Weerbericht vrijdag 22 juni

17º
16º
18º
15º
15º
16º
18º
18º
5 6 6 4 5 5 4
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Fris, winderig, een bui en soms zon

Laatste update: 12:06
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden en oosten is kans op een bui. De buien trekken snel, dus het regent niet lang. Tussen de buien door schijnt soms de zon. In het noordoosten kan in totaal ruim 10 mm vallen en dat is goed nieuws voor de kurkdroge natuur. In Zeeland is het droog en schijnt de zon flink. Later vanmiddag breekt op meer plaatsen de zon goed door en de meeste buien verdwijnen.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden en oosten is kans op een bui. De buien trekken snel, dus het regent niet lang. Tussen de buien door schijnt soms de zon. In het noordoosten kan in totaal ruim 10 mm vallen en dat is goed nieuws voor de kurkdroge natuur. In Zeeland is het droog en schijnt de zon flink. Later vanmiddag breekt op meer plaatsen de zon goed door en de meeste buien verdwijnen.

Met 15 graden op Texel en lokaal 18 in Noord-Limburg is het ronduit fris voor juni. Normaal is het 18-23 graden. De lage temperaturen worden veroorzaakt door een stevige noordwestenwind die de koele lucht vanaf de Noordzee aanvoert. In het binnenland is de wind matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig, 3-6 Bft.

Vanavond blijft het op de Wadden nog winderig. In de rest van het land wordt het snel rustiger. In de zuidelijke provincies wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. In de rest van het land is de bewolking dikker en in het noordoosten komt nog een enkele bui voor. Vannacht neemt ten noorden van de lijn Amsterdam-Nijmegen de kans op buien weer toe. Verder naar het zuiden is het droog en wisselend bewolkt. Het koelt af naar 10-12 graden in de kustgebieden en 6-9 graden in het binnenland.

Morgen is het in de zuidelijke provincies eerst nog droog. Vooral in het noorden en oosten komen enkele buien voor. Vanaf de tweede helft van de ochtend neemt ook elders de kans op een bui toe. Zeeland heeft de beste papieren. Daar is het de hele dag droog met zonnige perioden. Elders overheerst de bewolking en laat de zon zich af en toe zien. De noordwestenwind is matig van kracht. Op de Wadden waait het (vrij) krachtig, 5 à 6 Bft. Het wordt niet warmer dan 16 graden op de Wadden en 20 langs de Belgische grens.

Morgenavond trekken vooral over het noordoosten nog een paar buien. Hier en daar komt de zon nog even tevoorschijn. In de nacht naar zondag nemen de bewolking en kans op een bui weer toe. Het koelt af naar 12 graden aan zee en 8 in het binnenland.

Zondag ziet het weerbeeld er saai en grijs uit met alleen in het uiterste zuiden kans op wat zon. Lokaal trekt een bui over, vooral in het noordoosten. In de avond neemt ook in het westen, zeker aan de kust, de kans op wat zon toe. Bij een matige noordwestenwind wordt het 16 graden op de Wadden en 20 in Zeeuws-Vlaanderen.

Komende week draait de wind naar het noordoosten. Daardoor krijgen we te maken met drogere en warmere lucht. Maandag vormt een overgangsdag. In de kustprovincies schijnt de zon geregeld. In het binnenland komt meer bewolking voor en het oosten maakt kans op een buitje. Met 18-22 graden is het al wat minder fris. Dinsdag schijnt in het hele land de zon flink. Met 19 graden op de Waddeneilanden en 26 in Noord-Limburg is het nog wat warmer.

Vanaf woensdag is het prachtig zomerweer, zonder dat het meteen heet wordt. Een hittegolf hoeven we voorlopig dus niet te verwachten. De wind blijft namelijk uit de noordoosthoek waaien en draait niet naar het zuiden tot oosten. De zon schijnt volop en soms ontstaan wat stapelwolkjes. De temperatuur ligt in het binnenland tussen 26 graden in Utrecht en 28 in Limburg en de Achterhoek. In de kustprovincies is het iets minder warm en op de stranden, vooral op de Wadden, ligt de temperatuur lager met 20-24 graden.

In het weekend kan de temperatuur nog een paar graden stijgen met in het zuidoosten maxima van 29-31 graden. Tegelijkertijd wordt de verwachting onzekerder, dus de temperatuur kan ook gelijk blijven of een graadje lager uitvallen. Ook dan blijft de temperatuur in de noordwestelijke kustgebieden flink achter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden

Zonsopkomst 05:29
Zonsondergang 22:03
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Prachtige wolkenlucht.
adri joosse
dreigend
Ans
het strand 24 februari 2008
vc kramers
Avond rood
Tanja van Eenennaam
Ochtendgloren.
adri joosse
Achter de wolken ............
Adri Joosse