Internetbode

Gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop zwaait af

7:26

THOLEN - De gemeente moet op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Simon Nieuwkoop gaat per 1 augustus 2021 met pensioen. Gezien het aantal opgebouwde verlof- en atv-dagen heeft de huidige gemeentesecretaris al eind mei volgend jaar zijn laatste werkdag.

Coke-schuur Oud-Vossemeer moet jaar lang op slot

Internetbode

OUD-VOSSEMEER - De boerenschuur aan de Molenweg waar in Oud-Vossemeer waar op 6 juni een flinke cocaïnewasserij werd aangetroffen, wordt deze week voor een jaar hermetisch afgesloten. Dit op grond van de Wet Damocles. Dat laat burgemeester Ger van de Velde - De Wilde weten. De eigenaar en huurder van de desbetreffende schuur zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Gisteren 13:03

Bram Boon uit Flupland verrast met koninklijk lintje

Internetbode

SINT PHILIPSLAND - Bram Boon uit Sint-Philipsland is verrast met een lintje. Hij is vanaf nu lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Daar is hij naar eigen zeggen best een beetje trots op. En terecht.

Gisteren 11:50

Gemeente Tholen gaat communiceren via Whatsapp

Internetbode

THOLEN - Wie iets aan de gemeente Tholen te vragen heeft, kan vanaf deze week gewoon een appje sturen. Dit is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. "Hiermee willen we onze digitale dienstverlening uitbreiden en onze service verder verbeteren", zegt het college van B&W.

16 Sep 10:10

Jongeren genieten van tweede jeugdzeildag van het jaar

Internetbode

SINT-ANNALAND - Watersportvereniging Sint-Annaland heeft zijn tweede jeugdzeildag van het jaar gehouden. Achttien kinderen genoten afgelopen zondag van het zeilen in de jachthaven in Sint-Annaland en het mooie weer terwijl al spelenderwijs het zeilen onder de knie werd gebracht.

15 Sep 18:42

Tholen loopt uit voor de Wandelvierdaagse

Internetbode

THOLEN - Na vier dagen bikkelen in het heerlijke zonnetje, is er donderdagavond een einde gekomen aan de Thoolse Avondvierdaagse. Honderden kinderen, ouders en opa's en oma's liepen van maandag tot en met donderdag een ronde door Tholen en omgeving. Daarbij mocht men zelf kiezen of er 3, 5 of 10 kilometer gelopen werd. Op de laatste avond werden de lopers binnen gehaald door de Koninklijke Muziekvereniging Concordia en liepen zij samen vanaf de Markt naar de finish bij de Meulvliet. En daar waren natuurlijk fans met bloemen, ijsjes en snoepjes voor de deelnemers.

15 Sep 11:38

Ongeluk Grindweg leidt niet tot aanpassing verkeerssituatie

Internetbode

THOLEN - De verkeerssituatie ter hoogte van de Grindweg en het Terreplein in Tholen wordt niet aangepast. De VVD had hier naar aanleiding van een aanrijding met een fietser vragen over gesteld, maar het college van B&W is van mening dat de oversteek voor fietsers en voetgangers overzichtelijk is en geen gevaar oplevert.

13 Sep 9:07

Molen de Verwachting zoekt nieuwe eigenaar

Internetbode

THOLEN - Een unieke kans voor mensen die houden van molens maar net zo goed een unieke kans voor mensen die willen wonen in een zeer bijzonder object. Molen de Verwachting in Tholen zoekt namelijk een nieuwe eigenaar. Met het oog op de Thoolse Molendagen, een verhaal over de bekendste molen van Tholen.

11 Sep 13:16

Twee mannen vast na greep in de kassa

Internetbode

BERGEN OP ZOOM/SINT PHILIPSLAND - De politie heeft dinsdagavond, dankzij getuigen, twee mannen uit Sint Philipsland aan kunnen houden op verdenking van diefstal van geld.

11 Sep 11:37

'Bijna alle Tholenaren willen terugkeer van het schoolzwemmen'

Internetbode

THOLEN - Bijna honderd procent van de Tholenaren vindt dat het schoolzwemmen weer moet worden ingevoerd op de basisscholen. Dat zegt SP Tholen die recent de uitslag bekend maakte van de enquête die de partijleden hebben gehouden op de Thoolse braderie. Tachtig procent vindt dat de de kosten hiervoor voor de gemeente zouden moeten zijn. De rest vindt dat ouders mee moeten betalen.

07 Sep 7:05

Faalkaart zorgt voor onrust over Thoolse ict-veiligheid

Internetbode

THOLEN - Volgens wethouder Peter Hoek is onterecht het beeld ontstaan dat de gemeente Tholen haar ICT-zaakjes niet op orde heeft. De website basisbeveiliging.nl lanceerde een zogenoemde faalkaart waaruit blijkt hoe het gesteld is met de digitale beveiliging van gemeentelijke websites en online-diensten. Tholen is daarop rood gekleurd. Volgens het gemeentebestuur is er echter geen enkele reden tot paniek.

05 Sep 11:38

Weerbericht Tholen: regenachtig herfstweer in aantocht

Internetbode

THOLEN - De afgelopen weken hebben we genoten van heerlijk zomers weer, maar daar lijkt vanaf vandaag een einde aan te komen. De rest van de week zullen wolken het weerbeeld overheersen. Gecombineerd met buien en stevige wind betekent dit het begin van een herfstachtige periode.

04 Sep 9:27

Genieten van Zeeuwse vierwiekers tijdens Thoolse Molendag

Internetbode

THOLEN - Liefhebbers van Zeeuwse vierwiekers kunnen komend weekend hun hart ophalen. Het is zaterdag 7 september namelijk weer tijd voor de Thoolse Molendag. Maar liefst negen molens op het eiland worden opengesteld voor publiek.

04 Sep 9:03

Politie zoekt getuigen van woninginbraak in Sint-Maartensdijk

Internetbode

SINT-MAARTENSDIJK - De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak aan de Hogeweg in Sint-Maartensdijk. De inbraak vond plaats op zondag 1 september. Dat meldt wijkagent Suzanne op Twitter.

04 Sep 8:26

Flinke hoop afval in brand op erf in Stavenisse

Internetbode

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond uitgerukt voor een buitenbrand aan de Buurtweg in Stavenisse. Daar stond op een erf een flinke hoop met afval in brand. Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij.

04 Sep 7:14