Alarmnummers weer bereikbaar na storing

17:53

MIDDELBURG - De landelijke storing van onder meer het alarmnummer 112 en het politienummer 0900-8844 is voorbij. Dat melden de politie en de Veiligheidsregio Zeeland.

Gemeente Borsele heeft geld tekort vanwege jeugdzorg

Omroep Zeeland

De gemeente Borsele kijkt de komende jaren aan tegen een tekort van 1,3 miljoen euro op de gemeentelijke begroting. Oorzaak is, óók in Borsele, de jeugdzorg. Door die jeugdzorg is de financiële positie van de gemeente behoorlijk verslechterd.

17:33

Bru’s gouden keeltje

PZC schouwen-duiveland

BRUINISSE - Het eiland kent haar voornamelijk als zangeres van zangduo Jeelz. Jenneke van Opijnen-Otte (47) woont haar hele leven in Bruinisse en kent zowat heel Schouwen-Duiveland. Ook omdat ze er kapster is. ,,Heerlijk om met Zeeuwen te werken. Ik spreek de taal. Dat geeft een klik.”

17:30

Leo Pekaar uit Yerseke heeft vitiligo: Het is wennen dat er vaak naar je gekeken wordt

PZC bevelanden

YERSEKE - Leo Pekaar (68) uit Yerseke staat model op de ansichtkaarten van belangenorganisatie Vitiligo.nl. Op deze manier vraagt hij aandacht voor de gelijknamige huidaandoening tijdens deze Wereld Vitiligo Dag.

17:21

Opnieuw flinke vertraging in Westerscheldetunnel; dit keer is kapotte kraanwagen de boosdoener

PZC zeeuws-vlaanderen

BORSSELE - Door een kapotte kraanwagen in de Westerscheldetunnel richting Borssele is momenteel maar één rijstrook open. Het verkeer komend vanaf het sluizencomplex en de Sluiskiltunnel loopt daardoor flinke vertraging op. Die kan oplopen tot meer dan een uur.

16:47

Opnieuw flinke vertraging in Westerscheldetunnel; dit keer is kapotte kraanwagen de boosdoener

PZC bevelanden

BORSSELE - Door een kapotte kraanwagen in de Westerscheldetunnel richting Borssele is momenteel maar één rijstrook open. Het verkeer komend vanaf het sluizencomplex en de Sluiskiltunnel loopt daardoor flinke vertraging op. Die kan oplopen tot meer dan een uur.

16:47

Kraanwagen met pech, Westerscheldetunnel vanavond een uur dicht

Omroep Zeeland

Vanwege een kraanwagen met pech wordt de Oostbuis van de Westerscheldetunnel vanavond een uur afgesloten. De Westerscheldetunnel waarschuwt dat het pechgeval zorgt voor flinke vertraging.

16:43

Persoon uit zee gehaald en gereanimeerd (video)

HV Zeeland

DOMBURG - Op het strand van Domburg is vanmiddag iemand uit zee gehaald en vervolgens op het strand gereanimeerd.

15:51

Brand in container bij ADRZ in Goes

HV Zeeland

GOES - Bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes heeft maandagochtend brand gewoed in een container met bouwafval.

15:45

370191505-Zeeland-Nu-24-06-2019-ZNB190624LX

Omroep Zeeland

18u nieuws OZ

15:40

Dilemma op Tholen: langzamere ambulances of meer ongevallen

PZC Tholen

MIDDELBURG - De aanpassing van wegen op Tholen kan een negatief effect hebben op de aanrijdtijden van ambulances. Daar staat tegenover dat het niet nemen van die maatregelen kan leiden tot meer ongevallen.

15:38

Raadsel rond dode vrouw bij Westdorpe - ‘Het zal toch niet dat vrouwtje uit Zelzate zijn...?’

PZC zeeuws-vlaanderen

WESTDORPE - De Anthoniekade bij Westdorpe. Een doodlopende weg, die stopt bij de grens. Bijna niemand hoeft er te zijn. Zaterdag werd er het lichaam aangetroffen van een dode vrouw.

15:35

‘Camping De Vliedberg wacht hetzelfde lot als Duinrand’

PZC schouwen-duiveland

SCHARENDIJKE - Waar de gasten van De Vliedberg in Scharendijke al voor vreesden, wordt nu toch bewaarheid: de camping gaat volledig op de schop en alle caravans en chalets maken plaats voor vaste stacaravans. ,,Dit is gewoon een tweede Duinrand.”

15:30

Dronken vrouw parkeert op oprit wildvreemden

HV Zeeland

VLISSINGEN - De politie heeft maandag in Vlissingen een vrouw aangehouden die onder invloed van alcohol had gereden.

15:27

Drenkeling bij Domburg uit zee gehaald, reanimatie op het strand

PZC walcheren

DOMBURG - Op het strand bij Domburg is maandagmiddag iemand uit zee gehaald en op het strand gereanimeerd. Het is nog niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat.

15:18

Watergevechten onder schooltijd: 'Aan de kant! Ik ga de juf natspuiten!'

Omroep Zeeland

Strand, ijs en water, dat is waar veel mensen naar snakken vanwege het warme weer. Tientallen Zeeuwse scholen hebben daarom een aangepast rooster ingesteld, zodat de leerlingen aan het begin van de middag naar huis kunnen, kunnen buitenspelen, of zelfs de hele middag watergevechten kunnen houden. Zoals op basisschool de Lichtstraal in Westkapelle.

15:09

Veiling biologische zorgboerderij Hof Welgelegen brengt 1,26 miljoen euro op

PZC walcheren

MIDDELBURG - De gebouwen en akkergronden van de voormalige biologische zorgboerderij ‘t Hof Welgelegen in Middelburg zijn maandag voor in totaal 1,26 miljoen euro geveild. Dat blijkt uit de gegevens van de veiling, die via internet te volgen was.

15:01

Vijftien weken uitleven op de elektrische gitaar

De Faam

Je hoort de kinderen al van een afstand spelen. Op basisschool de Sprong in Koudekerke oefent een groep van zeven kinderen voor hun optreden op 2 en 3 juli.

15:00

Onderzoek naar mishandeling van jongen (13) in Middelburg

PZC walcheren

MIDDELBURG - De politie onderzoekt de mishandeling van een 13-jarige jongen uit Middelburg. Het kind werd vorige week toegetakeld op een schoolplein aan de Baljuwlaan en heeft vandaag aangifte gedaan.

14:55

Duikwrak Le Serpent in Grevelingen is nu ‘veiliger en overzichtelijk’

PZC schouwen-duiveland

SCHARENDIJKE - Duikers kunnen weer terecht in het wrak Le Serpent in de Grevelingen. Het schip werd de afgelopen weken veiliger gemaakt. Een deel ervan is permanent afgesloten.

14:42

Paasei-actie Lionsclub Middelburg levert 13 mille op voor Humanitas Kinderkamp

PZC walcheren

MIDDELBURG - Vrijwilligers van Humanitas Kinderkamp Zeeland hebben 13.000 euro gekregen van de Lionsclub Middelburg. Het geld is opgehaald met de verkoop van paaseieren. Sinds de start van het ‘Ei-team’ van de Middelburgse serviceclub in 2006 is al meer dan 100.000 euro overgemaakt aan goede doelen.

14:29

Grote telefoniestoring: ook 112 niet bereikbaar

Internetbode

NEDERLAND - Meerdere providers en het noodnummer 112 kampen maandag 24 juni aan het einde van de middag met een landelijke storing. Op allestoringen.nl is vanaf 16.00 uur een piek aan meldingen te zien. Door de storing bij 112 kunnen meldkamers geen telefoon opnemen in geval van nood. Ook het nummer van de meldkamer van de politie werkt niet. Er worden zo spoedig mogelijk alternatieve nummers bekend gemaakt. Momenteel landelijke #storing #112, er worden zo spoedig mogelijk alternatieve nummers bekend gemaakt — Politie_Zeeland (@Politie_Zeeland) June 24, 2019 De eerste meldingen kwamen binnen bij KPN. Daaronder vallen Youfone, Robin Mobile, Simyo, Telfort en Lebara. Al snel volgden andere providers als Vodafone en T-Mobile. Het is onduidelijk hoe de storing is ontstaan. De providers proberen de storing op te lossen. Excuses voor de verlate reactie en het ongemak van de storing. Er is inderdaad een storing gaande. Er wordt nog onderzoek gepleegd om de oorzaak te achterhalen en op te lossen. Je mag er dan, gezien de impact, ook van op aan dat we met man en macht werken aan een oplossing. — KPN Webcare (@KPNwebcare) 24 juni 2019 U kunt de storingen hier in de gaten houden. Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd. Spreek ze aan bij spoed of ga naar een politiebureau/brandweerkazerne bij u in de buurt. Bij medische spoed: gaat u naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. — Politie Nederland (@Politie) June 24, 2019

14:26

Basisscholen maken hun plein groener

Internetbode

MIDDELBURG - Veertien Zeeuwse basisscholen hebben maandagmiddag te horen gekregen dat zij subsidie ontvangen om hun schoolplein groener te maken. Gedeputeerde Anita Pijpelink en kinderdirecteur voor groene schoolpleinen Jedithja van de provincie Zeeland maakten maandag bekend welke basisscholen een financiële bijdrage krijgen van IVN Natuureducatie en de provincie in het kader van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Scholen Dat zijn de Palmenhof in Sint Laurens, 't Klinket in Koudekerke, 't Paalhoofd in Zoutelande, de Regenboog in Middelburg, Reigersberg in Rilland, Zevensprong in Krabbendijke, Kamperschouw in Kamperland, Mgr. Heyligersschool in Kwadendamme, Wegwijzer in Heinkenszand, Stamperiusschool in Wilhelminadorp, ’t Noorderlicht in Goes, kindcentrum Stelle-Zeemeeuw in Terneuzen, ’t Getij in Kloosterzande en de Statie in Sas van Gent. Buitenlokaal Met de financiële bijdrage kunnen de schoolbesturen tegels van het schoolplein vervangen door groen, zoals gras, beplanting, aarde, zand of houtsnippers. Een groener plein draagt bij aan de biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving, doordat regenwater eenvoudiger door de grond wordt opgenomen bij een flinke bui. Daarnaast is een groen plein goed voor het welzijn van de kinderen en leerkrachten. ‘Kinderen brengen ongeveer veertig procent van de tijd dat ze wakker zijn door op school, vaak in het klaslokaal. Ze zijn gezonder én leren beter door veel buiten te zijn en buiten les te krijgen’, stelt IVN Natuureducatie. 'Het draagt vooral bij aan de ontwikkeling op motorisch, cognitief en sociaal vlak.' Daarom maken veel scholen volgens IVN een buitenlokaal voor buitenlessen. Voor het schoolteam biedt een groen schoolplein kansen om stress te reduceren, aldus IVN. Schoolgeneratie Met onder meer de subsidieregeling werkt IVN aan in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. Hiervoor werken IVN Natuureducatie, GGD Zeeland, Sport Zeeland, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Jantje Beton, Springzaad en HZ University of Applied Sciences aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, met steun van de provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten. Kijk voor meer informatie op www.groenerevolutiezeeland.nl.

13:34

Lillo moet weer een fort worden

PZC zeeuws-vlaanderen

Fort Lillo moet weer een vijfhoekig bastion worden. Dat is het opzet van het Masterplan Lillo dat in 2009 is gelanceerd. Na tien jaar komt er eindelijk schot in die zaak. Willy Ibens, voorzitter van Natuurpunt Antwerpen Noord, kijkt er alvast naar uit. ,,Dit is een beschermde site die je niet mag laten verloederen.”

13:25

‘Schoonste slootje’ ligt aan Stoofdijk in Stavenisse

PZC Tholen

STAVENISSE - Het schoonste slootje van Nederland ligt bij Stavenisse. Althans: het slootje aan de Stoofdijk kwam als beste uit de bus van alle 150 stuks die tijdens de IVN Slootjesdagen werden gecontroleerd.

13:17

Uur van de waarheid voor vrijwilligers De Piek

Internetbode

VLISSINGEN - Na zich bijna een jaar met hart en ziel te hebben ingezet voor het behoud van een cultureel podium in Vlissingen is het nu afwachten voor Stichting Podium De Piek Vlissingen. Deze week krijgt het stichtingsbestuur meer duidelijkheid over de toekomst van het Vlissingse college van burgemeester en wethouders. Door de gemeentelijke bezuinigingen was De Piek vorig jaar bijna gesloten. De gemeente Vlissingen gaf sympathisanten vorige zomer een jaar de tijd om te bewijzen dat een podium in de stad bestaansrecht heeft. Hiervoor richtten vrijwilligers de Stichting Podium De Piek Vlissingen op. Spannend De afgelopen maanden organiseerde het stichtingsbestuur allerlei concerten in het podium in de Hellebardierstraat. Ook heeft ze vrijwilligers geworven en samenwerkingen opgezet, bijvoorbeeld met scholen. Zo wil de stichting ook andere kunstvormen en jong talent een podium te bieden. Met deze bredere opzet kan het podium in de ogen van de stichting behouden blijven, zegt voorzitter Kevin van Gorkom. “Het is heel spannend hoe de gemeente gaat reageren, maar we zijn trots op wat we de afgelopen maanden hebben neergezet. Er is veel gebeurd. In de periode van december tot en met mei organiseerden we in De Piek meer dan honderd podiumacts, verdeeld over ruim veertig evenementen.” Faciliteiten Bij de start van het ‘proefjaar’ zei wethouder Rens Reijnierse dat de stichting moest laten zien of ‘De Piek zijn eigen broek kan ophouden’. “Hebben we het dan over een zwembroek of designerbroek?”, zegt de stichtingsvoorzitter een jaar later. “Een zwembroek lukt ons, als we hulp krijgen. We vragen de gemeente niet om geld, maar om faciliteiten en samenwerking. Mogen we gratis in het gebouw blijven?” Tijd Het stichtingsbestuur stelt dat ze door de tijdelijke situatie minder heeft bereikt dan mogelijk is. “We vragen de gemeente om meer tijd. Als we nog minimaal twee, drie jaar mogen doorgaan, kunnen we een serieuze partner zijn en fondsen werven en meer vrijwilligers aan ons binden. Dan kunnen we alles ook professioneler organiseren. Onze penningmeester telt nu bijvoorbeeld ook de kassa.” Het is volgens Van Gorkom realistisch om op meer vrijwillige inzet te rekenen. “Het gaat niet om tientallen vrijwilligers die zich hebben aangemeld, maar wel enkele mensen die enthousiast zijn en die we nu niets structureels kunnen bieden, omdat het voortbestaan van De Piek onzeker is.” Verhuizen Als de gemeente de stichting groen licht geeft om door te gaan, maar daarvoor een ander pand geschikter vindt, dan staat het bestuur open voor verhuizing. “Het gebouw aan de Hellebardierstraat is voor ons niet heilig. Als het maar een locatie in de binnenstad is, waar we intieme concerten voor tweehonderd man kunnen houden.” In een gemeente met de grootte van Vlissingen kan een podium zich volgens de stichting niet richten op grote publieksgroepen, maar De Piek is bij uitstek geschikt voor een breed aanbod aan activiteiten voor kleinere groepen. “Een kleinschalig podium als De Piek kan ook goed fungeren als broedplaats voor initiatieven van nieuwe, vooral ook jeugdige talenten.” Het stichtingsbestuur heeft door de gesprekken met de gemeente een ‘goed gevoel’ over de toekomst. “We willen graag verder en hopen dat we in ieder geval nog twee jaar de tijd krijgen. Als er een positief besluit komt, gaan we dat zeker vieren. De Piek verdient meer tijd.”

13:00

Nieuwe brugpiepers leren alvast de weg naar het Reynaertcollege in Hulst

PZC zeeuws-vlaanderen

HULST - Ze hadden ook te voet kunnen komen. Zo ver ligt basisschool Moerschans niet van het Reynaertcollege vandaan.

12:50

Orgelconcert door de blinde musicus Henco de Berg in Kapelle

De Bevelander

De blinde musicus Henco de Berg zal op vrijdag 28 juni 2019 een orgelconcert geven in de Hervormde Kerk in Kapelle. Als organist is hij verbonden aan de ‘Église Wallonne’ te Breda en daarnaast actief als concerterend organist, componist en docent. Henco de Berg zal een boeiend programma spelen met werken van o.a. Langlais, Widor, Buxtehude en Bach. Natuurlijk gaat deze grootmeester ook improviseren! Hij opent zijn recital met een geïmproviseerde intrada en zal het besluiten met een uitgebreide improvisatie over een bekend lied. Een avond voor alle leeftijden, kom genieten! Na afloop van het concert wordt u een gratis hapje en drankje aangeboden. Kaarten met korting In de voorverkoop kosten kaarten €10,- voor volwassenen, €5,- voor studenten en kunnen alle jongeren tot 18 jaar gratis naar binnen. Kaarten in de kerk kosten €12,50. De deuren gaan open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De kerk is te vinden aan het Kerkplein in Kapelle. Kaartverkoop en meer informatie is te vinden op www.batzwitteconcertskapelle.nl

12:48

Jeugd ontwerpt kunst voor park Willem Klooslaan

Internetbode

VLISSINGEN - Drie nieuwe kunstwerken sieren het park aan de Willem Klooslaan in Vlissingen. Ze zijn gemaakt door bijzondere kunstenaars. Zo zijn de ontwerpers van de beelden leerlingen van drie basisscholen in de wijk Paauwenburg. De kunstwerken zijn vrijdag door wethouder Els Verhage van de gemeente Vlissingen onthuld. Eén van de ontwerpers van de nieuwe kunst voor het park aan de Willem Klooslaan is Emi (10) uit groep zeven van de Theo Thijssenschool. “Ik heb een zwaan ontworpen”, vertelt Emi. “Het voelt heel speciaal om hiervoor gekozen te worden en ik vond het ook erg leuk om te doen.” Emi haalde haar inspiratie voor het beeld onder andere uit een fotowedstrijd die ze had gewonnen op school. “Ik had een foto gemaakt van een zwaan voor de fotowedstrijd en daar komt de inspiratie vandaan.” Varkenskop De andere kunstenaars waren Joey(12), uit groep 7 van Het Springtij en Céleste (11), uit groep 8 van de Ichtusschool. Joey vertelt over zijn onderwerp dat hij zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten. Céleste had voordat ze aan de slag ging al een helder idee. “Ik wilde graag een varkenskop maken, maar dat is een dierenschedel geworden. Ik was erg verrast toen ik te horen kreeg dat mijn beeld had gewonnen.” Jury De drie beelden van de leerlingen staan niet alleen in het park. Zo zijn er nog vijf andere beelden die het park verrijken. Deze kunstwerken zijn onder andere gemaakt door een Zeeuwse, Groningse en Belgische kunstenaar. De kunstwerken worden gekozen door de inwoners in de omgeving en de beelden vallen onder het kunstproject ‘Ik ben God in t diepst van mijn gedachten’. Het doel van dit educatieve kunstproject is om er elk jaar een nieuw kunstwerk in het park te zetten. Bij dit project zijn onder meer de kunstenaars Sylvia Hubrouck, Ko de Jonge en Hans Bommeljé van kunstwerkplaats KipVis betrokken betrokken. Van elk van de drie scholen kozen zij als jury één beeldje uit de ontwerpen van de kinderen voor de plaatsing in het park. Kloos De kunstenaars van KipVis werken in de wijk Paauwenburg, op de hoek van de Gerbrandystraat en Sloeweg en willen graag zichtbaar zijn door een bijdrage te leveren aan het welzijn in de wijk. Tussen de Sloeweg en Willem Klooslaan bevindt zich een watergang en dit parkje is de achtertuin van KipVis. In 2012 ontstond bij Ko de Jonge, in samenwerking met Ans Couwenberg, Monique Jasperse, Sylvia Hubrouck, Giel Louws en Hans Overvliet, het idee om in dit gebied een bijzondere route te realiseren. ‘Een pad waar de wandelaar geraakt wordt door opmerkelijke beelden’, aldus KipVis. Bij dit project ontstaat een groeiende beeldenroute waarbij veel kunstenaars en inwoners van de wijk Paauwenburg betrokken zijn. Het project is vernoemd naar de beroemde dichtregel van Willem Kloos, uit zijn sonnet: ‘Ik ben een God in ’t diepst van mijn gedachten’. BIJDRAGE CÉDRIC BROODMAN

12:46

Plastic jutten met burgemeester Hieltjes op strand Wemeldinge

PZC bevelanden

WEMELDINGE - Burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle gaat het strand van Wemeldinge opruimen. Woensdagmiddag gaat de eerste burger van Kapelle er, samen met inwoners, plastic jutten.

12:35

Marktconcert door Arno van Wijk in de Grote Kerk

De Bevelander

Op dinsdag 2 juli start de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes haar jaarlijkse cyclus marktconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

12:33

‘De Oesterdam geeft je het vakantiegevoel’

PZC Tholen

THOLEN - Vakantiepark Oesterdam nadert zijn voltooiing. De centrumvoorziening met eetgelegenheid is zo goed als klaar. Het hotel vraagt nog om afronding. Net als het stratenplan en de bouw van nog maximaal dertig huisjes. ,,Over twee jaar zijn we exact twintig jaar onderweg. Dan moet alles klaar zijn”, zegt Remco Schuurbiers, de commerciële man achter het park.

11:36

Wegafsluitingen in verband met Concert at Sea

PZC schouwen-duiveland

SCHARENDIJKE - Het verkeer rond Scharendijke, Ellemeet en de Brouwersdam moet vanaf donderdag rekening houden met omleidingen.

11:13

Komst van logistiek bedrijf DSV op Tholen levert minstens tweehonderd banen op

PZC Tholen

THOLEN - Logistiek bedrijf DSV zorgt met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Tholen voor 200 directe banen en nog eens zoveel indirecte werkgelegenheid. Dat verwachten het bedrijf zelf en de gemeente Tholen. Het centrum gaat dienen voor opslag, ontvangst en uitgifte van goederen als kleding, schoenen en elektronica.

10:59

Auto rijdt tegen verkeerspost bij Hansweert, bestuurder gewond

PZC bevelanden

HANSWEERT - Een automobilist is maandagochtend tegen de maritieme verkeerspost aan de Kanaalweg bij Hansweert gereden. De man raakte daarbij licht gewond.

10:55

Vlissingse zeezwemmers dragen hun steentje bij

De Faam

Ook de zeezwemmers in Vlissingen hebben hun steentje bijgedragen aan het goede doel waar Maarten van der Weijden voor zwemt!

10:43

Re: Verslag Middelkamp wielerjeugd

De Faam

Afgelopen woensdag 19 juni was de ZLM-toer in de provincie. Door een goede samenwerking van de jeudgcommissie, TMZ en de wedstijdorganisatie was het parcours van de proloog beschikbaar gesteld voor de renners van Middelkamp hun clubkampioenschap tijdrijden.

10:27

Familie schenkt Koekkoek schilderij

De Faam

Theo Rietveld

9:49

Bigbang Muziekschool in de Manhuistuin

De Bevelander

GOES - Op zondagmiddag 30 juni speelt de Bigband Zeeuwse Muziekschool weer in de Manhuistuin! De band bestaat al meer dan 25 jaar en bestaat, naast een vaste kern volwassenen, uit jonge talentvolle Zeeuwse muzikanten. De laatste jaren heeft de band zich ontwikkeld tot een energieke en enthousiaste groep, die bij vele gelegenheden van zich heeft laten horen. Naast een groot verschil in leeftijd heeft de bigband ook een zeer veelzijdig programma. Van oude bigband muziek tot aan moderne knallers. Vorig jaar nog, met als 'suprise act' Lois en Dax, nu als volwaardige show met zang. Kortom een swingende en knallende show, waarbij u beslist niet op uw stoel hoeft te blijven zitten. Aanvang 12.00 uur en de toegang is gratis. Bij slecht weer in de H. Maria Magdalenakerk.

9:34

Rondleiding in het Historisch Museum de Bevelanden

De Bevelander

GOES - Voor iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van de stad Goes, de watersnoden van de Bevelanden of de Zeeuwse streekdrachten is er voor museumbezoekers, in de maanden juli en augustus, iedere dinsdag een rondleiding in het Historisch Museum de Bevelanden. Om 11.30 uur staat een museumgids klaar die gedurende een uurtje de bezoekers meeneemt langs de vaste tentoonstellingen van het museum. Daarna kan men op eigen gelegenheid de wisselexposities bezoeken. De expositie Zeeland Rond, alle drachten bont en pront biedt een enorme verscheidenheid aan Zeeuwse klederdrachten met bijbehorende sieraden en mutsen. Voor meer informatie, neem contact op met het museum via tel. 0113-228883 of per e-mail info@hmdb.nl.

9:16