Internetbode

Botsing in vormende file op A4 bij Rilland

7:33

WOENSDRECHT - Op de A4 bij Rilland zijn gisteravond twee auto's op elkaar gebotst. Dit gebeurde in de vormende file die ontstond na een ongeval op de A4 bij Woensdrecht. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt.

Ontsnapte tbs'er gepakt in Rilland

Internetbode

RILLAND - De veroordeelde kindermisbruiker Harry van E., die donderdag tijdens zijn begeleid verlof van de tbs-kliniek in Nijmegen ontsnapte, is vrijdag opgepakt in Rilland. Dat melden diverse media.

13 Sep 14:51

Ontsnapte tbs'er opgepakt op camping in Rilland

Internetbode

RILLAND - De veroordeelde 42-jarige kindermisbruiker uit Barneveld die donderdag tijdens zijn begeleid verlof van de tbs-kliniek in Nijmegen ontsnapte, is vrijdag opgepakt op een camping in Rilland. Dat laat de politie vrijdagmiddag weten.

13 Sep 14:51

'Wellicht juridische strijd om Bathpolder'

Internetbode

RILLAND - De Bathpolder bij Rilland kan de inzet van een juridische strijd worden. Dat zegt de Reimerswaalse wethouder Jaap Sinke nu de gemeenteraad van Reimerswaal een ‘verklaring van geen bedenkingen’ heeft afgegeven voor twee zonneparken, in de Kreekrakpolder en Bathpolder bij Rilland. In de Bathpolder is ook de bouw van de veelbesproken biovergister beoogd.

13 Sep 11:14

Slopjes van Wemeldinge nu ook voor toerist te ontdekken

Internetbode

WEMELDINGE - In het kader van het toeristisch aantrekkelijker maken van Wemeldinge is er woensdag een speciaal bordje onthuld op het huis aan de Dorpsstraat 51. Dit bordje, ‘het slop van Jan Oele’, vertelt over de betekenis van de slopjes en hoe die zijn ontstaan. Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle onthulde het naamplaatje woensdag met bewoners van het huis. Hij presenteerde ook nieuwe fietsfaciliteiten en vertelde over het masterplan waaraan de gemeente werkt om het toerisme te versterken. Kapelle heeft een extern bureau in de arm genomen om dit toekomstplan samen met belanghebbende partijen, zoals ondernemers, op te stellen.

12 Sep 11:20

N673 bij Yerseke nachten dicht

Internetbode

YERSEKE - Vanwege de herinrichting van de weg is de N673, de Zanddijk en Molendijk tussen Yerseke en Kruiningen, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september tussen 19.00 en 6.00 uur afgesloten voor het verkeer.

11 Sep 10:24

Ook wethouders Reimerswaal gaan spreekuur houden

Internetbode

BATH - Inwoners van de gemeente Reimerswaal die het college van burgemeester en wethouders iets willen vragen of een onderwerp willen aankaarten, kunnen woensdag (11 september) terecht bij burgemeester José van Egmond, wethouder Kees Verburg of wethouder Dirk Verburg. Zij houden allemaal apart een inloopspreekuur. De burgemeester heeft dit al vaker gedaan. Voor de twee wethouders is het de eerste keer.

10 Sep 12:44

Drie gegadigden voor bouw sportcentrum Kapelle

Internetbode

KAPELLE - Er hebben zich bij de gemeente Kapelle drie bedrijven gemeld die het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle willen realiseren.

10 Sep 9:00

Verboden speelgoedwapens op braderie in Kruiningen

Internetbode

KRUININGEN - De politie heeft zaterdag op de braderie in Kruiningen bij twee standhouders speelgoedwapens in beslag genomen, omdat ze te veel op echte wapens leken.

09 Sep 13:02

Kapelle gaat weer op zoek naar burgemeester

Internetbode

KAPELLE - De gemeente Kapelle gaat voor de tweede keer op zoek naar een opvolger voor Anton Stapelkamp als burgemeester. Vrijdag is de burgemeestersvacature opnieuw opengesteld, nadat de eerste sollicitatieronde eind vorig jaar geen geschikte kandidaat opleverde

09 Sep 12:46

Onderscheiding voor molenaars Hans Oele en Bas Verbiest

Internetbode

KRUININGEN - Omdat ze meer dan dertig jaar vrijwilligswerk voor 'hun' molens op hun naam hebben staan, zijn molenaars Bas Verbiest en Hans Oele verrast met de 'Penning van Verdienste' van de gemeente Reimerswaal.

06 Sep 8:34

'Ik blijf zoveel mogelijk doen voor goede doelen'

Internetbode

RILLAND – Deze weken portretteert de Reimerswaalse & Kapelse Bode de inwoners die bij de lintjesregen in april een koninklijke onderscheiding ontvingen. In deze laatste aflevering vertelt Richard van der Mast uit Rilland zijn verhaal. Hij kreeg het lintje voor zijn inspanningen de afgelopen jaren voor de tennis- en voetbalvereniging in Rilland. Daarnaast is hij actief binnen de VVD Reimerswaal en betrokken geweest bij de oprichting van stichting The Air Team, waarvoor hij nu de functie van secretaris bekleedt en diverse sportieve activiteiten organiseert.

06 Sep 7:38

Ook Rilland zet spulletjes buiten

Internetbode

RILLAND - In navolging van verschillende andere dorpen en wijken is er zaterdag in Rilland voor het eerst een rommelroute.

05 Sep 9:14

Voorstel voor grotere nieuwbouw Julianaschool

Internetbode

KRABBENDIJKE - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad bijna vier ton extra uit te trekken voor de nieuwbouw van de Julianaschool in Krabbendijke. “Op basis van de prognose voor leerlingenaantallen willen we de nieuwbouw groter maken, zodat de nieuwe school niet te klein wordt”, licht wethouder Kees Verburg het collegevoorstel aan de raad toe.

04 Sep 10:09

Weerbericht Zeeland: regenachtig herfstweer in aantocht

Internetbode

REIMERSWAAL/KAPELLE - De afgelopen weken hebben we genoten van heerlijk zomers weer, maar daar lijkt vanaf vandaag een einde aan te komen. De rest van de week zullen wolken het weerbeeld overheersen. Gecombineerd met buien en stevige wind betekent dit het begin van een herfstachtige periode.

04 Sep 9:27