Weerbericht donderdag 21 maart

13º
12º
14º
11º
11º
13º
14º
14º
3 3 3 2 3 2 2
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Wolkenvelden, zuidoosten zon

Laatste update: 10:03
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

In Limburg, de oostelijk helft van Brabant en de oostelijke delen van Gelderland is het zonnig en 12-14 graden. In de rest van het land is het bewolkt en 8-11 graden.

In Limburg, de oostelijk helft van Brabant en de oostelijke delen van Gelderland is het zonnig en 12-14 graden. In de rest van het land is het bewolkt en 8-11 graden.

Vanmiddag houdt het zuidoosten van het land zonnige perioden. In de rest van het land heeft bewolking de overhand, al kan de bewolking in de loop van de middag lokaal breken.

Daar waar het zonnig is wordt het 14-16 graden. Onder bewolking blijft de temperatuur wat achter en wordt het 10-13 graden. De zuidwestenwind is in het noorden en midden van het land matig. In het zuiden en zuidoosten is de wind zwak.

Vanavond is het wisselend bewolkt en zakt de temperatuur naar 4-8 graden. Vannacht kan op veel plaatsen weer mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 6 graden in de kustprovincies tot lokaal 2 graden in het zuidoosten.

Morgen start regionaal grijs met mist en lage bewolking. In de loop van de ochtend lost de mist op en breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Morgenmiddag is het op de meeste plaatsen zonnig met slechts wat velden hoge bewolking.

Met 13 graden op Terschelling, 16 graden in de Randstad en 17-19 graden in het zuiden, midden en oosten van het land is het morgen de warmste dag van de week. De hoogste maxima zijn waarschijnlijk voor het oosten van Brabant en het noorden van Limburg. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuiden of zuidwesten.

Morgenavond blijft het droog en zijn er brede opklaringen. In het binnenland kan mist ontstaan. In de nacht naar zaterdag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden.

Zaterdag wordt een grijze dag met veel bewolking. Er is kans op een klein beetje regen, maar veel zal het niet zijn. Aan het einde van de dag kan in de kustprovincies de zon nog even doorbreken. Er waait een matige noordenwind en daardoor is het beduidend kouder dan morgen. De maximumtemperatuur varieert van 10-11 graden aan zee tot mogelijk lokaal nog 15 in Limburg.

Zondag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral de middag lijkt in het noorden en westen vrij zonnig te verlopen. Wel waait er een frisse noordwestenwind en wordt het maximaal 9 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden en oosten. Dit zijn overigens gebruikelijke middagtemperaturen voor eind maart.

Op maandag is er een mix van wolken, zon en een paar buien. Na een koude nacht met regionaal lichte vorst wordt het overdag circa 9 graden.

De dagen daarna is het overwegend droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Aanvankelijk liggen de maxima op 9-12 graden en de minima rond of net boven het vriespunt. Eind volgende week wordt het waarschijnlijk iets warmer met maxima van 11-15 graden en minima rond 3 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 06:45
Zonsondergang 18:57
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Avondrood.
adri joosse
Westerschelde.
adri joosse
Sneeuwbui bij avond
Cor van der Padt
Wintersfeer
Cor van der Padt
Zonsondergang.
Adri Joosse
Ochtendnevel
Adri Joosse