Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 9 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Binnenland

ANP Koningspaar: houd vol en wees voorzichtig

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in hun paaswens iedereen opgeroepen om tijdens de paasdagen thuis te blijven. Zo komt Nederland samen door de coronacrisis, stelt het koningspaar.

19 minuten geleden
ANP Rechters werken 20 zaken tegen coronahoesters en -spugers weg

DEN HAAG (ANP) - Rechters in het land zagen de afgelopen drie weken twintig coronazaken aan zich voorbijtrekken. Het ging daarbij om verdachten die zich schuldig hebben gemaakt aan spugen of hoesten, daarbij dreigend met een besmetting met het coronavirus. In dertien zaken is uitspraak gedaan, in minstens vijf zaken is inmiddels hoger beroep aangetekend.

1 uur geleden
ANP Rutte: oude leven na 28 april niet terug, 1,5 meter blijft nog

DEN HAAG (ANP) - De kans is 'nul' dat we in Nederland na 28 april meteen het oude leven weer terughebben. Vooral de 1,5 meter afstand die mensen onderling moeten bewaren zal nog een tijd langer gaan duren. Dat zei premier Mark Rutte donderdag na het kabinetsberaad.

1 uur geleden
ANP 'Virus kan zich heel snel in verpleeghuis verspreiden'

ROTTERDAM (ANP) - Het coronavirus kan zich in verpleeghuizen snel verspreiden als het eenmaal binnen is. Waar het in het ene huis lukt om het virus te isoleren, werken dezelfde maatregelen in een andere locatie minder effectief. "Dit laat zien hoe verraderlijk het virus is." Dat zegt een woordvoerster van zorginstelling Laurens in Rotterdam.

1 uur geleden
ANP 'Coronacrisis versnelt verschraling winkelcentra'

AMSTERDAM (ANP) - Winkeliers met 'stenen' vestigingen delven door de coronacrisis in nog hoger tempo het onderspit tegen webwinkels en online platforms, zeggen deskundigen op het gebied van detailhandel. De meningen verschillen over de manier waarop winkelcentra er na de coronacrisis bovenop geholpen moeten worden.

1 uur geleden
ANP Kabinet helpt Caribische eilanden met 'zachte leningen'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet helpt Aruba, Curaçao en Sint-Maarten uit de brand met renteloze leningen om de meest acute financiële nood als gevolg van de coronapandemie te verlichten. Dat heeft minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gezegd na afloop van de wekelijkse ministerraad.

2 uur geleden
ANP Nieuwe pabostudenten mogen zonder toets aan studie beginnen

DEN HAAG (ANP) - De toelatingseisen voor de pabo-opleidingen worden tijdelijk versoepeld. Daar hebben de opleidingen toe besloten omdat de toelatingstoetsen voor deze studie vanwege de coronacrisis voorlopig niet kunnen worden gehouden, meldt de Algemene Onderwijsbond AOb.

2 uur geleden
ANP Ouwehands ziet voortekenen van komst pandajong

RHENEN (ANP) - Er zijn hoopvolle voortekenen dat reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark in verwachting is. De beer is zich aan het nestelen in het kraamhol in het pandahok en dat is nog nooit eerder gebeurd. Bovendien stijgt de hormoonspiegel in de urine van de panda nog steeds. Dat is een goed teken volgens de verzorgers van de panda in de Rhenense dierentuin.

2 uur geleden
ANP Marechaussee op Goede Vrijdag alert aan oostgrens

ROERMOND (ANP) - De marechaussee is op Goede Vrijdag extra alert op Duitsers die naar Limburg willen komen. Goede Vrijdag staat met name in Limburg bekend als "Duitse dag": dan worden Venlo en Roermond traditioneel overspoeld met Duitse dagjesmensen. De marechaussee zal daarom ook vrijdag op verschillende plekken aan de oostgrens in Limburg grenscontroles houden en Duitsers vragen terug te keren naar eigen land.

2 uur geleden
ANP Drie gewonden door brand woonzorgcomplex Tilburg

TILBURG (ANP) - Drie bewoners van het woonzorgcomplex Reyshoeve aan de Gendringenlaan in Tilburg hebben verwondingen opgelopen door een grote brand. Een appartement op de bovenste verdieping brandde donderdag rond het middaguur uit.

3 uur geleden
ANP Traumachirurgen adviseren motorrijders weekend thuis te blijven

UTRECHT (ANP) - Traumachirurgen adviseren motorrijders en wielrenners om tijdens het paasweekend thuis te blijven om ongelukken te voorkomen. De capaciteit in Nederlandse ziekenhuizen is momenteel beperkt om verkeersslachtoffers op te nemen en te opereren, waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie.

3 uur geleden
ANP Flatspringers krijgen 20 jaar cel voor liquidatie in Breda

BREDA (ANP) - De twee zogenoemde flatspringers uit Breda hebben donderdag twintig jaar cel gekregen vanwege de liquidatie van plaatsgenoot Soufian Zouagh (25) in januari 2018. Anel B. (29) en Azzedine A. (28) zijn door de rechtbank in Breda veroordeeld voor het medeplegen van moord.

3 uur geleden
ANP Burgemeesters: we gaan handhaven, er is geen excuus meer

NIJMEGEN (ANP) - De politie en andere handhavers zijn in het komende paasweekeinde extra alert op samenscholingen, of dat nou op de motor, op de fiets of te voet is. Ze gaan daar zonder pardon boetes voor uitdelen. Ook recreanten die tijdelijke afzettingen en gebiedsverboden opzettelijk negeren kunnen op een bekeuring rekenen.

3 uur geleden
ANP 'Beeld faillissementen nog vlak, wel meer horecazaken bankroet'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland vertoont nog geen grote piek door de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het trendbeeld als het gaat om bankroeten eigenlijk al vanaf vorig jaar redelijk vlak. Wel gingen er recent relatief meer horecabedrijven op de fles.

4 uur geleden
ANP Met hyperloop binnen half uur van Amsterdam naar Brussel

HAARLEM (ANP) - De komst van een soort snelle magneetzweeftrein kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duisburg, Düsseldorf of Brussel verkorten tot minder dan dertig minuten. Dat staat in een verkennend onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland.

4 uur geleden
ANP Gemeenten willen compensatie voor extra coronakosten

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil van het Rijk compensatie voor de inkomstenderving van gemeenten tijdens de coronacrisis en de extra kosten die gemeenten momenteel maken. De VNG heeft daar woensdag met minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën over gesproken.

5 uur geleden
ANP Nieuwe cao voor werknemers in het voortgezet onderwijs

DEN HAAG (ANP) - De VO-raad en de onderwijsbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ruim 100.000 werknemers in het voortgezet onderwijs. Alles bij elkaar becijfert CNV Onderwijs het op een loonstijging van 3,35 procent. Onder de cao vallen leerkrachten, schoolleiders en ondersteunend personeel.

5 uur geleden
ANP 'Zorg van dieren in dierentuinen door crisis in gevaar'

LEENS (ANP) - De dierentuinen in Nederland zijn door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in grote nood. Belangenvereniging Dier en Park stelt dat de sector dubbel wordt getroffen. Bezoekers zijn niet meer welkom, maar de kosten voor het onderhoud van de dieren en alle verblijven lopen wel door.

6 uur geleden
ANP Banken waarschuwen voor coronasmoezen criminelen

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Banken en Betaalvereniging Nederland waarschuwen vanaf donderdag met een spotje op de publieke zenders voor criminelen die corona misbruiken om mensen gegevens te ontfutselen. "Antibacteriële pas? Trap er niet in!" zo luidt de boodschap, die aansluit bij de lopende campagne 'Veilig Bankieren' van de gezamenlijke banken.

6 uur geleden
ANP Cultuursector komt met website om tickets te bewaren

AMSTERDAM (ANP) - Theaters, concertzalen, musea en festivals doen een oproep aan het publiek geen geld terug te vragen voor tickets die zij al gekocht hadden maar die niet kunnen worden gebruikt vanwege de coronacrisis. Via de website www.bewaarjeticket.nl roepen zij mensen op hun ticket in te ruilen voor een voucher die ze later kunnen inwisselen.

6 uur geleden
ANP NS: kans op langere reistijd voor noodzakelijke reizigers

UTRECHT (ANP) - De NS verzoekt mensen die tijdens de Pasen niet perse de trein hoeven te nemen, dit niet te toen. Reizigers die vanwege hun werk niet anders kunnen, moeten rekening houden met een langere reistijd door diverse werkzaamheden. ProRail werkt bijvoorbeeld tussen station Zaandam en Amsterdam Sloterdijk en bij Zwolle aan verbeteringen en onderhoud van het spoor.

6 uur geleden
ANP UWV: in sommige sectoren is werk te over

AMSTERDAM (ANP) - In veel sectoren zijn door de coronacrisis bedrijven dicht en zitten werknemers thuis, maar in andere branches is op dit moment juist werk te over. Het UWV zegt dat de zorg, de land- en tuinbouw en de logistiek om extra personeel zitten te springen.

8 uur geleden
ANP Opletten voor verbranden vanwege krachtige zon

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die in hun eigen tuin of op balkon deze week van de zon genieten, doen er verstandig aan zich goed in te smeren met zonnebrandcrème. Volgens Weeronline.nl is de zon de komende dagen heel krachtig. Met een zonkracht 4 tot 5 kan een lichte huid al in 20 tot 40 minuten verbranden, aldus het weerbureau.

8 uur geleden
ANP Uitspraak in liquidatiezaak flatspringers Breda

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet donderdag uitspraak in de zaak tegen twee mannen in Breda die worden verdacht van de moord op hun plaatsgenoot Soufian Zouagh ruim twee jaar geleden. Tegen Azzedine A. en Anel B. is twintig jaar cel geëist.

11 uur geleden
ANP 'Bijna 80 procent scholen heeft alle leerlingen in beeld'

DEN HAAG (ANP) - Bijna 80 procent van de scholen heeft alle leerlingen in beeld. Dat zegt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) op basis van een eigen peiling onder 968 schoolleiders in het basis- en voortgezet onderwijs. Op de overige scholen zijn er gemiddeld vier leerlingen niet "op de radar", aldus de vereniging.

14 uur geleden
ANP 'Ozb kan in sommige gemeenten meer dan verdubbelen'

AMSTERDAM (ANP) - Volgend jaar moet opnieuw rekening worden gehouden met een forse stijging van de woonlasten. Door de coronacrisis kan in sommige gemeenten de onroerendezaakbelasting (ozb) meer dan verdubbelen, zegt Corine Hoeben tegen radiozender BNR. Zij is onderzoeker bij het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO).

14 uur geleden
ANP Migrantenkinderen meer geneigd om te emigreren, meestal tijdelijk

DEN HAAG (ANP) - In Nederland geboren kinderen van migranten verhuizen vaker naar het buitenland dan gemiddeld. Kinderen van Somalische migranten doen dit het meest en die van Surinaamse en Marokkaanse migranten het minst. De meesten keren later ook weer terug naar Nederland. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI).

15 uur geleden
ANP Inspectie waarschuwt voor valse corona-testen en behandelingen

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) waarschuwt voor alternatieve testen die zouden aantonen of iemand besmet is of niet met het coronavirus. Ook moeten mensen zich niet wagen aan alternatieve behandelingen zonder wetenschappelijke basis, want "ze werken niet", stelt de inspectie. Zogenaamde 'genezers' die van dit soort middelen gebruikmaken, moeten "daar onmiddellijk mee stoppen".

17 uur geleden
ANP Al ruim 70.000 bedrijven bij corona-noodloket, 58 miljoen betaald

HILVERSUM (ANP) - Tussen de 70.000 en 80.000 ondernemers hebben zich tot nu toe bij het corona-noodloket gemeld voor een bedrag van 4000 euro om de meest acute geldnood te verlichten die ze oplopen door de coronacrisis. Inmiddels is al 58 miljoen euro uitgekeerd, zei staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) woensdag in OP1.

17 uur geleden
ANP Regio's krijgen langer de tijd voor besluitvorming energieparken

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse energieregio's krijgen langer de tijd om aan te geven of en waar ze zonne- en windparken willen laten plaatsen. De concepten voor deze plannen moesten eigenlijk voor 1 juni binnen zijn, maar door de coronamaatregelen vergaderen veel gemeenteraden niet en kunnen er ook geen bewonersbijeenkomsten worden gehouden.

21 uur geleden
ANP Aantal coronapatiënten in verpleeghuizen blijft stijgen

UTRECHT (ANP) - Het aantal coronapatiënten in verpleeghuizen blijft stijgen. Dat meldt Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.

21 uur geleden
ANP Marechaussee intensiveert grenscontroles met Duitsland

DEN HAAG (ANP) - De marechaussee intensiveert de controles aan de grens met Duitsland omdat het grensverkeer met het buurland de afgelopen week met 10 procent is toegenomen. Een woordvoerder van de marechaussee zegt dat voor het reguliere werk, het zogenoemde mobiele toezicht veiligheid, meer capaciteit wordt ingezet.

22 uur geleden
ANP Limburg neemt maatregelen tegen Duits paasverkeer

VENLO (ANP) - Duitsers die naar Noord- en Midden-Limburg willen komen, moeten er rekening mee houden dat ze door de Nederlandse marechaussee worden teruggestuurd. Deze maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, geldt vanaf donderdag tot en met het paasweekend. Alleen als ze een dringende reden hebben, mogen ze doorrijden. Shoppen of vakantie vieren is geen geldige reden, maakte de Veiligheidsregio Limburg-Noord woensdag bekend.

22 uur geleden
ANP De Jonge: nog lang geen versoepeling bezoekverbod verpleeghuizen

DEN HAAG (ANP) - Het verbod op het bezoeken van mensen in verpleeghuizen kan nu niet worden versoepeld. Daarvoor is de situatie veel te kwetsbaar, nu blijkt dat in zeker 900 van de ruim 2500 verpleeghuizen besmettingen met het coronavirus zijn geconstateerd. "Het gaat om een derde van de verpleeghuizen, dat is heel veel. Versoepeling kunnen we ons niet permitteren", zei zorgminister Hugo de Jonge woensdag in de Tweede Kamer. Hij verwacht dat de maatregelen nog een tijdje zullen gelden.

22 uur geleden
ANP '60 procent van Nederlanders ziet heil in corona-apps'

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 60 procent van de Nederlanders vindt de 'corona-apps', die dinsdag door het kabinet werden voorgesteld, een goed idee. Dat blijkt uit een rondvraag onder bijna 22.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel. Wel zegt 53 procent dat de app op vrijwillige basis moet worden geïnstalleerd en dat de overheid deze dus niet mag verplichten.

23 uur geleden
ANP Kamp Westerbork maakt podcast voor 4 mei

HOOGHALEN (ANP) - Herinneringscentrum Kamp Westerbork verspreidt op 4 mei een podcast, die de gebruikelijke drukbezochte herdenking op het kampterrein moet vervangen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus organiseert het herinneringscentrum op Dodenherdenking niets op het terrein zelf. De directie roept eventuele bezoekers ook op om thuis te blijven.

1 dag geleden
ANP 130 Duitse ziekenhuizen willen Nederlandse ic-patiënten overnemen

ROTTERDAM (ANP) - 130 Duitse ziekenhuizen zijn bereid om Nederlandse coronapatiënten die op de intensive cares liggen, over te nemen. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, woensdag gezegd.

1 dag geleden
ANP Voor het eerst minder coronapatiënten op intensive care

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland is het aantal coronapatiënten op de intensive care gedaald. In totaal liggen nu 1408 mensen op een ic. Dinsdag waren het er 1424. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag bekend.

1 dag geleden