Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

De licentiecommissie van de KNVB strafte Vitesse eerder deze maand voor overtredingen van de financiële regels met achttien punten aftrek. De club verdwijnt daardoor na 35 jaar uit de Eredivisie. Vitesse behield vooralsnog wel de licentie om dit seizoen te kunnen uitspelen.

"Bij onze achterban merken we de drang om Vitesse te steunen", zegt interim-directeur Edwin Reijntjes op de website van de club. "Ik krijg veel persoonlijke berichten van supporters die de club op een of andere manier willen helpen. Dat is ook hard nodig. Binnenkort hopen we hier ook gehoor aan te kunnen geven. Voor nu ben ik al enorm trots op de steun en de vele support bij de komende wedstrijden."

Betalingsregelingen

Vitesse heeft in totaal een schuld van 18,9 miljoen euro en gaat via een bijzondere wettelijke procedure proberen betalingsregelingen te treffen met schuldeisers. De Common Group van de Amerikaanse investeerder Coley Parry is de grootste schuldeiser. Hij zag een overname mislukken, omdat de licentiecommissie er niet van overtuigd was dat Parry eigen vermogen en investeerders heeft.

De club heeft vrijdag een onderhoud gehad met de licentiecommissie, de KNVB, de huidige aandeelhouder en Hanneke De Coninck, die als de herstructureringsdeskundige moet voorkomen dat Vitesse alsnog failliet gaat. "We hebben een verhelderend gesprek gehad en hebben volgende week opnieuw en nauw contact. De strekking is echter duidelijk; er moet in een enorm korte tijd veel gebeuren", aldus Reijntjes.

Meer uit Voetbal

Winst van Champions League blijft voorlopig obsessie voor PSG

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain moet nog minimaal een seizoen wachten op een felbegeerde eindzege in de Champions League. De kampioen van Frankrijk verloor ook het thuisduel met Borussia Dortmund (0-1), na een nederlaag vorige week in Duitsland (1-0) in de halve eindstrijd.

1 uur geleden
Dortmund na zege op PSG naar finale van Champions League

PARIJS (ANP) - Borussia Dortmund heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (0-1). De club bleef de kampioen van Frankrijk vorige week ook al de baas tijdens het eerste duel van de halve eindstrijd in Duitsland (1-0).

1 uur geleden
PSV'er Lang afwezig door verkeerde diagnoses en Pfeiffer

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Noa Lang zegt dat zijn lange afwezigheid komt door verkeerde diagnoses over zijn hamstringblessure en doordat hij de ziekte van Pfeiffer kreeg. "Ik houd dingen graag privé, maar ik vind dat ik nu wel dingen duidelijk moet maken", schrijft de 24-jarige aanvaller op Instagram.

1 uur geleden
Parry mag Vitesse ook na hoger beroep niet overnemen

ZEIST (ANP) - De beroepscommissie van de KNVB heeft het beroep van Vitesse over de aandelenoverdracht aan de Common Group ongegrond verklaard. Hierdoor blijft het besluit van de licentiecommissie staan dat de Amerikaanse investeerder Coley Parry de Arnhemse club niet mag overnemen, zo heeft de beroepscommissie aan Vitesse gemeld.

2 uur geleden
Aanvaller Lens stopt na dit seizoen met voetballen

PARIJS (ANP) - Jeremain Lens sluit zijn profloopbaan binnenkort af bij FC Versailles, uitkomend op het derde niveau van Frankrijk. Dat vertelde de 36-jarige aanvaller vlak voor het duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund bij RTL 7. "Ik leef er al een tijdje naartoe, en ik heb er vrede mee", zei Lens. "Ik heb bij mooie clubs mogen spelen, heb een WK gespeeld en ben in verschillende landen kampioen geworden."

2 uur geleden
Bayern München heeft geen deadline in zoektocht nieuwe trainer

MADRID (ANP/DPA) - Bayern München heeft geen deadline in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Sportief directeur Christoph Freund van de recordkampioen uit München benadrukt dat ze het vooral goed willen doen. "Een deadline hebben we onszelf niet gesteld. Nu wordt er veel gespeculeerd en wordt er veel geschreven, maar het gaat ons er vooral om dat we het goed doen."

3 uur geleden
FC Twente bevestigt nieuw contract voor trainer Oosting

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Joseph Oosting heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij FC Twente gezet. De 52-jarige coach is nu tot medio 2027 aan de club uit Enschede verbonden.

3 uur geleden