Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 31 oktober 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Record van 82.760 kilo zwerfafval ingezameld door Zeeuwse vissers

VLISSINGEN - Door de deelnemers van Fishing for Litter is in 2019 een record hoeveelheid van 82.760 kilo zwerfafval ingezameld. De Vlissingse wethouder Els Verhage heeft vrijdagochtend het eerste van de 22 Zeeuwse deelnamecertificaten uitgereikt aan schipper Henry Caljouw van de ARM 46. De vissers ontvangen het certificaat uit blijk van waardering voor een enorme maatschappelijke dienst.

4 weken geleden
Internetbode Zeeland wil ruimte in begroting houden om te schuiven

MIDDELBURG - Het gaat in financieel opzicht goed met Zeeland, maar er zijn grenzen aan wat de provincie kan doen.

4 weken geleden
Internetbode Bouw van studentencomplex aan Kanaalweg is begonnen

MIDDELBURG - De bouw van de 119 appartementen aan de Kanaalweg in Middelburg is maandag officieel begonnen.

1 maand geleden
Internetbode Nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding

GOES - Emergis Preventie begint donderdag 29 oktober met een nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding.

1 maand geleden
Internetbode Schrijver Olga Majeau maakt tournee langs boekhandels

MIDDELBURG - Olga Majeau maakt zaterdag een tournee langs de Zeeuwse boekhandels 't Spui in Vlissingen, De Drvkkery in Middelburg en De Koperen Tuin in Goes.

1 maand geleden
Internetbode Provincie in gesprek met reizigers over slim vervoer

MIDDELBURG - De provincie wil van inwoners horen hoe Zeeland goed bereikbaar kan blijven.

1 maand geleden
Internetbode Benefiettocht voor goede doel vanaf Oranjeplaat

ARNEMUIDEN - Makkelijk is het niet om in deze tijd iets te organiseren voor het goede doel, maar Ko Jan Provoost laat zich niet tegenhouden. “Ik houd van een uitdaging”, zegt hij. De Domburger is de motor achter de Oranjeplaat Cycling Classic, een toertocht waarvan de opbrengst gaat naar Support Casper en Make a Wish.

1 maand geleden
Internetbode Foto's Frank Peters te zien in Galerie T

MIDDELBURG - Fotograaf Frank Peters uit Zeeuws-Vlaanderen exposeert vanaf 30 september met zijn fine art-foto’s in Galerie T in Middelburg.

1 maand geleden
Internetbode Campagne laat 'niet normaal mooi' Zeeland zien

GOES - VVV Zeeland heeft een campagne opgezet om zoveel mogelijk mensen naar de provincie te lokken in de komende maanden: ‘Niet normaal mooi’.

1 maand geleden
Internetbode LPM maakt zich sterk voor meer openbare toiletten

MIDDELBURG - De Lokale Partij Middelburg (LPM) ziet steeds meer ‘onhygiënische toestanden’ in Middelburg.

1 maand geleden
Internetbode Walky Schoenmode sluit de deuren nu het nog leuk is

ARNEMUIDEN – Walky Schoenmode in Arnemuiden sluit eind deze maand definitief de deuren. Na 23 jaar is het voor Neel, Wilma en Christel genoeg geweest. “We hebben een leuke tijd gehad en willen onze klanten bedanken voor alle schoenen die ze bij ons kochten.”

1 maand geleden
Internetbode 'Prikkelend stuk' moet voer zijn voor discussie over Zeeland en Friesland

MIDDELBURG - Zeeland en Friesland laten een essay schrijven door professoren Herman Lelieveldt van University College Roosevelt (UCR) en Caspar van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen, die een campus heeft in Leeuwarden.

1 maand geleden
Internetbode Crowdfundingsactie voor standbeeld Hans Lipperhey

MIDDELBURG - Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen is een crowdfundingsactie begonnen voor de financiering van het standbeeld van Hans Lipperhey.

1 maand geleden
Internetbode Zussen maken weer huiskamer van dorpshuis Amicitia

AAGTEKERKE – Na zes decennia beheer door de familie Kodde heeft dorpshuis Amicitia in Aagtekerke twee nieuwe beheerders: Barbara en Leoniek Francke. De zussen zitten vol plannen om van het dorpshuis weer de centrale ontmoetingsplek te maken die het in vroeger tijden ook was: de huiskamer van Aagtekerke. Bij binnenkomst in de grote zaal valt gelijk de huiselijke sfeer op. Er ligt een tapijt en er staan luie stoelen. Het ziet eruit als een heerlijk plekje om even tot rust te komen en te kletsen met iemand van het dorp. De biljarttafel wacht op spelers en het podiumdoek is gesloten. Maar als het aan Barbara en Leoniek Francke ligt, komt hierin snel verandering. “We hebben een groep vrijwilligers waarmee we samen een activiteitenprogramma gaan opstellen. Je kunt denken aan workshops, knipavonden, feesten, kinderactiviteiten,” vertelt Leoniek. “Zonder de vrijwilligers kan dit dorpshuis niet de ontmoetingsplekken worden die wij voor ogen hebben. Amicitia is Latijn voor vriendschap. Een toepasselijke naam voor een dorpshuis.”Werkgroep

1 maand geleden
Internetbode Jongen opgepakt voor overval tankstation in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft maandag een 15-jarige Middelburger aangehouden voor de overval op het tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in zijn woonplaats.

1 maand geleden
Internetbode Longlist Zeeuwse Boekenprijs is bekend

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs heeft de longlist met de tien beste boeken bekend gemaakt.

1 maand geleden
Internetbode Winnaars van vouchers Film by the Sea zijn bekend

VLISSINGEN - In samenwerking heeft Weekblad de Bode vijf keer twee vouchers verloot voor Film by the Sea.

1 maand geleden
Internetbode Nieuwe stikstofregels geven ondernemers meer ruimte

MIDDELBURG - De provincie Zeeland vernieuwt de stikstofregels, zodat ondernemers meer mogelijkheden krijgen om een vergunning aan te vragen voor nieuwe plannen.

1 maand geleden
Internetbode Kleverskerke tekent voor de toekomst

KLEVERSKERKE - Voor het opstellen van de Omgevingsvisie vraagt de gemeente Middelburg iedereen zijn droom over Middelburg in 2050 in te sturen.

1 maand geleden
Internetbode Iedereen lijkt zin te hebben in Film by the Sea

VLISSINGEN - Bergen met werk zijn er de afgelopen maanden verzet door Jan Doense en zijn collega’s. “Laat het nu maar beginnen, we zijn er klaar voor”, zegt de festivaldirecteur van Film by the Sea.

1 maand geleden
Internetbode Fotografen en dichters vullen elkaar aan voor expo in ZB

MIDDELBURG - Walcherse dichters en fotografen exposeren samen in de ZB in Middelburg. In de expositie ‘Dichter op Beeld’ vullen ze elkaar met hun werk aan.

1 maand geleden
Internetbode Finale Podium Z vrijdag in Schuttershof en twee weken later op Facebook

DOMBURG - De finale van talentenwedstrijd Podium Z vindt vrijdag plaats.

1 maand geleden
Internetbode 'We willen wel uitbreiden, maar moeten niet te groot worden'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met ...' gaan we met hen in gesprek en op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze keer: Kees van Overloop en René Zwamborn van Huisman Advocaten.

1 maand geleden
Internetbode Domburg is negen levensloopbestendige huurwoningen rijker

DOMBURG - De bouw van negen levensloopbestendige woningen aan het Poldertje en de H.M. Kesteloostraat in Domburg is afgerond.

1 maand geleden
Internetbode René van der Klooster nieuw bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Bezoekers van de Kunst- en Cultuurroute in Middelburg kunnen zondag (6 september) bij een nieuwe deelnemer binnenlopen. René van der Klooster opent de deuren van zijn RVDK art & design.

1 maand geleden
Internetbode Gaas moet balustrades stadhuis op hun plek houden

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft vrijdag een stuk gaas geplaatst op een deel van de balustrade van het stadhuis op de Markt.

1 maand geleden
Internetbode Wandeling voor nabestaanden van mensen die zichzelf om het leven hebben gebracht

WEMELDINGE - Emergis houdt zaterdag 26 september weer een wandeling voor nabestaanden, vrienden en betrokkenen van mensen die zichzelf om het leven hebben gebracht.

1 maand geleden
Internetbode Kamer verhuren? Maximaal 2 en alleen met eigen parkeerplek

DOMBURG - Inwoners van de gemeente Veere kunnen alleen nog recreatief kamers verhuren als hun gasten de auto op hun eigen terrein kwijt kunnen. Zo wil het Veerse college van burgemeester en wethouders de parkeerdruk in de kernen tegengaan. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel, en de rest van het nieuwe beleid voor recreatief kamerverhuur, maandag 14 september.

1 maand geleden
Internetbode 'Mooi, boeiend, leerzaam en interessant'

MIDDELBURG - Het personeel van De Drvkkery geeft elke week een leestip.

1 maand geleden
Internetbode Parkeerbeleid vernieuwen is een ingewikkelde puzzel in Veere

DOMBURG - Het Veerse college van burgemeester en wethouders wil vanaf volgend jaar het betaald parkeren langs haar kust gefaseerd uitbreiden. Voor de balans tussen leefbaarheid en toerisme stelt ze de gemeenteraad ook voor betaald parkeren in te voeren in de kernen van Zoutelande, Vrouwenpolder en Westkapelle. Dorpsbewoners hebben dan een parkeervergunning op kenteken nodig voor hun auto.

1 maand geleden
Internetbode Volkoren zoekt naar een alternatief voor 2021

MIDDELBURG - Het festival Volkoren schrijft voorlopig geen koor meer in voor de volgende editie.

1 maand geleden
Internetbode Zeeuwen komen in actie en halen 33.399 euro op voor KWF

GOES - De tientallen Zeeuwen die de afgelopen maanden hebben meegedaan aan ‘Zeeland in Actie’ hebben bij elkaar 33.399 euro ingezameld.

1 maand geleden
Internetbode Een centraal nummer voor problemen op Zeeuwse (vaar)wegen

MIDDELBURG - Er komt een centraal 0800-nummer dat 24 uur per dag, zeven dagen per week kan worden gebeld voor vragen, klachten of meldingen over provinciale (vaar)wegen.

1 maand geleden
Internetbode Wordt 'majesteit van Middelburg' de Boom van het Jaar?

MIDDELBURG - De vleugelnoot in de Gasthuistuin op het Noordpoortplein in Middelburg maakt kans op de titel Boom van het Jaar. 'Deze boom, ook wel de majesteit van Middelburg genoemd, is de dikste en oudste vleugelnoot van het land', laat de gemeente Middelburg weten.

1 maand geleden
Internetbode Gratis colleges van HZ over betekeniseconomie

MIDDELBURG - De HZ University of Applied Sciences, Dockwize en Thrive Institute geven dit schooljaar zes (gratis) colleges over de betekeniseconomie.

1 maand geleden
Internetbode Installaties van windturbines Borsele 1 en 2 afgerond

GOES - De installatie van de windturbines van windparken Borsele 1 en 2 is klaar. Dat laat het Deense bedrijf Ørsted weten.

1 maand geleden
Internetbode 'Bijzondere verhalen' tijdens uitgesteld premièreweekend

GOES - Josien de Graaf is ‘ontzettend blij’ dat Theater de Mythe in Goes dit weekend zijn ruimten beschikbaar stelt aan de Jeugdtheaterschool Zeeland (JTSZ). De kinderen kunnen daardoor hun voorstellingen eindelijk laten zien en zondag is er ruimte voor een mooi minifestival: ‘Bijzondere verhalen’.

1 maand geleden
Internetbode Kickstart-avonden Popaanzee beginnen weer

GOES - De Kickstart-avonden van Popaanzee beginnen weer.

1 maand geleden