ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 2.942 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Familierondvaart, Passagiersschip de Onrust. -Gebied Oosterschelde 13.30 uur

Vertrek is 13.30 uur.  een korte rondvaart van 1,5 uur. Onder begeleiding van een gids gaat u een rondvaart maken over de oosterschelde. Bij laagwater zien we de zeehonden en wel..

Familierondvaart, Passagiersschip de Onrust -Gebied Oosterschelde 11.00 uur

Extra vaartocht. Vertrek is 11.00 uur.  een korte rondvaart van 1,5 uur. Onder begeleiding van een gids gaat u een rondvaart maken over de oosterschelde. Bij laagwater zien we de..

Bioscoopagenda

Beiaardconcert vanuit het Belfort

Sluis

Van 15.30 uur tot 16.30 uur geeft stadsbeiaardier richard de clerck een beiaardconcert op het carillon van het belfort op de groote markt.

Staatsbosbeheer, excursie strandjutten Noordzeestrand, Excursieschuur

Westenschouwen

Strandjutten is een leuke ervaring voor jong en oud. Soms spoelen er dingen aan waarvan je niet weet wat het precies is. Samen met anderen speuren langs de waterkant en de vondst..

Staatsbosbeheer, excursie strandjutten Noordzeestrand, Excursieschuur

Westenschouwen

Strandjutten is een leuke ervaring voor jong en oud. Soms spoelen er dingen aan waarvan je niet weet wat het precies is. Samen met anderen speuren langs de waterkant en de vondst..

Paddestoelen excursie.

Goes

De jaarlijkse paddenstoelenexcursie in het poelbos. We nodigen iedereen uit om met deze excursie mee te gaan. Neem een fototoestel en een spiegeltje mee.

For Sail Herfst Boatshow

10.00-17.00 uur for sail herfst boatshow, steiger k in marina port zélande, ouddorp. Ca. 50 gebruikte zeiljachten te bezichtigen in de prijsklasse vanaf € 50.000,-. Toegang is gr..

Koopzondag Goes

Goes

Beleef het in de binnenstad van goes, elke laatste zondag van de maand. 

The Chippendales - Scheldetheater

Terneuzen

The chippendales® laten vooral dames al jaren genieten van hun unieke show met dans, zang en theater. De wereldberoemde sexy heren brengen een spannende maar chique act. De werve..

Open Huis met Expositie

Aardenburg

Van harte welkom bij stichting innerlijk landschap. Iedere 2e zondag van de maand open huis met informatie over het activiteitenaanbod en expositie met schilderijen van anthoinet..

Stadsverlichting - huiskamermeditatie

Aardenburg

Stichting innerlijk landschap stelt haar ‘huiskamer’ open voor stadsverlichting.iedere 2e zondag van de maand van 20.00 uur tot 21.00 uur.de thee staat klaar om 19.45 uur u bent ..

Tentoonstelling ‘Grenzen aan een grenzeloze oorlog’

Hulst

De tentoonstelling wordt opgebouwd als een kennismaking met de eerste wereldoorlog. Aan bod komen de 'dodendraad', de vluchtelingen, het leven aan weerszijden van de rijksgrens/d..

Rondleiding: tastbare herinneringen aan WOII

Oostkapelle

In de omgeving van het museum zijn nog veel sporen uit de 2e wereldoorlog te zien. Tijdens de wandeling verteld de gids verhalen bij de uitkijktoren, de loopgraven, bunkers en an..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Koopzondag Vlissingen

Vlissingen

Winkels open van 13.00-17.00 uur.

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

De Herfstrit: toeristische motorrit, georganiseerd door de V.Z.W. Hartrijders-Hamme

De grensoverschrijdende toertocht staat in teken van 200 jaar zeeuws-vlaanderen. de herfstrit is een landelijke bewegwijzerde route van +/-185 km, waarvoor motorrijders 10€ en hu..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

rondleiding

Yerseke

Hoe werkt nu die teelt van de oesters? Na de rondleiding door het bedrijf, het proeven van drie oesters en een glaasje wijn is die vraag uitgebreid beantwoord.

GroeneGordelFietsfeest

Op zondag 29 april is het groene fietsgordeldag. Damme is een stopplaats in het groene gordelcircuit rond brugge. Redenen genoeg om hier halt te houden! Op het marktplein kan je ..

Damme Boekenmarkt

Op zoek naar een onvindbaar boek? Al overal gezocht? U bent ongetwijfeld nog niet in damme boekendorp geweest. Kom naar de boekenwinkeltjes en ontdek het boek dat u zocht! Maar d..

Natuurbeleving tocht

Yerseke

Natuurbelevingstocht (duurt 1½ uur) hierbij nemen wij u mee over het grootste nationaal park van nederland ‘de oosterschelde’. Vertellen u en laten u zien waar de oosterschelde r..

Excursie Noordelijke Braakman

Zeeuws Kamerorkest TY in 't Kerkje

Ellewoutsdijk

In het teêken van 70 jaer bevrijdieng geeft het zeeuws kamerorkest ty een concert.r. Polderdijk en mark van den dries vertelle over gebeurtenisse rond de bevrij-dieng van zuid-be..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Snuffelmarkt in de Zeelandhallen

Goes

Tijdens deze snuffelmarkt in zeelandhallen goes kan je heerlijk rondsnuffelen langs de honderden kramen, waar je een divers aanbod vindt van oude en nieuwe artikelen en unieke ko..

25 jaar passie en schoonheid

Geersdijk

In deze tentoonstelling zijn bijzondere figuratieve schilderijen te bewonderen, sterk abstract werk. De fotografie en verfijnd tekenwerk komen tot hun recht en zullen u verbazen ..

Truien bij de Vleet, Zeeuwse visserstruien en hun verhaal.

Arnemuiden

Had elk zeeuws vissersdorp een unieke, eigen visserstrui? en zo ja, hoe zag die er dan uit? Op deze tentoonstelling duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van zee..

Trouwbeurs Terneuzen

Terneuzen

De grootste trouwbeurs in de regio met veel bedrijven en de mooiste bruidsmode!de deur van de beurs opent om 12.00 uur. De modeshows zullen plaats vinden om 13.00 uur en om 15.00..

Tragikomedie "Dekking"

Sas van Gent

In het mnh (militair neurose hospitaal) op de generaal van creveld kazerne verblijven soldaten met diverse trauma’s. Majoor van creveld, de dochter van generaal van creveld, heef..

Lucy, FiZi, De Weverij

Zierikzee

Studente lucy smokkelt nieuw ontwikkelde synthetische drugs in haar lijf, maar de verpakking lekt en de drugs worden in haar lichaam opgenomen. De drugs wekken onbegrensde kracht..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het cameramuseum biedt u een tijdlijn in de ontwikkeling van de fotografie. een volledig overzicht van camera's en fotografische middelen is in het museum aanwezig. op 3 etages..

Expositie Ver weg en toch dichtbij

De titel van deze serie werken komt uit een vers uit de isha-upanishad:‘onbeweeglijk beweegt het; ver weg is het en toch dichtbij; binnen in alles, buiten alles’.verbeelden wat n..

Herwonnen Tijd

Man of the Dam 2014

Man of the dam is back! Het jaarlijkse freestyle kitesurf contest waarin kitesurfers tot 18 jaar de kans krijgen om hun skills te laten zien!  de jury, waarin regelmatig grote na..

Lunchconcert

Oost-Souburg

Persbericht 2 26 oktober lunchconcert met gerda schraven sopraan en olga tkacenko piano in de historische kerk souburg op 26 oktober aanvang 11.30 uur. liederen recital met ..

Paddenstoelenexcursie in het Poelbos

s-Heer Hendrikskinderen

Op zondag 26 oktober start om 14.00 uur een paddenstoelenexcursie in het poelbos bij ’s heer hendrikskinderen. Ivn-natuurgids loek de bruijn vertelt u over de verschillende vorme..

Bevrijdingsconcert TY Zeeuws Kamerorkest in ’t Kerkje van Ellesdiek

Ellewoutsdijk

Op zondag 26 oktober organiseert ’t kerkje van ellesdiek een klassiek bevrijdingsconcert in het kader van de 70-jarige herdenking van de slag om de schelde. het ty zeeuws kamero..

Klassiek concert

Vlissingen

Vierde concert “concertenvlissingen” seizoen 2014-2015. martijn kooiman cello en rien balkenende piano zondag 26 oktober aanvang: 11.30 uur plaats: speelhuus ter reede, vlissi..

Rondleiding 'Tasbare herinneringen aan WOII'

Oostkapelle

Op zondag 26 oktober a.s. Organiseert terra maris in oostkapelle voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar een rondleiding rondom het thema 2e wereldoorlog. De rondleiding start ..

Percossa - Gebroeders Kist

Middelburg

Kinderklassiek. De befaamde slagwerkgroep percossa komt naar middelburg met haar nieuwe voorstelling gebroeders kist, een programma voor kinderen vanaf 5 jaar . “het hele theater..

Open Atelier en Beeldentuin

Burgh-Haamstede

Ook tijdens de herfstvakantie bent u welkom in tuin en atelier van daniëlle orelio. Er is binnen en buiten weer van alles te bezichtigen: brons, keramiek, schilderijen en sierade..

Kizomba Matinee

Vlissingen

Special guest sara lopez. mi kizomba matinee part 1 • met sara lopez & dude, gilliano & liselotte, dj's: marakof, tiga & friends.. room1, 12:00-14:30, semi-adv bootcamp by sara..

Paddenstoelen in het Poelbos

Op zondag 26 oktober start om 14.00 uur een paddenstoelenexcursie in het poelbos bij ’s heer hendrikskinderen. Ivn-natuurgids loek de bruijn vertelt u over de verschillende vorme..

Ijsbaan Vlissingen

Vlissingen

Heerlijk schaatsen als het nog niet vriest. Dat kan nu in de machinefabriek op het scheldeterrein in vlissingen. Bij de ijsbaan vindt u uiteraard ook schaatsverhuur en enkele kle..

Uitvoering Schipperskoor de Dekzwabbers

Muzikaal optreden met veel zeemansliederen, folksongs, etc. Veel liederen kunnen worden meegezongen. Teksten worden bij de ingang uitgereikt. In de pauze en na de uitvoering word..

De Snuffelmarkt

Goes

De grote snuffelmarkt van midden zeeland. uiteraard in de zeelandhallen. waar u als particulier alles kunt vinden : van kunst tot kitsch, en van hobby tot verzamel spulletjes. op..

Op de dag van de Stilte : Stilte Meditatie in 't Westlicht te Goes

Goes

26 oktober..op de dag van de stilte , wordt er in centrum 't westlicht een kristal- stilte meditatie gehouden. Gratis deelname. omringd door kristallen beleven we in stilte een..

Percossa - Gebroeders Kist

Middelburg

Fototentoonstelling 's Landshuis

Hulst

Didier jansen exposeert in het 's landshuis in hulst met zijn fotografiewerk. In zijn werk is hij op zoek naar grote lijnen en verrassende details. Daarnaast zoekt hij naar foto'..

Kristal Stilte Meditatie op de Dag van de Stilte

Goes

Zondag a.s. Wordt er de dag van de stilte gehouden in heel nederland. In centrum 't westlicht houden we op deze dag een kristal stilte meditatie. omringd door kristallen beleven..

Muziekles in Oost-Souburg, meld je nu aan voor de lessen op de dinsdag!

Oost-Souburg

Kom je ook muziek maken? muziekvereniging vlijt en volharding is op zoek naar jonge muzikanten!! bij onze muziekvereniging worden lessen gegeven voor kinderen vanaf groep 3. je..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

U kunt zich voor dit jaar enkel nog inschrijven voor de cursus die start op woensdagochtend 19 november van 9.00u-11.30u, 5 lessen t/m 17 december. in het nieuwe jaar starten w..

Expositie schilderijen Werkgroep Kunstzinnige Vorming Noord-Beveland

Colijnsplaat

Diverse noord-bevelanders exposeren hun schilderijen. Kom ook en ontdek de talenten van schilderend noord-beveland. openingstijden: vanaf donderdag 23 oktober 2014 donderdag, z..

Lezing en groepsregressie vorige levens

Goes

De middag begint met een lezing over quantum healing hypnosis therapy (qhht). na de lezing kunt u 'proeven' van deze techniek d.m.v. Een groepsregressie 'vorige leven'. u wordt..