ZeelandNet

Uit in Zeeland

Ontdek 2.660 evenementen bij u in de buurt:

Of bekijk de leukste Zeeuwse attracties

Ezelwandeling Noord-Beveland door polders en langs Veerse Meer

Kamperland

Wij organiseren ezelwandelingen met prachtige ezels, waaronder de zeldzame baudet du poitou (langharige reuzen-ezel) over het eiland noord-beveland. Een bijzondere wandeling van ..

Openstelling bezoek Korenmolen d'Arke

Oostkapelle

In oostkapelle staat aan de noordweg korenmolen “d’arke”. Deze ronde stenen stellingmolen dateert uit 1858 en is nog steeds in bedrijf. Vrijwel iedere zaterdag draait de molen en..

Bioscoopagenda

B(l)oeiende Quilts in Historisch Museum

Goes

80 wedstrijdquilts van het quiltersgilde. alle quilts zijn eigen ontwerp waarbij kleur een grote rol speelt. 80 ingestuurde quilts met als thema ‘bloei’ zijn in deze periode te ..

3 Daagse rondvaart met Witte Waaier Zeezeilschool

Wemeldinge

Gedurende 3 dagen een zeiltocht met schipper doen door zeeland, met comfortabel verblijf in hotel wemeldinge. het beste van twee werelden: heerlijk actief zeilen en toch lekker h..

Beklimming Sint Lievensmonstertoren (Dikke Toren)

Zierikzee

Vanaf 18 april is er naast de beklimming van de toren met het mooie uitzicht van de omgeving een film "silhouetten tegen het licht' ook maquettes en een stadsontdekkingtocht door..

Staatsbosbeheer, Paddenstoelen excursie, Boswachterij

Westenschouwen

Van 13.30 - 15.30 uur. Op zoek naar paddenstoelen in de boswachterij onder leiding van een deskundige gids.  onderweg kunt u genieten van de herfstkleuren en geuren en van de vel..

Expositie "Geschonden schoonheid"

Geersdijk

Expositie "geschonden schoonheid"  entree € 3,-- p.p.

Boerderijfair Ouddorp

9.00-15.30 uur boerderijfair in en rond de schuur op steenweg 2 (nabij haven) in ouddorp. O.a. Verkoop van etenswaren, streekproducten, rommel enz. Opbrengst is voor onderzoek na..

Bezichtiging Molen de Korenbloem

Kortgene

Molen geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht vanaf de stelling. Molenwinkel met o.a. Allerlei soorten meel en cadeau-artikelen geopend van 11.00 tot 16.00. Meer info via w..

Focus

Vlissingen

Met een volstrekt eigen en dus unieke vorm van progressieve rock manifesteerde focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde ex..

Expositie (oktober) in 't Blaeuwe Huus - Ingrit Raven

Een expositie van ingrit raven in ‘t blaeuwe huus / vvv-kantoor, bosweg 2 in ouddorp. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag..

Focus

Vlissingen

Met een volstrekt eigen en dus unieke vorm van progressieve rock manifesteerde focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde ex..

Expositie 'Silhouetten tegen het Licht' Dikke Toren

Zierikzee

Met de ontdekkingstocht van zierikzee van de vvv komt u eerst langs het stadhuismuseum, dit museum organiseert van 18 april tot en met  6 september een presentatie over silhouett..

beeldentuin Ter Lucht 2015

De 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, marian ..

Beiaardconcert vanaf Goereese Toren

16.00-17.00 uur beiaardconcert vanaf de goereese toren, kerkpad 9 in goedereede.11 juli: jan bezuijen18 juli: kenneth theunissen (hasselt, belgie)25 juli: janno den engelsman (ut..

Quilts op 't Eiland in de Meestoof

De kracht van het museum ‘de meestoof’ ligt óók in de jaarlijkse wisseltentoonstellingen. De meestoof is altijd weer anders.museum de meestoof heeft vier bekende quiltsters gevra..

Watersnoodhuis

Stavenisse

 in het watersnoodhuis  is heel veel boeiende informatie, documentatie, individuele verhalen, boekwerken en fotomateriaal over de ramp, de hulpverlening en de wederopbouw. In de ..

Zelf op excursie door 'de Kleistee' vanuit 'de Overkant'

Vanuit “de overkant”, dijkstelweg 33 in ouddorp, zelf een leuke excursie maken naar het nabijgelegen natuurgebied 'de kleistee'. Dvd bekijken, vragen “meenemen” en met verrassend..

Johnny Beerens - Sublieme verbeelding van het landschap

Vlissingen

Schelpen, fossiele haaientanden, vulkanisch zand en zelfs stukken nylondraad worden verwerkt in de gelaagde schilderijen en aquarellen van johnny beerens. Met behulp van een zoge..

Basis Cursus OntspanningsMassage

Vlissingen

De basiscursus ontspanningsmassage is voor iedereen die het leuk vindt om een massage te kunnen geven. Tevens is het een beginnerscursus voor ieder die beroepshalve aan de slag w..

Slagwerkconcert Concordia in de Meulvliet

Tholen

Percussivity laat van zich horen op het jaarlijks terugkerende slagwerkconcert.

Focus

Vlissingen

Met een volstrekt eigen en dus unieke vorm van progressieve rock manifesteerde focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde ex..

Openstelling Grote Kerk

Tholen

Over de oorsprong van de grote of onze lieve vrouwe kerk is niets bekend. Zeker is dat er in de 13e en 14e eeuw een kerk heeft gestaan op de plaats van het huidige middenschip. D..

Expositie fotokunst 'Thuiskomst' van Frank van Driel

Domburg

De solo expositie 'thuiskomst' van kunstenaar frank van driel is te bezichtigen van af begin augustus in de duingalerie te domburg. Dagelijks geopend van 12.00 - 18.00. Het conce..

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Het festival van zeeuws-vlaanderen (2 oktober t/m 17 oktober 2015) heeft tot doel het brengen van kwalitatief hoog niveau concerten klassieke muziek. Deze concerten worden verdee..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Miniatuur- en spionagecamera’s

Zierikzee

Vanaf zondag 7 juni tot 1 december staat een vitrine van het cameramuseum in het teken van miniatuur- en spionagecamera's. En ondanks dat het een klein deel van het museum beslaa..

Het brieschend paard

Dreischor

Werk van rien poortvliet in de grote schuur met als thema: het brieschend paard. Er zijn diverse tekeningen naar goemanszorg gehaald om het thema werkpaard extra aandacht te geve..

Textielwerken van Els Lemkes

Dreischor

Werk van els lemkes hangt in de hal van het boeren woonhuis. Er hangen werken van stof tot grafiek/grafisch linnen. Jaren geleden kreeg els van haar schoonmoeder enkele rollen ha..

Bezoek de vuurtoren van Breskens

Breskens

Op 3 juli 2015 is de vuurtoren van breskens feestelijk geopend voor het publiek..de toren zal op vrijdag, zaterdag en zondag open gesteld wordt voor het publiek van 13.00 uur tot..

Puzzeltocht museum Sommelsdijk

Basisleerlingen vanaf groep 4 kunnen een leerzame puzzeltocht door het museum maken. De kinderen komen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van goeree-overflakkee. Voor ied..

Overload in Café An de Sloove

Sint Annaland

De bekende steenbergse band speelt deze avond in an de sloove.

50 jaar DOW Terneuzen

Terneuzen

De vestiging van dow terneuzen bestaat vijftig jaar! Een leeftijd om trots op te zijn. Dow heeft in die halve eeuw niet alleen veel betekend voor de regio, het heeft er ook veel ..

Weekmarkt

Goes

De markt op dinsdag heeft allerlei kramen, op zaterdag is er een groente fruit en bloemenmarkt.

Weekmarkt

Wemeldinge

Rondrit scheepswerfterrein Vlissingen

Vlissingen

Een rondrit met antieke daf vrachtwagen over het voormalige werfterrein van scheepswerf de schelde. Met stops en mogelijkheid tot uitstappen in de machinefabriek, timmerfabriek o..

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Middelburg

Elke zaterdag, groente en fruitmarkt op de markt, 8.30 – 16.00 uur

Zelfplukdagen bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

In de derde week in september start de oogst op fruitteeltbedrijf schorre in het zeeuwse vrouwenpolder. In deze oogsttijd is de boomgaard op woensdag en zaterdag open voor publie..

Paardenspektakel Tagad'Art

Magisch spectakel tagad'art. Nieuwe familieshow van de franse scenograaf benjamin aillaud, bekend van cavalia en odysseo, laten 28 paarden en 25 internationale artiesten het publ..

Zwintentoonstelling

Sluis

De tentoonstelling zin in het zwin in de raadskelder van het belfort wordt geopend op 12 september en eindigt op 22 november. zin in het zwin bestaat uit drie onderdelen: informa..

Wisselexpositie "70 jaar bevrijding" Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In de historische kern van sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het streekmuseumgoeree-overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschied..

Oktoberfeest XXL

s-Heerenhoek

De 15de editie van het oktoberfeest, ooit begonnen als klein 'dorpsfeestje' zet dit jaar de top van de nederlandstalige muziekindustrie op de bühne. met live optredens van o.a. ..

Dionne Warwick

Vlissingen

Zangeres dionne warwick geeft zaterdag 10 oktober een concert in het ccxl theater in vlissingen. In haar carrière won warwick vijf grammy’s, de meeste voor beste vrouwelijke voca..

Dam X

Hét surfevent dat in het teken staat van zien, doen & beleven! Bezoekers kunnen kennis maken met watersport door deel te nemen aan diverse boardsport clinics, de sup tour by nigh..

Concert door Kamerkoor Fiori Muiscali

Concert waarin drie verschillende cantates ten gehore worden gebracht van johann sebastian bach met begeleiding door het professionele orion brok ensemble. 

Elzenoord Fair

Vrouwenpolder

In traditionele zeeuwse schuur op hofstede elzenoord wordt deze fair gehouden met verkoop van o.a. Creatief, hobby, kleding, kaarten, sieraden, brocante spullen.adres: koningin e..

Puzzeltocht

Terneuzen

We sluiten de laatste zomeractiviteiten af op 29 augustus met een leuke puzzeltocht in de speeltuin. De speeltuin is deze dag open vanaf 10 uur tot 17 uur tegen het gewone tarief..

Sprokkelmarkt Emmauskerk

Sprokkelmarkt met vele kraampjes met onder andere brocante, speelgoed, boeken, cadeauartikelen, curiosa,gebakken vis,oliebollen,jam,lunchterras,poppenkastvoorstelling en nog veel..

Zeiltocht Veerse meer

Veere

Kom zeilen op het veerse meer! jolie outdoor & sailing veerse meer organiseren dagelijks meerdere zeiltochten op het veerse meer vanuit veere! Deze zeiltochten duren 3 uur, vert..

Dionne Warwick

Vlissingen

In haar carrière won dionne warwick vijf grammy’s, de meeste voor beste vrouwelijke vocale prestaties naast een grammy voor het platina album 'dionne' uit 1979. Warwick scoorde w..

Het Ambachtscentrum Goes

Goes

Rondom een ouderwets bestraat marktpleintje, met sfeervolle verlichting, zijn karakteristieke huisjes gebouwd, welke voorzien zijn van oud-hollandse geveltjes. Deze oud-hollandse..

Zelfplukdagen Boomgaard de Schorre

Vrouwenpolder

Zelf appels plukken in boomgaard de schorre, vroondijk 2 van 9.00-17.00 uur op zaterdagen van 26 september tot 31 oktober

Garage Sale - Garage Verkoop

Sluiskil

Verkoop van 2e hands artikelen vanuit de eigen garage, verspreid over sluiskil. Routekaartje is vanaf 8 oktober 2015 af te halen op groenoord 32a, sluiskil of aanvragen via email..

Oktoberfeest XXL

De 15de editie van het oktoberfeest, ooit begonnen als klein 'dorpsfeestje' zet dit jaar de top van de nederlandstalige muziekindustrie op de bühne. met live optredens van o.a. ..

Strange Encounters, groepsexpositie van 7 kunstenaars

Strange encounters – tentoonstelling in lokaal 54, terneuzen van 2 sept. T/m 25okt. Op zaterdag 5 september om 15 uur vindt in lokaal 54 de officiele opening plaats van de tentoo..

Foto-expositie in het Diekhuus

Expositie 'de woestijn in al zijn eenvoud en schoonheid'.van 1 september tot 12 oktober exposeeert nelleke van nieuwenhuijzen woenstijnfoto's van egypte en zuid-algerije.door haa..

Ti-an-guis

Oost-Souburg

Sinds 2011 reist ti-an-guis (tie-an-gwies) als een kameleon door de wisselende muzikale landschappen van europa, azië en vooral zuid-amerika; alle kleuren, texturen en ritmes abs..

54ste Tuindagen van Beervelde

Buiten Zeeland

Deze editie is japan het gastland met als uitzonderlijke eregasten benoit choteau (japanse esdoorns), danny use (bonsai) en luc van alboom (koi). Voor liefhebbers van tuinbeurze..

Abeelenrace

Middelburg

Op zaterdag 10 oktober 2015, wordt door roeivereniging honte uit middelburg, de jaarlijkse abeelenrace georganiseerd. zo'n 60 ploegen uit zeeland, andere provincies en vlaanderen..

Reiki-behandeling

Aardenburg

Reiki behandeling reiki (usui reiki) letterlijk betekent reiki: “kracht van de zon”. Het is universele energie waaruit al het leven is opgebouwd. Het is een milde, liefdevolle ..

54° Tuindagen van Beervelde

Deze editie is japan het gastland met als uitzonderlijke eregasten benoit choteau (japanse esdoorns), danny use (bonsai) en luc van alboom (koi). Voor liefhebbers van tuinbeurzen..

BEATS OP JE FIETS PRESENTS: CYCLE

Goes

drum 'n bass/crossbreed cycle2015-a vanavond in cycle: eye-d & dj hidden (prspct, hidden tracks) dj willow (drum ‘n bass in your face) the denzer (bojf resident) uit je pl..

Michiel de Ruyter en Euterpe

Heinkenszand

Na het succes van het vorige concert met als thema ‘bal masqué’ leidt op zaterdagavond 10 en zondagmiddag 11 oktober michiel de ruyter u bij muziekvereniging euterpe muzikaal doo..

10 oktober: Feest Dow Terneuzen 50 jaar!

Terneuzen

Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert dow terneuzen een groot feest in de binnenstad van terneuzen, ter ere van het 50-jarig bestaan. Iedereen is welkom! Alle informatie is te..

Expositie 'Torenwacht' in vuurtoren het Hoge Licht

Westkapelle

Van 26 september t/m 14 november 2015 organiseert het polderhuis de expositie torenwacht in de vuurtoren het hoge licht in westkapelle. Eerder dit jaar, op 30 mei, tijdens de wee..

Doorlopende Rommelmarkt

Rommelmarktschuur aan de van weelstraat 1 is iedere vrijdag en zaterdag geopend. Gratis koffie of thee. 

Oktoberfest in de Meulvliet

Tholen

Met optredens van diverse artiesten.

Expositie Van plaagdier tot prooidier

s-Gravenpolder

Traas ongediertebestrijding/traas nature-care wilt haar manier van werken graag op een educatieve en maatschappelijk betrokken wijze delen. In samenwerking met o.a. Terra maris, ..

Nationaal Hondendiner 2015

Renesse

Op zaterdag 10 oktober a.s. Organiseert het nederlands kankerfonds voor dieren (nkfd) het 1e nationale hondendiner. Een dag vol activiteiten, demonstraties en lekker eten voor ba..

Dansavond in Middelburg (ADVZ)

Middelburg

Op 10 oktober organiseren wij weer een gezellige dansavond in de grote zaal van wijkcentrum dauwendaele. Engelse wals, foxtrot, rumba, chachacha, alle dansen passeren weer de rev..

Feest Dow Terneuzen 50 jaar

Terneuzen

Dow terneuzen bestaat 50 jaar en dat vieren we graag met jou! Zaterdag 10 oktober van 12.00 - 17.00 uur wordt het in het centrum van terneuzen een groot feest voor het hele gezin..

Theater Thezidon

Hulst

Theater therzidon, door camere de rethorica de transfiguratie uit hulst.een theatergroep komt in de stad voorstellingen verzorgen. Deze groep wordt geleid door een ouder echtpaar..

expositie Van plaagdier tot prooidier

Traas ongediertebestrijding/traas nature-care wilt haar manier van werken graag op een educatieve en maatschappelijk betrokken wijze delen. In samenwerking met o.a. Terra maris, ..

tover met textiel - voor kinderen

Terneuzen

Nieuw!! Textiel!! In deze cursus wordt aan 5 superleuke opdrachten gewerkt. Je gaat van een kindertekening een schilderij maken door te naaien en te borduren. Verder ga je rond h..

Cursus acrylschilderen Toonbeeld terneuzen

Terneuzen

Nieuw!! Schilderen met acryl. Er wordt op papier en doek geschilderd. De mogelijkheden van het materiaal worden verkend. De blik wordt verruimd met het kijken naar en werken in d..

Consort of Voices terug in Baarland.

Baarland

Sterren uit de barok: consort of voices brengt muziek van händel en telemann op zaterdagavond 10 oktober 2015 is het barokensemble consort of voices te gast in de maartenskerk ..

Kinder, baby, speelgoed em positiekledingbeurs.

Grijpskerke

Hupsakids! dé in en verkoopbeurs voor tweedehands speelgoed baby, kinder en positiekleding. op zoek naar iets nieuws? Bezoek de beurs op zaterdag 10 oktober van 9.00 tot 13.00..

Cabaretpoel

20.00 uur cabaretpoel in ons dorpshuis, korteweegje 14 n nieuwe-tonge. In de voorstelling ‘vier keer leuk!’ spelen vier cabaretiers elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. ..

Anne-Marie Vermaat en Hans Groenendijk in Atelier Havenhoofd

De maand oktober zijn fotowerken te zien van anne-marie vermaat en hans groenendijk. de expositie van anne-marie staat in het teken van auto's uit het oostblok, namelijk de lada...

Concert Leger des Heils in Grote Kerk

Tholen

€vreugdevol leven” is het thema van het concert dat gegeven zal worden in de grote kerk van tholen door de amsterdam staff songsters, het landelijke zangkoor van het leger des h..

Middelburgs Theater speelt euthanasieverhaal met lach

Middelburg

In 2008 won de goede dood de toneel publieksprijs. Bijzonder voor een theaterstuk over een gevoelig onderwerp als euthanasie. Zaterdag 3 oktober is de première van de ''zeeuwse''..

Benefietevenement Nationaal Hondendiner

Renesse

Het nederlands kankerfonds voor dieren (nkfd) organiseert het 1e nationale hondendiner. Een dag vol activiteiten, demonstraties en lekker eten voor baas en hond! De hele dag staa..

Cantateconcert Fiori Musicali

20.00 uur concert fiori musicali in de hervormde kerk aan de ring in middelharnis. Met begeleiding van het professionele orion barok ensemble. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de ke..

Ladies Brunch

09.00-13.00 uur ladies brunch in ouddorp. Het thema is ‘mooi van binnen, mooi van buiten…’ kosten zijn €10,00 incl. Luxe brunchmenu, tips en inspiratie van een visagiste en image..

beeldentuin Ter Lucht 2015 ook nog in oktober open

De 14 deelnemende kunstenaars zijn : betsy de jonge,onno jongewaard, hendrike huijsmans, marion kamper, frans kegels, juul kortekaas, frida van overbeeke, glenn priester, marian ..

Vogeltentoonstelling De Edelzanger Aardenburg

Aardenburg

Op 10 en 11 oktober 2015 organiseert vogelvereniging de edelzanger een vogeltentoonstelling in aardenburg locatie: het dorpshuis adres: westmolenstraat 2 plaats: aardenburg ..

Snuffelmarkt

s-Heer Arendskerke

Snuffelschuur eindewege sponser buurtvereniging eindewege iedere eerste en tweede zaterdag van de maand open van 10 tot 17.00 uur donderdag koopavond van 20.00 tot 22.00 uur. u k..

10 Oktober - Italiaanse dag

Goes

Op zaterdag 10 oktober organiseren diverse winkeliers uit de st. Adriaanstraat en kolveniershof in goes een italiaanse dag. De straten en winkel worden versierd in italiaanse sfe..

Najaarsfair / Stekjesochtend in Terneuzen.

Terneuzen

Ook dit jaar organiseert groei en bloei traditiegetrouw een herfstfair/ stekjesochtend in terneuzen. we verwelkomen u graag bij de pr. Willem van oranjeschool, leeuwenlaan 29 t..

Orgelconcert Arnemuiden

Arnemuiden

Orgelconcert op zaterdag 10 oktober hoopt de bekende organist evert van de veen een concert te geven op het van leeuwen-orgel van de gereformeerde kerk te arnemuiden. Hij zal da..

Barokmuziek van Handel en Telemann in Maartenskerk te Baarland

Baarland

Sterren uit de barok: consort of voices brengt muziek van händel en telemann op zaterdagavond 10 oktober 2015 is het barokensemble consort of voices te gast in de maartenskerk ..

Cameramuseum Zierikzee

Zierikzee

Het museum het cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht. wat heeft een pris..

Spectaculaire Grote Kledingbeurs

Middelburg

Op vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober 2015 wordt er weer een grote kledingbeurs en georganiseerd in het voormalig roc gebouw aan de ravensteijnweg 1a in middelburg. Tijdens..

Kleding op de rommelmarkt Goes-west

Goes

Zaterdag 10 oktober a.s. Is er een rommelmarktje bij de voedselbank te goes (evertsenstraat 17). ik sta er met tweedehands dameskleding, merk en non-merk, alle maten. alles kost..

Grote Rommelmarkt zaterdag 10 Oktober Stichting Voedselbank " De Bevelanden "

Goes

Op zaterdag 10 oktober houd stichting voedselbank " de bevelanden " zijn laatste rommelmarkt op de huidige locatie. 7 kramen in de tuin voor het pand zullen gevuld worden met war..

Dansavond OVA

s-Gravenpolder

Ontspanningsvereniging 'amicitia' (ova) organiseert weer een dansavond in het dorpshuis 'ons dorpsleven'. Een mooie gelegenheid om de pas aangeleerde danspassen van dansles nog e..

Beleef het Sieraad

Hulst

U wordt meegenomen in de betoverende wereld van het sieraad bij atelier de bruijn op 10 oktober a,s,. Deze dag kun je lezingen bijwonen over edelstenen en kun je deelnemen aan ee..

Voor de stilte FiZi - De Weverij

Zierikzee

Zaterdag 10 en maandag 12 oktober, 20.00 uurvoor de stilte                alnl, 2015, 90 minuten, documentaire. Regie: richard dols.voor de stilte is een toegankelijke documentai..

Lezing Verenigde staten van eendracht en bewustzijn

Breskens

10 oktober lezing tijd voor verandering… welkom bij gaia! Tijdstip 19.30-23.30 uur kosten 10 hug of €14,40 stel je voor; er is één land op de wereld waar de mensen in liefde, ha..

Benefiet aan Zee tbv Stichting Mascura

Breskens

Benefiet aan zee op 10 oktober a.s. In beachhouse te breskens. Vrijwilligers van deze stichting zetten zich belangeloos in om ernstig zieken en hun naasten een hart onder de riem..