ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.713 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Weekmarkt Ouddorp

Elke dinsdag weekmarkt in het centrum (ring) van ouddorp.

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Zeehonden Rondvaart met Frisia 12.00 uur

Zierikzee

Vertrek 12.00 tot 14.00 uur. wij verlaten de haven van zierikzee en varen over het nationaal park oosterschelde.er liggen nl op de zandplaat zeehondjes bij laag water, ze zijn me..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vrijdag 17 april open van 10.00 - 12.00 uur.vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' oo..

Expositie (april) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Rondritten met het Boemeltreintje

Rondrit via de brouwersdam langs de noordzeestrand waar we stoppen om zeehonden spotten en dan via het grevelingenmeer terug, met uitleg over de deltawerken in 3 talen. Vertrek i..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Kapelle

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Natuurvaartocht |rondvaart rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zi..

Weekmarkt

Poortvliet

Kleine warenmarkt.

Weekmarkt

Scherpenisse

Kleine warenmarkt

Weekmarkt

Tholen

Kleine warenmarkt met groente fruit e.d.

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Ron Glasbeek, Berookte Beelden - Sinti & Roma toen en nu. Schilderijen

Middelburg

Side-event van de concerten van het requiem voor auschwitz op 1, 2 en 4 mei 2015, achtereenvolgens in zierikzee, aardenburg en middelburg. Ron glasbeek is o.a. Door ontmoetingen ..

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Avond fiets4daagse

Avond fietsvierdaagse vanaf het gregoriuscentrum te axel. Inschrijven kan van 17.30 uur - 18.30 uur, inschrijfgeld: € 5,00. kinderen kunnen onder begeleiding gratis meefietsen. D..

Boezem & Co

Middelburg

De stad als podium 11 april t/m 25 mei 2015 marinus boezem is een van de grondleggers van de conceptuele kunst, een kunstopvatting die het idee belangrijker vindt dan de materiël..

'40 x 40' tentoonstelling met 40 verschillende kunstenaars op formaat

Terneuzen

De tweede editie ’40 x 40’ is nu te zien in terneuzen! Een veertigtal in nederland werkende kunstenaars hebben werken gemaakt op het formaat 40 x 40, in totaal 100 stuks. Voor de..

Avondvierdaagse Zaamslag

Zaamslag

Vier avonden wandelen in en rond zaamslag

Veeristen en Veerse Joffers

Veere

Een documentaire en tentoonstelling over de veerse kunstenaarskolonieaan het begin van de twintigste eeuw stond het zeeuwse veere in binnen- en buitenland bekend als de schilders..

Tour de France in aquarellen

Kapelle

In het gemeentehuis te kapelle zijn de aquarellen van jacq. Th. Wondergem te bezichtigen van 23 maart tot en met 28 april 2015. Thema van deze aquarellen is een tour de france.

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Birdman, FiZi , De Weverij

Zierikzee

De tijd dat acteur riggan thomson wereldberoemd was door zijn rol als superheld ligt achter hem. Om zich opnieuw uit te vinden als serieus acteur gaat hij de hoofdrol spelen in e..

Zwarte gaten en losse eindjes - Meliskerke 21 april

Meliskerke

De voorstelling "zwarte gaten en losse eindjes" is geschreven en ontwikkeld door marjolein baars voor onderwijs, bijeenkomsten, congressen en theaters. Het is een solo over omgaa..

American Fun middag

Wemeldinge

Voor kinderen uit groep 1 t/m 4 is er een cool springkussen met daarnaast een leuke, uitdagende zeskamp. Deze spelletjes hebben een amerikaans tintje. Voor kinderen uit groep 5 t..

Vier Je Vrijheid op Goeree-Overflakkee (themamaand)

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 15 maart t/m 15 oktober als het weer meespeelt. Bij aanmelding min. 12 uur vooraf. van 1 juli t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aan..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

Vrijmetselarij; Ontmoeten en Ervaren!

Goes

Dinsdag 21 april a.s. Organiseert de vrijmetselaarsloge 'de opgaande ster' een informatieavond, met als titel 'ontmoeten en ervaren'. de lezingen gaan in op de begrippen van de..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

De gouden schat van het museum

Kapelle

Tijdens de museumweek is op dinsdag 21 april ons depot geopend. Voorwerpen, afbeeldingen en apparaten door de jaren heen geven de geschiedenis van de fruitteelt weer in ons depot..

O oneven week = O open tafel

Koewacht

Wij houden van koken en van lekker eten en daarom nodigen we iedereen uit om samen met ons te komen eten aan de open tafel. want elke 2 weken op de oneven week dekken we de open ..

Korte cursus edelsmeden, 5 lessen

Kapelle

Er is nog beperkt plaats in de volgende cursussen edelsmeden: woensdagochtend van13 mei t/m 10 juni en dinsdagavond van 12 mei t/m 9 juni. Dit zijn de laatste curussen voor de zo..

Het Duistere Dierenrijk

Oostkapelle

Waarvoor komt een mol uit zijn hol? Jagen alle uilen alleen ’s nachts? Waaraan herken je een nachtvlinder? Wat eet een das? Is een hert een echt nachtdier? Kunnen vleermuizen in ..