ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 5.585 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Tentoonstelling ‘Aan boord van een slavenschip’

Middelburg

Hoe verliep een slavenreis en wat is er nog te zien van het slavernijverleden in suriname? Op deze vragen geven twee tentoonstellingen antwoord. In het kader van de herdenking va..

Gratis speurtocht Museum Bingo

Middelburg

Het zeeuws museum heeft gratis speurtochten (dagelijks). Bij de vaste collectie is de speurtocht museum bingo gemaakt die je kriskras door het museum voert. De hele familie kan m..

Bioscoopagenda

Tasten in het duister. Hoe een verloren van Reymerswale wordt herontdekt

Middelburg

In tasten in het duister. Hoe een verloren van reymerswale wordt herontdekt staat een 16e-eeuws schilderij centraal dat wordt toegeschreven aan de zeeuwse schilder marinus van re..

Mode- en streekdrachtzalen

Middelburg

De streekdracht van de 19e eeuw was (kleur)rijk en liet zich volop beïnvloeden door hetgeen er in de mode was. Hedendaagse ontwerpers weten al lang hoe bijzonder die streekdracht..

De Partizanen in De Mythe

Goes

Het debuutprogramma van de partizanen. Daar kun je maar beter bij geweest zijn. Kenners noemen het cabaret. De partizanen noemen het een beweging. Een beweging waar je bij kunt h..

Bongo Botrako + Misty Basement

Goes

Deze spaanse mestizo specialisten zijn in hun thuisland enorm populair en kunnen zich meten met grote namen als manu chao en la pegatina. Wie ze al op lowlands, festival mundial ..

Handwerk

Middelburg

In handwerk nodigt het zeeuws museum ontwerpers en vakopleidingen uit om aan de slag te gaan met ambachtelijke technieken. De meest gespecialiseerde ambachtslieden dragen zorg vo..

Het spookhuis van Veere

Veere

Vanaf zaterdag 1 november 2014 vormt historisch museum de schotse huizen het decor voor een bijzondere expositie. Freelance fotograaf karin den boer brengt een oude zeeuwse sage ..

Lezing Magnesium, de oplossing!

Breskens

Rineke van den berg, therapeut, vertelt op luchtige, maar boeiende wijze over magnesium en de spectaculaire werking hiervan. Magnesium is een vergeten mineraal wat we allen tekor..

Van Tuus; prachtige Zeeuwse Schilderië

Goes

Van tuus. Naar aanleiding van de oproep 'museum zoekt schilderij' hebben een aantal vrienden van het museum hun schilderijen aangeboden om deze te exposeren. Dit heeft geleid tot..

Borduren, maar dan anders

Goes

In het museum zijn een aantal borduurlappen te zien van geertje westra. Geertje westra staat bekend om haar bijzondere ontwerpen, improvisatietechnieken en gebruik van vele versc..

Weekmarkt Vlissingen

Vlissingen

Wekelijkse markt: elke vrijdag

Weekmarkt

Sint Philipsland

Kleine warenmarkt met 8 kramen

Weekmarkt

Yerseke

Weekmarkt

Kleine warenmarkt

Gezellige wintermarkt met live muziek

Oost-Souburg

Gezellige wintermarkt in verzorgingshuis "de zoute viever", in de lekstraat op oost souburg. u kunt er genieten van live muziek en er staan diverse kraampjes/tafels voor u klaar ..

Een persoonlijk universum

Terneuzen

Nieuwkomer: maurits ippel een persoonlijk universum donderdag 15 januari t/m zaterdag 28 februari 2015 sinds een aantal jaren start de kunstuitleen terneuzen het jaar met een nie..

Expositie door Els Gladdines in het Diekhuus

Tot en met 1 maart kunt u de prachtige werken van els gladdines bewonderen in het diekhuus in middelharnis. Haar werken hangen in de gang van het diekhuus en er hangt een prachti..

Bij de “Kiekkast”, een schilderij van Piet Rijken (1915-2001)

Oostkapelle

De 100ste geboortedag van piet rijken was voor preparateur en oud directeur van het zeeuws biologisch museum wim phaff aanleiding om de originele kiekkast in ere te herstellen en..

Benjamin Herman Trio & Daniel von Piekartz

Vlissingen

Funky saxofonist benjamin herman verzorgt samen met emst glerum en joost patocka een optreden met zanger en pianist daniel von piekartz in de piek. Er worden nummers gespeeld van..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

De toren beheerst het stadssilhouet van zierikzee. In 1454 werd begonnen met de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1..

Expositie architectuur

Eerste expositie van galarie de ouverture in 2015. Wat betekent architectuur en welke link is er tussen architectuur en kunst?met o.a. Max baris, guido ellebaut, wim jonker (beel..

Glamour Bingo in Zalen- en sportcomplex Dorpstienden

20.00 uur glamour bingo in zalen- en sportcomplex dorpstienden, dorpstienden 4 in ouddorp. Diverse entertainment, kleding- en sieradenkraam, spectaculaire prijzen en de hoofdprij..

Loopbaanoriëntatie

Ellewoutsdijk

Loopbaanoriëntatie ken jezelf in je werk! hoor je jezelf al een tijdje tegen je vrienden zeggen: ‘eigenlijk wil ik een andere baan’, ‘ik heb het gevoel dat mijn ontwikkeling ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pr..

keramiek expositie in Bibliotheek Oostburg

Oostburg

In de vitrinekasten van bilbliotheek oostburg staat een expositie van keramiek gemaakt door juliette dieudonne.voor juliette dieudonne uit terneuzen is creatief bezig zijn een mu..

Expositie (februari) in 't Blaeuwe Huus - Marianne van Netten

Een expositie van marianne van netten in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op z..

Expositie Walcherse Boerderijen

Middelburg

In het zeeuws archief is de expositie 'walcherse boerderijen' te zien in het kader van de activiteiten rondom de herdenkingen van de inundatie van walcheren, 1944-1945. Cees van ..

Toneelvereniging Stad

Op de  vrijdagen 27 februari en 6 maart staat toneelgroep "stad|" weer op het podium in 't trefpunt in stad aan "t haringvliet met het stuk "familie bruinsma in de bocht: leve de..

Winter op zolder- Stadhuismuseum,

Zierikzee

Deze expositie is met medewerking van de kunstenaars diana hoogeveen, christiaan keulemans, kees van de ven en hetty de wette. Geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur...

Genealogisch spreekuur

Hulst

Op zoek naar je voorouders? Kom dan naar de inloopmiddag over stamboomonderzoek en familiegeschiedenis. op vrijdag 27 februari organiseren de nederlandse genealogische verenigin..

Kijkje achter de schermen van het aquarium

Oostkapelle

Op vrijdag 20 en 27 februari a.s. Organiseert terra maris in oostkapelle ‘een kijkje achter de schermen van het zee-aquarium’. De activiteit begint om 13.00 uur en duurt tot 13.3..

Genealogisch spreekuur

Hulst

Op zoek naar je voorouders? Kom dan naar de inloopmiddag over stamboomonderzoek en familiegeschiedenis. Op vrijdag 27 februari organiseren de nederlandse genealogische vereniging..

Expositie "Zeeuws missje aan de muur"

Kapelle

Expostie: zeeuws missje aan de muur!uit het huiskamerkantoor van ilse en liesbeth komt een frisse zeeuwse lijn overgewaaid met zeeuwse missjes in heldere lijnen en primaire kleur..

Muzikale en literaire avond

20.00- 22.00 uur. In het kader van de maandelijkse aktiviteiten van kunstplus is er weer gelegenheid om vrijdagavond 27 februari gratis te genieten van muziek,poezie en beeldende..

Wisselexpositie Stadhuismuseum

Zierikzee

In het stadhuismuseum in zierikzee is van vrijdag 13 februari tot en met 30 september een bijzondere (wissel)expositie te zien met voorwerpen uit het boek de kajak van zierik een..

expositie Transparant - Toonbeeld Terneuzen

Terneuzen

De expositiewerkgroep passerelle brengt in samenwerking met toonbeeld de expositie ‘transparant’ graag onder uw aandacht. Van 23 februari tot 6 april is er werk te zien van de ku..

Tikken tegen de maan Poëzie expositie

Terneuzen

Een expositie op basis van de gelijknamige door joke van leeuwen samengestelde bundel. Joke van leeuwen verzamelde in tikken tegen de maan vijftig schitterende gedichten voor kin..

Nieuw Open Podium bij Kom !

Sint Maartensdijk

Ze woont sinds 2005 in een monumentale boerderij bij stavenisse, en het liefst schildert ze portretten, annemiek buijs bakx exposeert met diverse werken . 

Concert EMM Serooskerke,

Serooskerke (W)

Op vrijdag 27 februari houdt muziekvereniging emm haar jaarlijkse zaalconcert. De titel van het concert is "dromen van vrijheid" en emm brengt een keur van muziekgenres uit de la..

Loopbaanoriëntatie

Ellewoutsdijk

Training loopbaanoriëntatie ken jezelf in je werk! hoor je jezelf al een tijdje tegen je vrienden zeggen: ‘eigenlijk wil ik een andere baan’, ‘ik heb het gevoel dat mijn ontw..

Extra film in de Overkant

19.30 uur extra filmavond film " leviathan" in de overkant. Zaal kosten € 7,50 p.p. En met biebpas € 6,50. Zaal open 19.00 uur.

Uilenballen pluizen in de bibliotheek

Uilenballen pluizen in de bibliotheek. Hoe jaagt een uil? Hoe slaapt een uil? Weet jij wat een uit eet? Dat kun je ontdekken door de restjes te bekijken. Aanmelden kan aan de bal..

Theatergroep SPIEGEL(T)JE in het Diekhuus

Het eerste stuk genoemd ‘laatste voorstelling’ is geschreven door robert scherjon. Vergeetachtigheid is een bekende kwaal van het ouder worden. Voor een toneel-speler is dat dubb..

Still Life in 't Beest

Goes

John may (eddie marsan) is een stipte en goed georganiseerde gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van de nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Wanneer zijn af..

Kijkje achter de schermen van het aquarium

Oostkapelle

In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de oosterschelde en aan de noordzeekust voorkomen. De dieren worden op dat tijdstip gevoerd en achter de schermen kijk..

Expo Rinneke van Looveren

Hulst

Abstracte schilderijen, acryl op doek. Https://www.facebook.com/pages/rinneke-van-looveren

Schat van Vlissingen

Vlissingen

Uit het muzeeum depot is werk van schilders in allerlei stijlen uit alle tijden gehaald, om zo de diversiteit van deze rijke schat van de gemeente vlissingen te laten zien. Veel ..