ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 8.071 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Rondleiding mosselbedrijf Yerseke

Yerseke

Altijd al eens in een mosselbedrijf willen kijken? Zien hoe de oesters liggen te verwateren? horen hoe een kreeft leeft?alle wetenswaardigheden over de schaal- en schelpdier viss..

Weekmarkt Goedereede

Elke donderdag van 9.00 tot 13.00 uur een kleine weekmarkt aan de noordzijde haven in goedereede.

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Weekmarkt Zierikzee

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Beleef de Zee

Beleef de zee met een gids van natuur & zo. Educatieve middag garnalenvissen, uitleg over de zee en strand. Deelname: € 5,00 p.p. volg ons ook  via twitter http://twitter.com/moi..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Natuurvaartocht, onder leiding van een gids, boot 'Frisia'

Zierikzee

Van 13.00 - 15.00 uur.  de natuurtocht varen we  altijd bij hoog water, zodat we over de dijken in de vogelrijke natuurgebieden kunnen kijken.  de zandbanken staan onder water, z..

Dagje Zierikzee per boot

Kamperland

In de maanden juli en augustus vertrekt iedere week op woensdag en donderdag de frisia om 11.00 uur vanuit roompot beach resort naar zierikzee. Aankomst zierikzee 12.30 uur de bo..

familie rondvaart - passagiersschip de Onrust 11.00 uur

De familie rondvaart is het leukste uitje voor heel het gezin. Lekker uit waaien in zeeland. Laat je verrassen door de bruinvissen en zeehonden, deze leven het gehele jaar in het..

mini cruise

Mini cruise tussen burghsluis colijnsplaat en zierikzee is een unieke vaar- en fietsbeleving. We varen van burghsluis naar colijnsplaat,vervolgens naar zierikzee en dan weer teru..

Expositie Rozentuin Kats

Kats

Elk jaar is er in de zeeuwse rozentuin een kunstexpositie te bewonderen. In 2015 zal er i.v.m. Het 20 jarig bestaan behalve kunstwerken van beginnende kunstenaars verzorgd door d..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Rondleiding en wijnproeverij op Wijnhoeve De Kleine Schorre

Dreischor

Op woensdagmiddag van 15 mei tot en met 15 september van 15.00 tot 17.00 uur en ook op donderdag alleen in juli en augustus iedere donderdag  van 11.00 tot 13.00 uur bent u welko..

Zeiltocht meezeilen met traditionele Zeilklipper ( Scaldis / Morgenster )

Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de oosterschelde? Uw tocht begint aan 't luitje in zierikzee, waar de scaldis en morgenster gebroederlijk naast elkaar in het zeeuwse ..

Snuffelen aan Zee Tocht

Breskens

Ga je mee snuffelen aan zee?op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van natuur&zo gaan jij en je (groot)ouders deze ochtend onderzoeken wat d..

Rondleiding Heemtuin 'De Mienige'

13.00-15.00 uur rondleiding door heemtuin ‘de mienige’. Een prachtig aangelegde tuin die grenst aan het natuurgebied “de kleistee”. De heer hoek, eigenaar van de zelf aangelegde ..

Rondleiding en wijnproeverij wijnhoeve 'de Kleine Schorre'

Dreischor

Rondleiding en proeverij op wijnhoeve ‘de kleine schorre’, zuiddijk 4 in dreischor (± 30 km vanaf ouddorp, routebeschrijving wordt verstrekt!). Proefdomein, wijngaard en wijnkeld..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Reddingsdemonstratie Banjaardstrand

Kamperland

Op het banjaardstrand te noord beveland wordt er gedemonstreerd wat het werk van de reddingsbrigade inhoudt. De domburgse reddingsbrigade bewaakt dagelijks in het hoofdseizoen he..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Bingo 'Nut en Genoegen' Ouddorp

20.00 uur bingo door ‘nut en genoegen’ in mfg dorpstienden, dorpstienden 4 in ouddorp. Zaal open vanaf 19.30 uur.

HON-braderie

9.30-16.00 uur hon-braderie. Een zeer gezellige braderie met ongeveer 60 kramen, met gebruikte en nieuwe spullen, op het oude nieuwland, oude nieuwlandseweg 11 te ouddorp. Voor m..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Zelfplukkerij

Colijnsplaat

Zelf zomerfruit plukkeneind juni t/m half september, maandag en donderdaggeopend tussen 13.00 en 17.00. Kom zelf het lekkerste zomerfruit plukken. Rode, witte en zwarte bessen, f..

Workshop Jam koken

Colijnsplaat

Workshop jam kokenelke donderdag eind juni t/m half septemberaanvang 10.00. Na een rondleiding in de pluktuin, gaat u zelf fruit plukken en vervolgens jam koken. Na afloop kunt u..

Zomerexcursie Slikken van Flakkee

19.30 uur zomerexcursie over de slikken van flakkee, achter melissant. Met een ervaren gids wordt u per excursiewagen achter een trekker, meegenomen over het zuidelijke deel van ..

Brouw's Bingo Avond

Elke donderdag in juli en augustus om 19.30 uur brouw’s bingo avond in strandpaviljoen brouw op de brouwersdam bij ouddorp. Een berengezellig spel op een mooie plek met unieke pr..

Zomermarkt Kamperland

Kamperland

Op deze donderdagen is er een zomermarkt in het centrum. Een gezellige happening van 11.00 tot 18.00 uur. Met (nostalgische) marktkramen, kinderactiviteiten, streekproducten en d..

Yoga aan 't water in Ouddorp

10.00-11.00 uur yoga aan 't water door yogastudio ouddorp. Woensdag: yoga aan ’t water bij zeil- & surfcentrum brouwersdamdonderdag en zondag: beach yoga op strand brouwersdam (b..

staatsbosbeheer, excursie Meeuwenduinen, vanaf de betonnen uitkijktoren

Burgh-Haamstede

Genieten van de natuur in het meest westelijke duingebied van schouwen duiveland onder leiding van staatsbosbeheer. Een deskundige gids wijst de weg.de meeuwenduinen is een dynam..

expositie "Verlangen, Droom en Werkelijk

Geersdijk

Tentoonstelling van verschillende soorten kunstenaars. Locatie: galerie hofstede lijn 3, geersdijk. Toegang: €3 meer informatie: www.galerielijn3.nl / 0113-850609.

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Wandeling in het Zwin

Retranchement

Wandeling in het zwintijdens deze wandelexcursie maakt u kennis met het zwin, een slufter. Iedere vloed weer, komt hier het zeewater binnen en baant zich via de zandige strandvla..

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 16.00. Meer info via w..

SailForce - zomerzeilen - afvaart 13:30

Wemeldinge

Van 13 juli tot en met 14 augustus zeilt de sailforce iedere werkdag uit om 13:30 en 16:00 uur vanuit de haven van wemeldinge. Ervaar de oosterschelde en het zeilen op een modern..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

Middelburg

De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit vlaanderen. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de staten van zeeland en he..

Stadswandeling Vlissingen o.l.v. een gids

Vlissingen

Vlissingen is een bekende maritieme stad met een unieke ligging, het centrum is gelegen aan de uitgestrekte zee. Nergens in nederland zie je schepen zo dichtbij voorbij varen als..

Toeristische markt

Burgh-Haamstede

Het centrum van haamstede is dan weer het decor van een gezellige markt. De markt bevat verschillende kramen. 

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Seizoensmarkt Oostkapelle

Oostkapelle

Seizoensmarkt in oostkapelle. Iedere donderdag van 2 juli t/m 27 augustus 2015 van 10.00 tot 19.00 uur.

De Stamtafel

Wemeldinge

Eet samen en ontmoet nieuwe gezichten. Op donderdag is voor iedereen de mogelijkheid om aan te schuiven aan de stamtafel en mee te eten met een 2-gangen menu. Hollandse en italia..

De film Silhouettten tegen het Licht

Zierikzee

Silhouetten in de dikke toren. de première van de film ‘silhouetten tegen het licht’filmmaakster eef de graaf geramiheeft het idee opgepakt om een bijzondere film over schouwen-d..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Trek erop uit met de belevingsrugzak.

Wemeldinge

Kom gratis de belevingsrugzak ophalen bij eetcafé linda (het eetcafé op het terrein van camping linda) en ga op zoek naar natuurschoon op het standje van de camping of aan de dij..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

Beiaard(stads)wandeling door Goedereede

10.00 uur beiaard(stads)wandeling door historisch goedereede. O.l.v. Een gids langs o.a. Prachtige gevels, delen van de oude stadsmuren en u stopt op diverse mooie “luisterplaats..

Activiteitendag in zwemcomplex 't Zuiderdiep

12.00-17.00 uur activiteitenmiddag in zwemcomplex ’t zuiderdiep, zuiderdiepstraatweg 4 in stellendam. Variërend van leuke hindernisbaan tot verschillende speelmaterialen in het b..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Stiltebijeenkomst Zendo Esszenza

Oostburg

Heb jij behoefte aan innerlijk rust en diepgang? Kom dan op woensdag naar onze stiltebijeenkomst. surf naar: http://www.zendoesszenza.training/vorming/stiltebijeenkomsten.html v..

Durf jij een reptiel te voederen of vast te houden?!

In juli en augustus kunt u donderdags met ons mee kijken als de reptielen worden gevoederd. Ook kunt u de dieren vast houden en foto's maken. Aanvang 16.00u. Max. 10 personen. Du..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Beiaardconcert vanaf Goereese Toren

16.00-17.00 uur beiaardconcert vanaf de goereese toren, kerkpad 9 in goedereede.11 juli: jan bezuijen18 juli: kenneth theunissen (hasselt, belgie)25 juli: janno den engelsman (ut..

Open tuin bij De 'Praet' tuin

Serooskerke Schouwen

De ‘praet’ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De grote landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus...

Adventure Event in Zoutelande

Zoutelande

Adventure event is geheel gemaakt voor de kinderen die van avontuur houden. Deze avond staan er spring- en spelkussens met avontuur, zoals de stormbaan extreme.

Open tuin bij De 'Praet' tuin

De ‘praet’ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De grote landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus. ..

Vakantie Bijbel club Oostkapelle

Oostkapelle

Kom je ook naar de vakantie bijbel club? Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom! Ook voor tieners is er een leuk programma. Knutselen, zingen, bijbel vertelling, sport en spel. O..

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen w..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

”Verrassend Colijnsplaat“

Colijnsplaat

Interessante en sfeervolle cultuurhistorische rondleiding door colijnsplaat en de directe omgeving. Anekdotes en wetenswaardigheden over de godin nehalennia, het monument van de ..

Made in Vlissingen Zomerexpo 2015

Vlissingen

Vlissingen 700 jaar is de aanleiding om te laten zien hoeveel kunst er in vlissingen gemaakt wordt. Deze zomer treedt cultuurwerf in de voetsporen van de zomerexpo, de grootste l..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Korren in zee

10.00 uur korren; ga samen op pad met een sleepnet en verzamel de vangst in een zelfgemaakt aquarium (gezinsactiviteit). Start vanaf parkeerterrein kwade hoek in goedereede. Kost..

MOODS! Festival Brugge

Na een eerste kennismaking staat moods! Dit jaar opnieuw vol goesting klaar om sfeer te strooien in de brugse binnenstad. Verspreid over 8 concertavonden laat het verse stadsfest..

demonstratie glasblazen

Breskens

Art & glas-studio bezoek onze glasblazerij en beleef het oeroude handwerk en techniek van het blazen en vormen van 1200 graden gesmolten heet glas, iedere donderdag om 14.00 uur.

Steltloper skeltertocht. Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen

Westenschouwen

De steltloperskelterroute brengt u langs de meest vogelrijke gebieden van schouwen-duiveland. In de westenschouwense en koudekerkse inlagen krioelt het van de steltlopers. Kluten..

expositie schilderijen Chrisje van der Heyden – Ronde

Groede

Expositie in de grote kerk van groede van schilderijen van chrisje van der heyden – ronde.

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag is er een gezellige weekmarkt op de markt van middelburg, midden in het centrum.

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Heinkenszand

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Sportbreak Renesse

Renesse

Lekker sportief bezig zijn op het strand van renesse. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Een greep uit deze activiteiten zijn trefbal, beachsoccer, kwallenballen, esta..

Zomerprogramma 2015 Wemeldinge

Wemeldinge

In de maanden juni t/m september worden er meer dan 300 evenementen georganiseerd in wemeldinge.het volledige programma is terug te vinden op: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Toren beklimmen en open kerk Oostkapelle

Oostkapelle

In juli en augustus is op dinsdagavond en donderdagavond van 19.00-20.00 de dorpskerk open voor bezichtiging. Ook kan de toren beklommen worden voor een prachtig uitzicht! Onderw..

Rommelmarkt

Oostkapelle

De jaarlijkse rommelmarkt van de protestantse gemeente oostkapelle is op donderdag 30 juli. Van 9.30 tot 17.00 uur is er van alles te koop rond de dorpskerk: van fietsen tot glas..

Duo-excursie Yoga naar Veermansplaat

Zonnemaire

Zeeland is bijzonder en dat voel je zeker op de veermansplaat midden in de grevelingen. Het is een oase van rust midden in de natuur, ideaal voor yoga en meditatiesessies. Maar o..

Kermis

Sint Maartensdijk

Plezier voor jong en oud.

Beeldenroute op de Scheldeboulevard 2015

Terneuzen

De beeldenroute op de scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus op en rondom de scheldeboulevard in terneuzen. In de passerelle van he..

Markt Burgh-Haamstede

Ringpromotiedagen noordstraat haamstede (12.00 – 20.00 uur):donderdag 16 julidonderdag 23 julidonderdag 30 julidonderdag 6 augustusdonderdag 13 augustusdonderdag 20 augustusoveri..

Demonstratie mosselen koken

Bruinisse

Bij brusea visserijmuseum en oudheidkamer wordt in de maanden juli en augustus iedere donderdag van 11.00 tot 16.00 een demonstratie mosselen koken gegeven. Te zien is hoe mossel..

Kajaktocht op de Oosterschelde

Bij deze tocht varen we de schelphoek uit het grote water op en richten we onze punten op de oostkant van de roggenplaat (schelpenbult). Een geweldige plek om te pauzeren. Onderw..

Beelden op de Scheldeboulevard

Terneuzen

Internationale kunstexpositie in de openlucht op de scheldeboulevard en in het stadhuis te terneuzen. Gratis toegang.de routefolder is vanaf begin juli verkrijgbaar bij: gemeent..

Zeehondentocht met Sportvisserij Zoeteweij v.o.f.

Colijnsplaat

Vanuit de haven van colijnsplaat vertrekken we voor een 2,5 uur durende tocht naar de zeehonden. We varen over de oosterschelde (nationaal park) richting de zeelandbrug, waar u d..

Orgelconcert in de Dorpskerk

20.00 uur orgelconcert in de dorpskerk, weststraat 2 in ouddorp. De toegang is: € 10,- p.p., kinderen t/m 15 jaar gratis. Meer informatie via www.hervormdouddorp.nl. 16 juli: doo..

Tramrit met de RTM, vanaf de Punt Ouddorp

Maak een tramrit met de rtm! De tram vertrekt vanaf de rtm-remise, g.c. Schellingerweg 2 (op de punt) in ouddorp. Informatie over prijzen en programma verkrijgbaar bij vvv ouddor..

De prachtige verhalen achter de sterrenbeelden

Oostburg

Een nachtelijke wandeling door het vertelbos cathelinehof. Verhalenvertelster marjolein van viegen vertelt, onder de fonkelende sterrenhemel, de mythen van de sterrenbeelden o.a...

Avondmakreel-rondvaart -Hoogerwerf

Zin in een leuk dagje uit op het water?sportvisserij hoogerwerf heeft de perfecte oplossing voor u! Hoogerwerf verzorgt complete visuitjes boordevol actie en sensatie.vanaf het w..

Zomerconcerten in de Nieuwe Kerk

Zierikzee

Iedere keer een ander concert, dus extra leuk om eens de kerk van binnen te bekijken en te genieten van werken van diverse muzikanten.

Limburg aan Zee

Terneuzen

Zomerexpositie 'Frieda'

Westkapelle

Herontdekt zeeuws werk van frieda rutgers van der loeff-mielziner (1877-1948). De expositie toont schetsen, tekeningen en schilderijen, waaronder enkele topstukken, uit het heron..

Scheepsmodellen en attributen van oud-Westenschouwen

Burgh-Haamstede

Museum de burghse schoole exposeert scheepsmodellen en diverse attributen die ons herinneren aan de tijd dat westenschouwen een belangrijke haven was. De toren van westenschouwen..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Grote Kerk Groede vertelt . . .

Groede

De kerktoren spreekt je aan zodra je binnen komt. Als je in de kerkbank gaat zitten geeft hij in woord en beeld een verslag van zijn leven van de dertiende eeuw tot heden. Daarna..