ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.190 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Rondleiding visafslag en Stellendamse haven

Rondleiding visafslag en stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het..

Staatsbosbeheer, excursie Damherten speuren, Gadrabos

Burgh-Haamstede

Speurtocht onder leiding van een gids naar damherten. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij het gadra bos te burgh-haamstede. kosten €4,50 per volwassene en € 2,50 per kind t/m 12 j..

Bioscoopagenda

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Expositie

Breskens

Beeldend kunstenares wilma van der lee exposeert haar werk. Expositie 18 juni t/m 25 augustus 2014 '' kunst per meter "

Staatsbosbeheer, excursie Damherten speuren, Gadrabos

Burgh-Haamstede

Speurtocht onder leiding van een gids naar damherten. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij het gadra bos te burgh-haamstede. kosten €4,50 per volwassene en € 2,50 per kind t/m 12 j..

For Sail Herfst Boatshow

10.00-17.00 uur for sail herfst boatshow, steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000,-. Toegang is gr..

iPad-café in bibliotheek Ouddorp

18.00-20.00 uur ipad-café; ontmoetingsplek voor ipad-liefhebbers in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Heb je een ipad en denk je er nog meer uit te hal..

Op zoek naar De Grote Vijf: speuren naar zeehonden in de Grevelingen

Zonnemaire

9.00-12.00 uur op zoek naar de grote vijf; kom speuren naar zeehonden in de grevelingen. Samen met de boswachter van staatsbosbeheer klim je aan boord van een boot. Start: haven ..

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijden ..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Panorama Walcheren

Vlissingen

In de zware plaatwerkerij, één van de voormalige gebouwen van de koninklijke maatschappij de schelde, gebeurt iets unieks: er wordt gewerkt aan het panorama walcheren. Schilder j..

Kijkje achter de schermen: het aquarium.

Oostkapelle

In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkomen. De dieren worden op het aangegeven tijdstip gevoerd en er kan een k..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (oktober) int 't Blaeuwe Huus - Hanneke Keuning

Een expositie van hanneke keuning in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zater..

Roger McGuinn

Middelburg

De oprichter van de popgroep the byrds houdt de folktraditie levend en heeft inmiddels een imposante collectie nummers opgebouwd die hij deze avond laat horen.theaterdiner á la c..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Expositie int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Fietstocht met gids

Yerseke

Om 13.30 uur start een fietstocht door yerseke en omgeving met een gids. De gids zal vertellen over mossel- en oesterteelt en het natuurgebied de yerseke moer.onderweg wordt nog ..

Kinderactiviteiten Intratuin: 'Voorjaar in je bol'

Koudekerke

Activiteiten voorjaarsvakantie bij intratuin koudekerketijdens de voorjaarsvakantie, van 27 februari t/m 1 maart, zijn er workshops bij intratuin koudekerke. Het thema is “voorja..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

LOS Muziektheater met voorstelling 'Total LOS'

Heinkenszand

In het derde programma van dit knettergekke viertal gaan de meiden van los verder, sneller en harder dan ooit. Ze gaan niet gewoon los, ze gaan total los! De mens heeft een onnav..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

Niet Schieten in de Mythe

Goes

Herkenbare en hilarische man-vrouw misverstanden onder de loep, van de makers van mannen zijn zeikwijven. de heren van niet schieten! Zijn meester in het verwoorden van typische ..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Expositie 'Dijkwacht 2014'

Westkapelle

In deze expositie laten amateurkunstenaars werken zien, die zij hebben gemaakt na de ontmoetingsdag op 17 mei 2014 bij het polderhuis in westkapelle. Op die dag waren er diverse ..

Antwaarps festival

Graauw

Op vrijdag 24 oktober is er vanaf 20.00 uur het enige echte antwaarps festival in de feesttent op de velden van vv graauw. Een niet te missen evenement met optreden van katastroo..

25 jaar passie en schoonheid

Geersdijk

In deze tentoonstelling zijn bijzondere figuratieve schilderijen te bewonderen, sterk abstract werk. De fotografie en verfijnd tekenwerk komen tot hun recht en zullen u verbazen ..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

Art aan het Hof van Tholen

Tholen

In het atrium van het gemeentehuis in tholen is een expositie te zien van werken van mieke beumer-langeveld en jose belet-van baal 

Lucy, FiZi, De Weverij

Zierikzee

Studente lucy smokkelt nieuw ontwikkelde synthetische drugs in haar lijf, maar de verpakking lekt en de drugs worden in haar lichaam opgenomen. De drugs wekken onbegrensde kracht..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Herfstvakantie in Klok'Uus

s-Heer Arendskerke

Ons programma elke dag..... van 12.00-13.30 uur "de pizza bakkerij" je mag zelf je pizza deeg kneden en je pizza versieren! Dit kost 3,95 euro per kind. de hele dag kan je bubb..

Cabaret: Johan Goossens - Leer mij de mensen kennen

Op vrijdag 24 oktober speelt cabaretier johan goossens zijn voorstelling ‘leer mij de mensen kennen’ in het diekhuus te middelharnis.in zijn derde show leert johan de mensen kenn..

Rondleiding naar het Gravensteen

Zierikzee

Rondleiding naar het gravensteen stadsgevangenis van 500 jaar oud. tijdens de herfstvakantie, van dinsdag 14 oktober tot en met zaterdag 25 oktober 2014, wordt er vanuit de vier..

Lezing Dante Alighieri met beamer presentatie

Lewedorp

Rituelen van de etrusken rituelen waren in de oudheid hét sociale bindmiddel bij uitstek, door middel van herhaling, herdenking en vertoon. Ze vonden plaats op bijzondere momen..

Kijkje achter de schermen van het zee-aquarium

Oostkapelle

In de herfstvakantie op vrijdag 24 oktober a.s. Organiseert terra maris in oostkapelle ‘een kijkje achter de schermen van het zee-aquarium’. De activiteit begint om 13.00 uur en ..

Zeeuwse avond

Serooskerke (W)

Zeeuwse avond in serooskerke de projectgroep die streeft naar een beeld voor mevrouw ghijsen, de samenstelster van het zeeuwse woordenboek, organiseert vrijdag 24 oktober een zee..

Lampionnenoptocht

Stavenisse

Samen met muziekvereniging concordia een rondwandeling door het dorp maken met je lampion.

Week van de Streek

In deze week staan er voor zowel jong als oud heel veel bijzondere activiteiten op het programma. De jeugd kan aan de slag met koeien melken, boog schieten, breien, hoepelen, ste..

Ijsbaan Vlissingen

Vlissingen

Heerlijk schaatsen als het nog niet vriest. Dat kan nu in de machinefabriek op het scheldeterrein in vlissingen. Bij de ijsbaan vindt u uiteraard ook schaatsverhuur en enkele kle..

Raindropchess Clinic

Vlissingen

Op vrijdagmiddag 24 oktober organiseert de zeeuwse schaakbond samen met raindropchess.nl voor kinderen een middag raindropchess in zorgcentrum ter reede, vredehoflaan 370 te vli..

Fading Gigolo in`t Beest

Goes

Fioravante (john turturro) en murray (woody allen) zijn berooid en elkaars beste vrienden. Om geld te verdienen besluiten ze samen in de wereld der gigolo’s te stappen. Murray wo..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Zeeuwse avond in Serooskerke

De projectgroep die streeft naar een beeld voor mevrouw ghijsen, de samenstelster van het zeeuwse woordenboek, organiseert vrijdag 24 oktober een zeeuwse avond in de zandput in s..

Fototentoonstelling 's Landshuis

Hulst

Didier jansen exposeert in het 's landshuis in hulst met zijn fotografiewerk. In zijn werk is hij op zoek naar grote lijnen en verrassende details. Daarnaast zoekt hij naar foto'..

Clinic Raindropchess voor kinderen

Vlissingen

Op vrijdagmiddag 24 oktober organiseert de zeeuwse schaakbond samen met raindropchess.nl een middag raindropchess in zorgcentrum ter reede, vredehoflaan 370 te vlissingen. De cli..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

U kunt zich voor dit jaar enkel nog inschrijven voor de cursus die start op woensdagochtend 19 november van 9.00u-11.30u, 5 lessen t/m 17 december. in het nieuwe jaar starten w..