ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 2.842 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Bioscoopagenda

Weekmarkt Sommelsdijk

8.00-15.00 uur weekmarkt op de voorstraat in sommelsdijk. Deze markt is een begrip, en niet meer weg te denken uit de dorpsgemeenschap sommelsdijk. Er wordt niet alleen gekocht, ..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Expositie (oktober) in 't Blaeuwe Huus - Ingrit Raven

Een expositie van ingrit raven in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag..

Boek- & filmavond in bibliotheek

19.30 uur boek&film in de bibliotheek, hofdijksweg 20 in ouddorp. Deze avond wordt de verfilming van het leven van amelia earhart vertoond. Toegangskaarten (€ 5,00 voor leden/€ 7..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

beeldentuin Ter Lucht 2015

De 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, marian ..

Openstelling Bunkers in Zoutelande

Zoutelande

Iedere woensdag- en zondagmiddag vanaf 3 mei tot 1 november is het bunkermuseum in zoutelande geopend van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis!

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Watersnoodhuis

Stavenisse

 in het watersnoodhuis  is heel veel boeiende informatie, documentatie, individuele verhalen, boekwerken en fotomateriaal over de ramp, de hulpverlening en de wederopbouw. In de ..

De grote Mees Kees Show

Woensdag 7 oktober 14.00 uur luctor et emergo te rilland:de grote mees kees show naar de boeken van kinderboekenschrijfster mirjam oldenhave door muziektheatergroep moex . moex (..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Expositie fotokunst 'Thuiskomst' van Frank van Driel

Domburg

De solo expositie 'thuiskomst' van kunstenaar frank van driel is te bezichtigen van af begin augustus in de duingalerie te domburg. Dagelijks geopend van 12.00 - 18.00. Het conce..

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Het festival van zeeuws-vlaanderen (2 oktober t/m 17 oktober 2015) heeft tot doel het brengen van kwalitatief hoog niveau concerten klassieke muziek. Deze concerten worden verdee..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Puzzeltocht museum Sommelsdijk

Basisleerlingen vanaf groep 4 kunnen een leerzame puzzeltocht door het museum maken. De kinderen komen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van goeree-overflakkee. Voor ied..

Een zoektocht naar het stadswapen van Vlissingen

Vlissingen

Ilt u meer te weten komen over het stadswapen van vlissingen? Bezoek dan de tentoonstelling 'de fles. Een zoektocht naar het stadwapen van vlissingen.'. De tentoonstelling in het..

Weekmarkt

Stavenisse

Zelfplukdagen bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

In de derde week in september start de oogst op fruitteeltbedrijf schorre in het zeeuwse vrouwenpolder. In deze oogsttijd is de boomgaard op woensdag en zaterdag open voor publie..

Scootmobieltocht Middelharnis

14.00 uur scootmobieltocht platform gehandicaptenbeleid. Start  is bij tieleman keukens, korendreef 15 in middelharnis. Opgeven voor 4 augustus bij wilnoteboom@hotmail.com. Meer ..

Zwintentoonstelling

Sluis

De tentoonstelling zin in het zwin in de raadskelder van het belfort wordt geopend op 12 september en eindigt op 22 november. zin in het zwin bestaat uit drie onderdelen: informa..

Wisselexpositie "70 jaar bevrijding" Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In de historische kern van sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het streekmuseumgoeree-overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschied..

Botje bij botje

Oostkapelle

In de loop der jaren verzamelde betty ras, biologe en als vrijwilliger werkzaam voor terra maris, een enorme berg botten. Veelal zijn het middeleeuwse botten, afkomstig van boerd..

DAM-X SURF EVENT

Dam-x europees kampioenschap freestyle windsurfen. Hét event waar de professionele windsurf atleten strijden voor de europese titel met side events om de sport te beleven, lifes..

Botje bij Botje

Oostkapelle

In de loop der jaren verzamelde betty ras, biologe en als vrijwilliger werkzaam voor terra maris, een enorme berg botten. Veelal zijn het middeleeuwse botten, afkomstig van boerd..

Brigitte Kaandorp

Vlissingen

De koningin van het nederlands cabaret, tevens de zangeres des vaderlands zal de officiële feestelijke publieksopening verzorgen van ccxl! in navolging van de aanpak die ramses ..

Dam X

Hét surfevent dat in het teken staat van zien, doen & beleven! Bezoekers kunnen kennis maken met watersport door deel te nemen aan diverse boardsport clinics, de sup tour by nigh..

Zeiltocht Veerse meer

Veere

Kom zeilen op het veerse meer! jolie outdoor & sailing veerse meer organiseren dagelijks meerdere zeiltochten op het veerse meer vanuit veere! Deze zeiltochten duren 3 uur, vert..

Brigitte Kaandorp

De koningin van het nederlands cabaret, tevens de zangeres des vaderlands zal de officiële feestelijke publieksopening verzorgen van het nieuwe ccxl theater!

Het Ambachtscentrum Goes

Goes

Rondom een ouderwets bestraat marktpleintje, met sfeervolle verlichting, zijn karakteristieke huisjes gebouwd, welke voorzien zijn van oud-hollandse geveltjes. Deze oud-hollandse..

Strange Encounters, groepsexpositie van 7 kunstenaars

Strange encounters – tentoonstelling in lokaal 54, terneuzen van 2 sept. T/m 25okt. Op zaterdag 5 september om 15 uur vindt in lokaal 54 de officiele opening plaats van de tentoo..

Round and Round

Middelburg

Cbk zeeland toont van zondag 4 oktober t/m zondag 1 november schilderijen van gerard kodde en een muurschildering van jan van der ploeg. Gerard kodde (veere 1954) toont een veert..

Foto-expositie in het Diekhuus

Expositie 'de woestijn in al zijn eenvoud en schoonheid'.van 1 september tot 12 oktober exposeeert nelleke van nieuwenhuijzen woenstijnfoto's van egypte en zuid-algerije.door haa..

Spelenderwijs starten met muziek. Voor kinderen van 6-9 jaar

Terneuzen

De cursus muziekoriëntatie is een ideale cursus als uw kind van muziek houdt. Kinderen komen samen om met een muziekdocent muziek te maken. Eerst gaan de kinderen samen zingen, k..

Expositie 'Torenwacht' in vuurtoren het Hoge Licht

Westkapelle

Van 26 september t/m 14 november 2015 organiseert het polderhuis de expositie torenwacht in de vuurtoren het hoge licht in westkapelle. Eerder dit jaar, op 30 mei, tijdens de wee..

Spelenderwijs starten met muziek voor kinderen van 6-9 jaar.

Terneuzen

De cursus muziekorientatie is een ideale cursus als uw kind van muziek houdt en straks een instrument wil leren bespelen. Eerst gaan de kinderen zingen, klappen, noten lezen en m..

Vlaamse en Oud-Hollandse spelen en open middag

Kapelle

Woensdagmiddag 7 oktober 13.30 - 15.30 uur spelletjesmiddag met leuke vlaamse en oud hollandse spelen. Met een lekker hapje en drankje maken we er samen een gezellige middag van..

Anne-Marie Vermaat en Hans Groenendijk in Atelier Havenhoofd

De maand oktober zijn fotowerken te zien van anne-marie vermaat en hans groenendijk. de expositie van anne-marie staat in het teken van auto's uit het oostblok, namelijk de lada...

Dummie de Mummie komt naar Heinkenszand!

Heinkenszand

Tijdens de kinderboekenweek 7 t/m 18 oktober 2015 komt tosca menten met haar de kindershow bomkak zing's naar de stenge in heinkenszand. Op woensdag 7 oktober geeft de kinderboek..

Niki Herckens verzorgt de lezing“Familiesystemen en wetten”

Kloetinge

Systeemopstellingen voor heling van jouw psycho-bio-logisch levensverhaal wij zijn allemaal kind van onze ouders. Zo zijn onze ouders ook kind van hun ouders. Allemaal zijn we i..

beeldentuin Ter Lucht 2015 ook nog in oktober open

De 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, marian ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Van plaagdier tot prooidier

s-Gravenpolder

Op 7 oktober aanstaande zal de expositie "van plaagdier tot prooidier" worden geopend door niemand minder dan robin lock. Tijdens de opening zijn er verschillende activiteiten ge..

Tweedehands kledingbeurs, Alles €1,- per stuk !

Kloetinge

Wij organiseren woensdag 7 oktober aanstaande een tweedehands kledingbeurs in de theaterzaal van het hoofdgebouw van 10.00 tot 15.00uur alle kledingstukken, schoenen en acc..

de leukste cardioles proberen

s-Heer Arendskerke

Kom nu de leukste cardio les proberen. Elke woensdag avond in het arendhuis te arendskerke. kangoo power, is een op aerobic gebaseerde dansachtige workout op kangoo jumps. kangoo..

Minions FiZi- - De Weverij

Zierikzee

Vrijdag 9 en zondag 11 oktober, 20.00 uurdinsdag 13 oktober, 14.00 uur, literaire matineefar from the madding crowd          12, geweldvs, 2015, 119 minuten, drama. Regie: thomas..

Filmhuis in het Diekhuus

Filmhuis middelharnis bestaat vanaf maart 1976, toen in het diekhuus de eerste filmhuis-film op 16 mm werd gedraaid. Gedurende die tijd wordt op donderdagavond eens in de twee we..

Expositie "De Kunst van het Leven"; grafisch werk en porselein

Heinkenszand

Esther hoff (grafisch werk, tekst en beeld) en petra bouman (porselein) exposeren van 1 t/m 24 oktober hun grafisch werk en porselein. Esther hoff schilder en tekenaar, schrijver..

cursus REANIMATIE met AED nog plaats in october en november

Kapelle

elke week worden 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand weet wat u moet doen in een levensbedreigende situatie zoals: een hartstilstand, verdrinking ..