Weerbericht vrijdag 16 november

10º
10º
10º
10º
10º
3 4 4 2 3 2 2
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Regionaal bewolkt, daarna veel zon

Laatste update: 04:11
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Deze nacht kunnen verspreid over het land mistbanken ontstaan. Vooral het noordoosten maakt daarbij kans op dichte mist. Daar wordt het met minima rond of een graad onder het vriespunt ook het koudst. In de rest van het land daalt de temperatuur naar 0-2 graden en gaat het aan de grond vriezen. In delen van Zeeland is het 4-6 graden.

Deze nacht kunnen verspreid over het land mistbanken ontstaan. Vooral het noordoosten maakt daarbij kans op dichte mist. Daar wordt het met minima rond of een graad onder het vriespunt ook het koudst. In de rest van het land daalt de temperatuur naar 0-2 graden en gaat het aan de grond vriezen. In delen van Zeeland is het 4-6 graden.

De ochtend begint koud met op grote schaal gevoelstemperaturen rond of onder het vriespunt. Regionaal is het mistig en op enkele plaatsen kan dichte mist hinder opleveren. In het noordoosten en vooral in het westen is kans op laaghangende bewolking. In het oosten is het vrij zonnig en later gaat ook in het westen de zon schijnen.

Vanmiddag is het vrij zonnig met 8-9 graden in het noorden en 10-11 graden in het zuiden. Voor de tijd van het jaar zijn dit normale waarden. Mogelijk trekken aan het begin van de middag over het zuidwesten nog wat bewolking. Er staat een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond is het helder en daalt de temperatuur naar 3-4 graden in het oosten en 5-7 in het westen. In de nacht daalt de temperatuur naar een enkele graad en lokaal kan het een beetje vriezen. Aan de grond komt het op grote schaal tot vorst. De lucht is droog en daardoor is de kans op mist klein.

Morgen is het zonnig met maxima van 7 graden in het noordoosten tot 9 in het zuiden. Voor de tijd van het jaar zijn dit normale waarden. Er staat iets meer wind dan op vrijdag, maar de wind is nog wel matig van kracht. In de nacht naar zondag wordt het flink koud met op grote schaal 1-4 graden vorst.

Zondag is het wat kouder dan normaal. Aan het begin van de ochtend vriest het in het binnenland een beetje en later de ochtend is het 2-5 graden. In de middag wordt het 5 graden in het noordoosten en zo’n 7 graden in het zuiden en de Randstad. De ochtend verloopt zonnig. In de middag kan in het noordoosten de bewolking toenemen. In de rest van het land blijf het waarschijnlijk vrij zonnig. In avond en de nacht naar maandag neemt de bewolking toe en de wind trekt iets aan. In het noorden blijft vorst uit met minima van 1-3 graden. In het zuiden blijft het langer helder en kan het 1-2 graden vriezen.

Maandag is veel meer bewolking met in het zuiden en westen ook wat zon. Vooral in het noordoosten kan de bewolking hardnekkig zijn. Het is even warm als op zondag, maar door het grijzere weer en een aantrekkende wind is het voor het gevoel veel kouder. De oosten- tot noordoostenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig langs de kust.

Dinsdag is het met 3-6 graden nog kouder. Ook dan zijn er wolkenvelden en staat er redelijk wat wind. Voor het gevoel vriest het de hele dag en lijkt het wel winter.

De dagen daarna blijft het koud voor de tijd van het jaar. Met wolkenvelden en zo nu en dan zon. De kans op een beetje neerslag stijgt. In combinatie met vorst in de nacht kan dit lokale gladheid en mogelijk wat smeltende sneeuw opleveren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:07
Zonsondergang 16:51
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Achter de wolken ............
Adri Joosse
na de hagelbui
marjo keij
Kauwen in morgenrood.
Adri Joosse
Even na zonsopkomst.
adri joosse
Ondergaande zon.
adri joosse
Storm 120308
J van Aalst