Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

woensdag 27 mei 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Eerste paal voor kazerne Rilland vrijdag de grond in

RILLAND - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal slaat vrijdag de eerste paal voor de nieuwe brandweerkazerne in Rilland. De nieuwbouw aan de Valckenisseweg, waarin ook de gemeentelijke buitendienst een plek krijgt, is naar verwachting begin volgend jaar klaar.

8 uur geleden
Internetbode Is Wemeldinge het mooiste dorp van Nederland?

WEMELDINGE - Wemeldinge is in de race voor de titel 'Allermooiste dorp van Nederland'. 50 dorpen zijn genomineerd in deze verkiezing van de ANWB.De top vijf en winnaar van de verkiezing maakt de ANWB in september bekend. Ze ontwikkelt fiets- en wandelroutes langs die dorpen, zodat iedereen ze kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een boek met daarin de 50 mooiste dorpen.

1 dag geleden
Internetbode Maria presenteert zich dinsdag als burgemeestersadviseur

KRUININGEN - De 10-jarige Maria Twigt uit Waarde presenteert zich dinsdag (26 mei) officieel als ‘adviseur kinderburgemeester’ voor de gemeente Reimerswaal.

2 dagen geleden
Internetbode Wethouder Damen treedt af om politieke verhoudingen

KAPELLE - Evert Damen stopt als wethouder voor de gemeente Kapelle. Als reden noemt hij vrijdag de politiek bestuurlijke verhoudingen die 'de afgelopen jaren steeds meer onder druk komen te staan'.

2 dagen geleden
Internetbode ‘Geen paniek bij bijenzwerm’

KAPELLE/KRUININGEN - In mei tot en met juli zwermen bijen rond. ‘Een imposant gezicht, maar geen reden tot paniek’, aldus imkersvereniging De Bevelanden.

4 dagen geleden
Internetbode Dertiende editie Nationale Buitenspeeldag gaat door

GOES - Buiten spelen is en blijft gezond. Ook nu. Televisiezender Nickelodeon en Jantje Beton organiseren woensdag 10 juni daarom voor de dertiende keer de Nationale Buitenspeeldag.

4 dagen geleden
Internetbode Klustip: 'Een nieuw slot kost minder dan een inbraak'

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd in en om het huis moet doorbrengen, wordt er meer geklust dan normaal. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

5 dagen geleden
Internetbode Drukte bij Zeeuwse stranden tijdens zonovergoten Hemelvaartsdag

ZEELAND - Op deze zonovergoten Hemelvaartsdag trekken veel Nederlanders er op uit. Dit zorgt echter voor veel drukte op de Nederlandse stranden. Zo ook in Zeeland.

6 dagen geleden
Internetbode Rijbaan dicht na ongeval op A58 bij Rilland: file van meer dan uur

RILLAND - Op de A59 van Bergen op Zoom naar Vlissingen is donderdagochtend een ongeval gebeurd. Hierdoor is de rijbaan dicht. Dit zorgt voor een vertraging van een uur.

6 dagen geleden
Internetbode Wethouder Both: 'Variant roze-zwart heeft minste impact op landschap en infrastructuur'

KRUININGEN - Nu variant ‘bruin’ weerstand oproept en het rijk niet wil meebetalen aan optie ‘rood’ gaat het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders voor de ‘roze-zwarte’ aanpak van de Zanddijk en Molendijk tussen Kruiningen en Yerseke. Ze legt haar voorkeur neer bij de provincie Zeeland, die over het miljoenenproject beslist.

1 week geleden
Internetbode 'Een breed beeld van de samenleving tijdens coronacrisis'

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief heeft al tientallen items van particulieren ontvangen over de coronacrisis in Zeeland. Deze periode heeft een grote impact op de samenleving. Het Zeeuws Archief denkt dan ook dat het goed is om er zo veel mogelijk over te bewaren.

1 week geleden
Internetbode Waterschap vergadert deze maand digitaal

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen vergadert vanaf volgende week digitaal.

1 week geleden
Internetbode Drie Bulgaren verantwoordelijk voor reeks inbraken

WAARDE - De politie denkt dat drie Bulgaren, die in de nacht van zondag op maandag zijn aangehouden in Rilland, verantwoordelijk zijn voor een reeks bedrijfsinbraken in Zeeland en België.

1 week geleden
Internetbode Politie zoekt eigenaar van partij gestolen vouwkratten

KRUININGEN - De politie heeft woensdagmorgen een auto aangehouden op de A58 met allerlei vouwkratten.

1 week geleden
Internetbode 'Elektrisch koken met hulp van de zon'

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd thuis moet doorbrengen, wordt er meer geklust. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

1 week geleden
Internetbode Van wie zijn deze (gestolen) vouwkratten?

KRUININGEN - De politie is op zoek naar de eigenaar van een lading vouwkratten die woensdagnacht werd aangetroffen op de A58 bij Kruiningen. De kratten bevonden zich in een auto en zijn vermoedelijk gestolen.

1 week geleden
Internetbode 'Dat druist in tegen mijn gevoel van gastheerschap'

GOES - De artsen en verpleegkundigen van Adrz zetten momenteel alles op alles in de strijd tegen het coronavirus. Zij zijn echter niet de enigen in het ziekenhuis die overuren draaien. Achter de mannen en vrouwen in de frontlinie staat een grote groep mensen die alles uit de kast haalt, zodat de ziekenhuiszorg optimaal draait in deze vreemde tijden. De komende vier weken laat Weekblad de Bode die mensen zien. In deze laatste aflevering is het woord aan Hans Peeters, teamleider facilitaire services en voeding.

1 week geleden
Internetbode Bevolkingsonderzoeken naar borst- en darmkanker weer opgestart

HOOGERHEIDE - De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker worden weer opgestart. De bevolkingsonderzoeken waren tijdelijk stopgezet als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

2 weken geleden
Internetbode Oorlogsroman begint in Vlissingen

VLISSINGEN – Het verhaal van de op 1 mei verschenen roman ‘Wouter – van student tot onderduiker’ begint bij zeevaartschool De Ruyter in Vlissingen, in de zomer van 1941. Jacques Roeland (68) uit Gorinchem is gepensioneerd basisschooldocent en debuteert met dit boek als schrijver.

2 weken geleden
Internetbode Jos doet wat hij kan op Lesbos

KRUININGEN - Wat hem precies te wachten staat in het overvolle vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos, weet Jos van der Maas niet. Voordat de 23-jarige Kruiningse student werktuigbouwkunde maandagmorgen op de trein richting het vliegveld stapte, kon hij niet veel meer doen dan zich inlezen voor zijn twee maanden vrijwilligerswerk. Maar eerst moet hij veertien dagen in quarantaine.

2 weken geleden
Internetbode Gemeentebelang heeft veel vragen over nieuw sportcomplex

KAPELLE - De gemeenteraad van Kapelle bespreekt dinsdag de realisatie en financiering van het nieuwe sportcomplex aan de Vroonlandseweg in Kapelle. Gemeentebelang (GB) heeft nog vele vragen voordat de raadsfractie besluit over het al dan niet akkoord gaan met een extra investering van 2.3 miljoen euro voor de bouw.

2 weken geleden
Internetbode Postbrug twaalf dagen dicht voor auto's

YERSEKE - De Postbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland is van vrijdagavond 15 mei tot woensdag 27 mei afgesloten voor autoverkeer. De brug tussen Kapelle en Yerseke, onderdeel van de N670, wordt gerenoveerd. Brommers en fietsers kunnen vanaf maandag 18 mei weer over de Postbrug rijden.

2 weken geleden
Internetbode Al vijftig jaar blaast Ab Brouwer de mensen uit bed

BIEZELINGE - Sneeuw, hoosbuien, windvlagen, Ab Brouwer heeft het allemaal te verduren gehad op de zestig meter hoge kerktoren in Kapelle. Hij speelt altijd door. De afgelopen vijftig jaar blies Brouwer hier de reveille op Koningsdag en Koninginnedag en miste geen jaar. “Als je iets aanneemt, moeten mensen op je kunnen bouwen”, vindt de 65-jarige Biezelingenaar.

2 weken geleden
Internetbode 'Het magazijn leek wel een commandocentrum'

GOES - De artsen en verpleegkundigen van Adrz zetten momenteel alles op alles in de strijd tegen het coronavirus. Zij zijn echter niet de enigen in het ziekenhuis die overuren draaien. Achter de mannen en vrouwen in de frontlinie staat een grote groep mensen die alles uit de kast haalt, zodat de ziekenhuiszorg optimaal draait in deze vreemde tijden. De komende vier weken laat Weekblad de Bode die mensen zien. Deze week is René van Dalen aan de beurt, teamleider logistiek en facilitair.

2 weken geleden
Internetbode Dax Hovius geeft eerste anderhalve meter-sessie in De Piek

VLISSINGEN - Dax Hovius geeft de eerste anderhalve meter-sessie van De Piek in Vlissingen.

3 weken geleden
Internetbode 'We hopen volgend jaar nóg groter uit te pakken'

KAPELLE – Stichting Kapelle Promotion gelast de veertigste editie van de Kapelse Dag, die eind augustus zou plaatsvinden, dit jaar in zijn geheel af. De stichting hoopt in 2021, op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus extra uit te pakken tijdens de jubileumeditie van het evenement.

3 weken geleden
Internetbode RIVM meldt voor derde dag op rij minder dan 100 coronadoden

REIMERSWAAL - Voor de derde dag op rij zijn er minder dan 100 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Met 69 overleden patiënten in de afgelopen 24 uur komt het totaal aantal doden op 5056.

3 weken geleden
Internetbode Ontwerpwedstrijd voor slimme tuinen

KRUININGEN/KAPELLE - Zeeuwen kunnen met het ontwerpen van hun tuin van de toekomst een cheque van 150 euro winnen. Met deze wedstrijd over klimaatadaptatie willen de organisaties van Samenwerking Klimaatadaptatie Zeeland Zeeuwen bewust maken van de veranderingen in het klimaat.

3 weken geleden
Internetbode Geld ligt klaar voor maatschappelijke initiatieven die willen professionaliseren

GOES - Sociale initiatieven kunnen van 6 tot en met 13 mei een bijdrage voor ‘Versterk je buurt’ aanvragen in het kader van MAEX Impuls Zeeland.

3 weken geleden
Internetbode Idee van kinderburgemeester Steyn mondt uit in landelijke actie

KAPELLE - De Kapelse kinderburgemeester Steyn Almekinders stak onlangs de kinderen in zijn gemeente een hart onder de riem in deze coronatijd met een online videoboodschap. Dat heeft geresulteerd in een samenwerking met Nilaya Holwijn, kinderminister van democratie. Samen dagen zij alle kinderburgemeesters in Nederland uit om een filmpje te maken over het volhouden van de coronaregels. “We moeten elkaar steunen om het akelige coronavirus zo min mogelijk kans te geven om mensen ziek te maken”, zegt kinderburgemeester Steyn.

3 weken geleden
Internetbode 'Iedereen staat klaar om dag en nacht te werken'

GOES - De artsen en verpleegkundigen van Adrz zetten momenteel alles op alles in de strijd tegen het coronavirus. Zij zijn echter niet de enigen in het ziekenhuis die overuren draaien. Achter de mannen en vrouwen in de frontlinie staat een grote groep mensen die alles uit de kast haalt, zodat de ziekenhuiszorg optimaal draait in deze vreemde tijden. De komende vier weken laat Weekblad de Bode die mensen zien. Deze week aan de beurts zijn klinisch fysicus Sanne Slegers en Peyman Mostafazadeh, bedrijfskundig manager van de technische dienst.

3 weken geleden
Internetbode Jubileumeditie Kapelse Dag laat nog jaar op zich wachten

KAPELLE - Stichting Kapelle Promotion ziet zich door het coronavirus genoodzaakt om de veertigste editie van de Kapelse Dag een jaar uit te stellen.

4 weken geleden
Internetbode Fietsen verhuizen voor herinrichting spoorplein Goes

GOES - Het plein ten zuiden van de nieuwe spooronderdoorgang in Goes krijgt een nieuwe fietsenstalling. Om de huidige rekken te kunnen verwijderen, vraagt de gemeente Goes fietsenbezitters hun tweewielers weg te halen.

1 maand geleden
Internetbode Rilland vergeet jarige Sibren niet

RILLAND - Sibren Timmers uit Rilland is dinsdag tachtig jaar geworden. Deze mijlpaal is ondanks de coronacrisis niet onopgemerkt gebleven.

1 maand geleden
Internetbode Lintjesregen daalt neer op negen inwoners Reimerswaal

KRUININGEN - De lintjesregen levert dit jaar negen inwoners van de gemeente Reimerswaal een koninklijke onderscheiding op. Mevrouw Meijden-de Dreu en de heren Sinke en Van Gorsel zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heren Nieuwenhuize, Laban, Janssen, Sinke, Geense en De Koeijer zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij werden vrijdagmorgen alle negen met dit nieuws verrast door een telefoontje van burgemeester José van Egmond.

1 maand geleden
Internetbode Gemeente Kapelle is vier gedecoreerden rijker

KAPELLE - Mevrouw Lavrijssen-Schepers en de heren De Schipper, Van Liere en Gijssel ontvingen vrijdagmorgen een ‘koninklijk’ telefoontje. Zij hoorden van waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle dat zij een lintje krijgen.

1 maand geleden
Internetbode ‘Mijn advies voor in de tuin: Koop niet alles, maar huur’

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd in en om het huis moet doorbrengen, wordt er meer geklust dan normaal. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van de Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

1 maand geleden
Internetbode Veel werk in en om Gildenstraat Biezelinge

BIEZELINGE - De Gildenstraat, Achterweg en een deel van de Waardekensstraat in Biezelinge gaan vanaf september op de schop. De klus is naar verwachting in juni volgend jaar klaar. Een plateau in de lange, rechte Gildenstraat moet de snelheid van het verkeer verminderen, vertelt wethouder Jon Herselman.

1 maand geleden