Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 19 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Entertainment

ANP Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
ANP BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
ANP Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
ANP Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
ANP Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
ANP Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
ANP 1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden
ANP NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

LAREN (ANP) - Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

1 jaar geleden
ANP Verenigd Koninkrijk organiseert songfestival namens Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat het Eurovisie Songfestival organiseren in plaats van Oekraïne, zo heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt. Eigenlijk zou Oekraïne als de winnaar van dit jaar het evenement organiseren, maar dat kan niet vanwege de oorlog in het land.

1 jaar geleden
ANP Pearl Jam trad zondagavond niet op na doktersadvies

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse band Pearl Jam zegde zondagmiddag op het laatste moment het concert in de Ziggo Dome af op doktersadvies. Dat heeft een woordvoerder van MOJO maandag gemeld.

1 jaar geleden
ANP Zomergasten trapt af met 526.000 kijkers

HILVERSUM (ANP) - Het nieuwe seizoen van Zomergasten is zondagavond afgetrapt met 526.000 kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Dit is een betere start dan de afgelopen twee jaar, toen de eerste uitzending van de reeks minder dan 400.000 mensen trok.

1 jaar geleden
ANP Concert Pearl Jam in Ziggo Dome op laatste moment afgezegd

AMSTERDAM (ANP) - Het concert dat Pearl Jam zondag zou geven in de Ziggo Dome in Amsterdam is enkele uren van tevoren afgezegd. Frontman Eddie Vedder is nog niet hersteld van stemproblemen, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

1 jaar geleden
ANP Schrijver en journalist Rinus Ferdinandusse (90) overleden

AMSTERDAM (ANP) - In zijn woonplaats Amsterdam is zaterdag schrijver en journalist Rinus Ferdinandusse op 90-jarige leeftijd overleden. Dat laten zijn echtgenote en dochters aan het ANP weten.

1 jaar geleden
ANP Hof kan geen duidelijkheid geven over gratieverzoek Masmeijer

ARNHEM (ANP) - Het hof Arnhem-Leeuwarden kan geen duidelijkheid geven over de reden waarom de voor drugshandel veroordeelde oud-televisiepresentator Frank Masmeijer gratie heeft gekregen. Een advies over het wel of niet verlenen van gratie is niet openbaar en kan om die reden niet gepubliceerd of nader toegelicht worden, meldt het hof in een donderdag gepubliceerde toelichting.

1 jaar geleden
ANP Crewlid vermoord op set Law & Order in New York

NEW YORK (ANP) - Een lid van de productiecrew van politieserie Law & Order: Organized Crime is dinsdagochtend doodgeschoten tijdens zijn werk. De man was een van de parkeerwachters van de set in New York. Hij zat rond 05.15 uur in een auto, toen de dader zijn deur opende en een wapen afvuurde.

1 jaar geleden
ANP Blik op verlies klanten bij streamingdienst Netflix

LOS GATOS (ANP) - Streamingdienst Netflix komt dinsdag na het slot van de beurshandel in New York met cijfers over het tweede kwartaal naar buiten. Daarbij zal vooral worden gekeken naar het verlies van klanten bij Netflix. In april maakte de onderneming bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds 2011 minder betalende abonnees had. Voor het tweede kwartaal gaf Netflix toen aan op een verlies van nog eens 2 miljoen abonnees te rekenen.

1 jaar geleden
ANP AD uitgesloten van proces Marengo voor rest van het jaar

ROTTERDAM (ANP) - Het AD is de rest van het jaar niet meer welkom bij zittingen van de strafzaak Marengo. Dat heeft het gerechtsbestuur van de rechtbank in Amsterdam aan de krant laten weten, schrijft het AD. De uitsluiting is het gevolg van livebeelden van de zitting op 28 juni, die het AD rechtstreeks uitzond op zijn website.

1 jaar geleden
ANP Rechter wil dat stukken van oude zaak Polanski openbaar worden

LOS ANGELES (ANP) - Een rechtbank in Californië heeft besloten dat oude stukken over de zaak die in 1977 diende tegen regisseur Roman Polanski openbaar worden gemaakt. Dat melden Amerikaanse media. Polanski pleitte dat jaar schuldig aan het hebben van seks met een 13-jarig meisje.

1 jaar geleden
ANP Nieuw zelfportret Vincent van Gogh ontdekt dankzij röntgenfoto

EDINBURGH (ANP) - Medewerkers van de National Galleries of Scotland hebben tijdens onderzoek naar een ander schilderij een nieuw zelfportret van Vincent van Gogh ontdekt. Ze vonden het nieuwe schilderij dankzij een röntgenfoto die ze maakten van werk van de kunstenaar uit de collectie van het museum.

1 jaar geleden
ANP Kevin Spacey opnieuw voor de rechter in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - Kevin Spacey staat donderdag opnieuw voor de Britse rechter om zich te verantwoorden voor aanklachten van seksueel wangedrag. De Amerikaanse acteur wordt in het Verenigd Koninkrijk door drie mannen beschuldigd van in totaal vijf zedendelicten.

1 jaar geleden
ANP Pianist en pianoleraar Jan Wijn overleden

DEN HAAG (ANP) - Pianist en pianopedagoog Jan Wijn is dinsdagavond op 88-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Amersfoort na een kort ziekbed overleden. Dat laat zijn familie aan het ANP weten. Wijn kreeg vorig jaar oktober de Frans Banninck Cocqpenning vanwege "zijn grote artistieke en pedagogische verdiensten als pianist en hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam".

1 jaar geleden
ANP Schrijver Remco Campert in besloten kring begraven

AMSTERDAM (ANP) - Schrijver en dichter Remco Campert wordt maandag begraven. De uitvaart zal in zeer besloten kring zijn, liet zijn uitgever Bezige Bij eerder weten. "Alleen zijn familie en naasten zijn erbij."

1 jaar geleden
ANP KRO-NCRV komt ook met docu en podcast over Bijlmerramp

HILVERSUM (ANP) - Het is op 4 oktober dertig jaar geleden dat de Bijlmerramp zich voltrok in Amsterdam. KRO-NCRV maakt in aanloop naar deze dag diverse programma's die hierover vertellen. Zo komt er naast een dramaserie, die al bekend was, ook een documentaire, een digitale reconstructie en een podcast, allen onder de noemer Rampvlucht.

1 jaar geleden
ANP CvdM: onderzoek naar processen rond belangenverstrengeling NPO

HILVERSUM (ANP) - Het Commissariaat voor de Media (CvdM) begint een breed onderzoek naar de borging van processen bij de NPO en landelijke publieke omroepen die belangenverstrengeling moeten voorkomen. Dat heeft de toezichthouder donderdag bekendgemaakt. De aanleiding voor het onderzoek zijn "signalen in de afgelopen periode".

1 jaar geleden
ANP Francine Oomen maakt nieuw Hoe overleef ik-boek, over twintigers

AMSTERDAM (ANP) - Francine Oomen gaat een nieuw boek schrijven in haar successerie Hoe overleef ik. Dat meldt de auteur donderdag in een filmpje op TikTok. Het wordt een deel waarin Rosa en de andere hoofdpersonages inmiddels twintigers zijn. "Dat is de leeftijd die de Hoe overleef ik-lezers inmiddels hebben", stelt ze. "Dat is een heel ingewikkelde periode."

1 jaar geleden
ANP Remko Vrijdag speelt Willy Wonka in Charlie Chocolate-musical

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en cabaretier Remko Vrijdag gaat de hoofdrol van chocoladefabriekdirecteur Willy Wonka spelen in de Nederlandse versie van de hitmusical Charlie and the Chocolate Factory. Dat heeft de Theateralliantie donderdag bekendgemaakt. De voorstelling zal van eind augustus tot en met maart 2023 in zeventien grote Nederlandse theaters te zien zijn.

1 jaar geleden
ANP Max Velthuijs-prijs 2022 voor Philip Hopman

AMSTERDAM (ANP) - Illustrator Philip Hopman (1961) krijgt dit jaar de Max Velthuijs-prijs. Dat heeft de jury donderdag bekendgemaakt. Hopman illustreerde vele kinder- en jeugdboeken van Nederlandse en buitenlandse auteurs als Hans Hagen, Ted van Lieshout, Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt.

1 jaar geleden
ANP RTL Boulevard over Peter R. de Vries trekt bijna miljoen kijkers

HILVERSUM (ANP) - De special van RTL Boulevard over Peter R. de Vries heeft woensdag bijna een miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. In totaal schakelden 945.000 mensen in op de uitzending over de misdaadverslaggever, die op 6 juli 2021 na een bezoek aan het programma werd neergeschoten. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.

1 jaar geleden
ANP Campert wordt maandag 'in zeer besloten kring' begraven

AMSTERDAM (ANP) - Schrijver en dichter Remco Campert wordt maandag begraven, meldt zijn uitgeverij De Bezige Bij. Het gaat om een uitvaart in "zeer besloten kring", aldus een woordvoerder. "Alleen zijn familie en naasten zijn erbij."

1 jaar geleden
ANP Producer: Andrew was in eerste instantie blij met tv-interview

LONDEN (ANP) - De Britse prins Andrew was aanvankelijk heel tevreden over het veelbesproken tv-interview dat hij in 2019 gaf aan BBC Newsnight. Producer Sam McAlister, die bij het gesprek aanwezig was, zegt dat de zoon van koningin Elizabeth na afloop blij was met hoe het interview was verlopen en dat hij daarna zelfs het hele team een rondleiding wilde geven.

1 jaar geleden
ANP Pools festival stilgelegd na noodweer

GDYNIA (ANP) - Het Poolse festival Open'er in Gdynia is vrijdagavond tijdelijk stilgelegd vanwege noodweer. Daardoor werden optredens van onder anderen Dua Lipa en Megan Thee Stallion geannuleerd. De Nederlandse afsluiter Martin Garrix begon later aan zijn show.

1 jaar geleden
ANP Start opnames nieuwe Bondfilm gaat nog zeker twee jaar duren

LONDEN (ANP) - Het gaat nog zeker twee jaar duren voordat het 26e avontuur van geheim agent 007 gedraaid gaat worden. Dat heeft producent Barbara Broccoli gezegd in een interview met Deadline. De lange productietijd van de volgende film hangt onder meer samen met het vertrek van hoofdrolspeler Daniel Craig. "We moeten James Bond opnieuw gaan uitvinden", aldus Broccoli.

1 jaar geleden
ANP Onderzoek: Nederlanders het meest tevreden over Netflix

HOUTEN (ANP) - Netflix scoort van alle streamingdiensten die in Nederland beschikbaar zijn het beste als het gaat om tevredenheid bij kijkers. Volgens marktonderzoeker Telecompaper is de zogeheten net promotor score van Netflix wel flink gedaald. Evengoed is Netflix nog altijd de nummer een. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan niet tevreden te zijn over Viaplay, dat sinds dit seizoen onder andere de Formule 1 uitzendt.

1 jaar geleden
ANP Philippe Geubels en Erik van Muiswinkel in nieuwe De slimste mens

HILVERSUM (ANP) - Philippe Geubels, Erik van Muiswinkel, Anniko van Santen en Tim Senders behoren tot de deelnemers van het nieuwe seizoen van De slimste mens. Op maandag 11 juli start het twintigste seizoen van de kennisquiz op NPO 2.

1 jaar geleden
ANP Dit najaar nieuw seizoen van Holleeder-serie Judas

HILVERSUM (ANP) - Het nieuwe seizoen van de serie Judas is dit najaar te zien op Videoland. Het tweede seizoen, met als titel Judas II: Dagboek van een Getuige, is het vervolg op Judas dat in 2019 op de streamingdienst verscheen.

1 jaar geleden
ANP Hoge onderscheidingen voor choreograaf Ton Wiggers van Introdans

ARNHEM (ANP) - Ton Wiggers, de oprichter en scheidend directeur van het dansgezelschap Introdans, heeft zaterdagavond van prinses Margriet de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uitgereikt gekregen. Wiggers ontving de onderscheiding in Stadstheater Arnhem na afloop van de laatste voorstelling van het theaterseizoen. In de pauze had hij al de Gouden Erepenning van de provincie Gelderland ontvangen.

1 jaar geleden
ANP Sean Penn aanwezig bij hoorzitting Capitool-bestorming

WASHINGTON (ANP) - Sean Penn was donderdag een opvallende aanwezige bij de publieke hoorzitting van de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021 onderzoekt. De 61-jarige acteur was naar eigen zeggen slechts aanwezig om "als burger te observeren", meldt CNN.

1 jaar geleden
ANP Advocaat betwist DNA-vondsten na overval op Nikkie de Jager

ROTTERDAM (ANP) - De advocaat van Eddie N. (25), die wordt verdacht van de gewapende overval op YouTube-ster Nikkie de Jager en haar vriend, zet vraagtekens bij de DNA-sporen die van de Rotterdammer zijn gevonden in de woning van de slachtoffers. Dat zijn DNA zat op koorden die door de overvallers zijn achtergelaten, biedt volgens de raadsman te weinig bewijs dat N. bij de overval betrokken was. Hij pleitte voor vrijspraak.

1 jaar geleden