ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 4.843 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Monumentale bomenwandeling Middelburg

Middelburg

Een ervaren ivn gids neemt u mee op een wandeling langs de mooie bomen in de binnenstad van middelburg op plaatsen waar u niet dagelijks loopt.de gids vertelt u over de bomen die..

Rondleidingen in Fuchsiatuin 'Zomerweelde'

Cadzand

Op 'zomerweelde' is van alles te zien voor jong èn oud. Nostalgisch boerenerf, tevens welkomboerderij. Groot assortiment fuchsia's in alle kleuren en vormen. Verder vele kleine ..

Bioscoopagenda

Snuffelmarkt op de markt te Middelburg

Middelburg

Snuffelmarkt op de markt te middelburg - zaterdag 30 augustus van 9.00 uur tot 16.00 uur toegang gratis volgende markten : - zaterdag 20 september - zaterdag 18 oktober

Goereese Kunstdagen

16e goereese kunstdagen georganiseerd door de kunststichting goedereede. Www.kunststichtinggoedereede.nl.26 tot en met 30 augustus 2014tijdens de gehele duur van de kunstdagen be..

Zeeland Nazomerfestival 2014

Middelburg

Het zeeland nazomerfestival brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over zeeland. Het festivalhart in de abdij van midd..

Huttendorp Stellendam

Huttendorp stellendam bij de ijsbaan aan de eendrachtsweg in stellendam. Voor alle kinderen van 4 t/m 13 jaar, onder toezicht van volwassene. Voor meer informatie over prijzen en..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: iedere donderdag en vrijdag.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leuke en sportieve manie..

Kunstspoor Noord-Beveland

Stichting kunstspoor noord- beveland organiseert jaarlijks het kunstspoor, een route langs diverse galeries en ateliers van noord- bevelandse kunstenaars. Dit evenement vindt pla..

Rondritten met Goeree-Express

Het toeristentreintje van g-o, de goeree-express, verzorgt leuke rondritten, elke wo, do, vr. En zat. (zie actuele info: www.goeree-express.nl).

Demodag bij Jorbeau Kreatief

10.00-16.00 uur demodag kaarten maken met nieuwste materialen bij jorbeau kreatief, weststraat 9 in ouddorp. Deelname is gratis.

Klaverjassen op park 'Het Oude Nieuwland'

Klaverjassen om 20.00 uur op het oude nieuwland, oude nieuwlandseweg 11 in ouddorp

Snuffelmarkt op de Markt in Middelburg

Middelburg

Snuffelmarkt op de markt in middelburg. 09.00-17.00 uur. Toegang gratis.

Vis- en versmarkt Veere

Veere

Vis- en versmarkt aan de kaai in veere op zaterdagen van 17 mei t/m 30 augustus van 10.00-16.00 uur

Fototentoonstelling Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia

Vlissingen

Fototentoonstelling schipbreuk, bunitesa di dekadensia. Oftewel: schoonheid van verval. Zowel curacao als vlissingen is verweven met de zee. De op curacao woonachtige fotografe m..

Bingo op camping de Magneet

20.00-23.00 uur bingo op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

Spoor van Geloof

In de kerkgebouwen in breskens, oostburg, aardenburg, groede, schoondijke, ijzendijke en waterlandkerkje worden tentoonstellingen ingericht rondom diverse geloofsthema’s van de..

Staatsbosbeheer, Netvissen - Noordzeestrand, Excursieschuur Boswachterij

Westenschouwen

Speciaal voor de jeugd maar ook leerzaam voor de ouders. Met een sleepnet vissen in de noordzee en de vangst bekijken. Educatief. duur: ongeveer 2 uur. Kosten €4,50 per volwas..

Expositie 'Zeeuws-Vlamingen over vroeger'

Terneuzen

De expositie staat in de grote kerk (noordstraat 62) te terneuzen. Deze expositie toont 32 filmpjes waarbij inwoners van zeeuws-vlaanderen vertellen over vroeger. Er staan vier t..

Zeven Zomerse Weken `kunst uit `t kerkje` Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

`t kerkje van waterlandkerkje opent haar deuren voor kunstenaarsechtpaar jozien en marius weststrate (keramiek, pentekeningen, olieverf). Jozien weststrate keramiste jozien wests..

Tentoonstelling ‘Kind aan de ketting’

Middelburg

Kind aan de ketting besteedt aandacht aan kinderen in slavernij, vroeger en nu. Een bijzondere tentoonstelling van het ninsee, het nationaal instituut nederlands slavernijverlede..

Staatsbosbeheer, Netvissen - Noordzeestrand, Excursieschuur Boswachterij

Westenschouwen

Speciaal voor de jeugd maar ook leerzaam voor de ouders. Met een sleepnet vissen in de noordzee en de vangst bekijken. Educatief. duur: ongeveer 2 uur. Kosten €4,50 per volwas..

Expositie Dorpskerk Cadzand

Entree gratis.

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente Goedereede

De 300 jaar oude dorpskerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 te goedereede, is in de maanden juli en augustus open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag t/m z..

Feest in speeltuin 'De Flipjes

10.00-17.00 uur feest in speeltuin ‘de flipjes’, prins hendrikweg 26 in ouddorp vanwege het 60-jarige bestaan. Toegang is vandaag gratis. Komt u ook?

Rommelmarkt bij Van der Linde

8.30-12.00 uur rommelmarkt in loods van v/d linde, zuidweg 3 in ouddorp. Opbrengst is voor div. Goede doelen. Toegang is gratis!

Klassieke muziek in kerk Hervormde Gemeente Goedereede

Vandaag is er op verschillende tijden klassieke muziek te horen in de kerk van de hervormde gemeente, kerkpad 3 in goedereede.

Expositie(s) in 'de Overkant'

Van april t/m september zijn er exposities te bezichtingen in 'de overkant', dijkstelweg 33 in ouddorp. April en mei: expositie van marieke bekke & carla raadsveldjuni en juli: e..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met ve..

Fietsen langs de Staats Spaanse Linies

Sluis

Een begeleide fietstocht van ca. 20 kilometer waarbij van alles verteld wordt over de tachtigjarige oorlog en de staats spaanse linies. Stop- en vertelplaatsen zijn onder andere ..

Boerenmarkt bij molen De Vijf Gebroeders

Heinkenszand

Op de boerenmarkt worden streekproducten verkocht zoals, zuivel- en fruitproducten, biologisch vlees door telers en producenten uit de regio. Ook voor de kinderen zijn er enkele ..

Muzikade

Goes

Muzikade is een gratis toegankelijk tweedaags muziekspektakel dat gehouden wordt in en rondom de stadshaven en historische goese kaden. Vrijdag avond zijn er klassieke optredens ..

Vleermuisexcursie Scheelhoek, door Natuurmonumenten

19.30-22.00 uur vleermuisexpeditie duinen van goeree. Verzamelplaats: parkeerplaats werkschuur scheelhoek, 400m vóór deltahaven 69 in stellendam. Deelname: € 7,- (niet-leden)..

Ringrijden Kapelle

Kapelle

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Jan Willem Hament exposeert

Kapelle

De 'vader' van leuntje en merien exposeert met zijn werken bij bas & mar de jager b.v. Tijdens de openingstijden kan je de schitterende afbeeldingen bewonderen die je steeds vake..

Ringrijden Domburg

Domburg

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Activiteiten, Hervormde Jacobuskerk

Renesse

Evenals vorige jaren is het receatiepastoraat in renesse in de maanden mei t/m. September 2014 actief met verschillende activiteiten.in de maanden mei, juni en september is de do..

Ringrijden Veere

Veere

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Ringrijden Biggekerke

Biggekerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken. Ringrijden in biggekerke, kerkplein, 8.00-17.30 uur, toegang gratis

Ringrijden Westkapelle

Westkapelle

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

Ringrijden Koudekerke

Koudekerke

Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken.

38e Mosselfeesten in Mosselstad Philippine

Philippine

Traditionele mosselfeesten met muziek, kermis, braderie, markt, rommelmarkt, wedstrijd mosselen opensteken, ambiance op de vele terrassen in het centrum van philippine, mosselsta..

Kledingverkoop Dorcas Schouwen-Duiveland

Zierikzee

Dorcas winkel zierikzee aan de zandweg;  verkoop van goede 2e hands kleding en schoenen, voor zowel volwassenen als kinderen, speelgoed, boeken en klein huisraad. openingstijde..

Zomermarkt Rustenburg

Middelburg

Met 50 kramen, met o.a. Verkoop van tweedehands spullen maar ook sieraden, boeken, speelgoed, schilderijen, fruit, zeeuwse producten enzovoort. Daarnaast kunt u heerlijk genieten..

Zeeland zet KANT in beeld in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.zeeland zet kant in beeldin samenwerking met 3 a..

Meester van der Heijdengroeve Nieuw-Namen

Het is eigenlijk een goed verborgen schat: de meester van der heijdengroeve in nieuw-namen. In dit zeeuwse dorp, verscholen in een klein bosje achter de kerk, is het oudste stukj..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Eenhoornwandeling

Oostburg

In 2 uur tijd loodst het gidsenteam zeeuws-vlaanderen u langs de parels van oostburg. De verhalen over het ontstaan van de kreek het groote gat, de spaans-staatse linies, de gro..

Tramrit met de RTM, vanaf de Punt Ouddorp

Maak een tramrit met de rtm! De tram vertrekt vanaf de rtm-remise, g.c. Schellingerweg 2 (op de punt) in ouddorp. Informatie over prijzen en programma verkrijgbaar bij vvv ouddor..

700 jaar Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

€vrouwenpolder 700 jaar , 1314-2014 , van bedevaartsoord tot badplaats”.het jaar 2014 is een belangrijk jubileumjaar: in 2014 bestaat vrouwenpolder 700 jaar. Zeventig jaar ge..

Collectie in kant

Veere

De tentoonstelling laat zien dat kant nog altijd een inspiratiebron is voor creatief talent. Deelneemsters aan het handwerkcafe hebben de collectie van het museum als uitdaging g..

Paardenkar rijden omgeving Wemeldinge

Wemeldinge

Een rondrit door en langs het mooie platteland van wemeldinge op een paardenkar. Vertrek hof keizersweel. Inclusief een consumptie met boeren-appelcake of mini-bolus en een rondj..

Workshop Intuïtief Schilderen

Aardenburg

Stichting innerlijk landschap organiseert: een workshop intuïtief schilderen (hele dag). "ontdek je eigen innerlijke landschap" geplande data zijn: zondag 27 april 2014 zaterdag..

Beeldentuin

In de beeldentuin bij tuincentrum ter lucht tonen 14 zeeuwse kunstenaars hun werk. Er is een grote diversiteit aan beelden te zien van abstract tot figuratief in de materialen, g..

Openstelling Dorpskerk Hervormde Gemeente

11.00-15.00 uur openstelling dorpskerk hervormde gemeente, weststraat 2 in ouddorp, met mogelijkheid om orgel te bespelen.

Goese Restanten Driedaagse

Goes

De laatste restanten tegen spotprijzen, er moet weer ruimte gemaakt worden voor de nieuwe collectie.

Lovebeatz bij Beachclub 't Gorsje

Op zaterdag 30 augustus a.s. Vindt de 1e editie van ‎lovebeatz plaats bij beachclub 't gorsje, duinpad de punt in ‪‎ouddorp‬. Vanaf 20.00 uur zullen de dj..

Braderie Tholen

Tholen

Een gezellige braderie in het centrum van tholen met heel veel kramen.

Museum 'Ouddorps Raad- & Polderhuis'

€75 jaar ouddorpse negotie“ en “ouddorpers in den vreemde”. Twee thematentoonstellingen dit jaar in museum “ouddorps raad- en polderhuis”. Beneden is een klein winkel..

Eindeloos Eiland beachtennistoernooi

Kamperland

Speel mee met het 11e eindeloos eiland beachtennistoernooi. Zowel ontspannend als actief bezig zijn! Ook leuk voor de beginnende tenniss(t)er! Het toernooi wordt georganiseerd do..

Aqua Zumba

Breskens

***sommer-spaß-akademie*** workshops und ferienkurse für die ganze familie! Nederlanders welkom: tweetalige docenten! Das ganze programm finden sie unter www.talentenbureau.eu ..

Nachtwandeling

Oostkapelle

De buitenplaatsen van de manteling zijn de lusthoven van rijke kooplieden van weleer. Op zich al een bijzonder gegeven. Ervaar tijdens een wandeling de nachtelijke stilte, rust, ..

Panorama Walcheren

Vlissingen

In de zware plaatwerkerij, één van de voormalige gebouwen van de koninklijke maatschappij de schelde, gebeurt iets unieks: er wordt gewerkt aan het panorama walcheren. Schilder..

Kermis Tholen

Tholen

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

€afrikaanse beelden koesteren zich in de zeeuwse zon” elke vrijdag en zaterdag van 23 mei t/m 27 september van 10.00 – 17.00 uur. Entree gratis de bezoekerstuin “de houte..

Beeldentuin 's Landshuis Jacky Zegers

Hulst

De zomer buiten expositie van beelden (thema kleur in de tuin) van jacky zegers in de binnentuin van het landshuis (steenstraat 37, 4561 ar hulst). De expositie is de hele zomer ..

Voorstudies Zeeuwse Paarden Ena Marie van Bockel Rivera Streek en Landbouw Museum Goemanszorg

Dreischor

Ena marie van bockel rivera exposeert enkele voorstudies van haar schilderijen uit zeeland zwart/wit in het streek en landbouw museum goemanszorg in dreischor. Voor informatie ov..

Expositie (augustus) int 't Blaeuwe Huus - Sija Vermaat en Theo Heydenrijk

Een expositie van sija vermaat en theo heydenrijk in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Expositie 'Westkapelle 1914-2014, 100 jaar door de ogen van de toerist'

Westkapelle

In de expositie 'westkapelle 1914 - 2014, 100 jaar door de ogen van de toerist' biedt het polderhuismuseum een bijzondere blik op het eigen dorp en omgeving. De ogen en de belevi..

Kunstroute Oostkapelle

Oostkapelle

In oostkapelle exposeren weer 29 kunstenaars op 14 verschillende lokaties tijdens de kunstroute oostkapelle.  er is een gevarieerd aanbod en er zijn weer verschillende nieuwe de..

Workshop Landschapsfotografie Natuurmonumenten

Kerkwerve

Natuurmonumenten organiseert in samenwerking met fotograaf bram lamens een fotoworkshop speciaal gericht op landschapsfotografie in het natuurgebied de zuidkust van schouwen, pla..

Dream On

Vlissingen

Een ode aan de kwetsbaarheid dagdromen, zoete dromen, natte dromen. Kleurige beelden vol tegenstellingen zweven tussen droom en werkelijkheid. Bescheiden en overweldigend tegelij..

Tentoonstelling bijzondere borduurwerken HCR de Schelphoek

In hrc de schelphoek (langs de n59 bij serooskerke op schouwen-duiveland). Is vanaf 1 juni a.s. Een expositie ingericht van bijzondere borduurwerken, gemaakt door joke jense. De ..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Hervormde Kerk Yerseke

Yerseke

Oude kerken staan voor u open: om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, om de schoonheid van het gebouw te ervaren.  open.. Voor een moment van rust en bezinning onderweg!..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: RK H Maria Magdalenaparochiekerk

Goes

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Kerkenpad Route Zuid-Beveland

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren open, voor een moment van rust en bezinning onderweg.ex..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Hervormde Kerk

Kapelle

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.... Open, voor een moment van rust en bezinning onderwe..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Geerteskerk

Kloetinge

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.... Open, voor een moment van rust en bezinning onderwe..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Mariakerk

Nisse

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.... Open, voor een moment van rust en bezinning onderwe..

Kerkenpad Route Zuid-Beveland: Prot. Maartenskerk

Wemeldinge

Oude kerken staan voor u open. Open om zomaar door de stilte van de kerk te lopen, de schoonheid van het gebouw te ervaren.. Open voor een moment van rust en bezinning.

Springkussen, schminken/ballonnen vouwen in het centrum

Een springkussen in de ring, een clown die ballonnen vouwt of kinderen schminkt, maakt een gezellig “tournee” door de dorpskern van ouddorp. Org. St. Promotie kop van goeree.

Orgelconcert Arno van Wijk Grote Kerk

Goes

De cantor-organist van de grote of maria magdalenakerk en stadsorganist van goes, arno van wijk verzorgt een orgelconcert op het marcussen-orgel in de grote of maria magdalenaker..

Rondwandeling Ooltgensplaat

Je raakt niet gauw uitverteld over dit bijzondere dorp aldus een initiatiefnemer over het nieuwste toeristisch product van ooltgensplaat, ‘altijd een genoegen om gasten rond te..

Proefduiken Grevelingenmeer

Renesse

Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Met een complete duikuitrusting, duiken we het grevelingenmeer in. Ineens zijn we gewichtloos en zweven tussen de vissen en zien zeesterre..

Live muziek

Hulst

Belgische blues band "the aartvarks'.voor meer informatie bezoek de website www.eetcafedeherleving.nl

Galerie en Beeldentuin

Baarland

G achttien 88 opent de zomer van 2014 met twee van de drie activiteiten, de zomergalerie en de beeldentuin. In de periode van 31 mei tot en met 28 september zijn er 4 exposities..

Symbiose, expositie met schilderijen, beelden en sieraden

Terneuzen

Symbiose, tentoonstelling in lokaal 54 met stenen en keramische beelden, schilderijen en sieraden. Op zaterdag 5 juli om 15 uur wordt in lokaal 54 de nieuwe tentoonstelling offic..

Stichting Gildefeesten Sluiskil

Sluiskil

Een 4 dagen durend evenement voor jong en oud. Er is aandacht voor sport en spel, maar ook een diverse muzikale omlijsting. Altijd het laatste weekend van augustus.

Benefietsroute 2014

Middelburg

Op 30 augustus 2014 organiseert lions club middelburg de benefietsroute. Een fietstocht voor het goede doel op walcheren langs 15 bedrijven die zeeuwse streekproducten produceren..

Strandyoga Renesse

Renesse

Prachtige nieuwe yoga locatie in renesse op het strand. Pension zeerust biedt de deelnemers nadien een heerlijke kop verse muntthee aan. Verzamelen om 10.30u bij pension zeerust.

VoorleesVader

Vlissingen

Bibliotheek vlissingen organiseert iedere laatste zaterdag van de maand een voorleesmiddag mèt vaders, vóór vaders en hun kinderen. voorleesvader iedere maand leest een vader..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Zomerse Taferelen

Zierikzee

Warme kleuren, schitterend licht, dat zijn de kenmerken van het beeldend werk van angenelle thijssen. Of het schilderijen, houtsneden of haar glaskunst is, in al haar werk is ste..

Openstelling oude Dorpskerk Aagtekerke

Aagtekerke

Bezichtiging oude dorpskerk aagtekerke met expositie en archeologische vondsten.

IRIS

Veere

Op zaterdag 28 juni a.s. Opent wethouder rené molenaar om 16.00 uur in museum de schotse huizen te veere de duo-tentoonstelling ‘iris’, met werken van tjeerd vrielink en mic..

Weekmarkt

Wemeldinge

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Muzikale Rommelmarkt

Vlissingen

Op zaterdag 30 augustus a.s. Organiseert de stichting vrienden van ons genoegen vanaf 09.00 tot 12.00 uur een rommelmarkt. In het repetitielokaal van de muziekvereniging aan de r..

Benefietsroute 2014

Middelburg

Op 30 augustus 2014 organiseert lions club middelburg de benefietsroute. Een fietstocht voor het goede doel op walcheren langs 15 bedrijven die zeeuwse streekproducten produceren..