Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

De Ligt vertrok vijf jaar geleden bij Ajax na een seizoen waarin de club de halve finales bereikte van de Champions League, de landstitel won en de KNVB-beker. Hij ging spelen bij Juventus. Sinds 2022 voetbalt De Ligt bij de Duitse club. "Ik ben heel erg blij met de stappen die ik heb gezet. Ik heb in Italië en Duitsland de titel gewonnen. Voor een 24-jarige gaat het best aardig, denk ik", aldus de Oranje-international.

De Ligt koestert nog altijd warme herinneringen aan Ajax. "Ik heb in totaal een jaar of tien bij Ajax gespeeld. Alle mensen die ik daar heb leren kennen en alle spelers met wie ik samengespeeld heb mis ik natuurlijk wel", aldus de voormalig aanvoerder, die de club nog altijd volgt. "Het is niet de beste fase in de clubhistorie en dat is wel lastig om te zien."

Ajax beleeft dit seizoen de grootste bestuurlijke en sportieve crisis in zijn bestaan. De club heeft zelfs onderaan gestaan in de Eredivisie. Met nog drie speelronden te gaan staan de Amsterdammers vijfde.

Meer uit Voetbal

Toornstra voetbalt ook volgend seizoen voor FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Jens Toornstra blijft ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van FC Utrecht. De Eredivisionist heeft de optie in het contract van de 35-jarige middenvelder gelicht.

12 minuten geleden
Makkelie fluit halve finale Leverkusen - Roma in Europa League

NYON (ANP) - Danny Makkelie fluit donderdag het tweede duel in de halve finales van de Europa League tussen Bayer Leverkusen en AS Roma. De landskampioen van Duitsland, dit seizoen nog ongeslagen in alle competities, verdedigt in eigen stadion een vorige week in Rome verkregen 2-0-voorsprong.

3 uur geleden
Kritiek op Ten Hag zwelt weer aan na dertiende nederlaag

MANCHESTER (ANP) - De positie van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verder verslechterd na de pijnlijke nederlaag van 4-0 bij Crystal Palace. Het was al de dertiende keer dit seizoen dat het team een competitiewedstrijd verloor en zo slecht heeft United het niet gedaan sinds het seizoen 1989/1990. "Dit is een van de slechtst gecoachte teams in de Premier League en dat is een feit", was de harde kritiek van analist Jamie Callagher op Sky Sports.

5 uur geleden
Crystal Palace vernedert Manchester United met ruime zege

LONDEN (ANP) - Erik ten Hag heeft een pijnlijke nederlaag geleden met Manchester United. De trainer kon niet voorkomen dat zijn ploeg werd vernederd in het uitduel met Crystal Palace (4-0).

14 uur geleden
Door twee treffers van Chery houdt NEC uitzicht op vijfde plaats

ROTTERDAM (ANP) - Tjaronn Chery heeft NEC in de race om de vijfde positie van de Eredivisie gehouden. De 35-jarige middenvelder had met twee doelpunten een groot aandeel in de uitzege (0-3) van zijn club die de bekerfinale van Feyenoord verloor (1-0).

15 uur geleden
Duizenden supporters juichen PSV toe op Stadhuisplein

EINDHOVEN (ANP) - PSV is tijdens de huldiging op het bordes van het stadhuis in een inmiddels regenachtig Eindhoven door duizenden supporters toegejuicht. Zondag werd PSV voor de 25e keer landskampioen.

16 uur geleden
Invaller Koopmeiners helpt Atalanta aan belangrijke zege

SALERNO (ANP) - Teun Koopmeiners heeft Atalanta aan een belangrijke zege geholpen in de race om een ticket voor het nieuwe seizoen in de Champions League. De middenvelder maakte het winnende doelpunt in het uitduel met het al gedegradeerde Salernitana: 1-2.

16 uur geleden