ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.844 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Bioscoopagenda

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Creatieve Cursus Muziekschilderij voor kids

Westdorpe

Naar muziek kun je luisteren of erop dansen. Maar je kunt er ook op tekenen! uitgangspunt is de inspiratie voor kunst en de vertaling die kinderen zelf maken. Je wordt op speelse..

Biljarttoernooi de Grote Prijs

Wissenkerke

Voor de 26e keer strijden 72 biljarters om de ereplaatsen op het podium. Weekdagen vanaf 19.30 in het weekend vanaf 11.00 uur. In hcr de kroon.

Weekmarkt Sommelsdijk

8.00-15.00 uur weekmarkt op de voorstraat in sommelsdijk. Deze markt is een begrip, en niet meer weg te denken uit de dorpsgemeenschap sommelsdijk. Er wordt niet alleen gekocht, ..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Workshop Newborn Memory

Westdorpe

Deze workshop is speciaal voor vrouwen die net moeder zijn geworden. Je maakt een uniek kunstwerk van jouw kindje! Je neemt mee: een geboortekaartje, een foto van je newborn, eve..

Fruitteeltmuseum - 'In de Aanbieding"

Kapelle

Deze tentoonstelling is samengesteld met reclamemateriaal uit ons depot. wij willen laten zien hoe fruit wordt en werd gepropageerd. Het belooft een kleurrijke tentoonstelling t..

Craig Taborn New Quartet

Middelburg

Craig taborn is een van de belangrijkste jazz-pianisten van dit moment. Vorig jaar kwam zijn goed ontvangen eerste solo-cd uit op het prestigieuze ecm-label van manfred eicher, e..

Weekmarkt

Stavenisse

Galerie Anna Blom Art - Feest

Zierikzee

Een zeeuws feestje > charlotte beunders verbeeldt met haar verborgen schoonheid de zeeuwse mosselhangcultuur. Haar uniek gemengde techniek is ook nog eens een feest voor het oog...

Van Tuus; prachtige Zeeuwse Schilderië

Goes

Van tuus. Naar aanleiding van de oproep 'museum zoekt schilderij' hebben een aantal vrienden van het museum hun schilderijen aangeboden om deze te exposeren. Dit heeft geleid tot..

Borduren, maar dan anders

Goes

In het museum zijn een aantal borduurlappen te zien van geertje westra. Geertje westra staat bekend om haar bijzondere ontwerpen, improvisatietechnieken en gebruik van vele versc..

Minuscule, FiZi, De Weverij

Zierikzee

Ergens op een rustige open plek in het bos vormen de haastig achtergelaten spullen van een picknick de inzet van een oorlog tussen twee rivaliserende bendes mieren. In het midden..

Fine art fotografie & keramiek

Op zaterdag 10 januari opent joep luijckx de expositie rond 16.00 uur. Iedereen is hiervoor uitgenodigd tussen 15.30 en 16.30 uur. Ook bent u welkom voor de kerkdienst op zondag ..

Expositie Peter Brounts

Vlissingen

Een expositie van schilderijen van peter brounts in de herberg in vlissingen. Op deze expositie vindt u vele werken in olieverf en matafbeeldingen van vlissingen, schepen en medi..

Voorstelling 'Voorlezen met gebaren' voor peuters

Vlissingen

Tijdens de nationale voorleesdagen organiseert wapperkids de interactieve voorstelling ‘voorlezen met gebaren’ in bibliotheek vlissingen. Peuters leren spelenderwijs enkele gebar..

Voorstelling 'Voorlezen met gebaren' voor peuters en kleuters

Vlissingen

Tijdens de nationale voorleesdagen organiseert bibliotheek vlissingen de voorstelling ‘voorlezen met gebaren’ met wapperkids. Peuters en kleuters leren spelenderwijs enkele gebar..

Lezing: Varen over Walcherse watergangen

Middelburg

Op woensdag 28 januari aanstaande verzorgt aad de klerk een lezing over schuitvlotten en watergangen op walcheren. De schuitvlotvaart is een vrijwel vergeten vorm van vervoer. Ke..

Samba in 't Beest

Goes

Samba is een senegalese man die reeds tien jaar in frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burnout. Terwijl samba op allerlei m..

Kleintje Kaf, Olaf en de Zingende Zeerovers

Oostburg

Theatervoorstelling 3+

Een persoonlijk universum

Terneuzen

Nieuwkomer: maurits ippel een persoonlijk universum donderdag 15 januari t/m zaterdag 28 februari 2015 sinds een aantal jaren start de kunstuitleen terneuzen het jaar met een nie..

Expositie door Els Gladdines in het Diekhuus

Tot en met 1 maart kunt u de prachtige werken van els gladdines bewonderen in het diekhuus in middelharnis. Haar werken hangen in de gang van het diekhuus en er hangt een prachti..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

Er zijn nieuwe cursussen edelsmeden gepland! Geef je nu alvast op, vol is vol! Email: info@nicolinevanboven.com of 06-30475521 alle cursussen tot aan de zomervakantie zijn: woe..

Poëziehappening voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Terneuzen

Hou je van gedichten? Kom dan woensdag 28 januari naar bibliotheek terneuzen. beeldend kunstenaar en dichter jorien brugmans opent om 14:00 uur de poëzietentoonstelling tikken t..

Rouwcafé OMARM

Middelburg

Wekelijks is op woensdagavond het rouwcafé omarm open voor mensen die een dierbare hebben verloren hebben, die zich eenzaam voelen. Gewoon als mens tot mens met elkaar in gesprek..

Voorleesfeest Bibliotheek

Zierikzee

Strandjutten met inleiding bij het aquarium

Oostkapelle

Na de inleiding bij het zee-aquarium lekker struinen met de jutter langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet natuurlijke aanspoelsels. De jutter geeft uitleg over de natu..

Keet in de nieuwe kerk

Zierikzee

"keet" is regelmatig in  de kerk te vinden.basisschoolleerlingen maken kennis met componisten en hun muziek.de aanvang is 19.30toegang uw gift

Poëziehappening voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Terneuzen

Hou je van gedichten? Kom dan woensdag 28 januari naar bibliotheek terneuzen. Beeldend kunstenaar en dichter jorien brugmans opent om 14:00 uur de poëzietentoonstelling tikken te..

Uitvoering Muziekschool Goeree-Overflakkee

19.00-20.30 uur uitvoering muziekschool goeree-overflakkee in de rabobankzaal in het diekhuus, beneden zandpad 7 in middelharnis. Onder leiding van de docenten heleen dewitte en ..

Meditatie

Breskens

Kennismakingslessen meditatie voor ouders en kinderen vanaf 5 jaar en voor ieder die wil leren omgaan met stress, te veel denken, slapeloosheid, somberheid. Graag zelf een matje ..

HOMMAGE #1

Goes

Tentoonstelling in w45 over kunstenaars die in de bevelanden gewoond en/of gewerkt hebben, t.w. Anton beijsens klaas boonstra hens van der spoel

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

De Kracht van Liefde workshop

Goes

Een paar maanden geleden is er een bijzondere film en een bijzonder boek uitgekomen. The power of the heart van baptist de pape. Hij interviewt in het boek en de film bekende sch..