Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new WeitjeRock dit jaar tweedaags festival

IJZENDIJKE - Niet één, maar twee dagen festival in de IJzendijkse polder dit jaar: WeitjeRock breidt uit naar de vrijdag 24 juli, naast de reeds aangekondigde zaterdag 25 juli. Dat maakte de organisatie vanavond bekend.

9 minuten geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Belastingaanslag van Sabewa Zeeland komt eraan

TERNEUZEN - Volgende week vallen de belastingaanslagen van Sabewa Zeeland in de bus. Dat geldt voor de inwoners van de gemeenten Borsele, Hulst, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new 'Dat EK veldrijden haal ik nog wel naar Hulst met de provincie'

Wethouder Jean-Paul Hageman is ervan overtuigd dat het Europees kampioenschap veldrijden in de toekomst in Hulst wordt gehouden. "Dat EK haal ik nog wel binnen met de provincie." Hageman is dé aanjager van de Vestingcross, die in vier jaar tijd uitgegroeid is tot één van de grootste Zeeuwse sportevenementen.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Deze bedreigde diersoort komt voor in Polen, Rusland en... in Tholen!

Tot aan de Eerste Wereldoorlog leefden ze in het wild in Europa, ook in Nederland. Maar omdat er op ze werd gejaagd, stierven ze uit. Slechts een handjevol dieren die in dierentuinen leefden, bleef over. Inmiddels zijn er weer zo'n 7000 en vanaf vandaag zijn ze ook op Tholen te zien: Wisenten.

1 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new De Cornelia wordt Zierik7, vanwege de zeven vleugels en om het geluk

ZIERIKZEE - De Cornelia gaat Zierik7 heten. Maandag sloeg Allévo-bestuurder Ineke Dekker de eerste paal van de nieuwbouw aan de Emil Sandströmweg in Zierikzee. ,,Dit markeert een mooi moment. Alle voorbereidingen zijn achter de rug. Het gaat nu echt beginnen.”

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Krokussen brengen Nisse in lentesferen

NISSE - Aan lentekriebels hebben ze in Nisse geen gebrek. Honderden bloeiende krokussen brengen het Dorpsplein in voorjaarssferen.

2 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Vroeg of niet, bij warm en vochtig weer gaan de padden in Philippine op pad

MAURITSFORT - Willie Ekkenbus uit Philippine keek zondag op van de vangst. Niet minder dan 112 padden en kikkers in de emmers. De padden hebben het nu al op de heupen? Is de natuur van slag?

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new 'House of Cards is er niks bij', Zeeuwse bouw- en infrasector ook boos over besluit marinierskazerne

Ook de Zeeuwse bouw- en infrasector voelt zich gedupeerd door het uitblijven van de marinierskazerne. In een brief aan de provincie schrijven Bouwend Zeeland en Infraplatform Zeeland dat de komst van de marinierskazerne een impuls zou geven.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Zeeuwse bedrijven nemen extra maatregelen vanwege coronavirus

"We zaten er al dicht op, maar nu zijn we nog scherper. Als iemand niet weg moet, dan gaat ie niet. Alle reizen worden op dit moment gecontroleerd." Dat zegt Bert Schollema, directeur Internationalisering op de HZ. De school had eerder al een speciaal team in het leven geroepen naar aanleiding van het coronavirus.

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Milieuhandhaving lijkt in Kanaalzone op tweede plan te staan

TERNEUZEN - Milieuhandhaving lijkt in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone op een tweede plan te staan. Sluiskillenaar Hans Arissen van de Stichting Kanaalzone Gewoon Schoon en voorzitter Ruud van Leest van de Stichting Glastuinbouw Terneuzen hebben stellig die indruk.

3 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Bewoners Dishoek leven in angst: ‘Stop met heien, ons huis scheurt kapot’

DISHOEK - Als het heel hard waait slapen Aart en Jeannette Notebaart niet lekker aan de Kaapduinseweg in Dishoek. ,,Dan trilt en schudt onze woning”, zeggen ze. Dat komt volgens hen omdat hun huis niet meer stabiel op zijn fundamenten staat door heien. Ze willen daarom dat daar een verbod op komt.

3 uur geleden
De Faam open_in_new Stem op het beste Veerse Vrijwilligersinitiatief

Afgelopen december heeft Welzijn Veere, samen met Gemeente Veere, de prijs voor het 'Beste Veerse Vrijwilligersinitiatief' uitgereikt.

3 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Nieuwbouw in Kortgene: voor de één top, voor de ander een strop

KORTGENE - Op het eerste oog hebben de oude graansilo van Kortgene en een verwoeste landbouwschuur aan de Spuiweg weinig met elkaar gemeen. Toch zijn er veel overeenkomsten. Beide locaties liggen er sinds 1997 ongebruikt bij, en nu zijn ze allebei in beeld voor woningbouw.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie onderzoekt hoe vrouw gewond raakte

CADZAND - De politie onderzoekt hoe een vrouw aan de verwondingen is gekomen die gisteren bij haar werden geconstateerd. Mogelijk is het slachtoffer aangereden.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new CDA vraagt duidelijkheid over verhuizing kampeerders van Waterpark Veerse Meer

ARNEMUIDEN - Hoeveel huizen er komen, en hoeveel auto's er gaan rijden. Daar richt de aandacht zich nu vooral op bij de plannen voor vakantiepark Waterpark Veerse Meer bij Arnemuiden. Maar hoe zit het eigenlijk met die 150 jaarplaatshouders die van de oude camping weg moeten, vraagt het CDA zich af.

4 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Kleurige schilderijen ondersteunen actiegroep Ons Nollebos

VLISSINGEN - De Nollebos-portretten van Wieteke Hendrikx zijn ‘kleurig en optimistisch’ en stralen daarmee uit dat het ‘een feest is om er te lopen en te kijken’. De komende maand is het Vlissingse wandelbos in zes gedaantes te zien in Brasserie BLVD.

5 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Schoorsteenbrand Achterweg Retranchement

RETRANCHEMENT - De brandweer is zondagavond uitgerukt nadat in Retranchement brand was ontstaan in een schoorsteen.

5 uur geleden
De Bevelander open_in_new Het wordt stilaan traditie: flamenco op de Bunder

Het wordt stilaan traditie om flamenco te programmeren bij een Bunder Kunst. Zondag 1 maart is het weer zover bij een Bunder Kunst Panhoeveweg 's-Heer Arendskerke. Aanvang 15.00 uur, kaartjes via eenbunderkunst.nl of aan de deur.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gewonde bij aanrijding in Hoedekenskerke

HOEDEKENSKERKE - Bij een aanrijding in Hoedekenskerke is maandagochtend één persoon lichtgewond geraakt.

6 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Erika is allesbehalve hroôs op Reimerswaal: gemeente kapt 8 bomen en plant er maar 4 terug

KRABBENDIJKE - Erika Visscher uit Krabbendijke zag haar uitzicht in een paar jaar tijd veranderen van een groene oase in een kale vlakte. Tot haar frustratie sneuvelde elke poging om de acht gekapte kastanjes in haar straat te vervangen door evenveel nieuwe bomen.

7 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Domburger krijgt 6 jaar celstraf voor doodschudden baby

MIDDELBURG - De 23-jarige H.F. uit Domburg is vandaag veroordeeld tot zes jaar cel voor het doodschudden van zijn vier maanden oude zoontje. Dat is anderhalf jaar méér dan geëist was. Ook heeft de rechtbank bevolen dat F. per direct gevangen genomen wordt. De man schudde de baby op 21 mei 2016 zo hard door elkaar dat er ernstig hersenletsel is ontstaan. Als gevolg daarvan is het kind drie dagen later overleden.

7 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Zes jaar celstraf voor doodschudden baby

MIDDELBURG - De 23-jarige man uit Domburg die ervan werd verdacht zijn vier maanden oude zoontje dermate door elkaar te hebben geschud dat het hieraan in mei 2016 overleed, is veroordeeld tot zes jaar celstraf. Dat heeft de rechtbank gemeld.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Initiatiefnemers reddingsplan dreigen met kort geding: Sloop Napoleonschuur even uitgesteld

SCHARENDIJKE - De sloop van de monumentale Napoleonschuur in Scharendijke wordt uitgesteld. Voor even in ieder geval. Cultuurwethouder Jacqueline van Burg is alsnog bereid de gemeenteraad op korte termijn uit te leggen waarom het college niks ziet in het reddingsplan van de initiatiefgroep uit de dorpsraad en het erfgoedplatform.

8 uur geleden
De Faam open_in_new Muziekmiddag Zonnevbloem

VLISSINGEN - De Zonnebloem afdeling Vlissingen houdt op zaterdag 14 maart vanaf 14.00 uur een muziekmiddag in de Lammerenburcht te Vlissingen.

8 uur geleden
De Faam open_in_new Christian Jongepier wint bij Christina Klassiek Concours

SEROOSKERKE - ROTTERDAM - Afgelopen weekend deden ruim 60 jonge musici mee aan de selecties van het Prinses Christina Klassiek Concours West 1. De voorrondes werden gehouden in Codarts. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten.

8 uur geleden
De Bevelander open_in_new Castratie bij reu of teef wel of niet doen?

Het is een vraag waar veel hondenbezitters mee zitten. Doe je er goed aan om je hond te laten castreren? Helpt het voor gedragsproblemen of bij het voorkomen van ziektes? Op 4 april geeft Petra Driesen, holistisch hondeninstructeur een lezing over castratie bij reu of teef bij hondenschool Goes.

10 uur geleden
De Bevelander open_in_new Burgemeester Goes Margo Mulder bij Vrouwen van Nu

Woensdagavond 12 februari hield de afdeling Kattendijke – Wilhelminadorp van de Vrouwen van Nu, haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Het Katshuis te Kattendijke. Voor de pauze werd het officiële gedeelte gehouden. Na de bestuursverkiezingen werd afscheid genomen van Coby Baard (voorzitter, en bij elkaar 22 jaar in besturen van de Vrouwen van Nu), Jacqueline Nieuwenhuijse (bestuurslid, en bij elkaar 13 jaar in bestuur van de afdeling), en Adri Kloosterman (secretaris, en 3 jaar in afdelings-bestuur).

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Voor honderden euro’s aan sigaretten buitgemaakt bij supermarkt: ‘Ze sloegen meteen het alarm aan flarden’

SINT PHILIPSLAND - Opnieuw is de Spar supermarkt in Sint Philipsland doelwit van inbraak. Drie mannen forceerden vannacht de schuifdeuren en maakten voor honderden euro’s aan sigaretten buit. ,,Ze sloegen meteen het alarm en het zwaailicht aan flarden”, zegt eigenaar Jaap de Berg.

10 uur geleden
De Bevelander open_in_new Winson Blue wint vierde voorronde van Spectra

Afgelopen vrijdag 14 februari vond de vierde voorronde van Spectra plaats in podium De Klomp in Ovezande. Deelnemers aan de voorronde waren Madelief, Rosann en Winson Blue. De special act deze avond was Aslaug.

11 uur geleden
Internetbode Dieven aan de haal met sigaretten bij Spar de Berg

SINT PHILIPSLAND - Bij supermarkt Spar De Berg in Sint Phlipsland heeft in de nacht van zondag op maandag een inbraak plaatsgevonden. Rond 03.30 uur braken drie mannen met bivakmutsen de voordeur van de winkel open met een breekijzer. Binnen drie minuten haalden ze de sigarettenkast leeg. "Volgens de politie ging het om professionele inbrekers", vertelt eigenaresse Levina de Berg. Direct bij binnenkomst maakten ze het alarm en het zwaailicht onklaar. "Ze waren dus vermoedelijk goed van de situatie in de winkel op de hoogte." De gestolen sigaretten hebben een waarde van enkele honderden euro's. Mogelijk is nog een vierde dader in het spel, die buiten met de auto stond te wachten. Camerabeelden van de inbraak zijn overgedragen aan de politie. Het is de derde keer dat bij de supermarkt aan de Achterstraat een inbraak heeft plaatsgevonden. "Enkele jaren terug zelfs twee keer in een half jaar tijd", aldus Levina. De Spar in Sint Philipsland kent sinds december een vernieuwde winkel.

11 uur geleden
Internetbode Dennis duwt boom om in de Hoogaarsstraat

THOLEN - Hoewel storm Dennis mee leek te vallen, hebben enkele Tholenaren aardige stormschade opgelopen. Aan de Molenvlietsestraat in Tholen waaide een afdekkap van een open haard los, veel inwoners kampten met weggewaaide dakpannen en aan de Hoogaarsstraat in Tholen waaide een complete boom op een auto met alle schade van dien. FOTO RIEN BURGERS

12 uur geleden
De Faam open_in_new Toekomstige Bach

VLISSINGEN - Het duurt nog meer dan een jaar, maar het Zeeuws Concertkoor voert zaterdag 20 maart 2021 de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Sint Jacobskerk te Vlissingen.

1 dag geleden
Internetbode Vrijwilligers dragen zorg voor uniek stukje Tholen

THOLEN - Het is niet bij iedereen bekend, het prachtige Schor Alteklein. Op het stukje dat vroeger tot de Oosterschelde behoorde leven talloze insecten, dieren en groeien er vele bloemen en planten. A Rocha Zeeland draagt al jaren zorg over het stuk grond en onderhoudt het met veel liefde. Zaterdag was het weer zo ver. De werkochtend Tholen georganiseerd door de Christelijke natuurvereniging A Rocha Zeeland. Er stond een koude gure wind maar dat weerhield de acht vrijwilligers en de coördinator van A Rocha er niet van om aan de slag te gaan. Zo een vier keer per jaar wordt er groot onderhoud aan het prachtige gebied gepleegd om er zo voor te zorgen dat de biodiversiteit in het gebied optimaal blijft. A Rocha A Rocha is over heel de wereld actief. In Nederland "adopteren" zij stukken natuurgebied. Terreinen waar geen beheer opzit maar die wel grote waarde voor de natuur hebben onderhouden zij. Ze doen er studies en houden er ook excursies. Wijnand Lammers is coördinator van A Rocha Zeeland en een echt natuurmens. In het dagelijks leven begeleidt hij mensen met een verstandelijke beperking bij het werken in de natuur. Hij kan prachtig vertellen over de natuur en over Schor Alteklein. Het werkt motiverend want de vrijwilligers spreken met veel warmte over hem. Natuurvereniging Tholen Lenie Ponse natuurgids bij Natuurvereniging Tholen was ook aanwezig samen met Anneke Suurland die natuurgrootouder is van dezelfde vereniging. Beiden dames weten ook veel te vertellen over Schor Alteklein. Lenie vertelt:" Om paddenstoelen en insecten terug te krijgen moet er gesnoeid worden. Beiden dames zijn erg actief in hun natuurvereniging en werken vaker samen met A Rocha. Ook Lia die aan de overkant van de dijk woont is aanwezig. Zij komt altijd naar deze ochtend omdat ze de natuur erg belangrijk vindt. Erg veel weet ze er niet van maar dat geeft niet want Wijnand kan prachtig vertellen. "Ik kom in de natuur, in contact met mensen en ik leer ook iedere keer weer een hoop nieuwe dingen" vertelt Lia. Bij iedere werkochtend is er ook steevast een EHBO'er aanwezig. Mocht iemand zich open halen aan een doornenstruik dan kan hij ingrijpen. Echter gebeurt dat eigenlijk zelden en de EHBO'er helpt dan ook druk mee met al het snoei- en zaagwerk. Vlinders Op het Schor groeien 167 verschillende planten en wonen er reeën en bevers. Ook kun je er zo een twintig soorten vlinders vinden, wonen er spinnen en mijten en groeien er verschillende soorten orchideeën. Door het schor loopt de vlinderroute waar er zomers wekelijks vlinders geteld worden en ook de zeldzame orchideeën betrekken veel bekijks. Er zijn talloze mooie stukjes natuur in Nederland dus wat maakt nu deze plek zo bijzonder. Wijnand: "Er zijn heel veel biotopen op een klein gebied. Er groeien zeldzame orchideeën en andere bijzondere natuurwaarden in een vrij toegankelijk gebied. En het ligt ook nog eens dicht bij de bebouwde kom" aldus Wijnand. Vorig jaar zijn er zelfs reeën geboren. De vrijwilligers vragen daarom ook om uw hond aangelijnd te houden in het gebied.

1 dag geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Scharendijke zoekt tractoren en zeecontainers om Napoleonschuur te blokkeren voor slopers

SCHARENDIJKE - Eerst het centrum drie jaar met een gat opzadelen en vervolgens een monument slopen. Scharendijkenaren pikken het niet langer en maken plannen om de Napoleonschuur te bezetten.

1 dag geleden
Internetbode Sportdorp Sint Philipsland beleeft mooie jubileumeditie van wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - De jaarlijkse wandeltocht van Sportdorp Sint Philipsland beleefde zaterdag alweer haar vijfde editie. Voor de jubileumeditie werden er nieuwe routes in en om Sint Philipsland samengesteld. Dit jaar was er zelfs de keuze uit maar liefst vier routes. De deelnemers, die liepen als training voor andere tochten of gewoon voor de gezelligheid en sportiviteit, konden kiezen uit de 5, 10, 15 en 20 kilometer. Ze genoten van de mooie natuur en omgeving. Ook het kommetje snert na afloop vond gretig aftrek.

1 dag geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Dansen aan zee in Renesse tijdens Seadance

RENESSE - Wie zin heeft in een avondje dansen, kan zaterdag 22 februari terecht bij strandpaviljoen De Haven van Renesse. Daar wordt voor de dertiende keer Seadance gehouden.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Bestuurder komt tot stilstand in de sloot bij Sint Annaland

SINT ANNALAND - Een automobilist is vanochtend rond 11.00 uur in de sloot langs de Annavosdijk bij Sint Annaland beland. De bestuurder is door een ambulanceteam onderzocht.

2 dagen geleden
PZC Tholen open_in_new Koninklijke erepenning voor De Rederijkers

OUD-VOSSEMEER - Toneelvereniging De Rederijkers uit Oud-Vossemeer heeft vrijdagavond bij haar receptie vanwege het 150-jarig bestaan een koninklijke erepenning gekregen.

2 dagen geleden