Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 19 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

1 uur geleden
Internetbode Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

5 uur geleden
Internetbode Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

1 dag geleden
Internetbode Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Internetbode Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

1 dag geleden
Internetbode Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

2 dagen geleden
Internetbode Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

2 dagen geleden
Internetbode Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

2 dagen geleden
Internetbode Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

2 dagen geleden
Internetbode Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

3 dagen geleden
Internetbode Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

3 dagen geleden
Internetbode Dakpannen waaien weg door de harde windstoten in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan de Gareelmakersdreef zijn maandagmiddag de dakpannen van de woning afgewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen om te helpen.

3 dagen geleden
Internetbode N286 tussen Smerdiek en Stavenisse twee weken op slot voor werkzaamheden

SINT-MAARTENSDIJK - De Provincie Zeeland voert vanaf vandaag werkzaamheden uit aan de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. De waterdoorgang onder de provinciale weg moet worden vervangen om verzakkingen aan het wegdek te voorkomen. De weg is tot en met vrijdag 26 april afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Annaland met gele borden.

4 dagen geleden
Internetbode Opgelet: Bergse Diepsluis en brug vanaf vandaag afgesloten voor verkeer

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) is vanaf vandaag ruim een week dicht voor werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat dan een nieuwe slijtlaag aanbrengen. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

4 dagen geleden
Internetbode Code geel maandag en dinsdag vanwege onweersbuien met zware windstoten

THOLEN - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met zware windstoten in Zeeland van maandagmiddag tot dinsdagochtend. De windsnelheden liggen tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Vanaf het middaguur geldt code geel voor het hele land.

4 dagen geleden
Internetbode Aan de keukentafel met Uitvaartzorg Chris Zorge: 'Ik werd getriggerd door het vak' [KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Chris Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge.

5 dagen geleden
Internetbode Graspollenseizoen zeer vroeg van start: Dit zijn 8 tips tegen hooikoortsklachten

BERGEN OP ZOOM - Het eerste graspollen zit deze week in de lucht en kan bij wie erg gevoelig is al hooikoortsklachten veroorzaken. De start van het graspollenseizoen is daarmee zeer vroeg! Komende weken zal de overlast geleidelijk toenemen. De piekperiode van het graspollenseizoen begint dit jaar waarschijnlijk drie weken eerder dan normaal.

5 dagen geleden
Internetbode Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

6 dagen geleden
Internetbode Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

6 dagen geleden
Internetbode Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 week geleden
Internetbode Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 week geleden
Internetbode Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

1 week geleden
Internetbode Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

1 week geleden
Internetbode Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

1 week geleden
Internetbode Groot onderhoud aan Philipsdam en Krammerbrug: Hinder in juli en augustus

SINT PHILIPSLAND - De Provincie Zeeland voert deze zomer groot onderhoud uit aan de Philipsdam. Dit karwei wordt gecombineerd met werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Krammerbrug. De N257 over de Philipsdam wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het doorgaande wegverkeer. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

1 week geleden
Internetbode Weinig verkeersdoden in Zeeland, fietser vaker slachtoffer dan automobilist

ZEELAND - In Zeeland waren in 2023 weinig verkeersdoden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In heel Nederland waren er 684 doden, waarvan 19 in Zeeland.  Alleen in Flevoland waren er minder. De meeste slachtoffers waren 80 jaar of ouder. Ook een kind overleefde een ongeluk in onze provincie niet.

1 week geleden
Internetbode Thoolse wijkagenten geven in Smerdiek voorlichting over babbeltrucs

SINT-MAARTENSDIJK - De politie organiseert donderdag in Sint-Maartensdijk een voorlichtingsmiddag over babbeltrucs. De wijkagenten van Tholen willen tijdens deze bijeenkomst (kwetsbare) burgers helpen om te leren hoe ze kunnen herkennen of iemand die aan de deur staat betrouwbaar is. Aanmelden is niet nodig.

1 week geleden
Internetbode Politie ontmanteld hennepkwekerij met 141 planten in Oud-Vossenmeer

OUD-VOSSENMEER - De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Prins Willem Alexanderstraat. De bewoner van de woning is niet aangehouden maar zal zich op een later moment moeten verantwoorden. Hij wordt ook verdacht van diefstal wegens het illegaal aftappen van stroom.

1 week geleden
Internetbode Opgelet: Vossemeersebrug vanavond dicht, verkeer moet omrijden

OUD-VOSSEMEER - Vanavond vanaf 22.00 uur is het niet mogelijk om over de Vossemeersebrug te rijden. Rijkswaterstaat voert dan inspecties uit aan de voegovergangen van de oversteekbrug. Het verkeer wordt omgeleid. Hulpdiensten met spoed hebben wel toegang tot de brug.

1 week geleden
Internetbode Zware windstoten en code geel in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft een waarschuwing van code geel afgegeven voor Zeeland. In de loop van de middag moeten mensen rekening houden met zware windstoten van ongeveer 75 km per uur.

1 week geleden
Internetbode WHS en SPS hopen op een sprookje, Tholense Boys blijft winnen [SPEELRONDE 18]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 6 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 18.

1 week geleden
Internetbode Code geel in Zeeland vanwege onweersbuien, windstoten en kans op hagel

THOLEN - De weersdeskundigen van het KNMI hebben voor maandagavond code geel afgegeven vanwege stevige onweersbuien. De waarschuwing geldt van 22.00 tot 00.00 uur.

1 week geleden
Internetbode Wasmachine veroorzaakt brand in stopcontact van woning Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisterochtend met spoed uitgerukt voor een melding van een woningbrand aan de Veerweg in Stavenisse. Bij aankomst vonden de brandweerlieden geen woningbrand, maar wel iets anders. Tijdens het wassen was er namelijk brand ontstaan in een stopcontact.

1 week geleden
Internetbode Hervormde kerk Stavenisse begonnen aan volgende fase van restauratie

STAVENISSE - De Hervormde Kerk van Stavenisse staat in de steigers. Het kerkgebouw van ruim 100 jaar oud is begonnen aan de volgende fase van een dringende restauratie, die naar verwachting eind juli is afgerond. 

1 week geleden
Internetbode Kookadvies in Sint Philipsland en Anna Jacobapolder vervallen

SINT PHILIPSLAND/ANNA JACOBAPOLDER - Het preventief kookadvies voor Sint Philipsland en de Anna Jacobapolder is vervallen. Dat maakt Veiligheidsregio Zeeland bekend. Uit het meten en testen van het drinkwater blijkt dat het water weer schoon is en geschikt is voor consumptie.

1 week geleden
Internetbode 'Groeten uit...' roept beeld op uit een leven in een ander tempo

SINT-ANNALAND - 'Groeten uit...'. Zo heet de nieuwe tentoonstelling in De Meestoof in Sint-Annaland die zaterdag werd geopend. De expositie in het streekmuseum van Tholen en Sint Philipsland gaat over hoe mensen communiceerden in de tijd dat er nog geen e-mail en sociale media bestonden. Over prentbriefkaarten, posterijen, telefonie en flessenpost.

1 week geleden
Internetbode Olympia Tholen pakt veel medailles tijdens Zeeuwse kampioenschappen

THOLEN - Afgelopen weekend hebben zes turnsters van Olympia Tholen meegedaan aan de Zeeuwse kampioenschappen in Vlissingen. Wie werd er Zeeuws kampioen?

1 week geleden
Internetbode Test

Test

1 week geleden