Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 6 december 2022
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Auto flink beschadigd door botsing met fietsers in Goes

GOES – Bij een ongeval op de Westwal in Goes is een auto flink beschadigd geraakt aan de ruit. Er raakte niemand gewond.

3 uur geleden
Internetbode Gaslekkage door wegwerkzaamheden in Slaakweg Heinkenszand

HEINKENSZAND – Bij werkzaamheden aan de bestrating is dinsdagmiddag in Heinkenszand een gaslekkage ontstaan. Meerdere medewerkers van nutsbedrijf DNWG kwamen ter plaatse om het lek te dichten.

3 uur geleden
Internetbode Auto uit verkeer gehaald op Ringbaan-West in Goes

GOES - De politie heeft dinsdag op de Ringbaan-West in Goes een personenauto uit het verkeer gehaald.

4 uur geleden
Internetbode Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

6 uur geleden
Internetbode Scholier gewond aan hand bij ongeval Goes

GOES - Een scholier is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde bij de Van Hertumweg in Goes. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

7 uur geleden
Internetbode Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

8 uur geleden
Internetbode Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

1 dag geleden
Internetbode Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Internetbode Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

2 dagen geleden
Internetbode Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden
Internetbode Jongen (15) uit Goes aangehouden voor wapenbezit

GOES - Surveillerende agenten in Goes zagen zaterdagavond 3 december rond 21.00 uur een groepje van zes jongens wegrennen op de Markt. Enkele seconden daarna ontplofte een stuk zwaar vuurwerk.

2 dagen geleden
Internetbode Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: ‘Uitzicht op de Lidl’

Mensen lopen af en aan. Sommigen met afgeladen boodschappenkarren, anderen met alleen een zak krentenbollen. De een heeft haast, de ander blijft gerust een half uur staan kletsen. Vanuit mijn kamer in het gemeentehuis heb ik sinds een kort een interessant uitzicht.

3 dagen geleden
Internetbode ‘Geen dag hetzelfde en werken met nieuwste techniek’

ZIERIKZEE - Klantcoördinator Ricardo Bodbijl (33) komt uit de horeca en servicemonteur Jarno Vermeulen (45) was vliegtuigonderhoudsmonteur. Ze werken bij verschillende bedrijfsonderdelen van de Saman Groep, maar hebben één overeenkomst: ze schreven beiden een open sollicitatiebrief en zijn als zij-instromer met open armen ontvangen.

3 dagen geleden
Internetbode Schoorsteenbrand aan de Dorpstraat in Kattendijke

KATTENDIJKE - In een woning aan de Dorpsstraat in Kattendijke is vrijdagavond een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweer kwam met drie brandweerwagens ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde.  De brandweer kreeg vrijdagavond rond 23:30 uur een melding van een schoorsteenbrand in een woning aan de Dorpsstraat in Kattendijke. De brandweer schaalde direct op naar een middelbrand en kwam ter plaatse met twee bluswagens uit Kapelle en Wemeldinge en een ladderwagen uit Goes. De toegesnelde brandweerlieden hadden de brand snel onder controle en hebben weten te voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Bij de brand raakte niemand gewond. Kort na middernacht meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat het sein ‘brand meester’ was gegeven.

3 dagen geleden
Internetbode Steuntje in de rug voor Bevelandse huurders

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen. Met deze actie geven woningcorporatie Beveland Wonen en de beide gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie.

4 dagen geleden
Internetbode Politie rondt onderzoek naar gevonden lichamen af, geen aanwijzing voor misdrijf

RILLAND - De politie heeft het onderzoek na het aantreffen van twee levenloze lichamen in het water aan de Bathseweg bij Rilland afgerond. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf of dat er andere personen betrokken zijn bij het overlijden van de twee mannen uit Lewedorp’, laat de politie vrijdag weten.

4 dagen geleden
Internetbode Burgemeester Borsele: ‘We willen niet dat dorpen straks verstikken’

HEINKENSZAND - Het voorlopig besluit over twee nieuwe kerncentrales in Nederland is uitgesteld, omdat de plannen, met daarin Borssele als locatie, dinsdag zijn uitgelekt. Waarschijnlijk beslist het kabinet nu volgende week vrijdag. 

4 dagen geleden
Internetbode Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

GOES - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Goes haalden samen € 31884 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

4 dagen geleden
Internetbode Benefiet voor stichting Goese Els van Teijlingen

GOES - Voor de zesde keer organiseert stichting de Figurant in Goes het benefietconcert ‘Goes geeft thuis’ voor het goede doel. Donderdagavond 8 december treden in theater de Mythe in Goes verschillende muzikanten op.

4 dagen geleden
Internetbode Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

RUCPHEN - De Vossenhoek Caravan & Recreatie uit Rucphen gaat verhuizen. Per 1 januari is de kampeerspecialist te vinden op Bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel. Sinds 2006 zijn ondernemers Ruud Bakker en Theo de Jong eigenaars van Mobiledrôme & Partners. Bij dit campercentrum krijgt het iconische bedrijf uit Rucphen haar nieuwe onderkomen. Voor onderhoud en reparatie aan caravan of kampeerauto blijven klanten welkom bij Het Technocenter aan de Korte Hei in Rucphen.

4 dagen geleden
Internetbode Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Het eerste weekeinde van december verloopt licht winters. ‘De bewolking overheerst, soms schijnt de zon en het blijft droog’, voorspelt weerbureau Weeronline. 

4 dagen geleden
Internetbode Vrouw neergestoken in Goes, dader voortvluchtig

GOES - In de ‘s-Heer Hendrikskinderenstraat in Goes is bij een steekpartij een vrouw gewond geraakt aan haar been. De dader wist te ontkomen en de politie is op zoek naar hem. Het steekincident gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag.

4 dagen geleden
Internetbode Oliebollen voor Borselse jeugd

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele houdt in december de actie Op Weg naar Huis. Hierbij staan de Borselse opbouwwerker en jongerenwerker een aantal dagen op ontmoetingsplekken in de gemeente en delen oliebollen uit. Het doel van de actie is jongeren stimuleren om gebruik te maken van die ontmoetingsplekken. 

4 dagen geleden
Internetbode Bouwkundig ingenieur Frank van der Linden: ‘Bonifaciuskerk is juweeltje’

KWADENDAMME - De ramen met glas-in-lood aan de zuidwestkant van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme zijn gerestaureerd. Als de afwerking is afgerond, kan de aannemer de steigers weghalen. Nog voor de kerst is het eindresultaat ook van buiten te bewonderen.

4 dagen geleden
Internetbode Goes inventariseert plannen voor oude melkfabriek

GOES - Zijn er marktpartijen die brood zien in de herontwikkeling van de voormalige melkfabriek Hollandia aan de Marconistraat in Goes? De gemeente Goes peilt de komende maanden de belangstelling hiervoor.

5 dagen geleden
Internetbode Social sofa voor Oudelande

OUDELANDE - Vrijdag 2 december om 16.00 uur wordt een zogenaamde social sofa in gebruik genomen tegenover het dorpshuis en de basisschool in Oudeland. 

5 dagen geleden
Internetbode Stadshaven Goes krijgt sloepensteiger

GOES - Van januari tot en met april renoveert de gemeente Goes de steigers in de stadshaven van Goes. Ook komt er een nieuwe steiger, speciaal voor sloepen en kleine bootjes.

5 dagen geleden
Internetbode Lezing in Kloetinge over archeologie geannuleerd

KLOETINGE - De lezing over archeologische vondsten op de Bevelanden, die zou plaatsvinden op woensdag 7 december in dorpshuis Amicitia in Kloetinge, gaat niet door.

5 dagen geleden
Internetbode Zeeuwse Milieufederatie heeft vraagtekens bij komst nieuwe kerncentrales

MIDDELBURG - Het kabinet besluit vrijdag over de locatie van twee nieuwe kerncentrales in Nederland en daarvoor is Borssele in beeld. De Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) zegt dat er in haar achterban weinig draagvlak is voor de bouw van de kerncentrales in Zeeland. ‘De aanname van de regering dat er in Zeeland relatief weinig verzet zou zijn vanuit de samenleving tegen de twee nieuwe centrales, omdat daar al een kerncentrale staat, vinden we te kort door de bocht’, laat de ZMf weten. 

5 dagen geleden
Internetbode Automobilist ramt geparkeerde auto en rijdt in sloot, mogelijk in slaap gevallen

WOLPHAARTSDIJK - Op de Muidenweg bij Wolphaartsdijk zijn woensdagmiddag twee auto’s beschadigd geraakt bij een verkeersongeval. Er raakte niemand gewond. Een bestuurder ramde een auto en kwam daarna in de sloot terecht.

6 dagen geleden
Internetbode 910 euro voor monument ‘s-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - Een statiegeldactie bij supermarkt Plus heeft 910 euro opgeleverd voor een herdenkingsmonument bij het dorpshuis in ‘s-Gravenpolder.

6 dagen geleden
Internetbode Borsele vraagt inwoners naar voorwaarden voor bouw kerncentrales

BORSSELE - De gemeente Borsele vraagt haar inwoners welke voorwaarden zij belangrijk vinden bij de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Vrijdag besluit het kabinet over de locatie hiervoor en volgens RTL Nieuws valt de keuze op Borssele. 

6 dagen geleden
Internetbode Wat was jouw moment in 2022?

GOES - Wat maakt het jaar 2022 voor jou nou echt bijzonder? Heb je een eerste kindje gekregen? Of een tweede, derde of vierde? Ben je opa of oma geworden? Zijn jullie dit jaar getrouwd? Of vierden jullie juist een huwelijksjubileum?

6 dagen geleden
Internetbode Veiligheidsregio Zeeland voert systeemoefening uit

Bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is woensdagmorgen een grote systeemoefening van start gegaan om de hoofdstructuur van de crisisorganisatie te testen. ‘De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening’, laat de VRZ weten. Er is in de openbare ruimte niet veel van de oefening te zien.

6 dagen geleden
Internetbode Super gaat gemeentehuis Heinkenszand verwarmen

HEINKENSZAND - Het gemeentehuis in Heinkenszand wordt straks verwarmd met restwarmte van de nieuwe buurman, supermarkt Lidl.

6 dagen geleden
Internetbode Zilveren speld van verdiensten voor Jo Rombaut

GOES - Tijdens de algemene ledenvergadering van de ouderenbond KBO-PCOB, afdeling Goes, is donderdag de zilveren speld van verdiensten uitgereikt aan Jo Rombaut. 

1 week geleden
Internetbode Rotary plant in Colijnsplaat bollen tegen polio

COLIJNSPLAAT - De drie Rotaryclubs op de Bevelanden hebben in de tuin van zorgcentrum Cleijenborgh in Colijnsplaat meer dan 3.000 tulpenbollen geplant. 

1 week geleden
Internetbode Mogelijk sport en spel in Spuibos Kamperland

KAMPERLAND - De gemeente Noord-Beveland koopt mogelijk het Spuibos in Kamperland om er wandel- en mountainbikepaden en speelmogelijkheden in aan te brengen. De gemeenteraad besluit volgende maand of ze hiervoor geld beschikbaar wil stellen.

1 week geleden