ANP Apologie Willem van Oranje niet bij 'geboortepapieren' Nederland

DEN HAAG (ANP) - De Apologie van Willem van Oranje uit 1580 komt niet in de permanente tentoonstelling van het Nationaal Archief in Den Haag waar de 'geboortepapieren' van Nederland worden getoond. Dat meldt minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) aan de Tweede Kamer.

13 uur geleden
ANP Kabinet: scholier gaat niet minder vaak studeren uit leenangst

DEN HAAG (ANP) - Scholieren laten zich door het leenstelsel niet afschrikken om naar de universiteit of de hogeschool te gaan. Vwo'ers en havisten gaan nog bijna net zo vaak studeren als toen voor 2015 de studiebeurs nog bestond, wijst onderzoek volgens het kabinet uit. Wel zijn meer studenten gaan lenen en steken zij zich ook dieper in de schulden.

14 uur geleden
ANP Ina Adema wordt commissaris van de Koning in Brabant

DEN BOSCH (ANP) - Provinciale Staten van Brabant hebben Ina Adema (52 jaar, VVD) voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning (CdK) voor deze provincie. Naar verwachting gaat haar benoeming, als de Kroon akkoord gaat, per 2 oktober dit jaar in.

14 uur geleden
ANP Deal van ziekenhuizen en verzekeraars over coronakosten

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuizen krijgen "een passende vergoeding" voor de extra kosten en misgelopen inkomsten door de coronacrisis. Ze hebben daarover een akkoord bereikt met de zorgverzekeraars. "Het kan hierbij om enkele miljarden euro’s gaan", meldden de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De afspraken moeten in de komende maanden verder worden berekend en verfijnd.

15 uur geleden
ANP Nederlanders hoeven in Engeland binnenkort niet in quarantaine

LONDEN (ANP) - Reizigers uit Nederland, Curaçao en tientallen andere landen hoeven in Engeland vanaf 10 juli niet meer in quarantaine. De Britse overheid heeft een lijst vrijgegeven met landen die onder een versoepeld regime gaan vallen. "Dat heeft betrekking op alle reizen naar Engeland met de trein, veerboot, bus, vliegtuig of enige andere route."

15 uur geleden
ANP Boeren vertrokken van A1 na urenlange blokkade

LOCHEM (ANP) - Boeren hebben vrijdagmiddag met trekkers urenlang de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn geblokkeerd. In oostelijke richting stonden ze bij Deventer op de rijbaan en in westelijke richting bij afslag Lochem. Rond 18.00 uur meldde Rijkswaterstaat dat alle tractoren van de snelweg zijn.

16 uur geleden
ANP Boeren in heel het land doen aangifte tegen minister Schouten

DEN HAAG (ANP) - Boeren in heel het land doen vrijdag aangifte tegen minister Carola Schouten van Landbouw vanwege dierenmishandeling. De boeren vinden dat de voorgenomen veevoermaatregel van het kabinet slecht is voor het dierenwelzijn.

17 uur geleden
ANP Meer reizigers pakken het ov na versoepeling coronamaatregelen

AMERSFOORT (ANP) - Nederlanders maken langzaamaan weer meer gebruik van het openbaar vervoer sinds de coronamaatregelen woensdag zijn versoepeld. Openbaarvervoerbedrijven beleefden deze week de drukste woensdag en donderdag sinds het openbare leven half maart deels tot stilstand kwam. Dat blijkt uit de cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink.

17 uur geleden
ANP Vooralsnog geen schouw in proces MH17

SCHIPHOL (ANP) - De rechtbank gaat vooralsnog niet naar de reconstructie van de wrakstukken van het neergehaalde toestel van vlucht MH17 kijken. De advocaten van verdachte Oleg Poelatov kunnen daar wel met een door hen gevraagde deskundigen gaan kijken. Daarna beslist de rechtbank of zij naar de hangar van de luchtmachtbasis Gilze-Rijen gaat. Daar bevinden zich de wrakstukken.

17 uur geleden
ANP OM: Wilders-proces duurt onevenredig lang

DEN HAAG (ANP) - Het 'minder Marokkanen'-proces van politicus Geert Wilders duurt "onevenredig" lang en er wordt "steeds verder afgedwaald van de kern van de zaak". Dat zei de advocaat-generaal vrijdag tijdens een zitting van het hof Den Haag in de langslepende zaak. Mogelijk is het einde nu in zicht: woensdag beslist het gerechtshof of er nog meer onderzoek nodig is, of dat er een datum voor de uitspraak in het strafproces komt.

18 uur geleden
ANP Rutte naar Berlijn voor overleg met Merkel

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte is donderdagavond in Berlijn voor een werkdiner met bondskanselier Angela Merkel. Duitsland is sinds deze maand voorzitter van de Europese Unie en wil snel een oplossing vinden voor de ruzie over het voorgestelde herstelfonds om de coronacrisis aan te pakken.

18 uur geleden
ANP Dordrecht verbiedt voor zondag aangekondigd protest

DORDRECHT (ANP) - Een protest dat voor zondag is aangekondigd door de groep Dordrecht in Verzet is door de stad verboden. De groep wilde demonstreren tegen de spoedwet die momenteel in ontwikkeling is en tegen de 1,5 metersamenleving.

20 uur geleden
ANP Binnenstad van Den Haag weer toegankelijk voor verkeer

DEN HAAG (ANP) - De binnenstad van Den Haag is weer toegankelijk voor verkeer. De politie had de wegen afgesloten vanwege het voor vrijdag aangekondigde protest van boeren. Volgens de politie zijn de trucks die de toegangswegen blokkeerden nog wel aanwezig en kan zij als dat nodig is de straten weer afzetten.

21 uur geleden
ANP Aangifte door Groningen Airport Eelde om trekkers op landingsbaan

GRONINGEN (ANP) - Groningen Airport Eelde doet aangifte tegen boeren die donderdagavond laat met hun trekkers de start- en landingsbaan van het vliegveld op reden. Een woordvoerder van het vliegveld bevestigt een bericht hierover van RTV Noord.

21 uur geleden
ANP Handjevol boeren zonder tractor op Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Een handjevol boeren zonder tractor heeft zich vrijdagochtend om iets voor 11.00 uur verzameld op het Malieveld in Den Haag. Ze demonstreren tegen de veevoermaatregel van het kabinet. Er is op het Malieveld ook een podium neergezet.

21 uur geleden
ANP Actie van boeren in klein verband op Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Boeren gaan vrijdag vanaf 11.00 uur in klein verband actievoeren op het Malieveld in Den Haag tegen de voorgenomen veevoermaatregel van het kabinet. Dat heeft voorman Bart Kemp van Agractie laten weten. Hij verwacht een paar honderd boeren in de Hofstad. Boeren zullen zich ook in de rest van het land bij onder meer de provinciehuizen of andere plekken laten zien.

23 uur geleden
ANP Coronapandemie oorzaak flinke terugloop aantal scheidingen

DEN HAAG (ANP) - De forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen komt door de coronapandemie. Dat meldt de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators na onderzoek onder ruim driehonderd leden.

1 dag geleden
ANP Politie en vrachtwagens van Defensie in Den Haag, nog geen boeren

DEN HAAG (ANP) - De politie is vrijdagochtend vroeg met veel agenten in Den Haag met het oog op een mogelijk protest van boeren. Grote vrachtwagens hebben de weg naar de toegangsweg van het Binnenhof versperd. Ze zijn neergezet bij de grote kruising, ingeklemd tussen de gebouwen van het ministerie van Financiën en de Hoge Raad. Er zijn nog geen tractoren met boeren te zien.

1 dag geleden
ANP Eerste kermissen sinds corona weer van start

DEN HAAG (ANP) - In Moergestel, Maashees, Beugen en Zevenaar is het dit weekend feest: de kermissen gaan weer van start. Sinds 1 juli mag dat na de versoepeling van de coronamaatregelen weer.

1 dag geleden
ANP Het regent alsnog onderscheidingen op uitgestelde lintjesregen

DEN HAAG (ANP) - Ruim twee maanden na Koningsdag krijgen duizenden Nederlanders alsnog een onderscheiding. De traditionele lintjesregen, waarbij de mensen naar hun gemeentehuis werden gelokt, ging dit jaar niet door vanwege het coronavirus.

1 dag geleden
ANP Uitspraak in zaak gedode en in stukken gesneden kapster

UTRECHT (ANP) - Bart B. hoort vrijdag of en hoelang hij de cel in moet. Tegen de 57-jarige B. is een celstraf geëist van twintig jaar voor het doden en vervolgens in stukken zagen en kwijtmaken van het lichaam van zijn ex-partner Miranda Zitman.

1 dag geleden
ANP Advocaat pleit voor hoofdverdachte Arnhemse terreurcel

ROTTERDAM (ANP) - De advocaat van Hardi N., hoofdverdachte in het strafproces rond een Arnhemse terreurcel, houdt vrijdag zijn pleidooi voor de rechtbank in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie eiste in juni achttien jaar cel tegen de 36-jarige hoofdverdachte. Met het oprollen van de cel is Nederland aan een grote terreuraanslag ontsnapt, meent het OM. N. was volgens justitie de spin in het web.

1 dag geleden
ANP Geen grote vakantie-uittocht verwacht bij begin vakantie

DEN HAAG (ANP) - Vrijdagmiddag sluiten de schooldeuren voor de leerlingen in de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Anders dan in andere jaren leidt het begin van de zomervakantie naar verwachting niet tot een grote uittocht. Door het coronavirus blijven veel mensen in eigen land of gaan ze naar een buurland, waardoor er minder kilometers worden afgelegd en minder files ontstaan.

1 dag geleden