Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zondag 20 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding

GOES - Emergis Preventie begint donderdag 29 oktober met een nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding.

1 dag geleden
Internetbode 'Je mist het spontane bij café draaien'

KAPELLE - Na een ongekende leegte van elf weken niets, waren Angelique en Jurgen Schneider van hotel café restaurant De Zwaan in Kapelle vanzelfsprekend blij dat zij de deuren weer konden openen. “Gelukkig was het toen meteen hartstikke druk”, blikt Angelique terug op de zomer.Angelique is niet negatief over de zomer, maar de coronamaatregelen beperken ondernemers wel. “Aan de bar is het soms een gedoe met de anderhalve meter, want mensen zijn sociale wezens. En als iemand slecht in zijn vel zit, geef ik graag een schouderklopje. Dat mag nu niet, en dat vind ik jammer. Je mist het spontane bij café draaien.” Gelukkig beschikt De Zwaan over een groot terras. Daar streken deze zomer veel Nederlandse gasten neer en in het bijzonder fietsliefhebbers. “We hadden op den duur zelfs extra snoeren nodig om alle elektrische fietsen te kunnen opladen! Maar die gasten waren hartstikke leuk en het hielp ons door de zomer heen. Want in het weekeinde dat het eigenlijk Kapelse Dag zou zijn, was het erg stilletjes.”Feesten

2 dagen geleden
Internetbode Oesterseizoen op feestelijke wijze afgetrapt

YERSEKE - Het oesterseizoen is donderdag op feestelijke wijze afgetrapt in Yerseke.

2 dagen geleden
Internetbode Geen misstanden bij controle op Smokkelhoek

KAPELLE - Tijdens een controle op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle zijn dinsdag geen bijzonderheden gevonden.

4 dagen geleden
Internetbode Campagne laat 'niet normaal mooi' Zeeland zien

GOES - VVV Zeeland heeft een campagne opgezet om zoveel mogelijk mensen naar de provincie te lokken in de komende maanden: ‘Niet normaal mooi’.

4 dagen geleden
Internetbode Dit weekend geen treinen tussen Goes en Roosendaal

KRUININGEN - Prorail gaat dit weekend aan de slag met de vernieuwing van het perron in Bergen op Zoom. Het straatwerk wordt vernieuwd en het perron krijgt nieuw meubilair. "Door deze en andere werkzaamheden rijden er tussen Goes en Roosendaal geen treinen, maar bussen", aldus Prorail.

4 dagen geleden
Internetbode Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete

YERSEKE - Van de 28 comfortwoningen in het complex aan De Zaete in Yerseke zijn er nog drie en het penthouse te koop. Zaterdag is er een open dag. Vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in het gebouw aan de Oosterschelde.

4 dagen geleden
Internetbode File van tien kilometer op A58 door ongeval

YERSEKE - Op de A58 staat dinsdagmorgen een file van zeker tien kilometer tussen Rilland en Oostdijk.

5 dagen geleden
Internetbode Peter Oreel steekt het beste oesters

YERSEKE - Peter Oreel uit Yerseke is maandag uitgeroepen tot Nederlands kampioen oestersteken.

5 dagen geleden
Internetbode 'De inwoners van Wemeldinge steunen ons echt'

WEMELDINGE - De coronacrisis brengt bij veel ondernemers in Wemeldinge creativiteit en nieuwe ideeën boven, merkt voorzitter Annemiek Schouten van ondernemersvereniging MKB Wemeldinge. “Ze kijken naar wat wél kan en dat is mooi om te ervaren.”Het bestuur van de ondernemersvereniging heeft regelmatig contact met haar leden over hoe het gaat. “Toen de coronacrisis uitbrak bespraken we hoe we er konden zijn voor onze leden. Dat was een drukke tijd, omdat ik zelf ook een manege heb. Maar als ik daarvoor zaken uitzocht, kon ik andere ondernemers daarop ook attenderen. We proberen ze als bestuur zo goed mogelijk te ondersteunen.” En er was meer hulp. “De ondernemers zien veel mensen uit eigen dorp. Zij hebben ons de afgelopen tijd echt gesteund.” Dat draagt eraan bij dat de zomer niet mislukt is. “Veel ondernemers beleefden een rustig voorjaar, maar de zomer was druk genoeg om een deel van het voorjaar goed te maken. Ons toeristische zomerprogramma ging niet door, maar met hun creativiteit zetten ondernemers wel kleinere activiteiten op.”

5 dagen geleden
Internetbode Voor 140.000 euro aan scheepsschroeven gestolen

YERSEKE - De politie zoekt getuigen van de diefstal van zeven scheepsschroeven bij een bedrijf in Yerseke. Ze zijn tussen afgelopen woensdagavond en donderdagochtend buit gemaakt.

6 dagen geleden
Internetbode ‘Lintje toont inzet van mensen om mij heen’

OOSTDIJK – Danny Janssen was verrast toen burgemeester José van Egmond hem belde met het nieuws dat hij benoemd was tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Janssen heeft het lintje verdiend, vanwege onder meer zijn gedrevenheid als voorzitter van de dorpsraad van Oostdijk en vele jaren inzet voor De Putter, een dagbesteding in zijn dorp in de vorm van een winkel met koffiehoek en bibliotheek. Ook is Janssen een van de drijvende krachten achter de succesvolle, jaarlijkse winterfair.

6 dagen geleden
Internetbode ‘Per fiets bekijk je dorp op andere manier’

SCHORE – De dorpsomroeper van Schore kondigde zaterdag de ingebruikname van een duofiets aan. Waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle had de eer om de nieuwe aanwinst te onthullen.De aanschaf van de fiets is mogelijk gemaakt door de inzet van stichting Vrienden van Zorgboerderij Rust na Onrust en het dorp Schore. De stichting werd twee jaar geleden in het leven geroepen om door middel van sponsoren en subsidies verschillende faciliteiten in het dorp mogelijk te maken.Voorziening

6 dagen geleden
Internetbode Schoorse kerkklok is nu ook buiten het dorp te horen

SCHORE - Kerken zijn in deze coronatijd minder makkelijk te bezichtigen, te hóren is de Schoorse kerk des te beter. “Door de nieuwe klepel horen ook mensen buiten het dorp de klok”, vertelt koster Henk Mallekote van Protestantse Gemeente Hansweert-Schore.Begin juli is de versleten klepel vervangen. “Een bijzondere gebeurtenis, want dit is pas de tweede klepel die hier hangt, dus zo dikwijls komt vervanging niet voor.”

1 week geleden
Internetbode Steyn blijft nog een jaar langer kinderburgemeester

KAPELLE - Steyn Almekinders blijft tot eind 2021 kinderburgemeester van de gemeente Kapelle.

1 week geleden
Internetbode Toch Open Monumentendag in Johanneskerk

KRUININGEN - Om Open Monumentendag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, houdt de Protestantse Gemeente Kruiningen zaterdagavond (12 september) een orgelconcert in de Johanneskerk. Bezoekers zijn welkom in de kerk, maar kunnen het concert ook digitaal volgen.“We sluiten jaarlijks aan bij Open Monumentendag, maar bij het vrij door de ruimte bewegen bestaat het risico dat bezoekers onvoldoende afstand houden”, legt dominee Leen de Ronde uit. “Met het concert kunnen we toch het orgel laten horen.”

1 week geleden
Internetbode John en Tamara Zuidweg pakken hun monumentale boerderij groots aan

OOSTDIJK - John en Tamara Zuidweg-van Burg hebben grootse plannen met hun rijksmonument in Oostdijk. Ze restaureren boerderij ‘t Oefje en willen er straks historisch wonen en logies met ontbijt aanbieden.

1 week geleden
Internetbode Iedereen lijkt zin te hebben in Film by the Sea

VLISSINGEN - Bergen met werk zijn er de afgelopen maanden verzet door Jan Doense en zijn collega’s. “Laat het nu maar beginnen, we zijn er klaar voor”, zegt de festivaldirecteur van Film by the Sea.

1 week geleden
Internetbode Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke

YERSEKE - De hele maand september staat de Mosselboulevard Yerseke in het teken van de Zeeuwse oester. Dat begint woensdag (9 september) met het verhaal van oesterkweker Nico Boertjes met zijn YE123 aanmeert.

1 week geleden
Internetbode Skeeleren voor KiKa brengt 40.000 euro op

KAPELLE - Zeeuwse leden van Schaats- en Skeelerclub De Poel uit Kapelle hebben zaterdag in Biddinghuizen meegedaan aan 24KiKa (Kinderen Kankervrij).

1 week geleden
Internetbode Meer onderzoek nodig voor locaties Kapelse windparken

KAPELLE - De gemeente Kapelle moet haar keuze voor de locaties van de 3 windparken op haar grondgebied beter beargumenteren. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectenrapportage.'De milieueffecten van drie windparken zijn goed in beeld', laat de commissie maandag weten. Maar de locatiekeuze vraagt volgens het adviesorgaan wel om uitgebreidere onderbouwing. Het rapport van de gemeente maakt nog niet duidelijk of dit de beste locaties zijn, aldus de commissie. Zo is volgens haar niet beschreven of andere plekken in de buurt ook geschikt zijn voor windturbines.

1 week geleden
Internetbode Zanddijk (N673) dicht voor asfaltering

KRUININGEN - Op zaterdag 19 september is de Zanddijk (N673) bij Kruiningen tussen 0.00 uur en 12.00 uur dicht voor werk aan het asfalt.

1 week geleden
Internetbode Wandeling voor nabestaanden van mensen die zichzelf om het leven hebben gebracht

WEMELDINGE - Emergis houdt zaterdag 26 september weer een wandeling voor nabestaanden, vrienden en betrokkenen van mensen die zichzelf om het leven hebben gebracht.

2 weken geleden
Internetbode Marijke van der Meijden wil niet aan de zijlijn staan

YERSEKE – Marijke van der Meijden-de Dreu uit Yerseke is dit jaar als enige vrouw van negen Reimerswaalse gedecoreerden koninklijk onderscheiden. Ze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote bijdrage aan de - zelfs internationale - gemeenschap.

2 weken geleden
Internetbode Drugswoning aan Lijnbaan in Kruiningen drie maanden verzegeld

KRUININGEN - Vanwege de aanwezigheid van een hennepkwekerij en softdrugs is een woning aan de Lijnbaan in Kruiningen woensdag voor drie maanden afgesloten.

2 weken geleden
Internetbode Bijeenkomsten over aanpak wegen in gemeente Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle werkt aan een wegenplan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens drie bijeenkomsten legt ze haar plannen voor aan de inwoners.

2 weken geleden
Internetbode Kapelle wil prestaties van vorig seizoen evenaren

KAPELLE - Door de coronauitbraak kon voetbalvereniging Kapelle geen periodeduels spelen. “Dat was zuur, maar niet meer dan dat”, zegt Wout Vink, sinds 2014 speler in Kapelle 1, aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen.“In mijn eerste seizoen misten we de periode op één punt en twee seizoenen terug op twee punten. Je kunt dus wel zeggen dat drie keer scheepsrecht is", aldus Vink. "Het had negentien jaar geduurd voordat Kapelle weer een prijs pakte en dat voelde daardoor extra goed.”

2 weken geleden
Internetbode Aanpak voor verkeersveiligheid in Yerseke en Kruiningen

YERSEKE - Op vier locaties in Yerseke en een in Kruiningen verbetert de gemeente Reimerswaal de komende weken de verkeersveiligheid.

2 weken geleden
Internetbode Krabbendijke hoopt vrijuit te kunnen voetballen

KRABBENDIJKE - Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen kijken Danny Weber en Elco Jansen van voetbalvereniging Krabbendijke vooruit en blikken terug op de afgelopen tijd. Na een gedwongen pauze van maanden door de coronacrisis is er weer actie op de velden. “We hopen dat we weer vrijuit kunnen sporten”, zeggen Jansen en Weber.

2 weken geleden
Internetbode Politie onderzoekt vuilniszakken met vogelkadavers

KRUININGEN - De politie is een onderzoek gestart naar de vondst van meerdere vuilniszakken met dode vogels bij de Polderweg in Kruiningen vorige week.

2 weken geleden
Internetbode Kunstbende zonder volle zaal

MIDDELBURG - Voor het eerst in dertig jaar kunnen deelnemers aan de Kunstbende niet het hele publiek zien tijdens hun optreden. Door het coronavirus zijn er slechts beperkt toeschouwers aanwezig bij de Zeeuwse voorronde, zaterdag 5 en zondag 6 september in het Scheldetheater in Terneuzen. De acts zijn ook online zien.‘We moeten breken met de 30-jarige traditie dat de jongeren worden aangemoedigd door een volle zaal met publiek’, laat de organisatie van de Kunstbende Zeeland, ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, weten.Blij

2 weken geleden
Internetbode GS: 'Besluit over Zanddijk is niet voorbarig’

YERSEKE - Er is volgens Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland genoeg informatie beschikbaar om te kunnen beslissen over de verbreding van de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke. Dat stellen GS op vragen van Forum voor Democratie. Die acht de tijd nog niet rijp voor een besluit.

3 weken geleden
Internetbode Kees van Duivendijk van het Calvijn College wil de rust bewaren

KRABBENDIJKE - Hij keek uit naar het begin van het schooljaar. Kees van Duivendijk is locatiedirecteur van het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke. “We hebben de hoop en het verlangen dat het goed blijft gaan.”

3 weken geleden
Internetbode Rien Sinke uit Yerseke is vrijwilliger uit naastenliefde

YERSEKE – Rien Sinke kreeg in april een telefoontje van burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal. Ze vertelde dat hij benoemd was tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 3 juli kreeg hij het lintje uitgereikt. "Ik zie het als waardering voor alles wat ik heb mogen doen", vertelt hij.

3 weken geleden
Internetbode Bravis: Van eerste poeptransplantatie tot het nieuwe ziekenhuis

WEST-BRABANT - Wist je dat er in juli van dit jaar 'donorpoep' in het Bravis ziekenhuis is gebruikt om iemand te genezen van chronische diarree? En wist je dat het Bravis ziekenhuis dit jaar vijf jaar bestaat? En wil je weten hoe het staat met het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal?

3 weken geleden
Internetbode Definitief ontwerp voor sportcentrum Kapelle is bijna af

KAPELLE - Binnen twee maanden verwacht de Kapelse wethouder Jon Herselman het definitieve ontwerp voor het nieuwe sportcentrum in Kapelle te kunnen presenteren.

3 weken geleden
Internetbode Muziek van Leoni Jansen en Jeroen Kramer op Mosselboulevard Yerseke

YERSEKE - Leoni Jansen en Jeroen Kramer spelen woensdag hun voorstelling ‘Ondertussen in … Yerseke’ op de Mosselboulevard in het vissersdorp. Vanaf een ponton, direct aan de Oosterschelde, brengen zij een muziekprogramma met voor ieder wat wils.

3 weken geleden
Internetbode Nog één keer een bommetje in het buitenbad van Kapelle

KAPELLE - Het buitenzwembad in Kapelle is woensdag voor het laatst open. In afwachting van de nieuwbouw van het sportcentrum gaat het bad definitief dicht. Ter afsluiting zijn er spelletjes en een prijsvraag. De Kapelse kinderburgemeester Steyn en wethouder Jon Herselman gaan voor een spetterend slot, door een bommetje te maken in het zwembad.

3 weken geleden