Weerbericht maandag 23 april

14º
14º
16º
12º
12º
14º
16º
16º
5 5 5 4 4 4 4
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Wolken verdwijnen, morgen regen

Laatste update: 20:04
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%

Vanavond verdwijnen de stapelwolken voor een deel en komt ook in het binnenland de zon vaker tevoorschijn.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken voor een deel en komt ook in het binnenland de zon vaker tevoorschijn.

Komende nacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe. In het noordwesten kan halverwege de nacht een beetje regen vallen. Later in de nacht is vooral in het noorden, maar ook in het midden en westen kans op wat lichte regen. Het is dan 8 tot 10 graden.

Morgen is het in de ochtend op de meeste plaatsen bewolkt en zo nu en dan kan het een beetje regenen. Er valt niet veel regen en meestal is het te weinig om je paraplu er voor open te klappen. In het zuidoosten en in de Achterhoek is het overwegend droog met hoge bewolking. Vooral in Limburg is mogelijk wat zon.

In de middag blijft het bewolkt en kan het af en toe licht regenen. In het zuidoosten blijft het overwegend droog met kans op een beetje zon. In het noorden en noordwesten kan het later in de middag iets harder regenen. Het wordt 12-13 graden aan de kust en zo’n 14 graden in het noorden, midden en westen. In het zuiden en zuidoosten wordt het 15-17 graden en met wat zon kan het in Limburg 18 graden worden. Er staat een matige en langs de westkust vrij krachtige zuidwestenwind.

In de avond wordt de bewolking dikker gaat het vaker regenen. Ook in het zuidoosten is kans op neerslag. Later in de avond en aan het begin van de nacht trekt een actievere neerslagzone over de noordelijke provincies kan het een tijd harder regenen. In de tweede helft van de nacht blijft het wisselvallig met perioden met neerslag. De temperatuur daalt naar 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden.

Woensdag begint de dag grijs en valt zo nu en dan wat regen. In de loop van de ochtend en aan het begin van de middag wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog en breekt soms de zon door. In binnenland kunnen een paar lichte buien ontstaan. Later in de middag wordt het in het westen vrij zonnig. Het wordt 12 graden aan de noordwestkust, 14 in kustprovincies en het midden van het land. In het zuiden en oosten wordt het 15 tot lokaal 17 graden.

Donderdag is het aanvankelijk grijs met soms regen. In het zuiden is het droog met zon en later heeft het hele land stapelwolken en zonnige perioden. In het binnenland ontstaan enkele buien en in het oosten en noordoosten is een kleine kans op een klap onweer. Met 12 graden aan de kust en zo’n 14 graden in het binnenland is het frisser dan normaal. Er staat een matige westenwind. In het westen is de wind vrij krachtig en vlagerig. In de avond nemen de buien af en tijdens Koningsnacht is het op veel plaatsen droog. De temperatuur daalt naar 3 tot 6 graden.

Tijdens Koningsdag zijn er veel stapelwolken. Af en toe schijnt de zon en vooral in het binnenland is kans op een lokale bui. Aan de westkust is het zonniger en later op de dag neemt de hoeveelheid zon in het westen toe. Met 12 graden in de kustgebieden tot 15 graden in het zuidoosten is het iets kouder dan normaal. Gelukkig staat er iets minder wind dan op donderdag. In de avond wordt het droog en breekt op meer plaatsen de zon goed door.

In het weekend is de wind oostelijk en stijgt de middagtemperatuur naar 15 tot 17 graden. Op de Wadden en in delen van Zeeland en Noord-Holland is het 13 graden. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, zonnige perioden en een enkele lichte bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}
{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}
het weer in Zeeland is mede mogelijk gemaakt door Weeronline

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Achter de wolken ............
Adri Joosse
Bliksem
Angelo
Ondergaande zon.
adri joosse
Dreigeng boven zeeuwslandschap
Arlette Koers
gewoon werken
wika
Mooi Middelburg
Rob Gellman