ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.228 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Bioscoopagenda

Staatsbosbeheer, Kabouterpad, Excursieschuur

Westenschouwen

Het kabouterpad is een excursie speciaal voor kleuters in de boswachterij. Vertrek bij de  excursieschuur.  kosten 2,50 per kind.  duur 1½ uur. reserveren: vvv zeeland, kantoor b..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Staatsbosbeheer, Kabouterpad, Excursieschuur

Westenschouwen

Het kabouterpad is een excursie speciaal voor kleuters in de boswachterij. Vertrek bij de  excursieschuur.  kosten 2,50 per kind.  duur 1½ uur. reserveren: vvv zeeland, kantoor b..

Expositie 'Barbie 55 jaar', Blikmuseum 'de Blikvanger'

Renesse

Blikmuseum de blikvanger bestaat dit jaar 20 jaar. De tentoonstelling van barbie 55 jaar loopt van 1 oktober  t/m 7 januari 2015. Ook barbie's en attributen te koop. De openingst..

Filmmiddag jeugd in bibliotheek Ouddorp

14.00 uur filmmiddag voor de jeugd vanaf 6 jaar in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Toegang: € 2,50 (leden), € 4,- (niet-leden). Reserveren gewenst, 0..

Op zoek naar De Grote Vijf: speuren naar reeën op de Slikken van Flakkee

Op zoek naar de grote vijf; ga met de boswachter op de slikken van flakkee speuren naar reeën. Een avontuur voor het hele gezin! Startlocatie: parkeerplaats midden slikken (begin..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (oktober) int 't Blaeuwe Huus - Hanneke Keuning

Een expositie van hanneke keuning in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zater..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Expositie int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Reanimatie en AED-opleiding

De stichting reanimatie en aed-opleiding ouddorp start met een nieuwe opleiding. In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogel..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Weekmarkt

Kapelle

Rondleiding mosselbedrijf

Yerseke

Een gids zal u in 2 uur alles vertellen over de mosselcultuur en verwerking van de mosselen. Na de mosselfabriek bezoekt u nog een oesterkwekerij waar u een oester kunt proeven. ..

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Expositie 'Dijkwacht 2014'

Westkapelle

In deze expositie laten amateurkunstenaars werken zien, die zij hebben gemaakt na de ontmoetingsdag op 17 mei 2014 bij het polderhuis in westkapelle. Op die dag waren er diverse ..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

Art aan het Hof van Tholen

Tholen

In het atrium van het gemeentehuis in tholen is een expositie te zien van werken van mieke beumer-langeveld en jose belet-van baal 

Bietentocht

Goes

De bietentocht is een vierdaagse zeiltocht die van 20 t/m 23 oktober voor de zestiende keer gezeild wordt door meer dan 25 traditionele platbodems. Met de bietentocht willen wij ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Workshop lezen en schrijven door Joke Verweerd

19.30-21.30 uur bekende auteur joke verweerd geeft nogmaals een workshop over schrijven en dichten. Het wordt een creatieve avond met veel herkenningspunten en leermomenten. De e..

Kinder Doe Dagen in Ambachtscentrum

Goes

Gezellige kinder doe dagen in het ambachtscentrum. Tijdens de vakantie extra dagen open, de ateliers zijn open en de kinderen kunnen  zelf aan de slag !

Kunstschaatsen in Vlissingen.

Vlissingen

Voor kunstschaatsliefhebbers. kom lekker ouderwets overrijden of een walsje doen op de ijsbaan in vlissingen. wacht niet totdat het gaat vriezen maar haal de kunstschaatsen tev..

Fun4Kids

Goes

Een sport-, spel- en dansdag voor alle kids t/m 12 jaar. Of je nu een partijtje voetbal wilt spelen, wilt (leren) dansen of judoën, lekker wilt klimmen of klauteren of gewoon wil..

Herfstvakantie in Klok'Uus

s-Heer Arendskerke

Ons programma elke dag..... van 12.00-13.30 uur "de pizza bakkerij" je mag zelf je pizza deeg kneden en je pizza versieren! Dit kost 3,95 euro per kind. de hele dag kan je bubb..

Die Frau des Polizisten in `t Beest

Goes

.christine perkinger is met haar man uwe en hun vier jaar oude dochter clara naar een kleine stad verhuisd. Uwe is politieman met hart en ziel, hij stort zich op zijn nieuwe baan..

Cinekid in`t Beest

Goes

Hocus pocus met alfons alfrink. De 6-jarige alfons alfrink wil heel graag een hond. Het liefst precies zo één als de oude magiër heeft. Alfons is ervan overtuigd dat hij zijn dro..

Cinekid: Mother I Love You in 't Beest

Goes

Raimond heeft het zwaar te verduren op school. Hij krijgt een aantal ernstige berispingen en heeft niet het voornemen om zijn moeder daar achter te laten komen. Zo trekt hij de s..

Kinderkanjerfeest

Breskens

Drie ochtenden kinderfeest in de herfstvakantie voor alle kinderen van de basisschool.er worden verhalen verteld, we zingen samen, we knutselen en er is ook een poppenkast.op din..

Rondleiding

IJzendijke

Rondleidingen in vakantieperiodes van 14.00-15.30 uur. Tijdens deze leuke educatieve rondleiding krijgt u informatie over de valkerij, de verschillende roofvogels en uilen van de..

Rondleiding naar het Gravensteen

Zierikzee

Rondleiding naar het gravensteen stadsgevangenis van 500 jaar oud. tijdens de herfstvakantie, van dinsdag 14 oktober tot en met zaterdag 25 oktober 2014, wordt er vanuit de vier..

Quilten

Oost-Souburg

Quilten in oost-souburg op 21 oktober a.s. iedere derde dinsdag van de maand wordt er een quilt bee georganiseerd. een bee is een gezellige quilt bijeenkomst, waar iedereen me..

Quiltbijeenkomst

Oost-Souburg

Quilten in oost-souburg op 21 oktober a.s. iedere derde dinsdag van de maand wordt er een quilt bee georganiseerd. een bee is een gezellige quilt bijeenkomst, waar iedereen me..

Cinekid Festival: Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Goes

Cinekid: hocus pocus met alfons alfrink (4+) de 6-jarige alfons alfrink wil heel graag een hond. Het liefst precies zo één als de oude magiër heeft. Alfons is ervan overtuigd da..

Open Atelier en Beeldentuin 20 t/m 23, 25 en 26 okt

Burgh-Haamstede

Ook tijdens de herfstvakantie bent u welkom in tuin en atelier van daniëlle orelio. Er is binnen en buiten weer van alles te bezichtigen: brons, keramiek, schilderijen en sierade..

Vakantie bijbel week in De Ark

Oud-Vossemeer

Alle kinderen van de bassisschool zijn uitgenodigd, er wordt gezongen, verhalen uit de bijbel verteld en gezellig geknutseld. Het thema is: zeesterren.

Kinderrondleiding, Watersnoodmuseum

Ouwerkerk

Home actueel nieuws activiteiten in de herfstvakantieactiviteiten in de herfstvakantiehet watersnoodmuseum organiseert tijdens de herfstvakantie diverse speciale kinderactiviteit..

Bietentocht

Zierikzee

De bietentocht is een vierdaagse zeiltocht die van 20 t/m 23 oktober voor de zestiende keer gezeild wordt door meer dan 25 traditionele platbodems. Met de bietentocht willen wij ..

Week van de Streek

In deze week staan er voor zowel jong als oud heel veel bijzondere activiteiten op het programma. De jeugd kan aan de slag met koeien melken, boog schieten, breien, hoepelen, ste..

Workshop Ouder/kind Boltaartje

s-Gravenpolder

Samen met je kind een 12 cm boltaartje versieren speciaal voor sinterklaas of de kerst! Allebei aan de slag, elkaar helpen en een gezellige middag ervan maken. de workshop zaterd..