Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 27 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Voetbal

ANP Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

9 uur geleden
ANP Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

12 uur geleden
ANP De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

13 uur geleden
ANP Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

14 uur geleden
ANP Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

17 uur geleden
ANP Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

18 uur geleden
ANP Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

18 uur geleden
ANP Tuchel zegt Frankfurt niet als opwarmer te zien voor Real

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München-trainer Thomas Tuchel zegt de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt niet te zien als opwarmer voor de halve eindstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van komende dinsdag. "Tegen Frankfurt kunnen we niets oefenen waar we tegen Real iets aan hebben, het is een hele andere situatie. We willen een topprestatie neerzetten omdat we de punten nodig hebben en het momentum willen behouden", sprak Tuchel op een persconferentie.

19 uur geleden
ANP 'Werk aan de winkel' om vertrouwen Kroes en rvc Ajax te herstellen

AMSTERDAM (ANP) - Er is werk aan de winkel om het vertrouwen tussen de als technisch directeur aangestelde Alex Kroes en de raad van commissarissen (rvc) van Ajax te herstellen. Dat stelt Paul Geraeds, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Dat is nodig voor het vertrouwen tussen directeur en rvc, maar ook om andere partijen gerust te stellen.

20 uur geleden
ANP Spaanse voetbalbond kiest Rocha als opvolger voorzitter Rubiales

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse voetbalbond heeft Pedro Rocha benoemd als nieuwe voorzitter. Hij is de opvolger van de in ongenade gevallen Luis Rubiales, die in september opstapte na de ophef die ontstond om de kus die hij na de door Spanje gewonnen WK-finale gaf aan speelster Jenni Hermoso.

20 uur geleden
ANP Klopp is lovend over zijn mogelijke opvolger Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft zich positief uitgelaten over zijn mogelijke opvolger Arne Slot bij Liverpool. "Als hij het wordt, dan vind ik dat een fijn idee", zei hij op een persconferentie voor het uitduel van zaterdag met West Ham United in de Premier League. "Hij laat Feyenoord mooi voetballen en het schijnt een aardige man te zijn. Ik speel geen rol in de zoektocht naar mijn opvolger, maar het klinkt allemaal heel goed. Als hij het wordt, dan heeft hij de beste baan bij de mooiste club van de wereld."

20 uur geleden
ANP Voetbalvedette Marta staat voor afscheid bij Braziliaanse ploeg

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse voetbalster Marta wil dit jaar afscheid nemen van haar nationale ploeg. De 38-jarige aanvalster zou het liefst na de Olympische Spelen in Parijs afzwaaien, maar Marta moet nog even afwachten of ze geselecteerd wordt. "Als ik naar de Spelen ga, dan zal ik van ieder moment genieten", weet ze. "Maar of ik nu naar de Spelen ga of niet, dit is mijn laatste jaar bij de nationale ploeg."

21 uur geleden
ANP Van Egmond stopt als scheidsrechterscoördinator bij KNVB

ZEIST (ANP) - Dick van Egmond stopt na dit seizoen als coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB. De 62-jarige oud-arbiter doet door gezondheidsredenen een stapje terug, meldt de voetbalbond.

21 uur geleden
ANP KNVB schorst Ajacied Bergwijn na rode kaart één wedstrijd

ZEIST (ANP) - Ajax-aanvaller Steven Bergwijn is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. De aanvoerder krijgt de straf voor zijn directe rode kaart in het thuisduel van woensdag met Excelsior.

21 uur geleden
ANP Technisch manager Bosvelt langer bij Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Paul Bosvelt heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles verlengd. De technisch manager is nu toe medio 2027 verbonden aan de club uit Deventer.

23 uur geleden
ANP Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Ajax richt het vizier op de toekomst na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. De club zoekt een algemeen directeur, drie commissarissen en een trainer die een stem krijgt bij het formeren van een selectie die de club weer richting de nationale top moet brengen.

1 dag geleden
ANP PSV wil laatste drie duels recordaantal punten Ajax evenaren

EINDHOVEN (ANP) - Hoewel PSV de landstitel niet meer kan ontgaan, hebben de Eindhovenaren de laatste drie duels nog wel iets om voor te spelen. PSV kan bij zeges op Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk het record van Ajax evenaren. In het seizoen 1971/1972 kwam de kampioen uit Amsterdam in de Eredivisie tot dertig overwinningen en drie gelijke spelen. Omgerekend naar het huidige driepuntensysteem zijn dat 93 punten.

1 dag geleden
ANP Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

1 dag geleden
ANP Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Enzo Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen en is zeker zes weken uitgeschakeld. Zijn club uit Londen meldt dat de Argentijn inmiddels succesvol geopereerd is.

1 dag geleden
ANP Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

1 dag geleden
ANP Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

1 dag geleden
ANP PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

1 dag geleden
ANP Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

1 dag geleden
ANP Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

1 dag geleden
ANP Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

1 dag geleden
ANP Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

1 dag geleden
ANP Cristante bezorgt AS Roma zege in duel van achttien minuten

UDINE (ANP) - AS Roma heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen Udinese met succes afgemaakt. Bryan Cristante bezorgde de Romeinse ploeg diep in blessuretijd de winst en bracht de eindstand op 2-1. Roma verstevigde de vijfde plaats in de Serie A.

1 dag geleden
ANP PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.

1 dag geleden
ANP PSV kan titel na 8-0 bij Heerenveen alleen in theorie nog missen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de eerste landstitel sinds 2018 bijna binnen. De Eindhovenaren lieten sc Heerenveen in Friesland volledig kansloos en wonnen met 8-0. Bij rust was het al 5-0.

1 dag geleden
ANP PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

1 dag geleden
ANP Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

1 dag geleden
ANP Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

1 dag geleden
ANP PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

1 dag geleden
ANP Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

1 dag geleden
ANP Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

1 dag geleden
ANP KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

1 dag geleden
ANP Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

1 dag geleden
ANP KNVB rekent bij EK op 40.000 Oranjefans per groepsduel

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat ervan uit dat bij het komende EK in Duitsland per groepswedstrijd zo'n 40.000 Oranjefans naar de speelstad afreizen. Van die groep hebben 15.000 mensen een kaartje voor de wedstrijd, meldde de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst.

1 dag geleden