Voor velen zit de Avondvierdaagse er weer op

Internetbode

KRUININGEN - In verschillende dorpen en steden, zoals Kruiningen (foto) en Biezelinge, vond deze week de Avondvierdaagse plaats.

24 May 7:12

Plan voor deels nieuwe weg scoort goed in onderzoek voor N673

Internetbode

YERSEKE - Het scenario om vanaf de spoorkruising bij treinstation Kruiningen-Yerseke een nieuwe weg richting Yerseke aan te leggen komt goed naar voren in het onderzoek naar het verbeteren van de verkeersafwikkeling. Dit onderzoek presenteert de provincie Zeeland donderdag.

23 May 13:32

Geen ‘blauw wonen’ bij Maalstede in Kapelle

Internetbode

KAPELLE - Bij de Maalstede in Kapelle worden geen dertig woningen gebouwd. De Kapelse wethouder Siwart Mackintosh laat weten dat het college van burgemeester en wethouders volgens de regels voor bebouwing geen medewerking kan verlenen aan het vernieuwende bouwproject ‘Blauw wonen’. Hierbij wordt met behulp van zonnepanelen op de daken energie opgewekt uit water in de grond.

23 May 10:31

Burgemeester: ‘Geen aanwijzingen voor gevaar hier’

Internetbode

KAPELLE - Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle is geschrokken van de aanhouding van de van terrorisme en oorlogsmisdaden verdachte Syriër in Kapelle. Hij begrijpt de onrust onder inwoners. “Maar er is geen enkele aanwijzing voor dreiging in Kapelle of de rest van Zeeland”, benadrukt Hieltjes.

23 May 8:29

Mosselrederij Schot neemt BRU 33 over

Internetbode

ZIERIKZEE - Mosselkwekerij W.K. Schot Zierikzee BV heeft het mosselkweekbedrijf van V.O.F. Mossel- en Kokkelvisbedrijf Kik in Bruinisse overgenomen.

22 May 9:57

47-jarige Syriër opgepakt in Kapelle voor oorlogs- en terroristische activiteiten

Internetbode

KAPELLE - De politie heeft dinsdag in Kapelle een 47-jarige Syriër opgepakt die verdacht wordt van oorlogs- en terroristische activiteiten in zijn geboorteland. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

21 May 12:46

Syriër (47) in Kapelle gepakt voor oorlogsmisdrijven en terrorisme

Internetbode

KAPELLE - In zijn woning in Kapelle is dinsdag een 47-jarige Syriër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij oorlogsmisdrijven en terrorisme in zijn geboorteland.

21 May 12:46

Nieuw kunstwerk voor Zuidhoek in Kapelle

Internetbode

KAPELLE - Op de geboortedag in Kapelle van Annie M.G. Schmidt, 20 mei, is in de Kapelse nieuwbouwwijk Zuidhoek een kunstwerk van één van haar verhaaltjes onthuld.

21 May 7:51

GL vraagt alsnog om milieuonderzoek voor biovergister

Internetbode

RILLAND - In schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland hamert de fractie van GroenLinks op het uitvoeren van een MER (Milieu Effecten Rapportage) voor de komst van een biovergister bij Rilland.

20 May 13:27

Bewoners Ter Weel als vip's op de tribune bij Kloetinge

Internetbode

KLOETINGE - Op uitnodiging van VV Kloetinge maken bewoners van Zorggroep Ter Weel zaterdag 25 mei een thuiswedstrijd van de voetbalploeg mee. Op het Wesselopark neemt Kloetinge het die dag op tegen Rijsoord.

18 May 9:15

Zesde Franse Slag Mars in Kapelle

Internetbode

KAPELLE - In en om Kapelle vindt zaterdag, in het kader van de Franse herdenkings- en feestweek Toujours Kapelle, voor de zesde keer de Franse Slag Mars plaats. De deelnemers lopen verschillende afstanden langs historische punten.

16 May 11:58

Yerseke krijgt glasvezelnetwerk

Internetbode

YERSEKE - KPN NetwerkNL begint maandag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Yerseke.

16 May 7:14

Spinnen voor Alpe d'HuZes in Oostdijk

Internetbode

OOSTDIJK - Om sponsorgeld op te halen voor Alpe d'HuZes, ten bate van onderzoek naar de behandeling van kanker, organiseert het team Amb d'Ulance op zaterdag 18 mei een spinning-evenement in Oostdijk.

15 May 10:45

Auto's botsen op N289 bij Kapelle

Internetbode

KAPELLE - Op de N289 ter hoogte van Kapelle heeft woensdag kort na het middaguur een aanrijding plaats gevonden tussen twee auto's.

15 May 10:37