Omroep Zeeland

'Fusies moeten Zeeuws vrouwenvoetbal redden'

Gisteren 22:00

Terwijl de meiden van FC Dauwendaele buiten aan het trainen waren, hield hun coach in de kantine een toespraak voor Walcherse voetbalverenigingen met een afdeling voor vrouwen. Door het gebrek aan speelsters is het volgens Adri Franke noodzakelijk om te fuseren.

Schouwen beperkt uitbreiding recreatie kustzone toch tot afspraken in Zeeuwse Kustvisie

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - ,,De aanval op de Zeeuwse Kustvisie is afgeslagen.” Zo typeert consulent Margo van der Meulen van de Stichting Duinbehoud de beleidswijziging van de gemeente Schouwen-Duiveland voor uitbreiding van recreatie-eenheden.

Gisteren 21:51

Schouwse enquêtecommissie wil onderste steen boven in aantal slepende kwesties

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Een gemeentelijke enquêtecommissie gaat een aantal oude dossiers op het gebied van recreatie en ruimtelijke ordening nog eens kritisch tegen het licht houden. De indruk bestaat dat diverse plannen door voorgaande colleges niet zijn uitgevoerd zoals de gemeenteraad voor ogen stond.

Gisteren 21:25

Veel verwarring en onrust over huisvesting arbeidsmigranten in Vlissingse gemeenteraad

PZC walcheren

VLISSINGEN - De fracties in de Vlissingse gemeenteraad verschillen sterk van mening over de meest ideale manier om het groeiend aantal arbeidsmigranten in Vlissingen te huisvesten.

Gisteren 21:20

Trainer Yaqoobi weg bij Groene Ster Vlissingen

Omroep Zeeland

Samir Yaqoobi gaat weg bij Groene Ster Vlissingen. De trainer uit Rotterdam heeft besloten om de eredivisionist na twee seizoenen te verlaten. Groene Ster gaat op zoek naar een opvolger.

Gisteren 21:12

Mannen dumpen afvalzakken met vijftig broden in watergang

Omroep Zeeland

De politie is op zoek naar twee mannen die woensdagavond plastic zakken met afval hebben gedumpt in de watergang langs de Elvis Presleylaan in Goes.

Gisteren 20:56

Mannen gooien plastic tassen vol afval in Goese watergang

PZC bevelanden

GOES - De politie onderzoekt een afvaldumpingszaak in Goes. Woensdagavond hebben twee mannen diverse plastic zakken met onder meer vijftig broden in de watergang langs de Elvis Presleylaan gedumpt.

Gisteren 20:46

Langere proef Red de Patrijs nodig

PZC schouwen-duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Het interregionale EU-project Red de Patrijs op Schouwen wordt mogelijk verlengd. Het Zeeuwse Landschap wil na 2020, als de vierjarige proef eindigt, nog twee seizoenen het herstel van de akkervogel volgen. De natuurorganisatie bereidt momenteel een aanvraag voor een nieuwe EU-subsidie voor.

Gisteren 20:46

Onderzoek naar afvaldumping in Goes

HV Zeeland

GOES - Bij de Elvis Presleylaan in Goes hebben twee mannen woensdagavond diverse plastic zakken met afval gedumpt in een watergang. De politie is een onderzoek gestart.

Gisteren 20:45

Rechtszaak mensensmokkel uitgesteld

HV Zeeland

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 48-jarige Albanees G. H. die wordt verdacht van mensensmokkel geschorst uit zijn voorlopige hechtenis. De man, volgens zijn raadsman 'een domme sukkel die zich heeft laten gebruiken', zit inmiddels zeven maanden vast.

Gisteren 20:42

Pas bevallen vrouw doet deur open voor politieagenten die op dat moment te hulp willen schieten

Omroep Zeeland

Een vrouw uit Vlissingen verraste vorige week politieagenten die net ná de bevalling aan haar deur stonden. De agenten waren opgeroepen om de vrouw, die tijdens de bevalling alleen thuis was, te hulp te schieten. Op het moment dat de politie de deur wilde forceren, deed de kersverse moeder open, mét haar pasgeboren baby in haar armen.

Gisteren 20:41

Vrijspraak: Inrijden op brandweer niet bewezen

HV Zeeland

MIDDELBURG - De 61-jarige H. van I. uit Rilland, tegen wie twaalf maanden cel was geëist voor een poging toebrengen lichamelijk letsel en bedreiging van brandweerlieden, is daarvan donderdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.

Gisteren 20:37

Vlissingse bevalt alleen in huis, maar doet deur zelf open op moment dat agenten die willen inbeuken

PZC walcheren

VLISSINGEN - Een vrouw in barensnood heeft Vlissingse agenten vorige week versteld doen staan. Net op het moment dat zij de deur wilden inbeuken, deed de kersverse moeder zelf open met de net geboren baby in haar armen.

Gisteren 20:12

Scootmobielen opladen in het woonzorgcentrum in Oosterland

PZC schouwen-duiveland

OOSTERLAND - Oosterland krijgt 26 nieuwe woningen én een aparte ruimte voor het opladen van scootmobielen. Dat bleek vanavond in dorpshuis Oosterhof, waar de nieuwbouwplannen in het dorp werden gepresenteerd. Tientallen mensen kwamen daar op af.

Gisteren 19:58

Stichting Oorlogsjaren wil ook in Vlissingen spectaculair jubileumprogramma 75 jaar bevrijding

PZC walcheren

VLISSINGEN - Historische vliegtuigen van de Royal Air Force die boven Vlissingen een show geven, zou Jaap Ventevogel dit najaar graag zien. Maar of die droom wel of niet in vervulling gaat, de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen maakt van het huidige herdenkingsjaar - 75 jaar na de bevrijding van Walcheren - een spektakel.

Gisteren 18:19

Meer variatie in Sloebos

PZC bevelanden

‘s-HEERENHOEK - De nieuwe boompjes zijn geplant, maar de paden en hekken moeten nog worden aangepakt. Met de komst van de nieuwe aannemer BTL krijgt het Sloebos bij 's-Heerenhoek, Nieuwdorp, Borsele en Lewedorp een impuls.

Gisteren 18:13

Nieuwe videoclip singer-songwriter Anne van Damme

PZC zeeuws-vlaanderen

HULST - De uit Hulst afkomstige singer-songwriter Anne van Damme presenteert binnenkort de videoclip bij haar nummer Make me Rise. Op zaterdag 30 maart, om 12.00 uur stipt zal haar nieuwste video op YouTube verschijnen.

Gisteren 17:49

Kohnstammschool in Goes heeft nog liever vandaag dan morgen een tiny forest

PZC bevelanden

GOES - Laat dat minibos maar komen! Als het aan directeur Wim Boddaert van de Kohnstammschool in Goes ligt, gaan de bomen liever nog vandaag dan morgen de grond in.

Gisteren 17:43

Wie wil eten en drinken in de binnenstad van Goes heeft steeds meer keuze

PZC bevelanden

GOES - Wie in de Goese binnenstad iets wil eten of drinken, heeft steeds meer keuze. De nieuwe horecazaken schieten als paddenstoelen uit de grond.

Gisteren 17:30

Column Hanneke Marcelis: 'Centerparcs'

Internetbode

Er zijn van die activiteiten die zo kneuterig en burgerlijk zijn, dat je er als 25-jarige niet aan hoort te denken. Want wie jong is, heeft de tijd en energie om de wereld rond te reizen. Om de Machu Picchu te beklimmen. Door de Grand Canyon te hiken. Tokio te ontdekken. Want als je Instagram mag geloven, ligt dat allemaal binnen handbereik. En dan moet je dus nog niet met een trolley naar de huishoudbeurs willen gaan. Op je vrije avonden deelnemen aan een cursus bloemschikken. Of je weekend doorbrengen in een huisje op Centerparcs. Nou zijn die eerste twee dingen me (nog) niet overkomen. Maar dat laatste? Dat is precies wat ik afgelopen weekend heb gedaan. Die kneuterigheid van een weekendje Centerparcs begint al bij de planning. Want waar je voor een spannende reis alle blogs en websites afstruint om de meest toffe activiteiten en highlights te verzamelen, hoef je bij Centerparcs geen seconde over de planning na te denken. Je hoeft simpelweg alleen maar tegen iemand te zeggen dat je naar Centerparcs gaat. En dan lepelt diegene in één adem je volledige agenda op. 'Oh je gaat naar Centerparcs? Leuk. Dat wordt gourmetten. En zwemmen bij Aqua Mundo. Er is vast ook een bowlingbaan op het park? Lekker wandelen, monopoly spelen, en midgetgolven zeker?' Ja. Precies dat, inderdaad. Het was een weekend lang met acht man op elkaars lip zitten. In zo'n huisje dat is ingericht in 1990. En waarbij je bij het neerploffen op het bed onmiddellijk heimwee krijgt naar de luxe boxspring die je thuis hebt staan. En we maakten ieder cliché waar. Ik lag uren in het zwembad. Propte me vol bij het gourmetten. Veroverde een gedeelde eerste plaats met midgetgolven. En verloor kansloos bij het bowlen. Het was niet spannend, het was niet avontuurlijk en het was zeker niet Instagram-waardig. Maar eerlijk? Het is lang geleden dat ik zo zorgeloos heb genoten. En ik ga heus nog wel een keer naar de Grand Canyon toe. Misschien zie ik de Machu Piccu nog wel. Of kies ik ervoor om die ellenlange vlucht naar Tokio te maken. Maar als ik volgende week weer de kans krijg om weer een weekend in zo'n kneuterig huisje te zitten? Dan twijfel ik geen moment. Die burgerlijke Nederlanders zijn zo gek nog niet, met hun Centerparcs.[l]

Gisteren 16:45

Hip en kneuterig blijvertje aan de Terneuzense kust

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - Foodjutters, het pop-up strandtentje dat in het zomerseizoen 2017 al aan de Terneuzense Scheldeboulevard stond komt terug, als blijvertje. Groter, luxer maar nog steeds lekker kneuterig.

Gisteren 16:25

Actievoerder tegen hardrijden ziet auto uit de bocht vliegen. Ik dacht nog: ‘Dat gaat mis! Dat gaat mis!’

PZC zeeuws-vlaanderen

DRIEWEGEN - Tom Tuijl uit Driewegen voerde zondag nog samen met buurtbewoners actie tegen hardrijden. Drie dagen later zag hij al weer een laagvlieger uit de bocht vliegen. ,,Die jongens hadden echt een engeltje op hun schouder.”

Gisteren 16:06

Keltische muziek in Baarland

De Bevelander

Op uitnodiging van de Stichting Maartenskerk speelt Windbroke op 13 april vanaf 20.00 uur een avondvullend concert in de Maartenskerk, Slotstraat 3 te Baarland.

Gisteren 14:21

Baangarantie voor personeel Porthos moet onrust over einde zorgloket wegnemen

PZC walcheren

MIDDELBURG - Het einde van zorgloket Porthos komt in zicht. Maar, benadrukken de Walcherse gemeenten, de zorg voor mensen die hulp nodig hebben gaat door en de medewerkers krijgen allemaal een nieuwe baan.

Gisteren 13:07

't Vogelnest in Hengstdijk is een gezonde school

PZC zeeuws-vlaanderen

HENGSTDIJK – Basisschool ‘t Vogelnest heeft donderdag het vignet Gezonde School behaald. Wethouder en oud-leerling Jean–Paul Hageman onthulde samen met de leerlingen Lars en Brody het bijbehorende logo.

Gisteren 13:01

Gaslek Azaleaweg Burgh-Haamstede

HV Zeeland

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer van Burgh-Haamstede is kort na het middaguur uitgerukt voor een melding van een gaslek.

Gisteren 12:40

Partij voor Zeeland is de grootste na waterschapsverkiezingen

Internetbode

MIDDELBURG - De Partij voor Zeeland heeft de meeste stemmen gehad bij de verkiezingen voor Waterschap Scheldestromen. Ze kreeg 26.057 stemmen en bleef daarmee het CDA met 25.599 stemmen en SGP met 21.046 stemmen voor. De Partij voor Zeeland stijgt door de winst van drie naar vier zetels in de algemene vergadering, net zoveel als het CDA er had en heeft. Opkomst De SGP krijgt er drie. Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, VVD, PvdA, Water Natuurlijk en 50Plus hebben straks elk twee zetels en de ChristenUnie en Algemene Waterschapspartij één. Het opkomstpercentage was 54,6 procent, tegenover 48,1 procent vier jaar geleden. “Ik ben ontzettend tevreden met dit opkomstpercentage. Dit is niet alleen het resultaat van gecombineerde verkiezingen, maar ook van een positieve publiciteitscampagne en uitgebreide aandacht voor het waterschapswerk”, zegt dijkgraaf Toine Poppelaars. Geborgd Van de dertig zetels in de algemene vergadering zijn er zeven geborgd voor belangenorganisaties. Deze gaan naar Philipp Keller, Lenno Vermaas en Co Schot (allen van de Kamer van Koophandel), Ad van Hees van de vereniging van Bos- en Natuureigenaren en Luc Mangnus, Gilles Klompe en Wim van Gorsele van de ZLTO.

Gisteren 12:35

Digicafé Westkapelle

De Faam

Donderdag 21 maart om 13.30 uur is er tot 15:00 uur een digicafé in het Polderhuis.

Gisteren 12:30

Gratis rondvaarten in havens van Vlissingen en Borsele

Internetbode

VLISSINGEN - North Sea Port komt met gratis rondvaarten in de havens van de gemeenten Vlissingen en Borsele. Tijdens de rondvaarten zien bezoekers het hele havengebied. Sinds februari vinden deze rondvaarten al plaats van Gent naar Terneuzen en andersom. Het passagiersschip Denick II vertrekt bij het station van Vlissingen. Daarna vaart het door de sluis de Westerschelde op richting de Sloehaven waar het in de havens en dokken vaart. De passagiers zien de bedrijven, kades met kranen, goederenloodsen en het lossen en laden van zee- en binnenvaartschepen. Inschrijven Inschrijven is verplicht kan via de website van North Sea Port. Vanaf elf man moet je je als groep inschrijven. Er zijn de komende maanden veertien rondvaarten. Elke keer is er plaats voor 249 passagiers, dus bijna 3500 in totaal. Zaterdag De rondvaarten vinden plaats in april, mei en juni op de eerste zaterdag van de maand plaats. In juli en augustus zijn er elke vrijdag rondvaarten. In september en oktober zijn ze weer op de eerste zaterdag van de maand. Het inschepen vindt om 12.45 uur plaats. Het schip keert steeds tussen 15.30 uur en 16.00 uur terug.

Gisteren 12:15

Leo Hannewijk wil elk hoekje van Oostkerk leren kennen

Internetbode

MIDDELBURG - Leo Hannewijk timmert hard aan de weg met de Oostkerk in Middelburg. De kalender met evenementen is goed gevuld, tientallen vrijwilligers hebben zich aangemeld, de stichting heeft een ANBI-status, er staan 150 nieuwe stoelen in de kerk en er zijn meer dan voldoende plannen om van het monument een mooi, nieuw cultuurpodium te maken. In de kerkbanken blijkt dat Leo Hannewijk zich goed heeft ingelezen. “Hier zaten vroeger de notabelen, apart van de rest van het volk in het midden van de kerk. Ze hadden ook een aparte ingang, hierachter”, wijst hij naar de muur waar ooit een aparte deur voor de mensen met aanzien heeft gezeten. “Ze kwamen aanrijden met paard en wagen, liepen een trapje op en namen plaats. Zo hoefden ze zich niet te bemoeien met de anderen.” Benefiet Op de banken waar de notabelen vroeger zaten, kan cultuurminnend Middelburg plaatsnemen tijdens de concerten, lezingen en andere evenementen. Ze kunnen ook zitten op één van de 150 nieuwe stoelen, die stichting De Oostkerk heeft gekocht. Voor de overige 125 gaat ze sparen. De kerk kon de stoelen én een nieuwe geluidsinstallatie aanschaffen dankzij sponsoren, donaties van Middelburgers en de opbrengst van benefietconcerten van Bløf en Racoon, die in april en mei plaatsvinden. Boegbeeld Hannewijk merkt dat de steun voor en betrokkenheid bij de Oostkerk groot is. “Als ik naar de kerk fiets ben ik soms een uur onderweg. Heel veel mensen spreken me aan en zeggen dat ze het geweldig vinden wat we doen. Dat is enorm leuk.” Zelf geniet het voormalige boegbeeld van Film by the Sea ook met volle teugen van zijn nieuwe baan. “Het gebouw is grandioos. Fantastisch hoe ze het in die tijd zo hebben kunnen maken. Ik heb het te druk om te mijmeren, maar elke keer als ik binnen stap, geniet ik met volle teugen. De ochtend na een concert sta ik hier fluitend te stofzuigen. Dat wil ik voorlopig blijven doen, want ik wil elk hoekje van de kerk leren kennen.” Ligconcert Het gebouw heeft als rijksmonument tal van beperkingen, maar ook zijn voordelen. Het maakt indruk op artiesten, merkt Hannewijk. Zo waren Bløf en Racoon in voor een benefietconcert en was het voor zangeres Trijntje Oosterhuis de reden om, samen met haar vader Huub Oosterhuis, te komen op 12 mei. Eunaudi Andere grote namen die binnenkort optreden in de kerk zijn Dutch Baroque, die vrijdag 29 maart de Matthäus Passion uitvoert, schrijfster Franca Treur, harpiste Lavinia Meijer, gitarist Eric Vaarzon Morel en pianist Jeroen van Veen, die op 4 en 5 mei twee ligconcerten geeft met muziek van de populaire Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Bezoekers kunnen liggend op een matje, in het midden van de kerk, genieten van de muziek. Deze ligplaatsen zijn op 4 mei uitverkocht. Op 5 mei is er om 15.30 uur een tweede concert en op 25 mei speelt pianiste Iris Hond werken van dezelfde componist. “Dat is bijzonder, want ze geeft maar enkele concerten.” Baken Eeuwen geleden was de Oostkerk een iconisch baken in Middelburg. “Over vijf jaar hoop ik dat dit een cultureel baken is voor de stad en Zeeland. De omgeving leent zich daar ook goed voor met de Zeeuwse Concertzaal, het minitheater en de stadsschouwburg in de directe omgeving.” Met de Zeeuwse Concertzaal, waar Hannewijk ook deel uitmaakt van het team, wordt al samengewerkt. Naast alle culturele evenementen komen er ook rondleidingen in de Oostkerk, mede dankzij de hulp van vijftig vrijwilligers. In de meivakantie en in de zomermaanden is de kerk ruim geopend voor rondleidingen. “Weinig mensen zijn boven geweest waar je de prachtige dakconstructie kunt zien en een prachtig uitzicht hebt over Middelburg.” Het programma staat op https://deoostkerk.nl.

Gisteren 11:34

Meet en Greet met Jeugdfonds Zeeland

De Faam

In Zeeland groeien zo'n 6000 kinderen in armoede op. Kinderen die ook graag op voetbal of muziekles willen.

Gisteren 7:40

Terugkijken én vooruitblikken

Ons Eiland Schouwen

Aanstaande zaterdag vanaf 11.00 uur kun je ze tegenkomen door heel Zierikzee: groepjes mensen die verbaasd omhoog staren naar een gevel en luisteren naar het bijbehorende verhaal.

Gisteren 7:13

Schaak Zierikzee

Ons Eiland Schouwen

Kees van den Nieuwendijk deed goede zaken in de Zierikzeese Schaakcompetitie door van zijn direct concurrent Martin Krijger te winnen. Hij passeerde daarmee Sjaak Spiegels die tegen Marnix den Boer moest berusten in remise. Den Boer kreeg door dit resultaat aansluiting bij de kopgroep. Het achttal van Zierikzee en Scherpenisse verloor nipt bij het Zeeuws Vlaamse ScheldeSchaak en moet zich nog flink inspannen om niet te degraderen.

20 Mar 11:31

Middelburgse zet zich in voor de strijd tegen armoede

De Faam

Lisa Muller uit Middelburg is geselecteerd als Jeugdambassadeur voor de campagneorganisatie ONE in 2019. Zij zet zich actief in voor de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziektes.

20 Mar 7:33

.

De Bevelander

.

20 Mar 7:00

.

De Faam

.

20 Mar 7:00

Kamermuziekfestival in de Ridderzaal

Ons Eiland Schouwen

Natuurmonumenten verzorgt op zaterdag 6 april een kamermuziekfestival in de Ridderzaal van Slot Haamstede. Liefhebbers van klassieke muziek krijgen zo een unieke gelegenheid om de Ridderzaal te bezoeken in combinatie met een prachtig kamermuziekconcert.

19 Mar 17:26

Oefening wegtunnel incidenten

Veiligheidsregio Zeeland

Februari 2019 stond in het teken van het realistisch oefenen voor tunnelincidenten. De blusgroepen, betrokken bij de eerste uitruk naar Westerschelde- en Sluiskiltunnel, vertrokken naar trainingscentrum IFA in Balsthal, Zwitserland.

19 Mar 14:51

Voorlichtingsavond voor diabetespatiënten

De Bevelander

Wat kan Hyperbare Zuurstoftherapie voor u betekenen bij een Diabetische Voetwond? U hoort het op de voorlichtingsavond op donderdag 4 april vanaf 19.30 uur in het Medisch Centrum Goes, van Dusseldorpstraat 24, Goes.

19 Mar 13:04

Op weg naar een samenwerkingscollege

De Bevelander

Op weg naar een samenwerkingscollege CIOS Zuidwest-Nederland voor opleidingen Sport en Bewegen

19 Mar 8:28