ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.534 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Bioscoopagenda

Openstelling bezoek Korenmolen d'Arke

Oostkapelle

In  oostkapelle staat aan de noordweg korenmolen “d’arke”. Deze ronde stenen stellingmolen dateert uit 1858 en is nog steeds in bedrijf. Vrijwel iedere zaterdag draait de molen e..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Sportvissen op de Westerschelde

Breskens

In het najaar, winter en voorjaar organiseren we vele sportvistochten. Er is dan voor zowel de gevorderde als de beginnende sportvisser iets te vangen. Mensen die het nog nooit o..

Zomerconcert Sander van Marion

Terneuzen

Zomerconcert door sander van marion op orgel, chr. Mannenkoor "zeeuws-vlaanderen"en nelline van liere op blokfluit.

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Bezoekerstuin de Houtenhandsche hof

Koudekerke

De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft ..

Open treinenweekend

Breskens

Open treinenweekend met div. Attracties en life muziek. Lady bloomer zal op zaterdag van 17.00 uur tot 20.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur optreden. Grootspoorrijders..

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

Het doel van de expositie is het promoten van kunst uit ontwikkelingslanden in de westerse wereld. Het aanbieden van prachtige kunst op basis van fair trade is daarbij ons uitgan..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Kunst, natuurlijk! Pim Palsgraaf |Maartje Korstanje

Vlissingen

1e en 2e paasdag geopend. Officiele opening zondag 12 april 15:00 leven en dood, groei en wildgroei en alles wat daaruit voortkomt. het werk van pim palsgraaf doet soms denken a..

Expositie (mei) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Dorpswandeling Ooltgensplaat

15.00-16.00 uur dorpswandeling door ooltgensplaat. In de wandeling gaan we terug in de geschiedenis van ooltgensplaat. Deelname kost € 2,-. Startpunt: kaai 1 (nabij het weeghuisj..

Forellenviswedstrijd, Recreatieboederij van Langeraad

Kerkwerve

Forellenvisvijver bij recreatieboerderij van langeraad wordt zeeuws of schouws kampioen 2015drie wedstrijden, alle wedstrijden zijn aparte wedstrijden en allemaal belangrijk om m..

Workshop natuurfotografie

8.30-12.30 uur workshop natuurfotografie, door jan baks. Meer informatie: www.janbaks.nl. thema's:zaterdag 16 mei: orchideeën, bloemen, landschappen en duinen.zaterdag 30 mei: or..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

expositie

Geersdijk

Expositie "het kind in de kunst en de kunstenaar"4 april t/m 14 juni do t/m zo van 11.00 tot 17.00 uurentree € 3,00 p.ptevens zijn er enkele workshops voor kinderen i.v.m. Het pr..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Staatsbosbeheer, excursie Damherten speuren, Gadrabos

Burgh-Haamstede

Speurtocht onder leiding van een gids naar damherten. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij het gadra bos te burgh-haamstede. kosten €4,50 per volwassene en € 2,50 per kind t/m 12 j..

Open atelier bij Puck Meijer

Sint Maartensdijk

Cultuurhistoricus/schilder puck meijer houdt  op  zaterdag in haar atelier open huis voor belangstellenden.

Scheldejazz & More

Terneuzen

Op 29, 30 en 31 vindt in de terneuzense binnenstad het festival scheldejazz & more (voorheen scheldejazz) plaats. Naast jazzoptredens zullen er ook blues, rock, pop en andere opt..

Demonstratie mediumschap

Breskens

Dit medium heeft in oktober en februari ook een demonstratie gedaan die erg in de smaak viel bij de aanwezigen, dit vroeg om meer! In de demonstratie laat liesbeth zien dat er le..

Meerminnefeesten Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

3-daags dorpsfeest, met op zaterdag een rommelmarkt en trekkertrekwedstrijd en op zondag een talentenjacht. het programmaverzicht vindt u op: www.meerminnefeesten.com

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 16.00. Meer info via w..

Grote rommelmarkt en ‘V/d Nieuwendijk’-voetbaltoernooi

8.30-14.00 uur grote rommelmarkt met diverse activiteiten en voetbaltoernooi ‘aann.bedrijf v/d nieuwendijk’, bij vv stellendam, zuiderdiepstraatweg 40 in stellendam. Toegang is g..

Demodag bij Jorbeau Kreatief

10.00-16.00 uur demodag kaarten maken met nieuwste materialen bij jorbeau kreatief, weststraat 9 in ouddorp. Deelname is gratis.

Bingo camping de Magneet

20.00-23.00 uur bingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

WAK Week van de AmateurKunst, Schouwen-Duiveland

Wij dagen je uit om je talent in de schijnwerpers te plaatsen en jouw passie voor kunst voor te stellen aan het grote publiek.  van 30 mei t/m 7 juni 2015 vindt in nederland weer..

Apotheek Ouddorp Jeugdtoernooi

Apotheek ouddorp jeugdtoernooi bij vv wfb, hofdijksweg 46 in ouddorp.

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Anne Soldaat

Vlissingen

Al ruim twintig jaar kennen we hem. Als solo-artiest. Als lid van daryll-ann. Als sideman van tim knol. Als fabelachtig gitarist. En als schrijver van beeldschone liedjes. Anne s..

AmuseMe Vlissingen

Vlissingen

Amuseme, de culinaire wandeling door vlissingen! De deelnemende restaurants halen het beste van zichzelf naar boven in de vorm van drie gepresenteerde amuses per restaurant. U pr..

Truckshow 'Flakkee'

10.00-17.00 uur truckshow flakkee op het evenemententerrein aan de buitenhaven in stellendam. Truckshow, chauffeursmarkt, showtrucks, decibeltest en kinderattracties. Toeschouwer..

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Expositie Kwarteleitjes in kommetjes en nestjes

Middelburg

Expositie kwarteleitjes in kommetjes en nestjes. Op 2e paasdag 6 april, wordt deze expositie geopend door middelburgs emeritus stadsdichter joop h. Buma in het bijzijn van de kun..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Rommelmarkt Diekhuus

10.00-16.00 rommelmarkt in zaal 6 van het diekhuus, beneden zandpad 7 in middelharnis. zaal 6 staat vol met verkooptafels waar van alles is te vinden. Onder andere speelgoed, boe..

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Weekmarkt

Wemeldinge

Vismarkt Veere

Veere

Vanaf 16 mei t/m 29 augustus is er op de kaai in veere weer de wekelijkse vismarkt.op deze markt vindt u tal van vis- en visprodukten en andere verse waren. Ook zijn proeverijen ..

Expositie 'Water over Walcheren, oktober 1944 - februari 1946'

Westkapelle

Expositie 'water over walcheren’ in polderhuis westkapelle vanaf 28 maart tot 20 juni 2015. De expositie ‘water over walcheren, oktober 1944 – februari 1946’ toont foto’s over de..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Jubileumconcert Koninklijke Harmonie St. Cecilia met Ambras

Kloosterzande

Koninklijke harmonie st. Cecilia kloosterzande in concert met ambras. In het kader van haar 150-jarig bestaan geeft de koninklijke harmonie st. Cecilia uit kloosterzande een unie..

Ringrijden Biggekerke

Biggekerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken. Ringrijden in biggekerke, kerkplein, 8.00-17.30 uur, toegang gratis

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 15 maart t/m 15 oktober als het weer meespeelt. Bij aanmelding min. 12 uur vooraf. van 1 juli t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aan..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Rommelmarkt bij Van der Linde

8.30-12.00 uur rommelmarkt in loods van v/d linde, zuidweg 3 in ouddorp. Opbrengst is voor div. Goede doelen. Toegang is gratis!

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

13e Kunstgalerie Hulst

Hulst

Kunstgalerie hulst wordt dit jaar georganiseerd van 8 t/m 31 mei. 34 kunstenaars exposeren één van hun op reynaert gebaseerde werken bij evenzoveel ondernemers in hulst, waarbij ..

Beiaardconcert vanaf Goereese Toren

16.00-17.00 uur beiaardconcert vanaf de goereese toren, kerkpad 9 in goedereede.11 juli: jan bezuijen18 juli: kenneth theunissen (hasselt, belgie)25 juli: janno den engelsman (ut..

Kreatieve Vorming 40 jaar - werken van docenten

Hulst

Van 30 mei tot 17 juni exposeren docenten van kreatieve vorming een selectie van hun werken in ’s landshuis hulst. Dit ter ere van 40 jaar kreatieve vorming!

Opendag Hondenclub FUN Sluis

Sluis

Zaterdag 30 mei 2015: opendag hondenclub fun sluis en wedstrijd dogdartbee. 's morgens een wedstrijd dogdartbee. 's middags een programma vol met diverse workshops en demo's. Zo..

Fietsexcursie: vogels tussen Terra Maris en Westkapelle

Oostkapelle

Waar land en water elkaar ontmoeten zijn vogels te vinden. Vanaf het museum gaat het richting westkapelle waar binnendijks een aantal belangrijke vogelgebieden liggen. Bij het no..

Zomerconcert Huis Lichtenberg

Tholen

Eenmalig miniconcert in de monumentale trouwlocatie. Met een optreden van vijf klarinisten onderleiding van andrea van de velde.

Familiemiddag "Op avontuur in de natuur"

Oostburg

Hou je van verhalen? Hou je van natuur? Hou je van broodbakken boven vuur? Kom dan naar de cathelinehof, een prachtig particulier natuurgebied voor een avontuurlijke middag. Groo..

M.A.D. 2015

19.00-01.00 uur. Alweer de vierde editie van het jongerenfestival m.a.d. Je vindr er lekkere bandjes, getalenteerde kunstenaars en supergoede singersongwriters. M.a.d. Volgt het ..

Het Duistere Dierenrijk

Oostkapelle

Waarvoor komt een mol uit zijn hol? Jagen alle uilen alleen ’s nachts? Waaraan herken je een nachtvlinder? Wat eet een das? Is een hert een echt nachtdier? Kunnen vleermuizen in ..

Lentekriebels, expo met schilderijen,grafiek,beelden,foto's,sieraden

Terneuzen

Tentoonstelling "lentekriebels" van 2 mei t/m 28 juni op zaterdag 2 mei vindt in lokaal 54 de officiële opening plaats van weer een nieuwe tentoonstelling met als titel: lentekri..

Gabriele Kliem (zijde schilderijen) en Thea van der Klein (keramiek)

Heinkenszand

Gabriele kliem en thea van der klein exposeren van 20 mei t/m 13 juni met respectievelijk schilderijen op zijde en keramiek.

Tentoonstelling Wereldoorlog 1 en 2

Graauw

De objecten, documenten, foto’s en curiosa zijn voor het grootste deel afkomstig uit de privé collectie van ad knicknie, aangevuld met diverse schilderijen en keramiek. de beroep..

Fietsexcursie: vogels tussen Terra Maris en Westkapelle

Oostkapelle

Waar land en water elkaar ontmoeten zijn vogels te vinden. Vanaf het museum gaat het richting westkapelle waar binnendijks een aantal belangrijke vogelgebieden liggen. Bij het no..

Sluisrock Festival Hansweert

Hansweert

Zaterdag 30 mei 2015 is er de 3e editie van het sluisrock festival te hansweert. behalve weer een geweldige line-up staan er natuurlijk ook weer diverse kramen met snacks en koop..

MUSIC FOR WHEELS.

Kamperland

Muziekfestival met optredens van betty's dog house, the gentlemans of rock and roll en jumping jack’s, dit is een mix van hot fuzz en nog 3 personen waaronder de zanger kees moer..

40 mijl van Bru

Bruinisse

Het gezelligste en sportiefste zeilevenement in zeeland. Beleef een uitdagende doublehanded zeilwedstrijd op de grevelingen en geniet van een weekend vol gezelligheid op de jacht..

Structure Festival 2015

Terneuzen

2-daags muziek festival met op vrijdag optredens van lokale dj's, de zeeuwse coverbands whatever en spank en de belgische band cookies and cream. Op zaterdag top dj's als frontli..

Poolse Dag 30 mei

Goes

30 maj 2015 waar: wijkcentrum de spinne , goes „poolse dag” het andere gezicht van poolse mensen ..

Bax-shop | Open Dagen

Goes

Op zaterdag 30 mei 2015 en zondag 31 mei 2015 zijn het weer open dagen bij bax-shop in goes! Er is weer vanalles te doen in onze muziekwinkel, er zijn o.a. Optredens van diverse ..

Muziekfestival Goes

Goes

Zaterdag 30 mei a.s. muziekfestival op de grote markt in goes. brassband excelsior uit ’s heer arendskerke en brassband wilhelmina uit colijnsplaat organiseren op deze middag een..

boekenmarkt Terneuzen

Terneuzen

Markt terneuzen leuke boekenmarkt met alle soorten boeken voor iedereen wat wils 10-17 uur gratis toegang

Antiek en curiosamarkt Zoutelande

Zoutelande

Op het pleintje bij de langstraat een gezellige antiek- en curiosamarkt om even over heen te slenteren. Er zijn streekproducten, sieraden, curiosa en schilderijen te verkrijgen. ..

La famille Bélier, FiZi de Weverij

Zierikzee

In het gezin bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders en heeft een belangrijke rol bij het werk o..

Biologische Streekproductenmarkt

Axel

Ondernemersorganisatie axclusief organiseert in het centrum van axel een biologische streekproductenmarkt.

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Watersnoodhuis

Stavenisse

 in het watersnoodhuis  is heel veel boeiende informatie, documentatie, individuele verhalen, boekwerken en fotomateriaal over de ramp, de hulpverlening en de wederopbouw. In de ..

Wine & Food Tasting Goeree

Het culinaire evenement van goeree. na de eerste succesvolle editie van wine & food tasting goeree kunt u op zaterdag 30 mei 2015  kennis maken met de zomereditie van dit eveneme..

Zeeuwse Bolusdag

Goes

Op zaterdag 30 mei 2015 is het dan zover, de eerste zeeuwse bolusdag wordt georganiseerd bij bakkerij boer in goes.er wordt een wedstrijd georganiseerd waaraan thuisbakkers mee k..

Muziekfestival Goes

Goes

Muziekfestival op de grote markt in goes. Brassband excelsior uit ’s heer arendskerke en brassband wilhelmina uit colijnsplaat organiseren op deze middag een muziekfestival. De a..

Concert Gospelkoor In Touch

20.00 uur concert gospelkoor in touch ‘jesus, the one and only’ in de emmauskerk in middelharnis. Kaarten à € 7,50 zijn te koop bij boekhandel van der boom & bruna in middelharnis.

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Rommelmarkt te Hoedekenskerke

Hoedekenskerke

Zaterdag 30 mei organiseert buurtvereniging klaver 3 te hoedekenskerke haar jaarlijkse rommelmarkt in en om de griend aan de havenstraat te hoedekenskerke. aanvang 10:00 uur tot ..

Gratis hondenworkshops in Sluis

Sluis

Tijdens de opendag van onze hondenclub fun sluis op zaterdag 30 mei zijn er diverse workshops voor honden gratis bij te wonen. De ochtend start met een wedstrijd dogdartbee en de..

Garageverkoop tijdens Karolingenmarkt 30 mei

Oost-Souburg

Tijdens de karolingenmarkt in oost souburg houd ik een garageverkoop vanuit mijn garage gelegen aan het parkeerterrein van de blazer(ritthemsestraat 45). Ik verkoop allerhande ro..

Open monument van de maand Mei

In het kader van de open monumentendag wordt iedere maand een monument op schouwen-duiveland opengesteld. Deze maand zijn het de travaljes in kerkwerve en noordgouwe.een travalje..

80's Party

80's party kaarten in de voorverkoop € 10,- aan de zaal € 12,50. Inclusief 2 consumpties. Toegang uitsluitend voor volwassen boven 35 jaar

Kunst in 25 etalages

En-passant" is een platform voor beeldende kunstenaars die willen getuigen van eigen inzicht, eigen identiteit, eigen vormgeving.dit is een jaarlijks terugkerende expositie van a..

Kunst in 25 etalages

En-passant" is een platform voor beeldende kunstenaars die willen getuigen van eigen inzicht, eigen identiteit, eigen vormgeving.dit is een jaarlijks terugkerende expositie van a..

KustDamToernooi

Cadzand

Dammen aan de kust!een open damwedstrijd voor junior en senior dammers op zaterdag 30 mei a.s. er word gespeeld tegen een bekende zeeuwse dammer in de kantine van camping hoogdui..

Scottish Diaspora Tapestry, Wereldpremière

Veere

Een wandtapijt van 164 meter, gemaakt door vrijwilligers uit 34 landen. veere heeft een eeuwenlange relatie met schotland, hun sporen zijn nog op veel plekken in de stad terug t..

Expositie in "De Herberg" , Vlissingen

Vlissingen

Expositie in "de herberg" in de maanden mei en juni zal mevr. Jopie minnaard uit heinkenszand exposeren in de herberg in vlissingen. Deze expositie wordt zaterdag 9 mei a.s. Om ..

Cameramuseum Zierikzee.

Zierikzee

Cameramuseum gaat definitief door! **************************************** het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in..

Open dagen: zaterdag 30 mei tweedehands markt bij Bax-shop.nl

Goes

Voor het derde jaar op rij organiseren we op de zaterdag van onze open dagen de tweedehands markt bij bax-shop.nl. Wilt u deze markt bezoeken of een gratis stand op de tweedehand..

Noche Latina

Terneuzen

Salsa party powered by misalsa noche latina; een nieuw en dynamisch latin concept. Wordt gehouden op afwisselende locaties, op verschillende dagen, met een diversiteit aan works..

Concert in Blue

Zierikzee

Op zaterdag 30 mei geeft muziekvereniging apollo, onder leiding van cathy kotoun, in samenwerking met pianist erik hoogenboom een concert in de nieuwe kerk, te zierikzee. Tijdens..

Clear Clamour EP Presentatie

Goes

De goese rockband clear clamour werkte afgelopen maanden aan hun debuut ep observe the outcome, en vanavond presenteert de band de ep in ‘t beest. Clear clamour won al diverse fi..

Ha-ra op de karolingenmarkt in Oost-souburg

Oost-Souburg

Zaterdag 30 mei karolingenmarkt in osst-souburg van 10.00 tot 17.00 uur. het ha-ra schoonmaaksysteem is ook aanwezig met een kraam. dus kom gezellig even langs! meer info: maja..