Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiek

ANP Tweede Kamer schreeuwt om snelle oplossing woningnood

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer schreeuwt om een snelle oplossing voor de woningnood. Tijdens een groot debat over de huidige wooncrisis eisten zowel regeringspartijen als oppositie maatregelen om het tekort aan woningen eindelijk terug te dringen.

4 uur geleden
ANP Kamerbestuur: klagen over Kamerlid bij onafhankelijk college

DEN HAAG (ANP) - Wie denkt dat een Tweede Kamerlid over de schreef is gegaan, kan straks aankloppen bij een onafhankelijke klachtencommissie, als het aan het Kamerbestuur ligt. Nu ontbreekt een duidelijke toezichthouder op de handel en wandel van Kamerleden nog.

7 uur geleden
ANP Minister van Staat Jos van Kemenade (PvdA) overleden

HEILO (ANP) - Minister van Staat en PvdA'er Jos van Kemenade is woensdag overleden. Dat heeft zijn zoon bekendgemaakt. Van Kemenade was 82 jaar oud. Hij overleed na een kort ziekbed in zijn woonplaats Heiloo (Noord-Holland).

9 uur geleden
ANP Openlijke sollicitatie naar burgemeesterschap Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Als een Nederlandse gemeente een nieuwe burgemeester moet krijgen, gaat dat in het diepste geheim. Burgers horen aan het einde wie de gemeenteraad voordraagt. Dat moet anders, vindt Bert Blase, de oprichter van de hervormingsbeweging Code Oranje. En daarom stelt hij zich openlijk kandidaat voor het burgemeesterschap van Den Haag. De inwoners van de hofstad hebben het recht om te weten wie hun stad wil besturen, zegt Blase.

10 uur geleden
ANP Minister zoekt naar 100 miljoen voor scholen in grote steden

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Arie Slob gaat op zoek naar 100 miljoen euro om het nijpende lerarentekort in de grote steden tegen te gaan. "Mijn inzet is dat we die gelden gaan vinden", zegt Slob.

10 uur geleden
ANP Minister biedt excuses aan voor PFAS-problemen

DEN HAAG (ANP) - Milieuminister Stientje van Veldhoven heeft excuses gemaakt voor de chaos die is ontstaan na het afkondigen van strenge normen voor de chemische stoffen PFAS in de bodem. "Wij hadden dingen beter kunnen doen. Ik ben bereid daar mijn excuses voor aan te bieden", aldus Van Veldhoven.

11 uur geleden
ANP Farmers Defence Force wil excuses Rutte, 'anders geven we gas'

DEN HAAG (ANP) - Farmers Defence Force (FDF) geeft premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten tot ongeveer 15.00 uur de tijd om excuses aan te bieden voor hun landbouwbeleid. Als ze dat niet doen, "gaan we optoeren en gas geven", zei de voorzitter van de actiegroep, Mark van den Oever, bij de afsluiting van het podiumprogramma bij het boerenprotest in Den Haag. Van den Oever maakte niet verder duidelijk waar hij op doelde.

11 uur geleden
ANP D66: kabinet, stop gesprekken met Farmers Defence Force

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet gesprekken met de boerenactiegroep Farmers Defence Force stopzetten, vindt coalitiepartij D66. "Deze meest extreme boeren horen niet aan de onderhandelingstafel", zegt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot in het programma 1 op 1 op NPO Radio 1.

12 uur geleden
ANP Zeeuwen kunnen gratis met de bus naar Kamerdebat over kazerne

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten bieden gratis busvervoer aan voor mensen die donderdag aanwezig willen zijn bij het Kamerdebat over de marinierskazerne. Zeeuwse bestuurders laten weten dat ze "verbijsterd zijn over hoe Defensie met Zeeland is omgegaan". Vele bestuurders reizen naar Den Haag voor het debat.

13 uur geleden
ANP Korting voor docent die tweede onderwijsopleiding wil volgen

DEN HAAG (ANP) - Docenten die een extra opleiding willen volgen om een tweede bevoegdheid voor het onderwijs te halen, hoeven de komende jaren daar een stuk minder collegegeld voor te betalen. Een tweede opleiding kost ze nog 3500 euro. Dat laat minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) woensdag weten.

13 uur geleden
ANP GroenLinks: Rijk moet juridisch onderzoek starten naar Chemours

DEN HAAG (ANP) - Als het aan GroenLinks ligt, neemt het Rijk juridische stappen tegen het chemiebedrijf Chemours vanwege het lozen van schadelijke stoffen. De partij wil dat de overheid onderzoek laat doen naar de aansprakelijkheid van de onderneming in Dordrecht voor de geleden schade door deze lozingen.

13 uur geleden
ANP Ministerie: alle Nederlanders van Westerdam

DEN HAAG (ANP) - De laatste Nederlandse passagiers die nog op het cruiseschip MS Westerdam zaten, zijn in Cambodja van boord gegaan. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

14 uur geleden
ANP Kabinet wil natuurschade compenseren met 'natuurbank'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat een "natuurbank" oprichten om natuurschade te compenseren die voortkomt uit projecten die vanwege hun "grote openbaar belang" koste wat kost moeten doorgaan. Het gaat bijvoorbeeld om projecten van waterschappen, die Nederland tegen overstromingen beveiligen, maar ook om infrastructurele projecten die het kabinet cruciaal vindt, zoals de verbreding van snelwegen. Als daarbij schade wordt toegebracht aan de natuur, moet dat worden goedgemaakt.

16 uur geleden
ANP Minister Blok naar Golfregio voor overleg

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) brengt deze week een bezoek aan diverse landen rondom de Perzische Golf, om te praten over de spanningen in het gebied. De minister gaat ook langs op het Nederlandse marineschip Zr. Ms. De Ruyter, die in de Straat van Hormuz meedoet aan een Europese missie onder leiding van Frankrijk.

18 uur geleden
ANP Kaag met vertraging naar Hoorn van Afrika

KHARTOEM (ANP) - Met twee dagen vertraging begint minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) aan haar rondreis door de Hoorn van Afrika. Het kabinet wil jonge vluchtelingen in de regio aan het werk helpen.

20 uur geleden
ANP Kaag gaat in gesprek met Eerste Kamer over handelsverdrag

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) is "blij" dat de Tweede Kamer het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA) heeft goedgekeurd en gaat nu proberen de Eerste Kamer over te halen voor het verdrag te stemmen.

1 dag geleden
ANP Kleine Kamermeerderheid steunt handelsverdrag EU en Canada

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA) door de Tweede Kamer geloodst. Alleen de coalitiepartijen en het lid Van Haga steunden het. De minieme steun (72 stemmen voor en 69 tegen) is een fikse tegenvaller voor het kabinet en een meerderheid in de Eerste Kamer voor het verdrag is heel ver weg.

1 dag geleden
ANP Eerste CDU-kandidaat voor opvolging Angela Merkel meldt zich

BERLIJN (ANP/DPA) - Norbert Röttgen heeft zich als eerste openlijk gemeld als kandidaat om Annegret Kramp-Karrenbauer op te volgens als voorzitter van de CDU. De partijleider is ook kandidaat voor de opvolging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Kramp-Karrenbauer kondigde eerder aan met mogelijke opvolgers te zullen praten om volgende week een kandidaat naar voren te schuiven.

1 dag geleden
ANP Katwijk gaat na dreigement minister akkoord met bouw 5000 huizen

DEN HAAG (ANP) - Katwijk gaat alsnog akkoord met de bouw van minstens 5000 woningen op het voormalige militaire vliegveld Valkenburg. Verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven dreigde met ingrijpen, mocht de Zuid-Hollandse gemeente dwars blijven liggen.

1 dag geleden
ANP Miljardair Bloomberg kwalificeert zich voor debat Democraten

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Multimiljardair Michael Bloomberg voldoet aan de eisen om woensdag in Nevada mee te doen aan een debat van Democraten die president willen worden. De oud-burgemeester van New York wil daar volgens zijn campagneteam graag laten zien dat hij "de beste kandidaat is om Donald Trump te verslaan".

1 dag geleden
ANP Eenmalige teruggave van 17 miljoen euro uit Brussel

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt eenmalig 17 miljoen euro terug uit Brussel. Het gaat om een nacalculatie van de Nederlandse afdrachten inclusief btw over de periode 2015-2018. Dat schrijft minister Wopke Hoekstra (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
ANP Kamer: kinderopvang mag ongevaccineerd kind weigeren

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil kinderopvangcentra het recht geven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren. Regeringspartij D66 paste een voorstel dat ze eerder opstelde aan, en dat kan nu op een meerderheid rekenen.

1 dag geleden
ANP CDA en D66: snel investeren in woningen en verbinding Almere

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartijen CDA en D66 pleiten voor forse investeringen in woningbouw en infrastructuur in Almere. Er moeten snel tienduizenden woningen komen in Almere Pampus en een brug of tunnel om het gebied beter te verbinden met Amsterdam.

1 dag geleden
ANP Tweede Kamer stemt over omstreden handelsverdrag met Canada

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer velt dinsdag een oordeel over CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada. Hoogstwaarschijnlijk zal de kleinst mogelijk meerderheid - 76 Kamerleden - voor het verdrag stemmen. Regeringspartij ChristenUnie (CU) was kritisch, maar neemt na een debat vorige week genoegen met een aantal toezeggingen van minister Sigrid Kaag (Handel).

1 dag geleden
ANP Parlement Noord-Macedonië ontbonden: verkiezingen op 12 april

SKOPJE (ANP/RTR) - Het parlement van Noord-Macedonië heeft zichzelf zondag ontbonden en stelde 12 april vast voor vervroegde verkiezingen. Dat is acht maanden voor het einde van de huidige zittingsperiode.

3 dagen geleden
ANP Franse minister van Volksgezondheid kandidaat burgemeester Parijs

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn stelt zich kandidaat voor het burgemeesterschap van Parijs. Ze zei zondag dat ze door de regerende partij van president Emmanuel Macron was gekozen om burgemeester van Parijs te worden.

3 dagen geleden
ANP CDA-voorman sluit FVD niet uit voor landelijke verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - In een versplinterd politiek landschap heeft het weinig zin om allerlei partijen uit te sluiten, vindt fractievoorzitter van het CDA Pieter Heerma. De partij is dan ook niet van plan om Forum voor Democratie (FVD) uit te sluiten.

3 dagen geleden
ANP Formatiemissie Belgische minister mislukt

BRUSSEL (ANP) - De zoektocht naar een nieuwe Belgische regering lijkt nog steeds muurvast te zitten. Minister van Justitie Koen Geens moest kijken welke partijen konden samenwerken, maar heeft koning Filip gevraagd hem van zijn taken te ontheffen. Het staatshoofd heeft zijn ontslag aanvaard en gaat maandag opnieuw politieke hoofdrolspelers raadplegen, meldt het paleis.

5 dagen geleden
ANP Nederland steunt nieuwe regels voor toetreding tot EU

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt de nieuwe regels die de Europese Commissie wil invoeren om het toetredingsproces tot de Europese Unie te hervormen. Nederland heeft de afgelopen maanden aangedrongen op aanpassing van de regels voor toetreding.

5 dagen geleden
ANP Vicepremier: kabinet heeft vertrouwen van de Zeeuwen geschaad

DEN HAAG (ANP) - Met het voorgenomen besluit van het kabinet om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te verhuizen is "het vertrouwen van de Zeeuwen geschaad". Dat zei vicepremier Hugo de Jonge. "Het is een bittere pil voor de Zeeuwen."

5 dagen geleden
ANP Weer CDU-prominent weg om rel Thüringen

ERFURT (ANP/DPA) - De rel rond de verkiezing van een nieuwe regeringsleider in Thüringen, heeft weer de kop gekost aan een prominente partijgenoot van bondskanselier Angela Merkel. Mike Mohring kondigde zijn vertrek aan als CDU-leider in de Duitse deelstaat.

5 dagen geleden
ANP Boosheid in Kamer over 'contractbreuk' met Zeeland

DEN HAAG (ANP) - Voor- en tegenstanders van de verhuizing van de mariniers naar Zeeland in de Tweede Kamer zijn eensgezind: het kabinet heeft niet fraai gehandeld. Regeringspartij CDA noemt de gang van zaken "erg slecht", coalitiepartner ChristenUnie wijst erop dat het Rijk de afspraak met Zeeland niet nakomt en de SGP spreekt van "contractbreuk", "geklungel" en een "ongehoorde belediging" van de Zeeuwen.

5 dagen geleden
ANP Commissie gaat schadeclaims Srebrenica beoordelen

DEN HAAG (ANP) - Een onafhankelijke commissie gaat zich buigen over schadeclaims van nabestaanden van zo'n 350 Bosnische moslims die in juli 1995 werden vermoord na de val van Srebrenica. Nederlandse blauwhelmen hadden de mannen moeten beschermen, maar stuurden ze weg van hun compound. Ze werden daarop door de Bosnisch-Servische strijdkrachten meegenomen en gedood.

5 dagen geleden
ANP Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

DEN HAAG (ANP) - Het Farmers Defence Force (FDF) bood vorige week zelf excuses aan na een harde boodschap aan andere boerenorganisaties, maar nu eist de groepering excuses van minister Carola Schouten van Landbouw. Zij zou de Nederlandse boeren "zo vaak en zo onterecht" hebben behandeld, stelt de organisatie.

5 dagen geleden
ANP 20 miljoen extra voor Caribisch Nederland

DEN HAAG (ANP) - De Caribische eilanden Saba, Sint Eustatius en Bonaire krijgen een financiële injectie van in totaal 20 miljoen euro. Het moet onder meer de welvaart verhogen.

5 dagen geleden
ANP Korting Nederland afgebouwd in voorstel EU-meerjarenbegroting

BRUSSEL (ANP) - De jaarlijkse korting die de nettobetalers Nederland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Duitsland krijgen op hun afdracht aan de EU wordt de komende jaren afgebouwd, als het aan EU-president Charles Michel ligt. Na gesprekken met de 27 regeringsleiders heeft hij vrijdag zijn voorstel voor de EU-meerjarenbegroting (MFK) voor 2021 tot en met 2027 op tafel gelegd. De uitgaven bedragen daarin 1,074 procent van het gezamenlijke Europese inkomen (bbp), wat neerkomt op 1094 miljard euro.

5 dagen geleden
ANP Kabinet gaat met Zeeland praten over compensatie mislopen kazerne

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat met Zeeland bekijken wat het kan doen om het mislopen van de marinierskazerne goed te maken. Hoeveel het kabinet daarvoor wil uittrekken, wil staatssecretaris Barbara Visser nog niet zeggen. Voor de zomer moet dat duidelijk worden.

5 dagen geleden
ANP Kamer vindt bedreiging getuige wegens onderzoek onacceptabel

DEN HAAG (ANP) - Een onderzoekscommissie van de Tweede Kamer is erg geschrokken van het bericht dat getuige Hajer Harzi na haar verhoor wordt bedreigd. Dat zegt commissievoorzitter Michel Rog. Moskeebestuurder Harzi werd donderdag door de commissie gehoord in het onderzoek naar buitenlandse geldstromen naar moskeeën.

5 dagen geleden