ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 4.282 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Film by the Sea

Vlissingen

Film by the sea beleeft van 12 t/m 21 september 2014 haar 16e editie. Ook dit jaar zijn er weer veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens. Verfilmde litera..

Bioscoopagenda

Zeehonden Safari "rondvaart onder leiding van een gids", 13.00 uur Rondvaartboot 'Frisia'

Zierikzee

Vertrek 13.00 tot 15.00 uur. Wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

Seizoensmarkt Zoutelande

Zoutelande

Seizoensmarkt in zoutelande.iedere dinsdag van 20 mei t/m 23 september 2014.mei, juni en september van 10.00 uur tot 19.00 uur. Juli en augustus van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Rondleiding door historisch Sluis met bezichtiging Belfort Museum

Sluis

Rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids.de gids laat zien dat sluis een rijk verleden heeft en een bruisend heden. U loopt langs de prachtige oude stadspoorten, moo..

Vaartocht naar Zierikzee vanuit St-Annaland

Iedere dinsdag vanaf 1 juni t/m 30 september vertrekt de frisia partyboot vanuit st-annaland voor een dagje zierikzee. Zierikzee is een leuke oude stad, waar veel te zien en te b..

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Zeven Zomerse Weken `kunst uit `t kerkje` Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

De tentoonstelling die dit jaar de 7 zomerse weken kunst uit ’t kerkje afsluit, is er een met een spiritueel karakter. Het werk van drie dames, annette hogenboom (sieraden), dort..

Staatsbosbeheer, excursie Boswachterij Westerschouwen

Westenschouwen

Gidsen van staatsbosbeheer nemen hun gasten mee naar de schoonheid en de rust van de boswachterij westerschouwen. Wie extra wil genieten van de natuur in het meest westelijke dui..

Tentoonstellingsproject ‘WOI in Zeeuws-Vlaanderen’

Hulst

Van 1914 tot 1918 staat de wereld in brand. 34 landen voeren oorlog. Nederland is neutraal. Toch is de eerste wereldoorlog in zeeuws-vlaanderen nooit ver weg. Belgische vluchteli..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Recreatief en Seniorenwandelen vanuit 't Centrum

Poortvliet

Beweegt u ook te weinig en heeft u plannen om iets aan uw conditie te verbeteren.regelmatig bewegen helpt u erbij om gezond oud te worden. Wandelen is een van de gemakkelijkste m..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

Workshop malen und zeichnen

Breskens

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu he..

Stadswandeling Sluis

Sluis

Onze stadsgids laat zien dat sluis niet alleen een gezellig winkelstadje is, maar ook een rijke historie heeft. Men maakt kennis met napoleon, "de dikke van dale", de klokkenist ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Rondleiding De Blauwe Hoeve

Retranchement

Rondleiding op melkveehouderij de blauwe hoeve. Ervaar de boerderij met hart, hoofd en gevoel. Met uitleg over de melkrobot en het dagelijkse leven van de koeien en kalfjes; pano..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Reanimatie en AED-opleiding

De stichting reanimatie en aed-opleiding ouddorp start met een nieuwe opleiding. In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogel..

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Expositie (september) int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Weekmarkt

Kapelle

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Verrassende expositie foto schilderijen van Dieta Slabbekoorn

Yerseke

Vanaf zaterdag 19 juli is in yerseke een eerste foto-expositie van dieta slabbekoorn te bezichtigen. De expositie is een selectie van verrassende macro foto’s van dieren en plant..

Expositie 'Gewapend in beton en staal'

Westkapelle

De expositie toont circa 23 foto’s van bunkers in heel europa. De foto’s werpen letterlijk een andere licht op de kolossen uit de tweede wereldoorlog. Prachtig lijnenspel en bijz..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Mossel 10-daagse Oostkapelle

Oostkapelle

Mossel 10-daagse oostkapellede derde editie van de mossel 10-daagse van oostkapelle is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september en wordt georganiseerd door de onder..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Expositie Waterdunen

Groede

Vanaf 1 mei is de expositie waterdunen weer te bezichtigen in de grote kerk aan de markt in groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expos..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

Workshop natuurfotografie bij Bommenede

Zonnemaire

Vanaf de haven van bommenede maken we een wandeling  en krijgt iedereen onderweg praktische tips voor het fotograferen van de omgeving. Er wordt gelet op compositie, licht, kleur..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bijzond..

start herhalingslessen EHBO

Kloetinge

Ehbo kloetinge start vanaf dinsdag 16 september met de herhalingslessen (u dient in het bezit bent van een geldig ehbo diploma). Ze worden gehouden op de 1e en 3e dinsdag van de ..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Grevelingenweek

Er is voor ieder wat wils tijdens de grevelingenweek. Ga bijvoorbeeld mee op vaartocht of natuurexcursie, of volg een workshop strandfotografie. Avontuurlijker ingesteld? Zeil, d..

Natuurontdekpad Haven van Battenoord

Tijdens de hele grevelingenweek kan je zelf met de kids het natuurontdekpad bij battenoord lopen. Het natuurontdekpad ligt tussen de haven van battenoord en het strandje bij camp..

Mamacafé West-Zeeuws Vlaanderen

Breskens

Mamacafé west-zeeuws vlaanderen! aanstaande ouders, mama’s en papa’s: wees welkom in het mamacafé! Voor een kopje koffie/thee en een gezellig praatje met ouders uit de buurt. We..

Fotoweek bij bibliotheek

Van 12 t/m 21 september is het fotoweek. Tien dagen lang staat heel nederland in het teken van de fotografie. De bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp organ..

Lezing Artsen zonder Grenzen

20.00 uur de vereniging vrouwen rondom goeree organiseert een lezing door mevrouw atty hammer van artsen zonder grenzen. Een onafhankelijke medische organisatie die wereldwijd me..

Openstelling Grote Kerk

Goes

De grote of maria magdalenakerk is het grootste monument van goes en maakt prominent deel uit van de skyline van de stad. Al vele eeuwen is dit gebouw beeldbepalend voor het cent..