NU.nl

Alcatel gaat eerste Android Go-telefoon verkopen

19:02

Alcatel maakt de eerste smartphone die gebruikmaakt van Android Go, een lichte versie van Android voor goedkopere smartphones.

Google gaat slimme assistent beter integreren met smartphones

NU.nl

Google gaat het voor smartphonemakers makkelijker maken om de Google Assistant te integreren met hun toestellen.

18:02

Wat kun je al met slimme speakers in Nederland?

NU.nl

Google, Apple en Amazon hebben alledrie een slimme speaker uitgebracht, NU.nl vergelijkt ze, en bekijkt wat deze speakers de Nederlandse consument brengen.

16:02

FileZilla 3.31.0

Tweakers

Versie 3.31.0 van de opensource-ftp-client FileZilla is verschenen. FileZilla is klein, simpel en toch compleet. Het programma is populair vanwege de geringe belasting van de systeembronnen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Sinds versie 3.26.0 worden wachtwoorden nu ook versleuteld en beveiligd op de computer worden opgeslagen.

16:02

ExifTool 10.80

Tweakers

Phil Harvey heeft een nieuwe stabiele versie van ExifTool uitgebracht. ExifTool is een gratis en cross-platform programma waarmee de metadata van een groot aantal bestanden kan worden beheerd en bewerkt. Het werkt vanaf de commandline, maar er zijn oplossingen van derden beschikbaar, waardoor het ook met een grafische gebruikersinterface kan worden gebuikt. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden:

15:02

AMD Radeon Software Adrenalin Edition 18.2.3

Tweakers

AMD heeft een nieuwe update van zijn Radeon Software Adrenalin Edition drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7750 en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Voor wat betreft Windows worden alleen versies 7 en 10 ondersteund. Voor mensen die Windows 8.1 gebruiken is versie 17.7.1 de laatste versie. Drivers voor de eerste generatie van Windows 8 worden helemaal niet meer gemaakt. Voor oudere kaarten, die nu als legacy of non-gcn worden aangeduid, is Catalyst Software Suite versie 15.7.1 de laatste stabiele uitgave.

15:02

MKVToolNix 21.0.0

Tweakers

Moritz Bunkus heeft versie 21 van MKVToolNix uitgebracht. Met deze verzameling opensourceprogramma's kunnen Matroska-bestanden worden bekeken, bewerkt en geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, diverse Linux-distributies en macOS. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

15:02

Android krijgt binnenkort toch geen donkere modus

NU.nl

Door miscommunicatie werd even gedacht dat de toekomstige versie van Android een donkere zou krijgen. Dit blijkt echter toch niet zo te zijn.

14:02

Samsung gaat met nieuwe, dure Galaxy S9 Apple achterna

Algemeen Dagblad

Samsung lanceert morgenavond zijn nieuwe Galaxy S9 smartphone. Als de berichten kloppen, valt er zowel qua ontwerp als qua features weinig spannends te verwachten. Het Koreaanse vlaggenschip krijgt onder andere een verbeterde camera, snellere processor en stereospeakers.

11:02

Zo kun je de rechtermuisknop in macOS activeren

Macworld

Apple-muizen hebben geen rechtermuisknop, dat is altijd al zo geweest. Windows-overstappers gruwelen ervan. En - eerlijk is eerlijk - die 'secundaire klik' heeft ook onder macOS zonder meer praktische toepassingen. Terug ermee dus, want je kunt de rechtermuisknop in macOS gewoon activeren en gebruiken, bijna net zoals in Windows.

10:02

President Tsjechië: hacker moet naar Rusland

De Telegraaf

De president van Tsjechië heeft zich gemengd in het getouwtrek om een Russische hacker. Jevgeni Nikoelin zit vast in Tsjechië en zowel Rusland als de VS heeft gevraagd om zijn uitlevering. De pro-Russische president in Praag, Milos Zeman, wil dat hij naar Rusland gaat. Daarmee staat hij lijnrecht tegenover zijn premier.

10:02

Ook Sony neemt afscheid van bezel

De Telegraaf

Na lang wachten presenteert Sony zondag zijn eerste smartphone met een scherm dat de hele voorkant vult. Andere fabrikanten hadden dat al, maar de Japanners hielden vast aan de dikke randen om de displays, de bezels. Daar nemen ze nu afscheid van met de Xperia XZ2 en de XZ2 Compact. Dat meldt techsite VentureBeat.

10:02

Google Music Timeline

Computer Idee

Als je bent geïnteresseerd in muziek vind je het wellicht interessant om een overzicht te krijgen van het ontstaan van de popmuziek, de ontwikkeling van verschillende genres en welke artiesten bij welk genre worden ingedeeld. Dan is Google Music Timeline wat voor je!

09:02

Facebook onder vuur vanwege schietspel-demo op conventie

Algemeen Dagblad

Facebook ligt in de Verenigde Staten onder vuur nadat het bedrijf op de jaarlijkse conservatieve beurs CPAC een schietspel demonstreerde dat door het bedrijf ontwikkeld was. Zo vlak na de schietpartij die op een middelbare school in Florida 17 levens kostte vinden veel mensen die ongepast.

05:02

Fout in bitcoinbeurs maakt cryptomunt waardeloos

Webwereld

Klanten 'kopen' voor biljoenen aan cryptomunten.

16:02

Haal alles uit Netflix met deze 12 superhandige tips

Macworld

Netflix is onze favoriete streamingsdienst. Het aanbod wordt steeds beter en technisch werkt de dienst goed. Het enige waar we soms tegenaan lopen, is dat het soms erg onoverzichtelijk is welke titels er op Netflix staan. Voor dat probleem, en nog een heleboel andere, vind je hier een oplossing. Dit zijn 12 Netflix-tips die je moet kennen.

16:02

Google leert slimme hulp Nederlands

De Telegraaf

De slimme hulp van Google, de Assistant, is straks ook in het Nederlands te bedienen. Google heeft het hulpmiddel Nederlands geleerd en over een paar maanden is hij beschikbaar. In het Nederlands heet hij Assistent.

16:02

PCM-weekoverzicht: Onmisbare software voor iedere systeembeheerder

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

16:02

Deze vibrator bestelt na gebruik automatisch een pizza

De Telegraaf

Na intensief gebruik van een vibrator automatisch een pizza bestellen. Dat kan nu met de RubGrub. Deze ’slimme’ vibrator is verbonden met het internet kan met één druk op de knop een pizza bestellen. Ideaal voor de lekkere trek.

15:02

Zo test je je pc op vertraging na CPU-patch

Webwereld

Met deze simpele tools kun je prestaties voor en na de update vergelijken.

14:02

Screenshots maken en annoteren in macOS

Macworld

Het maken van een screenshot in macOS is een eitje. En ze achteraf annoteren - ofwel van commentaar, pijltjes en ander moois voorzien - kan ook heel snel en efficiënt.

13:02

Microsoft vs. Google en haast met patches

Webwereld

Repareer dit gat direct, of anders...

13:02

Live sport kijk je zo

Computer Idee

Bij de NOS en andere omroepen zie je vaak alleen maar samenvattingen. Wil je wedstrijden, races of andere sportevenementen gewoon live bekijken? Dan zijn dit de mogelijkheden.

13:02

MWC 2018: Moto G6 Plus komt in meerdere kleuren

Macworld

Motorola brengt elk jaar weer telefoons uit, telefoons die voor het grootste deel ook goed zijn. Vorig jaar trok de Moto X4 veel aandacht met zijn betaalbare prijs en mooie design. Voordat we in 2018 het release-seizoen ingaan, bereidt Motorola zich voor op zijn volgende grote onthulling: de Moto G6-familie. Waarschijnlijk zullen we de Moto G6 volgende week op het MWC zien.

12:02

De beste gratis systeembeheer-software: Deel 2

PCMweb

Als systeembeheerder zijn er verschillende programma's die niet in je standaard toolbox kunnen proberen. Of je nu je eigen computer wilt optimaliseren, of die van anderen probleemloos wil laten draaien. We zetten onmisbare, gratis systeembeheer-software voor je op een rij.

12:02

Privacymoeheid maakt gebruikers laks

Webwereld

Het kan ons niks meer schelen en we delen alles kwistig.

11:02

Waarde Snapchat keldert met miljard dollar na één tweet van Kylie Jenner

Algemeen Dagblad

De aandelen van Snap, het moederbedrijf van Snapchat, zijn flink gekelderd op de Amerikaanse beurs. De koers daalde vandaag met ruim 6 procent, en verloor daarmee zo'n 1,3 miljard dollar (ongeveer 1 miljard euro). Amerikaanse media speculeren dat dat het gevolg is van een tweet van Kylie Jenner, waarin ze vertelt dat ze klaar is met de populaire app.

11:02

'Voor het eerst daling in smartphone-verkoop'

Computer Idee

Voor het eerst sinds de metingen zijn gestart in 2004, merken marktanalisten van Gartner een daling op in de verkoop van smartphones. In het vierde kwartaal van 2017 werden er minder telefoons verkocht dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

10:02

'Nederlanders downloaden telkens minder via torrents'

Computer Idee

Het aantal Nederlanders dat films en series illegaal binnenhaalt via torrents, neemt de afgelopen jaren sterk af. 6 procent downloadt vandaag de dag nog via peer-to-peer, tegenover 18 procent in 2013.

09:02

Hoe anoniem is tor eigenlijk nog?

PCMweb

Het dark web is een broedplaats voor allerlei schimmige activiteiten. Criminelen wanen zich er veilig, omdat de sites enkel te vinden zijn via het Tor-netwerk. Toch worden ze de afgelopen tijd regelmatig in de kraag gevat. Autoriteiten krijgen telkens meer grip op het dark web. Een goede zaak, maar het roept ook de vraag op: hoe anoniem is tor eigenlijk nog?

11:02

De beste gratis systeembeheer-software: Deel 1

PCMweb

De kans is groot dat je als gevorderd computergebruiker niet alleen thuissysteembeheerder bent, maar ook pc-troubleshooter van dienst bij vrienden en kennissen. In dit artikel stellen we je een aantal uiteenlopende hulpprogramma’s voor. Dit is de beste gratis systeembeheer-software.

12:02

Nieuwe kreeft-emoji krijgt er na klachten twee pootjes bij

Algemeen Dagblad

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Wie wel eens appt of mailt, weet daarom de emoji's te vinden. Van lachende gezichtjes en gekleurde hartjes tot miniatuursushi. Zo'n 3.000 zijn er inmiddels, maar in de Amerikaanse staat Maine schrokken ze van een van de laatste aanvullingen.

15:02