Weerbericht dinsdag 22 januari

6 6 6 3 4 4 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Westen sneeuw, oosten langer droog

Laatste update: 08:01
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanochtend is het in het westen bewolkt en in Zeeland gaat het al snel sneeuwen. Later in de ochtend gaat het in de westelijke provincies op steeds meer plaatsen sneeuwen. Ook in het westen van Brabant en Utrecht kan het aan het eind van de ochtend sneeuwen. Het sneeuwt niet hard, maar wel op grote schaal. In het oosten blijft het droog en is aan het begin van de ochtend lokaal de zon nog even te zien. Later in de ochtend is het geheel bewolkt.

Vanochtend is het in het westen bewolkt en in Zeeland gaat het al snel sneeuwen. Later in de ochtend gaat het in de westelijke provincies op steeds meer plaatsen sneeuwen. Ook in het westen van Brabant en Utrecht kan het aan het eind van de ochtend sneeuwen. Het sneeuwt niet hard, maar wel op grote schaal. In het oosten blijft het droog en is aan het begin van de ochtend lokaal de zon nog even te zien. Later in de ochtend is het geheel bewolkt.

De temperatuur ligt tussen -1 graad in het westen en -5 in het zuidoosten. In het westen van Zeeland en op de Wadden is het aan zee iets boven nul. Een matige en aan de kust (vrij) krachtige zuidenwind maakt het voor het gevoel kouder. De gevoelstemperatuur ligt aan het begin van de ochtend tussen -6 en -10.

Vanmiddag sneeuwt het in het westen en midden van het land op veel plaatsen. De sneeuw breidt langzaam uit naar het oosten en noordoosten. In het zuidwesten wordt het halverwege de middag droog en later in de middag neemt ook in het westen de neerslag af. Aan de noordwestkust is wel kan op een enkele bui. Op veel plaatsen kan een dun sneeuwdek van 1-3 cm ontstaan. Lokaal kan zo’n 4 cm vallen. Door de wind ligt op sommige plaatsen weinig sneeuw of lokaal juist iets meer.

De temperatuur stijgt naar waarden tussen 0 en +1 graad. Helemaal in het westen van het land wordt de wind zuidwestelijk en kan het 2 graden worden. In het westen van Zeeland is het met 3 graden het warmst.

Vanavond is het in het westen overwegend bewolkt en droog met aan de noordwestkust kan op een bui met regen of natte sneeuw. In de oostelijke helft van het land kan het nog een tijd licht sneeuwen, maar geleidelijk beperkt de sneeuwval zich tot het uiterste oosten en aan het eind van de avond wordt het zo goed als droog. In het oosten gaat het een graadje vriezen. In het westen ligt de temperatuur iets boven nul en kan het mistig worden. In het hele land is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of sneeuwresten.

Komende nacht vriest het op veel plaatsen 1-2 graden. Lokaal kan de temperatuur naar -3 dalen. Het is bewolkt en nevelig. Lokaal kan mist voorkomen. Langs de oostgrens is kans op een enkel vlokje sneeuw. De noordwestkust en vooral Zeeland maken kans op een winterse bui.

Woensdag is er veel bewolking en lokaal valt een vlokje sneeuw. In de middag breekt af en toe de zon door en is vooral in de kustgebieden nog kans op een lokale winterse bui. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt 0 graden in Groningen tot +3 in Zeeland. In de nacht naar donderdag kan het regionaal matig vriezen.

Donderdag blijft het op veel plaatsen droog en is er een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt opnieuw 0 graden in Groningen tot +3 in het zuidwesten.

Vrijdag steekt een zuidwestenwind op en wordt het zachter met 2-4 graden. De kans op neerslag neemt toe. Mogelijk valt landinwaarts eerst (natte) sneeuw, maar waarschijnlijk valt later op de dag overal regen.

In het weekend wordt het nog wat zachter met maxima van 4 graden in het noordoosten tot 6 graden in Zeeland. Daarmee is de middagtemperatuur vrij normaal voor eind januari. Het weerbeeld is daarbij wisselvallig en neerslag valt voornamelijk in de vorm van regen. In de nachten kan de temperatuur tijdens een opklaring dalen tot het vriespunt en is kans op lokale gladheid.

Na het weekend neemt de kans op (iets) kouder weer toe. Daarbij lijkt het wisselvallig te blijven en dus neemt ook de kans op winterse neerslag opnieuw toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:37
Zonsondergang 17:14
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Zonsopkomst 3
Adri Joosse
De maan schijnt door de wolken
Wilbert van den Broek
Kleurrijk
Chinta
Vlammend
VinMar
Golven.
adri joosse
Zonnestralen.
Adri Joosse