Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 26 september 2022
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Presentatiedag ‘Zeeuws hout verbindt’ in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op zaterdag 1 oktober vindt door een unieke samenwerking van zes organisaties een presentatiedag plaats over oude schepen, molens en boerderijen in Arnemuiden.

16 uur geleden
Internetbode 20 jaar Sint Jans Hospice De Casembroot Middelburg

MIDDELBURG - Op 5 oktober 2002 heeft de toenmalige Koningin Beatrix het Sint Jans Hospice De Casembroot van Stichting Zorgstroom in Middelburg op indrukwekkende wijze geopend. Het jubileum wordt natuurlijk gevierd.

17 uur geleden
Internetbode Internationale Bailong Balldag Middelburg 2022

MIDDELBURG - De eerste zondag van oktober (2 oktober 2022) is uitgeroepen tot World Bailong Ball Day, om deze Chinese racketsport wereldwijd meer bekendheid te geven. De eerste en enige Nederlandse vereniging TBBVN, gevestigd in Middelburg sinds 2013, zal daar dit jaar op die dag ook een geheel vrijblijvende workshop voor organiseren. Dit om de sport te promoten en nieuwe leden te werven.

18 uur geleden
Internetbode Auto uitgebrand in wijk Dauwendaele in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag is een auto uitgebrand aan de Meanderhofstraat in de wijk Dauwendaele. Rond 01.50 uur werd de brand opgemerkt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig is uitgebrand. De aanwezige politie heeft meerdere omstanders gehoord, maar de oorzaak van de brand is tot nu toe onbekend.

20 uur geleden
Internetbode Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen in Middelburg

MIDDELBURG - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel. Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren zij samen gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen voor de diners sponsort.

1 dag geleden
Internetbode Overledene Biggekerke is man (82)

BIGGEKERKE - Na een ongeval op de Zoutelandseweg bij Biggekerke gisteren vloog een auto in brand en overleed een persoon. Het blijkt te gaan om een man van 82 jaar.Na een ongeluk gisteren rond 14:30 uur aan de Zoutelandseweg vatte een auto vlam en overleed een persoon. Even later werd ook een traumahelikopter gealarmeerd maar de inzet hiervan werd even later weer geannuleerd. De helikopter vloog toen boven Goeree-Overflakkee.

1 dag geleden
Internetbode Loesje en Lientje openen Kinderzwerfboekenstation bij Cypressenhof in Middelburg

MIDDELBURG - Tijdens de Kinderboekenweek willen Loesje en Lientje weer iets leuks organiseren in Middelburg, en wel op donderdag 6 oktober tussen 13.00 en 13.30 uur, op basisschool de Cypressenhof in Middelburg. Ze gaan een Kinderzwerfboekenstation op deze school openen.

1 dag geleden
Internetbode Stichting Platform Welzijn Seroos voert actie via Samen voor de buurt

SEROOSKERKE - Stichting Platform Welzijn Seroos wil een duofiets met extra accu aanschaffen zodat mensen met een beperking kunnen genieten van de buitenlucht. Veldsink Advies Oostkapelle is Zelfstandig Adviseur van RegioBank en steunt dit project. Een prachtig initiatief dat bijdraagt aan een sociaal vitaal Serooskerke.

1 dag geleden
Internetbode Expositie Cartooning Ukrain komt naar Middelburgse kloostergangen

MIDDELBURG - De tentoonstelling Cartooning Ukraine komt naar Middelburg, vanaf 6 oktober. Cartooning Ukraine is een expositie van vele tientallen cartoons, gemaakt door tekenaars-cartoonisten uit Oekraïne over de oorlog in hun land en de gruwelijke gevolgen daarvan. Het is een initiatief van Ronald Bos, die eerder Cartooning Syria organiseerde (Abdij, 2018).

1 dag geleden
Internetbode Reddingsbrigade: ‘Alleen een A-diploma is te weinig’

MIDDELBURG - Na het behalen van het zwemdiploma blijven trainen. Volgens de reddingsbrigade is het één van de zaken die het aantal verdrinkingen in ons land verder terug kan brengen want met alleen een A-diploma ben je er niet, zo stelt de Middelburgse Van Dixhoornbrigade.

1 dag geleden
Internetbode Onderzoek renovatie De Zandput Serooskerke

SEROOSKERKE - Het college van B&W van gemeente Veere heeft besloten een onderzoek te starten naar de renovatie of nieuwbouw van Dorpshuis De Zandput in Serooskerke. Op dit moment is in de begroting geld opgenomen voor de renovatie van het dorpshuis.

2 dagen geleden
Internetbode Dode te betreuren na verkeersongeval bij Biggekerke

BIGGEKERKE - Bij een auto-ongeluk op de Zoutelandseweg bij Biggekerke is vrijdagmiddag een persoon om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Internetbode Duizendste woning verkocht in Middelburgse wijk de Mortiere

MIDDELBURG - Een feestelijk moment in in de Middelburgse wijk Mortiere. De duizendste woning is daar verkocht. Dit werd op woensdag 21 september gevierd met de duizendste koper, andere toekomstige bewoners van Mortiere, wethouder Louws van gemeente Middelburg en andere genodigden.

2 dagen geleden
Internetbode Reddingsbrigade: ‘Alleen een A-diploma is te weinig’

MIDDELBURG - Na het behalen van het zwemdiploma blijven trainen. Volgens de reddingsbrigade is het één van de zaken die het aantal verdrinkingen in ons land verder terug kan brengen want met alleen een A-diploma ben je er niet, zo stelt de Middelburgse Van Dixhoornbrigade.

2 dagen geleden
Internetbode Asfalteren Molenwaterpark Middelburg uitgesteld

MIDDELBURG - De erkzaamheden om schade aan het asfalt in het Molenwaterpark te repareren zijn uitgesteld.

2 dagen geleden
Internetbode Zwembad De Goudvijver in Serooskerke blijft open in de winter

SEROOSKERKE - Zwembad De Goudvijver wordt in de winter van 2022/2023 in de ochtenden opengesteld voor banenzwemmen en andere zwemactiviteiten. Het eerste jaar is een proefjaar, maar als de proef succesvol verloopt, wordt structurele invoering overwogen. Uit een vragenlijst onder de vaste zwemmers is gebleken dat hier animo voor is. Door een gevarieerd aanbod zwemactiviteiten aan te bieden tijdens de winteropenstelling, wil de gemeente inwoners meer mogelijkheden geven om te bewegen.

2 dagen geleden
Internetbode Duo-expositie Lidy Renout en Sandra van der Meulen

MIDDELBURG - Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober exposeert Lidy Renout met haar foto’s in het atelier van Sandra van der Meulen.

2 dagen geleden
Internetbode De vrouw staat centraal tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg van 2 oktober

MIDDELBURG - Rondom het thema “Vrouw, kunst & filosofie” verzorgt inspirator Nico Out deze middag een boeiende lezing in de Sint-Augustinuskerk aan de Zuidsingel 70. Om 13.30 uur start de eerste sessie waarbij wordt ingegaan op de redenen van afwezigheid van vrouwen in de kunst en filosofie. Na de pauze wordt de vraag gesteld of kunstenaressen en filosofes iets anders te melden hebben dan hun mannelijke collega’s. En wat zou dat dan zijn? Op deze vragen en meer geeft hij een begin van een antwoord. Aanmelden kan via [email protected]

2 dagen geleden
Internetbode Mediamarkt heropent winkel na grote verbouwing op Woonboulevard Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 24 september heropent Mediamarkt Middelburg de winkel op Woonboulevard de Mortiere, na een grote verbouwing die enkele maanden in beslag nam. Iedereen is welkom om tijdens de feestelijke dag een kijkje te komen nemen in de nieuwe winkel.

2 dagen geleden
Internetbode Grote Clubactie: 34 verenigingen uit Middelburg en gemeente Veere doen mee

MIDDELBURG/VEERE - Op zaterdag 24 september starten 10 verenigingen uit Veere en 24 uit Middelburg met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

3 dagen geleden
Internetbode Koude Oorlog Weekend in de BB-bunker van Erfgoed Zeeland in Middelburg

MIDDELBURG - In het weekend van 22 en 23 oktober zijn er verspreid over het land ruim veertig objecten en musea te bezoeken die gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog (1945-1991). De bunker uit 1964 onder het gebouw van Erfgoed Zeeland in Middelburg is er daar een van. Deze moest bij een eventuele (kern)oorlog dienst doen als provinciale commandopost van de BB, de dienst Bescherming Bevolking. In de ondergrondse bunker worden tijdens dit gratis tweedaagse evenement verschillende aspecten belicht van de techniek achter de Koude Oorlog.

3 dagen geleden
Internetbode Waterschap organiseert publieksbijeenkomsten over waterschapsgeschiedenis

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen nodigt je uit voor een bijeenkomst over de geschiedenis van de Zeeuwse waterschappen, op dinsdag 11 oktober, kantoor Middelburg, Kanaalweg 1.

3 dagen geleden
Internetbode Onrustige avond in Zoutelande leidt tot aanhouding van vier mannen

ZOUTELANDE - Vier mannen zijn dinsdagavond opgepakt in Zoutelande voor verstoring van de openbare orde en openbare dronkenschap. De verdachten komen uit Middelburg, Oost-Souburg (2 personen) en Zandvoort.

4 dagen geleden
Internetbode Restaurants blijven verrassen tijdens Mossel 10 Daagse Oostkapelle

OOSTKAPELLE – Vrijdag begint de Mossel 10 Daagse Oostkapelle. Restaurants verrassen bezoekers met originele, smakelijke mosselgerechten die de koks zelf bedacht hebben. Daarnaast is er aanstaande zaterdag een speciale markt in het dorp en zaterdag 1 oktober is het Hap&Stap.

4 dagen geleden
Internetbode Weer fietser aangereden bij rotonde in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een aanrijding in Middelburg is maandagochtend een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Deze botsing tussen fietser en auto gebeurde op de rotonde van de Laan der Verenigde Naties en Walcherseweg. Daar vond eerder deze maand eenzelfde ongeluk plaats.

6 dagen geleden
Internetbode SGP organiseert landbouwtour door Zeeland

MIDDELBURG - De Zeeuwse SGP-Statenfractie organiseert in de komende weken een landbouwtour door Zeeland om met agrariërs en andere geïnteresseerden in gesprek te gaan over de toekomst van de sector.

1 week geleden
Internetbode World Bailong Ball Day

MIDDELBURG - De eerste zondag van oktober (2 oktober 2022) is uitgeroepen tot World Bailong Ball Day, om deze Chinese racketsport wereldwijd meer bekendheid te geven. De eerste en enige Nederlandse vereniging TBBVN, gevestigd in Middelburg sinds 2013, zal daar dit jaar op die dag ook een geheel vrijblijvende workshop voor organiseren. Dit om de sport te promoten en nieuwe leden te werven.

1 week geleden
Internetbode Laatste kans voor aanmelden reünie reddingsbrigade

MIDDELBURG - Op zaterdag 8 oktober houdt de Middelburgse reddingsbrigade ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum een reünie. Wie erbij wil zijn, moet snel zijn want de uiterste inschrijfdatum is vrijdag 23 september.

1 week geleden
Internetbode Het Groot Zeeuws Jongerenkoor kerstproject

MIDDELBURG - Medio september start het Groot Zeeuws Jongerenkoor Kerstproject o.l.v. Peter Wildeman. Alle jongeren vanaf 14 jaar zijn hartelijk welkom om mee te zingen.

1 week geleden
Internetbode Weekend vol Scouting vrijwilligers tijdens ZESC

MIDDELBURG - Het ZESC evenement heet komend weekend 500 Scouting vrijwilligers welkom op het Scout Centrum Zeeland. Het weekend staat vol met trainingen, praktijk ervaringen uitwisselen, kwalificaties behalen en outdoor activiteiten. Daarnaast heeft iedereen na 4 jaar veel zin om elkaar weer te zien en een feestje te bouwen op een dj of band, danwel bij een kampvuur bijkletsen.

1 week geleden
Internetbode Bijtende bende slaat toe in Middelburg

MIDDELBURG - Herken jij drugscriminaliteit? Ga op zoek naar signalen in de virtual reality-ruimte van Bijtende Bende die vrijdag op de Markt in Middelburg staat. ‘Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je de Bijtende Bende Bus bezoeken en meer leren over de effecten van drugscriminaliteit voor jouw wijk of buurt’, laat de gemeente Middelburg weten.

1 week geleden
Internetbode CSW bereidt havoscholieren voor op vervolgopleiding

MIDDELBURG - Vanaf volgend schooljaar 2022-2023 kunnen de havo-4 leerlingen op de Christelijke Scholenmeenschap Walcheren (CSW) het vak havoP volgen. 

1 week geleden
Internetbode Lichtkunstwerk op brugwachtershuisje Schroebrug

MIDDELBURG - In november en december wordt het brugwachtershuisje aan de Schroebrug in Middelburg met een poëtisch lichtkunstwerk uitgelicht. 

1 week geleden
Internetbode Bakkers in zwaar weer

VEERE - De inflatie van nu is niet te vermijden, en zeker niet bij de bakkers. Met niet alleen de hoge kosten van de ingrediënten die het geld weg eten, zijn de energiekosten ook een forse kostenpost die de bakkers op hun bordje krijgen. 

1 week geleden
Internetbode Slachtoffer steekpartij Middelburg ligt ernstig gewond in ziekenhuis

MIDDELBURG - Het slachtoffer van de steekpartij in de Pottenbakkerssingel in Middelburg dinsdagavond, een 28-jarige Middelburger, is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie laat woensdag weten dat hij en de dader elkaar mogelijk kennen. Het onderzoek naar het incident is in volle gang.

1 week geleden
Internetbode Gewonde bij steekincident in binnenstad Middelburg, verdachte opgepakt

MIDDELBURG - Bij een steekincident bij de winkels aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg is dinsdagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer moest medisch verzorgd worden door onder andere de bemanning van een traumaheli. Een verdachte is aangehouden.

1 week geleden
Internetbode ‘Zo zag ik Middelburg nog nooit’

MIDDELBURG - Eindelijk was het zover. Na twee jaar afwezigheid door Covid was het vrijdag 9 september voor renners, wandelaars én organisatie extra feest toen de stadsomroeper de bel rinkelde als startsein voor de zesde editie van City Trail Middelburg. De funrun, zoals de organisatie het zelf noemt, gaat niet alleen over wegen maar ook dwars door bijzondere en unieke locaties. Ook dit jaar werden de deelnemers, op de route van circa acht kilometer, aangenaam verrast. “Je komt op plekken waar je zelf nooit komt”, aldus een van de deelnemers.

1 week geleden
Internetbode Emanuel Martins Ferreira wint NK-B tafeltennis

ARNEMUIDEN - Op het Nederlands Kampioenschap voor B-spelers in Schiedam heeft Arnemuiden-speler Emanuel Martins Ferreira voor een daverende verrassing gezorgd. De speler - die vanaf deze week in competitieverband uitkomt in het 2e divisieteam van Arnemuiden - was als elfde geplaatst, maar versloeg favoriet na favoriet.

1 week geleden