Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 3 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Financieel 'Opgenomen Zoom-gesprekken makkelijk te vinden'

WASHINGTON (ANP) - Videogesprekken die met de videodienst Zoom zijn gemaakt en zijn opgenomen, zijn gemakkelijk door iedereen te vinden op internet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Veel videogesprekken worden zonder toestemming daarvoor onbeveiligd op internet opgeslagen. Zoom geeft die bestanden altijd een naam die op dezelfde manier is opgebouwd. Daardoor zijn bestandsnamen makkelijk te raden en de bestanden eenvoudig te vinden.

13 minuten geleden
Voetbal Olympisch voetbaltoernooi mogelijk met iets oudere spelers

LAUSANNE (ANP) - De FIFA overweegt de toegestane leeftijd voor deelname aan het olympische voetbaltoernooi van 2021 in Tokio bij de mannen met een jaar te verhogen. Daardoor zou het evenement, alleen toegankelijk voor zogenoemde onder 23 elftallen zoals Jong Oranje, openstaan voor dezelfde voetballers als dit jaar het geval was geweest.

28 minuten geleden
Financieel Wall Street houdt verliezen beperkt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten, maar maakten in de laatste uren wel wat terrein goed. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

41 minuten geleden
Financieel Action gaat leveranciers weer sneller betalen

ZWAAGDIJK (ANP) - Winkelketen Action gaat zijn leveranciers na Pasen weer gewoon binnen zestig dagen betalen. Dat was altijd al de bedoeling, zegt topman Sander van der Laan tegen het ANP. Action staat er volgens hem goed genoeg voor om dat te doen, nu niet alle winkels van de keten hoeven te sluiten vanwege het coronavirus.

1 uur geleden
Buitenland Dodental coronavirus Duitsland stijgt tot boven 1100

BERLIJN (ANP/DPA) - Het aantal doden door het nieuwe coronavirus in Duitsland is vrijdag gestegen tot zeker 1150. Dat meldt persbureau dpa op basis van een eigen telling.

1 uur geleden
Voetbal Voetbal in hoogste Italiaanse klasse opnieuw uitgesteld

ROME (ANP) - De kans dat er dit seizoen nog wordt gevoetbald in de hoogste Italiaanse klasse, de Serie A, wordt steeds kleiner. De overkoepelende organisatie verklaarde vrijdag dat van een hervatting voorlopig geen sprake is en sprak van uitstel tot nader order. "Pas als de gezondheidstoestand in het land het toelaat gaan we het overwegen." Zover is het nog lang niet in het zwaar door het coronavirus getroffen land.

1 uur geleden
Voetbal 'Oude' Deschacht (39) voetbalt nog jaar door bij Waregem

BRUSSEL (ANP) - Het Belgische Zulte Waregem heeft gezegd het aflopende contract van Olivier Deschacht met een jaar te verlengen. De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van degradant Lokeren. Daarvoor speelde hij 601 wedstrijden bij Anderlecht. Bij Zulte Waregem kwam Deschacht in een jaar tijd tot 27 officiële duels.

1 uur geleden
Financieel 'Amazon stelt eigen koopjesfeest Prime Day uit'

SEATTLE (ANP) - Webwinkel Amazon stelt zijn koopjesfeest Prime Day uit van juli tot zeker augustus vanwege de coronapandemie. Dat schrijft persbureau Reuters dat notulen van vergaderingen bij Amazon inzag. De webwinkel en techgigant wilde het uitstel niet bevestigen.

1 uur geleden
Buitenland Mensen in omgeving Trump en Pence getest op coronavirus

WASHINGTON (ANP/RTR) - Iedereen die in buurt komt van de Amerikaanse president of vicepresident wordt van tevoren getest op het coronavirus. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Zo moeten Donald Trump en Mike Pence gezond worden gehouden.

2 uur geleden
Financieel Aegon schrapt dividend na oproep De Nederlandsche Bank

DEN HAAG (ANP) - Aegon geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar bekend. DNB wilde dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.

2 uur geleden
Binnenland 1 op 5 basisschoolkinderen in noodopvang wegens kwetsbare positie

DEN HAAG (ANP) - Van de kinderen uit het basisonderwijs die nu overdag in noodopvang zitten, bevindt zo’n 20 procent zich in een kwetsbare positie. Dat laat minister Arie Slob (Onderwijs) vrijdag weten aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Buitenland Recordaantal moorden in Mexico in maart

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - Mexico heeft een recordaantal moorden genoteerd in maart. Het was met 2585 het hoogste aantal in de periode dat president Andrés Manuel López Obrador aan de macht is. Het aantal moorden bedroeg gemiddeld 83 per dag.

2 uur geleden

Sport

Sport Wielrenners CCC leveren groot deel salaris in

BRUSSEL (ANP) - De wielrenners van het WorldTourteam van CCC gaan de rest van het seizoen een groot deel van hun salaris inleveren. De formatie van onder meer de Belgische olympisch kampioen Greg Van Avermaet heeft verder besloten de contracten van de meerderheid van de staf op te schorten. Dit alles als gevolg van het schrappen van wedstrijden vanwege de uitbraak van het coronavirus.

2 uur geleden
Sport Oud-sportminister Frankrijk: doorgaan Tour is misdadig

PARIJS (ANP) - Het laten doorgaan van de Ronde van Frankrijk ondanks de uitbraak van het coronavirus is gekkenwerk en misdadig. Dat zegt voormalig minister van sport uit het land, David Douillet. De Tour, die plaatsvindt in juni en juli, is een van de weinige grote internationale sportevenement die vooralsnog niet van de kalender is gehaald.

3 uur geleden
Sport Gevecht boksers Joshua en Pulev uitgesteld

ZÜRICH (ANP) - Het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen de boksers Anthony Joshua en Kubrat Pulev is uitgesteld vanwege het coronavirus. De Britse titelhouder van de bonden IBF, WBA, WBO en IBO zou zijn Bulgaarse uitdager op 20 juni in het stadion van Tottenham Hotspur treffen.

4 uur geleden

Gezond

Gezond Grote zorgen om toekomst mondzorg

DEN HAAG (ANP) - Mondzorgpraktijken zijn erg bezorgd om hun voortbestaan en dat van de hele mondzorg. Sinds ze de niet-acute zorg hebben moeten staken vanwege het coronavirus, melden volgens hun verschillende organisaties meer en meer praktijken betalingsproblemen en dreigende faillissementen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa beaamt dergelijke meldingen, maar zegt dat die in de eerste plaats voor de verzekeraars zijn met wie nog wel overleg is over de aanpak van de problemen.

4 uur geleden
Gezond Bijna 40.000 mondkapjes ingezameld voor Haagse zorginstellingen

DEN HAAG (ANP) - Met de inzamelingsactie #allemondkapjesverzamelen zijn bijna 40.000 mondkapjes, ruim 15.000 handschoenen, 3000 brillen en honderden schorten voor de regio Den Haag opgehaald. Alle spullen worden verdeeld over verschillende zorginstellingen in de Veiligheidsregio Haaglanden.

7 uur geleden
Gezond Kerncijfers nieuwe coronavirus: vrijdag 3 april

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe coronavirus heeft in Nederland tot nu toe zeker 1487 levens geëist, 148 meer dan een etmaal eerder bekend was. Dit zijn de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag heeft gepubliceerd.

8 uur geleden
Gezond Dodental door coronavirus stijgt met 148 naar 1487

BILTHOVEN (ANP) - Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1487. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 148 sterfgevallen doorgekregen.

8 uur geleden

Voetbal

Voetbal 'Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs'

BERLIJN (ANP) - Maar liefst dertien van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.

2 uur geleden
Voetbal Medische topman FIFA laakt coronahouding van UEFA

BRUSSEL (ANP) - Michel D’Hooghe heeft geen goed woord over voor de UEFA, die dreigt dat landen die nu al een punt achter het seizoen zetten mogelijk minder clubs kunnen afvaardigen voor de Europese toernooien volgend seizoen. "De gezondheid moet het nu winnen van het financiële" zegt de Belgische voorzitter van de medische commissie van de FIFA tegen het Laatste Nieuws. "Je zou geen dokter moeten zijn om dat in te zien."

3 uur geleden
Voetbal Baas van UEFA herhaalt zijn dreigementen

NYON (ANP) - Voorzitter van de UEFA heeft nogmaals benadrukt dat voetbalcompetities niet zo maar hun seizoen kunnen beëindigen. "Clubs uit die landen riskeren het dan om volgend seizoen niet toegelaten te worden tot Europees voetbal", benadrukte hij in een interview met de Duitse omroep ZDF.

4 uur geleden
Voetbal Trainer Flick tot 2023 bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Trainer 'Hansi' Flick (55) blijft langer bij Bayern München. Coach en club hebben overeenstemming bereikt over verlenging van het contract tot 2023. Flick nam eind vorig jaar de taken over van de ontslagen Niko Kovac.

5 uur geleden

Technologie

Technologie Onderzoek: angst is in zweet terug te vinden

UTRECHT (ANP) - Angstzweet heeft een andere chemische samenstelling dan zweet dat vrijkomt bij andere emoties. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit Utrecht vastgesteld.

3 weken geleden
Technologie Onderzoekprogramma moet arme Rotterdamse kinderen helpen

ROTTERDAM (ANP) - Wetenschappers en hulpverleners gaan samenwerken om te achterhalen hoe ze Rotterdamse kinderen die in armoede leven beter kunnen helpen dan nu het geval is. In Rotterdam groeit een op de vijf kinderen in armoede op, stelt de gemeente. "Hierdoor kunnen ze last hebben van stress en schaamte en raken ze soms in een sociaal isolement."

1 maand geleden
Technologie Onderzoek: chemische bedrijven overtreden vaak veiligheidsregels

LEIDEN (ANP) - Nederlandse chemische bedrijven overtreden geregeld veiligheidsregels. Dat melden onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze onderzochten 3650 inspectierapporten die zijn opgesteld tussen 2006 en 2017. De regels werden in die periode 7362 keer overtreden.

1 maand geleden
Technologie 'Computermodel beperkt risico's bij zwangerschap'

MAASTRICHT (ANP) - Een computermodel dat inschat hoeveel risico aanstaande moeders lopen op zwangerschapscomplicaties, is erg succesvol. Dat staat in een promotieonderzoek van Pim van Montfort, meldt het Maastricht UMC+.

1 maand geleden