Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 31 oktober 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Politiek

ANP Asscher: staatsschuld kan naar 80 procent

DEN HAAG (ANP) - De PvdA wil fors investeren in hogere zorg- en onderwijssalarissen, meer agenten, hogere uitkeringen en een hoger minimumloon. Dat staat in het programma van de partij voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Om de plannen mede mogelijk te maken kan de staatsschuld naar 80 procent, zegt PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher in een interview in het AD.

11 uur geleden
ANP Rutte wil de Tweede Kamer in als hij geen premier wordt

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte wil zoals verwacht opnieuw lijsttrekker van de VVD worden, maar als hij geen premier wordt na de volgende verkiezingen dan wordt hij Tweede Kamerlid. Dat zegt hij in een vraaggesprek met De Telegraaf. Rutte leidt het land sinds 2010.

23 uur geleden
ANP Kabinet kijkt naar vuurwerkverbod om zorg te ontlasten

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet overweegt een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling, om zo de vanwege corona overbelaste zorg te ontzien. Dat zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu). "Dat is zeker nu een logische vraag, die het kabinet zal meewegen."

1 dag geleden
ANP Rutte ziet nog geen reden voor extra coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Vooralsnog ziet premier Mark Rutte geen redenen voor extra coronamaatregelen. Wel kan het "dienstig" zijn extra maatregelen te nemen zodat een daling van het aantal coronabesmettingen sneller gaat, mits dan goed afgewogen wordt welke economische schade dit met zich meebrengt.

1 dag geleden
ANP Forse kritiek van D66 en linkse oppositie op klimaatbeleid

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartij D66 en de linkse oppositiepartijen GroenLinks en de Socialistische Partij (SP) hebben forse kritiek nu blijkt dat het klimaatbeleid van het kabinet niet leidt tot de vereiste doelstellingen.

1 dag geleden
ANP Wiebes: nog veel werk te doen aan klimaatmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - De analyse van het klimaatbeleid door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) laat zien dat het kabinet nog veel werk te doen heeft, zegt klimaatminister Eric Wiebes. Veel maatregelen moeten nog verder worden uitgewerkt voordat het effect ervan kan worden berekend.

1 dag geleden
ANP Gespreid stemmen volgend jaar, en briefstemmen voor 70-plussers

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen volgend jaar niet op één, maar op drie verschillende dagen naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Voor 70-plussers die vanwege corona de gang naar het stemlokaal niet aandurven, wordt het mogelijk om per post hun stem uit te brengen, zei minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) vrijdag na afloop van de ministerraad.

1 dag geleden
ANP Minister Kaag ook in quarantaine

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is sinds woensdag in quarantaine. De nieuwe leider van D66 is in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. De bewindsvrouw heeft zelf geen klachten. Het betekent dat het vervolg van de behandeling van haar begroting in de Tweede Kamer die voor donderdag gepland staat, ook niet kan doorgaan.

3 dagen geleden
ANP 'Minister' gehandicaptenzaken bedankt voor plek op CDA-lijst

DEN HAAG (ANP) - Rick Brink, de officieuze minister voor gehandicaptenzaken, bedankt voor de 24e plek op de kandidatenlijst van het CDA. Zijn keuze lijkt te zijn ingegeven door het feit dat Lucille Werner ook op de lijst staat, en zij zich net als hij wil inzetten voor "de belangen van mensen met een beperking".

3 dagen geleden
ANP Oppositie kraakt communicatie kabinet na 'persmoment'

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen hebben weinig goede woorden voor de communicatie van het kabinet. Dat tussen neus en lippen door in een "persconferentie die geen persconferentie mocht heten" werd gezegd dat de 'gedeeltelijke lockdown' voorlopig nog wel even in stand blijft, is tegen het zere been van veel partijen. Ook de communicatie over het reproductiegetal zorgt voor frustratie.

3 dagen geleden
ANP Blok neemt stappen tegen medewerker ambassadekantoor Eritrea

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken neemt stappen tegen de diplomatieke vertegenwoordiging van Eritrea omdat het door blijft gaan met onder dwang geld inzamelen onder landgenoten. Een medewerker moet stoppen met zijn werkzaamheden voor het ambassadekantoor in Den Haag.

3 dagen geleden
ANP Rob Jetten: actiegroepen moeten politici niet thuis opzoeken

UBBERGEN (ANP) - D66-leider Rob Jetten vindt dat er een grens is overschreden met het bezoek dat hij dinsdagavond thuis kreeg van vijf leden van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). De boeren kwamen hem een voedselpakket brengen, omdat Jetten positief is getest op het coronavirus en voorlopig in quarantaine moet. De sfeer was niet dreigend, zegt Jetten, maar actiegroepen horen volgens hem politici niet thuis op te zoeken. "En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur", schrijft Jetten woensdag op Facebook.

3 dagen geleden
ANP Rutte moet in Tweede Kamer coronabeleid uitleggen

DEN HAAG (ANP) - Een dag nadat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hadden gezegd dat de gedeeltelijke lockdown nog tot in december gaat voortduren, gaan beide bewindslieden in debat met de Tweede Kamer over de aanpak van de coronacrisis.

3 dagen geleden
ANP Kabinet wil 25 testlocaties voor sneltesten

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil het aantal testmogelijkheden flink verruimen, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer. Er komen onder meer 25 testlocaties voor sneltesten. De eerste locaties moeten eind volgende maand worden geopend.

3 dagen geleden
ANP Minister over granuliet-appje Zijlstra: zou ik nooit zo doen

DEN HAAG (ANP) - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zou niet op dezelfde manier aandacht vragen voor een kwestie zoals oud-minister en partijgenoot Halbe Zijlstra (VVD) dat deed. Hij is nu topman bij infrastructuurbedrijf VolkerWessels en had mail- en appcontact met de top van Rijkswaterstaat om de kwestie rond granuliet, die volgens hem "dooretterde", op te lossen.

3 dagen geleden
ANP Blok: aangifte president Erdogan tegen Wilders 'totaal ongepast'

DEN HAAG (ANP) - De aangifte van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tegen PVV-leider Geert Wilders is "totaal ongepast", aldus minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Premier Mark Rutte heeft volgens hem die boodschap ook overgebracht aan Erdogan.

4 dagen geleden
ANP Ruime meerderheid Eerste Kamer stemt in met coronawet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft zoals verwacht de tijdelijke coronawet aangenomen. In een hoofdelijke stemming steunden 48 senatoren van de coalitiepartijen en van GroenLinks, PvdA, SGP, 50PLUS en OSF de spoedwet, die een wettelijke grondslag moet geven aan het coronabeleid. Tegen waren 24 senatoren van FvD, PVV, fractie-Otten, SP en Partij voor de Dieren. Maandag tijdens de behandeling werd al duidelijk dat het kabinet kon rekenen op een ruime meerderheid voor het wetsvoorstel.

4 dagen geleden
ANP Nieuwkomer op plek 3 van CDA-lijst, Lucille Werner in top 10

DEN HAAG (ANP) - De Brabantse CDA-voorzitter Inge van Dijk is op plek 3 de hoogste nieuwe binnenkomer op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van volgend jaar. Op de eerste tien plekken staan verder veel ervaren politici uit het kabinet en parlement. Opmerkelijke kandidaat is voormalig Lingo-presentatrice Lucille Werner: zij staat op de tiende plaats.

4 dagen geleden
ANP Wilders: aangifte Erdogan is de wereld op zijn kop

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders vindt het "de wereld op zijn kop" dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangifte tegen hem heeft gedaan wegens belediging. Dat meldt de PVV-leider op Twitter.

4 dagen geleden
ANP Rutte, Wiebes en Asscher gehoord over toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - PvdA-leider Lodewijk Asscher en minister van Economische Zaken Eric Wiebes (VVD) worden onder ede gehoord over hun rol in de affaire met de kinderopvangtoeslag. Ook premier Mark Rutte wordt ondervraagd, meldt de commissie die de parlementaire ondervraging hierover organiseert.

4 dagen geleden
ANP Minister: voorstel helmplicht snorfiets in voorjaar klaar

DEN HAAG (ANP) - Door allerlei onvoorziene knelpunten duurt het langer dan verwacht om een helmplicht in te voeren voor het rijden op een snorfiets. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) schrijft aan de Tweede Kamer dat deze (juridische) obstakels opgelost kunnen worden, maar dat dit nog enige tijd vergt. Ze denkt dat een goed uitgewerkt voorstel komend voorjaar klaar is, waarna de Kamer zich erover kan buigen.

5 dagen geleden
ANP Rutte hekelt 'onacceptabele' uitlatingen Erdogan richting Macron

DEN HAAG (ANP) - Ook premier Mark Rutte vindt de woorden van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan voor zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron "onacceptabel". Erdogan vroeg zich zaterdag, ontstemd dat Macron zich de afgelopen dagen scherp uitliet over de islam, hardop af of de Franse president wel goed bij zijn hoofd is en raadde hem aan langs de psychiater te gaan.

5 dagen geleden
ANP Minister Slob in quarantaine, debat over Mediawet geschorst

DEN HAAG (ANP) - Minister Arie Slob gaat in quarantaine, omdat hij meer dan een kwartier in contact is geweest met een medewerker die met het coronavirus besmet blijkt te zijn. Dat maakte hij maandag bekend tijdens de behandeling van de Mediawet. Het debat is geschorst.

5 dagen geleden
ANP Leden Eerste Kamer gaan minder reizen vanwege coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Leden van de Eerste Kamer hoeven de rest van het jaar niet fysiek aanwezig te zijn om zich te melden voor een plenaire vergadering. Door het mogelijk te maken de presentielijst digitaal te ondertekenen, kunnen senatoren onnodig reizen tijdens de coronacrisis voorkomen. Een ruime meerderheid steunt een voorstel dat SP-senator Tiny Kox hiertoe dinsdag indient. Vergaderingen worden wel nog steeds fysiek gehouden.

5 dagen geleden
ANP Grapperhaus vraagt Twente: wacht eerst effect pakket af

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus begrijpt de zorg van Twente over het sterk oplopende aantal coronabesmettingen, maar is terughoudend over de oproep van deze veiligheidsregio voor een totale lockdown. "We hebben vorige week een stevig pakket aan maatregelen afgekondigd. We zijn nog steeds heel goed aan het kijken wat de effecten zijn van het vorige pakket van eind september en het nieuwe pakket van medio oktober", zei Grapperhaus voorafgaand aan de ministerraad.

1 week geleden
ANP Madeleine van Toorenburg (CDA) stopt na 14 jaar als Kamerlid

DEN HAAG (ANP) - Madeleine van Toorenburg van het CDA stopt na de komende verkiezingen als Tweede Kamerlid. "Het is nu goed", zegt ze in een interview in het AD. Veertien jaar zit ze in het parlement en vindt het tijd om plaats te maken voor nieuw talent.

1 week geleden
ANP Staatssecretaris Keijzer publiceert wet die neprecensies verbiedt

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Mona Keijzer heeft een concept-wetsvoorstel gepuliceerd dat webwinkels strengere regels oplegt en het plaatsen van neprecensies verbiedt. Belanghebbenden kunnen een maand lang reageren op het plan dat voorligt.

1 week geleden
ANP Ondernemers krijgen brief bewindsvrouwen over brexit en corona

DEN HAAG (ANP) - Tienduizenden ondernemers ontvangen een brief van minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) waarin ze worden opgeroepen ook in dit "ongekend moeilijke jaar" alle voorbereidingen te treffen voor de naderende gevolgen van de brexit.

1 week geleden
ANP Minister kan dumpvlucht naar risicogebied niet verbieden

DEN HAAG (ANP) - Vluchten tegen extreem lage prijzen naar gebieden die wegens het coronavirus op oranje staan, kunnen niet verboden worden. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen juridisch advies over deze kwestie gevraagd, maar er zijn geen gronden om de vluchten te verbieden.

1 week geleden
ANP Kabinet: te veel nadelen aan verder uitstel verhuizing Kamer

DEN HAAG (ANP) - Hoewel wordt onderzocht hoe het tijdelijke Tweede Kamergebouw meer 'coronaproof' kan worden gemaakt, gaat de verhuizing komende zomer gewoon door. Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops ziet te veel nadelen als de verhuizing toch weer wordt uitgesteld.

1 week geleden
ANP Gebruik softdrugs kan buiten van 20.00-07.00 uur worden beboet

DEN HAAG (ANP) - Het is al mogelijk om op te treden tegen het gebruik van softdrugs in de buitenruimte. Daarvoor is geen nieuwe wet- of regelgeving nodig. Dat laat Ferd Grapperhaus weten aan de Tweede Kamer. Een verbod tussen 20.00 en 07.00 uur was een van de voorgestelde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

1 week geleden
ANP Burgemeesters kijken vooruit naar feestdagen in coronatijd

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad blikken maandagavond in hun vergadering alvast vooruit naar de feestdagen. Ook gaan de bestuurders van de 25 veiligheidsregio's het hebben onder meer over twijfelgevallen in de handhaving van de nieuwste maatregelen. De meeste maatregelen zijn helder, legde een woordvoerster uit, maar er zijn altijd puntjes waarover discussie is. Zo was eerder niet helemaal duidelijk of je de restaurants op golfbanen moet scharen onder horeca of sportkantines.

1 week geleden
ANP Henk Krol wil door in de politiek na vertrek uit eigen partij

DEN HAAG (ANP) - Henk Krol gaat de verkiezingen in met zijn eigen partij, nadat hij uit de Partij door de Toekomst is gestapt. Krol bevestigt een bericht van RTL Nieuws hierover. Krol liet zondag weten de partij te verlaten die hij in mei van dit jaar zelf oprichtte.

1 week geleden
ANP Na vertrek van Krol wil oud-FVD'er Otten door met nieuw boegbeeld

DEN HAAG (ANP) - Henk Otten wil na het vertrek van Henk Krol uit de Partij voor de Toekomst door in de politiek. Na een "turbulente tijd" richt hij zich met de partij op de verkiezingen. Hij gaat op zoek naar een nieuwe leider, maar wil daar wel de tijd voor nemen.

1 week geleden
ANP Rutte: situatie rond vakantie koning 'fout, vervelend en ernstig'

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft een "fout" gemaakt door verkeerd in te schatten of het verstandig was voor de koning en zijn gezin om de herfstvakantie in Griekenland door te brengen. Ook had hij dat besluit later in de week opnieuw moeten wegen, toen de besmettingen opliepen en het kabinet ingrijpende maatregelen aankondigde. Dat zegt Rutte zelf voorafgaand aan corona-overleg met ministers en deskundigen op het Catshuis.

1 week geleden
ANP Henk Krol stapt alweer uit eigen partij na ruzie met Henk Otten

DEN HAAG (ANP) - Minder dan een half jaar nadat Henk Krol uit 50PLUS was gestapt om zijn eigen partij op te richten, verlaat hij ook die partij weer. Dat laat Krol in een persbericht weten. Krol verlaat de Partij voor de Toekomst na een hoogoplopende ruzie met oud-Forum voor Democratie-bestuurslid Henk Otten.

1 week geleden
ANP CDA wil dat Rutte zich persoonlijk bemoeit met toekomst Nedcar

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte moet zich er persoonlijk voor inspannen dat autofabriek VDL Nedcar een nieuwe opdrachtgever krijgt, om de toekomst van de fabriek veilig te stellen, vindt coalitiepartij CDA. Volgens Kamerlid Mustafa Amhaouch is het besluit van BMW om geen Mini Countrymans meer te laten maken zo ingrijpend voor de economie, dat het 'Chefsache' zou moeten zijn voor het kabinet.

2 weken geleden
ANP Rutte wist van vakantieplannen koning Willem-Alexander

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte was op de hoogte van de vakantieplannen van koning Willem-Alexander, voordat die vrijdag met het regeringsvliegtuig naar Griekenland vertrok. Dat meldt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

2 weken geleden