Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger rond de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van vijf mannen die de steiger van de toren van de Westerkerk aan de Prinsengracht in het centrum van de hoofdstad beklom. Ze zijn alle vijf aangehouden. De vier die niet gewond waren, zijn overgebracht naar het politiebureau.

De mannen zijn tussen de 21 en 26 jaar. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of ze onder invloed waren toen ze de steiger beklommen, alleen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit.

Meer uit Binnenland

UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

AMSTERDAM (ANP) - De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink, die veel van de gearresteerden bijstaat.

1 uur geleden
Kamerleden bespreken in Suriname samenwerking met Nederland

PARAMARIBO (ANP) - China staat klaar om Suriname te ondersteunen als Nederland en andere westerse landen dat niet doen, waarschuwt Ruben Brekelmans (VVD) in Paramaribo, waar hij met een Tweede Kamermissie in gesprek ging met de president, ministers en experts. "Ze zeiden: het liefst werken we samen met een land als Nederland vanwege de historische banden. Maar China stelt veel minder eisen en veel minder voorwaarden."

1 uur geleden
Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

AMSTERDAM (ANP) - De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

2 uur geleden
Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

3 uur geleden
UvA geeft openheid over banden met Israëlische instellingen

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.

4 uur geleden
Uitspraak in kwestie Van Lienden over geld voor advocaat

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in het kort geding van Sywert van Lienden tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag waar de stichting beslag op heeft gelegd. Van Lienden zegt het geld nodig te hebben om een advocaat te kunnen betalen in de mondkapjesaffaire.

6 uur geleden
Politie arresteert betogers protestkamp UvA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft de eerste betogers van het protestkamp bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam gearresteerd.

6 uur geleden