Miniconcerten in huizen in binnenstad van Middelburg

Internetbode

MIDDELBURG - In vier huizen in de omgeving van de Singelstraat, Koepoort en Molstraat treden zondag 29 september artiesten op tijdens Concert bij de Buren.

Gisteren 11:10

College wil azc in Middelburg tot medio 2025 open houden

Internetbode

MIDDELBURG - Het Middelburgse college van burgemeester en wethouders is positief over het verzoek van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om het asielzoekerscentrum in Middelburg in gebruik te houden tot juli 2025. De gemeenteraad behandelt het verzoek in haar vergaderingen van dinsdag 1 en donderdag 10 oktober.

16 Sep 13:16

Jazz by the Sea gaat woensdag voor de 29e keer van start

Internetbode

DOMBURG - Woensdag (18 september) begint de 29e editie van Jazz by the Sea. Tot en met zondag 22 september zijn er vele gratis toegankelijke optredens in en om Domburg te bezoeken. In de Sint Jacobskerk in Vlissingen vindt een speciale kerkdienst plaats.

14 Sep 10:28

Vier aanhoudingen bij zesde integrale controle op bedrijventerrein Arnestein

Internetbode

MIDDELBURG - Op het bedrijventerrein Arnestein in Middelburg heeft gisteren voor de zesde keer een integrale controle plaatsgevonden. Hierbij zijn diverse overtredingen geconstateerd en zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. In totaal zijn er vier mensen aangehouden en meerdere wapens in beslag genomen.

13 Sep 10:40

'Slag om de Schelde krijgt nu pas de plek die hem toekomt'

Internetbode

MIDDELBURG - Tobias van Gent en Hans Sakkers werkten misschien niet dagelijks aan hun boek ‘Slag om de Schelde’, maar alle tijd en aandacht die ze er de afgelopen vijf jaar hebben ingestoken heeft zich uitbetaald. 75 jaar na de gevechten in Zeeland en West-Brabant ligt er een indrukwekkend, rijk geïllustreerd, meer dan twee kilo wegend boek dat de slag van alle kanten belicht.

12 Sep 5:56

Geen nieuw winkelcentrum in Dauwendaele

Internetbode

MIDDELBURG - Er komt geen nieuw winkelcentrum in Dauwendaele.

11 Sep 10:47

Waterschap waarschuwt voor slik op de weg

Internetbode

MIDDELBURG - Omdat landbouwers volop bezig zijn op hun land, waarschuwt waterschap Scheldestromen de komende maanden voor slik op de wegen in het Zeeuwse buitengebied.

11 Sep 9:27

Zeeuwen kunnen meepraten over toekomstvisie overheid op Nederland

Internetbode

MIDDELBURG - Inwoners van Zeeland kunnen zich maandag laten bijpraten over het ontwerp van de Nationale Omgevingsvisie.

11 Sep 7:11

Woningcorporatie Zeeuwland blij met beoordelingsrapport

Internetbode

VLISSINGEN - Woningcorporatie Zeeuwland is verheugd over de uitkomsten van het onderzoek naar haar prestaties. Onderzoeksbureau Ecorys heeft de organisatie voor het eerst gevisiteerd sinds de fusie van de corporaties Woongoed en Zeeuwland.

10 Sep 14:49

Ruim 2000 mensen komen vrijdag in actie bij City Trail

Internetbode

MIDDELBURG - Bij CSW Van de Perre in Middelburg verschijnen vrijdagavond (13 september) 2040 deelnemers aan de start voor de vijfde City Trail Middelburg.

10 Sep 9:17

Middelburgs koppel rijdt met 'rammelbak' naar Boedapest

Internetbode

MIDDELBURG - Ed van der Stelt en Jeanet Luitwieler uit Middelburg nemen van 15 tot 21 september deel aan de Rammelbakkenreis. In hun auto, die de naam 'Zeeuwse Vuulte' draagt, rijdt het stel in zes dagen tijd van Breda naar Boedapest. ''We houden wel van een beetje gekkigheid en je komt langs plekjes die je anders nooit ziet'', aldus Jeanet.

10 Sep 9:03

PvdA wil snel oplossingen voor droogte sportvelden in Middelburg

Internetbode

MIDDELBURG - Jeroen Louws van de PvdA in Middelburg snapt niet dat de grasvelden in de gemeente aan het begin van het sportseizoen opnieuw niet zijn te gebruiken door droogte.

10 Sep 7:38

Veere voert reparaties uit aan het wegdek

Internetbode

DOMBURG - Veere laat tussen 17 en 19 september onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de wegen in de gemeente.

06 Sep 10:30

Bestelauto gaat in vlammen op aan Johan Hieronimus Huijssenstraat

Internetbode

MIDDELBURG - Een bestelauto is in de nacht van dinsdag op woensdag in vlammen opgegaan aan de Johan Hieronimus Huijssenstraat in Middelburg. Het kostte de brandweer aardig wat moeite om de brand te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

04 Sep 7:20