Komende week tropisch met temperaturen tot 34 graden

Internetbode

THOLEN - Grote kans dat het komende week tropisch wordt in Tholen. Met verwachte temperaturen tot zo'n 34 graden, wordt aan de hittegolfcriteria voldaan. Een officiële hittegolf komt er waarschijnlijk niet. Het is namelijk onzeker of De Bilt wel aan vijf zomerse en drie tropische dagen gaat komen. Dat meldt weeronline.

19 Jul 13:56

De Thoolse Mix: Erik Scherpenisse

Internetbode

THOLEN – Erik Scherpenisse zit al meer dan twintig jaar in het vak als DJ en organisator van feesten en festivals op het eiland Tholen. Onder zijn pseudoniemen Erik with a K en later als Erik2K draait Scherpenisse altijd een veelzijdig programma waar er voor ieder wat wils is. De Bode sprak met Scherpenisse over het organiseren van feesten, hoe je veelzijdig moet kunnen zijn en wat het hoogtepunt uit zijn carrière geweest is.

19 Jul 13:43

Mooie opbrengst Rammelbakkenreis voor Rick Jonckheere Foundation

Internetbode

THOLEN - De Rammelbakkenreis heeft 4322 euro opgebracht voor de Rick Jonckheere Foundation.

18 Jul 14:51

Spaarsysteem SamenDoen voorlopig gered

Internetbode

THOLEN - Het spaarsysteem SamenDoen is voorlopig weer in rustiger vaarwater. De Thoolse stichting heeft een overeenkomst getekend met het Bergse bedrijf Do Good Venture Holding BV. Daarmee lijkt het spaarsysteem gered.

18 Jul 14:35

Plan voor sportschool aan de Postweg

Internetbode

THOLEN - De kans is groot dat er een sportschool aan de Postweg in Tholen komt.

18 Jul 10:01

Snorkelen aan de Oesterdam in Tholen

Internetbode

THOLEN - Bij de Duikstek Bergse Diepsluis aan de Oesterdam in Tholen was het druk met snorkelen tijdens de Summergames 2019. De kinderen tussen 8 en 12 jaar werden door jongerenwerkers en buurtsportcoaches, op de foto Roseline van den Heuvel en Bo van Keulen, begeleid. Tijdens het snorkelen werd er veel gezien: krabjes, garnaaltjes, kwallen en zelfs een zilveren vis!

18 Jul 8:10

Fikse schoonmaakbeurt voor De Vier Vrijheden

Internetbode

OUD-VOSSEMEER - Kunstwerk de Vier Vrijheden wordt niet teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Dat laat wethouder Frank Hommel weten. Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer had gevraagd om nieuwe bronzen vleugels. Wel krijgt het kunstwerk een flinke schoonmaakbeurt.

18 Jul 7:56

Technische installatie zwembad De Spetter blijkt niet in orde

Internetbode

THOLEN - De technische installatie van zwembad De Spetter in Tholen is niet in orde. Er zijn onregelmatigheden geconstateerd. Dat laat de gemeente Tholen weten.

18 Jul 7:19

Brede School Tholen weer een stukje dichterbij

Internetbode

THOLEN - De Brede School komt steeds dichterbij. Een vijftal bedrijven hebben recent van de gemeente te horen gekregen dat zij kans maken op de gunning. Zij ontvangen het bestek en mogen aan de hand daarvan een inschrijving doen. De gemeente bepaalt vervolgens aan zaken als prijs, kwaliteit, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid wie de school mag gaan ontwikkelen.

17 Jul 7:13

Bewoners Dalemhof boos over parkeerregeling

Internetbode

THOLEN - De bewoners van Dalemhof in Tholen zijn woedend. Tot nu toe kunnen zij kosteloos voor de deur van het appartementencomplex parkeren, maar daar maakt SVRZ Tholen een einde aan. In een brief kregen de bewoners te horen dat zij voortaan een plekje kunnen huren voor zo'n zeshonderd euro per jaar. Met name Piet Schot spreekt hier schande van. "Dit wordt heupen en botten breken", zo voorspelt hij.

16 Jul 13:35

Honden van losloopveld Oud-Vossemeer blij met zwembad!

Internetbode

OUD-VOSSEMEER - Sinds deze maand heeft het hondenlosloopveld in Oud-Vossemeer een heus hondenzwembad waar al veel honden dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

16 Jul 12:44

Kijken in Kunstkamer Holland Huis

Internetbode

THOLEN - Een groep fanatieke cursisten fotografie gaat de komende weken foto's waar ze trots op zijn binnen een groepsexpositie tentoonstellen.

14 Jul 20:49

Beachgames wederom een groot succes!

Internetbode

THOLEN - Afgelopen donderdagmiddag konden kinderen van de Gemeente Tholen naar hartenlust ravotten op de Oesterdam.

14 Jul 19:54

TV De Ruucstoppelen gaat feestend vierde decennia in

Internetbode

SINT PHILIPSLAND - Maar liefst dertig jaar Tennisvereniging De Ruucstoppelen. Dat moest gevierd worden en dat werd het ook. De leden van de Fluplandse tennisvereniging mochten aanschuiven voor een gratis barbecue. Er werd gezellig bijgekletst, getennist én herinneringen opgehaald. Vanaf 21.00 uur werd het pas écht feestelijk dankzij artiest Chris Antonissen die met zijn optreden de toon zette voor de feestavond. FOTO IMAN FASE

14 Jul 19:42