ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.644 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Familierondvaart, Passagiersschip de Onrust -Gebied Oosterschelde 11.00 uur

Extra vaartocht. Vertrek is 11.00 uur.  een korte rondvaart van 1,5 uur. Onder begeleiding van een gids gaat u een rondvaart maken over de oosterschelde. Bij laagwater zien we d..

Bioscoopagenda

Zeehonden Safari "rondvaart onder leiding van een gids", 11.00 uur Rondvaartboot 'Frisia'

Zierikzee

Vertrek 11.00 tot 13.00 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Zeehonden Safari "rondvaart onder leiding van een gids", 13.30 uur Rondvaartboot 'Frisia'

Zierikzee

Vertrek 13.30 tot 15.30 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Fietsen met Fred

Cadzand

Ongeveer 3 uur fietsen door 't land van cadzand. O.l.v. Streekkenners.deelname € 5,00 consumptie inbegrepen.vertrek vanaf hcr de buitenlust (tegenover de molen)op   3 juni en..

Avondmarkt

Sluis

De avondmarkten zijn uitgegroeid tot één van de grootste evenementen in de streek. Ambiance en gezelligheid ten top!de winkels zijn geopend tot 22:00 uur. Vanaf 11:00 uur begin..

Circus Herman Renz in Ouddorp

15.00 en 19.00 uur voorstellingen van nederlands nationaal circus herman renz! Locatie: terrein bij recreatiepark de klepperstee, vrijheidsweg 1 in ouddorp. Kaarten zijn verkrijg..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: iedere donderdag en vrijdag.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leuke en sportieve manie..

Seizoensmarkt Zoutelande

Zoutelande

Seizoensmarkt in zoutelande.iedere dinsdag van 20 mei t/m 23 september 2014.mei, juni en september van 10.00 uur tot 19.00 uur. Juli en augustus van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Badkoerier Zomeravond Beachvolleybaltoernooi Domburg

Domburg

Op dinsdagavond starten we elke week bij strandpaviljoen noordduine te domburg met de badkoerier zomeravond beachvolleybaltoernooien. Jaap wiltenburg en crew staan klaar om er ee..

Badkoerier Zomeravond Beachvolleybaltoernooi

Domburg

Op dinsdagavond starten we elke week bij strandpaviljoen noordduine te domburg met de zomeravond beachvolleybaltoernooien. Jaap wiltenburg en crew staan klaar om er een mooie avo..

Rondwandeling Veere met Anna van Borssele

Veere

Veere is één van de meest verrassende plaatsen van zeeland. Een stadje met een combinatie van een nog zichtbaar groots verleden, hedendaagse gezelligheid en de nabijheid van he..

Brandingkajakken & Brandingraften

Brandingkajakken & brandingraftendeelname: € 20,00p.p. Per uur.volgens ons ook  via twitter http://twitter.com/moiobeach en facebook http://goo.gl/vhuhw

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Rondleiding door historisch Sluis met bezichtiging Belfort Museum

Sluis

Rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids.de gids laat zien dat sluis een rijk verleden heeft en een bruisend heden. U loopt langs de prachtige oude stadspoorten, moo..

Kinderbingo op camping de Magneet

18.45-21.00 uur kinderbingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Vaartocht naar Zierikzee vanuit St-Annaland

Iedere dinsdag vanaf 1 juni t/m 30 september vertrekt de frisia partyboot vanuit st-annaland voor een dagje zierikzee. Zierikzee is een leuke oude stad, waar veel te zien en te b..

Staatsbosbeheer, avondexcursie Boswachterij

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Staatsbosbeheer, avondexcursie Boswachterij

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Spoor van Geloof

In de kerkgebouwen in breskens, oostburg, aardenburg, groede, schoondijke, ijzendijke en waterlandkerkje worden tentoonstellingen ingericht rondom diverse geloofsthema’s van de..

Expositie 20 jaar 'de Blikvanger' Blikmuseum

Renesse

Het jaar 2014 is een bijzonder jaar : blikmuseum de blikvanger bestaat 20 jaar!!!! Natuurlijk staan er bijzondere dingen te gebeuren. De voorjaars expositie start op dinsdag 16 f..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Dijken van Wijven kunstmanifestatie

Sas van Gent

De door zeeland reizende kunstbiënnale dijken van wijven heeft voor de editie 2014 een bijzondere en verrassende locatie uitgezocht: sas van gent, zeeuws-vlaanderen. Geen forten..

Vers Zeeuws Beeld

Middelburg

Een expositie van een selectie van de beelden die gemaakt zijn tijdens het project ‘vers zeeuws beeld’. Deze tentoonstelling geeft visueel antwoord op de vraag hoe zeeuwse jo..

Expositie 'Zeeuws-Vlamingen over vroeger'

Terneuzen

De expositie staat in de grote kerk (noordstraat 62) te terneuzen. Deze expositie toont 32 filmpjes waarbij inwoners van zeeuws-vlaanderen vertellen over vroeger. Er staan vier t..

Tentoonstelling ‘Kind aan de ketting’

Middelburg

Kind aan de ketting besteedt aandacht aan kinderen in slavernij, vroeger en nu. Een bijzondere tentoonstelling van het ninsee, het nationaal instituut nederlands slavernijverlede..

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Expositie Dorpskerk Cadzand

Entree gratis.

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de maanden juli en augustus open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m z..

Kunstenaars lopen met molentjes

Aaquaart heeft een tiental kunstenaars die wonen en werken in zeeuws-vlaanderen uitgenodigd om, tijdens de grote festiviteiten, georganiseerd in het kader van het 200 jarig besta..

Zomerexcursie Slikken van Flakkee

19.30 uur zomerexcursie over de slikken van flakkee, achter melissant. Met een ervaren gids wordt u per excursiewagen achter een trekker, meegenomen over het zuidelijke deel van ..

Rondvaart Veerse Meer

Van 1 juli t/m 28 augustus (iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag muv 16 en 23 aug.)geniet tijdens deze anderhalf uur durende tocht van het veerse meer in optima forma. O..

Excursie door bos en duin: Oranjezon

Vrouwenpolder

Oranjezon is een gevarieerd natuurgebied bestaande uit duinen, duinlandschap, struwelen en een loof- en naaldbos. Het heeft zo’n honderd jaar dienst gedaan voor de watervoorzie..

Walcherse gezinspuzzelfietstocht

Aagtekerke

Fiets u weer mee met de walcherse gezins/puzzelfietstocht met de bonisa? we fietsen langs schitterende dorpjes, bossen en uitzichten die u alleen in zeeland hebt. er is onderweg ..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Activiteiten, Hervormde Jacobuskerk

Renesse

Evenals vorige jaren is het receatiepastoraat in renesse in de maanden mei t/m. September 2014 actief met verschillende activiteiten.in de maanden mei, juni en september is de do..

Ringrijden Westkapelle

Westkapelle

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Zierikzeese dagen, braderie & toeristische markt

Zierikzee

Van 10.00 - 17.00 uur.

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 a..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Rondleidingen in de Valkeniershof.

IJzendijke

Nieuw! Rondleidingen in de valkeniershof tijdens de vakantieperiodes. Een leuke, educatieve rondleiding met informatie over de valkerij, de vogels, het werken met de vogels en de..

Kermis

Renesse

Joepie; het is weer kermis. Kom naar de grootste kermis van zeeland en maak het kind in je los.

700 jaar Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

€vrouwenpolder 700 jaar , 1314-2014 , van bedevaartsoord tot badplaats”.het jaar 2014 is een belangrijk jubileumjaar: in 2014 bestaat vrouwenpolder 700 jaar. Zeventig jaar ge..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Zeeuwse Bingo in Schoudee!

Wemeldinge

Gezellige bingo-avond waar je mandjes met zeeuwse streekproducten kunt winnen. Gezelligheid staat voorop, jij bent er toch ook bij? (gaat door bij min. 10 deelnemers)

Bierproeverij in Wemeldinge

Wemeldinge

Eigen gebrouwen bier proeven en voor de kinderen fris en chips (eventueel in combinatie met huifkartocht vooraf) eur 5 p/p , kids eur 2,50

Glasblaasdemonstratie

Breskens

Glasblaasdemonsratie met aansluitend uitleg over andere glasbewerkings technieken. Entree 5 euro. Kinderen 2,50 euro. Iedere donderdag om 14 uur.de maanden juli en augustus ook o..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Traumfänger

Sint Kruis

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu h..

Edle Seide bemalen

Nieuwvliet

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu h..

Zomeravonddrives in Wijkcentrum De Spinne

Goes

Heeft u zin in een ontspannen avondje bridge? Bezoek dan één van de gezellige zomeravonddrives, georganiseerd door bridgeclub zuid-beveland. Iedereen is van harte welkom!

Bingo Brassband Concordia

20.00 uur bingo door brassband concordia in mfg dorpstienden, dorpstienden 4 in ouddorp.

Beklimmen kerktoren Ouddorp

Beklimmen kerktoren van ouddorp o.l.v. Een gids. Via oude gevangeniscellen en een soldatenkamer kom je boven op de toren van de kerk en kun je genieten van het prachtige uitzicht..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

€75 jaar ouddorpse negotie“ en “ouddorpers in den vreemde”. Twee thematentoonstellingen dit jaar in museum “ouddorps raad- en polderhuis”. Beneden is een klein winkel..

Natuurexcursie Kwade Hoek, door Natuurmonumenten i.s.m. IVN-GO

19.00-21.00 uur natuurexcursie in de kwade hoek. Verzamelen: parkeerplaats kwade hoek, t.h.v. Kantoor nm, oostdijkseweg 105 in goedereede. Deelname: € 3,- (vw) en € 1,50 (kin..

Workshop malen und zeichnen

Breskens

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu ..

Theatervoorstellingen Adri Oosterling: Zeeuws-Vlaanderen, je zal er maar zitten…!!!

Groede

Dit seizoen staat dit nieuw-geschreven programma van kleinkunstenaar adrie oosterling in het teken van de viering van 200 jaar zeeuws-vlaanderen. En nee, het wordt geen historis..

Middeleeuws festijn: spelen en spijzen

Oostkapelle

In de landschapstuin herleven de middeleeuwen rondom het mottekasteel, een houten verdedigingstoren uit die tijd. Geniet van de demonstratie schapen drijven of van de middeleeuws..

Stadswandeling Zierikzee met monument bezoek

Zierikzee

Zierikzee: monumentenstad en parel aan de oosterschelde. De stad is in de 10e eeuw ontstaan aan de rivier de ee. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart e..

Stadswandeling Sluis

Sluis

Onze stadsgids laat zien dat sluis niet alleen een gezellig winkelstadje is, maar ook een rijke historie heeft. Men maakt kennis met napoleon, "de dikke van dale", de klokkenist..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (juli) int 't Blaeuwe Huus - Ria van der Touw

Een expositie van ria van der touw in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op z..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga; 28 en 29 juni van 10.00 - 11.00 uur. Verder dagelijks van 1 juli t/m 21 augustus op het strand bij watertoren oost di t/m za van 9.30 tot 10.30 uur en maandag en woen..

Expositie 'Westkapelle 1914-2014, 100 jaar door de ogen van de toerist'

Westkapelle

In de expositie 'westkapelle 1914 - 2014, 100 jaar door de ogen van de toerist' biedt het polderhuismuseum een bijzondere blik op het eigen dorp en omgeving. De ogen en de belevi..

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Weekmarkt

Kapelle

Scootmobieltocht Axel - Hulst

Axel

Heeft u een scootmobiel en maakt u graag een ommetje? Geniet dan van deze uitstap. Vanuit axel vertrekt u over de kanaalkade en via de eerste verkorting richting absdale in hulst..

Toren beklimmen en open kerk Oostkapelle

Oostkapelle

In juli en augustus is op dinsdagavond en donderdagavond van 19.00-20.00 de dorpskerk open voor bezichtiging. Ook kan de toren beklommen worden voor een prachtig uitzicht! Onderw..

Natuurmonumenten, Historie excursie, Slotbos / Zeepeduinen, toegangshek van het Slot

Burgh-Haamstede

Van 19.00-21.00 uurverwonder u over de geschiedenis van het slot en haar roemruchte bewoners!.u beleeft een beamer-presentatie in de kelder, bezoekt de ridderzaal en maakt aansl..

Reanimatie en AED-opleiding

De stichting reanimatie en aed-opleiding ouddorp start met een nieuwe opleiding. In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogel..

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt

Tentoonstelling bijzondere borduurwerken HCR de Schelphoek

In hrc de schelphoek (langs de n59 bij serooskerke op schouwen-duiveland). Is vanaf 1 juni a.s. Een expositie ingericht van bijzondere borduurwerken, gemaakt door joke jense. De ..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: RK H Maria Magdalenaparochiekerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Albert Heijn Badgasten toernooi tennis+jeu de boules

Albert heijn badgastentoernooi tennis & jeu de boules bij l.t.c. Ouddorp, klarebeekweg 22 in ouddorp. Meer info op poster en via info@ltc-ouddorp.nl. 

Glazen Huis van RTV SLOGO; 96 uur voor KiKa

Van 29 juli tot 2 augustus bevindt zich het glazen huis van rtv slogo op het diekhuusplein in middelharnis. Vraag een plaat aan voor geld en steun kika!

Orgelconcert Arno van Wijk Grote Kerk

Goes

De cantor-organist van de grote of maria magdalenakerk en stadsorganist van goes, arno van wijk verzorgt een orgelconcert op het marcussen-orgel in de grote of maria magdalenaker..

Zomeravondbridge

Koudekerke

Gezellig een zomeravond bridge. U kunt met uw partner inschrijven aan de zaal tot 19.15 of telefonisch bij piet de kok: 06 34038140we spelen 28 spellen, maar als u liever 24 spe..

Zomeratelier 2014

Middelburg

Zes conceptuele kunstenaars vervaardigen ieder in een week tijd een levensgrote wandtekening in de tentoonstellingsruimte van cbk zeeland. De deelnemers zijn: piet dieleman, mart..

Rondleiding De Blauwe Hoeve

Retranchement

Rondleiding op melkveehouderij de blauwe hoeve. Ervaar de boerderij met hart, hoofd en gevoel. Met uitleg over de melkrobot en het dagelijkse leven van de koeien en kalfjes; pano..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

fietstocht

Aagtekerke

Gezellige fietstocht voor het hele gezin op 29 juli 2014. Fietst u weer mee voor het goede doel? Langs strand, door bos en duin. Kosten: € 3,50 p.p. Max € 15,00 per gezin. St..

Yoga op het strand

Nieuwvliet

Dagelijkse hatha yogales van 14 juli tot en met 14 augustus op het strand van nieuwvliet-bad. Verzamelen om 9.15 uur bij dijkovergang 16 pannenschuur. Voor iedereen tussen 16 en ..

Altijd Leuk Om Te Doen- arrangement

Borssele

Je krijgt een bolderkar met stoeltjes, koffiemand,schaar en emmer mee. De emmer vul je met bloemen uit de tuin en van de koffie/thee geniet je ergens waar je dat wil.wel even voo..

Tennis by the sea

Domburg

Tennisavonden voor toeristen en leden van ltc domburg.wanneer?de dinsdagavonden in juli en augustus van 20.00 tot 22.00 uur.waar?tennispark "de kikkerpit" van l.t.c. Domburg aan ..

Zeeland Zwart/Wit Ena van Bockel bij La Boule Interieur

Zierikzee

Ena marie van bockel rivera exposeer in zierikzee de serie schilderijen, tekeningen en keramiek "zeeland zwart/ wit". Met de thema's zeeuwse paarden, zeeuwse klederdracht en zeeu..

MissMoza exposeert in Beeldentuin Ter Lucht

 expositie met tuinbeelden van missmoza. Zij zal dan toelichting geven op haar werk en er is gelegenheid om met haar in gesprek te gaan. De toegang is gratis en geïnteresseerde..

4e RABO Zomerloop

Zuidzande

Jeugd t/,m 9 jaar 630 m jeugd 9 t/m 12 jaar 1260 m senioren korte afstand 3,8 km senioren midden afstand 6,9 km senioren lange afstand 10 km

Tertius rondvaarten

Bruinisse

Rondvaarten over de grevelingen en de oosterschelde.de tertius is een voormalig, zeegaand duits meetvaartuig gebouwd in 1976. Het schip is 25 mtr. Lang en 7 mtr. Breed. Het is ee..

Badgasten tennisavond

Westkapelle

Inschrijven tussen 18.30 – 18.55 uur. aanvang: 19.00 uur (tot 21.30 uur). opgeven alleen of met partner (alle deelnemers moeten 16+ zijn). kosten € 5,00 p.p. Incl. 1x koff..

Historische markt Veere

Veere

Op deze markt geen moderne apparaten, maar nostalgische huishoudelijke artikelen. Antiek en brocanterie, sieraden, fossielen en stenen, houten speelgoed, ouderwets snoepgoed. Nat..

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen..

IRIS

Veere

Op zaterdag 28 juni a.s. Opent wethouder rené molenaar om 16.00 uur in museum de schotse huizen te veere de duo-tentoonstelling ‘iris’, met werken van tjeerd vrielink en mic..

Zomerexpositie, Atelier Uit de Kunst

Renesse

Met de zomerexpositie sluit marga meijrink het jubileumjaar van haar atelier, dat 10 jaar bestaat, af. Te zien is de collectie sieraden van marga, waarin een beschilderde oesters..

SUP Yoga

Wolphaartsdijk

Yoga op een stand up paddleboard moet je gewoon een keer geprobeerd hebben! Of je nou een beginner of geoefende yogi, iedereen kan meedoen. De les is op dinsdagavonden en op aanv..

Meezeilen op de Vrouwe Jannigje, platbodem, traditioneel zeilschip.

Brouwershaven

Meezeiltochten op de grevelingen vanuit brouwershaven!kosten: 19 euro voor volwassenen en 14.50 euro voor kinderen en 65+.bespreekt u a.u.b vooraf uw plaats, tickets aan boord..