Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 4 april 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Tholensebrug vrijdagavond en zaterdag overdag afgesloten

THOLEN - Vrijdagavond en zaterdag overdag vinden er werkzaamheden plaats op de Tholensebrug in Tholen.

17 uur geleden
Internetbode Inbraak in apotheek aan Vliethof in Tholen

THOLEN - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak die donderdagnacht heeft plaatsgevonden bij de apotheek aan de Vliethof in Tholen.

20 uur geleden
Internetbode Verbod op recreatieve overnachtingen: campings, recreatieparken, B&B's en jachthavens

THOLEN - Met ingang van vrijdag 3 april 18.00 uur mag er in de provincie Noord-Brabant niet meer overnacht worden op (mini)campings, recreatieparken, bed & breakfasts, Airbnb's en jachthavens. Dat hebben de drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's besloten.

1 dag geleden
Internetbode Nieuwe snelheid op snelweg brengt zorgen over aanrijtijden Thoolse dorpen

THOLEN - Er zijn wederom op het eiland Tholen zorgen gerezen over de nieuwe Bravis-locatie op Bulkenaar in Roosendaal. Dat stelt C. Withagen. Ook in de gemeenteraadsvergadering is gesproken over het feit dat de maximale toegestane snelheid op de snelweg verlaagd is naar 100 km/u. Daarmee zouden de aanrijtijden voor onder andere Stavenisse en Sint Annaland in het gedrang komen, maar de gemeente houdt vast aan de gemaakt keuze. In velerlei gesprekken en overleggen zijn alle argumenten over de locatie van Bravis en de aanrijtijden van de ambulance uitgebreid besproken en uitgewisseld", zo laat een woordvoerder weten.

1 dag geleden
Internetbode Fluplandse Peter en Mitzy over hun unieke prijzen

SINT PHILIPSLAND - Het is nooit een droom van beiden geweest om fotograaf te worden. Peter en Mitzy van Love Rules uit Sint-Philipsland bleken echter wel voor fotografie in de wieg gelegd en maken nu samen de prachtigste foto's. Dit bleef zelfs international niet onopgemerkt. Wonnen zij eerder al drie felbegeerde Fearless awards, deze week mochten zij nog vier awards binnen slepen. Zowel Peter als Mitzy wonnen beiden twee awards Masters of weddingphotography Benelux.

2 dagen geleden
Internetbode WijZijn Traverse komt met dak- en thuislozenopvang tijdens de coronacrisis

THOLEN - WijZijn Traverse heeft, samen met de gemeente Roosendaal, een extra opvanglocatie voor thuis- en daklozen gerealiseerd aan de Waterstraat. De reguliere opvanglocatie voor dak- en thuislozen bevindt zich in Bergen op Zoom, maar tijdens deze coronacrisis worden er ook tien plekken gerealiseerd in Roosendaal om ook deze mensen een veilige opvangplek aan te kunnen bieden.

2 dagen geleden
Internetbode Onduidelijkheid over corona levert veel Nederlanders stress op

THOLEN - Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het Zilveren Kruis. De onzekerheid over hoe lang de situatie rondom het coronavirus nog gaat duren en de angst dat iemand van het gezin ziek wordt legt veel druk op het gezinsleven.

2 dagen geleden
Internetbode Competities amateurvoetbal niet meer hervat; Geen eindstanden en dus geen kampioenen

THOLEN - De competities van het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt nadat de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, zowel in de zaal als het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.

3 dagen geleden
Internetbode Mark Rutte: 'Coronamaatregelen gelden tot en met dinsdag 28 april'

THOLEN - De coronamaatregelen van het kabinet worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft minister president Mark Rutte samen met minister Hugo de Jonge bekendgemaakt tijdens de persconferentie van dinsdagavond. Tot de maatregelen behoren onder andere het thuiswerken (wanneer dat kan), de afstandsnorm van anderhalve meter en de sluiting van de horeca. De scholen blijven in ieder geval dicht tot en met de meivakantie.

3 dagen geleden
Internetbode Sint-Annaland verzet alle activiteiten 75 jaar vrijheid

SINT ANNALAND - In een aangrijpend bericht heeft Niels van Oudenaarde, voorzitter van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland, laten weten dat de activiteiten in het dorp rondom 75 jaar vrijheid verzet zullen worden. "Het herdenken en vieren van vrijheid krijgt ongetwijfeld een nog diepere betekenis na deze periode", zo zegt hij.

3 dagen geleden
Internetbode RIVM: Landelijk 175 patiënten overleden, 845 nieuwe besmettingen

THOLEN - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 845 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 12.595. Er zijn 175 patiënten overleden aan COVID-19.

3 dagen geleden
Internetbode Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

MIDDELBURG - De provincie geeft maximaal 5000 euro aan mensen of ondernemers die een groen dak willen aanleggen.

3 dagen geleden
Internetbode Forse financiële steun voor bedrijven moet faillissementen en ontslagen voorkomen

THOLEN - Bedrijven die door de coronacrisis 20 procent of meer omzetverlies hebben, krijgen maximaal 90 procent van het bedrag dat ze aan lonen uitbetalen vergoed door de overheid. Dat maakte minister Koolmees dinsdagochtend tijdens een persconferentie bekend. De maatregelen moeten er voor zorgen dat de werkgelegenheid zoveel mogelijk behouden wordt.

3 dagen geleden
Internetbode 'Beperkende maatregelen rond corona worden verlengd'

THOLEN - De beperkende maatregelen rondom het coronavirus zoals die in heel Nederland gelden tot 6 april worden verlengd. Dat meldt de NOS, die zich daarbij baseert op bronnen in Den Haag.

4 dagen geleden
Internetbode Groene en gele kaarten verspreid in Sint-Maartensdijk: 'Ik wil helpen' of 'Ik heb hulp nodig'

SINT-MAARTENSDIJK - In navolging van de nieuwsbrief die vorige week huis aan huis bezorgd in Sint-Maartensdijk, zijn dit weekend ook groene en gele kaarten bij de bewoners verspreid.

4 dagen geleden
Internetbode RIVM: Landelijk 132 patiënten overleden, 20 nieuwe besmettingen in Zeeland

THOLEN - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1104 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 10.866. Er zijn opnieuw 132 patiënten overleden aan COVID-19.

5 dagen geleden
Internetbode Bouwvakkers bijten zich vast in Kruittoren

THOLEN - De bouw van de Kruittoren gaat gestaag door. Ondanks de coronacrisis zorgen de bouwvakkers van aannemersbedrijf Fraanje ervoor dat er dagelijks vorderingen worden gemaakt in het gigantische bouwproject in Tholen. De contouren van Kruittoren worden dan ook steeds meer zichtbaar. FOTO IMAN FASE

5 dagen geleden
Internetbode 'Zomertijd' gaat vannacht weer in: uurtje korter slapen

THOLEN - Door de gekke tijd waar we momenteel in leven zou je het bijna vergeten, maar vannacht gaat zomertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 02.00 uur een uur vooruit.

6 dagen geleden
Internetbode 1159 nieuwe coronabesmettingen in Nederland: 93 patiënten overleden

THOLEN - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1159 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 9762. Er zijn opnieuw 93 patiënten overleden aan COVID-19.

6 dagen geleden
Internetbode Ben de Rooy levert als eerste Zeeuwse Zorgheldenauto's

SINT PHILIPSLAND - Autobedrijf Ben de Rooy is het eerste bedrijf in Zeeland dat Zorgheldenauto's beschikbaar stelt aan zorgmedewerkers die normaliter aangewezen zijn op een (ingeperkte) openbaar vervoer. Dankzij de drie auto's kunnen zij soepel naar het werk om zo de strijd tegen corona aan te gaan.

1 week geleden
Internetbode Brandweer blust schoorsteenbrand in Poortvliet

POORTVLIET - Aan de Stoofstraat in Poortvliet is donderdagavond brand ontstaan in de schoorsteen van een woning. Hulpdiensten rukten groots uit omdat volgens de eerste melding er nog personen in de woning zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. De brandweer heeft vanuit de hoogwerker de schoorsteen geveegd waarna de brand onder controle was. De Stoofstraat werd gedurende de werkzaamheden door de politie tijdelijk afgesloten.

1 week geleden
Internetbode Voorverkoop seizoensabonnementen zwembaden stilgelegd

THOLEN - De online voorverkoop van seizoensabonnementen voor de gemeentelijke zwembaden in Tholen is stilgelegd.

1 week geleden
Internetbode Sportclubs blijven 'gewoon' tot 6 april dicht, daarna meer duidelijkheid

THOLEN - Alle sportclubs blijven 'gewoon' dicht tot 6 april. Na die periode volgt meer duidelijkheid. Er ontstond veel verwarring nadat het kabinet gisteren nieuwe maatregelen aangekondigde.

1 week geleden
Internetbode Het vroege voorjaar zorgt voor vrolijkheid in de Thoolse polder

THOLEN - De lente is 21 maart officieel begonnen en dat zullen we weten ook. Het zonnetje schijnt uitbundig, de lucht is strakblauw en de eerste voorjaarsbloeiers laten zich alweer zien. Natuurlijk ook in de Thoolse polder. Hettie ZurMuhlen uit Sint Maartensdijk maakte deze prachtige foto die we u natuurlijk niet wilden onthouden. FOTO HETTIE ZURMUHLEN

1 week geleden
Internetbode #DeBodeBrengtJeSamen

THOLEN - Het coronavirus heeft ons sociale leven flink aan banden gelegd. Scholen zijn gesloten, cafés en restaurants zijn dicht en verpleeghuizen mogen geen bezoekers meer binnenlaten. Eenzaamheid ligt op de loer, maar niet als het aan De Bode ligt!

1 week geleden
Internetbode Thoolse Debbie Smits door Corona vast in Marokko

THOLEN - Debbie Smits (30 jaar) is geboren in Stavenisse en woont in Tholen Stad. Ze vertrok naar de kust van Marokko om te genieten van de warme zon en om even tot haarzelf te komen. Het tripje van zes dagen is schokkend anders uitgepakt dan ze had verwacht. Door de lock down in Marokko zit ze vast in het Noord-Afrikaanse land. 19 maart zou ze terugkeren naar Nederland, maar dat werd 10 april. Ook deze vlucht is inmiddels geannuleerd. Wanneer ze nu terug kan naar Tholen, is de grote vraag. Toch is ze niet bang. "Sterker nog, ik geloof dat ik hier veiliger zit dan waar dan ook."

1 week geleden
Internetbode Supermarkten gaan winkelwagens verplichten en maximaal aantal klanten hanteren

THOLEN - Het gebruik van een winkelwagen wordt verplicht in supermarkten, ook als een klant slechts één product nodig heeft. Bovendien laten supermarkten maximaal één klant per 10 m2 winkelvloer toe. In een winkel van 1000 m2 mogen dus maximaal 100 klanten tegelijk binnen zijn. Supermarkten regelen dit door het aantal winkelwagens te beperken. Het gebruik van een winkelwagen helpt klanten ook om voldoende afstand te houden. Dat meldt branchevereniging CBL zojuist.

1 week geleden
Internetbode Noodfonds voor Tholenaren die in broodnood komen

THOLEN - De gemeente komt zelf met extra hulp voor ondernemers die snoeihard getroffen worden door de Corona-crisis. Er is een noodfonds voor inwoners die in broodnood komen. Daarnaast komt Tholen met een extra rijtje maatregelen om zo ondernemers, verenigingen en dorpshuizen bij te staan.

1 week geleden
Internetbode Strenge nieuwe maatregelen gelden tot 1 juni, definitief streep door evenementen

THOLEN - Het kabinet heeft zojuist nieuwe, strenge maatregelen geïntroduceerd. Het gaat om drie onderwerpen: samenkomsten worden verboden tot 1 juni, burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om te handhaven en er gaan boetes ingezet worden. De nieuwe maatregelen betekenen onder andere dat evenementen rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag niet door kunnen gaan.

1 week geleden
Internetbode Zes nieuwe patiënten met coronavirus in Zeeland

GOES - In Zeeland zijn er van zondag op maandag zes nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus.

1 week geleden
Internetbode Weer 573 mensen positief getest in Nederland: 43 nieuwe patiënten overleden

THOLEN - Sinds gisteren zijn er weer 573 mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen komt hiermee op 4204. Dat meldt het RIVM. Ook zijn er sinds gisteren 43 patiënten overleden aan de gevolgen van COVID-19.

1 week geleden
Internetbode Fluplands echtpaar wint samen drie internationale fotografie-awards

SINT PHILIPSLAND - Peter en Mitzy uit Sint Philipsland hebben maar liefst drie internationale fotografie-awards in de wacht gesleept. Een unicum waar ze terecht trots op zijn.

1 week geleden
Internetbode Schappen van Albert Heijn mogelijk leger door storing bij distributiecentra

THOLEN - Zijn de schappen bij jouw Albert Heijn vandaag nog leger dan afgelopen week? Dat komt vandaag niet alleen door het hamsteren. Door een grote storing in de distributiecentra van de supermarkt zijn de winkels minder bevoorraad. Dat bevestigt de supermarkt aan RTL Z.

1 week geleden
Internetbode Politie zoekt getuigen van brandstichting op volkstuincomplex aan Koningin Julianastraat

THOLEN - Op het volkstuincomplex aan de Koningin Julianastraat is gisteravond vermoedelijk brand gesticht. Daarom zoekt de politie getuigen. Dat meldt Wijkagenten Tholen op Twitter.

1 week geleden
Internetbode Tholen maakt er het beste van in tijden van Corona

THOLEN - Voor velen is het vooral thuis zijn een hele opgave. Thuis werken, geen gezellige feestjes, geen etentjes in een restaurant en vooral aangewezen zijn op jezelf en eventueel je eigen gezin. Tholen ging afgelopen week toch zoveel mogelijk naar buiten. Even eruit.... een rondje fietsen, een eind wandelen langs het strand van Gorishoek of zoals deze jongeren; even samen komen bij de jeu de boulesbaan. Met een biertje, maar natuurlijk op gepaste afstand van elkaar.

1 week geleden
Internetbode Inwoner gemeente Tholen overleden aan coronavirus

THOLEN - Een inwoner van de gemeente Tholen is overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus.

2 weken geleden
Internetbode Brasserie hanteert bezorg- en afhaalservice: 'Ik kan ook achter de geraniums gaan zitten'

SINT-ANNALAND - Brasserieën, cafetaria's, pizzeria's en tal van andere eetgelegenheden moeten in deze corona crisistijd op een andere manier hun klanten bedienen door de strenge voorschriften van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 weken geleden
Internetbode Rabobank Tholen vanaf dinsdag tijdelijk dicht

THOLEN - De Rabobank Oosterschelde heeft besloten twee van haar drie kantoren, waaronder die in Tholen, tijdelijk te sluiten.

2 weken geleden