Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 19 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Financieel

ANP Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

12 minuten geleden
ANP Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

2 uur geleden
ANP Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

3 uur geleden
ANP Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

4 uur geleden
ANP Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

5 uur geleden
ANP Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

6 uur geleden
ANP Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

6 uur geleden
ANP Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

7 uur geleden
ANP Greenpeace vindt dat Unilever zich moet schamen

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisatie Greenpeace heeft geen goed woord over voor de aangepaste doelstellingen van Unilever om het gebruik van nieuw plastic terug te dringen. In plaats van een halvering volgend jaar, zegt het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern achter Axe, Dove en Knorr te mikken op een vermindering met 30 procent in 2026. "Unilever zou zich vandaag moeten schamen", reageert Greenpeace op het nieuws.

7 uur geleden
ANP Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. De pedalen kunnen ook losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

7 uur geleden
ANP Ook Lufthansa annuleert vluchten naar Israël

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

8 uur geleden
ANP Economie eurozone in recessie na krimp in slotkwartaal 2023

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in de laatste drie maanden van vorig jaar toch in een recessie terechtgekomen. In het vierde kwartaal van 2023 was sprake van een krimp van 0,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van nieuwe gegevens.

8 uur geleden
ANP Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

HILVERSUM (ANP) - Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

9 uur geleden
ANP Winst 100-jarige verzekeraar De Goudse gehalveerd

GOUDA (ANP) - De winst van ondernemersverzekeraar De Goudse is in 2023 gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het familiebedrijf, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, kreeg te maken met een toename van het aantal ongevallen met motorrijtuigen, een stijging in arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers en meer brandschade.

11 uur geleden
ANP Schiphol Group koopt stikstofrechten voor vliegveld bij Rotterdam

SCHIPHOL (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group heeft stikstofrechten van twee boerenbedrijven in Zuid-Holland gekocht voor vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van de Volkskrant. Het vliegveld bij Rotterdam heeft een natuurvergunning nodig en moet daarvoor voldoende rechten hebben om stikstof uit te stoten.

12 uur geleden
ANP AEX in het rood door oplopende spanningen Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag omlaag door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De beurshandel was de hele week al nerveus na de Iraanse aanval met drones en raketten op Israël afgelopen weekend, die grotendeels werd afgeslagen. Israël dreigde daarop terug te zullen slaan en heeft naar verluidt in de nacht van donderdag op vrijdag raketten gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt.

12 uur geleden
ANP Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af

LONDEN (ANP) - Voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd. Nu mikt het bedrijf achter merken als Axe, Knorr en Dove op een vermindering van het plasticverbruik van 30 procent in 2026.

12 uur geleden
ANP Giorgio Armani (89) staat open voor fusie of beursgang modeconcern

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Giorgio Armani staat open voor een "fusie of beursgang" van zijn modeconcern, als hij het bedrijf verlaat. De modeontwerper zegt dit in een interview, drie maanden voor zijn negentigste verjaardag.

12 uur geleden
ANP Beurshandel in teken van spanningen in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel in Amsterdam staat vrijdag vooral in het teken van de spanningen in het Midden-Oosten. In Azië doken de aandelenkoersen omlaag na berichten dat Israël in de nacht van donderdag op vrijdag raketten heeft gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt. Israël heeft officieel nog niet gereageerd op de mogelijke aanval, die van een beperkte omvang lijkt te zijn.

13 uur geleden
ANP Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Apple heeft de berichtendiensten WhatsApp en Threads van Meta verwijderd uit zijn Chinese appwinkel. De Chinese autoriteiten hadden daarvoor opdracht gegeven omdat ze een bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid.

13 uur geleden
ANP Beurzen in Azië zakken na berichten aanval Israël op Iran

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen vrijdag flink omlaag. Beleggers reageerden op berichten van de Amerikaanse zender ABC News dat Israël in de nacht van donderdag op vrijdag raketten heeft gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt. De Israëlische strijdkrachten willen vooralsnog niet reageren op de berichten van een mogelijke aanval.

14 uur geleden
ANP Bloembollenteelt is bezig aan opmars

DEN HAAG (ANP) - De bloembollenteelt is aan een opmars bezig in Nederland. De oppervlakte landbouwgrond die gebruikt wordt voor de bollenteelt is in tien jaar tijd met een vijfde toegenomen tot ruim 28.000 hectare, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

21 uur geleden
ANP Flink meer abonnees Netflix, beste eerste kwartaal sinds 2020

LOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft de beste start van het jaar achter de rug sinds 2020, toen de coronapandemie uitbrak. De videostreamingdienst kreeg er in het eerste kwartaal meer dan 9 miljoen abonnees bij. In de eerste drie maanden van vorig jaar zwakte de klantenaanwas nog af tot minder dan 2 miljoen.

22 uur geleden
ANP Nieuw AI-model moeder Facebook goed ontvangen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft donderdag de derde generatie van zijn Llama-model voor kunstmatige intelligentie (AI) gepresenteerd. Beleggers reageerden positief en het aandeel steeg op de beurzen in New York met ongeveer 1,5 procent. Meta streeft ernaar om met deze stap gelijke tred te houden met vergelijkbare technologieën van bedrijven zoals de eigenaar van ChatGPT, OpenAI, en Google.

23 uur geleden
ANP Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

SCHIPHOL (ANP) - Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet worden ingezet. Claimorganisatie EUclaim schat dat door de annuleringen zo'n 1800 passagiers zijn gedupeerd.

1 dag geleden
ANP EU-leiders roepen op tot heffingen op Russische landbouwgoederen

BRUSSEL (ANP) - Er moeten snel importheffingen komen op landbouwproducten die vanuit Rusland of Belarus in de Europese Unie worden ingevoerd. Daartoe roepen de EU-regeringsleiders op na hun tweedaagse top-ontmoeting in Brussel.

1 dag geleden
ANP KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël. Door de vluchten te hervatten onderscheidt KLM zich van bijvoorbeeld easyJet dat onlangs alle vluchten naar Israël opschortte tot eind oktober.

1 dag geleden
ANP EU-leiders nemen 'moeilijke' stap naar gezamenlijke spaarmarkt

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders hebben een "moedige, niet gemakkelijke" stap gezet naar een meer gezamenlijke markt voor spaargeld en investeringen. Ze onderkennen dat zo'n markt "cruciaal is voor de toekomst van de doelstellingen van de Europese Unie" en dat is al heel wat, zegt hun adviseur Enrico Letta.

1 dag geleden
ANP Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

BRUSSEL (ANP) - Nederland is zonder meer bereid soevereiniteit op te geven aan de Europese Unie als het gaat om de Europese interne markt, heeft demissionair premier Mark Rutte gezegd. "De interne markt is het alfa en omega van de Europese Unie", volgens Rutte. "Maar deze markt is niet zo competitief als die van de Verenigde Staten."

1 dag geleden
ANP Slecht weer remt jaarverkoop bier moederbedrijf Bavaria

LIESHOUT (ANP) - Bierbrouwer Royal Swinkels, bekend van merken als Bavaria, Palm, Swinckels en Uiltje, had vorig jaar last van het slechte weer in het voorjaar en najaar waardoor er minder bier werd verkocht. Ook de inflatie, verminderde koopkracht en het gedaalde consumentenvertrouwen drukten op de volumes.

1 dag geleden
ANP Biotechnoloog Pharming hard omlaag op beurs na uitgifte obligaties

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Pharming was donderdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. De onderneming plaatste voor 100 miljoen euro aan obligaties die kunnen worden omgezet in aandelen. Voor beleggers betekent dit toekomstige winstverwatering, daarom werd het aandeel bijna 10 procent lager gezet. Verder waren chipbedrijven net als een dag eerder uit de gratie, terwijl de belangrijkste beursgraadmeters vlak tot licht hoger de handel uitgingen.

1 dag geleden
ANP Parkeren op vliegveld deze zomer weer fors duurder

ENSCHEDE (ANP) - Reizigers moeten dit jaar opnieuw rekening houden met gestegen parkeerprijzen op luchthavens. Dat meldt de website Vliegveldinfo.nl, die de parkeertarieven heeft vergeleken van zestien vliegvelden die Nederlanders en Belgen het meest gebruiken als vertrekluchthaven.

1 dag geleden
ANP Netflix daalt op Wall Street voorafgaand aan cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde donderdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers kijken uit naar de kwartaalresultaten van de streamingdienst, die na de slotbel op Wall Street naar buiten komen. De verwachtingen zijn hooggespannen en kenners rekenen opnieuw op een flinke groei van het aantal nieuwe abonnees.

1 dag geleden
ANP Bundesbank: geen krimp Duitse economie maar lichte groei

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse economie staat er toch iets beter voor dan verwacht. In plaats van de voorspelde krimp is volgens de Bundesbank in het eerste kwartaal van dit jaar sprake van een "lichte groei". De centrale bank waarschuwt wel dat een duurzaam herstel van de grootste economie van Europa nog lang niet zeker is.

1 dag geleden
ANP ACM verplicht bedrijven stroomcapaciteit af te staan om congestie

DEN HAAG (ANP) - Netbeheerders kunnen grote bedrijven voortaan tegen een vergoeding verplichten een deel van hun stroomcapaciteit af te staan op momenten dat het stroomnet overvol is. Daardoor moet er meer ruimte ontstaan voor nieuwe aansluitingen. Dat is een van de maatregelen uit een "breed pakket" dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag heeft gepresenteerd om de problemen rond netcongestie tegen te gaan.

1 dag geleden
ANP Rechter vraagt uitkeringsinstanties om 'oog voor menselijke maat'

UTRECHT (ANP) - Uitkeringsinstanties moeten meer rekening houden met de problemen die kunnen ontstaan bij de terugvordering of herziening van te veel betaalde uitkeringen. Ook moeten de instanties oog hebben voor hun eigen rol bij het ontstaan van die terugbetaling. In dat kader heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB), de hoogste bestuursrechter bij zaken over sociale zekerheid, donderdag uitspraak gedaan. De CRvB gaat voortaan "indringender" toetsen of instanties voldoende letten op de menselijke maat.

1 dag geleden
ANP Tesla schrapt honderden flexbanen in Duitse autofabriek

BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla gaat het aantal tijdelijke werknemers in zijn enige Europese fabriek in de buurt van Berlijn met driehonderd verminderen. Het gaat om flexwerkers die via een uitzendbureau bij Tesla aan het werk waren.

1 dag geleden
ANP EU-leiders streven naar meer financiële kennis bij burgers

BRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders van de Europese Unie streven naar grotere financiële kennis bij burgers. Dat staat in een concept-akkoord voor de EU-top in Brussel over het versterken van de Europese interne markt.

1 dag geleden