Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 29 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Gezond

ANP Aantal besmettelijke coronapatiënten stijgt

BILTHOVEN (ANP) - Nederland telt steeds meer coronapatiënten die anderen kunnen besmetten met het virus. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er nu ongeveer 146.000 besmettelijke personen in Nederland. Vorige week waren het er ruim 104.000 en de week daarvoor ongeveer 95.000.

53 minuten geleden
ANP Aantal coronagevallen stijgt weer: ruim 19.000 positieve tests

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen blijft oplopen. In de afgelopen zeven dagen zijn 19.326 nieuwe gevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week meldde het instituut 13.471 nieuwe gevallen, dus het aantal is opnieuw met ongeveer de helft gestegen.

1 uur geleden
ANP Akkoord voor 100 miljoen extra vaccins voor arme landen

LONDEN (ANP/RTR) - De vaccinalliantie GAVI heeft een akkoord gesloten met farmaceut Serum om 100 miljoen extra doses coronavaccins te maken voor arme landen. Door het akkoord gaat het Indiase Serum nu 200 miljoen doses maken. Een dosis van dit vaccin moet 3 dollar (2,57 euro) gaan kosten als het klaar is.

4 uur geleden
ANP Ziekteverzuim in zorg het hoogst van alle sectoren in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het ziekteverzuim in de zorgsector is in het tweede kwartaal van dit jaar opgelopen tot 6,1 procent, van 5,7 procent in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens statistiekbureau CBS is het verzuim in de zorg daarmee hoger dan in alle andere sectoren in Nederland. In het eerste kwartaal van dit jaar lag het percentage zieke medewerkers in de zorg echter nog hoger: 6,6 procent.

5 uur geleden
ANP Medische mondkapjes gewenst in verpleeghuizen 'ernstige' regio's

DEN HAAG (ANP) - Verpleeghuizen in de drie regio's waar de besmettingssituatie nu ernstig is moeten extra maatregelen nemen om het risico te verlagen. Zo zullen medewerkers en bezoekers preventief een medisch mondkapje gaan gebruiken bij contacten met patiënten binnen de 1,5 meter. Dit hoeft niet bij patiënten met een "laag risicoprofiel op ernstige complicaties of overlijden". Zorgminister Hugo de Jonge schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het om een advies gaat dat de beroepsgroep zelf al had opgesteld. Hij gaat ervan uit dat dit advies wordt opgevolgd.

7 uur geleden
ANP Wereldwijd dodental door pandemie passeert miljoen

BALTIMORE (ANP/RTR) - Het aantal mensen dat wereldwijd is overleden als gevolg van het coronavirus, is de grens van een miljoen gepasseerd. Dat blijkt uit een telling van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Het virus dook eind vorig jaar op in China en verspreidde zich vervolgens over de wereld. Eind juni waren een half miljoen mensen gestorven door Covid-19 en medio augustus driekwart miljoen.

9 uur geleden
ANP Kuipers: ziekenhuizen moeten vanaf dit weekeinde zorg afschalen

ROTTERDAM (ANP) - Welke maatregelen het kabinet ook neemt, voor de zorg in de ziekenhuizen komen de nieuwe regels te laat. Komend weekend behandelen de ziekenhuizen ongeveer duizend coronapatiënten, en dat is niet te combineren met de reguliere zorg. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). "Ziekenhuizen moeten op enig moment keuzes maken en de reguliere zorg afschalen", aldus Kuipers. Ook Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, zegt dat "overbezetting dreigt".

1 dag geleden
ANP Uitval dreigt onder ic-verpleegkundigen bij tweede piek

NIJMEGEN/ROTTERDAM (ANP) - Er is een grote kans dat gespecialiseerde ic-verpleegkundigen gaan uitvallen als de ziekenhuizen weer vol raken bij een tweede coronapiek. De eerste piek heeft voor veel mentale klachten gezorgd. Tachtig procent van de ic-verpleegkundigen ziet op tegen een nieuwe golf, terwijl bijna een derde heeft overwogen om te stoppen met het werk op de intensive care als gevolg van de coronacrisis.

1 dag geleden
ANP 'Coronamaatregelen niet voldoende, je moet drastischer ingrijpen'

ROTTERDAM (ANP) - De maatregelen die anderhalve week geleden zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn niet genoeg. Dat concludeert Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "Dat betekent dat je rigoureuzer moet ingrijpen, dat je drastischer moet ingrijpen", aldus Kuipers in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

1 dag geleden
ANP 'Amsterdam en Den Haag in top tien coronabrandhaarden'

AMSTERDAM (ANP) - Het coronavirus verspreidt zich momenteel een stuk sneller in Nederland dan in veel andere Europese landen. Amsterdam en Den Haag staan zelfs in de top tien van Europese regio's met de meeste positieve coronatesten ten opzichte van het aantal inwoners, becijfert RTL Nieuws op basis van een eigen analyse van de coronastatistieken uit elf Europese landen.

1 dag geleden
ANP Aantal coronabesmettingen stijgt met ongeveer 3000

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen is tussen zaterdagochtend en zondagochtend gestegen met 2995. Dat is een nieuw dagrecord. Tussen donderdag en vrijdag nam het aantal positieve tests met 2777 toe. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 18.000 mensen positief getest, blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 dagen geleden
ANP Nu 617 coronapatiënten in ziekenhuis, 62 meer dan zaterdag

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen is tussen zaterdagochtend en zondagochtend gestegen met 2995. Dat is een nieuw dagrecord. Tussen donderdag en vrijdag nam het aantal positieve tests met 2777 toe. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 18.000 mensen positief getest, blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 dagen geleden
ANP Coronavirus verspreidt zich als een olievlek over gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen het totaal aantal coronabesmettingen neemt de laatste weken hard toe. Het virus duikt ook op steeds meer plekken in het land op. Het coronavirus treft niet alleen haarden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar ook kleine gemeenten waar het de afgelopen maanden rustig was.

2 dagen geleden
ANP Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een verdubbeling ten opzichte van vorige week.

3 dagen geleden
ANP Kraamzorg krijgt vanaf 2021 jaarlijks 10 miljoen euro extra

DEN HAAG (ANP) - De kraamzorg krijgt vanaf volgend jaar structureel 10 miljoen euro extra. Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) kondigt aan de sector, die met financiële problemen kampt, te hulp te schieten.

4 dagen geleden
ANP Aantal coronapatiënten op intensivecares stijgt naar 106

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal patiënten dat op intensivecareafdelingen ligt, is gestegen naar 106. Dat zijn er twee meer dan de dag ervoor. Dat blijkt uit gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

4 dagen geleden
ANP Persconferenties spreidingscentrum LCPS keren terug

ROTTERDAM (ANP) - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) komt weer met een wekelijkse persconferentie, vanaf maandag. Het is sinds woensdag opnieuw bezig om patiënten zodanig te verplaatsen dat de reguliere zorg niet te erg onder druk komt te staan door de toename van het aantal Covid-patiënten.

5 dagen geleden
ANP Aantal coronabesmettingen stijgt met 2544

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is met 2544 toegenomen. Die positieve tests zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is een toename ten opzichte van woensdag, toen 2357 meldingen werden geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 15.000 mensen positief getest op het coronavirus. Het aantal sterfgevallen door corona was het hoogst sinds 30 mei.

5 dagen geleden
ANP Kwart van rokers is meer gaan roken tijdens coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - Bijna een kwart van de rokers in Nederland is meer gaan roken tijdens de coronacrisis. Dit zegt het Trimbos-instituut, dat een onderzoek heeft laten doen onder rokers. Dat veel rokers meer zijn gaan roken is niet verrassend, omdat de coronacrisis bij veel mensen voor stress zorgt, aldus het instituut.

5 dagen geleden
ANP Rekenkamer: niet alle testcapaciteit werd voor de zomer benut

DEN HAAG (ANP) - Ondanks de tekorten in de eerste maanden van de coronacrisis had er meer getest kunnen worden. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer, die de testcapaciteit tot 1 juni onder de loep nam.

5 dagen geleden
ANP Aantal opnames op intensive care boven alarmniveau

DEN HAAG (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care wordt opgenomen, is de afgelopen dagen zo hard gestegen dat de alarmbellen op het coronadashboard van de overheid afgaan. In de afgelopen drie dagen zijn 31 mensen verplaatst naar een intensivecareafdeling, gemiddeld 10,3 per dag. De zogenoemde signaalwaarde, de grens waarbij extra maatregelen misschien nodig zijn, ligt op 10.

5 dagen geleden
ANP Eerste coronapatiënten zijn verspreid door het land

ROTTERDAM (ANP) - De eerste coronapatiënten zijn overgeplaatst naar andere delen van het land. Op woensdag werden veertien mensen verplaatst naar andere regio's, omdat de druk in de ziekenhuizen te groot werd. Een van de veertien ligt op de intensive care. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat woensdag weer van start is gegaan, denkt dat het aantal verzoeken om patiënten te verplaatsen de komende dagen "beduidend" zal toenemen.

5 dagen geleden
ANP Aantal coronabesmettingen gestegen tot boven 100.000

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot 100.597. Dat is een toename van 2357 ten opzichte van dinsdag, een nieuw dagrecord.

6 dagen geleden
ANP NU'91: erken Covid-19 als beroepsziekte

NIEUWEGEIN (ANP) - De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden NU’91 wil dat Covid-19 wordt erkend als beroepsziekte. De bond heeft dat dinsdag aangekaart in een overleg met het ministerie van Volksgezondheid.

6 dagen geleden
ANP Thuishulporganisatie noemt #ikdoenietmeermee totaal onverantwoord

ROTTERDAM (ANP) - De Thuishulporganisatie Rotterdamse Senior Service noemt de actie van BN'ers tegen de coronamaatregelen #ikdoenietmeermee "totaal onverantwoord". Jongeren moeten begrip krijgen voor de concessies die zij moeten doen in verband met de coronacrisis, zo stelt de organisatie die bij duizenden nog thuiswonende senioren ondersteuning biedt. Maar "we zien geen oplossing in muiterij. Wij zijn enorm geschrokken van deze actie".

6 dagen geleden
ANP Meer besmettingen in verpleeghuizen, specialisten zijn bezorgd

UTRECHT (ANP) - Het aantal coronagevallen in verpleeghuizen neemt weer toe. In de afgelopen week zijn 111 bewoners positief getest. Dat is meer dan twee keer zo veel als de week ervoor, toen 51 ouderen het coronavirus bleken te hebben.

6 dagen geleden
ANP Recordaantal besmettingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen

BILTHOVEN (ANP) - Meerdere gemeenten hebben dinsdag hun coronarecords gebroken. In Amsterdam zijn in het afgelopen etmaal 374 positieve tests gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren in de hoofdstad 362 mensen positief getest. Het aantal besmettingen in Den Haag steeg met 233. Van zaterdag op zondag was het aantal patiënten in de hofstad met 181 gestegen.

6 dagen geleden
ANP Coördinatiecentrum voor spreiding patiënten weer van start

ROTTERDAM (ANP) - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gaat woensdag weer van start. Het is een eerste stap naar spreiding van patiënten tussen de regio's, nu het aantal ziekenhuisopnames toeneemt. "Uitgangspunt bij een tweede golf covidpatiënten is steeds geweest om de reguliere zorg door te laten gaan. Dat betekent dat we, wanneer de druk toeneemt, laagdrempelig patiënten verplaatsen zodat ziekenhuizen geen reguliere zorg hoeven afschalen", meldt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

6 dagen geleden
ANP Reproductiegetal niet echt veranderd: van 1,38 naar 1,33

BILTHOVEN (ANP) - Het zogeheten reproductiegetal van het coronavirus is een klein beetje gedaald. Het staat op 1,33. Vorige week was het 1,38. Het is wel hoger dan in de weken daarvoor, toen het getal respectievelijk 1,17 en 1 was.

1 week geleden
ANP Percentage positieve tests flink toegenomen

BILTHOVEN (ANP) - Zes op de honderd coronatesten in de afgelopen week brachten een coronabesmetting aan het licht. Dat is aanzienlijk meer dan in de weken ervoor, toen het percentage tussen 2 en 4 schommelde.

1 week geleden
ANP Afgelopen week meer dan 13.000 coronabesmettingen gemeld

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen zeven dagen zijn 13.471 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Vorige week meldde dat instituut 8265 gevallen, dus het aantal is met meer dan de helft gestegen.

1 week geleden
ANP Van Dissel (RIVM) ziet kantelpunt in coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Nederland bevindt zich op een "kantelpunt" in de coronacrisis, zei RIVM-directeur Jaap van Dissel tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. Het is volgens hem terecht dat het kabinet vorige week nieuwe maatregelen aankondigde, maar mogelijk is meer nodig. Hij benadrukt vooral het belang van goede communicatie.

1 week geleden
ANP Medewerkers en patiënten lopen besmetting op in ziekenhuis Gouda

GOUDA (ANP) - Op een verpleegafdeling van interne geneeskunde van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda zijn afgelopen week drie medewerkers en twee patiënten besmet geraakt met het coronavirus. Volgens het ziekenhuis is de tijdelijke opnamestop op de afdeling die was ingesteld, weer opgeheven.

1 week geleden
ANP WHO ziet recordaantal coronagevallen in week tijd

GENÈVE (ANP/AFP) - De coronaviruspandemie lijkt wereldwijd te versnellen met een recordaantal nieuwe gevallen in een week tijd. Vorige week is het aantal besmettingen gestegen tot bijna twee miljoen. Het aantal nieuwe sterfgevallen nam af, laten WHO-statistieken zien.

1 week geleden
ANP Storing coronatest.nl verholpen, online afspraak maken kan weer

UTRECHT (ANP) - De website coronatest.nl is weer bereikbaar. Het platform kampte maandag aan het einde van de middag met een storing. Daardoor was het even niet mogelijk om een afspraak voor een coronatest te maken. Ook konden mensen die getest zijn even niet online hun uitslag zien. Na korte tijd waren de problemen verholpen. De oorzaak is niet bekend.

1 week geleden
ANP Meer dan 400 coronapatiënten liggen in het ziekenhuis

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is gestegen tot boven de vierhonderd. Het is voor het eerst sinds 10 juni dat het aantal opgenomen patiënten boven die grens uitkomt. In een week tijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zo goed als verdubbeld.

1 week geleden
ANP Aantal coronabesmettingen stijgt met ongeveer 2200

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen 24 uur met 2217 gestegen. Voor het eerst komt het aantal gemelde positieve tests in een etmaal boven de 2000 uit. Daarnaast registreerden de gezondheidsdiensten 26 ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen, blijkt uit de data van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 week geleden
ANP 'Geen gemiezemuis, iedereen die zorgbonus'

UTRECHT (ANP) - Iedereen die in een ziekenhuis werkt, heeft geholpen in de coronacrisis en iedereen zou daarom de zorgbonus van 1000 euro moeten krijgen. "Geen gemiezemuis, je kunt geen onderscheid maken", vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De ziekenhuiskoepel wil dat zijn achterban, de ziekenhuisbestuurders, ruimhartig zijn bij het toekennen van de bonus.

1 week geleden