Weerbericht dinsdag 15 oktober

17º
16º
18º
17º
17º
17º
17º
18º
4 5 5 3 4 3 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Druilerige avond, vannacht droog

Laatste update: 18:10
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanavond is het in het oosten regenachtig. Er zijn perioden met regen en soms regent het stevig door. In het midden valt af en toe lichte regen. In het westen blijft het bij een enkele bui en lange droge perioden. Aanvankelijk is het overal bewolkt, maar aan het eind van de avond kan het in het zuidwesten opklaren.

Vanavond is het in het oosten regenachtig. Er zijn perioden met regen en soms regent het stevig door. In het midden valt af en toe lichte regen. In het westen blijft het bij een enkele bui en lange droge perioden. Aanvankelijk is het overal bewolkt, maar aan het eind van de avond kan het in het zuidwesten opklaren.

Komende nacht trekt de regen naar het noordoosten weg en wordt het overwegend droog. In Groningen kan het tot in de tweede helft van de nacht duren voordat het stopt met regenen. Er zijn wolkenvelden, maar ook gebieden waar het opklaart. Het koelt af naar 9-11 graden.

Morgenochtend trekt een gebied met flinke opklaringen over het land. Halverwege de ochtend is het in een strook van Noord-Holland naar Limburg vrij zonnig. In de loop van de ochtend breekt de zon ook in het noordoosten door, maar raakt het in het westen, zuiden en midden juist bewolkt. Daarbij neemt de kans op wat lichte regen toe.

Morgenmiddag wordt het overal bewolkt en zijn er perioden met lichte regen of motregen. De regen bereikt het noordoosten pas in de loop van de middag. Ondanks het grijze en druilerige weer is het vrij zacht. Het wordt 15 à 16 graden en dat is een graad warmer dan gemiddeld. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig van kracht. Aan de westkust en op de Wadden waait het vrij krachtig tot krachtig en draait de wind in de loop van de middag naar het westen.

Morgenavond blijft het bewolkt en nat met perioden van regen. In de nacht naar donderdag wordt het in het westen en later ook het midden en noorden overwegend droog en klaart het op. In het zuiden en oosten blijft kans op regen. De minima komen uit op 11-13 graden.

Donderdag is in het zuidoosten en oosten kans op wat regen en is er vrij veel bewolking. In de rest van het land wisselen zon en stapelwolken elkaar af en is kans op een enkele bui. Het wordt circa 16 graden.

Vrijdag is er een mix van zon, stapelwolken en buien. Met 16-17 graden is het een paar graden warmer dan normaal. Het waait stevig. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in de kustgebieden (6-7 Bft.).

Komend weekend blijft het wisselvallig. Beide weekenddagen is kans op buien en bestaat het weerbeeld uit wolkenvelden en zonnige momenten. De maxima komen iets lager uit dan voor het weekend met 14-16 graden.

Na het weekend neemt de kans op regen af en wordt het iets rustiger weer met wolkenvelden en zonnige perioden. Overdag komen de maxima rond 13 graden uit en ’s nachts is het een graad of 5. Ook neemt de kans op mist toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:10
Zonsondergang 18:49
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
mooie regenbogen
Niels Weber
Dreigeng boven zeeuwslandschap
Arlette Koers
Natuurlijk zonnescherm.
adri joosse
Gouden randje.
adri joosse
Ochtendgloren.
adri joosse
Avond rood
Tanja van Eenennaam