De Telegraaf

De Ligt: ’Salaris besteed ik uit aan Raiola’

7:01

De bakken kritiek die ’geldwolf’ Matthijs de Ligt met zijn keuze voor de keiharde onderhandelaar Mino Raiola als zaakwaarnemer over zich heen heeft gekregen, neemt hij voor lief.

Avidemux: instellingen

Computer Idee

Je kunt natuurlijk al je losse filmpjes aan Jan en allemaal laten zien op je smartphone of met een diashow, maar wil je het een beetje boeiend maken voor de ander, zou je er ook een complete video van kunnen maken, bijvoorbeeld met het gratis Avidemux. In twee how to’s hebben we gezien hoe je hiermee kunt werken. In deze laatste how to kijken we onder andere naar instellingen.

7:00

‘Pip, je ziet eruit als een hostess!’

De Telegraaf

Pip Pellens ziet er normaal gesproken op iedere rode loper uit om door een ringetje te halen, maar bij de première van Spiderman slaat ze de modeplank mis. Dit en meer in Bubbels.

7:00

’Kruijswijk wordt alleen maar beter’

De Telegraaf

De heuvelachtige tijdrit rondom Pau heeft me er nog eens van overtuigd dat Steven Kruijswijk over acht dagen op het podium in Parijs staat. Voor de Tour de France heb ik het al gezegd, maar na dertien ritten ben ik er nog zekerder van geworden dat de kopman van Jumbo-Visma in zijn missie gaat slagen.

7:00

Zanger Danny Vera: ’Artiesten lijken stoer maar het zijn onzekere mensen’

De Telegraaf

Lang was het: prachtige stem, goede muziek, spelen voor 60 man. Zelfs toen hij in ’Voetbal inside’ wekelijks met z’n kop op de buis kwam, zagen ze hem in de muziekwereld niet staan. Eindelijk zitten de zalen vol en heeft hij een heuse hit. En Danny Vera? Hij blijft Danny Vera. „Niemand vertelt mij wat ik moet doen.”

7:00

'Zelfrijdende bus in Wenen rijdt voetganger aan'

NU.nl

Een zelfrijdende bus in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft donderdag een voetganger aangereden. Dat meldt de nieuwszender ORF. De bus was onderdeel van een test van het openbaar vervoer in Wenen.

6:35

'Ex-NSA-medewerker veroordeeld tot 9 jaar cel voor diefstal geheime data'

NU.nl

Harold T. Martin is veroordeeld tot negen jaar cel voor het stelen van geheime data van de National Security Agency (NSA). Dat meldt The Washington Post.

6:23

Twitter gaat duidelijker uitleggen waarom een tweet niet zichtbaar is

NU.nl

Twitter gaat in de komende weken meer toelichting geven bij ontbrekende tweets. Op het sociale medium meldt het bedrijf dat er momenteel wordt gekeken naar hoe er meer context gegeven kan worden bij verborgen tweets.

6:07

Londense politie in verlegenheid gebracht nadat hackers bizarre berichten plaatsen

NU.nl

Het persbureau van de Londense politie is vrijdagavond tot in de nacht naar zaterdag enige tijd gehackt geweest, bevestigt de Metropolitan Police in een verklaring. Er verschenen ongepaste tweets op het doorgaans serieuze en informatieve account.

5:23

Sea of Solitude - Prachtig, maar de boodschap gaat verloren

Tweakers

In Sea of Solitude vertelt het Duitse Jo-Mei een zeer persoonlijk verhaal over eenzaamheid, pesten, ruzie en verlies. Door het allemaal nadrukkelijk aan de eigen achtergrond van de maakster te koppelen, gaat de boodschap echter verloren.

4:00

Noorden van Drenthe krijgt glasvezel met subsidie en lening

Tweakers

Er komt alsnog glasvezel in het noorden van Drenthe te liggen. Daar leek aanvankelijk geen geld voor beschikbaar, maar de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo gaan stellen samen geld beschikbaar als leningen en subsidie.

Gisteren 18:53

Huawei: Android wordt voorlopig niet vervangen door eigen Hongmeng OS

Tweakers

Huawei is voorlopig nog niet van plan Android te vervangen als besturingssysteem voor mobiele telefoons. Het bedrijf reageert daarmee op geruchten dat het een eigen besturingssysteem genaamd Hongmeng zou uitbrengen als alternatief mobiel OS.

Gisteren 17:41

WizzAir reset wachtwoorden van klanten uit voorzorg na technische problemen

Tweakers

Vliegmaatschappij WizzAir heeft bij alle gebruikersaccounts een wachtwoordreset gedaan. Het bedrijf zegt dat dat gebeurde om technische redenen, en niet omdat het slachtoffer was van een datalek.

Gisteren 17:05

Chromebook: gemaakt om te delen

Computer Idee

De computer is steeds meer een familie-apparaat geworden. Waren het vroeger vooral nog de ouders die een pc nodig hadden, tegenwoordig zijn het vooral kinderen die handig zijn met de laptop, en die vooral ook nodig hebben voor school. Maar iedere persoon in het huishouden een eigen laptop geven is een dure grap. Gelukkig is dat met een Chromebook ook helemaal niet nodig.

Gisteren 10:23

Samsung Galaxy XCover 4s kan tegen stootje

Computer Idee

De Samsung Galaxy XCover 4s is een toestel dat wel tegen een stootje kan. De verstevigde behuizing voldoet aan militaire standaarden en zorgt ervoor dat het toestel zowel waterdicht als stofbestendig is.

Gisteren 8:00

Win het boek Gamegeschiedenis van Nederland 1978-2018

Computer Idee

Gamen is populairder dan ooit en vooral Amerikaanse titels staan in de belangstelling. Maar wist je dat ook Nederland een grote stempel op de internationale game-industrie heeft gedrukt?

Gisteren 7:53

Verander kleuren en thema's in Windows 10

Macworld

Standaard komt Windows 10 met een toch wel wat deprimerend donkere gebruikersinterface. Gelukkig kan je er zelf iets veel vrolijkers van maken!

26 Feb 14:44

Geheugenkaartjes worden supersnel

Macworld

De SD Association heeft tijdens het Mobile World Congress iets nieuws aangekondigd: microSD Express. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen daar enorme overdrachtssnelheden mee bereikt worden, tot wel 985 megabytes per seconde. Dus als je binnenkort nog een supersnel geheugenkaartje nodig hebt ...

26 Feb 10:12

Ssd kopen: Waar moet je op letten?

PCMweb

Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?

26 Feb 9:34

Screenshots maken met Firefox

Macworld

Firefox beschikt over een ingebouwde tool om screenshots mee te maken. Inderdaad bedoeld voor content die in de browser wordt getoond, maar daarom niet minder handig!

26 Feb 6:04

Zo kun je videobellen met Zoom

Macworld

Videoconferences worden veel gebruikt, of je nou met werk wil overleggen of met een vriend ver weg wil bijpraten, iedereen heeft het wel eens gedaan. Skype is bekende software die hiervoor veel gebruikt wordt maar dit kan nog wel eens lastig zijn: iemand is zijn gebruikersnaam vergeten, krijgt de uitnodiging voor het belletje niet of noem maar op. Zoom is een website die je gratis en voor niks kunt gebruiken voor dit soort gesprekken. Wij leggen je graag uit hoe je kunt videobellen met Zoom.

25 Feb 14:12

De beste atx-behuizingen vergeleken

PCMweb

De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.

25 Feb 13:49

Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?

PCMweb

Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?

22 Feb 17:35

PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2

PCMweb

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

22 Feb 15:00