ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 2.813 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Rondleiding visafslag en Stellendamse haven

Rondleiding visafslag en stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het..

Halloween Terneuzen Nieuwstraat

Terneuzen

Halloween word de laatste jaren ook in terneuzen uitgebreid gevierd! In alle horecabedrijven in de nieuwstraat is er wel iets te griezelen, ofwel in de vorm van een halloween men..

Bioscoopagenda

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

For Sail Herfst Boatshow

10.00-17.00 uur for sail herfst boatshow, steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000,-. Toegang is gr..

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijden ..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

The Urban Voodoo Machine

Goes

The urban voodoo machine is a collective of shadowy, london based, ne’er do wells, led by norwegian born songwriter/frontman paul-ronney angel. Featuring up to twelve musicians a..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Grenzeloos Nederland in Luctor et Emergo

'grenzeloos nederlands bert van de brink en jannie du toit met ‘grenzeloos nederlands’ een muzikale reis door de fascinerende wereld van jules de corte (1924-1996). Tip van jacqu..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

Expositie int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Tentoonstelling ivm 70 jaar bevrijding Aagtekerke/Wacheren

Aagtekerke

Oranje vereniging aagtekerke organiseert in verengingsgebouw amicitia i.s.m. Arie van sluijs en peter labruyere een tentoonstelling i.v.m. 70 jaar bevrijding aagtekerke/walcheren..

Halloween

Hansweert

Dit jaar op vrijdag 31 oktober “back to basic”. (kindvriendelijke tocht.) 12 jaar geleden zijn wij begonnen met een lampionnen optocht voor de kinderen van hansweert. Daarbij gi..

Concert

Kapelle

Koor en combo nova musica viert dit jaar haar 25-jarig jubileum met 2 concerten. Voor de pauze treedt tekstschrijver lauwrens van der leer voor u op, samen met kees van veen , gi..

Geert & The Chiefs + Keaton

Middelburg

Een band die doet waar ze zin in hebben, zonder regeltjes en standaards. Met bandleden geert, bart, niek, johan, mira en imara is geert & the chiefs hét bandje dat opzoek is naar..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

The Fault in Our Stars, FiZi, De Weverij

Zierikzee

Hazel en gus hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Wat niet zo gewoon is: ze ontmoetten elkaar bij een praatgroep voor kankerpatienten. Hazel heef..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Het Groot Dictee der Thoolse Taal Oud-Vossemeer

Oud-Vossemeer

De taal van onze streek .steeds minder mensen spreken en schrijven het dialect van de streek. Om de streektaal op het eiland tholen te promoten organiseert ritho communicatie & m..

Piano Estafette - De Boheemse School

Middelburg

Gratis entree hinkende ritmes en hoekige melodieën vormen de vitale karakteristieken van boheemse volksmuziek. Tegenwoordig beslaat bohemen tweederde van tsjechië, vroeger maak..

Brogum Podium voor muziek en theater

Zierikzee

Wegens groot succes van vorig jaar, hebben we 31 oktober 2014 weer een halloween party. Net als vorig jaar wordt brogum jullie horror scene.   als we de kleine creepers verjaagt ..

Luther en de zingende Reformatie

Goes

Kerkmuzikale thema-avond rondom martin luther en zijn liederen door dr. Arie eikelboom (inleiding en toelichtingen) en arno van wijk (orgel). Locatie: grote of maria magdalenaker..

Brogum Halloween Kids spookstad

Zierikzee

Dit jaar hebben we niet alleen voor de grote creepers een feest, maar nu ook voor de kleine creepers hebben we wat leuks bedacht. in samenwerking met het smwo hebben we een hallo..

Bingo bij Beren Eetcafé

18.00 uur bingo bij beren eetcafé, molenweg 15 in ouddorp. Tijdens deze avond kun je genieten van een speciaal samengesteld 4 gangenmenu en deelnemen aan de bingo! Er zijn mooie ..

literaire / muzikale avond

Kapelle

Literair/muzikale avond met yvonne van den berg, maaike van der heijdt en anke tanihatu vrijdag 31 oktober 2014, 20:00 uur in de hal van het gemeentehuis in kapelle entree e 10,..

The Urban Voodoo Machine in 't Beest

Goes

Het is londen residerende the urban voodoo machine is geïnspireerd door de sfeer en geest van het ouderwetse circus, en dat is te horen. De band switcht moeiteloos van opzwepende..

Magic in the Moonlight in 't Beest Goes

Goes

Magic in the moonlight, de nieuwe romantische komedie geschreven & geregisseerd door woody allen, speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige zuid frankrijk en gaat over ..

Piano Estafette - De Boheemse School

Middelburg

Hinkende ritmes en hoekige melodieën vormen de vitale karakteristieken van boheemse volksmuziek. Tegenwoordig beslaat bohemen tweederde van tsjechië, vroeger maakte het deel uit ..

Fototentoonstelling 's Landshuis

Hulst

Didier jansen exposeert in het 's landshuis in hulst met zijn fotografiewerk. In zijn werk is hij op zoek naar grote lijnen en verrassende details. Daarnaast zoekt hij naar foto'..

Optreden Louise's schoolkoor

Middelburg

´louise´s schoolkoor op bezoek´ muziek in svrz´t gasthuis op vrijdag 31 oktober komt louise´s schoolkoor langs in svrz ´t gasthuis. Ze zingen van 16.00 uur tot 16.45 uur in de ..

Halloweenexpress: Griezelen in de stoomtrein (kindvriendelijk)

Goes

Op 31 oktober rijdt voor het eerst de halloweenexpress, de griezeltrein door zuid-beveland! Bibber met ons mee in de spookachtige trein door de donkere nacht... op 31 oktober o..

Magic in the Moonlight in `t Beest

Goes

De nieuwe romantische komedie geschreven & geregisseerd door woody allen, speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige zuid frankrijk en gaat over meester illusionist stan..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

U kunt zich voor dit jaar enkel nog inschrijven voor de cursus die start op woensdagochtend 19 november van 9.00u-11.30u, 5 lessen t/m 17 december. in het nieuwe jaar starten we..

optreden Geert & the Chiefs

Middelburg

De zeeuwse band geert & the chiefs zijn bezig met een tour door nederland in het kader van de popronde. Speciaal voor zeeland spelen zij vrijdagavond in de spot en zullen zij ond..

Expositie van schilderijen

Middelburg

In de galerei is nieuw werk te zien van de zeeuwse kunstenaars margo wisse en johan van kaam u krijg persoonlijke uitleg over het werk er is figuratie - en abstract werk aanwezig.

Belgische Vluchtelingen in Domburg 1914-1918 Tijdelijk Thuisland

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel vierin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..