Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 27 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Ruud Muijt zet zich vol passie in voor speeltuin

THOLEN - Ruud Muijt kan uren over de Speeltuinvereniging Buutvrij praten. Sinds vijf jaar zet Ruud zich met hart en ziel in voor de nog te realiseren Speeltuin Buutvrij in Tholen. Ruud is zelf voorzitter van de vereniging en samen met meerdere bestuursleden hebben zij honderden uren werk in het realiseren van de speeltuin gestopt.

21 uur geleden
Internetbode Uitbraak coronavirus in verzorgingshuis Zwink in Tholen

THOLEN - Er is een uitbraak van het coronavirus geconstateerd in verzorgingshuis Zwink in Tholen.

1 dag geleden
Internetbode Toneelvereniging St. Joseph stelt voorstellingen uit

OUD VOSSEMEER - Toneelvereniging St. Joseph, Oud Vossemeer, stelt de geplande voorstellingen uit.

1 dag geleden
Internetbode WOZ-waarde: Tholen hoort tot de de goedkoopste gemeenten van Nederland'

De gemiddelde WOZ-waarde stijgt voor de vijfde jaar op een rij. Op 1 januari 2020 was de gemiddelde landelijke WOZ-waarde 8,9 procent hoger dan een jaar ervoor. In Tholen is de stijging aanzienlijk lager. Wethouder Peter Hoek legt uit.

1 dag geleden
Internetbode Er komt dit jaar geen Thoolse Lampionnentocht

THOLEN - Er komt dit jaar geen Thoolse Lampionnentocht. Dat laat de organisatie weten. Vanwege de coronamaatregelen vindt men het niet haalbaar en gepast om om het evenement door te laten gaan. Toch komt Stichting Tholen Sterk wel direct met troostende woorden: "Gelukkig blijft er voor ons, de inwoners en bezoekers van Tholen nog genoeg om naar uit te kijken, zoals de Havendagen in 2021.Ondanks de maatregelen blijven we positief en is inmiddels energiek begonnen met de voorbereidingen."

2 dagen geleden
Internetbode Intrigerende kunstwerken in Kunstkamer Holland Huis

SCHERPENISSE - In het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid hebben 12 kunstenaars in zeer uiteenlopende stijlen op verzoek van Kunstkamer Holland Huis op geheel eigen wijze het thema ‘Vrijheid’ verbeeld.

2 dagen geleden
Internetbode Twee inbraken op bedrijventerrein in Tholen

THOLEN - Woensdagavond- en nacht is op het bedrijventerrein in Tholen twee keer een inbraak gepleegd.

3 dagen geleden
Internetbode Om het leven gekomen motorrijder in Sint Annaland was 46 jaar

SINT ANNALAND - De motorrijder die dinsdagavond om het leven kwam bij een ongeluk in Sint Annaland was een 46-jarige man die woonachtig was in Stad aan 't Haringvliet. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

3 dagen geleden
Internetbode Erik van der Heijden: “Het allermooiste is van bijna niets iets groots creëren”

BERGEN OP ZOOM - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Erik van der Heijden.

5 dagen geleden
Internetbode Gigantische brand bij keukenbedrijf Potter eindelijk meester

SINT MAARTENSDIJK- De brandweer heeft de gigantische brand die bij keukenwinkel Potter aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk onder controle. Het familiebedrijf ging zaterdagavond compleet in vlammen op.

1 week geleden
Internetbode Martijn Neele werkt heel 2020 nog thuis: 'Het weekendpraatje op maandagmorgen mis ik echt wel'

Vanaf het moment dat Mark Rutte in zijn persconferentie sprak over thuiswerken, besloot DNWG dat alle medewerkers die thuis konden werken dat ook gingen doen. Onder hen ook de Thoolse Martijn Neele. Inmiddels werkt hij alweer een half jaar thuis. Zolang de kinderopvang open is, werkt hij enorm efficiënt. Toch mist hij het weekendpraatje op maandagmorgen. "De gezellige praatjes sla je in een online meeting over."

1 week geleden
Internetbode Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis

Jan Fraanje is sinds 1 september de nieuwe gemeentesecretaris van Tholen. In ieder geval tot 1 januari 2021 werken de medewerkers van de gemeente nog zoveel mogelijk thuis. "Wij streven ernaar niet meer dan 50% van ons personeel gelijktijdig in het gemeentehuis aanwezig te laten zijn. Tot u toe lukt dat prima."

1 week geleden
Internetbode Wonen in een Smerdieks monument, Alda en Dick weten er alles van!

Alda en Dick Kreiter zijn de trotse bewoners van een monumentaal pand. Het stel woont nu al 14 jaar in de Hazenstraat in Sint-Maartensdijk. De woning werd gebouwd in 1660 en heeft in het verleden dienst gedaan als burgemeesterswoning en als dokterswoning met daarbij een praktijk.

2 weken geleden
Internetbode Hilde de Heerziet Schoolat Sea in het water vallen

THOLEN - 18 oktober zou ze eigenlijk vertrekken. Hilde de Heer uit Tholen zou een half jaar op zee zitten met School at Sea. De maanden, dagen, uren en zelfs seconden werdenenthousiast afgeteld op haar blog. Helaas gaat dit jaar School at Sea echter niet door vanwege de coronamaatregelen. En dat is flink balen voor Hilde.

2 weken geleden
Internetbode Herstart voor Hart voor Vosmeer

OUD VOSSEMEER - Bijna 6 maanden moesten noodgedwongen de inloopochtenden van Hart voor Vosmeer onderbroken worden. Daar komt vanaf nu verandering in.

2 weken geleden
Internetbode Louis Sauter brengt bijzonder fotoboek uit

THOLEN - De 68-jarige Louis brengt op 18 september zijn eerste boek uit. Het boek "Mother Nature’s Daughters” is een boek vol natuurfoto's gecombineerd met naaktfoto's van het vrouwelijke schoon.

2 weken geleden
Internetbode De allermooiste foto's met Tholen als decor...

THOLEN - Leonie Mosch is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd van de gemeente Tholen en Tholen Beter Bekend. Haar foto van haar neefjes die de eendjes voeren voldeed het beste aan de criteria van de wedstrijd met als thema: 'Beleef het in Tholen'.

2 weken geleden
Internetbode Gemeente: 'De transactie met DSV wijkt niet af '

THOLEN - De transactie met DSV wijkt niet af van de verkoop van grond aan andere bedrijven. Dat zegt de gemeente Tholen naar aanleiding van kritiek van de ABT-fractie. Han van 't Hof is van mening dat de gemeente tussen de 25 en 30 miljoen euro misgelopen in de overeenkomst die men heeft gemaakt met DSV en liet geen spaan heel van de deal. De gemeente is echter een andere mening toegedaan.

2 weken geleden
Internetbode Voor het eerst geen officiële Open Monumentendag in Tholen

Al meer dan tien jaar ligt de organisatie van de Open Monumentendag op het eiland Tholen in handen van de Heemkundekring Stad en Lande van Tholen. Dit jaar is het voor het eerst dat de Open Monumentendag niet doorgaat. Een beslissing die eind mei al is genomen door het bestuur maar met pijn in het hart.

2 weken geleden
Internetbode Marius Terol: “Je moet tegen een stuk onvoorspelbaarheid kunnen”

Marius Terol en Suleika Terol - Schoumacher zijn de gezichten achter Uitvaartverzorging Marius Terol. Sinds 2007 werken zij samen in het bedrijf. Marius kwam in 1992 in deze wereld terecht en heeft dit sindsdien niet meer losgelaten. Hij voert dit beroep dagelijks met veel dankbaarheid uit.

2 weken geleden
Internetbode Louis Westdorp: 'De richtlijnen zijn voor als als kleine club niet zo makkelijk na te leven'

Ook voor SC Stavenisse waren het treurige maanden. Voorzitter Louis Westdorp is dan ook blij dat er weer wat leven in de brouwerij komt. "Maar ook weer niet te veel, want we willen ons wel graag aan de voorschriften houden. Het had fijn geweest als de knvb, het rivm of gemeente met ons mee had gekeken. De richtlijnen zijn voor als als kleine club niet zo makkelijk na te leven. We hebben bijvoorbeeld maar twee kleedkamers. Dan kunnen we alleen maar hopen dat niet alle 18 teamleden er tegelijk in gaan."

3 weken geleden
Internetbode VPCO Tholen, CBS Op Dreef en Radar denken aan fusie

THOLEN - De besturen van CBS Op Dreef te Bruinisse, Radar te Zierikzee en VPCO Tholen onderzoeken de mogelijkheden voor een fusie. Maarten van der Kooij van VPCO Tholen benadrukt dat het nog geen voornemen tot een fusie is, maar dat men blanco wil onderzoeken of en welke voordelen dat op zou leveren. "De leerlingen en ouders van het Kompas, de Ark, de Jenaplanschool in Poortvliet en de Regenboog merken hier niks van of hebben er voordeel van", aldus Van der Kooij.

3 weken geleden
Internetbode De mannen van NOAD'67 moeten aan de bak

Perry Snoep, hoofdtrainer van het eerste elftal van NOAD'67 uit Sint Philipsland, zag de bui al hangen toen de coronaperiode langer duurde dan gehoopt. Hij drukte de spelers dan ook meerdere malen op het hart om vooral aan hun conditie te blijven werken en niet alleen maar op de bank te hangen. Middels een shuttle run test maakte Snoep de balans op. "De uitslag was bijzonder teleurstellend. Ik heb vooraf gezegd dat ik niet als een politieagent controleer wie wel of niet aan zijn conditie werkt, maar blijkbaar hebben de meesten vijf maanden weinig gedaan."

3 weken geleden
Internetbode Thoolse Ties Reitsma bouwt zelf een jetsurfboard

Ties Reitsma is geen onbekende naam op het eiland. Tien jaar lang was hij werkzaam als jongerenmedewerker voor de gemeente Tholen en daarvoor was hij al jaren lid van de jongerenraad. Inmiddels heeft hij een nieuwe baan en werkt Ties als allround technicus bij Pommec BV in Bergen op Zoom, een bedrijf wat duikinstallaties bouwt. Een baan die wat meer structuur biedt, iets wat zeker fijn is nu Ties en zijn vrouw hun eerste kindje verwachten.

3 weken geleden
Internetbode SPS start het nieuwe seizoen toch met frisse moed

Voetbalvereniging SPS uit Poortvliet stevende af op het kampioenschap. Toen was daar corona en besloot de knvb welke clubs promoveerden naar de derde klasse. Daar zat SPS niet bij. Dat kan voorzitter Rens Elenbaas echter prima relativeren. "Het is even jammer, maar het is een keuze waar wij als voetbalclubje geen invloed op hebben. Laten we niet vergeten dat we een gezellig spelletje spelen. Vooral in deze crisistijd moet je dat niet uit het oog verliezen vind ik."

3 weken geleden
Internetbode 20 van de ongeveer 7.000 varkens omgekomen bij brand in Poortvliet

POORTVLIET - Bij de uitslaande brand in twee loodsen van een varkensbedrijf aan de Bram Groenewegenweg in Poortvliet heeft het merendeel van de aanwezige dieren het vuur overleefd. Twintig van de in totaal ongeveer 7.000 varkens zijn omgekomen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland woensdagochtend.

3 weken geleden
Internetbode Speciaal 'Theo-event' bij Ben van der Heiden

(Advertorial) HALSTEREN - Ben van der Heiden Zien, Zorg & Horen organiseert op zaterdag 5 september een bijzonder evenement. Tijdens deze dag wordt het 'theo event' gehouden.

3 weken geleden
Internetbode ANWB Fonds geeft €10.000 aan mooiste project Zeeland

THOLEN - Het ANWB Fonds gaat vanaf 31 augustus 2020 op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Zeeland. De winnaar krijgt 10.000,- euro. Initiatiefnemers van projecten uit Zeeland kunnen zich hiervoor aanmelden op www.anwb.nl/anwbfondshelpt. Deze actie wordt in iedere provincie gevoerd.

3 weken geleden
Internetbode Games bouwen en programmeren voor kids

THOLEN - Onze CoderDojo gaat weer van start! Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en helemaal wild van programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken of games bouwen?

3 weken geleden
Internetbode Gemeentelijke zwembaden sluiten op 5 september

THOLEN - De gemeentelijke zwembaden, De Spetter in Tholen en Haestinge in Sint-Maartensdijk, zijn deze week voor de laatste week geopend. Op zaterdag 5 september is de laatste mogelijkheid om te zwemmen in de baden.

3 weken geleden
Internetbode Aanmelding Eerste H. Communie en H. Vormsel

THOLEN - In oktober gaat de voorbereiding voor een nieuwe groep vormelingen van start. Voor de communicanten is dit in november.

3 weken geleden
Internetbode Slikken van de Heen tijdelijk dicht, Wisenten mogen op verkenning

SINT-PHILIPSLAND - In het voorjaar van 2020 zijn er 11 Wisenten losgelaten op de Slikken van de Heen. Deze zomer zijn er zelfs drie kalfjes geboren zodat de kudde nu uit 14 dieren bestaat. Dit is de eerste keer deze grote grazers in Zeeland ingezet werden.

3 weken geleden
Internetbode Welke buur verdient een bloemetje?

THOLEN - Heeft u een buurman of buurvrouw die u in het zonnetje wilt zetten? Iemand die altijd voor u klaar staat, die iets extra's doet voor de buurt, die kortom wel een bosje bloemen verdient?

3 weken geleden
Internetbode Cokky Schults-van Goch: 'We hopen dat het een fijn en vooral gezond schooljaar mag worden'

Ook voor directrice Cokky Schults-van Goch startte weer een nieuw druk schooljaar. Als directrice heeft zij de leiding over maar liefst twee scholen, CBS Het Kompas in Anna-Jacobapolder en SmdB De Ark in Oud-Vossemeer. Ook Cokky heeft zin in het nieuwe schooljaar. Ze vertelt hierover:” Vorige week zijn de teamleden al bij elkaar geweest voor een startvergadering, de klassen in te richten en de lessen voor te bereiden. Het allerleukste is om de kinderen weer te zien en samen weer een ‘groep’ en ‘school’ te worden. Zelf ben ik als directrice volop bezig geweest met de voorbereidingen die nodig zijn voor een goede start”.

4 weken geleden
Internetbode 'Gratis' strandje langs keermiddel kost te veel geld

THOLEN - De gemeente Tholen is niet op het aanbod ingegaan voor de aanleg van twee kleine strandjes bij het keermiddel. Het leek het mooi aanbod, maar het zou de gemeente in de praktijk toch aardig wat geld kosten.

4 weken geleden
Internetbode ABT laat geen spaan heel van overeenkomst met DSV

THOLEN - De gemeente Tholen is tussen de 25 en 30 miljoen euro misgelopen in de overeenkomst die men heeft gemaakt met DSV. Dat zegt Han van 't Hof van de fractie van ABT. In maar liefst 12 pagina's vol niet mis te verstane bewoordingen laat Van 't Hof geef spaan heel van de deal tussen de gemeente en DSV betreffende het mega-distributiecentrum.

4 weken geleden