Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 25 september 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Vandaag gaan de nieuwe coronaregels in: Dit is wat er verandert

MIDDELBURG - De nieuwe coronaregels gaan vandaag in. Met het gebruik van een coronatoegangsbewijs gaat Nederland verder open. Hiermee komt ook de anderhalve meter afstand te vervallen. Wij zetten alles op een rijtje.

10 uur geleden
Internetbode SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

MIDDELBURG - Op vrijdag 24 september is het Ontmoetingscentrum (OC) ’t Bolwerk, van SVRZ, officieel geopend aan het Noordbolwerk in Middelburg.

12 uur geleden
Internetbode Groene wanden tegen hittestress op bushalte Station Middelburg

MIDDELBURG - Het busstation bij het treinstation aan de Kanaalweg in Middelburg is een fors verhard terrein. Waar mogelijk wordt door Gemeente Middelburg, in het kader van het Interreg 2 Seas project Cool Towns, vergroening voorzien. Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de meer dan dertig vierkante meter verticale groene wanden van de bushalte. Door de verticale  tuinen krijgt het gebouw een nieuwe look en feel. 

1 dag geleden
Internetbode 25 september: gratis je bandenspanning laten controleren op Woonboulevard Middelburg

MIDDELBURG - Op 25 september komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van woonboulevard De Mortiere. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd. Zonodig worden de banden opgepompt.

1 dag geleden
Internetbode Zeeuwse onderwijsinstellingen organiseren regionale SDG Actiedag

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Mocht je jezelf afvragen welke vlag er vandaag is uitgestoken vanuit het stadhuis en die bijvoorbeeld ook wappert bij ZB Bibliotheek van Zeeland en de HZ: dat is de SDG-vlag.

1 dag geleden
Internetbode Gewonde bij botsing met tractor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Een inzittende van een personenauto is donderdagavond gewond geraakt toen de auto in botsing kwam met een tractor. Dat gebeurde bij de Mariekerkseweg bij Grijpskerke.

1 dag geleden
Internetbode Voormalig PZEM-gebouw in Middelburg in de schijnwerpers

MIDDELBURG - Na onder meer het stadhuis, de Lange Jan, Kloveniersdoelen, de Koepoort en de watertoren in Middelburg is nu ook het voormalige PZEM-gebouw aan de Poelendaelesingel in de schijnwerpers gezet.

2 dagen geleden
Internetbode Gewonde bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Middelburg.

2 dagen geleden
Internetbode Veerse waarderingsonderscheiding voor Veerenaar Loeff

VEERE - Veerenaar Loeff heeft een Veerse waarderingsonderscheiding in ontvangst genomen voor zijn verdiensten als voorzitter van de stadsraad Veere. Wethouder Wisse heeft afgelopen maandag 20 september de waarderingsonderscheiding aan hem uitgereikt.

3 dagen geleden
Internetbode Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

3 dagen geleden
Internetbode Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie Wise van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. ‘We willen de komende periode alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen’, laat Wise weten. ‘Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in.’ 

3 dagen geleden
Internetbode Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

4 dagen geleden
Internetbode ‘Gelukkig ligt ons bedrijf in een hagelarm gebied’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland is op het fruitteeltbedrijf van Petra en Jos Mesu begonnen met de oogst van de Conférence-peren. Daarna zijn de Elstar en Sprank-appels aan de beurt.

5 dagen geleden
Internetbode Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 

6 dagen geleden
Internetbode Man (20) bijt agent bij aanhouding in asielzoekerscentrum aan Laurens Stommesweg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg aangehouden. De zeer agressieve man had een beveiliger geslagen en een andere beveiliger en een agent gebeten.

6 dagen geleden
Internetbode Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

SEROOSKERKE - In een grote bouwkeet aan de Serooskerkseweg in Serooskerke is vanochtend vroeg een brand uitgebroken. Vanwege de waterwinning was de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. 

6 dagen geleden
Internetbode Flinke buitenbrand bij Stenen Kruisweg Buttinge

BUTTINGE - Tussen Buttinge en Grijpskerke heeft de brandweer vanmiddag met behulp van twee voertuigen een buitenbrand geblust.

1 week geleden
Internetbode ‘De negen hectare kersen zijn al binnen’

ARNEMUIDEN - De Zeeuwse Zonnekers in Arnemuiden heeft zijn 25 hectare boomgaarden op de scheiding van Walcheren en Zuid-Beveland liggen. Het familiebedrijf teelt voornamelijk kersen, maar ook appels en peren.“Wij hebben 9 hectare kersen. Die zijn er al af,” vertelt Johan Elenbaas. “Dit jaar hadden we door de vele regen in het voorjaar geen volle oogst, maar wel kersen van een goede kwaliteit. Deze week beginnen we met de peren en daar zijn we wel acht weken zoet mee. Samen met zijn broer, hun vader en oom is hij eigenaar van het familiebedrijf, waar ook de vrouwen hun steentje aan bijdragen. “We telen nu twee hoofdrassen peren: de Conference en de Xenia. Die laatste is een concept ras, een kruising van de Triomphe de Vienne en Krier. Een friszoete peer met stevig vruchtvlees.”

1 week geleden
Internetbode Fietsen met een missie vanuit het Palet

MIDDELBURG - Willem Kluijfhout is vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum SVRZ in het Palet in Middelburg. Hier wordt ondersteuning en begeleiding geboden aan mensen met beginnende geheugenproblemen die nog thuis wonen. 

1 week geleden
Internetbode Kunst kijken en beleven in ateliers en tuinen

MIDDELBURG - Kom kunst kijken en beleven in 30 ateliers en tuinen van Middelburg tijdens het evenement Kunst Fietsroute Middelburg. U kunt op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 fietsend (of met de auto) een route van c.a. 22 km afleggen en 30 kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg werken.

1 week geleden
Internetbode Johanna en Sjaco winnen Zeeuwse Erftrofee

AAGTEKERKE - Johanna Pladdet en Sjaco de Visser uit Aagtekerke hebben de Zeeuwse Erftrofee 2021 gewonnen. Samen beheren zij drie boerenerven in de provincie. Ze kregen de prijs, bestaande uit een schildje en een bijenhotel, woensdag uit handen van gedeputeerde Anita Pijpelink.

1 week geleden
Internetbode In deze tijd van fruitoogst steeds meer zelfpluk

VROUWENPOLDER - September is de maand van de fruitoogst. Op steeds meer plekken op Walcheren kun je zelf bij de teler fruit plukken én proeven. Zo ook bij Fruitteeltbedrijf annex landwinkel annex minicamping Schorre aan de Vroondijk in Vrouwenpolder.Daar kunnen van 25 september tot en met 23 oktober elke zaterdag en woensdag appels worden geplukt. Die dagen zijn volgens eigenaar Martin Duvekot een geweldig succes. Nadat vorige maand de pruimen zijn geoogst waren de Delcorf herfstappels aan de beurt. En deze week is het plukteam begonnen met de oogst van de ongeveer vijf hectare Conference en Doyenné du Comice peren, waarna de kiwibessen volgen, waarvan de familie een derde hectare heeft staan. Duvekot heeft zo’n negen hectare boomgaarden. “Dit jaar plukken we met een team dat vooral bestaat uit Polen en Roemenen. Polen komen hier om te werken en uren te maken. Nederlanders plukken voor de gezelligheid en moeten tussendoor hun kinderen uit school halen en naar de dokter. Met Poolse medewerkers heb ik veel minder mensen nodig,” aldus Duvekot. Sinds een jaar of vijf gaat zijn fruit naar diverse handelaren. Hij weet dus niet waar zijn fruit uiteindelijk wordt gegeten. Ook wordt een deel van de oogst verkocht in zijn eigen landwinkel. Als fruit en ook als sorbetijs. “95 procent van mijn klanten is toerist. Daarom gaan wij van november tot april dicht. Juist in die tijd hebben we veel fruit, want eind september barst de pluk van de Elstar appels los.”

1 week geleden
Internetbode Nederlands Film Festival komt naar Middelburg

MIDDELBURG - In Cinema Middelburg zijn van 24 tot en met 30 september 7 premières van de 41e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) te zien.

1 week geleden
Internetbode Pluk zelf de lekkerste appels bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - De oogst bij fruitteeltbedrijf Schorre in het Vrouwenpolder komt weer op gang. Van zaterdag 25 september tot en met zaterdag 23 oktober is iedereen op woensdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur welkom om zelf appels en peren te komen plukken.

1 week geleden
Internetbode Middelburgse verdachte in zaak dode Biggekerkenaar donderdag voorgeleid

MIDDELBURG - De 36-jarige Middelburger die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een Biggekerkenaar (67) wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

1 week geleden
Internetbode Motorrijder overleden bij ongeval op Langeweg bij Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij een frontale botsing tussen een motorrijder en automobilist is dinsdagmiddag de motorrijder om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg bij Nieuw- en Sint Joosland. 

1 week geleden
Internetbode Nieuw herdenkingskruis geplaatst in Valkenisse

VALKENISSE -  Afgelopen zaterdag is in de duinen van Valkenisse een nieuw herdenkingskruis geplaatst op de plaats waarop 11 en 19 september 1944 zes mannen zijn geëxecuteerd door de Duitse bezetters. Het nieuwe kruis is er gekomen op initiatief van veteraan Colin Bal en de gemeente Veere. Het vorige kruis stond er sinds november 1979 en was vervallen geraakt door de invloed van weer en wind.

1 week geleden
Internetbode Man overleden in Biggekerke, vermoedelijk misdrijf

BIGGEKERKE - Bij een woning aan de Noordweg in Biggekerke is maandagochtend een dode man aangetroffen. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een misdrijf. De persoon die is aangehouden vanwege het fatale geweldincident vanochtend in Biggekerke is een 36-jarige man. Het slachtoffer is een 67-jarige mannelijke bewoner. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. 

1 week geleden
Internetbode Agenten nemen elektrische step na korte achtervolging in beslag: Eigenaar bekeurd

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een korte achtervolging een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar wist dat de step niet was toegestaan op de openbare weg en is bekeurd.

1 week geleden
Internetbode Man doet zich voor als collectant in Middelburg en maakt bewoners geld afhandig

MIDDELBURG - Agenten controleerden vrijdagmiddag een man die, naar eigen zeggen, voor een goed doel stond te collecteren op de Pottenbakkerssingel in Middelburg. De man had echter geen vergunning en officiële registratie bij de stichting waar de man geld voor ophaalde.

2 weken geleden
Internetbode Rijbewijs 30-jarige Middelburgse automobilist ingevorderd na snelheidsovertreding

MIDDELBURG - Het rijbewijs van een 30-jarige Middelburgse automobilist is vrijdagavond ingevorderd wegens een door hem gemaakte snelheidsovertreding.

2 weken geleden
Internetbode Fietser aangereden op Torenweg Middelburg

MIDDELBURG - Een fietser is zaterdag aangereden door een automobilist op de Torenweg in Middelburg. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis.

2 weken geleden
Internetbode School communiceert over corona via de Lonnebode

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Directeur Gert Dorleijn van samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland ziet er naar uit om met de kinderen een mooi nieuw schooljaar te beginnen.  

2 weken geleden
Internetbode Gaslekkage na graafwerkzaamheden in tuin Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Tijdens graafwerkzaamheden is er in Oostkapelle donderdagmiddag een gasleiding geraakt. Dat gebeurde aan Park Reygersbergh in Oostkapelle. 

2 weken geleden
Internetbode Open Monumentendag: wethouder Maas zorgt voor de versnaperingen

VEERE - Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Ook in de gemeente Veere worden er een groot aantal monumenten opengesteld. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Om deze vrijwilligers te bedanken brengt wethouder Maas deze dag een aantal lunchpakketten rond.

2 weken geleden
Internetbode ‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

MIDDELBURG - Volgens locatiedirecteur Leonard Debbaut van Nehalennia Kruisweg zijn de coronamaatregelen vóór en na de zomervakantie niet zoveel veranderd. Wie van de ongeveer 1800 leerlingen op de twee locaties wel of niet (geheel) is gevaccineerd is een kwestie van vertrouwen.

2 weken geleden
Internetbode Genieten op Golfbaan de Zeeuwsche in Middelburg

MIDDELBURG - Golfbaan de Zeeuwsche in Middelburg is een prachtige golfbaan in het hart van het mooie Zeeland. De golfbaan kun je gerust uitdagend noemen, met veel waterpartijen en afwisselende holes die mooi passen bij de omgeving.

2 weken geleden
Internetbode Oud-wethouder wordt voorzitter Ramsjburg

MIDDELBURG – Oud-wethouder en raadslid van de gemeente Veere, Jaap Melse, is sinds juli voorzitter van kringloopwinkel Ramsjburg in Middelburg. Ze deden een beroep op hem wat het voorzitterschap betreft en hij kan er, naar eigen zeggen, zijn ei in kwijt. Ook het goede doel, de Zending Gereformeerde Gemeenten, sprak hem aan.

2 weken geleden