Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Ajax richt het vizier op de toekomst na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. De club zoekt een algemeen directeur, drie commissarissen en een trainer die een stem krijgt bij het formeren van een selectie die de club weer richting de nationale top moet brengen.

Van Praag en Kroes wandelden donderdagavond samen naar buiten na een crisisberaad van de leden van Ajax. Alsof er niets was voorgevallen tussen ze. Het duo meldde zich bij de aanwezige pers, waar ze naast elkaar hun verhaal deden.

Is die schorsing van Kroes als algemeen directeur nog steeds een verstandig besluit? "Ja, natuurlijk", antwoordde Van Praag. "Als directeur van een beursgenoteerde onderneming kan je niet met voorkennis handelen in aandelen. Leo van Wijk zei het mooi. Als fan wil je van alles, maar wij als commissarissen moeten ons aan regels houden."

Titulair technisch directeur

Diezelfde Van Wijk speelde een grote rol in de terugkeer van Kroes en sprak een paar keer met hem. Louis van Gaal, adviseur van de rvc, liet de bestuursraad weten dat een terugkeer van Kroes, in welke vorm dan ook, heroverwogen moest worden. "Mede daarom hebben we er bij de rvc op aangedrongen om te bekijken hoe Kroes kon terugkeren", bevestigde voorzitter Ernst Boekhorst van de bestuursraad.

"Als algemeen directeur kon Kroes niet terug", zei Van Praag. "Maar wij zijn natuurlijk ook niet doof voor geluiden van onze achterban. Natuurlijk lijden we nu geen gezichtsverlies. Dat hadden we gedaan als we een terugkeer niet hadden onderzocht. Volgens onze advocaten kan hij nu als titulair technisch directeur aan de slag."

Nieuwe trainer

"Algemeen directeur of titulair technisch directeur, het maakt mij niet uit", zei Kroes. "Ik wil Ajax helpen, met iedereen om mij heen. Ik ben nu titulair technisch directeur omdat de AFM alles nog onderzoekt. Dat kan even duren. En als zij zeggen dat ik zwaar in de fout ben gegaan met die aandelen, dan stap ik alsnog op."

Kroes heeft zijn zoektocht naar een nieuwe trainer hervat. Hij wil niet reageren op de mogelijke komst van Graham Potter, de coach die bij Chelsea naar verluidt van een jaarsalaris van ruim 15 miljoen euro genoot. Hij zwijgt ook over een terugkeer van Erik ten Hag, die mogelijk met zijn laatste weken bij Manchester United bezig is.

Van Praag en de overige leden van rvc gaan op zoek naar een algemeen directeur. "Dat kan ook eerst een tijdelijke worden", doelde Van Praag mogelijk op commercieel directeur Menno Geelen. "En de bestuursraad draagt snel drie commissarissen voor", doelde Boekhorst op vervangers voor Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen.

Meer uit Voetbal

Vitesse nadert opening in reddingsplan voor noodlijdende club

ARNHEM (ANP) - Vitesse is op weg naar een belangrijke stap in het reddingsplan. Interim-directeur Edwin Reijntjes van de Arnhemse club heeft goede hoop dat de Amerikaan Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen van de nummer laatst van de Eredivisie. Dat heeft hij verteld tijdens een bijeenkomst op het trainingscomplex van de club op Papendal, zo bevestigt een woordvoerder.

24 minuten geleden
Voetbalclub Union Berlin ontslaat na een half jaar coach Bjelica

BERLIJN (ANP) - Voetbalclub Union Berlin heeft na een half jaar afscheid genomen van trainer Nenad Bjelica. De taken van de coach worden voorlopig waargenomen door jeugdtrainer Marco Grote, die in november ook al even interim-coach was.

1 uur geleden
PSG-coach Enrique heeft geen haast in CL-duel met Dortmund

PARIJS (ANP/AFP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain zal zijn spelers niet aansporen om twee keer te scoren tijdens de return tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. De Franse ploeg verloor het eerste duel met 1-0 in Duitsland, maar de Spaanse coach heeft met het oog op een eventuele verlenging en strafschoppen geen haast. "Het doel is niet om voor twee treffers te gaan, maar om door te gaan", zei Enrique een dag voor het duel in Parijs.

2 uur geleden
Ook doelman Schlager aan de kant bij Oranje-opponent Oostenrijk

SALZBURG (ANP/Belga) - Het nationale voetbalelftal van Oostenrijk, een van de tegenstanders van Oranje tijdens het aankomende EK, kampt opnieuw met tegenslag. Doelman Alexander Schlager van RB Salzburg ondergaat maandag een operatie aan zijn knie. Volgens zijn club is zijn seizoen voorbij. Het is nog onduidelijk of hij ook een streep door het EK moet zetten.

3 uur geleden
Gemeente: Stadhuisplein Eindhoven vol voor huldiging PSV

EINDHOVEN (ANP) - De gemeente Eindhoven adviseert PSV-supporters naar het 18 Septemberplein of de Markt te gaan. Rond 15.00 uur was het Stadhuisplein, waar rond 19.00 uur de selectie van PSV arriveert, vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldt de gemeente. Op het plein is plek voor 19.500 fans.

3 uur geleden
Koopmeiners speelt door schorsing niet meer voor Almere City FC

ALMERE (ANP) - Peer Koopmeiners komt de laatste twee wedstrijden van dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC. De middenvelder kreeg afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) een directe rode kaart voor een overtreding en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat meldt de club, die dertiende staat in de Eredivisie.

3 uur geleden
Huldiging Bayer Leverkusen na historisch seizoen op 26 mei

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen wordt op 26 mei gehuldigd voor het nu al historische seizoen, waarin het voor het eerst het kampioenschap van Duitsland veroverde. Een dag voor het feest speelt het elftal van succescoach Xabi Alonso nog de Duitse bekerfinale, terwijl de ploeg ook een goede kans maakt de eindstrijd van de Europa League op 22 mei te bereiken.

3 uur geleden