Internetbode

Snuffelen aan rolstoelbasketbal met topsporter Sylvana van Hees

Gisteren 20:51

THOLEN - Niemand minder dan rolstoelbasketballer Sylvana van Hees uit Oud-Vossemeer schitterde vrijdag in gymzaal Westerpoort aan de Abraham Beeckmanlaan in Tholen. De profsporter gaf een clinic rolstoelbasketbal. Het is duidelijk dat Sylvana weet wat ze doet, want zij mag eind volgende maand voor het Nederlandse vrouwenteam uitkomen voor het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen. Sylvana van Hees hoopte met de clinic mensen te enthousiasmeren en te inspireren voor rolstoelbasketbal.

Genieten en toeteren tijdens Truckersrit

Internetbode

OUD-VOSSEMEER – Tientallen vrachtwagenchauffeurs toerden zaterdagmiddag met kinderen en (jong)volwassenen met een beperking door de gemeente Tholen. Dat gebeurde tijdens de 17e editie van de Truckersrit. De deelnemers genieten elke keer weer van de rit en alle aandacht dankzij de vele vrijwilligers en enthousiaste chauffeurs. Natuurlijk werd er volop getoeterd, want op zo'n bijzondere dag, dan mag dat best!

Gisteren 18:49

'De 45-minutennorm voor ambulances gaat probleem vormen voor Stavenisse'

Internetbode

STAVENISSE - Het nieuwe ziekenhuis is niet binnen 45 minuten te bereiken vanuit Stavenisse. Dat zegt de gemeenteraad in een brandbrief. Volgens de raad kun je het dorp niet binnen 18 seconden uit zijn zoals in het onderzoek staat. Daarnaast zouden de geplande drempels en rotondes de aanrijtijd aanzienlijk verlengen.

25 May 10:00

Traumahelikopter naar Sint Philipsland voor 5-jarig kindje

Internetbode

SINT PHILIPSLAND - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag massaal opgeroepen voor een melding aan de Henriëttedijk in Sint Philipsland.

24 May 13:21

Vrijmibotho combineert fun met het goede doel

Internetbode

THOLEN - Op 14 juni keert de Vrijmibotho terug van weggeweest. De honderden te verwachten bezoekers kunnen dankzij stichting Tholen Unighted op deze zomereditie genieten van fantastische optredens. De Vrijmibotho is in een nieuw jasje gestoken. Voortaan is het event niet alleen bedoeld om mensen op en rondom Tholen te verbinden, want de stichting heeft ook besloten het deel van de omzet dat niet nodig is voor een volgende editie, jaarlijks te doneren aan een lokaal goed doel. Dit jaar is dat Project TOV (Tholen op Vakantie) dat vakanties voor jongeren en (jong)volwassenen met een beperking organiseert.

24 May 6:24

Regiosteen dankzij Thoolse Koos Hage geplaatst in Halsteren

Internetbode

THOLEN - De Bergse wethouder Evert Weys heeft in Halsteren de eerste regiosteen ter nagedachtenis aan de Watersnoodramp onthuld. Deze steen was het idee van Tholenaar Koos Hage dus ook burgemeester Ger van de Velde - De Wilde was erbij aanwezig. Op de steen is onder andere een plattegrond te zien van de gebieden die in '53 zijn ondergelopen met water. De komende tijd worden er nog drie regiostenen en 96 stroomgatzuilen geplaatst op plekken waar de impact van de ramp het grootst was.

23 May 12:25

Krammer-Volkerak wordt snel beschermd gebied

Internetbode

SINT PHILIPSLAND - Het Krammer-Volkerak, dat deel uitmaakt van het Volkerak-Zoommeer, wordt dit jaar nog aangemerkt als beschermd natuurgebied. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft bij de Tweede Kamer aangekondigd dit plan dit jaar nog door te willen voeren. Op deze manier wil ze het gebied en de bijbehorende natuur behouden.

23 May 10:27

'Die lachende gezichten, daar doe je het voor'

Internetbode

OUD-VOSSEMEER - Maar liefst 95 mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking rijden zaterdag mee met de zeventiende editie van de Truckersrit. Ieder jaar trekt een stoet met trucks over het eiland om de mensen een leuke dag te bezorgen. "Het is veel werk, maar die lachende gezichten, daar doe je het voor", stellen Ella de Rooij en Ilona Suurland-Deurloo.

22 May 10:37

Benefietconcert Roots tot nader order uitgesteld

Internetbode

THOLEN - De geplande saxofoon en improvisatie workshops van zaterdag 25 mei in Tholen gaan niet door, evenals het benefietconcert in de avond. Samen met de drie muzikale hoofdgasten wordt gekeken of dit op een later tijdstip opnieuw kan worden geprogrammeerd.

22 May 10:10

850 euro voor Krijgdekleertjes

Internetbode

SCHERPENISSE - Krijgdekleertjes in Scherpenisse krijgt een bijdrage vanuit het stimuleringsfonds van 850 euro.

21 May 13:23

Wethouder wil meer geld voor Thoolse evenementen

Internetbode

THOLEN - Wethouder Frank Hommel wil het gesprek aangaan met de culturele verenigingen in de gemeente Tholen om ervoor te zorgen dat er beter gebruik wordt gemaakt van de subsidiegelden vanuit de provincie.

21 May 8:18

Auto in brand op de Kotterstraat

Internetbode

THOLEN - In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Kotterstraat in Tholen brand uitgebroken in een auto. De melding van de brand kwam even voor 02.00 uur binnen bij de brandweer van Tholen. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon niet voorkomen dat de auto door het vuur flinke schade opliep. Ook de politie kwam met spoed ter plaatse. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie heeft aan enkele omwonenden gevraagd of zij iets gezien hebben.

21 May 7:01

Sylvana van Hees geeft clinic Rolstoelbasketbal

Internetbode

THOLEN - Rolstoelbasketballer Sylvana van Hees uit Oud-Vossemeer geeft op vrijdag 24 mei een clinic in de gymzaal Westerpoort aan de Abraham Beeckmanlaan in Tholen.

20 May 13:22

Zomerconcerten gaan weer van start

Internetbode

THOLEN - In de Grote Kerk, Rooms-Katholieke kerk en de Gasthuiskapel in Tholen-stad worden vanaf komende zaterdag iedere week weer zomerconcerten georganiseerd.

20 May 9:16

Het werk moet mooi afwerkt en perfect de deur uitgaan

Internetbode

SINT-MAARTENSDIJK - Jolanda van Dijke Meubelstoffeerbedrijf bestaat dit jaar 25 jaar. Ze heeft het bij geboorte in de vingers meegekregen van haar opa, vader en moeder om meubilair, op maat gemaakte boot- en caravankussens en matrassen strak en passend af te leveren. Vooraf wordt alles besproken met een klant. Geen verrassingen achteraf.

20 May 7:09