Sega past personage in Judgment aan na vermeend drugsgebruik stemacteur

14:52

Sega brengt de PlayStation 4-game Judgment volgens planning op 25 juni uit in Europa en in de VS. Eerder haalde de uitgever de game in Japan uit de schappen, omdat een stemacteur drugs zou hebben gebruikt. Voor de westerse release past Sega dat personage aan.

Google gaat op Android wijzen op alternatieve zoekmachine en browser

NU.nl

Google gaat gebruikers van Android-smartphones in de Europese Unie wijzen op alternatieven voor zijn internetbrowser Chrome en zijn eigen zoekmachine.

14:43

Kortstondige terugkeer Clippy de kop ingedrukt door Microsoft

NU.nl

De geanimeerde paperclip Clippy, de bekende digitale assistent van Microsoft, was via een derde partij kort verkrijgbaar in zakelijke chatdienst Microsoft Teams, maar werd door Microsoft teruggefloten.

14:32

Taxistandplaatsen in Oslo krijgen inductieplaten voor draadloos snelladen

Tweakers

Taxistandplaatsen in Oslo krijgen inductieplaten om de elektrische taxi's draadloos te kunnen opladen terwijl de chauffeurs op klanten wachten. Daarmee hoopt het stadsbestuur de elektrificatie van de taxi's te versnellen. In 2023 moeten alle taxi's in Oslo elektrisch zijn.

14:20

Sony gaat maandag nieuwe games aankondigen in State of Play-livestream

Tweakers

Sony gaat maandagavond voor het eerst een State of Play-livestream houden en daarin nieuws over PlayStation- en PlayStation VR-games brengen. Nintendo en Microsoft doen dit al langer, respectievelijk met hun Direct- en Inside Xbox-streams.

13:50

'Accu en data Android-telefoons sneller op door malafide reclame'

NU.nl

In populaire Android-apps zou zonder medeweten van de ontwikkelaars een malafide advertentienetwerk worden ingezet dat stiekem video's afspeelde en zo de databundel en batterij van telefoons liet leeglopen, meldt BuzzFeed News.

13:45

Belgen starten juridische strijd over verplichte vingerafdruk op id-kaart

Tweakers

Een groep Belgen stapt naar het Belgisch Grondwettelijk Hof met de hoop de wet die vingerafdrukken op de elektronische id-kaart verplicht, terug te draaien. Hiervoor startten ze eind vorig jaar een crowdfundingcampagne, waarmee ze ruim twintigduizend euro ophaalden.

13:39

'Nog steeds wildgroei aan desinformatie over vaccinaties op Facebook'

NU.nl

Ruim twee weken nadat Facebook had beloofd om desinformatie en misleidende informatie over vaccinaties te blokkeren, komt zulke informatie volgens CNN en The Atlantic nog steeds veelvuldig op de platforms van het bedrijf voor.

13:38

Dead or Alive 6 Review

De Telegraaf

Bij de een stroomt het fanatisme door de aderen, klaar om iemand in de ring wat klappen te verkopen. Waarom? Om de beste te worden, om roem te vergaren én om geld te verdienen. Zij die wel fanatiek zijn, maar het iets ‘rustiger’aan willen doen, kunnen veilig in een game als Dead or Alive 6 kont schoppen.

12:33

Facebook-medewerkers weten je wachtwoord

Computer Idee

Vertrouw jij Facebook-medewerkers jouw onbeschermde wachtwoord toe, ook als het sociale medium benadrukt dat die kennis niet misbruikt is? Zo nee, dan is het tijd om je wachtwoord te veranderen. Door een bug waren jarenlang de wachtwoorden van honderden miljoenen Facebook-gebruikers intern bij het bedrijf inzichtelijk.

8:39

SignRequest for Gmail

Computer Idee

Je kunt meer met je Gmail-account dan je denkt. In een eerdere how to heb je al kunnen zien dat je via het zijvenster bijvoorbeeld je agenda kunt openen, maar je kunt nog meer door add-ons aan het zijvenster toe te voegen. Als voorbeeld kijken we in deze how to naar de add-on SignRequest.

8:00

Gooi de Insta360 ONE X-camera als een dartpijl

Computer Idee

De naam doet het al vermoeden; de Insta360 ONE X is een actiecamera voor het schieten van 360-graden-video's. Deze nieuwste variant heeft wat functies om beelden nog spectaculairder te maken.

Gisteren 13:00

Logitech MX518-muis terug van weggeweest

Computer Idee

Menig gamer draagt de Logitech MX518-muis uit 2005 een warm hart toe. Nu brengt Logitech de muis opnieuw uit. Onder dezelfde naam en met dezelfde vorm, maar uiteraard wel met hedendaagse extra's.

Gisteren 9:00

’Mobiel internet in Nederland wereldtop’

De Telegraaf

Het mobiele internet in Nederland behoort tot de snelste wereldwijd. Slechts in Noorwegen en Canada is mobiel internet iets (10%) sneller.

20 Mar 11:52

Angry Birds AR release aangekondigd

De Telegraaf

Boos kijkende vogels lanceren met een katapult, waarom ook niet? Rovio had al een tijdje goud in handen met Angry Birds, maar nu komt er wel een hele speciale game uit. Angry Birds AR: Isle of Pigs is de nieuwste game van de Finse ontwikkelaar. De game komt alleen uit voor iOS apparaten die ARKit ondersteunen. De Angry Birds AR release staat ergens in de komende maanden gepland, maar we weten nog niet precies wanneer de boze vogels door onze woonkamers zullen vliegen.

19 Mar 17:00

Review: Jump Force

De Telegraaf

Er zijn vandaag de dag maar weinig mensen te vinden die nog nooit hebben gehoord van iemand als Goku. Het kan zijn dat je met de held van de kinderlijke animeserie Dragon Ball Z bent opgegroeid of dat je kinderen de nieuwe variant kennen.

15 Mar 8:00

Verander kleuren en thema's in Windows 10

Macworld

Standaard komt Windows 10 met een toch wel wat deprimerend donkere gebruikersinterface. Gelukkig kan je er zelf iets veel vrolijkers van maken!

26 Feb 14:44

Geheugenkaartjes worden supersnel

Macworld

De SD Association heeft tijdens het Mobile World Congress iets nieuws aangekondigd: microSD Express. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen daar enorme overdrachtssnelheden mee bereikt worden, tot wel 985 megabytes per seconde. Dus als je binnenkort nog een supersnel geheugenkaartje nodig hebt ...

26 Feb 10:12

Ssd kopen: Waar moet je op letten?

PCMweb

Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?

26 Feb 9:34

Screenshots maken met Firefox

Macworld

Firefox beschikt over een ingebouwde tool om screenshots mee te maken. Inderdaad bedoeld voor content die in de browser wordt getoond, maar daarom niet minder handig!

26 Feb 6:04

Zo kun je videobellen met Zoom

Macworld

Videoconferences worden veel gebruikt, of je nou met werk wil overleggen of met een vriend ver weg wil bijpraten, iedereen heeft het wel eens gedaan. Skype is bekende software die hiervoor veel gebruikt wordt maar dit kan nog wel eens lastig zijn: iemand is zijn gebruikersnaam vergeten, krijgt de uitnodiging voor het belletje niet of noem maar op. Zoom is een website die je gratis en voor niks kunt gebruiken voor dit soort gesprekken. Wij leggen je graag uit hoe je kunt videobellen met Zoom.

25 Feb 14:12

De beste atx-behuizingen vergeleken

PCMweb

De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.

25 Feb 13:49

Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?

PCMweb

Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?

22 Feb 17:35

PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

22 Feb 15:00