Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 9 december 2022
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Kerstdorp in Rillandse vensterbank

RILLAND - Ruim twee weken is hij ermee bezig: het opbouwen van zijn kerstdorp, met de vele huisjes, boompjes, poppetjes en zeker 50 adapters. 

21 uur geleden
Internetbode Gemeente laat 93 bomen planten bij geluidswal Kapelle

KAPELLE - Langs de geluidswal bij de Oude Rijksweg (N289) in Kapelle laat de gemeente Kapelle vanaf maandag 93 nieuwe bomen planten.

1 dag geleden
Internetbode Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

1 dag geleden
Internetbode Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

2 dagen geleden
Internetbode Theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ van Alex Roeka in Rilland

RILLAND - Vrijdagavond (9 december) speelt Alex Roeka zijn theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ in dorpshuis Luctor et Emergo Rilland in Rilland.

2 dagen geleden
Internetbode Gratis tafeltennissen in Kapelle

KAPELLE - Gratis tafeltennissen? Dat kan in december en januari bij Tafeltennisvereniging Kapelle. 

2 dagen geleden
Internetbode Kapelle ziet af van verder onderzoek naar samenvoegen brandweer

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle heeft besloten geen vervolgstappen te nemen in het samenvoegen van de brandweerkazernes Kapelle en Wemeldinge bij de Wemeldingse Zandweg. 

2 dagen geleden
Internetbode Grote controle garageboxen in Reimerswaal levert geen bijzonderheden op

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal heeft maandag ruim 250 garageboxen en opslaglocaties gecontroleerd op mogelijke criminele activiteiten. Dit gebeurde in Yerseke, Hansweert, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland. ‘Tijdens de controle zijn er geen bijzonderheden geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten.

2 dagen geleden
Internetbode Hansweert maakt zich op voor feestweekeinde

HANSWEERT - Zaterdag en zondag (10 en 11 december) viert Hansweert, na twee jaar wachten, eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal. Het belooft een waar winterfestijn te worden met een goed gevuld programma voor jong en oud. 

3 dagen geleden
Internetbode Auto in sloot langs A58 bij Rilland

RILLAND - Bij de snelweg A58 is maandagmiddag een auto in de sloot beland ter hoogte van Rilland. De enige inzittende is veilig uit de auto gekomen, laar de brandweer weten.

3 dagen geleden
Internetbode Kerstmarkt in de Grote Kerk Veere

VEERE - Dit jaar herintroduceert de Grote Kerk Veere de Kerstmarkt in het kerkgebouw. Eentje waar kunst, cultuur en duurzame producten samenkomen. Dertien jaar geleden werd de laatste, een vierdaagse!, Kerstmarkt in de Grote Kerk Veere georganiseerd.

4 dagen geleden
Internetbode Duurzame dijkverzwaring bij Hansweert: elektrische machines aangeschaft

HANSWEERT - Aannemers KWS en Van Oord nemen de komende jaren de dijkversterking bij Hansweert voor hun rekening. In samenwerking met waterschap Scheldestromen doen zij hun best om niet alleen de dijk te verbeteren, maar ook de duurzaamheid van projecten als deze. 

6 dagen geleden
Internetbode Leerlingen De Welle in Kruiningen openen expositie

KRUININGEN - Op basisschool De Welle in Kruiningen is een bijzondere expositie geopend. De tentoonstelling is de eindpresentatie van het project ‘De Vlechtheg II’ waaraan alle leerlingen van de school de afgelopen twee maanden gewerkt hebben.

6 dagen geleden
Internetbode Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

KAPELLE/KRUININGEN - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Reimerswaal haalden samen € 8250 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

1 week geleden
Internetbode Megaklus bij dijk Hansweert duurt drie jaar

HANSWEERT - De voorbereidende werkzaamheden om de dijk bij Hansweert te versterken zijn begonnen. De komende jaren wordt er heel wat werk verzet voor dit project, dat naar verwachting 160 miljoen euro kost.  Er zijn al zichtbare boorwerkzaamheden aan de gang bij de dijk.

1 week geleden
Internetbode Anneke droomt van tiny house in Reimerswaal

KRUININGEN - Anneke van Broekhoven (22) zoekt een agrariër, of andere eigenaar van een mooi stukje land, in de gemeente Reimerswaal waar zij in een tiny house mag komen wonen.

1 week geleden
Internetbode Nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s in Kapelle en Wemeldinge

KAPELLE - In de Bellefleurstraat in Kapelle en het parkeerterrein bij de Wilhelminastraat in Wemeldinge komt een laadpaal voor elketrische auto’s te staan.

1 week geleden
Internetbode ‘Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan veiligheid Kanaalweg’

HANSWEERT - Afgesloten wegen, veel omleidingen en een nieuwe rotonde in het dorp. Er zal veel gebeuren de komende jaren in Hansweert vanwege de dijkverzwaring. Dat riep dan ook de nodige vragen op bij de inwoners van het dorp tijdens twee bijeenkomsten vorige week die waterschap Scheldestromen belegde. 

1 week geleden
Internetbode Margreet en haar dochters komen graag in de speel-otheek

KAPELLE - Naast het schoon en compleet houden van het speelgoed in speel-o-teek De Schatkist in Kapelle is een ander belangrijk onderdeel het vernieuwen, wegdoen of aankopen van speelgoed. ‘’We zijn nu bijvoorbeeld midden in het proces van het nalopen van al het speelgoed om te kijken of het nog in goede staat is’’, zegt voorzitter Kampstra. 

1 week geleden
Internetbode Caravan uitgebrand op camping in Kruiningen

KRUININGEN - Op een camping Den Inkel aan de Polderweg in Kruiningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een caravan uitgebrand.

1 week geleden
Internetbode Wie wil er werken in De Schatkist?

KAPELLE - Om de leden van de speel-o-teek in Kapelle te allen tijde te kunnen voorzien van het nieuwste en leukste speelgoed, zijn er veel handen nodig. Met de drieëndertig vrijwilligers die De Schatkist nu heeft, komen ze maar net toe, dus zijn ze druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

1 week geleden
Internetbode Winterfestijn op het plein in Hansweert

HANSWEERT - Na alle perikelen rondom corona viert Hansweert 10 en 11 december eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal.

2 weken geleden
Internetbode Man overleden bij Reeweg Yerseke

YERSEKE - Aan de Reeweg bij Yerseke, in natuurgebied Yerseke Moer, is woensdag een man overleden. 

2 weken geleden
Internetbode Al veertig jaar schatten ontdekken in Kapelle

KAPELLE - Veel inwoners van Kapelle die vaak over de Dijkwelseweg rijden zullen er wellicht nog nooit bij stil hebben gestaan dat achter het Fruitteeltmuseum speel-o-teek De Schatkist wekelijks aan honderden gezinnen spellen en speelgoed uitleent. Van puzzels tot buitenspeelgoed, het is er te vinden. 

2 weken geleden
Internetbode Fietser gewond bij eenzijdig ongeval in Yerseke

YERSEKE - Een man is maandagavond in Yerseke gewond geraakt nadat hij een eenzijdig ongeval had met zijn fiets. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

2 weken geleden
Internetbode Twee doden gevonden bij Schelde-Rijnkanaal Rilland, nog niets bekend over toedracht

RILLAND - Bij het Schelde-Rijnkanaal bij de Bathsebrug bij Rilland zijn zondagavond twee lichamen aangetroffen. Het politieonderzoek is in volle gang. Vandaag kan er nog geen uitsluitsel gegeven worden in dit onderzoek. De recherche heeft meer tijd voor onderzoek nodig om een misdrijf uit te kunnen sluiten.

2 weken geleden
Internetbode Etentje voor mantelzorgers: Wim Huijsse bezoekt zijn vrouw zes dagen per week

WEMELDINGE – Wim Huijsse gaat al twee jaar lang bijna elke dag naar zijn vrouw die in zorgcentrum Cederhof in Kapelle verblijft. Het is een van de verhalen die naar voren kwam tijdens het Kapelse diner voor mantelzorgers in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

2 weken geleden
Internetbode Auto schiet van A58 bij Rilland, één gewonde

RILLAND - Ter hoogte van Rilland is vannacht een personenbusje naast de snelweg terecht gekomen. Er is zeker één persoon gewond geraakt.

2 weken geleden
Internetbode Auto in sloot langs Postweg Yerseke

YERSEKE – Een automobilist is gistermiddag te water geraakt langs de Postweg in Yerseke. De bestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht.

2 weken geleden
Internetbode Koor- en samenzangavond in Waarde

WAARDE - Zaterdag is er een muzikale avond in Adullamkerk van de Gereformeerde Gemeente van Waarde.

2 weken geleden
Internetbode Zwembad Den Inkel in Kruiningen krijgt er 76 parkeerplaatsen bij

KRUININGEN - Zwembad Den Inkel in Kruiningen heeft vanaf volgend voorjaar 76 extra parkeerplaatsen. 

3 weken geleden
Internetbode Mantelzorgers Margriet en Piet: ‘Het is je moeder, die help je gewoon’

WEMELDINGE - Onder de twintig mantelzorgers die samenkwamen tijdens het etentje in Wemeldinge voor de Dag van de Mantelzorg waren ook Piet en Margriet de Neef. Nadat zij tien jaar mantelzorg verleenden voor de moeder van Piet, zijn zij nu zo’n vijftien jaar actief voor de 93-jarige moeder van Margriet, die nog steeds zelfstandig woont.

3 weken geleden
Internetbode Nieuw zonnepark Kruiningen begin 2023 in bedrijf

KRUININGEN - De panelen voor het nieuwe zonnepark aan de Kamperweg in Kruiningen worden binnenkort gelegd. Begin 2023 is het park van Wiskerke Onions klaar en kan de stroomopwekking beginnen. De groothandel gebruikt de stroom om volledig te verduurzamen, laat de gemeente Reimerswaal weten. De resterende stroom gaat naar bedrijven in de omgeving.

3 weken geleden
Internetbode Gewonde en beschadigde brommobiel bij ongeval Kapelle

KAPELLE - Bij een botsing in Kapelle is woensdagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. Een brommobiel raakte beschadigd.

3 weken geleden
Internetbode Geestelijke Gezondsheidszorg in Kapels basisonderwijs

KAPELLE - De gemeente Kapelle gaat psychologen en orthopedagogen inzetten op basisscholen. Vanaf eind deze maand tot en met het einde van het schooljaar ‘23/’24 gaan zij gemiddeld eens in de 2 weken een dagdeel op elke school aan de slag. ‘Het doel is om een positieve bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van de leerlingen’, laat de gemeente Kapelle weten.

3 weken geleden
Internetbode ‘Mantelzorgers zijn van groot belang’

WEMELDINGE – De 240 geregistreerde mantelzorgers in de gemeente Kapelle kregen voor de Dag van de Mantelzorg een cadeaubon of konden deelnemen aan een activiteit. Bij de groep die voor een etentje koos, schoof donderdagavond ook wethouder Annebeth Evertz aan. Zij benadrukte het belang van mantelzorgers in de gemeente.

3 weken geleden
Internetbode Sint en Piet aangekomen in Yerseke

YERSEKE - Opluchting en blijdschap in Yerseke: Sint en zijn Pieten zijn zaterdag veilig en wel aangekomen in het dorp.

3 weken geleden
Internetbode Contacta maakt ‘naam weer waar’

GOES - Op netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen in Goes ontmoetten dinsdag tot en met donderdag mensen uit bedrijfsleven, onderwijs, overheid en belangstellende bezoekers elkaar. Ook waren er workshops en optredens van sprekers, onder wie Arjen Lubach en Björn Kuipers. Vast onderdeel is de uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Die ging naar Flikweert Vision uit Ouwerkerk.

3 weken geleden