ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.600 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Recreatief en Seniorenwandelen vanuit 't Centrum

Poortvliet

Beweeg je ook te weinig en heb je plannen om iets aan je conditie te verbeteren.regelmatig bewegen helpt erbij om gezond oud te worden. Wandelen is een van de gemakkelijkste mani..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vrijdag 17 april open van 10.00 - 12.00 uur.vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' oo..

Expositie (april) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Rondritten met het Boemeltreintje

Rondrit via de brouwersdam langs de noordzeestrand waar we stoppen om zeehonden spotten en dan via het grevelingenmeer terug, met uitleg over de deltawerken in 3 talen. Vertrek i..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Natuurvaartocht |rondvaart rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zi..

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt.

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Kapelle

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Dave Douglas

Middelburg

De new yorker dave douglas is een wereld-trompettist, in de zin dat hij zich niet tot jazz beperkt, maar ook open staat voor klassiek en wereldmuziek. Dat is hij ook in de zin da..

Bevrijdingsworkshop "Vier je vrijheid"

19.00-21.00 uur bevrijdingsworkshop "vier je vrijheid " bij bakkerij van harberden. We gaan maken: zweeds witbrood, wilhelmientjes, en oranje tompoucen. Kosten € 20,- incl. Koffi..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Armband maken

Terneuzen

Namens kids2fun (aan-z) bieden we deze dag op drie tijdstippen een armbandenworkshop aan voor 5 euro per persoon. van 10.00 uur tot 11.30 uur voor de leeftijd 4 t/m 10 ja..

Filmmiddag jeugd in bibliotheek Ouddorp

14.00 uur filmmiddag voor de jeugd vanaf 6 jaar in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Toegang: € 2,50 (leden), € 4,- (niet-leden). Reserveren gewenst, 0..

Boezem & Co

Middelburg

De stad als podium 11 april t/m 25 mei 2015 marinus boezem is een van de grondleggers van de conceptuele kunst, een kunstopvatting die het idee belangrijker vindt dan de materiël..

Veeristen en Veerse Joffers

Veere

Een documentaire en tentoonstelling over de veerse kunstenaarskolonieaan het begin van de twintigste eeuw stond het zeeuwse veere in binnen- en buitenland bekend als de schilders..

Tour de France in aquarellen

Kapelle

In het gemeentehuis te kapelle zijn de aquarellen van jacq. Th. Wondergem te bezichtigen van 23 maart tot en met 28 april 2015. Thema van deze aquarellen is een tour de france.

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

De film Silhouettten tegen het Licht

Zierikzee

Silhouetten in de dikke toren. de première van de film ‘silhouetten tegen het licht’filmmaakster eef de graaf geramiheeft het idee opgepakt om een bijzondere film over schouwen-d..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Vier Je Vrijheid op Goeree-Overflakkee (themamaand)

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 15 maart t/m 15 oktober als het weer meespeelt. Bij aanmelding min. 12 uur vooraf. van 1 juli t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aan..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Week v/d Zee:Puzzeltocht Groede/Breskens

Groede

De week van de zee is voor iedereen!puzzeltocht per fiets of wandelend op eigen gelegenheid, van ongeveer 13 km, met als hoofdprijs: een weekend kamperen op camping boerenhof (in..

Het Duistere Dierenrijk

Oostkapelle

Waarvoor komt een mol uit zijn hol? Jagen alle uilen alleen ’s nachts? Waaraan herken je een nachtvlinder? Wat eet een das? Is een hert een echt nachtdier? Kunnen vleermuizen in ..

Week v/d Zee: Fietsroute door het Zwin

Sluis

De week van de zee is voor iedereen! Fietsroute langs de mooiste plekjes van het zwin. Start vanaf 't rinkeltje.

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

Er is nog beperkt plaats in de volgende cursussen edelsmeden: woensdagochtend van 13 mei t/m 10 juni en dinsdagavond van 12 mei t/m 9 juni. Dit zijn de laatste cursussen voor de ..

Ontdek Walcheren

Aagtekerke

Door een excursie met de gids neemt u een kijkje in de keuken van de boer en zijn werkomgeving, het platteland. In het programma ontdek walcheren zijn 4 verschillende excursies t..

Ontdek Walcheren

Aagtekerke

Door een excursie met de gids neemt u een kijkje in de keuken van de boer en zijn werkomgeving, het platteland. In het programma ontdek walcheren zijn 4 verschillende excursies t..

Kom mee jumpen Kangoo Power vakantieles

s-Heer Arendskerke

Doe nu mee met de gaafste sportles. kangoo power heerlijk jumpen op de kangoo jumps rebound schoenen. Deze op aerobic geïnspireerde sport les is niet alleen super goed voor je ,..