Komende week tropisch in temperaturen tot 34 graden

Internetbode

MIDDELBURG - Grote kans dat het komende week tropisch wordt in Middelburg. Met verwachte temperaturen tot zo'n 34 graden, wordt aan de hittegolfcriteria voldaan. Een officiële hittegolf komt er waarschijnlijk niet. Het is namelijk onzeker of De Bilt wel aan vijf zomerse en drie tropische dagen gaat komen. Dat meldt weeronline.

19 Jul 13:56

Wandelen langs en lezen over het VOC-erfgoed in Middelburg en Vlissingen

Internetbode

MIDDELBURG - In de zogenaamde PPF-reeks van de ZB is een nieuw deel verschenen: ‘Wat overbleef. Drie VOC-routes op Walcheren’.

19 Jul 7:59

Politie pakt 75-jarige Middelburger op voor vernielingen aan MTB-route

Internetbode

MIDDELBURG - De politie heeft een 75-jarige man uit Middelburg aangehouden voor vernielingen aan de mountainbikeroute rondom de voetbalvelden van Zeelandia Middelburg.

18 Jul 11:09

Ruim zestig procent technische vacatures is moeilijk in te vullen

Internetbode

GOES - Zeeland heeft momenteel veel moeilijk vervulbare vacatures voor technische beroepen. Dat zegt het UWV donderdag in haar nieuwsflits over de arbeidsmarkt.

18 Jul 10:37

Gezonde proeverij in de Drvkkery met Natascha van der Stelt

Internetbode

MIDDELBURG - Kookboekenschrijver Natascha van der Stelt houdt zaterdag in de Drvkkery een proeverij met gebak zonder toegevoegde suikers en tarwe.

18 Jul 5:32

'Er was behoefte aan iets onorthodox'

Internetbode

MIDDELBURG - Elke dag gaan er acht mensen dood aan alvleesklierkanker. Onverteerbaar, vindt prof. dr. Casper van Eijck van Erasmus MC. Met een groot team zoekt hij al jaren naar een nieuwe behandeling om de ziekte minder dodelijk te maken. Support Casper zorgt voor financiële middelen. Domburger Ko Jan Provoost is één van de velen die zich inzet voor dit goede doel. “Door mensen zoals hem houd je dit vol”, zegt Van Eijck.

17 Jul 6:36

Nationale toerismetop komt in oktober naar Zeeland

Internetbode

DOMBURG - De nationale toerismetop vindt dit jaar plaats in Zeeland.

17 Jul 5:26

Gemeente Veere pakt drie adviezen jeugdraad serieus op

Internetbode

DOMBURG - De gemeente Veere gaat met drie adviezen van de jeugdraad serieus aan de slag. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten.

16 Jul 9:35

Man (35) aangehouden in Domburg dankzij speurhond

Internetbode

DOMBURG - De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een zomerhuis.

16 Jul 8:10

Gemeente Veere schaft bodycams aan voor haar boa's

Internetbode

DOMBURG - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in de gemeente Veere krijgen een bodycam.

15 Jul 12:31

33-jarige man uit Middelburg gewond na vechtpartij in Goes

Internetbode

GOES - Op de Zusterstraat in Goes heeft vrijdagavond 12 juli een vechtpartij plaatsgevonden. Een 33-jarige man uit Middelburg is hierbij gewond geraakt. Een 17-jarige jongen uit Kapelle is aangehouden.

13 Jul 8:54

Sterrenwacht staat stil bij maansverduistering

Internetbode

MIDDELBURG - Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen houdt dinsdagavond 16 juli een avond over maansverduisteringen en de maan.

12 Jul 12:56

Domburger Koen Bekker wint bijna 4000 euro met muziekkennis

Internetbode

DOMBURG - Koen Bekker uit Domburg (en zijn zwager) hebben een goed oor voor popmuziek. Bekker heeft er 3900 euro mee verdiend.

11 Jul 11:22

Harpmuziek op tweede zomeravondconcert in Oostkapelle

Internetbode

OOSTKAPELLE - De stichting Oostkapelle Cultureel organiseert woensdag 17 juli haar tweede zomeravondconcert van het seizoen.

11 Jul 6:54