Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 19 april 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Binnenland

ANP IND strenger op verblijfsvergunning dan staatssecretarissen waren

DEN HAAG (ANP) - De IND heeft vorig jaar ongeveer tien mensen een verblijfsvergunning gegeven omdat die in een schrijnende situatie zaten. Dat zijn er veel minder dan in de jaren dat die verantwoordelijkheid nog bij de staatssecretaris lag. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving van NRC.

5 minuten geleden
ANP Ruim 6000 coronaboetes voor negeren avondklok

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft afgelopen week in totaal 6287 mensen een bekeuring gegeven omdat ze zich niet hielden aan de avondklok.

30 minuten geleden
ANP Artis gaat nog een dag open

AMSTERDAM (ANP) - Artis opent ook komende zondag de deuren voor publiek. Afgelopen weekend was de Amsterdamse dierentuin te bezoeken als proeflocatie voor Testen voor toegang. Dat is volgens een woordvoerster zo goed bevallen dat er nog een vierde dag bij komt. De kaartverkoop begint "zo snel mogelijk".

46 minuten geleden
ANP Schutter bekent doodschieten Bas van Wijk: drie keer geschoten

AMSTERDAM (ANP) - De 20-jarige Samir El Y. uit Hoofddorp, die wordt verdacht van het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk, heeft maandag in de rechtbank bekend dat hij op 8 augustus drie keer heeft geschoten op het strandje bij de Nieuwe Meer in Amsterdam. Na een waarschuwingsschot in het water schoot hij twee keer op het slachtoffer.

1 uur geleden
ANP Rechtbank: motorclub Caloh Wagoh verboden en ontbonden

AMSTERDAM (ANP) - Motorclub Caloh Wagoh is maandag door de rechter verboden en ontbonden verklaard. Volgens de rechtbank gaat de club zich te buiten aan zeer ernstig, vaak dodelijk geweld en bedreigingen. Daarmee is het bestaan van Caloh Wagoh in strijd met de openbare orde, aldus de rechtbank. Het verbod geldt ook voor de lokale chapters.

1 uur geleden
ANP Achtstegroepers beginnen aan eindtoets

DEN HAAG (ANP) - Kinderen in groep acht maken vanaf maandag een van de vijf toegestane eindtoetsen op de basisschool. Ruim 2800 van de meer dan 6000 Nederlandse basisscholen kozen voor de Centrale Eindtoets, die zowel digitaal als op papier wordt aangeboden. Het gaat om ruim 83.000 leerlingen. Na de Centrale Eindtoets is de IEP Eindtoets het populairst: zo'n 2400 basisscholen lieten daar hun keuze op vallen, omgerekend voor zo'n 60.000 leerlingen.

5 uur geleden
ANP Ministerie: tot zomervakantie 14 miljoen zelftesten naar scholen

DEN HAAG (ANP) - Tot aan de zomervakantie ontvangen basis- en middelbare scholen ongeveer 14 miljoen zelftesten, meldt het ministerie van Onderwijs. Vanaf maandag worden de eerste geleverd. Binnen twee weken zijn alle scholen voorzien van een eerste voorraad die ongeveer twee weken strekt. Daarna wordt iedere week opnieuw geleverd.

5 uur geleden
ANP BN'ers delen hun oorlogsverhaal voor War Child

AMSTERDAM (ANP) - War Child komt maandag met een nieuwe campagne, om aandacht te vragen voor kinderen die nu in een oorlog leven. Bekende Nederlanders vertellen daarin hun eigen oorlogsverhaal. De filmpjes zijn te zien op de website van War Child en op NPO Start.

6 uur geleden
ANP Grapperhaus en burgemeesters bespreken mogelijke versoepelingen

ARNHEM (ANP) - Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio praat maandag met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over versoepelingen van de coronabeperkingen die vanaf 28 april mogelijk kunnen worden doorgevoerd. Vorige week beloofde het kabinet dat het elke week zal bekendmaken hoe het ervoor staat met de strenge maatregelen die nu gelden.

8 uur geleden
ANP Johan Remkes waarnemend gouverneur in Limburg

MAASTRICHT (ANP) - Johan Remkes is vanaf maandag waarnemend gouverneur in Limburg. Hij volgt daarmee Theo Bovens op, die onlangs aankondigde ermee te stoppen. Remkes blijft aan tot er een nieuwe gouverneur is benoemd, waarschijnlijk zal dat ergens in de herfst zijn.

8 uur geleden
ANP Vergunning Oranjefeest 538 op agenda Bredase gemeenteraad

BREDA (ANP) - De Bredase gemeenteraad komt maandagavond bijeen voor een extra vergadering waarin burgemeester Paul Depla tekst en uitleg moet geven over het toelaten van het testevenement 538 Oranjedag op het Chasséveld in het centrum van de stad. De afgelopen dagen ontstond ophef over het grote feest waar 10.000 mensen bij zijn.

8 uur geleden
ANP Rechtbank beslist over voortbestaan motorclub Caloh Wagoh

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank beslist maandag in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp over het voortbestaan van motorclub Caloh Wagoh. Het Openbaar Ministerie heeft in een civiele procedure een verbod op de club geëist, omdat deze volop verwikkeld zou zijn in zware misdaad en zich schuldig zou maken aan "een stroom aan ernstig geweld".

8 uur geleden
ANP Strafproces over doodschieten Bas van Wijk begint

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank In Amsterdam begint maandag aan het strafproces tegen de 20-jarige Samir El Y., die wordt verdacht van het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk. Het dodelijke schietincident gebeurde op 8 augustus vorig jaar op een strandje bij de Nieuwe Meer in Amsterdam.

8 uur geleden
ANP Proefvakantie naar Gran Canaria open voor aanmeldingen

DEN HAAG (ANP) - De inschrijving voor de proefvakantie naar Gran Canaria gaat maandag van start. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 10.00 uur aanmelden voor de reis, die wordt opgezet door reisorganisaties Corendon en TUI, samen met de Nederlandse overheid.

8 uur geleden
ANP Buitenschoolse opvang weer helemaal open

DEN HAAG (ANP) - De buitenschoolse opvang (bso) gaat vanaf maandag weer helemaal open. Voor de bso's gaan dezelfde coronaregels gelden als voor basisscholen. Dat wil onder meer zeggen dat kinderen onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te bewaren.

8 uur geleden
ANP Vier provincies kunnen 220.000 extra woningen bouwen

DEN HAAG (ANP) - De provincies Drenthe, Flevoland, Friesland en Groningen kunnen ongeveer 220.000 woningen meer bouwen dan eerst werd voorzien, mits er een snellere spoorverbinding met de Randstad komt en al bestaande verbindingen met de rest van het land worden verbeterd. Dat staat in het plan 'Bouwstenen voor het Deltaplan', dat de vier provincies samen met de gemeenten Assen, Emmen, Groningen en Leeuwarden maandag presenteren aan de Tweede Kamer en het nieuw te vormen kabinet.

11 uur geleden
ANP Petitie tegen 538-feest meer dan 300.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - Een petitie tegen het testevenement 538 Oranjedag in Breda is sinds zaterdag door meer dan 300.000 mensen ondertekend. De petitie is gestart door chirurg Rogier Crolla en medewerkers vanuit het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis, die het testevenement met 10.000 bezoekers "een slag in het gezicht van de zorgverleners" noemen.

12 uur geleden
ANP Crowfunding 'Ruinerwoldkinderen' haalt in weekeind 340.000 euro op

RUINERWOLD (ANP) - In een weekeind tijd is met een crowdfundingsactie ruim 340.000 euro opgehaald. Het geld is bedoeld voor de negen zogenoemde 'kinderen van Ruinerwold'. Het geld gaat via een stichting naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.

12 uur geleden
ANP Burgemeester Breda: adviezen afwegen voor vergunning 538-feest

BREDA (ANP) - Eerst moeten alle adviezen over het organiseren van het testevenement 538 Oranjedag in Breda zorgvuldig worden afgewogen, voordat er een vergunning wordt verleend voor het evenement. Dat zei burgemeester Paul Depla zondagavond in het programma Nieuwsuur.

14 uur geleden
ANP Duizenden mensen tellen recordaantal bijen

LEIDEN (ANP) - Bij de vierde Nationale Bijentelling is dit weekend een recordaantal bijen geteld. Meer dan 9000 mensen noteerden tot nu toe zo'n 168.000 bijen. Vorig jaar werden er zo'n 130.000 bijen geteld door ruim 10.000 mensen.

15 uur geleden
ANP Horeca vindt mogelijk versoepelen op 28 april te weinig

AMSTERDAM (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil nog steeds dat er, als er al iets open mag in de horeca, dat meer is dan slechts de terrassen. Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland benadrukt zondagavond nogmaals dat zijn organisatie denkt dat er meer mogelijk is. "We zullen niet alleen genoegen nemen met terrassen open, zeker niet als het met zware restricties gepaard gaat".

16 uur geleden
ANP Chirurg die petitie tegen 538-feest begon is 'ontzettend verrast'

BREDA (ANP) - Chirurg Rogier Crolla, initiatiefnemer van de petitie tegen de viering van de 538 Oranjedag, zegt "ontzettend verrast" te zijn door de overweldigende aandacht voor de actie. "Het succes van deze petitie en alle media-aandacht, laat zien hoe zeer dit in Nederland leeft en hoe hier over gedacht wordt", zegt Crolla. Inmiddels is de petitie meer dan 200.000 keer ondertekend.

17 uur geleden
ANP Laagste aantal coronadoden in VK in ruim 7 maanden

LONDEN (ANP/RTR) - In Groot-Brittannië zijn in 24 uur tijd tien mensen overleden die eerder positief waren getest op corona. Dat is het laagste aantal coronadoden sinds 9 september, blijkt zondag uit officiële gegevens. Begin dit jaar waren er nog dagen dat er meer dan 1300 Britten per dag overleden door corona.

18 uur geleden
ANP Voetbalsupporters slaags met elkaar bij Ikea Delft

DELFT (ANP) - De politie heeft in de omgeving van de Delftse vestiging van Ikea tientallen voetbalsupporters aangehouden. Dat gebeurde nadat verschillende supportersgroepen met elkaar op de vuist waren gegaan. Ook de mobiele eenheid kwam ter plaatse, maar hoefde niet op te treden. Het zou gaan om 32 aanhoudingen, de politie heeft dat niet bevestigd.

19 uur geleden
ANP Zorgbestuurders vragen kabinet te stoppen met 'testmaatschappij'

AMSTERDAM (ANP) - Een groep ziekenhuisbestuurders, zorgverzekeraars en artsen doet een oproep aan het kabinet om te stoppen met investeringen in de 'testmaatschappij'. In een manifest uiten ze kritiek op het plan van de overheid om 925 miljoen euro vrij te maken voor het opzetten van een infrastructuur van testen. Dat geld kan volgens de groep beter geïnvesteerd worden in gezondheid en preventie.

20 uur geleden
ANP Vondelpark in Amsterdam weer dicht wegens drukte

AMSTERDAM (ANP) - Het Vondelpark in Amsterdam wordt zondagmiddag weer tijdelijk afgesloten omdat het te druk is. De gemeente meldt via Twitter dat mensen het park alleen nog kunnen verlaten.

20 uur geleden
ANP 538 betreurt ophef rond Koningsdagfeest Breda

HILVERSUM (ANP) - Als het aan Radio 538 ligt, gaat het Fieldlab-proefevenement op de zaterdag voorafgaand aan Koningsdag in Breda vooralsnog gewoon door. De zender betreurt de ophef die is ontstaan, laat een woordvoerder van Talpa weten. "We snappen uiteraard onder welke hoge druk de zorg op dit moment staat."

1 dag geleden
ANP Streefbedrag gehaald van actie voor 'kinderen van Ruinerwold'

RUINERWOLD (ANP) - Het streefbedrag voor de crowdfundingsactie voor de negen zogenoemde 'kinderen van Ruinerwold' is binnen twee dagen gehaald. Zondagochtend stond de teller op ruim 270.000 euro. Doel was om voor elk kind 30.000 euro op te halen.

1 dag geleden
ANP Horeca blikt tevreden terug op caféproef in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland is tevreden over de caféproef in vijf Utrechtse kroegen en kijkt hoopvol uit naar de resultaten van het experiment. Vijf horecazaken in de binnenstad van Utrecht waren vier dagen lang open om te onderzoeken of gasten en het personeel zich aan de coronamaatregelen konden houden.

1 dag geleden
ANP Ruim miljoen Nederlanders zien uitvaart prins Philip

HILVERSUM (ANP) - De uitvaart van de Britse prins Philip is zaterdag gemiddeld door iets meer dan een miljoen Nederlandse tv-kijkers gevolgd, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Mogelijk volgden meer Nederlanders de uitvaartplechtigheid via Britse zenders als BBC 1 of ITV.

1 dag geleden
ANP Catshuisberaad in teken van eerste stap in beoogde versoepelingen

DEN HAAG (ANP) - Een deel van het demissionaire kabinet overlegt zondagmiddag of het mogelijk is om eind april een begin te maken met een beoogd openingsplan, waaronder een heropening van terrassen. De meest bij de coronacrisis betrokken bewindslieden laten zich in het Catshuis daartoe op de hoogte stellen over de laatste ontwikkelingen met het virus door onder anderen Jaap van Dissel van het RIVM. Tot nu toe werden beoogde versoepelingen steeds uitgesteld.

1 dag geleden
ANP Madurodam blij met 'proefopening' ondanks tekort aan testlocaties

DEN HAAG (ANP) - Het Haagse miniatuurstadje Madurodam is zaterdag een van de attracties die onder bepaalde voorwaarden open mogen zijn voor het publiek. "Het is een prachtige dag. Het weer werkt enorm mee en we hebben vandaag 1100 á 1200 gasten, 75 procent van wat is toegestaan", aldus directeur Sander Gielen. Maar dat vrijwel alle coronatestlocaties in Den Haag en omgeving vol zitten, helpt volgens hem niet.

1 dag geleden
ANP Gevangenen belden met verboden nummers door programmeerfout

DEN HAAG (ANP) - Een onbekend aantal gevangenen heeft maandenlang kunnen bellen met nummers die normaal gesproken zijn geblokkeerd. Dat bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van de Limburgse omroep L1.

1 dag geleden
ANP Acht Rhodos-reizigers Sunweb in quarantaine

DEN HAAG (ANP) - Acht van de reizigers die met Sunweb op proefvakantie zijn op Rhodos zijn in quarantaine gegaan. Dat maakte Sunweb bekend. Vier van hen zijn mogelijk besmet met het coronavirus. Uit de PCR-test van vrijdag kon volgens Sunweb niet met zekerheid worden gezegd of deze reizigers positief of negatief waren. Zij worden later op zaterdag opnieuw getest. De kamergenoten van de vier blijven uit voorzorg ook in quarantaine.

1 dag geleden
ANP 'Actie nodig om achterstanden in zedenzaken tegen te gaan'

DEN HAAG (ANP) - De achterstanden in zedenzaken zijn enorm en slachtoffers moeten soms wel langer dan een of twee jaar wachten totdat de politie hun zaak oppakt. Dat melden Slachtofferhulp Nederland en de stichting Landelijk Advocatennetwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers (LANGZS) die hier onderzoek naar hebben gedaan. Ze roepen op tot actie.

1 dag geleden
ANP Voorzitter Rouvoet noemt kritiek op GGD 'klap in het gezicht'

UTRECHT (ANP) - Voorzitter André Rouvoet van GGD GHOR, het samenwerkingsverband van de 25 GGD'en in Nederland, noemt de stevige kritiek in een zaterdag verschenen onderzoek over het functioneren van de GGD'en "een klap in het gezicht van al onze medewerkers". Rouvoet reageert met ingehouden boosheid op de conclusies in het onderzoek van het AD. "We zijn al ruim een jaar een brand aan het blussen en apetrots op wat we neergezet hebben, ondanks alle bezuinigingen en de complexe infrastructuur. We zijn erin geslaagd om steeds weer op te schalen. Een groot compliment voor de flexibiliteit van de GGD'en zou op zijn plaats zijn."

1 dag geleden
ANP Dachauherdenking bij monument in Amsterdamse Bos zonder publiek

AMSTERDAM (ANP) - In het Amsterdamse Bos wordt zaterdag om 12.00 uur de bevrijding herdacht van het concentratiekamp Dachau. Vanwege de coronamaatregelen is de herdenking bij het nationaal Dachaumonument zonder publiek.

2 dagen geleden
ANP Organisatie rekent dit weekend op recordaantal bijentellers

WAGENINGEN (ANP) - De organisatie van de Nationale Bijentelling hoopt dit weekeinde op een recordaantal deelnemers. De lat ligt hoog, want een jaar geleden deden er aan het begin van de coronapandemie 10.000 mensen mee. Er werden toen zo'n 130.000 bijen geteld.

2 dagen geleden