PZC walcheren

Veiligheidsoefening in Domburgs zorgcentrum Simnia

14:09

DOMBURG - Zorgverlener SVRZ en de Veiligheidsregio Zeeland houden woensdagmiddag een grote veiligheidsoefening in zorgcentrum Simnia in Domburg.

 • Di
  16º 10º
 • Wo
  18º 10º
 • Do
  20º 12º
 • Vr
  17º 13º

licht bewolkt

Restaurant Hof van Holland in Tholen is weer open na brand in keuken

PZC Tholen

THOLEN - Restaurant Hof van Holland aan de Kaaij in Tholen is weer open. Na een binnenbrand eind augustus in de keuken moest het restaurant noodgedwongen de deuren sluiten.

14:09

Massale zoektocht naar startnummers Kustmarathon

PZC walcheren

ZOUTELANDE - Meer dan honderd sporters zoeken nog een startnummer voor een van de onderdelen van de Kustmarathon. Vooral naar een ticket voor de Wandelmarathon is veel vraag: 35 mensen willen hier nog aan meedoen. Ook naar startnummers voor de marathon (32) en MTB-tocht (26) wordt door veel sporters nog gezocht.

14:09

Russische bemanning sinds mei vast in Terneuzen, voorraad eten slinkt

Omroep Zeeland

Sinds 12 mei hebben ze geen meter meer gevaren en is het overgrote deel van de Russische bemanning niet meer van boord geweest. Door financiële problemen bij de rederij ligt de bulk carrier Kuzma Minin al vierenhalve maand vast in de Massagoedhaven bij Terneuzen. De voorraad eten begint inmiddels flink te slinken.

13:09

Kom erbij! in de bieb tijdens Kinderboekenweek

Ons Eiland Schouwen

Van 3 tot en met 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. De Bibliotheek Oosterschelde organiseert ook dit jaar weer geweldige activiteiten rond het thema Vriendschap: 'Kom erbij!'.

13:09

Rolls-Royce van bokslegende Muhammad Ali geveild in Knokke

PZC zeeuws-vlaanderen

KNOKKE - Bij autoveiling Zoute Sale in Knokke-Heist wordt op 5 oktober een bijzondere wagen verkocht. De Rolls-Royce van de legendarische bokser Muhammad Ali gaat er onder de hamer.

13:09

Manifestatie in Sluiskil: Ondernemen blijft altijd mensenwerk

PZC zeeuws-vlaanderen

SLUISKIL - Nog één keer willen ze vlammen, de Sluiskilse onderneemsters Marina Dallinga, Debby de Guchteneire en Helga Mobach, door collega's te prikkelen en hun Sluiskil op de kaart zetten.

13:09

Scoutingevenement voor meiden

Ons Eiland Schouwen

BRUINISSE - Om meiden kennis te laten maken met wat scouting te bieden heeft, houdt Scouting Bruinisse een gaaf evenement: Het Girlpower Event, met dingen die binnen Scouting gedaan worden. Zo wordt er gekookt op het kampvuur, is er een uitdagend survivalparcours en kan je zien hoe een scout gaat kamperen. Op 6 oktober van 13.30 tot 16.30 uur in en om het clubhuis, Bakkersgat 8 te Bruinisse.

13:09

Leerlingen doen mee aan actieweek Groene Voetstappen

Ons Eiland Schouwen

Leerlingen van Daltonschool Binnen de Veste/Vitruvio en Radarschool Onder de Wieken doen sinds maandag mee aan de landelijke actieweek Groene Voetstappen.

12:09

Camping Duinrand wil buurcamping Wielewaal inlijven

PZC schouwen-duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Machiel Blom, eigenaar van camping Duinrand in Burgh-Haamstede, doet al jaren pogingen buurcamping De Wielewaal te kopen. Dat zegt eigenaar Ron Tangeman.

12:09

Uitbannen rompslomp zorgt voor verdubbeling evenementen in Tholen

PZC Tholen

THOLEN - In de gemeente Tholen is meer en meer te doen. Sinds 2015 is het aantal evenementen meer dan verdubbeld. De gemeente vermoedt dat dat vooral komt omdat het aanvragen van een vergunning makkelijker is geworden.

12:09

Extra voorstellingen van succesvolle documentaire over opgroeien op Zeeuwse boerderij

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE - Hoe is het om als kind op te groeien op een boerderij in Zeeland? Filmmaakster Janet van den Brand laat dat zien in de documentaire ‘Ceres’.

12:09

Wethouder Middelburg: 'Servicebussen in alle wijken als alternatief voor openbaar vervoer'

PZC walcheren

MIDDELBURG - Kleine busjes die door de Middelburgse wijken rijden en in die wijken overstapplaatsen met lijnbussen naar andere dorpen en steden. Zo ziet wethouder Cees Lodder de toekomst van het openbaar vervoer in zijn stad.

12:09

Kapitein weigert voedsel voor bemanning Russisch schip in Terneuzen, inspecteur: 'Toestand aan boord is ernstig'

PZC zeeuws-vlaanderen

TERNEUZEN - De bemanning van het in Terneuzen aan de ketting gelegde Russische schip Kuzma Minin zit altijd nog zonder vers voedsel.

12:09

Ouderenbond wil wandelvoetbal opstarten in Sint Jansteen

PZC zeeuws-vlaanderen

SINT JANSTEEN – De afdeling van de Katholieke Bond voor Ouderen in Sint Jansteen peilt de belangstelling voor wandelvoetbal in het dorp. In Nederland hebben al verschillende ouderenbonden dit nieuwe project opgestart.

12:09

SGP wil openbare toiletten in heel Vlissingen

PZC walcheren

VLISSINGEN - De SGP-fractie wil dat de gemeente op diverse plaatsen in Vlissingen en op minstens één plek in Oost-Souburg en Ritthem openbare toiletten opent.

11:09

Brexit biedt Zeeland naast zorgen ook kansen

Omroep Zeeland

Terwijl premier May, vandaag, met haar kabinet om tafel zit presenteren enkele partijleden van haar partij, de optie voor een vrijhandelsverdrag. Maar daar is May het niet mee eens. Zij lijkt te koersen op een harde Brexit.

11:09

Houder parcoursrecord zegt af voor Kustmarathon

Omroep Zeeland

Hamid El Mouaziz staat dit jaar niet aan de start van de Kustmarathon. De houder van het parcoursrecord had zich wel ingeschreven, maar is geblesseerd en kan daardoor niet starten. El Mouaziz won de Kustmarathon in 2014 en 2015 en werd vorig jaar vierde.

11:09

Ster ZLM Toer maakt doorstart in 2019

Omroep Zeeland

De Ster ZLM Toer keert terug op de wielerkalender. De etappekoers voor profs ging dit jaar niet door, maar vanaf 2019 wil de wedstrijd dé voorbereidingskoers zijn voor sprintersploegen richting Tour de France. De naam verandert in ZLM Tour.

10:09

Grote brand in schuur Krabbendijke (video)

HV Zeeland

KRABBENDIJKE - In een landbouwschuur aan de Noordschans bij Krabbendijke is vanmorgen een brand uitgebroken. De schuur is inmiddels ingestort.

10:09

Postbrug Yerseke morgen dicht door werkzaamheden

PZC bevelanden

YERSEKE - De Postburg over het Kanaal door Zuid-Beveland, tussen Yerseke en Kapelle, is morgen van 08.00 uur tot 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd wegverkeer. Dat is nodig omdat Rijkswaterstaat het wegdek gaat inspecteren.

10:09

Wie wint de Groene Innovatieprijs Veere 2018?

De Faam

Domburg –De 2e editie van de Groene Innovatieprijs Veere, een geldprijs voor innovatieve, groene ondernemers, is van start. Tot en met 10 oktober kan men een ondernemer uit de gemeente Veere nomineren via de website van de gemeente Veere.

09:09

Opvoeden is geen zaak van ouders alleen

Ons Eiland Schouwen

Iedere ouder of verzorger weet uit ervaring dat het opvoeden van een kind niet vanzelf gaat. Of het nu om een peuter of een puber gaat, er zijn momenten dat ouders of verzorgers behoefte hebben aan handige tips of aan meer informatie over opvoeden.

09:09

Eten met de Maatjes

De Faam

Van 27 september tot en met 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Het Maatjesproject van Humanitas wil natuurlijk ook deze week onder de aandacht brengen. daarbij werd gekozen voor samen eten bij Resto van Harte in Middelburg. Resto Van harte is een sociaal buurtrestaurant dat iedere maandag en dinsdag een aanschuifdiner houdt. Op maandag 1 oktober schuiven we met de vrijwilligers en deelnemers van het Maatjesproject aan bij dit diner. Het Maatjesproject is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze gaan ongeveer een keer in de twee weken met hun vrijwilliger, het Maatje, iets leuks doen: wandelen, fietsen, naar de film, ergens koffie drinken, een spelletje doen. Iets wat ze allebei leuk vinden.

08:09

Schuur ingestort na felle brand in Krabbendijke, mogelijk asbest vrijgekomen

PZC bevelanden

KRABBENDIJKE - Een schuur aan de Noordschans in Krabbendijke is dinsdagochtend door een brand verwoest. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

08:09

Doktersassistente Yolanda Smits moet altijd in korte tijd de juiste inschatting maken

PZC schouwen-duiveland

OOSTERLAND - Yolanda Smits-Melsen (61) is al 27 jaar assistente in de huisartsenpraktijk in Oosterland. Dat is een kwestie van ‘meewerken in het eigen bedrijf’, want haar man Roland Smits is de huisarts.

08:09

Rector Calvijn College neemt afscheid: leerlingen helpen met hun vragen, daar draait het om

PZC bevelanden

Bert Vogel (66) neemt woensdag afscheid van het Calvijn College in Goes. Hij was 34 jaar rector van de reformatorische scholengemeenschap. ,,Ik heb hier alleen mogen dienen.”

08:09

Schrijver Bert Natter geeft lezing in Goes

PZC bevelanden

GOES - Schrijver Bert Natter is dinsdag 2 oktober te gast in Goes. In de Vredeskerk aan het Van de Vegtplein vertelt hij vanaf 10.30 uur over zijn nieuwste roman 'Ze zullen denken dat we engelen zijn'.

21:09

Ernest van der Kwast kletst iedereen in de boeken

PZC schouwen-duiveland

ZIERIKZEE Scherp was-ie. Schrijver Ernest van der Kwast. Humoristisch ook. En alles op alles zettend om jongeren aan te sporen boeken te lezen.

20:09

Geen treinen door aanrijding met fietser (video)

HV Zeeland

’S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Tussen Goes en Middelburg rijden op dit moment geen treinen door een aanrijding met een fietser. De NS verwacht dat dit nog tot 22.00 uur vanavond duurt.

19:09

Vlogger en ex-wethouder uit Steenbergen vervolgd voor rel

PZC Tholen

STEENBERGEN - Een filmpje op internet deed in het najaar van 2015 veel stof opwaaien. De Steenbergse wethouder Vincent van den Bosch kreeg het aan de stok met vlogger Vladimir Hornicek. Nu wordt Hornicek, samen met kunstenaar Peter de Koning verdacht van belediging en stalking. Beide Steenbergenaren ontkennen.

18:09

Wie betaalt een nieuwe os voor Ossendrecht?

PZC Tholen

OSSENDRECHT - De Ossendrechtse gemeenschap ziet het niet zitten dat ze moeten meebetalen aan een nieuwe bronzen os op het marktplein in hun woonplaats. De bronzen os werd afgelopen zomer van zijn sokkel gehaald en is tot op heden nog niet teruggevonden.

18:09

Motorrijder gewond na val in Goes

HV Zeeland

GOES - Een motorrijder is vanmiddag in Goes gewond geraakt na een valpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

16:09

Goud en Brons voor Ju Jitsu Gym Vlissingen

De Faam

Twee pupillen van Ju Jitsu Gym Vlissingen hebben een podiumplaats weten te bemachtingen op het Braziliaans Ju Jitsu toernooi Bativi Open Kids.

16:09

Happie Hippie Themafeest.

De Faam

29 September vanaf 20.30 uur speelt band Flower Powers hits uit de 60's en early 70's.

16:09

Explosieven gevonden in Breskens

HV Zeeland

BRESKENS - Tijdens werkzaamheden aan het riool in de Thijs Feddo Blankenstraat in Breskens is vandaag een kistje met explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

16:09

The City Line Dancers gaan internationaal

De Bevelander

The City Line Dancers uit Hansweert gaan hun Line Dance kunsten promoten in het land van de dans; Portugal. Woensdag 26 september vertrekken zij met 10 personen van Brussel naar Lissabon waar ze tot 3 oktober het Country Line Dansen ook daar op de kaart gaan zetten. Omdat in Portugal juist deze vorm van dans niet bekend is.

15:09

Reizen als de spoorwegdirecteur

De Bevelander

GOES - Het Dieselweekend van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB), op 29 en 30 september, kan een aantal bijzondere gasten verwelkomen. De opmerkelijkste daarvan is de Kameel, de directietrein van de NS. Deze fraaie dieseltrein uit 1954 dankt zijn bijnaam aan de beide bulten op het dak, waarin zich de machinistencabines bevinden. Andere gasten zijn de diesellocomotieven NS 2225 en NS 2454. Deze locs vertegenwoordigen twee bouwseries uit de jaren '50, die decennialang gezichtsbepalend waren op de Nederlandse spoorlijnen. Samen met het materieel van de SGB zelf, verzorgen de gasten een uitgebreide dienstregeling op de museumspoorlijn Goes-Hoedekenskerke. De treinen vertrekken vanaf het museumterrein van de SGB, aan de Albert Plesmanweg 23 in Goes. Informatie over de dienstregeling is te vinden via www.destoomtrein.nl De Kameel is doorgaans niet toegankelijk voor publiek. Tijdens het Dieselweekend kan aan een beperkt aantal reizigers echter de mogelijkheid worden geboden om een rit te maken in deze exclusieve trein.De speciale ritten met de Kameel worden aangeboden onder de naam 'Kameel & Ome Ceesje Arrangement'.

15:09

Zeeuwse dansers in actie

De Bevelander

Zes gerenommeerde balletstudio's uit de hele provincie bundelen binnenkort hun krachten. Op drie verschillende locaties door heel Zeeland komen zij met een avondvullend programma tijdens het Zeeuws DansZfestival, georganiseerd door Stichting Dansz.

14:09

Feestmiddag voor jubilerende echtparen

De Bevelander

De gemeente Borsele hield op vrijdag 21 september de jaarlijkse bijeenkomst voor huwelijksjubilerende echtparen die vijftig jaar of langer getrouwd zijn. Alle Borselse echtparen die in 2018 50, 55 of zelfs meer jaren getrouwd zijn, hadden een uitnodiging ontvangen.

14:09