De Telegraaf

Woede om vrijgelaten dief na aanrichten ravage

Gisteren 23:13

De woede en onvrede over een vrijgelaten dief uit een azc in Brabant is groot. Zaterdagmorgen richtte de man een ravage aan in een broodjeszaak in Maarheeze. De politie wist hem op te pakken, maar later op de dag liep hij volgens de eigenaresse doodleuk weer door het dorp. „Terwijl we verdomme de ravage nog aan het opruimen waren, was hij alweer vrij.”

Pensioenpijn niet op lange baan schuiven

De Telegraaf

Nederlandse politici hekelen steeds openlijker het rentebeleid van de Europese Centrale Bank. Vanmiddag spreekt de Tweede Kamer hierover met Klaas Knot, die ook steeds in Frankfurt aanschuift. Waarom moeten gepensioneerden de dupe worden van Italiaans beleid? „Het is een hard gelag voor de betrokkenen. Als ik 67 zou zijn, zou ik daar ook van balen.”

Gisteren 22:55

Speelronde 7: Alle goals op een rij

De Telegraaf

Bekijk hier alle doelpunten uit de zevende speelronde van de Eredivisie.

Gisteren 22:04

Jager schiet per ongeluk vader dood in Italië

De Telegraaf

Een jager heeft in Zuid-Italië per ongeluk zijn vader doodgeschoten. De 34-jarige man dacht dat hij een wild zwijn onder vuur nam, berichten Italiaanse media.

Gisteren 21:56

Prul of Praal?: VR-bril voor de telefoon maakt je misselijk

NU.nl

In de wekelijkse rubriek Prul of Praal? bespreekt de techredactie van NU.nl een opvallende of veelbelovende gadget uit China. Deze week testen we een 'geavanceerde' virtualrealitybril voor de smartphone. Is het apparaat het prijskaartje van 25 euro waard?

Gisteren 17:13

SUMo 5.9.9

Tweakers

KC Softwares heeft versie 5.9.9 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. De gratis uitvoering laat alleen weten van welke programma's er een nieuwere versie beschikbaar is, het downloaden van de update en het bijwerken is iets wat je verder zelf handmatig uit moet voeren. Hierdoor is het vooral handig voor mensen die zelf controle willen houden over welke updates ze wel of niet willen installeren. Het standaardinstallatieprogramma bevat een optionele advertentiemodule, maar er zijn ook een lite- en een portable-versie beschikbaar, waar deze niet in zit. Sinds versie 5.9.7 zijn de volgende veranderingen aangebracht: Changes in version 5.9.9:

Gisteren 14:11

Dit zijn de beste grote systeemcamera's

NU.nl

In deze wekelijkse rubriek schrijven we over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit keer geven we antwoord op de vraag welke grote systeemcamera's als beste uit de test komen.

Gisteren 13:21

Facebook neemt klantenservicedienst Servicefriend over

NU.nl

Facebook neemt de klantenservicedienst Servicefriend over, schrijft The Marker. De Israëlische start-up levert chatbots voor berichtenapps op basis van kunstmatige intelligentie. Vermoedelijk gaat Facebook de bots inzetten om de klantenservice van Calibra te ondersteunen, de digitale portemonnee die het bedrijf momenteel ontwikkelt.

Gisteren 13:20

Microsoft stelt binnenste testring Xbox One-os tijdelijk open voor aanmeldingen

Tweakers

Microsoft geeft Xbox One-bezitters een korte tijd de mogelijkheid om binnen te komen in de zogenaamde Alpha Skip-Ahead Ring, waarin nieuwe functionaliteiten van het console-os voor het eerste getest worden. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandagochtend 09:59 aanmelden.

Gisteren 12:38

Video-analyse laat duidelijk zien hoe computer valsspeelt in Street Fighter II

Tweakers

De computergestuurde speler in Street Fighter 2 speelde vals. Een YouTuber gespecialiseerd in vechtspellen zet in een video uiteen hoe de computer onze muntjes afhandig maakte door klappen te negeren, sneller te herstellen, aanvallen veel sneller uit te voeren en meer.

Gisteren 12:05

OnePlus brengt releaseversies Android 10 uit voor OnePlus 7 en 7 Pro

Tweakers

Het Chinese OnePlus heeft OxygenOS 10, op basis van Android 10, uitgebracht voor de OnePlus 7 en 7 Pro. Dat doet het bedrijf nog geen drie weken nadat Google Android 10 uitbracht voor zijn eigen Pixel-toestellen.

Gisteren 10:46

'Google-apps via omweg toch beschikbaar op Huawei Mate 30 Pro'

NU.nl

Google-apps en -diensten zullen toch beschikbaar zijn op de Huawei Mate 30 Pro, vertelt Huawei-topman Richard Yu aan Android Authority. Het toestel verschijnt later dit jaar in Nederland en zal geleverd worden met een ontgrendelbare bootloader, een programma dat het besturingssysteem van de telefoon start.

Gisteren 10:37

Leeg bureaublad met AutoHideDesktopicons

Computer Idee

De meeste mensen zullen de standaard bureaubladachtergrond van Windows 10 gebruiken. Maar je kunt ook een bijzondere afbeelding of een eigen foto als achtergrond instellen. En dan kan het ineens heel vervelend zijn dat er zo veel pictogrammen op dat bureaublad staan. Een oplossing wordt aangeboden door AutoHideDesktopicons. Hoe dat werkt, zie je in deze how to.

Gisteren 7:00

Review: Logitech G903 Lightspeed (2019)

Computer Idee

De Logitech G903 Lightspeed is een muis voor de veeleisende gamer. Jarenlang trok deze doelgroep de neus op voor draadloze modellen, vanwege een verminderd reactievermogen ten opzichte van muizen met kabel.

21 Sep 11:00

Je Engels ophalen met Wordsmyth

Computer Idee

Als je je Engels wilt ophalen kun je op veel plaatsen op het internet terecht. Wordsmyth is er hier een van. Je kunt op deze website niet alleen definities van woorden opzoeken, maar er zijn ook hulpmiddelen voor het oplossen van Engelse puzzels. De site richt zich namelijk vooral op het uitbreiden van de kennis van het Engels, voor alle leeftijden.

21 Sep 7:00

Nederlanders starten actie voor medisch 3D-lab in Sierra Leone

Computer Idee

UT-student Merel van der Stelt en chirurg in opleiding Lars Brouwers hopen met crowdfunding een 3D-printlab te realiseren in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone. Hun doel: betaalbare protheses voor iedereen.

20 Sep 9:18

Verander kleuren en thema's in Windows 10

Macworld

Standaard komt Windows 10 met een toch wel wat deprimerend donkere gebruikersinterface. Gelukkig kan je er zelf iets veel vrolijkers van maken!

26 Feb 14:44

Geheugenkaartjes worden supersnel

Macworld

De SD Association heeft tijdens het Mobile World Congress iets nieuws aangekondigd: microSD Express. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen daar enorme overdrachtssnelheden mee bereikt worden, tot wel 985 megabytes per seconde. Dus als je binnenkort nog een supersnel geheugenkaartje nodig hebt ...

26 Feb 10:12

Ssd kopen: Waar moet je op letten?

PCMweb

Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?

26 Feb 9:34

Screenshots maken met Firefox

Macworld

Firefox beschikt over een ingebouwde tool om screenshots mee te maken. Inderdaad bedoeld voor content die in de browser wordt getoond, maar daarom niet minder handig!

26 Feb 6:04

Zo kun je videobellen met Zoom

Macworld

Videoconferences worden veel gebruikt, of je nou met werk wil overleggen of met een vriend ver weg wil bijpraten, iedereen heeft het wel eens gedaan. Skype is bekende software die hiervoor veel gebruikt wordt maar dit kan nog wel eens lastig zijn: iemand is zijn gebruikersnaam vergeten, krijgt de uitnodiging voor het belletje niet of noem maar op. Zoom is een website die je gratis en voor niks kunt gebruiken voor dit soort gesprekken. Wij leggen je graag uit hoe je kunt videobellen met Zoom.

25 Feb 14:12

De beste atx-behuizingen vergeleken

PCMweb

De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.

25 Feb 13:49

Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?

PCMweb

Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?

22 Feb 17:35

PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

22 Feb 15:00