ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.229 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Natuurvaartocht, Passagiersschip de Onrust -Gebied Ooterschelde 10.30 uur

Van 10.30 - 13.00 uur. Rondvaart op het national park de oosterschelde dit deel heeft een rijke historie en een prachtige gevarieerde flora en fauna. Er vaart een professionele g..

Bioscoopagenda

Zeehonden Safari "rondvaart onder leiding van een gids", 11.00 uur Rondvaartboot 'Frisia'

Zierikzee

Vertrek 11.00 tot 13.00 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Staatsbosbeheer, Reeën Speuren Boswachterij, Excursieschuur

Westenschouwen

Staatsbosbeheer op schouwen duiveland organiseert excursie reeën speurtochten. Reeën komen op schouwen duiveland voor sinds 1961. Vanaf die tijd is de populatie sterk gegroeid. D..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Staatsbosbeheer, 'Beleefweken' Natuur-expeditie

Westenschouwen

Natuur-expeditie niet voor watjes (middag) alleen voor kinderen van groep 7 en 8. Spannend en educatief. Met rugzak, herkenningskaarten en touwen.waar:    boswachterij westerscho..

Staatsbosbeheer, Reeën Speuren Boswachterij, Excursieschuur

Westenschouwen

Staatsbosbeheer op schouwen duiveland organiseert excursie reeën speurtochten. Reeën komen op schouwen duiveland voor sinds 1961. Vanaf die tijd is de populatie sterk gegroeid. D..

Staatsbosbeheer, 'Beleefweken' Natuur-expeditie

Westenschouwen

Natuur-expeditie niet voor watjes (middag) alleen voor kinderen van groep 7 en 8. Spannend en educatief. Met rugzak, herkenningskaarten en touwen.waar:    boswachterij westerscho..

For Sail Herfst Boatshow

10.00-17.00 uur for sail herfst boatshow, steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000,-. Toegang is gr..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (oktober) int 't Blaeuwe Huus - Hanneke Keuning

Een expositie van hanneke keuning in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zater..

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Patrick Nederkoorn : Code Rood

Goes

In ‘code rood’ vraagt patrick nederkoorn zich af waar hij in godsnaam is aanbeland. Door in het gevlij te willen komen van zo ongeveer iedereen op aarde, is hij volkomen van zich..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Expositie int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag, gezellige weekmarkt op de grote markt van middelburg midden in het centrum.

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Toneelgroep 'Het Volk' met Het Dwaallicht

De novelle het dwaallicht van de antwerpse schrijver willem elsschot (pseudoniem van alfons de ridder) zag in 1947 het levenslicht. In het verhaal maken we kennis met frans laarm..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Weekmarkt

Heinkenszand

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

Haiku's (gedichten) maken in het Belfort van Sluis, spelen met taal

Sluis

Haiku's (japanse gedichten) maken in het belfort van sluis met soan lan ie.spelen met taal.haiku's is een japanse dichtvorm. Activiteit voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Soan lan ..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Expositie 'Dijkwacht 2014'

Westkapelle

In deze expositie laten amateurkunstenaars werken zien, die zij hebben gemaakt na de ontmoetingsdag op 17 mei 2014 bij het polderhuis in westkapelle. Op die dag waren er diverse ..

25 jaar passie en schoonheid

Geersdijk

In deze tentoonstelling zijn bijzondere figuratieve schilderijen te bewonderen, sterk abstract werk. De fotografie en verfijnd tekenwerk komen tot hun recht en zullen u verbazen ..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

Art aan het Hof van Tholen

Tholen

In het atrium van het gemeentehuis in tholen is een expositie te zien van werken van mieke beumer-langeveld en jose belet-van baal 

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Kinder Doe Dagen in Ambachtscentrum

Goes

Gezellige kinder doe dagen in het ambachtscentrum.tijdens de vakantie zijn de ateliers open en kunnen de kinderen zelf aan de slag!op het binnenplein en in de ateliers kan tegen ..

Grote speelgoedrommelmarkt

Goes

Kom van 20 t/m 24 oktober naar omnium en beleef een herfstvakantie om nooit te vergeten. Voor jong en oud is er van alles te doen: ontbijten in het tropisch bos, grote speelgoedr..

Lezing over Bodembedekkers en het gebruik daarvan door José de Buck.

Terneuzen

Bodembedekkers en het gebruik daarvan. op deze eerste avond van het nieuwe winterseizoen komt josé de buck, de beroemde vlaamse postman u van alles vertellen over bodem bedekk..

Herfstvakantie in Klok'Uus

s-Heer Arendskerke

Ons programma elke dag..... van 12.00-13.30 uur "de pizza bakkerij" je mag zelf je pizza deeg kneden en je pizza versieren! Dit kost 3,95 euro per kind. de hele dag kan je bubb..

Cinekid: Levende Bezems in 't Beest

Goes

Kleine giorgio leidt een arm maar vrij leven in de bergen van zwitserland. Op een dag bezeert zijn moeder zich en moet giorgio geld verdienen zodat er een dokter kan komen. Hij w..

Cinekid: Mother I Love You in 't Beest

Goes

Raimond heeft het zwaar te verduren op school. Hij krijgt een aantal ernstige berispingen en heeft niet het voornemen om zijn moeder daar achter te laten komen. Zo trekt hij de s..

Patrick Nederkoorn Code Rood in 't Beest

Goes

In ‘code rood’ vraagt patrick nederkoorn zich af waar hij in godsnaam is aanbeland. Door in het gevlij te willen komen van zo ongeveer iedereen op aarde, is hij volkomen van zich..

iPadcursus voor senioren.

Tholen

Servicebureau “voor elkaar” van de gemeente tholen organiseert dit najaar een ipad cursus. Alle inwoners van de gemeente tholen van 60 jaar en ouder die in het bezit zijn van een..

Kinderkanjerfeest

Breskens

Drie ochtenden kinderfeest in de herfstvakantie voor alle kinderen van de basisschool.er worden verhalen verteld, we zingen samen, we knutselen en er is ook een poppenkast.op din..

Film: Avant l'Hiver

In filmhuis middelharnis de film avant l'hiver. Geregisseerd door philippe claudel. Met daniel auteuil, kristin scott thomas en leïla bekhti.paul heeft nooit getwijfeld aan de ke..

Rondleiding naar het Gravensteen

Zierikzee

Rondleiding naar het gravensteen stadsgevangenis van 500 jaar oud. tijdens de herfstvakantie, van dinsdag 14 oktober tot en met zaterdag 25 oktober 2014, wordt er vanuit de vier..

Familiemiddag: de prehistorie

Oostkapelle

Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er doorlopend activiteiten rondom het thema ‘de prehistorie’. Vuurstenen worden bewerkt en je kunt zelf met een geweidrukker of klopsteen vuursteen..

Open Atelier en Beeldentuin 20 t/m 23, 25 en 26 okt

Burgh-Haamstede

Ook tijdens de herfstvakantie bent u welkom in tuin en atelier van daniëlle orelio. Er is binnen en buiten weer van alles te bezichtigen: brons, keramiek, schilderijen en sierade..

Miniconcert Ankie Kaljouw en Lenie Stokman

Middelburg

Op donderdag 23 oktober wordt in de koorkerk in middelburg het seizoen van het lange jan project afgesloten met een miniconcert door de panfluitiste ankie kaljouw, aan de piano b..

Vakantie bijbel week in De Ark

Oud-Vossemeer

Alle kinderen van de bassisschool zijn uitgenodigd, er wordt gezongen, verhalen uit de bijbel verteld en gezellig geknutseld. Het thema is: zeesterren.

Kinderrondleiding, Watersnoodmuseum

Ouwerkerk

Home actueel nieuws activiteiten in de herfstvakantieactiviteiten in de herfstvakantiehet watersnoodmuseum organiseert tijdens de herfstvakantie diverse speciale kinderactiviteit..

Week van de Streek

In deze week staan er voor zowel jong als oud heel veel bijzondere activiteiten op het programma. De jeugd kan aan de slag met koeien melken, boog schieten, breien, hoepelen, ste..

Herfstvakantie Sportactiviteit Kapelle

Kapelle

Sportmiddag voor iedereen uit de gemeente kapelle. Vanaf 6 jaar.

Buikspreek voorstelling

Middelburg

Op donderdag 23 oktober van 14:00 - 15:30 uur speelt matthijs vlaardingerbroek met zijn buikspreekpop henkie de christelijke voorstelling "als een vis in het water". Gedurende de..

Fading Gigolo in`t Beest

Goes

Fioravante (john turturro) en murray (woody allen) zijn berooid en elkaars beste vrienden. Om geld te verdienen besluiten ze samen in de wereld der gigolo’s te stappen. Murray wo..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Miniconcert Ankie Kaljouw en Lenie Stokman

Middelburg

Op donderdag 23 oktober wordt in de koorkerk in middelburg het seizoen van het lange jan project afgesloten met een miniconcert door de panfluitiste ankie kaljouw, aan de piano b..

Herfstbingo en onbeperkt pannenkoeken eten bij RCN Toppershoedje

15.30 uur herfstbingo en onbeperkt pannenkoeken eten bij rcn toppershoedje, strandweg 2 in ouddorp. De tip voor de herfstvakantie. Bingoboekjes kosten € 6,50 per stuk en 3 stuks ..

Fototentoonstelling 's Landshuis

Hulst

Didier jansen exposeert in het 's landshuis in hulst met zijn fotografiewerk. In zijn werk is hij op zoek naar grote lijnen en verrassende details. Daarnaast zoekt hij naar foto'..