De Telegraaf

Markt ziet start van recessie

14:12

De recessie gaat beginnen. Dat denken althans economen nu de Amerikaanse lange rente voor het eerst sinds 2007 onder die van de korte is gekomen, gedreven door vlakke beurzen en vluchtgedrag van beleggers.

‘Maak korte metten met falen Europese banken’

De Telegraaf

Zorgen om de grote verwevenheid van banken en op de pof levende overheden. DFT-verslaggever Martin Visser over een dreigende catastrofe met de Zuid-Europese banken.

14:09

Piloten naar de rechter, eisen schadevergoeding en willen weg bij Ryanair

PZC

Een groot deel van de Nederlandse piloten die nog in dienst zijn bij Ryanair wil weg. Ze vragen de rechter in Eindhoven volgende week hun contract te ontbinden en Ryanair te veroordelen tot schadevergoeding. Een woordvoerder van pilotenvakbond VNV kondigde dat vandaag aan.

14:08

Verkoop bestaande woningen VS omlaag

De Telegraaf

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari met 11,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

14:07

Industrie VS groeit minder hard

De Telegraaf

De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in maart minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.

14:04

Silicon Valley-miljardair Elizabeth Holmes loog alles bij elkaar, bedrijf niets meer waard

PZC

Elizabeth Holmes (35) gooide hoge ogen met haar bedrijf Theranos, een ontwikkelaar van innovatieve en spotgoedkope bloedtesten. Haar bedrijf was vier jaar geleden nog 10 miljard dollar waard. Daar is geen cent meer van over, nu blijkt dat die testen helemaal niet werken en Holmes alles uit haar duim zoog.

11:30

Warm welkom voor China in Italië

PZC

De Chinese president is gisteravond in Italië aangekomen voor een driedaags staatsbezoek, al is de term zakenbezoek misschien beter op zijn plaats. Xi Jinping heeft een stapel contracten in zijn aktetas die Italië verknopen met China's commerciële en geopolitieke ambities.

7:27

Britse staatssecretaris sust Nederlandse brexitzorgen

PZC

Nederlandse ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken over een brexit. Er komen zo goed als geen tarieven en handelsbelemmeringen. Ook blijven de rechten van EU-burgers gewaarborgd. Dat zegt de Britse brexit-staatssecretaris Robin Walker.

6:57

Lagere opening op Wall Street

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Tegenvallende cijfers over de Duitse industrie wakkerden de zorgen over de staat van de mondiale economie aan. Eerder deze week kwam de Federal Res...

Belgische spoorklus BAM van start

Beleggen

BRUSSEL (AFN) - In België hebben federaal minister van Mobiliteit François Bellot en andere bestuurders het startschot gegeven voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hasselt. De betreffende aannemer is de tijdelijke handelsvennootscha...

Philips bundelt krachten met Delta Dental

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips bundelt de krachten met het Amerikaanse Delta Dental. De bedrijven gaan samen aan de slag om mondgezondheid en -welzijn van mensen te bevorderen. De bedrijven zullen onder meer kennis en kund...

Shaq-Attack bij Papa Johns

Beleggen

LOUISVILLE (AFN) - Oud-basketballer Shaquille O'Neal wordt bestuurslid bij pizzaketen Papa John's. De viervoudig NBA-kampioen investeert daarnaast in negen restaurants van de keten in de regio Atlanta. Bovendien wordt hij 'ambassadeur' voor de pi...