Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 26 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Einde van een tijdperk: Dieleman sluit haar deuren

THOLEN - Dieleman Boekhandel gaat haar deuren sluiten. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk, want de zaak is al sinds 1926 op het eiland te vinden. 

4 uur geleden
Internetbode Burgemeester verbaasd over pottenkijkers bij brand Stalland

SINT ANNALAND  - De grote brand bij het zaadveredelingsbedrijf  aan de Stoofweg in Sint-Annaland vorige week was de eerste grote calamiteit waar Marleen Sijbers als burgemeester bij betrokken was. Ze roemt de voortreffelijke samenwerking tussen de verschillende blusgroepen en het hulpaanbod vanuit de bevolking. Wel is ze verbaasd dat ondanks de NLAlert om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten er toch zoveel mensen naar de plek des onheils kwamen. “Ik vraag me wel af wat het je bezielt om met je kinderen naar een brand te gaan kijken, maar blijkbaar wint de nieuwsgierigheid dan toch.”

6 uur geleden
Internetbode Zorgen over aantal wijkagenten op Tholen

THOLEN - Er zijn zorgen gerezen over het aantal wijkagenten dat actief is op het eiland Tholen. Volgens de SP is er recent een wijkagent gestopt en de partij vreest dan ook voor capaciteitsproblemen. Men vraagt de gemeente Tholen hoe zij erin staat dat er nog slechts drie wijkagenten zijn en sommige Thoolse kernen geen wijkagent meer hebben.

9 uur geleden
Internetbode Groep 7/8 van CNS De Regenboog maakt Natte Laarzentocht

THOLEN - De vrijdag voor de herfstvakantie is groep 7/8 van CNS De Regenboog uit Tholen op excursie gegaan. Dit keer werd een bezoek gebracht aan het schor en slik van de Krabbenkreek.

1 dag geleden
Internetbode Tholense derby eindigt met terechte winnaar

THOLEN - Het publiek was in grote getale naar sportpark de Bent gekomen om in een lekker herfst zonnetje de derby tussen Tholense Boys en WHS bij te wonen. Tholense Boys was gewaarschuwd, de 0-9 overwinning van WHS op Kapelle van een week eerder, heeft indruk gemaakt. Als je een aantal vaste krachten moet missen, zou het best een moeilijke middag kunnen worden voor Tholense Boys. 

2 dagen geleden
Internetbode Autobrand bij Sint Philpsland, weg afgesloten

SINT PHILIPSLAND - Een auto heeft vanmiddag een korte tijd in brand gestaan aan de Rijksweg. Twee eenheden van de brandweer werden opgeroepen voor de autobrand.

3 dagen geleden
Internetbode Op de werkvloer bij Jeroen Demmers: ‘Het buitenleven binnen trekt me heel erg aan’

THOLEN – Iedere dag komt Jeroen Demmers met veel plezier van Bergen op Zoom naar Prinsenland bij Dinteloord gereden om daar de bedrijfsslogan ‘if you want to grow’ in de praktijk te brengen.

3 dagen geleden
Internetbode Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” 

4 dagen geleden
Internetbode Jan Kettelerij exposeert op ‘Ameland Kunstmaand’

THOLEN - Elk jaar wordt in november op het Waddeneiland Ameland ‘Kunstmaand Ameland’ gehouden. Een internationale kunstmanifestatie die enorm veel kunstliefhebbers naar Ameland doet komen. Overal op het eiland, duinen, kerken, hotels, torens, stadhuizen en bijzondere plekken, staan en hangen kunstwerken geëxposeerd.

4 dagen geleden
Internetbode Expositie Lucht & Polder wegens succes herhaald

SCHERPENISSE - In oktober heeft er een bijzondere kunstexpositie in het voormalige kerkje van De Heen (gemeente Steenbergen) plaatsgevonden. Dit was zo’n succes dat Kunstkamer Holland Huis voorstelde om de tentoonstelling nogmaals te presenteren, maar dan in Scherpenisse.

4 dagen geleden
Internetbode Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Wie zijn deze lieftallige kinderen, zullen wel broertjes en zusjes zijn, uit welk gezin en waar woonachtig op het eiland Tholen? Graag uw reacties naar onderstaand adres.

4 dagen geleden
Internetbode Duwbak losgeslagen en gestrand op Oesterdam

THOLEN - Op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen is vanmorgen door de harde wind een duwbak losgeslagen. Sleepboten hebben het schip rond het middag vlot getrokken.

5 dagen geleden
Internetbode Janet Hakkeling: ‘ De natuur wordt in de school gehaald en de school gaat de natuur in’

Janet Hakkeling is directeur van drie scholen van OcTHO; De Casembroot, De Schalm en Die Heenetrecht. Op alle drie de scholen wordt in het regulier lesaanbod aandacht besteed aan natuur, grotendeels in samenwerking met Natuurouders. ‘Zij zijn een begrip en hebben ons en de kinderen al veel gebracht.’ 

5 dagen geleden
Internetbode Lintje voor Peter van den Dorpel

THOLEN - Peter van den Dorpel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje kreeg hij opgespeld door burgemeester Marleen Sijbers.

5 dagen geleden
Internetbode 16e editie Voetbalschool NOAD’67 bijna van start!

SINT-PHILIPSLAND - De zestiende editie van de voetbalschool NOAD’67 gaat bijna van start. De 100 voetbalschooldeelnemers zullen van 25 t/m 27 getraind worden door vele gasttrainers. Woensdag 27 oktober zal weer in het tekenstaan van de Dag van het onbeperkt sporten samen met mensen met een beperking. 

5 dagen geleden
Internetbode Dichterbij de natuur dankzij Thoolse natuurouders

THOLEN - Op Tholen ligt geen volwaardig natuureducatiecentrum. Ouders maken zich daarom zorgen over de aandacht voor natuureducatie op Tholen. Gelukkig zijn er steeds meer Natuurouders die de juffen en meesters van Tholen helpen om meer natuurlessen buiten te organiseren.

6 dagen geleden
Internetbode NL-Alert vanwege grote brand Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - In Sint-Annaland is vanmiddag een grote brand uitgebroken in een kassencomplex. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is sprake van forse rookontwikkeling. Om die reden is ook een NL-Alert uitgegeven.De brand woedt in een complex aan de Stoofweg. Rond 15.35 uur kwam de eerste melding binnen, vijf minuten later was er al opgeschaald naar ‘grote brand’. De brandweer heeft onder meer vijf tankautospuiten, een waterwagen, een hoogwerker en haakarmvoertuig met dompelpomp opgeroepen. Omstreeks 15.50 uur is opgeschaald naar GRIP 1 zodat afstemming kan plaatsvinden tussen de betrokken hulpdiensten.Volgens de Veiligheidsregio gaat de brand gepaard met forse rookontwikkeling die over het dorp Sint-Annaland trekt.&nbs p;De VRZ adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en eventueel aanwezige ventilatiesystemen uit te zetten. Even na 16.00 uur is door de Veiligheidsregio een NL-Alert uitgestuurd.

1 week geleden
Internetbode A58 nog tot zeker 17.45 uur dicht na ongeluk

WOUWSE PLANTAGE - De A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal is afgesloten. Een ongeluk tussen twee vrachtwagens op de A58 richting Breda zorgde eerder vanmiddag al voor een flinke file. Momenteel zijn de opritten geheel afgesloten en rijdt het verkeer over de paralelwegen of via de A4, A59 en de A17. Dat meldt Rijkswaterstaat.

1 week geleden
Internetbode LET OP: Tholensebrug gaat dicht

THOLEN - De Tholensebrug gaat een paar uur dicht. Dit betekent flinke verkeershinder voor automobilisten.  Vanavond tussen 20.00 en 00.00 uur is de brug namelijk volledig afgesloten. Twee voegovergangen hebben namelijk hun einde levensduur bereikt en dienen vervangen te worden. 

1 week geleden
Internetbode Fotoboek ‘Uitgebeeld verleden van Sint-Annaland’

SINT-ANNALAND -  Uniek fotoboek ‘Uitgebeeld verleden van Sint-Annaland’, is samengesteld door publicist C. (Kees) van den Bovenkamp en historiekenner van Sint-Annaland C.P. (Kees) Fase, met behulp van enkele personen, die foto’s hebben afgestaan en gegevens doorgaven. Er staan prachtige foto’s en (ansicht)kaarten uit het dorp in het boek, dat uitmuntende beschrijvingen bevat, gemaakt door kenners, vooral door Kees Fase.

1 week geleden
Internetbode ‘Worden wat je wil’ op obs De Eevliet

POORTVLIET - Afgelopen week stond op obs De Eevliet in Poortvliet in het teken van de Kinderboekenweek, met als thema ‘Worden wat je wil’. 6 oktober was de opening met een beroepenspel door de hele school. De rest van de week zijn in de verschillende groepen activiteiten rondom het thema gedaan. Vrijdag 15 oktober was de afsluiting: een modeshow van alle kinderen verkleed van de school als een beroep.

1 week geleden
Internetbode Oud-burgemeester doopt nieuw brandweerhulpboot

STAVENISSE - Brandweerhulpboot ‘Scaldis’, het nieuwe vaartuig van brandweerpost Stavenisse, is zaterdag gedoopt door oud-burgemeester Van de Velde-de Wilde. Ook burgemeester Marleen Sijbers en Edith van der Reijden, directeur Veiligheidsregio Zeeland waren aanwezig. De nieuwe boot is in de basis bedoeld voor brandbestrijding op de Oosterschelde. Ook kan de boot worden ingezet bij Search and Rescue-taken wanneer de Kustwacht hierom verzoekt. Er kunnen 20 brandweerlieden op. 

1 week geleden
Internetbode Aan de Keukentafel met Christ Huijsmans

Christ had van huis uit een agrarische achtergrond en als kind toonde hij al interesse in techniek. In de loop der jaren had hij verschillende banen, volgde avondcursussen en kwam op zijn 21e terecht bij Mangnus. Hij startte als monteur in de werkplaats van het landbouwmechanisatiebedrijf en werkte zich op als chef werkplaats. De ondernemer had in zijn achterhoofd altijd wel de ambitie om ooit iets voor zichzelf te hebben en dat gebeurde in 2005. In dat jaar nam hij het onderdeel park en tuinmachines van het bedrijf Mangnus & van der Heijden over en ging zich daarin specialiseren.

1 week geleden
Internetbode ‘Kinderboeken zijn populair, ouders willen hun kinderen even zonder scherm zien’

Voor Joyce Verwijs (38, links) van Dieleman Boekhandel lopen boeken als een rode draad door haar leven. Ze is de vijfde generatie in de boekhandel die al sinds 1926 gevestigd is in Tholen. Daar is ze trots op. Evenals op het feit dat zoveel kinderen van het eiland de weg naar haar zaak weten te vinden.

1 week geleden
Internetbode ‘Zeker nu we in de Brede School zitten, komen steeds meer kinderen een biebpasje halen’

Irma Schout is 46 jaar en woont in Bergen op Zoom. Ze is coördinator van Bieb in de buurt Tholen. Naast de nodige servicepunten heeft de bibliotheek sinds kort een prachtige nieuwe bibliotheek, gevestigd in de Brede School. Volgens Schout is dit vooral met het oog op het bereiken van kinderen een gouden zet. 

1 week geleden
Internetbode Tholen is trots op kinderboekenschrijfster Monique van den Hout

Monique van den Hout (51) en woont in Tholen. Ze is illustrator van kinderboeken. Recent maakte ze haar debuut als kinderenboekenschrijfster. Met succes, want kinderen zijn gek op haar tekeningen én verhaal! 

2 weken geleden
Internetbode Lintje voor Tholenaar Henk van Driel

THOLEN - Tholenaar Henk van Driel is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Dinsdagmiddag werd hij verrast door burgemeester Marleen Sijbers. Dit gebeurde in Ten Anker.

2 weken geleden
Internetbode Sint is vertrokken richting Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Sinterklaas is vertrokken richting Oud-Vossemeer. Dat heeft hij laten weten aan het Sinterklaascomité. 

2 weken geleden
Internetbode Goed winternieuws: Dit jaar weer Wintermarkt voor Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Dit jaar wordt er weer een wintermarkt gehouden in Sint-Annaland. Op vrijdagavond 26 november vormt onder andere de Voorstraat van 18.00 tot 21.30 uur het decor van de wintermarkt. 

2 weken geleden
Internetbode Tholen hijst de regenboogvlag

THOLEN - De gemeente Tholen heeft vandaag de regenboogvlag gehesen. Dit doet men in het kader van de Internationale Coming-out Day waarmee aandacht wordt gevraagd wordt voor de acceptatie van LHBTIQ+-personen.

2 weken geleden
Internetbode Gewonde vrouw gevonden in Thoolse woning

THOLEN - De politie onderzoekt hoe een vrouw gewond is geraakt die vanmiddag werd aangetroffen in een woning in Tholen. Het huis is verzegeld.De hulpdiensten werden kort na het middaguur naar de rijtjeswoning aan de Prins Bernhardstraat gestuurd. Binnen bevond zich volgens de politie een gewonde vrouw. Naast twee ambulanceteams kwam ook een traumateam ter plekke. Dit arriveerde per helikopter. Er kwamen ook meerdere politie-eenheden ter plaatse.Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is vervolgens een onderzoek gestart naar hoe de vrouw precies gewond is geraakt. Agenten waren tot circa 14.30 uur bij de woning. Hierna is deze verzegeld voor eventueel nader onderzoek in de toekomst.

2 weken geleden
Internetbode Tientallen boetes voor appen achter het stuur bij politiecontrole vanuit touringcar

THOLEN - De politie controleerde woensdag 6 en donderdag 7 oktober in het kader van ‘MONO’ in de eenheid Zeeland-West-Brabant. Door gebruik te maken van een touringcar werden veel overtredingen in het verkeer waargenomen en werden tientallen automobilisten bekeurd.

2 weken geleden
Internetbode Prikpost Diagnovum verhuisd naar Medisch Centrum Vliethof

THOLEN - De prikpost van bloedafnamedienst Diagnovum is verhuisd naar het Bravispunt in Medisch Centrum Vliethof in Tholen.

2 weken geleden
Internetbode De echte krabbenkreek derby!

THOLEN - Altijd een beladen wedstrijd, NOAD’67-WHS, of zoals door Gerard Noordhoek betiteld: De krabbenkreek derby. 

2 weken geleden
Internetbode Jet en Maartje zijn breeding assistants bij Rijk Zwaan: ‘Wij doen hetzelfde werk als de bij’

THOLEN - Jet van den Nobelen en Maartje Hendrikx werken als ‘breeding assistant lettuce’ bij Rijk Zwaan, een groenteveredelingsbedrijf in Fijnaart. Zij kruisen slaplanten. “We doen eigenlijk hetzelfde werk als de bij, wij zorgen voor bestuiving van de moederplant. Alleen doen wij dat met het stuifmeel van een andere plant, de vaderplant”, leggen Jet en Maartje uit. 

2 weken geleden
Internetbode Grootscheepse patsercontrole: politie vindt drugs en neemt auto in beslag

THOLEN - Politie, Belastingdienst, verschillende gemeenten, het Openbaar Ministerie (OM) en de Marechaussee hebben donderdag een integrale controle gehouden in het politiedistrict De Markiezaten. De controle was vooral bedoeld om criminelen uit de anonimiteit te halen en om informatie in te winnen. Daarnaast zijn drugs gevonden, telefoons en een auto in beslag genomen en drie personen zijn aangehouden.

2 weken geleden
Internetbode Thoolse Priscilla in documentaire LATER

THOLEN - Priscilla van Dijke-Veld uit Tholen is een van de geïnterviewden in de documentaire LATER die op 22 september in première is gegaan. De documentaire neemt je mee in de late gevolgen van kinderkanker, waarbij ze ingaan op het fysieke en mentale verwerkingsproces na de ziekte. Priscilla doet haar verhaal over hoe ze nierkanker kreeg op haar vijfde dat recidief terugkeerde op haar zevende.

2 weken geleden
Internetbode Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Wie zijn deze fanfareleden, waar geven ze dit optreden, en welke muziekvereniging geeft hier een concert? Opname datum 1960-1970.

2 weken geleden