PZC bevelanden

Jolanda van de Wege is de nieuwe dirigent van jongerenkoor Hananja

22:02

THOLEN - Bram Bout uit Tholen heeft officieel afscheid genomen van jongerenkoor Hananja dat hij 11 jaar lang heeft gedirigeerd. Jolanda van de Wege is de nieuwe dirigent.

 • Za
  11º
 • Zo
  12º
 • Ma
  11º
 • Di
  10º

licht bewolkt

Jolanda van de Wege is de nieuwe dirigent van jongerenkoor Hananja

PZC Tholen

THOLEN - Bram Bout uit Tholen heeft officieel afscheid genomen van jongerenkoor Hananja dat hij 11 jaar lang heeft gedirigeerd. Jolanda van de Wege is de nieuwe dirigent.

22:02

Het duurde even, maar fietsers kunnen nu veilig over de Molendijk bij Oud-Vossemeer

PZC Tholen

OUD-VOSSEMEER - Er kon al een tijdje over worden gefietst, maar vandaag is het nieuwe vrijliggende fietspad langs de Molendijk bij Oud-Vossemeer ook officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Harry van der Maas knipte het lint door.

19:02

Vaste gasten van De Veerhoeve in Wolphaartsdijk fronsen de wenkbrauwen over toeristisch plan

PZC bevelanden

WOLPHAARTSDIJK - De ambitieuze plannen voor het recreatiegebied bij Wolphaartsdijk zijn door de vaste gasten van camping De Veerhoeve met gemengde gevoelens ontvangen. ,,Als ik nu lees wat er allemaal kan, denk ik: waarom wilde de gemeente ons niet helpen?’’, zegt woordvoerder Anneke Schraa.

19:02

Gratis bus rijdt over Schouwen zodat iedereen naar de banenmarkt in Renesse kan

PZC schouwen-duiveland

RENESSE - Om het voor iedereen mogelijk te maken langs te wippen bij de banenmarkt in Renesse laten ondernemers in Renesse zaterdag een gratis bus rijden over Schouwen-Duiveland.

19:02

Kinderen van de Koelmanschool in Goes maken het strandje bij Baarland schoon

PZC bevelanden

BAARLAND - Het strandje bij Baarland ligt er sinds vrijdagmiddag weer piekfijn bij. De jongens en meisjes uit groep 6 van de Koelmanschool uit Goes hebben er alle rommel opgeruimd.

19:02

Zorgboeren uit en met overtuiging hebben hun plekje helemaal gevonden

PZC bevelanden

'S-HEER ABTSKERKE - Met een lenteachtig zonnetje op hun vacht, scharrelen Spekje en Lapje genoeglijk door de modder. Een beter plekje dan op zorgboerderij De Noordhoek kunnen de varkens bijna niet treffen. En dat geldt ook ook voor de 20-jarige Tristan. Springend van vreugde begroet hij de dieren. ,,Voor hem is het echt genieten om ze een bakje voer te geven”, stelt zorgboer Adriaan Jansen (25) tevreden vast.

19:02

Niemand haalt zo veel geld op als Anne Mart Mastenbroek uit Burgh-Haamstede

PZC schouwen-duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Zeker vijftig baantjes heeft Anne Mart Mastenbroek gehad. Maar overal werd hij weggestuurd, omdat ze hem te langzaam vonden. Daarom is hij gaan collecteren. Hele dagen staat hij met een collectebus bij de Albert Heijn in Burgh-Haamstede. Anne Mart verbreekt nu alle records.

18:02

Boomkikkers snoepen bij opening nieuw natuurgebied in Strijdersgatpolder

PZC zeeuws-vlaanderen

CADZAND - Boomkikkers en kamsalamanders zijn welkom in de nieuwe natuur in de Strijdersgatpolder tussen Cadzand en Nieuwvliet. En mensen natuurlijk. Want zij vooral moeten van die natuur gaan genieten.

18:02

Verkeersplannen moeten Tholen en Oud-Vossemeer beter bereikbaar en veiliger maken

PZC Tholen

THOLEN - Tholen-stad en het bedrijventerrein Welgelegen moeten beter bereikbaar worden. Daarom worden plannen voor een rondweg om Oud-Vossemeer en een nieuwe rotonde bij het bedrijventerrein verder uitgewerkt.

18:02

Tholen en Oud-Vossemeer worden beter bereikbaar

Omroep Zeeland

De provincie Zeeland, gemeente Tholen en Waterschap hebben de plannen om Tholen en Oud-Vossemeer beter bereikbaar te maken op tafel gelegd. Na overleg te hebben gehad met inwoners worden de twee projecten de komende tijd verder uitgewerkt.

18:02

370169368-Zeeland-Nu-15-02-2019-ZNB190215QE

Omroep Zeeland

18u nieuws OZ

17:02

Schade na botsing in Hulst

HV Zeeland

HULST - Twee personenauto’s zijn vrijdag aan het einde van de middag in Hulst tegen elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond.

17:02

PSR wil dat Vlissingen helpt bij werven huisartsen

PZC walcheren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen moet een campagne om huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistentes naar Zeeland te lokken krachtig ondersteunen, vindt de Partij Souburg-Ritthem.

17:02

Sloecentrale doet schenking aan kinderafdeling ZorgSaam

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - De kinderafdeling van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen is deze week verblijd met een schenking van de Sloecentrale in Vlissingen-Oost.

17:02

Leerlingen Calvijn College openhartig over wel of niet inenten

Omroep Zeeland

Dat je gereformeerd bent en op het Calvijn College zit, hoeft niet te betekenen dat je je niet laat inenten. Onder gelovig Zeeland heerst al lang geen taboe meer op vaccineren.

16:02

PvdA-leider Asscher op werkbezoek in Zeeland

PZC walcheren

VLISSINGEN - PvdA-leider Lodewijk Asscher brengt volgende week woensdag een werkbezoek aan Zeeland in het kader van de provinciale verkiezingen 20 maart.

16:02

Trui kan uit op warme truiendag

Omroep Zeeland

De krokussen staan in bloei, de vogels fluiten, de terrassen zitten vol en Zeeuwse basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 zitten met een dikke trui aan in de klas. Niet omdat ze de weersvoorspellingen hebben gemist maar omdat het vandaag Warme truiendag is.

16:02

Politiek moppert nog eens goed op bonusbeleid PZEM

PZC walcheren

MIDDELBURG - De Zeeuwse politiek twijfelt of de directie van energiebedrijf PZEM wel iets heeft geleerd van de brede verontwaardiging over het toekennen van aanblijf- en vertrekbonussen. Terugdraaien is geen optie, zegt gedeputeerde Carla Schönknecht (VVD).

16:02

Veelzijdig talent Amanda Simons presenteert eerste single

PZC walcheren

VLISSINGEN - Amanda Simons uit Vlissingen is tot dit najaar danseres op een cruiseschip. Daarna hoopt ze een van haar andere creatieve talenten aan te boren. Ze presenteert zondag haar eerste single: het Nederlandstalige nummer Over.

16:02

Verkeersveiligheid in Sluis onder de loep

PZC zeeuws-vlaanderen

SLUIS – Woon je langs een racebaan of verkeersslagader? Het helpt om dat te melden aan de gemeente Sluis, blijkt uit het verkeersveiligheidsplan dat Sluis voor de komende acht jaar heeft laten maken.

16:02

Automobilist Yerseke had gedronken

HV Zeeland

YERSEKE - De automobilist die gisteravond in Yerseke met zijn auto tegen een lantaarnpaal reed was dronken. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

16:02

Burgemeester veilt oude straatnaamborden Terneuzen

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - Terneuzen heeft de laatste tijd een flink aantal straatnaamborden vernieuwd. De 76 oude borden die de operatie hebben overleefd worden niet weggegooid maar per opbod geveild.

15:02

Dronken automobilist betrapt bij Breskens

HV Zeeland

BRESKENS - De politie heeft afgelopen nacht een 49-jarige automobilist uit Breskens betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

15:02

Fietsster aangereden in Vlissingen

HV Zeeland

VLISSINGEN - Een vrouw op de fiets is vrijdagmiddag in Vlissingen gewond geraakt nadat zij werd aangereden door een personenauto.

13:02

Muts op, muts af voor het klimaat op 't Kofschip in Zierikzee

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Op vier basisscholen op Schouwen-Duiveland werd vandaag in het kader van de landelijke Warme Truiendag stilgestaan bij de opwarming van de aarde. Twee wethouders, de directeur van installatiebedrijf Saman en een medewerkster van natuur- en milieu-organisatie NME traden voor de gelegenheid op als quizmaster.

12:02

Telefooncirkel kan alleenstaande oudere op Schouwen-Duiveland de dag door helpen

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Zomaar even dagelijks kort telefonisch contact, om te laten weten dat alles goed met je gaat? In Rilland, Goes, Vlissingen en Wolphaartsdijk voorziet de telefooncirkel onder alleenstaande ouderen in een behoefte. Welzijnsorganisatie SMWO gaat onderzoeken of ouderen op Schouwen-Duiveland ook zo’n telefooncirkel willen.

11:02

De Koffieboer opent Koffie Experience Centre in Goes

De Bevelander

Het Zeeuwse bedrijf De Koffieboer bv heeft vorige week de contracten getekend voor de opening van een nieuwe vestiging op de Poel in Goes. Hiermee gaat een wens van de onderneming in vervulling, om vanuit de nieuwe vestiging haar Zeeuwse klanten nog beter te bedienen met het totaalconcept van eigen koffie, chocolade, thee, koffieautomaten en een onderhoudsservice.

10:02

Tienjarige Niek Open Zeeuws kampioen karten

De Bevelander

HEINKENSZAND - Niek van den Berge uit Heinkenszand is nog maar tien jaar oud en al een groot talent in het karten. Hij begon twee jaar geleden en werd eind januari voor het eerst Open Zeeuws kampioen in zijn categorie. Dat deed hij op de indoor kartbaan in Middelburg. Ook vertegenwoordigde hij Zeeland al bij de Kart Challenge in Lelystad.

09:02

'Alles is analoog, dat is spannend'

Ons Eiland Schouwen

Zó ben je met je band af en toe aan het optreden en dan ineens ga je met je band een album (EP) opnemen in Los Angeles.

07:02

Het Oosterscheldegevoel

De Bevelander

Carrie Frederiks

18:02

Onderzoek na botsing in Sint-Annaland, fietser gewond

PZC Tholen

SINT-ANNALAND - De politie heeft donderdagmorgen uren langdurig onderzoek gedaan na een ongeluk in Sint-Annaland.

13:02

Wat zijn de resultaten van het inwonersonderzoek?

De Bevelander

Op woensdagavond 6 maart om 19.30 uur worden in de Stenge in Heinkenszand de resultaten gepresenteerd van het inwonersonderzoek naar dorpsvernieuwing in Heinkenszand. Een onderzoek wat eind vorig jaar door een enthousiaste groep inwoners en HZ-studenten is gehouden.

12:02

Grootschalige bomenkap op heel Walcheren door de essentakziekte

De Faam

Staatsbosbeheer gaat vanaf volgende week grote aantallen bomen verwijderen in de kuststrook Walcheren, tussen Zoutelande en Vlissingen. Het gaat om zieke en dode essen, aangetast door de essentaksterfte.

11:02

Spetterende dans- en turnvoorstelling van DIOS

De Faam

Op zaterdag 16 februari geeft dans- en turnvereniging DIOS uit Oost-Souburg een gevarieerde voorstelling met allerlei dans en turnoptredens, in Sporthal de Baskensburg in Vlissingen.

10:02

Caravanshow bij Mechielsen in Vlissingen

De Faam

VLISSINGEN - Kampeercentrum Mechielsen houdt komend weekend, vrijdag 15 en zaterdag 16 februari, haar eerste caravanshow in de vestiging Vlissingen.

09:02

1.300.000 euro voor Zeeuwse cultuur

De Faam

VEERE / AMSTERDAM - De Grote Kerk in Veere krijgt 750.000 euro van de BankGiro Loterij. Dat werd afgelopen dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

08:02

GOED omgaan met dementie bij Albert Heijn

Ons Eiland Schouwen

Die mevrouw die niets snapt van het wisselgeld dat ze terugkrijgt. Die grote, oudere meneer, die zo hard schreeuwt tegen de caissières.

15:02

Medailles voor turnsters

Ons Eiland Schouwen

GV Delta Sport turners Dustin Erades (instap 2e divisie) en Sam Groothedde (Pupil 2e divisie) hebben zich bij de 2e kwalificatiewedstrijd in Weert geplaatst voor de kwartfinale Nederlandse kampioenschappen.

13:02

Schaakvereniging Zierikzee

Ons Eiland Schouwen

Afgelopen maandagavond werd de tweede rapid avond van Schaakvereniging Zierikzee gespeeld. Ben Snethorst en Peter de Vrieze waren de grote winnaars met ieder 4 uit 4. De zaterdag ervoor verloor ZSC ietwat ongelukkig bij DZD.

13:02