ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 6.609 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Workshop Intuïtief Schilderen

Aardenburg

Stichting innerlijk landschap organiseert: een workshop intuïtief schilderen (hele dag). "ontdek je eigen innerlijke landschap" plaats: in het atelier aan de herendreef 41 te aa..

WeitjeRock

IJzendijke

Weitjerock is het muziekfestival in west zeeuws-vlaanderen dat met een uitdagend, divers en dynamisch programma zowel jongeren als ouderen (met gezin) laat genieten van live muzi..

Bioscoopagenda

Mauritstoernooi

IJzendijke

Tijdens het mauritstournooi in ijzendijke vinden er verschillende activiteiten plaats zoals krulbollen, boogschieten, gaaibollen, optredens en tombola. Een evenement voor jong en..

Monumentale bomenwandeling Middelburg

Middelburg

Een ervaren ivn gids neemt u mee op een wandeling langs de mooie bomen in de binnenstad van middelburg op plaatsen waar u niet dagelijks loopt.de gids vertelt u over de bomen die..

Zomermarkten Cadzand-Dorp

Cadzand

Kunstmarkt, boeken- en hobbymarkt rond de kerk.streekproductenmarkt bij de molen; bezichting open tuinen en rondleidingen in p&t chocoladefabriek.oudere kerzandtenaar vertelt in ..

Rondvaart Mosselbeleving

Yerseke

Bij deze rondvaart laten wij u zien wat er zo al op het water afspeelt, voordat de mosselen aan wal komen om verwerkt te worden. De veiling, het verwatergebied, de vismethode en ..

Rondleidingen in Fuchsiatuin 'Zomerweelde'

Cadzand

Op 'zomerweelde' is van alles te zien voor jong èn oud. Nostalgisch boerenerf, tevens welkomboerderij. Groot assortiment fuchsia's in alle kleuren en vormen. Verder vele kleine ..

Snuffelmarkt Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede

  zaterdag 26 juli is het weer zo ver: voor de 41stekeer wordt aan de ring van burgh de jaarlijkse rommelmarkt gehouden, georganiseerd door de hervormde gemeente burgh. Zoals a..

Snuffelmarkt op de markt te Middelburg

Middelburg

Snuffelmarkt op de markt te middelburg - zaterdag 26 juli van 9.00 uur tot 16.00 uur toegang gratis volgende markten : - zaterdag 30 augustus - zaterdag 20 september - zate..

Vogels in de Scherpenissepolder

Scherpenisse

Een tocht met een gids van staatsbosbeheer langs het natuurontwikkelingsgebied van de zuidkust van tholen, parel langs de oosterschelde. Tip: laarzen en een verrekijker

Chabot aan zee- De Zeeuwse landschappen van Henk Chabot

Domburg

Begin 20e eeuw wordt domburg een van de belangrijkste kunstenaarsdorpen van nederland. Bekende schilders als jan en charley toorop en piet mondriaan strijken er neer. Ze komen af..

Gezellige fair ‘Bie ûûs thûûs’

10.00-16.00 uur gezellige fair ‘bie ûûs thûûs’, dirkdoensweg 18 in ouddorp.

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: iedere donderdag en vrijdag.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leuke en sportieve manie..

Mosselfeesten

Middelburg

In middelburgse vlasmarkt worden elk jaar eind juli mosselfeesten georganiseerd. Elk deelnemend café en restaurant heeft zijn eigen programma. De een legt de nadruk op het eten,..

Rondritten met Goeree-Express

Het toeristentreintje van g-o, de goeree-express, verzorgt leuke rondritten, elke wo, do, vr. En zat. (zie actuele info: www.goeree-express.nl).

Demodag bij Jorbeau Kreatief

10.00-16.00 uur demodag kaarten maken met nieuwste materialen bij jorbeau kreatief, weststraat 9 in ouddorp. Deelname is gratis.

Klaverjassen op park 'Het Oude Nieuwland'

Klaverjassen om 20.00 uur op het oude nieuwland, oude nieuwlandseweg 11 in ouddorp

Snuffelmarkt op de Markt in Middelburg

Middelburg

Snuffelmarkt op de markt in middelburg. 09.00-17.00 uur. Toegang gratis.

Vis- en versmarkt Veere

Veere

Vis- en versmarkt aan de kaai in veere op zaterdagen van 17 mei t/m 30 augustus van 10.00-16.00 uur

Boerenmarkt

Domburg

Er wordt dit jaar 3 x een domburgse boerenmarkt gehouden met boeren produkten, zelfmaak  artikelen en nostalgische produkten.tijdens deze boerenmarkt is er tevens het domburgse ..

Trekkertrek in Aagtekerke

Aagtekerke

Trekkertrekwedstrijd 

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Bingo op camping de Magneet

20.00-23.00 uur bingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Spoor van Geloof

In de kerkgebouwen in breskens, oostburg, aardenburg, groede, schoondijke, ijzendijke en waterlandkerkje worden tentoonstellingen ingericht rondom diverse geloofsthema’s van de..

Dijken van Wijven kunstmanifestatie

Sas van Gent

De door zeeland reizende kunstbiënnale dijken van wijven heeft voor de editie 2014 een bijzondere en verrassende locatie uitgezocht: sas van gent, zeeuws-vlaanderen. Geen forten..

Vers Zeeuws Beeld

Middelburg

Een expositie van een selectie van de beelden die gemaakt zijn tijdens het project ‘vers zeeuws beeld’. Deze tentoonstelling geeft visueel antwoord op de vraag hoe zeeuwse jo..

'Zeven Zomerse Weken' kunst uit 't kerkje'

Waterlandkerkje

In ’t kerkje van waterlandkerkje is in de week van zaterdag 19 juli t/m zaterdag 26 juli werk te zien van kunstenaars daniëlle vrijsen (aquarel) en leo van der heyden (beeldho..

Tentoonstelling ‘Kind aan de ketting’

Middelburg

Kind aan de ketting besteedt aandacht aan kinderen in slavernij, vroeger en nu. Een bijzondere tentoonstelling van het ninsee, het nationaal instituut nederlands slavernijverlede..

Expositie Dorpskerk Cadzand

Entree gratis.

Schearendiekdag, Scharendijke

Scharendijke

Schearendiekdag! In de dorpsstraat en platteweg

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de maanden juli en augustus open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m z..

Rommelmarkt bij Van der Linde

8.30-12.00 uur rommelmarkt in loods van v/d linde, zuidweg 3 in ouddorp. Opbrengst is voor div. Goede doelen. Toegang is gratis!

Expositie(s) in 'de Overkant'

Van april t/m september zijn er exposities te bezichtingen in 'de overkant', dijkstelweg 33 in ouddorp. April en mei: expositie van marieke bekke & carla raadsveldjuni en juli: e..

Kunstenaars lopen met molentjes

Aaquaart heeft een tiental kunstenaars die wonen en werken in zeeuws-vlaanderen uitgenodigd om, tijdens de grote festiviteiten, georganiseerd in het kader van het 200 jarig besta..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met ve..

Fietsen langs de Staats Spaanse Linies

Sluis

Een begeleide fietstocht van ca. 20 kilometer waarbij van alles verteld wordt over de tachtigjarige oorlog en de staats spaanse linies. Stop- en vertelplaatsen zijn onder andere ..

Grote rommelmarkt Kortgene

Kortgene

Rommelmarkt, boekenmarkt, wafels, poffertjes, drankjes etc. (tbv onderhoudsfonds kerk).tevens is gedurende deze dagen de kerktoren te beklimmen. Fantastisch uitzicht. Tip: neem u..

Live muziek bij @Wilz

20.30 uur live muziek bij @wilz op ‘de klepperstee’, vrijheidsweg 1 in ouddorp. Toegang is gratis.  

Ezelwandeling met bijzondere ezels

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling llan..

Rondvaart Veerse Meer

Van 1 juli t/m 28 augustus (iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag muv 16 en 23 aug.)geniet tijdens deze anderhalf uur durende tocht van het veerse meer in optima forma. O..

Live muziek bij Brasserie de Zwinhoeve met Patricia Foort

Retranchement

Een gezellige avond bij brasserie de zwinhoeve met live muziek van patricia foort! Entree gratis welkom!

Zomerfair Atelier Duinkerke

10.00-16.00 uur zomerfair atelier duinkerke, duinkerkerweg 25, “in het lie’je van de bokjes”, in ouddorp. Met o.a. Tuinbezoek, gebakken vis, kunstnijverheid, schilderijen, ..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Ringrijden Domburg

Domburg

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Activiteiten, Hervormde Jacobuskerk

Renesse

Evenals vorige jaren is het receatiepastoraat in renesse in de maanden mei t/m. September 2014 actief met verschillende activiteiten.in de maanden mei, juni en september is de do..

Avondmarkt

Burgh-Haamstede

Van 18.00 tot 24.00 uur.

Sjezenrijden Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

Een sjees is een tweewielige vaak antieke wagen die achter een paard is gespannen. In de sjees zitten man en vrouw in zeeuwse klederdracht. Het paard moet draven door het parcour..

Ringrijden Grijpskerke

Grijpskerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijde..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 a..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Eenhoornwandeling

Oostburg

In 2 uur tijd loodst het gidsenteam zeeuws-vlaanderen u langs de parels van oostburg. De verhalen over het ontstaan van de kreek het groote gat, de spaans-staatse linies, de gro..

Kermis

Renesse

Joepie; het is weer kermis. Kom naar de grootste kermis van zeeland en maak het kind in je los.

Tramrit met de RTM, vanaf de Punt Ouddorp

Maak een tramrit met de rtm! De tram vertrekt vanaf de rtm-remise, g.c. Schellingerweg 2 (op de punt) in ouddorp. Informatie over prijzen en programma verkrijgbaar bij vvv ouddor..

700 jaar Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

€vrouwenpolder 700 jaar , 1314-2014 , van bedevaartsoord tot badplaats”.het jaar 2014 is een belangrijk jubileumjaar: in 2014 bestaat vrouwenpolder 700 jaar. Zeventig jaar ge..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Paardenkar rijden omgeving Wemeldinge

Wemeldinge

Een rondrit door en langs het mooie platteland van wemeldinge op een paardenkar. Vertrek hof keizersweel. Inclusief een consumptie met boeren-appelcake of mini-bolus en een rondj..

Workshop Intuïtief Schilderen

Aardenburg

Stichting innerlijk landschap organiseert: een workshop intuïtief schilderen (hele dag). "ontdek je eigen innerlijke landschap" geplande data zijn: zondag 27 april 2014 zaterdag..

Beach Volleyball Circuit

Vrouwenpolder

Van mei tot en met augustus 2014 vindt ook deze zomer het beach volleyball circuit plaats. Gedurende 15 weekenden worden er op de mooiste stranden van nederland voor ieder niveau..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente

11.00-15.00 uur openstelling dorpskerk hervormde gemeente, weststraat 2 in ouddorp, met mogelijkheid om orgel te bespelen.

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

€75 jaar ouddorpse negotie“ en “ouddorpers in den vreemde”. Twee thematentoonstellingen dit jaar in museum “ouddorps raad- en polderhuis”. Beneden is een klein winkel..

Aqua Zumba

Breskens

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie! Nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu ..

Panorama Walcheren

Vlissingen

In de zware plaatwerkerij, één van de voormalige gebouwen van de koninklijke maatschappij de schelde, gebeurt iets unieks: er wordt gewerkt aan het panorama walcheren. Schilder..

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

€afrikaanse beelden koesteren zich in de zeeuwse zon” elke vrijdag en zaterdag van 23 mei t/m 27 september van 10.00 – 17.00 uur. Entree gratis de bezoekerstuin “de houte..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (juli) int 't Blaeuwe Huus - Ria van der Touw

Een expositie van ria van der touw in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op z..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Wemeldinge

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga; 28 en 29 juni van 10.00 - 11.00 uur. Verder dagelijks van 1 juli t/m 21 augustus op het strand bij watertoren oost di t/m za van 9.30 tot 10.30 uur en maandag en woen..

Expositie 'Westkapelle 1914-2014, 100 jaar door de ogen van de toerist'

Westkapelle

In de expositie 'westkapelle 1914 - 2014, 100 jaar door de ogen van de toerist' biedt het polderhuismuseum een bijzondere blik op het eigen dorp en omgeving. De ogen en de belevi..

Tentoonstelling Balanceren tussen Zoet en Zout ,Bewaerschole

Burgh-Haamstede

Op 1 juni toont een aantal kunstenaars de laatste stand van zaken van hun onderzoek. Ronald boer en valerie dempsey hebben in en rond de oosterschelde onderzocht hoe de deltawerk..

Kinderen zijn de BAAS

Oostburg

Kinderen zijn de baas deze dag in oostburg. Vanaf 's morgens 11.00 uur tot 16.00 uur staat kunnen kinderen hun hart ophalen in het centrum. Springkastelen, rodeo op de woeste sti..

Dream On

Vlissingen

Een ode aan de kwetsbaarheid dagdromen, zoete dromen, natte dromen. Kleurige beelden vol tegenstellingen zweven tussen droom en werkelijkheid. Bescheiden en overweldigend tegelij..

Expositie Galerie het Moment; ze zijn er weer

Zierikzee

Deze zomer exposeert galerie het moment in zierikzee weer tal van schilderijen van de kunstenaar hans leijerzapf. Zijn schilderstijl die gekenmerkt wordt door een soepele penseel..

Tentoonstelling bijzondere borduurwerken HCR de Schelphoek

In hrc de schelphoek (langs de n59 bij serooskerke op schouwen-duiveland). Is vanaf 1 juni a.s. Een expositie ingericht van bijzondere borduurwerken, gemaakt door joke jense. De ..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Hervormde Kerk Yerseke

Yerseke

Oude kerken staan voor u open: om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, om de schoonheid van het gebouw te ervaren.  open.. Voor een moment van rust en bezinning onderweg!..

Solextocht door het mooie Zeeland!

Wemeldinge

Gezellige solextocht door ons mooie zeeland. Vertrek vanaf camping linda (wemeldinge) om 10.00 uur. U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. Rond 16.30 zijn we weer terug. Enk..

Polo Toernooien

Aagtekerke

Sinds 2000 vindt op het mooie zeeuwse landschap paarden polo plaats. domburg als badplaats c.q. Kuuroord kende een roemrucht verleden toen dokter mezger hier neerstreek. Begin v..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: RK H Maria Magdalenaparochiekerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Grote of Maria Magdalenakerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren open, voor een moment van rust en bezinning onderweg.ex..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Hervormde Kerk

Kapelle

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.... Open, voor een moment van rust en bezinning onderwe..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Geerteskerk

Kloetinge

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.... Open, voor een moment van rust en bezinning onderwe..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Mariakerk

Nisse

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.... Open, voor een moment van rust en bezinning onderwe..

Open atelier bij Puck Meijer

Sint Maartensdijk

Cultuurhistoricus/schilder puck meijer houdt  op  zaterdag in haar atelier open huis voor belangstellenden.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland

Wilhelminadorp

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning. Boekenmar..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Herv. kerk

Kattendijke

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.  

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Maartenskerk

Wemeldinge

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Springkussen, schminken/ballonnen vouwen in het centrum

Een springkussen in de ring, een clown die ballonnen vouwt of kinderen schminkt, maakt een gezellig “tournee” door de dorpskern van ouddorp. Org. St. Promotie kop van goeree.

Orgelconcert Jan Wisse in de Grote Kerk

Goes

Jan wisse verzorgt een orgelconcert op het marcussen-orgel in de grote of maria magdalenakerk .entree gratis. Voor meer informatie: zie onze website

Albert Heijn Badgasten toernooi tennis+jeu de boules

Albert heijn badgastentoernooi tennis & jeu de boules bij l.t.c. Ouddorp, klarebeekweg 22 in ouddorp. Meer info op poster en via info@ltc-ouddorp.nl. 

Culturele week ‘Aardenburgse Zomerkunsten 2014’: Optreden Nightflyer

Aardenburg

Optreden nightflyer aan de kaai. Www.cultureelaardenburg.nl

Culturele week ‘Aardenburgse Zomerkunsten 2014’: Tentoonstellingen

Aardenburg

Tentoonstelling in de sint baafskerk met werk van eddy walrave (sculpturen in blauwe hardsteen), warne berckmans (glaskunstenaar). Warne werkt alleen met blauw glas. Dit zorgt vo..

Culturele week ‘Aardenburgse Zomerkunsten 2014’: Beeldenroute

Aardenburg

Via negen privé tuinen kun je kennismaken met een cultureel vierluik:1) kunst: beelden van vlaamse  en nederlandse kunstenaars. 2) poëzie: in elke tuin staat op een speciaal o..