Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiek

ANP Kamer: voor kerst debat over gelakte dossiers

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil staatssecretaris Menno Snel (Financiën) nog voor het kerstreces spreken over de grotendeels zwartgelakte dossiers die gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire hebben ontvangen. Vrijwel de hele Kamer steunt het verzoek van SP-Kamerlid Renske Leijten om daarover volgende week een debat te voeren.

over 1 minuut
ANP Grote drukte bij Britse stembureaus

LONDEN (ANP/DPA) - Bij de stembureaus in Londen is het "ongewoon druk" voor de parlementsverkiezingen van Groot-Brittannië. Op veel plaatsen staan lange rijen, melden kiezers via sociale media.

2 uur geleden
ANP Stembussen geopend voor Britse verkiezingen

LONDEN (ANP) - In 650 kiesdistricten in Groot-Brittannië zijn donderdagochtend de stembureaus opengegaan voor de verkiezingen van het Britse parlement. Voor de eerste keer in bijna een eeuw in december. De stembusgang moet een einde maken aan de politieke patstelling rond de brexit.

5 uur geleden
ANP Sánchez mag regering Spanje vormen

MADRID (ANP/AFP/RTR) - De Spaanse koning Felipe heeft interim-premier Pedro Sánchez opdracht gegeven een nieuwe regering te vormen. De sociaaldemocratische leider zegt dat hij volgende week weer andere politieke partijen gaat benaderen om voldoende steun te krijgen in het verdeelde parlement.

15 uur geleden
ANP Hoofdpijndossier brexit voorlopig niet dicht

LONDEN (ANP) - De Britten moeten donderdag een keuze maken die grote gevolgen kan hebben voor heel Europa. Zo'n 46 miljoen kiezers mogen dan stemmen in een landelijke verkiezing die een einde moet maken aan de crisis rond de brexit. Toch kan het politieke hoofdpijndossier voorlopig niet worden dichtgeklapt.

21 uur geleden
ANP Snel: zwartlakken stukken geen pesterijtje

DEN HAAG (ANP) - Dat gedupeerden in de kinderopvangtoeslagaffaire stukken hebben ontvangen die grotendeels waren zwartgelakt, is "geen pesterijtje geweest", zegt staatssecretaris Menno Snel. Zijn ministerie heeft "juist zo ruimhartig mogelijk" gekeken naar de dossiers die gedupeerden hebben aangevraagd.

22 uur geleden
ANP Peiling: voorsprong Conservatieven slinkt

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse Conservatieve Partij is in een opiniepeiling die op dinsdag en woensdag is gehouden onder meer dan 3000 mensen opnieuw de grootste. De partij van de premier Boris Johnson kreeg de steun van 45 procent van de ondervraagden. Maar de voorsprong is gekrompen van 15 naar 12 procent in vergelijking met de vorige peiling van Opinium op 7 december. Donderdag zijn er parlementsverkiezingen voor de 650 zetels van het Lagerhuis.

22 uur geleden
ANP Timmermans wil roer om in EU voor het klimaat

BRUSSEL (ANP) - Het roer moet rigoureus om als de EU in 2050 het eerste klimaatneutrale "continent" ter wereld wil worden. Er zijn ingrijpende maatregelen nodig in de landbouw, de industrie en transport- en energiesector. De doelstelling om in 2030 40 procent minder CO2-uitstoot te hebben dan in 1990 moet omhoog naar 50 tot 55 procent.

23 uur geleden
ANP Rutte ziet Dijkhoff niet per se als opvolger

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ziet Klaas Dijkhoff niet per se als zijn opvolger als VVD-lijsttrekker. Dijkhoff wordt vaak genoemd als kroonprins, maar zijn imago liep een deuk op door onder meer ophef over zijn reiskostenvergoeding en wachtgeld.

1 dag geleden
ANP Zwartgelakte stukken geven 'vertekend beeld'

DEN HAAG (ANP) - Het is "begrijpelijk" dat er ophef is ontstaan over de vele zwartgelakte pagina's in de dossiers van gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Dat schrijft staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer. Slechts persoonlijke gegevens van derden zijn weggelakt, en de Belastingdienst heeft zich daarbij aan de regels gehouden, aldus de bewindsman.

1 dag geleden
ANP Marcouch wil Kamer lachgasbeleid Arnhem tonen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch nodigt de Tweede Kamer uit om in Arnhem te komen kijken hoe het verbod op lachgas op grond van de Wet milieubeheer uitpakt. Marcouch waarschuwt de Kamerleden dinsdag dat ze het "snelgroeiende en ernstige probleem van lachgas niet moeten onderschatten".

1 dag geleden
ANP Koolmees blijft vechten voor korte WW-export

BRUSSEL (ANP) - Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) geeft zijn strijd voor een zo kort mogelijke duur van een werkloosheidsuitkering voor arbeidsmigranten in de EU, de zogeheten WW-export, niet op. "We gaan moedig voorwaarts", zei hij na afloop van een vergadering in Brussel, waar hij ervoor pleitte de kwestie uit het slop te halen.

1 dag geleden
ANP Kamer ruziet over geld voor Brussel

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer zijn het volstrekt oneens of er meer of minder geld naar Brussel moet. Coalitiepartij D66 verwijt premier Mark Rutte een "halsstarrige, kortzichtige koers" omdat hij alleen naar de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie kijkt en die niet wil verhogen. Oppositiepartij SP roept de minister-president juist op zijn rug recht te houden.

1 dag geleden
ANP Kamer vooralsnog tegen lachgasverbod

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer voelt er vooralsnog niets voor lachgas als roesmiddel te verbieden. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) loopt te hard van stapel, vinden regeringspartijen VVD en D66 en een flink deel van de oppositie.

1 dag geleden
ANP Woede over trage reactie recht op huurtoeslag

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is woedend dat het kabinet er zo lang over doet duidelijkheid te verschaffen over een uitspraak van de Raad van State over het recht op huurtoeslag. Ook Kamervoorzitter Khadija Arib wil dat het kabinet opschiet. Ze maande minister Stientje van Veldhoven (Wonen) dinsdag nog deze week helderheid te scheppen. Van Veldhoven beloofde daarop "haar best te doen".

1 dag geleden
ANP Huis komt met twee aanklachten tegen Trump

WASHINGTON (ANP) - De Democraten in het Amerikaanse huis van Afgevaardigden brengen twee zogenoemde articles of impeachment tegen president Donald Trump in stemming. Dat maakte Jerry Nadler, voorzitter van de commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in het Huis bekend tijdens een persconferentie. "Niemand, dus ook de president, staat boven de wet," zei Nadler.

1 dag geleden
ANP Stikstofwet in principe voor kerst in senaat

DEN HAAG (ANP) - De spoedwet van het kabinet met stikstofmaatregelen wordt in principe voor de kerst behandeld in de Eerste Kamer. Senatoren hadden aangegeven wellicht meer tijd nodig te hebben, maar de Kamer wil toch volgende week al stemmen over de wet.

1 dag geleden
ANP Kamer geërgerd over optreden Broekers-Knol

DEN HAAG (ANP) - Oppositie- en coalitiepartijen toonden zich dinsdag geërgerd dat een gesprek over migratie van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Migratie) met de Marokkaanse ambassadeur niet is doorgegaan. Maar ook de houding van de bewindsvrouw zelf zet kwaad bloed. Kamerleden uit oppositie en coalitie concludeerden dat Broekers-Knol geen antwoord wilde geven op hun vragen.

1 dag geleden
ANP Marin officieel 's werelds jongste premier

HELSINKI (ANP/RTR/DPA) - Het Finse parlement heeft dinsdag de benoeming van de 34-jarige Sanna Marin als premier goedgekeurd. De sociaaldemocrate is momenteel de jongste regeringsleider ter wereld.

2 dagen geleden
ANP Boerenpartij stap dichter bij Kamerverkiezing

DEN HAAG (ANP) - De deelname van een nieuwe boerenpartij aan de Tweede Kamerverkiezingen is een stap dichterbij. De BBB, voortgekomen uit de onvrede van boeren over Haagse regels, mag van de Kiesraad straks met die afkorting op het stembiljet.

2 dagen geleden
ANP GroenLinks vraagt advies omstreden toelage Diks

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks legt een omstreden vergoeding die Tweede Kamerlid Isabelle Diks heeft ontvangen voor aan de nieuwe integriteitsadviseur van de Tweede Kamer. Diks kreeg een vergoeding omdat ze in Leeuwarden zou wonen, maar verbleef volgens HP/De Tijd het leeuwendeel van de tijd in haar appartement in Den Haag. Maar Diks "is Kamerlid en dat blijft ze", zegt partijleider Jesse Klaver.

2 dagen geleden
ANP Stikstofplannen voor boeren pas in januari

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet komt later met het beloofde pakket aan stikstofmaatregelen die vooral de agrarische sector zullen treffen. De coalitiepartijen moeten nog veel afstemmen over dit politiek gevoelige onderwerp, maar ook berekeningen en de uitwerking van voorstellen vragen meer tijd.

2 dagen geleden
ANP 'AIVD-rapport niet reden vertrek Haga-bestuur'

AMSTERDAM (ANP) - Waarschuwingen van inlichtingendienst AIVD over radicale invloeden op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam waren voor minister Arie Slob (Onderwijs) niet de reden om het schoolbestuur de wacht aan te zeggen. Een kritisch rapport dat vorige week uitkwam over het handelen van de AIVD is voor de bewindsman dan ook geen reden terug te komen op zijn besluit. Dat betoogde de landsadvocaat maandag in de rechtbank in Amsterdam.

2 dagen geleden
ANP Rutte en Schouten ontbijten maandag met boeren

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten ontbijten aanstaande maandagochtend met afgevaardigde boeren van het Landbouw Collectief. Dat laat het ministerie van Landbouw weten.

2 dagen geleden
ANP Johnson onder vuur om foto ziek kind

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur vanwege de wijze waarop hij reageerde op een foto van een ziek kind. De 4-jarige jongen lag in het ziekenhuis op de vloer, naar verluidt omdat geen bedden beschikbaar waren.

2 dagen geleden
ANP Eerste ontmoeting Poetin en Zelenski

PARIJS (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski hebben elkaar in Parijs voor het eerst ontmoet. Dat gebeurde tijdens de top over het conflict in Oost-Oekraïne, waar pro-Russische separatisten hun eigen 'Volksrepublieken' hebben uitgeroepen.

2 dagen geleden
ANP Regeringsvorming België opnieuw in impasse

BRUSSEL (ANP) - De vorming van een federale regering in België is opnieuw in een impasse geraakt. Regeringsinformateur Paul Magnette heeft koning Filip gevraagd hem van zijn opdracht te ontheffen. De koning houdt zijn beslissing in beraad en begint met consultaties, aldus een mededeling van het paleis nadat Magnette zijn eindverslag was komen aanbieden.

2 dagen geleden
ANP Coalitiepartijen verdeeld over aanpak lachgas

DEN HAAG (ANP) - De coalitiepartijen zijn verdeeld over de stappen die het kabinet neemt tegen lachgas. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil het verbieden als roesmiddel. Bakkers en tandartsen kunnen het wel blijven gebruiken. VVD en D66 vinden de maatregelen te drastisch, CDA en ChristenUnie zijn tevreden.

2 dagen geleden
ANP Coalitie: vertrouwen in steun voor stikstofwet

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartijen denken dat het kabinet ervoor kan zorgen dat genoeg partijen de stikstof-spoedwet in de Eerste Kamer steunen. Daarvoor moet het kabinet met alle partijen praten en krijgt het daar ook alle ruimte voor, zeggen coalitieleiders.

3 dagen geleden
ANP OM: geen politieke beïnvloeding proces-Wilders

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft geen enkel bewijs gevonden dat er sprake is van politieke beïnvloeding in de beslissing om PVV'er Geert Wilders in 2014 te vervolgen. Dat heeft het OM aan het gerechtshof laten weten, meldde het hof maandag tijdens de voortzetting van het hoger beroep tegen de politicus.

3 dagen geleden
ANP Jesse Klaver wil opnieuw de kar trekken

DEN HAAG (ANP) - Jesse Klaver heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Dat meldt hij op Facebook. De procedure voor het kiezen van een lijsttrekker voor de partij is maandag begonnen.

3 dagen geleden
ANP Nieuw coalitieakkoord in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Den Haag heeft zicht op een nieuw stadsbestuur, twee maanden na de val van het vorige college. Vijf partijen zijn het eens geworden over een nieuw coalitieakkoord in de hofstad. De inhoud daarvan wordt maandagmiddag gepresenteerd. Zodra de partijen de zegen hebben van de gemeenteraad, kunnen ze aan hun klus beginnen.

3 dagen geleden
ANP Van Ojik uit de Kamer na verkiezingen 2021

DEN HAAG (ANP) - Bram van Ojik keert niet terug in de Tweede Kamer na de verkiezingen van 2021. Dat staat in een brief van GroenLinks-voorzitter Katinka Eikelenboom aan de leden van de partij.

3 dagen geleden
ANP 'Johnson nipt winnaar televisiedebat'

MAIDSTONE (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat vrijdagavond werd gehouden. Dat meldt Sky News.

5 dagen geleden
ANP Conservatieven iets sterker in peiling

LONDEN (ANP/RTR) - De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft in een jongste peiling iets meer aanhang gekregen. Van de ruim 2000 ondervraagden in een peiling van Panelbase gaf 43 procent zijn steun aan de Conservatieven, een procentpunt meer dan in de vorige peiling. De oppositiepartij Labour bleef gelijk op 34 procent en de Liberaal-Democraten ook op 13 procent.

5 dagen geleden
ANP Weer geld naar VN-organisatie voor Palestijnen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat definitief de steun hervatten aan de VN-organisatie UNRWA die 5 miljoen Palestijnen helpt. Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) geeft de organisatie 19 miljoen euro, dat is ongeveer evenveel als afgelopen jaren.

5 dagen geleden
ANP Brussel steunt Bruins in kwestie pillentekort

BRUSSEL (ANP) - De poging van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om het groeiende probleem van medicijntekorten EU-breed aan te pakken krijgt steun in Brussel. De nieuwe EU-commissaris voor Volksgezondheid ziet het belang hiervan nadrukkelijk in, zei Bruins vrijdag na een gesprek met Stella Kyriakides.

5 dagen geleden
ANP SPD-congres tegen breuk coalitie met Merkel

BERLIJN (ANP/DPA) - Het partijcongres van de Duitse sociaaldemocraten (SPD) heeft in grote meerderheid gestemd tegen het opzeggen van de 'GroKo', de grote coalitie met de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel. Het nieuw gekozen partijbestuur moet echter wel in gesprek gaan met Merkels CDU om andere accenten in het gezamenlijke beleid te leggen.

5 dagen geleden