ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 4.187 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Film by the Sea

Vlissingen

Film by the sea beleeft van 12 t/m 21 september 2014 haar 16e editie. Ook dit jaar zijn er weer veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens. Verfilmde litera..

Niederländisch für deutsche Gäste

Breskens

Endlich mitreden können! Niederländisch lernen ohne mühe: der urlaubsspaß für die ganze familie! Schon in der ersten stunde sprechen sie die ersten sätze niederländisch und erfah..

Bioscoopagenda

Rondleiding op de Paardenmelkerij

Oostburg

Tijdens het bezoek kunt u een kijkje nemen in de paardenmelkerij, enkele van onze gasten mogen zelf een paard melken een film bekijken over ons bedrijf en onze bezigheden het hel..

Filmavond in 'de Overkant'

19.30 uur filmavond in ‘de overkant’ (i.s.m. Bibliotheek), dijkstelweg 33 in ouddorp. Zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaartjes (incl. Koffie/thee) kosten € 7,50 (met biebpas € 6,50..

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Expositie: 200 jaar afschaffing slavenhandel

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geeft deze tentoonstelling antwoord. In het kader van 200 jaar afschaffi..

Zeven Zomerse Weken `kunst uit `t kerkje` Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

De tentoonstelling die dit jaar de 7 zomerse weken kunst uit ’t kerkje afsluit, is er een met een spiritueel karakter. Het werk van drie dames, annette hogenboom (sieraden), dort..

Tentoonstellingsproject ‘WOI in Zeeuws-Vlaanderen’

Hulst

Van 1914 tot 1918 staat de wereld in brand. 34 landen voeren oorlog. Nederland is neutraal. Toch is de eerste wereldoorlog in zeeuws-vlaanderen nooit ver weg. Belgische vluchteli..

workshop schilderen

Breskens

Workshop schilderen in breskens. Maak kennis met verschillende technieken, zoals pastelkrijt,acryl en olieverf en breng uw talent naar voren. A.u.b. Aanmelden via telefoon of ema..

Kiddies Kids Klup

Terneuzen

Iedere woensdagmiddag in de zomermaanden (april tot en met september) is het kiddies kids klup, bij skidôme in rucphen en bij skidôme in terneuzen. Op woensdagmiddag kunnen de ki..

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Activiteiten, Hervormde Jacobuskerk

Renesse

Evenals vorige jaren is het receatiepastoraat in renesse in de maanden mei t/m. September 2014 actief met verschillende activiteiten.in de maanden mei, juni en september is de do..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 andere ..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Weekmarkt Renesse

Renesse

Markt op woensdag , met diverse kramen van 8.00 tot 15.00 uur. Deze markt is een trekpleister voor zowel de toerist als de bewoners.  een uitgebreide markt met een selectie van f..

Stadswandeling Goes

Goes

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen aan de gratis stadsrondleiding in goes.voor wie, naast het royale aanbod van winkels..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Strandjutten met inleiding bij het aquarium

Oostkapelle

Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijs gegeven door de zee. Met de jutter van het museum struinen langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsel..

Workshop malen und zeichnen

Breskens

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu he..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Rondleiding De Blauwe Hoeve

Retranchement

Rondleiding op melkveehouderij de blauwe hoeve. Ervaar de boerderij met hart, hoofd en gevoel. Met uitleg over de melkrobot en het dagelijkse leven van de koeien en kalfjes; pano..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

Rondvaart op de Grevelingen, Rederij Zeeland, Den Osse

Brouwershaven

Maak een pleziervaart op het grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip "grevelingen"u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven den osse langs port zélande daarna varen w..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Weekmarkt

Stavenisse

Tijdelijk Thuisland - Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918

Domburg

Tijdens de eerste wereldoorlog verbleven de kunstenaars emmanuel viérin, jozef posenaer, jean gouweloos en frans willems met hun families in domburg. De zomertentoonstelling 2014..

Films Land van Verandering, Zeeuwse Klei en Retour

Middelburg

Het zeeuws museum heeft regisseurs jos de putter, hanro smitsman en het duo mirka duijn/nina spiering gevraagd een film voor het museum te maken. Dit heeft geresulteerd in de kor..

Expositie (september) int 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Verrassende expositie foto schilderijen van Dieta Slabbekoorn

Yerseke

Vanaf zaterdag 19 juli is in yerseke een eerste foto-expositie van dieta slabbekoorn te bezichtigen. De expositie is een selectie van verrassende macro foto’s van dieren en plant..

Ontmoetingen, expositie met schilderijen, keramiek en sieraden.

Terneuzen

Introductiecursus Humanisme

Terneuzen

Het humanistisch verbond organiseert voor iedereen die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie de introductiecursus humanisme. Stap nu in de rijke traditie van het humanisme...

Dansmiddag 50+ stijl- en lijndansen

Axel

De halle verzorgt op woensdagmiddag 17 september een dansmiddag voor 50 + . Een mooie gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of drankje een praatje te maken en op zi..

Zeeuwse Zaligheden

Heerlijke zeeuwse streek- producten met lunch in een verrassend restaurant onze zeeuwse zaligheden tour bezoekt per tour minimaal 4 authentieke leveranciers van bekende en minder..

Expositie 'Gewapend in beton en staal'

Westkapelle

De expositie toont circa 23 foto’s van bunkers in heel europa. De foto’s werpen letterlijk een andere licht op de kolossen uit de tweede wereldoorlog. Prachtig lijnenspel en bijz..

RVS tuinbeelden van Arjan van Hekke bij Ter Lucht

De roestvaststalen (rvs) tuinbeelden van arjan van hekke krijgen ruim aandacht in de beeldentuin van tuincentrum ter lucht. Dieren en in het bijzonder insecten zijn de belangrijk..

Mossel 10-daagse Oostkapelle

Oostkapelle

Mossel 10-daagse oostkapellede derde editie van de mossel 10-daagse van oostkapelle is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september en wordt georganiseerd door de onder..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Expositie Waterdunen

Groede

Vanaf 1 mei is de expositie waterdunen weer te bezichtigen in de grote kerk aan de markt in groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expos..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

Rondleiding: de geschiedenis van Bommenede

Zonnemaire

Bij de zonnehoeve gaan verleden, heden en toekomst gaan op een voorbeeldige wijze hand in hand. Niet voor niets is de boerderij in 2003, het jaar van de boerderij, uitgeroepen to..

TREASURES Textiel-expositie

Terneuzen

Expositie:tegenwoordig is textiel niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die graag de rafelige randen van ambacht, toegepa..

TO BE BODY

Middelburg

Cbk zeeland toont van zaterdag 13 september t/m 24 oktober ruimtelijk werk van teja van hoften en grote tekeningen van femke gerestein. Werk met als invalshoek het menselijk lich..

Expositie Dutch Delight | Frank van Driel

Domburg

Tot half oktober is de expositie ‘dutch delight’ van frank van driel te zien in restaurant zee&land in het badhotel te domburg.een unieke kans om kennis te maken met deze bijzond..

Workshop taartdecoratie samen met je kind of alleen

Yerseke

Je gaat zelf een biscuittaart vullen en decoreren in een thema naar keuze met behulp van leuke uitsteekvormpjes en molds van o.a. Vlinders, vogels, bloemen en hartjes. Je krijgt ..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Jazz by the Sea

Jazz by the sea is hét jazzfestival met uitzicht op zee en wordt gehouden langs de hele walcherse kust, van vlissingen tot veere. Ook dit jaar zijn er weer meer dan vijftig grati..

Grevelingenweek

Er is voor ieder wat wils tijdens de grevelingenweek. Ga bijvoorbeeld mee op vaartocht of natuurexcursie, of volg een workshop strandfotografie. Avontuurlijker ingesteld? Zeil, d..

Natuurontdekpad Haven van Battenoord

Tijdens de hele grevelingenweek kan je zelf met de kids het natuurontdekpad bij battenoord lopen. Het natuurontdekpad ligt tussen de haven van battenoord en het strandje bij camp..

Excursie naar de bunkers op De Punt

Duik in de geschiedenis met een excursie naar de bunkers op de punt bij ouddorp, die door stichting wo2 goeree-overflakkee zijn uitgegraven en nu te bezichtigen zijn. De bunkerro..

Fotoweek bij bibliotheek

Van 12 t/m 21 september is het fotoweek. Tien dagen lang staat heel nederland in het teken van de fotografie. De bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp organ..

Soosmiddag 55+club

Soosmiddag door de 55+-club in mfg dorpstienden, dorpstienden 4 in ouddorp. Koffie, een praatje en een spelletje. Natuurlijk kan er ook weer gekoersbald worden.

Fietstocht Flakkee

13.00 uur fietstocht over een mooi stukje flakkee georganiseerd door stichting zijn. De tocht is tussen de 35 en 40 km lang. Start bij ‘t haegse huus. Haagsestraat 4a in stellend..

Promotour Inspiratiecentrum Grevelingen

Promotour inspiratiecentrum grevelingen: de kick-off van de promotour vindt vandaag plaats  van 10.00-14.30 uur in het centrum van ouddorp. In april 2015 opent inspiratiecentrum ..