Internetbode

Buurtbewoner in Schore vangt loslopende pitbull

10:42

SCHORE - Tegen het advies van de politie heeft een buurtbewoner in Schore een loslopende zwarte pitbull gevangen.

CDA boekt in Zeeland wel fors winst

Internetbode

GOES - Waar de christendemocraten landelijk genoegen moesten nemen met een klein verlies is het CDA in de gemeente Goes flink gegroeid.

Gisteren 8:03

Snelheid op Zanddijk omlaag naar zestig kilometer per uur

Internetbode

YERSEKE - Op de Zanddijk in Yerseke mag straks nergens meer harder worden gereden dan zestig kilometer per uur.

20 Mar 13:59

Raad van State: ‘Kerk Yerseke moet kleiner’

Internetbode

YERSEKE - De Raad van State heeft woensdag bepaald dat de nieuwe kerk van de Gereformeerde Gemeente in Yerseke lager moet worden. De maximale bouwhoogte is 45 meter in plaats van 50 meter voor de kerktoren. Het kerkgebouw wordt maximaal 25 meter hoog in plaats van 31 meter.

20 Mar 11:38

Bevelands onderzoek naar behoefte aan arbeidsmigranten

Internetbode

KRUININGEN - Hoeveel arbeidsmigranten zijn er de komende jaren nodig op de Bevelanden en wat betekent dat voor de huisvesting? Dit laten de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal de komende maanden onderzoeken.

20 Mar 8:56

Politie onderschept lading van bijna 1.500 kilo cocaïne in Kapelle

Internetbode

KAPELLE - In samenwerking met Belgische collega's heeft de politie in de haven van Antwerpen een zending van 1.500 kilogram cocaïne onderschept die bedoeld was voor een bedrijf in Kapelle.

20 Mar 8:07

Raadslid Mackintosh beoogd tijdelijk vervanger wethouder Damen

Internetbode

KAPELLE - De Kapelse CDA-fractie draagt fractievoorzitter Siwart Mackintosh voor als tijdelijk vervanger van de zieke wethouder Evert Damen. De gemeenteraad besluit hier dinsdag over in een extra raadsvergadering.

20 Mar 7:49

Wapens gevonden na huiszoeking; 36-jarige bewoner aangehouden

Internetbode

KAPELLE - Bij een huiszoeking in Kapelle zijn dinsdag verschillende wapens in beslag genomen. De 36-jarige bewoner is opgepakt.

19 Mar 14:42

Kinderen Schuttevaer maken energiek megamozaïek

Internetbode

HANSWEERT - De jongste kinderen van basisschool Schuttevaer in Hansweert schilderden dinsdag de basis van een megamozaïek. Onder leiding van decoratieschilder Barre Verkerke gingen de leerlingen in het kader van de Kinderkunstweek aan de slag met hun favoriete kleur verf én magische toververf.

19 Mar 10:50

Kerkenpad Rilland trekt veel bezoekers

Internetbode

RILLAND – Na het succes van de lichtjestocht in de oude Hervormde kerk in december vorig jaar wilde Sociaal Team Rilland opnieuw een evenement organiseren om het saamhorigheidsgevoel tussen de inwoners te vergroten. Belangstellenden konden daarom zaterdag een kerkenpadroute, die in samenwerking met de kerken in Rilland en Bath was uitgezet, lopen, fietsen en rijden.

18 Mar 13:16

Auto brandt uit op A58 bij Vlaketunnel

Internetbode

VLAKE - Op de snelweg A58 bij de Vlaketunnel is vrijdagmorgen, net na middernacht, een auto uitgebrand. De bestuurder bleef ongedeerd.

15 Mar 9:36

Werk aan Postweg bij Yerseke

Internetbode

YERSEKE - De Postweg (N670) krijgt tussen Yerseke en de Postbrug nieuw asfalt. Daarom hebben weggebruikers tussen woensdag 20 maart en vrijdag 5 april te maken met wegafzettingen.

14 Mar 14:14

Windmachines blazen vorst weg bij fruit

Internetbode

KRABBENDIJKE - Fruitteeltbedrijf Vogelaar Fruitcultures in Krabbendijke zet vijf nieuwe windmachines in haar boomgaard ‘Stroodorpepolder’ om de oogst te beschermen tegen nachtvorst. Hoewel er al sinds 1991 een elf meter hoge windmachine staat in de Stroodorpepolder, werken er nog weinig andere telers mee. De gemeente Reimerswaal volgt de inzet van de windmachines bij Vogelaar Fruitcultures als proef om beleid te kunnen opstellen wanneer meer ondernemers ermee willen werken.

14 Mar 9:29

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

Internetbode

SCHORE - De Kapelse wethouder Annebeth Evertz overhandigt de nieuwe Stichting Dorpshuis Schore zaterdag officieel de sleutels van het dorpshuis.

12 Mar 12:59

Trap en Stap es deur door Reimerswaal

Internetbode

KRABBENDIJKE - Op zaterdag 6 april houdt TC de Trappers uit Krabbendijke voor de zevende keer het fiets- en wandelevenement 'Trap en Stap es deur Reimerswaal'.

12 Mar 9:23