ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.616 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Weekmarkt Goedereede

Elke donderdag van 9.00 tot 13.00 uur een kleine weekmarkt aan de noordzijde haven in goedereede.

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Weekmarkt

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Stiltebijeenkomst Zendo Esszenza

Oostburg

Heb jij behoefte aan innerlijk rust en diepgang? Kom dan op woensdag naar onze stiltebijeenkomst. surf naar: http://www.zendoesszenza.training/vorming/stiltebijeenkomsten.html v..

Zomeravond Zeilwedstrijden

Breskens

De wvbreskens organiseert voor het 4e jaar zomeravond zeilraces op de donderdagavonden 28 mei, 11 juni, 25 juni, 9 juli, 23 juli, 13 augustus, 20 augustus, 27 augustus. Start om ..

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Natuurvaartocht |rondvaart rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zi..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Kunst, natuurlijk! Pim Palsgraaf |Maartje Korstanje

Vlissingen

1e en 2e paasdag geopend. Officiele opening zondag 12 april 15:00 leven en dood, groei en wildgroei en alles wat daaruit voortkomt. het werk van pim palsgraaf doet soms denken a..

Expositie (mei) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

expositie

Geersdijk

Expositie "het kind in de kunst en de kunstenaar"4 april t/m 14 juni do t/m zo van 11.00 tot 17.00 uurentree € 3,00 p.ptevens zijn er enkele workshops voor kinderen i.v.m. Het pr..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Staatsbosbeheer, excursie Orchideeën van Dijkwater

De orchideeën beginnen te bloeien in natuurgebied dijkwater tussen sirjansland en dreischor op schouwen duiveland. Een gids van staatsbosbeheer neemt u mee naar deze bijzondere p..

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Samen wandelen van mooie routes

Oostkapelle

Elke week kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen een mooie route wandelen in en om oostkapelle. Er zijn verschillende routes van 5 of 10 km beschikbaar (met start en finish: mag..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Expositie Kwarteleitjes in kommetjes en nestjes

Middelburg

Expositie kwarteleitjes in kommetjes en nestjes. Op 2e paasdag 6 april, wordt deze expositie geopend door middelburgs emeritus stadsdichter joop h. Buma in het bijzijn van de kun..

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag is er een gezellige weekmarkt op de markt van middelburg, midden in het centrum.

Weekmarkt

Heinkenszand

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Natuurvaartocht |rondvaart rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zi..

Expositie 'Water over Walcheren, oktober 1944 - februari 1946'

Westkapelle

Expositie 'water over walcheren’ in polderhuis westkapelle vanaf 28 maart tot 20 juni 2015. De expositie ‘water over walcheren, oktober 1944 – februari 1946’ toont foto’s over de..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 15 maart t/m 15 oktober als het weer meespeelt. Bij aanmelding min. 12 uur vooraf. van 1 juli t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aan..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

13e Kunstgalerie Hulst

Hulst

Kunstgalerie hulst wordt dit jaar georganiseerd van 8 t/m 31 mei. 34 kunstenaars exposeren één van hun op reynaert gebaseerde werken bij evenzoveel ondernemers in hulst, waarbij ..

Untouchable

Philippine

Jacobien de korte - fotografie

Het Duistere Dierenrijk

Oostkapelle

Waarvoor komt een mol uit zijn hol? Jagen alle uilen alleen ’s nachts? Waaraan herken je een nachtvlinder? Wat eet een das? Is een hert een echt nachtdier? Kunnen vleermuizen in ..

Lentekriebels, expo met schilderijen,grafiek,beelden,foto's,sieraden

Terneuzen

Tentoonstelling "lentekriebels" van 2 mei t/m 28 juni op zaterdag 2 mei vindt in lokaal 54 de officiële opening plaats van weer een nieuwe tentoonstelling met als titel: lentekri..

Gabriele Kliem (zijde schilderijen) en Thea van der Klein (keramiek)

Heinkenszand

Gabriele kliem en thea van der klein exposeren van 20 mei t/m 13 juni met respectievelijk schilderijen op zijde en keramiek.

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

”Verrassend Colijnsplaat“

Colijnsplaat

Interessante en sfeervolle cultuurhistorische rondleiding door colijnsplaat en de directe omgeving. Anekdotes en wetenswaardigheden over de godin nehalennia, het monument van de ..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Driekleur Challenger Zeeland Internationaal Toptennis

Middelburg

Driekleur challenger zeeland 2015 is een internationaal toptennis evenement wat wordt gehouden op tennispark de veste in middelburg van 27 juni t/m 4 juli 2015 in samenwerking me..

De Zeeuwse Quiz van Omroep Zeeland

Kapelle

Omroep zeeland viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum en trakteert de zeeuwen op de zeeuwse quiz. elke laatste donderdag van de maand spelen we een pubquiz op een verschillende lo..

Informatieavond Spanje en Cruises

Vrouwenpolder

Terwijl u geniet van een overheerlijk tapas buffet wordt u getrakteerd op presentaties over spanje en cruises. En dat is nog niet alles, speciaal voor u zal er een flamenco show ..

Kunst in 25 etalages

En-passant" is een platform voor beeldende kunstenaars die willen getuigen van eigen inzicht, eigen identiteit, eigen vormgeving.dit is een jaarlijks terugkerende expositie van a..

Kunst in 25 etalages

En-passant" is een platform voor beeldende kunstenaars die willen getuigen van eigen inzicht, eigen identiteit, eigen vormgeving.dit is een jaarlijks terugkerende expositie van a..

Expositie in "De Herberg" , Vlissingen

Vlissingen

Expositie in "de herberg" in de maanden mei en juni zal mevr. Jopie minnaard uit heinkenszand exposeren in de herberg in vlissingen. Deze expositie wordt zaterdag 9 mei a.s. Om ..

Cameramuseum Zierikzee.

Zierikzee

Cameramuseum gaat definitief door! **************************************** het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in..

Avondvierdaagse Goes dd. 26, 27, 28, 29 mei 2015

Goes

Avondvierdaagse goes de 64ste avondvierdaagse van goes wordt dit jaar onder verantwoordelijkheid van de koninklijke wandel bond nederland (kwbn) georganiseerd door het comité fru..

Tuinfair Atelier Flowers

Koudekerke

Van 28 t/m 30 mei van 10.00-17.00 uur bent u van harte welkom op de tuinfair van atelier flowers, gevestigd aan her meulpad 11 te koudekerke. Het thema is "vintage". kom sfeervol..

Expositie Rémon Mulder in Gemeentehuis

Tholen

Hij studeert urban design aan de nhtv in breda, houdt zich bezig met het maken van tekeningen voor stedenbouwkundige plannen. In zijn vrije tijd werkt hij graag op zijn eigen man..

20 jaar Kunstuitleen Terneuzen - tentoonstelling 'Feest'

Terneuzen

Vier het mee!! Een feest in kleur en compositie. opening tentoonstelling ‘feest’ op zaterdag 16 mei om 14:00 uur door de heer j. Lonink, burgemeester van terneuzen. 20 jaar kun..

Kunstexpositie de Ouverture

Kunstexpositie met als thema 'de zee als vervuilingsontvanger'. Tevens 2 kunstwerken gemaakt door de kinderen van de basisschool cadzand, deze kunt u vinden op de dijk recht tege..

Zeeuwse Quiz van Omroep Zeeland

Kapelle

Omroep zeeland viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum en trakteert de zeeuwen op de zeeuwse quiz. Elke laatste donderdag van de maand spelen we een pubquiz op een verschillende lo..

Pontes Pieter Zeeman helpt Nepal

Zierikzee

pontes pieter zeeman helpt nepal rommelmarkt met diverse activiteiten 28 mei van 11.00 - 16.00 uur. naar aanleiding van de ramp in nepal heeft pontes pieter zeeman be..

Miniconcert Anko Vleugel

Middelburg

Op donderdag 28 mei geeft de pianist anko vleugel een miniconcert in het kader van het lange jan project. In de koorkerk in middelburg speelt hij een programma met muziek van bee..

Workshops edelsmeden

Kapelle

Er kunnen nog mensen meedoen aan een workshop edelsmeden van 3,5u op woensdagavond 17 juni van 19.00u-2.30u ook op dinsdagavond 2 of 9 juni kun je je opgeven voor een workshop. ..

Rommelmarkt

Zierikzee

Rommelmarkt met diverse activiteiten donderdag 28 mei van 11.00 -16.00 uur pontes pieter zeeman, hatfieldpark te zierikzee. Opbrengst gaat naar nepal: mountain child care.

Rondvaart Grevelingen Rederij Denick

Ontdek de geheimen van het meer met de denick en ijmond. Wij nemen u graag mee op een schitterende vaartocht op ons gezellig ingericht schip met buitendek en ruim salon met bar e..

Fietstocht 55+

Fietstocht voor 55+. Vertrek vanaf het haegse huus in stellendam. De route loopt richting rockanje, tenellaplas, door de duinen van voorne richting oostvoorne naar brielle. De af..