Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 24 november 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Gezond

ANP WHO: vaccinnieuws AstraZeneca bemoedigend

GENÈVE (ANP/RTR) - Het is "bemoedigend" nieuws dat het coronavaccin van AstraZeneca tot 90 procent effectief is, reageert de Wereldgezondheidsorganisatie WHO op de aankondiging van de Brits-Zweedse farmaceut.

16 uur geleden
ANP Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt weer licht

ROTTERDAM (ANP) - Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is voor de tweede dag op rij licht gestegen, tot 1968. Dat zijn 35 patiënten meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het centrum rapporteerde zondag al een stijging van 31 ten opzichte van zaterdag.

17 uur geleden
ANP Aantal nieuwe coronagevallen licht gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondagochtend en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde zondag 5407 vastgestelde besmettingen, maar dit werd maandag bijgesteld tot 5396.

17 uur geleden
ANP Coronavaccin AstraZeneca voor 70 tot 90 procent effectief

LONDEN (ANP/RTR) - Het coronavaccin dat door de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca wordt ontwikkeld, is voor 70 tot 90 procent effectief. Volgens topman Pascal Soriot van AstraZeneca bevestigen de "doeltreffendheid en de veiligheid van het vaccin" dat het hoogst efficiënt is tegen Covid-19. Daarmee kan het middel direct van invloed zijn op de "noodsituatie rond de volksgezondheid".

23 uur geleden
ANP Lichte stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het totaal aantal in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten is gestegen tot 1933. Dat zijn er 31 meer dan zaterdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
ANP Aantal nieuwe coronagevallen gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is gedaald. Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn 5407 positieve tests geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat meldde zaterdag eerst 6093 gevallen, maar dat is bijgesteld tot 6076.

1 dag geleden
ANP België verwacht eerste vaccins eind december

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België verwacht vanaf eind december te kunnen beschikken over de eerste coronavaccins. Maar het leeuwendeel komt pas in het tweede en derde kwartaal van 2021, zei premier Alexander De Croo zondag in het televisieprogramma De Zevende Dag.

1 dag geleden
ANP Aantal coronagevallen kruipt richting half miljoen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal coronagevallen stijgt niet meer zo snel als in oktober, maar toch stevent Nederland gestaag af op een nieuwe mijlpaal. In de loop van komende week wordt waarschijnlijk de 500.000e besmetting in Nederland vastgesteld. Het is vooral een symbolische grens, want het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoogstwaarschijnlijk veel hoger.

1 dag geleden
ANP Aantal coronagevallen weer gestegen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is weer gestegen. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 6093 positieve tests geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat meldde vrijdag 5974 gevallen, maar dat waren er uiteindelijk na correctie 5967. Donderdag waren het er 5729.

2 dagen geleden
ANP Tientallen kinderen liepen gezondheidsschade op door eerste golf

UTRECHT (ANP) - Tientallen kinderen in Nederland hebben gezondheidsschade opgelopen doordat ze later medische zorg kregen tijdens de eerste golf van de corona-uitbraak. Bij zeker 51 kinderen is afgelopen voorjaar 'bijkomende schade' ontstaan door gemiste of vertraagde zorg, maar dit is vermoedelijk nog maar het topje van de ijsberg. Het werkelijke aantal kinderen met zulke schade "is koffiedik kijken", aldus onderzoeker Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

2 dagen geleden
ANP De Jonge wil flexibel omgaan met vaccinatiestrategie

DEN HAAG (ANP) - Er zijn verschillende scenario's denkbaar waarin het kabinet moet afwijken van de vaccinatiestrategie die vrijdag is gepresenteerd. Daarin staat dat bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking die in een instelling wonen de eerste vaccins krijgen. Volgens coronaminister Hugo de Jonge is nog niet alles duidelijk en is het belangrijk "flexibel" te zijn als het om vaccineren gaat.

3 dagen geleden
ANP RIVM: voorbereiding coronavaccinatie in volle gang

DE BILT (ANP) - De voorbereidingen voor de uitvoering van de coronavaccinatie zijn in volle gang, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. De afgelopen maanden zijn 25 miljoen veiligheidsnaalden besteld, meldt het instituut.

3 dagen geleden
ANP Eerste vaccins naar mensen in verpleeghuizen en zorginstellingen

DEN HAAG (ANP) - De eerste vaccins tegen het coronavirus gaan begin volgend jaar naar de bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking die in een instelling wonen. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt. Het gaat in totaal om zo'n 155.000 mensen.

3 dagen geleden
ANP 'Verkoopverbod tabak supermarkten scheelt 60.000 levens'

DEN HAAG (ANP) - Het verkoopverbod van tabak in supermarkten zal ervoor zorgen dat op termijn zo'n 60.000 mensen minder overlijden aan de gevolgen van roken dan zonder het verbod. Ongeveer de helft van de rokers overlijdt uiteindelijk aan de gevolgen ervan, en volgens staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) zorgt het verbod ervoor dat 120.000 mensen minder roken in 2030.

3 dagen geleden
ANP Minder dan 2000 coronapatiënten in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in de Nederlandse ziekenhuizen ligt, is gezakt tot onder de 2000. Het is voor het eerst sinds 21 oktober dat het aantal onder die grens uitkomt. In totaal behandelen ziekenhuizen momenteel 1961 mensen vanwege een coronabesmetting, 69 minder dan op donderdag.

3 dagen geleden
ANP Aantal nieuwe coronagevallen opnieuw gestegen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is opnieuw gestegen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 5974 positieve tests geregistreerd, het hoogste aantal in een week tijd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde donderdag 5720 gevallen en woensdag 4615, maar dat kwam mede door een technische storing.

3 dagen geleden
ANP Pfizer en BioNTech vragen goedkeuring aan voor coronavaccin

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De farmaceuten Pfizer en BioNTech hebben als eerste een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten. Dat maakte Pfizer-topman Albert Bourla bekend in een videoboodschap. Het gaat om een versnelde goedkeuring bij de Amerikaanse medicijnwaakhond Food and Drug Administration (FDA).

3 dagen geleden
ANP China: bijna een miljoen mensen ingeënt tegen corona

PEKING (ANP/DPA) - Het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm heeft naar eigen zeggen al bijna een miljoen mensen in China ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een bericht dat de groep vrijdag verspreidde via de berichtendienst Wechat.

3 dagen geleden
ANP Huisartsen beginnen weer meer mensen te verwijzen naar ziekenhuis

UTRECHT (ANP) - Meer mensen worden door hun huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis of naar een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg. Het aantal ligt nog wel lager dan het zonder corona-uitbraak zou zijn geweest, maar het stijgt ten opzichte van vorige week. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kan nog niet zeggen of dat een rechtstreeks gevolg is van het dalende aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames.

3 dagen geleden
ANP RIVM meldt 5725 coronabesmettingen, 1000 meldingen van dag eerder

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5725 meldingen gekregen over positieve testresultaten. Dat zijn er meer dan de afgelopen dagen, maar een belangrijke kanttekening hierbij is dat circa duizend van deze meldingen van de vorige dag zijn.

4 dagen geleden
ANP Onderzoekers: nieuw middel voor ernstige zieke coronapatiënten

UTRECHT (ANP) - Onderzoekers hebben een nieuw medicijn gevonden voor zeer zieke coronapatiënten op de intensive care. Het bestaande middel tocilizumab, dat onder meer wordt gebruikt bij reumatoïde artritis, blijkt de ligduur en de termijn dat mensen moeten worden beademd te verkorten. Ook heeft het invloed op het aantal sterfgevallen. Dat heeft onderzoek in 260 ziekenhuizen over de hele wereld aangetoond.

4 dagen geleden
ANP Meer mensen ziek door voedselinfecties en vergiftigingen

BILTHOVEN (ANP) - Meer mensen in Nederland zijn vorig jaar ziek geworden van voedselinfecties en vergiftigingen. Er zijn wel minder uitbraken van ziekten geregistreerd, meldt gezondheidsinstituut RIVM.

4 dagen geleden
ANP Brandwondencentrum start onderzoek naar nieuwe coronabehandeling

BEVERWIJK (ANP) - Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) doet onderzoek naar de inzet van een speciaal enzym bij de behandeling van coronapatiënten. Een test met ruim honderd patiënten moet onder meer uitwijzen of het gebruik van alkalische fosfatase de ligduur van mensen met corona op de intensive care kan verkorten.

4 dagen geleden
ANP Veel Nederlanders hebben zorgen over risico's van Covid-vaccin

DELFT (ANP) - Een meerderheid van de Nederlanders wil zich niet direct laten inenten wanneer een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar komt. 'Vaccinatietwijfelaars' maken zich vooral zorgen over de risico’s van het vaccin. Dat zeggen onderzoekers van onder meer de TU Delft, Universiteit Maastricht en het RIVM.

5 dagen geleden
ANP Deense studie: mondkapje beschermt nauwelijks tegen corona

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Een mondkapje lijkt dragers nauwelijks te beschermen tegen het coronavirus. Dat stelt het belangrijkste staatsziekenhuis van Denemarken na onderzoek onder 6000 mensen. De resultaten mogen van de onderzoekers echter niet worden gebruikt als argument tegen het gebruik van mondkapjes bij het terugdringen van coronabesmettingen.

5 dagen geleden
ANP VVD bereid na te denken over 'indirecte' vaccinatieplicht

DEN HAAG (ANP) - De VVD is bereid na te denken over een mogelijk "indirecte vaccinatieplicht" vanwege het coronavirus. VVD-Tweede Kamerlid Hayke Veldman wil het liefst dat zoveel mogelijk mensen "vrijwillig een verstandige keuze maken", maar hij is ook bereid consequenties te overwegen als iemand zich niet laat vaccineren.

5 dagen geleden
ANP Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen met 59 afgenomen

ROTTERDAM (ANP) - In Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 2087 coronapatiënten, 59 minder dan dinsdag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal patiënten met 42 af. Op de intensive cares kwamen 17 bedden van mensen met Covid-19 vrij. Ic's behandelen opgeteld nog 559 mensen die ernstig ziek zijn door het virus.

5 dagen geleden
ANP Aantal coronameldingen stijgt, zelfs met een storing

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4628 positieve tests geregistreerd. Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk hoger, want door een technische storing bij de GGD'en zijn daar ongeveer duizend gevallen niet doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

5 dagen geleden
ANP Door storing ongeveer duizend nieuwe coronagevallen niet gemeld

UTRECHT (ANP) - Door een nieuwe technische storing bij de GGD'en zijn dinsdag ongeveer duizend nieuwe coronagevallen niet doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het dagcijfer dat de RIVM woensdag publiceert, valt daardoor lager uit. De overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland bevestigt de storing na een bericht van het AD.

5 dagen geleden
ANP 'Als cijfers blijven dalen, half december eerste versoepeling'

DEN HAAG (ANP) - Als de cijfers met het coronavirus blijven dalen, kan eventueel half december voorzichtig de eerste versoepeling van de huidige coronamaatregelen worden doorgevoerd. Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdagavond dat dit op 8 december zal worden bekeken.

6 dagen geleden
ANP Rutte: thuiswerken en gedrag in winkels kan beter

DEN HAAG (ANP) - Het gaat goed met de coronacijfers, maar er is wel ruimte voor verbetering in bijvoorbeeld de supermarkt en op het gebied van thuiswerken. Dat zei premier Mark Rutte in zijn persconferentie. Ook het gedrag in andere winkels en achter de voordeur moet beter, aldus de premier.

6 dagen geleden
ANP Afname besmettingen zette vorige week door, maar minder snel

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is afgelopen week verder afgenomen, maar lang niet zo sterk als de week daarvoor. In totaal registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 37.706 nieuwe besmettingen, 14 procent minder dan een week eerder. Toen rapporteerde het instituut 43.621 nieuwe gevallen, 32 procent minder dan de week daarvoor.

6 dagen geleden
ANP Ziekenhuizen zien aantal coronapatiënten weer iets toenemen

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen hebben het afgelopen etmaal iets meer coronapatiënten binnengekregen. In totaal behandelen de Nederlandse ziekenhuizen nu 2146 coronapatiënten. Dat zijn er zestien meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

6 dagen geleden
ANP Aantal positieve coronatests daalt voor vierde dag op rij

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal geregistreerde positieve coronatests is voor de vierde dag op rij afgenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4320 meldingen van nieuwe gevallen gekregen van de GGD'en in het land. Maandag rapporteerde het instituut nog 4867 besmettingen.

6 dagen geleden
ANP 'Eén op de zeven Nederlandse jongeren heeft depressieve klachten'

AMSTERDAM (ANP) - Eén op de zeven Nederlandse jongeren ervaart depressieve klachten die gepaard gaan met paniekaanvallen, slaapproblemen en mindere (school)prestaties. Daarbij geeft één op de twaalf aan dat ze door hun psychische klachten worden beperkt in hun dagelijks leven. Dat maakte het Amsterdam UMC bekend op basis van onderzoek in opdracht van twintig gezondheidsfondsen.

1 week geleden
ANP Wereldgezondheidsorganisatie WHO voorzichtig over vaccins

GENÈVE (ANP/DPA/RTR) - Het nieuws dat het vaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna heel effectief lijkt te zijn is "tamelijk bemoedigend", maar er zijn meer gegevens nodig. Hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan van Wereldgezondheidsorganisatie WHO zei dat maandag.

1 week geleden
ANP Brussel nog in gesprek met Moderna over levering vaccins

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is nog steeds in onderhandeling met de Amerikaanse farmaceut Moderna over de levering van coronavaccins. Eind augustus al maakte het biotechnologiebedrijf zelf bekend dat het met het dagelijks EU-bestuur in gesprek was over de levering van 80 miljoen doses met een optie op nog eens 80 miljoen als het vaccin veilig en effectief zou blijken. Volgens commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) lopen de onderhandelingen nog altijd, zei ze in het Europees Parlement.

1 week geleden
ANP Nederland kan 3 miljoen doses krijgen van coronavaccin Moderna

DEN HAAG (ANP) - De Europese Unie heeft met farmaceut Moderna een voorlopige deal voor 80 miljoen doses van diens coronavaccin, waarmee opnieuw positieve testresultaten zijn behaald. Vaccins waarvoor contracten zijn afgesloten worden na definitieve goedkeuring volgens een vaste verdeelsleutel aan de lidstaten toegekend. Nederland kan in dit geval rekenen op ruim 3 miljoen stuks (3,89 procent).

1 week geleden