Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht zaterdag 18 januari

4 5 5 3 4 4 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Zon en buien, lokaal hagel

Laatste update: 10:01
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Vanaf de Noordzee trekken buien over het land. Daarbij zijn er meer buien in het noorden dan in het zuiden. In het noorden komt lokaal hagel voor tijdens buien.

Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Vanaf de Noordzee trekken buien over het land. Daarbij zijn er meer buien in het noorden dan in het zuiden. In het noorden komt lokaal hagel voor tijdens buien.

Vanmiddag houden we een mix van zonnige momenten en soms felle buien. Hierbij is in het oosten en noorden de grootste kans op hagel. Ook is een klap onweer mogelijk. In Zeeland, het zuiden van Zuid-Holland en het westen van Brabant is het overwegend droog en vaak zonnig.

Tussen de buien door wordt het 7-8 graden. Tijdens een hagelbui zakt het kwik naar een graad of 3. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, (noord)westenwind. Door deze wind ligt de gevoelstemperatuur, als het droog is, slechts rond een graad of 3. In een bui ligt de gevoelstemperatuur nog enkele graden lager.

Vanavond houden we een afwisseling van opklaringen en enkele buien. Geleidelijk zijn de meeste buien voor de kustprovincies en is het landinwaarts vaker droog.

Ook vannacht is nog kans op een enkele bui, vooral in het westen en noorden. Bij deze buien is nog steeds kans op winterse hagel. In de kustgebieden ligt de minimumtemperatuur rond 3 graden. Landinwaarts zakt de temperatuur tot rond het vriespunt. Er is kans op lokale gladheid, vooral op gevoelige wegen zoals bruggen.

Morgenochtend is er een mix van zon en een enkele bui. Rond 9:00 uur is het 1-2 graden in het binnenland tot 6 graden aan zee. Er waait een matige, vlak aan zee (vrij) krachtige, wind uit het noordwesten tot noorden.

Morgenmiddag zijn er perioden met zon en enkele stapelwolken. Lokaal komt het nog tot een licht buitje, vooral in het noorden. Het wordt circa 8 graden. De noordenwind is matig, aan zee vrij krachtig en houdt de gevoelstemperatuur rond 3 graden.

Morgenavond zijn er brede opklaringen en koelt het snel af richting het vriespunt. In de nacht naar maandag is kans op lokale gladheid en mist.

Maandag start regionaal mistig of met lage bewolking. In de loop van de dag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Het blijft droog en het wordt circa 7 graden. Er is weinig wind. In de nacht naar dinsdag komt het landinwaarts tot lichte vorst en kan opnieuw mist ontstaan.

Dinsdag wordt ook een droge dag met een mix van wolken en zon. Het wordt circa 6 graden en dat is een vrij normale middagtemperatuur voor januari. De wind waait uit het zuidwesten of westen en is zwak tot hooguit matig.

De rest van de week blijft het rustig winterweer met overdag een graad of 6 en in de nachten temperaturen rond het vriespunt. Op veel plaatsen is overdag ruimte voor de zon. Mogelijk blijft het regionaal een keer grijs met mist en lage bewolking. De middagtemperatuur komt dan enkele graden lager uit.

Het vooruitzicht naar volgend weekend geeft een grote kans op een overgang naar wisselvallig weer met oplopende temperaturen. De middagtemperatuur kan dan weer uitkomen op een graad of 10. De kans op koud winterweer blijft voorlopig uiterst klein.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:42
Zonsondergang 17:07
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Zeeuwse Lucht bij Gapinge
Rob Gellman
Zomeravondlucht.
Adri Joosse
Loodsboot in de storm
Jeanne van den Eijk
Even een praatje makenjva
jva@zeelandnet.nl
Prachtig gekleurde bal.
Adri Joosse
Op de blanke top der...
depoorterp