ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 4.037 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Braderie

Tholen

Een gezellige braderie in het centrum van tholen met heel veel kramen.

Bioscoopagenda

Rondleiding visafslag en Stellendamse haven

Maak op vrijdagochtend een rondleiding op de visafslag en door de stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een ..

Eindseizoen-expositie Dorpskerk Cadzand

Eindseizoen-expositie in de dorpskerk in cadzand van de werken van  ives de roo en cathi v.d. Heyden. toegang gratis.info: 0117/851957

Rondvaart met Sleepnetvissen

Breskens

Ze vertrekken vanuit de handelshaven/westhaven en varen de westerschelde op, richting hoofdplaat. Net als bij de rondvaart hopen we ook nu weer vele vogels en zeehondjes te zien,..

Golfsurfen&SUP en Skim- & Bodyboarden

Golfsurfen&sup € 20,00 p.p. Per uur.skim- & bodyboarden € 15,00 p.p. Per uur.start activiteiten om 13.00 h, 14.15 h, 15.30 h.meer info:  www.moio.nlvolgens ons ook  via twitter h..

Bezoekerstuin de Houtenhandsche hof

Koudekerke

De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft ..

Vleermuizenexcursie vanaf Stadsbosje

Tholen

Een spannende excursie speciaal bedoeld voor kinderen, ouders mogen ook mee.  met speciaal apparatuur gaan we de vleermuizen opsporen, en aangezien het nachtdieren zijn is dit 's..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Lichtjesfietstoer Ouddorp

21.30 uur lichtjesfietstoer door ouddorp. €s avonds fietsen bij, hopelijk, zeer veel kaarslicht! Aan de bewoners van ouddorp is weer gevraagd om hun huis, indien deze aan de rou..

Zeeland Nazomerfestival 2015

Het zeeland nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over zeeland. Het festivalhart in de abdij van midd..

Workshop Natuurfotografie

Natuurfotografie, een workshop vol ongekende mogelijkheden. De steeds wisselende omstandigheden in natuurgebied het zwin zorgen constant voor nieuw lesmateriaal en het maakt niet..

Carbootsale / Kofferbakverkoop, terrein van recreatieboerderij van Langeraad

Kerkwerve

Recreatieboerderij van langeraad organiseert in kerkwerve op het terrein in het bos een zogeheten kofferbakverkoop. Dit is eigenlijk een soort van “kleedjesmarkt” maar dan vanuit..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Yoga aan 't water in Ouddorp

10.00-11.00 uur yoga aan 't water door yogastudio ouddorp. Woensdag: yoga aan ’t water bij zeil- & surfcentrum brouwersdamdonderdag en zondag: beach yoga op strand brouwersdam (b..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Klaverjassen en jokeren RCN Toppershoedje

20.30 uur klaverjassen en jokeren op rcn toppershoedje, strandweg 2-4 in ouddorp. Deelname: € 2,- met leuke prijzen voor de winnaars!

Klaverjassen camping de Magneet

20.30-23.30 uur klaverjassen op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Open Tuindagen Rammekenshof

Ritthem

Rammekenshof is een dynamische bloementuin gelegen rond en achter een zeeuwse woonboerderij. Rond de boerderij is het een cottageachtige tuin, op de hectare erachter hebben we in..

Zomerfeest Nieuwland

Nieuw- en Sint Joosland

Zomerfeest nieuwland, 't gezelligste feest van walcheren, maakt zich op voor de 14e editie. 2 dagen bomvol met activiteiten zoals: wielrennen, ringrijden, kraampjesmarkt, live-mu..

Seizoensmarkt Westkapelle

Westkapelle

Seizoensmarkt westkapelle.iedere vrijdag van 26 juni t/m 28 augustus 2015 van 10.00 tot 19.00 uur.

Boeken en creativiteitsmarkt Vlissingen

Vlissingen

Op vrijdag 17, 31 juli en 28 augustus is er een gezellige boeken- en creativiteitsmarkt op de oude markt in vlissingen. U vindt er boeken, lp's, cd's, dvd's en vele zelf gemaakte..

De film Silhouettten tegen het Licht

Zierikzee

Silhouetten in de dikke toren. de première van de film ‘silhouetten tegen het licht’filmmaakster eef de graaf geramiheeft het idee opgepakt om een bijzondere film over schouwen-d..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Rondvaart haven Vlissingen: beleef de haven vanaf het water

Vlissingen

Beleef de vlissingse haven vanaf het water.vaar rakelings langs de gigantische zeeschepen. Ontdek zelf hoe groot bedrijven als verbrugge terminals b.v. En zeeland refinery zijn. ..

Jeugdland, speelmeerdaagse

Sint Maartensdijk

Wij adviseren de deelnemers om tijdens de twee dagen van timmeren stevigeschoenen aan te trekken, dit omdat er toch een risico bestaat dat je in een spijker trapt (we hebben dit ..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Bezichtiging Catharinakerk

Zoutelande

Tussen 03-06-'15 en 12-09-'15 kunt u elke woensdag, vrijdag en zaterdag de catharinakerk in zoutelande bezichtigen tussen 11:00 - 15:00 uur. omstreeks het jaar 1270 werd vanuit h..

Strandyoga bij Beachclub 't Gorsje

Strandyoga bij beachclub ’t gorsje aan de brouwersdam bij ouddorp. Deelname € 7,50 p.p. Aanmelden is niet nodig. Org. Yogapraktijk goedereede.

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

Zomerprogramma 2015 Wemeldinge

Wemeldinge

In de maanden juni t/m september worden er meer dan 300 evenementen georganiseerd in wemeldinge.het volledige programma is terug te vinden op: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Kermis Tholen

Tholen

Expositie fotokunst 'Thuiskomst' van Frank van Driel

Domburg

De solo expositie 'thuiskomst' van kunstenaar frank van driel is te bezichtigen van af begin augustus in de duingalerie te domburg. Dagelijks geopend van 12.00 - 18.00. Het conce..

Beeldenroute op de Scheldeboulevard 2015

Terneuzen

De beeldenroute op de scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus op en rondom de scheldeboulevard in terneuzen. In de passerelle van he..

Kijkje achter de schermen van het aquarium

Oostkapelle

In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkomen. De dieren worden op het aangegeven tijdstip gevoerd en achter de sc..

Yoga & Ontbijt in de Boomgaard

Ritthem

Begin je dag met een heerlijke yogales en geniet daarna van een gezond ontbijt! De les is van 9 tot 10:00 uur, aansluitend ontbijt. Yoga & ontbijt €17,50 alleen yoga €10 alleen o..

Beelden op de Scheldeboulevard

Terneuzen

Internationale kunstexpositie in de openlucht op de scheldeboulevard en in het stadhuis te terneuzen. Gratis toegang.de routefolder is vanaf begin juli verkrijgbaar bij: gemeent..

Sportvissen met Sportvisserij Zoeteweij v.o.f.

Colijnsplaat

Sportvissen op de oosterschelde vanuit colijnsplaat met ms desiré.                                                                 afvaart zowel overdag als 's avonds met groepen..

Vlissingen Maritiem

Vlissingen

Vlissingen maritiem 2015: 28, 29 en 30 augustus. Een jubileumjaar vlissingen 700 zonder een maritiem evenement zou niet compleet zijn. Reden te over dus om na een lange windstilt..

Kijkje achter de schermen van het aquarium

Oostkapelle

Iedere vrijdag in juli en augustus van 11.00-11.30 uur bij terra maris.in het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkom..

Limburg aan Zee

Terneuzen

€limburg aan zee” - 1/7 t/m 30/8met deze zomertentoonstelling die vanaf 1 juli te zien zal zijn in lokaal 54 bieden wij u weer een breed scala aan kunstuitingen en disciplines. ..

Zomerexpositie 'Frieda'

Westkapelle

Herontdekt zeeuws werk van frieda rutgers van der loeff-mielziner (1877-1948). De expositie toont schetsen, tekeningen en schilderijen, waaronder enkele topstukken, uit het heron..

Scheepsmodellen en attributen van oud-Westenschouwen

Burgh-Haamstede

Museum de burghse schoole exposeert scheepsmodellen en diverse attributen die ons herinneren aan de tijd dat westenschouwen een belangrijke haven was. De toren van westenschouwen..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Grote Kerk Groede vertelt . . .

Groede

De kerktoren spreekt je aan zodra je binnen komt. Als je in de kerkbank gaat zitten geeft hij in woord en beeld een verslag van zijn leven van de dertiende eeuw tot heden. Daarna..

Limburg aan Zee - Expositie met schilderijen, grafiek, keramiek, brons

€limburg aan zee” met deze zomertentoonstelling die vanaf 1 juli te zien zal zijn in lokaal 54 bieden wij u weer een breed scala aan kunstuitingen en disciplines. Dit keer zijn ..

Kunstroute Oostkapelle

Oostkapelle

Op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus is het in oostkapelle weer kunstroute. op 18 locaties doen 36 kunstenaars mee. Het aanbod is zeer divers. Laat u verrassen en kom k..

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Fototentoonstelling Romi Tweebeeke

Sluis

Fototentoonstelling romi tweebeeke in raadskelder belfort sluis. vanaf 24 juni toont de raadskelder van het belfort de foto’s van romi tweebeeke.  romi tweebeeke (25) is een docu..

Kunstroute Oostkapelle opent deuren op 28 en 29 augustus.

Oostkapelle

Kunstroute oostkapelle opent op vrijdag en zaterdag 28 en 29 augustus haar deuren. Kom kijken en laat u verrassen! Het aanbod is heel divers. Er zijn weer verschillende nieuwe de..

Kunst van Karin van Dam, Dikke Toren

Zierikzee

Tentoonstelling vloedlagen in de zeereep door karin van dam.zaterdag 4 juli 2015 verricht jacqueline van burg, wethouder cultuur schouwen-duiveland de opening van de installatie ..

Bezoek de vuurtoren van Breskens

Breskens

Op 3 juli 2015 is de vuurtoren van breskens feestelijk geopend voor het publiek..de toren zal op vrijdag, zaterdag en zondag open gesteld wordt voor het publiek van 13.00 uur tot..

Strand.Yoga bij Zeecafé

Oostkapelle

Iedere woensdag, vrijdag en zondag strand.yoga om 10.00 uur in juli en augustus en 11.00 uur in september. Locatie: het zeecafé op het strand in oostkapelle. Aanmelden bij martin..

Made in Vlissingen Zomerexpo 2015

Vlissingen

Vlissingen 700 jaar is de aanleiding om te laten zien hoeveel kunst er in vlissingen gemaakt wordt. Deze zomer treedt cultuurwerf in de voetsporen van de zomerexpo, de grootste l..

Zomeratelier 'Wie ben jij'

Middelburg

Deze zomer organiseert cbk zeeland voor de tiende keer een zomeratelier. Voor 2015 staat de façade van de mens centraal. Dit als opmars naar façade 2017, de grote beeldende kunst..

Expositie : "Uit-straling" bij de COVRA

Een nieuwe tentoonstelling van vier kunstenaars bij de centrale organisatie voor radioactief afval met als titel ‘uit-straling’. Regi van driel toont schilderijen en tekeningen i..

Burgerweeshuis Zomerexpositie

Zierikzee

Een zomerexpositie in het burgerweeshuis in zierikzeestijlkamer, beeldentuin, creatieve workshops en trouwlocatie.verkoopexpositie hedendaagse nederlandse beeldhouwkunst in monum..

Vlissingen Maritiem

Vlissingen

Vlissingen maritiem 2015: 28, 29 en 30 augustus. Een jubileumjaar vlissingen 700 zonder een maritiem evenement zou niet compleet zijn. Reden te over dus om na een lange windstilt..

Gezellige hobbymarkt

Westkapelle

Gezellige hobbymarkt op het kerkplein van de moriakerk. (naast de weekmarkt). Hier kunt u terecht voor leuke hobby ideeën en cadeautjes: oa poppenkleding, kaarten, schilderijen, ..

Aan de Keukentafel

U bent van harte welkom om de openingstentoonstelling van inspiratiecentrum grevelingen te komen bekijken! Aan de keukentafel, een verhalenbundel van eilanders 60 bijzondere verh..

Tentoonstelling 'Drogerij'

In de context van ‘balanceren tussen zoet en zout’, werkt aletta de jong met de drogisterij (drogerij) als mechanisme en als onderzoeksvorm. De drogisterij als verzameling van pl..

Zomerexpositie in Gemeentehuis

Tholen

Zomerexpositie "thools licht" van bap leunis. De schilderijen van bap zijn figuratief en dus zeer herkenbaar met vooral thoolse taferelen en beslist, ook gezien de locatie van de..

Inspiration Tour

Kom naar de nieuwe grevelingen experience op de brouwersdam en ga op inspiration tour! Ontdekken & beleven ga op ontdekkingsreis door inspiratiecentrum grevelingen, bezichtig de ..

Kinderfilm: Hoe tem je een draak, deel 2

Middelburg

Op vrijdag 28 augustus vertonen we weer een leuke kinderfilm in de zeeuwse bibliotheek. Deze keer is dat hoe tem je een draak, deel 2. Wanneer hikkie en tandloos op een nieuw avo..

Jos van der Vleuten Wieler memorial

Nieuw- en Sint Joosland

Ter nagedachtenis aan de in 2011 overleden dorpsgenoot en oud-beroepswielrenner jos van der vleuten wordt op vrijdag 28 augustus 2015 de wielerronde ‘jos van der vleuten wieler m..

City Trail Middelburg

Middelburg

Al rennend of wandelend bijzondere plekken van middelburg ontdekken? Door én langs markante, historische gebouwen lopen en door de smalste steegjes van de stad? Doe mee aan de ci..

Gezellige hobbymarkt in Westkapelle, toegang gratis!

Westkapelle

Gezellige hobbymarkt op het kerkplein van de moriakerk in westkapelle, naast de weekmarkt. De markt wordt gehouden op 7 vrijdagen in juli en augustus van 11.00 tot 18.00 uur. De ..

Speuren in het maisdoolhof

Nieuwerkerk

Lekker speuren in het maisdoolhof: 2000 m² speur- en wandelplezier.prijs: € 3,50locatie: camping de kermisrose, nieuwerkerk

Jeugdzeilexperience, rondvaarten en bekende schepen Breskens Sailing

Breskens

Brunel, eendracht en rondvaartboot castor bij damen breskens sailing weekend de brunel, het nederlandse schip in de volvo ocean race, komt naar damen breskens sailing weekend in ..

Djembe tijd in theetuin Koewacht

Koewacht

Djembe tijd in de theetuin. ja, je kunt weer meedoen en naar hartenlust trommelen. theetuin koewacht zal samen met cora en marina weer een djembesessie houden. je zult er afri..

Djembe tijd bij theetuin Koewacht

Koewacht

Djembe tijd in de theetuin. ja, je kunt weer meedoen en naar hartenlust trommelen. theetuin koewacht zal samen met cora en marina weer een djembesessie houden. je zult er afrik..

Expositie Bert Hoogerheijde

Heinkenszand

5 t/m 29 augustus vindt in 't kunstuus in heinkenszand een expositie plaats van bert hoogerheijde. bert hoogerheijde is geïnspireerd door het impressionisme. Zijn eerste werken l..

Sunset zeiltocht

Colijnsplaat

Heerlijk genieten van water, wind en bollende zeilen. Samen met een schipper. Alles schoon, alles klaar voor vertrek. Geniet van de vergezichten, de doorkijkjes tussen de pijlers..

Wisselexpositie "70 jaar bevrijding" Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In de historische kern van sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het streekmuseumgoeree-overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschied..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

MuZEEum Maritiem activiteiten

Vlissingen

Op 28, 29 en 30 augustus doet vlissingen maritiem de stad vlissingen aan. Het zeeuws maritiem muzeeum speelt daarop in. neem de kinderen mee op avontuur door het zeeuws maritiem ..

Avond4daagse Westkapelle

Westkapelle

Alweer voor het vierde jaar organiseert k.v. Stormvogels een avond4daagse in de maand augustus. Data: di 25 aug, woe 26 aug, do 27 aug en vrij 28 aug. Aanvang: 18.15 uur. De geva..

Meeting Point

Goes

Zeeuwse kunstkring nodigt u uit voor de opening van de zomerexpositie meeting point in de grote- of maria magdalenakerk in goes op woensdag 19 augustus om 19.30 uur door mevr. Lo..

Cursussen en workshops edelsmeden

Kapelle

u kunt zich nog aanmelden voor de volgende cursussen edelsmeden: dinsdagavond van 19.30u-22.00u: -cursus 1: van 1 september t/m 29 september (nog 1 plaats) -cursus 2: van 6 okt..

Mooi in Spui

Spui

De loge l'amitie sans fin, vroeg acht zeeuws -vlaamse kunstenaars hun mooiste te exposeren.

Saartje's Theetuin in Ellewoutsdijk

Ellewoutsdijk

Saartje's theetuin geopend! Even pauzeren bij saartje tijdens uw ritje door de mooie zak van zuid-beveland. saartje heeft voor u een lekker bakje koffie, thee of frisdrank met ve..

Kunst aan de Seissingel in Atelier26

Middelburg

er staat weer nieuw werk in ons atelier26 /galerie aan de seissingel 26 in middelburg gelegen aan de veste van middelburg is atelier 26 gelegen voor prijzen , informatie en..

Tekencursus

Heikant

Gedurende de maanden september-juni 2015-2016 worden er iedere week tekenlessen gegeven in het atelier van nicole henderiks. De cursus start vanaf 1 september op dinsdagmiddag , ..

Workshop Fotografie basis

Heinkenszand

Basis workshop digitale fotografie oktober en november de workshop fotografie is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde fotograaf die zijn camera beter wil leren ke..

Zomerexpo Cadzand

Cadzand

Expositie realistische landschap en stillevenschilderijen van ives de roo, aquarel van cathi van der heijde, keramiek van josé d'amoh in de dorpskerk cadzand.

Brocante en curiosa in boerenstal.

Koudekerke

Leuke opgeknapte meubeltjes, serviesgoed, textiel en nog veel meer. welkom! iedere vrijdag van 11.00-17.00 uur.