Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 29 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Expositie Fotoclub de Draadontspanner bij Rechtbank Middelburg

MIDDELBURG - Leden van Fotoclub de Draadontspanner exposeren tot eind mei 2024 in Rechtbank Middelburg aan de Kousteensedijk. 

14 uur geleden
Internetbode Bonaire.com: een nieuw toeristisch platform met Zeeuwse software

MIDDELBURG - De ervaren tech-ondernemer Robin Weesie heeft samen met Glenn Doeze het initiatief genomen om een toeristisch platform voor Bonaire te ontwikkelen. Een platform waar (potentiële) bezoekers niet alleen inspiratie en informatie kunnen vinden over het Caribisch eiland, maar waar ook direct geboekt kan worden. Na een zorgvuldige zoektocht is besloten om het platform te ontwikkelen op de software van Localbooker.

18 uur geleden
Internetbode Nieuw leven voor de concertvleugel van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Dromen van een volle zaal, een concertvleugel en je eigen composities spelen. Dat is de droom van ieder kind, jongeren maar ook volwassenen die ooit de eerste toon aansloegen op een piano. Deze dromen kan je vanaf nu waarmaken in de Zeeuwse Concertzaal. Vanaf 8 april biedt de Concertzaal namelijk de mogelijkheid om regelmatig de Steinway concertvleugel te bespelen.

18 uur geleden
Internetbode Scalda bekroond met zes Gouden Schoolkantine Schalen

MIDDELBURG - Scalda heeft voor al haar locaties de Gouden Schoolkantine Schaal 2023-2024 van het Voedingscentrum ontvangen. Het behalen van de gouden status is het resultaat van intensieve inspanningen van Scalda om haar kantine gezonder te maken. Met minstens 80% van het assortiment bestaande uit gezonde opties zoals broodjes, fruit en andere voedzame producten, en de voortdurende beschikbaarheid van drinkwater, wordt het voor studenten gemakkelijker gemaakt om gezonde keuzes te maken. 

19 uur geleden
Internetbode Aanhangwagen kantelt bij Schroebrug Middelburg

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is woensdag aan het einde van de middag een aanhangwagen van een tractor gekanteld. Dit zorgde voor de nodige verkeershinder.Het ongeluk gebeurde toen de tractorbestuurder vanaf het Groene Woud richting de spoorwegovergang reed. Net voor het oprijden van de brug ging het mis. Door onbekende oorzaak belandde de aanhanger die achter de tractor was gekoppeld op zijn linker zijkant. De tractor zelf bleef gelukkig overeind. Vanwege het ongeluk moest direct één rijstrook worden afgesloten. Later moesten ook het fietspad over de brug en de rijbaan richting A58 worden dichtgezet. Handhavers en politieagenten probeerden het verkeer in goede banen te leiden maar desondanks ontstonden flinke files, met als gevolg dat auto's omkeerden kozen voor een oversteek via de Stationsbrug, terwijl dat niet is toegestaan.Met behulp van een kraan is de aanhangwagen rond 16.50 uur weer overeind gezet. Tien minuten later kon de tractor weer verder rijden.

19 uur geleden
Internetbode Nostalgische telefooncel even terug in Middelburg

GOES - De Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC) brengt vanaf donderdag de nostalgische telefooncel tijdelijk terug in het straatbeeld van Zeeland. Dat doet de organisatie onder meer in Goes.

1 dag geleden
Internetbode Het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024

DISHOEK - Het 75-jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie) / NATO (North Atlantic Treaty Organization, opgericht in april 1949), is voor Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te stellen voor het publiek. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement 'het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024'.

1 dag geleden
Internetbode Nieuwe tentoonstelling in Veere: Scottish Diaspora Tapestry

VEERE - Op vrijdag 29 maart 2024 om 14:00 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling Scottish Diaspora Tapestry door Bert Tuk, wethouder Cultuur van de gemeente Veere. Van 30 maart tot 7 juni 2024 is het beroemde Tapijt weer te zien in Museum Veere, de Schotse Huizen. Tien jaar na het gereedkomen van de indrukwekkende collectie van geborduurde panelen en de eerste tentoonstelling in Museum Veere in 2015, keert het complete 153 meter lange tapijt weer terug. De 311 panelen waaruit het wandtapijt bestaat, laten de eeuwenlange Schotse migratiegeschiedenis op indrukwekkende wijze zien.

1 dag geleden
Internetbode Dringende oproep tot uitfasering houtstook

MIDDELBURG - Stichting HoutrookVrij maakt bekend dat zij een brief heeft verzonden aan alle Nederlandse gemeenten en de secretaris van de Adviescommissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), waarin zij aandringt op het uitfaseren van particuliere houtstook in Nederland. De stichting baseert zich op groeiende wetenschappelijke bewijzen die aantonen dat houtstook, ook van zogenaamde EcoDesign-kachels, significante gezondheidsschade veroorzaakt door de uitstoot van fijnstof, PAK's, en benzeen.

1 dag geleden
Internetbode ProRail verstevigt constructie perronkap station Middelburg

MIDDELBURG - ProRail werkt vanaf volgende week drie weken aan station Middelburg. De balken die momenteel de perronkap ondersteunen worden vervangen voor een nog stevigere constructie. Dit is een tijdelijke oplossing tot de daadwerkelijke renovatie aan het station wordt uitgevoerd.

2 dagen geleden
Internetbode Middelburg zoekt leden adviescommissie voor jaarlijkse kunst- en cultuursubsidies

MIDDELBURG - Voor de beoordeling van de jaarlijkse subsidies kunst en cultuur zoekt de gemeente Middelburg leden voor een adviescommissie. De adviescommissie zal de aanvragen van €10.000 en hoger beoordelen aan de hand van de nadere regels subsidie kunst en cultuur gemeente Middelburg 2023-2026. Dit houdt in een beoordeling op artistieke kwaliteit; diversiteit en inclusie; gezonde projectmatige bedrijfsvoering en belang voor de stad.

2 dagen geleden
Internetbode Controle garageboxen en bergingen in Middelburg

MIDDELBURG Op donderdag 21 maart zijn meer dan 200 bergingen en garageboxen in de gemeente Middelburg gecontroleerd. Bij de meeste was alles in orde en in twee gevallen was er sprake van een mogelijke overtreding van regels. De controle was onder leiding van de gemeente met ondersteuning van politie en particuliere speurhonden. De controle van een aantal bergingen van appartementen in de wijk 't Zand was met medewerking van Woongoed Middelburg.

2 dagen geleden
Internetbode City of Dance maakt line-up van editie 2024 bekend

De 23e editie van het City of Dance festival vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juli 2024, op het festivalterrein aan de Oude Veerseweg in Middelburg. Er zijn dit jaar meer dan 200 artiesten verdeeld over 6 podia.

2 dagen geleden
Internetbode De bloeiende stad: over de nieuwe winkels en restaurants in Middelburg

MIDDELBURG - Er worden veel nieuwe winkels geopend in Middelburg, in deze periode van het jaar. De plannen werden veel eerder al gesmeed, en veel verbouwingen van panden startten al in 2023, maar de meeste ondernemers proberen de nieuwe zaken te openen voor Pasen, omdat dan de eerste golf toeristen wordt verwacht.

2 dagen geleden
Internetbode Arnemuidse stadsrechten komen opnieuw aan

ARNEMUIDEN - Het echte document van de Arnemuidse stadsrechten ligt veilig opgeborgen in het Zeeuws Archief. Maar Museum Arnemuiden heeft een mooie replica in bezit. En dit document wordt per boot, met tromgeroffel en een echte bode van de Prins van Oranje naar Arnemuiden gebracht. Dit op zaterdag 30 maart als openingshandeling van de nieuwe thematentoonstelling van Museum Arnemuiden: 'Arnemuiden 450 jaar stad'.In de Raadzaal van 't Stadhuys is een interessante thematentoonstelling ingericht. Wat meteen opvalt als je de zaal betreedt zijn de grote kartonnen afbeeldingen van het jaartal 1574. Daarop kan de bezoeker de geschiedenis van de Arnemuidse stadsrechten zien en lezen. Daarnaast zijn er meerdere voorwerpen uit 1574, zoals onze unieke schilderijen, verschillende wapens en een bijzondere, onlangs gevonden speerpunt uit die tijd. Samen vertellen ze het verhaal van het ontstaan van de stad Arnemuiden.

3 dagen geleden
Internetbode Sport en cultuur voor Middelburgers met laag inkomen

De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit betekent dat de gemeente volwassenen met een laag inkomen financieel helpt om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Dit in navolging van het succesvolle Jeugdfonds Sport & Cultuur dat sport en cultuur voor kinderen mogelijk maakt.

3 dagen geleden
Internetbode Man (19) uit Veere vernielt deuren bij rechtbank aan de Kousteensedijk

MIDDELBURG- Een 19-jarige man uit Veere is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Kousteensedijk. Hij was in de rechtbank met een voorwerp een deur aan het vernielen.

4 dagen geleden
Internetbode Beschonken bestuurder (44) zonder geldig rijbewijs aangehouden op de Herengracht

MIDDELBURG- De politie heeft zaterdagmiddag op de Herengracht een 44-jarige beschonken bestuurder zonder geldig rijbewijs aangehouden. De man ontving daarnaast ook bekeuringen voor het rijden door rood licht, iets weggooien op straat en niet meewerken aan een ademtest. 

4 dagen geleden
Internetbode Een ontmoeting met Four Freedoms Award-laureaat Zumretay Arkin

MIDDELBURG - Godsdienstvrijheid is niet vanzelfsprekend. Zumretay Arkin ontvangt 11 april 2024 een Four Freedoms award voor haar inspanningen op het gebied van godsdienstvrijheid. 's Avonds om 20 uur kan iedereen die dat wil haar ontmoeten en horen spreken in de Koorkerk.

4 dagen geleden
Internetbode Paasconcerten in de Oostkerk

MIDDELBURG - Het weekend van Pasen is het in de Oostkerk goed vertoeven. Maar liefst 3 concerten en er wordt afgetrapt met het afscheidsconcert van Fernando Lameirinhas die onder andere samen werkte met BLOF. Laatste kans om Fernando live te horen spelen in Zeeland!

6 dagen geleden
Internetbode Roosevelt College Choir presenteert lenteconcert

MIDDELBURG - Op zaterdag 6 april geeft het Roosevelt College Choir samen met het Chorale Universitaire de Louvain een lenteconcert in de Koorkerk. In deze ruimte met een prachtige akoestiek zullen meer dan 50 zangers diverse klassieke en modernere stukken ten gehore brengen. Zij zullen o.a. stukken zingen van Vivaldi, Fauré, Guastavino, Gjeilo en nog veel meer. Koorstukken worden afgewisseld met instrumentale stukken, zoals een Spaanse tango voor gitaar. Het belooft een bijzondere en  gevarieerde avond te worden.

6 dagen geleden
Internetbode Mijn vader, Nour en ik

MIDDELBURG - Veel mensen die gevlucht zijn, dragen deze ervaring nog jaren als onverwerkte ballast met zich mee. Erover praten is vaak lastig. Een gespreksavond begin april in Middelburg, moet mensen hierbij helpen. Deelnemers kijken samen naar de nieuwe, uiterst persoonlijke documentaire van de Iraaks-Utrechtse regisseur Wiam Al-Zabri, Mijn vader, Nour en ik, en gaan daarna met elkaar eten en in gesprek.

6 dagen geleden
Internetbode Opening groen schoolplein De Sprong in Koudekerke

KOUDEKERKE - Donderdag 21 maart opende burgemeester Schouwenaar het groene schoolplein op Archipelschool De Sprong in Koudekerke. De burgemeester knipte een lintje door, waarna de kinderen een parcours liepen.

6 dagen geleden
Internetbode Bachkoor BWV Middelburg viert 25-jarig jubileum

MIDDELBURG - Op zaterdag 13 april a.s. om 20.00 uur vindt in de Oostkerk te Middelburg het 25-jarige jubileumconcert plaats van het Bachkoor BWV uit Middelburg. Bezoekers kunnen genieten van zang en muziek van Johann Sebastian Bach. André Poortvliet bespeelt het De Rijckere-orgel. Barokorkest Aspetti Musicali uit België begeleidt als vanouds het Bachkoor en zal zelf enkele instrumentale stukken van Bach spelen. 

6 dagen geleden
Internetbode Costes opent Middelburgse vestiging in voormalig C&A-pand

MIDDELBURG - Op donderdag 21 maart heeft Costes een nieuwe winkel geopend in de Lange Delft in Middelburg. Al voor de opening om 09.30 uur stond er een lange rij mensen voor de ingang, onder meer omdat de keten in damesmode gratis waardebonnen uitdeelde aan de eerste 200 bezoekers.

6 dagen geleden
Internetbode Inschrijving Jong Zeeuws Tekentalent 2024 geopend

MIDDELBURG - In 2023 is door de Ridderschap van Zeeland en de Teeken Akademie de Prijs Jong ZeeuwsTekentalent ingesteld. Gewonnen werd de prijs door Kian Wisse, die aan de kunstopleiding in Dendermonde zijn artistieke talenten verder schoolt. 

6 dagen geleden
Internetbode De Belastingdienstbus komt naar Middelburg, voor hulp bij aangiftevragen

MIDDELBURG - Heb je vragen over het invullen van je belastingaangifte en kun je daarbij wel wat extra hulp gebruiken? Bij de Belastingdienstbus helpen medewerkers van de Belastingdienst je graag op weg. De bus staat op 27 maart van 10.00 tot 16.00 uur op De Markt in Middelburg. Een afspraak maken is niet nodig.

6 dagen geleden
Internetbode Rally van Walcheren 2024

MIDDELBURG - Op zaterdag 13 April wordt de tweede editie van de 'Rally van Walcheren' gereden. De Rally van Walcheren is een eendaagse rally voor het goede doel. Een leuke rally met diverse stoppunten waardoor de deelnemers verzekerd zijn van een route door het prachtige Zeeuwse landschap.

6 dagen geleden
Internetbode De Oostkerk kondigt vier grote tentoonstellingen aan

MIDDELBURG - De Oostkerk in Middelburg richt zich in de zomermaanden in het bijzonder op openstelling met rondleidingen, orgelconcerten en vier grote tentoonstellingen. De rest van het jaar richt de Oostkerk zich vooral op concerten, literaire activiteiten en verhuur. De Oostkerk is er bijzonder trots op dat zij erin geslaagd is om naast de World Press Photo tentoonstelling ook de jubileum editie (75ste editie) van de Zilveren Camera naar de Zeeuwse hoofdstad te halen. Daarnaast is er een verkooptentoonstelling met werken van Caroline van der Vegt en een tentoonstelling met nieuwe werken van de bekende Nederlandse kunstenaar Joost de Jonge te zien.

1 week geleden
Internetbode Meliskerke is in slechts paar maanden tijd vier huurwoningen rijker

MELISKERKE - Gisteren reikte woningcorporatie Zeeuwland de sleutels uit aan de nieuwe huurders van de Sivertstraat in Meliskerke. Hier heeft Zeeuwland vier nieuwe levensloopbestendige huurwoningen gerealiseerd. Daarmee is het eerste deel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen in Meliskerke afgerond.

1 week geleden
Internetbode Cursistenspektakel bij Cultuurhuis Kuiperspoort

MIDDELBURG- Trots geven de docenten van het Cultuurhuis Kuiperspoort op zondag 7 april het podium aan hun cursisten. Van alle disciplines - schilderen, tekenen, sumi-e, etsen, fotografie, keramiek - wordt werk geëxposeerd dat tijdens de cursussen en het open atelier is gemaakt. Vaak verrassend en van hoge kwaliteit.

1 week geleden
Internetbode Marktpeiling bedrijfsleven: Gemeente Veere nodigt ondernemers uit voor interactieve werksessies

DOMBURG - De gemeente Veere staat voor de uitdaging om haar economisch beleid af te stemmen op de snel veranderende behoeften van het bedrijfsleven. Om goed onderbouwde keuzes te maken voor de toekomst, organiseert de gemeente interactieve werksessies voor ondernemers op verschillende bedrijventerreinen.

1 week geleden
Internetbode Westkapelle krijgt een nieuw invasiemonument

WESTKAPELLE - Op 1 november 2024 wordt op de dijk bij het Polderhuis in Westkapelle een beeldengroep van aanstormende commando's onthuld. Het is dan 80 jaar geleden dat de invasie van Westkapelle plaatsvond. Deze invasie, onderdeel van de Slag om de Schelde, was het begin van de bevrijding van Nederland.

1 week geleden
Internetbode Zwaluwen Jeugdactie doneert 2500 euro aan Zeelandia Middelburg voor voetbalevenement

MIDDELBURG - Gewoon lekker kunnen voetballen. Voor de meeste jongeren is dat de gewoonste en de leukste zaak vd wereld. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend.  Ook voor jongeren met een beperking wil Zeelandia Middelburg dat zij kunnen genieten van voetbal en verenigingsleven. 

1 week geleden
Internetbode Taarten voor iedere 100e deelnemer doemee.veere.nl

DOMBURG - Vorige week heeft wethouder Van Houten van gemeente Veere maar liefst 5 taarten uitgedeeld aan inwoners die zich inschreven op het participatieplatform doemee.veere.nl. Sinds een maand is het platform online en kunnen alle inwoners zich registeren om mee te denken, input te geven en mee te doen met verschillende projecten binnen de gemeente. Elke 100e inschrijving krijgt een taart. De eerste vijf gelukkigen hebben de taart persoonlijk ontvangen van wethouder Van Houten.

1 week geleden
Internetbode Motorrijder ten val bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Een motorrijder is vanochtend ten val gekomen na een botsing bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg Noord (N254) en de afrit van de A58 bij Middelburg.Aan de kant van Ritthem vond een aanrijding plaats met een personenauto. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor zeven. Een ambulanceteam werd opgeroepen om de ten val gekomen motorrijder te onderzoeken. Het slachtoffer bleek niet (ernstig) gewond te zijn geraakt. Het ongeval zorgde al snel voor de nodige hinder voor het overige verkeer. Er moest namelijk tijdelijk één rijstrook worden afgesloten waardoor al snel files stonden op zowel de snelwegafrit als de Schroeweg en de Sloeweg Noord. De politie leidde het verkeer langs de ongevalslocatie totdat de betrokken voertuigen een stukje verderop aan de kant waren gezet. Een bergingsbedrijf heeft de motor rond 07.30 uur afgevoerd.

1 week geleden
Internetbode Zeeland opgenomen in nieuwe historische roman

Bert de Vries heeft de historische roman Een leven vol oorlog - Een Nederlandse officier in de jaren 1787-1845 uitgebracht. Het boek speelt zich voor een groot deel af in de steden Maastricht, Harlingen en Deventer, maar ook in Zeeland. Het vertelt het verhaal van de Maastrichtenaar Alphons Hoebrichts die als militair in verschillende infanterieonderdelen diende en deelnam aan veel veldtochten.

1 week geleden
Internetbode Aquascaping als Kunstvorm in Middelburg

MIDDELBURG - CSW Toorop Talent College ontvangt op dinsdag 26 maart 'aquascaping' specialisten Jan Vos en Camille Taeymans van het Antwerpse bedrijf NADA.BE voor een lezing in kunstlokaal T06 dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Salon T06. Iedereen is welkom bij Salon T06; leerlingen en teamleden van CSW Toorop, maar ook ouders/verzorgers en algemeen publiek. Entree is vrij.

1 week geleden