Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts'

Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts'

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien wil dat zijn ploeg zich vrijdag tegen Roda JC afsluit voor het grote enthousiasme dat de afgelopen dagen in de regio is ontstaan over de kans op promotie naar de Eredivisie. "Het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren", spreekt Lukkien via de website van FC Groningen.

Zijn ploeg moet op eigen veld winnen van Roda om zich te verzekeren van directe promotie naar de Eredivisie. Bij een gelijkspel of Groningse nederlaag zijn de Limburgers daar zeker van. "Roda heeft gedurende het gehele seizoen in de top gestaan en dat is knap. Ik denk dat beide ploegen op dit moment stabiel en goed zijn en dat de vorm van de dag en de kwaliteit die we kunnen brengen doorslaggevend gaan zijn", aldus Lukkien.

Groningen kan vrijdag vanaf 20.00 uur tegen Roda beschikken over een grotendeels fitte selectie. Alleen Kristian Lien en Wouter Prins kunnen zeker niet spelen. Voor Luciano Valente moet dat nog blijken.

Meer uit Voetbal

Ophef om gedrag Monaco-speler Camara bij actie tegen homofobie

MONACO (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra wil de "zwaarst mogelijke sancties" tegen Mohamed Camara en zijn club Monaco nadat de voetballer een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt had bedekt met tape.

27 minuten geleden
Feyenoorder Ivanusec en Ajacieden Sutalo en Sosa naar EK voetbal

ZAGREB (ANP) - Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec en verdedigers Josip Sutalo en Borna Sosa van Ajax mogen zich opmaken voor het EK voetbal. Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië zette de drie spelers uit de Eredivisie op de lijst van 26 namen voor het toernooi in Duitsland.

46 minuten geleden
Fagioli na schorsing van zeven maanden terug in selectie Juventus

TURIJN (ANP) - Nicolò Fagioli keert na een schorsing van zeven maanden terug in de selectie van Juventus voor de uitwedstrijd tegen Bologna van maandagavond. De 23-jarige middenvelder werd half oktober geschorst door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) omdat hij illegale sportweddenschappen had afgesloten. Hij gokte ook op voetbalwedstrijden, maar niet op wedstrijden van zijn eigen ploeg. In Italië is het voor voetballers, net als elders in Europa, verboden om te wedden op competities in hun eigen sport.

54 minuten geleden
AZ en trainer Martens maken contractverlenging officieel

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Maarten Martens heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. De club uit Alkmaar meldde zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) al dat de 39-jarige Belg zou aanblijven als coach.

1 uur geleden
Guardiola twijfelt over toekomst bij City na komend seizoen

MANCHESTER (ANP/AFP) - Coach Pep Guardiola heeft na het behalen van de landstitel met Manchester City gehint op een afscheid in 2025. "De realiteit is dat ik dichter bij een vertrek ben dan bij een extra jaar blijven. Het zijn nu al acht jaar, het worden er negen. We gaan tijdens het komende seizoen maar eens over de toekomst praten", zei Guardiola bij tv-zender Sky Sports.

3 uur geleden
Doelman Bizot met Stade Brestois naar Champions League

TOULOUSE (ANP) - Marco Bizot mag volgend seizoen met Stade Brestois aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De 33-jarige doelman won met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Toulouse (0-3) en eindigde zo op de derde plaats van Ligue 1. Bizot verliet drie jaar geleden AZ voor zijn huidige Franse club.

14 uur geleden
Pedri helpt Barcelona met twee treffers aan tweede plaats La Liga

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft in de voorlaatste speelronde de tweede plaats van La Liga veiliggesteld. De club won nog zonder de geblesseerde Frenkie de Jong van Rayo Vallecano (3-0).

15 uur geleden