ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 3.790 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Film by the Sea

Vlissingen

Film by the sea beleeft van 12 t/m 21 september 2014 haar 16e editie. Ook dit jaar zijn er weer veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens. Verfilmde litera..

Familierondvaart, Passagiersschip de Onrust. -Gebied Oosterschelde 13.30 uur

Vertrek is 13.30 uur.  een korte rondvaart van 1,5 uur. Onder begeleiding van een gids gaat u een rondvaart maken over de oosterschelde. Bij laagwater zien we de zeehonden en wel..

Bioscoopagenda

Familierondvaart, Passagiersschip de Onrust -Gebied Oosterschelde 11.00 uur

Extra vaartocht. Vertrek is 11.00 uur.  een korte rondvaart van 1,5 uur. Onder begeleiding van een gids gaat u een rondvaart maken over de oosterschelde. Bij laagwater zien we de..

Trail By The Sea.

Westenschouwen

Op en aan de rotonde, domeinen en strand te westerschouwen van 13:00uur tot 18:00 uur.

Rondleidingen in Fuchsiatuin 'Zomerweelde'

Cadzand

Op 'zomerweelde' is van alles te zien voor jong èn oud. Nostalgisch boerenerf, tevens welkomboerderij. Groot assortiment fuchsia's in alle kleuren en vormen. Verder vele kleine b..

WK Driebanden onder 21 jaar

Sluiskil

Voor het eerst wordt het wk driebanden (voor de jeugd) georganiseerd in zeeland! Op 18 september worden de spelers voorgesteld. Op 19, 20 en 21 september wordt het wk gespeeld, m..

Beiaardconcert vanuit het Belfort

Sluis

Van 15.30 uur tot 16.30 uur geeft stadsbeiaardier richard de clerck een beiaardconcert op het carillon van het belfort op de groote markt.

Stichting Johan Hendrik van Dale koffieconcert

Sluis

Vanaf januari 2014 zijn de koffieconcerten, georganiseerd door de stichting johan hendrik van dale, weer terug op de vertrouwde locatie: de prachtige raadzaal van het belfort in ..

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Staatsbosbeheer, excursie Vogels Plan Tureluur, Gebied De Prunje

Kerkwerve

Plan tureluur is de naam van een groots natuurontwikkelingsproject met heel veel vogels. vogelen in de prunje op schouwen vertrekpunt vanaf het parkeerterrein bij restaurant de h..

Staatsbosbeheer, excursie Vogels Plan Tureluur, Gebied De Prunje

Kerkwerve

Aanvang 13.30 uur. Plan tureluur is de naam van een groots natuurontwikkelingsproject met heel veel vogels. vogelen in de prunje op schouwen vertrekpunt vanaf het parkeerterrein ..

Tentoonstellingsproject ‘WOI in Zeeuws-Vlaanderen’

Hulst

Van 1914 tot 1918 staat de wereld in brand. 34 landen voeren oorlog. Nederland is neutraal. Toch is de eerste wereldoorlog in zeeuws-vlaanderen nooit ver weg. Belgische vluchteli..

Opening Braakmanboerderij Staatsbosbeheer

Biervliet

Het informatiecentrum van staatsbosbeheer zeeuws vlaanderen opent iedere zondagmiddag de deuren. U vindt er informatie over natuur en landschap en er zijn geregeld activiteiten, ..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Fresco Trio - Grote Kerk Veere

Veere

"... The fresco trio passionately bathes in melancholic and sumptuous sounds. The three musicians give their all, fierily powerful and straight to the heart."(passauer neue press..

Open Huis met Expositie

Aardenburg

Van harte welkom bij stichting innerlijk landschap. Iedere 2e zondag van de maand open huis met informatie over het activiteitenaanbod en expositie met schilderijen van anthoinet..

Stadsverlichting - huiskamermeditatie

Aardenburg

Stichting innerlijk landschap stelt haar ‘huiskamer’ open voor stadsverlichting.iedere 2e zondag van de maand van 20.00 uur tot 21.00 uur.de thee staat klaar om 19.45 uur u bent ..

Open Tuin dagen De 'Praet' tuin

De ´praet´ tuin ligt op schouwen duiveland vlak buiten het kleine dorpje serooskerke. De landschappelijk aangelegde tuin van 1,25 ha. Is verdeeld in verschillende niveaus. De hoo..

Manhuistuin concerten.

Goes

De manhuistuin, een besloten en sfeervolle tuin in het hart van goes en een plek waar vroeger arme mannen van boven de zestig gratis konden wonen, is nu een openbare tuin met een..

Welkom Dienst in Doopsgezinde Gemeente Ouddorp

Welkom dienst in de doopsgezinde gemeente, dorpstienden 3 in ouddorp.

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

Galerie en Beeldentuin

Baarland

G achttien 88 opent de zomer van 2014 met twee van de drie activiteiten, de zomergalerie en de beeldentuin. In de periode van 31 mei tot en met 28 september zijn er 4 exposities ..

Workshop honden surfen en Stand Up Paddle boarden

In californië; surfen ze al jaren met veel plezier samen met hun trouwe viervoeters, en sinds verleden jaar nu ook in nederland bij surfschool surfkaravaan in ouddorp. Zijn je ho..

Not all that is over is past

Vlissingen

Expositie met beelden van barbara polderman en tekeningen van jissel kerkstra. opening zondag 7 sept 15:00  bron van inspiratie: ll that is gold does not glitter; all that is lo..

GroeneGordelFietsfeest

Op zondag 29 april is het groene fietsgordeldag. Damme is een stopplaats in het groene gordelcircuit rond brugge. Redenen genoeg om hier halt te houden! Op het marktplein kan je ..

Damme Boekenmarkt

Op zoek naar een onvindbaar boek? Al overal gezocht? U bent ongetwijfeld nog niet in damme boekendorp geweest. Kom naar de boekenwinkeltjes en ontdek het boek dat u zocht! Maar d..

rondleiding

Yerseke

Hoe werkt nu die teelt van de oesters? Na de rondleiding door het bedrijf, het proeven van drie oesters en een glaasje wijn is die vraag uitgebreid beantwoord.

Trappistenweekend

Hulst

Op 20 en 21 september kan er 2 dagen lang trappistenbier worden geproefd in hulst vestingstad. in de horeca zijn vele promotieacties en restaurants presenteren gerechten met tra..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Natuurbeleving tocht

Yerseke

Natuurbelevingstocht (duurt 1½ uur) hierbij nemen wij u mee over het grootste nationaal park van nederland ‘de oosterschelde’. Vertellen u en laten u zien waar de oosterschelde r..

Excursie Noordelijke Braakman

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Expositie 'Gewapend in beton en staal'

Westkapelle

De expositie toont circa 23 foto’s van bunkers in heel europa. De foto’s werpen letterlijk een andere licht op de kolossen uit de tweede wereldoorlog. Prachtig lijnenspel en bijz..

Mossel 10-daagse Oostkapelle

Oostkapelle

Mossel 10-daagse oostkapellede derde editie van de mossel 10-daagse van oostkapelle is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september en wordt georganiseerd door de onder..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Expositie Waterdunen

Groede

Vanaf 1 mei is de expositie waterdunen weer te bezichtigen in de grote kerk aan de markt in groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expos..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het cameramuseum biedt u een tijdlijn in de ontwikkeling van de fotografie. een volledig overzicht van camera's en fotografische middelen is in het museum aanwezig. op 3 etages..

Bart's Bash, de grootste zeilwedstrijd ooit ter wereld

Breskens

Bart’s bash, the world’s largest sailing event de grootste zeilwedstrijd en tevens fundraising event ooit ter wereld! op 21 september kan iedereen meedoen aan ‘s werelds grootst..

Odyssee

Ritthem

De expositie "odyssee" in fort rammekens is verlengd tot 15 oktober. De succesvolle rockopera "o die zee" in de gracht van het fort mag dan eind augustus de laatste voorstelling ..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bijzond..

Soundhealing concert

Dreischor

In het rana natuurpark in dreischor organiseert irene brakman een soundhealingconcert in de daar aanwezige ger/yurt. irene maakt gebruik van klankschalen, diverse fluiten, nada t..

kunstroute

Goes

Verrassende achtste openhuis route goese polder expressief dit jaar gaan we in afgeslankte vorm door, maar niet minder expressief en kunstzinnig! we gaan van twee weekenden naa..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Jazz by the Sea

Jazz by the sea is hét jazzfestival met uitzicht op zee en wordt gehouden langs de hele walcherse kust, van vlissingen tot veere. Ook dit jaar zijn er weer meer dan vijftig grati..

Oecumenische dienst in kerkje Ellesdiek

Ellewoutsdijk

Oecumenische bieeênkomst mie leo peeters rond het zunnelied van sint franciscus. Het koor pius x uut ovezande onder leidieng van kees boonman ziengt.

Schilderen met acryl

Middelburg

Els schouten geeft een inspirerende workshop schilderen met acrylverf op doek voor mensen met weinig of geen ervaring. Er is geen verplicht thema, het gaat meer om het ontdekken ..

Kanaalvaart ‘Kanaal van Gent naar Terneuzen'

Terneuzen

Op zondag 14, 21 en 28 september organiseert het portaal van vlaanderen in samenwerking met de “heemkundige kring sas van gent” een speciaal programma rondom het kanaal van gent ..

Een Bunder Keramiek

 een eigenwijze expositie met alleen keramiek. De verrassende groenstructuren in de landschapstuin van allemekinders-beveland groenprojecten geven een extra dimensie aan de tento..

Kunstroute

Goes

Verrassende achtste openhuis route goese polder expressief dit jaar gaan we in afgeslankte vorm door, maar niet minder expressief en kunstzinnig! we gaan van twee weekenden naa..

De schatkamer van de Glazenkast - Garage sale

Middelburg

Op zaterdag 20 en zondag 21 september van 13.00 tot 16.00 is er een grote garage sale in het souterrain van voc pakhuis de glazenkast. Er is voor ieder wat... Kijk rustig rond en..

Saartje's Theetuin in Ellewoutsdijk

Ellewoutsdijk

Saartje's theetuin, alle dagen geopend van 12.00u.-17.00u. even pauzeren en uitrusten tijdens uw ritje door de mooie zak van zuid-beveland voor koffie-thee-frisdrank met heerlijk..

Rommelmarkt in VOC pakhuis de Glazenkast

Middelburg

Zondag 21 sept van 13 tot 17 uur een rommelmarkt in voc pakhuis de glazenkast met leuke spulletjes en mooie ontdekkingen. Verwerijstraat 28 in middelburg.

Goesepolderexpressief

Goes

Mend weekend vindt de 8e editie van goesepolderexpressief plaats. er is een open huizenroute welke zijn aangegeven dmv. Wegwijzers. tevens kunt u ook bij het erasmuspark en de o..

Goesepolderexpressief

Goes

Mend weekend vindt de 8e editie van goesepolderexpressief plaats. er is een open huizenroute welke zijn aangegeven dmv. Wegwijzers. tevens kunt u ook bij het erasmuspark en de o..

Open dag wijngaard DE DRUIVENGAERDE

Wissenkerke

Op zondag 21 september neemt wijngaard de druivengaerde deel aan de nationale open wijngaarddagen 2014. De wijngaard is open 13.00-16.00 uur. u kunt wijn proeven, wijn kopen en r..