Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 11 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Voetbal

ANP Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

3 uur geleden
ANP Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

5 uur geleden
ANP Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

6 uur geleden
ANP Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

6 uur geleden
ANP FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

6 uur geleden
ANP Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

6 uur geleden
ANP FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

6 uur geleden
ANP Mbappé kondigt afscheid aan bij Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé heeft in een videoboodschap zijn afscheid aangekondigd bij Paris Saint-Germain. De Franse sterspeler komt zondag voor eigen publiek voor het laatst in actie, in het competitieduel met Toulouse.

8 uur geleden
ANP Jans richt zich na langer aanblijven kwartet op duel met Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-trainer Ron Jans is zeer te spreken over het langer aanblijven van Jens Toornstra, Vasilis Barkas, Ryan Flamingo en Nick Viergever. Het contractnieuws over het kwartet werd deze week bekendgemaakt. Volgens Jans zorgt het voor continuïteit.

10 uur geleden
ANP FC Twente contracteert jeugdspeler Ribbers

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft jeugdspeler Jort Ribbers tot medio 2026 vastgelegd. De 19-jarige aanvaller uit Lochem maakt al sinds zijn jeugd deel uit van de opleiding en zit dicht tegen het eerste elftal aan.

11 uur geleden
ANP PSV neemt Tillman definitief over van Bayern München

EINDHOVEN (ANP) - PSV neemt de 21-jarige Malik Tillman definitief over van Bayern München, zo meldt de kersverse landskampioen. De Amerikaanse middenvelder werd dit seizoen gehuurd en PSV heeft besloten om de koopoptie in het contract te lichten.

11 uur geleden
ANP Van 't Schip wil met ruime Ajax-selectie vijfde plek verdedigen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Almere City. Trainer John van 't Schip kent het belang van het duel. Een zege is nodig om de vijfde plek in de Eredivisie te behouden en de play-offs te ontlopen. NEC en FC Utrecht maken ook nog kans op de vijfde plaats.

11 uur geleden
ANP Arteta wil met Arsenal hegemonie Manchester City doorbreken

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta wil met zijn ploeg Manchester City van de troon stoten in de Premier League. De Spanjaard beseft dat Arsenal het in de titelrace niet in eigen hand heeft, maar doet een beroep op zijn spelers om gefocust te blijven.

11 uur geleden
ANP AZ mogelijk weer met Zeefuik tegen Go Ahead Eagles

ALKMAAR (ANP) - AZ kan zondag mogelijk weer beschikken over Lequincio Zeefuik. De 19-jarige aanvaller maakt volgens zijn trainer Maarten Martens stappen vooruit na zijn blessure. De Alkmaarders spelen zondag uit tegen Go Ahead Eagles.

12 uur geleden
ANP Giménez en Timber twijfelachtig voor Feyenoord tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag tegen NEC mogelijk doen zonder Santiago Giménez en Quinten Timber. Dat zei trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie.

13 uur geleden
ANP Riedewald vertrekt aan einde van seizoen bij Crystal Palace

LONDEN (ANP) - Jairo Riedewald vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Crystal Palace. De club uit Londen heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

14 uur geleden
ANP Pochettino vindt vertrek bij Chelsea 'niet einde van wereld'

LONDEN (ANP/AFP) - Mauricio Pochettino vindt het niet het eind van de wereld als hij aan het eind van het seizoen weg is bij Chelsea. Dat zei de Argentijnse trainer tijdens een persconferentie. Hij ligt onder vuur bij de Londenaren in een teleurstellend seizoen.

15 uur geleden
ANP FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente krijgt zondag mogelijk een tweede kans om de derde plaats van de Eredivisie veilig te stellen. De club moet daarvoor winnen van FC Volendam en afwachten of AZ punten verliest bij Go Ahead Eagles.

15 uur geleden
ANP Aanvaller Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Serge Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern München. De aanvaller heeft woensdag een hamstringblessure opgelopen tijdens het verloren duel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League (2-1).

15 uur geleden
ANP Kampioen PSV rekent op De Jong in uitduel met Fortuna Sittard

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Peter Bosz verwacht dat Luuk de Jong zondag in actie kan komen voor PSV in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De spits viel afgelopen zondag uit tijdens de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2). Maar hij traint inmiddels weer volledig mee.

16 uur geleden
ANP Ajax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen gaat voorlopig als algemeen directeur van Ajax aan de slag. De commercieel directeur blijft die functie uitoefenen totdat zijn club een nieuwe directeur heeft gevonden en die persoon voldoende is ingewerkt.

16 uur geleden
ANP FC Utrecht bindt verdediger Flamingo tot medio 2027

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft de optie tot koop in het contract van de gehuurde Ryan Flamingo gelicht. De 21-jarige verdediger is nu tot medio 2027 aan de club uit de Domstad verbonden.

17 uur geleden
ANP Spelersvakbond roept FIFA op om opzet WK voor clubteams te herzien

NYON (ANP/RTR) - De FIFA moet de nieuwe opzet voor het WK voor clubteams herzien. Dat vinden spelersvakbond FIFPro en de World Leagues Association (WLA). De wereldvoetbalbond is van plan het toernooi uit te breiden van 32 naar 36 teams, maar de volle speelkalender zou voor problemen zorgen.

18 uur geleden
ANP Media: Oud-voetballer Babangida gewond na ongeluk, broer overleden

ABUJA (ANP) - Oud-voetballer Tijjani Babangida van Ajax is in kritieke maar stabiele toestand opgenomen in een ziekenhuis na een verkeersongeluk in zijn geboorteland Nigeria. Dat meldt de Nigeriaanse voetbalbond aan verschillende media uit dat land. Zijn broer Ibrahim heeft het ongeluk niet overleefd. De oud-speler van FC Volendam wordt vrijdag begraven.

20 uur geleden
ANP Koopmeiners en De Roon willen met Atalanta nu ook finales winnen

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners kon zijn geluk niet op na het bereiken van de finale van de Europa League met Atalanta. De Oranje-international wil na het uitschakelen van Olympique Marseille echter meer.

1 dag geleden
ANP Olympiakos tegenstander Fiorentina in finale Conference League

PIRAEUS (ANP) - Olympiakos is de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League. De Griekse club versloeg in de tweede halve finale Aston Villa met 2-0, nadat de club ook al de eerste wedstrijd in Birmingham had gewonnen (4-2).

1 dag geleden
ANP Atalanta voor het eerst in clubhistorie naar Europese eindstrijd

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft voor het eerst in zijn bestaan een Europese eindstrijd bereikt. De Italiaanse voetbalclub versloeg Olympique Marseille in de halve finales van de Europa League met 3-0 en dat was voldoende na de 1-1 van een week eerder.

1 dag geleden
ANP Bayer Leverkusen ten koste van AS Roma naar finale Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso speelde met 2-2 gelijk tegen de Italianen en dat was voldoende na de 2-0-zege van een week eerder in Rome.

1 dag geleden
ANP Janssen helpt Wolfsburg met doelpunt aan tiende beker op rij

KEULEN (ANP) - De Nederlandse voetbalinternational Dominique Janssen heeft met een doelpunt in de Duitse bekerfinale bijgedragen aan de 2-0-zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. Het was de tiende keer op rij dat de vrouwen van Wolfsburg de nationale beker in de wacht sleepten.

1 dag geleden
ANP Van Bommel verliest met Antwerp bekerfinale van Union

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse trainer Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Belgische voetbalbeker. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, dat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

1 dag geleden
ANP Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

1 dag geleden
ANP Arsenal langer door met middenvelder Jorginho

LONDEN (ANP/BELGA) - Arsenal heeft het aflopende contract van middenvelder Jorginho met een seizoen verlengd. De 32-jarige Italiaanse voetballer kwam in januari 2023 over van Chelsea.

1 dag geleden
ANP Operatie voor Sierhuis na nieuwe zware knieblessure

SITTARD (ANP) - Spits Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard heeft een zware knieblessure en ondergaat binnenkort een operatie. Dat meldt de speler op Instagram. "De geweldige momenten die we dit seizoen samen in ons stadion hebben beleefd zullen werken als motivatie om zo sterk mogelijk terug te komen", schrijft de aanvaller, die dit seizoen twaalf doelpunten maakte voor de Limburgers in de Eredivisie.

1 dag geleden
ANP Nieuw contract Cubarsí bij FC Barcelona met torenhoge afkoopsom

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft het contract met de 17-jarige verdediger Pau Cubarsí opengebroken en verlengd tot en met juni 2027. Er is een torenhoge afkoopsom van 500 miljoen euro opgenomen in de nieuwe verbintenis.

1 dag geleden
ANP Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts'

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien wil dat zijn ploeg zich vrijdag tegen Roda JC afsluit voor het grote enthousiasme dat de afgelopen dagen in de regio is ontstaan over de kans op promotie naar de Eredivisie. "Het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren", spreekt Lukkien via de website van FC Groningen.

1 dag geleden
ANP Fans steunen Roda en Groningen in aanloop naar promotieduel

KERKRADE/GRONINGEN (ANP) - Zowel Roda JC als FC Groningen heeft zich met de steun van vele fans voorbereid op het cruciale onderlinge duel van vrijdagavond 20.00 uur. De nummers 2 en 3, die vrijdag in de Euroborg strijden om het laatste directe ticket voor promotie naar de Eredivisie, werkten op Hemelvaartsdag een open training af. Daar kwamen honderden supporters op af, met trommels en wat licht vuurwerk.

1 dag geleden
ANP Maleisische topvoetballer op intensive care na aanval met zuur

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - De Maleisische club Selangor FC weigert vrijdag de openingswedstrijd van het voetbalseizoen te spelen. Diverse spelers waren de afgelopen weken slachtoffer van bruut geweld. Rechtsbuiten Faisal Halim, tevens Maleisisch international, ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur. Zijn teamgenoot Akhyar Rashid raakte gewond bij een overval.

1 dag geleden
ANP Real-coach Ancelotti koestert de magie van Bernabéu

MADRID (ANP) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zag zijn ploeg opnieuw in het eigen Estadio Santiago Bernabéu terugvechten van een achterstand. De Madrilenen versloegen Bayern München met 2-1 in de halve finale van de Champions League en kunnen zich opmaken voor de finale tegen Borussia Dortmund.

2 dagen geleden