ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.405 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Suikerland in De Mythe

Goes

In opdracht van theaterproductiehuis zeelandia schreef peer wittenbols een zwarte komedie over de doodsangst om aan het leven te beginnen. suikerland is een even liefdevol als ge..

Weekmarkt Goedereede

Elke donderdag van 9.00 tot 13.00 uur een kleine weekmarkt aan de noordzijde haven in goedereede.

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Weekmarkt

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Sportvissen op de Westerschelde

Breskens

In het najaar, winter en voorjaar organiseren we vele sportvistochten. Er is dan voor zowel de gevorderde als de beginnende sportvisser iets te vangen. Mensen die het nog nooit o..

Stiltecursus Zendo Esszenza

Oostburg

Heb jij behoefte aan: * stilte * zingeving * bezinning * en wat diepgang? Zorg dan dat je erbij bent! Op 5 februari begint in oostburg onze nieuwe stiltecursus. In 16 weken tijd ..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Weekmarkt

Heinkenszand

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag is er een gezellige weekmarkt op de markt van middelburg, midden in het centrum.

Expositie (april) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Expositie Walcherse Boerderijen

Middelburg

In het zeeuws archief is de expositie 'walcherse boerderijen' te zien in het kader van de activiteiten rondom de herdenkingen van de inundatie van walcheren, 1944-1945. Cees van ..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

expositie Transparant - Toonbeeld Terneuzen

Terneuzen

De expositiewerkgroep passerelle brengt in samenwerking met toonbeeld de expositie ‘transparant’ graag onder uw aandacht. Van 23 februari tot 6 april is er werk te zien van de ku..

Wintertentoonstelling

Terneuzen

Op zaterdag 28 februari gaat in lokaal 54, na 2 maanden winterstop, het nieuwe tentoonstellingsseizoen weer van start met de opening van de wintertentoonstelling. Zoals gewoonlij..

Samen wandelen van mooie routes

Oostkapelle

Elke week kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen een mooie route wandelen in en om oostkapelle. Er zijn verschillende routes van 5 of 10 km beschikbaar (met start en finish: mag..

Theaterproductiehuis Zeelandia speelt Suikerland

Goes

Suikerland is een even liefdevol als genadeloos portret van drie jonge ambitieuze mensen op een keerpunt in hun bestaan. Een stuk over de twijfels, angsten, hoop en levensverwach..

Ron Glasbeek, Berookte Beelden - Sinti & Roma toen en nu. Schilderijen

Middelburg

Side-event van de concerten van het requiem voor auschwitz op 1, 2 en 4 mei 2015, achtereenvolgens in zierikzee, aardenburg en middelburg. Ron glasbeek is o.a. Door ontmoetingen ..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Omnium orchideeënweken

Goes

Om de tropen te ontdekken hoef je niet ver van huis. Kom naar de tropische plantenwereld van omnium in goes en ervaar hoe we bomen en planten – zonder het te beseffen – gebruiken..

Lezing over Job Baster in het Stadshuismuseum

Zierikzee

Job baster staat centraal tijdens een lezing van archivaris huib uil in het stadhuismuseum van zierikzee.job baster, wie was hij en wat is zijn betekenis geweest voor de stad zie..

Openingsfeest Vlissingen 700 jaar

Vlissingen

Op 2 april 2015 is het precies 700 jaar geleden dat vlissingen stadrechten ontving. Om 9.55 uur begint het feestjaar ter ere van 'vlissingen 700'. bij de aftelklok op het schelde..

'40 x 40' tentoonstelling met 40 verschillende kunstenaars op formaat

Terneuzen

De tweede editie ’40 x 40’ is nu te zien in terneuzen! Een veertigtal in nederland werkende kunstenaars hebben werken gemaakt op het formaat 40 x 40, in totaal 100 stuks. Voor de..

Jubileumfeest Vlissingen 700 jaar

Vlissingen

Op donderdag 2 april 2015 viert vlissingen 700 jaar stadsrechten. Om 15.30 start het feestelijke programma in de sint jacobskerk. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website ww..

Veeristen en Veerse Joffers

Veere

Een documentaire en tentoonstelling over de veerse kunstenaarskolonieaan het begin van de twintigste eeuw stond het zeeuwse veere in binnen- en buitenland bekend als de schilders..

Tour de France in aquarellen

Kapelle

In het gemeentehuis te kapelle zijn de aquarellen van jacq. Th. Wondergem te bezichtigen van 23 maart tot en met 28 april 2015. Thema van deze aquarellen is een tour de france.

Maandelijks etentje

17.00 uur organiseert het lokaalouderenwerk van stichting zijn een etentje. Gert vinke bereidt een kip-kerrie groente maaltijd incl. Toetje. De prijs voor deze gezellige avond be..

55+ naar Nollestee

De 55+ activiteitencommissie organiseerd een uitje naar zorgboerderij de nollestee. Deelnemers krijgen een rondleiding op deze plantenkwekerij. Ook is het mogelijk plantjes te ko..

Filmhuis in het Diekhuus

Filmhuis middelharnis bestaat vanaf maart 1976, toen in het diekhuus de eerste filmhuis-film op 16 mm werd gedraaid. Gedurende die tijd wordt op donderdagavond eens in de twee we..

Expositie 'Water over Walcheren, oktober 1944 - februari 1946'

Westkapelle

Expositie 'water over walcheren’ in polderhuis westkapelle vanaf 28 maart tot 20 juni 2015. De expositie ‘water over walcheren, oktober 1944 – februari 1946’ toont foto’s over de..

Fotografie Rieja van Aart

Hulst

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

Expositie Atelier 26/Galerie 27

Middelburg

Wegens verandering expositieruimte " after exhibition sale " in de komende maanden vindt een geweldige kunstverkoop plaats van schilderijen van de afgelopen jaren voor een zeer ..