Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 20 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Sport

ANP Ongenaakbare Verstappen heeft de Red Bull nog sneller gemaakt

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft alles op orde voor de Grote Prijs van China op zondag. De drievoudig wereldkampioen had zijn Red Bull volledig onder controle in de kwalificatierace en greep ook in de vijfde race van dit jaar de poleposition. "De auto voelde in de kwalificatie nog beter aan, het was heel fijn rijden. Die laatste geklokte ronde was heel netjes. Het was ook lekker om in droog weer te rijden", zei de coureur van Red Bull in het flashinterview na afloop.

1 uur geleden
ANP Verstappen pakt in China voor de vijfde keer dit jaar de pole

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft voor de vijfde keer dit jaar poleposition veroverd in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull was evenals in de vier voorgaande grands prix de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van China.

2 uur geleden
ANP Alonso opnieuw bestraft voor gevaarlijk rijden in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Fernando Alonso is voor de tweede keer dit seizoen in de Formule 1 bestraft voor een roekeloze actie. De Spanjaard van Aston Martin kreeg na de sprintrace bij de Grote Prijs van China tien seconden tijdstraf voor het veroorzaken van een aanrijding met zijn landgenoot Carlos Sainz van Ferrari.

3 uur geleden
ANP Hamilton was vergeten hoe het voelt om aan de leiding te rijden

SHANGHAI (ANP) - Lewis Hamilton was vergeten hoe het voelde om aan de leiding te rijden in een Formule 1-race, zei de zevenvoudig wereldkampioen na zijn tweede plaats in de sprintrace bij de Grote Prijs van China. "Het voelde goed en ik ben dankbaar voor het moment. Het is ook mijn beste resultaat in tijden", meldde de coureur van Mercedes op de website van de Formule 1.

4 uur geleden
ANP Boos AS Roma voelt zich benadeeld door Serie A

ROME (ANP/RTR) - AS Roma verzet zich tegen het besluit van de Serie A om de resterende achttien minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Udinese op 25 april uit te spelen. De Italiaanse club spreekt in een verklaring van een 'oneerlijk' besluit, omdat het nadelig is voor Roma in de voorbereiding op de halve finales van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

5 uur geleden
ANP Dominante zege Verstappen in sprintrace China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft in de Grote Prijs van China met groot machtsvertoon de eerste sprintrace van dit jaar in de Formule 1 gewonnen. De drievoudig wereldkampioen startte als vierde op het circuit van Shanghai, maar eindigde na drie inhaalacties als eerste in de race over 100 kilometer. De coureur van Red Bull verstevigde met de verdiende 8 punten zijn leidende positie in het wereldkampioenschap.

5 uur geleden
ANP Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

16 uur geleden
ANP Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

16 uur geleden
ANP Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

17 uur geleden
ANP Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

18 uur geleden
ANP Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

19 uur geleden
ANP Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

19 uur geleden
ANP UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

19 uur geleden
ANP Zverev stelt opnieuw teleur voor eigen publiek in München

MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft opnieuw teleurgesteld op het ATP-toernooi van München. De als eerste geplaatste Duitser verloor in de kwartfinales voor eigen publiek van de Chileen Cristian Garín, de nummer 106 van de wereld. Het werd 6-4 6-4.

19 uur geleden
ANP Poels grijpt naast de prijzen in Ronde van de Alpen, López wint

LEVICO TERME (ANP) - Wout Poels is er niet in geslaagd de Ronde van de Alpen op zijn naam te schrijven. De 36-jarige wielrenner van Bahrain Victorious eindigde als zesde in de rittenkoers die werd gewonnen door de Spanjaard Juan Pedro López van Lidl-Trek. Aurélien Paret-Peintre van Decathlon AG2R won de afsluitende vijfde etappe met start en finish in Levico Terme.

21 uur geleden
ANP Halve marathon Beijing ontneemt winnaars medaille om valsspelen

BEIJING (ANP) - De atleten die zondag bij de halve marathon van Beijing op het erepodium eindigden, moeten hun medailles inleveren. De organisatie besloot daartoe nadat ze hadden geconcludeerd dat twee lopers uit Kenia en een uit Ethiopië de Chinees He Jie opzettelijk lieten winnen. Het viertal is uit de uitslag geschrapt.

1 dag geleden
ANP Verstappen vierde in natte kwalificatie voor sprintrace in China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen start zaterdag in de eerste sprintrace van het seizoen in de Formule 1 vanaf de tweede startrij. Op het circuit in Shanghai kwam de regerend wereldkampioen van Red Bull in de kwalificatie in de regen tot de vierde tijd.

1 dag geleden
ANP Darter Van Gerwen zet knop om na vroege uitschakeling in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Michael van Gerwen strandde bij de Premier League in Ahoy in Rotterdam al in de kwartfinales. De 34-jarige Brabander reageerde later via X op zijn vroege uitschakeling en bedankte het publiek. Hij richt zich nu op het volgende toernooi, de European Darts Grand Prix in het Duitse Sindelfingen.

1 dag geleden
ANP Verstappen derde bij enige vrije training Grote Prijs van China

SHANGHAI (ANP/RTR/DPA) - Max Verstappen is bij de enige vrije training van de Grote Prijs van China als derde geëindigd. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, die nog wacht op zijn eerste zege op het Shanghai International Circuit, zag de Canadees Lance Stroll in zijn Aston Martin de beste tijd noteren. Achter hem volgde de Australiër Oscar Piastri van McLaren.

1 dag geleden
ANP Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

1 dag geleden
ANP Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

1 dag geleden
ANP Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

1 dag geleden
ANP Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

ROTTERDAM (ANP) - De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken.

1 dag geleden
ANP Tennisster Rus zorgt voor verrassing tegen favoriete in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft voor een verrassing gezorgd op het WTA-toernooi in Rouen. De beste tennisster van Nederland was op het gravel in Frankrijk in de tweede ronde met 6-3 1-6 6-3 te sterk voor de als eerste geplaatste Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland. Pavljoetsjenkova is de nummer 22 van de wereld, Rus staat 31 plekken lager.

1 dag geleden
ANP Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

BORGO VALSUGANA (ANP) - De Britse wielrenner Simon Carr heeft voor het tweede jaar op rij de koninginnenrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van EF Education rondde in de vierde etappe van Laives naar Borgo Valsugana een solo van 45 kilometer succesvol af.

1 dag geleden
ANP Pogacar 'in goede vorm' aan start Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Tadej Pogacar komt zondag vol vertrouwen aan de start van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. "De vorm is goed, ik denk dat ik het goed kan doen. Ik kijk ernaar uit om weer een nummer op te spelden", blikte de Sloveense topfavoriet vooruit op de website van zijn ploeg UAE Team Emirates. "Luik is een van mijn favoriete wedstrijden, en ook een van de lastigste. Het is altijd mooi om daar terug te keren."

1 dag geleden
ANP Verstappen tevreden over nieuwe opzet sprintweekends Formule 1

SHANGHAI (ANP/AFP) - Max Verstappen is tevreden met de nieuwe opzet van de raceweekeinden met een sprintrace. "Er zit nu meer logica in en dat hadden we nodig", zei de drievoudig wereldkampioen tegen aanwezige media bij de Grote Prijs van China in Shanghai.

2 dagen geleden
ANP Wielrenner Skjelmose herstelt van ernstige onderkoeling

HOEI (ANP/DPA) - De Deense wielrenner Mattias Skjelmose lijkt geen complicaties te hebben overgehouden aan de zware onderkoeling in de Waalse Pijl. De renner werd tijdens de koers zo bevangen door de regen en de kou, dat hij bibberend de strijd op ongeveer 50 kilometer voor de finish staakte.

2 dagen geleden
ANP Geplaagde Ricciardo 'voelt geen druk' bij RB in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiër in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden.

2 dagen geleden
ANP Topman Marko van Red Bull bevestigt gesprekken met Sainz

SHANGHAI (ANP/DPA) - Topman Helmut Marko van het Formule 1-team Red Bull heeft bevestigd dat het team in gesprek is met de Spanjaard Carlos Sainz over een contract. "Maar hij heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi waar wij niet overheen kunnen", zegt hij in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

2 dagen geleden
ANP MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

PHILADELPHIA (ANP) - Joel Embiid, vorig seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA (MVP), heeft zijn club Philadelphia 76ers met een vleugje van zijn oude vorm aan een plek in de play-offs geholpen. De 30-jarige vedette maakte tegen Miami Heat 23 punten en was met name in de tweede helft op dreef, toen hij zijn ploeg hielp terugkomen van een achterstand van 13 punten. Uiteindelijk wonnen de 'Sixers' nipt met 105-104.

2 dagen geleden
ANP Wielrenster Vollering put vertrouwen uit tweede plek Waalse Pijl

HOEI (ANP) - Demi Vollering greep naast een tweede zege op rij in de Waalse Pijl. De wielrenster van SD Worx - Protime haalde desondanks vertrouwen uit haar manier van rijden en uit haar tweede plaats voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. "Ik voelde me de hele wedstrijd sterk", zei de 27-jarige renster die in de sprint bergop werd geklopt door de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

2 dagen geleden
ANP Levenslange schorsing basketballer Porter na overtreden gokregels

TORONTO (ANP/RTR) - Basketballer Jontay Porter van de Toronto Raptors is voor het leven geschorst voor het overtreden van de gokregels, heeft de National Basketball Association (NBA) besloten. De 24-jarige Amerikaan is na een onderzoek van de NBA schuldig bevonden aan het beïnvloeden van wedstrijden en aan gokken.

2 dagen geleden
ANP Nadal in tweede ronde Barcelona onderuit tegen De Minaur

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal is er bij het graveltoernooi van Barcelona niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. De 37-jarige Spanjaard, die in eigen land zijn rentree maakt na een blessureperiode, moest zijn meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Australiër Alex de Minaur. Het werd 7-5 6-1.

2 dagen geleden
ANP Australische O'Callaghan zwemt vlak boven toptijd Steenbergen

MELBOURNE (ANP/RTR) - Zwemster Marrit Steenbergen lijkt op het koningsnummer 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen van Parijs in ieder geval serieus rekening te moeten houden met de Australische Mollie O'Callaghan. De tweevoudig wereldkampioene pakte in Gold Coast de nationale titel in een sterk bezette finale, in een tijd (52,27) die maar één honderdste van een seconde boven de toptijd van Steenbergen van februari lag.

2 dagen geleden
ANP Britse sportbaas niet enthousiast over bonus olympisch kampioenen

LONDEN (ANP/RTR) - De baas van het Britse olympische comité is niet te spreken over de financiële beloning voor olympisch kampioenen atletiek vanaf de komende Spelen. Volgens Andy Anson verhoogt de stap onnodig de druk op bonden van andere sporten om met prijzengeld te komen. Ook gaat het in tegen de olympische gedachte, aldus Anson.

2 dagen geleden
ANP Van Aert drie weken na zware val terug op de fiets

HERENTALS (ANP) - Wout van Aert zit drie weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen weer op de fiets. Hij reed woensdag op een nieuwe fiets een rondje van 30 kilometer bij zijn woonplaats Herentals in België.

3 dagen geleden
ANP Verstappen verwacht meer spanning bij teruggekeerde GP China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen verwacht dat de Grote Prijs van China komend weekend een spannendere race wordt dan normaal. Het zal een uitdaging worden voor Red Bull, zegt hij, omdat de Formule 1-coureurs al jaren niet op het circuit zijn geweest en er weinig kans is om de baan te verkennen.

3 dagen geleden