NU.nl

'Android Q heeft geen terugknop meer onder in beeld'

22:02

De volgende grote versie van Android krijgt uitgebreidere bediening met gebaren, waardoor de bekende terugknop onder in beeld verdwijnt, meldt XDA, dat een vroege versie van Android Q in handen heeft.

'China wil voor 2025 zonne-energiecentrale in stratosfeer plaatsen'

Tweakers

China is naar verluidt van plan om tussen 2021 en 2025 een of meer relatief kleine zonnecentrales in de stratosfeer te plaatsen. Dit moet later overgaan in een grotere centrale waarmee daadwerkelijk zonne-energie kan worden gegenereerd voor gebruik op aarde.

21:02

Schiphol start opnieuw proef voor boarden met gezichtsherkenning

NU.nl

Schiphol start opnieuw met een proef waarbij reizigers hun gezicht kunnen laten scannen voordat zij het vliegtuig betreden, meldt de luchthaven maandag.

21:02

Xiaomi komt met transparante versie van Mi 9-smartphone met 12GB-ram

Tweakers

Xiaomi gaat op 20 februari in het Chinese Peking de Mi 9-smartphone onthullen en dat toestel krijgt ook een speciale, transparante versie die beschikt over 12GB ram. Dit heeft de oprichter van Xiaomi, Lei Jun, laten weten. Daarnaast heeft deze versie ietwat afwijkende cameraspecificaties.

20:02

'Google wil lastiger maken om Chrome-gebruikers in incognito-modus te weren'

Tweakers

Google is naar verluidt van plan om het moeilijker voor websites te maken om te detecteren of een bezoeker gebruikmaakt van Chromes incognito-modus. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat websitebezoekers geweerd worden of content niet kunnen zien.

19:02

Wat verandert Artikel 13 (het meme-verbod) voor jou?

Macworld

Stel je voor: je maakt wel eens video’s die je laat zien op familiefeesten. Die zet je op Facebook, en hey, daar zet je natuurlijk een leuk muziekje onder. Als het aan Europa ligt wordt het echter een stuk moeilijker zo’n filmpje te plaatsen, want Artikel 13 wordt wel héél streng voor copyright...

18:02

'Huawei probeerde sensortechnologie Apple Watch te stelen'

NU.nl

Het Chinese Huawei zou hebben geprobeerd om de technologie achter de hartslagsensor van de Apple Watch te stelen, heeft een niet nader genoemde fabrikant aan The Information laten weten.

18:02

Panasonic komt met twee soundbars die Dolby Atmos en DTS:X ondersteunen

Tweakers

Panasonic heeft tijdens een evenement in Frankfurt drie nieuwe soundbars aangekondigd. Daaronder bevinden zich twee exemplaren die zowel het audioformaat Dolby Atmos als DTS:X ondersteunen.

18:02

Waarom we nog niet overal glasvezel hebben

PCMweb

Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.

16:02

'Internetgigant Alibaba zit achter populaire Chinese propaganda-app'

NU.nl

De Chinese internetgigant Alibaba zit achter de populaire Chinese propaganda-app Xuexi Qiangguo ('Studeer om China sterker te maken'), melden twee bronnen binnen het bedrijf aan persbureau Reuters.

13:02

Zo controleer je de accu van je Mac-muis en toetsenbord

Macworld

Apple hardware oogt dankzij een minimalistisch en strak design erg mooi. Maar tegelijkertijd zal je vergeefs zoeken naar een simpele indicator op bijvoorbeeld je draadloze muis of toetsenbord van je Mac...

13:02

Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit

PCMweb

Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.

11:02

Gratis hulp bij belastingaangifte? Computer Idee helpt!

Computer Idee

De tijd om je belastingaangifte in te vullen is weer aangebroken. En net als vorig jaar helpt Computer Idee je met het invullen. Want met ons gratis handige en geautomatiseerde Excelbestand zie je direct hoeveel je terugkrijgt, of moet betalen.

11:02

Dutch Filmworks in hoger beroep tegen downloadboete-uitspraak

Computer Idee

Dutch Filmworks gaat in hoger beroep om Ziggo opnieuw te dwingen tot het overhandigen van NAW-gegevens van torrent-downloaders. De filmdistributeur moet duidelijker maken wat er met die informatie gedaan wordt en waarom specifiek voor het boetebedrag van 150 euro is gekozen.

11:02

Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers

Computer Idee

Samsung werkt niet langer aan nieuwe blu-rayspelers, zo maakt het bedrijf bekend. Later dit jaar zou er een 4K-model lanceren, maar de plannen daarvoor zijn geschrapt. Sony en Panasonic blijven op dit gebied als de grootste spelers achter.

09:02

Oppo AX7 - Goedkope miskoop

Macworld

De Oppo AX7 is een budgetsmartphone van het Chinese merk Oppo. Op papier lijkt de AX7 best indrukwekkend, maar hoe presteert in het toestel in praktijk? Dat lees je in deze Oppo AX7 review.

09:02

Windows 10: Stappenbeschrijving

Computer Idee

Heb je pc-problemen en kom je er zelf niet uit? Vraag je om hulp aan een ander, dan heeft diegene wel een duidelijke probleembeschrijving nodig, anders is diegene alleen maar aan het gokken. Stappenbeschrijving helpt je om duidelijk het probleem op een rijtje te zetten en zo snel en doelmatig geholpen kunnen worden.

09:02

Welke schijfletter hoort waarbij in Windows?

Macworld

Windows is nog het enige (actuele) besturingssysteem dat gebruik maakt van schijfletters. En het is lang niet altijd even duidelijk welke letter bij welk station hoort.

07:02

Resident Evil 2 Review

De Telegraaf

Twintig jaar geleden was Resident Evil 2 op de PlayStation één van de eerste games die de zombies naar de wereld van games bracht.

08:02

PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes?

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

16:02

Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten

PCMweb

Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.

15:02

New Super Mario Bros. U Deluxe Review

De Telegraaf

Al jaren is het duidelijk dat Bowser compleet geobsedeerd is met de mooiste prinses van het paddenstoelenrijk. Ondertussen lijkt het alsof Prinses Peach het ook niet erg vindt om haar vrije tijd te besteden in het bijzijn van deze schurk, omdat ze niet veel doet om ontvoeringspogingen te verijdelen.

09:02

Droom fans komt uit op Final Fantasy Fan Fest

De Telegraaf

Wat brengt duizenden fans van het online spel Final Fantasy XIV bijeen in een evenementenhal in Parijs? Nou, nieuws over hun favoriete fantasiewereld, natuurlijk. En ze werden niet teleurgesteld, want de nieuwe Shadowbringers-uitbreiding in de game is ronduit indrukwekkend.

11:02

Review: Kingdom Hearts III

De Telegraaf

Zij aan zij vechten met Donald en Goofy, spelen met het speelgoed uit Toy Story of dansen met Rapunzel. Het lijkt een droom vol Disney-plezier, maar in Kingdom Hearts III wordt dit werkelijkheid.

00:02