NU.nl

Getest: Welke camera biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding?

15:10

In deze wekelijkse rubriek testen we, in samenwerking met de Consumentenbond, huishoudelijke en technologische apparaten. Vandaag geven we antwoord op de vraag welke kleine systeemcamera de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

CrystalDiskInfo 8.1.0

Tweakers

Crystal Dew World heeft een nieuwe versie van CrystalDiskInfo uitgebracht. Dit programma, dat onder de MIT-licentie wordt uitgebracht, geeft uitgebreide informatie over de drives in de computer. Er is ondersteuning voor traditionele harde schijven, maar ook voor ssd's en in mindere mate voor externe usb- en firewire-schijven. Naast het weergeven van smart-informatie is het mogelijk om de aam- en apm-instellingen aan te passen, mits de hardware dit ondersteunt. De verzamelde informatie kan in overzichtelijke grafieken worden weergegeven. Naast de standaard versie zijn er ook de Shizuku- en Kurei Kei-uitvoeringen. Deze bieden geen extra mogelijkheden, maar bevatten een anime-thema. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 8.1.0:

14:35

Samsung stelt evenementen in China rond Galaxy Fold uit

NU.nl

Twee grote media-evenementen in China zijn door Samsung uitgesteld. Het bedrijf had komende week twee evenementen gepland voor de nieuwe Galaxy Fold-telefoon. Eerder deze week kwamen echter technische problemen aan het licht.

14:23

Specificaties en beelden van Lenovo Z6 Pro gelekt vlak voor aankondiging

NU.nl

De Chinese elektronicafabrikant Lenovo gaat op 23 april een nieuwe smartphone onthullen, maar een paar dagen voor de aankondiging is er promotiemateriaal gelekt via het Chinese sociale medium Weibo. Hierin is te zien hoe de telefoon eruitziet en valt ook te lezen wat de specificaties van de Lenovo Z6 Pro zijn.

14:19

'Facebook gaat advertentieregels voor Europese partijen versoepelen '

NU.nl

Facebook zou de regels voor politieke advertenties gaan versoepelen voor Europese partijen, dat blijkt uit een brief die in handen is van de Financial Times. Een topman bij Facebook, Nick Clegg, zou in de brief hebben geschreven dat Facebook samen met het Europees Parlement wil kijken naar de regels.

13:19

SyncBackFree 8.6.6.3

Tweakers

2Brightsparks heeft versie 8.6.6.3 uitgebracht van SyncBackFree. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of ziparchief. Naast deze gratis uitvoering zijn er ook SyncBackSE en SyncBackPro, die voor respectievelijk 45 en 62 euro extra functionaliteit bieden. Vanaf versie 8 is daar ook nog een Lite-versie bijgekomen voor een prijs van 23 euro. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Fixed:

11:39

Maker YotaPhone met e-inkscherm is failliet verklaard

Tweakers

Yota, maker van de gelijknamige YotaPhone is failliet verklaard. Het bedrijf kon zijn leveranciers niet meer betalen, waardoor het bankroet ging. Yota is voornamelijk bekend van het uitbrengen van smartphones met een secundair e-inkscherm.

10:25

Sri Lanka blokkeert toegang tot sociale media na terreuraanvallen

Tweakers

De overheid van Sri Lanka heeft op zondag de toegang tot verscheidene sociale-mediawebsites afgesloten, nadat het land getroffen werd door meerdere terreuraanvallen. Met het afsluiten van de toegang wil de overheid verspreiding van nepnieuws en haatberichten voorkomen.

9:38

Word: tekstrichting wijzigen

Computer Idee

Van teksten die in een tabel staan, kun je zelf de tekstrichting bepalen. Maar ook zonder het gebruik van een tabel kun je teksten draaien, namelijk door een tekstvak of een vorm te gebruiken.

7:00

OpenStreetMap

Computer Idee

Als je om wat voor reden dan ook een kaart nodig hebt, raadpleeg je waarschijnlijk Google Maps. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals OpenStreetMap, waar je ook zelf aan kunt bijdragen. Al houden we het in deze how to bij een kort overzicht van het gebruik van OpenStreetMap.

Gisteren 7:00

Review: Samsung Galaxy S10+

Computer Idee

Samsung viert de tiende verjaardag van de Galaxy-lijn met de Galaxy S10+, en zoals verwacht ontbreekt het op dit duurste model aan niets. Het toestel heeft het fraaiste scherm dat we ooit op een smartphone hebben gezien. De kleuren, de helderheid, het contrast, de scherpte; alles oogt fantastisch.

20 Apr 11:00

OpenOffice Writer: uit adressenlijst versturen

Computer Idee

Als je dezelfde brief, bijvoorbeeld een uitnodiging, naar veel verschillende adressen wilt versturen, is het handig om daarvoor een adressenlijst aan te maken. Zo’n gepersonaliseerde brief kun je ook per e-mail versturen. Hoe je dat in OpenOffice Writer kunt doen en hoe je adressen op enveloppen kunt afdrukken, zie je in deze how to.

20 Apr 7:00

Acer opent aanval op Apple

De Telegraaf

Apple is het monopolie in de creatieve sector kwijt. De Taiwanese multinational Acer opent met de lancering van het nieuwe productportfolio ConceptD tijdens het jaarlijkse persevenement next@acer serieus de aanval op de veeleisende creatieve gebruiker. In New York presenteerde ceo Jason Chen naast ConceptD een reeks aan nieuwe producten, waaronder nieuwe Chromebooks, gaming laptops, VR headsets en monitoren.

11 Apr 19:49

Medewerkers Amazon luisteren mee met Alexa

De Telegraaf

„Werk je voor de geheime dienst?” vragen gebruikers van Alexa soms aan hun slimme Amazon-speaker. En: „Luistert er iemand met ons mee?” Het antwoord op die laatste vraag blijkt ja te zijn. Tot onder de douche.

11 Apr 11:16

Facebook duidelijker over gebruik privédata

De Telegraaf

Facebook gaat wereldwijd zijn gebruiksvoorwaarden aanpassen. Het netwerk wil gebruikers duidelijk uitleggen hoe hun gegevens worden gebruikt voor het verkopen van gerichte advertenties. „We zullen onze gebruiksvoorwaarden updaten om duidelijker te zijn over hoe Facebook geld verdient”, laat het bedrijf weten.

09 Apr 10:54

Review: The Division 2

De Telegraaf

In The Division kreeg je een New York voorgeschoteld dat zo indrukwekkend was dat je er spontaan een reis zou boeken om de city that never sleeps in levende lijve te zien. Het tweede deel ruilt The Big Apple in voor het Witte Huis.

05 Apr 7:32

Verander kleuren en thema's in Windows 10

Macworld

Standaard komt Windows 10 met een toch wel wat deprimerend donkere gebruikersinterface. Gelukkig kan je er zelf iets veel vrolijkers van maken!

26 Feb 14:44

Geheugenkaartjes worden supersnel

Macworld

De SD Association heeft tijdens het Mobile World Congress iets nieuws aangekondigd: microSD Express. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen daar enorme overdrachtssnelheden mee bereikt worden, tot wel 985 megabytes per seconde. Dus als je binnenkort nog een supersnel geheugenkaartje nodig hebt ...

26 Feb 10:12

Ssd kopen: Waar moet je op letten?

PCMweb

Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?

26 Feb 9:34

Screenshots maken met Firefox

Macworld

Firefox beschikt over een ingebouwde tool om screenshots mee te maken. Inderdaad bedoeld voor content die in de browser wordt getoond, maar daarom niet minder handig!

26 Feb 6:04

Zo kun je videobellen met Zoom

Macworld

Videoconferences worden veel gebruikt, of je nou met werk wil overleggen of met een vriend ver weg wil bijpraten, iedereen heeft het wel eens gedaan. Skype is bekende software die hiervoor veel gebruikt wordt maar dit kan nog wel eens lastig zijn: iemand is zijn gebruikersnaam vergeten, krijgt de uitnodiging voor het belletje niet of noem maar op. Zoom is een website die je gratis en voor niks kunt gebruiken voor dit soort gesprekken. Wij leggen je graag uit hoe je kunt videobellen met Zoom.

25 Feb 14:12

De beste atx-behuizingen vergeleken

PCMweb

De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.

25 Feb 13:49

Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?

PCMweb

Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?

22 Feb 17:35

PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

22 Feb 15:00