Wall Street sluit lager na Fed-notulen

De Telegraaf

De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan na de publicatie van de langverwachte Fed-notulen. Beleggers op Wall Street reageerden in eerste instantie enthousiast op het verslag van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, maar even later sloeg het sentiment toch weer om.

22:02

’Meevallers niet standaard terug naar belastingbetaler’

De Telegraaf

De kans is klein dat Nederlanders extra belastingverlaging tegemoet kunnen zien vanwege de aantrekkende economie. Bij CDA, D66 en CU bestaat weinig animo voor het voorstel van coalitiegenoot VVD om meevallers deels in te zetten voor lastenverlichting.

21:02

Kamer ziet soepelere bonusregels niet zitten

De Telegraaf

Regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen willen dat minister van Financiën Wopke Hoekstra afziet van een voorstel over zogenoemde flitshandelaren. Zij zien het niet zitten dat Hoekstra nu al een plan maakt om deze beurshandelaren te blijven vrijstellen van strengere bonusregels. De Kamermeerderheid vindt het beter om te wachten tot er nieuwe Europese regels zijn.

21:02

'Hoofdvestiging Unilever naar Rotterdam'

PZC

De nieuwe hoofdvestiging van Unilever komt waarschijnlijk in Nederland te liggen en niet in het Verenigd Koninkrijk. Dat is althans waar de Britse overheid rekening mee houdt, meldt zakenkrant Financial Times op basis van opmerkingen van Britse overheidsfunctionarissen.

19:02

Transavia en pilotenbond hervatten overleg

PZC

Pilotenvakbond Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao. De vakbond heeft ook toegezegd dat zolang er constructief overleg is met uitzicht op een nieuwe cao er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

19:02

Europarlement snijdt belastingvlucht Facebook en Amazon af

PZC

Het Europese Parlement heeft multinationals die massaal belasting ontwijken vandaag de voet stevig dwars gezet. Techgiganten als Facebook en Amazon zijn volgens PvdA’er Paul Tang de grootste ‘slachtoffers’: zij zullen de 5 miljard belasting die ze nu op zak houden, straks gewoon moeten afdragen.

18:02

Eigen cryptomunt Venezuela in voorverkoop

PZC

Venezuela verraste in december iedereen door een eigen digitale munt aan te kondigen: de petro. Gisteren ging de munt in de voorverkoop. En volgens de president is het succes: er werd meteen 735 miljoen dollar (omgerekend 596 miljoen euro) opgehaald.

17:02

Kamer ziet soepelere bonusregels niet zitten

Beleggen

DEN HAAG (AFN) - Regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen willen dat minister van Financiën Wopke Hoekstra afziet van een voorstel over zogenoemde flitshandelaren. Zij zien het niet zitten dat Hoekstra nu al een plan maakt...

Wall Street sluit lager na Fed-notulen

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan na de publicatie van de langverwachte Fed-notulen. Beleggers op Wall Street reageerden in eerste instantie enthousiast op het verslag van de meest recente bel...

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

Beleggen

SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse chipfabrikant Broadcom wil branchegenoot Qualcomm nog altijd overnemen, ook nu dat bedrijf meer geld op tafel heeft gelegd voor NXP. Wel gaat de geboden prijs omlaag als Qualcomm de overname van het Nederlandse tec...

Beleidsmakers Fed optimistisch over economie

Beleggen

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Federal Reserve waren bij hun beleidsvergadering in januari een stuk positiever geworden over de economische vooruitzichten in de Verenigde Staten. Ook waren ze over het algemeen optimistisch o...