ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 8.310 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Recreatief en Seniorenwandelen vanuit de Haestinge

Beweeg je ook te weinig en heb je plannen om iets aan de conditie te verbeteren.regelmatig bewegen helpt je erbij om gezond oud te worden. Wandelen is een van de gemakkelijkste m..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Brandingkajakken & SuperSup

Brandingkajakken & supersup.deelname: € 20,00p.p. Per uur.start activiteiten om 13.00 h, 14.15 h, en 15.30 hvolgens ons ook  via twitter http://twitter.com/moiobeach en facebook ..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Kermis in Renesse

Renesse

Jaarlijkse kermis in renesse; met uitzondering van de zondag is de kermis iedere dag geopend van 10:00 tot 23:00 uur.

Stadswandeling Zierikzee met monument bezoek

Zierikzee

Zierikzee: monumentenstad en parel aan de oosterschelde. De stad is in de 10e eeuw ontstaan aan de rivier de ee. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart e..

Zeehonden Rondvaart met Frisia 11.00 uur

Zierikzee

Vertrek 11.00 tot 13.00 uur.wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn met..

Zeehonden Rondvaart met Frisia 13.30 uur

Zierikzee

Vertrek 13.30 tot 15.30 uur. wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

DagjeZierikzeeperboot vanuitSintAnnaland

In de maanden juli en augustus vertrekt iedere week de frisia om 9.00 uur vanuit st-annaland naar zierikzee. Aankomst zierikzee 10.30 uur de boot zal 15.45 uur terug inschepen en..

Rondleiding St. Barbara Kerk

Breskens

De r.k.-kerk st. Barbara is gedecoreerd met fraai houtsnijwerk en sculpturen, gemaakt door emeritus pastoor en beeldhouwer omer gielliet. De beelden van de kunstenaar staan op ve..

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen. Ervaar het..

Expositie Rozentuin Kats

Kats

Elk jaar is er in de zeeuwse rozentuin een kunstexpositie te bewonderen. In 2015 zal er i.v.m. Het 20 jarig bestaan behalve kunstwerken van beginnende kunstenaars verzorgd door d..

Rondleiding door historisch Sluis met bezichtiging Belfort Museum

Sluis

Rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids.de gids laat zien dat sluis een rijk verleden heeft en een bruisend heden. U loopt langs de prachtige oude stadspoorten, moo..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Rondritten met het Boemeltreintje

Brouwersdam zondag en dinsdag: rondrit via de brouwersdam langs de noordzeestrand waar we stoppen om zeehonden spotten en dan via het grevelingenmeer terug, met uitleg over de de..

Zeiltocht meezeilen met traditionele Zeilklipper ( Scaldis / Morgenster )

Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de oosterschelde? Uw tocht begint aan 't luitje in zierikzee, waar de scaldis en morgenster gebroederlijk naast elkaar in het zeeuwse ..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Zomerexcursie Slikken van Flakkee

19.30 uur zomerexcursie over de slikken van flakkee, achter melissant. Met een ervaren gids wordt u per excursiewagen achter een trekker, meegenomen over het zuidelijke deel van ..

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Boulevardloop

IJzendijke

Jeugd en senioren houden een zomerloop. Diverse afstanden.jeugd t/m 9 jaar 750 m jeugd 10 t/m 12 jaar 1500 m senioren 3 afstanden: 3,2 - 6,4 en 9,7 km

Avondwandeling door Oranjezon

Vrouwenpolder

Oranjezon biedt alles wat een natuurliefhebber zich kan wensen. Het is een dynamische en gevarieerd landschap met een grote rijkdom aan planten en dieren. Het is een van de weini..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Natuurexcursie Kwade Hoek, door IVN ism Natuurmonumenten

19.00-21.00 uur natuurexcursie kwade hoek. Verzamelen: parkeerplaats kwade hoek, t.h.v. Kantoor nm, oostdijkseweg 105 in goedereede. Deelname: € 3,- (vw) en € 1,50 (kind). Aanmel..

Expositie kerk Burgh

Vanaf zondag 5 juli t/m 25 juli, dagelijks van 13:30 uur tot 16:30 uur vindt de expositie plaats. Behalve op zondag. Bezichtig de schilderijen en collages van henc smit nu in de ..

Zeeuwse Bingo in de Wemel.

Wemeldinge

Kom ook gezellig een avond naar de bingo ( 4 rondes)  in wemeldinge en win leuke prijzen!!! Meer info: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Seizoensmarkt Zoutelande

Zoutelande

Vanaf 19-05-2015 t/m 22-09-2015 is het weer iedere dinsdag seizoensmarkt in zoutelande. Openingstijden: 10:00 - 19:00 uur, 21-07 t/m 04-08 tot 21:00 uur. Locatie: langstraat en w..

Historische markt Veere

Veere

Op deze markt vindt u geen moderne apparaten, maar nostalgische huishoudelijke artikelen. Antiek en brocanterie, sieraden, fossielen en stenen, houten speelgoed, ouderwets snoepg..

Rondwandeling Veere met Anna van Borsele

Veere

Veere is één van de meest verrassende plaatsen van zeeland. Een stadje met een combinatie van een nog zichtbaar groots verleden, hedendaagse gezelligheid en de nabijheid van het ..

Pilates & Yoga Beach Wemeldinge!

Wemeldinge

"pilates studio zeeland organiseert weer pilates & yoga beach workouts op het mooie strandje van wemeldinge met uitzicht over de prachtige oosterschelde." www.pilatesstudiozeelan..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Trek erop uit met de belevingsrugzak.

Wemeldinge

Kom gratis de belevingsrugzak ophalen bij eetcafé linda (het eetcafé op het terrein van camping linda) en ga op zoek naar natuurschoon op het standje van de camping of aan de dij..

Open edelsmidsatelier

Wemeldinge

"altijd al willen weten hoe een edelsmid sieraden maakt??? Grijp dan nu uw kans en kom kijken in het atelier."

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Orgelconcert Arno van Wijk - Grote Kerk Goes

Goes

Orgelconcert door arno van wijk, stadsorganist van goes, op het marcussen-orgel in de grote of maria magdalenakerk. Aanvang 13.30 uur, entree gratis.

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen w..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Demonstratie schelpen schilderen

Zoutelande

Demonstratie schelpen schilderen / demo schalen malen bij linda's kadowinkeltje van 10:00 - 16:00 uur tijdens de weekmarkt in zoutelande. Adres: langendam 10

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Kapelle

Wekelijkse markt van 8.00-12.00 uur in de c.d. Vereekestraat in kapelle.

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt.

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt in de spuidamstraat in scherpenisse van 13.00-14.30 uur. 

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt  van 9.00-12.00 uur op de markt in tholen.

Scottish Diaspora Tapestry, Wereldpremière

Veere

Een wandtapijt van 164 meter, gemaakt door vrijwilligers uit 34 landen. veere heeft een eeuwenlange relatie met schotland, hun sporen zijn nog op veel plekken in de stad terug t..

Vakantiebridge in Prieel

Elke dinsdagavond om 19.15 kunt u binnenlopen in het prieel voor een gezellige bridgeavond. Voor € 2,50 p.p. Kunt u genieten van een onstpannen bridge en no leuke prijzen winnen ..

Bloemschikworkshop in Pluktuin Bloemenliefde

13.30-15.30 uur bloemschikworkshop in pluktuin bloemenliefde, hazersweg 56 in ouddorp. Pluk zelf je mooiste combinatie en maak daarna onder begeleiding een mooie schikking in ste..

Steltloper skeltertocht. Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen

Westenschouwen

De steltloperskelterroute brengt u langs de meest vogelrijke gebieden van schouwen-duiveland. In de westenschouwense en koudekerkse inlagen krioelt het van de steltlopers. Kluten..

expositie schilderijen Wim Schütz en dochter Sandra Meuldijk – Schütz

Groede

In de grote kerk in groede een expositie van de schilderijen van wim schütz en dochter sandra meuldijk – schütz.

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

'Zeven Zomerse Weken' kunst uit 't kerkje'

Waterlandkerkje

Expositie in ’t kerkje van waterlandkerkje. In de week van zaterdag 30 mei t/m zaterdag 6 juni is werk te zien van kunstenaars klaasje (glas) en loes smit (schilderijen acryl). 1..

Bridge zomeravonddrives

Goes

Bridgeclub zuid-beveland organiseert weer elke dinsdagavond haar gezellige zomeravonddrives in goes. Van 19 mei tot en met 28 juli 2015 bent u samen met uw partner van harte welk..

We Hangen!

Middelburg

Cbk zeeland presenteert van zondag 7 juni t/m woensdag 8 juli een overzicht van posters die in 2014 door zeeuwse vormgevers zijn ontworpen of in opdracht van zeeuwse bedrijven/in..

Runder Tisch Niederländisch

Breskens

Unterhaltende und interessante gespräche auf niederländisch in zwangloser runde! Setzen sie sich einfach dazu und reden sie mit. Auf diese weise verbessert sich ihr niederländisc..

Met Electric City Mobiel langs de Damse Vaart

Sluis

Verhuur van electric citymobiel voor een ritje langs de damse vaart. alle dagen te boeken van tussen 12 juni en 30 september.van 10.00 tot 14.00 uurvan 14.30 tot 18.30 uurkosten ..

Zomerprogramma 2015 Wemeldinge

Wemeldinge

In de maanden juni t/m september worden er meer dan 300 evenementen georganiseerd in wemeldinge.het volledige programma is terug te vinden op: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Toren beklimmen en open kerk Oostkapelle

Oostkapelle

In juli en augustus is op dinsdagavond en donderdagavond van 19.00-20.00 de dorpskerk open voor bezichtiging. Ook kan de toren beklommen worden voor een prachtig uitzicht! Onderw..

Retrospectieve Herman Devaere (1934-2013)

Herman devaere werd als jongste zoon van de damse kunstschilder antoon devaere (1900-1989) geboren te oostrozebeke op 3 april 1934. Het gezin devaere telde nog zes andere kindere..

Muziekvereniging Euterpe op zomertour

Baarland

Als afsluiting van het muzikale voorseizoen verzorgen de slagwerkgroepen en de fanfare van muziekvereniging euterpe uit heinkenszand een aantal zomeravondconcerten. De opening va..

Beeldenroute op de Scheldeboulevard 2015

Terneuzen

De beeldenroute op de scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus op en rondom de scheldeboulevard in terneuzen. In de passerelle van he..

Werelkampioenschap Feedervissen 2015

Terneuzen

Het vijfde wereldkampioenschap vissen met de feederhengel wordt op 11 en 12 juli aan het kanaal tussen gent en terneuzen gehouden. Twee dagen kruist de top van het wedstrijdvisse..

Kajaktocht op de Oosterschelde

Bij deze tocht varen we de schelphoek uit het grote water op en richten we onze punten op de oostkant van de roggenplaat (schelpenbult). Een geweldige plek om te pauzeren. Onderw..

Beelden op de Scheldeboulevard

Terneuzen

Internationale kunstexpositie in de openlucht op de scheldeboulevard en in het stadhuis te terneuzen. Gratis toegang.de routefolder is vanaf begin juli verkrijgbaar bij: gemeent..

Zeehondentocht met Sportvisserij Zoeteweij v.o.f.

Colijnsplaat

Vanuit de haven van colijnsplaat vertrekken we voor een 2,5 uur durende tocht naar de zeehonden. We varen over de oosterschelde (nationaal park) richting de zeelandbrug, waar u d..

Avondmakreel-rondvaart -Hoogerwerf

Zin in een leuk dagje uit op het water?sportvisserij hoogerwerf heeft de perfecte oplossing voor u! Hoogerwerf verzorgt complete visuitjes boordevol actie en sensatie.vanaf het w..

Familiemiddag Vertelbos Cathelinehof

Oostburg

Hou je van verhalen ? Van friemelende waterbeestjes ? Van brood bakken boven vuur ? Kom dan naar het prachtige vertelbos cathelinehof waar verhalen vertelster marjolein van viege..

Fotografie workshop met excursie

Creatieve workshops vanaf 30 juni 2015 op schouwen-duiveland!meldt u nu aan voor een leuke zomerworkshop in het landschap rondom de grevelingen! We starten bij inspiratiecentrum ..

Brassband Crescendo bij De Boschhoek

Oostkapelle

Brassband crescendo 19:30

Zomerexpositie 'Frieda'

Westkapelle

Herontdekt zeeuws werk van frieda rutgers van der loeff-mielziner (1877-1948). De expositie toont schetsen, tekeningen en schilderijen, waaronder enkele topstukken, uit het heron..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Grote Kerk Groede vertelt . . .

Groede

De kerktoren spreekt je aan zodra je binnen komt. Als je in de kerkbank gaat zitten geeft hij in woord en beeld een verslag van zijn leven van de dertiende eeuw tot heden. Daarna..

Kunstmaand juli Hengstdijk

Hengstdijk

Onder deze naam organiseert het i.k.w.hengstdijk al meer dan tien jaar een tentoonstelling, die heel de maand (juli) omvat. Soms een speciale thematentoonstelling, maar meestal g..

Zomeravond concert

Yerseke

Onder leiding van mathieu van duiven en bart van der vaart geven de slagwerkgroep en de fanfare een zomeravond concert te yerseke. een zomers programma is samengesteld door de be..

Koers is Kunst

Terneuzen

Het peloton dat in waaiers door het vlaamse landschap trekt tijdens de voorjaarsklassiekers. Dat is koers. De prachtige schilderwerken van erik nagels zijn ongetwijfeld kunst. De..

Yoga aan Zee

Burgh-Haamstede

Zoeken naar de balans tussen beweging en ontspanning. In een prachtige omgeving op het strand van westenschouwen kun je, in je eigen tempo, meedoen met de yogales van liesbeth ko..

Flow Yogales in Subtropische tuin Fort den Haak

Vrouwenpolder

Geniet van een ontspannen en dynamische flow yogales in de prachtige subtropische tuin fort den haak in vrouwenpolder. Vanaf 2 juli iedere dinsdag van vijf tot zes uur en op dond..

Zomeravondconcert Estampida

19.30 uur zomeravond concert m.o. Orkest estampida. Medewerking wordt verleend door de “reizende dichters van goeree-overflakkee”. In de remonstrantse kerk in sommelsdijk, voorst..

Tour d'Artistique

Middelburg

De meeste caravans worden slechts een korte periode van de zomer gebruikt en na jaren van trouwe dienst worden ze afgeschreven. Door de tour d’artistique kunnen deze caravans een..

Workshops natuurfotografie en Schilderen, Inspiratiecentrum Grevelinge

Meldt u nu aan voor een leuke zomerworkshop in het landschap rondom de grevelingen! We starten vanaf 30 juni bij het informatiecentrum grevelingen! Elke dinsdagochtend vanaf 10.0..

Fototentoonstelling Romi Tweebeeke

Sluis

Fototentoonstelling romi tweebeeke in raadskelder belfort sluis. vanaf 24 juni toont de raadskelder van het belfort de foto’s van romi tweebeeke.  romi tweebeeke (25) is een docu..

Kunst van Karin van Dam, Dikke Toren

Zierikzee

Tentoonstelling vloedlagen in de zeereep door karin van dam.zaterdag 4 juli 2015 verricht jacqueline van burg, wethouder cultuur schouwen-duiveland de opening van de installatie ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

Workshops edelsmeden

Kapelle

Je kunt je nu opgeven voor een workshop edelsmeden. Deze wordt gehouden in overleg op een van de volgende data: bij voorkeur op een van deze 2 donderdagen: -donderdag 16 juli van..

Open edelsmidsatelier

Wemeldinge

Altijd al willen weten hoe sieraden gemaakt worden door de edelsmid? kom dan nu eens kijken in mijn atelier!

Open avond Zeeuwse Muziekschool

Zierikzee

De deuren van de zeeuwse muziekschool in zierikzee gaan open op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 juli. De vestiging in zierikzee is een levendige vestiging, sinds twee jaar t..

Sigaren rollen bij Ben Everse

Sas van Gent

Op dinsdag 7 juli zal er een dominicaanse sigarenrolster aanwezig zijn die een demonstratie in de kunst van handgemaakte sigaren zal tonen, de zogenoemde longfillersigaar. Dit vi..

rondleiding door Fort Rammekens

Ritthem

Op zondag 5 juli/ 7 juli/ 12 juli/ 14 juli/ 19 juli/ 26 juli/ 28 juli kunt u om 14.00 uur met een gids van staatsbosbeheer het oude fort rammekens bezoeken. Dit oudste zeefort va..