Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam in punten gelijk met Roda JC (75). Het iets betere doelsaldo gaf vervolgens de doorslag. Willem II was al verzekerd van directe promotie en is nu ook kampioen. Roda JC gaat de play-offs in.

Johan Hove kopte FC Groningen vlak voor rust op voorsprong. In de tweede helft werd het snel 2-0 door toedoen van Jorg Schreuders. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, met enthousiaste supporters die het veld betraden.

Meer uit Voetbal

Duitsland speelt gelijk tegen Oekraïne (0-0)

NEURENBERG (ANP) - De Duitse voetbalploeg is in een oefeninterland tegen Oekraïne blijven steken op een gelijkspel. In Neurenberg bleven doelpunten uit: 0-0.

1 uur geleden
Voetballers Engeland winnen oefenwedstrijd van Bosnië

NEWCASTLE (ANP) - Engeland heeft de oefenwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina in de aanloop naar het EK in Duitsland gewonnen. Het elftal van bondscoach Gareth Southgate was in Newcastle met 3-0 te sterk dankzij een benutte strafschop van Cole Palmer en doelpunten van Trent Alexander-Arnold en Harry Kane.

1 uur geleden
Nederlands bedrijf verliest kort geding om technologie VAR

HAMBURG (ANP) - De vordering van het Nederlandse bedrijf Ballinno tegen de Europese voetbalbond UEFA en technologiefabrikant Kinexon voor ongeoorloofde productie, verkoop en gebruik van buitenspeltechnologie voor videoscheidsrechters is afgewezen. Dat laat de advocaat van Ballinno weten.

1 uur geleden
Kroatië met Sosa en Ivanusec langs Noord-Macedonië

RIJEKA (ANP) - Met Ajax-verdediger Borna Sosa als basisspeler en Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec als invaller heeft Kroatië een oefeninterland tegen Noord-Macedonië winnend afgesloten. Het werd 3-0 in Rijeka. Een andere Ajax-verdediger, Josip Sutalo, bleef het gehele duel op de bank.

2 uur geleden
Manchester City-middenvelder Nunes alsnog met Portugal naar EK

CRUZ QUEBRADA-DAFUNDO (ANP) - Manchester City-middenvelder Matheus Nunes is alsnog voor het EK voetbal opgeroepen. Hij vervangt de geblesseerde Otávio in de Portugese selectie, zo laat voetbalbond FPF weten.

3 uur geleden
Real-aanwinst Mbappé gaat bij 'club van zijn dromen' spelen

MADRID (ANP) - "Een droom is uitgekomen", meldt Kylian Mbappé op X over zijn overgang naar Champions League-winnaar Real Madrid. De 25-jarige aanvaller komt transfervrij over van Paris Saint-Germain.

3 uur geleden
EK-ganger Schotland met moeite langs Gibraltar

FARO (ANP) - De Schotse voetballers hebben in aanloop naar het EK een oefeninterland tegen Gibraltar moeizaam gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft wisten Ryan Christie en invaller Ché Adams na rust wel te scoren: 0-2.

3 uur geleden