Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 4 juli 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Gezond

ANP Ruim honderd coronapatiënten nog in ziekenhuis

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis ligt, is gedaald van 151 naar 123. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). "De daling is een zeer gunstig teken en geeft ruimte aan de reguliere zorg", aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

15 uur geleden
ANP Minister: verpleeghuis hoeft na besmetting niet dicht voor bezoek

DEN HAAG (ANP) - Verpleeghuizen waar het coronavirus de kop opsteekt moeten niet meteen helemaal sluiten voor bezoekers. Als dat kan, is het beter om bijvoorbeeld alleen op de besmette afdeling het bezoek te beperken, vindt het ministerie van Volksgezondheid.

1 dag geleden
ANP Coronadashboard meldt voortaan hoeveel mensen besmettelijk zijn

DEN HAAG (ANP) - Het zogeheten coronadashboard van de overheid meldt in het vervolg iedere week hoeveel Nederlanders naar schatting het coronavirus onder de leden hebben en kunnen overdragen. Dat waren er vorige week 2800. Het nieuwe metertje op het controlepaneel moet het kabinet helpen om tijdig in te grijpen als het virus weer opleeft.

1 dag geleden
ANP Nog ongeveer 150 coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - In ziekenhuizen liggen in totaal nog 151 patiënten met het coronavirus. Dat is het laagste aantal in maanden. Het betekent dat elk ziekenhuis gemiddeld minder dan twee patiënten nog behandelt, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Afgelopen zondag telden de ziekenhuizen nog meer dan 200 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Twee weken geleden waren het er meer dan 300.

1 dag geleden
ANP Opnieuw creëert de overheid te weinig banen voor gehandicapten

DEN HAAG (ANP) - De overheid heeft vorig jaar opnieuw te weinig mensen met een arbeidsbeperking aangenomen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Al jaren loopt de overheid op dit vlak flink achter op het bedrijfsleven.

1 dag geleden
ANP Minister vindt 'dreigement' medicijnengroothandel onaanvaardbaar

DEN HAAG (ANP) - Het is onacceptabel dat medicijnengroothandel Brocacef dreigt met het inkrimpen van de medicijnenvoorraad, vindt minister Martin van Rijn (Medische Zorg). De topman van dat bedrijf zei in het Financieele Dagblad dit te willen doen als de prijzen dit jaar worden verlaagd. De schaarste die het bedrijf daarmee creëert zou de prijzen weer moeten opstuwen, waarmee Brocacef de financiële klap opvangt.

1 dag geleden
ANP Nederland heeft 'voldoende' voorraad coronamedicijn remdesivir

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft "op dit moment voldoende" van het coronamedicijn remdesivir. De fabrikant van de virusremmer heeft beloofd dat Nederland de komende tijd nog meer tegemoet kan zien, laat het ministerie van Volksgezondheid weten.

2 dagen geleden
ANP Huisarts geschorst na missen hersentumor

EINDHOVEN (ANP) - Het tuchtcollege heeft een huisarts voor drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geschorst omdat hij onzorgvuldig was en een hersentumor miste.

2 dagen geleden
ANP RIVM houdt ontwikkeling Chinees varkensvirus in de gaten

BILTHOVEN (ANP) - Het relatief nieuwe type varkensgriepvirus waar Chinese wetenschappers voor waarschuwen, is er een om goed in de gaten te houden, vindt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vooralsnog ziet het instituut echter geen reden voor maatregelen in Nederland.

2 dagen geleden
ANP Jongeren vaker aan de botox en de fillers

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal jongeren tussen de 18 en 25 jaar dat zich botox en fillers laat toedienen, groeit flink. Vormden ze in 2008 nog 3,1 procent van de mensen die zo'n cosmetische ingreep lieten verrichten, in 2017 was dit 8 procent. Dat meldt een team van cosmetisch specialisten van het Erasmus MC in Rotterdam.

2 dagen geleden
ANP Soepeler regels voor met pfas vervuilde grond

DEN HAAG (ANP) - De regels voor met pfas vervuilde grond worden soepeler. Daardoor kunnen grondverzet- en baggerbedrijven weer gemakkelijker hun werk doen, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
ANP Blokhuis: mogelijk lachgasverbod kan over een jaar ingaan

DEN HAAG (ANP) - Een verbod op het recreatief gebruik van lachgas kan in de eerste helft van 2021 ingaan. Dat zei staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) dinsdag in de Tweede Kamer.

3 dagen geleden
ANP Duizenden extra verpleegkundigen nodig voor uitbreiding ic

DEN HAAG (ANP) - Om de capaciteit van de intensive cares in Nederlandse ziekenhuizen vanwege de coronapandemie uit te breiden tot 1700 plaatsen, zijn duizenden extra verpleegkundigen nodig. Zeker als de gewone zorg ook moet doorgaan. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft in opdracht van minister Martin van Rijn (Medische Zorg) onderzocht wat daarvoor moet gebeuren. Het netwerk noemt het "heel ambitieus" om al dit najaar 1350 ic-bedden structureel beschikbaar te hebben en bij een eventuele volgende golf van besmettingen snel uit te breiden naar 1700 bedden.

3 dagen geleden
ANP Vorige week stierven acht mensen aan coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Het coronavirus heeft vorige week acht levens geëist. Het is het laagste aantal doden per week in de afgelopen maanden. Eén patiënt stierf vorige week dinsdag, twee mensen overleden op woensdag, op vrijdag en op zaterdag en één persoon bezweek op zondag aan een infectie. Volgens de huidige cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is vorige week maandag en donderdag niemand overleden.

3 dagen geleden
ANP 'Overwerkers in zorg niet slechter af door korting toeslagen'

DEN HAAG (ANP) - Zorgmedewerkers die toeslagen moeten terugbetalen omdat zij dit jaar door coronagerelateerd overwerk te veel verdienen, gaan er in veruit de meeste gevallen toch financieel op vooruit. Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Zij ziet geen mogelijkheden om terugvorderingen tegen te houden, zoals een deel van de Kamer had gevraagd.

3 dagen geleden
ANP Minder gezondheidsklachten slachtoffers gaswinning

GRONINGEN (ANP) - Groningers die veel materiële schade hebben geleden door aardbevingen als gevolg van de gaswinning, vertonen de laatste tijd minder gezondheidsklachten. Hun vertrouwen in de toekomst is bovendien toegenomen.

3 dagen geleden
ANP Chinese onderzoekers waarschuwen voor nieuw pandemievirus

SHANGHAI (ANP/RTR) - Terwijl grote delen van de wereld nog gebukt gaan onder de coronapandemie, waarschuwen Chinese onderzoekers al voor een nieuw virus. Het gaat om een griepvirus bij varkens dat besmettelijker is geworden voor mensen en daardoor volgens hen potentieel een nieuwe pandemie kan veroorzaken.

3 dagen geleden
ANP Ouders laten hun kinderen gemiddeld iets vaker inenten

DEN HAAG (ANP) - Ouders lieten hun kinderen vorig jaar gemiddeld iets vaker inenten tegen kinderziektes dan de vijf jaar daarvoor. Van de kinderen heeft 92,6 procent vorig jaar op tweejarige leeftijd de DKTP-vaccinaties (difterie, kinkhoest, tetanus, polio) gehad en 93,6 procent de BMR-vaccinatie (bof, mazelen, rodehond). Van de kinderen geboren in 2017 heeft 90,8 procent alle vaccinaties volgens het vaccinatieschema ontvangen voordat ze twee jaar waren geworden.

3 dagen geleden
ANP Roken onder jongeren daalt niet meer

UTRECHT (ANP) - Het roken onder jongeren nam jarenlang af, maar de daling is nu gestopt. Van alle scholieren heeft 17 procent weleens een sigaret gerookt. Dat is evenveel als twee jaar eerder. Het is wel aanzienlijk minder dan vroeger. In 1999 had 54 procent van de Nederlandse scholieren weleens een sigaret opgestoken.

4 dagen geleden
ANP Hoge bloeddruk en urineweginfecties bezorgen huisarts meeste werk

UTRECHT (ANP) - Een hoge bloeddruk is de meest voorkomende reden voor Nederlanders om contact met hun huisarts op te nemen. Bij mannen is het de meest voorkomende klacht en bij vrouwen staat hypertensie, zoals het ook wordt genoemd, op de tweede plaats. Vrouwen gaan het vaakst naar de huisarts wegens urineweginfecties, zoals blaasontsteking, zo blijkt uit een analyse van onderzoeksinstituut Nivel.

4 dagen geleden
ANP Twee mensen overleden aan coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Nog twee mensen zijn overleden door het coronavirus. Het dodental komt daarmee op 6107. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de beide sterfgevallen in de afgelopen 24 uur doorgekregen.

4 dagen geleden
ANP Johnson: Britten dikker dan meeste Europeanen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson erkent dat overgewicht onder Britten vaker voorkomt dan bij andere Europeanen. Johnson zei maandag in een radio-interview dat hij vindt dat er iets moet worden gedaan aan de obesitas in het Verenigd Koninkrijk.

4 dagen geleden
ANP Onderzoekers Raboudumc vinden oorzaak erfelijk gehoorverlies

NIJMEGEN (ANP) - Genetici van het Radboudumc hebben na meer dan twintig jaar onderzoek de oorzaak van erfelijk gehoorverlies gevonden. Onder leiding van Hannie Kremer en Ronald Pennings kwamen onderzoekers het gen op het spoor door het erfelijk materiaal (DNA) van 63 leden van twaalf families te onderzoeken, dus ook degenen zonder klachten.

4 dagen geleden
ANP RIVM: dodenaantal coronavirus stijgt met 2

BILTHOVEN (ANP) - Het dodenaantal door het coronavirus is met 2 gestegen, naar 6105. Er is slechts één extra persoon in een ziekenhuis opgenomen.

6 dagen geleden
ANP Kwart van zorgpersoneel ervoer coronacrisis als traumatisch

DEN HAAG (ANP) - Meer dan acht op de tien medewerkers in de zorgsector is van mening dat zij tijdens de coronacrisis te zwaar belast zijn. Een kwart van de ondervraagden heeft het werk tijdens de coronacrisis zelfs als traumatisch ervaren. Dat staat in een onderzoek van televisieprogramma Hollandse Zaken en vakbond FNV.

6 dagen geleden
ANP Nog drie doden door coronavirus, aantal besmettingen boven 50.000

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal doden door het coronavirus is met drie gestegen, naar 6103. Daarnaast zijn zes mensen in een ziekenhuis opgenomen. Het totale aantal ziekenhuisopnames sinds het begin van de uitbraak bedraagt nu 11.868.

1 week geleden
ANP 'Geef ook dokters een bonus'

UTRECHT (ANP) - De landelijke vereniging van artsen in dienstverband LAD vindt dat ook arts-assistenten, specialisten ouderengeneeskunde en "vele andere artsen die keihard hebben gewerkt" in aanmerking moeten komen voor een coronabonus. Dat zegt de voorzitter, Suzanne Booij, op de site van de club.

1 week geleden
ANP Bijna kwart minder kankerdiagnoses, vermoedelijk door corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal nieuwe kankerdiagnoses viel in maart, april en mei 20 tot 25 procent lager uit dan in januari en februari. Dat meldt Integraal Kankercentrum Nederland op basis van de Nederlandse Kankerregistratie en de landelijke pathologiedatabase PALGA.

1 week geleden
ANP Kenniscentrum: brandharen eikenprocessierups drijven op zwemwater

WAGENINGEN (ANP) - Brandharen van de eikenprocessierups blijven drijven op water. Zwemmers in natuurwater moeten daarom uitkijken als ze een duik nemen in water in de buurt van eikenbomen. Ook natte brandharen kunnen voor gezondheidsklachten zorgen, waarschuwt het Kenniscentrum Eikenprocessierups vrijdag.

1 week geleden
ANP Zweedse hoofdepidemioloog boos op Wereldgezondheidsorganisatie

STOCKHOLM (ANP/DPA) - De Zweedse hoofdepidemioloog Anders Tegnell heeft met onbegrip gereageerd op de classificatie van zijn land door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als risicoland in verband met het nieuwe coronavirus. Volgens Tegnell, de architect van de losse Zweedse corona-aanpak, heeft de WHO de gegevens over de uitbraak in Zweden verkeerd geïnterpreteerd.

1 week geleden
ANP Lichte stijging aantal geslachtsziekten

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal mensen met een geslachtsziekte is licht gestegen, meldt gezondheidsinstituut RIVM. De hogere cijfers zijn deels te verklaren uit het feit dat met name mensen uit risicogroepen zich vaker laten testen. Voor andere verklaringen is extra onderzoek nodig.

1 week geleden
ANP Trump vraagt hooggerechtshof Obamacare ongeldig te verklaren

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft het hooggerechtshof gevraagd om de Affordable Care Act (Wet betaalbare zorg), ook wel bekend als Obamacare, ongeldig te verklaren. De wet geldt als een van de belangrijkste politieke erfenissen van voormalig president Barack Obama.

1 week geleden
ANP Rutte: suggesties over zorgsalarissen zijn 'populistisch'

DEN HAAG (ANP) - "Ik vind het echt populistisch." Zo beoordeelt premier Mark Rutte de "suggestie" dat zorgpersoneel er de komende tijd niet financieel op vooruitgaat. De salarissen in de zorg gaan er juist op vooruit, aldus de premier op kritiek vanuit de oppositie.

1 week geleden
ANP Gezondheidsdienst: meer dan 20 miljoen besmettingen in de VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC vermoedt dat meer dan 20 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat is meer dan tien keer zoveel als het officiële aantal vastgestelde infecties.

1 week geleden
ANP RIVM gaat coronacijfers elke week melden

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM stopt met het elke dag melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus. Vanaf 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag om 14.00 uur.

1 week geleden
ANP Tientallen dwarslaesies bij jongeren door lachgas

ENSCHEDE (ANP) - Tientallen jongeren hebben in de afgelopen twee jaar een gehele of gedeeltelijke dwarslaesie opgelopen door het gebruik van lachgas. Het zijn er zeker 64, maar waarschijnlijk nog meer. De jongste was 17 jaar oud, de oudste 30. Dat bevestigt neurologe Lucille Dorresteijn van het Medisch Spectrum Twente na een bericht van RTL Nieuws.

1 week geleden
ANP Frankrijk lanceert testcampagne gericht op ruim 1 miljoen mensen

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk gaat ongeveer 1,3 miljoen inwoners in de regio Île-de-France, waar ook Parijs onder valt, uitnodigen zich te laten testen op het coronavirus. Dat zei minister van Volksgezondheid Olivier Véran tegen de krant Le Monde. De tests moeten de groep mensen in kaart brengen die wel besmet zijn, maar geen symptomen hebben.

1 week geleden
ANP Ook bonus kan zorgmedewerkers toeslagen kosten

DEN HAAG (ANP) - Tot woede van de linkse oppositie kan ook de bonus van 1000 euro netto die zorgmedewerkers in het vooruitzicht is gesteld, gevolgen hebben voor hun recht op zorg-, huur- , en kinderopvangtoeslag. Het is technisch niet mogelijk daar bij de uitvoering rekening mee te houden, schrijven de zorgministers Hugo de Jonge en Martin van Rijn aan de Tweede Kamer.

1 week geleden