Weerbericht zondag 21 oktober

17º
16º
17º
16º
16º
17º
17º
17º
3 3 3 2 2 2 2
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Droog, veel wolken en 15-17 graden

Laatste update: 14:10
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

In Limburg en het zuidoosten van Brabant is het zonnig. In de rest van het land komt vrij veel bewolking voor.

In Limburg en het zuidoosten van Brabant is het zonnig. In de rest van het land komt vrij veel bewolking voor.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden, maar af en toe breekt de zon door. In het zuidoosten blijft er veel ruimte voor de zon. Het blijft overal droog.

De maximumtemperatuur varieert van 15 graden op Terschelling tot 17 in het zuiden. De zuidwestenwind is zwak tot matig. In het noordwestelijk kustgebied is de wind meestal vrij krachtig, 5 Bft.

Vanavond raakt het overal bewolkt en halverwege de avond valt in het noordwesten al wat (mot)regen. In Limburg koelt het nog af tot een graad of 6. In de rest van het land wordt het niet of nauwelijks kouder dan 10 graden.

De lichte (mot)regen trekt later in de avond en nacht van het noordwesten naar het zuidoosten. In Limburg valt de eerste regen pas in de tweede helft van de nacht. In het noordwesten zijn er dan alweer enkele opklaringen. Vooral mensen op de Wadden, in Noord-Holland, in Friesland en in Groningen hebben goede kansen om tussen 5:00 en 6:30 uur vallende sterren te zien.

Morgen start de dag in delen van Brabant en Limburg regenachtig. In Zuid-Limburg wordt het pas aan het einde van de ochtend droog. In het noorden, midden en westen is het morgenochtend half tot zwaar bewolkt met mogelijk lokaal een licht buitje. In de middag is het overal droog en vanuit het noorden klaart het overal steeds beter op.

Het wordt 14-15 graden en er waait een matige wind uit het noorden tot noordwesten. Aan zee is de wind in de ochtend vrij krachtig, 5 Bft.

Morgenavond zijn er brede opklaringen en koelt het landinwaarts af tot een graad of 4. In de kustprovincies wordt het niet kouder dan 7 graden. De wind is tijdelijk zwak, maar in de nacht steekt een stevige westenwind op. Ook neemt de bewolking toe en vooral in het noorden kan het later in de nacht regenen.

Dinsdag is het echt herfst. Het is zwaar bewolkt en het waait flink. In het binnenland is de westen- tot noordwestenwind matig of vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig tot hard (6-7 Bft.). Op de Wadden is kans op een stormachtige wind (8 Bft.) en windstoten tot circa 75 km/uur. In het noorden, midden en oosten van het land kan het af en toe wat regenen. In het zuiden blijft het overwegend droog en vooral in Zeeland is de zon af en toe te zien. Het wordt circa 14 graden, maar door de wind zal het in de kustgebieden, vooral in het noorden, gevoelig kouder aanvoelen.

Ook woensdag is er veel bewolking en kan af en toe wat regen vallen. Om grote hoeveelheden gaat het niet. Er waait een matige tot aan zee krachtige noordwestenwind en het wordt 14-16 graden met de hoogste temperaturen in Zeeland.

Donderdag en vrijdag blijft de middagtemperatuur op 13-15 graden uitkomen. Donderdag belooft een overwegend droge dag te worden. Voor vrijdag staat regen op het programma.

Vanaf komend weekend is het wisselvallig met regelmatig buien en slechts af en toe zon. Daarbij neemt de kans op kouder weer toe. De middagtemperatuur zakt naar een graad of 9 en ’s nachts wordt het een graad of 4. In een rustige nacht met opklaringen kan het regionaal vriezen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:21
Zonsondergang 18:36
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
vrieskou
Ank Simonse
Dreigeng boven zeeuwslandschap
Arlette Koers
Mist en zon.
adri joosse
na de hagelbui
marjo keij
"Donsveer" wolk.
adri joosse
Zonnestralen.
Adri Joosse