Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 27 juli 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

11 uur geleden
Internetbode Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

13 uur geleden
Internetbode Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

16 uur geleden
Internetbode Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Internetbode Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Internetbode Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Internetbode Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden
Internetbode Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Poortvliet

POORTVLIET - Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Paasdijkweg met de Paasdijkstraat in Poortvliet. De scooter werd in de omgeving gestald en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

2 dagen geleden
Internetbode Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

3 dagen geleden
Internetbode Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

3 dagen geleden
Internetbode Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

4 dagen geleden
Internetbode Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

4 dagen geleden
Internetbode Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

5 dagen geleden
Internetbode Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

5 dagen geleden
Internetbode Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

6 dagen geleden
Internetbode Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

6 dagen geleden
Internetbode ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

6 dagen geleden
Internetbode Impact van grote storing valt mee in de regio, Bravis heeft geen problemen

Een grote computerstoring zorgt vrijdag wereldwijd voor problemen. De storing is ontstaan door een fout in de software van cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Onder andere enkele ziekenhuizen en luchthavens kampen met grote problemen. Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom is niet getroffen door de storing. "In onze regio is een relatief klein aantal storingen bekend", laat de veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

1 week geleden
Internetbode Luchthavens en bedrijven plat door wereldwijde Windows-storing

BRABANT - Een fout in een automatische update van de antivirus-software van Crowdstrike veroorzaakt wereldwijd ernstige computerproblemen, waardoor Windows systemen vastlopen en niet opstarten. Bedrijven en organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen en McDonald's, ondervinden grote hinder terwijl Crowdstrike aan een oplossing werkt.

1 week geleden
Internetbode Streekmuseum de Meestoof zoekt vrijwilligers

SINT-ANNALAND - Het Streekmuseum de Meestoof is in 1973 opgericht en wordt volledig door vrijwilligers gerund. "Ons museum heeft vanaf de oprichting een gestage groei doorgemaakt en is nu naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor diverse functies", laat het museum weten.

1 week geleden
Internetbode Bouw St. Anna Harbour Resort officieel van start: 'Gaan als warme broodjes!'

SINT-ANNALAND - Het St. Anna Harbour Resort in Sint-Annaland groeit in rap tempo. Alexander Snoodijk, de gedreven ontwikkelaar achter dit ambitieuze project, heeft na de vlotte verkoop van de eerste zeventien appartementen in 'OostDock', ook vaart gezet achter de verkoop van zeventien appartementen in 'WestDock'. De bouw van de appartementen van 'Westdock' zijn donderdagmiddag van start gegaan. 

1 week geleden
Internetbode Havendag Stavenisse is in aantocht

STAVENISSE - Op 20 juli vindt de Havendag Stavenisse plaats. Die dag is er onder andere een braderie, een havenfeest met live muziek en zijn er activiteiten voor kinderen. Het belooft een gezellige en tropisch warme dag te worden.

1 week geleden
Internetbode Weerbericht: 'Tropische dagen op komst'

BREDA - Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land! Er is eindelijk mooi weer op komst. Vandaag belooft een zonnige en aangename dag te blijven, maar ook de komende dagen verlopen droog en ronduit zonnig bij temperaturen die flink oplopen. 

1 week geleden
Internetbode Bijna 30.000 euro voor lokale initiatieven dankzij Windfonds Krammer

SINT PHILIPSLAND - Deze maand was het weer zo ver. Windfonds Krammer overhandigde de cheques van de eerste ronde in 2024, waarmee ze projecten in de omgeving (mede) financiert.

1 week geleden
Internetbode Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

1 week geleden
Internetbode Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

1 week geleden
Internetbode Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

1 week geleden
Internetbode Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 week geleden
Internetbode Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 week geleden
Internetbode Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 week geleden
Internetbode Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

1 week geleden
Internetbode Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

1 week geleden
Internetbode Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 weken geleden
Internetbode Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

2 weken geleden
Internetbode VrijMiBoTho maakt Thoolse verenigingen blij met ieder duizend euro

THOLEN - De Vrijdagmiddagborrel Tholen op vrijdag 14 juni was een groot succes, met bijna 2000 enthousiaste bezoekers die de werkweek kwamen afsluiten en het weekend kwamen inluiden. Bij de oprichting van de organiserende organisatie, stichting Tholen Unighted, is besloten jaarlijks de opbrengsten te schenken aan andere Thoolse stichtingen met een maatschappelijk belang. Woensdag 10 juli was de overhandiging van de cheques.

2 weken geleden
Internetbode Flink omrijden: Alles wat je moet weten over de werkzaamheden op de A4

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

2 weken geleden
Internetbode Koninklijke Marine oefent in augustus en september op Tholen

THOLEN - De Koninklijke Marine houdt in augustus en september drie weken lang militaire oefeningen binnen de gemeente Tholen. Het is niet bekend wat de zeemacht precies gaat doen. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden van de oefeningen.

2 weken geleden
Internetbode Athletes in Action is terug: Gratis sporten voor Thoolse jeugd

THOLEN - Athletes in Action (AIA) keert deze zomer terug naar Tholen. Van 15 tot en met 19 juli organiseert de christelijke sportorganisatie activiteiten op de oesterputten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan sport en spel. Voor tieners en jongeren ouder dan 12 jaar zijn er 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur programma's.

2 weken geleden