Politie maakt einde aan mogelijke ontvoering vrouw

Algemeen Dagblad

Na een grootscheepse zoekactie heeft de politie in Roosendaal een automobilist aangehouden die een jonge vrouw zou hebben ontvoerd. Volgens ooggetuigen werd het vermeende slachtoffer bij een kruising vastgepakt door een man met een petje en gedwongen in een bestelwagen te stappen.

14:24

Verdachte aanslag Utrecht bekent

Trouw

De verdachte van de aanslag in Utrecht heeft bekend en zegt alleen te hebben gehandeld.

14:24

Grapperhaus: wij letten zeker op de veiligheid van Baudet

De Telegraaf

De veiligheid van verkiezingswinnaar Thierry Baudet (Forum voor Democratie) wordt scherp in de gaten gehouden. Dat zegt minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een reactie op bedreigingen aan het adres van de Forum-leider.

14:19

Slapen in lekkende tenten: zo worden arbeidsmigranten behandeld

RTL Nieuws

Vele uren onbetaald overwerk, gevaarlijke omstandigheden en slapen op een matras in de kantine. Regelmatig duiken er berichten op over de slechte huisvesting en uitbuiting van arbeidsmigranten. Toch is het door de versnipperde controle lastig om iets aan hun situatie te doen - niet in de laatste plaats omdat de migranten zelf niet altijd vinden dat ze worden uitgebuit.

14:18

Gökmen T. bekent aanslag Utrecht

NOS

Hoofdverdachte Gökmen T. heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de aanslag van maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Hij zegt dat hij alleen handelde. De 37-jarige T. heeft alle strafbare feiten bekend. Hem is onder meer meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk ten laste gelegd. T. had al een strafblad en moet in de zomer voor de rechter verschijnen in een zaak waarin hij wordt beschuldigd van verkrachting en mishandeling. Bij de aanslag zijn drie mensen om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond, drie van hen zijn zwaargewond.

14:14

Gökmen T., verdachte aanslag Utrecht, bekent

De Telegraaf

Verdachte aanslag Utrecht bekent en zegt alleen te hebben gehandeld. Hij is nu de enige verdachte rond de schietpartij in Utrecht die nog vastzit.

14:10

Gökmen Tanis bekent schietpartij in tram in Utrecht

Algemeen Dagblad

Gökmen Tanis heeft de dodelijke schietpartij maandagochtend op het 24 Oktoberplein in Utrecht bekend. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekendgemaakt. Hij zegt alleen gehandeld te hebben.

14:10

Piloten naar de rechter, eisen schadevergoeding en willen weg bij Ryanair

Algemeen Dagblad

Een groot deel van de Nederlandse piloten die nog in dienst zijn bij Ryanair wil weg. Ze vragen de rechter in Eindhoven volgende week hun contract te ontbinden en Ryanair te veroordelen tot schadevergoeding. Een woordvoerder van pilotenvakbond VNV kondigde dat vandaag aan.

14:08

Senna is de jongste genomineerde op de VEED-awards

NOS

Morgen worden de VEED-awards uitgereikt aan de beste YouTubers en Instagrammers van Nederland. In de categorie beste nieuwkomer is Senna Bellod van 11 jaar een van de kanshebbers. Kalvijn Senna is dit jaar de jongste genomineerde. Ze is ontdekt door Kalvijn en maakt nu zo'n twee jaar filmpjes. Inmiddels heeft ze een zilveren play-button en meer dan 110.000 abonnees. Ze krijgt hulp van het hele gezin en filmt vooral over haar eigen leven. Bij VEED neemt Senna het zaterdag op tegen SPAZE, de Familie Lakap, Foreverjade en Bankzitters. Voor het beste kanaal zijn StukTV, Kalvijn, GameMeneer, De Bellinga's en Enzo Knol genomineerd.

14:03

Frans Andriessen (1929-2019), de toegewijde Europeaan van het CDA, huiverde van het populisme

Trouw

CDA-prominent Frans Andriessen nam ontslag als minister van financiën toen hij niet kon bezuinigen zoals hij wilde. Hij was geschokt door de populariteit van de PVV - “een volstrekt nihilistische partij”.

13:58

Heinekenontvoerder Frans Meijer veroordeeld voor plannen overval

NOS

De rechtbank in Amsterdam heeft Heinekenontvoerder Frans Meijer veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor het voorbereiden van een overval. Zijn zoon, die hem daarbij hielp, moet twee jaar de cel in. Een derde verdachte is vrijgesproken. De twee mannen stonden volgens de rechtbank in oktober op het punt om een geldtransportwagen in Amsterdam te overvallen. Verkleed als postbezorgers en vermomd met plaksnorren liepen ze rond met een steekwagen. Daarop stonden dozen waarin precies een geldcassette zou passen. Een omstander vond dat het er gek uitzag en alarmeerde de politie. De twee sloegen op de vlucht toen een motoragent aankwam. Toen een agent zag dat Meijer naar een pistool greep, schoot hij hem neer. Slechte film Het Openbaar Ministerie zei dat het tafereel van de vermomde postbezorgers oogde als een B-film. De officier van justitie had tegen Meijer drie jaar cel geëist. Tegen zijn zoon was een lagere straf geëist, van anderhalf jaar.

13:44

Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in lift

Algemeen Dagblad

Een 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.

13:43

Hof bestraft moord op Koen Everink hoger: 20 jaar cel

Trouw

Mark de J. krijgt een celstraf van twintig jaar opgelegd wegens de moord op zakenman Koen Everink. Dat besliste het gerechtshof in Arnhem vrijdag.

13:42

Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in lift

De Telegraaf

Een 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.

13:38

Postbezorgster bestolen van busje

De Telegraaf

Een postbezorgster is in Amsterdam bestolen van het busje waarin ze reed. De vrouw kon nog net zelf uit het voertuig vluchten, waarop de dader ermee vandoor ging. De bestelbus, een witte Volkswagen Transporter, werd later op de dag teruggevonden aan de Mekongweg in het industriegebied Westpoort.

13:32

Harpist Remy van Kesteren: ‘Je moet een drive voelen, anders ben je een gedresseerd aapje’

Trouw

Waar was harpist Remy van Kesteren (30) de afgelopen jaren? In ieder geval zo goed als weg van het podium. Van Kesteren zat in zijn tuinhuisje, vaak ‘s nachts, te spelen met elektronica: geluiden ontdekken, nummers componeren. Zonder harp.

13:16

Mark de J. krijgt hogere straf voor moord op zakenman Everink

NOS

Oud-tenniscoach Mark de J. is door het gerechtshof in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op zakenman Koen Everink. Dat is twee jaar meer dan de rechtbank in Utrecht hem ruim een jaar geleden oplegde. De straf is gelijk aan de eis van het OM. Everink werd op 4 maart 2016 dood aangetroffen in zijn villa in Bilthoven. De miljonair was door tientallen messteken om het leven gebracht. Hij werd door zijn 6-jarige dochter gevonden in de ochtend na de moord in een plas bloed. Goksverslaafd De gokverslaafde De J. had een schuld van 80.000 euro bij de zakenman. Hij heeft altijd stellig ontkend en ging daarom in hoger beroep tegen de eerste uitspraak. De J. zei dat hij korte tijd was ontvoerd door een groep mannen en dat de ontvoerders Everink om het leven hebben gebracht. Ook in hoger beroep gingen de rechters niet mee in dat verhaal. Het OM stelde tijdens een eerdere zitting dat er een overmacht aan bewijs was voor de schuld van De J; op het heft van het moordwapen waren dna-kenmerken van hem gevonden. Ook was er een bloedspoor van Everink in de auto van De J. Verder werd het horloge van de zakenman aangetroffen bij De J. Ook had hij volgens het OM aantoonbaar pogingen ondernomen om het onderzoek te dwarsbomen en geprobeerd valse informatie in het dossier te krijgen.

12:52

Knap en hardwerkende oud-minister Frans Andriessen overleden (89)

de Volkskrant

Oud-minister Frans Andriessen is overleden. Hij was in de jaren zeventig een vooraanstaand politicus die de KVP-fractie leidde. De KVP ging later op in het CDA. Hij was ook actief in de Europese politiek. Andriessen is 89 jaar geworden.

11:18

Maatschappij Garuda ziet af van miljardenorder van bijna 50 Boeing 737 Max 8-toestellen

de Volkskrant

De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda wil een miljardenorder bij Boeing voor 49 toestellen van het model Boeing 737 Max 8 annuleren.

11:02

Kan Baudet de nieuwe premier worden?

de Volkskrant

Ook een volgend kabinet zal het liefst een meerderheid in de Eerste én Tweede Kamer willen. Zo bezien heeft Thierry Baudet zich een uitstekende uitgangspositie verworven met zijn verkiezingszege. Als hij bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen – uiterlijk in 2021 – opnieuw de grootste wordt, staat hij op pole position voor het Torentje.

8:43

Massale herdenking in Nieuw-Zeeland van slachtoffers aanslagen Christchurch

de Volkskrant

Met twee minuten stilte heeft Nieuw-Zeeland vrijdag de vijftig dodelijke slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch van een week geleden herdacht. In grote delen van het land viel tussen 13.32 en 13.34 uur (lokale tijd) het openbare leven stil.

2:39