ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 4.982 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Rondleiding visafslag en Stellendamse haven

Rondleiding visafslag en stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het..

Workshop natuurfotografie

Natuurfotografie, een workshop vol ongekende mogelijkheden. Beleef natuurgebied het zwin in cadzand op bijzondere wijze.liefde voor de natuur is een goede reden om de workshop te..

Bioscoopagenda

Lichtjesfietstoer Ouddorp

21.30 uur lichtjesfietstoer door ouddorp. €s avonds fietsen bij, hopelijk, zeer veel kaarslicht! Aan de bewoners van ouddorp is weer gevraagd om hun huis, indien deze aan de ro..

Goereese Kunstdagen

16e goereese kunstdagen georganiseerd door de kunststichting goedereede. Www.kunststichtinggoedereede.nl.26 tot en met 30 augustus 2014tijdens de gehele duur van de kunstdagen be..

Zeeland Nazomerfestival 2014

Middelburg

Het zeeland nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over zeeland. Het festivalhart in de abdij van midd..

Huttendorp Stellendam

Huttendorp stellendam bij de ijsbaan aan de eendrachtsweg in stellendam. Voor alle kinderen van 4 t/m 13 jaar, onder toezicht van volwassene. Voor meer informatie over prijzen en..

Rondvaart met Sleepnetvissen

Breskens

Ze vertrekken vanuit de handelshaven/westhaven en varen de westerschelde op, richting hoofdplaat. Net als bij de rondvaart hopen we ook nu weer vele vogels en zeehondjes te zien,..

Goes Muzikade

Goes

Muzikade is een gratis tweedaags muziekspektakel in en rondom de stadshaven en historische goese kaden. Vrijdagavond staat in het teken van klassieke muziek. Zaterdagavond wordt ..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: iedere donderdag en vrijdag.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leuke en sportieve manie..

Seizoensmarkt Westkapelle

Westkapelle

Seizoensmarkt westkapelle.iedere vrijdag van 27 juni t/m 29 augustus 2014 van 12.00 tot 20.00 uur.

Rondritten met Goeree-Express

Het toeristentreintje van g-o, de goeree-express, verzorgt leuke rondritten, elke wo, do, vr. En zat. (zie actuele info: www.goeree-express.nl).

Stadswandeling Vlissingen o.l.v. een gids

Vlissingen

Vlissingen is een bekende maritieme stad met een unieke ligging, het centrum is gelegen aan de uitgestrekte zee. Nergens in nederland zie je schepen zo dichtbij voorbij varen als..

Golfsurfen&SUP en Skim- & Bodyboarden

Golfsurfen&sup € 20,00 p.p. Per uur.skim- & bodyboarden € 15,00 p.p. Per uur.meer info:  www.moio.nlvolgens ons ook  via twitter http://twitter.com/moiobeach en facebook ht..

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Spoor van Geloof

In de kerkgebouwen in breskens, oostburg, aardenburg, groede, schoondijke, ijzendijke en waterlandkerkje worden tentoonstellingen ingericht rondom diverse geloofsthema’s van de..

Expositie

Breskens

Beeldend kunstenares wilma van der lee exposeert haar werk. Expositie 18 juni t/m 25 augustus 2014 '' kunst per meter "

Expositie 'Zeeuws-Vlamingen over vroeger'

Terneuzen

De expositie staat in de grote kerk (noordstraat 62) te terneuzen. Deze expositie toont 32 filmpjes waarbij inwoners van zeeuws-vlaanderen vertellen over vroeger. Er staan vier t..

Tentoonstelling ‘Kind aan de ketting’

Middelburg

Kind aan de ketting besteedt aandacht aan kinderen in slavernij, vroeger en nu. Een bijzondere tentoonstelling van het ninsee, het nationaal instituut nederlands slavernijverlede..

Expositie Dorpskerk Cadzand

Entree gratis.

Expositie Schoolmuseum Schooltijd Terneuzen

Terneuzen

In het museum zijn voorwerpen te zien, die in de afgelopen 200 jaar op de lagere scholen gebruikt zijn. Ook allerlei oude spelletjes, leer- en leesboeken kunt u hier bewonderen. ..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de maanden juli en augustus open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m z..

Huttendorp Melissant

Huttendorp melissant op het speelveldje (einde pieterstraat) voor kinderen van 5 t/m 13 jaar. Aanmelden op woensdag 27 augustus tussen 9.00 en 10.00 uur. Neem zelf een hamer, wer..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met ve..

Beach Yoga Ouddorp

10.00-11.00 uur yoga door yogastudio ouddorp. Woensdag: yoga aan ’t water bij zeil- & surfcentrum brouwersdamdonderdag en zondag: beach yoga op strand brouwersdam (bij natural ..

Surf-Zen-satie; op strand Ouddorp

10.00-16.00 uur surf-zen-satie © bij de surfkaravaan, duinpad 3e blok in ouddorp. Surf en zen op het strand, met beach yoga door yogastudio ouddorp, lunch en golfsurfles. Reserv..

Muzikade

Goes

Muzikade is een gratis toegankelijk tweedaags muziekspektakel dat gehouden wordt in en rondom de stadshaven en historische goese kaden. Vrijdag avond zijn er klassieke optredens ..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Activiteiten, Hervormde Jacobuskerk

Renesse

Evenals vorige jaren is het receatiepastoraat in renesse in de maanden mei t/m. September 2014 actief met verschillende activiteiten.in de maanden mei, juni en september is de do..

Zomer Open Tuindagen Rammekenshof

Ritthem

Geniet deze zomer van de tuin in zijn zomerkleed. Volle borders en een prairietuin met veel bloeiende echinacea, hemerocallisen en de grassen. Rammekenshof is een dynamische bloe..

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijde..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 a..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

700 jaar Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

€vrouwenpolder 700 jaar , 1314-2014 , van bedevaartsoord tot badplaats”.het jaar 2014 is een belangrijk jubileumjaar: in 2014 bestaat vrouwenpolder 700 jaar. Zeventig jaar ge..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Carbootsale / Kofferbakverkoop, terrein van recreatieboerderij van Langeraad

Kerkwerve

Recreatieboerderij van langeraad organiseert in kerkwerve op het terrein in het bos een zogeheten kofferbakverkoop. Dit is eigenlijk een soort van “kleedjesmarkt” maar dan va..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Goese Restanten Driedaagse

Goes

De laatste restanten tegen spotprijzen, er moet weer ruimte gemaakt worden voor de nieuwe collectie.

Elegante Brosche oder Schalring

Nieuwvliet

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu h..

Braderie Tholen

Tholen

Een gezellige braderie in het centrum van tholen met heel veel kramen.

Nacht van de vleermuis Zwaakse Weel

Kwadendamme

Jaarlijks wordt in het laatste weekend van augustus de nacht van de vleermuis georganiseerd. het leven van een vleermuis is bijzonder. Overdag slapen en 's nachts actief zijn. Z..

Theatervoorstellingen Adri Oosterling: Zeeuws-Vlaanderen, je zal er maar zitten…!!!

Groede

Dit seizoen staat dit nieuw-geschreven programma van kleinkunstenaar adrie oosterling in het teken van de viering van 200 jaar zeeuws-vlaanderen. En nee, het wordt geen historis..

Panorama Walcheren

Vlissingen

In de zware plaatwerkerij, één van de voormalige gebouwen van de koninklijke maatschappij de schelde, gebeurt iets unieks: er wordt gewerkt aan het panorama walcheren. Schilder..

Rondvaart haven Vlissingen: beleef de haven vanaf het water

Vlissingen

Beleef de vlissingse haven vanaf het water. vaar rakelings langs de gigantische zeeschepen. ontdek zelf hoe groot bedrijven als verbrugge terminals b.v. En zeeland refinery zij..

Kijkje achter de schermen: het aquarium.

Oostkapelle

In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkomen. De dieren worden op het aangegeven tijdstip gevoerd en er kan een k..

Kermis Tholen

Tholen

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

€afrikaanse beelden koesteren zich in de zeeuwse zon” elke vrijdag en zaterdag van 23 mei t/m 27 september van 10.00 – 17.00 uur. Entree gratis de bezoekerstuin “de houte..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (augustus) int 't Blaeuwe Huus - Sija Vermaat en Theo Heydenrijk

Een expositie van sija vermaat en theo heydenrijk in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17..

Expositie 'Westkapelle 1914-2014, 100 jaar door de ogen van de toerist'

Westkapelle

In de expositie 'westkapelle 1914 - 2014, 100 jaar door de ogen van de toerist' biedt het polderhuismuseum een bijzondere blik op het eigen dorp en omgeving. De ogen en de belevi..

Kunstroute Oostkapelle

Oostkapelle

In oostkapelle exposeren weer 29 kunstenaars op 14 verschillende lokaties tijdens de kunstroute oostkapelle.  er is een gevarieerd aanbod en er zijn weer verschillende nieuwe de..

Dream On

Vlissingen

Een ode aan de kwetsbaarheid dagdromen, zoete dromen, natte dromen. Kleurige beelden vol tegenstellingen zweven tussen droom en werkelijkheid. Bescheiden en overweldigend tegelij..

Tentoonstelling bijzondere borduurwerken HCR de Schelphoek

In hrc de schelphoek (langs de n59 bij serooskerke op schouwen-duiveland). Is vanaf 1 juni a.s. Een expositie ingericht van bijzondere borduurwerken, gemaakt door joke jense. De ..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: RK H Maria Magdalenaparochiekerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: R.K. Bonifaciuskerk

Kwadendamme

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Zomeratelier 2014

Middelburg

Zes conceptuele kunstenaars vervaardigen ieder in een week tijd een levensgrote wandtekening in de tentoonstellingsruimte van cbk zeeland. De deelnemers zijn: piet dieleman, mart..

Hans Warren wandeling

Borssele

Hans warren, schrijver/dichter groeide op in deze omgeving. De wandeling gaat langs gedichten, woonhuizen, school enzovoorts van de schrijver. U krijgt de route en een gevulde ru..

Symbiose, expositie met schilderijen, beelden en sieraden

Terneuzen

Symbiose, tentoonstelling in lokaal 54 met stenen en keramische beelden, schilderijen en sieraden. Op zaterdag 5 juli om 15 uur wordt in lokaal 54 de nieuwe tentoonstelling offic..

Stichting Gildefeesten Sluiskil

Sluiskil

Een 4 dagen durend evenement voor jong en oud. Er is aandacht voor sport en spel, maar ook een diverse muzikale omlijsting. Altijd het laatste weekend van augustus.

Zomerse Taferelen

Zierikzee

Warme kleuren, schitterend licht, dat zijn de kenmerken van het beeldend werk van angenelle thijssen. Of het schilderijen, houtsneden of haar glaskunst is, in al haar werk is ste..

IRIS

Veere

Op zaterdag 28 juni a.s. Opent wethouder rené molenaar om 16.00 uur in museum de schotse huizen te veere de duo-tentoonstelling ‘iris’, met werken van tjeerd vrielink en mic..

Fietstocht met gids

Yerseke

Om 13.30 uur start een fietstocht door yerseke en omgeving met een gids. De gids zal vertellen over mossel- en oesterteelt en het natuurgebied de yerseke moer.onderweg wordt nog ..

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

Kinderactiviteiten Intratuin: 'Voorjaar in je bol'

Koudekerke

Activiteiten voorjaarsvakantie bij intratuin koudekerketijdens de voorjaarsvakantie, van 27 februari t/m 1 maart, zijn er workshops bij intratuin koudekerke. Het thema is “voor..

EXPOSITIE BAECKERMAT Schilderijen acryl en olieverf

Westdorpe

In de maanden juli en augustus exposeert jo luijcks in de baeckermat te westdorpe. De thema's van zijn nieuwe collectie zijn met acryl en olieverf op doek vastgelegd. luijcks la..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Verrassende expositie foto schilderijen van Dieta Slabbekoorn

Yerseke

Vanaf zaterdag 19 juli is in yerseke een eerste foto-expositie van dieta slabbekoorn te bezichtigen. De expositie is een selectie van verrassende macro foto’s van dieren en pla..

Hobbymarkt Westkapelle

Westkapelle

Een gezellige hobbymarkt waar u terecht kunt voor leuke hobby ideeën en cadeautjes. Verschillende kraampjes met poppenkleding, kaarten, schilderijen, keramiek, sieraden, breiwer..

Zonnige Zomeravonden Volkssterrenwacht

Middelburg

De zeeuwse zonnige zomeravonden zijn inmiddels een begrip geworden. De stichting volkssterrenwacht philippus lansbergen presenteert deze avonden  in een twee uur durend programm..

gezellige hobbymarkt

Westkapelle

Op het kerkplein van de moriakerk, naast de weekmarkt, kunt u terecht voor leuke hobby ideeën en cadeautjes: glasgraveren, poppenkleding, schilderijen, kaarten, quilt, breiwerk,..

Live jazzmuziek bij de Boschhoek

Oostkapelle

Tijdens het zomerseizoen in juli en augustus, vindt een serie jazzconcerten plaats bij de boschhoek. Deze oergezellige vrijdagavonden zijn inmiddels een begrip geworden. Met iede..

Eenhoornfestival 2014

Oostburg

Het eenhoornfestival vindt plaats van vrijdag 29 augustus t/m zondag 31 augustus. Het hele weekend zullen er tal van activiteiten te doen zijn in en rondom het centrum van oostbu..

Het Wilde Oog in Zeeland

Middelburg

Het wilde oog werkt al veertien jaar aan een kunstproject waarin vrouwen in klederdracht worden gefilmd en gefotografeerd. Op onverwachte locaties. Afgelopen zomer hebben hans le..

Kijkje achter de schermen van het zee-aquarium

Oostkapelle

Elke vrijdag in augustus organiseert terra maris in oostkapelle ‘een kijkje achter de schermen van het zee-aquarium’. De activiteit begint om 11.00 uur en duurt tot 11.30 uur..

Zeehondentocht

Yerseke

Wij nemen u ca. 2,5 uur mee over het grootste nationaal park van nederland de oosterschelde naar de zeehonden die op de zandbanken liggen te rusten bij de zeelandbrug. Rolstoelto..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

De boerderij van dichtbij

De rondleidingen worden gegeven door de agrariër zelf op of in de omgeving van het eigen bedrijf. tijdens de excursie krijgt de deelnemer een kijkje in de keuken van de boer, m..

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 201..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdrach..

Open dagen 't Bagatelletje

Driewegen

Net terug uit frankrijk met nieuwe brocante vondsten. Diverse uiteenlopende artikelen.

Frans Brocante en Antiek OPENDAGEN 't Bagatelletje

Driewegen

Opendagen bij brocante en antiek 't bagatelletje. gespecialiseerd in frans brocante. veel nieuwe artikelen, zoals: tafels / emaille / snijplanken / kastjes / draadmandjes / se..

Natural High - 10 year anniversary

Dj's: ramon tapia lance & donny rowen clark mitch lazy ijsbrand on sax aroma jockey scentman presale tickets: 10 euro (via facebook) at the door: 12 euro

Dany Verbeke "Een strak omlijnd kleurenpalet"

Goes

Dany verbeke zijn werk is figuratief, hedendaags, stilistisch en strak omlijnd met veel aandacht voor het kleurenpalet. Veel van zijn schilderijen bevatten een vleugje nostalgie ..

Zomer rommelmarkt

Oost-Souburg

De vakantie is voorbij en dan is het goed toeven op de nazomer rommelmarkt. Heel veel leuke spullen voor weinig geld. We hebben boeken, serviesgoed, een hele collectie met melkka..

Leggo! Summer Night!

Goes

Rafya music i.s.m. Met moves! & smwo presents: leggo! Summer night pak je zonnebril maar alvast uit de kast en sla alvast een grote voorraad zonnebrandcrème in, want vrijdag 2..

Saartje's Theetuin in Ellewoutsdijk

Ellewoutsdijk

Saartje's theetuin alle dagen geopend van 12.00u.-17.00u. voor een leuke stop tijdens uw ritje door de mooie zak van zuid-beveland. wij hebben voor u koffie-thee-frisdrank met he..

Verdwalen in het Maisdoolhof

Schoondijke

Kom verdwalen in ons biologische maisdoolhof van bijna 1 hectare. Leuk voor jong en oud en een aanrader voor iedereen, individueel of in een groep. Voor kinderen is er een speurt..

Avond4daagse Westkapelle

Westkapelle

Op dinsdag 26 aug. As. Start de derde editie van de avond4daagse te westkapelle. De organisatie is in handen van korfbalvereniging stormvogels te westkapelle. De avond4daagse vor..

'Eilanddagen' film/foto expositie

Colijnsplaat

De film/foto expositie ‘eilanddagen’ is gemaakt door janne van gilst (1991), eva loure van gameren (1987) en florian braakman (1988). In de rusthoeve te colijnsplaat laten zi..

Odyssee, de expositie van Toos van Holstein bij "O die zee"

Ritthem

Tijdens de speelperiode van de rockopera "o die zee" in fort rammekens bij ritthem, exposeert de middelburgse kunstenaar toos van holstein haar "odyssee" in het hoofdbastion van ..

Voorstelling Rien Gielbert en Lenny de Raaij

19.30 en 20.30 uur presenteert kunststichting goedereede een voorstelling van o.a. De eenakter “kwelling” van herman heijermans. Dit wordt gespeeld door theatergroep spiegel(..

Surf Film Festival Brouwerdam

19.00 uur surf film festival bij natural high aan de brouwersdam bij ouddorp. Op deze avond wordt het noordzeestrand omgebouwd tot een ware openluchtbioscoop. Onder het genot van..

Nazomer snuffelenmarkt met buren, gratis toegang

Oost-Souburg

Samen met de buren hebben we onze schuren, zolders en garage opgeruimd en bieden deze aan. Kom eens kijken wat we allemaal hebben, wellicht is er iets voor u bij. We hebben o.a. ..