Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 22 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

17 uur geleden
Internetbode Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

19 uur geleden
Internetbode Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

1 dag geleden
Internetbode Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

1 dag geleden
Internetbode Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

2 dagen geleden
Internetbode Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

2 dagen geleden
Internetbode Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

2 dagen geleden
Internetbode 'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

3 dagen geleden
Internetbode Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

3 dagen geleden
Internetbode Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

4 dagen geleden
Internetbode Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

4 dagen geleden
Internetbode Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

4 dagen geleden
Internetbode Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

5 dagen geleden
Internetbode PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

5 dagen geleden
Internetbode Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

5 dagen geleden
Internetbode 'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

6 dagen geleden
Internetbode Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

1 week geleden
Internetbode Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 week geleden
Internetbode Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 week geleden
Internetbode Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 week geleden
Internetbode Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

1 week geleden
Internetbode Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

1 week geleden
Internetbode Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

2 weken geleden
Internetbode Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

2 weken geleden
Internetbode De Trappers in Krabbendijke openen zaterdag nieuw seizoen

KRABBENDIJKE - Zaterdag (6 april) begint het nieuwe seizoen van 'De Trappers' uit Krabbendijke. Bij de openingsrit onder de noemer 'Trap(pers) mee' begint de trimclub aan een nieuw seizoen. Tegelijkertijd is het een promotierit om nieuwe leden te trekken, dus iedereen mag meerijden. 

2 weken geleden
Internetbode Tafeltennisclub viert zaterdag jubileum met heel Kapelle; Bettine Vriesekoop geeft clinic

KAPELLE - Tafeltennisvereniging (TTV) Kapelle bestaat vijftig jaar en viert dit zaterdag met een feestelijk programma in sporthal De Bloesem. Tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop verzorgt een clinic. Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur.

2 weken geleden
Internetbode Jachthaven Wemeldinge maakt zich op voor mooi seizoen

WEMELDINGE - Het was een druk paasweekeinde voor de havenmeesters en monteurs in de jachthaven in Wemeldinge. Het paasweekeinde markeert ieder jaar de start van het seizoen. Het zachte weer zorgde ervoor dat veel booteigenaren al weer het water op gingen of hun boot klaar kwamen maken voor de lente en zomer. 

2 weken geleden
Internetbode Grenslinde Hansweert kan toch blijven staan

HANSWEERT - De grenslinde bij Hansweert blijft staan. Eerder vroeg waterschap Scheldestromen een kapvergunning aan vanwege de dijkversterking. Het waterschap heeft de vergunningsaanvraag ingetrokken, omdat er een veilig alternatief is gevonden waarbij de boom kan blijven staan. Na overleg met de gemeente Kapelle en de Bomenstichting heeft het waterschap besloten de geplande weg om de boom heen te leggen.

2 weken geleden
Internetbode Flexwoningen geplaatst in Biezelinge, Wemeldinge volgt

BIEZELINGE - In Biezelinge zijn de flexwoningen geplaatst. 'De werkzaamheden hier verlopen volgens planning', laat wethouder Siwart Mackintosh van de gemeente Kapelle deze week weten.

2 weken geleden
Internetbode De Trappers in Krabbendijke houdt zaterdag openingsrit

KRABBENDIJKE - Op zaterdag 6 april houdt de Trim Club De Trappers in Krabbendijke de jaarlijkse openingsrit voor verenigingsleden en andere belangstellenden. Deze rit is de start van de zomercompetitie van de fietsvereniging. 

2 weken geleden
Internetbode Onrust op kermis Hansweert: Politie doet vijf aanhoudingen

HANSWEERT - De politie heeft zaterdagavond vijf personen aangehouden op de kermis in het dorpscentrum. De jongeren werden eerder na ongeregeldheden al gesommeerd het terrein te verlaten, maar keerden even later toch terug.

3 weken geleden
Internetbode Geniet van bloeiende boomgaarden met bloesemtocht in en om Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Het is er weer de tijd voor: bloesemtochten. In de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn er jaarlijks meerdere wandeltochten door boomgaarden. Zaterdag 13 april is er een bloesemtocht in en om Krabbendijke.

3 weken geleden
Internetbode Tentoonstelling over LIKA-fabriek in Kapelle

KAPELLE - In het Fruitteeltmuseum in Kapelle is tot en met 22 november de nieuwe tentoonstelling over de LIKA-fabriek te bekijken. 'Deze conservenfabriek is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de fruitteelt in Zeeland en rond Kapelle in het bijzonder', laat het museum weten. 

3 weken geleden
Internetbode Nieuwe wandeling 'Sleutel van de Schelde' toont mooiste plekjes in en om Bath

BATH - Nu het vriendelijker weer wordt, is het ook aantrekkelijker om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Een nieuwe wandeling is de 'Sleutel van de Schelde', vanuit Bath. Dorpsbewoners hebben deze route samengesteld. De lengte is 14,5 kilometer, maar wandelaars kunnen er ook 9,2 kilometer van maken.

3 weken geleden
Internetbode Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

3 weken geleden
Internetbode Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

3 weken geleden
Internetbode Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

3 weken geleden
Internetbode Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

3 weken geleden