Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 4 juli 2020
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Entertainment

ANP Louvre gaat maandag weer open

PARIJS (ANP/AFP) - Het Louvre in Parijs gaat maandag weer open. Het museum was sinds half maart dicht vanwege het coronavirus. De sluiting heeft het grootste en drukst bezochte museum ter wereld tientallen miljoenen euro's gekost. Volgens directeur Jean-Luc Martinez bedraagt het verlies meer dan 40 miljoen euro.

12 uur geleden
ANP Alle Harry Potter-films deze zomer weer in de bios

AMSTERDAM (ANP) - Alle acht verfilmingen van de populaire boekenreeks over Harry Potter zijn deze zomer weer in de Nederlandse bioscopen te zien. De eerste twee delen worden vanaf 16 juli weer vertoond. Daarna komen er elke week twee delen bij; de laatste twee films, The Deathly Hallows 1 en 2, gaan 3 augustus weer in roulatie.

1 dag geleden
ANP Disney lanceert vrijdag langverwachte Hamilton-film

DEN HAAG (ANP) - Streamingdienst DisneyPlus lanceert vrijdagochtend de langverwachte registratie van de hitmusical Hamilton. De verfilming van de succesvolle Broadwayshow is vanaf 09.00 uur te zien.

1 dag geleden
ANP Aviodrome krijgt deze zomer hulp van KLM-personeel

LELYSTAD (ANP) - Zo'n tien stewardessen, piloten en andere medewerkers van KLM gaan deze zomer aan de slag in Aviodrome. Ze helpen als vrijwilliger in het luchtvaartmuseum in Lelystad in het kader van het project Blauw Helpt, waarbij KLM'ers die door de coronacrisis thuis kwamen te zitten elders de handen uit de mouwen steken.

2 dagen geleden
ANP Groen licht voor 'onthullend' boek van nicht president Trump

NEW YORK (ANP) - Een rechtbank in New York heeft toestemming gegeven voor de publicatie van een boek, geschreven door de nicht van de Amerikaanse president Donald Trump. De familie Trump wilde de verschijning van het naar verluidt onthullende boek tegenhouden. Uitgever Simon & Schuster prijst het boek van Mary Trump over de 'giftige' familie aan als 'duistere geschiedenis' van de familieclan.

2 dagen geleden
ANP Carnaval in Noordoost-Twente op lijst Immaterieel Erfgoed

ARNHEM (ANP) - Het carnaval in Noordoost-Twente wordt bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat maakt het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland woensdag bekend.

3 dagen geleden
ANP Unicum in Bestseller 60, biografie Sneijder op plek één

DEN HAAG (ANP) - Maar liefst elf boeken van auteur Lucinda Riley staan deze week in de Bestseller 60. Dat is een unicum. Nog nooit verschenen zoveel boeken van één schrijfster in de lijst. Het gaat om alle verschenen delen van de 'De zeven zussen'-reeks.

3 dagen geleden
ANP Uitmarkt presenteert vanaf woensdag online voorstellingen

AMSTERDAM (ANP) - De Uitmarkt begint woensdag al met de Thuismarkt, waarbij cultuurliefhebbers online kunnen genieten van muziek, theater, cabaret en literatuur. Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen nationale opening van het culturele seizoen zoals gebruikelijk, met een groot evenement eind augustus in Amsterdam. Daarom komt de organisatie met een alternatief, waarvan de online programmering nu al is te zien.

3 dagen geleden
ANP Amsterdam eert Jan Cremer

AMSTERDAM (ANP) - Schrijver en kunstenaar Jan Cremer heeft de Amsterdamse Frans Banninck Cocq-penning gekregen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Rutger Groot Wassink voor zijn bijdrage aan het culturele leven in de hoofdstad.

4 dagen geleden
ANP Nieuwszender CNN vertrekt uit CNN Center Atlanta

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - AT&T, het moederbedrijf van CNN, gaat het CNN Center in Atlanta verkopen. AT&T dat mediabedrijf Time Warner in 2019 overnam, laat weten dat de meeste werknemers verhuizen naar de Techwood- campus in Atlanta.

4 dagen geleden
ANP Stones dreigen Trump met rechter om draaien van hun nummers

LONDEN (ANP) - The Rolling Stones eisen dat president Donald Trump stopt met het draaien van hun nummers tijdens zijn campagnebijeenkomsten. Gaat hij ermee door, dan daagt de Britse rockband hem voor de rechter.

6 dagen geleden
ANP Bob Dylan scoort Brits record met nieuwe album

LONDEN (ANP) - Ook in de Britse albumlijst is Bob Dylan deze week binnengekomen op de eerste plek met zijn nieuwe album Rough and Rowdy Ways. Deze negende keer bovenaan de albumlijst levert hem een record op, meldt samensteller Official Charts Company vrijdag.

1 week geleden
ANP Ook Gergiev Festival van de baan

Ook het Gergiev Festival, dat van 17 tot en met 20 september in Rotterdam zou plaatshebben, is door het coronavirus van de baan. Dat meldt de organisatie.

1 week geleden
ANP Geen verbod op onthullend boek familie Trump

NEW YORK (ANP) - Er komt geen verbod op de uitgave van een boek over de Amerikaanse president Trump en zijn familie. Een rechter in New York heeft geoordeeld dat het boek geschreven door Mary Trump over haar oom geen ondermijning van het nationaal belang vormt en een zaak over een eventueel verbod niet op zijn plaats is. Dat heeft de advocaat van Mary Trump tegen CNN gezegd.

1 week geleden
ANP Derksen wil niet meer aan tafel met Genee in Veronica Inside

DEN HAAG (ANP) - Johan Derksen wil niet meer in de setting van het programma Veronica Inside aan tafel zitten met Wilfred Genee. Dat zegt hij tegen het ANP. Genee, de presentator, heeft het programma naar zijn mening opgeblazen en het format verknald. René van der Gijp schaart zich achter de voetbalanalist, die in opspraak kwam over een vermeende racistische grap over rapper Akwasi.

1 week geleden
ANP Veronica Inside maandag niet op televisie

AMSTERDAM (ANP) - Veronica Inside wordt maandag niet uitgezonden. Dit heeft Talpa besloten na de ophef die er rond het televisieprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp is ontstaan.

1 week geleden
ANP Voorlopig laatste pc Rutte over corona trekt 3,4 miljoen kijkers

DEN HAAG (ANP) - De voorlopig laatste persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid over de aanpak van het coronavirus heeft woensdagavond 3,4 miljoen kijkers getrokken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Naar de voorgaande persconferentie over dit onderwerp op 3 juni keken een half miljoen meer mensen.

1 week geleden
ANP Laaste boek Marc de Hond is bestseller

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van de in juni overleden Marc de Hond is de hoogste nieuwkomer in de Bestseller 60. Licht in de tunnel komt binnen op de tweede plek van de Bestsellerlijst.

1 week geleden
ANP 'Johan Derksen overweegt te stoppen met tv'

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen overweegt om afscheid van de televisie te nemen. Hij zegt dat tegen De Telegraaf dinsdag nadat het tv-programma Veronica Inside maandag door 1,7 miljoen mensen werd bekeken. De best bekeken uitzending ooit. Derksen noemt het volgens De Telegraaf meteen de slechtste ooit. "Ik heb in tweeëntwintig jaar tijd nog nooit zo’n k*tshow gemaakt."

1 week geleden
ANP '4 miljoen extra voor festivals lost vele knelpunten op'

DEN HAAG (ANP) - Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) moet 4 miljoen euro extra uitrekken voor de podiumkunstenfestivals. Op die manier worden vele knelpunten opgelost en kan de sector een breder en diverser aanbod bieden, stelt de Verenigde Podiumkunstenfestivals.

1 week geleden
ANP 'Racismedebat' in Veronica Inside trekt ruim 1,7 miljoen kijkers

AMSTERDAM (ANP) - Het tv-programma Veronica Inside is maandag door 1,7 miljoen mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma kwam onder vuur te liggen nadat Derksen vorige week vermeende racistische grappen had gemaakt. Verscheidene adverteerders lieten daarop weten per direct geen reclametijd meer in te kopen rond het programma. Ook de internationals van het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal boycotten het televisieprogramma. Nog niet eerder wist het programma zo veel kijkers te trekken. Vorige week keken er 609.000 mensen.

1 week geleden
ANP Petitie Scapino Ballet passeert 60.000 handtekeningen

ROTTERDAM (ANP) - De petitie van Scapino Ballet Rotterdam, waarmee het balletgezelschap aandringt op het behoud van de jaarlijkse rijksbijdrage van 1,7 miljoen, blijft meer steun verwerven. De noodkreet heeft binnen twee weken meer dan 60.000 handtekeningen verzameld.

1 week geleden
ANP Libris Literatuur Prijs voor Sander Kollaard

AMSTERDAM (ANP) - De Libris Literatuur Prijs van dit jaar is voor Sander Kollaard. Hij sleepte de prestigieuze prijs in de wacht met zijn roman Uit het leven van een hond. Hij kon de prijs van 50.000 euro nog niet in ontvangst nemen, omdat hij in Zweden woont.

1 week geleden
ANP Koorzangers willen weer van zich laten horen

AMSTERDAM (ANP) - De koorzangers in ons land willen weer samen zingen. Vanwege het coronavirus wordt dit momenteel ernstig ontraden, maar de koorsector vindt dat lastig te rijmen met de versoepeling van andere maatregelen. In een gezamenlijke open brief schrijft de koorsector dat er protocollen klaarliggen, waardoor koren snel weer veilig aan de slag zouden kunnen.

1 week geleden
ANP Nieuwe Canon van Nederland: Marga Klompé vervangt Willem Drees

ARNHEM (ANP) - De Canon van Nederland, het chronologische overzicht van de geschiedenis van Nederland, is vernieuwd. Alle teksten van de vijftig uit 2006 stammende vensters zijn herschreven. Tien vensters uit de oude canon zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen tien nieuwe onderwerpen. Zo heeft minister van Staat Marga Klompé (1912 - 1986) de naoorlogse premier Willem Drees (1886 - 1988) vervangen. De vernieuwde canon is maandag in Arnhem gepresenteerd aan onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

1 week geleden
ANP Gitaar van Kurt Cobain voor 5,3 miljoen euro verkocht

LOS ANGELES (ANP) - Een gitaar van de voormalige Nirvana-frontman Kurt Cobain (1967-1994) heeft een recordbedrag opgebracht tijdens een veiling. De Martin D-18E akoestische elektrische gitaar ging zaterdag in Californië voor een goede 6 miljoen dollar (ruim 5,3 miljoen euro) van de hand. Volgens Julien's Auctions in Beverly Hills is dit een nieuw wereldrecord voor een gitaarveiling.

1 week geleden
ANP Dirigent Marc Albrecht geridderd

AMSTERDAM (ANP) - Dirigent Marc Albrecht is zaterdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn jarenlange bijdrage aan de klassieke muziek. Hij ontving de onderscheiding na afloop van een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

2 weken geleden
ANP Kees van Kooten schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2020

HILVERSUM (ANP) - Kees van Kooten schrijft dit jaar het Nationale Voorleeslunchverhaal. Dat is zaterdag bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1. Van Kooten leest het verhaal zelf voor op vrijdag 2 oktober bij Omroep MAX op NPO1. Het is dan Nationale Ouderendag,

2 weken geleden
ANP Eerste bioscoop valt om door corona, meer volgen

TIEL (ANP) - Cinema Tiel moet de deuren sluiten. Eigenaar Paul Visser stelt vrijdagavond in een mail dat het filmtheater in de Betuwe door de coronamaatregelen van de overheid niet meer open kan blijven. Het is met de beperkte bezoekersaantallen die nu zijn toegestaan niet meer mogelijk de exploitatie voort te zetten van het theater, dat bijna vijftig jaar oud is.

2 weken geleden
ANP Oranje-internationals boycotten Veronica Inside

LIVERPOOL (ANP) - De internationals van het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal boycotten het televisieprogramma Veronica Inside van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat heeft aanvoerder Virgil van Dijk op Twitter laten weten.

2 weken geleden
ANP Trump boos om 'neppeiling' Fox

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft woedend gereageerd op een peiling van Fox News. Zijn Democratische rivaal Joe Biden gaat daarin ruim aan kop.

2 weken geleden
ANP Filmfonds komt met steun voor lopende producties en filmtheaters

AMSTERDAM (ANP) - Het steunplan voor de Nederlandse filmsector wegens de grote problemen als gevolg van de coronacrisis krijgt vorm. Concrete maatregelen voor de doorstart van opnames, het dekken van extra verzekeringskosten en het redden van kwetsbare filmtheaters zijn rond. Ook is er een extra potje om scenaristen en regisseurs aan te zetten nieuwe plannen te maken in deze lastige periode.

2 weken geleden
ANP Oud-hoofdredacteur NRC grijpt naast topbaan bij VRT

BRUSSEL (ANP) - Oud-hoofdredacteur van NRC Peter Vandermeersch wordt niet de nieuwe topman van de Vlaamse publieke omroep VRT. De Vlaamse regering koos vrijdag voor Frederik Delaplace, die zijn hele loopbaan bij de Belgische zakenkrant De Tijd heeft gewerkt. De ervaren mediaman is nu de baas van uitgeverij Mediafin, waar ook De Tijd onder valt.

2 weken geleden
ANP Adverteers rond VI haken af om vermeend racisme Derksen

AMSTERDAM (ANP) - Gillette en Zespri kopen per direct geen reclametijd meer in rond het programma Veronica Inside. Dat hebben beide merken besloten naar aanleiding van uitspraken van Johan Derksen en René van der Gijp. In de uitzending van maandag stelden de mannen dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Derksen maakte onder meer een vermeend racistische grap.

2 weken geleden
ANP Singer Laren: fantastisch dat gestolen Van Gogh opduikt op foto's

LAREN (ANP) - Museum Singer Laren noemt het fantastisch dat er recente foto's zijn opgedoken van het schilderij van Vincent van Gogh dat op 30 maart is gestolen tijdens een kunstroof. "We vinden het geweldig dat er teken van leven is", zo reageert een museumwoordvoerster op de foto's die in handen zijn van De Telegraaf. "We hopen nu heel erg dat het werk zo snel mogelijk terugkomt bij het Groninger Museum."

2 weken geleden
ANP Cultuuradvies: minder subsidie voor Scapino dan gevraagd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse Raad van Kunst en Cultuur (RRKC) adviseert de gemeente om 50.000 euro minder subsidie toe te kennen aan Scapino dan het balletgezelschap had aangevraagd. Dat staat in het advies van de RRKC over de verdeling van het gemeentelijke subsidiebudget voor het Cultuurplan 2021-2024.

2 weken geleden
ANP Nieuwe thriller Karin Slaughter voert Bestseller 60 aan

AMSTERDAM (ANP) - Verzwegen, het nieuwe boek van schrijfster Karin Slaughter, staat deze week op nummer 1 in de Bestseller 60. De thriller, die voor het eerst in de lijst is opgenomen, wordt gevolgd door Alfabet van Charlotte Dematons en Epiloog bij grote verwachtingen van Geert Mak.

2 weken geleden
ANP Brief bordeelbezoek Van Gogh en Gauguin geveild voor 210.600 euro

PARIJS (ANP/AFP) - Een gezamenlijke brief van kunstenaars Vincent van Gogh en Paul Gauguin is dinsdag voor 210.600 euro geveild. In de brief tonen de artiesten hun wederzijdse bewondering en ze bespreken hun bordeelbezoeken.

2 weken geleden