Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 8 december 2022
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Chris Koopman: al bijna een kwart eeuw trotse bestuurder bij waterschap de Scheldestromen

SINT-MAARTENSDIJK - Hij zit volgend jaar een kwart eeuw in het bestuur van de AV bij waterschap Scheldestromen en moet er nog niet aan denken om te stoppen. In het dagelijks leven werkt de 68-jarige Chris Koopman ook nog drie dagen in de week bij BURG in Kruiningen. Inmiddels heeft Chris de pensioenleeftijd wel bereikt maar om geen deel meer uit te maken van zowel de Scheldestromen als BURG, daar moet Chris nog lang niet aan denken.

4 uur geleden
Internetbode Aankomend weekend vindt 11e editie van snerttocht plaats

SINT MAARTENSDIJK - Op zaterdag 10 december organiseert WSV Oosterscheldestappers met medewerking van Haestinge, restaurant Smaek en slagerij Peter op den Brouw voor de 11e keer een snerttocht. Er zijn vier afstanden waaruit gekozen kan worden: 5, 10, 15 en 25 kilometer. 

7 uur geleden
Internetbode Politie voert grootschalige kluisjescontrole uit op middelbare scholen

THOLEN - Medewerkers van gemeenten, politie en middelbare scholen hebben woensdagochtend 7 december op verschillende middelbare scholen kluisjes van leerlingen gecontroleerd. Tijdens de controles is niets strafbaars gevonden.

1 dag geleden
Internetbode Marjan Vrielink benoemd tot nieuw lid van Cliëntenraad

THOLEN - Marjan Vrielink is benoemd tot lid van de Cliëntenraad Participatiewet. Het college besluit akkoord te gaan met deze benoeming. Vrielink is met ingang van 1 januari 2023 lid.

1 dag geleden
Internetbode Veilig Verkeer Tholen: ‘Zet het liefst te allen tijden je licht aan, ook overdag’

THOLEN - Veilig Verkeer Nederland richt zich in Tholen op de schoolexamens en de verkeerscontroles. Jan en Jan vertellen alles over hun ervaring in dit vak, de ontwikkelen en geven tips om beter op te vallen met of zonder verlichting.

1 dag geleden
Internetbode Gemeente Tholen maakt energietoeslag voor meer inwoners mogelijk

THOLEN - De gemeente Tholen maakt de energietoeslag voor 2022 voor meer inwoners mogelijk. Inwoners van de gemeente Tholen met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm komen nu ook in aanmerking voor de energietoeslag van 1300 euro. Dit moeten inwoners zelf aanvragen via de gemeente. Aanvragen kan tot en met 1 maart 2023 via tholen.nl/energietoeslag-aanvragen.

1 dag geleden
Internetbode Wijkagenten Tholen: ‘Met de veiligheid op het eiland zit het wel goed’

THOLEN - Mark Groefsema, Paul Gabriels, Patricia van Mourik en Lisanne Timmermans zijn wijkagent op Tholen. Zij dragen samen met een groep politieagenten zorg over een grote regio waaronder Tholen ook valt.

2 dagen geleden
Internetbode Ongediertebestrijders: ‘Muizen komen door kou weer vaker naar binnen’

THOLEN - De winter staat voor de deur. De kou brengt helaas niet alleen sneeuwpret met zich mee. Ratten en muizen gaan in deze tijd van het jaar op zoek naar een warm plekje. En dat is slecht nieuws voor alle huishoudens in Nederland. “Rond deze tijd zien we het aantal meldingen van ratten en muizen flink toenemen”, zegt Peter Traas, ongediertebestrijder bij Beestjes Kwijt. “Deze knaagdieren zijn er natuurlijk het hele jaar door, maar vooral als het buiten kouder wordt, kruipen ze naar binnen.”

2 dagen geleden
Internetbode Gemeenten lanceren gezamenlijk eindejaarscampagne ‘Verknal het niet’

THOLEN - De gemeenten Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht hebben de handen ineengeslagen voor een campagne die bijdraagt aan het rustig en veilig laten verlopen van de laatste weken van 2022 en de jaarwisseling. De boodschap is dat (legaal) vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur afgestoken mag worden. Daarnaast roepen de gemeenten mensen op vuurwerk op een veilige manier af te steken tijdens de jaarwisseling en na afloop het vuurwerkafval op te ruimen.

2 dagen geleden
Internetbode Maximumsnelheid Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur

THOLEN - De maximum toegestane snelheid op de Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur. Dat laat de gemeente weten. “Het blijft ‘werk in uitvoering’ ondanks dat de werkzaamheden momenteel stilliggen.”

3 dagen geleden
Internetbode Auto in de sloot bij eenzijdig ongeval in Poortvliet

POORTVLIET - Bij een eenzijdig ongeval op de Vermuydenweg bij Poortvliet is een auto in een sloot beland. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Internetbode Weerbericht Tholen: ‘Pakjesavond koud en druilerig’

THOLEN - Na een grijze en waterkoude dag met perioden met motregen, wordt het tijdens pakjesavond op steeds meer plaatsen droog. Dat meldt Weeronline. De temperatuur ligt tussen 1 en 5 graden.Zo warm en gezellig pakjesavond kan zijn, zo kil is het weer vanavond. De temperatuur ligt vanavond tussen 1 graad in Zuid-Limburg en 5 graden aan de westkust. Daarmee ligt de temperatuur iets hoger dan in het weekend en er staat ook minder wind. Toch is het geen aangenaam weer om een tijd buiten te zijn, want er valt regionaal motregen dat maakt het waterkoud.Sneeuw verdwijntIn delen van Limburg kan het vandaag een tijdje sneeuwen bij een temperatuur iets boven het vriespunt. Vooral in Zuid-Limburg kan het eind van de middag nog regionaal wit zijn. Vanavond zal de temperatuur geleidelijk naar 2 graden stijgen en daarmee valt ook in Limburg hooguit nog wat motregen. Wel kan het door de vochtige lucht mist ontstaan. In de rest van het land wordt het waarschijnlijk niet mistig en verandert de temperatuur nauwelijks. Het wordt gedurende de avond wel op steeds meer plaatsen droog.

3 dagen geleden
Internetbode Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: verkoopmedewerker Niels Harmsen. 

5 dagen geleden
Internetbode Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

THOLEN - Het was afgelopen woensdag een bijzondere dag voor 16 verrijkingsklasleerlingen, zij mochten namelijk een aantal professionals interviewen. De leerlingen deden mee aan een project van het Wetenschapsknooppunt.

6 dagen geleden
Internetbode Montessorischool De Kraal sluit zich aan bij Prisma scholengroep

THOLEN - Montessorischool De Kraal in Tholen wordt vanaf 1 januari 2023 onderdeel van Prisma scholengroep in Goes. Dat is onlangs definitief bevestigd door het ministerie van Onderwijs, dat goedkeuring gaf aan de samenvoeging. Daarmee is het onderzoekstraject, dat beide onderwijsorganisaties in het afgelopen halfjaar uitvoerden, succesvol afgerond. Met zo’n 100 leerlingen wordt De Kraal de veertiende school van Prisma scholengroep. Groei is niet de ambitie van Prisma scholengroep, maar nu was sprake van een unieke gelegenheid om elkaar te versterken. Afgelopen juni tekenden De Kraal en Prisma scholengroep daarom een intentieovereenkomst om tot de bestuurlijke overdracht te komen. “Het tijdpad was behoorlijk ambitieus,” zegt Mieke Schipper, voorzitter van het College van Bestuur van Prisma scholengroep. “Een half jaar is doorgaans te kort voor zo’n traject. Maar we zagen over en weer veel meerwaarde die het de moeite waard maakte om het toch te proberen. In Goes heeft onze scholengroep montessorischool De Basis. De Kraal is de enige andere montessorischool in Zeeland. Dat biedt natuurlijk kansen. Samen hebben ze inmiddels een prachtig plan gereed staan om elkaar te versterken.” Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal: “Bij De Kraal hadden we geconcludeerd dat we, ondanks een flinke groei, echt te klein blijven om zelfstandig te zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar in Prisma scholengroep vonden we een partner die onze unieke identiteit in stand wil houden en tegelijkertijd stabiliteit en ondersteuning kan geven. En dan is het juist weer makkelijk dat we klein zijn, want daardoor was zo’n snel overdrachtstraject haalbaar.”

1 week geleden
Internetbode Asielzoekers nemen intrek in noodopvang aan Molenvlietsedijk

THOLEN - Vandaag nemen maximaal 50 asielzoekers intrek in het voormalige gebouw van de Eben Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk. Dit pand wordt drie maanden ter beschikking gesteld om onder dak te geven aan vluchtelingen. Hiermee helpt de gemeente het COA. 

1 week geleden
Internetbode [fotoalbum] Tientallen kinderen trekken samen met de sint, piet én lampionnen door Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tientallen kinderen vertrokken vanavond weer vanaf het ambachtsherenhuis voor de lampionnenoptocht met Sint en piet. Ook de ouders liepen gezellig mee.  

1 week geleden
Internetbode Leerlingen steken handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag

STAVENISSE - Leerlingen uit groep 5-6 van OBS De Schalm en groep 5 van de Rehobothschool staken vandaag hun handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse boomfeestdag. Ook wethouder Corniel van Leeuwen was aanwezig bij dit moment. 

1 week geleden
Internetbode Houtblokken op kachel zorgen voor woningbrand aan Wilhelminastraat

SINT PHILIPSLAND - De brandweer is dinsdagmiddag naar een woningbrand op de Wilhelminastraat gegaan. De brand was snel onder controle.

1 week geleden
Internetbode Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

SINT-MAARTENSDIJK - We gaan even flink terug in de tijd naar de jaren 70. Een toen nog jonge Leo begint zijn carrière als bandparodist. Een bandparodist is een komische act van allerlei sketches aan elkaar geplakt. Hoewel hij hiermee regelmatig optreedt, beoefent Troost in het dagelijks leven verschillende beroepen om zijn artiestenbestaan te bekostigen.

1 week geleden
Internetbode WijZijn in de gemeente Tholen

THOLEN - De collega’s van het sociaal team in Tholen zijn er voor inwoners die vastlopen in hun dagelijks leven en ondersteuning nodig hebben. Inwoners kunnen met vragen of problemen terecht tijdens spreekuren of een persoonlijke afspraak maken.

1 week geleden
Internetbode Zilveren medaille voor de turnsters van Olympia

THOLEN - De Jeugd H Meiden van Olympia Tholen hadden zaterdag 19 november hun eerste teamwedstrijd turnen in Breda. Ze waren samen met een team van gymnastiekvereniging Samen Sterk uit Rijsbergen. 

1 week geleden
Internetbode Jaarlijkse inzamelingsactie DE Punten voor koffie voor de voedselbank weer van start

THOLEN - De jaarlijkse landelijke inzamelingsactie van Douwe Egbert punten voor koffie voor lokale voedselbanken is weer gestart. Voor het tiende jaar zamelen de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen weer punten in. Vorig jaar werden er 5.200 pakken koffie verdeeld onder de cliënten van de voedselbank. 

1 week geleden
Internetbode Aan de keukentafel bij Corina Wisse: ‘Je kunt dit werk niet doen als het niet je passie of hobby is’

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Corina Wisse. 

1 week geleden
Internetbode Auto belandt in sloot na aanrijding in Tholen

THOLEN - Twee personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een botsing op de Bartelmeetweg bij Tholen. Eén auto belandde hierbij in de sloot.

1 week geleden
Internetbode Jij op Tholen organiseert kookactiviteiten voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert, samen met vrijwilligers van AnnaZorgt, een ‘Anna-FUN’ kookactiviteit in het sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete in Sint-Annaland. Jongeren van 10 jaar en ouder kunnen samen een maaltijd koken. Daarna eten ze de zelfgemaakte maaltijd, samen met hun opa en oma, ouders, buren, vrienden, op. 

1 week geleden
Internetbode Arjan en Ilonka zijn ‘Europees Kampioen Vissen’: “We zijn behoorlijk fanatiek”

OUD-VOSSEMEER - Ilonka en Arjan Rijnberg uit Oud-Vossemeer konden zich begin oktober wederom kampioen noemen. Ditmaal sleepte zij de prijs Europees kampioen vissen in de wacht. Zowel Ilonka als Arjan werden beiden individueel kampioen en Arjan won ook nog eens de prijs voor de meest gevangen vissen. Tijdens het kampioenschap wat gehouden werd in Sardinië werd het echtpaar ook Europees kampioen in teamverband. Het team wat bestaat uit Arjan en Ilonka Rijnberg, Miranda Koop en Wilco Keur ving de meeste ‘maatse’ vissen. Miranda Koop sleepte de 2de prijs in de wacht van de dames. Wilco Keur werd 13de in het individuele klassement.

1 week geleden
Internetbode Weg tijdelijk afgezet voor meisje die met haar voet vastzit tussen de spaken

THOLEN - Vrijdagmorgen 25 november tegen 08.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Mossellaan in Tholen.

1 week geleden
Internetbode Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

THOLEN - De gemeente Tholen biedt jaarlijks, samen met de VGZ, een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Vanaf 1 januari 2023 gaat het om inwoners die maximaal 130 procent van het sociaal minimum inkomen verdienen. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering. Aanvragen kan tot 12 december 2022 via www.gezondverzekerd.nl.

1 week geleden
Internetbode Saskia is locatiemanager bij de kringloop in Smerdiek: ‘Heel erg leuk werk’

SMERDIEK - Saskia van de Graaff is locatiemanager van de kringloopwinkel van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk. Ze vindt het heel erg leuk werk, samen met veel vrijwilligers. “We doen het echt samen. Iedereen komt hier met veel inzet om door alle dozen en gebrachte spullen te gaan.”Momenteel is Saskia bezig met de kerstmarkt. “Boeken en speelgoed worden hier veel voor gebruikt, maar ook maatschappelijke dienstverlening en samengestelde sinterklaaspakketten. Voor de kerstdagen gaat het vooral om kerstballen, kersthuisjes en lichtjes. Het is echt leuk dat je daar iemand weer blij mee kan maken”, aldus Saskia. “We merken dat mensen het ons ook echt gunnen. We horen regelmatig dat mensen thuis spulletjes verzamelen om het naar ons toe te kunnen brengen. Ook in de coronatijd hebben mensen gewacht tot we weer open waren om hun spullen te komen brengen.” Saskia en de vrijwilligers zijn niet alleen met de winkel bezig. Zij proberen zich ook op andere manieren voor de maatschappij in te zetten. Waar mogelijk financieren zij verschillende projecten. “Een aantal worden door de overheid gefinancierd, maar veel ook niet. Soms richten we huizen in met de spullen die we hebben of zorgen we voor vervoer als mensen een taxi nodig hebben.” Maar ook in het buitenland zijn er actieve projecten. “Zo is er laatst nog een complete speeltuin bij een schooltje ingericht voor roma kinderen, dat was echt ontzettend leuk om te doen. En dat van onze hergebruikte spullen”, vertelt Saskia trots.

2 weken geleden
Internetbode PvdA en GroenLinks: ‘Bied energiesteun aan sportclubs’

THOLEN - Veel sportclubs hebben het financieel zwaar. Door de hoge energierekeningen, kunnen sommige clubs hun hoofd maar net boven water houden. En dat is iets waar de Thoolse PvdA en GroenLinks zich zorgen over maken. Daarom stellen de partijen vragen aan het college. 

2 weken geleden
Internetbode Weerbericht Tholen: ‘Zachte, natte en windrijke winter voorspeld’

?THOLEN - Nog een paar weken en dan begint de meteorologische winter. De jaarlijkse hamvraag in november: wordt het een koude winter? Jaco van Wezel, Meteoroloog bij Weeronline vertelt wat we kunnen verwachten.

2 weken geleden
Internetbode Nicolien bezoekt graag de kringloper: ‘Allerleukste dat spullen gebruikt blijven worden’

SINT-ANNALAND - Nicolien de Vos woont zelf in Stavenisse. Doordat zij erg nieuwsgierig was naar de vernieuwde winkel is zij zaterdagmorgen komen kijken bij de kringloopwinkel in Sint-Annaland.

2 weken geleden
Internetbode Carbidschieten gaat dit jaar niet door: ‘Te weinig vrijwilligers’

THOLEN - Het carbidschieten op Tholen gaat dit jaar niet door. Dat laat de organisatie weten. Normaal gesproken vindt dit evenement plaats op de laatste dag van het jaar. 

2 weken geleden
Internetbode Dak van gemeentehuis in Tholen krijgt 350 zonnepanelen

THOLEN - Op het dak van het gemeentehuis in Tholen, komen binnenkort 350 zonnepanelen te liggen. Deze zonnepanelen zijn niet alleen van de gemeente, maar ook voor de enegriecoörporatie. 

2 weken geleden
Internetbode Sint Anthonius zet leerlingen aan het denken tijdens filosofielessen

OUD-VOSSEMEER - Nadenken over vragen en er met elkaar over praten, dat is de bedoeling van filosofie. Op basisschool Sint Anthonius in Oud-Vossemeer worden sinds voorjaar 2022 in alle groepen filosofielessen gegeven. Hierdoor leren de leerlingen al spelend kritischer naar vraagstukken te kijken. Hiermee wordt al gestart in groep 1.

2 weken geleden
Internetbode 2e Kans Stalland heeft speciale kersthoek ingericht: ‘Ook decembercadeaus kun je hier vinden’

STALLAND - Dat het tegenwoordig populair is om te shoppen bij de kringloop, is al langer bekend. Maar in financieel zware tijden worden er ook steeds meer tweedehands decemberinkopen gedaan. De meeste kringlopen hebben hiervoor zelfs een speciale hoek ingericht. Zo ook bij 2e Kans Stalland. 

2 weken geleden
Internetbode Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Geachte lezers, deze foto van een mooi buitenhuis op ons eiland. Weten jullie waar deze staat in welke plaats, en wie de bewoners zijn, of waren op 19-09-1995?

2 weken geleden