Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 21 januari 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Wonen in een Smerdieks monument, Alda en Dick weten er alles van!

Alda en Dick Kreiter zijn de trotse bewoners van een monumentaal pand. Het stel woont nu al 14 jaar in de Hazenstraat in Sint-Maartensdijk. De woning werd gebouwd in 1660 en heeft in het verleden dienst gedaan als burgemeesterswoning en als dokterswoning met daarbij een praktijk.

4 maanden geleden
Internetbode Hilde de Heerziet Schoolat Sea in het water vallen

THOLEN - 18 oktober zou ze eigenlijk vertrekken. Hilde de Heer uit Tholen zou een half jaar op zee zitten met School at Sea. De maanden, dagen, uren en zelfs seconden werdenenthousiast afgeteld op haar blog. Helaas gaat dit jaar School at Sea echter niet door vanwege de coronamaatregelen. En dat is flink balen voor Hilde.

4 maanden geleden
Internetbode Herstart voor Hart voor Vosmeer

OUD VOSSEMEER - Bijna 6 maanden moesten noodgedwongen de inloopochtenden van Hart voor Vosmeer onderbroken worden. Daar komt vanaf nu verandering in.

4 maanden geleden
Internetbode Louis Sauter brengt bijzonder fotoboek uit

THOLEN - De 68-jarige Louis brengt op 18 september zijn eerste boek uit. Het boek "Mother Nature’s Daughters” is een boek vol natuurfoto's gecombineerd met naaktfoto's van het vrouwelijke schoon.

4 maanden geleden
Internetbode De allermooiste foto's met Tholen als decor...

THOLEN - Leonie Mosch is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd van de gemeente Tholen en Tholen Beter Bekend. Haar foto van haar neefjes die de eendjes voeren voldeed het beste aan de criteria van de wedstrijd met als thema: 'Beleef het in Tholen'.

4 maanden geleden
Internetbode Gemeente: 'De transactie met DSV wijkt niet af '

THOLEN - De transactie met DSV wijkt niet af van de verkoop van grond aan andere bedrijven. Dat zegt de gemeente Tholen naar aanleiding van kritiek van de ABT-fractie. Han van 't Hof is van mening dat de gemeente tussen de 25 en 30 miljoen euro misgelopen in de overeenkomst die men heeft gemaakt met DSV en liet geen spaan heel van de deal. De gemeente is echter een andere mening toegedaan.

4 maanden geleden
Internetbode Voor het eerst geen officiële Open Monumentendag in Tholen

Al meer dan tien jaar ligt de organisatie van de Open Monumentendag op het eiland Tholen in handen van de Heemkundekring Stad en Lande van Tholen. Dit jaar is het voor het eerst dat de Open Monumentendag niet doorgaat. Een beslissing die eind mei al is genomen door het bestuur maar met pijn in het hart.

4 maanden geleden
Internetbode Marius Terol: “Je moet tegen een stuk onvoorspelbaarheid kunnen”

Marius Terol en Suleika Terol - Schoumacher zijn de gezichten achter Uitvaartverzorging Marius Terol. Sinds 2007 werken zij samen in het bedrijf. Marius kwam in 1992 in deze wereld terecht en heeft dit sindsdien niet meer losgelaten. Hij voert dit beroep dagelijks met veel dankbaarheid uit.

4 maanden geleden
Internetbode Louis Westdorp: 'De richtlijnen zijn voor als als kleine club niet zo makkelijk na te leven'

Ook voor SC Stavenisse waren het treurige maanden. Voorzitter Louis Westdorp is dan ook blij dat er weer wat leven in de brouwerij komt. "Maar ook weer niet te veel, want we willen ons wel graag aan de voorschriften houden. Het had fijn geweest als de knvb, het rivm of gemeente met ons mee had gekeken. De richtlijnen zijn voor als als kleine club niet zo makkelijk na te leven. We hebben bijvoorbeeld maar twee kleedkamers. Dan kunnen we alleen maar hopen dat niet alle 18 teamleden er tegelijk in gaan."

4 maanden geleden
Internetbode VPCO Tholen, CBS Op Dreef en Radar denken aan fusie

THOLEN - De besturen van CBS Op Dreef te Bruinisse, Radar te Zierikzee en VPCO Tholen onderzoeken de mogelijkheden voor een fusie. Maarten van der Kooij van VPCO Tholen benadrukt dat het nog geen voornemen tot een fusie is, maar dat men blanco wil onderzoeken of en welke voordelen dat op zou leveren. "De leerlingen en ouders van het Kompas, de Ark, de Jenaplanschool in Poortvliet en de Regenboog merken hier niks van of hebben er voordeel van", aldus Van der Kooij.

4 maanden geleden
Internetbode De mannen van NOAD'67 moeten aan de bak

Perry Snoep, hoofdtrainer van het eerste elftal van NOAD'67 uit Sint Philipsland, zag de bui al hangen toen de coronaperiode langer duurde dan gehoopt. Hij drukte de spelers dan ook meerdere malen op het hart om vooral aan hun conditie te blijven werken en niet alleen maar op de bank te hangen. Middels een shuttle run test maakte Snoep de balans op. "De uitslag was bijzonder teleurstellend. Ik heb vooraf gezegd dat ik niet als een politieagent controleer wie wel of niet aan zijn conditie werkt, maar blijkbaar hebben de meesten vijf maanden weinig gedaan."

4 maanden geleden
Internetbode Thoolse Ties Reitsma bouwt zelf een jetsurfboard

Ties Reitsma is geen onbekende naam op het eiland. Tien jaar lang was hij werkzaam als jongerenmedewerker voor de gemeente Tholen en daarvoor was hij al jaren lid van de jongerenraad. Inmiddels heeft hij een nieuwe baan en werkt Ties als allround technicus bij Pommec BV in Bergen op Zoom, een bedrijf wat duikinstallaties bouwt. Een baan die wat meer structuur biedt, iets wat zeker fijn is nu Ties en zijn vrouw hun eerste kindje verwachten.

4 maanden geleden
Internetbode SPS start het nieuwe seizoen toch met frisse moed

Voetbalvereniging SPS uit Poortvliet stevende af op het kampioenschap. Toen was daar corona en besloot de knvb welke clubs promoveerden naar de derde klasse. Daar zat SPS niet bij. Dat kan voorzitter Rens Elenbaas echter prima relativeren. "Het is even jammer, maar het is een keuze waar wij als voetbalclubje geen invloed op hebben. Laten we niet vergeten dat we een gezellig spelletje spelen. Vooral in deze crisistijd moet je dat niet uit het oog verliezen vind ik."

4 maanden geleden
Internetbode 20 van de ongeveer 7.000 varkens omgekomen bij brand in Poortvliet

POORTVLIET - Bij de uitslaande brand in twee loodsen van een varkensbedrijf aan de Bram Groenewegenweg in Poortvliet heeft het merendeel van de aanwezige dieren het vuur overleefd. Twintig van de in totaal ongeveer 7.000 varkens zijn omgekomen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland woensdagochtend.

4 maanden geleden
Internetbode Speciaal 'Theo-event' bij Ben van der Heiden

(Advertorial) HALSTEREN - Ben van der Heiden Zien, Zorg & Horen organiseert op zaterdag 5 september een bijzonder evenement. Tijdens deze dag wordt het 'theo event' gehouden.

4 maanden geleden
Internetbode ANWB Fonds geeft €10.000 aan mooiste project Zeeland

THOLEN - Het ANWB Fonds gaat vanaf 31 augustus 2020 op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Zeeland. De winnaar krijgt 10.000,- euro. Initiatiefnemers van projecten uit Zeeland kunnen zich hiervoor aanmelden op www.anwb.nl/anwbfondshelpt. Deze actie wordt in iedere provincie gevoerd.

4 maanden geleden
Internetbode Games bouwen en programmeren voor kids

THOLEN - Onze CoderDojo gaat weer van start! Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en helemaal wild van programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken of games bouwen?

4 maanden geleden
Internetbode Gemeentelijke zwembaden sluiten op 5 september

THOLEN - De gemeentelijke zwembaden, De Spetter in Tholen en Haestinge in Sint-Maartensdijk, zijn deze week voor de laatste week geopend. Op zaterdag 5 september is de laatste mogelijkheid om te zwemmen in de baden.

4 maanden geleden
Internetbode Aanmelding Eerste H. Communie en H. Vormsel

THOLEN - In oktober gaat de voorbereiding voor een nieuwe groep vormelingen van start. Voor de communicanten is dit in november.

4 maanden geleden
Internetbode Slikken van de Heen tijdelijk dicht, Wisenten mogen op verkenning

SINT-PHILIPSLAND - In het voorjaar van 2020 zijn er 11 Wisenten losgelaten op de Slikken van de Heen. Deze zomer zijn er zelfs drie kalfjes geboren zodat de kudde nu uit 14 dieren bestaat. Dit is de eerste keer deze grote grazers in Zeeland ingezet werden.

4 maanden geleden
Internetbode Welke buur verdient een bloemetje?

THOLEN - Heeft u een buurman of buurvrouw die u in het zonnetje wilt zetten? Iemand die altijd voor u klaar staat, die iets extra's doet voor de buurt, die kortom wel een bosje bloemen verdient?

4 maanden geleden
Internetbode Cokky Schults-van Goch: 'We hopen dat het een fijn en vooral gezond schooljaar mag worden'

Ook voor directrice Cokky Schults-van Goch startte weer een nieuw druk schooljaar. Als directrice heeft zij de leiding over maar liefst twee scholen, CBS Het Kompas in Anna-Jacobapolder en SmdB De Ark in Oud-Vossemeer. Ook Cokky heeft zin in het nieuwe schooljaar. Ze vertelt hierover:” Vorige week zijn de teamleden al bij elkaar geweest voor een startvergadering, de klassen in te richten en de lessen voor te bereiden. Het allerleukste is om de kinderen weer te zien en samen weer een ‘groep’ en ‘school’ te worden. Zelf ben ik als directrice volop bezig geweest met de voorbereidingen die nodig zijn voor een goede start”.

4 maanden geleden
Internetbode 'Gratis' strandje langs keermiddel kost te veel geld

THOLEN - De gemeente Tholen is niet op het aanbod ingegaan voor de aanleg van twee kleine strandjes bij het keermiddel. Het leek het mooi aanbod, maar het zou de gemeente in de praktijk toch aardig wat geld kosten.

4 maanden geleden
Internetbode ABT laat geen spaan heel van overeenkomst met DSV

THOLEN - De gemeente Tholen is tussen de 25 en 30 miljoen euro misgelopen in de overeenkomst die men heeft gemaakt met DSV. Dat zegt Han van 't Hof van de fractie van ABT. In maar liefst 12 pagina's vol niet mis te verstane bewoordingen laat Van 't Hof geef spaan heel van de deal tussen de gemeente en DSV betreffende het mega-distributiecentrum.

4 maanden geleden
Internetbode Bravis: Van eerste poeptransplantatie tot het nieuwe ziekenhuis

WEST-BRABANT - Wist je dat er in juli van dit jaar 'donorpoep' in het Bravis ziekenhuis is gebruikt om iemand te genezen van chronische diarree? En wist je dat het Bravis ziekenhuis dit jaar vijf jaar bestaat? En wil je weten hoe het staat met het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal?

4 maanden geleden
Internetbode Viskaravaan bezoekt Oud-Vossemeer

THOLEN - Kinderen tot en met veertien jaar waren zaterdag 22 augustus welkom bij visvijver de Pompoenwei is Oud-Vossemeer om een hengel het water in te gooien. Het evenement werd georganiseerd door Sportvisserij Nederland in samenwerking met de lokale hengelsportvereniging. Op het evenement was van alles te beleven. Zo konden kinderen vissen onder begeleiding van professionals, leerden ze om een vistuigje te maken en vochten ze met de grootste vissen op een drill-simulator

4 maanden geleden
Internetbode Basisschool De Kraal helemaal opnieuw ingericht

Nu de scholen weer zijn begonnen moeten leerkrachten ook weer flink aan de bak. Carmen Bastiaanse en Bettina van Ingen beide leerkrachten op montessorischool De Kraal in Tholen hebben er zin in.

4 maanden geleden
Internetbode Thoolse Rob Verburgt brouwt zijn eigen bier

THOLEN - Rob die graag zelf dingen maakt zag in 1991 een advertentie staan in de krant. Cursus bierbrouwen voor beginners bij het Bergsche Bierbrouwers Gilde stond er. Rob die ook graag zelf sambal maakt en brood bakt was meteen enthousiast. Hij volgde de cursus, leerde er de basisbeginselen en kwam in contact met andere bierbrouwers. Hij kreeg de nodige tips en trucs, schafte al snel een starterspakket aan om zelf bier te brouwen en was verkocht. Rob kan over één ding wel heel duidelijk zijn: 'Bierbrouwen is niet voor iedereen weggelegd.'

4 maanden geleden
Internetbode Grand café Met Shmaak weer open na negatieve coronatest

SINT PHILIPSLAND - Grand café Met Shmaak in Sint Philipsland heeft vrijdag om 12.00 uur de deuren weer geopend.

4 maanden geleden
Internetbode Ook in Oud-Vossemeer bouwen ze door, oud bedrijventerrein omgetoverd in 'Marehoek'

OUD-VOSSEMEER - Ook in Oud-Vossemeer gaat er flink gebouwd worden. Het oude bedrijventerrein gelegen tussen Coentjesweg en de Marehoekstraat is omgetoverd tot het nieuwbouwproject “Marehoek”.

5 maanden geleden
Internetbode Rutte komt met dringend advies: 'Blijf thuiswerken en ontvang maximaal zes gasten thuis'

THOLEN - Premier Rutte en minister De Jonge hebben vanavond tijdens een persconferentie de coronaregels aangescherpt. Dat is 'helaas nodig', stelde de premier. Zo geeft het kabinet het dringende advies aan mensen om voortaan niet meer dan zes gasten thuis ontvangen, en allemaal op 1,5 meter afstand. Ook worden de controles bij zaalverhuur strenger.

5 maanden geleden
Internetbode Tweede persconferentie in twee weken tijd: 'Kortere quarantaine en regionale maatregelen'

THOLEN - Premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond om 19.00 uur opnieuw een persconferentie. 6 augustus spraken de twee na ruim een maand 'stilte' de bevolking weer live toe, en vanavond volgt een tweede persconferentie. De verwachting is dat er onder andere regionale maatregelen worden aangekondigd. Ook zou de quarantaineplicht worden ingekort, stelt de NOS.

5 maanden geleden
Internetbode Sabewa Zeeland gaat belastingen weer innen

GOES - Sabewa Zeeland vraagt alle inwoners van Zeeland om de belastingen te betalen voor 1 september.

5 maanden geleden
Internetbode De bouwvakantie ten einde; er wordt weer doorgebouwd in Tholen

THOLEN - De bouwvakantie is weer ten einde. Gelukkig zijn de temperaturen iets teruggelopen, want het werk in de bouw is al zwaar genoeg. De afgelopen maanden ging de verkoop van huizen in de gemeente Tholen snel. Veel mensen uit de randstad zoeken hier de rust die ze daar niet kunnen vinden. Niet alleen bestaande bouw werd snel verkocht maar ook de nieuwbouwprojecten schieten uit de grond.

5 maanden geleden
Internetbode Opticien Gerrit Atres: 'Na 20 minuten schermtijd, moet je je ogen 20 seconde rust gunnen'

THOLEN - Gerrit Atres van Ben van der Heiden zien & horen in Tholen en Halsteren is blij dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan schermtijd. “Het onderwerp schermtijd wordt steeds bekender maar ook steeds belangrijker."

5 maanden geleden
Internetbode Afspraak maken bij coronateststraat kan voortaan ook online

THOLEN - Vanaf deze week kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak.

5 maanden geleden