Column: Europa valt stil

19:11

Dat de Nederlandse kabinetsformatie maar liefst zeven maanden duurde, kon buiten ons land verder niemand deren. Maar nu de Duitse formatie (na slechts twee maanden) is vastgelopen, is dat meteen groot nieuws in heel Europa. Want de politieke crisis in Duitsland gaat niet alleen de Duitsers aan.

Wall Street tikt records aan

De Telegraaf

De effectenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie in de plus. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq bereikten nieuwe records. Beleggers op Wall Street bogen zich over kwartaalcijfers van onder meer doe-het-zelfketen Lowe's en levensmiddelenproducent Campbell Soup.

19:11

Randstad zoekt exit extra geld

De Telegraaf

Nu Randstad niet meer al zijn geld nodig heeft voor herinvesteringen en overnames, zoekt het uitzendconcern naar nieuwe manieren om zijn winst te besteden. Daarbij komen een aandeleninkoopprogramma en een superdividend nadrukkelijk in beeld.

19:11

Goldman: tot 2020 stijgen beurzen

De Telegraaf

Beurskoersen zullen ondanks records nog flink doorstijgen. Zakenbank Goldman Sachs voorziet ondanks opgelopen waarderingen een stevige stijging van aandelen op de beurs. De bull markt zal tot 2020 aanhouden.

19:11

Amsterdam verdient miljoenen met komst Medicijnagentschap

PZC

Amsterdam huisvest vanaf 2019 het Europees Medicijnagentschap, EMA. Dat levert de regio vele miljoenen op. Dat hebben economen van ING becijferd.

16:11

Unilever sluit akkoord met bonden voor medewerkers Unox-fabriek

PZC

Levensmiddelenconcern Unilever heeft een akkoord gesloten met de bonden over de gevolgen van de verkoop van de Unox-fabriek in Oss. Hiermee lijkt een einde te komen aan de acties die al sinds begin deze maand gevoerd werden. 

15:11

Banken opgepast: Techbedrijven gaan de sector opschudden

PZC

Grote techbedrijven als Google en Amazon zullen de financiële sector flink gaan opschudden als zij ook voor 'bankje gaan spelen. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) in een toelichting over het toezicht de komende jaren.

13:11

Dik Wessels (71) overleden

PZC

Bouwondernemer Dik Wessels is dinsdagochtend op 71-jarige leeftijd overleden. Wessels is de grote man achter de bouwonderneming VolkerWessels, het bedrijf dat door zijn vader werd gesticht en in 1968 door Wessels werd overgenomen.

10:11

Wall Street tikt records aan

Beleggen

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie in de plus. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq bereikten nieuwe records. Beleggers op Wall Street bogen zich over kwartaalcijfers van onder meer doe-het-zelfketen Lo...

Refresco en PAI maken vorderingen

Beleggen

PARIJS (AFN) - Refresco en PAI Partners maken vorderingen in de voorbereidingen van een formeel bod op de bottelaar. Dat bleek dinsdag. Ze willen het concept biedingsbericht uiterlijk 8 december indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM)...

Storing luchtvaartsysteem verholpen

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - De storing bij de luchtverkeersleiding op Schiphol is verholpen. Een woordvoerster laat weten dat het luchtverkeersleidingssysteem met succes opnieuw is opgestart. Het duurt nog wel een tijd voordat het systeem weer helemaal ope...

Altice krijgt weer tikje op Beursplein 5

Beleggen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. Op Beursplein 5 ging de aandacht uit naar het Franse kabel- en telecomconcern Altice, dat wederom onder druk stond. Ook uitzender Randstad en advies- en ingenieursbureau Arcadis w...