Weerbericht dinsdag 16 juli

20º
20º
21º
19º
19º
20º
22º
21º
3 3 3 2 3 3 2
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Bewolkt, vanmiddag opklaringen

Laatste update: 06:07
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en kan de zon slechts heel af en toe even doorbreken. In het uiterste noordwesten kan het nog even motregenen, in de rest van het land blijft het droog. Tegen de middag begint het vanuit het westen op te klaren.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en kan de zon slechts heel af en toe even doorbreken. In het uiterste noordwesten kan het nog even motregenen, in de rest van het land blijft het droog. Tegen de middag begint het vanuit het westen op te klaren.

Vanmiddag is het droog en klaart het vanuit het westen verder op. Vooral in de westelijke kustgebieden is volop zon. In het uiterste noorden blijft veel bewolking aanwezig. De temperatuur loopt op naar 18-19 graden in de noordelijke provincies en 20-22 graden in de rest van het land. Er staat een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind.

Vanavond is het op de meeste plaatsen nog een tijdje heerlijk zonnig. In de oostelijke helft komen slechts enkele wolkenvelden voor. In het uiterste noorden komt nog veel bewolking voor. Vannacht is het op de meeste plaatsen helder. Op veel plaatsen kan een mistbank ontstaan. Het koelt af naar 12-14 graden aan de kust tot 9-11 in het binnenland.

Morgenochtend worden zonnige perioden afgewisseld met enkele wolkenvelden. In de westelijke kustprovincies is de meeste ruimte voor de zon. Het blijft droog.

Morgenmiddag komen de maxima uit op 21 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het zuidoosten. Op grote schaal wordt het 23-24 graden. Er is veel ruimte voor de zon, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. In het noorden kunnen lokaal buien ontstaan, in het zuiden blijft het droog. Er staat weinig wind.

Morgenavond kunnen in het noorden nog enkele buitjes voorkomen, maar op de meeste plekken blijft het droog. Het is nog een tijdje heerlijk zonnig weer. In de nacht koelt het af naar 13-16 graden. In het oosten kan lokaal een mistbank ontstaan.

Donderdag zijn er velden met hoge bewolking. Hierdoor kan de zon een waterig aanblik krijgen. Lokaal kan wat lichte regen vallen. De maxima komen uit op 21-23 graden aan de kust tot een zomerse 25-26 graden in het oosten. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vrijdag wordt het 21-24 graden en dit zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar. Lokaal zijn er lichte buitjes. Daarnaast is wel regelmatig ruimte voor de zon. Er staat een matige westenwind.

In het weekend wordt het op beide dagen volop zomer met in het zuidoosten lokaal maxima tot 28 graden. Op de meeste plaatsen wordt het 24-26 graden. Ook aan de kust is het heerlijk weer met 22-24 graden. De zon schijnt geregeld. Overdag kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen. Ook begin volgende week lijken de maxima rond zomerse waarden uit te komen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 05:48
Zonsondergang 21:52
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Opkomende nevel.
adri joosse
Waterhoos Walcheren Augustus 2006 (copyright Pieter de Korte)
Pieter de Korte pieter155@zeelandnet.nl
dreigend
Ans
Gouden randje.
adri joosse
Ochtendnevel.
Adri Joosse
Zoutelande
Cor van der padt