Log in

Je moet inloggen of een ZeelandNet account aanmaken om gebruik te kunnen maken van deze feature -- Je kunt nu gelijk inloggen.

Nee bedankt

We hebben 20 "Onderwijs en opvoeding" vacatures voor je gevonden

 • Docent wiskunde

  Kansberekening, worteltrekken en logaritmes. Jij maakt wiskunde bereikbaar voor jouw leerlingen! Voor verschillende scholen in Zeeland en West-Brabant zijn wij doorlopend op zoek naar docenten Wiskunde. Met Wiskunde als verplicht vak voor iedereen, is het een uitdaging ook de leerlingen die de lessen niet zo tof vinden te betrekken. Daar draai jij je hand natuurlijk niet voor om! Docent zijn is meer dan de onderwijstaken alleen, je bent pedagoog, communicatiedeskundige maar ook organisatievirtuoos. In de functie van docent Wiskunde is het jouw taak de leerlingen in het voortgezet onderwijs klaar te stomen richting examens. Voel je vrij om zowel als eerste- of als tweedegrader te reageren. Met docenten in opleiding kom ik ook graag in contact. Ben jij je aan het oriënteren richting een nieuwe uitdaging? Dan ga ik graag met jou het gesprek aan om wensen en ambities te bespreken.

 • Docent engels

  Krimp jij ook ineen als je Steenkolenengels voorbij hoort komen? Pak het probleem aan! Als docent Engels stoom jij de leerlingen klaar voor repetities en examens. Leerlingen komen naar de middelbare school met heel verschillende niveaus in Engels. Jouw taak is de leerlingen te begeleiden in hun verdere taalontwikkeling. Jij kan inspelen op de belevingswereld van de jongeren om ze te inspireren. Voor de klas staan betekent meer dan de onderwijstaken alleen, je bent pedagoog, communicatiedeskundige maar ook organisatievirtuoos. Voor middelbare scholen in Zeeland en West-Brabant zijn wij doorlopend op zoek naar docenten Engels. Zowel met een eerste- als met een tweedegraads bevoegdheid ben je welkom om te reageren. Als je in opleiding bent en alvast aan de slag wil in het onderwijs, lijkt het me ook leuk om in contact te komen.

 • Docent praktijkonderwijs

  Door jouw praktijklessen kunnen deze jongeren stappen zetten richting een mooie toekomst! Voor onze samenwerkingspartners in Zeeland en West-Brabant zijn wij doorlopend op zoek naar een docenten die klaar zijn voor een mooie nieuwe uitdaging. Naast het onderwijzen in de algemene vakken, richten deze scholen zich met name op praktijkvakken. Hier is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. De leerlingen op het praktijkonderwijs ervaren gedrags- en leerproblematiek. Door ze te voorzien van een theoretisch, praktisch en zorgaanbod wordt de basis gevormd voor stappen richting werk of een vervolgopleiding. Als docent in de praktijkvakken maak jij de verschillende aspecten van de technische wereld inzichtelijk voor de leerlingen. In duidelijke taal verzorg je instructie en zet je de jongeren aan het werk. Van houtbewerking tot de basics van koken. Jij kan inspelen op de belevingswereld van de jongeren om ze te inspireren. Heb jij een onderwijsbevoegdheid en ben je bereid net die stap extra te zetten met deze leerlingen? Dan ben je welkom om te reageren. Als je in opleiding bent en alvast aan de slag wil in het onderwijs, lijkt het me ook leuk om in contact te komen.

 • Docent natuurkunde

  Als docent Natuurkunde weet jij dat voor (bijna) alles een rationele verklaring bestaat. Toch?! Als je maar blijft zoeken. Ook jij ontdekt iedere dag nog nieuwe dingen. Met jouw kennis en kunde als basis, leren leerlingen hoe alles uiteindelijk een logische verklaring heeft. Voor middelbare scholen in Zeeland en West-Brabant zijn wij op zoek naar docenten Natuurkunde met een bevoegdheid. Docent zijn is meer dan de onderwijstaken alleen, je bent pedagoog, communicatiedeskundige maar ook organisatievirtuoos. In de functie van docent Natuurkunde is het jouw taak de leerlingen klaar te stomen richting examens. Voel je vrij om zowel als eerste- of als tweedegrader te reageren. Met docenten in opleiding kom ik ook graag in contact. Ben jij je aan het oriënteren richting een nieuwe uitdaging? Dan ga ik graag met jou het gesprek aan om wensen en ambities te bespreken.

 • Docent nederlands

  Weet jij leerlingen warm te maken voor poëzie, debatteren en de Nederlandse grammatica? In de functie van docent Nederlands is het jouw taak de leerlingen van deze school klaar te stomen richting examens. Zie jij het als je roeping de leerlingen in hun (taal-)ontwikkeling te stimuleren en te motiveren? Met Nederlands als verplicht vak voor iedereen, is het een uitdaging ook de leerlingen die de lessen niet zo tof vinden te betrekken. Daar draai jij je hand natuurlijk niet voor om! Docent zijn is meer dan de onderwijstaken alleen, je bent pedagoog, communicatiedeskundige maar ook organisatievirtuoos. Voor onze samenwerkingspartners in Zeeland en West-Brabant zijn wij doorlopend op zoek naar een docent Nederlands. Graag ga ik het gesprek met je aan om wensen en ambities te bespreken. Dan vertel ik je gelijk meer over de diverse mogelijkheden die Maandag® kan bieden.

 • Vakleerkracht engels

  Odyzee is een school voor so en vso en biedt onderwijs op maat aan leerlingen met psychiatrische problemen. Leerlingen met autisme behoren tot onze primaire doelgroep. Het onderwijs wordt in een rustige en veilige leeromgeving aangeboden. In het so werken we in groepen van 14 leerlingen, met een leerkracht én een onderwijsassistent. We werken zoveel mogelijk met methodes uit het regulier basisonderwijs. In het vso werken we toe naar staatsexamens op vmbo-b, -t en havo-niveau. In de onderbouwgroepen werken de leerlingen met een vaste leerkracht. Vanaf leerjaar 3 worden er sectoren en profielen gekozen en krijgen leerlingen ook te maken met verschillende vakleerkrachten. Daarnaast volgen de leerlingen een arbeidstoeleidingstraject.

  3 dagen geleden Stichting Respont HRM - Kloetinge
 • Onderwijsassistent

  De Springplank is een school voor speciaal basisonderwijs. We zijn echter volop in ontwikkeling door het opzetten van zogenoemde SBO+(SO)-groepen. In het kader van thuisnabij onderwijs en vanwege pensionering van collega’s en de ontwikkeling van deze nieuwe groepen zijn we op zoek naar: Onderwijsassistenten (1,75 fte) Je komt te werken in de nieuwe SBO+ groepen. Samen met de leerkracht ben je verantwoordelijk voor een groep leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften t.a.v. gedrag.

  3 dagen geleden Stichting Respont HRM - Terneuzen
 • Leerkracht l11

  Op diverse so, vso en sbo scholen binnen Stichting Respont zijn vacatures. Kijk voor meer info op www.respont.nl

  3 dagen geleden Stichting Respont HRM - Goes
 • Avo docenten

  Try-act heeft plaats voor speciale leerkrachten voor speciale doelgroepen, in het Voortgezet Speciaal Onderwijs regio Rotterdam en het schooljaar 2018/2019. Er is plaats voor leerkrachten in een fulltime aanstelling en voor 0,4 FTE. Wat ga je doen Je geeft les aan de midden of bovenbouw in alle vakken, (zoals Nederlands, Engels, wiskunde en burgerschap) op VMBO niveau, zodat de leerlingen na 4 jaar zijn toegerust op vervolg onderwijs. Jouw lessen zijn gebaseerd op het individuele ontwikkel-perspectiefplan van de leerling, volgens het groepsplan van jouw klas. Op basis van je kennis over basisbehoeften en ontwikkelprocessen van jongeren realiseer je een veilig en gestructureerd  leerklimaat. Je stimuleert de kinderen en hun ouders/opvoeders om via persoonlijk leiderschap zelf de regie over hun leven te nemen. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans! Daarnaast neem je deel aan overlegvormen, gesprekken met ouders en pedagogisch medewerkers. Natuurlijk hou je de vorderingen van iedere leerling bij. Dit alles deel je met ouders en verzorgers, door met hen in gesprek te gaan en ze uit te dagen deel uit te maken van de schoolse ontwikkeling van hun kind.

  3 dagen geleden Try-act EWIV - Renesse
 • Senior p&o functionaris

  Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Terneuzen zijn wij op zoek naar een Senior P&O functionaris voor 40 uur. Als Senior P&O functionaris ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid op een pro-actieve manier. Zo houdt je je bezig met o.a.: - Het ondersteunen en adviseren van de directies en management van de toegewezen bedrijven; - Het ondersteunen en coachen van zowel leidinggevenden als medewerkers in de uitvoering van hun werkzaamheden; - Het coördineren van werving en selectieactiviteiten en begeleiden van P&O gerelateerde projecten; - Je zal betrokken zijn bij de uitvoering van gezondheidsbeleid en voert overleg met de bedrijfsarts.

 • Leerkrachten zomerschool vlissingen

  DE ZOMERSCHOOL De gemeente Vlissingen heeft samen met de schoolbesturen Archipel, Onze Wijs en Prisma de wens uitgesproken een vervolg te geven aan het succesvolle project van onderwijstijd verlenging. Dankzij de (financiële) inzet van genoemde partijen is de uitvoering van de Zomerschool voor het 10e achtereenvolgende jaar mogelijk voor de alle leerlingen van de Vlissingse en Souburgse basisscholen uit de (huidige) groepen 4 t/m 7. WAAROM EEN ZOMERSCHOOL? In de zomerschool wordt gedurende ruim drie weken in de zomervakantie extra onderwijstijd gegeven. De zomerschool is specifiek gericht op leerlingen die ontwikkelingsachterstanden hebben of onderpresteren op het gebied van taal, lezen en rekenen. De keuze is gemaakt om de zomerschool voor deze doelgroep gedurende ruim drie weken in te zetten. Dat betekent een effectieve uitbreiding van de leer- en instructietijd. Deze biedt niet alleen de mogelijkheid de terugval in leerprestaties te voorkomen bij een groep leerlingen. Het biedt tevens een serieuze kans specifieke achterstanden op reken-, lees- en of taalgebied in te lopen. OPZET VAN UITVOERING De Zomerschool Vlissingen zal zomer 2019, afhankelijk van de aanmeldingen, maximaal bestaan uit vier groepen met tussen de 12 en 16 leerlingen (groep 4 t/m 7) die afkomstig zijn uit de gemeente Vlissingen. Iedere groep heeft een volledig bevoegde leerkracht die mede wordt ondersteund door een onderwijsassistent. De inzet van de onderwijsassistent is gericht op een aantal zaken, zoals het ondersteunen van de leerkracht bij de uitvoering van de lesgevende taken en bij het ondersteunen van het levensecht leren in de middag. De Zomerschool telt (max.) vier groepsleerkrachten, twee onderwijsassistenten en een inhoudelijk schoolleider/directeur. De Zomerschool zal gedurende 4 weken in brede school De Combinatie (Vlissingen) zijn gehuisvest. De school start op de donderdag van de eerste schoolvakantieweek (11 juli) en eindigt drie weken later ook op donderdag. Het personeel zal vier weken worden aangesteld en besteedt de eerste drie dagen aan voorbereiding, kennismaking en scholing. De vrijdag na de afsluiting staat in het teken van opruimen en uitwerken van de schriftelijke overdracht aan de reguliere leerkrachten door de inzet van het portfolio. De weekafsluiting zal twee keer op vrijdag en één keer op de laatste donderdag in de derde week met de leerlingen en ouders worden georganiseerd. LEVENSECHT ONDERWIJS Levensecht leren is een concept van leren dat weliswaar verwant is aan begrippen als ‘boeiend leren’ en ‘ervaringsgericht leren’, maar wordt (weer net even) anders ingevuld. We omschrijven levensecht leren als een onderwijskundig concept waarbij het cognitieve leerproces van kinderen heel bewust ondersteund wordt door middel van praktijk- en ervaringsgericht onderwijs dat kinderen in staat stelt om het geleerde te relateren aan hun eigen dagelijks leven en dat van anderen. Het is daarbij van belang dat de professional zich realiseert dat levensecht leren geen synoniem is voor een aanpak waarbij ‘uitstapjes maken’ of ‘leuke activiteiten verzinnen’ centraal staan. Als er in de Zomerschool uitstapjes gemaakt worden of aansprekende activiteiten plaatsvinden, dan staan die uitstapjes en activiteiten nooit op zich: ze dienen altijd het hogere doel, namelijk het aanbieden van lesstof die kinderen kunnen relateren aan hun eigen dagelijks leven en dat van anderen. De lesstof wordt hiermee betekenisvol(ler) voor deze kinderen. Middels levensecht leren kunnen kinderen de koppeling tussen school en de wereld maken en wordt het geleerde relevant binnen een voor kinderen toepasbare en toegankelijke context. Voor meer informatie, zie onze website: www.levensecht-leren.nl

 • Enthousiaste mad scientist gezocht

  Raketten lanceren, robotarmen besturen, bruggen bouwen, insecten bestuderen, ph-waardes meten, ruimtereizen maken,chemische reacties maken en nog veel, veel meer! Krijg je al zin om kinderen op een unieke en uitdagende manier de basis van wetenschap en techniek aan te leren? Dan ben je bij Mad Science aan het juiste adres! Heb jij een passie voor lesgeven, maar wil je niet fulltime voor de klas staan? Wil jij kinderen graag enthousiast maken door ze te laten experimenteren en ontdekken? Dan is werken bij Mad Science iets voor jou! Wij zijn op zoek naar mensen die bruisen van de energie en het enthousiasme. Wij bieden een verrijkende omgeving voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar door het verzorgen van educatieve en entertainende diensten.

  5 dagen geleden Mad Science - Terneuzen
 • Herintredende leerkrachten gezocht

  ....... je hebt korter (of al langer geleden) een Pabo-diploma behaald... ? .........je speelt met de gedachte om weer voor de klas te staan .............. ? ..........je weet niet zeker of dit weer iets voor je is ........................................ ? Wij zijn op zoek naar (ex-)leerkrachten die in bezit zijn van een Pabo-diploma. Daarbij bieden we je vrijblijvend een oriënterend gesprek aan, waarna je kunt inschatten of het basisonderwijs je nog steeds aanspreekt. Indien dat blijkt, gaan wij samen met jou op zoek naar een stageplek bij een schoolbestuur, Daarbij kun je je kennis en vaardigheden weer aanscherpen, zodat je weer helemaal klaar bent voor het hedendaagse onderwijs. Daarna kun je weer, goed voorbereid, aan het werk. Geïnteresseerd in een oriënterend gesprek? Neem contact op met TCOZ: info@tcoz.nl of 0113-745728

 • Leerkracht basisonderwijs m/v

  Transfercentrum Onderwijs Zeeland heeft plaats voor leerkrachten die willen werken in de regio Zeeland en West-Brabant. We hebben werkmogelijkheden voor je op veel van onze aangesloten scholen. Vrijwel alle schoolbesturen in het Zeeuwse en een deel West-Brabantse basisonderwijs zijn bij deze pool aangesloten. Onder onze 220 scholen tref je vooral reguliere basisscholen aan, maar er is ook een aantal scholen voor Speciaal Basis Onderwijs (SBO) en scholen voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Op al onze scholen zetten we leerkrachten in voor korte en lange vervangingen. Ook instroom in langdurig tijdelijke en vaste vacatures wordt door onze vervangingspool verzorgd. Onze externe pool kent uitstekende doorstroommogelijkheden naar de vaste pool en van daaruit naar een vaste benoeming bij een van onze schoolbesturen. Je hebt allerlei keuzemogelijkheden in het werk dat je wordt aangeboden. Zo kun je ervoor kiezen om alleen maar werkaanbod van één school te krijgen of juist van een aantal scholen. Dit kunnen scholen in de buurt zijn of verspreid over een groter gebied. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen in groepen onderbouw of bovenbouw te werken. Allerlei combinaties zijn mogelijk; het werkaanbod dat je ontvangt kun je helemaal naar je eigen wensen inrichten! Je wilt herintreden? Je bent wel in bezit van een diploma, maar je hebt al een aantal jaar niet meer voor de klas gestaan? Dan zoeken wij met je naar een stageplek bij een schoolbestuur waar je je kennis en vaardigheden weer kunt opfrissen. Zodra je weer helemaal gereed bent voor het hedendaagse onderwijs, ga je goed voorbereid aan het werk. Neem contact op met TCOZ als je wilt weten of herintreden iets voor jou is! Je bent met pensioen, maar wilt nog/weer voor de klas staan? Je wilt weer een deel van je tijd met kinderen werken? Indien nodig, helpen we je om een school te zoeken, waar je kunt ervaren hoe het actuele onderwijs in elkaar steekt. Dan kun je je kennis actualiseren, zodat je weer helemaal bij bent en klaar bent voor het huidige onderwijs! Daarna kun je worden ingezet op werkaanbod van je keuze. Neem contact met TCOZ op als je wilt weten wat deze mogelijkheden zijn.

 • Onderwijsassistent m/v

  Transfercentrum Onderwijs Zeeland heeft een aantal plaatsen voor onderwijsassistenten die willen werken in de regio Zeeland en/of West-Brabant. We hebben werkmogelijkheden voor je op veel van onze aangesloten scholen. Vrijwel alle schoolbesturen in het Zeeuwse en een deel West-Brabantse basisonderwijs zijn bij deze pool van TCOZ aangesloten. Onze 220 scholen zijn voor het merendeel reguliere basisscholen, maar er is ook een aantal scholen voor Speciaal Basis Onderwijs (SBO) en scholen voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Op vrijwel al onze scholen kunnen we onderwijsassistenten inzetten voor korte en lange vervangingen. Ook instroom in langdurig tijdelijke en vaste vacatures wordt via onze vervangingspool verzorgd. Onze externe pool kent uitstekende doorstroommogelijkheden naar de vaste pool en van daaruit naar een vaste benoeming bij een van onze schoolbesturen. Vanwege de vele vervangingsverzoeken zijn wij op zoek naar onderwijsassistenten die inzetbaar zijn op één of meerdere van onze scholen. Deze verzoeken zijn zowel kort- als langdurend voor hele dagen en in een aantal gevallen ook voor ondersteuning voor een aantal uren per dag. Ook voor verschillende onderwijs-zorgarrangementen hebben wij aanvragen! Je kunt je opgeven voor elk van deze mogelijkheden!