Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maleisische topvoetballer op intensive care na aanval met zuur

Maleisische topvoetballer op intensive care na aanval met zuur

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - De Maleisische club Selangor FC weigert vrijdag de openingswedstrijd van het voetbalseizoen te spelen. Diverse spelers waren de afgelopen weken slachtoffer van bruut geweld. Rechtsbuiten Faisal Halim, tevens Maleisisch international, ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur. Zijn teamgenoot Akhyar Rashid raakte gewond bij een overval.

De wedstrijd van vrijdag gaat om de zogeheten Charity Shield. Tegenstander is kampioen Johor Darul Ta'zim. "Na veel overleg en uitgebreide discussies met diverse partijen heeft de club met tegenzin besloten om niet te spelen", liet Selangor weten in een verklaring. "De veiligheid van het team is van het allergrootste belang en we nemen alle vormen van geweld en bedreigingen serieus."

Voorzitter Hamidin Mohamad Amin van de Maleisische voetbalbond heeft topvoetballers in het land geadviseerd om lijfwachten in te huren. Motieven voor het geweld tegen de spelers zijn niet bekend bij de autoriteiten. "Dit is nog nooit gebeurd in het bestaan van de Maleisische competitie", aldus Amin.

Meer uit Voetbal

Courtois onder de lat bij Real Madrid in finale Champions League

LONDEN (ANP) - Thibaut Courtois verdedigt zaterdag het doel van Real Madrid in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Dat bevestigde trainer Carlo Ancelotti op de persconferentie in aanloop naar de eindstrijd op Wembley.

1 uur geleden
Vitesse neemt alsnog afscheid van verdediger Oroz

ARNHEM (ANP) - Het naar de eerste divisie gedegradeerde Vitesse neemt alsnog afscheid van de Oostenrijkse verdediger Dominik Oroz. De voetbalclub uit Arnhem laat weten dat het contract na onderling overleg is ontbonden. Eerder werd de optie in de verbintenis van Oroz nog gelicht.

1 uur geleden
FIFA wil rechten moeders in het voetbal versterken

ZÜRICH (ANP) - De FIFA wil met nieuwe maatregelen voetbalsters en coaches die moeder zijn versterken. Afspraken daarover zijn unaniem goedgekeurd door het bestuur van de voetbalbond en gaan 1 juni in.

2 uur geleden
Turkse media: Fenerbahçe stelt Mourinho aan als nieuwe trainer

ISTANBUL (ANP/DPA) - Jośe Mourinho gaat als trainer van Fenerbahçe aan de slag. Verscheidene Turkse media melden dat de 61-jarige Portugese coach op korte termijn een contract voor twee seizoenen ondertekent.

3 uur geleden
Feyenoord sluit voorbereiding op nieuwe seizoen af tegen Monaco

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord sluit de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 31 juli af met een thuiswedstrijd tegen AS Monaco. De club uit Rotterdam opent de oefencampagne op 6 juli met een uitduel met FC Dordrecht.

4 uur geleden
Nederlands bedrijf sleept UEFA voor rechter om technologie VAR

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse bedrijf Ballinno heeft een kort geding aangespannen tegen de Europese voetbalbond UEFA en technologiefabrikant Kinexon voor ongeoorloofde productie, verkoop en gebruik van buitenspeltechnologie voor videoscheidsrechters. Die zaak dient komende maandag bij de Hamburgse afdeling van de zogenoemde Unified Patent Court, die zich buigt over Europese octrooien.

5 uur geleden
Supporters van Oranje in fanparade van Hardenberg naar Hamburg

ZEIST (ANP) - De KNVB organiseert op 14 juni, de openingsdag van het EK in Duitsland, een fanparade. De voetbalbond hoopt dat dan zoveel mogelijk fans in een oranje karavaan koers zetten richting Hamburg, waar het Nederland elftal op 16 juni tegen Polen speelt.

6 uur geleden