Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Internetbode Dossier zwembad de Spetter toch openbaar

THOLEN - Na lang getouwtrek om het 200 pagina's tellende dossier openbaar te maken is het dan eindelijk zover. De voltallige gemeenteraad heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond ingestemd met het verzoek om de documenten openbaar te maken.

17 uur geleden
Internetbode 82 kinderen genieten van voorleesontbijt tijdens de Nationale Voorleesdagen

Oud-Vossemeer- Er waren een hoop zieken maar dat mocht de pret niet drukken tijdens de voorleesochtend. 82 peuters en kleuters konden donderdagochtend genieten van een ontbijtje met daarnaast een mooi verhaal voorgelezen door de burgemeester.

1 dag geleden
Internetbode Geld voor hybride dorpsmolen voor Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Stichting Zeeuwse Publieke Belangen maakt 126.000 euro vrij om te onderzoeken of er een hybride windmolen geplaatst kant worden op Sint Philipsland. Dit op verzoek van Initiatiefgroep Dorpsmolen Sint Philipsland die een windturbine wil realiseren waarvan de opbrengsten volledig op het eiland Sint Philipsland en haar inwoners terechtkomen. Als deze er inderdaad komt, zou dat kunnen betekenen dat elektriciteit omgezet gaat worden warmte of duurzaam gas en regulier gas niet meer nodig is in het dorp.

1 dag geleden
Internetbode Politie zoekt getuigen van twee inbraken

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - De politie zoekt getuigen van twee inbraken die dinsdag en dinsdagnacht zijn gepleegd in respectievelijk Sint-Maartensdijk en Tholen.

2 dagen geleden
Internetbode Help Marleen haar strijd tegen de ziekte van Lyme te winnen!

SINT-ANNALAND - De 18-jarige Marleen van der Moere heeft de afgelopen jaren nogal wat voor kiezen gehad. Na jaren van ontzettend ziek te zijn geweest en totaal niet serieus genomen te zijn door dokters, is er nu eindelijk een lichtpuntje.

5 dagen geleden
Internetbode Gemeente Tholen besluit Citrix-servers uit te schakelen

THOLEN - De gemeentes Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal, Moerdijk en Tholen hebben besloten om de Citrix-servers uit te schakelen. Dit heeft te maken met het dringend advies van de Rijksoverheid en de bestuurlijke druk.

6 dagen geleden
Internetbode Buurtbemiddeling Tholen zoekt bemiddelaars!

OUD - VOSSEMEER - Buurtbemiddeling Tholen, onderdeel van WijZijn Traverse groep, is opzoek naar nieuwe vrijwilligers om zo hun team uit te breiden. Buurtbemiddeling Tholen komt graag in contact met mensen die een beetje tijd en een hart voor de buurt hebben.

6 dagen geleden
Internetbode Westerscheldetunnel breekt records in 2019: drukste dag, maand en jaar ooit

THOLEN - De Westerscheldetunnel heeft in 2019 meerdere records gebroken. Zo had de tunnel de drukste dag, week en maand ooit. In totaal reden er dit jaar 7.746.571 voertuigen doorheen. Dit is goed voor gemiddeld 21.223 passages per dag.

6 dagen geleden
Internetbode Kennis maken met XTC onder toeziend oog van de wijkagent

THOLEN - Op vier locaties op het eiland Tholen waren donderdag witte xtc-busjes te vinden. Ze stonden op diverse locaties in Sint-Philipsland, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Tholen.

1 week geleden
Internetbode College verjongt met komst van Corniel van Leeuwen (31)

THOLEN - In de raadsvergadering van maart neemt Corniel van Leeuwen (31) voor de ChristenUnie het wethoudersstokje over van Jan Harmsen (65). Koos de Feijter (63) neemt de raadsplek over van Van Leeuwen.

1 week geleden
Internetbode Kasteel Sint-Maartensdijk wordt wellicht archeologisch rijksmonument

SINT-MAARTENSDIJK - Als het aan de gemeente Tholen en Erfgoed Zeeland ligt, wordt het kasteel van Sint-Maartensdijk betiteld en behandeld als archeologisch rijksmonument. Dat blijkt op antwoorden van het gemeentebestuur aan SGP'er Kees Knulst. Hij wilde weten wat de huidige staat van de kasteelrestanten is en in hoeverre restauratie van de restanten onderdeel van de planontwikkeling voor woningbouw op het kasteelterrein.

1 week geleden
Internetbode Politie zoekt getuigen van illegale dumping in Poortvliet

POORTVLIET - De politie zoekt getuigen van twee illegale dumpingen die in het weekend hebben plaatsgevonden in Poortvliet.

1 week geleden
Internetbode Tholenaar (28) rijdt onder invloed van drugs door Vlissingen

THOLEN - De politie heeft afgelopen nacht een 28-jarige man uit Tholen betrapt die onder invloed van drugs achter het stuur zat in Vlissingen. Ook had hij een verboden mes en een gebruikershoeveelheid amfetamine bij zich.

1 week geleden
Internetbode Lintjesregen in januari dankzij bevlogen brandweermannen

SINT MAARTENSDIJK - Een bijzondere middag in Sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Er werden maar liefst acht koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Ger van de Velde - de Wilde. De gedecoreerden waren Ben Schot, Johan Dorst, Henk Stoutjesdijk, André Stolk, Peter Schoneveld, Jaco van der Welle, Arjan Eskes en Rien van Duuren. Deze brandweermannen werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat zorgde voor indrukwekkende momenten.

1 week geleden
Internetbode Karen Brandwijk: 'Ik ben geen meisje-meisje'

THOLEN - Deze week in de laatste Thoolse Switch het toch wel opmerkelijke verhaal van Karen Brandwijk. Vroeger wilde zij boerin worden maar door een slechte rug koos zij er uiteindelijk voor om vrachtwagenchauffeur te worden. Een beroepskeuze waar zij absoluut geen spijt van heeft gehad.

1 week geleden
Internetbode Geld voor les op de basisschool over carnaval

OUD VOSSEMEER - Carnavalsvereniging de Vlooientrappers krijgt van de gemeente 445 euro.

2 weken geleden
Internetbode Avond vol Hollandse Toppers in de Zeelandhallen

GOES - De Zeelandhallen staan zaterdag 28 maart in het teken van Nederlandstalige muziek.

2 weken geleden
Internetbode Michel Potappel in de wieg gelegd voor de rol van Pliessie Witte

OUD-VOSSEMEER - Met de start van een nieuw Woaidaehenseizoen (carnavalsseizoen) heeft De Vlôôientrappers een nieuwe Pliessie Witte gekregen en wat voor één! Voor de rol van Pliessie lijkt Michel Potappel in de wieg te zijn gelegd. Buiten het feit dat Michel een vrolijke en zeer enthousiaste man is, kent hij ook de Vlôôientrappers van binnen en van buiten.

2 weken geleden
Internetbode Auto botst frontaal tegen boom in Poortvliet

POORTVLIET - De bestuurder van een personenauto is vanmorgen vroeg in Poortvliet frontaal tegen een boom gebotst.

2 weken geleden
Internetbode Proosten op het nieuwe jaar met de burgemeester

SCHERPENISSE- Terugblikken op 2019 en vooruitkijken naar 2020. Dat deden burgemeester Ger van de Velde-de Wilde, de collegeleden, ambtenaren en vele inwoners van de gemeente Tholen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Voor het eerst werd deze niet op het gemeentehuis gehouden, maar in Sassegrave in Scherpenisse. Vanaf dit jaar gaat men de locatie van de receptie laten rouleren om zo meer mensen te bereiken.

2 weken geleden
Internetbode Jong en oud spelen oldskool bordspelletjes

SCHERPENISSE - Wat is er leuker dan in de kerstvakantie lekker bordspelletjes spelen? Dat dachten ook Jongerenwerk en Buurtsport, want zij organiseerden over het hele eiland spelletjesdagen. Even weg met die tablet en smartphone en hotels kopen tijden een potje Monopoly en geen zes (of juist wel) gooien tijdens Mens Erger je Niet. Ties, Damion, Hannah en Willemijn speelden in Sassegrave het spel Coco Crazy.

3 weken geleden
Internetbode Havenplateau wordt klaar gemaakt voor de toekomst

THOLEN - Dit voorjaar wordt het havenplateau in Tholen onder handen genomen. WSV de Kogge, de gemeente Tholen, de Heemkundekring Stad en Lande, het Cultuurplein Tholen en Bond Heemschut sloegen de handen ineen om te komen tot een ontwerp voor de herinrichting van het rijksmonument. Dit is voor het toeristisch seizoen achter de rug.

3 weken geleden
Internetbode 7-jarige Else is te zien in nieuwe clip K3

OUD-VOSSEMEER - Else Delhez is te zien in de nieuwe videoclip van K3 met de titel 'Jij bent mooi'. Else, die uitgenodigd werd om mee te doen met de clip omdat zij een pleegkind is, had de dag van haar leven.

3 weken geleden
Internetbode Politie nog steeds op zoek naar autokrasser

THOLEN - De politie is op zoek naar degene die op vrijdag 27 december een personenauto heeft bekrast op de Markt in Tholen Stad.

3 weken geleden
Internetbode Annebelle van Dijk: 'Ik was niet zo'n leermens'

THOLEN - Deze week in de Thoolse Switch, het verhaal van Annebelle van Dijk. Het lukte haar om zichzelf na een burnout om te laten scholen en een eigen bedrijf te starten.

3 weken geleden
Internetbode Droge jaarwisseling met weinig wind: grote kans op vuurwerkmist

THOLEN - Het ziet er naar uit dat de jaarwisseling droog en met weinig wind zal verlopen. Wel is de kans groot dat er hierdoor een dichte vuurwerkmist ontstaat. Dit kan flinke overlast veroorzaken bij mensen met longklachten.

3 weken geleden
Internetbode Hitte maar wel 'gewoon' veel regen: 2019 was het op twee na warmste jaar ooit

ZEELAND - 2019 is het op twee na warmste en op drie na zonnigste jaar ooit gemeten. Opvallend hoogtepunt was het warmterecord dat gebroken werd in Noord-Brabant. In Gilze-Rijen werd op 25 juli maar liefst 40,7 graden gemeten. Dat 2019 warm en zonnig was, wil niet zeggen dat er ook weinig regen viel. Want de hoeveelheid regen was afgelopen jaar 'gewoon' op Nederlands niveau.

4 weken geleden
Internetbode Jongen uit Tholen (19) in elkaar geslagen op Grote Markt

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Twee jongens van 19 en 20 jaar oud uit Bergen op Zoom zijn zaterdagavond aangehouden op de Grote Markt. De politie werd omstreeks 01.00 uur opgeroepen door beveiligers omdat er een vechtpartij gaande was.

1 maand geleden
Internetbode Sint-Maartensdijk krijgt eigen medisch centrum

SINT MAARTENSDIJK - Er komt een medisch centrum in Sint Maartensdijk. Er wordt een compleet nieuw gebouw gerealiseerd waar de huisartsen Disseldorp, Jahangir en Kuijlen hun krachten gaan bundelen. Dokter Kuijlen neemt per 1 januari 2020 de praktijk van dokter Brussen over. Het pand komt aan de Rädda Barnenstraat, tegenover het regiokantoor van Allévo. Ook in Poortvliet wordt door de huisartsenpraktijk zorg verleend.

1 maand geleden
Internetbode Geld voor Oranjevereniging en Muziekvereniging

THOLEN - Wederom twee mooie initiatieven voor de viering van 75 jaar bevrijding op het eiland Tholen. De Oranjevereniging Scherpenisse kan rekenen op een bedrag van 2000 euro uit het Stimuleringsfonds Samenleven/cultuursubsidie. De Muziekvereniging Oud-Vossemeer krijgt aan dezelfde pot een bedrag van 4300 euro. Beide verenigingen willen door middel van de organiseren van respectievelijk een fototentoonstelling en concert stil staan bij het bevrijdingsjubileum.

1 maand geleden
Internetbode Zorah Lagerwerf laat alle stoelen draaien bij de The voice of Holland

OUD-VOSSEMEER - De Thoolse Zorah heeft meegedaan aan de Blind Auditions van de The voice of Holland. Het programma zoekt uniek zangtalent, iets dat Zorah zeker heeft. Met haar prachtige vertolking van het nummer Always Remember Us This Way van Lady Gaga wist zij zowel het publiek als de jury omver te blazen.

1 maand geleden
Internetbode KNMI geeft code geel af: zware windstoten to 85 km per uur verwacht

THOLEN - Het KNMI heeft vandaag code geel afgegeven in het zuidwesten van het land door zware windstoten. Er worden windstoten tot ongeveer 85 kilometer per uur verwacht.

1 maand geleden
Internetbode Bianca Bierstekers heeft geen spijt van de keuzes die ze heeft gemaakt

THOLEN - Deze week in de Thoolse Switch het bijzondere verhaal van Bianca Bierstekers. Zij ging naar de agrarische school, werd vervolgens medewerkster in een bouwmarkt en is nu werkzaam als metaalbewerkster.

1 maand geleden
Internetbode Aanvullend onderzoek naar toeristenbelasting voor vaste standplaatsen

THOLEN - Zoals het er nu naar uitziet, gaan vaste gasten die regelmatig verblijven, bijvoorbeeld in een stacaravan, op het eiland Tholen inderdaad aanzienlijk meer toeristenbelasting betalen. Dat zegt de gemeente Tholen als reactie op de forse kritiek van Thoolse toeristische organisaties. Hoewel uit het onderzoek blijkt dat de voorgenomen tarieven voor alle Zeeuwse gemeenten gebruikt kunnen gaan worden, is Tholen toch welwillend nader onderzoek te doen.

1 maand geleden
Internetbode Wijkagent komt dichterbij dankzij 'Koffie met een cop'

SINT ANNALAND - Jordy Ellerkamp is pas sinds eind oktober als vierde wijkagent actief, maar nu al probeert hij toegankelijk te zijn voor de inwoners. Een van de initiatieven is een ontmoeting met inwoners onder de noemer 'Koffie met een cop' in samenwerking met Anna Zorgt waarbij zij kennis kunnen maken, maar ook aan kunnen geven wat er leeft in hun omgeving. Dit deed ook familie Guiljam (foto).

1 maand geleden
Internetbode Cultikoor en Gossi Nokki maken zich op voor prachtig kerstconcert

THOLEN - Het Cultikoor uit Tholen komt dit jaar weer met een kerstconcert. Op zaterdagavond 21 december vormt de katholieke kerk het decor voor het traditionele kerstconcert waar doorgaans zeker zo'n honderd bezoekers van genieten. Dit jaar zal het Kruislandse koor Gossi Nokki versterking bieden en het publiek trakteren op zowel traditionele als moderne kerstnummers om een ieder in kerststemming te brengen.

1 maand geleden
Internetbode Boom moet stapje opzij doen voor nieuwe kerk

THOLEN - De boom aan de Prins Bernardstraat in Tholen moet bijna letterlijk een stapje opzij doen voor de nieuw te bouwen kerk op die locatie. Hoewel buurtbewoners het er niet mee eens zijn dat de boom moet verhuizen vanwege de nieuwe plannen, is deze maandagochtend toch in alle vroegte uitgegraven.

1 maand geleden
Internetbode Tholen komt in kerstsfeer tijdens 'Buytengewone' kerstmarkt

THOLEN - Zorgboerderij Buytengewoon bracht haar bezoekers en cliënten zaterdag al helemaal in kerststemming tijdens de kerstmarkt. Marshmallows roosteren, warme chocomel drinken, erwtensoep eten terwijl de kinderen zich uitleefden op het springkussen en met de spelletjes. Menig kerstboom ging over de spreekwoordelijke toonbank, zodat de bezoekers thuis direct met de (net gekochte) versiering aan de slag konden.

1 maand geleden