ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.030 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

workshop etsen

Breskens

Ets workshop voor beginners en gevorderden. Etsen non toxic polymeer techniek ( etsen )

Bioscoopagenda

Eindejaarsactie Sluis

Sluis

Vanaf 1 december t/m 30 december vindt de jaarlijkse eindejaarsactie plaats. Waarbij naast de hoofdprijs, de  prijzen bestaan uit waardebonnen die te besteden zijn bij de leden v..

Vogels in de Scherpenissepolder

Scherpenisse

Een tocht met een gids van staatsbosbeheer langs het natuurontwikkelingsgebied van de zuidkust van tholen, parel langs de oosterschelde. Tip: laarzen en een verrekijker

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Expositie 'Barbie 55 jaar', Blikmuseum 'de Blikvanger'

Renesse

Blikmuseum de blikvanger bestaat dit jaar 20 jaar. De tentoonstelling van barbie 55 jaar loopt van 1 oktober  t/m 7 januari 2015. Ook barbie's en attributen te koop. De openingst..

Filmmiddag jeugd in bibliotheek Ouddorp

14.00 uur filmmiddag voor de jeugd vanaf 6 jaar in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Toegang: € 2,50 (leden), € 4,- (niet-leden). Reserveren gewenst, 0..

Goes Winterstad

Goes

Tijdens de kerstvakantie zijn er volop gezellige, winterse activiteiten in goes met een kerstmarkt, de kerstmannenloop en nog veel meer. 

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Zeeuws Goed - Stik Goed

Middelburg

Begin 2014 nodigde cbk zeeland alle creatieven van zeeland (en ver daarbuiten)uit om producten te ontwikkelen met een zeeuwse touch. Meer dan vijftig inzendingen zijn geselecteer..

Dansmiddag

Axel

Dansmiddag dinsdag 23 december – 13.45 tot 16.45 uur waar ? de halle rooseveltlaan 1a, axel cultureel centrum de halle verzorgt op dinsdagmiddag 23 december een dansmiddag..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Weekmarkt

Kapelle

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Schaatsbaan in de Kaai

Sluis

Van 13 december t/m 4 januari is sluis in winterse sferen. In de kaai wordt een heuse kunstijsbaan geplaatst op pontons. Daarbij komen leuke chaletjes waar koek en zopie verkrijg..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Serious Request

Westkapelle

Het glazen huis in westkapelle!al jaren staat nederland op zijn kop in de laatste weken voor de kerstdagen. Serious request betreft een zeer succesvolle actie i.s.m. Het rode kru..

Dansmiddag in kerstsfeer

Axel

Dansmiddag 50+ dinsdag 23 december. cultureel centrum de halle verzorgt op dinsdagmiddag 23 december een dansmiddag . de dansmiddag begint om 13.45 en eindigt om 16.45 uur. ..

Kerstmarkt Leger des Heils

Sint Maartensdijk

Sfeervolle kerstmarkt met spullen die het hele jaar ingezameld zijn.

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Het spookhuis van Veere

Veere

Vanaf zaterdag 1 november 2014 vormt historisch museum de schotse huizen het decor voor een bijzondere expositie. Freelance fotograaf karin den boer brengt een oude zeeuwse sage ..

Clouds of Sils Maria, FiZi, De Weverij

Zierikzee

Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice maria enders gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds sp..

Wintertentoonstelling van de Zeeuwse Kunstkring.

Middelburg

De leden van de zeeuwse kunstkring exposeren ook dit jaar weer in de vleeshal te middelburg in deze historische ambiance bieden ze de bezoeker een proeve van hun werk dat nog ni..

IJsbaan in Middelburg

Middelburg

Schaatsen op de markt in middelburg, ook dit jaar kan het weer! Van 4 december tot en met 4 januari 2015 . Met ook dit jaar weer een curlingbaan. Kortom volop schaatsplezier en w..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Kerstzangavond Hervormde Kerk Sint Philipsland

Sint Philipsland

Thema van deze avond is “vrede op aarde”. Medewerking wordt verleend door jeugdkoor “van knop tot bloem”’  het “jongerenkoor”’ en " het thools mannen ensemble".

Het leven volgens Nino in 't Beest

Goes

Het leven lacht de 8-jarige nino toe totdat zijn moeder plots wegvalt. Vanaf dan gaat nino totaal zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt, slaapt i..

Pride in 't Beest

Goes

Het is de zomer van 1984. Margaret thatcher is aan de macht en de nationale unie van mijnwerkers (num) is in staking. Tijdens de gay pride mars in londen, besluit een groep van h..

Expositie (november) int 't Blaeuwe Huus - Susanne Herppich

Een expositie van susanne herppich in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zate..

Foto-expositie Fotoproef 13 in het Diekhuus

Van 10 november tot en met eind december 2014 is er een prachtige foto expositie van fotoproef 13 te bewonderen in het diekhuus te middelharnis. de tentoon gestelde foto’s zijn f..

Stadswandeling 'Veere by Light'

Veere

Op de dinsdagen voor en na kerstmis organiseert het museum een historische stadswandeling onder de titel ‘veere by light’. Begeleid door een gids wandelt u in de schemering door ..

Het leven volgens Nino

Goes

(simone van dusseldorp, 2014, nl, 80 min) het leven lacht de 8-jarige nino toe totdat zijn moeder plots wegvalt. Vanaf dan gaat nino totaal zijn eigen gang: hij gaat niet meer n..

Speurtocht door het Belfort

Sluis

Kom vandaag tussen 10 en 15 uur een leuke speurtocht doen in het museum. Zo ontdek je het belfort en alle leuke wetenswaardigheden over de geschiedenis van sluis, johan hendrik v..

Workshop Kolam tekenen in Veere

Veere

Dinsdag 23 december: workshop: kolam tekenen 13.30 – 15.30 uur kolam tekenen is een kunstvorm uit india. Een kolam is een tekening met een stippenpatroon als basis. Eerst worde..

Helden in het muZEEum

Vlissingen

Gratis heldenrondleiding het zeeuws maritiem muzeeum vertelt verhalen over rijkdom en avontuur, over verlies en gevaar. De gids leidt u langs de helden van het muzeeum. Zeehelden..

Tekenworkshop voor volwassenen en kinderen

Veere

Heb je zin om in de kerstvakantie een middag lekker ontspannen en creatief bezig te zijn? Dat kan weer in anna’s atelier in veere. In de kerstvakantie worden er 4 tekenworkshops..

Veere 'by Light'

Veere

Brandende kaarsjes voor de ramen en tientallen verlichte kerstbomen naast de voordeuren: veere in kerstsfeer is een belevenis op zich. Onder de titel "veere by light" organiseert..

Museum en kinderen

Dreischor

Een middag in het museum voor de kinderen. Er kan iets lekkers gebakken worden, een kunstwerk worden gemaakt en er worden verhalen verteld.

Workshop Kolamtekenen

Veere

Heb je zin om in de kerstvakantie een middag lekker ontspannen en creatief bezig te zijn? Dat kan weer in anna’s atelier in veere in de kerstvakantie worden er 4 tekenworkshops g..

Kerstsfeer Maarstraat Zierikzee

Zierikzee

Muzikale kerstsfeer op kerstplein maarstraat op dinsdag 23 december om 19.00 uur. Met medewerking van beiaardspel, koperblazers, kinderzang, pianospel en solozang, het zijn de mu..

Kerstsfeer in Middeleeuws gewelf

Middelburg

Beleef een unieke kerstsfeer in de verborgen schat van middelburg. Het magisch middeleeuws gewelf aan dam 61 is omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving.

Van Tuus; prachtige Zeeuwse Schilderië

Goes

Van tuus. Naar aanleiding van de oproep 'museum zoekt schilderij' hebben een aantal vrienden van het museum hun schilderijen aangeboden om deze te exposeren. Dit heeft geleid tot..

Borduren, maar dan anders

Goes

In het museum zijn een aantal borduurlappen te zien van geertje westra. Geertje westra staat bekend om haar bijzondere ontwerpen, improvisatietechnieken en gebruik van vele versc..