ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 4.130 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Film by the Sea

Vlissingen

Film by the sea beleeft van 12 t/m 21 september 2014 haar 16e editie. Ook dit jaar zijn er weer veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens. Verfilmde litera..

Bioscoopagenda

Natuurvaartocht 14.30 uur, rondvaart Passagiersschip de Onrust

Van 14.30 - 17.00 uur. Rondvaart op het national park de oosterschelde dit deel heeft een rijke historie en een prachtige gevarieerde flora en fauna. Er vaart een professionele g..

Stichting Rederijkers, 'openluchtspel De Poortwachter van Zierikzee'

Zierikzee

Openluchtspel de poortwachter van zierikzee.het evenement vindt plaats op 11, 12, 13, 18, 19 en 20 september 2014 van 20:00 tot22:00 uur (op 20 september 2014 ook van 16:00 tot 1..

Opening WK Driebanden onder 21 jaar

Sluiskil

Voor het eerst wordt het wk driebanden (voor de jeugd) georganiseerd in zeeland! Op 18 september worden de spelers voorgesteld. Op 19, 20 en 21 september wordt het wk gespeeld, m..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: iedere donderdag en vrijdag.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leuke en sportieve manie..

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Zeven Zomerse Weken `kunst uit `t kerkje` Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

De tentoonstelling die dit jaar de 7 zomerse weken kunst uit ’t kerkje afsluit, is er een met een spiritueel karakter. Het werk van drie dames, annette hogenboom (sieraden), dort..

Tentoonstellingsproject ‘WOI in Zeeuws-Vlaanderen’

Hulst

Van 1914 tot 1918 staat de wereld in brand. 34 landen voeren oorlog. Nederland is neutraal. Toch is de eerste wereldoorlog in zeeuws-vlaanderen nooit ver weg. Belgische vluchteli..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Tablet Café in de Bibliotheek Oosterschelde

Goes

Leren en delen! Heb je een ipad of een ander tablet, en wil je graag wat tips en trucs opdoen? Dat kan tijdens het tablet café in de bibliotheek.het tablet café is geschikt voor ..

Haak maar aan....

Zoutelande

Tijdens deze creatieve ochtend gaan we haken. We haken voor een goed doel en wel te vroeg geboren baby's. Voor het deelnemers bedrag ontvangt u een haaknaald en 2 bolletjes katoe..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Glasblaasdemonstratie

Breskens

Glasblaasdemonsratie met aansluitend uitleg over andere glasbewerkings technieken. Entree 5 euro. Kinderen 2,50 euro. Iedere donderdag om 14 uur.de maanden juli en augustus ook o..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

Middelburg

De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit vlaanderen. Het complex is nu, met uitzondering van de kerken, in gebruik als zetel van de staten van zeeland. De rondleid..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

”Verrassend Colijnsplaat“

Colijnsplaat

Interessante en sfeervolle cultuurhistorische rondleiding door colijnsplaat en de directe omgeving. Anekdotes en wetenswaardigheden over de godin nehalennia, het monument van de ..

Zumba - flott bewegen!

Hoofdplaat

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie! Nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu he..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Rondleiding De Blauwe Hoeve

Retranchement

Rondleiding op melkveehouderij de blauwe hoeve. Ervaar de boerderij met hart, hoofd en gevoel. Met uitleg over de melkrobot en het dagelijkse leven van de koeien en kalfjes; pano..

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen w..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag, gezellige weekmarkt op de grote markt van middelburg midden in het centrum.

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Expositie (september) int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Weekmarkt

Heinkenszand

Verrassende expositie foto schilderijen van Dieta Slabbekoorn

Yerseke

Vanaf zaterdag 19 juli is in yerseke een eerste foto-expositie van dieta slabbekoorn te bezichtigen. De expositie is een selectie van verrassende macro foto’s van dieren en plant..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Expositie 'Gewapend in beton en staal'

Westkapelle

De expositie toont circa 23 foto’s van bunkers in heel europa. De foto’s werpen letterlijk een andere licht op de kolossen uit de tweede wereldoorlog. Prachtig lijnenspel en bijz..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Mossel 10-daagse Oostkapelle

Oostkapelle

Mossel 10-daagse oostkapellede derde editie van de mossel 10-daagse van oostkapelle is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september en wordt georganiseerd door de onder..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Expositie Waterdunen

Groede

Vanaf 1 mei is de expositie waterdunen weer te bezichtigen in de grote kerk aan de markt in groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expos..

Film: The Butler

De afro-amerikaanse cecil gaines (whitaker) is nog een jonge man wanneer hij begint aan zijn nieuwe baan als butler in het witte huis. Een bijzondere baan waarbij hij uiteindelij..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

Bijeenkomst toekomst Grevelingen

Bruinisse

Op donderdagmiddag 18 september organiseren ivn en zmf, in nauwe samenwerking met natuur- en recreatieschap de grevelingen en de stuurgroep zuidwestelijke delta een inhoudelijke ..

Excursie langs het Grevelingenmeer

Brouwershaven

Op pad met een ivn natuurgids! Natuurgids ine van de ven neemt je mee naar het strand bij brouwershaven en laat je de grevelingen beleven. Kinderen zijn ook welkom.

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bijzond..

Openbare avond mmv trancemedium Henk van Munster

Rilland-Bath

Lieve mensen, ook wij beginnen weer met onze openbare avonden na de zomerstop. 18 september komt trance medium henk van munster weer een mooie psychometrie avond verzorgen. We he..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Bon Dieu in 't Beest

Goes

Claude en marie verneuil zijn afkomstig van katholieke ouders uit de grote provinciale bourgeoisie en nogal conservatief. Maar ze zijn altijd ruimdenkend geweest. Het was echter ..

Jazz by the Sea

Jazz by the sea is hét jazzfestival met uitzicht op zee en wordt gehouden langs de hele walcherse kust, van vlissingen tot veere. Ook dit jaar zijn er weer meer dan vijftig grati..

Grevelingenweek

Er is voor ieder wat wils tijdens de grevelingenweek. Ga bijvoorbeeld mee op vaartocht of natuurexcursie, of volg een workshop strandfotografie. Avontuurlijker ingesteld? Zeil, d..

Natuurontdekpad Haven van Battenoord

Tijdens de hele grevelingenweek kan je zelf met de kids het natuurontdekpad bij battenoord lopen. Het natuurontdekpad ligt tussen de haven van battenoord en het strandje bij camp..

lezing Neo-Liberalisme

Middelburg

Neo-liberalisme - en waarom het niet bestaat! vvd zeeland organiseert in het seizoen 2014-2015 een lezingencyclus rond belangrijke thema's in de politiek. Waar staat het libera..

Miniconcert Ensemble Padovana

Middelburg

Op donderdag 18 september concerteert het ensemble padovana in de koorkerk in middelburg. Zij spelen een programma met werken van oa. Loeillet, taverner, mancini en scheidt. Pado..

bloemschik workshop presentatie

Middelburg

Inloop/ verkoophuis talent nieuwstraat 11 middelburg presenteert donderdag 18 september haar workshops, 1 keer per maand wordt er een workshop gehouden, evt. Deelnemers kunnen ..

Lezing Neo Liberalisme

Middelburg

Neo-liberalisme en waarom het niet bestaat! Vvd zeeland organiseert in het seizoen 2014-2015 een lezingencyclus rond belangrijke thema's in de politiek. Waar staat het liberalism..

Fotoweek bij bibliotheek

Van 12 t/m 21 september is het fotoweek. Tien dagen lang staat heel nederland in het teken van de fotografie. De bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp organ..

Natuurpresentatie Jan Vermeer

20.00 uur natuurpresentatie door jan vermeer in ‘de overkant’, dijkstelweg 33 in ouddorp. Jan vermeer is sinds jaren een van de beste nederlandse natuurfotografen. Daarnaast is h..

Miniconcert Ensemble Padovana

Middelburg

Op donderdag 18 september concerteert het ensemble padovana in de koorkerk in middelburg. Zij spelen een programma met werken van oa. Loeillet, taverner, mancini en scheidt. Pado..

Workshop Ouder/kind Herfstboltaartje

s-Gravenpolder

Samen met je kind een 12 cm boltaartje versieren speciaal voor de herfst! Allebei aan de slag, elkaar helpen en een gezellige middag ervan maken. de workshop zaterdag 18 oktober..

Expositie schilderijen

Middelburg

Expositie van nieuw werk in de galerie van margo wisse en johan van kaam vrij te bezoeken