Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

Volgens Bijlow heeft Slot in drie seizoenen uitstekend werk verricht bij Feyenoord. "Toen de trainer kwam, hadden we een totaal ander filosofie bij de club. Voetballen van achteruit was niet ons ding. De professionaliteit, met alles eromheen, is een stuk verbeterd. Daar heeft de trainer een groot aandeel in gehad."

Feyenoord plaatste zich in het eerste seizoen van trainer Slot voor de finale van de Conference League. De club werd vorig jaar kampioen en veroverde afgelopen zondag de KNVB-beker. Feyenoord en Liverpool onderhandelen nog over een afkoopsom voor Slot, die zelf heeft aangegeven dat hij dolgraag vertrekt naar de topclub uit Engeland.

Bijlow vierde tegen Go Ahead Eagles zijn rentree bij Feyenoord, na een kuitblessure die hem ruim twee maanden aan de kant heeft gehouden. Hij kreeg de voorkeur boven Timon Wellenreuther. Slot gunt Bijlow de kans om zich in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman voor het EK van komende zomer in Duitsland.

Meer uit Voetbal

Dortmund-coach Terzic hoopt tegen PSG opnieuw op hoofdrol Sancho

PARIJS (ANP/AFP) - Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic erkende niet te weten of Jadon Sancho volgend seizoen nog deel uitmaakt van zijn ploeg. Hij sprak echter de hoop uit dat de Engelsman, gehuurd van Manchester United, in het tweede duel met Paris Saint-Germain uit de halve finales van de Champions League net zo sterk speelt als vorige week. Dortmund verdedigt in Parijs een 1-0-voorsprong.

12 minuten geleden
Vitesse nadert opening in reddingsplan voor noodlijdende club

ARNHEM (ANP) - Vitesse is op weg naar een belangrijke stap in het reddingsplan. Interim-directeur Edwin Reijntjes van de Arnhemse club heeft goede hoop dat de Amerikaan Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen van de nummer laatst van de Eredivisie. Dat heeft hij verteld tijdens een bijeenkomst op het trainingscomplex van de club op Papendal, zo bevestigt een woordvoerder.

1 uur geleden
Voetbalclub Union Berlin ontslaat na een half jaar coach Bjelica

BERLIJN (ANP) - Voetbalclub Union Berlin heeft na een half jaar afscheid genomen van trainer Nenad Bjelica. De taken van de coach worden voorlopig waargenomen door jeugdtrainer Marco Grote, die in november ook al even interim-coach was.

2 uur geleden
PSG-coach Enrique heeft geen haast in CL-duel met Dortmund

PARIJS (ANP/AFP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain zal zijn spelers niet aansporen om twee keer te scoren tijdens de return tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. De Franse ploeg verloor het eerste duel met 1-0 in Duitsland, maar de Spaanse coach heeft met het oog op een eventuele verlenging en strafschoppen geen haast. "Het doel is niet om voor twee treffers te gaan, maar om door te gaan", zei Enrique een dag voor het duel in Parijs.

3 uur geleden
Ook doelman Schlager aan de kant bij Oranje-opponent Oostenrijk

SALZBURG (ANP/Belga) - Het nationale voetbalelftal van Oostenrijk, een van de tegenstanders van Oranje tijdens het aankomende EK, kampt opnieuw met tegenslag. Doelman Alexander Schlager van RB Salzburg ondergaat maandag een operatie aan zijn knie. Volgens zijn club is zijn seizoen voorbij. Het is nog onduidelijk of hij ook een streep door het EK moet zetten.

4 uur geleden
Koopmeiners speelt door schorsing niet meer voor Almere City FC

ALMERE (ANP) - Peer Koopmeiners komt de laatste twee wedstrijden van dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC. De middenvelder kreeg afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) een directe rode kaart voor een overtreding en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat meldt de club, die dertiende staat in de Eredivisie.

4 uur geleden
Huldiging Bayer Leverkusen na historisch seizoen op 26 mei

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen wordt op 26 mei gehuldigd voor het nu al historische seizoen, waarin het voor het eerst het kampioenschap van Duitsland veroverde. Een dag voor het feest speelt het elftal van succescoach Xabi Alonso nog de Duitse bekerfinale, terwijl de ploeg ook een goede kans maakt de eindstrijd van de Europa League op 22 mei te bereiken.

4 uur geleden