Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

De 89-jarige zangeres Nana Mouskouri zong zowel het Franse als het Griekse volkslied voor een publiek van 20.000 mensen. De ceremonie was ook live op televisie te zien.

"Onze beste wensen voor een succesvolle organisatie van de 33e Olympische Spelen in Parijs", zei voorzitter Spyros Kapralos van het Griekse olympisch comité tegen de voorzitter van het Franse organisatiecomité, Tony Estanguet.

Marseille

De vlam werd op 16 april ontstoken in het oude Olympia op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Via een fakkeltocht door Griekenland arriveerde het vuur in Athene. Komende zaterdag gaat de vlam aan boord van een Frans schip in de Griekse havenstad Piraeus om vervolgens naar de Zuid-Franse stad Marseille te varen.

De aankomst van de vlam in Frankrijk staat gepland voor 8 mei. De Olympische Spelen van Parijs vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus.

Meer uit Sport

Marathonloper Kipchoge bezorgd om familie na dreigementen online

ELDORET (ANP) - De Keniaanse marathonloper Eliud Kipchoge heeft grote zorgen gehad over de veiligheid van zijn familie. Dat zegt de tweevoudig olympisch kampioen in een interview op BBC Sport Africa. Hij kreeg online tal van dreigementen van mensen die beweerden dat hij betrokken was bij een samenzwering om Kelvin Kiptum te vermoorden.

1 uur geleden
Tennisster Pegula onzeker voor Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula twijfelt of ze op tijd fit is om deel te nemen aan Roland Garros. De nummer 5 van de wereld heeft zich afgemeld voor het graveltoernooi van Rome nadat ze eerder al door blessures de toernooien van Stuttgart en Madrid had overgeslagen.

2 uur geleden
Wilson verovert wereldtitel snooker

SHEFFIELD (ANP) - Kyren Wilson heeft de wereldtitel snooker veroverd. De 32-jarige Engelsman versloeg in de finale Jak Jones uit Wales: 18-14.

11 uur geleden
Volleybalsters verslaan Roemenië in eerste oefenduel

WIJCHEN (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste oefenduel met Roemenië in Wijchen met 3-2 gewonnen. De setstanden waren: 25-20 18-25 25-17 16-25 en 15-13. Nederland, pas enkele dagen in training, trad niet in de sterkste bezetting aan. Naast Juliët Lohuis, Sarah van Aalen, Fleur Savelkoel en Hester Jasper kwamen enkele talenten in actie.

14 uur geleden
Pogacar genoot van 'spel' in finale derde etappe Giro

FOSSANO (ANP) - Tadej Pogacar keek met een glimlach terug op zijn actie kort voor de finish van de derde etappe van de Giro d'Italia. De leider in het klassement ging achter de ontsnapte Deen Mikkel Frølich Honoré aan en kreeg zijn Britse concurrent Geraint Thomas mee. Hun poging strandde 400 meter voor de finish. "Het voelde aan als een spel, zoals vroeger met vriendjes", vertelde de Sloveen van UAE Team Emirates in het flashinterview na de door de Belg Tim Merlier gewonnen rit.

17 uur geleden
Belgische sprinter Merlier wint derde etappe Giro d'Italia

FOSSANO (ANP) - De Belgische wielrenner Tim Merlier heeft de derde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een relatief vlakke rit over 166 kilometer van Novara naar Fossano. De renner van Soudal - QuickStep boekte al zijn achtste zege van het seizoen.

18 uur geleden
Topsnelheid omlaag in MotoGP door nieuwe regels vanaf 2027

MADRID (ANP) - De topsnelheid in de MotoGP gaat vanaf 2027 omlaag door de invoering van motoren met minder vermogen. De cilinderinhoud gaat naar beneden van 1000cc naar 850cc. Het is een maatregel om de veiligheid te vergroten in de koningsklasse van de motorsport, meldt de MotoGP.

22 uur geleden