ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 2.756 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Eindejaarsactie Sluis

Sluis

Vanaf 1 december t/m 30 december vindt de jaarlijkse eindejaarsactie plaats. Waarbij naast de hoofdprijs, de  prijzen bestaan uit waardebonnen die te besteden zijn bij de leden v..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Bioscoopagenda

Goes Winterstad

Goes

Tijdens de kerstvakantie zijn er volop gezellige, winterse activiteiten in goes met een kerstmarkt, de kerstmannenloop en nog veel meer. 

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijden ..

Zeeuwse sieraden

Zierikzee

Zeeuwse sieraden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De oorspronkelijke zeeuwse knoop is hierbij het uitgangspunt. Marielle overdulve ontwerpt en vervaardigt moderne zeeuw..

Kerstfair Westenschouwen

Westenschouwen

Gezellige kerstfair op de westenschouwenseweg en de lageweg. 

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Expositie Paviljoen Sluishaven

Het paviljoen waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje is ook een plaats waar u kunt genieten van een mini-expositie met kleurrijk vrouwelijk schoon uit de collec..

Op Reis

Veere

Wat betekende ’op reis gaan’ in de eerste helft van de vorige eeuw voor de inwoners van het geïsoleerde zeeuwse eilandenrijk? de tentoonstelling op reis neemt u mee naar de tijd..

Messiah van Händel

Dreischor

Concert met integrale uitvoering van de messiah van händel door luscinia, florilegium musicum en diverse solisten.

Snuffelmarkt in de Zeelandhallen

Goes

Tijdens deze snuffelmarkt in zeelandhallen goes kan je heerlijk rondsnuffelen langs de honderden kramen, waar je een divers aanbod vindt van oude en nieuwe artikelen en unieke ko..

Winterconcert Big Swing Band

Terneuzen

Big swing band speelt haar winterconcert in porgy en bess op 20 december 2014. Aanvang 20.00 uur.solist is frederik heirman op trombone. Frederik speelt in het brussels jazz orch..

ONGOING GROWTH - Suzan Drummen

Vlissingen

Suzan drummen maakt schilderijen, fotoʼs, films, installaties en werken in de openbare ruimte. Het werk is ontstaan vanuit de fascinatie voor het kijken. Al spelend met ruimte, i..

Expositie "Kruisbestuiving"

Terneuzen

Kruisbestuiving, expositie in lokaal 54 op zaterdag 1 november om 15 uur wordt de nieuwe expositie in lokaal 54 officieel geopend. De expositie, die als titel kruisbestuiving hee..

Open atelier bij Puck Meijer

Sint Maartensdijk

Cultuurhistoricus/schilder puck meijer houdt  op  zaterdag in haar atelier open huis voor belangstellenden.

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Weekmarkt

Wemeldinge

Land van over zee

Kapelle

Theaterproductiehuis zeelandia brengt met land van over zee een toneelstuk over een relatie op afstand: moeder anna blijft verpauperd achter in zeeland, haar dochters gaan op zoe..

IN EXTREMIS [bodies with no regret] - Sandro Gordiano

Vlissingen

De fotoserie in extremis van sandro giordano (rome 1972) is een grote hit op internet. Mannen en vrouwen liggen neergestort tussen hun eigendommen. Het zich continu willen meten ..

Schaatsbaan in de Kaai

Sluis

Van 13 december t/m 4 januari is sluis in winterse sferen. In de kaai wordt een heuse kunstijsbaan geplaatst op pontons. Daarbij komen leuke chaletjes waar koek en zopie verkrijg..

Kerstmarkt, Grote of Sint Nicolaaskerk

Brouwershaven

2 gezellige dagen in de sint nicolaaskerk tijdens de kerstmarkt op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.. Voor informatie nel van dongen 0638754722.

Grafiektentoonstelling 'INDRUK'

Terneuzen

November: maand van de kunstuitleen zaterdag 1 november: druksessie door jorien brugmans met uniek cadeau voor nieuwe leden. een huis vol grafiek! Van zaterdag 1 november t/m z..

Winter Wonderland Dinnershow

Hulst

Solisten: marjon van iwaarden en nanouck brassers “vermaak met smaak!” op veler verzoek organiseren the young ones de derde editie van de winter wonderland dinnershow. In het 25-..

Salsa Kerst Party met live Salsaband

Oost-Souburg

Salsa kerst party met dj jobo en live de salsaband rompecabeza.

Koren zonder Kaf

Axel

Koren zonder kaf is een korenfestival wat nu voor de 3e keer wordt georganiseerd door vocaal ensemble encore. Er nemen 5 koren aan deel over 2 dagenverdeeld met 3 koren per dag. ..

Kerstconcert

Baarland

Kerstconcert met bevelands vrouwenensemble catando. op zaterdag 20 december organiseert de plaatselijke commissie baarland een sfeervol kerstconcert in de maartenskerk te baarl..

Serious Request

Westkapelle

Het glazen huis in westkapelle!al jaren staat nederland op zijn kop in de laatste weken voor de kerstdagen. Serious request betreft een zeer succesvolle actie i.s.m. Het rode kru..

Theaterfestival Winterburg

Middelburg

Het festival begint op 10 december met een spectaculaire dansmusical van danstheater aya: snow white & de 7 breakers. Een spetterende show waarin spel, zang, hiphop, b-boying en ..

Kerstconcert Vlissingse Oratorium Ver.

Vlissingen

Programma:magnificat in triplo:magnificat - antonio caldaramagnificat - carl philipp emanuel bachmagnificat - john rutterchristmas surprisemet medewerking vanjos vogel - orgelhol..

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 17.00. Meer info via w..

Centree Serious Centree Dikke Toren

Zierikzee

12:00-18:00u live omroep schouwen-duiveland (rosd) vanaf locatie dikke toren- aanvragen van je favoriete muziek tegen betaling13:00-17:00 u- beklimmen dikke toren, tegen betaling..

Openstelling bezoek Korenmolen d'Arke

Oostkapelle

In  oostkapelle staat aan de noordweg korenmolen “d’arke”. Deze ronde stenen stellingmolen dateert uit 1858 en is nog steeds in bedrijf. Vrijwel iedere zaterdag draait de molen e..

Pop Up-markt in Grote Kerk

Goes

De plek voor je kerstinkopen, fashion items, trendy accessoires, hippe gadgets, hebbedingen en kadootjes voor onder de boom. pop up-markt de kersteditie is een inspirerend event ..

Vogeltentoonstelling in de Meulvliet

Tholen

Vogelvereniging vogelvreugd bestaat dit jaar 60 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum de districtstentoonstelling van het district zeeland van de nederlandse bond van voge..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

een gratis kerstmiddag voor ouderen, alleenstaanden en eenzamen

Middelburg

Jaarlijkse kerstviering in het leger des heils gebouw te middelburg kaarten gratis telefonisch bestellen op nummer 0118-615430 alleen s'morgens vanaf 1 dec. T/m 6 dec. Veel zang,..

Kerstworkshop Sieraden maken

Middelburg

Beadle organiseert in december speciale workshops in kerstsferen! denk hierbij aan een gezellig versierde workshop ruimte, warme chocomelk, koekjes en kerstmuziek! je kunt tijde..

Kerstbingo

Vlissingen

Hallo allemaal, gezelligheidsvereniging de doordouwers uit vlissingen organiseren zaterdagavond 20 december de grote kerstbingo. de zaal gaat open om 19:15 uur en de bingo begi..

Het spookhuis van Veere

Veere

Vanaf zaterdag 1 november 2014 vormt historisch museum de schotse huizen het decor voor een bijzondere expositie. Freelance fotograaf karin den boer brengt een oude zeeuwse sage ..

Wintertentoonstelling van de Zeeuwse Kunstkring.

Middelburg

De leden van de zeeuwse kunstkring exposeren ook dit jaar weer in de vleeshal te middelburg in deze historische ambiance bieden ze de bezoeker een proeve van hun werk dat nog ni..

Una via a Palermo, FiZi, de Weverij

Zierikzee

Twee auto’s rijden elkaar tegemoet in de nauwe via castellana bandiera in palermo. Doordat de steeg te smal is om elkaar te kunnen passeren komen de auto’s tegenover elkaar stil ..

Land van over zee

Kapelle

Land van over zee is een toneelstuk dat gaat over een relatie op afstand. De moeder blijft in zeeland, terwijl haar dochters naar amerika gaan, op zoek naar vruchtbare grond, hun..

Kerstmarkt contactgroep Elbingerode-Souburg.

Oost-Souburg

Op zaterdag 20 december organiseert contactgroep elbingerode-souburg een kerstmarkt. De markt vindt u in de ark, ontmoetingsruimte van protestantse kerk open haven, oranjeplein o..

Stillevens komen tot leven

Zierikzee

Kunstenaar dirk bal exposeert zijn stillevens in olieverf op doek en zijn bronzen beelden. Voor meer informatie zie : www.galeriehetmoment.nl

Fruitteeltmuseum - 'In de Aanbieding"

Kapelle

Deze tentoonstelling is samengesteld met reclamemateriaal uit ons depot. wij willen laten zien hoe fruit wordt en werd gepropageerd. Het belooft een kleurrijke tentoonstelling t..

IJsbaan in Middelburg

Middelburg

Schaatsen op de markt in middelburg, ook dit jaar kan het weer! Van 4 december tot en met 4 januari 2015 . Met ook dit jaar weer een curlingbaan. Kortom volop schaatsplezier en w..

Kerstfair Groede

Groede

Kerstfair groede - zaterdag 20 december 2014 naast de kerst fair in grote kerk nu ook kerst acties in de slijkstraat groede het ziet er naar uit dat groede ook het gezelligste “k..

Amsterdam Klezmer Band XL

Vlissingen

Speels, bruut en onvermijdelijk presenteert de amsterdam klezmer band haar nieuwste elektronische avontuur: blitzmash. Zeven jaar na hun succesvolle en verrassend veelzijdige rem..

Pre-XMAS party bij vv WFB

20.00 uur pre-xmas party in de kantine van vv wfb, hofdijksweg 46a in ouddorp met dj ian. Kaarten zijn €5,- per stuk, inclusief 1 consumptiebon, te koop bij wfb. Toegang vanaf 16..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Culinaire Midwinter Fakkeltocht

Zonnemaire

Zin in een avond uit, maar dan net even anders? kom op zaterdag 20 december naar zonnemaire! laat u meevoeren in het donker, met fakkel in de hand langs de mooiste plekjes van ..

workshop cyanotype - fotografie

Terneuzen

Op zaterdag 20 december organiseert toonbeeld een workshop cyanotype. Deel nemen kan van 10.00-13.00u of van 14.00-17.00u docenten reggie goole en rens horn prijs € 50,- inclusie..

KERSTMARKT

Brouwershaven

20 december 16e jaargang een kerstmarkt in de grote of st. Nicollaaskerk te brouwershaven. Zeer de moeite waard. Een gevarieerd aanbod aan handelswaar. Ook de kerk is al de moeit..

Kerstviering

s-Heer Hendrikskinderen

De zonnebloem afd. Goes e.o. Nodigt u uit voor een kerstviering m.m.v. Het koor "zo kan't ook". Aanvang 14.00 uur - entree 5 euro p.p. aanmelden uiterlijk 18 dec. bij corrie f..

Kerstconcert in Tholen stad.

Tholen

Op zaterdag 20 december wordt er een kerstconcert gegeven in de o.l.vrouw hemelvaartkerk, markt 22 te tholen. het ojé koor onder leiding van angelike sauter is opgericht in 1994..

Kerstconcert Ensemble Cantare en koor Timeless

Vlissingen

Het vocaal ensemble 'cantare' uit goes en close harmony-koor 'timeless' uit hellevoetsluis zorgen op zaterdag 20 december samen voor een fijne muzikale avond met een divers progr..

Wintermarkt Sint Annaland

Sint Annaland

Gezellige wintermarkt met m.m.v. Muziek vereniging  accelerando.

Kerstmarkt Leger des Heils

Sint Maartensdijk

Sfeervolle kerstmarkt met spullen die het hele jaar ingezameld zijn.

Kerstconcert Euterpe in de Haestinge

 m.m.v. De samenspeelgroep van euterpe, samenzang, kerstverhaal en gedicht.  voor deze gelegenheid is er dit jaar een trio samengesteld.  dat bestaat uit bariton kees van dis, pi..

Kerstconcert van het Chr. Kamerkoor “Fiori Musicali”

19.00 uur en 21.00 uur kerstconcert van het chr. Kamerkoor “fiori musicali” onder leiding van sietse van wijgerden. Het concert vindt plaats in de toren van goedereede.

Expositie (november) int 't Blaeuwe Huus - Susanne Herppich

Een expositie van susanne herppich in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zate..

Galerie Anna Blom Art

Zierikzee

Verschillende kunstenaars nodigen u uit voor een zeeuws feest! zeeuws feest > charlotte beunders verbeeldt met haar verborgen schoonheid de zeeuwse mosselhangcultuur. Haar uniek ..

Foto-expositie Fotoproef 13 in het Diekhuus

Van 10 november tot en met eind december 2014 is er een prachtige foto expositie van fotoproef 13 te bewonderen in het diekhuus te middelharnis. de tentoon gestelde foto’s zijn f..

Kerstmarkt

Oost-Souburg

Op zaterdag 20 december organiseert contactgroep elbingerode-souburg een kerstmarkt. De markt vindt u in de ark, ontmoetingsruimte van protestantse kerk open haven, oranjeplein o..

Winterfair met sprookjes taferelen

Middelburg

Winterfair met sprookjestaferelen op de groete markt in middelburg rondom de ijsbaan. Met kraampjes met zelfmaakartikelen, cadeauartikelen, curiosa en 2e hands, maar ook hoeden e..

Rommelmarkt

Heinkenszand

Rommelmarkt

Groot Kerstbal in Goes met live muziek

Goes

Zaterdag 20 december organiseert dansclub "de vriendschap" uit goes weer een ouderwets gezellig kerstbal in "wijkgebouw de spinne" joseph lunslaan 7 in goes-noord. Dan kan er ond..

De kunst van het kleden

Westkapelle

Er wordt een demonstratie gegeven, wat betreft het aankleden van de walcherse klederdracht. er worden 2 modellen aangekleed, daarnaast wordt er veel informatie gegeven over de dr..

Hobby/Kerstmarkt

Biervliet

In het dorpshuis en de nh kerk zijn meer dan 25 kramen waar de hobbyisten hun waren aanprijzen. Tevens kan men in het dorpshuis en de kerk genieten muziek en allerlei heerlijkhed..

Kerstconcert door Madrigaalkoor Zeeuwse Muziekschool

Middelburg

Kerstconcert madrigaalkoor zeeuwse muziekschool in zeeuwse bibliotheek middelburg tussen 14:00 en 15:00 uur treedt het madrigaalkoor van de zeeuwse muziekschool op, onder leiding..

Expositie Zeeland-Dordrecht uit de Kunst

Grijpskerke

De expositie zeeland-dordrecht uit de kunst in boerderijgalerie de osseberg wordt met 1 week verlengd. u kunt nog t/m zaterdag 20 december de werken bekijken van 15 kunstenaars ..

Dansavond OVA

s-Gravenpolder

Ontspanningsvereniging 'amicitia' (ova) organiseert weer een dansavond in het dorpshuis 'ons dorpsleven'. Een mooie gelegenheid om de pas aangeleerde danspassen van dansles nog e..

Kerstconcert OKK

Wemeldinge

Kerstconcert: op zaterdag 20 december houdt okk een gezellig en sfeervol kerstconcert in de wemel. Fanfare en slagwerkgroep zullen bekende nummers rondom kerst ten gehore brengen..

Kerstconcert

Vlissingen

Klassiek & close harmony in ter reede. tussen de enorme hoeveelheid aan kerstconcerten die men in de dagen voor kerst kan bezoeken is het concert op zaterdagavond 20 december in..

Kerststallentocht in Ovezande

Ovezande

Na het overweldigende succes van vorig jaar wordt de kerststallentocht door ovezande voor de 2e keer georganiseerd. dit doen we op zaterdag 20 december vanaf 16.30 uur. Dan wordt..

Culti Koor en Ojé - RK kerk

Tholen

De twee koren verzorgen gezamenlijk een kerstconcert. Verder is er een diapresentatie met toepasselijke beelden verzorgd door louis sauter.

Wintermiddag bij het Streekmuseum

Zaterdag 20 december 2014 is het weer feest in sommelsdijk. Dan organiseert het streekmuseum van 14.00 tot 17.00 uur in het mooiste straatje van sommelsdijk weer een wintermiddag..

Winterfair Middelburg

Middelburg

Op zaterdag 20 december vind er een winterfair plaats met sprookjesachtige taferelen. Op de fair zijn diverse kraampjes te vinden met cadeau-artikelen, zelfmaakartikelen, curiosa..

Winterexpositie

De ouverture heeft op veler verzoek zijn eerste wintertentoonstelling. Er zal werk getoond worden van de nieuwe parels in het kunstenaarscollectief kunstenaars die later in het j..

Speurtocht door het Belfort

Sluis

Kom vandaag tussen 10 en 15 uur een leuke speurtocht doen in het museum. Zo ontdek je het belfort en alle leuke wetenswaardigheden over de geschiedenis van sluis, johan hendrik v..

Winter Expositie 'Blik op Kunst' in Hotel de Zeeuwse Stromen

Renesse

Dé december presentatie van: atelier uit de kunst, atelier joke broekhuis, galerie zeeuwart, blikmuseum de blikvanger, keramiekhoek, atelier doexzelf en ja mar natuurlijk.wat kun..

Kerstconcert Cantare en Timeless in Atrium van Ter Reede Vlissingen

Vlissingen

Op zaterdag 20 december om 19.30 u. Is er een bijzonder kerstconcert in het atrium van ter reede te vlissingen. Vocaal ensemble cantare en close-harmony koor timeless brengen een..

Poppenhuismuseum in Kerstsfeer

s-Heerenhoek

Ook dit jaar is het museum weer in kerstsfeer, met alles wat er bij hoort. Van kerstman tot kerstmarkt allemaal 1:12. Naast de versierde poppenhuizen, winkeltjes enz., hebben we ..

Kerstmarkt Brouwershaven

Brouwershaven

In de grote of st nicolaaskerk te brouwershaven wordt op 20 & 21 december een gezellige kerstmarkt gehouden.

My Mode extra geopend

Lewedorp

My mode dameskleding op zaterdag 20 december 2015 zijn wij extra geopend van 09.30 tot 14.30 uur kom kijken en laat u verrassen, geniet onder tussen van een kopje koffie en een ..

Kerstfeest met de Zonnebloem

s-Heer Hendrikskinderen

De zonnebloem afd. Goes e.o. Organiseert op zaterdag 20 december a.s. Een gezellige kerstmiddag m.m.v. Het koor "zokantook" in het heer hendrikhuis, te werfstraat 18, 4472 an ..

Aagtekerke run

Aagtekerke

Hardloopwedstrijd over 13 of 7 km voor dames en heren in aagtekerke. inschrijven via www.mcdepekelinge.nl nainschrijven op vrijdagavond bij hcr kodde in aagtekerke. herinnering v..

Helden in het muZEEum

Vlissingen

Gratis heldenrondleiding het zeeuws maritiem muzeeum vertelt verhalen over rijkdom en avontuur, over verlies en gevaar. De gids leidt u langs de helden van het muzeeum. Zeehelden..

Kerststallentocht Ovezande afgeblazen

Ovezande

Maandag is een vrijwilliger van de katholieke kerk aangereden langs de kruiningenpolderweg. Op dat moment was hij kerstbomen aan het ophalen. Deze dienden voor de versiering in d..

My Mode dameskleding

Lewedorp

My mode dameskleding a.s. Zaterdag 20 december zijn wij ook geopend. van 09.30 tot 14.30 uur kom langs en laat u verrassen bij een kopje koffie en een oliebol.speciaal voor de..

Open Atelier en Beeldentuin tijdens de Kerstvakantie

Burgh-Haamstede

Tijdens de kerstvakantie bent u bijna dagelijks welkom in tuin en atelier van daniëlle orelio. Er is binnen en buiten van alles te bezichtigen: brons, keramiek, schilderijen en s..

kerst imkerij geopend

Ovezande

Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar imkerij de dansende ambrosius speciaal voor de kerst geopend. Wij hebben onze imkerij, gevestigd in een klein dijkwoninkje, omgetover..

Expositie Vrijetijd Schilders Noord-Beveland

Colijnsplaat

De leden van de stichting kunstzinnige vormgeving noord-beveland nodigen u uit om ons werk te komen bezichtigen. een verzameling schilderijen met uiteenlopende thema's op doek, h..