ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.452 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Bioscoopagenda

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Weekmarkt Sommelsdijk

8.00-15.00 uur weekmarkt op de voorstraat in sommelsdijk. Deze markt is een begrip, en niet meer weg te denken uit de dorpsgemeenschap sommelsdijk. Er wordt niet alleen gekocht, ..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Kunstexpositie op Kruytenburg

Poortvliet

Kunstexpositie op verschillende lokaties.

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Weekmarkt

Stavenisse

Expositie (april) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Expositie Walcherse Boerderijen

Middelburg

In het zeeuws archief is de expositie 'walcherse boerderijen' te zien in het kader van de activiteiten rondom de herdenkingen van de inundatie van walcheren, 1944-1945. Cees van ..

Wouter Deprez

Oostburg

Hier is wat ik denk, cabaret

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

expositie Transparant - Toonbeeld Terneuzen

Terneuzen

De expositiewerkgroep passerelle brengt in samenwerking met toonbeeld de expositie ‘transparant’ graag onder uw aandacht. Van 23 februari tot 6 april is er werk te zien van de ku..

Wintertentoonstelling

Terneuzen

Op zaterdag 28 februari gaat in lokaal 54, na 2 maanden winterstop, het nieuwe tentoonstellingsseizoen weer van start met de opening van de wintertentoonstelling. Zoals gewoonlij..

Schildercursus Kunst In-perspectief

s-Heer Arendskerke

Start woensdagavond 1 april en vrijdagochtend 3 april 2015. voor ieder mens is het in zijn hoogste goed om zich creatief uit te drukken. Creativiteit door middel van tekenen en ..

Activiteiten, Kinderboerderij De Punt

Zierikzee

Paasmiddag op de kinderboerderij de punt van 14.00 tot 17.00 uur we gaan een glazen vaasje versieren en daarin komen narcissen die we natuurlijk ook zelf makenwe gaan dit daarna ..

Ron Glasbeek, Berookte Beelden - Sinti & Roma toen en nu. Schilderijen

Middelburg

Side-event van de concerten van het requiem voor auschwitz op 1, 2 en 4 mei 2015, achtereenvolgens in zierikzee, aardenburg en middelburg. Ron glasbeek is o.a. Door ontmoetingen ..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

paasworkshop

Kloosterzande

Zelf je eigen paascreatie maken! onder leiding van annelies van damme maakt u een prachtig paasstuk . perentakken met daarin verwerkt bolletjes en tulpen

Omnium orchideeënweken

Goes

Om de tropen te ontdekken hoef je niet ver van huis. Kom naar de tropische plantenwereld van omnium in goes en ervaar hoe we bomen en planten – zonder het te beseffen – gebruiken..

Peuterochtend in bibliotheek

9.30-11.00 uur peuterochtend in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Gezellige ochtend voor peuters/kleuters vanaf 1,5 jaar met ouders/verzorgers. Voorlez..

Boek- & filmavond in bibliotheek

19.30 uur boek&film in de bibliotheek, hofdijksweg 20 in ouddorp. Deze avond wordt de verfilming van het leven van amelia earhart vertoond. Toegangskaarten (€ 5,00 voor leden/€ 7..

Oefeningen in de zoektocht naar Waarheid

Middelburg

Lezing van stichting i.s.i.s. Over ‘oefeningen in de zoektocht naar waarheid mededogen als levenshouding: waarheid of illusie?’ alles wat wij doen, denken en zeggen, heeft gevolg..

'40 x 40' tentoonstelling met 40 verschillende kunstenaars op formaat

Terneuzen

De tweede editie ’40 x 40’ is nu te zien in terneuzen! Een veertigtal in nederland werkende kunstenaars hebben werken gemaakt op het formaat 40 x 40, in totaal 100 stuks. Voor de..

Schutse Markt

Sint Annaland

Tijdens deze verkoping  kunt u gezellig een bakje koffie /thee drinken in de koffiehoek. Verschillende produkten worden op de markt verkocht waaronder zelf gemaakte kaarten, sier..

Paasstuk maken

19.00 uur in "ons huis" een mooi paasstuk maken in samenwerking met magnolia flowers. De kosten zijn € 15,- inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers. Aanmelden b..

Botje bij botje

Oostkapelle

Op woensdag 1 april a.s. Kun je in terra maris, het museum voor natuur en landschap in oostkapelle, helpen met het uitzoeken en sorteren van de middeleeuwse botten van o.a. Geite..

Veeristen en Veerse Joffers

Veere

Een documentaire en tentoonstelling over de veerse kunstenaarskolonieaan het begin van de twintigste eeuw stond het zeeuwse veere in binnen- en buitenland bekend als de schilders..

Tour de France in aquarellen

Kapelle

In het gemeentehuis te kapelle zijn de aquarellen van jacq. Th. Wondergem te bezichtigen van 23 maart tot en met 28 april 2015. Thema van deze aquarellen is een tour de france.

Voorjaars Modeshow

Waarde

Aanstaande woensdag 01 april een voorjaarsmodeshow in dorpshuis meerwaarde in waarde. aanvang om 20.00 uur. Toegang gratis. tijdens de modeshow een verloting met mooie prijzen, o..

Paddington, FiZi- - De Weverij

Zierikzee

Een peruviaans beertje is dol op groot-brittannië en reist naar londen om een huisje te vinden. Hij verdwaalt en komt terecht op paddington station. Hij merkt dat het stadsleven ..

Inloopochtend over Humor in muziek NPB

Tholen

Majke koolen verteld over humor in de muziek. Iedereen krijgt de gelegenheid zelf iets in te brengen.

Bachconcert carillon toren Goedereede

18.30-19.15 uur een carillonconcert door stadbeiaardier jan bezuijen in de toren van goedereede. Er worden verschillende delen uit de mattheus passion ten gehore gebracht, zoals ..

Expositie 'Water over Walcheren, oktober 1944 - februari 1946'

Westkapelle

Expositie 'water over walcheren’ in polderhuis westkapelle vanaf 28 maart tot 20 juni 2015. De expositie ‘water over walcheren, oktober 1944 – februari 1946’ toont foto’s over de..

Fotografie Rieja van Aart

Hulst

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Ouder-kind workshop Boltaartje decoreren

s-Gravenpolder

Speciaal voor moederdag! samen met je kind een 12 cm boltaartje versieren! Allebei aan de slag, elkaar helpen en een gezellige middag ervan maken. de workshop zaterdag 9 mei beg..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

kinderfeestjes met fotoshoots in studio

Heinkenszand

Welkom bij de kinderfeestjes van fotografie claudia de wit. er ligt nog net geen rode loper uit maar voor de rest is alles aanwezig op dit feest. we gaan knallen!! je wordt ontv..

Kunstenaar Frederique Repko exposeert in SVRZ ‘t Gasthuis

Middelburg