ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 2.902 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Bioscoopagenda

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Zeehonden Rondvaart met Frisia 15.00 uur

Zierikzee

Vertrek 15.00 tot 17.00 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen. Ervaar het..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Rondritten met het Boemeltreintje

Renesse

Brouwersdam zondag en dinsdag: rondrit via de brouwersdam langs de noordzeestrand waar we stoppen om zeehonden spotten en dan via het grevelingenmeer terug, met uitleg over de de..

Expositie (oktober) in 't Blaeuwe Huus - Ingrit Raven

Een expositie van ingrit raven in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag..

Cursus Thaise Kruiden Stempel Massage

Vlissingen

Bij de thaise kruidenstempelmassage wordt gebruik gemaakt van thaise kruiden, welke geneeskrachtig zijn. De kruiden worden voor de bloeitijd geoogst, zodat ze beschikken over hun..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

beeldentuin Ter Lucht 2015

De 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, marian ..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Expositie fotokunst 'Thuiskomst' van Frank van Driel

Domburg

De solo expositie 'thuiskomst' van kunstenaar frank van driel is te bezichtigen van af begin augustus in de duingalerie te domburg. Dagelijks geopend van 12.00 - 18.00. Het conce..

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Het festival van zeeuws-vlaanderen (2 oktober t/m 17 oktober 2015) heeft tot doel het brengen van kwalitatief hoog niveau concerten klassieke muziek. Deze concerten worden verdee..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Puzzeltocht museum Sommelsdijk

Basisleerlingen vanaf groep 4 kunnen een leerzame puzzeltocht door het museum maken. De kinderen komen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van goeree-overflakkee. Voor ied..

Een zoektocht naar het stadswapen van Vlissingen

Vlissingen

Ilt u meer te weten komen over het stadswapen van vlissingen? Bezoek dan de tentoonstelling 'de fles. Een zoektocht naar het stadwapen van vlissingen.'. De tentoonstelling in het..

Lezing De Haven van Hulst

Hulst

Lezing gegeven door de heer drs j. Lockefeer. Locatie truffinozaal van de blaauwe hoeve toegang is gratis

Speurtocht voor kinderen

Renesse

Ben jij een echte piraten speurneus? We verzamelen om 18:45 op het evenemententerrein t.o. Bar de stulp. misschien haal jij wel de meeste punten.....

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt.

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt in de spuidamstraat in scherpenisse van 13.00-14.30 uur. 

Weekmarkt

Kapelle

Wekelijkse markt van 8.00-12.00 uur in de c.d. Vereekestraat in kapelle.

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt  van 9.00-12.00 uur op de markt in tholen.

Wisselexpositie "70 jaar bevrijding" Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In de historische kern van sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het streekmuseumgoeree-overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschied..

Zeiltocht Veerse meer

Veere

Kom zeilen op het veerse meer! jolie outdoor & sailing veerse meer organiseren dagelijks meerdere zeiltochten op het veerse meer vanuit veere! Deze zeiltochten duren 3 uur, vert..

Avond met muziek, kunst en verhalen

20.00-22.00 uur avondbijeenkomst van kunstenaar marlies verda, pianist/componist paul stark en kees stoutjesdijk in de katholieke kapel in oude tonge, langeweg 4. "monument in mi..

Round and Round

Middelburg

Cbk zeeland toont van zondag 4 oktober t/m zondag 1 november schilderijen van gerard kodde en een muurschildering van jan van der ploeg. Gerard kodde (veere 1954) toont een veert..

Foto-expositie in het Diekhuus

Expositie 'de woestijn in al zijn eenvoud en schoonheid'.van 1 september tot 12 oktober exposeeert nelleke van nieuwenhuijzen woenstijnfoto's van egypte en zuid-algerije.door haa..

Expositie 'Torenwacht' in vuurtoren het Hoge Licht

Westkapelle

Van 26 september t/m 14 november 2015 organiseert het polderhuis de expositie torenwacht in de vuurtoren het hoge licht in westkapelle. Eerder dit jaar, op 30 mei, tijdens de wee..

Cursus muziekgeschiedenis Toonbeeld Terneuzen

Terneuzen

Op 6 oktober a.s. Start de cursus muziekgeschiedenis als onderdeel van de jaarcursus cultuurgeschiedenis bij toonbeeld. in het blok muziekgeschiedenis komen 3 grote muziekstrekki..

Kermis Hulst

Hulst

Weer vier dagen lang kermisplezier voor jong en oud op de grote markt van hulst. Suikerspinnen, oliebollen, zuurstokken, twee keer in het jaar, mag dat allemaal! Het is op zijn m..

Verkoping beenmode, textiel en kinderkleding

13.30-16.30 uur verkoping van beenmode, textiel en kinderkleding aan de onwaardsedijk 2 in dirksland. De opbrengst is bestemd voor de schutse, zie www.deschutse.nu

beeldentuin Ter Lucht 2015 ook nog in oktober open

De 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, marian ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Cursussen en workshops edelsmeden

Kapelle

Je kunt je nog opgeven voor de volgende cursussen of workshops edelsmeden: workshop van 3,5u, tijdens deze middag maak je je eigen zilveren sieraad naar keuze: nog 1 plaats vrij..

Gratis proeflessen zumba Kattendijke

Kattendijke

Kom nu meedoen met de leuke zumba lessen in kattendijke elke dinsdag om 13:30 dansen een gezellige groep dames van alle leeftijden ( 30-70) zich heerlijk in zweet op vrolijke mu..

La tête haute - FiZi

Zierikzee

Alice howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan harvard. Ze is geschokt als de ziekte van alzheimer bij haar ..

Lezing Soldaat Navette meldt zich

Breskens

Deze lezing gaat wegens te weinig belangstelling helaas niet door. Ger koreman schreef vorig jaar een boek over de eerste wereldoorlog: soldaat navette meldt zich. Over een belgi..

Scootmobieltocht rondom Stellendam

De vijfde en laatste scootmobieltocht van dit jaar start bij keizer landwinkel. We rijden een ronde van plm. 20 km. Rondom stellendam. Partners op de fiets zijn ook welkom om mee..