ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.911 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Aquarel- en schildercursus

Schoondijke

Aquarel cursus in de tuin “juust wa’k wou” te schoondijke. Docent: christian goethals uit knokke. de cursus wordt gegeven op de vrijdagavonden gedurende de zomer.we beginnen vri..

Rondleiding visafslag en Stellendamse haven

Maak op vrijdagochtend een rondleiding op de visafslag en door de stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een ..

Open tuin bij "Juust Wa'k Wou"

Schoondijke

Een liefhebberstuin van 5200 m2 naar eigen ontwerp en aanleg. Het binnengedeelte met veel borders, natuurlijke vijver en waterpartijen en rozentuin, en zijn natuurlijk hoogte ver..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Rondvaart met Sleepnetvissen

Breskens

Ze vertrekken vanuit de handelshaven/westhaven en varen de westerschelde op, richting hoofdplaat. Net als bij de rondvaart hopen we ook nu weer vele vogels en zeehondjes te zien,..

Golfsurfen&SUP en Skim- & Bodyboarden

Golfsurfen&sup € 20,00 p.p. Per uur.skim- & bodyboarden € 15,00 p.p. Per uur.start activiteiten om 13.00 h, 14.15 h, 15.30 h.meer info:  www.moio.nlvolgens ons ook  via twitter h..

Bezoekerstuin de Houtenhandsche hof

Koudekerke

De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft ..

familie rondvaart - passagiersschip de Onrust 11.00 uur

De familie rondvaart is het leukste uitje voor heel het gezin. Lekker uit waaien in zeeland. Laat je verrassen door de bruinvissen en zeehonden, deze leven het gehele jaar in het..

Expositie Rozentuin Kats

Kats

Elk jaar is er in de zeeuwse rozentuin een kunstexpositie te bewonderen. In 2015 zal er i.v.m. Het 20 jarig bestaan behalve kunstwerken van beginnende kunstenaars verzorgd door d..

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

Het doel van de expositie is het promoten van kunst uit ontwikkelingslanden in de westerse wereld. Het aanbieden van prachtige kunst op basis van fair trade is daarbij ons uitgan..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Workshop Natuurfotografie

Natuurfotografie, een workshop vol ongekende mogelijkheden. De steeds wisselende omstandigheden in natuurgebied het zwin zorgen constant voor nieuw lesmateriaal en het maakt niet..

Zeiltocht meezeilen met traditionele Zeilklipper ( Scaldis / Morgenster )

Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de oosterschelde? Uw tocht begint aan 't luitje in zierikzee, waar de scaldis en morgenster gebroederlijk naast elkaar in het zeeuwse ..

Carbootsale / Kofferbakverkoop, terrein van recreatieboerderij van Langeraad

Kerkwerve

Recreatieboerderij van langeraad organiseert in kerkwerve op het terrein in het bos een zogeheten kofferbakverkoop. Dit is eigenlijk een soort van “kleedjesmarkt” maar dan vanuit..

Zeeuws Wijnfeest 2015

Dreischor

2-daags evenement op wijnhoeve de kleine schorre in dreischor. Vrijdag 31 juli 16.00-00.00 uur. Tussen 16:00 en 18:00 ontvangt elke bezoeker een gratis glas brut de zelande bij b..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Zeeuws Wijnfeest

Dreischor

2-daags zeeuws wijnfeest op wijnhoeve ‘de kleine schorre’, zuiddijk 4 in dreischor. Deze dagen staan in het teken van alle zaligheden die zeeland te bieden heeft en natuurlijk de..

Yoga aan 't water in Ouddorp

10.00-11.00 uur yoga aan 't water door yogastudio ouddorp. Woensdag: yoga aan ’t water bij zeil- & surfcentrum brouwersdamdonderdag en zondag: beach yoga op strand brouwersdam (b..

Secret Yoga Ouddorp

19.00-22.00 uur secret yoga op een geheime toplocatie; een spannende yoga-les met leuke verrassingen. Deelname: € 37,50 p.p. En definitief na betaling. Opgeven via: info@yogastud..

expositie "Verlangen, Droom en Werkelijk

Geersdijk

Tentoonstelling van verschillende soorten kunstenaars. Locatie: galerie hofstede lijn 3, geersdijk. Toegang: €3 meer informatie: www.galerielijn3.nl / 0113-850609.

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Roofvogelshow

Colijnsplaat

31 juli 2015 om 13.00 op het sportveld van camping orisant. Een spectaculaire roofvogelshow.

Klaverjassen en jokeren RCN Toppershoedje

20.30 uur klaverjassen en jokeren op rcn toppershoedje, strandweg 2-4 in ouddorp. Deelname: € 2,- met leuke prijzen voor de winnaars!

Klaverjassen camping de Magneet

20.30-23.30 uur klaverjassen op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Jaarmarkt Groede

Groede

Een grote jaarmarkt met ongeveer 120 marktkramen en 150 plaatsen voor rommelmarkt in de straten van het oude gedeelte van groede.

Open Tuindagen Rammekenshof

Ritthem

Rammekenshof is een dynamische bloementuin gelegen rond en achter een zeeuwse woonboerderij. Rond de boerderij is het een cottageachtige tuin, op de hectare erachter hebben we in..

Workshop fotografie "Uw camera de baas"

14.00-16.00 uur workshop “uw camera de baas” door combi foto hameeteman, o.l.v. Fotografe marja bodt. Uitleg over de belangrijkste instellingsmogelijkheden op uw camera dmv. Een ..

Ringrijden Vlissingen

Vlissingen

Vrije wedstrijd op het bellamypark in vlissingen van 8.00 tot 18.00 uur.ringrijden is een folkloristische sport waarbij de ringsteker op een paard zit en met een lans door een ri..

SailForce - zomerzeilen - afvaart 13:30

Wemeldinge

Van 13 juli tot en met 14 augustus zeilt de sailforce iedere werkdag uit om 13:30 en 16:00 uur vanuit de haven van wemeldinge. Ervaar de oosterschelde en het zeilen op een modern..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Supercross Aagtekerke

Aagtekerke

Mc de pekelinge organiseert vrijdag 31juli voor de 25e maal de internationale motorcross in aagtekerke. Het circuit ligt op de hoek aagtekerkseweg – pekelingseweg.entree voor vol..

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Seizoensmarkt Westkapelle

Westkapelle

Seizoensmarkt westkapelle.iedere vrijdag van 26 juni t/m 28 augustus 2015 van 10.00 tot 19.00 uur.

Boeken en creativiteitsmarkt Vlissingen

Vlissingen

Op vrijdag 17, 31 juli en 28 augustus is er een gezellige boeken- en creativiteitsmarkt op de oude markt in vlissingen. U vindt er boeken, lp's, cd's, dvd's en vele zelf gemaakte..

De film Silhouettten tegen het Licht

Zierikzee

Silhouetten in de dikke toren. de première van de film ‘silhouetten tegen het licht’filmmaakster eef de graaf geramiheeft het idee opgepakt om een bijzondere film over schouwen-d..

Pilates & Yoga Beach Wemeldinge!

Wemeldinge

"pilates studio zeeland organiseert weer pilates & yoga beach workouts op het mooie strandje van wemeldinge met uitzicht over de prachtige oosterschelde." www.pilatesstudiozeelan..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Zomeravond-feest 'Carpe Diem'

Wemeldinge

Genieten van de zomeravond. Genieten van de perenbomen in de boomgaard. Genieten van het gezelschap. En genieten van het heerlijke menu en de muziek. Diner en 2 drankjes inclusie..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

Albert Heijn Badgasten toernooi tennis+jeu de boules

Albert heijn badgastentoernooi tennis & jeu de boules bij l.t.c. Ouddorp, klarebeekweg 22 in ouddorp. Meer info op poster en via info@ltc-ouddorp.nl. 

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Avond braderie in het centrum van Terneuzen

Terneuzen

Vrijdag 31 juni 2015 avond braderie in het in het centrum van terneuzen van 18.00 tot 00.00 uur meer info op www.sterrenbergevents.nl

Orgelconcert Lidia Ksiazkiewicz - Grote Kerk Goes

Goes

Orgelconcert door lidia ksiazkiewicz, organiste-titulaire van de cathédrale notre-dame van laon (frankrijk) op het marcussen orgel in de grote of maria magdalenakerk. Aanvang 20...

Glittertattoo laten zetten in Domburg

Domburg

Deze middag tussen 13.30 en 16.30 uur kan je een glittertattoo laten zetten bij 't groentje in domburg. Voor jongens misschien een stoere piratenvlag, voetbal of auto. Voor de me..

Rondvaart haven Vlissingen: beleef de haven vanaf het water

Vlissingen

Beleef de vlissingse haven vanaf het water.vaar rakelings langs de gigantische zeeschepen. Ontdek zelf hoe groot bedrijven als verbrugge terminals b.v. En zeeland refinery zijn. ..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Bezichtiging Catharinakerk

Zoutelande

Tussen 03-06-'15 en 12-09-'15 kunt u elke woensdag, vrijdag en zaterdag de catharinakerk in zoutelande bezichtigen tussen 11:00 - 15:00 uur. omstreeks het jaar 1270 werd vanuit h..

Strandyoga bij Beachclub 't Gorsje

Strandyoga bij beachclub ’t gorsje aan de brouwersdam bij ouddorp. Deelname € 7,50 p.p. Aanmelden is niet nodig. Org. Yogapraktijk goedereede.

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Made in Vlissingen Zomerexpo 2015

Vlissingen

Vlissingen 700 jaar is de aanleiding om te laten zien hoeveel kunst er in vlissingen gemaakt wordt. Deze zomer treedt cultuurwerf in de voetsporen van de zomerexpo, de grootste l..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Korren in zee

10.00 uur korren; ga samen op pad met een sleepnet en verzamel de vangst in een zelfgemaakt aquarium (gezinsactiviteit). Start vanaf parkeerterrein kwade hoek in goedereede. Kost..

MOODS! Festival Brugge

Na een eerste kennismaking staat moods! Dit jaar opnieuw vol goesting klaar om sfeer te strooien in de brugse binnenstad. Verspreid over 8 concertavonden laat het verse stadsfest..

Avondmarkt

Terneuzen

Samen met de wekelijkse vrijdagavond koopavond in terneuzen, is er in de nieuwstraat een avondmarkt met 60 verschillende kramen en ook entertaiment voor kinderen, live muziek en ..

Op zoek naar viervoeters met de skelter, Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen

Westenschouwen

Op zoek naar viervoeters! Konijnen, damherten, reeën, pony`s houden de duinvegetatie kort, waardoor zeldzame planten weer een kans krijgen. Ontdek het zelf op de skelter. Groepen..

expositie schilderijen Chrisje van der Heyden – Ronde

Groede

Expositie in de grote kerk van groede van schilderijen van chrisje van der heyden – ronde.

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

Bingo op 'de Klepperstee'

20.00 uur bingo bij bee & zo; kom naar de gezellige bingo avond op de klepperstee, vrijheidsweg 1 in ouddorp. Deelname kost: € 15,- voor 9 speelrondes.

Zomerprogramma 2015 Wemeldinge

Wemeldinge

In de maanden juni t/m september worden er meer dan 300 evenementen georganiseerd in wemeldinge.het volledige programma is terug te vinden op: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Kermis

Sint Maartensdijk

Plezier voor jong en oud.

Beeldenroute op de Scheldeboulevard 2015

Terneuzen

De beeldenroute op de scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus op en rondom de scheldeboulevard in terneuzen. In de passerelle van he..

Kijkje achter de schermen van het aquarium

Oostkapelle

In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkomen. De dieren worden op het aangegeven tijdstip gevoerd en achter de sc..

Orgelconcert

Orgelbespeling door everhard zwart, organist te capelle aan de ijssel

Yoga & Ontbijt in de Boomgaard

Ritthem

Begin je dag met een heerlijke yogales en geniet daarna van een gezond ontbijt! De les is van 9 tot 10:00 uur, aansluitend ontbijt. Yoga & ontbijt €17,50 alleen yoga €10 alleen o..

Kajaktocht op de Oosterschelde

Bij deze tocht varen we de schelphoek uit het grote water op en richten we onze punten op de oostkant van de roggenplaat (schelpenbult). Een geweldige plek om te pauzeren. Onderw..

Beelden op de Scheldeboulevard

Terneuzen

Internationale kunstexpositie in de openlucht op de scheldeboulevard en in het stadhuis te terneuzen. Gratis toegang.de routefolder is vanaf begin juli verkrijgbaar bij: gemeent..

Sportvissen met Sportvisserij Zoeteweij v.o.f.

Colijnsplaat

Sportvissen op de oosterschelde vanuit colijnsplaat met ms desiré.                                                                 afvaart zowel overdag als 's avonds met groepen..

Diekdag Middelharnis

12.00-21.00 uur diekdag in middelharnis. Gezellige braderie met diverse activiteiten in winkelcentrum d’n diek. Org. Ov middelharnisthema's: vrijdag 24 juli braderie (van 12.00 ..

Live Jazz muziek bij De Boschhoek

Oostkapelle

Elke vrijdagavond live muziek in juli en augustus. Aanvang 19:30vrijdag 24 juli: the dd hot five vrijdag 31 juli: the jazzsteps vrijdag 7 augustus: the blue rhythm four vrijdag 1..

Kijkje achter de schermen van het aquarium

Oostkapelle

Iedere vrijdag in juli en augustus van 11.00-11.30 uur bij terra maris.in het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkom..

Limburg aan Zee

Terneuzen

Zomerexpositie 'Frieda'

Westkapelle

Herontdekt zeeuws werk van frieda rutgers van der loeff-mielziner (1877-1948). De expositie toont schetsen, tekeningen en schilderijen, waaronder enkele topstukken, uit het heron..

Scheepsmodellen en attributen van oud-Westenschouwen

Burgh-Haamstede

Museum de burghse schoole exposeert scheepsmodellen en diverse attributen die ons herinneren aan de tijd dat westenschouwen een belangrijke haven was. De toren van westenschouwen..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Grote Kerk Groede vertelt . . .

Groede

De kerktoren spreekt je aan zodra je binnen komt. Als je in de kerkbank gaat zitten geeft hij in woord en beeld een verslag van zijn leven van de dertiende eeuw tot heden. Daarna..

Limburg aan Zee - Expositie met schilderijen, grafiek, keramiek, brons

Kunstmaand juli Hengstdijk

Hengstdijk

Onder deze naam organiseert het i.k.w.hengstdijk al meer dan tien jaar een tentoonstelling, die heel de maand (juli) omvat. Soms een speciale thematentoonstelling, maar meestal g..

Jumpin' de Weel

Nisse

Jumpin de weel 2015 begint op 23/24 en 25 juli met de dressuur, op 26 juli worden de aangespannen rubrieken verreden en van 30 juli tot en met 2 augustus wordt er gesprongen aan ..

Taiji en Qi Gong week

Breskens

27 t/m 31 juli zomerweek taiji en qigong taiji (tai chi) en qigong (chi kung) als we het lichaam als een accu zien, kunnen we deze leeg laten lopen, op het zelfde peil laten blij..

Jumpin' de Weel, 8 dagen paardensport aangevuld met activiteiten voor

Nisse

Jumpin de weel 2015 begint op 23/24 en 25 juli met de dressuur, op 26 juli worden de aangespannen rubrieken verreden en van 30 juli tot en met 2 augustus wordt er gesprongen aan ..

Food Festival Natural High

Op 31 juli is het tijd voor het food festival, taste of summer! het terras van natural high wordt omgebouwd tot festival terrein met diverse stands met de lekkerste tapas en dra..

Woman in Gold, FiZi

Zierikzee

De joodse maria altmann vluchtte na de duitse annexatie van oostenrijk in 1938 naar amerika met achterlating van haar familie, die grotendeels omkwam, en eigendommen. De nazi’s r..

Fototentoonstelling Romi Tweebeeke

Sluis

Fototentoonstelling romi tweebeeke in raadskelder belfort sluis. vanaf 24 juni toont de raadskelder van het belfort de foto’s van romi tweebeeke.  romi tweebeeke (25) is een docu..

Kunst van Karin van Dam, Dikke Toren

Zierikzee

Tentoonstelling vloedlagen in de zeereep door karin van dam.zaterdag 4 juli 2015 verricht jacqueline van burg, wethouder cultuur schouwen-duiveland de opening van de installatie ..

Stefan van de Sande, On The Road Tour

Breskens

Troubadour & songwriter stefan van de sande bezoekt zijn geboorteland zeeland met zijn "on the road" tour 2015. hij speelt in juli en augustus ten minste 17 keer op strandpavilj..

Bezoek de vuurtoren van Breskens

Breskens

Op 3 juli 2015 is de vuurtoren van breskens feestelijk geopend voor het publiek..de toren zal op vrijdag, zaterdag en zondag open gesteld wordt voor het publiek van 13.00 uur tot..

Taiji aan zee

Breskens

Zomer week taiji (tai chi) in breskens bij qibiotaria aan het veerplein . Met ; vroege vogel qigong 8.00-9.00. Ouder-kind taiji van 9.30-10.30. stokvorm jeugd vanaf 12 jaar en v..

Strand.Yoga bij Zeecafé

Oostkapelle

Iedere woensdag, vrijdag en zondag strand.yoga om 10.00 uur in juli en augustus en 11.00 uur in september. Locatie: het zeecafé op het strand in oostkapelle. Aanmelden bij martin..

Nachtmarkt Middelburg

Middelburg

De nachtmarkt is voor het publiek vrij toegankelijk en vindt plaats tussen 19.00 en 24.00 uur.locatie: markt, middelburg