ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 5.159 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Avondvierdaagse

Sluis

Avondvierdaagse georganiseerd door de stichting wandelsport sluis.aanvangtijd: vertrek 10 km. Om 18.00 uur en de 5 km om 18.30 uur. Inschrijfgeld € 4.00 p.p.

Bioscoopagenda

Natuurvaartocht om 13.30 uur, rondvaart Passagiersschip de Onrust

Van 13.30 - 16.00 uur wij varen over de oosterschelde om daar van de absolute rust en schoonheid te genieten. Aan boord is er een gids, die u over dit gebied kan vertellen. Dit d..

Zeehonden Safari "rondvaart onder leiding van een gids", 13.00 uur Rondvaartboot 'Frisia'

Zierikzee

Vertrek 13.00 tot 15.00 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Eindseizoen-expositie Dorpskerk Cadzand

Entree gratis.

Zeeland Nazomerfestival 2014

Middelburg

Het zeeland nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over zeeland. Het festivalhart in de abdij van midd..

Seizoensmarkt Zoutelande

Zoutelande

Seizoensmarkt in zoutelande.iedere dinsdag van 20 mei t/m 23 september 2014.mei, juni en september van 10.00 uur tot 19.00 uur. Juli en augustus van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Rondleiding door historisch Sluis met bezichtiging Belfort Museum

Sluis

Rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids.de gids laat zien dat sluis een rijk verleden heeft en een bruisend heden. U loopt langs de prachtige oude stadspoorten, moo..

Vaartocht naar Zierikzee vanuit St-Annaland

Iedere dinsdag vanaf 1 juni t/m 30 september vertrekt de frisia partyboot vanuit st-annaland voor een dagje zierikzee. Zierikzee is een leuke oude stad, waar veel te zien en te b..

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Spoor van Geloof

In de kerkgebouwen in breskens, oostburg, aardenburg, groede, schoondijke, ijzendijke en waterlandkerkje worden tentoonstellingen ingericht rondom diverse geloofsthema’s van de..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Zeven Zomerse Weken `kunst uit `t kerkje` Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

`t kerkje van waterlandkerkje opent haar deuren voor kunstenaarsechtpaar jozien en marius weststrate (keramiek, pentekeningen, olieverf). Jozien weststrate keramiste jozien wests..

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de maanden juli en augustus open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m z..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Tablet Café in de Zeeuwse Bibliotheek

Middelburg

Leren en delen! Heb je een ipad of een ander tablet, en wil je graag wat tips en trucs opdoen? Dat kan tijdens het tablet café in de bibliotheek.het tablet café is geschikt voo..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 a..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

700 jaar Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

€vrouwenpolder 700 jaar , 1314-2014 , van bedevaartsoord tot badplaats”.het jaar 2014 is een belangrijk jubileumjaar: in 2014 bestaat vrouwenpolder 700 jaar. Zeventig jaar ge..

Recreatief en Seniorenwandelen vanuit de Haestinge

Beweegt u ook te weinig en heeft u plannen om iets aan uw conditie te verbeteren.regelmatig bewegen helpt u erbij om gezond oud te worden. Wandelen is een van de gemakkelijkste m..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Edle Seide bemalen

Nieuwvliet

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu h..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

€75 jaar ouddorpse negotie“ en “ouddorpers in den vreemde”. Twee thematentoonstellingen dit jaar in museum “ouddorps raad- en polderhuis”. Beneden is een klein winkel..

Workshop malen und zeichnen

Breskens

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu ..

Stadswandeling Sluis

Sluis

Onze stadsgids laat zien dat sluis niet alleen een gezellig winkelstadje is, maar ook een rijke historie heeft. Men maakt kennis met napoleon, "de dikke van dale", de klokkenist..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

The Fifteen Project | Quintet

Middelburg

Vijf dansers en bezoekers delen een intieme ruimte. Bijna tastbaar en onvermijdelijk legt the fifteen project | quintet gaandeweg onze fysieke verbondenheid bloot. Door spiegelne..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: RK H Maria Magdalenaparochiekerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Zomeratelier 2014

Middelburg

Zes conceptuele kunstenaars vervaardigen ieder in een week tijd een levensgrote wandtekening in de tentoonstellingsruimte van cbk zeeland. De deelnemers zijn: piet dieleman, mart..

Rondleiding De Blauwe Hoeve

Retranchement

Rondleiding op melkveehouderij de blauwe hoeve. Ervaar de boerderij met hart, hoofd en gevoel. Met uitleg over de melkrobot en het dagelijkse leven van de koeien en kalfjes; pano..

Altijd Leuk Om Te Doen- arrangement

Borssele

Je krijgt een bolderkar met stoeltjes, koffiemand,schaar en emmer mee. De emmer vul je met bloemen uit de tuin en van de koffie/thee geniet je ergens waar je dat wil.wel even voo..

Historische markt Veere

Veere

Op deze markt geen moderne apparaten, maar nostalgische huishoudelijke artikelen. Antiek en brocanterie, sieraden, fossielen en stenen, houten speelgoed, ouderwets snoepgoed. Nat..

Meezeilen op de Vrouwe Jannigje, platbodem, traditioneel zeilschip.

Brouwershaven

Meezeiltochten op de grevelingen vanuit brouwershaven!kosten: 19 euro voor volwassenen en 14.50 euro voor kinderen en 65+.bespreekt u a.u.b vooraf uw plaats, tickets aan boord..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Weekmarkt

Kapelle

Reanimatie en AED-opleiding

De stichting reanimatie en aed-opleiding ouddorp start met een nieuwe opleiding. In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogel..

Zomerkinderactiviteiten bij C-side

Iedere dinsdag van 1 juli t/m 2 september tussen 15.00 en 17.00 uur zijn er leuke zomerkinderactiviteiten met clown bibi op het strand bij strandpaviljoen c-side, ’t flaauwe we..

Expositie (september) int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op ..

Het Wilde Oog in Zeeland

Middelburg

Het wilde oog werkt al veertien jaar aan een kunstproject waarin vrouwen in klederdracht worden gefilmd en gefotografeerd. Op onverwachte locaties. Afgelopen zomer hebben hans le..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 201..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdrach..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Verrassende expositie foto schilderijen van Dieta Slabbekoorn

Yerseke

Vanaf zaterdag 19 juli is in yerseke een eerste foto-expositie van dieta slabbekoorn te bezichtigen. De expositie is een selectie van verrassende macro foto’s van dieren en pla..

Proeflessen Salsa, Bachata, Kizomba

Vlissingen

Misalsa houdt open dagen/proeflessen. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur om kennis te maken met misalsa en salsa, bachata en kizomba. Na de proeflessen wordt er nog vrij gedanst...

Natuurlijk Zeeland

Prachtige zeeuwse natuur met wandeling, rondvaart en zeehonden spotten. Zeeuwse natuurlijke hoogtepunten inclusief natuurwandeling met gids in natuurgebied oranjezon. Met wat gel..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Kunstenaars lopen met molentjes

Aaquaart heeft een tiental kunstenaars die wonen en werken in zeeuws-vlaanderen uitgenodigd om, tijdens de grote festiviteiten, georganiseerd in het kader van het 200 jarig besta..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Expositie Waterdunen

Groede

Vanaf 1 mei is de expositie waterdunen weer te bezichtigen in de grote kerk aan de markt in groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expos..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Meld aan voor 16 september: korte cursus opvoeden 0-7 of 10-17 jaar

Middelburg

Een waardevolle investering! nu 3 avonden voor de prijs van 2 agenda op de website

Odyssee

Ritthem

De expositie "odyssee" in fort rammekens is verlengd tot 15 oktober. De succesvolle rockopera "o die zee" in de gracht van het fort mag dan eind augustus de laatste voorstelling ..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bij..