Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omroep Zeeland open_in_new Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval A58

De 78-jarige motorrijder uit Wagenburg die gistermiddag ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Kapelle, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie via Twitter.

26 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new Raad Vlissingen negeert motie van treurnis over dure overdracht van strandbeheer

VLISSINGEN - De overdracht van het strandbeheer van Vlissingen aan de Stichting Strandexploitatie Veere leverde wethouder Els Verhage gisteravond een motie van treurnis op van POV, CDA, PvdA en SGP. Die partijen verweten haar de raad onjuist en te laat te hebben geïnformeerd over het feit dat de overname door SSV geen bezuiniging opleverde in het afgelopen jaar, maar dik een ton, of wel twee ton meer kostte.

26 minuten geleden
PZC bevelanden open_in_new 78-jarige motorrijder overleden na ongeluk op A58 bij Kapelle

KAPELLE - De motorrijder die gisteren bij een eenzijdig ongeluk op de A58 ter hoogte van Kapelle gewond raakte, is overleden. Het betreft een 78-jarige man uit Wagenberg. Dat meldt de politie op Twitter.

42 minuten geleden
HV Zeeland open_in_new Slachtoffer ongeluk A58 Kapelle overleden

KAPELLE - De motorrijder die gisteren zwaargewond raakte bij een eenzijdig ongeluk op de A58 ter hoogte van Kapelle is overleden. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

48 minuten geleden
HV Zeeland open_in_new 19 Zakken met ondermaatse tong, 1 arrestatie

BRESKENS - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag iemand betrapt die negentien vuilniszakken met ondermaatse vis bij zich had.

50 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Derde vrouw bij Kustmarathon voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

Hinke Schokker, de vrouw die dit jaar als derde eindigde in de Kustmarathon, is door Atletiekunie voor vier jaar geschorst vanwege dopinggebruik. De atlete uit het Friese Eastermar brengt dat zelf naar buiten op haar website. Schokker won in april de marathon Zeeuws-Vlaanderen.

51 minuten geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new 19 vuilniszakken met ondermaatse vis gevonden in Breskens

BRESKENS - De politie is afgelopen nacht in Breskens op een auto gestuit waarin 19 vuilniszakken met ondermaatse tong lagen.

58 minuten geleden
PZC walcheren open_in_new CSW-docent Arjen Baart is beste Zeeuwse leraar van 2019

VLISSINGEN - Arjen Baart (54) uit Goes is de beste leraar van Zeeland 2019. De economieleraar van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren ontving vrijdagochtend de PZC-wisselbokaal in zijn school.

1 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Dinsdag meer duidelijkheid over nieuwe burgemeester Kapelle

KAPELLE - Heeft de gemeenteraad van Kapelle eindelijk iemand gevonden die goed genoeg is om burgemeester te worden? Dinsdag 17 december wordt dat hoogstwaarschijnlijk duidelijk.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Politie vindt negentien vuilniszakken met ondermaatse vis in auto

Afgelopen nacht zijn aan de Deltahoek in Breskens negentien vuilniszakken gevuld met tong gevonden. De politie meldt dat de vuilniszakken in een auto lagen.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Damen nog in de race voor bouw onderzeeboten

Scheepswerf Damen uit Vlissingen is nog in de race voor de bouw van vier nieuwe onderzeeboten voor Defensie. Volgens het ANP hebben ingewijden gezegd dat de ministerraad vandaag, of een week later, het besluit neemt dat de Spaanse bouwer Navita afvalt. Wie daadwerkelijk de onderzeeërs gaat bouwen wordt pas later bekend.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Motorrijder A58 botste niet met anderen

KAPELLE - De motorrijder die gisteren ernstig gewond raakte op de A58 bij Kapelle is niet in botsing gekomen met andere voertuigen. Dat is althans de voorlopige conclusie van het politie-onderzoek.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandweer rukt uit voor piepende CO-melder

OOSTBURG - De brandweer van Oostburg is donderdagavond opgeroepen nadat in een woning een koolmonoxidemelder was afgegaan.

1 uur geleden
Ons Eiland Schouwen open_in_new De koelkast leegkoken op Kliekjesdagen

De kerstdagen zijn voor restaurants drukke dagen waarop veel geld kan worden verdiend. Met speciale kerstmenu's en aanbiedingen proberen restaurateurs hele families of vriendengroepen richting hun tafels te lokken. Niet in Schuddebeurs. Daar gaan eigenaren en personeel van de hostellerie zelf met Kerst op vakantie. De drie weken voor Kerst worden traditioneel de Kliekjesdagen gehouden. Eigenaar Bart de Bree legt het concept uit.

1 uur geleden
De Bevelander open_in_new Goes zet hoog in op actieplan voor jeugd

Sinds 2016 geeft de gemeente Goes ieder kwartaal informatie over de voortgang van het actieplan jeugd. Samen met het team-CJG, ouders, zorgaanbieders en andere betrokkenen zijn er veel maatregelen bedacht, in gang gezet en afgerond. Desondanks blijven de ontwikkelingen in de jeugdzorg voortdurend aandacht vragen. Zowel inhoudelijk als financieel.

1 uur geleden
Internetbode De Horizon plant bloembollen voor ouderen

RILLAND – Groep vijf van basisschool De Horizon in Rilland trotseerde deze week het slechte weer om bloembollen te planten in een groenstrook tegenover De Nieuwe Vliedberg van Zorggroep Ter Weel. Zo kijken de ouderen straks uit over een vrolijke bloemenpracht. De activiteit vond plaats in het kader van het programma 'Grijs, groen en gelukkig' van Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid IVN. Dit programma heeft als doel ouderen in Nederland een gelukkige oude dag te bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Om dit te bereiken wordt, in samenwerking met vrijwilligers en omwonenden, de omgeving rondom zorginstellingen vergroend. Daarbij is het lekker buiten in de natuur bezig zijn ook leuk en leerzaam voor kinderen. Zeshonderd Directeur Corina Mackloet van De Horizon is erg enthousiast over het programma en laat weten dat de samenwerking tussen de zorggroep en school het afgelopen jaar geïntensiveerd is. “Vanuit de school hebben we de verbinding gezocht met de dagbesteding van de Batsen Toren. Het hele jaar door organiseren we verschillende activiteiten voor jong en oud.” Verrassing In totaal zijn er maar liefst zeshonderd bloembollen geplant, waaronder narcissen, tulpen en hyacinten. “Het zal de boel hier mooi opfleuren en het leuke is dat, omdat het zo dicht bij school is, kinderen hier vaak langskomen. Het is heel leuk om straks in het voorjaar te zien wat er allemaal uit de grond komt. Er wordt van alles geplant, dus het is een beetje een verrassing. Straks kunnen de kinderen wellicht een bosje bloemen komen plukken voor in de klas of om aan de bewoners te geven.” Sinterklaasliedjes Het planten van de bloembollen gebeurde in samenwerking met de gemeente Reimerswaal. “Gemeentewerkers hebben eerst de graszoden verwijderd en de grond goed omgespit”, vertelt Mackloet. “De bloembollen hebben we gesponsord gekregen.” Volgens de schooldirecteur beleven zowel de kinderen als ouderen veel plezier aan de gezamenlijke activiteiten. “Er is elke maand wel iets wat we gezamenlijk doen. Er zijn bijvoorbeeld spelletjesmiddagen en de ouderen zijn bij ons op school gekomen om Sinterklaas te vieren. Het is heel mooi om te zien dat er leuke communicatie ontstaat tussen de kinderen en ouderen. De ouderen genieten enorm van de activiteiten en voor de kinderen is het bijvoorbeeld heel leuk om te merken dat de ouderen ook alle Sinterklaasliedjes kennen. Straks gaan we samen kerststukjes maken." Samen Basisschool De Horizon in Rilland is onderdeel van het IKC, een integraal kindcentrum. "Dat betekent dat we ook peuters bij de activiteiten kunnen betrekken. Vorig jaar hebben zij, samen met de kleuters, bloembollen geplant aan het begin van het dorp. In het voorjaar zijn er bij de Batsen Toren viooltjes geplant. We proberen bij elke activiteit weer de nadruk te leggen op 'het samen doen'”.

2 uur geleden
De Faam open_in_new Veerkampjes Glamour Bingo

Na jarenlang de sterren te zijn geweest van Man bijt Hond zijn ze nu klaar voor Vlissingen; de Veerkampjes! Hanny en Ton Veerkamp zullen woensdag 18 december de bingoballen trekken op de enige echte nu al bijna uitverkochte glamourbingo.

2 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Twee gewonden bij aanrijding op A58 ter hoogte van Oost-Souburg; boetes uitgedeeld aan filmers

OOST-SOUBURG- Bij een aanrijding op de A58 tussen Oost-Souburg en Ritthem zijn vanochtend twee personen gewond geraakt.

2 uur geleden
PZC walcheren open_in_new Damen nog in de race voor miljardenopdracht onderzeeboten; eerste afvaller naar verwachting snel bekend

VLISSINGEN - Defensie praat met drie partijen, waaronder Damen, verder over de bouw van vier nieuwe onderzeeboten. De ministerraad neemt dit besluit vandaag of een week later, melden ingewijden. Een definitieve beslissing valt pas in 2021 en wordt mogelijk genomen door een volgend kabinet.

3 uur geleden
Ons Eiland Schouwen open_in_new .

.

3 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Stadsgids Terneuzen: ABC- complex kan briljante plek worden

TERNEUZEN - Maak van de voormalige Action in het ABC-complex in Terneuzen dé ontmoetingsplek in de binnenstad, voor eigen bewoners én toeristen. De Terneuzense Hanneke van Haelst ziet het al helemaal voor zich.

3 uur geleden
Internetbode Roxeanne Hazes komt volgend jaar naar Klomppop

OVEZANDE - Klomppop in Ovezande heeft vrijdag de eerste zes namen voor het festival van volgend jaar bekend gemaakt. Roxeanne Hazes is de meest opvallende. Zij staat op zaterdag op het podium. Daarnaast komen de hiphoppers van Het Gezelschap, The Guru Guru en SHHT, beide uit België, in mei naar Ovezande. Navarone Voor de straatfestivaldag op de laatste dag is coverband The Dirty Daddies geboekt. Rockband Navarone komt vrijdag naar Ovezande, als er vooral lokaal talent is te bewonderen. De 40e editie van het Klomppop Festivalweekend vindt plaats in het pinksterweekend van vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei. Nu de eerste namen bekend zijn gemaakt is ook de voorverkoop begonnen. Een aantal zogenaamde early bird-kaarten zijn te koop via www.klomppop.nl.

4 uur geleden
PZC bevelanden open_in_new Navarone, Roxeanne Hazes en The Dirty Daddies staan op 40e Klomppop in Ovezande

OVEZANDE - De eerste zes namen van Klomppop 2020 zijn bekend. Op de veertigste editie van het popfestival in Ovezande staan Navarone, Roxeanne Hazes, The Dirty Daddies, Het Gezelschap, SHHT en The Guru Guru. Het driedaagse evenement wordt gehouden met Pinksteren.

4 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Thools burgemeester Van de Velde stopt in 2020

THOLEN - Ger van de Velde (64) stopt volgend jaar als burgemeester van Tholen. Dat maakte ze donderdagavond bekend na de raadsvergadering. ,,Het was geen makkelijk besluit, maar wel weloverwogen. Het loslaten zal me te zijner tijd zwaar vallen.”

11 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Parkeren kan met schijf ook na 1 januari vier uur lang in Hulst

HULST - Het parkeren met de schijf blijft in het centrum van Hulst voor vier uur mogelijk. Na lang kibbelen kwamen de gemeenteraadsleden dat donderdagavond met elkaar overeen.

12 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Miranda en Thijs winnen eerste verkiezing jonge vrijwilliger van het jaar

ZIERIKZEE - Wie denkt dat vrijwilligers vooral oudere mensen zijn, heeft het mis. Dat was donderdagavond te merken in fiZi in Zierikzee. Daar werden Miranda Goedel (20) en Thijs Jonker (18) tijdens de Dag van de Vrijwilliger uitgeroepen tot winnaars bij de eerste verkiezing van jonge vrijwilligers op Schouwen-Duiveland.

13 uur geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Kloosterzande moet jeugdsoos krijgen

KLOOSTERZANDE - In navolging van Hulst moet Kloosterzande ook een jeugdsoos krijgen. Dat vindt de dorpsraad en ook wethouder René Ruissen staat achter het idee. Waar de soos precies moet komen, is nog even de vraag.

14 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Twee jaar cel geëist tegen stekende Zierikzeese

MIDDELBURG - Het gezellige avondje dat de 38-jarige C. de H. uit Zierikzee en haar partner die 16e juni dit jaar voor ogen hadden, eindigde anders dan gedacht. Hij belandde met meswonden in het ziekenhuis en zij verdween in een cel omdat ze hem met een mes had gestoken.

14 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.

17 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Voor het eerst levende boommarter gespot in natuurgebied Slikken van De Heen

SINT PHILIPSLAND – Voor het eerst is in natuurgebied Slikken van de Heen bij Sint Philipsland een levende boommarter gespot. Bijzonder, want doorgaans treft ecoloog Pepijn Calle van Het Zeeuwse Landschap het roofdiertje platgereden aan. Ook andere soorten zoals de das, otter en visarend zijn aan een opmars bezig.

17 uur geleden
Ons Eiland Schouwen open_in_new Gitaar als onderpand voor een banjo

Stefan Kodde zit vier jaar in de schuldsanering en telt de dagen af naar volgend jaar 27 november. De datum dat zijn salaris niet direct wegvloeit naar schuldeisers. Hij leeft nu van vijftig euro per week. Zijn vreugde haalt Stefan uit banjomuziek. Voor zijn hobby als beheerder van de Facebookgroep Banjo Players United krijgt hij uit Amerika een kostbare banjo opgestuurd. Probleempje: de inklaringskosten kan hij niet betalen.

20 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Bruinisse profiteert van windmolens Krammersluizen

BRUINISSE - De dorpsgemeenschap van Bruinisse heeft dit jaar veel profijt gehad van de windmolens op de Krammersluizen. Basisschool De Meerpaal en de dorpsraad kregen woensdagavond in totaal 15.000 euro uit het zogeheten windfonds. In mei droeg het fonds al 27.000 euro bij in de aanschaf van twee elektrische deelauto's voor het dorp.

21 uur geleden
Internetbode Steyn Almekinders verkozen tot nieuwe kinderburgemeester Kapelle

KAPELLE – Steyn Almekinders is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle. De elfjarige inwoner van Kapelle volgt daarmee Hessel Kole op. Steyn nam het woensdag in het gemeentehuis in Kapelle tijdens de finale van de verkiezing op tegen vier andere kandidaten. Aan het einde van een spannende middag koos de jury voor de enthousiaste leerling van basisschool De Moolhoek uit Kapelle. Naast Steyn waren ook Anna van Koeveringe van de Juliana van Stolbergschool, Rowan Meerman van De Linge, Gianluca Frangiamore de Sola van De Hoesteen en Ruben Oele van ‘t Honk in de race om in 2020 de assistent van burgemeester Huub Hieltjes te zijn. Ouders, opa’s en oma’s, klasgenoten, juffen en meesters van de deelnemers waren eveneens bij de spannende verkiezing aanwezig. Een driekoppige jury beoordeelde de kandidaten. Quiz Om even te ontspannen verzorgde Ezra Veldman de openingsact door te jongleren met kegels, tennisballen en ringen. Vervolgens was het woord aan Hessel Kole. De aftredende kinderburgemeester liet aan de hand van een presentatie zien wat hij het afgelopen jaar allemaal heeft gedaan. Daarna vond de verkiezing plaats. Deze had als thema ‘Toerisme’ en bestond uit drie onderdelen. In de eerste ronde presenteerden de kandidaten zichzelf aan het publiek. Vervolgens testte Hessel de kennis van de deelnemers over de gemeente Kapelle door middel van een quiz. Als laatste vertelden de kinderen over hun plannen om de gemeente Kapelle aantrekkelijker te maken voor toeristen. Steyn Na een langer juryoverleg dan gepland nam loco-burgemeester Jon Herselman het woord. “Het was ongelooflijk spannend. Alle kandidaten hebben het prima gedaan. Ze hebben ideeën aangedragen waar we als gemeente iets mee kunnen. Daarnaast hebben we gekeken naar de presentatievaardigheden van de deelnemers. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn. De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle is Steyn Almekinders.’’ Leerlingeraad Na de bekendmaking vlogen al Steyns klasgenoten hem om de hals. De leerling van De Moolhoek was zelf ook ontzettend blij met de overwinning. Hij vond het namelijk best spannend om deel te nemen aan de verkiezing. ‘’Ik vind het heel erg leuk dat ik de nieuwe kinderburgemeester ben. Ik heb altijd al willen ervaren hoe dat is. Op school zat ik ook al in de leerlingenraad’’, vertelt Steyn enthousiast. ‘’Mijn klasgenoten vonden mij ook geschikt voor de functie van kinderburgemeester. Met mijn plannen hoop ik het toerisme in de gemeente Kapelle nog meer op de kaart te zetten.’’ Boottochten Wat wil Steyn op het gebied van toerisme bereiken? ‘’Heel veel. Allereerst wil ik het oorlogsmuseum uitbreiden. Dat is echt nodig. Daarnaast ga ik ervoor zorgen dat er meer boottochten op de Oosterschelde plaatsvinden. Voor mensen die graag duiken, wil ik duikroutes vlakbij het strand van Wemeldinge organiseren. Verder is het belangrijk om het Fruitteeltmuseum op te pimpen. Kapelle moet echt een toeristische attractie worden.’’ Nieuwjaarsreceptie Steyn hoeft alles niet alleen te doen. Zijn klasgenoten zijn bereid om hem tijdens zijn ambtstermijn bij te staan. Steyns eerste werkzaamheden vinden plaats op 2 januari 2020. Dan staat bij de gemeente Kapelle de nieuwjaarsreceptie op het programma en houdt kinderburgemeester Steyn zijn eerste openbare toespraak. BIJDRAGE MARIJN RIEMENS

21 uur geleden
Internetbode Goes wil volgend jaar met oplossingen komen voor Marconigebied

GOES - Voor de zomer moeten er oplossingen zijn voor het Marconigebied in Goes. De meubelboulevard staat er al jaren somber bij en heeft volgens alle betrokkenen een oppepper nodig. In het kader daarvan heeft de gemeente dit jaar met allerlei partijen gesproken en onder bezoekers een enquête gehouden, die 1340 keer is ingevuld. Veel reacties gingen over het winkelaanbod, de verkeersveiligheid en het parkeren. Winkeliers Woensdag zijn de omwonenden geraadpleegd en in januari gaat de gemeente om tafel met de winkeliers en vastgoedeigenaren. Tijdens de gesprekken kunnen zij ideeën spuien en met voorstellen en suggesties voor een nieuwe gebiedsvisie komen. Deze visie gaat bestaan uit vier thema’s: uitstraling, bereikbaarheid en parkeren, winkelaanbod en de mogelijkheden tot verduurzaming. Scenario's Hieruit voort vloeit een aantal scenario’s, die in april klaar moeten zijn. Nog voor de zomer moet de gemeenteraad besluiten welke het beste zijn. In het gebied zijn ook nu al ontwikkelingen gaande. Zo wil de Lidl een nieuwe supermarkt bouwen op de oude locatie van de Gamma en zijn de opstallen aan Marconistraat 18 gesloopt. Bovendien wilde de Jumbo uitbreiden, maar zijn die plannen geschrapt na de overname van de Agrimarkt-winkels door Jumbo en de nieuwe Jumbo-foodmarkt aan de Van Hertumweg. Belangstelling Volgens het college van burgemeester en wethouders is er veel belangstelling van commerciële partijen voor het gebied. Ze kan daar nu nog weinig mee. “Pas als de visie er is, is duidelijk wat er wel en niet past in het Marconigebied”, zeggen de bestuurders in een memo voor de raad.

22 uur geleden
Ons Eiland Schouwen open_in_new Geïllustreerd boek over verdronken gehucht Viane

Het nieuwste boek van publicist Anton Stig gaat over het niet meer bestaande gehucht Viane in de zuidoosthoek van Schouwen-Duiveland. Dat 'vliegenpoepje op de wereldkaart' was ooit een belangrijke landbouwhaven met een veerverbinding naar Stavenisse op het schiereiland Tholen. Bij de watersnoodramp van 1953 werd het buurtschap weggevaagd.bStig heeft zich met nauwgezet archief- en krantenonderzoek verdiept in de geschiedenis. Bekende en minder bekende bewoners van het gehucht komen in zijn uitgave 'Via Viane' tot leven: illustere redders van drenkelingen, meestal veerlieden en de Belgische zeeschilder Willem Delsaux. Schoolmeester, componist en dirigent Cornelis Swenne eerde Viane met meerdere marsen voor de lokale fanfare. Ook anderen die een stempel drukten op Viane krijgen in het boek een stem, waarmee de auteur de Zeeuwse geschiedenis tot in de haarvaten een extra dimensie geeft.

1 dag geleden
De Bevelander open_in_new 't Ouw Uus komt naar Vrouwenpolder

Duizenden mensen bezochten 't Ouwe 'Uus' in Kortgene en stapten daarmee tachtig, negentig jaar terug in de tijd. Met wat Nel en Piet Verburg elf jaar geleden begonnen is te zien hoe het leven vroeger was. Maar al dit moois gaat verhuizen naar Vrouwenpolder, naar Franciska de Visser. "Het gaat aan ons hart", zeggen Nel en Piet, "Maar we weten dat het goed terecht komt."

1 dag geleden
De Faam open_in_new Kunstbende Zeeland start met workshops en masterclasses

Kunstbende Zeeland organiseert vanaf januari in heel Zeeland creatieve workshops en masterclasses voor jongeren. Dat gebeurt onder de noemer 'Kunstbende Ateliers', een samenwerking met diverse partners. Alle workshops en masterclasses zijn gratis toegankelijk voor Zeeuwse jongeren in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar. Een compleet overzicht staat op kunstbende.nl/zeeland. In Zeeland is de organisatie van Kunstbende in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

1 dag geleden
De Faam open_in_new Han Polman roept iedereen op om kinderboeken te laten zwerven.

Gisteren, woensdag 11 december, hebben de commissaris van de Koning Han Polman en de kinderen van Archipelschool De Leeuwenburch in het kader van de Kinderzwerfboek Provincie Estafette vele kinderboeken laten zwerven. De heer Polman vindt dat alle kinderen leuke boeken moeten kunnen lezen. Hij riep vandaag iedereen in zijn provincie op om ook in de kast te kijken en kinderboeken te laten zwerven. "Het mooie van lezen, is dat het op heel veel manieren heel leuk kan zijn. Omdat het boek je iets leert bijvoorbeeld, omdat het je laat lachen of juist omdat je er een beetje verdrietig van wordt. Vaak doen boeken je ergens over nadenken en soms kun je jezelf er helemaal in verliezen. En heel soms doet een boek dat allemaal tegelijk", aldus de heer Polman.

1 dag geleden