ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.752 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Niederländisch für deutsche Gäste

Breskens

Endlich mitreden können! Niederländisch lernen ohne mühe: der urlaubsspaß für die ganze familie! Schon in der ersten stunde sprechen sie die ersten sätze niederländisch und erfah..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Bioscoopagenda

Expositie 'Barbie 55 jaar', Blikmuseum 'de Blikvanger'

Renesse

Blikmuseum de blikvanger bestaat dit jaar 20 jaar. De tentoonstelling van barbie 55 jaar loopt van 1 oktober  t/m 7 januari 2015. Ook barbie's en attributen te koop. De openingst..

Tentoonstellingsproject ‘WOI in Zeeuws-Vlaanderen’

Hulst

Van 1914 tot 1918 staat de wereld in brand. 34 landen voeren oorlog. Nederland is neutraal. Toch is de eerste wereldoorlog in zeeuws-vlaanderen nooit ver weg. Belgische vluchteli..

For Sail Herfst Boatshow

10.00-17.00 uur for sail herfst boatshow, steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000,-. Toegang is gr..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Boek- & filmavond in bibliotheek

19.30 uur boek&filmavond in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Toegang vanaf 12 jaar. Reserveren gewenst, 0187-667744.

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Presentatie over Eerste Wereldoorlog

Hulst

De heer alphons kerckhaert verzorgt een presentatie over de eerste wereldoorlog in de truffinozaal. De lezing is een voorbereiding op een excursie naar ieper op 4 oktober a.s. In..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (oktober) int 't Blaeuwe Huus - Hanneke Keuning

Een expositie van hanneke keuning in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zater..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Expositie (september) int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Weekmarkt

Stavenisse

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Introductiecursus Humanisme

Terneuzen

Het humanistisch verbond organiseert voor iedereen die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie de introductiecursus humanisme. Stap nu in de rijke traditie van het humanisme...

Expositie 'Gewapend in beton en staal'

Westkapelle

De expositie toont circa 23 foto’s van bunkers in heel europa. De foto’s werpen letterlijk een andere licht op de kolossen uit de tweede wereldoorlog. Prachtig lijnenspel en bijz..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Klassiek Concert: Bennewitz Quartet

Sommige kamermuziek-ensembles hebben een zeer mooi en harmonieuze uitstraling; een pure vreugde om naar te kijken. De intensieve muzikale samenwerking binnen het ensemble wordt o..

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bijzond..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

lezing Reïncarnatie, onsterfelijkheid en continuïteit van leven

Middelburg

Lezing van stichting i.s.i.s. Over ‘reïncarnatie, onsterfelijkheid en continuïteit van leven door de poorten van de dood en weer terug’ reïncarnatie roept veel vragen op, zoals: ..

Deux Jours, une nuit in 't Beest

Goes

De 30-jarige sandra heeft een weekend de tijd om haar collega’s te overtuigen hun bonus in te leveren. Dit is de enige manier waarop zij zelf haar baan kan behouden. Sandra moet ..

Kinderboekenweekfeest

Terneuzen

De kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we, onder het motto: feest! van 1 tot en met 12 oktober is het voor de 60e keer kinderboekenweek. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar..

Kinderboekenweekfeest

Hulst

De kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we, onder het motto: feest! van 1 tot en met 12 oktober is het voor de 60e keer kinderboekenweek. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar..

Kinderboekenweekfeest

Oostburg

De kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we, onder het motto: feest! van 1 tot en met 12 oktober is het voor de 60e keer kinderboekenweek. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Emergis kledingbeurs

Kloetinge

Emergis kledingbeurs dinsdag 30 september 2014 alleen voor cliënten van 18.00 – 20.00 uur. prijs : € 0,50 per stuk. woensdag 1 oktober 2014 voor iedereen van 10.00 – 1..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

Kinderboekenweekfeest Terneuzen

Terneuzen

De kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we, onder het motto: feest! Van 1 tot en met 12 oktober is het voor de 60e keer kinderboekenweek. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar..

Kinderboekenweekfeest Hulst

Hulst

De kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we, onder het motto: feest! Van 1 tot en met 12 oktober is het voor de 60e keer kinderboekenweek. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar..

Kinderboekenweekfeest Oostburg

Oostburg

De kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we, onder het motto: feest! Van 1 tot en met 12 oktober is het voor de 60e keer kinderboekenweek. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar..

80's Mania - de ultieme jaren '80 party

Middelburg

Discoballen, cassettebandjes en synthesizers, beenwarmers en schoudervullingen. Rara, in welke tijd zijn we beland? Juist, de jaren 80. Het decennium van grote artiesten als mich..

FiZi-Pieter Post: De film - De Weverij

Zierikzee

Pieter post bezorgt met zijn rode bus de post bij de mensen van het dorpje groenbeek. Pieter denkt dat hij goed kan zingen en heeft zoveel succes dat hij beroemd wordt. Maar weet..

Tweedehandskleding beurs

Kloetinge

Wij organiseren woensdag 1 oktober aanstaande een tweedehands kledingbeurs in de theaterzaal van het hoofdgebouw van 10.00 tot 15.00uur alle kledingstukken, schoenen en access..