Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

donderdag 9 december 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Kerstwensboom verlicht Marktplein in Biezelinge

BIEZELINGE - Tot en met vrijdag 24 december verfraait een kerstwensboom het Marktplein in Biezelinge. In de boom kunnen inwoners kerstballen ophangen met hun kerstwens, kerstgedachte, herinnering of tekening. 

1 dag geleden
Internetbode Buurtbus Zuid-Beveland zoekt chauffeurs

KAPELLE - De Buurtbus, die dorpen in onder meer Zuid-Beveland bereikbaar houdt, zoekt vrijwillige chauffeurs. 

1 dag geleden
Internetbode Meldpunt vuurwerkoverlast geopend in gemeente Reimerswaal

KRUININGEN - SGP Reimerswaal heeft maandag een online meldpunt geopend waar inwoners van de gemeente vuurwerkoverlast kunnen melden.

2 dagen geleden
Internetbode Sporten in coronatijd: Sparta kijkt naar wat wél kan

KRABBENDIJKE - Sinds kort zijn opnieuw veel maatregelen van kracht voor veel sectoren, waaronder ook de amateursport. Van lessen verplaatsen naar de middag tot QR-codes in de kantine, verenigingen krijgen ermee te maken. 

2 dagen geleden
Internetbode Kapelle wint in gemeentederby van Krabbendijke

Zaterdag 4 december was er nog ruimte voor alleen inhaalwedstrijden in competitieverband, door de verscherpte Corona-maatregelen geen officiële speelronde. De KNVB zag op medisch advies af van competitiewedstrijden in de A-categorie, wel mochten teams een inhaalwedstrijd spelen met goedkeuring van beide clubs. Deze werden ook ingepland, zaterdag bleek door weer afgelastingen dat alleen de wedstrijd tussen Kapelle en Krabbendijke doorging waardoor alle pers zich stortte op de gemeentederby. 

3 dagen geleden
Internetbode Aanrijding tussen twee auto’s op Langeville in Yerseke

YERSEKE - Twee auto’s zijn zaterdagochtend met elkaar in aanrijding gekomen op de Langeville in Yerseke. Het is nog niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt. 

5 dagen geleden
Internetbode Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

KAPELLE - De Kapelse journaliste en schrijfster Corina Schipaanboord brengt na haar eerste twee boeken, een derde boek uit. Schipaanboord is christelijk en vindt dat er heel veel dingen te leren vallen van de Bijbel, zo ook voor kinderen. Met het boekje hoopt de schrijfster haar lezers, meestal ouders, enthousiast te maken om met hun kinderen op een laagdrempelige en creatieve manier aan de slag te gaan met de Bijbel.

6 dagen geleden
Internetbode Van Maris vindt vuurwerkverbod niet te rijmen

KAPELLE - Ook voor Hubo bouwmarkt Van Maris is het dit jaar rustig met de vuurwerkverkoop. ‘’We hebben net als vorig jaar bewust niet te vroeg vuurwerk gekocht’’, zegt Ivar van Maris, eigenaar van de bouwmarkt. 

6 dagen geleden
Internetbode Ondernemersvereniging Yerseke verrast winnares winkeliersactie met scooter

YERSEKE - Mevrouw Murre uit Yerseke heeft donderdag de hoofdprijs gewonnen van de najaarsactie van de plaatselijke ondernemersvereniging OVY. Ze won een elektrische scooter.

1 week geleden
Internetbode Felle brand in gasleiding Fleerbosseweg Kapelle

KAPELLE - Donderdagmorgen rond 7.30 uur is er brand ontstaan in een gasleiding aan de Fleerbosseweg in Kapelle.

1 week geleden
Internetbode Jolanda de Munck op z’n Zeeuws voe Serious Request

WEMELDINGE - Ieder jaar organiseert radiozender 3FM inzamelingsactie Serious Request. Door heel Nederland worden acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Serious Request. De Wemeldingse Jolanda de Munck-Korstanje zamelt al tien jaar geld in voor Serious Request, ook dit jaar. 

1 week geleden
Internetbode Jongen naar ziekenhuis door scooterongeluk, blijkt gedronken te hebben

SCHORE - Een 18-jarige Goesenaar is dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk met zijn scooter bij de Kanaalweg bij Schore. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn bijrijder bleef ongedeerd. De jongens verklaarden tegenover de politie alcohol gedronken te hebben.

1 week geleden
Internetbode Gewapend arrestatieteam valt bedrijfspand in Yerseke binnen

YERSEKE - Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie is dinsdag een bedrijfspand in Yerseke binnengevallen. Of er arrestaties zijn verricht, is nog niet bekend.

1 week geleden
Internetbode Geen vreugdevuren in Hansweert en Krabbendijke tijdens jaarwisseling

KRUININGEN - Om overlast en onveilige situaties tegen te gaan, geldt er voor de jaarwisseling een stookverbod in het centrum van Krabbendijke en Hansweert.

1 week geleden
Internetbode Sterft de vuurwerkverkoper uit?

KRABBENDIJKE - Voor het tweede jaar op rij geldt een landelijk vuurwerkverbod. Veel mensen halen opgelucht adem, maar niet iedereen. Voor vuurwerkverkoper Foort de Schipper uit Krabbendijke betekent het: geen handel dit jaar. 

1 week geleden
Internetbode Gemeente Kapelle: ‘Plan voor nieuw oorlogsmuseum in Kapelle niet haalbaar’

KAPELLE - Het Kapelse college van burgemeester en wethouders stelt dat het beoogde plan voor een nieuw oorlogsmuseum in Kapelle niet haalbaar is. De kosten worden op 3,6 miljoen euro geschat en dat geld is in bijna 2 jaar nog niet bij elkaar gebracht, verklaart de gemeente Kapelle. 

1 week geleden
Internetbode Politie vraagt hulp publiek om oplichters te pakken

De politie in Zeeland onderzoekt zo’n honderd cyberdelicten. ‘Dit jaar zijn al ruim 250 Zeeuwen getroffen’, meldt de politie. Ze heeft 3 cybercriminelen aangehouden en zicht op tientallen verdachten. De politie vraagt de hulp van het publiek bij de herkenning van vijf daders. Dinsdagavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht hieraan aandacht.

1 week geleden
Internetbode Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

WEMELDINGE - Zaterdag 27 november was weer zo’n speelronde, vele afgelastingen waardoor slecht drie hoofdmachten in actie kwamen. De wedstrijden voor Yerseke, Kruiningen, Waarde, Rillandia en Hansweertse Boys om verschillende redenen afgelast, besmettingen en de conditie van de velden speelden parten. Daarentegen bleven drie duels over, Wemeldinge ontving in de 4e klasse A het hoog genoteerde Apollo’69. Krabbendijke nam het op in de 3e klasse B tegen Tholense Boys op sportpart ‘De Bent’, waar Kapelle in dezelfde klasse uitkwam tegen De Fendert op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

1 week geleden
Internetbode Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

REIMERSWAAL - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

1 week geleden
Internetbode Auto over de kop op A58, politie treft hennep aan in voertuig

RILLAND - Een personenauto is gistermiddag van de A58 geraakt en op zijn kop in een sloot beland. De politie trof hennep aan. Een inzittende is gearresteerd.

1 week geleden
Internetbode Auto raakt van de weg op A58 bij Rilland, blijkt hoeveelheid drugs in te liggen

RILLAND - Een personenauto is zaterdagmiddag op de A58 bij Rilland van de weg geraakt en op zijn kop in de sloot beland. In de auto bleek een hoeveelheid wiet te liggen. De twee inzittenden van de auto raakten gewond.

1 week geleden
Internetbode Twee personen gewond bij aanrijding tussen twee auto’s op Molendijk in Yerseke

YERSEKE - Twee personenauto’s zijn vrijdagavond met elkaar in aanrijding gekomen op de Molendijk in Yerseke. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt.

1 week geleden
Internetbode Keurhorst opnieuw lijsttrekker SGP Kapelle

KAPELLE - Henk Keurhorst is opnieuw lijsttrekker voor de Kapelse SGP.

1 week geleden
Internetbode ‘Voor ons is de grootste G weggevallen, de G van gastvrijheid’

KAPELLE - Ook hotel, café en restaurant de Zwaan in Kapelle heeft het afgelopen jaar veel te maken gehad met de coronamaatregelen. De Zwaan, waar al sinds jaar en dag stamgasten maar ook toeristen hun plek vinden, moest net als andere horecazaken snel handelen aan het begin van de coronacrisis. 

1 week geleden
Internetbode Kapelle biedt inwoners Volwassenenfonds Sport & Cultuur aan

KAPELLE - De gemeente Kapelle neemt per 1 januari deel aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Daarmee wil de gemeente minima tussen de 18 en 65 jaar de kans geven om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Kapelle is de eerste Zeeuwse gemeente die bij het initiatief aansluit.

2 weken geleden
Internetbode Erwin en Shea-lynn van Hotel Brasserie Smits gaan ‘gewoon’ door met ondernemen

WEMELDINGE - Keer op keer zien horeca-ondernemers zich geconfronteerd met nieuwe coronamaatregelen. Nu weer een zogenoemde ‘milde lockdown’, waarbij café en restaurants om 20.00 uur moeten sluiten. Houden de ondernemers de moed er nog in?

2 weken geleden
Internetbode Krabbendijke van de nul af na eerste zege in competitie

KRABBENDIJKE - Afgelopen zaterdag 20 november weer een speelronde zonder publiek door de opgelegde maatregelen, hopelijk geen voorbode van mogelijk een 3e seizoen dat ‘op de schop gaat’ voor de voetballiefhebber. Hekkensluiter Krabbendijke heeft zijn eerste 3 punten behaald in competitieverband, daarnaast zeges voor Yerseke, Kapelle, Kruiningen, Wemeldinge en Waarde. Alleen Hansweertse Boys verloor met voor Rillandia een afgelasting.  

2 weken geleden
Internetbode Ook dit jaar weer kerstengelen in Rilland

RILLAND - Ook dit jaar wordt het kerstengelenproject weer georganiseerd in Rilland. Opgeven kan tot 22 november.

3 weken geleden
Internetbode 3D-artiest Matthijs de Rijk over Verdronken Land: ‘Moeilijk om verloren wereld te ontwerpen’

YERSEKE - Aan de ontwikkeling van de virtuele wereld van het verdronken land, die nu onder meer in het Oosterscheldemuseum in Yerseke te zien is, hielpen verschillende mensen mee. Stukje bij beetje wist het team een zo realistisch mogelijke wereld te creëren. Dat was vaak niet makkelijk, omdat er niet veel bewaard is gebleven van hoe Zeeland er destijds uit zag. Dankzij het nodige onderzoek wisten de ontwerpers er een zo echt mogelijk middeleeuws dorp van te maken. 

3 weken geleden
Internetbode ‘We laten zien hoe het Zeeuwse landschap is veranderd’

YERSEKE - Hoe zag het verdronken land bij Reimerswaal er eeuwen geleden uit? Dankzij virtual reality is dat nu te zien, bij het Oosterscheldemuseum in Yerseke, maar ook online. 

3 weken geleden
Internetbode Groene Revolutie op basisschool de Schuttevaer in Hansweert

HANSWEERT - Kinderen van de Schuttevaer in Hansweert hebben vrijdag hun ‘groene schoolplein’ aangeplant. Dat deed de school in samenwerking met IVN Natuureducatie in het project ‘de Groene Revolutie van Zeeuwse Schoolpleinen’. In de zomer werden de tegels er al grotendeels uitgehaald en vrijdag kwamen daarvoor planten in de plaats. 

3 weken geleden
Internetbode Wemeldinge verliest van concurrent

WAARDE - Zaterdag 13 november stond er een inhaal-/ bekerronde. Zo kwamen in competitieverband in actie SC Waarde dat op sportpark ‘Keizershoofd’ de Reimerswaalse derby tegen Hansweertse Boys inhaalde in de 4e klasse B. 

3 weken geleden
Internetbode Tonny van der Linden ontvangt hoogste onderscheiding

WEMELDINGE  -  Afgelopen woensdagavond 10 november kreeg Tonny van der Linden de hoogste onderscheiding tijd, namelijk als clubvrijwiliger in Goud, als Lid van Verdienste, Bondsridder door de KNVB. 

3 weken geleden
Internetbode Rillander Peter Scheefhals brengt nieuw boek uit

RILLAND - Peter Scheefhals uit Rilland heeft onder zijn pseudoniem ‘Terrence Lauerhohn’ een zesde roman uitgebracht. ‘De Kluwen’ is een paranormale thriller.

3 weken geleden
Internetbode Inzamelactie Luiers voor Lesbos

KAPELLE - Kinderen op de vlucht aan de grenzen van Europa leven in schrijnende situaties, afhankelijk van hulp van anderen. Stichting CRR ondersteunt deze kinderen door te voorzien in de basisbehoeften. 

3 weken geleden
Internetbode Sinterklaas heeft Yerseke in het vizier

Zeeland komt in zicht vanaf de pakjesboot. Het weer is vrijdag relatief rustig, dus Sinterklaas en zijn pieten hebben er goede hoop op dat ze zaterdag veilig en wel in Yerseke aankomen.

3 weken geleden
Internetbode Fruit in de boekhandel in Kapelle

KAPELLE - Is er fruit te koop bij boekhandel Lectori in Kapelle? Nou, er ligt geen echt fruit, maar wel boeken over de fruitteelt van vroeger en nu in en om Kapelle.Tot zaterdag 20 november presenteert het Fruitteeltmuseum in Kapelle zich in de plaatselijke boekhandel en iedereen is welkom om te komen kijken. Er is van alles te zien en te lezen over bijvoorbeeld oude rassen van appel- en perenbomen die in de tuin van het museum staan. Te zien op: vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie op is te vinden op www.fruitteeltmuseum.nl.

3 weken geleden
Internetbode Reimerswaal: ‘We lopen niet achter met huisvesten statushouders’

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal zit op schema met het regelen van woonruimte voor statushouders. Dat laat ze weten op de brief van de provincie Zeeland dat de gemeente zou achterlopen met de huisvesting. ‘De provincie heeft zich op verouderde cijfers gebaseerd’, stelt Reimerswaal.

4 weken geleden