ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.936 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Film by the Sea

Vlissingen

Film by the sea beleeft van 12 t/m 21 september 2014 haar 16e editie. Ook dit jaar zijn er weer veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens. Verfilmde litera..

Traditionele openbare perenverkoop op de Burghse Ring

Burgh-Haamstede

Aanvang 09.30 uur.na het voorlezen van de veilingvoorwaarden zal onder leiding van veilingmeester henk van felius de bomen, per kavel of per stuk, bij opbod worden geveild. Er wo..

Bioscoopagenda

Slotmanifestatie

Sas van Gent

Tijdens de slotmanifestatie wordt het 200 jarig bestaan van zeeuws-vlaanderen feestelijk afgesloten. Een geweldig slotfeest voor jong en oud en als dank voor de organisatoren van..

Stichting Rederijkers, 'openluchtspel De Poortwachter van Zierikzee'

Zierikzee

Openluchtspel de poortwachter van zierikzee.het evenement vindt plaats op 11, 12, 13, 18, 19 en 20 september 2014 van 20:00 tot22:00 uur (op 20 september 2014 ook van 16:00 tot 1..

Rondleidingen in Fuchsiatuin 'Zomerweelde'

Cadzand

Op 'zomerweelde' is van alles te zien voor jong èn oud. Nostalgisch boerenerf, tevens welkomboerderij. Groot assortiment fuchsia's in alle kleuren en vormen. Verder vele kleine b..

WK Driebanden onder 21 jaar

Sluiskil

Voor het eerst wordt het wk driebanden (voor de jeugd) georganiseerd in zeeland! Op 18 september worden de spelers voorgesteld. Op 19, 20 en 21 september wordt het wk gespeeld, m..

Snuffelmarkt op de markt te Middelburg

Middelburg

Snuffelmarkt op de markt te middelburg - zaterdag 20 september van 9.00 uur tot 16.00 uur toegang gratis volgende markten : - zaterdag 18 oktober

Lifestle & Fashion Event Sluis

Sluis

Fashion & lifestyle event (openlucht modeshow)voor de 3e maal prijkt het life event op de evenementenkalender van de middenstands vereniging sluis.de nieuwste trends worden getoo..

Jeugdbrandweer bestaat 25 jaar

Burgh-Haamstede

Jeugdbrandweer westerschouwen bestaat 25 jaar: dat wordt gevierd met een open dag bij de brandweerkazerne, scheepswerfstraat 24 in burgh-haamstede. De open dag begint om 10:00 uu..

Workshop natuurfotografie

8.30-12.30 uur workshop natuurfotografie, door jan baks. Meer informatie: www.janbaks.nl. thema's:zaterdag 3 mei: bloemen, orchideeën in heemtuin en in duinen kwade hoekzaterdag ..

Snuffelmarkt op de Markt in Middelburg

Middelburg

Snuffelmarkt op de markt in middelburg. 09.00-17.00 uur. Toegang gratis.

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Bingo op camping de Magneet

20.00-23.00 uur bingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Zeven Zomerse Weken `kunst uit `t kerkje` Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

De tentoonstelling die dit jaar de 7 zomerse weken kunst uit ’t kerkje afsluit, is er een met een spiritueel karakter. Het werk van drie dames, annette hogenboom (sieraden), dort..

Tentoonstellingsproject ‘WOI in Zeeuws-Vlaanderen’

Hulst

Van 1914 tot 1918 staat de wereld in brand. 34 landen voeren oorlog. Nederland is neutraal. Toch is de eerste wereldoorlog in zeeuws-vlaanderen nooit ver weg. Belgische vluchteli..

Najaarsfair door St. Adullam Gehandicaptenzorg

9.30-15.30 uur najaarsfair door st. Adullam gehandicaptenzorg op parkeerplaats dorpstienden in ouddorp. Toegang is gratis!

Vrijmarkt in Expo evenementenhal

9.00-16.00 uur vrijmarkt in expo evenementenhal, haringvlietplein 3 in stellendam. Toegang is gratis.

Expositie(s) in 'de Overkant'

Van april t/m september zijn er exposities te bezichtingen in 'de overkant', dijkstelweg 33 in ouddorp. April en mei: expositie van marieke bekke & carla raadsveldjuni en juli: e..

North Sea Beach Golf 2014

Renesse

In je element met de elementen, zo is dit bijzondere golfevenement het best te typeren.nergens in nederland krijg je de kans om op een zo unieke locatie, samen met relaties,vrien..

Veerse Meer Sloepenrace

Kortgene

Sloeproei wedstrijd op het veerse meer. Start bij camping de paardekreek in kortgene. Genomineerd voor alle fsn klassen. Meer info: www.veersemeerrace.nl

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Live muziek: Wave, in MFG Dorpstienden

22.00 uur live muziek: wave, in mfg dorpstienden, dorpstienden 4 in ouddorp. Toegang is gratis.

Boot- en doorstapexcursie, eilandje Veermansplaat

9.00 uur boot- en doorstapexcursie veermansplaat. Per boot vaart u naar dit eiland wat tussen de slikken van goeree en de slikken van bommenede ligt. Kosten: € 9,50 (deelname van..

Sjezenrijden Oostkapelle - Zeeuws kampioenschap

Oostkapelle

Een sjees is een tweewielige vaak antieke wagen die achter een paard is gespannen. In de sjees zitten man en vrouw in zeeuwse klederdracht. Het paard moet draven door het parcour..

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijden ..

Sier- en fleskalebassendag

Geersdijk

Onze tweede open dag staat in het teken van sier- en fleskalebassen. Op deze dag zijn er meer dan 50 verschillende soorten te bezichtigen. Ook kunt u een kijkje nemen op het land..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Sier- en fleskalebassendag

Geersdijk

Deze dag staan meer dan 50 verschillende soorten sier- en fleskalebassen centraal. Op het land kunt u zien hoe pompoenen groeien in de volle grond en de fleskalebassen in de kas...

Actiedag

Middelburg

Actiedag morgenster 20 september 2014 wijkgemeente de morgenster wil het nieuwe seizoen starten met een goede-doelen-dag. De wijkgemeente wil deze dag zoveel mogelijk geld inzam..

Workshop Intuïtief Schilderen

Aardenburg

Stichting innerlijk landschap organiseert: een workshop intuïtief schilderen (hele dag). "ontdek je eigen innerlijke landschap" geplande data zijn: zondag 27 april 2014 zaterdag ..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Fancy-fair & Rommelmarkt Juliana van Stolbergschool

Alles komt natuurlijk ten goede van de school.

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Verkoping DAC De Schutse

Oud-Vossemeer

Diverse kramen met koopwaar.

Zangavond in Doopsgezinde Gemeente

Zangavond in doopsgezinde gemeente, dorpstienden 3 in ouddorp.

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

Galerie en Beeldentuin

Baarland

G achttien 88 opent de zomer van 2014 met twee van de drie activiteiten, de zomergalerie en de beeldentuin. In de periode van 31 mei tot en met 28 september zijn er 4 exposities ..

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

Fietsen langs zilte inlagen

Zierikzee

Langs de oosterschelde is van alles te beleven. De openheid van dit gebied is een heerlijke ervaring. De kleur van de lucht en van de zee is iedere keer weer anders. op de fiets ..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Trappistenweekend

Hulst

Op 20 en 21 september kan er 2 dagen lang trappistenbier worden geproefd in hulst vestingstad. in de horeca zijn vele promotieacties en restaurants presenteren gerechten met tra..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Weekmarkt

Wemeldinge

SybvanderPloeg& Gé in Luctor Et Emergo

Rilland-Bath

Syb van der ploeg & gé reinders met een try-out van hun nieuwe programma ‘van pompebled tot proemevlaai.’  ’t verschil is oeral geliek!’ met aan de piano wiebe kaspers.   tip van..

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Expositie (september) int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Zomerconcerten Tholen Gasthuiskapel

Tholen

Met steeds een andere muzikale verrassing.

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Workshop Mono-druk

Goes

Wanneer? zaterdag 20 september van 14.00-17.00 uur waar? jeugdcentrum goese polder, joseph lunslaan 15, goes wie? voor kinderen van 7 t/m 12 jaar (deelname gratis) wat? onder beg..

Bingo avond

Vlissingen

Hallo allemaal, op zaterdagavond 20 september aanstaand organiseert gezelligheidsvereniging de doordouwers uit vlissingen een bingo avond in het vtv gebouw aan het baskenburgpa..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

X-treme zomercup

Westenschouwen

Een schitterend parcours door de bossen van de kop van schouwen. Met vele single tracks, korte steile klimmetjes, technische afdalingen en bochtenwerk tussendoor de bomen is dit ..

Open atelier bij Puck Meijer

Sint Maartensdijk

Cultuurhistoricus/schilder puck meijer houdt  op  zaterdag in haar atelier open huis voor belangstellenden.

Loodsverkoop

Borssele

Janna & jôane (brocante en opknappertjes) ruimen op! onze loods staat vol met oude, nog op te knappen meubelen. wie weet zit er nog een item tussen dat u toevallig zoekt... dus ..

Erfgoeddag in het Landschap

Erfgoed beleven! Drie zeeuwse organisaties hebben de handen ineen geslagen om de eerste erfgoeddag in ’t landschap te organiseren. Hoeve van der meulen in de zak van zuid-bevelan..

Net zo lief assertief

Terneuzen

Voel jij ook aan dat wanneer we goed in ons vel zitten het ons lukt om evenwichtig voor onszelf op te komen? En ervaar je ook dat we op andere momenten soms niets durven zeggen e..

Expositie 'Gewapend in beton en staal'

Westkapelle

De expositie toont circa 23 foto’s van bunkers in heel europa. De foto’s werpen letterlijk een andere licht op de kolossen uit de tweede wereldoorlog. Prachtig lijnenspel en bijz..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Mossel 10-daagse Oostkapelle

Oostkapelle

Mossel 10-daagse oostkapellede derde editie van de mossel 10-daagse van oostkapelle is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september en wordt georganiseerd door de onder..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Expositie Waterdunen

Groede

Vanaf 1 mei is de expositie waterdunen weer te bezichtigen in de grote kerk aan de markt in groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expos..

Schapendrijfwedstrijd

Altijd al border collies aan het werk bij de schapen willen zien? Wij organiseren een wedstrijd voor fanatieke border collie eigenaren die hun teamwork laten zien op een engels p..

Diekhuus Dance Classics - Relight My Fire!

Een avondje terug naar de tijd van de wijde broekspijpen, de tijd van saturday night fever en grease, van earth, wind & fire en donna summer. Maar ook van the police, doe maar, t..

Havendag/feest

Walsoorden

Tijdens de havendag is er een braderie, rommelmarkt en kofferbakverkoop, deze begint om 8.00 uur en is gratis. Deelname is alleen mogelijk als u aangemeld bent. er is op het hav..

Braderie

Walsoorden

Tijdens de havendag organiseert het comité op het haventerrein een ,,braderie" deelname = gratis dit is een unieke locatie, vaargeul op +/- 100 m. V/d kade zie foto. overdekte..

Joy Division Undercover + Control

Goes

Joy division undercover brengt je weer terug naar de goeie oude tijd van de britse postpunkgroep met hun langzame en melancholische muziek. Het zal dan misschien even voelen also..

Muziekfestival ivm Zaamslag 70 jaar bevrijd

Zaamslag

13.15 uur onthulling herdenkingsmonument bij de poolse brug daarna vertrek naar het plein met legervoertuigen onder begeleiding van chr. Drumfanfare hosanna uit axel. 13.45 uu..

Minitentoonstelling 2de Wereldoorlog Zaamslag

Zaamslag

Dit weekend vieren we dat zaamslag 70 jaar geleden is bevrijd. een onderdeel hiervan is een minitentoonstelling over de 2de wereldoorlog in en rond zaamslag. De moeite waard om e..

Havenfeest Walsoorden

Walsoorden

Zaterdag 20 september a.s. Is er op het havenplateau en kades te walsoorden een hele dag ambiance o.a. Een braderie, kofferbakverkoop, rommelmarkt, palingroken, mosselen koken, r..

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

Zoutelande Zingt aan Zee

Zoutelande

Op deze middag zingen vele koren op diverse locaties in zoutelande. Gratis toegankelijk

Bingo Sint-Albert 20 september

Sas van Gent

Showband sas van gent organiseert in de maanden september t/m april, elke 3de zaterdag van de maand een bingo avond, onder de naam “winter bingo avonden”. de deuren van buurtcen..

Odyssee

Ritthem

De expositie "odyssee" in fort rammekens is verlengd tot 15 oktober. De succesvolle rockopera "o die zee" in de gracht van het fort mag dan eind augustus de laatste voorstelling ..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bijzond..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Et museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een prism..

Rommelmarkt/garageverkoop t.b.v. NKFD

Terneuzen

Zaterdag 20 september organiseert dierenziekenhuis zeeuws-vlaanderen van 8 tot 13 uur een rommelmarkt/garageverkoop t.b.v. Het nederlands kankerfonds voor dieren (nkfd). Op locat..

kunstroute

Hansweert

Verrassende achtste openhuis route goese polder expressief dit jaar gaan we in afgeslankte vorm door, maar niet minder expressief en kunstzinnig! we gaan van twee weekenden naa..

Alzheimercafè WALCHEREN

Middelburg

Op zaterdag 20 september 2014 is er weer een alzheimer café in het `t gasthuis te middelburg. Deze keer hebben we als spreker mevr: s sven, geriater in het adrz te vlissingen ..

Muziek optreden

Hoek

Als afsluiter van de dag van de muziek in hoek zal de coverband blauw optreden in het dorpshuis de hoekse rakkers. aanvang +/- 20.15 uur, einde +/- 23.30 uur. toegang gratis. muz..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Joy Division Undercover in 't Beest Goes

Goes

Joy division undercover brengt je weer terug naar de goeie oude tijd van de britse postpunkgroep met hun langzame en melancholische muziek. Het zal dan misschien even voelen also..

Proef de Grevelingen; excursiekar met lunch

Met de excursiekar over de slikkeneen ervaren gids van staatsbosbeheer neemt u per excursiewagen mee over het zuidelijke deel van de slikken, waar u een prachtig uitzicht heeft o..

Proef de Grevelingen; Scharrelkidsexcursie met lunch

Scharrelkidsexcursie voor het hele gezinweet u nog hoe spannend het was om als kind door de natuur te struinen? Veel kinderen én ouders weten niet meer hoe leuk het is om buiten ..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Concordia in De Wimpel

Sint Philipsland

Uitwisselingsconcert met m.m.v. De limburgse fanfare les amis reunis uit ransdaal..

Open middag in Kerkje van Ellesdiek

Ellewoutsdijk

Open middag met tentoonstelling:het zonnelied in beeld loflied van franciscus van assisi met schilderijen van martine buijtink, jan schef-fers en harold sarneel.

Jazz by the Sea

Jazz by the sea is hét jazzfestival met uitzicht op zee en wordt gehouden langs de hele walcherse kust, van vlissingen tot veere. Ook dit jaar zijn er weer meer dan vijftig grati..

Grevelingenweek

Er is voor ieder wat wils tijdens de grevelingenweek. Ga bijvoorbeeld mee op vaartocht of natuurexcursie, of volg een workshop strandfotografie. Avontuurlijker ingesteld? Zeil, d..

Classiness Funfair

Terneuzen

Na alle festivals & beachparty's word het hoog tijd om de club in te duiken! De meest dikke en vette beats zullen deze avond voorbij vliegen! Line up : class hero bas van der pei..