ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 7.605 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

Bioscoopagenda

Aquarel- en schildercursus

Schoondijke

Aquarel cursus in de tuin “juust wa’k wou” te schoondijke. Docent: christian goethals uit knokke. de cursus wordt gegeven op de vrijdagavonden gedurende de zomer.we beginnen vri..

Rondleiding visafslag en Stellendamse haven

Rondleiding visafslag en stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Open tuin bij "Juust Wa'k Wou"

Schoondijke

Een liefhebberstuin van 5200 m2 naar eigen ontwerp en aanleg. Het binnengedeelte met veel borders, natuurlijke vijver en waterpartijen en rozentuin, en zijn natuurlijk hoogte ver..

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

Rondvaart naar de Zeehondjes

Breskens

Vanuit de haven van breskens vertrekken we voor een leuke/gezellige rondvaart over de westerschelde. We gaan speciaal op zoek naar de kolonie zeehondjes die hier leeft. De laatst..

Bezoekerstuin de Houtenhandsche hof

Koudekerke

De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft ..

Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon

Koudekerke

Het doel van de expositie is het promoten van kunst uit ontwikkelingslanden in de westerse wereld. Het aanbieden van prachtige kunst op basis van fair trade is daarbij ons uitgan..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Kunst, natuurlijk! Pim Palsgraaf |Maartje Korstanje

Vlissingen

1e en 2e paasdag geopend. Officiele opening zondag 12 april 15:00 leven en dood, groei en wildgroei en alles wat daaruit voortkomt. het werk van pim palsgraaf doet soms denken a..

Expositie (mei) in 't Blaeuwe Huus - mevrouw Santifort

Een expositie van mevrouw santifort in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zat..

Workshop Natuurfotografie

Natuurfotografie, een workshop vol ongekende mogelijkheden. De steeds wisselende omstandigheden in natuurgebied het zwin zorgen constant voor nieuw lesmateriaal en het maakt niet..

Vaartochten Weervisserij

Tholen

Stichting behoud weervisserij houdt dit seizoen vaartochten naar de weervisserij, het bezoek aan deze weervisserij is een unieke gelegenheid om deze eeuwsenoude vangsmethode op d..

Handelonderneming Flakkee Wielerronde Oude Tonge

16.30-23.00 uur handelsonderneming flakkee wielerronde oude tonge. De starts van de diverse klassen zijn om 18.45 en 19.50 uur. De atb competitie start om 20.00 uur. Locatie: par..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

Amusefietstocht Noord-Beveland

In mei, juni en september: alle donderdagen, vrijdagen zaterdag en zondagen.in juli en augustus: iedere dagmet deze tocht kunnen zowel de vaste bewoner, als de toerist op een leu..

expositie

Geersdijk

Expositie "het kind in de kunst en de kunstenaar"4 april t/m 14 juni do t/m zo van 11.00 tot 17.00 uurentree € 3,00 p.ptevens zijn er enkele workshops voor kinderen i.v.m. Het pr..

Openstelling Nehalenniatempel

Colijnsplaat

Openstelling nehalenniatempelin zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00.ervaar de magie van de godin nehalennia uit de romeinse oudheid door het bezichtigen van de permanente ..

Scheldejazz & More

Terneuzen

Op 29, 30 en 31 vindt in de terneuzense binnenstad het festival scheldejazz & more (voorheen scheldejazz) plaats. Naast jazzoptredens zullen er ook blues, rock, pop en andere opt..

Meerminnefeesten Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

3-daags dorpsfeest, met op zaterdag een rommelmarkt en trekkertrekwedstrijd en op zondag een talentenjacht. het programmaverzicht vindt u op: www.meerminnefeesten.com

Reynaert, de Rekel uit de Regio

Hulst

Tentoonstelling over reynaert de vos met werk van theo van de goor.

Klaverjassen en jokeren RCN Toppershoedje

20.30 uur klaverjassen en jokeren op rcn toppershoedje, strandweg 2-4 in ouddorp. Deelname: € 2,- met leuke prijzen voor de winnaars!

Klaverjassen camping de Magneet

20.30-23.30 uur klaverjassen op camping de magneet, klarebeekweg 11 in ouddorp.

De kunstenaarskolonie Schwaan

Domburg

Tentoonstelling van landschapschilderijen en dorpsgezichten van de noord-duitse kunstenaarskolonie schwaan.zoals er in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke kunstenaar..

Tablet-café in bibliotheek Ouddorp

18.00-20.00 uur tablet-café; ontmoetingsplek voor tablet-gebruikers in bibliotheek zuid-hollandse delta, hofdijksweg 20 in ouddorp. Toegang is gratis.

Pleingoed pop-up architectuurproject

Zierikzee

Nieuwe projecten en leuke samenwerkingsverbanden!kianoosh gerami en eef de graaf gerami zijn door reggy hulskens en kris van der wervevan idna architecten en vormgevers benaderd ..

Expositie Kwarteleitjes in kommetjes en nestjes

Middelburg

Expositie kwarteleitjes in kommetjes en nestjes. Op 2e paasdag 6 april, wordt deze expositie geopend door middelburgs emeritus stadsdichter joop h. Buma in het bijzijn van de kun..

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Expositie 'Water over Walcheren, oktober 1944 - februari 1946'

Westkapelle

Expositie 'water over walcheren’ in polderhuis westkapelle vanaf 28 maart tot 20 juni 2015. De expositie ‘water over walcheren, oktober 1944 – februari 1946’ toont foto’s over de..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

Beach Yoga Domburg

Domburg

Beach yoga op het strand in domburg; van 15 maart t/m 15 oktober als het weer meespeelt. Bij aanmelding min. 12 uur vooraf. van 1 juli t/m 31 augustus dagelijks (ook zonder aan..

beeldentuin Ter Lucht 2015

de 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, maria..

13e Kunstgalerie Hulst

Hulst

Kunstgalerie hulst wordt dit jaar georganiseerd van 8 t/m 31 mei. 34 kunstenaars exposeren één van hun op reynaert gebaseerde werken bij evenzoveel ondernemers in hulst, waarbij ..

Bootcamp 700!

Vlissingen

Vlissingen - er staat iets bijzonders te gebeuren in de gemeente vlissingen. We weten allemaal dat de stad vlissingen dit jaar haar 700ste verjaardag viert en dat laten we niet o..

Untouchable

Philippine

Jacobien de korte - fotografie

Bootcamp Vlissingen 700!

Vlissingen

Er staat iets bijzonders te gebeuren in de gemeente vlissingen. We weten allemaal dat de stad vlissingen dit jaar haar 700ste verjaardag viert en dat laten we niet onopgemerkt vo..

Het Duistere Dierenrijk

Oostkapelle

Waarvoor komt een mol uit zijn hol? Jagen alle uilen alleen ’s nachts? Waaraan herken je een nachtvlinder? Wat eet een das? Is een hert een echt nachtdier? Kunnen vleermuizen in ..

Lentekriebels, expo met schilderijen,grafiek,beelden,foto's,sieraden

Terneuzen

Tentoonstelling "lentekriebels" van 2 mei t/m 28 juni op zaterdag 2 mei vindt in lokaal 54 de officiële opening plaats van weer een nieuwe tentoonstelling met als titel: lentekri..

Gabriele Kliem (zijde schilderijen) en Thea van der Klein (keramiek)

Heinkenszand

Gabriele kliem en thea van der klein exposeren van 20 mei t/m 13 juni met respectievelijk schilderijen op zijde en keramiek.

Answest Stampfest

Hansweert

Oer hollandse party op een van de mooiste lokaties in zeeland, op de hoek van de westerschelde en het kanaal door zuid-beveland, met als presentatrice: ans west! aan de vooravond..

Roosevelt College Choir in Concert

Middelburg

Onder bezielende leiding van elisabeth van duijn brengt het roosevelt college choir een rijk en gevarieerd programma ten gehore in de zeeuwse concertzaal, met muziek uiteenlopend..

Structure Festival 2015

Terneuzen

2-daags muziek festival met op vrijdag optredens van lokale dj's, de zeeuwse coverbands whatever en spank en de belgische band cookies and cream. Op zaterdag top dj's als frontli..

Wild, Fizi, De Weverij

Zierikzee

Na haar scheiding als gevolg van haar roekeloze leven met seks en drugs besluit cheryl de pacific crest trail te lopen: een ruim 1600 kilometer lange voettocht van de mexicaanse ..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Strandyoga bij Beachclub 't Gorsje

Strandyoga bij beachclub ’t gorsje aan de brouwersdam bij ouddorp. Deelname € 7,50 p.p. Aanmelden is niet nodig. Org. Yogapraktijk goedereede.

Beeldentuin 's Landshuis Hulst

Hulst

Maandag 25 mei 2015, vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de jaarlijkse buitententoonstelling in de tuin van ’s-landshuis, aan de steenstraat 37 te hulst, plaats. Deze t..

Natuur rondvaart - passagiersschip Onrust

Natuurvaartocht |rondvaart rondvaart vol verrassende schoonheid van nationaalpark oosterschelde. Een dynamische wereld. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zi..

Funky Octopus

Middelburg

De tweede editie van funky octopus is op vrijdag 29 mei in café schuttershof! de avond begint met te gekke tracks van tantu beats. Hij heeft zijn eigen beat licensing opgezet, 2..

Kunst in 25 etalages

En-passant" is een platform voor beeldende kunstenaars die willen getuigen van eigen inzicht, eigen identiteit, eigen vormgeving.dit is een jaarlijks terugkerende expositie van a..

Kunst in 25 etalages

En-passant" is een platform voor beeldende kunstenaars die willen getuigen van eigen inzicht, eigen identiteit, eigen vormgeving.dit is een jaarlijks terugkerende expositie van a..

Expositie in "De Herberg" , Vlissingen

Vlissingen

Expositie in "de herberg" in de maanden mei en juni zal mevr. Jopie minnaard uit heinkenszand exposeren in de herberg in vlissingen. Deze expositie wordt zaterdag 9 mei a.s. Om ..

Cameramuseum Zierikzee.

Zierikzee

Cameramuseum gaat definitief door! **************************************** het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in..

Avondvierdaagse Goes dd. 26, 27, 28, 29 mei 2015

Goes

Avondvierdaagse goes de 64ste avondvierdaagse van goes wordt dit jaar onder verantwoordelijkheid van de koninklijke wandel bond nederland (kwbn) georganiseerd door het comité fru..

Schilderijententoonstelling WATERWERKEN

Middelburg

Tentoonstelling van schilderijen van jan prins vrije toegang.

Tuinfair Atelier Flowers

Koudekerke

Tuinfair op28,29,30 mei aan het meulpad 11 te koudekerke. u kunt genieten van prachtig bloemwerk in o.a. "vintage style" gemaakt door patty en haar cursisten, schilderijen, glasi..

Expositie Rémon Mulder in Gemeentehuis

Tholen

Hij studeert urban design aan de nhtv in breda, houdt zich bezig met het maken van tekeningen voor stedenbouwkundige plannen. In zijn vrije tijd werkt hij graag op zijn eigen man..

20 jaar Kunstuitleen Terneuzen - tentoonstelling 'Feest'

Terneuzen

Vier het mee!! Een feest in kleur en compositie. opening tentoonstelling ‘feest’ op zaterdag 16 mei om 14:00 uur door de heer j. Lonink, burgemeester van terneuzen. 20 jaar kun..

Kunstexpositie de Ouverture

Kunstexpositie met als thema 'de zee als vervuilingsontvanger'. Tevens 2 kunstwerken gemaakt door de kinderen van de basisschool cadzand, deze kunt u vinden op de dijk recht tege..

Escape Room Kamer 51 Middelburg-Centrum

Middelburg

Kamer 51 is een escape room in middelburg waarbij je met een team van 3-8 personen moet ontsnappen uit een kamer vol raadsels en puzzels. kamer 51 is geschikt als bedrijfsuitje,..

Lezzom Lyrisch Lenteconcert

Sint Laurens

Op vrijdag 29 mei 2015 zal het vocaal-mannenkoor lezzom een concert geven in de ned.herv.kerk, van cittersstraat 69, te st.laurens. het mannen-ensemble, in 2008 opgericht, telt t..

Koor en samenzangavond in Oostkapelle

Oostkapelle

Op dv vrijdagavond 29 mei wordt er in de dorpskerk in oostkapelle een koor en samenzangavond gehouden. het begint om 20:00. Toegang is gratis, wel is er een collecte voor kinderh..

Voetbalgolf in Zeeland

Zoutelande

Op de 29.05 gaan wij onze voetbalgolfbaan openen, de eerste in zeeland ! de perfecte mix van sportiviteit, plezier en gezelligheid in een parkachtige omgeving! voetballend een ..

Workshops edelsmeden

Kapelle

Er kunnen nog mensen meedoen aan een workshop edelsmeden van 3,5u op woensdagavond 17 juni van 19.00u-2.30u ook op dinsdagavond 2 of 9 juni kun je je opgeven voor een workshop. ..

Filmavond ANBO

De anbo organiseert een gezellige avond voor senioren. De toegang en koff/thee met cake is gratis. U krijgt een film over de tijd voor en na de ramp te zien, en daarna drie rondj..

SUP Yoga

Wolphaartsdijk

Yoga op een stand up paddleboard moet je gewoon een keer geprobeerd hebben! Of je nou een beginner of geoefende yogi bent, iedereen kan meedoen. De les is op dinsdag en vrijdag a..

Kinderconcert de Hoop

Fanfareorkest de hoop neemt u mee op een keizerlijke reis naar nederigheid. "de nieuwe kleren van de keizer "wordt muzikaal vertolkt en het verhaal wordt verteld door geert rijpm..

Opening De Toren van de Baron

Oosterland

De voormalige transformatortoern uit de begintijd van het electriciteitsnet, heeft een nieuw doel gekregen als natuurtoren.na de ingebruikname van het ondergrondse netwerk vervie..

Greet, Drink & Eat

Zierikzee

Wandel langs de leuke kraampjes, zorg voor de inwendige mens met hapjes van verschillende internationale gerechten. Ontmoet de projecten kebene en emyland en de mensen achter dez..

Brocante

Serooskerke Walcheren

Iedere vrijdag van 10:00 -17:00 uur. leuke spulletjes, meubeltjes en hebbedingetjes. wilgenhoekweg 17 serooskerke walcheren graag tot ziens bij hebbedinge

Tonha Schot in Galerie Kats

Kats

Galerie kats dorpstraat 16, 4485 ah kats kleurrijke schilderijen van tonha schot een uitgebreide beschrijving vindt u op: http://www.galeriekats.nl/tonha-schot

Brocante

Serooskerke Walcheren

Iedere vrijdag van 10:00 - 17:00 uur leuke meubeltjes en hebbedingetjes. graag tot vrijdag!

grootste brocante markt van europa in Lille Frankrijk

Vlissingen

Hallo allemaal, de doordouwers gaan naar de grootste brocante markt van europa in lille frankrijk en wel op zaterdag 5 september aanstaande. dwars door de hele stad zijn meer..