Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

Ajax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen gaat voorlopig als algemeen directeur van Ajax aan de slag. De commercieel directeur blijft die functie uitoefenen totdat zijn club een nieuwe directeur heeft gevonden en die persoon voldoende is ingewerkt.

Ajax is op zoek naar een nieuwe directeur na het terugtreden van Alex Kroes, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan handel met voorkennis in het aandeel Ajax. Kroes heeft zijn werkzaamheden bij Ajax inmiddels hervat als technisch directeur. Hij heeft een nieuw contract ondertekend dat medio 2026 afloopt, zo laat Ajax weten.

De 42-jarige Geelen is vanaf medio 2010 in dienst bij Ajax. In november 2016 maakte hij promotie van hoofd sponsoring naar commercieel directeur. Vanwege zijn tijdelijke functiewijziging draagt Geelen zijn huidige werkzaamheden voor dezelfde interim-periode over aan Cas Biesta, het huidige hoofd marketing en brand partnerships van Ajax.

Groot voetbalverleden

Door de tijdelijke benoeming van Geelen hoeft Michael van Praag de directie niet meer bij te staan als gedelegeerd commissaris. Hij kan zich weer volledig concentreren op zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen.

Met de tijdelijke benoeming van Geelen verschaft Ajax zich tijd in de zoektocht naar een geschikte algemeen directeur. Geelen was vorig jaar in beeld om algemeen directeur Edwin van der Sar op te volgen. De commercieel directeur gaf toen aan dat hij liever een algemeen directeur met een groot voetbalverleden bij Ajax ziet. Die mening heeft hij nog steeds.

'Veel vertrouwen'

"Ik kijk ernaar uit om deze rol tijdelijk op me te nemen", reageert Geelen in een persbericht. "Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is. De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega's optimaal kunnen functioneren."

"Ik ben blij dat Menno dit wil doen", stelt Van Praag. "Hij is een prima directeur die zowel intern als extern draagvlak heeft en dat zelf heeft afgedwongen door de goede en succesvolle manier waarop hij zijn werk voor Ajax al jarenlang doet. Daarnaast is het goed voor Ajax dat Alex vol energie aan de slag is gegaan in zijn nieuwe rol. Wij hebben voor de maanden die voor ons liggen veel vertrouwen in het directieteam dat er nu staat."

Meer uit Voetbal

Van Bommel verliest met Antwerp en grijpt naast Europees voetbal

GENK (ANP) - Antwerp heeft ook de voorlaatste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap niet kunnen winnen. De ploeg van coach Mark van Bommel verloor met 1-0 bij Racing Genk en grijpt naast Europees voetbal.

11 minuten geleden
Van Aanholt heeft laatste wedstrijd voor PSV gespeeld

EINDHOVEN (ANP) - Patrick van Aanholt neemt afscheid van landskampioen PSV. De 33-jarige verdediger maakte zijn vertrek op Instagram bekend. "Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV", schreef hij een dag na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

1 uur geleden
Bondscoach Advocaat neemt Brenet op in selectie Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Bondscoach Dick Advocaat van Curaçao heeft Joshua Brenet opgenomen in de selectie voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Curaçao speelt op 5 juni thuis tegen Barbados en op 8 juni uit tegen Aruba.

1 uur geleden
Aanstaande Liverpool-coach Slot kon kans 'moeilijk negeren'

ROTTERDAM (ANP) - Arne Slot noemt zijn beslissing om Feyenoord te verlaten "bepaald geen eenvoudig besluit". Dat verklaarde de trainer nadat Liverpool en Feyenoord zijn overgang naar Engeland officieel bekendmaakten. "Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap", zei Slot.

1 uur geleden
Liverpool bevestigt komst trainer Slot van Feyenoord

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool heeft de komst van trainer Arne Slot van Feyenoord officieel bevestigd. De 45-jarige Slot wordt vanaf 1 juni de nieuwe coach, afhankelijk van het verkrijgen van een werkvergunning.

2 uur geleden
Vertrekkende coach Bakker ziet bekerwinst Ajax als 'bekroning'

TILBURG (ANP) - Trainster Suzanne Bakker van Ajax zag het winnen van de KNVB-beker als een "bekroning na het harde werken van speelsters en staf in dit fantastische seizoen". De 37-jarige coach zat in Tilburg voor het laatst op de bank bij Ajax, nadat haar aflopende contract niet werd verlengd. "Ik heb zes geweldige jaren bij Ajax gehad en vanavond gaan we dit vieren", zei ze na de gewonnen finale tegen Fortuna Sittard (3-1).

3 uur geleden
Voetbalsters Ajax winnen voor de zesde keer KNVB-beker

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben voor de zesde keer de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van de vertrekkende trainster Suzanne Bakker was in het stadion van Willem II met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Het was de eerste keer dat er een videoscheidsrechter aanwezig was bij een wedstrijd in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

4 uur geleden