Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer in Zeeland

di wo do vr za
4 3 3 3 4 3 3

Licht winters weer op komst

Laatste update: 15:12
  •  

Vandaag: wolken, zon en vooral in kustregio's buien Vanmiddag trekken regenbuien vanaf de Noordzee het land in. De meeste buien zijn voor de kustprovincies. In de zuidoostelijke helft van het land is het vaak droog met nog ruimte voor zonneschijn. De maxima komen uit tussen 5 graden in Limburg en 8 graden vlak aan zee. Er waait een zwakke tot matige (noord)westenwind. Aan de kust is de wind matig tot soms vrij krachtig en waait uit het noordwesten.

Vanavond blijft de kans op buien aanwezig en ook in de nacht trekken enkele buien over het land. Het aantal buien is in de kustprovincies hoger dan in het binnenland. Tijdens opklaringen zakt het kwik landinwaarts richting het vriespunt en kan mist ontstaan, vooral in Limburg. In de kustregio’s komen de minima uit rond 3 graden. Woensdag: buien met later kans op winterse neerslag Morgenochtend is er een mix van wolken, buien en zon. Op de meeste plaatsen is de westen- tot noordwestenwind slechts zwak. Vlak aan zee is de noordwestenwind matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft. Om 8:00 uur is het 5 graden aan zee en 1 of 2 graden in het binnenland, maar door het windverschil voelt het ook aan zee aan als rond het vriespunt. Een dikke winterjas is dus zeker nodig als je moet fietsen.

Morgenmiddag houden we een afwisseling van af en toe zon en buien. Vaak valt gewoon regen, maar bij een felle bui is ook hagel of natte sneeuw mogelijk. Tussen de buien door wordt het een graad of 6. In een bui daalt het kwik naar zo’n 2 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het westen tot noordwesten. De kustgebieden hebben nog altijd een vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Morgenavond blijft de buienkans aanwezig en bij deze buien stijgt de kans op winterse neerslag. De temperatuur daalt in de nacht naar donderdag landinwaarts naar het vriespunt. Aan de kust liggen de minima op 2 of 3 graden. Donderdag: winterse buien Ook donderdag komen winterse buien voor. Tijdens een felle bui kan het flink sneeuwen en het lokaal eventjes wit worden. Daarna dooit eventuele sneeuw weer snel weg, want de middagtemperatuur komt uit op 3 of 4 graden. In de loop van de middag nemen de buien in aantal en felheid af. De wind is matig en waait uit het westen of zuidwesten. Vrijdag: grotendeels droog en vrij koud Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Mogelijk start de dag regionaal met mist. Verder is er een mix van wolkenvelden en af en toe zon. In het noordwesten van het land is kans op een enkele winterse bui. Het wordt 1 tot 4 graden met de laagste maxima in het zuidoosten en de hoogste temperaturen op de Waddeneilanden. Weekend: licht winters met mogelijk een sneeuwbui In het weekend is er veel bewolking en slechts af en toe zon. Veel neerslag staat er niet op het programma, maar als er iets valt is er wel grote kans op (natte) sneeuw. De maxima komen uit tussen 0 en 3 graden met de hoogste temperaturen in het westen van het land. In de nachten komt het op uitgebreide schaal tot vorst.

Ook na het weekend lijken we vrij koud decemberweer te houden met maxima iets boven en minima iets onder het vriespunt. Ter vergelijk: middagtemperaturen van 6 of 7 graden en minima rond 2 graden zijn gebruikelijk in de eerste helft van december.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 08:32
Zonsondergang 16:38

De weersverwachting in Zeeland de komende dagen

Bekijk het weerbericht voor

Weerberichten van dinsdag 6 december voor de komende dagen bijgewerkt om 15:36.
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting