ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.624 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Bioscoopagenda

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

MAGIC WORLD - Magic Tools en Nicolas Provost

Vlissingen

De donkere wintermaanden in vlissingen worden doorbroken door door de kunstenaars van magic tools en nicolas provost. Magic – tools transformeren zaal 1 in willem3 tot een magisc..

Biljarttoernooi de Grote Prijs

Wissenkerke

Voor de 26e keer strijden 72 biljarters om de ereplaatsen op het podium. Weekdagen vanaf 19.30 in het weekend vanaf 11.00 uur. In hcr de kroon.

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Het spookhuis van Veere

Veere

Vanaf zaterdag 1 november 2014 vormt historisch museum de schotse huizen het decor voor een bijzondere expositie. Freelance fotograaf karin den boer brengt een oude zeeuwse sage ..

Muzikale familievoorstelling Pinokkia

Middelburg

Theatergroep duinart speelt de muzikale winter(familie)voorstelling ter gelegenheid van het 12½-jarig jubileum van 't spiegeltheater!het beroemde verhaal van carlo collodi, speci..

GroeneGordelFietsfeest

Op zondag 29 april is het groene fietsgordeldag. Damme is een stopplaats in het groene gordelcircuit rond brugge. Redenen genoeg om hier halt te houden! Op het marktplein kan je ..

Damme Boekenmarkt

Op zoek naar een onvindbaar boek? Al overal gezocht? U bent ongetwijfeld nog niet in damme boekendorp geweest. Kom naar de boekenwinkeltjes en ontdek het boek dat u zocht! Maar d..

IJsbaan Zierikzee

Zierikzee

Ook in 2015 zal er weer een ijsbaan in zierikzee aanwezig zijn. De locatie is wederom het prachtige havenplein. Van 30 januari tot en met 22 februari 2015 is er van alles te doen..

Toneelvoorstelling Chez Dolly Encore

Hulst

Het wel en wee in een nachtclub: ‘chez dolly’, waarin zich allerlei komische en minder komische zaken afspelen. Uit het leven gegrepen, eigentijds en een verhaal waarbij, naar we..

Halve Marathon van Cadzand

Kezandse kilometer voor de jeugd (1000 m) voor volwassenen 5 en 21 km

Van Tuus; prachtige Zeeuwse Schilderië

Goes

Van tuus. Naar aanleiding van de oproep 'museum zoekt schilderij' hebben een aantal vrienden van het museum hun schilderijen aangeboden om deze te exposeren. Dit heeft geleid tot..

Borduren, maar dan anders

Goes

In het museum zijn een aantal borduurlappen te zien van geertje westra. Geertje westra staat bekend om haar bijzondere ontwerpen, improvisatietechnieken en gebruik van vele versc..

3 Coeurs, FiZi, De Weverij

Zierikzee

Marc mist op een avond in een provinciestadje de laatste trein naar parijs en raakt in gesprek met een vrouw, sylvie. Ze praten de hele nacht door, het is liefde op het eerste ge..

Intiem openhaard concert

Renesse

Kom genieten van een gezellige en intieme middag in strand café dok, rondom de brandende openhaard geeft singer-songwriter thom van der kooij uit rotterdam een uniek optreden. Ti..

Themaconcert muziekvereniging Euterpe

Heinkenszand

Themaconcert euterpe de fanfare van muziekvereniging euterpe nodigt u op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari uit voor een bal masqué. Tijdens dit bal waant u zich in een spi..

Open avond roller derby

Middelburg

Open avond roller derby 1 februari 2015 om 20 uur in sporthal de kruitmolen in middelburg. roller derby is wereldwijd de snelst groeiende sport. Die sport kan je nu ook in zeela..

Fine art fotografie & keramiek

Op zaterdag 10 januari opent joep luijckx de expositie rond 16.00 uur. Iedereen is hiervoor uitgenodigd tussen 15.30 en 16.30 uur. Ook bent u welkom voor de kerkdienst op zondag ..

Expositie Peter Brounts

Vlissingen

Een expositie van schilderijen van peter brounts in de herberg in vlissingen. Op deze expositie vindt u vele werken in olieverf en matafbeeldingen van vlissingen, schepen en medi..

Bal Masqué

Heinkenszand

De fanfare van muziekvereniging euterpe nodigt je uit voor een bal masqué. Tijdens dit bal waan je je in een spiegelzaal in de 17de / 18de eeuw . Je wordt meegenomen op een fanta..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het cameramuseum biedt u een tijdlijn in de ontwikkeling van de fotografie. een volledig overzicht van camera's en fotografische middelen is in het museum aanwezig. op 3 etages..

expositie

Middelburg

Op zondag 1 februari kunt u het atelier van sandra van der meulen bezoeken. Er wordt werk getoond uit de serie "lifelines”. in de abstracte schilderijen worden collage- en druk..

Herdenking Watersnoodmuseum,

Ouwerkerk

 de watersnoodramp 1953  om 14.00 uur herdacht bij het monument naast de caissons van het watersnoodmuseum. Het college van b en w zal een krans leggen en burgemeester gerard rab..

Bij de “Kiekkast”, een schilderij van Piet Rijken (1915-2001)

Oostkapelle

De 100ste geboortedag van piet rijken was voor preparateur en oud directeur van het zeeuws biologisch museum wim phaff aanleiding om de originele kiekkast in ere te herstellen en..