Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

22º
22º
22º
22º
22º
22º
22º
22º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
22º
21º
22º
22º
22º
22º
22º
22º
za zo ma di wo

Weerbericht zaterdag 24 juli

Eerst vrij zonnig, later regen- en onweersbuien

Laatste update: 21:07
  •  

Vannacht is het eerst vrij helder, maar geleidelijk trekken vanuit het zuiden steeds meer sluierwolken over het land. Het blijft droog en het koelt af naar 12-14 graden.

Morgenochtend start de dag vrij zonnig met sluierwolken, maar vanuit het zuiden neemt al snel de bewolking verder toe. In het noorden schijnt de zon nog het langst. Er staat een matige oostenwind waarmee warme en vochtige lucht wordt aangevoerd. In de loop van de ochtend is het op veel plaatsen al ongeveer 20 graden en door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan. Het uiterste zuiden maakt als eerste kans op buien vanuit België.

Morgenmiddag trekken van zuid naar noord buien over het land. Hierbij is onweer en hagel mogelijk en lokaal kan het even met bakken uit de lucht komen. Niet overal komt het tot een bui en op plekken waar het droog blijft wisselen zon en wolken af. Voor de buien uit is het drukkend warm met maxima van 23-26 graden. Wanneer de buien overtrekken doet de temperatuur een stapje terug. De oostenwind is overwegend matig van kracht. Tijdens buien kan het tijdelijk even wat harder waaien.

Morgenavond is het op grote schaal nog wisselvallig met kans op regen- en onweersbuien. Pas later in de avond doven de buien geleidelijk uit en trekken ze weg naar het noorden. Tijdens de nacht naar zondag is het grotendeels droog, maar een enkele lokale bui is niet uitgesloten. Wolken en opklaringen wisselen af en tijdens opklaringen kan een enkele ondiepe mistbank ontstaan. Koud is het zeker niet en de minimumtemperatuur komt uit op een graad of 15.

Zondag is het in de ochtend eerst overwegend droog, maar in de loop van de dag ontstaan opnieuw felle regen- en onweersbuien. Tijdens droge perioden met wat ruimte voor de zon loopt de temperatuur snel op en het wordt maximaal 23-26 graden. Door de hoge luchtvochtigheid is het nog altijd drukkend warm. Pas in de avond doven de buien geleidelijk uit en wordt het droger.

Maandag houden we te maken met wisselvallig zomerweer. Er zijn droge perioden met af en toe zon, maar verspreid over het land kunnen in de loop van de dag ook enkele buien tot ontwikkeling komen. Daarbij kan het soms even flink plenzen en een klap onweer of hagel behoort tot de mogelijkheden. Houd de radar in de gaten als je buitenplannen hebt gemaakt. Met temperaturen tussen 22 en 24 graden is het een fractie koeler dan tijdens het weekend. De wind komt daarbij uit het zuiden tot zuidwesten.

De dagen daarna lijkt het weerbeeld weinig te veranderen. Dagelijks is kans op enkele buien, maar tijdens droge perioden is het met 20 tot 25 graden aangenaam zomerweer. Ook de windrichting verandert weinig en blijft zuid tot zuidwest. Later in de week lijkt de kans op buien geleidelijk wat af te nemen met meer ruimte voor de zon.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 05:55
Zonsondergang 21:46

Meerdaagse verwachting voor

laatste update: vr 21:07
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting