Weerbericht woensdag 15 augustus

21º
21º
22º
21º
21º
22º
22º
22º
5 5 5 4 4 3 4
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Veel bewolking, morgen zeer warm

Laatste update: 20:08
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanavond is het aanvankelijk overwegend bewolkt, maar langzaamaan trekken vanuit het zuidwesten opklaringen over het land en wordt het half bewolkt. In het noordoosten moet het langst gewacht worden op opklaringen. Vooral in Groningen en Drenthe is een zeer lokale lichte bui mogelijk. Rond zonsondergang is het 19 graden op de Wadden tot 22 in het zuidoosten.

Vanavond is het aanvankelijk overwegend bewolkt, maar langzaamaan trekken vanuit het zuidwesten opklaringen over het land en wordt het half bewolkt. In het noordoosten moet het langst gewacht worden op opklaringen. Vooral in Groningen en Drenthe is een zeer lokale lichte bui mogelijk. Rond zonsondergang is het 19 graden op de Wadden tot 22 in het zuidoosten.

Later vanavond en vannacht wordt het ook in het noordoosten geheel droog met brede opklaringen. Tweede helft van de nacht kan in de kustprovincies lage bewolking ontstaan. In het binnenland wordt de zuidwestenwind zwak, maar aan de westkust en op de Wadden blijft het vrij krachtig waaien. De minima komen uit op 14-17 graden.

Morgen begint de dag in het westen en noorden overwegend bewolkt. In de rest van het land start de dag stralend zonnig. In de loop van de ochtend komt de zon ook in de kustprovincies steeds beter tevoorschijn. Een matige, aan zee vrij krachtig tot krachtige, zuidwestenwind blaast warme lucht ons land in. Eind van de ochtend is het al 21 graden op de Wadden tot 25 in Limburg.

In de middag warmt het verder op naar 22 graden op de stranden tot 25 landinwaarts in de kustprovincies. In het midden, zuiden, oosten en noordoosten wordt het zomers warm met maxima van 25-28 graden. In de Achterhoek, in het oosten van Brabant en in Limburg wordt het zelfs 29 à 30 graden! Het is flink zonnig, maar er trekt ook sluierbewolking over het land. Eind van de middag neemt de bewolking in het westen en noordwesten toe, maar het blijft waarschijnlijk nog droog.

Morgenavond stijgt vooral in het zuidwesten en westen de kans op enkele regen- en onweersbuien. Toch is ook in het midden en oosten tijdens de eerste uren van de avond een lokale stevige onweersbui niet uitgesloten. Eind van de avond en in de nacht zijn stevige plensbuien mogelijk met kans op onweer en windstoten. Deze lijken het westen niet aan te doen. De minima komen uit rond 15 graden.

Vrijdagochtend trekken de plensbuien naar Duitsland weg. In het westen verloopt de ochtend vrij zonnig en in het oosten is veel bewolking aanwezig. ’s Middags wordt het aan zee stralend zonnig. Landinwaarts moet de zon stapelwolken naast zich dulden. Hoe oostelijker in het land des te groter is de hoeveelheid bewolking. Het blijft waarschijnlijk droog, bij maxima van 21 graden in de kustgebieden tot 24 in het zuidoosten. Dat zijn precies de normale temperaturen voor half augustus. Er waait een meest matige westelijke wind.

Zaterdag begint de dag flink zonnig. In de kustprovincies trekken later in de ochtend en middag wolkenvelden binnen, waardoor de zon het steeds moeilijker krijgt. In het binnenland neemt de bewolking ook toe en is er ’s middags een mix van zon en stapelwolken. De kans op neerslag is klein, maar een zeer lokale bui is vooral in het noorden niet uitgesloten. Het wordt opnieuw 21 tot 24 graden en aan zee steekt een vrij krachtige tot krachtige zuidwester op, windkracht 5-6.

Zondag stroomt iets warmere lucht uit over ons land. De maxima komen uit op 22 graden in het Waddengebied en op 24 graden in de rest van het noorden en in het westen. In het binnenland wordt het zomers warm met maxima van 25 graden. Met de warme lucht trekt ook veel bewolking over ons land. De zon laat zich soms wel even zien. In het zuiden is de kans op zonneschijn groter dan in het noorden. Er is kleine kans op een lokale bui.

Na het weekend verandert er weinig. Het overwegend droge weer houdt aan, maar een plaatselijke bui is wel mogelijk. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. In het binnenland kan het dagelijks zomers warm worden met maxima van 25-27 graden en in de kustprovincies wordt het 22-24 graden.

Vanaf donderdag wordt de temperatuurverwachting erg onzeker. Een derde van de berekeningen laat het even warm blijven als de dagen ervoor, een derde berekent flink hogere temperaturen met kans op tropische dagen en een derde berekent koeler zomerweer met waarden van 17-22 graden.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden

Zonsopkomst 06:32
Zonsondergang 21:04
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Even een praatje makenjva
jva@zeelandnet.nl
Noordervroon Westkapelle.
adri joosse
na de hagelbui
marjo keij
Buienwolken boven de Noordzee.
adri joosse
Herfstlucht.
Adri Joosse
Buien boven Westerschelde.
Adri Joosse