ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 6.064 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Bioscoopagenda

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Weekmarkt Sommelsdijk

8.00-15.00 uur weekmarkt op de voorstraat in sommelsdijk. Deze markt is een begrip, en niet meer weg te denken uit de dorpsgemeenschap sommelsdijk. Er wordt niet alleen gekocht, ..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Suikerland

Middelburg

Suikerland is een even liefdevol als genadeloos portret van drie jonge ambitieuze mensen op een keerpunt in hun bestaan. Een stuk over de twijfels, angsten, hoop en levensverwach..

Fruitteeltmuseum - 'In de Aanbieding"

Kapelle

Deze tentoonstelling is samengesteld met reclamemateriaal uit ons depot. wij willen laten zien hoe fruit wordt en werd gepropageerd. Het belooft een kleurrijke tentoonstelling t..

Van Tuus; prachtige Zeeuwse Schilderië

Goes

Van tuus. Naar aanleiding van de oproep 'museum zoekt schilderij' hebben een aantal vrienden van het museum hun schilderijen aangeboden om deze te exposeren. Dit heeft geleid tot..

Weekmarkt

Stavenisse

Fine art fotografie & keramiek

Op zaterdag 10 januari opent joep luijckx de expositie rond 16.00 uur. Iedereen is hiervoor uitgenodigd tussen 15.30 en 16.30 uur. Ook bent u welkom voor de kerkdienst op zondag ..

Bij de “Kiekkast”, een schilderij van Piet Rijken (1915-2001)

Oostkapelle

De 100ste geboortedag van piet rijken was voor preparateur en oud directeur van het zeeuws biologisch museum wim phaff aanleiding om de originele kiekkast in ere te herstellen en..

Passie in de muziek

Terneuzen

Passie in de muziek het passieverhaal van de evangelisten, van het vroege begin tot nu. Aan de orde komen het ontstaan van de gezongen passie, de ontwikkeling tot aan bach, en da..

Kinderbingo

Vlissingen

Super leuk kinderbingo. met mooie kinderprijzen. 4 rondes o.a. Een geluiden bingo. waar: gymzaal de houtuyn slangenburg 3 te vlissingen. kosten voor een heel boekje is 3,50 € ..

keramiek expositie in Bibliotheek Oostburg

Oostburg

In de vitrinekasten van bilbliotheek oostburg staat een expositie van keramiek gemaakt door juliette dieudonne.voor juliette dieudonne uit terneuzen is creatief bezig zijn een mu..

Expositie (maart) in 't Blaeuwe Huus - De heer Fichtner

Een expositie van de heer fichtner in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zate..

Expositie Walcherse Boerderijen

Middelburg

In het zeeuws archief is de expositie 'walcherse boerderijen' te zien in het kader van de activiteiten rondom de herdenkingen van de inundatie van walcheren, 1944-1945. Cees van ..

Passie in de muziek - cursus Toonbeeld

Terneuzen

Het passieverhaal van de evangelisten, van het vroege begin tot nu. Aan de orde komen het ontstaan van de gezongen passie, de ontwikkeling tot aan bach, en daarna…met muziek van ..

Winter op zolder- Stadhuismuseum,

Zierikzee

Deze expositie is met medewerking van de kunstenaars diana hoogeveen, christiaan keulemans, kees van de ven en hetty de wette. Geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur...

Spirituele impulsen in Oost en West, Oude Wijsheid door de jaren heen

Middelburg

Lezing van stichting i.s.i.s. Over ‘spirituele impulsen in oost en west oude wijsheid door de tijden heen’ wij ontvangen als mensheid op gezette tijden spirituele impulsen. Het i..

Expositie "Zeeuws missje aan de muur"

Kapelle

Expostie: zeeuws missje aan de muur!uit het huiskamerkantoor van ilse en liesbeth komt een frisse zeeuwse lijn overgewaaid met zeeuwse missjes in heldere lijnen en primaire kleur..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

expositie Transparant - Toonbeeld Terneuzen

Terneuzen

De expositiewerkgroep passerelle brengt in samenwerking met toonbeeld de expositie ‘transparant’ graag onder uw aandacht. Van 23 februari tot 6 april is er werk te zien van de ku..

Tikken tegen de maan Poëzie expositie

Terneuzen

Een expositie op basis van de gelijknamige door joke van leeuwen samengestelde bundel. Joke van leeuwen verzamelde in tikken tegen de maan vijftig schitterende gedichten voor kin..

Wintertentoonstelling

Terneuzen

Op zaterdag 28 februari gaat in lokaal 54, na 2 maanden winterstop, het nieuwe tentoonstellingsseizoen weer van start met de opening van de wintertentoonstelling. Zoals gewoonlij..

In Order of Disappearance in 't Beest

Goes

Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een zorgeloos leven in het winterparadijs beitostølen. De plotse dood van zijn zoon plaatst hem echter in het midden van een drugsoorlog t..

Expo Rinneke van Looveren

Hulst

Abstracte schilderijen, acryl op doek. Https://www.facebook.com/pages/rinneke-van-looveren

Schat van Vlissingen

Vlissingen

Uit het muzeeum depot is werk van schilders in allerlei stijlen uit alle tijden gehaald, om zo de diversiteit van deze rijke schat van de gemeente vlissingen te laten zien. Veel ..

Braakballen pluizen bij MEC de Bevelanden

Goes

Kom je op woensdagmiddag 4 maart ook ”braakballen pluizen”? ben jij ook zo benieuwd wat kerkuilen allemaal lekker vinden? Wil je weten hoe ze eten en wat ze allemaal weer uitbra..

Rouwcafé OMARM

Middelburg

Woensdagavond staan de deuren van buurtcentrum 't trefpunt weer open en ben ik aanwezig om u te ontvangen in rouwcafé omarm. Ik bied u een plek waar u kunt praten over uw verlie..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Michiel de Ruyter

Oostburg

Epische avonturenfilm over het leven van nederlands grootste zeeheld michiel de ruyter (1607-1676).

Lentebingo 55+ club

14.00 uur lentebingo in mfg dorpstienden in ouddorp. De 55+ club heet u van harte welkom. De kosten zijn € 6,- incl. Koffie of thee.

Mees Kees op de planken, FiZi

Zierikzee

De klas van mees kees gaat een toneelstuk opvoeren, maar het enthousiasme daalt als blijkt dat directrice dreus een verschrikkelijk saai stuk heeft uitgekozen. En dan moet het oo..

Inloopochtend over Meditatie bij de NPB

Tholen

 deze ochtend wordt verzorgd door mieke punt en dianne v.d. Does-schot. Theorie en praktijk over meditatie zullen aan de orde komen. Er is alle gelegenheid voor vragen.

Boek- & filmavond in bibliotheek

19.30 uur boek&film in de bibliotheek, hofdijksweg 20 in ouddorp. Deze avond wordt de verfilming van het leven van amelia earhart vertoond. Toegangskaarten (€ 5,00 voor leden/€ 7..