NU.nl

'Techgigant Cloudflare beveiligt websites van zeven terroristische organisaties'

21:12

Het internetbedrijf Cloudflare verleent zijn diensten naar verluidt aan minstens zeven groepen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn aangemerkt als terroristische organisatie.

AnyDesk 4.3.0

Tweakers

Versie 4.3.0 van AnyDesk voor Windows is uitgekomen. Met dit programma, dat door oud-medewerkers van TeamViewer wordt ontwikkeld, kan een andere computer worden overgenomen om deze zo op afstand te beheren. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik, voor commercieel gebruik kan op jaarbasis worden afgerekend, of meteen voor een periode van zes jaar wat het totale kostenplaatje lager maakt. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. De changelog van de laatste paar versies ziet er als volgt uit:

21:12

Online gamewinkel Discord betaalt ontwikkelaar negentig procent van de omzet uit

Tweakers

Discord, een chatplatform voor games dat ook spellen verkoopt, houdt vanaf 2019 10 procent van de opbrengst van games in en de ontwikkelaar krijgt 90 procent van de omzet van zijn game, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

20:12

Moederbedrijf T-Mobile houdt samenwerking met Huawei tegen het licht

NU.nl

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, houdt zijn samenwerking met Huawei tegen het licht. De stap volgt op argwaan richting Huawei dat het bedrijf door China gebruikt wordt voor spionage.

20:12

Facebook lekt foto's van maximaal 6,8 miljoen gebruikers

NU.nl

Facebook heeft een bug ontdekt waardoor de foto's van maximaal 6,8 miljoen gebruikers onbedoeld in handen zijn gekomen van andere apps.

20:12

'Facebook-bug lekte privéfoto's van miljoenen gebruikers aan appontwikkelaars'

Tweakers

Een bug in Facebook heeft ervoor gezorgd dat privéfoto's van miljoenen gebruikers twaalf dagen lang vrij toegankelijk waren voor honderden appontwikkelaars. Het lek dateert van september en is intussen verholpen. Dit meldt de website Recode.net.

19:12

'123456 voor zesde jaar op rij meestgebruikte wachtwoord'

NU.nl

De cijfercombinatie '123456' is voor het zesde jaar op rij het meestgebruikte wachtwoord. Daarnaast staat 'password' op de tweede plaats, ook voor de zesde keer op rij.

18:12

Hoe snel wordt 5G?

Macworld

Grote telecomspelers zoals providers, chipmakers en smartphonefabrikanten maken zich op voor de komst van 5G-internet, dat sneller moet zijn dan je huidige internetverbinding. Maar hoe snel eigenlijk?

18:12

Microsoft België wil tienduizend kinderen vertrouwd maken met programmeren en ai

Tweakers

Microsoft is in België een project gestart om kinderen vertrouwd te maken met de basisbeginselen van programmeren en artificiële intelligentie. De eerste DigiKids-les vond vrijdag plaats en werd bijgewoond door zo'n dertig leerlingen. In totaal wil Microsoft zo'n tienduizend kinderen bereiken.

17:12

PCM-weekoverzicht: Waarom grote bedrijven in start-ups investeren

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

16:12

Dit zijn de 10 beste smartphones van 2018

Macworld

In 2018 brengen de grootste smartphone-makers weer een voor een nieuwe telefoons uit, maar de modellen uit 2017 zijn nog steeds goed. Samsung heeft de Galaxy S9 en de Note 8, Apple de iPhone Xs en iPhone 8, en er zijn topsmartphones als de Huawei P20 Pro en de OnePlus 6. Wij zetten de beste smartphones van 2018 of die je nu kunt kopen voor je op een rij.

13:12

7 tips om de beste wachtwoordmanager te vinden

Macworld

Om te voorkomen dat je verzuipt in gebruikersnamen en wachtwoorden die je moet onthouden, helpen we bij het kiezen van een wachtwoordmanager. We zetten belangrijke keuzes uiteen die je bij een wachtwoordmanager moet maken en daarna vertellen we hoe populaire wachtwoordmanagers met die keuzes omgaat.

12:12

Samen muziek luisteren: is Playlist het nieuwe Spotify?

Macworld

Naar muziek luisteren is anno 2018 niet echt meer een sociale gebeurtenis. Je installeert apps als Apple Music en Spotify op je telefoon, doet je oordopjes in en springt op de fiets, maar luister je nog wel eens samen met vrienden naar muziek? De makers van de nieuwe app Playlist denken van niet en willen hier verandering in brengen.

10:12

'Edge-browser detecteert phishing-sites het beste'

Computer Idee

Vergelijk je Microsoft Edge met Google Chrome en Mozilla Firefox, dan heeft de standaard browser van Windows 10 op veel fronten nog een inhaalslag te maken. Waar Edge echter wel een streepje voor heeft, is op het herkennen van phsihing-websites.

10:12

Grote bedrijven en startups

PCMweb

Techgiganten hebben een leger aan knappe koppen in dienst om zelf fantastische tech-toepassingen te bedenken, maar daarnaast is er ook nog een fijne vijver vol met ambitieuze startups om uit te vissen. Wat hebben grote bedrijven zoal gedaan met deze startups?

10:12

Review: Just Cause 4

De Telegraaf

Een tropisch paradijs lijkt de perfecte plek om de koude winterdagen te vermijden. Het is precies wat je in Just Cause 4 kunt doen op het eiland Solís. Het eiland wordt alleen wel onderdrukt door een leger dat in handen is van iemand die nog slechter met macht om kan gaan dan El Pacino in Scarface.

10:12

Dit is het onveiligste wachtwoord van 2018

Computer Idee

Veel mensen onderschatten anno 2018 nog steeds het belang van een sterk wachtwoord. Want ook dit jaar voert '123456' de ranglijst met onveiligste wachtwoorden aan, een trend die inmiddels als vier jaar speelt.

09:12

Scalys Grapeboard: Singleboard-computer uit Nederland

PCMweb

Scalys, een start-up uit Hengelo, ontwikkelt producten die informatiestromen beveiligen. Afgelopen januari stond Scalys in het Holland Startup Pavilion op de CES in Las Vegas met de Scalys Grapeboard. Het is een singleboard-computer, een complete computer op één printplaat. Dit is het verhaal van Evert Paps en Hans Klos.

11:12

Azio RCK Keyboard: typemachine met vleugje leer

Computer Idee

Onlangs waren we erg te spreken over het Retro Classic-keyboard van Azio Corp, een toetsenbord in de vorm van een typemachine. Tijd voor een opvolger, dachten de makers.

10:12

Review: Gaming Beanbag Classic

Computer Idee

Langdurig in een verkeerde houding gamen is funest voor de spieren. De Gaming Beanbag van het Duitse Gamewarez is een zitzak met een oplossing voor dit probleem.

16:12

Avicii top zoekopdracht van Nederland in 2018

De Telegraaf

De in 2018 overleden Zweedse dance-producer Avicii staat bovenaan de lijst van top trending Google-zoekopdrachten van Nederland in 2018. Ook Glennis Grace, Meghan Markle, Maarten van der Weijden en Fortnite staan in de top tien.

09:12

De toekomst van vliegen in een vliegtuig

PCMweb

Inchecken, wachten, boarden, een plek zoeken voor je koffer, uren achter elkaar zitten, bij de bagageband op de rest van je bagage wachten en dan ben je eindelijk waar je moet zijn. Vliegen mag lekker snel zijn, het is niet de meest comfortabele manier van reizen. Dat moet in de toekomst alleen maar beter worden, maar hoe zal dat eruit komen te zien?

17:12

Review: Call of Cthulhu

De Telegraaf

Doorgedraaide sekteleden, duistere locaties en monsters die de verbeelding van mensen te boven gaan. Een handjevol gruwelen die je kan tegenkomen in Call of Cthulhu, een game geïnspireerd op het korte verhaal van H.P. Lovecraft, één van de grondleggers van het horrorgenre.

09:12

Darksiders 3 Review

De Telegraaf

Het Nieuwe Testament uit de Bijbel kent iedereen wel. De gebeurtenissen uit dit boek verwacht je niet zomaar in een videogame, zeker niet in een game waarbij geweld de boventoon voert. In de actie-avonturen spellenserie Darksiders draait alles echter om de bekende Ruiters van de Apocalyps.

08:12