PCMweb

De beste beveiligingscamera's getest

13:05

Wat zijn de beste beveiligingscamera's van het moment? We testen vijf ip-camera’s met hd-resolutie, die je binnens- of buitenshuis ophangt. Ze werken met eigen software of je gebruikt ze in combinatie met een nas, netwerkvideorecorders en clouddiensten.

'AMD Epyc-encryptie voor virtuele machines is te omzeilen'

Tweakers

Onderzoekers van Fraunhofer Aisec hebben een methode ontwikkeld om de Secure Encrypted Virtualization-beveiliging van AMD's Epyc-processors te omzeilen. Zo kunnen ze gegevens onttrekken aan het ram van een virtuele machine.

11:05

In de cloud - Wat is de beste clouddienst?

Macworld

Als de schijfruimte op je computer snel vol begint te raken, is het misschien tijd om wat bestanden op een andere locatie neer te zetten. Als je niet wilt investeren in een nas, kun je ervoor kiezen je bestanden op te slaan op een van de vele clouddiensten. Op zoek naar de beste clouddienst? Computer!Totaal zet mogelijkheden van de meest populairste diensten naast elkaar.

10:05

Malafide Chrome-extensies voor gratis streamen films ontdekt

Computer Idee

In de Chrome Web Store zijn extensies ontdekt die het doen lijken alsof je er gratis de nieuwste films mee kunt streamen. In werkelijkheid zitten daar oplichters achter die o.a. je bankgegevens proberen te stelen.

10:05

Zo zet de marine virtual reality in

NU.nl

De Nederlandse marine is tests aan het uitvoeren met virtual reality (VR). Op deze manieren wordt VR op dit moment ingezet.

10:05

Frankrijk en Duitsland roepen Europa op tot meer investeringen in techstart-ups

NU.nl

Frankrijk en Duitsland roepen de Europese Unie op meer te investeren in ambititeuze techstart-ups. ​Daarmee moet Europa beter concurren met grootmachten als de Verenigde Staten en China.

10:05

Lenovo presenteert 'fullscreen-smartphone' Z5 volgende week

Tweakers

Lenovo houdt volgende week dinsdag een evenement om de Z5 te presenteren, zijn smartphone met de hoogste relatieve schermgrootte tot nu toe. De Z5 zou weinig randen om het scherm hebben en geen inkeping, zoals veel andere smartphones tegenwoordig hebben.

10:05

Facebook ontwerpt chips voor filteren van live video

Tweakers

Facebook bevestigt zijn eigen chips te ontwerpen. Het gaat om energiezuinige chips die het bedrijf gaat gebruiken voor het realtime analyseren van live video, om bijvoorbeeld beelden van zelfmoorden direct offline te halen.

09:05

IBAN-Naam Check nu ook bij ING-overboekingen

Computer Idee

Om fraude en ongelukjes te voorkomen, voert ING bij internetbankieren voortaan een naamcheck uit tijdens het overboeken. Er wordt gecontroleerd of de naam van de rekeninghouder wel overeenkomt met het ingevulde IBAN-nummer.

09:05

Gezichtsherkenning redt bedreigde apensoorten

Computer Idee

Gezichtsherkenning komt regelmatig negatief in het nieuws, maar de techniek kan ook voor nobele doeleinden worden ingezet. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden PrimNet ermee, een systeem voor het identificeren van verschillende apensoorten.

09:05

ING activeert naamcheck bij internetbankieren

Tweakers

ING is in navolging van Rabobank begonnen met het invoeren van een naamcheck als klanten een iban invullen. De functie werkt momenteel bij internetbankieren, vanaf de zomer moet het ook werken in de app.

09:05

Rabobank en ABN AMRO zondag weer getroffen door DDoS-aanval

NU.nl

Rabobank is zondagavond opnieuw getroffen door een zogeheten DDoS-aanval. Volgens de bank waren er problemen met zowel internetbankieren als mobiel bankieren.  

09:05

Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week

NU.nl

Speel pc-games op je telefoon of tablet, ontdek de professionele fotograaf in jezelf en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

15:05

Review: HP Sprocket Plus

Computer Idee

Gemak dient de mens, en op dat gebied scoort de Sprocket Plus van HP zeker punten. Dit printertje op zakformaat maakt het zeer eenvoudig om de foto’s op uw smartphone te printen.

16:05

Nieuw op Netflix: de 10 beste films en series van juni

Macworld

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij alle nieuwe toegevoegde films en series, en alle nieuwe seizoenen van oude series, op een rijtje. Dit is er deze maand nieuw op Netflix!

11:05

Deze Fin maakte de iPhone mogelijk en wint nu 'Nobelprijs van de technologie'

Algemeen Dagblad

Natuurkundige Tuomo Suntola is de winnaar van de Millennium Technology Prize 2018. De 75-jarige Finse uitvinder ontvangt de prestigieuze onderscheiding voor de uitvinding van de atoomlaagdepositie, die in honderden miljoenen smartphones wordt toegepast.

08:05

Nokia 1 - Budgettelefoon met fijne software

Macworld

Android-smartphones met een prijskaartje van minder dan honderd euro, zijn vaak weinig soeps. Heel vreemd is dat niet, maar des te fijner is het dat de onlangs uitgebrachte Nokia 1 een betere indruk achterlaat. Deze budgettelefoon werkt prima en heeft de nieuwste software aan boord.

17:05

PCM-weekoverzicht: Tips voor de aanschaf van een nieuwe nas

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

17:05

Dragon’s Crown Pro Review

De Telegraaf

Het beat ‘em up genre was vroeger razend populair, maar tegenwoordig moeten we het met een handjevol titels doen. Reden te meer voor de Japanse ontwikkelaar Vanillaware om zijn middeleeuwse knokgame Dragon’s Crown naar de PlayStation 4 te brengen.

15:05

AVG: Waarom is de privacy-wet belangrijk?

Macworld

Vandaag is de dag dat de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) ingaat. Alhoewel, ingaat … de wet is al van toepassing, alleen wordt hij vanaf vandaag ook nageleefd door toezichthouders. Kortgezegd geeft de wet burgers binnen de Europese Unie meer controle over welke gegevens bedrijven van ze verzamelen. Ook heb je meer invloed op de verwerkingswijze van deze persoonlijke data. Vanwege de nieuwe regelgeving komen grote bedrijven als Microsoft binnenkort met nieuwe privacy-instellingen op de proppen.

15:05

Voor het eerst verstoken we 100 miljard MB in een kwartaal met de smartphone

Algemeen Dagblad

Het mobiele dataverbruik blijft explosief stijgen. In de laatste drie maanden van 2017 gebruikten Nederlanders voor het eerst meer dan 100 miljard megabytes aan data. Dat blijkt uit de nieuwe Telecommonitor van toezichthouder ACM.

13:05

AVG: ook van toepassing op jouw persoonlijke blog

PCMweb

Vandaag is het zo ver, dan moeten organisaties hun bedrijfsvoering in overeenstemming hebben gebracht met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Heb je er bij stilgestaan dat ook jij aan de AVG zal moeten voldoen? Als je bijvoorbeeld een eigen blogje hebt. Al verdien je daar geen geld mee, ook dan zal je aan de regels moeten voldoen. Veel werk? Dat valt gelukkig mee.

12:05

Rabobank en ABN AMRO: storing nu echt voorbij

De Telegraaf

De problemen met internetbankieren en mobiel bankieren bij Rabobank en ABN AMRO door DDoS-aanvallen, zijn nu definitief voorbij. Vrijdagochtend had een beperkt aantal klanten nog wel inlogproblemen, maar volgens de banken zijn die inmiddels verholpen.

12:05

Afgeluisterd door een Amazon-luidspreker, het overkwam dit gezin

Algemeen Dagblad

Een familie uit Portland heeft contact gezocht met Amazon om te onderzoeken hoe een privégesprek in hun huis kon worden opgenomen door de spraakgestuurde slimme luidspreker Alexa van Amazon, en worden doorgestuurd naar willekeurige personen uit een contactlijst van het gezin.

03:05

’Zwakkere WhatsApp-encryptie niet uitgesloten’

De Telegraaf

Het is niet uitgesloten dat de encryptie waarmee de populaire berichtendienst WhatsApp is beveiligd in de toekomst wordt afgezwakt. Die conclusie trok Kamerlid Kees Verhoeven (D66) donderdag uit de woorden van Steve Deadman, die namens Facebook in de Tweede Kamer was voor een hoorzitting over internetbedrijven en privacybescherming.

16:05

Battlefield 5 krijgt level in Rotterdam

De Telegraaf

Het nieuwe oorlogsschietspel Battlefield 5 speelt zich mede af in Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dat heeft uitgever EA laten weten tijdens een presentatie van de game.

16:05

Detroit: Become Human - Niets menselijks is deze robots vreemd

Algemeen Dagblad

PlayStations nieuwe paradepaardje is eigenlijk een game voor mensen die niet van games houden, maar liever een film of een serie wegtikken. Om preciezer te zijn: mensen die niet genoeg krijgen van de robots en de sciencefiction-filosofieën van Blade Runner en Westworld.

14:05

Nas kopen: Waar moet je op letten?

PCMweb

Een nas kopen is eenvoudig, de juiste nas kopen niet. Een nas is zo’n veelzijdig apparaat dat het al een flinke uitdaging kan zijn om de juiste te vinden en deze daarna ook nog eens goed in te richten. Waar moet je zoal op letten? In dit artikel zetten we wat handige tips op een rij.

10:05