PZC Tholen

Bussen in streekvervoer staan zaterdag wéér stil, staking treft nu West-Brabant

07:05

BREDA - Buschauffeurs in West-Brabant, Utrecht, 't Gooi, Groningen en Drenthe staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. Zaterdag is de vijfde dag dat er acties zijn.

 • Wo
  22º 14º
 • Do
  22º 15º
 • Vr
  22º 15º
 • Za
  26º 16º

zwaar bewolkt en een enkele bui

Militaire invasie overspoelt Bergen op Zoom

PZC Tholen

BERGEN OP ZOOM - Honderden militairen. Voertuigen. Para's. Aanval. Verdediging. Patrouilles in de binnenstad. Bergen op Zoom is zaterdag het toneel van de Landmachtdagen.

07:05

Militaire invasie overspoelt Bergen op Zoom

PZC bevelanden

BERGEN OP ZOOM - Honderden militairen. Voertuigen. Para's. Aanval. Verdediging. Patrouilles in de binnenstad. Bergen op Zoom is zaterdag het toneel van de Landmachtdagen.

07:05

CDA: Ook in Terneuzen moet meldpunt distels komen

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN -Terneuzen moet in navolging van Sluis een meldpunt voor distels krijgen.

06:05

Aan-Z werft extra mensen na klachten

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - Welzijnsinstelling Aan-Z die tal van zorgtaken voor de gemeente Terneuzen regelt, werft extra personeel om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

06:05

Biologische boeren; het blijft een beetje aanmodderen hier

Omroep Zeeland

Het aantal biologische landbouwbedrijven is de afgelopen jaren maar weinig gegroeid, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2011 telde Zeeland 48 biologische bedrijven, in 2017 waren dat er drie meer, 51. "Het blijft een beetje aanmodderen hier", zegt ZLTO-woordvoerder en biologische boer Alex van Hootegem.

06:05

Zeeland wordt wakker: spinselrups, knip in de weg en ontgassen

Omroep Zeeland

Goedemorgen. Het is woensdag 23 mei en dit is het nieuws in Zeeland.

06:05

Kinderen onwel in zwembad Koewacht

Omroep Zeeland

Hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar een zwembad aan de Eikenlaan in Koewacht. Er was een melding dat twee kinderen onwel waren geworden. Het vermoeden bestaat dat zij chloordampen hebben ingeademd. Een woordvoerster van de politie en de Veiligheidsregio Zeeland konden dat nog niet bevestigen.

23:05

Middelburg benoemt als eerste op Walcheren nieuw gemeentebestuur

PZC walcheren

MIDDELBURG - Middelburg heeft als eerste Walcherse gemeente een nieuw college van B en W. De gemeenteraad heeft gisteravond vier wethouders benoemd. Cees Lodder van de LPM is de enige nieuwkomer; Johan Aalberts (CDA), Chris Simons (VVD) en Chris Dekker (SGP) gaan verder met hun werk van de afgelopen vier jaar.

23:05

Kinderen worden onwel in zwembad Koewacht

PZC zeeuws-vlaanderen

KOEWACHT - Twee kinderen zijn dinsdag onwel geworden in een zwembad een de Eikenlaan in Koewacht. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

22:05

Manda Heddema wil nog wel dertig jaar door met Koperen Tuin in Goes

PZC bevelanden

GOES - Of ze misschien een lijstje kan aanleveren met haar favoriete boeken van de afgelopen dertig jaar. 'Ja, hoor!' Een paar dagen later volgt een mailtje. Het valt toch tegen. 'Het is bijna onbegonnen werk', schrijft Manda Heddema. 'Ik heb in die tijd ongeveer 3500 boeken gelezen. Ga daar maar eens uit kiezen.'

22:05

Inwoners niet blij met 'doorknippen' Langeweegje

Omroep Zeeland

Een 'knip' in Langeweegje moet er voor zorgen dat het buurtschap bij Kwadendamme geen doorgaande weg meer is voor vrachtwagens en toeristen. Het is een idee van de gemeente Borsele, de provincie Zeeland en waterschap Scheldestromen. Inwoners van Kwadendamme en Langeweegje mochten vanavond hun mening geven over de verkeerssituatie. En dat deden ze.

22:05

Di-Rect zegt optreden Vestrock af, Memphis Maniacs komen wél

PZC zeeuws-vlaanderen

HULST - Festival Vestrock moet het dit jaar helaas stellen zonder de Haagse rockband Di-Rect. De band WHITE heeft een streep door de hele tour gezet en speelt dus ook niet in Hulst.

22:05

Middelburger huilend bij hoger beroep mishandeling skatebaan

PZC walcheren

DEN BOSCH - Een 42-jarige Middelburger zat dinsdag huilend bij het gerechtshof in Den Bosch, waar hij in hoger beroep moest verklaren waarom hij een 16-jarige jongen had mishandeld. De man hoorde dezelfde strafeis als in november bij de rechtbank in Middelburg: twee jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk.

21:05

Grote zoekactie naar jongens bij Renesse

HV Zeeland

RENESSE - Op en rond het strand van Renesse is dinsdagavond een grote zoekactie gaande geweest naar twee vermiste 12-jarige jongens. De Duitse jongens zijn inmiddels terecht.

20:05

Twee jongens (12) korte tijd vermist op strand

PZC schouwen-duiveland

RENESSE - Op het strand bij Renesse werden dinsdagavond kort twee twaalfjarige jongens vermist.

20:05

Blauwe bak voor oud papier

PZC bevelanden

NOORD-BEVELAND - Inwoners van Colijnsplaat, Kortgene en Kamperland krijgen binnenkort een minicontainer voor het inzamelen van oud papier.

20:05

De springers van toen zijn de kijkers van nu

PZC schouwen-duiveland

WESTENSCHOUWEN - Geen achtertuin meer waar geen trampoline in staat en toch staan kinderen 's zomers nog in de rij om te mogen springen bij 'Jan Trampoline' in Westenschouwen. Dit jaar al vijftig jaar.

20:05

Kind gewond bij botsing met fietser

PZC bevelanden

GOES - Een kind is dinsdagavond rond zeven uur gewond geraakt toen het werd aangereden door een fietser op de Ambachtsherenlaan in Goes. Het kind liep daarbij mogelijk botbreuken op.

19:05

Ringrijden op Pinksterdrie weer in het teken van gezelligheid

PZC walcheren

KOUDEKERKE - Pinksterdrie is traditiegetrouw een dag van ringrijden. Oostkapelle, Koudekerke, Oost-Souburg en Nieuwland rijden dan hun dorpswedstrijden.

19:05

Raad Middelburg installeert nieuwe wethouders

PZC walcheren

MIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg komt dinsdagavond in een extra vergadering bijeen om de nieuwe wethouders officieel te installeren. Verslaggever Maurits Sep was aanwezig en twitterde live tijdens de bijeenkomst.

19:05

Meerdere auto's in Nieuw-Vossemeer vernield

PZC Tholen

NIEUW-VOSSEMEER - Verschillende auto-eigenaren in Nieuw-Vossemeer zijn in mei de dupe geworden van vandalisme.

19:05

Jonge haaien geboren op Neeltje Jans

PZC schouwen-duiveland

NEELTJE JANS - In het Blue Reef Aquarium Zeeland op Neeltje Jans zijn afgelopen zaterdag drie witpuntrifhaaitjes geboren.

18:05

Zwanenfamilie zorgt voor file in Zierikzee

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Tja, daar sta je dan op de N59 ineens stil. De oorzaak? Familie zwaan is op pad.

17:05

'Veiligheid Tholen niet ondermaats'

PZC Tholen

THOLEN - De veiligheid op Tholen is niet ondermaats, zoals de PVV op het eiland stelt. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de fractie. ,,Er zijn geen objectieve gegevens waaruit dat blijkt."

15:05

Kampioenstitel voor zeven turnsters

Ons Eiland Schouwen

Bij de open Bredase turnkampioenschappen tijdens het pinksterweekend hebben zeven turnsters van Delta Sport de kampioenstitel behaald en in totaal waren er 21 medailles.

14:05

Korte cursus Zhineng Qigong

Ons Eiland Schouwen

Op 23, 24 en 27 mei verzorgt Osmanthus in Burgh-Haamstede een korte cursus Zhineng Qigong. Zhineng Qigong is een meditatieve bewegingsvorm uit China die zorgt voor rust, ontspanning en energie.

14:05

Opruimen voor een schone Schelde

Ons Eiland Schouwen

Doe op zaterdag 26 mei mee met de opruimactie bij het strandje van de Schelphoek van 10.00 tot 12.00 uur, georganiseerd door het NME Schouwen-Duiveland.

14:05

Plompe Toren; historie in een notendop

Ons Eiland Schouwen

24 mei: Dag van het Nationaal Park: thema cultuurhistorie De Plompe Toren staat markant en statig op zijn plek.

14:05

Man rent weg na achtervolging Middelburg (video)

HV Zeeland

MIDDELBURG - De politie is dinsdagochtend in Middelburg-Zuid op zoek geweest naar een man die er vandoor ging na een achtervolging.

10:05

Mannen onder invloed alcohol en drugs

HV Zeeland

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Ellemeet en Kamperland personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

09:05

Politiehond bijt verdachte inbraak Bruinisse

HV Zeeland

BRUINISSE - De politie heeft vannacht na een melding van een inbraak in Bruinisse een 44-jarige man uit Melissant aangehouden. De man werd bij zijn arrestatie gebeten door een politiehond.

09:05

Suffe Tutten ontvangen Franca Treur tijdens boekenruil

De Bevelander

Wil je genoeg te lezen hebben tijdens bijvoorbeeld je vakantie, of tijdens de lange zomeravonden? Komt naar de boekenruil van de Suffe Tutten op donderdag 24 mei.

08:05

Het Oosterscheldegevoel van

De Faam

Peinzend loopt Ria Geluk richting de Oosterschelde. De harde ondergrond knispert onder haar voeten. Een venijnige oostenwind teistert mens en dier. Het duurt dan ook niet lang of de aangename warmte van De Heerenkeet wordt opgezocht.

09:05

Concert projectkoor Walcheren 4Freedom!

De Bevelander

Het projectkoor wil mensen uitdagen om mee te bouwen aan een betere en meer rechtvaardige wereld. Ruim 70 zangers en zangeressen zingen samen in een gevarieerd concertprogramma, geïnspireerd op de Four Freedoms.

20:05

Passie voor Peeland van Ronnie Verrijzer

De Bevelander

Hij woont vanaf 1992 in de mooiste straat van Colijnsplaat, de Voorstraat, Ronnie Verrijzer. 'Mijn vrouw en ik zijn hier komen wonen puur om het feit dat het huis in de Voorstraat staat."

12:05

'We hebben hier zo'n honderd stranden'

De Bevelander

Victor was student op de Hogeschool Zeeland, toen hij de kans kreeg om een semester aan de universiteit in het Amerikaanse Texas te studeren. Sindsdien heeft hij in praktisch alle delen van de wereld gewoond en gewerkt, variërend van de Cariben tot China en Australië.

09:05

'We hebben hier zo'n honderd stranden'

De Faam

Victor was student op de Hogeschool Zeeland, toen hij de kans kreeg om een semester aan de universiteit in het Amerikaanse Texas te studeren. Sindsdien heeft hij in praktisch alle delen van de wereld gewoond en gewerkt, variërend van de Cariben tot China en Australië.

08:05

Manden maken en potten bakken op Folkloristische markt

De Faam

Zaterdag 19 mei verzorgt de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) haar eerste folkloristische markt in Vlissingen. Deze wordt gehouden in de Lange Zelke onder de overkapping. De ondernemers hebben dit jaar meerdere beoefenaars van oude ambachten uitgenodigd om hun vaardigheden aan het publiek te tonen.

14:05