Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 13 juli 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Politiek

ANP CDA-leden voor keuze tussen De Jonge en Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - De leden van het CDA kunnen opnieuw kiezen onder wiens leiding ze de Tweede Kamerverkiezingen in willen. Ze hebben tot dinsdagmiddag de tijd om een keuze te maken tussen vicepremier Hugo de Jonge en Kamerlid Pieter Omtzigt.

1 dag geleden
ANP De Jonge en Omtzigt naar finale lijsttrekkersstrijd CDA

DEN HAAG (ANP) - Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt nemen het tegen elkaar op om het lijsttrekkerschap van het CDA in een tweede, beslissende stemronde. Die belooft spannend te worden. Derde kandidaat Mona Keijzer, die na de eerste ronde is afgevallen, schaarde zich prompt achter Omtzigt.

1 dag geleden
ANP Rutte: Srebrenica leert ons de tol van verdeeldheid en haat

POTOCARI (ANP) - Wie verdeeldheid en haat zaait kan het ultieme kwaad oogsten, heeft premier Mark Rutte geleerd van de genocide in Srebrenica. Daarom moeten "we ons uitspreken waar we maar kunnen tegen polariserende taal", zei de minister-president bij de herdenking van de massamoord van 25 jaar geleden.

1 dag geleden
ANP Wilders houdt eenmansbetoging op het Binnenhof

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdagavond een eenmansdemonstratie gehouden op het Binnenhof in Den Haag. Hij stond daar met een bord met de tekst: Geen cent naar Italië!

2 dagen geleden
ANP Kabinet grijpt in bij fiscus: werk fraudeteam stilgezet

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst zet het werk van een omstreden team dat fraude aanpakt voorlopig stil. Het gaat om het Combiteam Aanpak Facilitators (CAF), dat tussenpersonen onderzoekt en signaleert in de strijd tegen misbruik met overheidsgeld. Er zijn zorgen over het werk van het CAF, schrijven staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Toeslagen) en Hans Vijlbrief (Belastingdienst) aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
ANP Advies aan politieke partijen: voorlopig niet bezuinigen

DEN HAAG (ANP) - Het volgende kabinet moet op korte termijn niet gaan bezuinigen of de lasten verzwaren om de onder druk staande overheidsfinanciën te verbeteren. De begroting kan de economische teruggang door de coronacrisis op dit moment opvangen, omdat de schuld de afgelopen jaren is afgebouwd. Het is beter nu zoveel mogelijk rust te brengen in het begrotingsbeleid.

2 dagen geleden
ANP Schouten: geen ruiming nertsenfokkerijen in zuidoosten Brabant

DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten van Landbouw geeft geen gehoor aan de oproep van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost om alle nertsen in die regio preventief te ruimen. "Dat is nu niet aan de orde", schrijft ze aan de Tweede Kamer. Wel worden bestaande maatregelen aangescherpt.

2 dagen geleden
ANP Rutte: bedreigen van ministers onacceptabel

DEN HAAG (ANP) - Bedreigingen aan het adres van politici zijn "onacceptabel". Dat zei premier Mark Rutte in zijn wekelijkse persconferentie. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) liet vrijdag weten aangifte te hebben gedaan tegen actiegroep Farmers Defence Force. Volgens ingewijden heeft ook landbouwminister Carola Schouten aangifte gedaan tegen FDF.

2 dagen geleden
ANP Landelijke herdenkingsdag coronavirus in najaar

DEN HAAG (ANP) - In het najaar komt er een landelijke dag om stil te staan bij alle gevolgen van het coronavirus. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na de laatste ministerraad voor de zomervakantie. De komende tijd worden de details uitgewerkt hoe het evenement eruit gaat zien.

2 dagen geleden
ANP Grapperhaus hekelt herrieschoppende jongeren in buitenland

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus is "echt ontstemd" over Nederlandse feestvierende jongeren die zich op vakantie in het buitenland niet aan de daar geldende coronaregels houden. In België en Portugal greep de politie in en kwam het tot opstootjes. "Ik kijk naar de kinderen, maar ook naar de ouders. Kennelijk heb je in de opvoeding toch een tandje gemist."

2 dagen geleden
ANP Grapperhaus heeft begrip voor trekkerverbod bij protesten

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft er begrip voor dat er in drie noordelijke provincies een verbod op het gebruik van trekkers geldt bij demonstraties. Grapperhaus vindt dat de actievoerende boeren met het blokkeren van distributiecentra van supermarkten "echt te ver" gaan.

2 dagen geleden
ANP Half miljard extra voor begroting minister Kaag

DEN HAAG (ANP) - Na wekenlang overleg zijn de coalitiepartijen het eens geworden over extra steun aan de begroting van minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking). Er komt eenmalig 500 miljoen euro bij en door geld van de komende jaren naar voren te halen komt er nog eens 464 miljoen bij, aldus ingewijden.

3 dagen geleden
ANP Onderhandelingen ambtenarensalaris gestaakt: Rijk doet eindbod

DEN HAAG (ANP) - Het overleg over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor alle 120.000 rijksambtenaren is gestaakt. De vakbonden en het Rijk zijn het niet eens geworden over de salarissen van de ambtenaren. Het Rijk heeft een eindbod neergelegd, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

3 dagen geleden
ANP Van Ark wil steentje bijdragen aan verbeteren zorg

DEN HAAG (ANP) - Met nog maar een krap jaar te gaan in dit kabinet is Tamara van Ark donderdag begonnen als nieuwe minister voor Medische Zorg. In een korte toelichting na haar beëdiging door de koning zei Van Ark dat "ze haar steentje wil bijdragen om het voor mensen beter te maken". Dat is altijd haar drijfveer geweest in de politiek, zei ze.

3 dagen geleden
ANP Rutte naar Merkel om te praten over herstelfonds

DEN HAAG (ANP) - Hoe moet het Europees herstelfonds eruit komen te zien? Dat is een vraag die centraal zal staan tijdens het werkdiner dat premier Mark Rutte donderdagavond heeft bij bondskanselier Angela Merkel. Duitsland is sinds deze maand voorzitter van de EU.

4 dagen geleden
ANP Van Ark volgt afgezwaaide minister Martin van Rijn op

DEN HAAG (ANP) - Na een invalbeurt van drie maanden maakt minister Martin van Rijn (Medische Zorg) donderdag plaats voor VVD'er Tamara van Ark. Van Rijn werd door premier Mark Rutte gevraagd de portefeuille over te nemen van Bruno Bruins, die in maart oververmoeid uitviel.

4 dagen geleden
ANP Landbouwminister zegt werkbezoek af wegens boerenprotest

DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten (Landbouw) heeft een werkbezoek in Zeeland afgezegd wegens de dreiging van demonstrerende boeren. Dat gebeurde op advies van de veiligheidsregio.

4 dagen geleden
ANP Italiaanse premier naar Rutte over herstelfonds

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ontvangt vrijdag zijn Italiaanse collega Giuseppe Conte. Die komt volgens ingewijden naar Den Haag in de hoop dat Rutte zijn verzet laat varen tegen een voorgesteld Europees herstelfonds voor landen als Italië die zwaar door de coronapandemie zijn getroffen.

4 dagen geleden
ANP D66 wil meer samenhang in aanpak voor onderwijs en opvang

DEN HAAG (ANP) - Meer aandacht voor sport, cultuur en muziek, een warme lunch voor elke leerling en gratis huiswerkbegeleiding en kinderopvang. Het zijn enkele van de voorstellen waarmee D66 het onderwijs voor alle schoolgaande kinderen wil verbeteren.

5 dagen geleden
ANP Jongerenclubs vragen Rutte om meer coronasteun

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte praat woensdag op het Catshuis met meerdere jongerenorganisaties. Het gesprek gaat over de gevolgen van het coronavirus voor het onderwijs en de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt. Studentenvakbonden ISO en JOB, scholierenorganisatie LAKS, tv-presentator Tim Hofman en de jongerenafdelingen van FNV en CNV zijn aanwezig, evenals de ministers Ingrid van Engelshoven (MBO en Hoger Onderwijs), Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

5 dagen geleden
ANP Grapperhaus wil meer geld voor Europees Openbaar Ministerie

BRUSSEL (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt dat er meer geld voor het Europees Openbaar Ministerie (EOM) moet worden vrijgemaakt. Ook de in Nederland gevestigde EU-agentschappen Europol en Eurojust "hebben echt behoefte aan versterking van de middelen", zei de minister na afloop van een videovergadering met zijn EU-collega’s.

5 dagen geleden
ANP Nederland tekent verdrag voor directe trein naar Londen

BRUSSEL (ANP) - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) heeft in Brussel een verdrag getekend waardoor een rechtstreekse treinreis van Amsterdam naar Londen mogelijk wordt. Na enkele maanden vertraging door de reisbeperkingen vanwege het coronavirus wordt in het najaar gestart met directe Eurostar-ritten naar de Britse hoofdstad.

5 dagen geleden
ANP 'Alleenstaanden lopen huurhuis mis door wetsvoorstel Ollongren'

DEN HAAG (ANP) - Het wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken), waarin de toewijzingsgrens voor alleenstaande huurders verlaagd wordt van 39.000 euro naar 35.938 euro, kan voor grote problemen zorgen. Dat schrijven branchevereniging Aedes en de Woonbond. Volgens hen betekent het dat 140.000 alleenstaanden dan niet langer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, omdat ze te veel verdienen.

6 dagen geleden
ANP Geen extra rivaal voor De Jonge, Omtzigt en Keijzer

DEN HAAG (ANP) - De strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA gaat definitief tussen Hugo de Jonge, Pieter Omtzigt en Mona Keijzer. Er heeft zich geen tegenkandidaat gemeld die aan de voorwaarden voldeed, meldt de partij.

1 week geleden
ANP Kandidaten tegenover elkaar in lijsttrekkersdebat CDA

DEN HAAG (ANP) - Vicepremier Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en Kamerlid Pieter Omtzigt kruisen maandag de degens in het enige lijsttrekkersdebat van het CDA. De drie kandidaten hebben zich aangemeld om de partij te leiden in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar.

1 week geleden
ANP Nida wil volgend jaar meedoen aan landelijke verkiezingen

ROTTERDAM (ANP) - De politieke partij Nida wil volgend jaar meedoen aan de landelijke verkiezingen. De ledenvergadering van de partij, die zich door de islam laat inspireren, heeft daartoe zondag besloten.

1 week geleden
ANP Azarkan wil lijst DENK aanvoeren bij verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Farid Azarkan wil de lijsttrekker voor DENK worden bij de volgende verkiezingen. Hij weet zich gesteund door collega-Kamerlid Tunahan Kuzu, zei Azarkan bij Op1. Na de zomer kiezen de leden van de partij de lijsttrekker.

1 week geleden
ANP Onderzoek: miljardentekort dreigt voor woningcorporaties

DEN HAAG (ANP) - Vanaf 2028 zal er een groot financieel tekort ontstaan voor bijna alle woningcorporaties. Hierdoor zullen de corporaties geen geld meer hebben om huizen te bouwen en te verduurzamen. Hoewel er op korte termijn nog wat voorraden zijn, ontstaan vanaf 2024 al financiële problemen in de regio. Dat komt omdat de kosten voor de corporaties sneller stijgen dan de inkomsten die ze uit de huren binnenkrijgen.

1 week geleden
ANP Grapperhaus berispt na uitspraken over dierenactivisten

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus is op de vingers getikt wegens uitspraken die hij deed over dierenactivisten. Tijdens een bijeenkomst van varkenshouders in november vorig jaar noemde hij dierenactivisten die een stal in Boxtel hadden bezet onder meer "dierenextremisten".

1 week geleden
ANP Slob wil ook speciaal onderwijs op BES-eilanden

DEN HAAG (ANP) - Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES-eilanden) moet net zoals in de rest van Nederland speciaal onderwijs komen voor leerlingen met een handicap of gedragsproblemen. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) wil dit regelen.

1 week geleden
ANP Kabinet wil obstakels fintech-sector uit de weg ruimen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil ervoor zorgen dat bedrijven in de financiële technologie (fintech) ruimte krijgen om in Nederland te groeien. Daarom is een actieplan opgezet om obstakels weg te nemen die een verdere groei van de Nederlandse fintech-sector in de weg staan.

1 week geleden
ANP RvS kijkt naar boete voor bedrijf zonder plan tegen discriminatie

DEN HAAG (ANP) - Een voorstel om bedrijven die zich niet inspannen om tijdens de sollicitatieprocedure gelijke kansen te bieden aan alle kandidaten, gaat voor advies naar de Raad van State (RvS). Het kabinet werkt al een tijd aan het plan.

1 week geleden
ANP Minister: universiteit kan rustig door met voorrang voor vrouw

DEN HAAG (ANP) - De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) "kan rustig door" met haar beleid om vrouwen voorrang te geven bij vacatures, vindt emancipatieminister Ingrid van Engelshoven. De vermaning die de universiteit kreeg van het College voor de Rechten van de Mens is dan ook geen obstakel voor bijvoorbeeld het minimumaantal vrouwen aan de top van grote bedrijven dat het kabinet wil voorschrijven, denkt ze.

1 week geleden
ANP Kabinet wil woonsituatie arbeidsmigranten verbeteren

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil er samen met gemeenten voor zorgen dat er meer woningen beschikbaar komen voor arbeidsmigranten. Verlaging van het aantal personen per woning moet snelle verspreiding van het coronavirus onder veelal Oost-Europese arbeidsmigranten tegengaan.

1 week geleden
ANP Hoekstra: Kamer spreekt zichzelf tegen over Air France-KLM

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer spreekt zichzelf tegen door wel meer inspraak te willen bij Air France-KLM, maar geen extra aandelen te willen kopen zolang het bedrijf bonussen uitkeert aan de top. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Hij spreekt van een mogelijk dilemma . "Als dat zich voordoet, dan zal ik daarover met de Kamer in gesprek moeten."

1 week geleden
ANP Kabinet zwaait 'met enorme waardering' invalminister Van Rijn uit

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft vrijdag "met enorme waardering" afscheid genomen van 'invalminister' Martin van Rijn (Medische Zorg). De PvdA'er trad in maart tijdelijk toe tot het kabinet om de overwerkte Bruno Bruins te vervangen, maar maakt donderdag plaats voor VVD'er Tamara van Ark.

1 week geleden
ANP D66'er De Groot doet aangifte wegens doodsbedreigingen boeren

DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft aangifte gedaan wegens doodsbedreigingen in Facebookgroepen van radicale boerenclubs. Het Reformatorisch Dagblad deed enkele weken geleden uit de doeken hoe boze boeren tekeergingen op besloten pagina's op sociale media.

1 week geleden
ANP Kamer wil dat veel meer nieuwe woningen worden gebouwd

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat er snel meer huizen worden gebouwd om het woningtekort tegen te gaan. Het kabinet moet een plan maken om op korte termijn het oorspronkelijke doel van 75.000 woningen per jaar te halen, staat in een aangenomen motie van VVD en CDA. De coalitiepartijen stellen daarin dat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hierin de regie moet nemen.

1 week geleden