Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezond

ANP Afspraak artsen: geen hersteloperatie maagdenvlies meer

DEN HAAG (ANP) - Operaties die ervoor moeten zorgen dat meisjes maagd lijken in hun huwelijksnacht, zijn voortaan in Nederland taboe. Artsen hebben afgesproken zulke maagdenvlieshersteloperaties niet meer uit te voeren. Blijkt dat toch te gebeuren, dan dreigt het kabinet met een verbod.

1 dag geleden
ANP Meeste coronapatiënten hebben alleen milde symptomen

PEKING (ANP/AFP) - De meeste mensen die het nieuwe coronavirus oplopen, hebben alleen milde symptomen. Vooral oudere patiënten en mensen die al gezondheidsproblemen hadden lopen risico, concluderen onderzoekers van de Chinese gezondheidsdienst CCDC.

1 dag geleden
ANP Het gieten van staal en ijzer kan kanker veroorzaken

DEN HAAG (ANP) - Stoffen die vrijkomen tijdens het gieten van ijzer en staal kunnen kanker veroorzaken bij mensen op werkplaatsen waar dat gebeurt. Dat zegt de Gezondheidsraad in een advies dat dinsdag is aangeboden aan het kabinet. De raad wil dat beroepsmatig contact met de stoffen wordt ingedeeld in de gevarencategorie 1A, zodat werkgevers verplicht zijn hun werknemers te beschermen.

1 dag geleden
ANP 'Coronavirus bedreigt mondiale antibioticavoorraad'

PEKING (ANP/RTR) - Er zou een wereldwijd tekort aan antibiotica kunnen ontstaan als de leveringsproblemen van de farmaceutische industrie als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China niet snel kunnen worden opgelost. Daarvoor waarschuwde, Jörg Wuttke, het hoofd van de Europese Kamer van Koophandel, tijdens een conferentie in China over de ontstane handelsproblemen.

1 dag geleden
ANP Gokpaleizen in Chinese regio Macau gaan weer open

MACAU (ANP/BLOOMBERG) - De casino's in Macau gaan geleidelijk aan weer open. Vanaf donderdag zouden gokkers in de Chinese autonome regio weer terechtkunnen. De gokpaleizen waren al een tijd dicht vanwege de uitbraak en de verspreiding van het coronavirus.

2 dagen geleden
ANP VS: evacués uit Japan hebben coronavirus

WASHINGTON (ANP) - Zeker veertien mensen die door de Verenigde Staten van het cruiseschip Diamond Princess zijn gehaald, blijken besmet te zijn met het nieuwe coronavirus. Zij worden op de vluchten van Japan naar de VS gescheiden van andere passagiers, melden de Amerikaanse autoriteiten.

2 dagen geleden
ANP Ook Australië haalt honderden mensen van Diamond Princess

SYDNEY (ANP) - Australië gaat zo'n tweehonderd burgers repatriëren die in Japan op het cruiseschip Diamond Princess zitten. Zij worden woensdag opgehaald en moeten na terugkeer in hun thuisland nog eens 14 dagen in quarantaine, zei premier Scott Morrison.

2 dagen geleden
ANP Rode Kruis opent gironummer in strijd tegen corona

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis opent gironummer 7244 waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De hulporganisatie geeft wereldwijd voorlichting, psychosociale hulp en verleent assistentie in landen die al getroffen zijn. Voor de extra hulp is volgens de hulporganisatie 30 miljoen euro nodig.

2 dagen geleden
ANP Acht uit China gerepatrieerde Belgen uit quarantaine en naar huis

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Acht Belgen die twee weken geleden in verband met het nieuwe coronavirus gerepatrieerd waren uit China en sindsdien in quarantaine verbleven in het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek, mochten zondag het ziekenhuis verlaten. Twee andere Belgen, die pas later gerepatrieerd werden, moeten nog een tijdje in quarantaine blijven.

3 dagen geleden
ANP Ministerie: gestrand? Bel reisorganisatie over terugreis

DEN HAAG (ANP) - Mensen die in andere landen gestrand zijn door het nieuwe coronavirus wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisorganisaties als ze terug willen naar Nederland. Dat zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is niet de taak van het ministerie om gezonde reizigers terug te halen, maar gestrande Nederlanders kunnen wel bij Buitenlandse Zaken terecht voor advies.

3 dagen geleden
ANP Geen coronavirus bij uit Wuhan terugkeerde Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Geen van de zeventien mensen - vijftien Nederlanders en twee Chinese partners - die zondag 2 februari terugkeerden uit het Chinese Wuhan is besmet met het coronavirus. De zeventien hebben hun quarantaine in Nederland in goede gezondheid afgerond en die is nu opgeheven. Dat meldt de GGD Brabant-Zuidoost. De groep zat twee weken in afzondering. Die periode is genoeg om vast te kunnen stellen of iemand het virus onder de leden heeft. Ze kunnen nu weer gaan en staan waar ze willen.

3 dagen geleden
ANP President Xi wist al op 7 januari van coronavirus

PEKING (ANP) - De Chinese president Xi Jinping wist al veel eerder dan tot nu toe gedacht van het coronavirus. Hij gaf al op 7 januari opdracht de uitbraak van het nieuwe longvirus te beheersen, tijdens een vergadering van het Permanente Comité van het Chinese politbureau. Een en ander blijkt uit een speech van Xi die Chinese staatsmedia hebben gepubliceerd. Xi's eerste publieke uitspraken over corona waren pas op 23 januari.

3 dagen geleden
ANP Chinese viceminister: epidemie zal snel voorbij zijn

MÜNCHEN (ANP/RTR) - China heeft er alle vertrouwen in dat de corona-epidemie snel voorbij zal zijn en stelt dat de invloed op de economie slechts van tijdelijke aard is. Dat zei de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken, Qin Gang, zaterdag op een veiligheidsconferentie in München. De Chinese economie zal zich volgens hem snel herstellen.

4 dagen geleden
ANP Chinese toerist eerste dode door coronavirus in Europa

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Een 80-jarige Chinese toerist is in Frankrijk overleden aan de gevolgen van het coronavirus, maakte de Franse gezondheidsminister Agnès Buzyn zaterdag op een persconferentie bekend. Het is het eerste dodelijke slachtoffer van het virus in Europa en de vierde dode buiten China. Drie andere mensen overleden door het virus in Japan, Hongkong en op de Filipijnen.

4 dagen geleden
ANP Ook Chinees geld gaat in quarantaine wegens coronavirus

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Ook het Chinese papiergeld moet in quarantaine, zo heeft de Chinese centrale bank besloten. Bankbiljetten kunnen het coronavirus helpen verspreiden en daarom haalt de People's Bank of China oude bankbiljetten tijdelijk uit de roulatie en worden die ontsmet. Die maatregel kondigde Fan Yifei, vice-president van de centrale bank, zaterdag aan.

4 dagen geleden
ANP VS halen 380 passagiers van Diamond Princess op

TOKIO (ANP/AFP) - De Verenigde Staten gaan 380 Amerikanen ophalen die momenteel vastzitten op het door het coronavirus getroffen cruiseschip Diamond Princess in Japan. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.

4 dagen geleden
ANP Russische vrouw verlaat quarantaine: het eten was vies

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Een Russisch ziekenhuis heeft vrijdag een rechtszaak aangespannen tegen een vrouw die haar quarantaineruimte heeft verlaten. De vrouw was begin februari in Hainan geweest, een Chinees vakantieoord dat populair is bij Russen, en zat in quarantaine om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.

5 dagen geleden
ANP Schiphol bereidt zich voor op besmette passagiers

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft scenario's opgetekend voor de omgang met passagiers die zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Volgens topman Dick Benschop van de luchthaven is Schiphol daarmee voorbereid op een eerste Nederlandse besmettingsgeval met het virus.

5 dagen geleden
ANP CZ verwerkt te veel medische gegevens en krijgt tik op vingers

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar CZ is op de vingers getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het bedrijf heeft te veel medische gegevens van klanten verwerkt. CZ gebruikte die informatie om te kijken of mensen in aanmerking kwamen voor een vergoeding van hun revalidatiezorg. Daarbij heeft de verzekeraar echter ook gegevens verzameld die niet nodig waren om een besluit te kunnen nemen.

5 dagen geleden
ANP Dodental coronavirus weer naar beneden na forse stijging

PEKING (ANP/RTR) - Het dodental door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China is vrijdag met 121 gestegen. Dat is ruim de helft minder dan het aantal slachtoffers dat een dag eerder aan de gevolgen van het virus overleed. De Chinese autoriteiten melden verder dat bij zo'n 5000 nieuwe mensen het virus is vastgesteld.

5 dagen geleden
ANP Nieuw plan moet arbeidsgehandicapten sneller aan baan helpen

DEN HAAG (ANP) - Een nieuw plan moet ervoor zorgen dat arbeidsgehandicapten sneller aan een baan komen. Verantwoordelijk staatssecretaris Tamara van Ark spreekt over een breed offensief aan maatregelen, die volgend jaar moeten ingaan.

6 dagen geleden
ANP 'Besmettingen coronavirus stijgen niet dramatisch buiten China'

GENÈVE (ANP/RTR) - Het aantal mensen dat besmet is met het nieuwe coronavirus "stijgt niet dramatisch" buiten China, afgezien van een cruiseschip dat in quarantaine is geplaatst voor een Japanse haven. Dat zei de directeur voor noodmaatregelen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag tijdens een persconferentie in Genève.

6 dagen geleden
ANP Veel bijkomend leed bij spijsverteringsziekte

AMERSFOORT (ANP) - Van de 2 miljoen Nederlanders die een spijsverteringsziekte hebben, lijdt bijna de helft in stilte onder taboes, onbegrip of stigmatisering. Een derde ervaart negatieve invloed op (het aangaan van) een relatie. Dat zegt de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) op basis van een onderzoek onder 3647 patiënten. De MLDS voert campagne om de taboes over spijsverteringsziektes te doorbreken.

6 dagen geleden
ANP 'Kwart zorgmedewerkers wil meer uren werken'

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van de zorgmedewerkers wil gemiddeld zes uur per week meer werken, met name de vrouwen die nu een contract van minder dan 25 uur hebben. Dat concludeert stichting Het Potentieel Pakken onder meer op basis van onderzoek onder 17.500 zorgmedewerkers.

6 dagen geleden
ANP Eerste coronadode in Japan, tweede buiten China

TOKIO (ANP/RTR) - Voor het eerst is in Japan een persoon overleden aan de gevolgen van besmetting met het nieuwe coronavirus. Het gaat volgens de Japanse minister van Volksgezondheid om een vrouw van in de tachtig.

6 dagen geleden
ANP Europese collega's minister Bruins delen zorgen medicijnentekort

BRUSSEL (ANP) - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) krijgt bijval van Europese collega’s voor zijn zorgen over de aanvoer en distributie van medicijnen als gevolg van het nieuwe coronavirus. Dat bleek tijdens een speciale bijeenkomst in Brussel van de EU-ministers van Volksgezondheid over een gezamenlijke aanpak tegen de verspreiding van het virus.

6 dagen geleden
ANP EU-ministers stemmen antivirusmaatregelen af

BRUSSEL (ANP) - Om zich te beschermen tegen uitbreiding van het nieuwe coronavirus spreken de EU-landen af nauwer samen te werken bij de controle van reizigers die Europa binnenkomen. Gecoördineerde informatie-uitwisseling moet ervoor zorgen dat mensen met een verhoogd risico op besmetting altijd kunnen worden getraceerd. Zo nodig ook de mensen met wie zij in contact zijn geweest.

6 dagen geleden
ANP 'Ziekenhuizen moeten zich beter voorbereiden op uitval computers'

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuizen weten dat ze afhankelijk zijn van computersystemen, maar toch zijn ze zich niet altijd goed genoeg bewust van de risico's van grote storingen. Daarom moeten ze beter in kaart brengen wat die risico's zijn, adviseert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Ook kunnen ziekenhuizen meer oefenen op zulke noodgevallen.

6 dagen geleden
ANP Nestlé: druk bezig met het coronavirus

VEVEY (ANP) - Levensmiddelenconcern Nestlé is druk bezig te reageren op de uitbraak van het nieuwe coronavirus, ook bekend als Covid-19. China is de op één na belangrijkste afzetmarkt van het Zwitserse bedrijf, dat nog niet kan zeggen hoe hard het wordt geraakt door het virus. De producent van onder meer Maggi en Nescafé heeft voorzorgsmaatregelen genomen in alle Chinese vestigingen, om de gezondheid van medewerkers te beschermen.

6 dagen geleden
ANP Honderden hulplijnen in China om geestelijke problemen door virus

PEKING (ANP/RTR) - In China zijn in korte tijd honderden telefonische hulplijnen opgezet voor mensen die kampen met geestelijke problemen en angstgevoelens vanwege het nieuwe coronavirus. Miljoenen mensen maken zich ernstig zorgen over de besmettelijke ziekte, terwijl ze al lange tijd thuiszitten om besmetting te voorkomen. De hulplijnen worden overspoeld met telefoontjes, in een land waar gemiddeld twee psychiaters zijn voor elke 100.000 mensen.

6 dagen geleden
ANP Gratis anticonceptie inzet rechtszaak tegen overheid

DEN HAAG (ANP) - Twee organisaties spannen met 7000 mede-eisers een rechtszaak aan tegen de Staat om gratis anticonceptie voor iedereen af te dwingen. Bureau Clara Wichmann en de "progressieve burgerbeweging" DeGoedeZaak gaan de dagvaarding vrijdag, op Valentijnsdag, bezorgen in Den Haag.

1 week geleden
ANP WHO: te vroeg voor voorspellingen over hoogtepunt uitbraak

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie vindt het te vroeg om te zeggen of het hoogtepunt van de uitbraak van het nieuwe coronavirus is bereikt. "Ik denk dat het veel te vroeg is om voorspellingen te doen over het begin, midden en einde van deze epidemie", waarschuwde WHO-topfunctionaris Michael Ryan.

1 week geleden
ANP RIVM: griepepidemie in Nederland

BILTHOVEN (ANP) - In Nederland is een griepepidemie uitgebroken. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 week geleden
ANP Prognose: ouderen- en gehandicaptenzorg komt 475 miljoen tekort

DEN HAAG (ANP) - Voor de langdurige zorg aan ouderen en gehandicapten is dit jaar 342 tot 475 miljoen euro meer nodig dan gedacht. Steeds meer mensen doen een beroep op deze zorg, en het aantal mensen dat er recht op heeft groeit nog harder, heeft toezichthouder de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) berekend.

1 week geleden
ANP Nieuw coronavirus heet Covid-19

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - Het nieuwe coronavirus krijgt de officiële naam Covid-19. Het eerste vaccin kan over achttien maanden gereed zijn, zegt het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hij stelt ook dat het virus als "staatsvijand nummer één" moet worden beschouwd.

1 week geleden
ANP Vier nieuwe gevallen coronavirus in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk is bij nog eens vier mensen het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het totale aantal daar ligt nu op acht mensen.

1 week geleden
ANP Strengere maatregelen Britse overheid tegen coronavirus

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China uitgeroepen tot "serieuze en directe dreiging voor de gezondheid". Daardoor kunnen meer ingrijpende maatregelen worden genomen door het ministerie van Gezondheidszorg.

1 week geleden
ANP Coronavirus: twee nieuwe besmettingen via Frans skioord

PARIJS (ANP/RTR) - Het nieuwe coronavirus is zondag bij nog eens twee mensen in Europa vastgesteld: bij een persoon in het Verenigd Koninkrijk en bij een Brit op het Spaanse eiland Mallorca. Hun besmetting houdt verband met die van vijf Britten die het virus opliepen in een vakantiehuis in de Franse Alpen, zo maakten gezondheidsautoriteiten in de betrokken landen zondag bekend.

1 week geleden