ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.294 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt

Zierikzee

Iedere donderdag  9.00 - 16.00 uur met een selectie van versproducten, bloemen en planten, vis, noten en kaas, kleding, kaarten, etc.  aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

Familierondvaart, Passagiersschip de Onrust -Gebied Oosterschelde 11.00 uur

Extra vaartocht. Vertrek is 11.00 uur.  een korte rondvaart van 1,5 uur. Onder begeleiding van een gids gaat u een rondvaart maken over de oosterschelde. Bij laagwater zien we d..

Bioscoopagenda

Zeehonden Safari "rondvaart onder leiding van een gids", 13.00 uur Rondvaartboot 'Frisia'

Zierikzee

Vertrek 13.00 tot 15.00 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Rondvaart Mosselbeleving

Yerseke

Bij deze rondvaart laten wij u zien wat er zo al op het water afspeelt, voordat de mosselen aan wal komen om verwerkt te worden. De veiling, het verwatergebied, de vismethode en ..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: iedere donderdag en vrijdag.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leuke en sportieve manie..

Seizoensmarkt Oostkapelle

Oostkapelle

Seizoensmarkt in oostkapelle. Iedere donderdag van 3 juli t/m 28 augustus 2014 van 12.00 tot 20.00 uur.

Workshop schilderen in het Goereese duinlandschap

Workshop schilderen met beeldend kunstenaar sarette bakelaar in het goereese duinlandschap voor beginners en gevorderden. Tijdsduur: 2,5 uur. Ontvangst in theetuin de halve maan,..

Dagtocht naar Zierikzee vanaf Kamperland Roompot Beach resort

Kamperland

In de maanden juli en augustus vaart frisia rondvaarten vanaf het vakantiepark roompot beach resort in kamperland naar zierikzee. Het vakantiepark vrij toegankelijk. U kunt grati..

Rondritten met Goeree-Express

Het toeristentreintje van g-o, de goeree-express, verzorgt leuke rondritten, elke wo, do, vr. En zat. (zie actuele info: www.goeree-express.nl).

Badkoerier Zomeravond Beachvolleybaltoernooi Dishoek

Dishoek

Strandpaviljoen kaapduin is de locatie voor de badkoerier zomeravond beachvolleybaltoernooien in de omgeving van koudekerke en vlissingen. Op dit strand komen veel jongeren van c..

Badkoerier Zomeravond Beachvolleybaltoernooi Dishoek

Dishoek

Strandpaviljoen kaapduin is de locatie voor de badkoerier zomeravond beachvolleybaltoernooien in de omgeving van koudekerke en vlissingen. Op dit strand komen veel jongeren van c..

Bridgen op park 'Het Oude Nieuwland'

Bridgen om 19.30 uur op het oude nieuwland, oude nieuwlandseweg 11 in ouddorp.

HON-braderie

9.30-16.00 uur hon-braderie. Een zeer gezellige braderie met ongeveer 60 kramen, met gebruikte en nieuwe spullen, op het oude nieuwland, oude nieuwlandseweg 11 te ouddorp. Voor m..

Kunst- antiek en ambachtenmarkt in Middelburg

Middelburg

Snuffelen tussen antiek, curiosa en kunst op een van de mooiste pleintjes van de stad. Op de vismarkt kunt u het iedere donderdag (van 26 juni tot en met 29 augustus) beleven. Va..

Korren ( Sleepnetvissen)

Korren ( sleepnetvissen)deelname € 5,00 p.p. Per uurvolgens ons ook  via twitter http://twitter.com/moiobeach en facebook http://goo.gl/vhuhw

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Snuffelen aan Zee

Breskens

Ga je mee snuffelen aan zee?op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van natuur&zo gaan jij en je (groot)ouders deze ochtend onderzoeken wat d..

Excursie in Het Zwin

Iedere vloed komt zeewater het zwin binnen, dat zich via de zandige strandvlakten een weg baant naar de schorren. De excursie start bij strandpaviljoen de zeemeeuw. Parkeren bij ..

staatsbosbeheer, excursie Meeuwenduinen, vanaf de betonnen uitkijktoren

Burgh-Haamstede

Genieten van de natuur in het meest westelijke duingebied van schouwen duiveland onder leiding van staatsbosbeheer. Een deskundige gids wijst de weg.de meeuwenduinen is een dyn..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Spoor van Geloof

In de kerkgebouwen in breskens, oostburg, aardenburg, groede, schoondijke, ijzendijke en waterlandkerkje worden tentoonstellingen ingericht rondom diverse geloofsthema’s van de..

Dijken van Wijven kunstmanifestatie

Sas van Gent

De door zeeland reizende kunstbiënnale dijken van wijven heeft voor de editie 2014 een bijzondere en verrassende locatie uitgezocht: sas van gent, zeeuws-vlaanderen. Geen forten..

Vers Zeeuws Beeld

Middelburg

Een expositie van een selectie van de beelden die gemaakt zijn tijdens het project ‘vers zeeuws beeld’. Deze tentoonstelling geeft visueel antwoord op de vraag hoe zeeuwse jo..

Expositie 'Zeeuws-Vlamingen over vroeger'

Terneuzen

De expositie staat in de grote kerk (noordstraat 62) te terneuzen. Deze expositie toont 32 filmpjes waarbij inwoners van zeeuws-vlaanderen vertellen over vroeger. Er staan vier t..

Tentoonstelling ‘Kind aan de ketting’

Middelburg

Kind aan de ketting besteedt aandacht aan kinderen in slavernij, vroeger en nu. Een bijzondere tentoonstelling van het ninsee, het nationaal instituut nederlands slavernijverlede..

Fietstocht Kop van Goeree

19.00 uur fietstocht vanuit de gereformeerde kerk, ingang parkeerplaats dorpstienden in ouddorp, over de kop van het eiland (20 tot 25 km). Deelname is gratis.

Staatsbosbeheer, excursie Meeuwenduinen, vanaf de betonnen uitkijktoren

Burgh-Haamstede

Genieten van de natuur in het meest westelijke duingebied van schouwen duiveland onder leiding van staatsbosbeheer. Een deskundige gids wijst de weg.de meeuwenduinen is een dyn..

Expositie Dorpskerk Cadzand

Entree gratis.

Expositie Schoolmuseum Schooltijd Terneuzen

Terneuzen

In het museum zijn voorwerpen te zien, die in de afgelopen 200 jaar op de lagere scholen gebruikt zijn. Ook allerlei oude spelletjes, leer- en leesboeken kunt u hier bewonderen. ..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de maanden juli en augustus open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m z..

Rondleiding en wijnproeverij wijnhoeve 'de Kleine Schorre'

Dreischor

Rondleiding en proeverij op wijnhoeve ‘de kleine schorre’, zuiddijk 4 in dreischor (± 30 km vanaf ouddorp, routebeschrijving wordt verstrekt!). Proefdomein, wijngaard en wij..

Bingo 'Nut en Genoegen' Ouddorp

20.00 uur bingo door ‘nut en genoegen’ in mfg dorpstienden, dorpstienden 4 in ouddorp. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Expositie(s) in 'de Overkant'

Van april t/m september zijn er exposities te bezichtingen in 'de overkant', dijkstelweg 33 in ouddorp. April en mei: expositie van marieke bekke & carla raadsveldjuni en juli: e..

Activiteitendag in zwemcomplex 't Zuiderdiep

12.00-17.00 uur activiteitendag in zwemcomplex ’t zuiderdiep, zuiderdiepstraatweg 4 in stellendam. Variërend van leuke hindernisbaan tot verschillende speelmaterialen in het b..

Kunstenaars lopen met molentjes

Aaquaart heeft een tiental kunstenaars die wonen en werken in zeeuws-vlaanderen uitgenodigd om, tijdens de grote festiviteiten, georganiseerd in het kader van het 200 jarig besta..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met ve..

Beach Yoga Ouddorp

10.00-11.00 uur yoga door yogastudio ouddorp. Woensdag: yoga aan ’t water bij zeil- & surfcentrum brouwersdamdonderdag en zondag: beach yoga op strand brouwersdam (bij natural ..

Zomerexcursie Slikken van Flakkee

19.30 uur zomerexcursie over de slikken van flakkee, achter melissant. Met een ervaren gids wordt u per excursiewagen achter een trekker, meegenomen over het zuidelijke deel van ..

Zomermarkt Kamperland

Kamperland

Op deze donderdagen is er een zomermarkt in het centrum. Een gezellige happening van 11.00 tot 18.00 uur. Met (nostalgische) marktkramen, kinderactiviteiten, streekproducten en d..

Rondvaart Veerse Meer

Van 1 juli t/m 28 augustus (iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag muv 16 en 23 aug.)geniet tijdens deze anderhalf uur durende tocht van het veerse meer in optima forma. O..

Workshop Jam koken

Colijnsplaat

 na een rondleiding in de pluktuin, gaat u zelf fruit plukken en vervolgens jam koken. Na afloop kunt u genieten van zeeuwse thee met wat lekkers. U gaat naar huis met zelfgemaa..

DigiDesk / Digitaal inloopspreek uur

Vlissingen

Vragen over je laptop, pc, smartphone, tablet, e-reader of sociale media? Kom naar digidesk: een gratis inloopspreekuur in de bibliotheek voor leden en niet-leden. wil je met ee..

Rondleiding en wijnproeverij op Wijnhoeve De Kleine Schorre

Dreischor

Op woensdagmiddag en donderdagochtend : rondleiding en proeverij op wijnhoeve “de kleine schorre”, zuiddijk 4 te dreischor. rondleiding proefdomein, wijngaard (één  va de..

Donderdagavond concert Edwin Vooijs, orgel en Ilona de Kievit, zang Jacobuskerk

Renesse

Elke donderdagavond in de zomermaanden worden er in de jacobuskerk te renesse concerten gegeven. Het programma is luchtig en afwisselend, passend bij de zomerse vakantiesfeer. He..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Activiteiten, Hervormde Jacobuskerk

Renesse

Evenals vorige jaren is het receatiepastoraat in renesse in de maanden mei t/m. September 2014 actief met verschillende activiteiten.in de maanden mei, juni en september is de do..

Ringpromotie, toeristische markt

Burgh-Haamstede

Van 10.00 tot 16.00 uur. Het centrum van haamstede is dan weer het decor van een gezellige markt met leuke attracties voor jong en oud. De markt bied een breed assortiment met pr..

Fietstocht route 55 Zaamslag

Zaamslag

Doel van 5 fietstochten van route 55 is het stimuleren van bewegingsactiviteiten in de zomermaanden, het bevorderen van contacten en het verstrekken van informatie over de versch..

Tablet Café in de Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen

Terneuzen

Leren en delen! Heb je een ipad of een ander tablet, en wil je graag wat tips en trucs opdoen? Dat kan tijdens het tablet café in de bibliotheek.het tablet café is geschikt voo..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 a..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Tramrit met de RTM, vanaf de Punt Ouddorp

Maak een tramrit met de rtm! De tram vertrekt vanaf de rtm-remise, g.c. Schellingerweg 2 (op de punt) in ouddorp. Informatie over prijzen en programma verkrijgbaar bij vvv ouddor..

700 jaar Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

€vrouwenpolder 700 jaar , 1314-2014 , van bedevaartsoord tot badplaats”.het jaar 2014 is een belangrijk jubileumjaar: in 2014 bestaat vrouwenpolder 700 jaar. Zeventig jaar ge..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Glasblaasdemonstratie

Breskens

Glasblaasdemonsratie met aansluitend uitleg over andere glasbewerkings technieken. Entree 5 euro. Kinderen 2,50 euro. Iedere donderdag om 14 uur.de maanden juli en augustus ook o..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Open Tuin

Serooskerke (SD)

De ´praet´ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus. de ..

Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

Middelburg

De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit vlaanderen. Het complex is nu, met uitzondering van de kerken, in gebruik als zetel van de staten van zeeland. De rondleid..

schicke Schürze mit Hollandmotiven

Terneuzen

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu h..

Trommeln - Djembé

Groede

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu h..

Circus Renz Internationaal

Meer info en tijden volgen!

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

€75 jaar ouddorpse negotie“ en “ouddorpers in den vreemde”. Twee thematentoonstellingen dit jaar in museum “ouddorps raad- en polderhuis”. Beneden is een klein winkel..

”Verrassend Colijnsplaat“

Colijnsplaat

Interessante en sfeervolle cultuurhistorische rondleiding door colijnsplaat en de directe omgeving. Anekdotes en wetenswaardigheden over de godin nehalennia, het monument van de ..

Kermis

Sint Maartensdijk

Plezier voor jong en oud.

Open Tuin dagen De 'Praet' tuin

De ´praet´ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus. De h..

Zumba - flott bewegen!

Hoofdplaat

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie! Nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu ..

Beiaard(stads)wandeling door Goedereede

10.00 uur beiaard(stads)wandeling door historisch goedereede. O.l.v. Een gids langs o.a. Prachtige gevels, delen van de oude stadsmuren en u stopt op diverse mooie “luisterplaa..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (juli) int 't Blaeuwe Huus - Ria van der Touw

Een expositie van ria van der touw in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op z..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga; 28 en 29 juni van 10.00 - 11.00 uur. Verder dagelijks van 1 juli t/m 21 augustus op het strand bij watertoren oost di t/m za van 9.30 tot 10.30 uur en maandag en woen..

Expositie 'Westkapelle 1914-2014, 100 jaar door de ogen van de toerist'

Westkapelle

In de expositie 'westkapelle 1914 - 2014, 100 jaar door de ogen van de toerist' biedt het polderhuismuseum een bijzondere blik op het eigen dorp en omgeving. De ogen en de belevi..

Weekmarkt

Kleine warenmarkt met 9 kramen

Weekmarkt

Heinkenszand

Rondleiding Heemtuin 'De Mienige'

13.00 uur rondleiding door heemtuin ‘de mienige’. Een prachtig aangelegde tuin die grenst aan het natuurgebied “de kleistee”. De heer hoek, eigenaar van de zelf aangelegd..

Toren beklimmen en open kerk Oostkapelle

Oostkapelle

In juli en augustus is op dinsdagavond en donderdagavond van 19.00-20.00 de dorpskerk open voor bezichtiging. Ook kan de toren beklommen worden voor een prachtig uitzicht! Onderw..

Rommelmarkt

Oostkapelle

De jaarlijkse rommelmarkt van de protestantse gemeente oostkapelle is op donderdag 31 juli. Van 9.30 tot 17.00 uur is er van alles te koop rond de dorpskerk: van fietsen tot glas..

Interview Jan Vantoortelboom in Bibliotheek Goes

Goes

Interview jan vantoortelboom over zijn boek 'meetser mitraillette' in bibliotheek goes om 20.00 uur. 

Weekmarkt

Oud-Vossemeer

Kleine warenmarkt

Weekmarkt Middelburg

Middelburg

Elke donderdag, gezellige weekmarkt op de grote markt van middelburg midden in het centrum.

Dream On

Vlissingen

Een ode aan de kwetsbaarheid dagdromen, zoete dromen, natte dromen. Kleurige beelden vol tegenstellingen zweven tussen droom en werkelijkheid. Bescheiden en overweldigend tegelij..

Expositie Galerie het Moment; ze zijn er weer

Zierikzee

Deze zomer exposeert galerie het moment in zierikzee weer tal van schilderijen van de kunstenaar hans leijerzapf. Zijn schilderstijl die gekenmerkt wordt door een soepele penseel..

Tentoonstelling bijzondere borduurwerken HCR de Schelphoek

In hrc de schelphoek (langs de n59 bij serooskerke op schouwen-duiveland). Is vanaf 1 juni a.s. Een expositie ingericht van bijzondere borduurwerken, gemaakt door joke jense. De ..

Piratendag op het strand in Ouddorp

12.00-16.00 uur piratendag op het strand in ouddorp met een springkussen in de vorm van een piratenboot en piratenspelen incl. Piratendiploma’s.24 juli bij strandcafé de zeest..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: RK H Maria Magdalenaparochiekerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Albert Heijn Badgasten toernooi tennis+jeu de boules

Albert heijn badgastentoernooi tennis & jeu de boules bij l.t.c. Ouddorp, klarebeekweg 22 in ouddorp. Meer info op poster en via info@ltc-ouddorp.nl. 

Glazen Huis van RTV SLOGO; 96 uur voor KiKa

Van 29 juli tot 2 augustus bevindt zich het glazen huis van rtv slogo op het diekhuusplein in middelharnis. Vraag een plaat aan voor geld en steun kika!

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Heilige Maria Sint Arsenius Kerk

Kapelle

Oude kerken staan voor u open! Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen..de schoonheid van het gebouw te ervaren open..voor een moment van rust en bezinning onderweg.ko..

Zeeuwse Proeverij

Wemeldinge

Een proeverij waarin een keur aan ‘zeker zeeuwse’ hapjes en drankjes langskomen met bij behorend verhaal. De varieteit en smaak zullen u verbazen. Volledige maaltijd. 2 a 3 u..

Zomeravondbridge

Koudekerke

Gezellig een zomeravond bridge. U kunt met uw partner inschrijven aan de zaal tot 19.15 of telefonisch bij piet de kok: 06 34038140we spelen 28 spellen, maar als u liever 24 spe..

Zomeratelier 2014

Middelburg

Zes conceptuele kunstenaars vervaardigen ieder in een week tijd een levensgrote wandtekening in de tentoonstellingsruimte van cbk zeeland. De deelnemers zijn: piet dieleman, mart..

Rondleiding De Blauwe Hoeve

Retranchement

Rondleiding op melkveehouderij de blauwe hoeve. Ervaar de boerderij met hart, hoofd en gevoel. Met uitleg over de melkrobot en het dagelijkse leven van de koeien en kalfjes; pano..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

Yoga op het strand

Nieuwvliet

Dagelijkse hatha yogales van 14 juli tot en met 14 augustus op het strand van nieuwvliet-bad. Verzamelen om 9.15 uur bij dijkovergang 16 pannenschuur. Voor iedereen tussen 16 en ..

Altijd Leuk Om Te Doen- arrangement

Borssele

Je krijgt een bolderkar met stoeltjes, koffiemand,schaar en emmer mee. De emmer vul je met bloemen uit de tuin en van de koffie/thee geniet je ergens waar je dat wil.wel even voo..

Workshop natuurfotografie

Renesse

U kunt  de kuststreek van de kop van schouwen met persoonlijke begeleiding in beeld brengen. Met een leuke wandeling van ruim 2 uur wordt je op alle facetten van het strand en d..

Zeeland Zwart/Wit Ena van Bockel bij La Boule Interieur

Zierikzee

Ena marie van bockel rivera exposeer in zierikzee de serie schilderijen, tekeningen en keramiek "zeeland zwart/ wit". Met de thema's zeeuwse paarden, zeeuwse klederdracht en zeeu..

Pilates op het strandje

Wemeldinge

Spierversterkende oefeningen voor het gehele lichaam! Strandworkout,  bij slecht weer binnen bij schoudee.gaat door bij minamaal 3 deelnemers.

Atelierverkoop stenen beelden en schilderijen

Zierikzee

Van 7 juni tot 17 augustus houden c en c lijstenmakers in de verrenieuwstraat 32 een atelierverkoop van eigen werk en enige anderen. er zijn landschappen van chris grinwis en s..