Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 10 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Politiek

ANP Inspectie onderzoekt sterfgevallen verpleeghuis Leeuwenhoek

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen in verpleeghuis Leeuwenhoek in Rotterdam en een mogelijke link met het coronavirus. De IGJ doet dat op verzoek van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), zei de bewindsman donderdag na de ministerraad.

11 uur geleden
ANP Blok vraagt Marokko 'schrijnende gevallen' te laten vertrekken

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) doet een "dringend beroep" op Marokko om de Nederlandse reizigers die in het land vastzitten te laten gaan. Hij heeft deze week aan de autoriteiten in Rabat gevraagd in elk geval de "schrijnende gevallen" te laten vertrekken.

11 uur geleden
ANP Kabinet wil einde maken aan dwangsommen voor asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil een einde maken aan de dwangsommen voor asielzoekers van wie de procedure niet op tijd wordt afgehandeld. De ministerraad heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat dat mogelijk moet maken.

12 uur geleden
ANP Schouten praat met sector over oplossing voor sierteelt

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet probeert op korte termijn met een oplossing te komen voor de sierteeltsector, waar "de nood hoog is", zegt minister Carola Schouten (Landbouw). De bloementelers worden hard geraakt door de coronacrisis en vallen in veel gevallen net buiten de opgetuigde regelingen.

12 uur geleden
ANP Slob: 'Ieder kind dat niet in beeld is, is er een te veel'

DEN HAAG (ANP) - "Ieder kind dat niet in beeld is, is er een te veel", zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). Donderdag maakte de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) bekend dat op 20 procent van de scholen ongeveer vier kinderen "niet op de radar zijn".

16 uur geleden
ANP Koolmees: eerste voorschotten loonkosten betaald

DEN HAAG (ANP) - De eerste voorschotten aan bedrijven die een tegemoetkoming voor de loonkosten willen, "zijn er al uit", zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken). Sinds maandagochtend hebben 70.000 bedrijven zich aangemeld bij het UWV voor de zogenoemde NOW-regeling.

16 uur geleden
ANP De Jonge: zonder corona-opsporingsapp duurt lockdown langer

DEN HAAG (ANP) - Zonder een app die mensen waarschuwt als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus, blijven de huidige strenge coronamaatregelen langer van kracht. Een alternatief is er niet, zegt 'coronaminister' Hugo de Jonge.

1 dag geleden
ANP Minister Kaag: hulppakket van 15 miljard goed begin

BRUSSEL (ANP) - Het EU-hulppakket van ruim 15 miljard euro om wereldwijd het coronavirus te bestrijden is een goed begin, maar als je kijkt naar de noden van landen als India is er nog veel meer nodig. Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) zei dat na video-overleg met haar EU-collega’s. "In sommige landen ga je niet dood aan een corona-infectie maar aan al het andere."

1 dag geleden
ANP Kayleigh McEnany is Trumps vierde perschef van het Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe perschef van het Witte Huis is de 31-jarige Kayleigh McEnany, zo is woensdag door de staf van president Trump bevestigd. Zij is de vierde die deze functie tijdens het presidentschap van Donald Trump bekleedt. Haar voorganger, Stephanie Grisham, heeft haar post verlaten om bij de vrouw van de president, Melania Trump, weer als woordvoerster aan de slag te gaan. Ze had die functie onder Melania ook vanaf maart 2017 tot ze in juli 2019 perschef van president Trump werd.

1 dag geleden
ANP Sneller vertrouwensfunctie na lang verblijf in buitenland

DEN HAAG (ANP) - Het moet eenvoudiger worden voor mensen die lang in het buitenland zijn geweest om in Nederland een vertrouwensfunctie te krijgen. Bij de veiligheidsonderzoeken die nodig zijn voor dergelijke posities zal er meer maatwerk worden geboden, aldus minister Ank Bijleveld (Defensie).

1 dag geleden
ANP Kabinet wil nauwelijks gebruikte jihadistenwet toch verlengen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil jihadverdachten waartegen justitie het bewijs niet rond krijgt kunnen blijven aanpakken. De tijdelijke wet waarmee hun bijvoorbeeld kon worden verboden naar het buitenland te reizen moet blijven, vindt justitieminister Ferd Grapperhaus. Ook al is het rijk van terreurgroep IS inmiddels ingestort, en werd de wet ook toen dat nog niet zo was al zelden gebruikt.

1 dag geleden
ANP Kamer niet negatief over apps tegen corona, privacy wel voorop

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is niet negatief over de twee apps die het kabinet wil inzetten in de strijd tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Maar de partijen willen eerst weten hoe die precies werken en of de privacy erdoor in het geding komt, bleek woensdag tijdens het debat over de coronacrisis. Ook benadrukten meerdere partijen dat het gebruik van de app vrijwillig moet zijn.

1 dag geleden
ANP Kamer wil landelijke coördinatie voor beschermingsmiddelen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet meer de regie pakken over de organisatie van de zorg buiten de ziekenhuizen, en over de verdeling van beschermingsmiddelen daar. Die oproep doen diverse partijen in de Tweede Kamer. Het tekort aan beschermingsmiddelen buiten de ziekenhuizen baart de Kamer zorgen.

1 dag geleden
ANP Provinciebesturen 50PLUS willen af van partijvoorzitter Dales

DEN HAAG (ANP) - De meeste provinciale afdelingen van 50PLUS willen af van partijvoorzitter Geert Dales. Ze hebben het vertrouwen in hem opgezegd omdat hij onder meer als partijbestuurder zou azen op een Tweede Kamerzetel.

1 dag geleden
ANP Fractievoorzitter Azarkan vraagt DENK-bestuur terug te treden

DEN HAAG (ANP) - Farid Azarkan, die het fractievoorzitterschap van DENK voorlopig overneemt, vraagt het bestuur van die partij terug te treden. Hij pleit voor een interim-bestuur "waarmee ik leiding kan geven om uit deze crisis te komen", zegt de politicus over het conflict in zijn partij.

1 dag geleden
ANP Landelijke 'feestdag' voor geslaagde scholieren

DEN HAAG (ANP) - Er komt een landelijke 'feestdag' voor geslaagde scholieren, wat onderwijsminister Arie Slob betreft. Op 4 juni zouden zij samen de traditionele vlag met schooltas kunnen uithangen. Of de corona-epidemie tegen die tijd meer festiviteiten toelaat, is nog onduidelijk.

1 dag geleden
ANP Staatssecretaris mag vreemdelingen overdragen aan Italië

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid mag bijzonder kwetsbare vreemdelingen blijven overdragen aan Italië, ondanks de coronacrisis. Dat heeft de Raad van State besloten.

1 dag geleden
ANP Hoekstra: akkoord steunpakket moet lukken, maar geen eurobonds

BRUSSEL (ANP) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën denkt dat "het echt moet lukken" om een akkoord tussen de eurolanden te kunnen bereiken over een "zwaar pakket" Europese steunmaatregelen om de klap van de coronacrisis op te vangen. "Maar voor mij is het helder dat euro-obligaties er niet komen."

1 dag geleden
ANP Italië en Nederland onwrikbaar in strijd over coronamiljarden

BRUSSEL (ANP) - De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben na zeventien uur deels nachtelijk overleg nog steeds geen akkoord bereikt over een economisch steunpakket van ruim 500 miljard euro in verband met de coronacrisis. Volgens ingewijden geven minister Wopke Hoekstra en de Italiaan Roberto Gualtieri elk geen duimbreed toe op twee hoofdpunten, het Europees noodfonds ESM en eurobonds.

1 dag geleden
ANP Uitpraatgesprek Rutte met Spanje en Italië komt er maar niet van

DEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Het videogesprek waarin premier Mark Rutte de wrevel van zijn Zuid-Europese collega's over de Nederlandse bedenkingen over coronasteunmaatregelen hoopte weg te nemen, is waarschijnlijk van de baan. Eerst zijn nu de ministers van Financiën aan zet en het is maar de vraag of een uitpraattelefoontje daarna nog nodig is, zeggen ingewijden.

2 dagen geleden
ANP Eerste Kamerleden na weken weer bijeen voor coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer komt dinsdag voor het eerst sinds 10 maart weer bij elkaar om te vergaderen. Het gebouw werd na die dag gesloten in verband met het oprukkende coronavirus. De gemiddelde leeftijd van senatoren ligt wat hoger, zodat ze kwetsbaarder zijn. Veel werkzaamheden gingen wel digitaal door.

2 dagen geleden
ANP Onderzoek naar financiering omstreden moskeeën later klaar

DEN HAAG (ANP) - Het verslag van de parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen laat nog even op zich wachten. De commissie zou het eindverslag eigenlijk eind april aan de Kamer aanbieden.

3 dagen geleden
ANP Kuzu beticht DENK-voorzitter Öztürk van 'politieke broedermoord'

DEN HAAG (ANP) - Tunahan Kuzu, de voormalige partijleider van DENK, haalt in een Facebook-post ongekend hard uit naar zijn voormalige kameraad Selçuk Öztürk. Die zou "broedermoord" hebben gepleegd en zich schuldig hebben gemaakt aan "regelrechte" chantage.

3 dagen geleden
ANP Defensie compenseert oud-monteurs ook voor ziekmakende coating

BILTHOVEN/DEN HAAG (ANP) - Werknemers die jarenlang in opdracht van Defensie Amerikaans oorlogsmaterieel onderhielden op vijf locaties in Nederland, hebben mogelijk ook gezondheidsschade opgelopen doordat ze zijn blootgesteld aan de stof HDI. Net als voor de slachtoffers van de stof chroom-6 wordt voor mensen die ziek zijn geworden door de blootstelling een compensatieregeling in het leven geroepen, zo laat staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) aan de Tweede Kamer weten.

3 dagen geleden
ANP 'Waardering voor aanpak coronacrisis door overheid'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben veel waardering voor de aanpak van de coronacrisis door de overheid. Van de mensen beoordeelt 89 procent de maatregelen die zijn genomen als goed. Dat meldde onderzoeksbureau Citisens in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

3 dagen geleden
ANP Grapperhaus positief over opvolgen coronamaatregelen

AMSTERDAM (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus toont zich redelijk positief over de manier waarop velen zich aan de coronamaatregelen houden. Hij constateerde dat zaterdag in Amsterdam, waar hij meeging met de politie.

5 dagen geleden
ANP Koolmees verwacht zeker 100.000 aanvragen loonkostenregeling

DEN HAAG (ANP) - Het aantal door de coronacrisis getroffen bedrijven dat zich bij het loket van uitkeringsinstantie UWV meldt voor een loonkostenregeling, kan al gauw oplopen tot 100.000. Dat zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken in een interview met het AD.

5 dagen geleden
ANP Kabinet gaat nog eens wieden in lange lijst 'spoedwetten'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt zich de kritiek aan dat het de Tweede Kamer tijdens de coronacrisis te vaak vraagt om wetsvoorstellen toch snel af te handelen. Alle bewindslieden gaan nog eens kijken of dat "nou echt allemaal wel nodig is", zegt premier Mark Rutte. Hij wil niet de indruk wekken "alsof wij nu even snel nog wat dingen erdoorheen jassen".

6 dagen geleden
ANP Minister: gedoog permanente bewoner vakantiehuisje in coronatijd

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten moeten mensen die clandestien in een vakantiehuisje wonen tijdens de coronacrisis gedogen, vindt het kabinet. Minister Stientje van Veldhoven (Wonen) wil voorkomen dat nog eens tienduizenden mensen "in deze uitzonderlijke tijd op straat belanden".

6 dagen geleden
ANP De Jonge dringt aan op voorbereiden op noodscenario

DEN HAAG (ANP) - Nederland moét zich voorbereiden op een scenario waarbij er meer dan 2400 ic-bedden nodig zijn in verband met de coronacrisis. Dat zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in reactie op een noodkreet van de ic-verpleegkundigen, die eerder donderdag zeiden dat 2400 echt het absolute maximum is wat de verpleegkundigen aankunnen.

1 week geleden
ANP Ondernemers kunnen voor meer belastingen uitstel krijgen

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers en zzp'ers die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen voor meer belastingen uitstel van betaling krijgen. Ook worden de aanvragen hiervoor versoepeld en kan er langer dan drie maanden uitstel worden aangevraagd, laat staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën weten.

1 week geleden
ANP Rutte: 14 dagen thuisquarantaine Nederlanders na terugkeer

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die met het vliegtuig terugkeren uit de Verenigde Staten wordt verzocht veertien dagen thuis te blijven om te voorkomen dat ze mogelijk mensen met het coronavirus besmetten in Nederland. Ook mensen die terugkeren met een door het ministerie van Buitenlandse Zaken geregelde repatriëringsvlucht wordt gevraagd voortaan uit voorzorg eerst veertien dagen thuis te blijven. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt na crisisberaad over de coronapandemie.

1 week geleden
ANP Premier Rutte: Duitsers en Belgen, kom niet naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte doet een oproep aan mensen uit België en Duitsland om tijdens het paasweekeinde niet naar Nederland te komen. Dat zei hij donderdag na afloop van een bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb).

1 week geleden
ANP Minister: noodkreet ic-verpleegkundigen serieus signaal

DEN HAAG (ANP) - Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) neemt de noodkreet van de ic-verpleegkundigen over de alsmaar toenemende druk op de intensive cares serieus. De voorman van beroepsgroep V&VN zei eerder donderdag tegen De Telegraaf dat 2400 ic-bedden het absolute maximum is wat de Nederlandse intensive cares aankunnen.

1 week geleden
ANP Kabinet wil productie van 3 kolencentrales flink verlagen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de productie van drie van de vier kolencentrales binnenkort flink verlagen. Haagse bronnen bevestigen een bericht van de NOS dat het kabinet hierover wil praten met de eigenaren van de twee kolencentrales op de Maasvlakte en de centrale in de Eemshaven.

1 week geleden
ANP Kabinet kijkt naar aanpak toerisme tijdens paasweekend

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet bespreekt donderdag hoe moet worden omgegaan met het toerisme tijdens het komende paasweekend. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb).

1 week geleden
ANP Kabinet wil miljard in coronafonds stoppen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is bereid ongeveer 1 miljard euro te stoppen in een fonds om Europese landen te helpen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. Het ministerie van Financiën bevestigde berichtgeving hierover door het AD.

1 week geleden
ANP Opnieuw wordt de invoering van de Omgevingswet uitgesteld

DEN HAAG (ANP) - De grootste wetswijziging sinds 1848, de Omgevingswet, wordt opnieuw uitgesteld. Een verantwoorde inwerkingtreding volgend jaar is door alle maatregelen in verband met de coronacrisis niet meer mogelijk, aldus minister Stientje van Veldhoven (Wonen en Milieu).

1 week geleden