ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.931 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Braderie

Tholen

Een gezellige braderie in het centrum van tholen met heel veel kramen.

Bioscoopagenda

Openstelling bezoek Korenmolen d'Arke

Oostkapelle

In oostkapelle staat aan de noordweg korenmolen “d’arke”. Deze ronde stenen stellingmolen dateert uit 1858 en is nog steeds in bedrijf. Vrijwel iedere zaterdag draait de molen en..

Eindseizoen-expositie Dorpskerk Cadzand

Eindseizoen-expositie in de dorpskerk in cadzand van de werken van  ives de roo en cathi v.d. Heyden. toegang gratis.info: 0117/851957

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Bezoekerstuin de Houtenhandsche hof

Koudekerke

De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft ..

Goes Kinderstad

Goes

Eéns per jaar zijn kinderen de baas in goes! Goes is dan een kinderparadijs met gratis attracties, workshops en optredens.

Dag van de Clematis

Kats

Met meer dan 120 soorten clematissen die veelal in bloei staan en extra lezing door wim is het zeker de moeite waard om deze dag een extra bezoek te brengen aan de zeeuwse rozent..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Stadhuisconcerten in Oude Stadhuis

Tholen

Er zal klassieke muziek klinken in velerlei vorm, waarbij gebruik gemaakt zal worden van de toetsinstumentencollectie van de artistiek adviseur-muziek van de stichting anthonie k..

Streekproductenmarktje op het Walplein

Sluis

Kleine streekproductenmarkt op het walplein met verse producten zoals o.a. Kaas, brood, worst en noten. Maar ook sieraden en typisch zeeuwse (of) vlaamse producten. 

Zeeland Nazomerfestival 2015

Het zeeland nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over zeeland. Het festivalhart in de abdij van midd..

Zeiltocht meezeilen met traditionele Zeilklipper ( Scaldis / Morgenster )

Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de oosterschelde? Uw tocht begint aan 't luitje in zierikzee, waar de scaldis en morgenster gebroederlijk naast elkaar in het zeeuwse ..

Dorpswandeling Ooltgensplaat

15.00-16.00 uur dorpswandeling door ooltgensplaat. In de wandeling gaan we terug in de geschiedenis van ooltgensplaat. Deelname kost € 2,-. Startpunt: kaai 1 (nabij het weeghuisj..

Goes Kinderstad

Goes

Goes kinderstad is een jaarlijks evenement. In 2015 vind het evenement plaats op zaterdag 29 augustus. Op deze dag wordt goes omgetoverd tot een echt kinderparadijs. De hele stad..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Modderen en ploeteren door Saeftinghe

Nieuw-Namen

Een tocht door het verdronken land van saeftinghe is pittig, maar een onvergetelijke ervaring! Ongeveer 3 uur lang loodst een ervaren gids u door het grootste brakwaterschor van ..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de zomermaanden open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m zaterdag tuss..

Natuurexcursie Westduinen, door ZHL

10.00-12.00 uur natuurexcursie westduinen (op zoek naar de herfstschroeforchis en andere bijzondere planten) in ouddorp. Start: bij de kleine parkeerplaats t.h.v. Westduinweg 37,..

Kunstspoor Noord-Beveland

Stichting kunstspoor noord- beveland organiseert jaarlijks het kunstspoor, een route langs diverse galeries en ateliers van noord- bevelandse kunstenaars. Dit evenement vindt pla..

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 16.00. Meer info via w..

Demodag bij Jorbeau Kreatief

10.00-16.00 uur demodag kaarten maken met nieuwste materialen bij jorbeau kreatief, weststraat 9 in ouddorp. Deelname is gratis.

Bingo camping de Magneet

20.00-23.00 uur bingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Vleermuisexpeditie Duinen van Goeree

19.30-22.00 uur vleermuisexpeditie duinen van goeree. Verzamelplaats: parkeerplaats werkschuur scheelhoek, ca. 400 m voor deltahaven 69 in stellendam. Deelname: € 7,- (niet-leden..

Ringrijden bij Simnia in Domburg

Domburg

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Ringrijden Veere

Veere

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Boekenmarkt Middelburg

Middelburg

Aan het einde van de zomer nog een keer een wat kleinere, maar alleszins aantrekkelijke boekenmarkt, op de markt van middelburg. In ruim 30 kramen bieden handelaren uit zeeland é..

Vismarkt Veere

Veere

Iedere zaterdag van 16 mei t/m 29 augustus is er op de kaai in veere weer de wekelijkse vismarkt.van 10.00-16.00 uurop deze markt vindt u tal van vis- en visprodukten en andere v..

De film Silhouettten tegen het Licht

Zierikzee

Silhouetten in de dikke toren. de première van de film ‘silhouetten tegen het licht’filmmaakster eef de graaf geramiheeft het idee opgepakt om een bijzondere film over schouwen-d..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Ringrijden Biggekerke

Biggekerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken. Ringrijden in biggekerke, kerkplein, 8.00-17.30 uur, toegang gratis

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 25 juni t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aanmelding vooraf) op het strand bij watertoren oost ma t/m za van 9.30 tot 10.30 uur. Deel..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

€tweede wereldoorlog op goeree”. Zeer interessante, door st. Wo2go samengestelde tentoonstelling met unieke stukken uit privécollectie(s) op de 1e verdieping. In de vaste exposi..

Piratendag op het strand in Ouddorp

12.00-16.00 uur piratendag op het strand in ouddorp met een springkussen in de vorm van een piratenboot en piratenspelen incl. Piratendiploma’s. Locatie: strand oosterduinpad en ..

Rommelmarkt bij Van der Linde

8.30-12.00 uur rommelmarkt in loods van v/d linde, zuidweg 3 in ouddorp. Opbrengst is voor div. Goede doelen. Toegang is gratis!

Rommelmarkt

Oostburg

Rommelmarkt oostburgal meer dan 30 jaar worden er jaarlijks rommelmarkten gehouden in oostburg.deze rommelmarkten worden door mensen van heinde en verre bezocht. De oostburgse ro..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Beiaardconcert vanaf Goereese Toren

16.00-17.00 uur beiaardconcert vanaf de goereese toren, kerkpad 9 in goedereede.11 juli: jan bezuijen18 juli: kenneth theunissen (hasselt, belgie)25 juli: janno den engelsman (ut..

Blaasorkest in Domburg

Domburg

Gezellig en sfeervol genieten van de mooie klanken van het blaasorkest. Je vindt ze in het centrum van domburg.

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Watersnoodhuis

Stavenisse

 in het watersnoodhuis  is heel veel boeiende informatie, documentatie, individuele verhalen, boekwerken en fotomateriaal over de ramp, de hulpverlening en de wederopbouw. In de ..

Bezichtiging Catharinakerk

Zoutelande

Tussen 03-06-'15 en 12-09-'15 kunt u elke woensdag, vrijdag en zaterdag de catharinakerk in zoutelande bezichtigen tussen 11:00 - 15:00 uur. omstreeks het jaar 1270 werd vanuit h..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Hulster Vestingdagen

Hulst

Historische dagen in de vestingstad hulst. Dit jaar in het thema van het middeleeuws dieren-epos van den vos reynaerde. Met  muziek, zang, dans, film, theater en exposities met r..

expositie Ronnie Krepel schilderijen

Groede

Expositie in de grote kerk van groede met schilderijen van ronnie krepel. 

Expositie met hart en ziel en handen

Kloetinge

Expositie met hart en ziel en handen:kerkgidsen leiden rond in de middeleeuwse kerk.woensdag: 13.30 - 16.00 uurzaterdag: 10.00 - 16.00 uur30 mei - 12 septembergroepen op afspraak..

Expositie Buitenwerk Schatten Nu en Toen

Baarland

Expositie buitenwerk schatten toen en nu6 juni t/m 27 september 2015 zaterdag en zondag12:00 - 17:00 uuroude polderdijk 2baarland0113-639209www.g-achttien88.nl

Disney Frozen Summer Fun

Deze zomer viert het internationaal zandsculpturenfestival samen met disneyland® paris een frozen zomer op het groot strand van oostende en le front de mer in le touquet paris pl..

Met Electric City Mobiel langs de Damse Vaart

Sluis

Verhuur van electric citymobiel voor een ritje langs de damse vaart. alle dagen te boeken van tussen 12 juni en 30 september.van 10.00 tot 14.00 uurvan 14.30 tot 18.30 uurkosten ..

Zomerprogramma 2015 Wemeldinge

Wemeldinge

In de maanden juni t/m september worden er meer dan 300 evenementen georganiseerd in wemeldinge.het volledige programma is terug te vinden op: www.wemeldinge.info/zomerprogramma

Eindeloos Eiland beachtennistoernooi

Kamperland

Speel mee met het 12e eindeloos eiland beachtennistoernooi. Zowel ontspannend als actief bezig zijn! Ook leuk voor de beginnende tenniss(t)er! Het toernooi wordt georganiseerd do..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Kermis Tholen

Tholen

Expositie fotokunst 'Thuiskomst' van Frank van Driel

Domburg

De solo expositie 'thuiskomst' van kunstenaar frank van driel is te bezichtigen van af begin augustus in de duingalerie te domburg. Dagelijks geopend van 12.00 - 18.00. Het conce..

Beeldenroute op de Scheldeboulevard 2015

Terneuzen

De beeldenroute op de scheldeboulevard zal plaatsvinden vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus op en rondom de scheldeboulevard in terneuzen. In de passerelle van he..

fietsrommeltocht in Westkapelle

Westkapelle

Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u met de fiets deelnemen aan de ‘fietsrommeltocht’ route ; deze fietstocht brengt u langs de mensen die weer klaar zitten met hun rommel: in de garag..

korren als de maan vol is

Oostkapelle

Ontdek bij volle maan, als de zomer bijna voorbij is, het duistere zeedierenrijk op de grens van water en land, want er leeft daar meer dan je denkt! Met een sleepnet (kor) wordt..

Fietsrommeltocht in Westkapelle

Westkapelle

Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u met de fiets deelnemen aan de ‘fietsrommeltocht’ route ; deze fietstocht brengt u langs de mensen die weer klaar zitten met hun rommel: in de garag..

Kajaktocht op de Oosterschelde

Bij deze tocht varen we de schelphoek uit het grote water op en richten we onze punten op de oostkant van de roggenplaat (schelpenbult). Een geweldige plek om te pauzeren. Onderw..

Beelden op de Scheldeboulevard

Terneuzen

Internationale kunstexpositie in de openlucht op de scheldeboulevard en in het stadhuis te terneuzen. Gratis toegang.de routefolder is vanaf begin juli verkrijgbaar bij: gemeent..

Tramrit met de RTM, vanaf de Punt Ouddorp

Maak een tramrit met de rtm! De tram vertrekt vanaf de rtm-remise, g.c. Schellingerweg 2 (op de punt) in ouddorp. Informatie over prijzen en programma verkrijgbaar bij vvv ouddor..

39e Mosselfeesten Philippine

Philippine

De 39e mosselfeesten in philippine biedt weer vele activiteiten, zoals mosselen koken op de markt, wedstrijd mosselen opensteken, oude ambachten, demonstratie scheepsmodellen en ..

Zomerconcerten in de Nieuwe Kerk

Zierikzee

Iedere keer een ander concert, dus extra leuk om eens de kerk van binnen te bekijken en te genieten van werken van diverse muzikanten.

Vlissingen Maritiem

Vlissingen

Vlissingen maritiem 2015: 28, 29 en 30 augustus. Een jubileumjaar vlissingen 700 zonder een maritiem evenement zou niet compleet zijn. Reden te over dus om na een lange windstilt..

Inloopconcert in Dorpskerk Ouddorp

14.15-15.15 uur kerkmuziek in de dorpskerk hervormde gemeente, weststraat 2 in ouddorp. Inloop orgelbespelingen door predikanten en organisten.

Zomerconcerten in Stadhuismuseum Zierikzee

Zierikzee

Zomerconcerten in stadhuismuseum zierikzee met kasia piastowska en toru takao ( beiaard internationaal: pools/japans). Het concert vangt aan vanaf 14.30 uur. 

Limburg aan Zee

Terneuzen

€limburg aan zee” - 1/7 t/m 30/8met deze zomertentoonstelling die vanaf 1 juli te zien zal zijn in lokaal 54 bieden wij u weer een breed scala aan kunstuitingen en disciplines. ..

korren als de maan vol is

Oostkapelle

Ontdek bij volle maan, als de zomer bijna voorbij is, het duistere zeedierenrijk op de grens van water en land, want er leeft daar meer dan je denkt! Met een sleepnet (kor) wordt..

Zomerexpositie 'Frieda'

Westkapelle

Herontdekt zeeuws werk van frieda rutgers van der loeff-mielziner (1877-1948). De expositie toont schetsen, tekeningen en schilderijen, waaronder enkele topstukken, uit het heron..

Scheepsmodellen en attributen van oud-Westenschouwen

Burgh-Haamstede

Museum de burghse schoole exposeert scheepsmodellen en diverse attributen die ons herinneren aan de tijd dat westenschouwen een belangrijke haven was. De toren van westenschouwen..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Grote Kerk Groede vertelt . . .

Groede

De kerktoren spreekt je aan zodra je binnen komt. Als je in de kerkbank gaat zitten geeft hij in woord en beeld een verslag van zijn leven van de dertiende eeuw tot heden. Daarna..

Limburg aan Zee - Expositie met schilderijen, grafiek, keramiek, brons

€limburg aan zee” met deze zomertentoonstelling die vanaf 1 juli te zien zal zijn in lokaal 54 bieden wij u weer een breed scala aan kunstuitingen en disciplines. Dit keer zijn ..

Kunstroute Oostkapelle

Oostkapelle

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus is het weer kunstroute in oostkapelle. er doen 36 kunstenaars op 19 verschillende locaties mee. ook zijn er een paar nieuwe kunstenaars bijg..

Bach-Orgelmatinee Aardenburg

Aardenburg

Bach- orgelmatinees in sint-baafskerk aardenburg. In de zomermaanden juli en augustus organiseert stichting bach-comité aardenburg een serie gratis bach-orgelmatinees: 'zaterdagm..

Speciaal zomerprogramma in Sint-Baafskerk Aardenburg

Aardenburg

In de zomermaanden juli en augustus organiseert stichting bach-comite aardenburg een serie gratis bach-orgelmatinees: 'zaterdagmiddag met .... Bach'. Op zeven zaterdagen is ieder..

Yoga aan Zee

Burgh-Haamstede

Zoeken naar de balans tussen beweging en ontspanning. In een prachtige omgeving op het strand van westenschouwen kun je, in je eigen tempo, meedoen met de yogales van liesbeth ko..

Zomermarkt Zorgcentrum Rustenburg

Middelburg

Op het terrein van rustenburg staan diverse marktkramen, met diverse producten. Er staan standhouders met kinderkleding, sieraden, boeken, speelgoed, zeeuwse producten, tweedehan..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Wemeldinge

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

M.A.D. 2015

19.00-01.00 uur. Alweer de vierde editie van het jongerenfestival m.a.d. Je vindr er lekkere bandjes, getalenteerde kunstenaars en supergoede singersongwriters. M.a.d. Volgt het ..

Rondrit scheepswerfterrein Vlissingen

Vlissingen

Een rondrit met antieke daf vrachtwagen over het voormalige werfterrein van scheepswerf de schelde. Met stops en mogelijkheid tot uitstappen in de machinefabriek, timmerfabriek o..

Fototentoonstelling Romi Tweebeeke

Sluis

Fototentoonstelling romi tweebeeke in raadskelder belfort sluis. vanaf 24 juni toont de raadskelder van het belfort de foto’s van romi tweebeeke.  romi tweebeeke (25) is een docu..

Kunstroute Oostkapelle opent deuren op 28 en 29 augustus.

Oostkapelle

Kunstroute oostkapelle opent op vrijdag en zaterdag 28 en 29 augustus haar deuren. Kom kijken en laat u verrassen! Het aanbod is heel divers. Er zijn weer verschillende nieuwe de..

Kunst van Karin van Dam, Dikke Toren

Zierikzee

Tentoonstelling vloedlagen in de zeereep door karin van dam.zaterdag 4 juli 2015 verricht jacqueline van burg, wethouder cultuur schouwen-duiveland de opening van de installatie ..

Bezoek de vuurtoren van Breskens

Breskens

Op 3 juli 2015 is de vuurtoren van breskens feestelijk geopend voor het publiek..de toren zal op vrijdag, zaterdag en zondag open gesteld wordt voor het publiek van 13.00 uur tot..

Made in Vlissingen Zomerexpo 2015

Vlissingen

Vlissingen 700 jaar is de aanleiding om te laten zien hoeveel kunst er in vlissingen gemaakt wordt. Deze zomer treedt cultuurwerf in de voetsporen van de zomerexpo, de grootste l..

Tentoonstelling Noordhavenpoort

Zierikzee

Noordhavenpoort open voor beleving, expositie en unieke fotopresentatie michiel de ruyterin de maanden juli en augustus gaat de noordhavenpoort drie middagen per week open. De st..

Burgerweeshuis Zomerexpositie

Zierikzee

Een zomerexpositie in het burgerweeshuis in zierikzeestijlkamer, beeldentuin, creatieve workshops en trouwlocatie.verkoopexpositie hedendaagse nederlandse beeldhouwkunst in monum..

Vlissingen Maritiem

Vlissingen

Vlissingen maritiem 2015: 28, 29 en 30 augustus. Een jubileumjaar vlissingen 700 zonder een maritiem evenement zou niet compleet zijn. Reden te over dus om na een lange windstilt..

Zomerconcert carillon Veere

Veere

Deze zomer verzorgen verschillende beiaardiers een zaterdagavondconcert op het carillon van het oude stadhuis van veere. De concerten zijn overal in de stad te horen. De reeks wo..

Historische kerk open

De johanneskerk van serooskerke kan worden bezichtigd. Tijdens de openstelling is er een expositie van tosca steute. Locatie: noordweg 1 in serooskerke. Tijd: 13.00 - 17.00 uur.d..

Beachboom

Beachboom. Follow your dreams.dit jaar op zaterdag 29 augustus worden je mooiste dromen werkelijkheid. Beachboom presenteert: follow your dreams. Ontdek een wereld die je stoutst..