ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.136 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Niederländisch für deutsche Gäste

Breskens

Endlich mitreden können! Niederländisch lernen ohne mühe: der urlaubsspaß für die ganze familie! Schon in der ersten stunde sprechen sie die ersten sätze niederländisch und erfah..

Staatsbosbeheer, 'Beleefweken' demonstratie figuren zagen met kettingzaag

Westenschouwen

Vanaf 11.00 - 16.00 uur.  demonstratie (natuur)figuren zagen met kettingzaag door boswachters. gratis toegang

Bioscoopagenda

Staatsbosbeheer, 'Beleefweken' natuurschilderijtjes maken en gezichtjes schminken

Westenschouwen

Tijdens de beleefweek speciaal voor kinderen natuurschilderijtjes maken en gezichtjes schminken. Van 13.30 tot 16.00 uur.gratis toegang.meer informatie bij vvv zeeland, kantoor b..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Staatsbosbeheer, 'Beleefweken' natuurschilderijtjes maken en gezichtjes schminken

Westenschouwen

Tijdens de beleefweek speciaal voor kinderen natuurschilderijtjes maken en gezichtjes schminken. Van 13.30 tot 16.00 uur.kosten 2.50 euro ( kinderen).meer informatie bij vvv zeel..

Staatsbosbeheer, 'Beleefweken' demonstratie figuren zagen met kettingzaag

Westenschouwen

Vanaf 11.00 - 16.00 uur.  demonstratie (natuur)figuren zagen met kettingzaag door boswachters. gratis toegangvoor data en tijden van deze demonstratie, klik op "kenmerken". 

Expositie 'Barbie 55 jaar', Blikmuseum 'de Blikvanger'

Renesse

Blikmuseum de blikvanger bestaat dit jaar 20 jaar. De tentoonstelling van barbie 55 jaar loopt van 1 oktober  t/m 7 januari 2015. Ook barbie's en attributen te koop. De openingst..

Herfstspeurtocht 's Heer Hendrikskinderen

Een excursie in het poelbos. Jongens en meisjes van 6-10 jaar kunnen onder leiding de natuur ontdekken.

For Sail Herfst Boatshow

10.00-17.00 uur for sail herfst boatshow, steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000,-. Toegang is gr..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Op zoek naar De Grote Vijf: speuren naar zeehonden in de Grevelingen

Zonnemaire

9.00-12.00 uur op zoek naar de grote vijf; kom speuren naar zeehonden in de grevelingen. Samen met de boswachter van staatsbosbeheer klim je aan boord van een boot. Start: haven ..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Tramrit met de RTM, vanaf de Punt Ouddorp

Maak een tramrit met de rtm! De tram vertrekt vanaf de rtm-remise, g.c. Schellingerweg 2 (op de punt) in ouddorp. Informatie over prijzen en programma verkrijgbaar bij vvv ouddor..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Zwammen, schimmeldraden en prachthoeden

Oostkapelle

In de herfst geurt het bos naar afgevallen bladeren. Stel je eens voor dat al die bladeren zouden blijven liggen! Hoe zou het bos er dan uitzien? Gelukkig zorgen o.a. Paddenstoel..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (oktober) int 't Blaeuwe Huus - Hanneke Keuning

Een expositie van hanneke keuning in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zater..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Expositie int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Weekmarkt

Stavenisse

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

Struinen op het strand van Breskens

Breskens

Met een gids van het visserijmuseum ga je, samen met je (groot)ouders, naar het strand, op zoek naar bijzondere dingen zoals: schelpjes, visjes, wieren en fossielen of wat de zee..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Boerderijbeleving met proeverij van producten

Middelburg

Tijdens de boerderijbeleving geven wij u een kijkje achter de schermen van kaasopslag en in de stallen. Verder is er veel te proeven van de lekkere zuivelproducten die op schella..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Expositie 'Dijkwacht 2014'

Westkapelle

In deze expositie laten amateurkunstenaars werken zien, die zij hebben gemaakt na de ontmoetingsdag op 17 mei 2014 bij het polderhuis in westkapelle. Op die dag waren er diverse ..

Leerzame lezing over Schumann door Hans Dammers

19.30 uur leerzame lezing met muziekfragmenten over schumann door hans dammers in ‘de overkant’, dijkstelweg 33 in ouddorp. Het zijn in totaal drie lezingen over de belangrijkst ..

Lezing

Middelburg

Lezing: het ambonezenkamp westkapelle op uitnodiging van de heemkundige kring walcheren geeft hans sakkers op woensdag 22 oktober 2014 een lezing over het ambonezenkamp in westka..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

Art aan het Hof van Tholen

Tholen

In het atrium van het gemeentehuis in tholen is een expositie te zien van werken van mieke beumer-langeveld en jose belet-van baal 

Expositie drie disciplines: keramiek, speksteen en schilderijen

Hulst

Marielouise steijaert exposeert wederom in het 's landshuis te hulst met nieuw werk. Ditmaal laat zij haar creativiteit zien in drie disciplines: keramiek, speksteen en schilderi..

Oorlogsgeheimen, FiZi in De Weverij

Zierikzee

Een spannend verhaal over de vrienden tuur en  lambert in een zuidlimburgs dorpje tijdens woii. 'dennis bots raakt met oorlogsgeheimen jong en oud in het hart. Spanning en humor ..

Bietentocht

Goes

De bietentocht is een vierdaagse zeiltocht die van 20 t/m 23 oktober voor de zestiende keer gezeild wordt door meer dan 25 traditionele platbodems. Met de bietentocht willen wij ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Expositie Ver weg en toch dichtbij

De titel van deze serie werken komt uit een vers uit de isha-upanishad:‘onbeweeglijk beweegt het; ver weg is het en toch dichtbij; binnen in alles, buiten alles’.verbeelden wat n..

Kinder Doe Dagen in Ambachtscentrum

Goes

Gezellige kinder doe dagen in het ambachtscentrum. Tijdens de vakantie extra dagen open, de ateliers zijn open en de kinderen kunnen  zelf aan de slag !

Herfstactiviteiten voor kids in de Paerdestal

Goes

Op maandag 20 oktober en woensdag 22 oktober, in de herfstvakantie, organiseert smwo herfstactiviteiten. Alle kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 zijn welkom. op maandag 20 okto..

Herfstminituintjes maken

Kapelle

Op woensdag 22 oktober organiseert het fruitteeltmuseum in kapelle een herfstactiviteit voor kinderen ‘minituintjes maken’. Kinderen speuren door de nieuwe fruitboomgaard, op zoe..

Zwammen, schimmeldraden en prachthouden

Oostkapelle

Op woensdag 22 oktober a.s. Organiseert terra maris in oostkapelle een paddenstoelenwandeling in het natuurgebied de manteling. De wandeling, onder leiding van een gids, start om..

Herfstvakantie in Klok'Uus

s-Heer Arendskerke

Ons programma elke dag..... van 12.00-13.30 uur "de pizza bakkerij" je mag zelf je pizza deeg kneden en je pizza versieren! Dit kost 3,95 euro per kind. de hele dag kan je bubb..

Die Frau des Polizisten in `t Beest

Goes

.christine perkinger is met haar man uwe en hun vier jaar oude dochter clara naar een kleine stad verhuisd. Uwe is politieman met hart en ziel, hij stort zich op zijn nieuwe baan..

Staatsbosbeheer- Eendenkooi Slikkebosch

Oostkapelle

Eendenkooi slikkebosch bij oostkapelle is en blijft een bijzondere plek. Een plek, waar cultuurhistorie en natuur elkaar ontmoeten. Gelegen aan de rand van de drukke manteling, i..

Cinekid: Jesse's wereld in 't Beest

Goes

De nieuwe korte kinderserie jesse’s wereld werd volledig op walcheren opgenomen. Vandaag, in het kader van cinekid op lokatie, de zeeuwse première van deze serie in ‘t beest!jess..

Kinderkanjerfeest

Breskens

Drie ochtenden kinderfeest in de herfstvakantie voor alle kinderen van de basisschool.er worden verhalen verteld, we zingen samen, we knutselen en er is ook een poppenkast.op din..

Minituintjes

Kapelle

Op woensdag 22 oktober organiseert het fruitteeltmuseum een herfstactiviteit voor kinderen "minituintjes maken". Kinderen speuren door de fruitboomgaard op zoek naar paddenstoele..

Herfstsporen zoeken in het Poelbos

s-Heer Hendrikskinderen

Op woensdagmiddag 22 oktober organiseert ivn de zeeuwse delta een excursie in het poelbos voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud. Ivn-gidsen nemen de kinderen mee op speurtocht..

Rondleiding naar het Gravensteen

Zierikzee

Rondleiding naar het gravensteen stadsgevangenis van 500 jaar oud. tijdens de herfstvakantie, van dinsdag 14 oktober tot en met zaterdag 25 oktober 2014, wordt er vanuit de vier..

Lezing 'Licht in de duisternis' door sterrenkundige Govert Schilling

Middelburg

Op deze avond organiseert de zmf in het kader van de 10e nacht van de nacht de uitreiking van de zeeuwse zwarte lamp trofee. aansluitend geeft sterrenkundige en wetenschapsjourna..

zelfverdediging

Middelburg

Leer u zelf verdedigen, op allerlei manieren , snel te leren, goed voor zelfvertrouwen, conditie, stressreductie, ontsnappen uit moeilijke situaties, duidelijk en assertief zijn..

Open Atelier en beeldentuin 20 t/m 23, 25 en 26 okt

Burgh-Haamstede

Ook tijdens de herfstvakantie bent u welkom in tuin en atelier van daniëlle orelio. Er is binnen en buiten weer van alles te bezichtigen: brons, keramiek, schilderijen en sierade..

Open dagen met extra Brocante uit Frankrijk

Kapelle

Tijdens onze werk/vakantie in frankrijk hebben wij weer veel brocante ingekocht o.a. Verschillende oude greskruiken en potten. Woensdag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.30 geopend. Za..

Vakantie bijbel week in De Ark

Oud-Vossemeer

Alle kinderen van de bassisschool zijn uitgenodigd, er wordt gezongen, verhalen uit de bijbel verteld en gezellig geknutseld. Het thema is: zeesterren.

Kinderrondleiding, Watersnoodmuseum

Ouwerkerk

Home actueel nieuws activiteiten in de herfstvakantieactiviteiten in de herfstvakantiehet watersnoodmuseum organiseert tijdens de herfstvakantie diverse speciale kinderactiviteit..

Bietentocht

Zierikzee

De bietentocht is een vierdaagse zeiltocht die van 20 t/m 23 oktober voor de zestiende keer gezeild wordt door meer dan 25 traditionele platbodems. Met de bietentocht willen wij ..

Week van de Streek

In deze week staan er voor zowel jong als oud heel veel bijzondere activiteiten op het programma. De jeugd kan aan de slag met koeien melken, boog schieten, breien, hoepelen, ste..

Kindermiddag aan het strand

Kinderen op jonge leeftijd de natuur laten beleven. Zowel gemeente schouwen-duiveland als natuurmonumenten vinden dit essentieel. Helemaal in deze tijd van computers en al die an..

Ijsbaan Vlissingen

Vlissingen

Heerlijk schaatsen als het nog niet vriest. Dat kan nu in de machinefabriek op het scheldeterrein in vlissingen. Bij de ijsbaan vindt u uiteraard ook schaatsverhuur en enkele kle..

Workshop Ouder/kind Boltaartje

s-Gravenpolder

Samen met je kind een 12 cm boltaartje versieren speciaal voor sinterklaas of de kerst! Allebei aan de slag, elkaar helpen en een gezellige middag ervan maken. de workshop zaterd..