Log in

Je moet inloggen of een ZeelandNet account aanmaken om gebruik te kunnen maken van deze feature -- Je kunt nu gelijk inloggen.

Nee bedankt

We hebben 16 "Vrijwilligerswerk" vacatures voor je gevonden

 • Coördinator communicatie (m/v)

  Algemeen Je gaat binnen het district initiatief nemen tot -en richting te geven aan- de interne en externe communicatie van de district. Een enthousiaste communicatie-kenner die op vrijwillige basis +/- 2- 4 uur per week vrij wil maken om hulpverlening aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken. Taken • Zorgt voor (een juiste uitvoering van) de interne- en externe Communicatie voor de afdeling. • Beheert website, verzorgt Interne nieuwsbrief en verzorgt / verzameld hier stukjes voor en beheert Sociale Media accounts. • Zorgt voor contacten met media en verzorgt persberichten (met ondersteuning van het district indien wenselijk) en woordvoering voor de afdeling samen met de Algemeen Coördinator. • Signaleert Communicatie-kansen en is bekend (of wil dat worden) met mogelijke communicatie-uitingen om bestaande zichtbaarheid optimaal te benutten. • Zorgt voor een goede samenwerking met de portefeuillehouder Communicatie, andere collega Communicatie Coördinatoren van andere afdelingen binnen het district en de afdeling Communicatie van het VK. • Stelt in overleg met de andere coördinatoren en in lijn met hun plannen en communicatiebehoeften, (jaar)plannen en begroting op voor Communicatie, en bewaakt de inhoud en voortgang van deze werk/jaarplannen.

 • Vrijwilliger voor het zeeuwse bob-team

  Je bent tussen de 18 en 35 jaar en je vindt het leuk om met jongeren in contact te komen. Je gaat in een team van 3 leeftijdsgenoten naar evenementen (meestal in het weekend) in Zeeland waar veel jongeren op afkomen. Je bent daar tijdens een inzet 4 tot 5 uur actief bezig. Je vraagt de bezoekers wie de Bob is en neemt een blaastest af. Heeft de BOB 0% op dan heb je een 100% BOB en die ontvangt van jou een Bob-sleutelhanger. De medepassagiers complimenteer je met de echte BOB en je kunt daarna de alcoholsimulatiebril inzetten. Een eenvoudige opdracht om de sleutels op te rapen en over een lijn te lopen wordt dan een stuk lastiger.

 • Vrijwilligers gezocht vluchtelingenwerk

  Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week. Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past. VluchtelingenWerk locatie Schouwen-Duiveland is op zoek naar diverse vrijwilligers (m/v) voor de begeleiding aan vluchtelingen in onze gemeente. Vluchtelingen zijn een bijzondere doelgroep. Ze zijn losgerukt van hun leven, hebben familie en vrienden achter moeten laten en zijn vaak getraumatiseerd. Wanneer vluchtelingen na hun vergunningverlening in de gemeente komen wonen zijn ze nog maar kort in Nederland. Ze krijgen te maken met ingewikkelde regelgeving en hebben een extra taalbarrière. Om er voor te zorgen dat deze vluchtelingen een goede start krijgen in Nederland, worden ze bijgestaan door de vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Werkzaamheden van deze vrijwilligers bestaan onder andere uit: wegwijs maken van vluchtelingen in hun nieuwe omgeving, aanmelden bij verschillende instanties zoals huisarts, tandarts en school en huisbezoeken om te kijken hoe het de gezinnen vergaat. Wij hebben op dit moment meerdere functies openstaan (o.a. op Maatschappelijk en Juridisch gebied) neem contact op voor een afspraak om samen te bekijken welke functie bij jou past.

  4 dagen geleden Vluchtelingenwerk S-D ( Zierikzee )
 • Vrijwilliger ( middelburg / veere ) sociale cliëntenraad walcheren

  De Sociale Cliëntenraad Walcheren komt op voor de belangen van cliënten van Orionis en alle inwoners van Walcheren met een laag inkomen en biedt hulp informatie en advies. Een belangrijke taak van de SCW is het geven van gevraagd en ongevraagd advies (inspraak) aan Orionis en de Walcherse gemeenten over alles wat cliënten & minima aangaat. Wat gaat wel en niet goed. Hoe pakt het beleid uit in de praktijk voor de doelgroep. Ook adviseert de Sociale Cliëntenraad Walcheren over nieuw beleid (beleidsontwikkeling): Waar moeten Orionis en gemeenten op letten bij het maken van nieuw beleid. Wat is belangrijk voor cliënten & minima. Ervaringen uit de praktijk zijn daarbij heel belangrijk. Daarnaast houdt de SCW op maandag- en donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur voor de gehele doelgroep. Daar bieden wij hulp, informatie en advies. Dat kan o.a. gaan om: Hulp bij invullen van (digitale) formulieren. Toeslagen en regelingen aanvragen. Informatie geven over de Participatiewet en minimaregelingen. Adviseren bij problemen met Participatiewet, Orionis, Werk & Inkomen. Hulp bij bezwaarschriften. Hulp bij aanvragen kwijtschelding Sabewa. Mensen kunnen vertrouwelijk hun ervaringen met Orionis en het armoedebeleid delen met de SCW. De Sociale Cliëntenraad Walcheren is onafhankelijk en werkt op basis van ervaringsdeskundigheid. Ons werkterrein is Walcheren (Middelburg, Veere, Vlissingen). Onze wettelijke aandachtsgebieden: Participatiewet, Werk & Inkomen, Armoedebeleid. Heb je belangstelling om ons team te komen versterken? Reageer dan via het vacatureformulier op onze website. Bezoek voor meer informatie onze website. www.socialeclientenraadwalcheren.nl

 • Enthousiaste uitleenmedewerker m/v

  Voor de uitleen en inname van speelgoed zijn we op zoek naar medewerkers die ons gezellige team willen versterken. Op dit moment hebben we 40 vrijwilligers die de leden helpen op woensdagmiddag, woensdagavond, donderdagmorgen en vrijdagavond. Je helpt de leden en controleert hun speelgoed bij het inleveren. Dit is soms best wat telwerk. We maken gebruik van een eenvoudig computerprogramma en er worden kleine bedragen contant betaald. Je leent altijd uit in een team van 3 of 4 medewerkers, die elkaar goed helpen. Je hebt ongeveer eens per 3 weken één dagdeel (wat je zelf kan kiezen) de uitleen, waardoor deze gezellige vrijwilligersbaan niet al te veel tijd kost. Je mag helpen met nevenactiviteiten, zoals de collecte van Jantje Beton of de buitenspeeldag, maar dit is geen must. Verder maak je ongeveer eens per 9 maanden de speel-o-theek schoon met een andere vrijwilliger (ongeveer 1,5 uur). Je kan 2× per jaar een werkbespreking bijwonen.

  een week geleden speel-o-theek ( Kapelle )
 • Enthousiaste radio makers m/v, en andere belangstellenden die zich graag zouden bezighouden.

  Radio maken is een boeiende en interessante vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuke hobby voor jezelf, maar ook voor al die luisteraars. Je krijgt samen met de vele teamgenoten er dus ook veel voor terug. Door de groei van onze activiteiten is er bij radio SASFM momenteel volop plaats voor gemotiveerde vrijwilligers. Zo zoeken wij momenteel verslaggevers, presentatoren, redactieleden en technici. Je kunt daarbij betrokken zijn bij alle stappen van radioproducties. Van de medewerkers wordt verwacht dat ze enige affiniteit hebben met radio, televisie of internet / website's, enthousiast zijn en per maand ongeveer paar uur beschikbaar zijn.

  een week geleden Radio SASFM ( Heel Zeeland )
 • Vrijwilligers - alleen of met een groep

  Zit jij in een leuke klas, vereniging of sportclub? Ben jij lid van een kerk en/of een vereniging die daaraan verbonden is? Zoekt u voor uw werk, kerkenraad of koor een andere invulling voor uw jaarlijkse gezellige uitstapje? Willen jullie, wilt u met die leuke groep waar jij, waar u deel vanuit maakt zo nu en dan iets doen voor mensen die hulp nodig hebben? Dan biedt Present die mogelijkheid. Stichting Present Walcheren wil een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. Present streeft ernaar een beweging op gang te brengen, waarin iedereen het vanzelfsprekend vindt om zich in te zetten voor een ander. Present doet dit door aan te sluiten bij de wensen en mogelijkheden van de (groep) vrijwilligers: de groep bepaalt wanneer en op welke manier zij zich willen inzetten. De mensen die geholpen worden, zijn mensen die eenzaam zijn, leven in armoede of kampen met fysieke problemen (ziekte, ouderdom of beperking). Present zorgt er samen met verschillende maatschappelijke organisaties voor, dat deze hulp op de goede plek terecht komt. Werkgebied Het werkgebied van Present beslaat heel Walcheren Werkdagen maandag t / m zaterdag ; wanneer het jou uitkomt. Present organiseert en begeleidt groepen vrijwilligers Voor groepen organiseren wij twee type Presentprojecten: Sociale projecten: Het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke of verstandelijke beperking, koffiedrinken met eenzame ouderen of een activiteit in een AZC. Praktische projecten: Helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of een verwaarloosde tuin onder handen nemen. Aanmelden kan alleen of per groep vanaf 2 personen. Ontdek hoe je door als groep een medemens centraal te stellen elkaar op een andere manier leert kennen.

  een week geleden Present Walcheren ( Middelburg )
 • Enthousiaste groepenbegeleiders - het betreft een vrijwillige functie

  Vind jij het leuk om een groep mensen te begeleiden bij het uitvoeren van een project en ook zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan biedt Present jou die mogelijkheid. Stichting Present Walcheren wil een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. Present streeft ernaar een beweging op gang te brengen, waarin iedereen het vanzelfsprekend vindt om zich in te zetten voor een ander. Present doet dit door aan te sluiten bij de wensen en mogelijkheden van de (groep) vrijwilligers: de groep bepaalt wanneer en op welke manier zij zich willen inzetten. De mensen die geholpen worden, zijn mensen die eenzaam zijn, leven in armoede en/of kampen met fysieke problemen (ziekte, ouderdom of beperking). Present zorgt er samen met verschillende maatschappelijke organisaties voor dat deze hulp op de goede plek terecht komt. Werkzaamheden Samen met coördinator project voorbereiden Project voorbereiden voor groepen Vooraf kennismaken met hulpontvanger en contactpersoon groep Benodigdheden project verzorgen Aanwezig bij start en afsluiting van project Tijdens project bereikbaar zijn Terugkoppelen bevindingen aan coördinator Buiten kantoortijden en op zaterdag beschikbaar zijn Administratieve afhandeling project Werkgebied Het werkgebied van Present beslaat heel Walcheren Werkdagen Alle werkdagen zijn mogelijk, ook buiten kantooruren, zaterdag is vaak projectdag Aantal plaatsen 4

  een week geleden Present Walcheren ( Middelburg )
 • Administratief medewerker - het betreft een vrijwillige functie

  Werk je graag voor mensen die aangewezen zijn op hulp van anderen en ben je goed in administratieve werkzaamheden? Dan bieden wij jou een leuke en zelfstandige baan. Stichting Present Walcheren wil een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. Present streeft ernaar een beweging op gang te brengen, waarin iedereen het vanzelfsprekend vindt om zich in te zetten voor een ander. Present doet dit door aan te sluiten bij de wensen en mogelijkheden van de (groep) vrijwilligers: de groep bepaalt wanneer en op welke manier zij zich willen inzetten. De mensen die geholpen worden, zijn mensen die eenzaam zijn, leven in armoede of kampen met fysieke problemen (ziekte, ouderdom of beperking). Present zorgt er samen met verschillende maatschappelijke organisaties voor, dat deze hulp op de goede plek terecht komt. Werkzaamheden Digitaal invoeren van administratieve gegevens Invoerwerkzaamheden vrijwilligersbestand Bijhouden projectadministratie en mailbox Andere voorkomende werkzaamheden Werkgebied Het werkgebied van Present beslaat heel Walcheren. De functie wordt uitgevoerd in het kantoor van Present Werkdagen en -tijden Een dagdeel per week, bij voorkeur op dinsdag(morgen)

  een week geleden Present Walcheren ( Middelburg )
 • Maatschappelijk begeleider

  VluchtelingenWerk locatie de Bevelanden is op zoek naar vrijwilligers (m/v) voor de maatschappelijke begeleiding aan vluchtelingen in de gemeente Goes, Noord-Beveland, Kapelle, Reimerswaal en Borsele. Vluchtelingen zijn een bijzondere doelgroep. Ze zijn losgerukt van hun leven, hebben familie en vrienden achter moeten laten en zijn vaak getraumatiseerd. Wanneer vluchtelingen na hun vergunningverlening in de gemeente komen wonen zijn ze nog maar kort in Nederland. Ze krijgen te maken met ingewikkelde regelgeving en hebben een extra taalbarrière. Om er voor te zorgen dat deze vluchtelingen een goede start krijgen in Nederland, worden ze bijgestaan door de vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Werkzaamheden van deze vrijwilligers bestaan onder andere uit: wegwijs maken van vluchtelingen in hun nieuwe omgeving, aanmelden bij verschillende instanties zoals huisarts, tandarts en school en huisbezoeken om te kijken hoe het de gezinnen vergaat.

  een week geleden VluchtelingenWerk ( Goes )
 • Vrijwillig regio-ondersteuner walcheren

  De regio ondersteuner is een vrijwilliger die contacten onderhoudt met de vrijwillige mentoren en een klankbord is voor hun vragen. De regio ondersteuner behartigt de belangen van Mentorschap in het bovengenoemd gebied. Daarnaast heeft de regio ondersteuner een aantal administratieve Het volledige functieprofiel is op aanvraag beschikbaar. Voor nadere informatie kunt u bellen met Ineke Jongepier, consulent Mentorschap Zeeland, telefoon 06-28337364

  2 weken geleden Mentorschap Zeeland ( Middelburg )
 • Vrijwillig mentor in middelburg

  Voor een cliënt van 43 jaar zoeken wij een mentor. Deze man heeft een verstandelijke beperking, woont zelfstandig in Middelburg en werkt in Vlissingen. Overdag is hij aan het werk, en ’s avonds luistert hij graag naar muziek of speelt een spelletje op zijn nintendo. Hij is een vrolijke man die een mentor nodig heeft om zijn verhaal tegen te vertellen maar ook graag leuke dingen met de mentor gaat doen. De mentor moet een luisterend oor kunnen bieden zonder bemoeizuchtig te zijn.

  2 weken geleden Mentorschap Zeeland ( Middelburg )
 • Vrijwillig mentor in goes

  Voor een vrouwelijke cliënte, die begeleid zelfstandig woont bij het Gors in Goes zoeken wij een rustige, liefst, vrouwelijke mentor. Zij heeft een pittig karakter, maar is erg gevoelig voor humor. Het is dan ook van groot belang dat de mentor gewend is om daar mee om te gaan. Cliënte gaat naar de dagbesteding. Zij vindt het fijn om mentor te krijgen, die net als zij, rookt en houdt van leuke kleding

  2 weken geleden Mentorschap Zeeland ( Goes )
 • Vrijwillig mentor in lewedorp

  Voor een oudere cliënt, die woont in een verzorgingshuis in Lewedorp, met dementie zoeken wij een rustige mentor. Hij vindt het fijn om bezoek te krijgen, zeker als er iemand speciaal voor hem komt. Hij heeft verder geen familie meer. Hij is goed aanspreekbaar en over het algemeen erg tevreden en rustig.

  2 weken geleden Mentorschap Zeeland ( Lewedorp )
 • Vrijwillig mentor in goes

  Voor een jonge vrouwelijke cliënte, die begeleid zelfstandig woont bij het Gors in Goes zoeken wij een rustige liefst, vrouwelijke mentor. Zij heeft parkison en gaat langzaam achteruit. Zij vindt het fijn om een realistische mentor te krijgen, met wie ze ook over haar ziekte kan praten en het vervolg. Zeker omdat ze door haar ziekte binnen niet al te lange tijd meer zorg nodig zal hebben. Zij is snel moe, maar kan ondanks alles nog genieten van kleine dingen.

  2 weken geleden Mentorschap Zeeland ( Goes )