ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 8.336 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Weekmarkt Goedereede

Elke donderdag van 9.00 tot 13.00 uur een kleine weekmarkt aan de noordzijde haven in goedereede.

Expositie Dorpskerk Cadzand

Werk van amateurkunstenaars uit cadzand. Toegang gratis.

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Weekmarkt Zierikzee

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Beleef de Zee

Beleef de zee met een gids van natuur & zo. Educatieve middag garnalenvissen, uitleg over de zee en strand. Deelname: € 5,00 p.p. volg ons ook  via twitter http://twitter.com/moi..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Zomerconcert Waylon

Vlissingen

De zomerconcerten gaan donderdag 2 juli van start met waylon. Een regelrechte countryheld uit de nederlandse polders. Het publiek viel tijdens holland’s got talent en masse voor ..

Natuurvaartocht, onder leiding van een gids, boot 'Frisia'

Zierikzee

Van 13.00 - 15.00 uur.  de natuurtocht varen we  altijd bij hoog water, zodat we over de dijken in de vogelrijke natuurgebieden kunnen kijken.  de zandbanken staan onder water, z..

Nieuwerkerk Bruist!!

Nieuwerkerk

Jaarlijks feest in het centrum van nieuwerkerk o.a. Sport- en spelmiddag donderdag, grote avondmarkt vrijdag, dikke bandenrace en een roofvogel demonstratie zaterdag.

Dagje Zierikzee per boot

Kamperland

In de maanden juli en augustus vertrekt iedere week op woensdag en donderdag de frisia om 11.00 uur vanuit roompot beach resort naar zierikzee. Aankomst zierikzee 12.30 uur de bo..

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen. Ervaar het..

Expositie Rozentuin Kats

Kats

Elk jaar is er in de zeeuwse rozentuin een kunstexpositie te bewonderen. In 2015 zal er i.v.m. Het 20 jarig bestaan behalve kunstwerken van beginnende kunstenaars verzorgd door d..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Rondleiding en wijnproeverij op Wijnhoeve De Kleine Schorre

Dreischor

Op woensdagmiddag van 15 mei tot en met 15 september van 15.00 tot 17.00 uur en ook op donderdag alleen in juli en augustus iedere donderdag  van 11.00 tot 13.00 uur bent u welko..

Zeiltocht meezeilen met traditionele Zeilklipper ( Scaldis / Morgenster )

Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de oosterschelde? Uw tocht begint aan 't luitje in zierikzee, waar de scaldis en morgenster gebroederlijk naast elkaar in het zeeuwse ..

Snuffelen aan Zee Tocht

Breskens

Ga je mee snuffelen aan zee?op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van natuur&zo gaan jij en je (groot)ouders deze ochtend onderzoeken wat d..

Rondleiding Heemtuin 'De Mienige'

13.00-15.00 uur rondleiding door heemtuin ‘de mienige’. Een prachtig aangelegde tuin die grenst aan het natuurgebied “de kleistee”. De heer hoek, eigenaar van de zelf aangelegde ..

Rondleiding en wijnproeverij wijnhoeve 'de Kleine Schorre'

Dreischor

Rondleiding en proeverij op wijnhoeve ‘de kleine schorre’, zuiddijk 4 in dreischor (± 30 km vanaf ouddorp, routebeschrijving wordt verstrekt!). Proefdomein, wijngaard en wijnkeld..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Zelfplukkerij

Colijnsplaat

Zelf zomerfruit plukkeneind juni t/m half september, maandag en donderdaggeopend tussen 13.00 en 17.00. Kom zelf het lekkerste zomerfruit plukken. Rode, witte en zwarte bessen, f..

Workshop Jam koken

Colijnsplaat

Workshop jam kokenelke donderdag eind juni t/m half septemberaanvang 10.00. Na een rondleiding in de pluktuin, gaat u zelf fruit plukken en vervolgens jam koken. Na afloop kunt u..

Zomerexcursie Slikken van Flakkee

19.30 uur zomerexcursie over de slikken van flakkee, achter melissant. Met een ervaren gids wordt u per excursiewagen achter een trekker, meegenomen over het zuidelijke deel van ..

Brouw's Bingo Avond

Elke donderdag in juli en augustus om 19.30 uur brouw’s bingo avond in strandpaviljoen brouw op de brouwersdam bij ouddorp. Een berengezellig spel op een mooie plek met unieke pr..

Yoga aan 't water in Ouddorp

10.00-11.00 uur yoga aan 't water door yogastudio ouddorp. Woensdag: yoga aan ’t water bij zeil- & surfcentrum brouwersdamdonderdag en zondag: beach yoga op strand brouwersdam (b..

staatsbosbeheer, excursie Meeuwenduinen, vanaf de betonnen uitkijktoren

Burgh-Haamstede

Genieten van de natuur in het meest westelijke duingebied van schouwen duiveland onder leiding van staatsbosbeheer. Een deskundige gids wijst de weg.de meeuwenduinen is een dynam..

expositie "Verlangen, Droom en Werkelijk

Geersdijk

Tentoonstelling van verschillende soorten kunstenaars. Locatie: galerie hofstede lijn 3, geersdijk. Toegang: €3 meer informatie: www.galerielijn3.nl / 0113-850609.

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Wandeling in het Zwin

Retranchement

Wandeling in het zwintijdens deze wandelexcursie maakt u kennis met het zwin, een slufter. Iedere vloed weer, komt hier het zeewater binnen en baant zich via de zandige strandvla..

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 16.00. Meer info via w..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

Middelburg

De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit vlaanderen. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de staten van zeeland en he..

Stadswandeling Vlissingen o.l.v. een gids

Vlissingen

Vlissingen is een bekende maritieme stad met een unieke ligging, het centrum is gelegen aan de uitgestrekte zee. Nergens in nederland zie je schepen zo dichtbij voorbij varen als..

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Seizoensmarkt Oostkapelle

Oostkapelle

Seizoensmarkt in oostkapelle. Iedere donderdag van 2 juli t/m 27 augustus 2015 van 10.00 tot 19.00 uur.

De Stamtafel

Wemeldinge

Eet samen en ontmoet nieuwe gezichten. Op donderdag is voor iedereen de mogelijkheid om aan te schuiven aan de stamtafel en mee te eten met een 2-gangen menu. Hollandse en italia..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Scootmobieltocht nabij Zierikzee

Zierikzee

Natuurmonumenten houdt samen met vereniging d’antilopen en het platform voor mensen met een beperking een scootmobieltocht. De tocht start om 13:00 uur bij camperparkeerplaats za..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

Activiteitendag in zwemcomplex 't Zuiderdiep

12.00-17.00 uur activiteitenmiddag in zwemcomplex ’t zuiderdiep, zuiderdiepstraatweg 4 in stellendam. Variërend van leuke hindernisbaan tot verschillende speelmaterialen in het b..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Zwemvierdaagse in zwembad ’t Zuiderdiep

Zwemvierdaagse in zwembad ’t zuiderdiep, zuiderdiepstraatweg 4 in stellendam. Op ma, t/m vr. Kan er gezwommen worden tussen: 17.30-19.00 uur en op ma. T/m do. Tussen 20.30-21.15 ..

Stiltebijeenkomst Zendo Esszenza

Oostburg

Heb jij behoefte aan innerlijk rust en diepgang? Kom dan op woensdag naar onze stiltebijeenkomst. surf naar: http://www.zendoesszenza.training/vorming/stiltebijeenkomsten.html v..

Durf jij een reptiel te voederen of vast te houden?!

In juli en augustus kunt u donderdags met ons mee kijken als de reptielen worden gevoederd. Ook kunt u de dieren vast houden en foto's maken. Aanvang 16.00u. Max. 10 personen. Du..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Open tuin bij De 'Praet' tuin

Serooskerke Schouwen

De ‘praet’ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De grote landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus...

Open tuin bij De 'Praet' tuin

De ‘praet’ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De grote landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus. ..

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag is er een gezellige weekmarkt op de markt van middelburg, midden in het centrum.

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen w..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

”Verrassend Colijnsplaat“

Colijnsplaat

Interessante en sfeervolle cultuurhistorische rondleiding door colijnsplaat en de directe omgeving. Anekdotes en wetenswaardigheden over de godin nehalennia, het monument van de ..

Made in Vlissingen Zomerexpo 2015

Vlissingen

Vlissingen 700 jaar is de aanleiding om te laten zien hoeveel kunst er in vlissingen gemaakt wordt. Deze zomer treedt cultuurwerf in de voetsporen van de zomerexpo, de grootste l..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Weekmarkt

Heinkenszand

Driekleur Challenger Zeeland

Middelburg

Driekleur challenger zeeland 2015 is een internationaal toptennis evenement wat wordt gehouden op tennispark de veste in middelburg van 27 juni t/m 4 juli 2015 in samenwerking me..

Scottish Diaspora Tapestry, Wereldpremière

Veere

Een wandtapijt van 164 meter, gemaakt door vrijwilligers uit 34 landen. veere heeft een eeuwenlange relatie met schotland, hun sporen zijn nog op veel plekken in de stad terug t..

demonstratie glasblazen

Breskens

Art & glas-studio bezoek onze glasblazerij en beleef het oeroude handwerk en techniek van het blazen en vormen van 1200 graden gesmolten heet glas, iedere donderdag om 14.00 uur.

Zomerfair GOEDt

Grijpskerke

Goedt is gevestigd in een karakteristieke boerderij in poppendamme (grijpskerke).op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juli van 10.00 tot 17.00 word er een gezellige zomerfair ..

expositie schilderijen Wim Schütz en dochter Sandra Meuldijk – Schütz

Groede

In de grote kerk in groede een expositie van de schilderijen van wim schütz en dochter sandra meuldijk – schütz.

Bruinvis zwemweek

Sas van Gent

Zwemweek in zwembad sas van gent met o.a. Zwem4daagse, jeugdestafette, watervolleybal en zwemwedstrijd

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

We Hangen!

Middelburg

Cbk zeeland presenteert van zondag 7 juni t/m woensdag 8 juli een overzicht van posters die in 2014 door zeeuwse vormgevers zijn ontworpen of in opdracht van zeeuwse bedrijven/in..

Met Electric City Mobiel langs de Damse Vaart

Sluis

Verhuur van electric citymobiel voor een ritje langs de damse vaart. alle dagen te boeken van tussen 12 juni en 30 september.van 10.00 tot 14.00 uurvan 14.30 tot 18.30 uurkosten ..

De Film 'Ventoux'

Vlissingen

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de mont ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en sla..

Zomerprogramma 2015 Wemeldinge

Wemeldinge

In de maanden juni t/m september worden er meer dan 300 evenementen georganiseerd in wemeldinge.het volledige programma is terug te vinden op: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Toren beklimmen en open kerk Oostkapelle

Oostkapelle

In juli en augustus is op dinsdagavond en donderdagavond van 19.00-20.00 de dorpskerk open voor bezichtiging. Ook kan de toren beklommen worden voor een prachtig uitzicht! Onderw..

Retrospectieve Herman Devaere (1934-2013)

Herman devaere werd als jongste zoon van de damse kunstschilder antoon devaere (1900-1989) geboren te oostrozebeke op 3 april 1934. Het gezin devaere telde nog zes andere kindere..

1e avond3daagse 's-Heer Arendskerke

s-Heer Arendskerke

Dinsdag 30 juni start de eerste avonddriedaagse van 's-heer arendskerke. We lopen iedere avond een afstand van 5 km. Door en langs het mooie dorp. Met een volle stempelkaart verd..

Torenbeklimmen, oudheidskamer en open kerk

Oostkapelle

Van 2 juli tot 27 augustus is elke dinsdag- en donderdagavond van 19-20 uur de toren van de dorpskerk in oostkapelle te beklimmen. Boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht..

Duo-excursie naar Veermansplaat

Zonnemaire

Zeeland is bijzonder en dat voel je zeker op de veermansplaat midden in de grevelingen. Het is een oase van rust midden in de natuur, ideaal voor yoga en meditatiesessies. Maar o..

Galerie Kats: expositie Ploum en Capello

Kats

Galerie kats ploum en capello brothers in art zondag 14 juni, 14.30 uur, opent in galerie kats de expositie ploum en capello. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door james va..

RHIZOOM #1, Ben 'd Armagnac & Leon Riekwel

Goes

Rhizoom in de biologie is een rhizoom een ondergrondse, horizontaal groeiende wortelstokkenstructuur, voortwoekerend langs ongebaande paden. Rhizomen lijken zomaar ergens te begi..

RHIZOOM #1, Ben 'd Armagnac & Leon Riekwel

Goes

Rhizoom in de biologie is een rhizoom een ondergrondse, horizontaal groeiende wortelstokkenstructuur, voortwoekerend langs ongebaande paden. Rhizomen lijken zomaar ergens te begi..

Georgische Kunst op Zeeuwse Bodem.

Bijzondere tentoonstelling in de ouverture, het betreffen hier allemaal academisch gevormde kunstenaars geboren in georgië.

Driekleur Challenger Zeeland - International Tennis Tournament

Middelburg

Driekleur challenger zeeland driekleur challenger zeeland is een internationaal toptennis- en businessevenement dat plaatsvindt op tennispark de veste in middelburg van 27 juni t..

Ladiesday Driekleur Challenger Zeeland

Middelburg

Op donderdag 2 juli zal driekleur challenger zeeland een ladiesday organiseren. Naast een tennisclinic met internationale tennistoppers zul je verwend worden met beauty en lifest..

Markt Burgh-Haamstede

Ringpromotiedagen noordstraat haamstede (12.00 – 20.00 uur):donderdag 16 julidonderdag 23 julidonderdag 30 julidonderdag 6 augustusdonderdag 13 augustusdonderdag 20 augustusoveri..

Expositie Verwondering

Grijpskerke

Expositie verwondering samen met synagoge en wandelkerk middelburg mirjam beuker, beelden truus buijs, unieke zilveren sieraden met fossielen henny van hartingsveldt, kera..

Demonstratie mosselen koken

Bruinisse

Bij brusea visserijmuseum en oudheidkamer wordt in de maanden juli en augustus iedere donderdag van 11.00 tot 16.00 een demonstratie mosselen koken gegeven. Te zien is hoe mossel..

Zeehondentocht met Sportvisserij Zoeteweij v.o.f.

Colijnsplaat

Vanuit de haven van colijnsplaat vertrekken we voor een 2,5 uur durende tocht naar de zeehonden. We varen over de oosterschelde (nationaal park) richting de zeelandbrug, waar u d..

Avondmakreel-rondvaart -Hoogerwerf

Zin in een leuk dagje uit op het water?sportvisserij hoogerwerf heeft de perfecte oplossing voor u! Hoogerwerf verzorgt complete visuitjes boordevol actie en sensatie.vanaf het w..

Festival Onderstroom

Vlissingen

Festival onderstroom 2015theater op straat, muziek aan zee.van 2 t/m 5 juli is de binnenstad van vlissingen weer het feestelijk podium voor festival onderstroom. Straattheater, s..

Limburg aan Zee

Terneuzen

Verbeelding komt tot leven tijdens de expositie ‘Beeldfantasieën’

Heinkenszand

Verbeelding komt tot leven tijdens de expositie ‘beeldfantasieën’ vanaf woensdag 17 juni 2015 hangt in galerie 't kunstuus in heinkenszand de expositie ‘beeldfantasieën’ van de k..

Zomerexpositie 'Frieda'

Westkapelle

Herontdekt zeeuws werk van frieda rutgers van der loeff-mielziner (1877-1948). De expositie toont schetsen, tekeningen en schilderijen, waaronder enkele topstukken, uit het heron..

Scheepsmodellen en attributen van oud-Westenschouwen

Burgh-Haamstede

Museum de burghse schoole exposeert scheepsmodellen en diverse attributen die ons herinneren aan de tijd dat westenschouwen een belangrijke haven was. De toren van westenschouwen..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Grote Kerk Groede vertelt . . .

Groede

De kerktoren spreekt je aan zodra je binnen komt. Als je in de kerkbank gaat zitten geeft hij in woord en beeld een verslag van zijn leven van de dertiende eeuw tot heden. Daarna..

Limburg aan Zee - Expositie met schilderijen, grafiek, keramiek, brons

Kunstmaand juli Hengstdijk

Hengstdijk

Onder deze naam organiseert het i.k.w.hengstdijk al meer dan tien jaar een tentoonstelling, die heel de maand (juli) omvat. Soms een speciale thematentoonstelling, maar meestal g..