ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.429 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Balletstudio Free in De Mythe

Goes

Fantasie en licht zijn de ingrediënten voor de jubileumvoorstelling van balletstudio free. Dertig jaar geleden opende balletstudio free haar deuren en nog steeds staan er gedreve..

Bioscoopagenda

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

familie rondvaart - passagiersschip de Onrust

Beleef de oosterschelde in het vroege voorjaar. Geniet van de vogels zeehonden en bruinvissen en laat je verrassen door de natuur. Lekker buiten maar ook vanuit de verwarmde salo..

familie rondvaart - passagiersschip de Onrust

Beleef de oosterschelde in het vroege voorjaar. Geniet van de vogels zeehonden en bruinvissen en laat je verrassen door de natuur. Lekker buiten maar ook vanuit de verwarmde salo..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Zeehonden Rondvaart met Frisia 14.00 uur

Zierikzee

Aanvang: 14.00 - 16.00 uur.  wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Oranjemarkt Westkapelle op Koningsdag - Standhouders gezocht

Westkapelle

Dit jaar gaat de oranjevereniging westkapelle van start met een nieuw bestuur. We gaan dit jaar fris van start met een vernieuwd programma, met het thema 'alle hens aan dek'. Ook..

familie rondvaart - passagiersschip de Onrust 11.00 uur

Familie rondvaart de familie rondvaart is het leukste uitje voor heel het gezin. Lekker uit waaien in zeeland. Laat je verrassen door de bruinvissen en zeehonden, deze leven het ..

familie rondvaart - passagiersschip de Onrust 13.30 uur

Familie rondvaart de familie rondvaart is het leukste uitje voor heel het gezin. Lekker uit waaien in zeeland. Laat je verrassen door de bruinvissen en zeehonden, deze leven het ..

Kunst, natuurlijk! Pim Palsgraaf |Maartje Korstanje

Vlissingen

1e en 2e paasdag geopend. Officiele opening zondag 12 april 15:00 leven en dood, groei en wildgroei en alles wat daaruit voortkomt. het werk van pim palsgraaf doet soms denken a..

Koffieconcert Nederlands Hervormde Kerk Retranchement

Retranchement

Iedere laatste zondag van de maand is er een gratis koffieconcert in de nederlands hervormde kerk. Aanvang 11.00 uur tijdens de pauze krijgt u een gratis kopje koffie aangeboden.

Rondritten met het Boemeltreintje

Rondrit via de brouwersdam langs de noordzeestrand waar we stoppen om zeehonden spotten en dan via het grevelingenmeer terug, met uitleg over de deltawerken in 3 talen. Vertrek i..

Zoma Swing Matinee

Oostburg

Zoma swing matinee, caramba deze matinee-voorstelling begint om 14.00 uur i.p.v. De eerder vermeldde 15.00 uur in ons programmaboekje!

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Wintertentoonstelling

Terneuzen

Op zaterdag 28 februari gaat in lokaal 54, na 2 maanden winterstop, het nieuwe tentoonstellingsseizoen weer van start met de opening van de wintertentoonstelling. Zoals gewoonlij..

expositie

Geersdijk

Expositie "het kind in de kunst en de kunstenaar"4 april t/m 14 juni do t/m zo van 11.00 tot 17.00 uurentree € 3,00 p.ptevens zijn er enkele workshops voor kinderen i.v.m. Het pr..

EPZ Omloop van Borsele

Een internationale wielerwedstrijd voor junioren (dames en heren), nieuwelingen (dames en heren) en dames profs. start & finish kuijpersdijk te 's-heerenhoekvrijdag 24 april 2015..

Wim Hendriks Trofee

Koewacht

De wim hendriks trofee bestaat uit twee afzonderlijke wielerwedstrijden, op zaterdag 25 april voor de categorie nieuwelingen en op zondag 26 april voor de categorie elite/belofte..

Staatsbosbeheer, excursie Vogels Plan Tureluur, Gebied De Prunje

Kerkwerve

Aanvang 13.30 uur. Plan tureluur is de naam van een groots natuurontwikkelingsproject met heel veel vogels. vogelen in de prunje op schouwen vertrekpunt vanaf het parkeerterrein ..

Korren en zeeschuimen

Oostkapelle

Op de grens van water en land leeft meer dan je denkt, het is niet alleen zand tussen je tenen! Met respect voor het bodemleven wordt het verborgen leven door middel van een kor ..

Concert Ryley Walker

Middelburg

De kloveniersdoelen organiseert zondag 26 april om 15.00 uur een gratis concert van ryley walker. Voor fans van nick drake, steve gunn en john fahey is walker een niet te missen ..

Koopzondag

Goes

Koopzondag in het centrum van goes. Tijd: 13.00 - 17.00 uur. 

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

GroeneGordelFietsfeest

Op zondag 29 april is het groene fietsgordeldag. Damme is een stopplaats in het groene gordelcircuit rond brugge. Redenen genoeg om hier halt te houden! Op het marktplein kan je ..

Damme Boekenmarkt

Op zoek naar een onvindbaar boek? Al overal gezocht? U bent ongetwijfeld nog niet in damme boekendorp geweest. Kom naar de boekenwinkeltjes en ontdek het boek dat u zocht! Maar d..

Tentoonstelling Balanceren tussen Zoet en Zout ,Bewaerschole

Burgh-Haamstede

Opening: zondag 22 maart door dhr. R maaskant.grenswerelduitnodiging om de wereld tussen zout en zoet te ervarener is geen heldere scheidslijn tussen zout en zoet, er ligt een we..

Kunstspeuren in de Zak, de Open Atelierroute in de gemeente Borsele

Hoedekenskerke

 op 19 locaties kan u weer een keur aan kunst bewonderenzoals glas, keramiek, schilderijen in aquarel, acryl en olieverf, mixed media, digitale kunst, vilt, porselein en steen. V..

Bewust met Dieren bij Fort Prins Frederik

Tijdens deze twee dagen vinden er verschillende activiteiten/workshops/demonstraties/lezingen plaats ( o.a. Doggy dancing, tellington touch, dierencommunicatie en leuke en leerza..

Ron Glasbeek, Berookte Beelden - Sinti & Roma toen en nu. Schilderijen

Middelburg

Side-event van de concerten van het requiem voor auschwitz op 1, 2 en 4 mei 2015, achtereenvolgens in zierikzee, aardenburg en middelburg. Ron glasbeek is o.a. Door ontmoetingen ..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Metal Matinee : Anaal Nathrakh + Dehumanization + Kill With Hate

Goes

zo 26 april 2015 anaal nathrakh + dehumanization + kill with hate metal matinee een allesverschroeiende apocalyptische metal matinee als yin tegen de yang van een ongetwijfeld ..

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra

Vlissingen

Een interessante originele mix van western swing, gypsy jazz, blues, cajun en country. Zanger / gitarist rob heron heeft een hechte en strakke 6-koppige band die in thuisland eng..

Rommelmarkten op koopzondagen

Terneuzen

Op koopzondagen weer rommelmarkten in de tuin van de rode beuk in terneuzen. Gratis grondplaatsen mits voor 12 uur aanwezig.

More than boats

Bruinisse

Lifestyle event voor de watersportliefhebbers.jachthaven bruinisse is het weekend van 25 en 26 april even het middelpunt van watersportend nederland. Twee dagen lang, van 10.00 t..

Veeristen en Veerse Joffers

Veere

Een documentaire en tentoonstelling over de veerse kunstenaarskolonieaan het begin van de twintigste eeuw stond het zeeuwse veere in binnen- en buitenland bekend als de schilders..

Workshop longboard skaten

Elke zondag in april van 10:30-12:00. Skate longboard workshop voor boys and girlz 10:30 tot 12.00. 15 euro inclusief gebruik verschillende soorten longboard skateboards en helm,..

Expositie 'Water over Walcheren, oktober 1944 - februari 1946'

Westkapelle

Expositie 'water over walcheren’ in polderhuis westkapelle vanaf 28 maart tot 20 juni 2015. De expositie ‘water over walcheren, oktober 1944 – februari 1946’ toont foto’s over de..

Vier Je Vrijheid op Goeree-Overflakkee (themamaand)

Wat te neuzen fair.

Terneuzen

De terneuzensse 'wat te neuzen' fair zorgt twee dagen voor extra activiteiten in de binnenstad van terneuzen. De fair, in de grote kerk aan de noordstraat, geeft het winkelend pu..

Exposities Galerie ZeeUwArt

Renesse

Van 28 maart tot en met 5 mei zijn het de schilderijen van carla van gisbergen die te bezichtigen zijn naast het vaste werk van inge rens met sieraden, jan rens galskunst en vero..

Voorjaarsplantenmarkt

Clinge

Op en rond de kinderboerderij de cantecleerhoeve te clinge is er de jaarlijkse plantenmarkt. vele top amateurkwekers uit zeeuws-vlaanderen bieden hun producten aan en ook de afde..

Palabras de Amor! opzwepend, hartstochtelijk en kleurrijk

Waterlandkerkje

Zondagmiddagconcert ‘palabras de amor’ op 26 april 2015 kunt u in waterlandkerkje terecht voor een concert in zuiderse sferen. Met spaanse liederen en meeslepende muziek maken we..

Musical Ruth

Oostkapelle

Op zondag 26 april om 15:30 in de zionskerk te oostkapelle: de musical "ruth van graf tot wieg". de musical geschreven door gerard van midden en erik idema. De muziek is van gera..

Ierse Middag in ‘t Kerkje van Ellesdiek

Ellewoutsdijk

Zondag 26 april vindt er een ierse mirreg plaats in ’t kerkje van ellesdiek. De zeeuwse groepen woodworks en the six beggars verzorgen een gevarieerd programma. Schitterende inst..

Korren en zeeschuimen

Oostkapelle

Op de grens van water en land leeft meer dan je denkt, het is niet alleen zand tussen je tenen! Met respect voor het bodemleven wordt het verborgen leven door middel van een kor ..

Lunchconcert

Oost-Souburg

Lunchconcert zondag 26 april in de historische kerk souburg met folkband windbroke aanvang 11.30 uur. de folkband windbroke staat al jaren voor akoestische muziek gespeeld do..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het cameramuseum biedt u een tijdlijn in de ontwikkeling van de fotografie. een volledig overzicht van camera's en fotografische middelen is in het museum aanwezig. op 3 etages..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

Er is nog beperkt plaats in de volgende cursussen edelsmeden: woensdagochtend van13 mei t/m 10 juni en dinsdagavond van 12 mei t/m 9 juni. Dit zijn de laatste curussen voor de zo..

ConcertenVlissingen presenteert: Rob van Bavel, Piano en Rik Mol. Trompet

Vlissingen

Zondagmorgen 26 april, 11.30-12.30 uur in het speelhuus van ter reede aan de vredehoflaan. rik mol, trompet en rob van bavel, piano muzikale verkenningen van jazz en funk. rik mo..

Live @ Eric's Bar :

Goes

Suïcide chicken speelt binnen de genres rock en blues en spelen o.a. Nummers van robert palmer, zz-top, the black crows, thin lizzy, herman brood, the golden earing en vele andere.

"Kunstspeuren in de Zak", de Open Atelier Route in de gemeente Borsele

Hoedekenskerke

Kunstspeuren in de zak open atelierroute in bijzonder landschap: de zak van zuid-beveland. Borselse kunstenaars met zeer gevarieerd werk, openen op zaterdag 25 april en zondag 2..

Kunstspeuren in de zak

Heinkenszand

De open atelierroute "kunstspeuren in de zak" wordt dit jaar gehouden op zaterdag 25 en zondag 26 april en zaterdag 26 en zondag 27 september.tijdens die weekeinden gaan de deure..

Nacht van Oranje

Sluis

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, de twee koningsdag! Ook dit jaar heeft het oranjecomité sluis weer een gevarieerd programma gecreëerd met niet één, maar twee da..

"Flessenpost, de dinnershow" door Musicalgroep Papillon

Domburg

Musicalgroep papillon presenteert i.s.m. Brooklyn beach flessenpost, de dinnershow! Papillon zal dit keer niet in het theater staan, maar het theater komt naar u toe in een werv..

Rondje Kunst in de Westhoek

Burgh-Haamstede

Iedere laatste zondag van de maand van april tm oktober zijn van  12.00 tot 17.00 uur acht galeries, ateliers en beeldentuinen geopend voor publiek. Er wordt een grote diversitei..

Week v/d Zee:Puzzeltocht Groede/Breskens

Groede

De week van de zee is voor iedereen!puzzeltocht per fiets of wandelend op eigen gelegenheid, van ongeveer 13 km, met als hoofdprijs: een weekend kamperen op camping boerenhof (in..

Het Duistere Dierenrijk

Oostkapelle

Waarvoor komt een mol uit zijn hol? Jagen alle uilen alleen ’s nachts? Waaraan herken je een nachtvlinder? Wat eet een das? Is een hert een echt nachtdier? Kunnen vleermuizen in ..

Week v/d Zee: Fietsroute door het Zwin

Sluis

De week van de zee is voor iedereen! Fietsroute langs de mooiste plekjes van het zwin. Start vanaf 't rinkeltje.

Week v/d Zee: Puzzeltocht Brillenpad

Cadzand

De week van de zee is voor iedereen!op eigen gelegendheid puzzelen langs het brillenpad in de natuur en op het strand.start tussen 11:00 en 13:00 uur vanaf immo scaldis, boulevar..

Week v/d Zee: Vogels spotten

Oostburg

De week van de zee is er voor iedereen!onder begeleiding van een natuurgids vogels spotten en leren herkennen in de oostburgse sophiapoldervan 14-16 uur. Startpunt bekend bij aan..

GRENSWERELD van Jeroen van Westen en Anne Ausloos

Grenswereld van jeroen van westen en anne ausloos onderdeel van het project balanceren tussen zoet en zout uitnodiging om de wereld tussen zout en zoet te ervaren mmv pedro gurid..

Bax-shop Push Your Drumming #2 met Michael Shack

Goes

Zondag 26 april is michael shack in onze muziekwinkel in goes met een vernieuwd v-drums demo concept onder de naam push your drumming 2 (#pyd2). Deze letterlijk en figuurlijk kna..

HART VOOR HAÏTI

Vlissingen

Hart voor haïti ontslagen door crisis bij zending haïti! als u geïnteresseerd bent in de actuele ontwikkelingen in haïti dan kunt daarover di-rect worden geïnformee..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

Er is nog beperkt plaats in de volgende cursussen edelsmeden: woensdagochtend van 13 mei t/m 10 juni en dinsdagavond van 12 mei t/m 9 juni. Dit zijn de laatste cursussen voor de ..

Open Atelier en Beeldentuin

Burgh-Haamstede

Beeldentuin en atelier van daniëlle orelio zijn 25 en 26 april geopend. Naast haar bronzen beelden, keramiek, schilderijen etc, ziet u ook het werk van toos de herder, gouache s..