Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

woensdag 20 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Gezond

ANP LCPS begint woensdag weer met spreiding van coronapatiënten

ZEIST (ANP) - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) begint woensdag weer met de landelijke spreiding van coronapatiënten vanwege druk op de ziekenhuizen. Met het ontlasten van de regio's met de meeste coronapatiënten hoopt het LCPS de zorg overal toegankelijk te houden. In totaal liggen dinsdag 617 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis.

5 uur geleden
ANP Twee vaccindoses nodig na herstel van Covid-19 voor bezoek aan VS

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten blijven buitenlanders weren die zijn hersteld van Covid-19 en daarna één dosis van de coronavaccins van Pfizer, Moderna of AstraZeneca hebben gekregen. In de Europese Unie geldt deze groep over het algemeen wel als volledig gevaccineerd, maar het Amerikaanse Centrum voor ziektecontrole en Preventie (CDC) kijkt daar anders tegenaan.

6 uur geleden
ANP FNV: grootste actie ooit in academische ziekenhuizen

DEN HAAG (ANP) - De "grootste actie ooit in de academische ziekenhuizen" is op handen, meldt de FNV. Medewerkers van alle acht de universitaire ziekenhuizen doen mee aan de reeds aangekondigde demonstratie voor betere arbeidsvoorwaarden op dinsdag 26 oktober.

8 uur geleden
ANP Minder dan 100.000 mensen ontvingen vorige week coronaprik

BILTHOVEN (ANP) - Minder dan 100.000 mensen hebben vorige week een coronaprik gekregen, zo valt te lezen in de meest recente vaccinatiecijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal gezette prikken in een week kwam voor het eerst sinds het begin van de vaccinatiecampagne weer onder die grens.

8 uur geleden
ANP Bijna 4000 nieuwe coronagevallen erbij

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuw getelde coronagevallen is afgelopen etmaal met 3949 gestegen, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een dag eerder waren het er met 3370 nog flink wat minder.

8 uur geleden
ANP Stijging aantal coronagevallen zet door, aldus RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 25.751 nieuwe positieve tests. Dat is ruim 44 procent meer dan vorige week, toen het ging om 17.832 nieuwe coronagevallen in zeven dagen.

9 uur geleden
ANP Lichte stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal licht toegenomen met zeven. In totaal liggen dinsdag 617 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

9 uur geleden
ANP DSW beperkt premiestijging tot 3,25 euro

SCHIEDAM (ANP) - DSW zal de premie van de basisverzekering volgend jaar verhogen met 3,25 euro, zo heeft de zorgverzekeraar als eerste laten weten. DSW-verzekerden gaan 127,75 euro per maand betalen.

18 uur geleden
ANP RIVM meldt 3389 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal met 3389 gestegen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is iets minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM dagelijks gemiddeld 3534 nieuwe gevallen per dag.

1 dag geleden
ANP Grootste toename coronapatiënten in ziekenhuizen sinds 29 april

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal toegenomen met 57, de grootste stijging in één dag sinds 29 april. In totaal liggen nu 610 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
ANP Zwangere vrouwen met corona vaker op ic na opkomst Delta-variant

UTRECHT (ANP) - Zwangere vrouwen die het coronavirus oplopen, komen de laatste maanden relatief vaker op de intensive care terecht dan daarvoor. Het aantal ziekenhuisopnames lag in de zomer- en herfstmaanden weliswaar een stuk lager dan tijdens het voorjaar, maar van de zwangere vrouwen die toch met Covid-19 in het ziekenhuis belandden, waren er meer slecht aan toe.

1 dag geleden
ANP Ziekenhuis Zwolle zegt operaties af om toestroom coronapatiënten

ZWOLLE (ANP) - Het ziekenhuis Isala in Zwolle heeft de laatste weken dusdanig veel coronapatiënten moeten opnemen, dat 20 patiënten die op de wachtlijst stonden voor een inhaaloperatie, afgebeld moesten worden. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door de Stentor.

2 dagen geleden
ANP RIVM meldt 3703 nieuwe coronagevallen, meer dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen zaterdagochtend en zondagochtend 3703 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat is meer dan het weekgemiddelde van 3377, maar ietsje minder dan zaterdag toen er (gecorrigeerd) 3720 nieuwe gevallen werden gemeld.

2 dagen geleden
ANP Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stijgen

ZEIST (ANP) - Opnieuw liggen er meer coronapatiënten in de ziekenhuizen dan een dag eerder. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt zondag dat nu in totaal 553 mensen behandeld worden vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 21 september. Zaterdag stond dat cijfer op 546.

2 dagen geleden
ANP Nederland kleurt roder en roder door stijging coronagevallen

DEN HAAG (ANP) - Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. In Nederland zijn in de afgelopen week bijna 23.000 mensen positief getest, ruim 50 procent meer dan in de week ervoor. De 'najaarsstijging' kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde.

2 dagen geleden
ANP Weer liggen er iets meer coronapatiënten in het ziekenhuis

ZEIST (ANP) - In de ziekenhuizen liggen nu weer iets meer coronapatiënten dan een dag eerder, in totaal worden 546 mensen behandeld vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Een dag eerder was dat totale aantal 543.

3 dagen geleden
ANP Jonge ggz-patiënt kan toch niet terecht bij loket langdurige zorg

DEN HAAG (ANP) - Jongeren onder de 18 jaar met een psychische stoornis komen toch niet in aanmerking voor de Wet langdurige zorg (Wlz). De Tweede Kamer wilde dat graag maar het is niet haalbaar, concludeert demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) na onderzoek. Zo is niet duidelijk om hoeveel jeugdigen het kan gaan en levert zowel de uitvoering als de financiële gevolgen te veel onzekerheden op, schrijft hij in een brief.

4 dagen geleden
ANP Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt zeven dagen op rij

ZEIST (ANP) - Voor de zevende dag op rij stijgt het totale aantal opgenomen coronapatiënten. Ziekenhuizen behandelen momenteel 543 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 21 september, ruim drie weken geleden. Ten opzichte van donderdag steeg het aantal opgenomen patiënten met 9 en in de afgelopen week zijn er netto 74 patiënten bij gekomen.

4 dagen geleden
ANP RIVM: coronavaccins beschermen ook tegen overdracht Delta-variant

BILTHOVEN (ANP) - Coronavaccins beschermen tegen overdracht van de Delta-variant van het virus, schrijft het RIVM op basis van onderzoek met data uit augustus en september van dit jaar. Volledig gevaccineerde mensen die toch besmet raken, dragen het virus 63 procent minder vaak over aan ongevaccineerde huisgenoten dan besmette mensen die niet waren gevaccineerd.

4 dagen geleden
ANP Mensen kunnen besmetting nu zelf doorgeven via CoronaMelder

DEN HAAG (ANP) - Mensen die met corona zijn besmet, kunnen via de app CoronaMelder op hun telefoon zelf meteen actie ondernemen om anderen te waarschuwen bij wie ze langere tijd in de buurt zijn geweest. Ze kunnen hun eigen positieve testuitslag van de GGD op de website Coronatest.nl inzien en daarna op de site een speciale code invoeren die in de CoronaMelder-app staat. Tot nu toe was dit een taak van de GGD tijdens het bron- en contactonderzoek.

5 dagen geleden
ANP Ruim vier op de vijf coronapatiënten op ic is ongevaccineerd

BILTHOVEN (ANP) - De overgrote meerderheid van de coronapatiënten die recent op de intensive care zijn beland, was niet gevaccineerd tegen het virus. Het RIVM becijfert dat 83 procent van de ic-patiënten die tussen 1 september en 3 oktober werden opgenomen, en van wie de vaccinatiestatus duidelijk is, ongevaccineerd was. Een minderheid van 16 procent was volledig gevaccineerd en kwam desondanks ernstig ziek op de ic terecht, 1 procent was deels gevaccineerd.

5 dagen geleden
ANP Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is donderdag voor de zesde dag op rij toegenomen. Er liggen nu 534 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 10 meer dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

5 dagen geleden
ANP Naleving van coronacontrole in sportkantines moet beter

NIJMEGEN (ANP) - De naleving van de coronacontrole in sportkantines moet beter. Dat slechts 36 procent van de beheerders van sportkantines zegt te controleren op de QR-code en een identiteitsbewijs is echt te weinig. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen.

5 dagen geleden
ANP Limburg kleurt rood, andere provincies voorlopig nog oranje

SOLNA (ANP) - Het waarschuwingsniveau voor Limburg gaat omhoog. De provincie kleurt rood op de wekelijkse kaart van coronagevallen in Europa. Rood is het op een na hoogste niveau. De rest van het land blijft voorlopig nog oranje.

5 dagen geleden
ANP Nieuwe zeldzame bijwerkingen in bijsluiter AstraZeneca en Janssen

UTRECHT (ANP) - De Europese medicijnautoriteiten hebben enkele nieuwe zeldzame bijwerkingen vastgesteld van de coronavaccins van Janssen en AstraZeneca. Opnieuw gaat het om specifieke aandoeningen in het bloed. Bij Janssen kunnen in uitzonderlijke gevallen bloedpropjes in de aderen ontstaan (veneuze trombo-embolie). Ook lopen mensen die met het in Nederland ontwikkelde vaccin worden geprikt een zeer klein risico op immunotrombocytopenie (ITP). Dat is een ziekte waarbij het eigen afweersysteem de bloedplaatjes aanvalt.

5 dagen geleden
ANP Bijna 3750 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds 29 juli

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatesten is afgelopen etmaal explosief gestegen. Het RIVM registreerde 3746 nieuwe gevallen, het hoogste aantal sinds 29 juli. Vergeleken met vorige week woensdag, toen er 1909 coronagevallen werden geturfd, gaat het bijna om een verdubbeling.

6 dagen geleden
ANP Proefpersonen CureVac kunnen ander coronavaccin krijgen

UTRECHT (ANP) - Mensen die als proefpersoon mee hebben gedaan aan een onderzoek met het coronavaccin van het Duitse Curevac kunnen een ander vaccin bij de GGD krijgen. Dat laat het UMC Utrecht weten, dat het onderzoek met het middel leidde. Deelnemers zijn dinsdagavond laat ingelicht. Om hoeveel mensen het gaat, is nog niet duidelijk.

6 dagen geleden
ANP LHV: geen rol meer voor huisartsen in nieuwe vaccinatiecampagnes

DEN HAAG (ANP) - Huisartsen kunnen géén rol meer spelen in nieuwe grootschalige vaccinatiecampagnes, zoals de afgelopen coronavaccinaties. Ze zitten met "de handen in het haar" om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen, meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

6 dagen geleden
ANP OMT: prognoses corona voor herfst en winter slechter dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - De prognoses voor hoe corona zich de komende herfst- en wintermaanden verder ontwikkelt, zijn slechter dan eerder gemodelleerd. Dat schrijft het Outbreak Management Team (OMT) in een advies aan de regering. Volgens het OMT is er "een grotere mate van onzekerheid, waarbij ook een forse toename van ziekenhuis- en ic-opnames niet uitgesloten is". Daarom adviseren de experts ook om nu niet al verder te gaan versoepelen.

1 week geleden
ANP Meer dan 500 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag gestegen tot 512. Dat zijn er 15 meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het gaat om het hoogste aantal sinds 23 september.

1 week geleden
ANP Laagste aantal nieuwe coronaprikken in een week sinds januari

BILTHOVEN (ANP) - Ongeveer 103.000 mensen hebben afgelopen week een eerste of tweede prik met een coronavaccin gekregen. Dat is het laagste aantal gezette prikken per week sinds de eerste periode van de vaccinatiecampagne in januari, zo valt af te lezen uit de meest recente vaccinatiecijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 week geleden
ANP Ruim 2900 nieuwe coronagevallen, hoogste dagcijfer sinds 31 juli

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 2914 nieuwe coronagevallen aan het licht gekomen. Dat is het hoogste aantal in een dag sinds 31 juli.

1 week geleden
ANP Relatief veel mensen besmet geraakt op school en werk

BILTHOVEN (ANP) - Relatief veel mensen hebben het coronavirus opgelopen op school of op het werk. Het zijn belangrijke 'settingen van besmettingen' geworden, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu over de stand van de corona-uitbraak.

1 week geleden
ANP CureVac stopt ontwikkeling coronavaccin

TÜBINGEN (ANP) - De Duitse farmaceut CureVac stopt met het ontwikkelen van een vaccin tegen Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het bedrijf wil zich richten op andere middelen die dezelfde mRNA-technologie gebruiken.

1 week geleden
ANP WHO adviseert derde coronaprik voor mensen met zwak immuunsysteem

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert mensen met een zwak immuunsysteem een derde inenting tegen het coronavirus te halen. Veel landen, waaronder Nederland, waren daar al mee begonnen.

1 week geleden
ANP 2275 nieuwe coronagevallen, gemiddelde stijgt opnieuw

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 2275 positieve coronatests geregistreerd. Voor een maandag is dat het hoogste aantal sinds 23 augustus.

1 week geleden
ANP Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets toegenomen. Het zijn er nu 497. Dat zijn er 18 meer dan zondag, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend.

1 week geleden
ANP AstraZeneca: medicijn beperkt ook kans op ernstige coronaklachten

LONDEN (ANP) - Farmaceut AstraZeneca zegt een middel te hebben ontwikkeld dat mensen helpt die het coronavirus hebben opgelopen. Het medicijn zou de kans op ernstige klachten na besmetting flink verkleinen. De resultaten van het onderzoek naar het middel AZD7442 zijn maandag naar buiten gebracht.

1 week geleden