Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 25 oktober 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Internetbode Pol Sangster uit Goes ‘hangt’ in Rijksmuseum

GOES - Pol Sangster (18) uit Goes heeft een fotowedstrijd in het Rijksmuseum in Amsterdam gewonnen. Zijn foto’s zijn drie maanden te zien in het museum en hij mag een dag meelopen met fotograaf Henk Wildschut.

3 uur geleden
Internetbode Torentje van ‘t Soepuus in Goes de lucht in

GOES - Het torentje van het historische Soepuus aan de stadshaven in Goes is maandag weggetakeld voor restauratie.

7 uur geleden
Internetbode Viswedstrijd in Colijnsplaat met zon en bijna geen wind

COLIJNSPLAAT - Zaterdag 23 oktober viste de Noord Bevelandse Hengelsport Vereniging haar vijfde competitie wedstrijd.

10 uur geleden
Internetbode 3.186,31 euro ingezameld voor ‘Hart voor Vrouwen’

GOES - Serviceclub Inner Wheel Goes de Bevelanden heeft €3.186,31 ingezameld met een sponsoractie voor ‘Hart voor Vrouwen’.

10 uur geleden
Internetbode Na een dag werken in de wasstraat hoef je niet meer naar de sportschool

GOES - De vaste klanten hebben aan de Livingstoneweg 3 in Goes een naamsverandering waargenomen deze zomer. En om de administratieve aanpassingen in de abonnementen en waspasjes te compenseren, gaf Wesley Huis In ‘t Veld hen leuke actiebonnen. Voor de klanten bleven de gezichten en de vertrouwde service gelijk. Voor hemzelf brak echt een nieuwe periode aan: zelfstandig ondernemen!

10 uur geleden
Internetbode Bluesfestival Kwadendamme wint Zeeland Refinery Cultuurprijs

KWADENDAMME - De Zeeland Refinery Cultuurprijs 2021 gaat naar Bluesfestival Kwadendamme. De Borselse wethouder Marga van de Plasse verraste Peter Kempe zaterdagmiddag met de onderscheiding tijdens het festival Cultuur uit de Zak, waarvoor hij optrad in dorpshuis de Burcht in Kwadendamme. 

17 uur geleden
Internetbode Kerk en toekomst: Hoe verder na corona?

GOES - De coronacrisis heeft iedereen aan het denken gezet en veel onzekerheid veroorzaakt. Hoe komen kerkgezelschappen uit deze crisis? Wat worden? Over deze en andere vragen gaat de bijeenkomst op woensdag 27 oktober in de Vredeskerk in Goes.

1 dag geleden
Internetbode Goes Gezien, door Arends oog: ‘Muurschilderijen om in te lijsten’

Op blinde muren in Middelburg verschijnen mooie gedichten. In Goes worden die muren heel divers volgeschilderd en we noemen ze dan murals. Mijn kleindochter vindt dat geen fijn woord en heeft het liever over muurschilderijen. Ook goed, misschien wel beter. Ik vond murals eerst ook een raar woord, omdat het lastig uitspreekt en omdat ik dacht dat het een hippe, engelsachtige verlenging was van ons woord muur. Maar nee, het is een bestaand Engels bijvoeglijk naamwoord: mural painting. Toch gek, want in het Engels bestaat ‘muur’ of ‘mure’ niet, dus hoe kan het er dan van afgeleid zijn? Tot zover de talige overpeinzingen. Er zijn nu ruim twintig murals in de stad Goes. Soms verdwijnen er, maar vaker komen er bij. Zo wordt er eentje voorbereid in de Schildersbuurt, waarover de PZC in augustus meldde dat het geen blote man wordt. Heel geruststellend inderdaad. Toen ik een keer zei dat het heel knap was om zo hoog op een ladder met een kwast zoiets moois te maken, zei mijn kleindochter: ‘Nee opa, dat doen ze met een spuitbus!’ Maar ze heeft niet altijd gelijk, laten we wel wezen. Een leuk gezelschapsspelletje: een eigen top 3 maken en die vergelijken met die van anderen. Dat hebben mijn kleindochter en ik ook gedaan en tevoren afgesproken dat zij poseert bij het schilderij dat van ons samen de meeste waardering krijgt. Ja, ik wist tevoren dat onze voorkeuren zouden overeenkomen.Dit is de top 3 van mijn kleindochter. Op 3 de gans aan de Bramestraat (“heel creatief!”), op 2 de grote duif op het flatgebouw in Zuid (“zo mooi gedaan!”) en op 1 de drie dieren in één hokje aan de Kastanjestraat, het best te zien vanaf het Jim Morrison(fiets)pad (“erg grappig!”). Dan opa’s top 3. Op 3 het historische kadetafereel in sepia bij de Stadshaven, op 2 staat kleindochters nummer 1 en op 1 de duif aan de Oostwal (“de waardige opvolger van de Goese oerduif: de illegale en uiteindelijk geroosterde duif op het slooppand bij de Ringbrug uit 2012”). Ons opgeteld-favoriete muurschilderij staat hier dus op de foto, enigszins ingelijst. Het is geïnspireerd door een gedicht van Guus Smulders, dat te lezen is op een grote steen aan het Zuidplein, vlakbij het hok met reiger, gans en kat; drie beesten die je ‘normaal’ natuurlijk nooit bij elkaar zou zetten. Maar op een zo goed als blinde muur mag én kan alles.Tekst en foto: Arend van der Wel

3 dagen geleden
Internetbode Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

‘s-HEERENHOEK - Eén van de negen dorpen die zaterdag actief meedoen aan Cultuur uit de Zak is ‘s-Heerenhoek. In en om de Willibrorduskerk en dorpshuis de Jeugdhoeve is van alles te doen. “Iedereen is welkom”, benadrukt Richard Gielens, betrokken bij het programma in ‘s-Heerenhoek. “We willen het imago van ons dorp opkrikken en deelnemen aan Cultuur uit de Zak past daar uitstekend bij.”

3 dagen geleden
Internetbode Lezing over de oerjaren van de Bevelandse pop

GOES - Jan J.B. Kuipers houdt vrijdag 29 oktober een lezing in buurthuis De Pit in Goes. Hij gaat daarin terug naar de oertijd van de popmuziek op de Bevelanden, grofweg de periode van eind jaren ‘50 tot begin jaren ‘70.

4 dagen geleden
Internetbode Tjoba vernieuwt trainingen voor de jeugd

‘s-HEER HENDRIKSKINDEREN - Korfbalvereniging Tjoba uit ‘s-Heer Hendrikskinderen vernieuwt de trainingen voor haar jeugdspelers. Woensdagavond verzorgde Tim van den Berg hiervoor een clinic. Hij is verbonden aan Spelenderwijs Verbeteren, dat trainers helpt leuke en effectieve trainingen te geven. “Het traject van Spelenderwijs Verbeteren richt zich op het creëren van een duidelijke visie, een rode draad, binnen de jeugdafdeling”, legt voorzitter André Goossens van Tjoba uit. Hiervoor zijn interne trainersbegeleiding, structurele clinics en opleidingen vanuit de landelijke korfbalbond KNKV beschikbaar. Momenteel heeft Tjoba elf spelende jeugdteams en een groep ministars, vertelt Goossens. De verwachting is dat deze aantallen in de nabije toekomst toenemen. “Met het werken vanuit een rode draad en een uniforme methodiek, verwachten we de jeugdleden en hun trainers verder te stimuleren en te ontwikkelen.”

4 dagen geleden
Internetbode Halloweendag in Geersdijk

GEERSDIJK - Op zaterdag 23 oktober organiseert de Pompoenwinkel van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Halloweendag op ‘t Hof Geersdijk aan de Geersdijkseweg in Geersdijk.

5 dagen geleden
Internetbode Ook ‘s-Heer Abtskerke pakt (boeken) uit tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEER ABTSKERKE - In ‘s-Heer Abtskerke begint Cultuur uit de Zak zaterdag met van 10.00 tot 11.00 uur kinderactiviteiten. De jeugd kan genieten van een voorleesverhaal en creatief aan de slag gaan met boekenleggers maken.

5 dagen geleden
Internetbode Borsele presenteert sluitende begroting, maar moet nog steeds bezuinigen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is blij dat ze een sluitende begroting kan presenteren voor de jaren tot en met 2025. “We staan onder preventief toezicht van de provincie en daar willen we zo snel mogelijk vanaf”, zegt de Borselse wethouder financiën Arno Witkam. Hij tekent wel aan dat de financiële situatie van de gemeente niet ‘te rooskleurig’ moet worden gezien. “Tot 2025 moeten we nog 2,5 miljoen euro bezuinigen. Dat wordt nog een uitdaging, laten we daar eerlijk in zijn.”

5 dagen geleden
Internetbode Delta Ride for the Roses haalt 130.000 euro op voor onderzoek naar longkanker

GOES – De Delta Ride for the Roses, die dit jaar verreden werd als Delta Individual Ride, heeft een 130.000 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding.

5 dagen geleden
Internetbode Leerlingen van de Schakel op werkbezoek bij machinebouwer

OUDELANDE - Groep 6/7/8 van Omnis Kindcentrum de Schakel in Oudelande is vrijdag op werkbezoek geweest bij VSS Machinebouw. 

5 dagen geleden
Internetbode Inzameling Leger des Heils Goes voor vluchtelingen

GOES - Het Leger des Heils in Goes heeft kleding en schoenen ingezameld voor de vluchtelingen in de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes.

6 dagen geleden
Internetbode Provincie stopt 1,6 miljoen in duurzame woningbouw

De provincie Zeeland maakt 1,6 miljoen euro vrij om duurzame woningbouw te stimuleren.

6 dagen geleden
Internetbode Ontdek zaterdag Cultuur uit de Zak: ‘Eindelijk is er weer ontmoeting mogelijk!’

LEWEDORP - Baarland, Ovezande, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Kwadendamme, Nisse, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek en Lewedorp laten zich zaterdag van hun creatieve kant zien tijdens Cultuur uit de Zak. ‘Eindelijk is ontmoeting weer mogelijk’, zeggen de plaatselijke organisatoren. Zo zijn op basisschool De Leeuwerik in Lewedorp de voorbereidingen voor Cultuur uit de Zak al in volle gang.De leerlingen exposeren zaterdag in dorpshuis de Zandlôôper werken als bloemen van plastic, kunst van anderhalve meter en maskers geïnspireerd op carnaval. Ook oudere inwoners van Lewedorp hebben, naar aanleiding van het coronavirus, anderhalvemeterkunst gemaakt. Dat wordt tentoongesteld bij zorgcentrum de Kraaijert.

6 dagen geleden
Internetbode De laatste voorstellingen op basis van brieven van Zeeuwse ouderen

GOES - Zondag 24 oktober speelt in theater De Mythe in Goes de voorlopig laatste publieke uitvoering van ‘Rimpelingen: Brieven uit Zeeland’, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op brieven van Zeeuwse ouderen over hun ervaringen van de eerste corona-lockdown.

6 dagen geleden
Internetbode Informatieavond over Broodfonds in Goes voor Zeeuwse ondernemers

GOES - In de Goederenloods in Goes vindt woensdagavond 3 november een informatieavond plaats over het Broodfonds voor Zeeuwse ondernemers.

6 dagen geleden
Internetbode 23e Zeeuwse Mannendag op zaterdag 6 november

GOES - Op zaterdag 6 november wordt de 23e editie Zeeuwse Mannendag gehouden in Goes.  Het is een jaarlijks terugkerend moment van bezinning voor Zeeuwse mannen.

6 dagen geleden
Internetbode Burgemeester opent kantoor RST in ’s-Gravenpolder

’s-GRAVENPOLDER - Hoewel het kantoor aan ’s-Gravenstraat in ‘s-Gravenpolder al een aantal weken in gebruik is, vond vrijdag de officiële en feestelijke opening plaats. Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele verrichte samen met Arda Kooijman, verpleegkundige bij RST Zorgverleners, de openingshandeling.

6 dagen geleden
Internetbode Weekblad de Bode mediapartner voor netwerkbeurs Contacta in Goes

GOES - Weekblad de Bode is de mediapartner van Contacta, de zakelijke netwerkbeurs van LMG strategie+creatie in de Zeelandhallen in Goes.

1 week geleden
Internetbode Auto belandt ondersteboven in de sloot bij Kamperland

KAMPERLAND - Een personenauto is maandag over de kop gevlogen en in de sloot beland bij de Nieuweweg tussen Kamperland en Wissenkerke. De bestuurder van het voertuig kwam met de schrik vrij.

1 week geleden
Internetbode Claudia Brandenburg verlaat bestuur ziekenhuis Adrz

GOES - Na een termijn van bijna acht jaar stopt Claudia Brandenburg per 1 juni 2022 als voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis Adrz.

1 week geleden
Internetbode Scouting naar grote hoogte tijdens Jota/Joti

GOES - De scouts van scouting Hertog van Beijeren en van scoutinggroep Delta zijn er met een record toren/zendmast van 31,8 meter hoog in geslaagd om contact te leggen met de wereld. Voor het eerst is in Zeeland een toren van deze hoogte neergezet.

1 week geleden
Internetbode Uitrukken en uitblazen bij Gemeentewerkplaats

HEINKENSZAND - Kinderburgemeester Kris Rottier (12) heeft deze zaterdagavond alleen een brugpieperfeest met Kitchen Junket dansen (afgeleid van Amerikaanse Square Dancing, red.) op het Ostrea Lyceum in zijn agenda staan. Groot is de verrassing dan ook als hij door burgemeester Gerben Dijksterhuis, begeleider Miranda Valk, brandweercommandant Ko van der Maas en twee manschappen wordt opgehaald in de tankautospuit van Heinkenszand. De aanleiding: de ingebruikname van de tijdelijke brandweerpost bij de gemeentewerkplaats aan de Dorpsstraat 102A. 

1 week geleden
Internetbode Oorlogsherdenking Hoedekenskerke op 24 oktober

HOEDEKENSKERKE - Herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, de beschieting en bevrijding van Hoedekenskerke op zondag  24 oktober. Om ongeveer 11.15 uur is er een korte herdenking bij het monument bij de kerk.

1 week geleden
Internetbode Auto slaat over de kop op A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Een personenauto is vannacht over de kop gevlogen op de A58 ter hoogte van ‘s-Heer Arendskerke. De bestuurder hoefde wonder boven wonder niet naar het ziekenhuis.

1 week geleden
Internetbode Dubbele voorleespret bij Auris

GOES - In het kader van Wereld Tos Dag lazen de Goese wethouders André van der Reest en Joost de Goffau donderdag voor aan kinderen bij Auris in Goes.

1 week geleden
Internetbode Vrouw gewond nadat geiser ontploft in stacaravan aan Zandweg in Sirjansland

SIRJANSLAND - In een caravan aan de Zandweg in Sirjansland is zaterdagmiddag een brand ontstaan. Hierbij is een persoon gewond geraakt.

1 week geleden
Internetbode ‘Ik ben wars van het opkijken tegen mensen’

MIDDELBURG - Elvin Marteijn werkt al meer dan twintig jaar in de hulpverlening. Sinds 2017 is hij werkzaam als senior POH-GGZ, of voluit: als Praktijkondersteuner Huisarts-Geestelijke Gezondheidszorg, bij Huisartsenpraktijk SenS in Goes. Zelfstandig ondernemer is hij nog maar net. Een maand geleden opende Elvin in de Brakstraat in Middelburg zijn eigen Praktijk Marteijn, waar mensen terecht kunnen voor integratieve psychotherapie, hypnotherapie, training en preventie. Als therapeut behandelt Elvin de meest voorkomende psychische klachten.

1 week geleden
Internetbode ‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

GOES - De Protestantse Gemeente Goes verzorgt op zaterdagavond 6 november de ‘Night of Remembrance’ (Avond van Herinnering) in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

1 week geleden
Internetbode Werk aan Eendvogelstraat in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Dit najaar en voorjaar gaat de Eendvogelstraat in Heinkenszand op de schop.‘De Eendvogelstraat stond op de planning voor herinrichting, maar in verband met bezuinigingen is die uitgesteld’, laat de gemeente Borsele weten. ‘Wel kijken we hoe we wensen uit het inwonersonderzoek van 2019 kunnen meenemen. Uit de enquête bleek dat de verkeersveiligheid van fietsers een aandachtspunt is. Daarom komen er bredere fietsstroken met fietssymbolen. Ook hebben we de openbare verlichting van led voorzien.’

1 week geleden
Internetbode Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

GOES - Toen de ouders van Rens Hillebrand kinderen kregen, zeiden ze dat ze hun gezin net zo lang hoopten uit te breiden tot zich een nieuwe generatie voor hun schoenmakerij aandiende. Na drie dochters kwam met Rens hun eerste zoon ter wereld. “Hij wordt later schoenmaker”, riep moeder Marijke meteen. En ze kreeg gelijk.Marijke Hillebrand (73) trouwde met de man die als derde generatie Schoenservice Hillebrand in Goes aanstuurde. Ze was veel in de winkel te vinden, hielp klanten en verzorgde stikwerkjes. Hun vier kinderen hebben vroeger ook allemaal de helpende hand toegestoken. Haar man, die tien jaar geleden op 62-jarige leeftijd plotseling overleed, heeft het unieke moment van de uitreiken van het predicaat hofleverancier vorige week niet meer kunnen meemaken, maar Marijke was er, samen met dochter Marit, bij toen Rens, als nieuw hoofd van het familiebedrijf, het gevelwapen van hofleverancier ontving. “Heel trots ben ik”, glunderde ze.

1 week geleden
Internetbode Saman bestaat 100 jaar: ‘Betaalbaar verduurzamen begint met communicatie’

ZIERIKZEE - Zestien jaar geleden stapte Daniël Lodders in het bedrijf van zijn schoonfamilie: een dorpsinstallateur met ongeveer twintig collega’s in de installatiebranche. Vandaag geeft hij leiding aan de Saman Groep en is de grens van driehonderd medewerkers gepasseerd. 

1 week geleden
Internetbode Inschrijving voor de Mallard Wandeltocht geopend

NIEUWDORP - Op zaterdag 30 oktober vindt ter herinnering aan de bevrijding van Zuid-Beveland de Mallard Wandeltocht plaats. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp is start- en eindpunt. De inschrijving is geopend.De tocht is voor verschillende doelgroepen geschikt. Deelnemers kunnen 6, 13, 26,5 of 35,5 kilometer lopen. De deelnemers tot 12 jaar worden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan zes kilometer terug. Om verzekerd te zijn van vervoer moeten zij zich aanmelden.Zowel jong als oud, minder goede en zeer ervaren lopers kunnen op deze dag ervaren dat Zeeland meer heeft dan strand alleen. Om 10.30 uur is er bij de monumenten op de Sloedam een sobere, plechtige herdenking, waarbij kransen worden gelegd.

1 week geleden