Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 1 maart 2021
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Entertainment

ANP Eerste grote verkiezingsdebat van lijsttrekkers op televisie

DEN HAAG (ANP) - Zes lijsttrekkers gaan in het Amsterdamse Felix Meritis zondagavond met elkaar de strijd aan in het eerste grote verkiezingsdebat op televisie. Ze gaan bij RTL live in debat over klimaat, economie, diversiteit en corona-aanpak.

1 dag geleden
ANP Bijna 1,4 miljoen kijkers voor Jinek met 'Meilandjes'

HILVERSUM (ANP) - Eva Jinek had vrijdagavond met haar talkshow bijna 1,4 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee verslaat Jinek het ook op de late avond uitgezonden praatprogramma Op1, dat 766.000 kijkers had.

2 dagen geleden
ANP Babs Gons schrijft Boekenweekgedicht

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster en performer Babs Gons schrijft het Boekenweekgedicht van dit jaar. Het heet Polyglot en past bij het Boekenweekthema van 2021, Tweestrijd. Het is zaterdag voor het eerst gepubliceerd in Trouw en staat binnenkort onder meer op een linnen tasje dat iedereen die een boek bij de boekwinkel afhaalt cadeau krijgt.

2 dagen geleden
ANP Met geweld ontvoerde honden van Lady Gaga teruggebracht

LOS ANGELES (ANP) - De ontvoerde honden van de Amerikaanse zangeres Lady Gaga zijn weer terecht. De politie meldt dat een vrouw de dieren Koji en Gustav afleverde bij een politiebureau in Los Angeles. De honden zijn vervolgens overgedragen aan medewerkers van de zangeres, die een beloning van 500.000 dollar (414.000 euro) had uitgeloofd voor hun veilige terugkeer.

2 dagen geleden
ANP Marieke Lucas Rijneveld vertaalt Amanda Gorman toch niet

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster Marieke Lucas Rijneveld zal de poëzie van Amanda Gorman toch niet vertalen, zoals begin deze week werd bekendgemaakt. Dat meldt zijzelf op Twitter en uitgeverij Meulenhoff onder meer op Facebook. Ze heeft de opdracht teruggegeven nadat er discussie was ontstaan of de vertaling niet beter door een Afro-Nederlandse vertaler kon worden uitgevoerd.

3 dagen geleden
ANP Acteur Ronald Pickup (80) overleden

LONDEN (ANP) - De Britse acteur Ronald Pickup, de aartsbisschop van Canterbury in The Crown, is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een lang ziekbed, zegt zijn agent tegen Britse media.

3 dagen geleden
ANP Verkiezingsavond bij RTL onder leiding van Jinek en Lambie

HILVERSUM (ANP) - RTL Nieuws verslaat de verkiezingsavond met een uitzending van het programma Jinek, dat wordt geleid door Eva Jinek en Fons Lambie. De gebeurtenissen worden geduid door de politieke verslaggevers van RTL en de vaste commentatoren die vaker aanschuiven bij Jinek.

4 dagen geleden
ANP Songfestival kleurt Rotterdamse straten

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam heeft donderdag de kunstenaars gepresenteerd die de stad de komende maanden onderdompelen in songfestivalsferen. De artistieke aankleding wordt verzorgd door Studio VollaersZwart, Mothership, Arttenders, Stichting Hip Hop In Je Smoel en Flowerdales Agency, zo heeft de Rotterdamse songfestivalorganisatie bekendgemaakt.

4 dagen geleden
ANP 100.000 mensen in wachtrij voor kaartverkoop proefevenementen

AMSTERDAM (ANP) - Maar liefst 100.000 mensen hebben donderdag in de digitale wachtrij gestaan voor een kaartje voor een van de proefevenementen van ID&T en MOJO.

4 dagen geleden
ANP De Vooravond komt met alternatief voor Boekenbal

AMSTERDAM (ANP) - Het tv-programma De Vooravond komt met een alternatief voor het Boekenbal, dat niet kan doorgaan vanwege de coronacrisis. In een speciale uitzending presenteren Fidan Ekiz en Renze Klamer op 5 maart vanuit de Stadsschouwburg (ITA) in Amsterdam met een reeks bekende schrijvers dat alternatieve boekenbal, meldt BNNVARA donderdag.

4 dagen geleden
ANP Fieldlab waarschuwt voor doorverkoop kaarten

AMSTERDAM (ANP) - Fieldlab Evenementen waarschuwt voor de doorverkoop van de kaarten voor de Back to Live-evenementen. Dat laat de organisatie weten. Op Marktplaats.nl verschenen donderdagmiddag al de eerste popfestivalkaarten, vanaf zo'n 300 euro per stuk. "Het zou zonde zijn als je die koopt, want het heeft geen nut. Alle kaarten staan op naam." Op het festival moeten de bezoekers namelijk onder meer een negatieve coronatest overleggen, die gekoppeld is aan hun BSN-nummer en naam. "En dat gaan we checken."

4 dagen geleden
ANP Nieuw boek Adriaan van Dis is bestseller

DEN HAAG (ANP) - Klifi, de nieuwe roman van Adriaan van Dis, doet het goed. Het boek staat op de tweede plaats van de Bestseller 60 en is daarmee de hoogste nieuwkomer in de wekelijkse boekenlijst.

5 dagen geleden
ANP Stones-expo nogmaals verlengd in hoop op heropening

GRONINGEN (ANP) - Het Groninger Museum verlengt de expositie The Rolling Stones - Unzipped tot en met 18 april. De tentoonstelling, waar meteen na de opening eind vorig jaar grote belangstelling voor was, moest sluiten wegens de coronacrisis. Geen museum mocht meer open blijven.

5 dagen geleden
ANP Drie bekroningen tegelijk voor kinderboekenauteur Paul van Loon

AMSTERDAM (ANP) - Drie boeken van kinderboekenschrijver Paul van Loon zijn woensdag tegelijk bekroond met ieder een zogenoemd Gouden Boek, hetgeen betekent dat er van alle exemplaren meer dan 75.000 zijn verkocht. Ze zijn allemaal uit de Dolfje Weerwolfje-reeks. Het gaat om Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan, meldt de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, de CPNB.

5 dagen geleden
ANP Oud-presentator Frank Masmeijer blijft voorlopig in Belgische cel

GENT (ANP) - De Nederlandse oud-showmaster Frank Masmeijer komt niet eerder vrij uit zijn Belgische cel. De rechter heeft zijn verzoek daartoe afgewezen.

1 week geleden
ANP Guido Weijers na show: het publiek en ik waren hongerig voor dit

UTRECHT (ANP) - Voldaan en een tikkie emotioneel, dat is hoe Guido Weijers zaterdag aan het eind van de middag terugkijkt op zijn voorstelling Masterclass Geluk in het Beatrix Theater. Het was een proefvoorstelling bedoeld om te onderzoeken hoe theaters op een veilige manier met de coronacrisis kunnen omgaan. "Mensen waren hier echt aan toe, ze hadden honger naar een middagje uit", vertelt de cabaretier aan het ANP.

1 week geleden
ANP Publiek ervaart voorstelling Guido Weijers 'als vanouds'

UTRECHT (ANP) - De sfeer in het Beatrix Theater was tijdens de voorstelling van Guido Weijers bijna als vanouds. Het publiek was vooral blij dat er weer een evenement is, maar de maatregelen zorgden bij sommige bezoekers vooraf wel voor wat stress.

1 week geleden
ANP Guido Weijers met staande ovatie ontvangen bij proefvoorstelling

UTRECHT (ANP) - De vijfhonderd gelukkigen die zaterdag aanwezig zijn bij het proefevenement met Guido Weijers in het Beatrix Theater in Utrecht hebben hem een warm ontvangst gegeven. Toen de cabaretier onder de klanken van The Show Must Go On van Queen het podium opkwam, werd hij direct met een staande ovatie begroet.

1 week geleden
ANP DI-RECT, André Hazes, Krezip, Danny Vera, Kensington op Paaspop

SCHIJNDEL (ANP) - Onder meer DI-RECT, André Hazes, Krezip, Danny Vera, Maan en Kensington zijn geboekt voor Paaspop. Het muziekfestival opent normaal gesproken in april het festivalseizoen maar is dit jaar verplaatst naar september vanwege de coronacrisis. Donderdag werden 92 acts bekendgemaakt.

1 week geleden
ANP Vier nieuwe binnenkomers in top Bestseller 60

Den Haag (ANP) - Maar liefst vier nieuwe titels maken deze week hun opwachting in de top van de Bestseller 60. De hoogste nieuwe binnenkomer is Corina Bomann. Haar roman Solveigs belofte bezet direct de eerste plek in de lijst.

1 week geleden
ANP Tentoonstelling World Press Photo opent op 17 april

AMSTERDAM (ANP) - De tentoonstelling van World Press Photo in de Nieuwe Kerk in Amsterdam gaat open op zaterdag 17 april. Dat is twee dagen na de bekendmaking van de winnaars van de jaarlijkse persfotowedstrijd. Belangstellenden kunnen de foto's tot en met zondag 25 juli in de kerk bekijken, maar alleen met een gereserveerd ticket.

1 week geleden
ANP Nepaccount van Rutte op Clubhouse heeft 8600 volgers

DEN HAAG (ANP) - Een account met de naam Mark Rutte op het nieuwe sociale medium Clubhouse is niet in het beheer van de VVD of de Rijksvoorlichtingsdienst, die verantwoordelijk is voor de communicatie van de minister-president. Het nepaccount, met momenteel 8600 volgers, heeft een link naar een pagina van de website van het RIVM met actuele informatie over het coronavirus.

1 week geleden
ANP Zo'n 508.000 kijkers voor kinderpersconferentie Jeugdjournaal

HILVERSUM (ANP) - De coronapersconferentie in het NOS Jeugdjournaal op NPO 3 behaalde dinsdagavond gemiddeld 508.000 kijkers. Daarin beantwoordde premier Mark Rutte samen met coronaminister Hugo de Jonge voor het eerst vragen van kinderen over corona en de gevolgen ervan.

1 week geleden
ANP Kaartjes voor voorstellingen en concerten blijven langer geldig

DEN HAAG (ANP) - Kaartjes die zijn gekocht voor voorstellingen, concerten en festivals die vervolgens werden uitgesteld, blijven langer geldig. De Taskforce Cultuur maakte woensdag bekend dat de regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ wordt verlengd van 13 naar 26 maanden.

1 week geleden
ANP Ook dit jaar streep door Eurovision in Concert

AMSTERDAM (ANP) - Eurovision in Concert, dat op 10 april zou plaatsvinden in AFAS Live in Amsterdam, gaat opnieuw niet door. Het is voor het tweede jaar op rij dat de organisatie het evenement moet afblazen vanwege corona. Tegelijkertijd is meteen een datum voor volgend jaar geprikt: 9 april 2022.

1 week geleden
ANP Musical Spring Awakening komt terug, veel rollen voor jong talent

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse musical Spring Awakening komt terug naar Nederland. Producent Opus One gaat de voorstelling komend voorjaar opvoeren in theater DeLaMar West, een nieuw podium in Amsterdam waar jong talent centraal komt te staan.

1 week geleden
ANP Paul van Vliet schrijft boek over leven en carrière

DEN HAAG (ANP) - De Haagse cabaretier Paul van Vliet heeft het afgelopen coronajaar een boek geschreven over zijn leven en zijn carrière. Het boek Heimwee naar morgen verschijnt later dit jaar, vertelde Van Vliet in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

1 week geleden
ANP Consumentenbond wil actie tegen misleiding door TikTok

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil dat toezichthouders ingrijpen bij TikTok. Het videoplatform, waar vooral jongeren filmpjes op delen, zou gebruikers misleiden en kinderen onvoldoende bescherming bieden tegen ongepaste inhoud en reclames. De bond heeft met zeventien andere Europese consumentenorganisaties een klacht tegen TikTok ingediend.

1 week geleden
ANP Rutte beantwoordt vragen over corona van Jeugdjournaalkijkers

HILVERSUM (ANP) - Kinderen die vragen hebben over het coronavirus en de gevolgen ervan kunnen die dinsdag stellen aan premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Speciaal daarvoor heeft het NOS Jeugdjournaal een persconferentie georganiseerd, die live zal worden uitgezonden. In de zaal waar ook alle andere persconferenties worden gegeven, zijn ook acht kinderen uitgenodigd.

1 week geleden
ANP Tweede kind op komst voor Meghan en Harry

LONDEN (ANP) - De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan verwachten een tweede kindje. Dat heeft een woordvoerder van het paar bevestigd tegen journaliste Carolyn Durand. Dat meldt ze zelf op Twitter.

2 weken geleden
ANP Ploumen en Baudet niet bij lijsttrekkersdebat RTL Nieuws

HILVERSUM (ANP) - PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen ontbreekt bij het lijsttrekkersdebat van RTL Nieuws op zondag 28 februari. Ook partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie, twee jaar geleden nog de grootste partij bij de provinciale verkiezingen, krijgt geen uitnodiging.

2 weken geleden
ANP Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen

AMSTERDAM (ANP) - De zesde J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel is in de wacht gesleept door Mensje van Keulen met haar bundel Ik moet u echt iets zeggen. Ze kreeg zondagmiddag 8774 euro, een bedrag geheel bijeengebracht via crowdfunding.

2 weken geleden
ANP AVROTROS knipt 'racistisch' fragment uit Wie is de mol?

HILVERSUM (ANP) - De AVROTROS heeft zijn excuses aangeboden voor een fragment uit Wie is de mol? van zaterdagavond. Meerdere kijkers noemden het op social media racistisch dat kandidaten van hun ogen spleten maakten om het Zuid-Koreaanse nummer Gangnam Style uit te beelden. De omroep laat zondag in een reactie op Instagram weten zich te schamen voor het fragment en dat het uit de aflevering wordt gehaald, zodat het bijvoorbeeld niet meer te zien is als mensen de aflevering terugkijken.

2 weken geleden
ANP Eindelijk een volle zaal: honderden bezoekers naar proefevenement

UTRECHT (ANP) - Een evenement met honderden bezoekers, in de huidige coronalockdown is het haast ondenkbaar. Toch komen zo'n vijfhonderd mensen maandag samen in het Beatrix Theater in Utrecht. Het is het eerste proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid, waar wordt onderzocht hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.

2 weken geleden
ANP Twitter-topman Dorsey en rapper Jay-Z richten bitcoin-fonds op

NEW YORK (ANP) - Twitter-topman Jack Dorsey en rapper en ondernemer Jay-Z richten samen een fonds op met als doel om de virtuele valuta bitcoin het gangbare betaalmiddel te maken voor het internet, maakte Dorsey vrijdag bekend. De Twitter-topman, die ook oprichter is van Square, een bedrijf dat financiële diensten en mobiele betaaldiensten biedt, zei in een tweet dat hij en Jay-Z samen 500 bitcoin in hun fonds steken.

2 weken geleden
ANP Veelbesproken Framing Britney uitgezonden op Net5

HILVERSUM (ANP) - De veelbesproken documentaire Framing Britney Spears is maandag te zien op Net5. Framing Britney Spears deed de afgelopen dagen veel stof opwaaien omdat de makers daarin een fragment uit de TV-Show van Ivo Niehe hebben gebruikt. De AVROTROS-coryfee stelde aan het destijds 17-jarige tieneridool Spears een vraag over geruchten over een borstvergroting. Dat wordt door de makers van de documentaire vrouwonvriendelijk genoemd.

2 weken geleden
ANP Jazzpianist en componist Chick Corea (79) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse jazzpianist en componist Chick Corea is dinsdag overleden, wordt gemeld op zijn officiële facebookpagina. De iconische pianist en bandleider, die een grote rol speelde in de vernieuwing van de jazzmuziek in de jaren zeventig, werd 79 jaar.

2 weken geleden
ANP Oscars worden op meerdere plaatsen uitgereikt

LOS ANGELES (ANP) - De Oscars worden dit jaar op verschillende plekken uitgereikt. Dat zegt The Academy of Motion Picture Arts and Science, de organisatie achter de prestigieuze filmprijzen, tegen The Hollywood Reporter.

2 weken geleden