Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste oranjefans langs de koninklijke route in Emmen

Eerste oranjefans langs de koninklijke route in Emmen

EMMEN (ANP) - Langs de route die koning Willem-Alexander gaat lopen in Emmen staan al de eerste Oranjefans. Dat is te zien op beelden van een ANP-fotograaf. Sommigen zijn gehuld in oranje kleding, hebben hoedjes op en dragen vlaggetjes. Er is ook al veel politie op de been.

Het lijkt erop dat de dag in Emmen droog en zonnig is begonnen, maar in de middag worden er buien verwacht.

NS meldt dat op het spoor de avond en nacht goed zijn verlopen. Er reden extra en langere treinen rond enkele grote steden. Zaterdagochtend rond 09.00 uur zijn de eerste Koningsdagfans volgens het spoorbedrijf al met de trein onderweg.

Meer uit Binnenland

Voorzitter college van bestuur UU in gesprek met demonstranten

UTRECHT (ANP) - "Zijn jullie zuinig op onze prachtige Universiteitsbibliotheek?" Dat vroeg de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, Anton Pijpers, aan de pro-Palestijnse demonstranten die sinds woensdagmiddag een gebouw van de UU aan de Drift bezetten. Pijpers kwam rond 21.15 uur aan, zag een verslaggever van ANP.

4 minuten geleden
ME voert charges uit op Rokin en verjaagt betogers

AMSTERDAM (ANP) - Op het Rokin in Amsterdam is de Mobiele Eenheid bezig met charges. Honderden pro-Palestijnse betogers worden met wapenstok en politiehonden opgejaagd in de richting van het Muntplein.

25 minuten geleden
Politie en demonstranten slaags op het Rokin

AMSTERDAM (ANP) - Op het Rokin in Amsterdam is het erg onrustig door een grote groep demonstranten, van wie een groot deel mondkapjes en (Palestijnse) sjaals voor het gezicht draagt. Op de hoek met de Langebrugsteeg raakten betogers slaags met de politie, die de lange wapenstok gebruikte. Ook worden politiehonden ingezet.

1 uur geleden
Bezetters UU brengen boodschappen binnen, politie grijpt niet in

UTRECHT (ANP) - Een groepje van zo'n tien demonstranten heeft volle boodschappentassen met eten naar binnen gebracht bij het pand van de Universiteit Utrecht op Drift 25. Het universiteitsgebouw wordt sinds woensdagmiddag bezet door pro-Palestijnse actievoerders. De politie grijpt nog niet in, ziet een ANP-verslaggever.

1 uur geleden
Laatste betogers van BG-terrein van de UvA verwijderd

AMSTERDAM (ANP) - De laatste pro-Palestina-activisten zijn weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam. De politie sleepte de betogers een voor een van het terrein af, zag een ANP-verslaggever. Ze worden richting het Rokin geleid, waar zich al een grote groep demonstranten heeft verzameld.

1 uur geleden
Honderden demonstranten worden tegengehouden op het Rokin

AMSTERDAM (ANP) - Honderden mensen die wilden meedoen aan de pro-Palestina-actie op het Binnengasthuisterrein (BG-terrein) van de UvA, worden door de politie tegengehouden op het Rokin, ter hoogte van het Spui. Daarmee probeert de politie te voorkomen dat ze zich via de tegenovergelegen Langebrugsteeg aansluiten bij de groep op het BG-terrein, meldt een ANP-verslaggever.

2 uur geleden
Na landmacht ook marine in de fout met opleidingsbudget

DEN HAAG (ANP) - Bij de Koninklijke Marine zijn 83 gevallen van fraude met het persoonlijke opleidingsbudget ontdekt. De militairen gebruikten het budget voor een barbecuecursus, maar declareerden ook stiekem een barbecue, meldt het ministerie van Defensie.

2 uur geleden