Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 24 november 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Entertainment

ANP Luisteraar kan thuis Top 2000-café nabouwen

HILVERSUM (ANP) - Een "pakket aan maatregelen" maakt het voor luisteraars mogelijk om eind december goed voorbereid op de Top 2000 af te stemmen. De presentatoren van de ochtendshow op NPO Radio 2, Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, presenteerden het pakket maandag in een filmpje.

21 uur geleden
ANP Ruim 1,8 miljoen mensen keken naar laatste Zondag met Lubach

HILVERSUM (ANP) - De laatste aflevering van Zondag met Lubach (NPO 3) is door ruim 1,8 miljoen mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma scoorde daarmee een derde plek in de Dag Top 25.

23 uur geleden
ANP Journalist kan meedoen aan EU-vergadering na fout Defensie

DEN HAAG (ANP) - Een journalist van RTL Nieuws heeft door een fout van het ministerie van Defensie kunnen inloggen in een vergadering van Europese ministers van Defensie. Dat was mogelijk omdat er een foto werd getwitterd van minister Ank Bijleveld terwijl die deelnam aan de digitale vergadering. Maar op de foto was ook het inlogadres en een deel van de pincode te zien.

3 dagen geleden
ANP Dominic Grant (Grant & Forsyth) op 71-jarige leeftijd overleden

LONDEN (ANP) - De Britse zanger Dominic Grant is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media vrijdag. Grant vormde jarenlang de helft van het duo Grant & Forsyth.

3 dagen geleden
ANP Producent Albert Verlinde gaat politiek in in gemeenteraad Vught

VUGHT (ANP) - Theaterproducent en showbizzexpert Albert Verlinde gaat de lokale politiek in. Hij wordt gemeenteraadslid in Vught voor de VVD, zo heeft hij vrijdag gezegd tegen het ANP. Verlinde wordt op 4 januari geïnstalleerd.

3 dagen geleden
ANP Carré gaat miniversie van theater voor in kerstboom verkopen

AMSTERDAM (ANP) - Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gaat miniatuuruitvoeringen van het gebouw voor in de kerstboom verkopen. De kerstornamenten zijn gemaakt in een gelimiteerde oplage.

3 dagen geleden
ANP Stedelijk Museum toont Surinaamse schilderkunst

AMSTERDAM (ANP) - Aan de hand van ruim honderd kunstwerken van 35 kunstenaars geeft het Stedelijk Museum in Amsterdam volgende maand een overzicht van de Surinaamse schilderkunst. De tentoonstelling Surinaamse School toont een verscheidenheid aan werken vanaf ongeveer 1910 tot midden jaren tachtig.

4 dagen geleden
ANP 'Alles coronaproof maken grootste uitdaging bij Stones-expositie'

GRONINGEN (ANP) - Bezoekers kunnen vanaf vrijdag naar het Groninger Museum voor de grote tentoonstelling over The Rolling Stones. De expositie, die in de middag virtueel wordt geopend door zanger Mick Jagger, begint vanwege de coronasluiting twee weken later dan gepland, maar aan de crisis had het museum sowieso al een grote kluif.

5 dagen geleden
ANP Grote vondst in Tussen Kunst en Kitsch

HILVERSUM (ANP) - In het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch is woensdagavond een grote vondst gedaan. Het gaat om een schilderij van Adriaan de Lelie (1755-1820) dat is getaxeerd op een waarde van 100.000 euro. Daarmee komt het op de vijfde plek van hoogst getaxeerde objecten in de geschiedenis van het tv-programma.

5 dagen geleden
ANP Rutger Bregman wint NS Publieksprijs

HILVERSUM (ANP) - De NS Publieksprijs is dit jaar gewonnen door Rutger Bregman met zijn boek De meeste mensen deugen. Dit is woensdag bekendgemaakt in het praatprogramma M op NPO 1.

5 dagen geleden
ANP BBC onderzoekt afspraken over explosief interview prinses Diana

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse omroep BBC laat onderzoek doen naar de gang van zaken rond een explosief interview met prinses Diana een kwart eeuw geleden. De omroep wil weten hoe het gesprek tot stand is gekomen. Een voormalig opperrechter gaat het onderzoek uitvoeren. In het interview vertelt Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en gedoodverfd troonopvolger.

5 dagen geleden
ANP Nog nooit zoveel vloeken en grove taal in kinderboeken

VEENENDAAL (ANP) - De Bond tegen vloeken heeft nog nooit zoveel vloeken en grove taal in kinderboeken aangetroffen als dit jaar. In twee op de drie boeken vond de bond een of meerdere vloeken. In 2019 was dat nog in 40 procent van de onderzochte boeken. De bond kijkt elk jaar naar het taalgebruik in kinderboeken die in dat jaar zijn bekroond.

5 dagen geleden
ANP Alle deelnemers sowieso te zien tijdens Eurovisiesongfestival

ROTTERDAM (ANP) - Het Eurovisiesongfestival gaat volgend jaar hoe dan ook door met alle deelnemende landen. Om ervoor te zorgen dat alle 41 deelnemers toch te zien zullen zijn, nemen zij hun optredens van tevoren alvast op, heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

5 dagen geleden
ANP Clint Eastwood mag van rechtbank niet getuigen in Thalys-proces

PARIJS (ANP/RTR) - De Amerikaanse filmmaker Clint Eastwood mag van de Franse rechtbank niet getuigen tijdens het proces tegen de man die vijf jaar geleden het vuur opende in een Thalys tussen Amsterdam en Parijs. De 90-jarige regisseur maakte een film over de verijdelde aanslag in de trein: The 15:17 to Paris.

5 dagen geleden
ANP Wim 'the iceman' Hof in top van bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van 'iceman' Wim Hof heeft een derde plaats veroverd in de Bestseller 60 van de Stichting CPNB. Het boek, waarin Hof uitlegt over zijn zelf ontwikkelde Wim Hof-methode, is daarmee de hoogste nieuwkomer in de boekenlijst.

5 dagen geleden
ANP Omroep ZWART heeft meer dan 50.000 leden

HILVERSUM (ANP) - Aspirant-omroep ZWART voldoet naar eigen zeggen aan de eerste eis voor een plek in het publieke omroepbestel. De zender is woensdag de 50.000 leden gepasseerd. Die grens moest voor 1 januari behaald zijn. "Dit is pas het begin", laten oprichters Akwasi en Gianni Grot weten.

5 dagen geleden
ANP Fred van Leer in huis overvallen

ROTTERDAM (ANP) - Stylist Fred van Leer is woensdagochtend in zijn woning in Rotterdam overvallen. In een video op Instagram vertelt hij dat twee mannen zijn woning zijn binnengedrongen. "Ze hebben getracht mij te overvallen", aldus Van Leer.

5 dagen geleden
ANP Philips en Rijksmuseum verlengen samenwerking met vijf jaar

AMSTERDAM (ANP) - Philips blijft nog eens vijf jaar samenwerken met het Rijksmuseum in Amsterdam. Het medisch technologiebedrijf is al sinds 2001 partner en hoofdsponsor van het museum, en wil het Rijks blijven steunen nu de kunst- en cultuursector door de coronacrisis onder druk staat.

6 dagen geleden
ANP Drukte bij Grotepietenhuis in Baarn, sintvlag in top

BAARN (ANP) - Het was zondag erg druk bij Paleis Soestdijk in Baarn. Ouders kwamen met hun kinderen een kijkje nemen of ze een glimp konden opvangen van Sinterklaas en zijn pieten. In het Sinterklaasjournaal was zaterdag 'live' te volgen dat Sinterklaas naar het gebouw reed en omdat daar het Grotepietenhuis was gevestigd.

1 week geleden
ANP Zwarte Piet-aanhangers bij woning Akwasi

DEN HAAG (ANP) - Leden van een actiegroep hebben verkleed als Zwarte Piet aangebeld bij de woning van rapper Akwasi in Weesp. Toen er niet werd opengedaan lieten ze een Zwarte Pieten-zak achter. In een video zegt een lid van de Zwarte Pieten Actiegroep dat ze zich bij de woning van Akwasi bevinden en "eens gaan kijken of hij thuis is."

1 week geleden
ANP Michael Jackson blijft topverdiener onder overleden sterren

NEW YORK (ANP) - Ook elf jaar na zijn dood blijven de erfgenamen van Michael Jackson goed verdienen aan zijn muziek. De in 2009 overleden Amerikaanse zanger bracht de voorbije twaalf maanden 48 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro) in het laatje, zo schat het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

1 week geleden
ANP Jan Dulles 'Neptunus' wint tweede reeks The Masked Singer

HILVERSUM (ANP) - Jan Dulles heeft het tweede seizoen van The Masked Singer gewonnen. De zanger, die de afgelopen weken in een Neptunuspak optrad in het RTL 4-programma, kreeg de meeste stemmen van het publiek in de zaal.

1 week geleden
ANP Filmsector overweegt genderneutraal Kalf beste acteerprestatie

AMSTERDAM (ANP) - De Dutch Academy For Film (DAFF) en het Nederlands Film Festival, de twee organisaties die jaarlijks de Gouden Kalveren uitreiken, bespreken de mogelijke invoering van een genderneutraal Kalf voor beste acteerprestatie. Dit bevestigt de DAFF.

1 week geleden
ANP Boekenbon Literatuurprijs 2020 naar Oek de Jong

ZEIST (ANP) - De Boekenbon Literatuurprijs 2020 is voor Oek de Jong en zijn boek Zwarte schuur. De prijs bedraagt 50.000 euro.

1 week geleden
ANP Mauritshuis wordt tattoostudio voor de mensenrechten

DEN hAAG (ANP) - Museum Mauritshuis in Den Haag fungeert op 12 december één dag als tattoostudio voor de internationale actie Human Rights Tattoo. Wie wil, kan er een van de letters laten zetten van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM) uit 1948. Die bestaat uit 6773 letters.

1 week geleden
ANP Frontberichten, Toren C en Anne Frank in race voor Gouden Roos

MONTREUX (ANP) - Drie Nederlandse televisieprogramma's maken dit jaar kans op de prestigieuze Gouden Roos, een van de belangrijkste Europese televisieprijzen. Het gaat om Frontberichten van BNNVARA, Toren C en het Anne Frank Video Dagboek, maakte de Zwitserse organisatie donderdag op haar website bekend.

1 week geleden
ANP Tuschinski uitgeroepen tot mooiste klassieke bioscoop van Europa

AMSTERDAM (ANP) - Bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam is door de filmexperts van de International Cinema Technology Association (ICTA) uitgeroepen tot het mooiste klassieke filmtheater van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Dat meldt Pathé donderdag op haar website.

1 week geleden
ANP The Sound of Music opnieuw terug op de Nederlandse podia

AMSTERDAM (ANP) - De musicalklassieker The Sound of Music wordt in het seizoen 2021/2022 andermaal op de Nederlandse planken gebracht. Dat meldt scheidend directeur en producent van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde. Het wordt een reizende productie.

1 week geleden
ANP Ticketmaster: wij stellen coronatest niet verplicht bij concert

AMSTERDAM (ANP) - Ticketmaster Nederland gaat geen vaccinatie of coronatest verplicht stellen als in de toekomst weer concerten of evenementen worden georganiseerd. Dat zegt een woordvoerder in een reactie op berichten dat het Amerikaanse moederbedrijf hard zoekt naar oplossingen om snel weer grote evenementen te kunnen organiseren.

1 week geleden
ANP Mick Jagger opent virtueel tentoonstelling Stones in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Mick Jagger opent donderdag 19 november digitaal de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum. Dat maakt het museum via het Dagblad van het Noorden op donderdag bekend, een dag voor de oorspronkelijke openingsdatum. Door de verscherpte coronamaatregelen waarbij musea de deuren gesloten moeten houden, moest de opening van de lang verwachte tentoonstelling worden uitgesteld.

1 week geleden
ANP NTR slaat aanbod voor verlaat Sint-filmpje van Halsema af

HILVERSUM (ANP) - Het NTR slaat het aanbod van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam af om alsnog een filmpje op te nemen voor het Sinterklaasjournaal. Dat heeft de omroep donderdag aan ANP laten weten. Het is volgens de NTR technisch niet meer mogelijk het interactieve menu op de website Sinterklaasjournaal.nl nog aan te passen als Halsema alsnog een filmpje levert.

1 week geleden
ANP 50.000 euro voor documentairemaker uit Afghanistan

AMSTERDAM (ANP) - Het Documentaire Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds (50.000 euro) is voor de uit Afghanistan afkomstige regisseur en producent Aboozar Amini, die er een nieuwe documentaire mee mag gaan maken. De jaarlijkse prijs is ter beschikking gesteld door iemand die anoniem wil blijven.

1 week geleden
ANP 'Fans moeten bewezen coronavrij zijn bij bezoek evenementen'

LONDEN (ANP) - Om een concert of een sportwedstrijd te mogen bezoeken, moeten fans kunnen aantonen dat ze coronavrij zijn. Dat kan door het laten zien van een negatieve testuitslag of een bewijs van een vaccinatie. Daarvoor pleit kaartjesverkoper en concertpromotor Live Nation Entertainment die een plan voor het hervatten van live-evenementen uit de doeken deed.

1 week geleden
ANP Hart van Nederland krijgt in 2021 dagelijks ochtendbulletin

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwsvoorziening bij SBS6 wordt vanaf 4 januari 2021 uitgebreid met een ochtendbulletin van Hart van Nederland. Dat heeft de zender donderdag gemeld.

1 week geleden
ANP Leven van Marco van Basten wordt verfilmd

AMSTERDAM (ANP) - Het leven van Marco van Basten wordt het onderwerp van een internationale dramaserie. Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft "een serie met internationale allure".

1 week geleden
ANP Voor zo'n 10 musea dreigt sluiting binnen een half jaar

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien musea verwachten binnen een half jaar definitief te moeten sluiten door de coronacrisis. Dat blijkt uit een enquête die de Museumvereniging donderdag publiceert. Daaraan is meegedaan door zo'n 60 procent van de leden van de brancheorganisatie. Van hen verwacht ongeveer een kwart het nog hoogstens een jaar te kunnen volhouden.

1 week geleden
ANP Mogelijk nieuwe reclameregels voor vloggers

HILVERSUM (ANP) - Vloggers op videoplatformdiensten zoals YouTube gaan mogelijk onder de nieuwe Mediawet vallen, waardoor bepaalde regels over bijvoorbeeld reclame ook voor hen gaan gelden. Hierover wordt op Europees niveau echter nog gesproken, meldt een woordvoerder van het Commissariaat voor de Media in een reactie op berichtgeving van het FD.

1 week geleden
ANP Hendrik Groen stoot Martien Meiland van troon in bestsellerlijst

AMSTERDAM (ANP) - Senior Hendrik Groen heeft SBS-coryfee Martien Meiland de eerste plek ontnomen in de wekelijkse bestsellerlijst van de Nederlandse boekenbranche, meldt de lijst Bestseller 60 op Twitter.

1 week geleden