Internetbode

[fotoalbum] Ouderen smullen op Pannenkoekdag

12:42

SCHERPENISSE - Groep 7 van de Groen van Prinstererschool in Scherpenisse heeft afgelopen vrijdag in woonzorgcentrum Sassegrave meegedaan aan de Pannenkoekdag.

Bijna alle stemmen geteld; CDA grootste in Zeeland

Internetbode

THOLEN - Nu bijna alle stemmen geteld zijn, ziet het er naar uit dat CDA de grootste partij wordt in Zeeland tijdens de provinciale statenverkiezingen. De partij staat op zeven zetels.

Gisteren 6:57

Nieuwe opkomstcijfers: Bijna kwart heeft al gestemd

Internetbode

THOLEN - Van de 19.380 kiesgerechtigden binnen de gemeente Tholen hebben er inmiddels 4737 hun stem uitgebracht voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. Dat laat de gemeente Tholen weten. Daarmee komt het opkomstpercentage op dit moment op 24,44 procent.

20 Mar 13:41

De stembussen zijn officieel geopend

Internetbode

THOLEN - Alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Tholen kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen bij één van de 14 stembureaus op het eiland. Inwoners kunnen twee keer stemmen: één keer voor de Provinciale Staten en één keer voor de Waterschapsverkiezingen.

20 Mar 6:30

Gevolgen Brexit zijn voor gemeente Tholen nihil

Internetbode

THOLEN - De gevolgen van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zijn voor de gemeente Tholen nihil. Dat stelt burgemeester Ger van de Velde - de Wilde.

17 Mar 12:55

Cheque voor gymvereniging

Internetbode

SINT-ANNALAND - Niek Jansen heeft afgelopen week, namens het spaarpuntenprogramma Samen Doen, weer een nieuwe cheque mogen overhandigen aan één van de goede doelen. Deze keer was het de beurt aan gymvereniging WIK uit Sint-Annaland. Denice van Poortvliet mocht de cheque in ontvangst nemen.

16 Mar 14:57

Wielergeweld barst los in Oud-Vossemeer

Internetbode

OUD-VOSSEMEER - Amateurs, Junioren, Beloften en de Elite-Mannen en Elite-Vrouwen verschenen zaterdag aan de start bij de 71e editie van de Wielerronde van Oud-Vossemeer.

16 Mar 12:46

CDA-fractie steunt nieuwe locatie Bravis

Internetbode

THOLEN - Michael Schoonen (CDA) heeft zijn steun geuit voor de locatie knooppunt Zoomland als nieuwe locatie voor het Bravis Ziekenhuis.

16 Mar 9:50

Renovatie van 1,5 miljoen euro voor zwembad Haestinge

Internetbode

SINT-MAARTENSDIJK - Als het aan de burgemeester en wethouders van Tholen ligt, wordt zwembad Haestinge na het zwemseizoen 2020 voor ruim 1,5 miljoen euro gerenoveerd. In eerste instantie werd gekeken naar de mogelijkheid om een nieuw zwembad te realiseren in Sint-Maartensdijk met behulp van een ontwikkelaar, maar dat plan is volgens het college niet haalbaar.

15 Mar 8:16

Scholen houden deuren gesloten vanwege landelijke staking

Internetbode

THOLEN - De leerlingen van onder andere Ter Tolne en obs Oosterschelde hebben vandaag geluk. De docenten van de scholen nemen deel aan de landelijke staking van het onderwijspersoneel. En dat betekent dat de scholen vandaag dicht zijn.

15 Mar 6:44

Bewoners uiten visie over nieuwe wijk in Smerdiek

Internetbode

Vooral duidelijkheid over de sloop en het woningaanbod is gewenst onder bewoners.

13 Mar 9:35

Zwembad de Spetter zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Internetbode

THOLEN - Zwembad de Spetter organiseert op zaterdag 16 maart, samen met zwembadraad Blijven Spetteren, een klusdag voor vrijwilligers. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse actie van het Oranjefonds: NLDoet.

13 Mar 6:12

Marc van der Steen nieuwe bestuurder van Stadlander

Internetbode

THOLEN - Woningcorporatie Stadlander heeft een nieuwe bestuurder. De Raad van Commissarissen van Stadlander benoemt Marc van der Steen per 21 juni 2019 als nieuwe bestuurder van woningcorporatie Stadlander.

12 Mar 13:30

'Red het klimaat voor de wereld vergaat!'

Internetbode

THOLEN - Het was een ontmoeting vol ideeën en energie, maandagmiddag in montessorischool De Kraal in Tholen. Ira von Harras, directeur van de Zeeuwse Milieu Federatie en haar collega Martijn de Jonge bezochten daar de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 om met de kinderen te praten en te werken over klimaatverandering, natuurbescherming en milieu.

12 Mar 11:27

Onderzoek naar toerisme in Zeeland

Internetbode

THOLEN - Een aantal inwoners van de gemeente Tholen krijgt deze week een enquête in de bus. Het Kenniscentrum Kusttoerisme is in samenwerking met ZB | Planbureau een onderzoek gestart naar de sociale impact van toerisme.

12 Mar 7:46