Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 19 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Sport

ANP Australische tennisser De Minaur naar Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Na Daniil Medvedev is Alex de Minaur de tweede tennisser uit de mondiale top-10 die in juni deelneemt aan het Libéma Open in Rosmalen. De 25-jarige Australiër is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst. Eerder had Medvedev zijn komst naar het grastoernooi al toegezegd. De Rus staat vierde op de mondiale ranking.

1 uur geleden
ANP Talent Aldeguer kiest bij overstap naar MotoGP voor Ducati

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse motorrijder Fermin Aldeguer komt volgend jaar uit in de hoogste motorsportklasse MotoGP. Dat maakte de Italiaanse racestal Ducati bekend. Aldeguer (18) was afgelopen seizoen een opvallende verschijning in de Moto2. Hij won vijf grands prix en sloot het seizoen af als derde in de WK-stand.

1 uur geleden
ANP Ex-ijshockeyer Koltsov, partner van Sabalenka, plots overleden

MINSK (ANP/AFP) - Voormalig ijshockeyer Konstantin Koltsov, de vriend van de Belarussische tennisster Aryna Sabalenka, is op 42-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Belarussische ijshockeybond bevestigd. Koltsov "is plotseling overleden".

3 uur geleden
ANP Tennisser Van de Zandschulp in Miami tegen Australiër Hijikata

MIAMI (ANP) - Botic van de Zandschulp neemt het in de eerste ronde van het masterstoernooi van Miami op tegen de Australiër Rinky Hijikata. Tallon Griekspoor heeft een bye in de eerste ronde en weet nog niet wie hij in de tweede ronde treft.

13 uur geleden
ANP Wereldkampioen Van der Poel tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck

HERENTALS (ANP) - Mathieu van der Poel heeft zijn verbintenis met wielerploeg Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind 2028. De 29-jarige wereldkampioen op de weg en in het veld is dan achttien jaar bij de ploeg van de Belgische teambazen Christoph en Philip Roodhooft.

17 uur geleden
ANP Wielerbond UCI keurt revolutionaire tijdrithelm Visma goed

AIGLE (ANP) - Wielerbond UCI heeft zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe, revolutionaire tijdrithelmen van de ploeg Visma - Lease a Bike, meldde Sporza. De ploeg introduceerde de nieuwe helmen onlangs tijdens de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. Afgezien van veel hilariteit op sociale media zorgde de helm er ook voor dat de UCI nog een keer onderzoek ging doen.

18 uur geleden
ANP Kunstrijdster Van Zundert ontbreekt op WK in Montréal

MONTRÉAL (ANP) - Lindsay van Zundert doet deze week niet mee aan de wereldkampioenschappen kunstrijden in Montréal in Canada. De 19-jarige Nederlandse heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op het toernooi.

19 uur geleden
ANP Japanse Dakar Rally-held Shinozuka (75) overleden

NAGANO (ANP/AFP) - Kenjiro Shinozuka, in 1997 de eerste Japanse winnaar van de Dakar Rally, is op 75-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Dat meldden Japanse media.

20 uur geleden
ANP Bondscoach handbalsters Johansson trainer Hongaarse club Györi

GYÖR (ANP) - Bondscoach Per Johansson gaat zijn baan bij het Nederlands vrouwenhandbalteam combineren met het trainen van een club, De Zweed heeft tot het einde van het seizoen getekend bij de Hongaarse topclub Györi. Op 24 maart zit hij voor het eerst op de bank bij de club, die ook in de Champions League uitkomt.

22 uur geleden
ANP Tennisster Rus valt op wereldranglijst buiten top 50

LONDEN (ANP) - Arantxa Rus is buiten de top 50 van de wereld gevallen. De beste tennisster van Nederland zakte van de 48e naar de 57e plaats op de mondiale ranglijst.

23 uur geleden
ANP Britse vijfvoudig olympisch kampioene baanwielrennen Kenny stopt

LONDEN (ANP) - De Britse baanwielrenster Laura Kenny zet op 31-jarige leeftijd een punt achter haar carrière. Met vijf gouden en een zilveren medaille is zij de meest succesvolle olympische sportvrouw van haar land. Ze veroverde ook zeven wereldtitels.

1 dag geleden
ANP Wembanyama leidt basketballers Spurs naar zege op Nets in NBA

AUSTIN (ANP) - Het Franse basketbaltalent Victor Wembanyama heeft San Antonio Spurs naar de zege geleid tegen Brooklyn Nets in de NBA. De 2,24 meter lange Wembanyama was goed voor 33 punten, 15 rebounds en 7 assists. De Spurs wonnen in Austin na verlenging.

1 dag geleden
ANP Primeur golfer Scheffler met tweede zege op rij op 'The Players'

PONTE VEDRA BEACH (ANP) - De Amerikaan Scottie Scheffler heeft als eerste golfer in de 50-jarige historie het Players Championship twee keer op rij gewonnen. De 27-jarige nummer 1 van de wereld kwam op de TPC Sawgrass in Ponte Vedra Beach in Florida tot 268 slagen, 20 onder het baangemiddelde. Hij bleef daarmee landgenoten Brian Harman, Wyndham Clark en Xander Schauffele één slag voor.

1 dag geleden
ANP Motorcrosser Herlings begint Dutch Masters in Harfsen met zege

HARFSEN (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft net als vorig jaar de openingswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen op zijn naam geschreven. De 29-jarige motorcrosser van het Red Bull KTM Factory team was in beide manches de beste voor de Fransman Romain Febvre. Calvin Vlaanderen reed twee keer naar een derde plaats.

1 dag geleden
ANP Tennisser Alcaraz wint met zege op Medvedev opnieuw Indian Wells

INDIAN WELLS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft voor het tweede jaar op rij het masterstoernooi van Indian Wells gewonnen. De 20-jarige Spaanse tennisser was net als vorig jaar in de finale in twee sets te sterk voor de Rus Daniil Medvedev: 7-6 (5) 6-1.

1 dag geleden
ANP Tennisster Swiatek verslaat Sakkari en wint weer Indian Wells

INDIAN WELLS (ANP) - Iga Swiatek heeft voor de tweede keer het tennistoernooi van Indian Wells gewonnen. De 22-jarige Poolse was in de finale met 6-4 6-0 te sterk voor de Griekse Maria Sakkari. Het was een herhaling van de finale in 2022, die toen ook door Swiatek werd gewonnen.

1 dag geleden
ANP Bondscoach Kerstholt ziet shorttrackers op WK bezwijken onder druk

ROTTERDAM (ANP) - Bondscoach Niels Kerstholt denkt dat de tegenvallende prestaties van de Nederlandse shorttrackers bij de WK onder meer komen door de druk die in Ahoy op de ploeg lag. "Er was bijna een te grote wil. Daar lopen we hier tegenaan. Dat je zo graag wilt en zoveel druk voelt. Dit is belangrijk, zeker richting de Olympische Spelen over twee jaar. Wat doe je in zo'n geval?", sprak de bondscoach in Ahoy.

1 dag geleden
ANP Onderzoek bevestigt gebroken enkel shorttrackster Schulting

ROTTERDAM (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting heeft haar rechterenkel gebroken. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Mogelijk volgt een operatie.

1 dag geleden
ANP Van Dijk raakt op slotdag leiding kwijt in wielerkoers Normandië

CAEN (ANP) - Ellen van Dijk heeft op de slotdag van de Ronde van Normandië de leiding alsnog moeten afstaan. De Nederlandse wielrenster van Lidl-Trek droeg na haar winst in de openingstijdrit drie dagen de leiderstrui, maar werd na de vierde etappe onttroond door de Noorse Mie Bjørndal Ottestad.

1 dag geleden
ANP Shorttrackmannen na val Van 't Wout vierde in finale aflossing

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse shorttrackmannen hebben geen WK-medaille overgehouden aan het onderdeel aflossing. Jens van 't Wout ging tegen het einde van de finale onderuit in Ahoy. Oranje, met verder Teun Boer, Itzhak de Laat en Friso Emons in actie, eindigde daardoor als vierde.

1 dag geleden
ANP Nederlandse shorttracksters pakken weer wereldtitel op aflossing

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse shorttrackvrouwen hebben hun wereldtitel op het onderdeel aflossing met succes verdedigd. Zonder de aan haar enkel geblesseerd geraakte Suzanne Schulting, snelde de Oranje-formatie in Ahoy naar het goud.

1 dag geleden
ANP Belgische shorttrackster Desmet woedend na diskwalificatie in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Shorttrackster Hanne Desmet had geen goed woord over voor de wedstrijdleiding bij de wereldkampioenschappen shorttrack in Ahoy. De Belgische kwam in de finale van de 1000 meter als eerste over de streep, maar werd gediskwalificeerd.

1 dag geleden
ANP Schulting vreest na val op WK voor gebroken enkel

ROTTERDAM (ANP) - Suzanne Schulting houdt er rekening mee dat ze aan haar val in de finale van de 1000 meter op de wereldkampioenschappen in Ahoy een gebroken enkel heeft overgehouden. Dat vertelde de shorttrackster in een eerste reactie aan de NOS. Schulting is inmiddels naar het ziekenhuis voor onderzoek.

1 dag geleden
ANP Shorttrackers op gemengde aflossing na val Velzeboer naast podium

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse shorttrackers zijn bij de wereldkampioenschappen in Ahoy naast het podium geëindigd op het onderdeel gemengde aflossing. Xandra Velzeboer verloor in de finale bij het uitkomen van de bocht haar evenwicht en ging onderuit.

1 dag geleden
ANP Balsamo klopt Kopecky in wielerkoers Trofeo Alfredo Binda

CITTIGLIO (ANP) - De Italiaanse Elisa Balsamo heeft in haar vaderland de Trofeo Alfredo Binda gewonnen, een wielerkoers uit de WorldTour voor vrouwen over 140 kilometer. De renster van Lidl-Trek hield in de sprint van een kleine groep de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky achter zich. De Nederlandse Puck Pieterse werd derde.

1 dag geleden
ANP Oranje-shorttrackers voor het eerst sinds 2018 zonder goud op WK

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse shorttrackploeg houdt voor het eerst sinds 2018, op de individuele afstanden, geen gouden medaille over aan de wereldkampioenschappen. Het team van bondscoach Niels Kerstholt moest zich in Ahoy tevreden stellen met twee zilveren plakken. Jens van 't Wout eindigde op de 1500 meter als tweede en Xandra Velzeboer deed dat op de 500 meter.

1 dag geleden
ANP Schulting geeft bij WK met blessure op in finale 1000 meter

ROTTERDAM (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting is er bij de wereldkampioenschappen in Ahoy ook op de 1000 meter niet in geslaagd een medaille te winnen. De 26-jarige Friezin gleed in de finale onderuit en liep daarbij een blessure op. Toen de wedstrijdleiding besloot tot een herstart, deed Schulting nog wel mee. Ze moest al snel de strijd staken omdat ze te veel pijn aan haar enkel had. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure precies is, maar Schulting kan niet meedoen aan de finales op de aflossingsnummers.

1 dag geleden
ANP Titelverdedigster Velzeboer loopt bij WK finale op 1000 meter mis

ROTTERDAM (ANP) - Shorttrackster Xandra Velzeboer raakt haar wereldtitel op de 1000 meter kwijt. De Nederlandse wist de halve finales in Ahoy niet te doorstaan. Velzeboer eindigde achter winnares Suzanne Schulting en de Zuid-Koreaanse Kim Gilli als derde.

1 dag geleden
ANP Shorttracker Van 't Wout verder op 1000 meter, De Laat strandt

ROTTERDAM (ANP) - Jens van 't Wout blijft bij de wereldkampioenschappen shorttrack in de race voor een tweede individuele medaille. De 22-jarige Nederlander bereikte in Ahoy de halve finales van de 1000 meter. Van 't Wout leek in de kwartfinale onderuit te gaan toen hij in aanraking kwam met de Zuid-Koreaan Park Ji-won, maar hij bleef overeind en finishte als tweede.

1 dag geleden
ANP Velzeboer en Schulting probleemloos naar halve finale 1000 meter

ROTTERDAM (ANP) - Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting hebben bij de wereldkampioenschappen shorttrack in Rotterdam geen fout gemaakt in de kwartfinales van de 1000 meter. De twee Nederlandse rijdsters waren ingedeeld in dezelfde rit en eindigden als eerste en tweede.

1 dag geleden
ANP Baanwielrenners blijven bij Nations Cup steken op één medaille

HONGKONG (ANP) - De Nederlandse baanwielrenners hebben op de slotdag van de Nations Cup in Hongkong geen medailles meer veroverd. Daarmee kwam de score op één bronzen plak: op zaterdag voor Marit Raaijmakers en Lisa van Belle op de koppelkoers.

1 dag geleden
ANP Zieke baanrenner Lavreysen geeft op bij sprintonderdeel Hongkong

HONGKONG (ANP) - Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft ook op de individuele sprint bij de Nations Cup in Hongkong niet kunnen meestrijden om de medailles. De van een voedselvergiftiging herstellende Brabander voelde zich nog wel fit genoeg om te beginnen aan dit onderdeel, maar moest zich voor de achtste finales alsnog terugtrekken.

2 dagen geleden
ANP Medvedev weer tegenover Alcaraz in finale Indian Wells

INDIAN WELLS (ANP/AFP) - Daniil Medvedev heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Indian Wells. De Rus neemt het zondag in Californië op tegen Spanjaard Carlos Alcaraz.

2 dagen geleden
ANP Alcaraz bezorgt Sinner eerste nederlaag van 2024

INDIAN WELLS (ANP/AFP) - De zegetocht van Jannik Sinner is zaterdag tot een einde gekomen tijdens het toernooi van Indian Wells. De Italiaan verloor na een regenonderbreking van ruim drie uur in de halve finale van Carlos Alcaraz: 1-6 6-3 6-2.

2 dagen geleden
ANP Rugbyers Ierland winnen Six Nations voor tweede jaar op rij

DUBLIN (ANP) - De rugbyers van Ierland hebben zich voor het tweede jaar op rij verzekerd van de eindzege in de beroemde Six Nations. De Ieren versloegen in de laatste speelronde van het zeslandentoernooi Schotland met 17-13 en kunnen niet meer worden bijgehaald door Engeland en Frankrijk, die later zaterdag nog tegen elkaar spelen.

2 dagen geleden
ANP Snowboarder De Blois zevende op wereldbekercross in Oostenrijk

MONTAFON (ANP) - Snowboarder Glenn de Blois is bij de wereldbeker snowboardcross in het Oostenrijkse Montafon als zevende geëindigd. Dat is de beste uitslag in de wereldbeker dit seizoen voor de 28-jarige Nederlander, die eerder dit jaar op de olympische discipline al achtste was geworden in St. Moritz.

2 dagen geleden
ANP Velzeboer 'zal niet wakker liggen' van missen goud op 500 meter

ROTTERDAM (ANP) - Xandra Velzeboer leek bij de wereldkampioenschappen shorttrack goed te kunnen leven met de tweede plaats op de 500 meter. De 22-jarige Nederlandse was de voorbije twee jaar de beste, maar moest het goud nu laten aan de Canadese Kim Boutin.

2 dagen geleden
ANP Nederlandse shorttrackploegen bij WK naar finale op aflossing

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse shorttrackploegen hebben bij de wereldkampioenschappen in Rotterdam de finale gehaald op het onderdeel aflossing. Zowel de vrouwen als de mannen eindigden in hun halve finale als eerste. De halve finales op de gemengde aflossing zijn zondag.

2 dagen geleden