Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 15 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Binnenland Brand in juwelierszaak in Almere, 40 omwonenden geëvacueerd

ALMERE (ANP) - In een juwelierszaak in de Bottelaarpassage in Almere-Stad heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Bovenliggende woningen werden ontruimd en ongeveer veertig mensen moesten hun onderkomens verlaten, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

1 uur geleden
Binnenland Jumbo stopt met stunten met vers vlees

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo stopt met alle 'van voor'-aanbiedingen van vers vlees. De winkel heeft het nog maar net besloten, maar hoopt dat de afprijzingen eind mei verleden tijd zijn. De stap geldt voor al het verse rund- varkens- en kippenvlees in Nederland, in alle vestigingen en online.

1 uur geleden
Sport Shorttracksters Velzeboer en Schulting jagen in Ahoy op WK-goud

ROTTERDAM (ANP) - Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting verdedigen bij de WK shorttrack in Ahoy in Rotterdam de wereldtitels op de individuele afstanden. Eerst moeten ze zich op vrijdag zien te plaatsen voor de finaleronden op zaterdag en zondag. Ook op de teamonderdelen wil de shorttrackploeg van bondscoach Niels Kerstholt meedoen om de titels.

2 uur geleden
Buitenland Russische verkiezingen niet spannend, wel kans op protest

MOSKOU (ANP) - Dat Vladimir Poetin de Russische presidentsverkiezingen gaat winnen staat al vast. Toch kan dit een spannend moment zijn voor het Kremlin. De verkiezingen, die van vrijdag tot en met zondag plaatsvinden, bieden de Russen een kans om hun onvrede te uiten en te protesteren.

2 uur geleden
Binnenland Uitspraak in zaak over faciliteren moord advocaat Wiersum

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen onder anderen Anouar T., neef van Ridouan Taghi. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum op 18 september 2019. Er is een gevangenisstraf van 26 jaar en 8 maanden tegen hem geëist. Dit is de maximaal mogelijke strafeis voor de feiten waar de 30-jarige T. van verdacht wordt. Daarnaast wil het Openbaar Ministerie dat T. ook nog ruim een jaar dat nog openstond van een eerdere straf uitzit.

2 uur geleden
Binnenland Koningspaar en prinses Beatrix aan de slag tijdens NLdoet

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima steken vrijdag de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het koningspaar helpt in de keuken bij een high tea voor kwetsbare buurtbewoners.

2 uur geleden
Buitenland Ook vader van schutter Amerikaanse school veroordeeld

LANSING (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten is nu ook de vader veroordeeld van een tiener die in 2021 vier klasgenoten doodschoot op een school bij Detroit. Een jury oordeelde dat de man schuldig is aan onvrijwillige doodslag omdat hij en zijn echtgenote hun zoon een wapen gaven en zijn gewelddadige gedrag negeerden. Eerder werd ook de moeder veroordeeld.

3 uur geleden
Buitenland Tientallen doden bij verschillende aanvallen hulpbedeling Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Twee Israëlische aanvallen op locaties waar humanitaire hulp werd verdeeld hebben donderdag aan minstens 29 Palestijnen het leven gekost, meldt het ministerie van Volksgezondheid in Gaza.

5 uur geleden
Binnenland Den Haag wil dat OVV rellen Eritreeërs onderzoekt

DEN HAAG (ANP) - Als het aan de gemeenteraad in Den Haag ligt, gaat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek doen naar de rellen rond een Eritrees feest vorige maand. Een motie daarover kreeg donderdagavond een ruime meerderheid in de raad.

5 uur geleden
Financieel Nederland is Europees kampioen thuiswerken

DEN HAAG (ANP) - Ruim 5 miljoen mensen hebben vorig jaar soms of meestal thuisgewerkt, wat neerkomt op 52 procent van alle werkenden in Nederland. In geen enkel ander land binnen de Europese Unie is dat percentage zo hoog. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

5 uur geleden
Binnenland Broedseizoen begint, natuurclubs houden gezamenlijke actie

AMERSFOORT (ANP) - Het broedseizoen is begonnen. Dat is een cruciale periode voor de natuur, zeggen Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Staatsbosbeheer. Daarom vragen ze bezoekers met de speciale campagne 'de Kraamkamer van de Natuur' om de regels in natuurgebieden te respecteren.

5 uur geleden
Voetbal Nederlaag niet enige probleem voor Ajax-trainer Van 't Schip

BIRMINGHAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip moet afwachten wat de gevolgen zijn van afstraffing (4-0) die Ajax kreeg van Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. Niet alleen is het Europese avontuur klaar, de trainer heeft verdedigend een en ander op te lossen voor de uitwedstrijd tegen Sparta in de Eredivisie van zondag.

5 uur geleden

Sport

Sport Swiatek tegen Kostjoek in halve finales Indian Wells

INDIAN WELLS (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek en de Oekraïense Marta Kostjoek treffen elkaar in de halve finales van het toernooi van Indian Wells. Swiatek, de nummer 1 van de wereld, zag in haar kwartfinale de Deense Caroline Wozniacki door een voetblessure opgeven. De Poolse stond op dat moment voor met 6-4 en 1-0.

7 uur geleden
Sport Russen gaan Spelen niet boycotten volgens sportbaas Pozdniakov

GENÈVE (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan de Olympische Spelen van Parijs deze zomer te boycotten, ondanks alle restricties voor Russische atleten. Dat heeft Stanislav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité, gezegd. Hij bekritiseerde de voorwaarden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voor de deelname van Russen wel opnieuw.

15 uur geleden
Sport Wielrenner Van den Berg moet rust nemen na flauwvallen op fiets

PARIJS (ANP) - Wielrenner Lars van den Berg moet zeker drie maanden rust houden nadat hij eind vorige maand even buiten bewustzijn was geraakt tijdens de Faun-Ardèche Classic. In een korte mededeling via zijn ploeg Groupama-FDJ laat de 25-jarige Nederlander weten dat hij zich goed voelt. "Ik moet nu gewoon even geduld hebben en mijn rust pakken."

15 uur geleden

Gezond

Gezond Uitbraak mazelen in Eindhoven en omgeving, 15 besmettingen gemeld

EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven en omgeving is een uitbraak van mazelen gaande. De GGD heeft meldingen gekregen over veertien kinderen van gemiddeld 5 jaar oud en één volwassene die de zeer besmettelijke ziekte hebben opgelopen. Ze waren allemaal ongevaccineerd, meldt de gezondheidsdienst.

13 uur geleden
Gezond D66-Kamerlid Podt uit kritiek op houding KNMG over voltooid leven

DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Anne-Marijke Podt vindt dat artsenfederatie KNMG geen constructieve bijdrage levert aan het debat over een zelfgekozen levenseinde, met de kritiek op haar initiatiefwetsvoorstel. Ze haalt stevig uit naar de federatie.

16 uur geleden
Gezond Zorginstituut wil oefentherapie bij ernstige reuma in basispakket

DEN HAAG (ANP) - Zorginstituut Nederland adviseert om het basispakket van de zorgverzekering uit te breiden met langdurige oefentherapie voor patiënten met ernstige reumatoïde artritis (RA). De overheidsinstelling speelt een belangrijke rol bij de samenstelling van het basispakket. Haar adviezen aan de minister van Volksgezondheid wegen zwaar.

18 uur geleden
Gezond Artsen blijven tegen voorstel voor euthanasie bij voltooid leven

DEN HAAG (ANP) - Artsen zijn nog altijd tegen een voorstel om euthanasie mogelijk te maken voor mensen die vinden dat hun leven is voltooid. Volgens artsenfederatie KNMG zijn er risico's voor mensen in een kwetsbare positie.

18 uur geleden

Voetbal

Voetbal Henderson ziet alles misgaan bij Ajax op 'zware avond'

BIRMINGHAM (ANP) - Aanvoerder Jordan Henderson sprak een aantal keren van een "zware avond". De aanvoerder van Ajax was met zijn ploeg bij Aston Villa zoek gespeeld en de 4-0-nederlaag betekende het einde van de Europese campagne van Ajax in de Conference League. "Ik dacht in de eerste helft echt nog dat we hier konden winnen, maar na de 2-0 en vervolgens de rode kaart (voor Sivert Mannsverk) ging alles mis", vertelde Henderson bij Veronica.

5 uur geleden
Voetbal Ajax klaar in Conference League na kansloos verlies bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken in de Conference League. Aston Villa was in Birmingham met 4-0 veel te sterk voor de ploeg van trainer John van 't Schip. Het eerste duel tussen beide teams was vorige week in Amsterdam in 0-0 geëindigd.

7 uur geleden
Voetbal Voetbalsters Feyenoord schakelen bekerhouder FC Twente uit

ROTTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Feyenoord hebben in de kwartfinales bekerhouder FC Twente uitgeschakeld. De ploeg van trainer Jessica Torny won op Varkenoord met 3-0 van de formatie uit Enschede, die ook koploper is in de Eredivisie.

8 uur geleden
Voetbal Kudus met West Ham United naar laatste acht Europa League

PRAAG (ANP) - West Ham United heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De winnaar van de Conference League van het vorige seizoen won op eigen veld met 5-0 van Freiburg, dat het eerst duel in Duitsland nog met 1-0 had gewonnen. Oud-Ajacied Mohammed Kudus scoorde tweemaal voor de ploeg uit Londen.

9 uur geleden

Technologie

Technologie Hoop op coronaprik voor mensen met zwak afweersysteem

LEIDEN (ANP) - Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben hoop gekregen op een coronavaccin dat beter geschikt is voor mensen met een verzwakt immuunsysteem. Die hebben minder baat bij de huidige coronavaccins, die vooral de aanmaak van antistoffen stimuleren. De wetenschappers zijn daarom bezig een ander vaccin te ontwikkelen, dat de aanmaak van bepaalde afweercellen extra bevordert. Bij muizen werkt het al goed, zo is nu vastgesteld.

1 jaar geleden
Technologie Prijs voor 'watermaker' Ap Verheggen

NIEUWERSLUIS (ANP) - Uitvinder Ap Verheggen krijgt de Over Hoop Prijs 2021 (25.000 euro) voor de SunGlacier, een apparaat dat waterdamp uit de buitenlucht condenseert en zo water oplevert op een plek waar dat niet lijkt te zijn. De vinding werd eerder gepresenteerd op de World Expo in Dubai. De koning en de koningin bezochten de installatie daar al en hadden zelfs een paraplu nodig. De SunGlacier leverde er 1200 liter water per dag op, dat als een regen naar beneden kwam. Buiten was het snikheet en gortdroog.

1 jaar geleden
Technologie HAPSS: eerste passagierstoestel in 2028 op waterstof naar Londen

DEN HAAG (ANP) - Vanaf 2028 moet het mogelijk zijn om met een middelgroot passagiersvliegtuig met tot tachtig zitplaatsen op waterstof van Amsterdam over de Noordzee naar Londen te vliegen. Een grote Nederlandse samenwerking bouwt momenteel een waterstofsysteem dat in bestaande vliegtuigen kan worden ingebouwd. Aan het initiatief doen verschillende bedrijven en instanties van eigen bodem mee.

1 jaar geleden
Technologie Bevingen en tsunami's gezien op sterren

GRONINGEN (ANP) - Niet alleen op de aarde komen bevingen voor, dat kan ook op sterren gebeuren. En soms zijn die 'sterbevingen' zo hevig dat er een soort tsunami ontstaat van het materiaal waar de ster van gemaakt is. Dat is een van de ontdekkingen die is gedaan met de Europese ruimtetelescoop Gaia.

1 jaar geleden