Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zaterdag

Wandeltocht de Zeeuwse Leefstijlroute

1 / 2
Zeeland In Beweging

Op 16 oktober 2021 zal voor de zesde keer de afsluiting van de Zeeuwse Leefstijlroute plaatsvinden (voorheen de Zeeland In Beweging Challenge-Day). Sinds januari 2021 heeft het programma een andere naam, namelijk: de Zeeuwse Leefstijlroute. In dit programma zijn de bestaande interventies Elke Stap Telt en Zeeland in Beweging samengevoegd als één programma waarbij leefstijl door middel van wandelen centraal staat.
Deelnemers van dit programma lopen op 16 oktober hun finale. Zij hebben afgelopen 20 weken onder begeleiding van verschillende zorgprofessionals samen gewandeld om aan de gezondheid te werken. Hierdoor werden persoonlijke gezondheidsdoelen behaald en hebben de deelnemers getraind om een bepaalde afstand te kunnen wandelen.

Deelname aan de wandeltocht op 16 Oktober is mogelijk voor iedereen die van wandelen houdt!

Inschrijven kan via www.zeelandinbeweging.nl (kosten 5 euro)de wandelafstanden zijn 3km, 5km, 10km of 15km.
Daar vindt u ook het programma en de tijden. (ivm corona is inschrijven verplicht, dit omdat we van te voren inzichtelijk moeten hebben hoeveel mensen er deelnemen)

Eerdere edities hebben aangetoond dat wandelen een effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen, verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van fitheid. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.

De kracht van de Zeeuwse Leefstijlroute is de gezamenlijke aanpak tussen zorgverleners, sport- en beweegaanbieders en patiënten/deelnemers. De zorg vindt niet alleen maar in de spreekkamer plaats maar zorgverleners gaan daadwerkelijk wandelen met hun patiënten en brengen op deze manier hun advies in de praktijk. Onderzoek tijdens onze eerdere edities toonde aan dat wandelen een uitstekende vorm van behandelen is. Deelnemers voelen zich door de 20-weekse interventie zowel fysiek als mentaal veel gezonder.

Begin oktober/november zijn alle persoonlijke gezondheidsdoelen getest en gemeten. Op 16 oktober sluiten we dit op de finaledag af door met de deelnemers de afstand, waarvoor getraind, te gaan wandelen, met daarbij een georganiseerde vitaliteitsmarkt!

Ook u bent van harte welkom!


Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 16 okt t/m 16 okt:
    • Zaterdag 9.30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.