Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 19 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Extra geld voor bibliobus in Noord-Beveland en Veere

WISSENKERKE/DOMBURG - De gemeenten Noord-Beveland en Veere ontvangen een eenmalige rijkssubsidie voor uitbreiding van de dienstverlening met de bibliobus.

20 uur geleden
Internetbode Politie arresteert 43-jarige man wegens mishandeling in Goes

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 43-jarige man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling bij een horecagelegenheid in Goes. Na zijn arrestatie zou de verdachte ook een agent hebben geslagen bij het politiecellencomplex.

1 dag geleden
Internetbode Grote brand verwoest bedrijfsloods aan Colijnsplaatse Groeneweg

KATS - Bij een bedrijf aan de Colijnsplaatse Groeneweg heeft zaterdagavond een zeer grote brand gewoed. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te bestrijden.

1 dag geleden
Internetbode Automobilist lichtgewond bij botsing in Goes

GOES - Een motorrijder en een automobilist zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Van der Spiegelstraat in Goes. De automobilist raakte daarbij lichtgewond, de motorrijder liep geen letsel op.

1 dag geleden
Internetbode Brandweer rukte vannacht uit voor brandende pompwagen in Goes

GOES - De brandweer van 's-Gravenpolder is afgelopen nacht ingezet voor een brand in een pompwagen aan de Nansenbaan in Goes.

2 dagen geleden
Internetbode Auto rijdt dwars door wegbewijzering A58 Goes: Gedeelte snelweg afgezet

GOES - De bestuurder van een personenauto is zaterdagmorgen met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval op de A58 bij Goes. De auto reed dwars door een verkeersbord heen.

2 dagen geleden
Internetbode Aan de keukentafel met vader en zoon van Groentehal Middelburg: 'De naam Leijnse gaat door'

MIDDELBURG - Voor steeds meer Zeeuwen een bekend beeld; de bussen met groene appeltjes van Groentehal Middelburg die door de straten rijden. De mensen achter de groene appeltjes zijn vader en zoon Bart en Frank Leijnse. Hoe gaat het met de samenwerking? Bart: "We kunnen allebei eigenwijs zijn, maar gelukkig kunnen we ook water bij de wijn doen."

2 dagen geleden
Internetbode Drie voertuigen betrokken bij ongeval Stenevate Heinkenszand

HEINKENSZAND - Bij een ongeval op de Stenevate in Heinkenszand zijn vrijdagmiddag drie voertuigen beschadigd geraakt. Drie personen werden medisch onderzocht.

2 dagen geleden
Internetbode Zeeuws Archief lanceert serie over nieuw openbaar gemaakte archiefstukken

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief gaat van start met Nieuw Openbaar, een serie over archieven die recent openbaar gemaakt zijn. Elk kwartaal verschijnen er een video en een blog, waarin archivarissen laten zien hoe je onderzoek doet in archieven waarvan de openbaarheidstermijn is verstreken. Zo kun je zelf ook op onderzoek uit.

3 dagen geleden
Internetbode Nieuw voorstel voor aanbesteding busvervoer gereed

GOES - Een aantal oorspronkelijk geschrapte lijnen blijft bestaan, er komen minder strenge eisen aan het emissievrije vervoer, de contractperiode wordt langer en het budget verhoogd. Dat zijn de belangrijkste aanpassingen in het voorstel voor de nieuwe aanbesteding voor de busconcessie in Zeeland. De aanpassingen zijn tot stand gekomen op basis van gesprekken met reizigers, buschauffeurs, gemeenten, scholen en vervoerbedrijven. Een werkwijze die gedeputeerde Harry van der Maas de komende jaren wil blijven volgen bij het uitvoeren van de plannen voor het nieuwe publieke vervoer.

3 dagen geleden
Internetbode Goese middeleeuwse missalen nu online te bekijken

GOES - In het gemeentearchief van Goes liggen drie middeleeuwse missalen. Dit zijn handgeschreven boeken door monniken die werden gebruikt tijdens misdiensten in de katholieke kerk. Iedereen kan deze unieke boeken nu online bekijken op de website van het gemeentearchief.

3 dagen geleden
Internetbode Plan om rotonde Ronda Gosaplein Goes te vervangen door kruispunt met stoplichten en twee fietstunnels

GOES - Het duurt nog een paar jaar voordat het zover is, maar het Goese college van burgemeester en wethouders presenteert een plan om de doorstroming op de Ringbaan West in Goes, waar vaak files zijn bij het Ronda Gosaplein in de ochtend- en avondspits, te verbeteren. "We willen de rotonde vervangen door een kruispunt met verkeerslichten en twee fietstunnels", vertelt wethouder Stan Meulblok. "Ook willen we de weg verdubbelen." Het college vraagt de gemeenteraad 5,8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor dit project. Als de raad hiermee akkoord gaat, zouden de werkzaamheden in de tweede helft van 2025 kunnen beginnen.

4 dagen geleden
Internetbode Leegstaande school Lijnbaan Goes terug in functie voor jonge vluchtelingen

GOES - De voormalige school aan de Lijnbaan in Goes wordt tijdelijk weer een school. Ongeveer honderd alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv'ers), tussen de veertien en achttien jaar oud, krijgen hier vanaf mei onderwijs. 

4 dagen geleden
Internetbode Gemeente Goes deelt nieuws nu ook via WhatsApp

GOES - Geen nieuws van de gemeente Goes missen? Vanaf nu kan iedereen de gemeente Goes volgen via WhatsApp. 'Volgers hoeven nieuws van de gemeente niet op te zoeken, het verschijnt vanzelf op hun telefoon', aldus Joost de Goffau, wethouder communicatie van de gemeente Goes.

4 dagen geleden
Internetbode Onderzoek naar pijpleidingennetwerk voor ammoniak vanuit North Sea Port

VLISSINGEN-OOST - North Sea Port en Smart Delta Resources voeren samen met de provincie Zeeland en marktpartijen een haalbaarheidsonderzoek uit naar een ammoniaknetwerk vanuit de Zeeuwse havens richting het achterland in Duitsland, Nederland en België. Ze hopen dat het onderzoek voor de zomer klaar is.

4 dagen geleden
Internetbode Senioren iedere donderdag welkom bij 't Welkomhuis Goes-Zuid

GOES - Op donderdag 14 maart wordt de nieuwe inloop 't Welkomhuis geopend. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een ruimte in buurthuis De Pit. Senioren kunnen er koffie drinken, een goed gesprek voeren of deelnemen aan een activiteit. Actief zijn en onder de mensen blijven, daar is het voor, met als doel om langer prettig thuis te kunnen wonen.

4 dagen geleden
Internetbode Hennepkwekerij ontdekt in Wilhelminadorp na anonieme tip

WILHELMINADORP - De politie is na een anonieme tip een hennepkwekerij op het spoor gekomen in de Stamperiusstraat in Wilhelminadorp. Dat meldt de politie woensdag.

5 dagen geleden
Internetbode Oorzaak problemen waterkwaliteit Goese Meer in 2022 deels boven water

GOES - De slechte waterkwaliteit van het Goese Meer en het aangrenzende kanaal tussen Goes en Wilhelminadorp in de zomer van 2022 is mogelijk te wijten aan extreme warmte en droogte in combinatie met de niet goed werkende pomp bij de sluizen van het Goese Sas. Dat laten de gemeente Goes, waterschap Scheldestromen en de bewonersvereniging van het Goese Meer woensdag weten na onderzoek.

5 dagen geleden
Internetbode Nieuwe samenwerking goed nieuws voor ondernemend Zeeland

GOES - Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland: Uitgeverij de Bode, Zeeuwse Vacaturebank en reclamebureau LMG strategie+creatie bundelen hun krachten en lanceren samen de Zeeuwse Carrièrekrant.

6 dagen geleden
Internetbode Nieuwe samenwerking goed nieuws voor ondernemend Zeeland

THOLEN - Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland: Uitgeverij de Bode, Zeeuwse Vacaturebank en reclamebureau LMG strategie+creatie bundelen hun krachten en lanceren samen de Zeeuwse Carrièrekrant.

6 dagen geleden
Internetbode Boekenweekactiviteiten: Kruiningse Yentl signeert in Goes

GOES - In het kader van de 89e Boekenweek, dat dit jaar het thema 'Bij ons in de familie' heeft, zijn er de komende dagen ook in Goes allerlei activiteiten.

6 dagen geleden
Internetbode Boekenweekactiviteiten in Goes: Kruiningse Yentl en familie Chabot komen signeren

GOES - In het kader van de 89e Boekenweek, dat dit jaar het thema 'Bij ons in de familie' heeft, zijn er de komende dagen ook in Goes allerlei activiteiten.

6 dagen geleden
Internetbode Lezing Frans Dingemanse over Zeeuws paeremes

GOES - In wijkgebouw De Pit in Goes vindt woensdag (13 maart) vanaf 19.30 uur een gratis toegankelijke lezing plaats van Heemkundige Kring De Bevelanden over de geschiedenis van het Zeeuwse paeremes. 

1 week geleden
Internetbode Kleindochter onthult Hilda Verwey-Jonkerhof in Heinkenszand: 'Oma liet zich niets voorschrijven'

HEINKENSZAND - Op Internationale Vrouwendag vrijdag onthulde Yvette Snuif in de Platepolder in Heinkenszand een straatnaambordje ter ere van haar oma: Hilda Verwey-Jonker. De straten van het eerste deel van deze nieuwe wijk zijn vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Hilda Verwey (1908-2004) geboren in Goes, was de eerste sociologe en feministe in Nederland en de eerste vrouw bij de Sociaal Economische Raad.

1 week geleden
Internetbode Geen treinen tussen Middelburg en Goes na aanrijding

GOES - Vanwege een aanrijding op het spoor bij Goes rijden er geen treinen tussen de stations Goes en Middelburg. Verschillende hulpdiensten zijn opgeroepen naar het incident.

1 week geleden
Internetbode Astrid Hartog vraagt aandacht voor mentale gezondheid: 'Niet lekker in je vel? Deel het, want je bent niet alleen!'

GOES - Heb je het gevoel dat de wereld soms te snel gaat? Dat er te veel van je wordt verwacht? Dan ben je niet alleen en al helemaal niet 'gek'. Je hiervan bewust worden is de eerste stap om je mentale gezondheid te verbeteren.

1 week geleden
Internetbode Rubriek Goes Gezien: Einde van een eindpunt

In het plakplaatjesalbum over Goes van Jumbo en de Heemkundige Kring van eind 2021 lezen we: "Hotel Terminus overleefde alle herinrichtingen van het Stationsplein." Is dat zogezegd de goden verzoeken? Want een poosje later werd besloten dat het hotel gesloopt wordt. Inderdaad, om het Stationsplein opnieuw in te richten. De foto maakt wel duidelijk dat de ruimtelijke situatie aldaar benauwd is. Het hotel breidde zowel naar voren als naar achteren uit, het station ligt er sinds 1982 zo'n beetje tegenaan en er staan of liggen best wel 's een paar fietsen.Hotel grandcafé Terminus wordt dus gesloopt, maar eerst wordt het verbouwd om huisvesting te bieden aan 56 Oekraïense vluchtelingen. Medio 2026 komt er dan echt een einde aan een grens- of eindpunt, want dat betekent het Latijnse woord terminus (naar Terminus, de Romeinse god der grenzen). Het is vanwege die betekenis een zeer populaire hotelnaam: in Middelburg, Amsterdam, Utrecht, Parijs, Oslo, Stockholm, Wenen, Hamburg en reis zo nog maar even door. Wel een beetje raar, want wie ziet nu een hotel als eindpunt? Een hotelverblijf is toch meestal tijdelijk: je hoopt morgen, overmorgen of ooit weer lekker naar huis te gaan. Een hotelverblijf is in feite enigszins noodgedwongen, al kan je die overnachting(en) buitenshuis natuurlijk wel als 'het einde' ervaren.Goes was van 1867 tot 1872 tijdelijk eindpunt van de Zeeuwse spoorlijn-in-wording, maar dat rechtvaardigt de hotelnaam niet. Want hotel Terminus startte pas in 1936, nadat twee herenhuizen uit 1909 werden samengevoegd. Leuk om te weten is dat in één ervan (toen nog Stationsweg 37) de oorsprong ligt van het landelijk opererende bedrijf Moore DRV. Want hier startte Anthonie de Roo (1898-1990), later ook raadslid, wethouder/locoburgemeester en verzetsman in Goes, in 1922 een 'Bureau voor Administratie en Belastingzaken voor Landbouwers'. In de tijd dat het huis hotel werd, verhuisden gezin en werk van De Roo naar Kreukelmarkt 2.Sinds vorige maand flonkeren de drie sterren van hotel Terminus niet meer. Het laatste hotelier-echtpaar Matthijssen deed eind vorig jaar een boekje open over hun Terminus-avonturen onder de titel: Je maakt wat mee, als Zeeuwse hotelier. Trouwens, waar legt u de klemtoon eigenlijk, zegt u Termínus of Términus? Volgens Van Dale en de Latijnse 'spraakkunst' - maar wie spreekt er nog Latijn tegenwoordig? - ligt het accent op de eerste lettergreep, dus de meeste Goesenaren doen het niet goed. Maar ach, wat doet 't er nog toe...

1 week geleden
Internetbode Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Cybercriminaliteit

Zodra ik mijn mail open, zie ik het staan: uw wachtwoord verloopt binnen drie dagen. Deze mail krijg ik regelmatig. Het betekent dat ik al te lang hetzelfde wachtwoord gebruik voor mijn werkaccount en dat ik het aan moet passen. Moeilijk, want ik ben altijd net gewend aan mijn oude wachtwoord. Een nieuw wachtwoord bedenken is altijd lastig. Het moet natuurlijk wel iets ingewikkelder zijn dan welkom2024, 12345 of mijn postcode (waarbij ik elke keer het laatste cijfer verander). Terwijl ik mijn hersens laat kraken, bedenk ik hoe dit belangrijk is. Want ik wil niet dat cybercriminelen bij mijn gegevens kunnen.

1 week geleden
Internetbode Op de werkvloer bij de garage: ''s Zomers worden we echt geleefd door het toerisme'

GRIJPSKERKE - Ruim een jaar geleden stapten de broers Bram, Michiel en Marc Wijne in een nieuw avontuur, en niet zonder resultaat. Ze begonnen het bedrijf Recreage in de voormalige dorpsgarage van Grijpskerke. "We zijn hier op 1 februari 2023 begonnen," vertelt bedrijfsleider Marc Wijne. "We hebben eerst verbouwd en zijn toen in het diepe gesprongen." 

1 week geleden
Internetbode Leerlingen Zuidvliet Kortgene bekijken bouw historische skiff

KORTGENE - Vrijwilligers bouwen in Kortgene een historische Schotse roeiboot, een 'Saint Ayles Skiff'. Groep zeven en acht van de plaatselijke basisschool de Zuidvliet zijn een kijkje gaan nemen bij dit bijzondere bouwproject.

1 week geleden
Internetbode 'Ondernemen is uitdagend, maar ook fantastisch vak'

GOES - Charlotte Hensels en Ezra Janse, trainees bij de gemeente Goes, denken voor het binnenstadsbeleid mee hoe de leegstand in het Goese centrum kan worden aangepakt. Samen met de Goese citymarketeer Sofyan Azzagari organiseerden zij deze week twee dagen rondom 'jong ondernemen'. Succesvolle Goese ondernemers vertelden scholieren over de mooie en pittige kanten van eigen baas zijn om hen te inspireren voor de toekomst.

1 week geleden
Internetbode Dodelijk ongeval op spoor bij 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - Bij een aanrijding met een trein bij 's-Heer Arendskerke is vrijdagmorgen een persoon om het leven gekomen.

1 week geleden
Internetbode Salle de Jonge, winnaar Culturele Prijs Goes, wil iets terugdoen voor Goes

GOES - In Podium 't Beest wordt vrijdag de Culturele Prijs Goes uitgereikt aan drummer en producer Salle de Jonge. Hij treedt op met het collectief Fingerprint dat gevormd is rondom trompettist Jan van Duikeren, voor wie De Jonge het nieuwe album mede produceerde en componeerde en waarop hij ook meespeelt.

1 week geleden
Internetbode Sterk bezette ZLM Tour onthult etappeschema: renners onder meer door Walcheren en Noord-Beveland

WISSENKERKE - De ZLM Tour start dit jaar met een individuele tijdrit over 13 kilometer in Westkapelle. Al vijf teams uit de World Tour hebben hun deelname aan Nederlands belangrijkste meerdaagse etappewedstrijd voor profs toegezegd, laat de organisatie woensdag weten. De ZLM Tour staat op het programma van woensdag 5 tot en met zondag 9 juni. 

1 week geleden
Internetbode Provincie en Borsele blij met haalbaarheidsonderzoek ondergrondse kabels

HEINKENSZAND - Netbeheerder Tennet onderzoekt of een ondergrondse hoogspanningsverbinding op Zuid-Beveland voor de lijn naar Zeeuws-Vlaanderen mogelijk is. Dat stemt de provincie Zeeland en gemeente Borsele, die tegen meer hoogspanningsmasten in het landschap zijn, positief.

1 week geleden
Internetbode Corvette in brand bij Kortgene

KORTGENE - Een ruim veertig jaar oude Corvette is dinsdagavond bij Kortgene in brand gevlogen. Bij het incident raakte niemand gewond.

1 week geleden
Internetbode Vrouw overleden na te water raken met auto bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - De vrouw die dinsdag aan het einde van de middag met haar auto te water raakte bij Wilhelminadorp, is overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

1 week geleden
Internetbode Boetes uitgedeeld bij verkeersveiligheidsactie 'Ogen op de weg'

GOES - De politie en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) houden in deze periode regelmatig de MONO-handhavingsactie 'Ogen op de weg' in Zeeland en West-Brabant. MONO staat voor één of alleen; alleen de focus op rijden en geen afleiding tijdens het rijden. De actie is opgezet om bewustzijn te creëren als het gaat om de gevaren van afleiding in het verkeer. Tijdens de handhavingsactie vorige week ging een geblindeerde touringcar, met daarin meerdere spotters van politie, de weg op om weggebruikers te controleren op afleiding door hun telefoon tijdens het rijden. Naast de politiemedewerkers zat er ook een aantal middelbare scholieren in de bus om mee te kijken hoe groot het probleem van afleiding op de weg is. Ook een wethouder van de gemeente Kapelle reed mee en een 'MONO-Held' uit het bedrijfsleven. Zeeuwse MONO-Helden is een ROVZ-campagne gericht op het Zeeuws bedrijfsleven, waarbij ambassadeurs van organisaties en bedrijven zich hard maken voor verkeersveiligheid binnen hun organisatie.

1 week geleden