Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds meer Oranjefans verzamelen zich in Emmen

Steeds meer Oranjefans verzamelen zich in Emmen

EMMEN (ANP) - Het wordt steeds drukker langs de route die de koninklijke familie gaat lopen in Emmen. In de Hoofdstraat staan al honderden mensen klaar achter de dranghekken.

Vanaf station Emmen loopt een lange stoet bezoekers richting het centrum. Veel mensen hebben zich uitgedost in oranje kleding of hebben Nederlandse vlaggen bij zich.

Rond 11.00 uur worden de jarige koning en zijn gezin verwacht op het Noorderplein. Via de Hoofdstraat wandelt de familie naar het Marktplein, het Rensenpark, het gemeentehuis, het skatepark en langs dierenpark Wildlands. De dag wordt afgesloten bij het hoofdpodium op het Raadhuisplein.

Meer uit Binnenland

Demonstraties UvA gaan 'over grenzen heen', zegt Rutte

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte roept demonstranten op en rond de Universiteit van Amsterdam op te stoppen met het geweld tegen de politie en het aanrichten van vernielingen. Dat doet hij op X. "De gebeurtenissen op en rond de UvA in de laatste dagen gaan duidelijk over grenzen heen. Demonstreren mag. Altijd. Maar geweld gebruiken tegen de politie en vernielingen aanrichten mag nooit. Stop daarmee!"

19 minuten geleden
Pro-Palestijns protest laat duidelijke sporen achter in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In delen van de Amsterdamse binnenstad zijn donderdagochtend nog duidelijk de gevolgen zichtbaar van het pro-Palestijnse protest dat daar dinsdag en woensdag plaatsvond. Een ANP-fotograaf ziet op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) stapels met stoeptegels en pallets liggen. Ook zijn veel muren en ramen op het terrein bespoten met teksten als "All eyes on Rafah" en "From the river to the sea".

35 minuten geleden
Meer dan 2400 asielzoekers in Ter Apel, boetebedrag ruim miljoen

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van woensdag op het donderdag voor het eerst sinds de gerechtelijke uitspraak meer dan 2400 mensen overnacht. Er verbleven 2463 mensen. Omdat dat er meer zijn dan de afgesproken 2000, moet het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) opnieuw een dwangsom van 15.000 euro betalen aan de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. Daarmee staat het totale boetebedrag nu op 1.012.500 euro.

45 minuten geleden
XR gelast protestmars Den Haag af om 'extreem politiegeweld'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) gelast de vreedzame protestmars tegen politiegeweld af die donderdagmiddag zou worden gehouden in Den Haag. De organisatie meldt in een bericht "geschokt" te zijn over het "extreme politiegeweld" bij de pro-Palestijnse protesten van deze week in Amsterdam en Utrecht.

1 uur geleden
Eurovisiedroom Joost Klein komt uit in halve finale songfestival

MALMÖ (ANP) - Joost Klein gaat donderdagavond eindelijk zijn grote droom waarmaken. Na maanden van voorbereiding maakt de artiest zijn opwachting tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö, waar hij in de tweede halve finale een plek in de finale wil bemachtigen.

5 uur geleden
Gaza-demonstranten oog in oog met ME in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Kort na 01.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag stonden de pro-Palestijnse demonstranten die de Universiteitsbibliotheek in Utrecht bezet hadden gehouden oog in oog met de politie op de brug tussen de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat. De demonstranten werden door de politie verplaatst richting de Biltstraat.

9 uur geleden
Bij protesten in Amsterdam zijn 32 mensen aangehouden

AMSTERDAM (ANP) - Bij de demonstraties op het Binnengasthuisterrein van de UvA in Amsterdam en op het Rokin zijn 32 betogers aangehouden. De politie meldt dat ze zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en opruiing.

11 uur geleden