Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 12 april 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Van partyplanner naar huiskamerbegeleider

SINT-MAARTENSDIJK- Normaliter werkt ze als partycoördinator in de horeca. Wendy Pietersen doet dit werk dan ook met veel plezier. “Samen met een team van enthousiaste mensen verzorg ik zeer uiteenlopende feesten. Van bruiloftsfeesten tot jubileums en personeelsfeesten. Hierbij zorg ik ervoor dat alles goed verloopt, dat de taken zijn verdeeld en dat alle op- en afbouw wordt gedaan.” Tot corona roet in het eten gooide.

1 dag geleden
Internetbode Op de Werkvloer: ‘Nu ik vol in sales werk, wil ik er niet meer uit!

Koen van Geel werkt op de dag van dit interview, precies 6 jaar bij FoodeQ in Steenbergen. Met een technische opleiding en communicatieve drive heeft hij een ideale combinatie voor zijn werk als internationale sales manager.

1 dag geleden
Internetbode Meerdere personen gewond na eenzijdig ongeval op Bartelmeetweg

POORTVLIET - Een personenauto is vrijdagavond achterstevoren in een sloot terecht gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Bartelmeetweg. Hierbij raakten vijf personen gewond. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

2 dagen geleden
Internetbode Politie bekeurt zestal jongeren in loods voor overtreden avondklok; man (18) aangehouden

THOLEN - De politie heeft vrijdagavond een zestal jongeren een bekeuring gegeven voor het overtreden van de avondklok. Zij waren samen in een loods. Een 18-jarige man uit Tholen werd aangehouden omdat hij een bevel of vordering negeerde.

2 dagen geleden
Internetbode Wonen op Strijenham deel 3: ‘Mobiel bellen valt hier niet mee, maar dat nemen we graag voor lief.’

Rob van der Laan (70) en zijn partner wonen vijftien jaar in het buurtschap Strijenham. Rob weet dat het niet altijd meevalt om ‘er in Zeeland tussen te komen’, maar in dit buurtschap ging het vanzelf. 

2 dagen geleden
Internetbode Online activiteiten tijdens Koningsdag 2021

THOLEN - Nog een kleine drie weken en het is Koningsdag. Helaas zijn er geen mogelijkheden om evenementen te organiseren. Tholen STAD heeft daarom besloten om enkele activiteiten online te organiseren. Daar willen wij jullie van op de hoogte brengen, zodat er wat aandacht kan zijn voor onze activiteiten.

3 dagen geleden
Internetbode Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - We houden het even nog in het stadje Tholen nu met wat jongere jongens aan de dijk bij de Kaaij wie zijn deze jonge knapen hier liggend in het gras met zicht op de kerken. Graag jullie antwoord naar onderstaand adres.

3 dagen geleden
Internetbode Alex van de Vlies: “Als er al iets te koop komt, dat moet er snel bij wezen’

Ode aan het dorp! Alex van de Vlies (44), woont sinds twee jaar in Strijenham met zijn vrouw en drie kinderen van 19, 16 en 12 jaar. Ook zijn kinderen vinden de vrijheid in het buurtschap geweldig. “Wij houden niet van drukte”, zegt Alex. 

3 dagen geleden
Internetbode Haringhappen voor gevorderden, Thoolse helden proeven Surströmming

THOLEN - Het was woensdag niet bepaald smullen geblazen voor Marloes, Evelien en Sharon van Grand café Met Shmaak. Thoolse horeca-ondernemers doen momenteel massaal mee aan een challenge voor Stichting Stavoord6. Het betreft het eten van Surströmming, gefermenteerde haring. Het wordt bestempeld als het smerigste gerecht ter wereld. “Het is heel smerig, ik hoop dat de geur ooit nog uit mijn neus gaat, “ aldus Evelien Fase.

4 dagen geleden
Internetbode Job Schot: ‘Het is fantastisch wonen in Strijenham. Als het niet hoeft, ga ik hier niet meer weg’

STRIJENHAM - ‘Dit dorp, ik weet nog hoe het was, de boerenkind’ren in de klas, een kar die ratelt op de keien, het raadhuis met een pomp ervoor, een zandweg tussen koren door, het vee, de boerderijen.’ Het zijn de melancholische woorden van Wim Sonneveld toen hij zong over ‘Het dorp’. Maar, waarom willen mensen eigenlijk in een dorp wonen? Wat maakt een dorp of zelfs een buurtschap met slechts een paar gezinnen zoals Strijenham zo fijn? Wij vroegen het drie inwoners van dit bijzondere plaatsje op het eiland Tholen. De komende dagen lees je hun verhaal hier. 

4 dagen geleden
Internetbode Nieuwe voorleesconsulenten Bibliotheek Oosterschelde

THOLEN - Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de Bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

5 dagen geleden
Internetbode Sint-Maartensdijk krijgt nieuw, groen hart

SINT-MAARTENSDIJK - Stadlander, gemeente Tholen en Bouwgroep De Nijs-Soffers zijn het eens geworden over een nieuw, groen hart voor Sint-Maartensdijk, in de wijk Smerdiek-West. Daarbij wordt het geplande park twee keer zo groot en komen er appartementen voor zowel kopers als huurders.

5 dagen geleden
Internetbode Streep door allereerste Havendag Stavenisse

STAVENISSE - De allereerste Havendag van Stavenisse gaat niet door. Dat laat Marc Van den Bulck namens het Sportvissers& Watersportvereniging Stavenisse (SWS) bestuur weten. De dag stond gepland voor 21 augustus 2021, maar vanwege de coronamaatregelen heeft de organisatie besloten het nieuwe evenement uit te stellen. “Wij hopen en verwachten 2022”, aldus Van den Bulck.Vorig jaar september 2020 had SWS de ambitie en de primeur om in 2021, op 21 augustus haar leden, de Stavenissenaren en eventueel Tholenaren uit te nodigen voor een gezellige Havendag. “Een initiatief waarmee we een trend wilden zetten voor de toekomst”, zo zegt Van den Bulck. De reden waarom SWS het evenement dit jaar op poten wilden zetten, is duidelijk. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de Haven van Stavenisse. Er is hard gewerkt door het SWS-bestuur samen met de gemeente Tholen om de haven aantrekkelijker te maken. In een eerder interview met de Thoolse Bode vertelde Wilbert van de Berge, voorzitter van SWS: “De haven behoort gewoon tot het dorp. Waar is er nog een dorp waar de haven nagenoeg in het midden ligt? Ook al kom je weinig tot nooit in Stavenisse zelf, de meeste mensen van het eiland weten precies waar de haven ligt.”

6 dagen geleden
Internetbode Nieuw kruispunt N286 zorgt voor geluidsoverlast, maar gemeente neemt maatregelen

THOLEN - De gemeente Tholen gaat een nieuw kruispunt ter hoogte van de N286 aanleggen. Hiermee wordt de bereikbaarheid van de stad en het bedrijventerrein verbeterd.  Op basis van onderzoek concludeert de gemeente dat door de realisatie van het kruispunt en de aansluiting van de Molenvlietsedijk de geluidsbelasting op de omgeving toeneemt. Daarom vindt de gemeente het noodzakelijk om maatregelen te nemen om geluidsoverlast te beperken. Dinsdag 13 april staat er een online informatiebijeenkomst gepland waarin de gemeente omwonenden en andere betrokken bijpraat over de plannen die betrekking hebben op Toekomstig Tholen.

1 week geleden
Internetbode Stallandse Vincent Jansen bouwt gitaren

SINT-ANNALAND- Het is een hobby die al vele jaren teruggaat. 29 jaar, om precies te zijn. Vincent Jansen bouwt gitaren. Hij vertelt: “In 1992 zag ik een oproep van iemand die een 12-daagse cursus gitaarbouwen gaf. Dit sprak mij enorm aan. Drie maanden lang volgde ik elke zaterdag de cursus en het heeft me nooit meer los gelaten. Soms ben ik er een poosje wat minder mee bezig, maar over het algemeen werk ik toch zo’n 15 tot 20 uur per week aan het bouwen van een gitaar.”

1 week geleden
Internetbode Aan de keukentafel met René Visser van Zuneha

In december 2000 begon hij als mede-eigenaar van Zuneha in Tholen en momenteel runt hij de vleesgroothandel al ruim tien samen met René van Dijke. Het is een platte organisatie. "Als het erop aankomt nemen we de beslissingen als directeur, maar verder zijn we ook gewoon elke dag op de werkvloer te vinden."

1 week geleden
Internetbode Marianne van Dorst: ‘Ik zuig het allemaal op wat ik hier mee maak’

Marianne van Dorst uit Tholen is al vijf jaar vrijwilligster bij EQuiMio. Drie dagen per week is zij bij de zorgboerderij in Stalland te vinden. Eénmaal per week rijdt Marianne er paard en de overige dagen helpt zij met allerlei hand- en spandiensten.

1 week geleden
Internetbode Sanne van Riet van EQuiMio: ‘Ik ben hier opgegroeid’

Nu de lente in aantocht is en het weer ook beter lijkt te worden, is het voor de deelnemers en vrijwilligers nog beter te vertoeven bij zorgboerderij EQuiMio in Sint-Annaland. EQuiMio biedt onder andere (individuele) dagbesteding aan jeugd en volwassenen. Sanne van Riet is de dochter van eigenaresse Eefke Bastianen en iedere dag op de zorgboerderij te vinden.

1 week geleden
Internetbode Drugsafval in bestelbus op Havenplein Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - In een bestelbus op het Havenplein zijn donderdagmorgen vaten aangetroffen. Men gaat ervan uit dat dit afkomstig van de productie van synthetische drugs. Na onderzoek door de brandweer blijken de vaten leeg te zijn. Ondanks dat de vaten leeg zijn heeft de politie wel de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in kennis gesteld.De politie stelt een onderzoek in, omdat onduidelijk is of de vaten afkomstig zijn van de productie van synthetische drugs. Iets voor half elf is de brandweer ingeschakeld om een deur van de bestelbus open te breken en metingen te verrichten. Al snel was duidelijk dat de vaten leeg zijn. Hoeveel vaten in de bestelbus zijn aangetroffen is (nog) onduidelijk.

1 week geleden
Internetbode Traumahelikopter ingezet bij medisch incident Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagavond ingezet voor een medische noodsituatie in een woning aan de Eendrachtstraat.De traumahelikopter kon landen op een nabijgelegen groenstrook. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer met spoed per ambulance overgebracht naar het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.De traumahelikopter is vervolgens doorgevlogen naar Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom om daar de arts, welke met de ambulance was meegereden, op te halen.

1 week geleden
Internetbode Lente op de zorgboerderij in Stalland

De 17-jarige Lavita Marengo is vier dagen per week bij de zorgboerderij in Sint-Annaland te vinden. Ze geniet van de taken die ze daar heeft en dan met name het zorgen voor de dieren. 

1 week geleden
Internetbode Zwembadkaarten gaan in de verkoop, geen restitutie bij coronasluiting

THOLEN - Nog even en de voorverkoop van seizoensabonnementen voor zwembad De Spetter gaat van start. Dinsdag 6 april is het zover. Er is dit jaar geen online verkoop. De voorverkoop vindt plaats bij zwembad De Spetter in Tholen en in sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Het zwembad in Smerdiek is dit seizoen gesloten vanwege renovatie.

1 week geleden
Internetbode Misverstand op Tholen: te water geraakte auto blijkt oefenwrak van de brandweer

THOLEN - Geen gedumpte auto maar een oefenwrak van de brandweer. Het politie-onderzoek naar de vondst van een te water geraakte auto in Tholen blijkt te berusten op een misverstand.Meerdere politie-eenheden gingen vanochtend rond 09.00 uur ter plekke nadat was gemeld dat bij de haven aan de Schelde-Rijnweg naast een steiger mogelijk een voertuig in het water zou liggen. De agenten stelden een onderzoek in en constateerden dat er inderdaad een auto te water lag.De assistentie werd ingeroepen van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie en die deed onderzoek met sonar. Omstreeks 12.15 uur meldde de politie dat bij nader onderzoek sprake bleek te zijn van een 'oefenwrak' van de brandweer. Feitelijk was er dus niets aan de hand. Het onderzoek kon na deze constatering dan ook direct worden stopgezet.

1 week geleden
Internetbode Politie doet onderzoek bij de haven, mogelijk voertuig te water

THOLEN - De politie doet momenteel onderzoek naar een voertuig dat mogelijk te water zou zijn geraakt bij de haven aan de Schelde-Rijnweg in Tholen.

1 week geleden
Internetbode Fit en strak de zomer in? Kom skeeleren!

THOLEN - Bastiaan de Vrieze (9) is gek op skeeleren. Hij zit dan ook “op skeeleren” bij Schaats- en Skeelerclub De Poel. Bastiaan is niet de enige “de Vrieze” die skeelert; grote zus Roos, mama Corina, papa Marc, oom Vincent en oma Conny skeeleren en schaatsen ook allemaal. Zodoende rijdt Bastiaan al van kleins af aan op wieltjes rond. “Skeeleren is vet cool”, aldus Bastiaan die het wel raar vindt dat hij bij een toertochtje nogal eens mensen tegen komt die zonder helm skeeleren (“dat is echt stom”). En die niet kunnen remmen (“maar dan leer je dat toch gewoon?!”).

2 weken geleden
Internetbode De Veste wordt De Geluksvogel in Brede School Tholen

THOLEN - Woensdag 24 maart mocht het dan eindelijk bekend worden gemaakt. De Veste in Tholen, een school voor speciaal (basis)onderwijs, gaat vanaf 1 augustus ‘De Geluksvogel’ heten. “Wij hebben lang op de nieuwe naam zitten broeden”, zegt directeur Jasper Winkelhuijzen. De nieuwe locatie in de Brede School Tholen vraagt om een nieuwe naam. Wij willen een school zijn waarin de samenwerking met andere scholen voorop staat.”

2 weken geleden
Internetbode Voorjaar bij Kringloopwinkel OverThollig

THOLEN - Het is voorjaar! De klok is een uur vooruit gezet en in de winkel is dit ook te merken. De vrolijke kleuren van het voorjaar vind je terug in de zomerkleding die vanaf deze week in de rekken hangt. Schoenen, tassen, hoeden maken het plaatje compleet.

2 weken geleden
Internetbode Steen door raam van woning aan Ten Ankerweg gegooid: ‘Wie doet zo iets’

THOLEN - Vrijdagavond is er een steen door het raam van een woning aan de Ten Ankerweg in Tholen gegooid. Dat meldt slachtoffer Ella Tapken op Facebook. “Wat ons vanavond is overkomen, kunnen we nog steeds niet bevatten.”

2 weken geleden
Internetbode ‘Voor mijn gevoel heb ik geen baas, ik werk met vrienden’

De 27-jarige Remco Hoppenbrouwers werkt als installatiemonteur bij NK Installatietechniek in Bergen op Zoom. Elf jaar geleden kwam hij vanwege een stage bij het bedrijf terecht. Na twee jaar had hij z’n opleiding afgerond en inmiddels is hij al negen jaar officieel in dienst. “Ik heb de opleiding elektrotechniek gevolgd in Oudenbosch”, vertelt Hoppenbrouwers.

2 weken geleden
Internetbode Chauffeurs gevraagdvoor buurtbus

ANNA JACOBAPOLDER - We zoeken enkele gemotiveerde chauffeurs voor de buurtbus van Anna Jacobapolder naar Steenbergen.

2 weken geleden
Internetbode Thoolse horeca-ondernemers eten het smerigste gerecht ter wereld voor het goede doel

THOLEN - Surströmming. Het meeste smerig ruikende gerecht ter wereld, als we de kenners mogen geloven. Het betreft een Zweedse delicatesse dat gefermenteerde haring in blik betreft. Vis eten voor gevorderden. Thoolse horeca-ondernemers gaan meedoen aan een challenge en dat allemaal voor Stichting Stavoord6. Zou jij het aandurven?

2 weken geleden
Internetbode Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Wie kent deze wat oudere mannen op de klapbank bij “Bosje” aan de Vossemeersepoort te Tholen. Ik denk dat vele wat oudere Tholenaren ze nog wel zullen herkennen.

2 weken geleden
Internetbode Heleen en Ingrid schilderen zwerfstenen

STAVENISSE - Ze kennen elkaar nog maar anderhalve maand, maar ze hebben elkaar helemaal gevonden in hun creativiteit. Heleen Wesdorp en Ingrid Amerlinck wonen in Stavenisse en zijn sinds kort buren. Ze raakten al snel aan de praat. Heleen had op Facebook al eens gezien dat het maken van ‘zwerfstenen’ behoorlijk in opkomst is geraakt het afgelopen jaar. Het leek haar erg leuk om dit ook te doen. Zwerfstenen zijn steentjes die beschilderd worden en dan ergens worden weg gelegd. Als iemand dit steentje vind, mag diegene het houden of ergens anders wegleggen.

2 weken geleden
Internetbode Energiebesparende vouchers zijn een succes op Tholen

THOLEN - Huiseigenaren in de gemeente Tholen kunnen nog steeds een voucher aanvragen via de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Hiervoor krijgen ze energiebesparende producten of een persoonlijk energieadvies.

2 weken geleden
Internetbode Vrienden van de Bode verrast met wéér een cadeautje

THOLEN - Vrienden van de Bode zijn afgelopen week verrast met een cadeautje. Iedere vriend werd thuis persoonlijk bezocht, zodat we hen konden verrassen met een theepakket van Localtea, één van de vele lokale ondernemers uit West-Brabant.

2 weken geleden
Internetbode Premier Rutte: Avondklok naar 22.00 uur, verdere versoepelingen van de baan

De avondklok gaat vanaf volgende week woensdag pas om 22.00 uur in plaats van om 21.00 uur in. Dat heeft premier Rutte vanavond bekend gemaakt in de persconferentie. De avondklok helemaal afschaffen, is vanwege het hoge aantal besmettingen niet mogelijk stelt Rutte. Ook andere aangekondigde versoepelingen, zoals het openen van de terrassen met Pasen, gaan niet door.

2 weken geleden
Internetbode Bedrijf in Tholen ontruimd nadat medewerker onwel werd

THOLEN - Een bedrijfsverzamelgebouw in Tholen is ontruimd nadat een persoon onwel was geworden.

2 weken geleden
Internetbode Nationale Pannenkoekdag op obs De Eevliet en Zorgboerderij de Stoofhoeve

POORTVLIET - Op vrijdag 19 maart deed obs De Eevliet in Poortvliet mee aan de Nationale Pannenkoekdag. Ze deden dit samen met Zorgboerderij De Stoofhoeve.

3 weken geleden