Omroep Zeeland

Water in sloten en vijvers staat nog steeds te laag

14:12

Waterschap Scheldestromen heeft besloten om sommige sloten en vijvers dit najaar op zomerpeil te houden. Ondanks de regen van de laatste tijd is er niet genoeg gevallen om de watervoorraad in de bodem aan te vullen na de zeer droge zomer.

  • Di
  • Wo
    10º
  • Do
    10º
  • Vr
    12º

vrij veel bewolking

Andere Kerstnacht in Oostkapelle?

De Faam

Op maandagavond 24 december is er in de Protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat in Oostkapelle vanaf 23.00 uur de Kerstnachtdienst.

14:12

Strenge Veerse regels voor cruiseschepen

PZC walcheren

VEERE – De cruiseschepen die in 2019 Veere aandoen, moeten zich aan een serie voorwaarden houden om te voorkomen dat inwoners overlast ondervinden. Volgens planning komen er volgend jaar zo’n 130 en die meren af aan de steiger aan de Kanaalweg Westzijde zodat de internationale passagiers Veere kunnen bezoeken of een uitstapje kunnen maken naar bijvoorbeeld de Deltawerken.

13:12

Fietsster gewond bij aanrijding in Goes

PZC bevelanden

GOES - Bij een aanrijding in Goes is aan het begin van de middag een fietsster gewond geraakt. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

13:12

Fietser gewond bij botsing in Goes

HV Zeeland

GOES - Bij een aanrijding op een kruising in Goes is dinsdag aan het begin van de middag een fietsster gewond geraakt. Ze is per ambulance afgevoerd.

13:12

'Aantal eenzijdige ongevallen in Zeeland moet omlaag'

Omroep Zeeland

Om het aantal eenzijdige ongelukken terug te brengen in Zeeland pleit gedeputeerde Harry van der Maas voor een combinatie van maatregelen. Zoals het aanpakken van de infrastructuur van de wegen, de bewustwording van het rijgedrag door de gebruiker en de handhaving door politie bij overtredingen. Daarom is een samenwerking van alle wegbeheerders en justitie gevormd. Daarmee loopt Zeeland vooruit op een wens van de minister.

13:12

Sterftecijfer ziekenhuis ZorgSaam omhoog

Omroep Zeeland

Het sterftecijfer van het ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, de HSMR, is in 2017 gestegen naar 98. Daarmee blijft het cijfer weliswaar onder de landelijke standaard van precies 100, maar het was het jaar daarvoor 83 en in 2015 nog lager, namelijk 77. Eerder al werd bekend dat de HSMR van het ADRZ in Goes in 2017 juist fors was gedaald, namelijk onder de honderd, voor het eerst in acht jaar.

12:12

Gevarieerd optreden van Kaviaar en gastartiesten

Ons Eiland Schouwen

Onder de titel 'Happy Kavijaar' verzorgt muziekensemble Kaviaar samen met een aantal gastartiesten donderdagavond 27 december in filmtheater fiZi in Zierikzee een gevarieerd optreden, een mix aan muziek, beeld, zang en taal. Het optreden begint om 20.15 uur.

11:12

Middelburg dreigt Sabewa te straffen als wanprestatie aanhoudt

PZC walcheren

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg dreigt Sabewa te straffen als zij de kwijtschelding van belastingen niet sneller en beter uitvoert. Welke financiële en/of juridische maatregelen Sabewa dan kan verwachten, is nog niet duidelijk, maar ze zullen ‘passend’ zijn, waarschuwt de gemeenteraad.

11:12

Eerste diploma's van de MuseumJeugdUniversiteit

Ons Eiland Schouwen

Dit najaar hebben ruim veertig kinderen een reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit in het Stadhuismuseum Zierikzee gevolgd. Op 16 december ontvingen de eerste kinderen hun diploma.

11:12

Zeeuwse profs fietsen mee met derde DELTA StrandRide

Ons Eiland Schouwen

Op zaterdag 29 december wordt de derde DELTA StrandRide georganiseerd met de start om 10.00 uur vanaf de Brouwersdam. De deelnemers kunnen kiezen uit de 20 en 40 km.

11:12

Kerstevenement in Vlissingen

De Faam

Zaterdag 22 december organiseren de ondernemers een groots Kerstevenement in de Lange Zelke in Vlissingen. Van 10.00 tot 17.00 uur kan het hele gezin genieten van modeshows, kerstmarkt en kinderanimatie.

11:12

Knusse markt op Plein Montmaertre

Ons Eiland Schouwen

ZIERIKZEE - Ook dit jaar wordt een gezellige knusse markt georganiseerd op Plein Montmaertre in Zierikzee. Diverse standhouders met zelfgemaakte producten zijn te vinden op het plein. Van houten speelgoed, kunstwerkjes tot Zeeroop en 'my sweet home decorations', keramiek en schilderijen. Er is natuurlijk een warm glühweintje of warme choco verkrijgbaar. De sfeer is volledig in Dickensstijl met een kerstboom, warme vuurtjes en figuranten in Dickenskleding. Mensen die graag hun kerst- en nieuwjaarswensen in de boom willen hangen, kunnen ter plekke een boomschijfje beschrijven en ophangen. Op zaterdag 22 december van 11.00 tot 17.00 uur op Plein Montmaertre in Zierikzee. Bij heel slecht weer gaat de markt niet door. Een hartelijk welkom aan iedereen!

10:12

Duur Middelburg komt armere gezinnen tegemoet met lagere toeristenbelasting voor kamperen

PZC walcheren

MIDDELBURG - Toeristen die in Middelburg komen kamperen, hoeven veel minder toeristenbelasting te betalen dan bezoekers die in een hotel komen slapen. Kamperen is namelijk juist een goedkope vakantie voor mensen met weinig geld, vindt de gemeenteraad.

10:12

Russisch schip dat maandenlang aan de ketting lag in Terneuzen, nu vastgelopen voor Engelse kust

Omroep Zeeland

Het Russische vrachtschip Kuzma Minin dat ruim zeven maanden niet weg kon uit de Terneuzense haven, is vastgelopen voor de Engelse kust. Het schip is vanaf het strand van Falmouth te zien.

09:12

Yersekse kerken hebben weer een eigen predikant

PZC bevelanden

YERSEKE - Twee Yersekse kerken hebben binnenkort weer een eigen herder. In de hervormde dorpskerk staat dominee Willem van de Griend, nu nog predikant van de Gereformeerde Kerk in Ouddorp, straks op de kansel. Tim Schakel heeft zijn benoeming als gemeentelijk werker bij de Vrije Evangelische Gemeente aanvaard. Hij rondt naast zijn werkzaamheden zijn studie theologie in deeltijd af.

09:12

Vrachtwagenchauffeur van bedrijf uit Breskens wonderwel niet gewond na ongeluk bij Oosterhout

PZC zeeuws-vlaanderen

OOSTERHOUT - Op de A59 bij Oosterhout is een vrachtwagencabine van Kotra uit Breskens in de trailer van zijn voorganger geboord. Wonder boven wonder raakte daarbij niemand gewond.

09:12

Russisch ‘kettingschip’ uit Terneuzen vastgelopen voor kust Cornwall

PZC zeeuws-vlaanderen

FRALMOUTH - Een Russisch vrachtschip, dat zeven maanden aan de ketting lag in Terneuzen, is vastgelopen op de kust van Engeland. Britse media melden dat het schip is vastgelopen voor de kust van Cornwall.

09:12

Verloren in Sas van Gent: Vooral zorgen om loslopende hond

PZC zeeuws-vlaanderen

SAS VAN GENT - Zo'n drie weken geleden kwamen ze in het nieuws, omdat ze kippen hadden doodgebeten in Sas van Gent, twee staffords. Ze zijn nog spoorloos.

09:12

Hoger wordt het niet, toch is het kantoor van Roompot Vakanties in Goes al markant

PZC bevelanden

GOES - Je kunt er niet omheen: het nieuwe kantoor van Roompot Vakanties in Goes. En dan is het nog niet eens af. De bouw van het opvallende pand langs de A58 verloopt volgens planning, aldus het bedrijf. Inmiddels is het hoogste punt bereikt: 22,6 meter.

09:12

Vang een krab, eet een krukel, zoek de bruinvis

PZC bevelanden

VLISSINGEN - Vijftig keer op avontuur in de Zeeuwse natuur! Dat is de slogan waarmee natuurorganisaties in Zeeland kinderen uitdagen om bruinvissen te gaan kijken, zelfgeraapte krukels te eten of op zoek te gaan naar verdronken dorpen.

08:12

Festival of lessons and carols vlissingen

De Faam

Op zondag 23 december wordt er om 16.30 uur de traditionele dienst gehouden met het Festival of Lessons and Carols in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Deze dienst wordt georganiseerd door de Vlissingse Raad van Kerken. Er worden veel liederen gezongen, er worden bijbellezingen gedaan, er worden gebeden uitgesproken en er wordt gemusiceerd, ter voorbereiding op het Kerstfeest. Een dergelijke dienst staat geheel in de Anglicaanse traditie – er zullen dan ook veel Engelse kerstliederen te horen zijn.

07:12

Workshop kerststukje maken

De Faam

Wie wil het nou niet, een prachtig kersstukje thuis op tafel? Zelf gemaakt, dan is het helemaal iets om trots op te wezen.

07:12

Ratjetoe aan evenementen Bergen op Zoom in banen leiden

PZC Tholen

BERGEN OP ZOOM - Een loket voor het aanvragen van toestemming voor evenementen. Met een coördinator. Die ja of nee kan zeggen. Met een eigen team mensen. Dat is de eerste stap die wethouder Annette Stinenbosch zet om de vloed aan evenementen in Bergen op Zoom in banen te leiden.

06:12

Middelburg sluit zich dan toch maar aan bij Regiobureau Zeeland

PZC walcheren

MIDDELBURG - Het nieuwe Overleg Zeeuwse Overheden mag zich alsnog verheugen in de deelname van de Zeeuwse hoofdstad. Na druk van Commissaris van de Koning Han Polman heeft Middelburg haar deelname toch maar toegezegd.

22:12

Brand in Tholen door frituurpan

HV Zeeland

THOLEN - De brandweer is maandag aan het einde van de middag met spoed uitgerukt voor een melding van een woningbrand in Tholen.

21:12

Celstraf geëist voor dodelijk ongeval Tractaatweg

HV Zeeland

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 24-jarige M.M. uit Goes een gevangenisstraf van acht maanden en een rijontzegging van drie jaar geëist.

21:12

‘Mooi. Dus dat wordt weer twee jaar kaal zitten’

PZC zeeuws-vlaanderen

MIDDELBURG - De 45-jarige P. O. uit Hulst kon maandag het nut van de eis van de officier van justitie niet in zien: voor de derde keer de ISD-maatregel. Twee eerder opgelegde ISD-maatregelen hadden niets opgeleverd. ,,Mooi. Dus dat wordt weer twee jaar kaal zitten’', verzuchtte O.

20:12

Na depressie en burn-out maakt ex-SP’er Roland van Tilborg nieuwe start bij Partij voor de Dieren

PZC Tholen

SINT-MAARTENSDIJK - Tien jaar lang stond het leven van Roland van Tilborg (47) in het teken van de SP. Hij was raadslid, fractievoorzitter, Statenlid en medewerker van de Tweede Kamerfractie. Maar nu heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd en zich aangesloten bij de Partij voor de Dieren in Zeeland. ,,Ik blijf socialist, maar wel een groene."

20:12

Schouwen-Duiveland fêteert nieuwe Nederlanders in Stadhuismuseum

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Drie nieuwe Nederlanders werden maandag in het Stadhuismuseum in Zierikzee door burgemeester Gerard Rabelink in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde in het kader van de landelijke naturalisatiedag.

19:12

Stichting Leergeld ziet aantal aanvragen groeien en zoekt nieuwe donateurs

PZC Tholen

GOES - De Stichting Leergeld Oosterschelderegio heeft te maken met een toenemend aantal hulpvragen. Om alle kinderen uit arme gezinnen te kunnen blijven helpen, zijn meer donateurs nodig. Daarom wordt een nieuwe poging gedaan om ‘adoptieouders’ te vinden.

19:12

Stichting Leergeld ziet aantal aanvragen groeien en zoekt nieuwe donateurs

PZC schouwen-duiveland

GOES - De Stichting Leergeld Oosterschelderegio heeft te maken met een toenemend aantal hulpvragen. Om alle kinderen uit arme gezinnen te kunnen blijven helpen, zijn meer donateurs nodig. Daarom wordt een nieuwe poging gedaan om ‘adoptieouders’ te vinden.

19:12

Verbouwde kerk past bij boodschap van de CGK in Zierikzee

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - De buitengevel van de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) in Zierikzee had al een gedaantewisseling ondergaan. Nu is ook de kerkzaal volledig vernieuwd. Na drie maanden kerken in de Nieuwe Kerk wordt het gebouw aan de Zevengetijstraat dit weekend weer in gebruik genomen.

19:12

OM eist weer ISD-maatregel tegen Hulstenaar

HV Zeeland

MIDDELBURG - Tegen de 45-jarige Hulstenaar P. O. is maandag in Middelburg voor de derde keer de zogeheten ISD-maatregel (een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers) geëist.

18:12

Beveland kort

De Bevelander

Bloedafname bij Grenslinde

15:12

Tennisclub Westerschouwen wil lichtmasten

PZC schouwen-duiveland

Tennisclub Westerschouwen in Burgh-Haamstede wil vier lichtmasten plaatsen op de hoeken van het park aan het Duinwegje. Volgens voorzitter Jaap Kievit is dat door het sluiten van sporthal Kraayenstein binnenkort hard nodig, willen mensen uit het dorp kunnen blijven tennissen.

15:12

Lidl heeft het wel gezien in Sint-Maartensdijk: ‘Te klein’

PZC Tholen

SINT-MAARTENSDIJK - Supermarkt Lidl wil graag verhuizen uit het pand aan de Markt in Sint-Maartensdijk. Dat bevestigt een woordvoerder van het van oorsprong Duitse concern.

12:12

Boekhandels willen kinderen boeken geven

De Bevelander

De nationale leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau wil alle kinderen in Nederland en Vlaanderen laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

11:12

Verrassend hoge opbrengst van Kanjerloop

De Bevelander

De Kanjerloop van vrijdagavond 14 december bij atletiekvereniging AV'56 in Goes had een verrassend hoge (voorlopige) opbrengst. Er werd maar liefst 3500 euro ingezameld. Er waren dan ook meer dan tweehonderd deelnemers.

10:12

Snot voor je ogen op NK Tegenwind

De Bevelander

Het snot voor je ogen. Zand tussen je kiezen. Het zeewater op je bril. Dat is het NK Tegenwindfietsen in een notendop. Een eenzame strijd tegen de elementen op de Oosterscheldekering. Waar een kleine driehonderd deelnemers stoempend de streep haalt. "Het is al een prestatie als ik het haal", zegt Marnix de Jonge uit Goes.

09:12