Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente krijgt zondag mogelijk een tweede kans om de derde plaats van de Eredivisie veilig te stellen. De club moet daarvoor winnen van FC Volendam en afwachten of AZ punten verliest bij Go Ahead Eagles.

FC Twente verzuimde afgelopen zondag in het verloren uitduel met AZ (2-1) de derde positie en een ticket voor de voorronden van het nieuwe seizoen in de Champions League veilig te stellen. FC Volendam weet na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Ajax (4-1) dat het volgend seizoen niet meer in de Eredivisie speelt.

"Volendam is een taaie tegenstander en het is me te makkelijk om te zeggen: dat doen we wel eventjes", zegt Oosting op de website van FC Twente. "Volendam heeft niets te verliezen en kan vrijuit spelen. Het gaat mij zondag ook om de uitvoering. Dat we lef tonen aan de bal en in de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek een goede pot op de mat leggen met de goede intensiteit."

Fitte selectie

"We moeten namelijk vooral naar onszelf kijken en bezig zijn met de dingen waar we invloed op hebben", weet Oosting. "We hebben alles in eigen hand. Als we tegen Volendam doen wat we moeten doen, goed voetbal spelen, dan is de kans groot dat we een resultaat halen. Na afloop van de wedstrijd zien we wel wat de andere resultaten zijn."

Oosting beschikt over een fitte selectie in aanloop naar het thuisduel met FC Volendam.

Meer uit Voetbal

Mbappé niet in Franse voorselectie voor Spelen, Lacazette wel

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé zit niet in de voorlopige selectie van Frankrijk voor de Olympische Spelen van komende zomer in eigen land. De 25-jarige voetbalvedette had dat zelf graag gewild, maar lijkt geen goedkeuring te hebben gekregen van zijn hoogstwaarschijnlijk toekomstige club Real Madrid. "Clubs hebben de macht om ja of nee te zeggen", zei de Franse coach Thierry Henry op een persconferentie, zonder de naam van Real Madrid te noemen.

1 uur geleden
Malen sluit na verloren Champions League-finale aan bij Oranje

ZEIST (ANP) - Donyell Malen heeft zich aangesloten bij de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller verloor zaterdag met Borussia Dortmund de finale van de Champions League tegen Real Madrid (0-2) en arriveerde zondagavond in Zeist.

2 uur geleden
Willem II stelt Belg Aelbrecht aan als assistent-trainer

TILBURG (ANP) - De Belg Kristof Aelbrecht is komend seizoen in de Eredivisie de assistent van zijn landgenoot Peter Maes bij Willem II. De voormalig trainer van TOP Oss heeft een contract getekend tot de zomer van 2026 bij de gepromoveerde club uit Tilburg. Willem II maakte ook de komst van Stefan Winters als 'performance coach' bekend.

2 uur geleden
Italië mist ook Atalanta-verdediger Scalvini op EK

FLORENCE (ANP) - Italië moet het bij de jacht op een nieuwe Europese titel ook doen zonder Atalanta-verdediger Giorgio Scalvini. Het 20-jarige talent liep zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen Fiorentina een kruisbandblessure op, bevestigde de Italiaanse voetbalbond. Vorige week haakte Internazionale-verdediger Francesco Acerbi al af door een blessure.

3 uur geleden
Scaloni denkt niet meer aan opstappen als bondscoach Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Succescoach Lionel Scaloni is voorlopig toch nog niet van plan te vertrekken bij wereldkampioen Argentinië. De 46-jarige oud-voetballer overwoog eind november op te stappen als bondscoach, maar is daar in aanloop naar de Copa América van later deze maand volledig van teruggekomen.

6 uur geleden
Franse internationals Mbappé en Rabiot trainen individueel

PARIJS (ANP/AFP) - Kylian Mbappé en Adrien Rabiot hebben niet meegetraind met de Franse voetbalploeg. De twee internationals verschenen niet op het veld en deden binnen individuele oefeningen.

15 uur geleden
Trainer Italiano vertrekt na drie jaar bij Fiorentina

FLORENCE (ANP/AFP) - Fiorentina moet op zoek naar een nieuwe trainer. Vincenzo Italiano vertrekt na drie jaar, meldde hij na de laatste competitiewedstrijd bij Atalanta (2-3).

16 uur geleden