ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 8.158 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Bioscoopagenda

Openstelling bezoek Korenmolen d'Arke

Oostkapelle

In oostkapelle staat aan de noordweg korenmolen “d’arke”. Deze ronde stenen stellingmolen dateert uit 1858 en is nog steeds in bedrijf. Vrijwel iedere zaterdag draait de molen en..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Orgelconcert André van Vliet

Terneuzen

Orgelconcert door andré van vliet in de grote kerk in terneuzen.

RenesseAanZee Avond markt

Renesse

Midnight shopping in het gezellige renesse. Vandaag is het markt op de ring van renesse van 19.00 tot 24.00 uur

Zomerconcert Direct

Vlissingen

Optreden van direct tijdens festival onderstroom aan de houtkade in vlissingen. Direct speelt stevige rockmuziek en de energie spat van het podium af.kaarten in de voorverkoop ve..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Nieuwerkerk Bruist!!

Nieuwerkerk

Jaarlijks feest in het centrum van nieuwerkerk o.a. Sport- en spelmiddag donderdag, grote avondmarkt vrijdag, dikke bandenrace en een roofvogel demonstratie zaterdag.

Bezoekerstuin de Houtenhandsche hof

Koudekerke

De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft ..

Expositie Rozentuin Kats

Kats

Elk jaar is er in de zeeuwse rozentuin een kunstexpositie te bewonderen. In 2015 zal er i.v.m. Het 20 jarig bestaan behalve kunstwerken van beginnende kunstenaars verzorgd door d..

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

Het doel van de expositie is het promoten van kunst uit ontwikkelingslanden in de westerse wereld. Het aanbieden van prachtige kunst op basis van fair trade is daarbij ons uitgan..

Rommelmarkt in Meubilair

Terneuzen

Alle soorten meubilair, matrassen, lampen. iedere eerste zaterdag van de maand.

Nattelaarzentocht Schor en Slik bij Sint Annaland

Een spectaculaire pittige wandeltocht door een gebied waar eb en vloed nog heersen en waar men slechts bij uitzondering mag komen. Een buitendijkse ontdekkingstocht met modderige..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Stadhuisconcerten in Oude Stadhuis

Tholen

Er zal klassieke muziek klinken in velerlei vorm, waarbij gebruik gemaakt zal worden van de toetsinstumentencollectie van de artistiek adviseur-muziek van de stichting anthonie k..

Oculeercursus (het vermeerderen van rozen)

Kats

Tijdens deze cursus leert u zelf rozen te vermeerderen d.m.v. Oculeren. Onder deskundige leiding van jacco leert u de techniek van het enten van een "oog" op een onderstam. De cu..

Fotowandeltocht

In een uniek gebied foto's maken, buitendijks tussen de schorren en de slikken bij de van haaftenpolder, daar waar je zonder gids niet mag komen. Natuurlijk zijn laarzen een must..

Ouddorpse Brandweerdag

10.00-16.00 uur ouddorpse brandweerdag in het centrum van ouddorp. Maak kennis met de brandweer en kinderen kunnen hun brandweerdiploma halen! Org. Brandweer ouddorp, st. Promoti..

Deltaweek Zierikzee

45ste editie van dit evenement met korte en lange wedstrijden voor kajuitjachten.programma:26 juni : aanbrengrace naar zierikzee27 & 28 juni : zeelandwedstrijden29 juni - 3 juli ..

Zeiltocht meezeilen met traditionele Zeilklipper ( Scaldis / Morgenster )

Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de oosterschelde? Uw tocht begint aan 't luitje in zierikzee, waar de scaldis en morgenster gebroederlijk naast elkaar in het zeeuwse ..

Dorpswandeling Ooltgensplaat

15.00-16.00 uur dorpswandeling door ooltgensplaat. In de wandeling gaan we terug in de geschiedenis van ooltgensplaat. Deelname kost € 2,-. Startpunt: kaai 1 (nabij het weeghuisj..

Oeltgendag; grote braderie

10.00-17.00 uur oeltgendag; grote braderie in ooltgensplaat.

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Gezellige braderie Goedereede

10.00-17.00 uur gezellige braderie met diverse kramen rondom de haven en op de markt in het sfeervolle goedereede. Voor inlichtingen: mevrouw a. Visser, 06-20452291. Org. Oranjev..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Literair cafe in Oude-Tonge

14.00-16.30 uur literair café van de ‘reizende dichters’ in galerie kunstplus, dabbehof 40 in oude-tonge. Toegang is gratis.

Modderen en ploeteren door Saeftinghe

Nieuw-Namen

Een tocht door het verdronken land van saeftinghe is pittig, maar een onvergetelijke ervaring! Ongeveer 3 uur lang loodst een ervaren gids u door het grootste brakwaterschor van ..

Open dag bij Landwinkel ’t Zand

9.00-17.00 uur open dag bij landwinkel ’t zand, lageweg 6 in den bommel. 

expositie "Verlangen, Droom en Werkelijk

Geersdijk

Tentoonstelling van verschillende soorten kunstenaars. Locatie: galerie hofstede lijn 3, geersdijk. Toegang: €3 meer informatie: www.galerielijn3.nl / 0113-850609.

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Boerderijfair & Open Imkerijdag bij Landwinkel Keizer

9.30-15.30 uur boerderijfair & open imkerijdag bij landwinkel keizer, damweg 1a in stellendam. Diverse kramen, oude ambachten, proeverijen, kleedjesmarkt en rondleiding met imker..

Schuurverkoop rommelmarkt Kortgene

Kortgene

Elke eerste zaterdag van de maand is er aan de oudedijk nr. 3 in kortgene een schuurverkoop ten bate van het onderhoud van de nicolaaskerk in kortgene.de schuur is overvol en dus..

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 16.00. Meer info via w..

Bingo camping de Magneet

20.00-23.00 uur bingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Excursie in de Yerseke Moer

Vlake

Het weidegebied van de yerseke moer wordt wel het openluchtmuseum van zeeland genoemd. Sporen van natuur en cultuur van de laatste 2000 jaar worden weerspiegeld in een bijzondere..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Zomer Open Tuindagen Rammekenshof

Ritthem

Geniet deze zomer van de tuin in zijn zomerkleed. Volle borders en een prairietuin met veel bloeiende echinacea, hemerocallisen en de grassen. Rammekenshof is een dynamische bloe..

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Ringrijden Serooskerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Ringrijden Aagtekerke

Aagtekerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Rommelmarkt Middelburg

Middelburg

Iedere eerste zaterdag van de maand (maart t/m december) van 08.00-16.00 uur is er een rommelmarkt op de vismarkt. Liefhebbers van antiek en curiosa kunnen er hun hart op halen. ..

Vismarkt Veere

Veere

Vanaf 16 mei t/m 29 augustus is er op de kaai in veere weer de wekelijkse vismarkt.op deze markt vindt u tal van vis- en visprodukten en andere verse waren. Ook zijn proeverijen ..

Motorrit voor de Molukken

Middelburg

Met deze motorrit (toertocht) proberen wij ieder jaar weer geld in te zamelen voor stichting domiliana, die bijdraagt aan een sociaal maatschappelijke, economische en educatieve ..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Ringrijden met stoeltjesrijden.

Wemeldinge

Komt u zaterdag 4 juli kijken in de dorpsstraat naar de paarden en berijders die staan te trappelen om te ringrijden. Daarna stoelendans te paard, 10.00 - 17.00 uur, www.wemeldin..

Festival 'GENIET'

Wemeldinge

Inspirerend festival waar je kunt shoppen, workshops volgen, lekkernijen proeven, creatievelingen ontmoeten, live muziek luisteren, met straattheater, in een gezellige en gemoede..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Mini-marathonwedstrijd met paard en wagen

13.30-16.00 uur mini-marathonwedstrijd, met paard en wagen zo snel mogelijk een parcours afleggen, naast tankstation de haan, oosterweg in ouddorp. Org. Menvereniging ‘vier in ee..

Rommelmarkt bij Van der Linde

8.30-12.00 uur rommelmarkt in loods van v/d linde, zuidweg 3 in ouddorp. Opbrengst is voor div. Goede doelen. Toegang is gratis!

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Beiaardconcert vanaf Goereese Toren

16.00-17.00 uur beiaardconcert vanaf de goereese toren, kerkpad 9 in goedereede.11 juli: jan bezuijen18 juli: kenneth theunissen (hasselt, belgie)25 juli: janno den engelsman (ut..

Orgelconcert door orgelleerlingen - Grote Kerk Goes

Goes

Orgelconcert door orgelleerlingen van arno van wijk op het marcussen orgel in de grote of maria magdalenakerk. Aanvang 13.30 uur, entree gratis.

Blaasorkest in Domburg

Domburg

Gezellig en sfeervol genieten van de mooie klanken van het blaasorkest. Je vindt ze in het centrum van domburg.

Tentoonstelling Wereldoorlog 1 en 2

Graauw

De objecten, documenten, foto’s en curiosa zijn voor het grootste deel afkomstig uit de privé collectie van ad knicknie, aangevuld met diverse schilderijen en keramiek. de beroep..

Festival Geniet

Wemeldinge

Van 10.30 tot 20.00 vind er op hof keizersweel in wemeldinge een festival plaats. Hier draait het uiteraard allemaal om genieten: een heleboel zorgvuldig geselecteerde stands bie..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

M.A.D. 2015

19.00-01.00 uur. Alweer de vierde editie van het jongerenfestival m.a.d. Je vindr er lekkere bandjes, getalenteerde kunstenaars en supergoede singersongwriters. M.a.d. Volgt het ..

Antiek en curiosamarkt Zoutelande

Zoutelande

Op het pleintje bij de langstraat een gezellige antiek- en curiosamarkt om even over heen te slenteren. Er zijn streekproducten, sieraden, curiosa en schilderijen te verkrijgen. ..

Landelijke Open Imkerijdag

10.00-16.00 uur landelijke open imkerijdag bij diverse bijenstallen op goeree-overflakkee. Bezoekadressen staan op www.bijengo.nl.

Zomerconcerten in de Grote Kerk

Tholen

Een reeks zomerconcerten in de grote kerk in tholen, iedere keer weer een andere muzikale verrassing. Gratis toegankelijk

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Watersnoodhuis

Stavenisse

 in het watersnoodhuis  is heel veel boeiende informatie, documentatie, individuele verhalen, boekwerken en fotomateriaal over de ramp, de hulpverlening en de wederopbouw. In de ..

Bezichtiging Catharinakerk

Zoutelande

Tussen 03-06-'15 en 12-09-'15 kunt u elke woensdag, vrijdag en zaterdag de catharinakerk in zoutelande bezichtigen tussen 11:00 - 15:00 uur. omstreeks het jaar 1270 werd vanuit h..

Weekmarkt

Wemeldinge

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Made in Vlissingen Zomerexpo 2015

Vlissingen

Vlissingen 700 jaar is de aanleiding om te laten zien hoeveel kunst er in vlissingen gemaakt wordt. Deze zomer treedt cultuurwerf in de voetsporen van de zomerexpo, de grootste l..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Driekleur Challenger Zeeland

Middelburg

Driekleur challenger zeeland 2015 is een internationaal toptennis evenement wat wordt gehouden op tennispark de veste in middelburg van 27 juni t/m 4 juli 2015 in samenwerking me..

Live muziek bij strandpaviljoen Brouw

Live muziek bij strandpaviljoen brouw, brouwersdam 20 in ouddorp. Toegang is gratis.

Scottish Diaspora Tapestry, Wereldpremière

Veere

Een wandtapijt van 164 meter, gemaakt door vrijwilligers uit 34 landen. veere heeft een eeuwenlange relatie met schotland, hun sporen zijn nog op veel plekken in de stad terug t..

Zeekajakken in Het Verdronken Land van Saeftinghe

Beleef het verdronken land vanaf het water! Onder leiding van een deskundige kajaknatuurgids peddelen we met de vloed de geulen van saeftinghe binnen. Steeds smaller en steeds kr..

Partituur van Zoet en Zout

Burgh-Haamstede

Een tentoonstelling van marjolijn boterenbroodde 'partituur van zoet en zout' is een onderzoek naar het leven met zoet en zout. Op verschillende locaties op schouwen-duiveland wo..

Benefietstocht

Biggekerke

Een dag voor de tour de france finish op neeltje jans kunt u zelf een fietsheld zijn: fiets mee met de benefietstocht!een tocht van 42 kilometer door het fraaie walcherse landsch..

Volt

Terneuzen

The all new drum & bass event. We gaan de zomer knallend in! En gaan een feestje bouwen waar we nog maanden over praten. Dance all night // it's electric 4 juli free entrance de ..

Op zoek naar viervoeters met de skelter, Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen

Westenschouwen

Op zoek naar viervoeters! Konijnen, damherten, reeën, pony`s houden de duinvegetatie kort, waardoor zeldzame planten weer een kans krijgen. Ontdek het zelf op de skelter. Groepen..

Zomerfair GOEDt

Grijpskerke

Goedt is gevestigd in een karakteristieke boerderij in poppendamme (grijpskerke).op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juli van 10.00 tot 17.00 word er een gezellige zomerfair ..

expositie schilderijen Wim Schütz en dochter Sandra Meuldijk – Schütz

Groede

In de grote kerk in groede een expositie van de schilderijen van wim schütz en dochter sandra meuldijk – schütz.

Kunst Rondje Heikant

Groede

Kunst rondje heikant word gehouden op 4 en 5 juli. Kunstenaars uit heikant zetten hun ateliers open van 10.00-17.00uur. In de ateliers zijn schilderijen,grafiek,keramiek,potterie..

Festival Geniet!

Wemeldinge

Op zaterdag 4 juli van 10.30u t/m 20.00u kan je volop genieten van heel veel leuke, creatieve, mooie, gezellige standhouders en activiteiten in wemeldinge. op onze website vind j..

Workshops edelsmeden

Kapelle

Er kunnen nog mensen meedoen aan een workshop edelsmeden van 3,5u op woensdagavond 17 juni van 19.00u-22.30u ook op dinsdagavond 2 of 9 juni kun je je opgeven voor een workshop. ..

Rommelmarkt

Oud-Vossemeer

Een gezellige rommelmarkt voor jong en oud waarbij je boeken, schilderen, 2e hands kleding, computers, meubilair, vis, noten en fruit kan kopen en waar je een hapje en drankje ka..

Schilder mee aan een openluchtschilderij

Sluis

De damse vaart wordt al heel lang als een lieflijk, poëtisch oord beschouwd. Langs de vaart ontstond er een soort kunstenaarskolonie en ook permeke kwam hier inspiratie opdoen. O..

Vaartocht incl. Zeehondensafari en lunch

Wemeldinge

Luxe vaartocht over de oosterschelde. Bezoek aan de zeehondjes, langs de zeelandbrug, onder het genot van een uitgebreide lunch richting goese sas. Daarna terug naar wemeldinge. ..

Expositie met hart en ziel en handen

Kloetinge

Expositie met hart en ziel en handen:kerkgidsen leiden rond in de middeleeuwse kerk.woensdag: 13.30 - 16.00 uurzaterdag: 10.00 - 16.00 uur30 mei - 12 septembergroepen op afspraak..

Zomerconcert Kloetinge

Kloetinge

Zomerconcert in de geerteskerk in kloetinge:30 mei:mariëtte everse6 juni: bert geleijnse20 juni: corinne oele en mariëtte everse27 juni: niels everdijk4 juli: benny mieras en the..

Expositie Buitenwerk Schatten Nu en Toen

Baarland

Expositie buitenwerk schatten toen en nu6 juni t/m 27 september 2015 zaterdag en zondag12:00 - 17:00 uuroude polderdijk 2baarland0113-639209www.g-achttien88.nl

Bruinvis zwemweek

Sas van Gent

Zwemweek in zwembad sas van gent met o.a. Zwem4daagse, jeugdestafette, watervolleybal en zwemwedstrijd

rommelmarkt K.V. ONDO

Zaterdag 4 juli a.s. Organiseert de k.v. Ondo haar tweejaarlijkse rommelmarkt, een begrip in de buurt. Vele kramen, met boeken,aardewerk, elektrische apparaten en waardevolle spu..

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

'Zeven Zomerse Weken' kunst uit 't kerkje'

Waterlandkerkje

Expositie in ’t kerkje van waterlandkerkje. In de week van zaterdag 30 mei t/m zaterdag 6 juni is werk te zien van kunstenaars klaasje (glas) en loes smit (schilderijen acryl). 1..

Festival Onderstroom concert DI-RECT

Vlissingen

Lowlands, pinkpop, parkpop en nu festival onderstroom. Di-rect heeft al aardig wat festivals op zijn naam staan. Toegankelijke, stevige rock en een reputatie als liveband waar je..

Summer party in Café An de Sloove.

Sint Annaland

Van e2k  en dj erik.

Kunst Rondje Heikant

Heikant

Kunst rondje heikant word gehouden op 4 en 5 juli. De kunstenaars uit heikant zetten hun ateliers open van 10.00-17.00ur er is van alles te zien schilderijen, tekeningen, grafie..

GRATIS NoordzandSTRAATfeest

Yerseke

Een buiten evenement in strandstijl... Met een 180 meter lange roze loper waar doorlopend een modeshow zal plaats vinden van 13.00 tot 17.00 uur door de hele straat. Lounge terr..