Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 16 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC schouwen-duiveland open_in_new Afscheid The Juke Joints doet pijn: ‘We spelen altijd alsof ons laatste uur heeft geslagen’

Ze spelen nog alsof hun leven ervan afhangt. Toch gaan The Juke Joints, een van de bekendste Zeeuwse bands, er na 41 jaar echt mee stoppen. Tot verdriet van hun fans. ,,Maar het is mooi geweest”, zeggen de bandleden. Reportage van een van hun laatste Zeeuwse optredens.

22 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Roestvlekken op nieuwe openbare toiletten Middelburg doen vermoeden dat ze niet alleen vanbinnen zijn gebruikt

Middelburg heeft drie nieuwe openbare toiletten. Toch lijken de toiletten niet geheel nieuw en ongebruikt. Vooral de deur ziet er nog vies uit. De bruine vlekken doen vermoeden dat de eerste gebruiker zijn of haar ontlasting voortijdig liet lopen.

49 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Max Huiszoon (10) uit Zoutelande eerste kinderburgemeester Veere

De 10-jarige Max Huiszoon uit Zoutelande is vanmiddag gekozen tot eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere. Hij werd gekozen uit zes kandidaten. De 'echte' burgemeester van Veere Frederiek Schouwenaar maakte de winnaar bekend.

59 minuten geleden
HV Zeeland open_in_new Vermoedelijke uithalers niet op vrije voeten

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg wil de voorlopige hechtenis van zes mannen die terecht staan in een drugszaak niet opheffen of schorsen. De advocaten van de zes hadden verzoeken hiertoe gedaan maar deze zijn, net als eerder bij gerechtshof in Den Bosch, afgewezen. Wel heeft de rechtbank beslist dat er voor de verdachten een schorsingsrapportage moet worden opgemaakt.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Strandhuisjes Westenschouwen verwoest door harde wind

Op het strand bij Westenschouwen is een zevental strandhuisjes verwoest. Dat gebeurde gisteren door een zeer harde windvlaag.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Donnie gered: 7.500 euro ingezameld voor paard dat moest vertrekken van zorgboerderij

Paard Donnie is gered. Stefan Eckhardt deed gisteren namens alle cliënten van zorgboerderij De Stelle in Ouwerkerk een oproep om geld te doneren zodat Donny niet hoeft te vertrekken. Dat is gelukt: er is 7.500 euro opgehaald. "We hebben het gewoon gehaald! Ik sta hier met kippenvel", reageert Stefan.

2 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Help jij mee? Zo doe jij mee aan de Nationale Bijentelling in Middelburg

Wil jij een frisse neus halen en ondertussen nuttig bezig zijn? Doe dan deze week mee met de Nationale Bijentelling. Je kan dat gewoon doen op je balkon, tuin of in Park Toorenvliedt of een ander groen plekje in Middelburg.

2 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie zoekt getuigen inbraak Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - De politie doet onderzoek naar een woninginbraak die onlangs heeft plaatsgevonden in Burgh-Haamstede. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden.

4 uur geleden
Internetbode Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Brandweer opnieuw ingezet voor stormschades

MIDDELBURG - Dinsdagochtend zijn brandweerlieden ingezet voor meldingen van stormschades in Burgh-Haamstede en Terneuzen. Gisteren werd de brandweer ook al meerdere keren ingezet.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie waarschuwt: Insluiper actief in Middelburg

MIDDELBURG - De politieagenten van het basisteam Walcheren waarschuwen via social media omdat afgelopen nacht een insluiper actief is geweest in de Middelburgse Stromenwijk.

4 uur geleden
PZC Tholen open_in_new David (35) maakt snelweg onveilig en eindigt na zwaar ongeluk zelf in ziekenhuis: ‘Ik ben alles kwijt’

BREDA/BERGEN OP ZOOM - Hij had die ochtend ruzie met zijn vriendin, stapte in de auto, dronk alcohol en veroorzaakte vervolgens op de A4 een zwaar ongeluk nadat hij zo’n beetje alle verkeersregels overtrad. ‘Een dollemansrit’, luidt de aanklacht tegen een 35-jarige man uit Helmond.

4 uur geleden
Internetbode Dode bij botsing auto en lijnbus in Heinkenszand

HEINKENSZAND - In Heinkenszand heeft dinsdag aan het einde van de ochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij de botsing tussen een lijnbus en een personenauto is de bestuurder van de auto om het leven gekomen, zo bevestigt de politie.

5 uur geleden
Internetbode BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Collectief op de barricade voor behoud laatste plukje ziekenhuiszorg in Zierikzee

Of het nog iets uithaalt, weet Jan Braber ook niet. Maar feit is volgens hem wel dat de dik 5000 handtekeningen onder de petitie voor behoud van de Adrz-polikliniek in Zierikzee niet zomaar kan worden genegeerd.

5 uur geleden
Internetbode Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

6 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new MIJN FOTO | Donkere lucht met een toefje lente

Tijdens een fietstocht door De Poel passeerde Jolanda Huissen dit slingerende landweggetje.

6 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grote brandweeroefening sluizencomplex Hansweert

“Elk weer is brandweer!”. Dit zei Clustercommandant Gert Mulder gisteren tijdens de grote brandweeroefening bij het sluizencomplex Hansweert. Na de regen, onweer en hagel begon de oefening. Ruim 60 collega's waren aanwezig. Dit gebeurde er...

8 uur geleden
Internetbode Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

9 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Om in te lijsten: Bergen op Zoom tijdens het golden hour

Het magische uur voor veel fotografen: het golden hour. Ongeveer een uur voor zonsondergang krijgt de wereld een betoverende, bijna magische gloed. Genieten van een sprookjesachtig en mysterieus Bergen op Zoom? Kijk dan snel verder.

23 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Witte paters met zendingsdrift

PUTTE - Schrijven voor een krant over een bijzondere gebeurtenis in het dagelijks leven: veel mensen dromen ervan. Onze pagina MIJN BN DeStem maakt het mogelijk en biedt lezers een podium in de krant. Wekelijks krijgt onze redactie meerdere bijdragen binnen.

1 dag geleden
PZC Tholen open_in_new Wat is de ideale temperatuur van zwemwater? Laat het ons weten

De buitenbaden openen dit weekend de deuren, maar vanwege de alsmaar stijgende energieprijzen, laten steeds meer zwembaden de verwarming uit. Laat jij je daardoor weerhouden? Of is het gewoon een kwestie van sneller zwemmen, dan krijg je het vanzelf warm?

1 dag geleden
Zeeland Veilig open_in_new ‘Het geld is aantrekkelijk, maar het is het niet waard’

Het begrip uithalers wordt steeds bekender en vaker gebruikt. Voor Eric Nagelkerke is het bijna dagelijkse kost. Hij is teamchef bij de Zeehavenpolitie. Hij vertelt over zijn werk.

2 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Vruchtbare samenwerking: ‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’

‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’. Goese wijk Aria opent deuren voor samenwerking tussen Veiligheidsregio Zeeland en bouwbedrijf Fraanje.Hoe is hier naar veiligheid in en om het huis gekeken?

3 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Samenwerking in Goese wijk

Een gasleiding onder de wijk Aria in Goes. Kun je wel veilig bouwen en wonen in de buurt van zo’n gasleiding? En hoe dan? De gemeente Goes koppelde Wieland aan Henk, specialist omgevingsveiligheid bij VRZ.

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new 'Kraanwater is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën'

Liane Stork is dagelijks bezig met het drinkwater in Zeeland. Ze vertelt wat je kunt doen als er plots geen water meer uit je kraan komt en ze geeft een huishoudelijke tip voor als je terugkomt van vakantie. 

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Vertrouw je onderbuik als het over dierenmishandeling gaat

Bas en Faye werken bij de dierenpolitie. Zij zorgen voor de veiligheid en gezondheid van dieren in Zeeland.

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Internationale vrouwendag

De brandweer een mannenwereld? Zeker niet! Ook vrouwen zijn meer dan welkom. Wij interviewden 3 van onze brandweervrouwen over hoe zij het vinden bij Brandweer Zeeland. 

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new De diverse teams van Bevolkingszorg

Heb je weleens gehoord van Team bijzondere Uitvaartzorg, Team informatie, Team Ondersteuning of Team evacuatie? Wij leggen ze graag aan je uit.

1 maand geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 jaar geleden