Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloemwerk Ira van Dijke en Van Rijn Brandbeveiliging in de prijzen bij ondernemersgala
Internetbode Bloemwerk Ira van Dijke en Van Rijn Brandbeveiliging in de prijzen bij ondernemersgala

THOLEN - Bloemwerk Ira van Dijke en Van Rijn Brandbeveiliging zijn de grote winnaars geworden van het Thoolse Ondernemersgala. Bloemwerk Ira van Dijke won de Thoolse Startersprijs 2019 en de Ondernemersprijs 2019 ging naar Van Rijn Brandbeveiliging. Zij mogen twee jaar lang deze prestigieuze titel dragen.

14 Nov 10:33
Dronken Tholenaar (46) aangehouden nadat hij café-eigenaar in Bergen op Zoom aanvalt
Internetbode Dronken Tholenaar (46) aangehouden nadat hij café-eigenaar in Bergen op Zoom aanvalt

BERGEN OP ZOOM - Een 46-jarige man uit Tholen is gisteravond aangehouden nadat hij een café-eigenaar in Bergen op Zoom had aangevallen. De man behoorde tot een groep die het er niet mee eens was dat de eigenaar zijn café besloot te sluiten. De man weigerde mee te werken aan een ademanalysetest

13 Nov 9:55
De Meestoof wordt grotendeels vernieuwd
Internetbode De Meestoof wordt grotendeels vernieuwd

SINT ANNALAND - Eind oktober is officieel de verbouwing van Streekmuseum de Meestoof begonnen. De wens om te verbouwen was er al jaren en is het dan eindelijk zover. Als alles volgens planning verloopt zal de verbouwing in april 2020 klaar zijn.

10 Nov 9:42
Stichting Tholen Beter Bekend boekt successen
Internetbode Stichting Tholen Beter Bekend boekt successen

THOLEN - Stichting Tholen Beter Bekend kan terugkijken op twee vruchtbare jaren. Er wordt volop geïnvesteerd in het eiland en dat is niet onopgemerkt gebleven. Alleen al het laatste jaar steeg het ledenaantal van twintig naar maar liefst zeventig. Ook komend jaar gaan alle partijen inzetten op het vergroten van de bekendheid van de gemeente Tholen om zo op termijn de doelstelling van 5% meer inwoners, 5% meer werkgelegenheid en 5% meer toeristen te behalen. "Door de inspanningen en de mooie plannen voor de toekomst is er alle vertrouwen dat deze doelstelling gehaald wordt", aldus het stichtingbestuur.

09 Nov 9:38
Oud-Vossemeer heeft primeur met Glutenvrije Piet
Internetbode Oud-Vossemeer heeft primeur met Glutenvrije Piet

OUD-VOSSEMEER - Kinderen met een glutenallergie kunnen tijdens de Sinterklaasintocht in Oud-Vossemeer ook heerlijk snoepen van kruidnootjes. Tijdens deze intocht op zaterdag 16 november wordt namelijk een Glutenvrije Piet ingezet. Deze treft speciale maatregelen en deelt glutenvrije, lactosevrije, melkvrije en tarwevrije kruidnoten uit zodat alle kinderen iets lekkers kunnen krijgen.

07 Nov 11:36
Gemeente stelt aannemer aansprakelijk voor fouten renovatie De Spetter
Internetbode Gemeente stelt aannemer aansprakelijk voor fouten renovatie De Spetter

THOLEN - De renovatie van De Spetter heeft niet veel goeds gebracht. Er zijn fouten gemaakt waardoor onder andere de technische installatie kuren vertoont en het zwembad deze zomer een aantal keer eerder moest sluiten. De gemeente geeft aan dat het resultaat niet acceptabel is. "Daarvoor hebben wij de aannemer in gebreke gesteld", antwoord B&W op vragen vanuit ABT.

05 Nov 14:26
Enorme opkomst bij Halloweenoptocht
Internetbode Enorme opkomst bij Halloweenoptocht

OUD-VOSSEMEER - Het was flink griezelen tijdens de griezeltocht in Oud-Vossemeer. De snoeppunten waren overduidelijk versierd voor Halloween. Enge poppen, spinnenwebben, spannende geluiden, het was er allemaal.

03 Nov 17:23
Tholen krijgt extra toeristische informatiepunten
Internetbode Tholen krijgt extra toeristische informatiepunten

THOLEN - Het toeristisch informatiepunt. Even simpel als doeltreffend. De drie beeldschermen die nu toeristische weetjes verstrekken worden daarom uitgebreid. Als het aan wethouder Frank Hommel ligt, komt er ook een in het gemeentehuis. Er wordt 5000 euro uitgetrokken voor twee of drie extra schermen.

01 Nov 12:08
Bevrijdingsevenement 2020 krijgt vorm
Internetbode Bevrijdingsevenement 2020 krijgt vorm

THOLEN - Het duurt nog eventjes, maar Tholen Sterk is achter de schermen druk bezig om een onvergetelijk bevrijdingsevenement neer te zetten. Dit gaat volgend jaar gebeuren en inmiddels krijgt het event, dat gekoppeld is aan de Thoolse Havendagen, steeds meer vorm. Op dinsdag 28 januari 2020 zal een volgende bijeenkomst plaatsvinden, maar voor nu kan Tholen Sterk al een tipje van de sluier oplichten. Tholen Sterk laat weten dat er volop vrijwilligers staan te trappelen om een steentje bij te dragen. "Het aantal vrijwilligers dat wil bijdragen aan dit unieke evenement loopt snel op. Inmiddels staat het aantal al op 91 vrijwilligers. Echter kan het Tholen Sterk team nog altijd worden uitgebreid, want door de omvang van het evenement zijn veel vrijwilligers nodig: sjouwers, begeleiders op onder andere het kampement, koffieschenkers, horecatijgers, media magnaten, keukenhulpen, verkeersregelaars en fotografen. Kortom: elke hulp is welkom", zo begint Tholen Sterk die aangeeft dat mensen zich aan kunnen melden via de website van Tholen Sterk.

31 Oct 15:53
Waterschap houdt water langer vast om schade door droogte te voorkomen
Internetbode Waterschap houdt water langer vast om schade door droogte te voorkomen

THOLEN - Ondanks alle regen van de laatste weken is het neerslagtekort in Zeeland nog altijd zo’n 150 millimeter.

29 Oct 9:36
Veganisten hijsen de vlag in Tholen
Internetbode Veganisten hijsen de vlag in Tholen

THOLEN - Ook in Tholen wordt aandacht besteed aan de Wereld Veganisme Dag. De Partij voor de Dieren Zeeland hijst donderdag namelijk de Vegan-vlag bij het gemeentehuis van Tholen. PvdD Statenlid Trees Janssens doet dit samen met enkele andere Zeeuwse leden van de Partij voor de Dieren.

28 Oct 14:30
'Wintertijd' gaat weer in: uurtje langer slapen
Internetbode 'Wintertijd' gaat weer in: uurtje langer slapen

THOLEN - Slaapkoppen kunnen dit weekend hun hart ophalen. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok namelijk een uur terug gezet. En dat betekent een uur langer slapen!

26 Oct 17:25
Negende kerkdienst in Thools dialect
Internetbode Negende kerkdienst in Thools dialect

THOLEN - In de rooms-katholieke kerk in Tholen vindt op zondag 10 november voor de negende keer een kerkdienst in het Thools dialect plaats. Dit jaar is het thema ‘Vroûwen uut èèn stik’. Dominee Nel Roggeband-Baaij kan na een jaar afwezigheid door ziekte weer voorgaan in de dienst in het Thools dialect: "Ik combineer graag wat de Bijbel vertelt met wat er in de samenleving gebeurt."

26 Oct 12:34