ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 6.852 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Indonesische Sport

Kloetinge

Satria nusantara is een indonesische sport voor lichaam en geest, jong en oud. De hoofddoelen zijn: betere ademhaling, hogere concentratie, een soepeler en gezonder lichaam en vr..

Expositie Paaseiland in Streekmuseum

In de historische kern van sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het streekmuseumgoeree-overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschied..

Bioscoopagenda

beeldentuin Ter Lucht 2016

Expositie tuinbeelden van vooral zeeuwse kunstenaars in de beeldentuin van tuincentrum-bloembinderij ter lucht. Er is een zeer grote diversiteit aan werk te zien. exposanten 201..

Expositie Carmen Milhous en Bartha Breman in galerie 't KUNSTUUS

Heinkenszand

In galerie 't kunstuus is werk te zien van carmen milhous (acrylschilderijen) en bartha breman (beelden in steen en keramiek). Carmen schildert in de acryltechniek en meestal op ..

Expositie Phantasms Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Activiteiten meivakantie Kinderboerderij

Middelburg

Op 25, 26, 28 en 29 april en 2, 3, 5 en 6 mei staan er buiten onder een grote tent verschillende knutselwerkjes klaar. Er is een knutselwerkje voor moederdag, een schaap, een vli..

Babyshower

Goes

Wil jij een zwangere vriendin of zus verrassen? dan is deze babyshower iets voor jou! Sis@work heeft een compleet pakket voor een onvergetelijk zwangerschapsfeest! Dit arrangemen..

For Sail Pinkster Boatshow

10.00-17.00 uur for sail pinkster boatshow (9/5 t/m 25/5), steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Dodenherdenking Ouddorp

Ouddorp19.15 uur herdenkingsbijeenkomst in zalen- en sportcomplex de dorpstienden, dorpstienden 419.50 uur stille tocht naar het monument aan de dorpsweg-hazersweg19.56 uur welko..

Dodenherdenking Achthuizen

Achthuizen18.30 uur eucharistieviering in de rooms-katholieke kerk, kerkstraat 119.45 uur verzamelen bij het oorlogsmonument, kerkstraat/achthuizensedijk19.50 uur welkomstwoord d..

Expositie Magda Jessurun

Van 4 april tot 14 mei is  het fotowerk van magda jessurun naar aanleiding van haar 100ste geboortejaar  te zien in het diekhuus, beneden zandpad 7 in middelharnis. Haar werk wor..

Dodenherdenking Den Bommel

 den bommel19.15 uur herdenkingsbijeenkomst in de bron, voorstraat 2519.50 uur stille tocht naar het graf van de omgekomen soldaat aan het kerkplein19.58 uur signaal taptoe door ..

Dodenherdenking Dirksland

Dirksland18.45 uur herdenkingsbijeenkomst in de hervormde gemeente, ring 219.45 uur stille tocht vanaf de ring naar het monument aan het gelderspad19.56 uur welkomstwoord door me..

Dodenherdenking Middelharnis

Middelharnis19.30 uur verzamelen voor het gemeentehuis, koningin julianaweg 4519.40 uur stille tocht naar het monument aan de hoflaan19.52 uur welkomstwoord door mevrouw wendy tu..

Dodenherdenking Nieuwe-Tonge

Nieuwe-tonge19.45 uur verzamelen bij ons dorpshuis, korteweegje 1419.50 uur stille tocht naar het graf van verzetsstrijder jacob arij verolme op de gemeentelijke begraafplaats aa..

Expositie 'Beeld van een zeeslag anno 1304' Dikke Toren

Zierikzee

Beeld van een zeeslag  anno 1304 . in de dikke toren staat al 40 jaar een beeld van een zeeslag. Naar aanleiding  van  dit beeld is een presentatie gemaakt over de zeeslag op de ..

Dodenherdenking Ooltgensplaat

Ooltgensplaat19.30 uur ontvangst in ’t centrum, weesmolenstraat 1219.55 uur stille tocht naar het monument aan de kerksingel20.00 uur twee minuten stilte20.02 uur signaal taptoe ..

Dodenherdenking Oude-Tonge

Oude-tonge19.30 uur ontvangst bij hotel de lely, kaai 1619.40 uur vertrek naar algemene begraafplaats aan de langeweg in oude-tonge19.55 uur welkomstwoord door de heer wim hartev..

Dodenherdenking Oude-Tonge

Oude-tonge19.30 uur ontvangst bij hotel de lely, kaai 1619.40 uur vertrek naar algemene begraafplaats aan de langeweg in oude-tonge19.55 uur welkomstwoord door de heer wim hartev..

Veulentjesdag

Oostburg

Maak op deze dag kennis met onze jonge veulentjes , voor elke gast is er beschuit met muisjes. Zien hoe een paard gemolken wordt ? Meerijden op de kar ,op de rug van een paard, e..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Het getij voorbij; Veere na de Watersnood

Veere

Van 12 maart tot en met 7 augustus is de tentoonstelling ‘ ‘het getij voorbij; veere na de watersnood’ in museum veere te zien. Onderdeel van de tentoonstelling is de prachtige f..

Ontdek de geheimen van de landschapstuin

Oostkapelle

In terra maris werken 3 tuinmannen. Ieder met zijn eigen specialiteit. Erik speksnijder wordt de wandelende encyclopedie genoemd. Jan tuin is onze vogel specialist en geert pikse..

Jubileumexpositie Elly Mes 85 jaar

Domburg

Kunstenares elly mes uit westenschouwen wordt 85 jaar en viert dat met haar jubileumexpositie in de duingalerie te domburg. De expositie bestaat uit schilderijen en beelden en za..

Familie verhalenwandeling Zwerven door de Zwarte Polder

Nieuwvliet

Verhalenvertelster / natuurgids neemt u mee door dit prachtige dynamische natuurgebied. ze vertelt alles wat je wilt weten over de geschiedenis, de natuur, de slikken en schorre..

Yoga in Terneuzen

Terneuzen

Iedere woensdagavond wordt er in de triangel een dru yogales gegeven. Dru yoga is een zachte toegankelijke vorm van yoga met zachte vloeiende bewegingen, specifieke dru bewegings..

Strandjutterstocht voor kinderen

Rondleiding speciaal voor kinderen over het strand van cadzand. Samen met de gids en de snuffelrugzak van natuur&zo, jutten naar mooie schelpen of haaientanden op het strand. Dez..

WO2 wandeling

Oostkapelle

In de omgeving van het museum zijn nog veel sporen uit de 2e wereldoorlog te zien. Tijdens de wandeling vertelt de gids verhalen bij de uitkijktoren, de loopgraven, bunkers en an..

Forellenvijver viswedstrijd

Vlissingen

Op zaterdag 02 juli aanstaande organiseren de doordouwers een viswedstrijd bij de forellenvijver van de henricushoeve te oostburg.deze forellenvijvers liggen bij het natuurgebied..

Jaarlijkse rommelmarkt

Vlissingen

Op zaterdag 21 mei aanstaande organiseren de doordouwers hun jaarlijkse rommelmarkt/fancy fair bij het vtv gebouw in vlissingen. naast kraampjes met allerlei goederen kan je ook..

Ouwehands dierenpark nog 2 plaatsen

Vlissingen

Nog 2 plaatsen beschikbaar. geef je snel op! zaterdag aanstaande gaan de doordouwers naar ouwehands dierenpark in rhenen! in dit dierenpark kun je een bezoek brengen aan de w..

The Road to GraauwRock

Graauw

10 bands strijden voor een plaats om op te treden op graauwrock (5 mei 2016 ). Graauwrock is een jaarlijks terugkerend "open air" festival op de voetbalvelden van vv graauw nabij..

Stads- en dorpswandelingen in Terneuzen en de Kanaalzone

Axel

Stichting gidsenteam zeeuwsch-vlaanderen biedt u deze zomer de strippenkaart! Elke week zijn er zes wandelingen in de kanaalzone van de gemeente terneuzen voor tien euro. Los kaa..

Recreatiewandelen

Vlissingen

Recreatiewandeltocht georganiseerd door wandelsportvereniging willen is kunnen vlissingen. Locatie startbureau: "ons plekje", falckstraat 4, 4384 aa vlissingen. Er kan gekozen wo..

Wisseltentoonstellingen in de Meestoof

Van ondergoed tot bovengoedmaak kennis met de kleding die vroeger op tholen gedragen werd. Uit eigen collectie laten we ondergoed zien van ca. 1790 tot 1940. Vroeger was het onde..

Workshop Decopatch

Goes

Decopatch is een erg leuke en eenvoudige techniek. met speciaal gecoat vloeipapier, in allerlei leuke, hippe patronen en kleuren, ga je een zelfgekozen voorwerp pimpen. er wordt ..

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen w..

Workshop Steigerplank Pimpen

Goes

Steigerhout is hip & trendy en bij alle wooninrichtingen te combineren. Maak tijdens de workshop steigerplank pimpen je eigen persoonlijke kapstok, memoplank of gewoon een mooie ..

De Zaak Piet Mondriaan * Mondriaan in Domburg

Domburg

Loek grootjans (arnemuiden, 1955) verzamelt en archiveert alles wat hem als mens en kunstenaar raakt. In 2008 begon hij met zijn project storage for distorted matter. In dit veel..

Fietstunneltje beschilderen

s-Heer Arendskerke

Atelier in perspectief (ginny rentmeester) en leerzin coaching ( elisabeth hijweegen) willen in de meivakantie van 2016 het fietstunneltje nabij de stoplichten in ’s heer arendsk..

Workshop Etagere maken

Goes

Workhop etagère maken ...met lekkers je eigen unieke etagere maken, in jouw kleuren en in jouw style! Lekker kitch, romantisch brocante of toch liever strak en modern? De etagère..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Ga mee met de groepswandeltocht van het ezelhuis met hun kudde van 8 franse langharige reuzen ezels. Voor jong en oud, mobiel en minder mobiel. Voor deze laatste groep is er name..

Boerderijbeleving met proeverij van producten

Middelburg

Tijdens de boerderijbeleving kun je een kijkje achter de schermen van de kaasopslag en in de stallen. Verder is er veel te proeven van de lekkere zuivelproducten die op schellach..

Workshop Schilderen

Breskens

Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of email.per workshop 3 uren incl. Koff..

Expo Metsers

Hulst

Expositie van de kunstenaars familie metsers. Deze is te zien in museum hulst van 2 april tm 24 juli en in het 's landshuis van 2 april tm 14 mei.het bevat werk van verschillende..

Weekmarkt

Stavenisse

Pyjama-ontbijt

Middelburg

Op woensdagochtend 4 mei,  is het traditiegetrouw weer het pyjama-ontbijt bij kaasboerderij schellach van 10:00 tot 12:00. kom en proef de heerlijke producten van het bedrijf, ti..

Staatsbosbeheer, Kabouterpad, Excursieschuur

Westenschouwen

Het kabouterpad is een excursie speciaal voor kleuters in de boswachterij. Vertrek bij de  excursieschuur.  kosten 2,50 per kind.  duur 1½ uur. reserveren: vvv zeeland, kantoor b..

Expositie de Zandberg

Sluis

Bekijk de werken van de kunstenaars van kunstatelier de zandberg, atelier voor mensen met een beperking. Diverse technieken.

Rondvaart met fietstocht

Tholen

We varen over nationaal park de oosterschelde naar gorishoek waar de fietsen klaarstaan. U maakt een mooie fietstocht langs de oosterschelde en polderlandschap naar het mooie sta..

Workshop Tapas Maken

Goes

Workshop tapas maken tapas, die heerlijke kleine borrelhapjes in mediteraanse stijl… leer tijdens deze workshop originele tapashapjes maken. We maken alioli en een rode tapenade,..

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg

Dreischor

Zaterdag 26 maart is de startdatum van het nieuwe seizoen 2016 voor het streek- en landbouwmuseum goemanszorg.aan de rand van het fraaie ringdorp dreischor ligt de monumentale bo..

Kinderbloesemschilderij in 3D

Kapelle

Op woensdag 4 mei a.s. Is het genieten van de bloesem met kinderen vanaf 4 jaar in het fruitteeltmuseum in kapelle. In de museumtuin gaan de kinderen onder begeleiding op speurto..

Ode aan de Vlaamse kust

Veere

Van 25 maart tot en met 7 augustus in de schotse huizen van museum veere te zien: de tentoonstelling ‘ode aan de vlaamse kust’, met werken van de vlaamse zeeschilder maurice segh..

Week van de Zee

De week van de zee is er voor iedereen! van 22 april t/m 8 mei zijn er verschillende activiteiten die gelinkt zijn aan natuur en milieu aan de kust. om de unieke waarde van de ..

Herdenkingsconcert Grote of Maria Magdalenakerk

Goes

De stichting muziek in de grote kerk goes organiseert in samenwerking met de gemeente goes op woensdag 4 mei het traditionele herdenkingsconcert in de grote of maria magdalenaker..

Rondleiding in het Gravensteen, oudste gevangenis van Zeeland!

Zierikzee

Het gravensteen is het best bewaarde geheim van zierikzee. In dit gebouw resideerde het dagelijkse bestuur van de regio, dienden de bewoners belasting te betalen en sloot de stad..

Dodenherdenking Veere 2016

Veere

De grote belangstelling voor de dodenherdenking in veere is gezien de landelijke trent een bijzonder grote opkomst te noemen. Wij zijn hierdoor extra gemotiveerd de organisatie s..

Film Het getij voorbij; Veere na de Watersnood

Veere

55 jaar geleden, op 24 april 1961, ontstond met het dichten van de veersegatdam het veerse meer. De eerste fase van de deltawerken was daarmee succesvol afgerond. De sluiting van..

Workshop Wraparmband Maken

Goes

De wraparmband is hip en trendy! het is erg leuk om de wraparmband te maken. Je vlecht drie suède veters tot één lange armband, die drie tot vier keer rond de pols gewikkeld kan ..

ZEEUWS MUSEUM: PRESENTATIE JAKTRUI ANTOINE PETERS

Middelburg

In het kader van handwerk deed modeontwerper antoine peters het afgelopen jaar intensief onderzoek naar een negentiende eeuws jak. Dit ingenieus gevouwen en strak gesneden vrouwe..

Orchideeënfestival

Goes

Van pasen tot pinksteren staat het tropisch bos van omnium in goes in het teken van orchideeën. De orchideeënfamilie is één van de grootste plantenfamilies op aarde. In het tropi..

Roofvogelshow: Van Maaren

Nieuwvliet

Veel bezoekers van vakantieparken ervaren een demonstratie als een onvergetelijk moment. Wanneer wij een demo verzorgen dan nemen we zo'n 25 vogels mee zodat we zoveel mogelijk v..

GEWOON KUNST

Middelburg

Cbk zeeland toont van zondag 3 april t/m zaterdag 21 mei een ruimtevullende installatie van schrijver/kunstenaar wim hofman. Wim hofman die dit jaar 75 wordt, creëert met zijn sc..

Seizoens markt Renesse

Renesse

Markt op woensdag , met diverse kramen van 8.00 tot 15.00 uur. Deze markt is een trekpleister voor zowel de toerist als de bewoners.  een uitgebreide markt met een selectie van f..

SIGN OF THE TIMES. SOCIAL MEDIA VAN DE MIDDELEEUWEN

Middelburg

Heeft u wel eens van draagtekens of insignes gehoord? Het zijn eeuwenoude loodtinnen broches met de meest uiteenlopende afbeeldingen – van religieus tot uiterst obsceen. Met name..

Varen en fietsen

Tholen

We varen over nationaal park de oosterschelde naar gorishoek waar de fietsen klaar staan. U maakt een mooie fietstocht langs de oosterschelde en polderlandschap naar het stadje t..

Waterworld, expositie met water als thema.

Terneuzen

Waterworld, expositie van 27 april t/m 26 juni. In lokaal 54 is vanaf 27 april een expositie te zien waarbij het thema water als rode draad de kunstwerken met elkaar verbindt. D..