PZC zeeuws-vlaanderen

Jongen op heterdaad betrapt bij fietsdiefstal in Axel

13:10

AXEL - De politie heeft vanochtend een man aangehouden voor poging tot fietsdiefstal.

 • Zo
  16º 12º
 • Ma
  15º 12º
 • Di
  14º 10º
 • Wo
  15º 13º

vrij veel bewolking

Fietsendief (18) op heterdaad betrapt

HV Zeeland

AXEL - Bij de Spui in Axel heeft de politie vanochtend iemand aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

13:10

Tholen loopt uit voor lampionnenoptocht

PZC Tholen

THOLEN - Half Tholen-stad en omgeving was zaterdagavond uitgelopen voor de jaarlijkse lampionnenoptocht. Voor het derde jaar op rij trok er een lange stoet met gekleurde lampjes door de stad.

12:10

Politie: toename van overstekende herten

Omroep Zeeland

Het aantal meldingen van herten die de weg oversteken neemt de laatste tijd toe, meldt het Politieteam Walcheren. Vooral op de N661, de Nieuwe Vlissingseweg tussen Middelburg en Vlissingen, is het vaak raak.

12:10

Politie waarschuwt voor overstekende herten

HV Zeeland

MIDDELBURG - De politie op Walcheren roept weggebruikers op om alert te zijn op overstekende herten. Men hoopt zo aanrijdingen te voorkomen.

12:10

Horecapand Sluis ontruimd na kortsluiting

HV Zeeland

SLUIS - Een horecagelegenheid aan de Meerminnestraat in Sluis is zaterdag aan het einde van de middag ontruimd na een brandmelding.

12:10

Schipper Ronny Wolf: Vanuit de stuurhut is geen dag hetzelfde

PZC Tholen

Een werkplek met een uitzicht dat van minuut tot minuut verandert. Wie kan dat nu zeggen? Van de kathedraal in Antwerpen tot de Kölner Dom. Voor binnenvaartschipper Ronny Wolf uit Tholen is iedere dag anders.

12:10

Met z'n allen feestje vieren in Zuidpolder

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - Hollandse wafels en Marokkaanse hapjes, omlijst met Caraïbische dansmuziek, buurthuis De Zeemeeuw in de Terneuzense wijk Zuidpolder vierde zaterdag een multicultureel feestje.

11:10

Nieuwbouw Al Rahman moskee in Middelburg in volle gang

Omroep Zeeland

De nieuwe Al Rahman moskee in Middelburg-Zuid zou wel eens de meest duurzame moskee van Nederland kunnen worden. Het hele gebouw is van hout, er is geen gasaansluiting en er komen zonnepanelen op het dak.

11:10

Jongens opgepakt voor mishandeling in Axel

Omroep Zeeland

In Axel zijn afgelopen nacht twee jongens (15 en 16 jaar) aangehouden. Ze mishandelden tot twee keer toe een 16-jarige jongen.

11:10

Honderdjarig Leenhouts’ Aannemingsbedrijf hofleverancier

PZC zeeuws-vlaanderen

OOSTBURG - Leenhouts’ Aannemingsbedrijf uit Oostburg is sinds zaterdag hofleverancier.

11:10

Kruiningse vrouw raakt gewond bij fietsongeluk in Yerseke

PZC bevelanden

YERSEKE - Een 58-jarige vrouw uit Kruiningen is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee fietsers in Yerseke. Zo meldt HVZeeland.

11:10

Bootje met motorpech bij Vlissingen

HV Zeeland

VLISSINGEN - Op de Westerschelde bij Vlissingen is de KNRM zondagochtend een bootje te hulp geschoten dat te kampen had gekregen met motorpech.

10:10

Burgemeester Lonink: zorgen over parttime crimefighter

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen vreest dat de aanpak van de georganiseerde drugscriminaliteit in Zeeland lijdt onder de problemen bij het Openbaar Ministerie (OM). ,,Dat hier een interimmanager parttime een klus komt doen, daar maak ik me wel zorgen over."

10:10

Tolhoek komt net tekort voor zege in Japan Cup

Omroep Zeeland

Antwan Tolhoek heeft zijn seizoen afgesloten met een podiumplek in de Japan Cup. De wielrenner uit Yerseke werd tweede omdat hij op de meet de sprint verloor van Robert Power uit Australië.

10:10

Twee auto's total loss na verkeersongeluk Zierikzee

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - De ambulancedienst is zondagochtend uitgerukt voor een verkeersongeluk waarbij twee auto's vermoedelijk total loss zijn geraakt in Zierikzee.

09:10

Oude ambacht van garnalenvissen met paarden herleeft in Westenschouwen

PZC schouwen-duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Zeven trekpaarden waden zaterdagmorgen door het zeewater bij Westenschouwen. Zes lopen er twee aan twee, met een paar mannen erachter.

09:10

Kinderen raden en knutselen bij de boswachter in Westenschouwen

PZC schouwen-duiveland

WESTENSCHOUWEN - ,,De schelpenzandlijstjes gaan altijd het hardst. Daar zijn kinderen gek op”, zegt vrijwilliger Jan Berrevoets. En daarom timmert hij zoals elk jaar bergen met lijstjes in elkaar en mixt hij een grote speciekuip met zand en behanglijm. Dat is de basis van de kunstwerkjes, een van de activiteiten die kinderen zaterdag kunnen doen tijdens de Boswachtersdag bij de excursieschuur in Westenschouwen.

09:10

Trekpaarden demonstreren boerenambacht in 's-Gravenpolder

PZC bevelanden

'S-GRAVENPOLDER - Marlies, Rita en Elton ploegen zich zachtjes voort over een stuk landbouwgrond bij 's-Gravenpolder. Met achter het driespan in authentieke boerenkleding Ko Brooijmans uit Tholen. Je waant je in een andere tijd.

09:10

Oesterkweker Dhooge in Yerseke breidt flink uit voor de export

PZC bevelanden

YERSEKE - Oester- en mosselbedrijf Dhooge uit Yerseke breidt uit. Het familiebedrijf bouwt in de Olzendepolder een nieuwe loods. Die is vooral bedoeld voor oesters voor de export.

09:10

Langer en leuker leven met Senioren Vitaal

De Faam

VEERE - In 2015 en 2017 heeft stichting Welzijn Veere, in samenwerking met de Gemeente Veere en diverse fitness-, en zorginstellingen het programma Fitheidstest Senioren uitgevoerd.

08:10

Eerste mannendag in Zierikzee: Chillen tussen de bolides in hartje centrum

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Burgers, bier, bolides en een barbier aan het werk. En in de tussentijd knalt er keiharde live-muziek uit de luidsprekers. Het was zaterdag Mannendag in Zierikzee.

20:10

Duizend vogeltjes in duizend kooitjes

PZC walcheren

ARNEMUIDEN - Dat er vogeltjes te zien zijn in De Arne is een eind buiten het gebouw al te horen. Donderdag, vrijdag en zaterdag konden bezoekers als Laura Oosdijk uit Kapelle kijken naar tientallen verschillende vogels in alle denkbare kleuren.

18:10

Walk for Freedom in Goes: ‘kleine club, grote impact’

PZC bevelanden

GOES - Een kleine club actievoerders heeft zaterdagmiddag in Goes de Walk for Freedom gelopen, om aandacht te vragen voor mensen die leven in slavernij. Dat gebeurde tegelijkertijd op dertien andere plekken in Nederland.

17:10

Zeeuwse arbeidsmarkt schreeuwt om handen, van mensen of robots

PZC walcheren

MIDDELBURG - Zeeland barst van het werk, maar hoe kom je aan de mensen om het uit te voeren? Zijn robots een oplossing? Dat is het onderwerp van een discussiebijeenkomst in Middelburg, waarbij econoom en journalist Mathijs Bouman te gast is.

12:10

Stichting Jayden verzorgt de vijfde Nightrun

De Bevelander

Stichting Jayden verzorgt 26 oktober voor de vijfde keer de Nightrun. Na vier succesvolle edities wordt ook de vijfde editie weer een spektakel voor deelnemers en publiek.

12:10

Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder

PZC walcheren

VLISSINGEN - De bladeren aan de abelen langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg zijn nog gifgroen. En dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. Ook in de Zeeuwse bossen zitten nog volop groene bladeren aan de bomen. ,,Het lijkt alsof de sapstroom die de bomen van voedsel voorziet nog niet in winterrust is gekomen”, zegt boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. ,,En dat is toch wel bijzonder.”

10:10

Vlissinger (56) aangehouden wegens mishandelen huisgenoot

PZC walcheren

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag een 56-jarige man aangehouden die zijn huisgenoot zou hebben mishandeld.

10:10

Theatergroep Zierik speelt De Revisor in eigen theater

Ons Eiland Schouwen

In het eigen theater de Verdieping speelt Theatergroep Zierik een reeks voorstellingen onder regie van Yolanda Smits, getiteld De Revisor. Theatergroep Zierik tekent voor een vrolijk toneelstuk waarbij mens, maatschappij en media een (lach)spiegel voorgehouden wordt.

09:10

Gebroeders Dig en Eric Zweedijk op de mountainbike door Oeganda

De Bevelander

Je kunt ze globetrotters op de mountainbike noemen, de broers Dig en Eric Zweedijk, want ze waren al in Australië, Canada, Roemenië, Marokko, Tsjechië, Polen, Turkije en dit keer gaat de reis van 25 oktober tot 3 november naar Entebbe, Uganda.

09:10

Kennen Veerenaren hun eigen stad goed genoeg?

De Faam

VEERE - Op dinsdag 30 oktober verzorgt Museum Veere opnieuw de Grote Veerse Quiz. Teams van vier kunnen hun kennis van Veere en de Veerse geschiedenis testen.

08:10

Nog meer cultuur in Goes met Horen, zien en lezen

De Bevelander

Goes heeft een nieuwe stichting: Horen, Zien en Lezen. De stichting wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren. In eerste instantie richt ze zich op literaire evenementen.

12:10

'Ik ben altijd op zoek naar verbinding'

Ons Eiland Schouwen

Op de kansel van de Hervormde gemeente staat weer een eigen dominee. Dominee Leo Molenaar is van het ene mosseldorp Yerseke verhuisd naar het andere mosseldorp Bruinisse. "Er zijn veel overeenkomsten", zegt hij. "maar ik heb ontdekt dat de Bruenaren ook eigenzinnig zijn, veel meer recht voor zijn raap. Daar houd ik wel van."

12:10

Integraal Kindcentrum Kloetinge komt eraan

De Bevelander

Na een lange voorbereiding is het nu zover: de Kloetingseschool, Kibeo en de gemeente Goes gaan aan de slag met het Integrale Kindcentrum Kloetinge.

09:10

'Ik heb er zelf ook veel van geleerd'

Ons Eiland Schouwen

Als geestelijk verzorger op een luchtmachtbasis in het Midden-Oosten kreeg dominee Freek Schipper de vraag van een militair of de dominee hem wegwijs wilde maken in de Bijbel. De militair had er wel belangstelling voor, maar wist niet goed de weg. Er kwamen meer van zulke vragen. De Bijbel is in eerste instantie geen gemakkelijk boek om te lezen. Daarom schreef ds. Schipper de Hartbijbel: kennismaken met de Bijbel vanuit de kern.

09:10

Uniek klassiek project weer terug in RITTHEM

De Faam

RITTHEM - In 2012 is dit bijzondere project gestart in een mooi kasteel in België, in het dorpje Cugnon. Conservatoriumstudenten en professionele musici ontmoeten elkaar om muziek te maken. Cugnon Project is inmiddels een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te geven temidden van professionele musici. Met Cugnon wil de stichting de liefde voor muziek delen met het publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau. De artistieke leiding van dit unieke project is in handen van Chris Duindam.

08:10

Tim Fransen: slim en geestig

De Faam

MIDDELBURG - In 2016 debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma Het failliet van de moderne tijd. Het werd alom bejubeld. Nu is het tijd voor zijn tweede voorstelling getiteld Het kromme hout der mensheid, waarover de Volkskrant schreef: 'Tim Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.'

08:10

Freek Hazebroek in de spotlight

Ons Eiland Schouwen

Wie ben je? Freek Hazebroek Wat is je leeftijd? 18 jaar Waar woon je? Scharendijke Wat voor school zit je? Grafisch Lyceum Rotterdam Wat voor sport oefen je uit? Ik tennis al heel mijn leven

19:10

De oudste vrijwilliger van het Rode Kruis woont in Tholen; Nel Bijl-Vermaas wordt 100 jaar

PZC Tholen

THOLEN - Het is een drukte van jewelste op de honderdste verjaardag van Nel Bijl-Vermaas uit Tholen. Familie, de burgemeester, de televisie en de krant; ze komen allemaal feliciteren. En uiteraard is er een delegatie van het Rode Kruis aanwezig.

21:10

Duncan (4) uit Middelburg: 'Mag ik een high five, vroeg de koning. Dus dat deed ik'

PZC Tholen

Duncan Vanistendael (4) uit Middelburg had dinsdag de dag van zijn leven. Hij kreeg een high five van koning Willem-Alexander, die samen met koningin Máxima op bezoek was op Tholen en Schouwen-Duiveland.

16:10