Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer in Zeeland

di wo do vr za
4 5 4 4 5 4 4

Regionaal zon en lokaal een bui, vanavond meer buien

Laatste update: 12:11
  •  

Vanmiddag: zonnige perioden, noordwesten meer buien Het is droog met zonnige perioden en wat bewolking. Aan de kust is kans op een enkele bui van zee. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het oosten tot 5 graden aan de kust en daarmee is het iets kouder dan normaal. Gemiddeld is het eind november 6 tot 9 graden. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. Maar uit de wind en in de zon is het best aardig weer.

Later in de middag draait de wind op steeds meer plaatsen naar het westen tot zuidwesten. In het Waddengebied en in het noordwesten van het land raakt het bewolkt en komen buien voor. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer. Vanavond: winterse buien Het wordt snel koud met 1 tot 4 graden en in het oosten kan het een graadje vriezen. Over het noorden en noordwesten trekken buien met kans op hagel en in de noordoostelijke provincies ook natte sneeuw. Aan de (zuid)westkust is kans op een enkele bui. In het midden en zuidoosten van het land is het aanvankelijk droog met opklaringen.

Halverwege de avond breiden de buien uit naar het midden van het land en komende nacht komen ook in het zuiden buien voor. Vooral in het oosten en noordoosten zijn de buien winters met kans op (natte) sneeuw en kan het regionaal wit worden. Ook in Flevoland en rond de Veluwe kan het tijdelijk sneeuwen. De temperatuur ligt rond of net boven het vriespunt en in het oosten kan het licht vriezen. Aan de kust is het bij een aanlandige wind een graad of 5.

https://vimeo.com/888714635?autoplay=1&muted=1 Morgen: enkele winterse buien In de ochtend komen verspreid over het land winterse buien voor met hagel en natte sneeuw. In het noordoosten en oosten is kans op een sneeuwbui waardoor het tijdelijk wit wordt. Ook kan het aan het begin van de ochtend regionaal wit zijn door de sneeuwbuien van de voorgaande nacht. Ook is er kans op gladheid door bevriezing. In het noordoosten ligt de temperatuur rond het vriespunt. In de rest van het land ligt de temperatuur een paar graden boven nul. Er zijn wolkenvelden met af en toe wat zon.

In de middag is het licht wisselvallig met stapelwolken, zon en enkele buien. In het noordoosten ligt de middagtemperatuur iets boven het vriespunt bij een zwakke tot matige noordoostenwind. In het midden van het land is het 3 graden en in het zuidwesten wordt het 4 of 5 graden. Daar komt de wind uit het zuidwesten tot westen.

In de avond komen nog enkele buien voor, maar in de nacht zullen de buien in het binnenland verdwijnen. In de kustgebieden kan af en toe een winterse bui voorkomen. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar -1 tot -4 graden. In het oosten en noordoosten kan de temperatuur naar bij lange heldere perioden naar -6 graden dalen. Op verschillende plaatsen kunnen mistbanken ontstaan. Donderdag: koud met zon, maar ook mist Het wordt een koude najaarsdag. De eerste uren van de ochtend vriest het op grote schaal en de temperatuur stijgt maar heel langzaam. Regionaal is het wel heerlijk zonnig en kunnen we genieten van mooi berijpte velden. De autoruiten zullen op veel plaatsen gekrabd moeten worden en wie op de fiets naar school of werk gaat doet er goed aan om zich warm aan te kleden. Het is niet overal stralend weer. Regionaal kan het behoorlijk mistig zijn en duurt het een tijd voordat de zon gaat schijnen. En in het Waddengebied is kans op een winterse bui. In de middag ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt. Er staat een zwakke oostenwind en met zonnige perioden is het prima weer. Op plaatsen waar de mist een tijd hardnekkig blijft hangen kan het nog een tijd licht vriezen en is het erg kil.

Aan het eind van de middag gaat het op steeds meer plaatsen vriezen en in de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar -3 tot -7 graden. Vrijdag: zon en een enkele bui Het koude weer houdt aan met zonnige perioden en wolkenvelden. In het oosten kan het overdag lokaal vriezen en in het westen is het een graad of 2. Met een zwakke tot matige noordoostenwind kunnen een paar winterse buien over het noordwesten en de westkust trekken. Daarna licht wisselvallig en iets minder koud De dagen daarna zijn er droge perioden met wat zon en vooral in de kustprovincies kunnen af en toe buien ontstaan. De middagtemperatuur ligt tussen 1 en 5 graden en ’s nachts vriest het enkele graden. Daarmee is het minder koud dan de voorgaande dagen, maar nog steeds kouder dan normaal. Gemiddeld is het begin december overdag 6 tot 8 graden en liggen de minima tussen 1 en 4 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons nieuwe WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 08:21
Zonsondergang 16:43

De weersverwachting in Zeeland de komende dagen

Bekijk het weerbericht voor

Weerberichten van dinsdag 28 november voor de komende dagen bijgewerkt om 12:36.
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting