Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 18 september 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Entertainment

ANP Regisseur Jochem Myjer-docu werkt aan film over Claudia de Breij

HILVERSUM (ANP) - Suzanne Raes, de regisseur die onlangs een documentaire over cabaretier Jochem Myjer maakte, werkt nu aan een film over Claudia de Breij. Dat heeft ze gezegd in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

37 minuten geleden
ANP Songfestival mogelijk zonder publiek, met video-inzendingen

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van het Eurovisiesongfestival houdt rekening met shows zonder publiek. Dat is een van de scenario's die worden uitgewerkt voor het internationale muziekfestijn dat in mei plaatsvindt in Rotterdam. De organisatie lichtte de scenario's vrijdag toe.

3 uur geleden
ANP Sybrand Buma gaat op de Nederlandse kunstcollectie letten

DEN HAAG (ANP) - Sybrand van Haersma Buma gaat een vaste onafhankelijke commissie leiden die moet vaststellen welke cultuurgoederen door de overheid moeten worden beschermd voor volgende generaties. Deze Commissie Collectie Nederland is ingesteld door de Raad voor Cultuur en benoemd door cultuurminister Ingrid van Engelshoven.

1 dag geleden
ANP Rijksmuseum: code rood is desastreus voor musea

AMSTERDAM (ANP) - Het negatief reisadvies van Duitsland en België vanwege het oplaaiende coronavirus in Noord- en Zuid-Holland is desastreus voor het Rijksmuseum in Amsterdam en andere musea in de regio. Dat staat in een reactie van het museum.

1 dag geleden
ANP KRO-NCRV voert actie voor getroffen vluchtelingen in kamp Moria

HILVERSUM (ANP) - KRO-NCRV gaat komende week actief actie voeren voor de vluchtelingen in kamp Moria. De omroep gaat mensen oproepen om geld te doneren aan de stichting Because We Carry, die onder meer slaapzakken inzamelt voor de meer dan 13.000 mensen die door de brand in het kamp de schamele bezittingen die ze nog hadden zijn kwijtgeraakt.

1 dag geleden
ANP Van Rossem met twee nieuwe boeken in bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Historicus Maarten van Rossem staat deze week met twee nieuwe boeken in de Bestsellerlijst 60. Dat maakte de Stichting CPNB woensdag bekend. Met Allemaal de schuld van Montgomery Van Rossem houdt je scherp bezet de historicus de 14e en 37e plaats in de boekenlijst.

2 dagen geleden
ANP Theaters pleiten voor landelijke norm: één stoel vrij laten

UTRECHT (ANP) - De vereniging van schouwburg- en concertgebouwdirecties (VSCD) pleit voor nieuwe maatregelen in de theaters, zoals één vrije stoel tussen de bezoekers, in plaats van 1,5 meter afstand. De vereniging wil het voorbeeld van Oostenrijk volgen, waar al actie is ondernomen op dit gebied.

2 dagen geleden
ANP Toch subsidie voor podiuminstellingen die er buiten vielen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet stelt voor de komende vier jaar nog eens miljoenen extra beschikbaar voor kunst en cultuur. Het Fonds Podiumkunsten kan daardoor jaarlijks 15 miljoen verdelen onder de podiuminstellingen die positief werden beoordeeld maar buiten de subsidie vielen doordat de pot van het fonds al was vergeven, zoals bijvoorbeeld Orkater.

3 dagen geleden
ANP Besluit Akwasi niet te vervolgen leidt tot procedure bij hof

AMSTERDAM (ANP) - Minstens tien van de 44 mensen die aangifte hebben gedaan tegen rapper Akwasi spannen een zogeheten artikel 12-procedure aan bij het gerechtshof. Ze zijn het er niet mee eens dat het Openbaar Ministerie heeft besloten de rapper niet te vervolgen voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam. Ze willen dat justitie Akwasi alsnog gaat vervolgen.

4 dagen geleden
ANP Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck verlaat Quote

AMSTERDAM (ANP) - Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck gaat weg bij Quote. Dat laat hij weten in een stuk op de website van het tijdschrift. Hij schrijft dat hij zich meer wil gaan richten op zijn favoriete bezigheden: schrijven en ondernemen, deels in Zweden, waar zijn vriendin woont.

4 dagen geleden
ANP OM blijft achter beslissing staan Akwasi niet te vervolgen

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie blijft achter het besluit staan om rapper Akwasi vooralsnog niet te vervolgen voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam. Het OM meldde dit zondag in reactie op de commotie die is ontstaan over het besluit de zaak voorwaardelijk te seponeren én over de officier van justitie die deze beslissing mede heeft genomen en tekende.

4 dagen geleden
ANP Alsnog 15 miljoen voor Fonds Podiumkunsten

DEN HAAG (ANP) - Het Fonds Podiumkunsten krijgt 15 miljoen euro extra van het kabinet. Hiermee kunnen instellingen die vorige maand van het fonds een positief advies kregen, maar waarvoor te weinig geld was, alsnog worden gesubsidieerd.

4 dagen geleden
ANP Zhao's 'Nomadland' wint Gouden Leeuw op filmfestival Venetië

VENETIË (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse film 'Nomadland' van de in China geboren regisseur en scriptschrijver Chloé Zhao (38) heeft op het festival van Venetië de Gouden Leeuw gewonnen. Het is voor het eerst in tien jaar dat een vrouw de prestigieuze prijs krijgt. Sofia Coppola was in 2010 met 'Somewhere' de laatste.

5 dagen geleden
ANP Genee en Derksen beginnen herstart Veronica Inside zonder ruzie

HILVERSUM (ANP) - Wilfred Genee en Johan Derksen zijn vrijdagavond zonder ruzie aan de herstart van het tv-programma Veronica Inside begonnen. Derksen vindt wel dat Genee "als presentator het format heeft verkracht", maar zegt geen bonje met hem te hebben.

6 dagen geleden
ANP Al-Qaeda dreigt met nieuwe aanslag op Charlie Hebdo

PARIJS (ANP/AFP) - Terreurorganisatie al-Qaeda heeft het satirische weekblad Charlie Hebdo gedreigd met een nieuwe aanslag. Dat meldt het Amerikaanse kennisinstituut SITE, dat jihadistische terreurgroepen in de gaten houdt.

6 dagen geleden
ANP Opbrengst Serious Request 2019 deels naar trainingen op scholen

HILVERSUM (ANP) - De bijna 1,5 miljoen euro die vorig jaar in december werd opgehaald door Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van NPO 3FM, gaat voor een deel naar training aan scholen. Het evenement onder de naam 3FM Serious Request: The Lifeline 2019 stond in het teken van preventie van mensenhandel en hulp aan de slachtoffers daarvan.

6 dagen geleden
ANP OM vervolgt Akwasi niet voor uitspraak op de Dam over Zwarte Piet

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat vooralsnog niet over tot vervolging van rapper Akwasi voor zijn uitspraak over Zwarte Piet, tijdens de Black Live Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam. "Op het moment dat in november dat ik een Zwarte Piet zie", zei Akwasi toen, "ik trap hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht."

1 week geleden
ANP Johan Derksen zegt niets over terugkeer VI, 'gaat gewoon zitten'

HILVERSUM (ANP) - Voetbalanalist Johan Derksen gaat vrijdagavond "gewoon zitten" aan de tafel van Veronica Inside, heeft hij gezegd tegen het ANP. Meer wilde hij niet kwijt. Het veelbesproken programma is voor het eerst weer te zien na de rel tussen Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee.

1 week geleden
ANP Veronica Inside terug na veelbesproken rel

HILVERSUM (ANP) - Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zitten vrijdagavond na de veelbesproken ruzie weer met elkaar aan de tafel van Veronica Inside. Derksen en Van der Gijp wilden na de onenigheid eigenlijk stoppen, maar na een gesprek met Talpa-baas John de Mol werd besloten door te gaan.

1 week geleden
ANP Muziekinstrumenten van sterren geveild voor het goede doel

LOS ANGELES (ANP) - Muziekinstrumenten en andere gebruiksvoorwerpen gedoneerd door muziekgrootheden als Elton John, Hans Zimmer, Bill Wyman en Billie Eilish en vele anderen zijn in Los Angeles onder de veilinghamer gegaan voor een goed doel. Veilinghuis Julien's Auctions meldt dat woensdag tientallen muziekinstrumenten tegen opbod zijn verkocht ten behoeve van arme en zieke muzikanten.

1 week geleden
ANP Kevin Spacey weer aangeklaagd voor seksueel wangedrag

LOS ANGELES (ANP) - Kevin Spacey is woensdag door twee mannen aangeklaagd wegens seksueel wangedrag in de jaren 80. De mannen, die destijds minderjarig waren, eisen een schadevergoeding.

1 week geleden
ANP Scheiding tussen Marco Borsato en Leontine is rond

AMSTERDAM (ANP) - De scheiding tussen Marco Borsato en Leontine is "al even rond". Dat bevestigt de manager van de zanger woensdag na berichtgeving door De Telegraaf.

1 week geleden
ANP Tien extra landen in de rij voor vertaling De avond is ongemak

AMSTERDAM (ANP) - Atlas Contact, de uitgeverij van Marieke Lucas Rijneveld, is in onderhandeling met meer dan tien extra landen over de vertaling van De avond is ongemak. Met de Engelse vertaling van Rijnevelds debuutroman, The Discomfort of Evening, won de schrijver twee weken geleden de International Booker Prize.

1 week geleden
ANP Lovende recensie The New York Times voor Marieke Lucas Rijneveld

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse krant The New York Times heeft een lovende recensie geschreven van het boek The discomfort of evening; de Engelse vertaling van het boek De avond is ongemak waarmee Marieke Lucas Rijneveld twee weken geleden de International Booker Prize won.

1 week geleden
ANP Nieuwe diversiteitsrichtlijnen in categorie beste film bij Oscars

LOS ANGELES (ANP) - De instelling die de Academy Awards, ofwel de Oscars, uitreikt, heeft dinsdag nieuwe richtlijnen bekendgemaakt die er vanaf 2024 voor moeten zorgen dat er meer rekening wordt gehouden met diversiteit in de categorie 'beste film'. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences ligt al geruime tijd onder vuur omdat te weinig diversiteit zou zijn onder de acteurs en regisseurs die de prijzen en nominaties in de wacht slepen.

1 week geleden
ANP Kardashians stoppen na veertien jaar met realityshow

LOS ANGELES (ANP) - De familie Kardashian heeft na veertien jaar en twintig seizoenenen genoeg van hun realityshow. De laatste reeks van Keeping Up with the Kardashians is volgend jaar op televisie, maakte Kim Kardashian dinsdag bekend op social media.

1 week geleden
ANP Extra fonds voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers

HOOFDDORP (ANP) - Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers kunnen vanaf volgende maand een beroep doen op een Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra, de belangenbehartiger op het gebied van auteursrecht, tot stand gekomen met medewerking van het cultuurministerie.

1 week geleden
ANP 'Gouden Koets moet in museum blijven'

AMSTERDAM (ANP) - De Gouden Koets moet een permanente plek krijgen in een museum. Dat zijn de reacties van critici die zich hier al eerder hard voor maakten. "Een mooie, goede stap", noemt Urwin Vyent, directeur van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), het bericht dat de koets na restauratie een tijdelijk onderdak krijgt in een expositie in het Amsterdam Museum. "Het koningshuis is van ons allen. Het is beter om een koets te laten rijden waar iedereen zich goed bij voelt."

1 week geleden
ANP Staatsprijs voor de kunsten naar Rineke Dijkstra

DEN HAAG (ANP) - De Johannes Vermeer Prijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten (100.000 euro), is dit jaar voor Rineke Dijkstra vanwege haar volgens de jury "iconische bijdrage" aan de fotografie. Dijkstra is volgens dit college ‘de koningin van de Nederlandse portretkunst’.

1 week geleden
ANP Museum: aandacht voor actuele discussie over Gouden Koets

AMSTERDAM (ANP) - Met de komst van de gerestaureerde Gouden Koets naar het Amsterdam Museum wil museumdirecteur Judikje Kiers naast de geschiedenis ook ingaan op de actuele discussie over het rijtuig. "In een tijd waarin het debat over de toekomst van beladen erfgoed in de maatschappij actueler is dan ooit. Als museum moeten we een rol spelen in actuele maatschappelijke vraagstukken."

1 week geleden
ANP Nederland-Italië bekeken door 3,5 miljoen mensen

HILVERSUM (ANP) - Gemiddeld hebben ruim 1,7 miljoen mensen maandagavond gekeken naar de voetbalwedstrijd Nederland-Italië op NPO3. In totaal keken 3,5 miljoen mensen op enig moment naar de door Oranje met 0-1 verloren wedstrijd, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

1 week geleden
ANP 'Nog meer en blijvend geld naar podiumkunsten en -festivals'

DEN HAAG (ANP) - Er moet jaarlijks nog eens 19,5 miljoen euro bijkomen voor de podiumkunsten, voor producenten maar ook voor festivals in het hele land. Dat berekende de organisatie De Verenigde Podiumkunstenfestivals, die hoopt dat de Tweede Kamer te hulp komt. Bij de belangenclub zijn gesubsidieerde festivals aangesloten.

1 week geleden
ANP André van Duin krijgt Media Oeuvre Award

HILVERSUM (ANP) - André van Duin heeft maandag de Media Oeuvre Award uitgereikt gekregen. Ron Brandsteder verraste hem met de prijs in het programma Tijd voor Max. De komiek en programmamaker krijgt de onderscheiding omdat hij in zijn carrière "van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap".

1 week geleden
ANP Kamp Westerbork wordt 'Canon-museum'

WESTERBORK (ANP) - Herinneringscentrum Kamp Westerbork hoort vanaf zondag bij het netwerk van Canon-musea in Nederland. In Canon-musea is verdiepende informatie te vinden over de vijftig thema's die samen de Canon van Nederland vormen. Kamp Westerbork sluit aan bij de thema's Anne Frank (over Jodenvervolging) en Tweede Wereldoorlog. Kamp Westerbork is de eerste van de herinneringscentra over de Tweede Wereldoorlog die Canon-museum wordt.

1 week geleden
ANP Ron Boszhard en Ellie Lust doen opnieuw mee aan Wie is de mol?

HILVERSUM (ANP) - Tygo Gernandt, Nadja Hüpscher, Tina de Bruin, Ron Boszhard en Jeroen Kijk in de Vegte krijgen een tweede kans in de speciale jubileumreeks van Wie is de mol? Ook Nikkie de Jager, Peggy Vrijens, Ellie Lust, Patrick Martens en Horace Cohen gaan opnieuw op zoek naar de saboteur, werd zaterdagavond duidelijk in de eerste aflevering van het extra seizoen op NPO 1.

1 week geleden
ANP Jazzdrummer Engels krijgt Frans Banninck Cocqpenning

AMSTERDAM (ANP) - Jazzdrummer John Engels heeft de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen uit handen van locoburgemeester Touria Meliani van Amsterdam. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn 'indrukwekkende' internationale loopbaan, waarmee hij de hoofdstad volgens de gemeente als jazzstad op de kaart heeft gezet, en vanwege zijn inzet voor jongeren en de buurtbewoners in Watergraafsmeer.

1 week geleden
ANP Waterpolitie grijpt in bij opnames Kameleon-film

SNEEK (ANP) - De waterpolitie in Friesland heeft woensdag een paar uur de opnames van de nieuwe Kameleon-film stilgelegd. Tijdens de scène, die werd gedraaid op het Sneekermeer, zouden de boten te hard hebben gevaren. Ook zouden de makers in overtreding zijn geweest omdat de twee minderjarige hoofdrolspelers geen vaarbewijs zouden hebben.

2 weken geleden
ANP Meeste bioscoopbezoekers deze zomer zagen Nederlandse film

UTRECHT (ANP) - De meeste bioscoopgangers gingen in het afgelopen kwartaal naar een Nederlandse film, blijkt uit cijfers die donderdag zijn gepubliceerd. Distributeur Dutch FilmWorks (DFW) is daarmee marktleider, maakte het bedrijf zelf bekend. Eén op de vier bioscoopbezoekers ging na 1 juni naar een film van DFW.

2 weken geleden