Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 3 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Voetbal Fortuna en Go Ahead Eagles scoren niet, blessure voor Sierhuis

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zijn niet tot scoren gekomen in de competitiewedstrijd in Limburg (0-0). Door het gelijkspel is de ploeg uit Deventer van coach René Hake dicht bij het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna staat elfde.

28 seconden geleden
Financieel Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

13 minuten geleden
Voetbal Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

16 minuten geleden
Voetbal Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.

17 minuten geleden
Voetbal Willem II speelt gelijk in Dordrecht en is terug in Eredivisie

DORDRECHT (ANP) - Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd.

19 minuten geleden
Binnenland Rechter verbiedt aangekondigde staking in busvervoer Twente

UTRECHT (ANP) - De rechter heeft de voor komende maandag aangekondigde staking in het busvervoer in de regio Twente verboden. Dat betekent dat de bussen in steden als Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal op 6 mei toch gewoon rijden. Vervoersbedrijf Arriva had een kort geding aangespannen om de staking, die was aangekondigd door vakbond FNV, te voorkomen.

58 minuten geleden
Financieel NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

59 minuten geleden
Buitenland Hamas-delegatie zaterdag in Caïro voor gesprekken over bestand

CAÏRO (ANP/RTR) - Een Hamas-delegatie arriveert zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro voor gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat meldt de Egyptische staatszender Al Qahera. Vrijdag is CIA-directeur William Burns al in Caïro aangekomen in verband met de gesprekken.

1 uur geleden
Voetbal Dallinga maakt dertiende competitiegoal voor verliezend Toulouse

TOULOUSE (ANP) - Met zijn dertiende doelpunt van het seizoen in de Franse Ligue 1 heeft Thijs Dallinga zijn club Toulouse in het duel met Montpellier niet aan punten kunnen helpen. De bezoekers zegevierden met 1-2.

1 uur geleden
Sport Janssen trefzeker voor Wolfsburg in aanloop naar bekerfinale

WOLFSBURG (ANP) - Mede door een doelpunt van Dominique Janssen hebben de voetbalvrouwen van VfL Wolfsburg in de Duitse competitie gewonnen van 1. FC Köln. Het werd uiteindelijk 5-1.

1 uur geleden
Buitenland Arrestaties in Canada in verband met moord sikh-leider Nijjar

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese politie heeft arrestaties verricht in verband met de moord op de sikh-separatist Hardeep Singh Nijjar in de provincie British Columbia in juni vorig jaar. Dat zei een bron met directe kennis van de zaak tegen persbureau Reuters. Nijjar werd door India bestempeld als een terrorist.

1 uur geleden
Buitenland Israël niet bij openingsceremonie Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - De Israëlische delegatie is zondag niet bij de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Reden is de herdenkingsdag voor de Holocaust in hun land, meldt de European Broadcasting Union (EBU). Er is internationaal kritiek op de deelname van Israël aan het songfestival in verband met de oorlog in Gaza.

2 uur geleden

Sport

Sport Zoekende Verstappen toch snelste in enige vrije training GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft bij de eerste en enige training van de Grote Prijs van Miami de beste tijd neergezet. De regerend Formule 1-wereldkampioen was na een moeizame trainingssessie met een rondje van 1.28,595 in de slotfase de snelste, voor de Australiër Oscar Piastri in de McLaren en de Spanjaard Carlos Sainz in de Ferrari.

2 uur geleden
Sport 3x3-basketbalmannen na twee zeges naar halve finale OKT

UTSUNOMIYA (ANP) - De Nederlandse 3x3-basketbalmannen hebben zich al na twee groepswedstrijden geplaatst voor de halve finales van het tweede olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Japan. Na een zege op Puerto Rico (21-16) werd in het tweede groepsduel Litouwen met 21-18 verslagen.

8 uur geleden
Sport Alcaraz meldt zich af voor masters Rome met armblessure

ROME (ANP) - De Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz heeft opnieuw last van een blessure aan zijn rechterarm. Hij heeft zich om die reden afgemeld voor het masterstoernooi van Rome volgende week, meldt de nummer 3 van de wereld op Instagram.

9 uur geleden

Gezond

Gezond Miljardenverlies Moderna door wegvallen vraag naar coronaprikken

CAMBRIDGE (ANP) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een miljardenverlies geleden, omdat er nauwelijks nog vraag is naar zijn coronavaccins. Het nettoverlies bedroeg 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro), vergeleken met een winst van 79 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar, werd donderdag bekend.

1 dag geleden
Gezond Ruim kwart meer winst voor Ozempic-maker Novo Nordisk

BAGSVAERD (ANP/AFP) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk heeft de winst in de eerste maanden van dit jaar met 28 procent opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf, bekend van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic, hield onder de streep 25,4 miljard Deense kroon over, omgerekend meer dan 3 miljard euro.

1 dag geleden
Gezond Jumbo roept rozijnenbollen terug, want mogelijk chocoladebroodjes

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo roept zakken minirozijnenbollen terug waar mogelijk minichocoladebroodjes in zitten. Daardoor staat het allergeen soja niet op de verpakking vermeld, aldus Jumbo. Mensen die allergisch zijn voor soja, krijgen het advies om de broodjes niet op te eten en terug te brengen naar de supermarkt.

2 dagen geleden
Gezond Aantal gevallen van mazelen stijgt tot 74

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal gevallen van mazelen is licht opgelopen. De ziekte is vastgesteld bij 74 mensen. Dat zijn er tien meer dan halverwege april. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat het aantal infecties in de komende weken verder toeneemt.

2 dagen geleden

Voetbal

Voetbal UEFA keurt EK-selecties van 26 spelers definitief goed

NYON (ANP) - De nationale voetbalteams mogen bij het EK van 2024 in Duitsland volgende maand uit een selectie van maximaal 26 spelers bestaan. De Europese voetbalbond heeft het verzoek de selecties van 23 naar 26 spelers uit te breiden goedgekeurd, zo meldt de UEFA via X.

3 uur geleden
Voetbal AZ strijdt tegen FC Twente voor laatste kans op derde plaats

ALKMAAR (ANP) - AZ legt zich niet neer bij een vierde eindklassering in de Eredivisie. De club uit Alkmaar wil zich zondag met een thuiszege op FC Twente volop mengen in de strijd om de derde positie, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League.

4 uur geleden
Voetbal Trainer Van Bommel staat voor vertrek bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Trainer Mark van Bommel staat voor een vertrek bij Royal Antwerp FC. De 47-jarige oud-voetballer van PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan is na dit seizoen toe aan een nieuwe uitdaging, zo weten media uit Nederland en België.

4 uur geleden
Voetbal Afzwaaiende Van Polen in andere functie verder bij PEC Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Bram van Polen blijft na het beëindigen van zijn actieve voetbalcarrière behouden voor PEC Zwolle. Dat laat algemeen directeur Xander Czaikowski weten op de website van de Zwollenaren.

4 uur geleden

Technologie

Technologie Hoop op coronaprik voor mensen met zwak afweersysteem

LEIDEN (ANP) - Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben hoop gekregen op een coronavaccin dat beter geschikt is voor mensen met een verzwakt immuunsysteem. Die hebben minder baat bij de huidige coronavaccins, die vooral de aanmaak van antistoffen stimuleren. De wetenschappers zijn daarom bezig een ander vaccin te ontwikkelen, dat de aanmaak van bepaalde afweercellen extra bevordert. Bij muizen werkt het al goed, zo is nu vastgesteld.

1 jaar geleden
Technologie Prijs voor 'watermaker' Ap Verheggen

NIEUWERSLUIS (ANP) - Uitvinder Ap Verheggen krijgt de Over Hoop Prijs 2021 (25.000 euro) voor de SunGlacier, een apparaat dat waterdamp uit de buitenlucht condenseert en zo water oplevert op een plek waar dat niet lijkt te zijn. De vinding werd eerder gepresenteerd op de World Expo in Dubai. De koning en de koningin bezochten de installatie daar al en hadden zelfs een paraplu nodig. De SunGlacier leverde er 1200 liter water per dag op, dat als een regen naar beneden kwam. Buiten was het snikheet en gortdroog.

1 jaar geleden
Technologie HAPSS: eerste passagierstoestel in 2028 op waterstof naar Londen

DEN HAAG (ANP) - Vanaf 2028 moet het mogelijk zijn om met een middelgroot passagiersvliegtuig met tot tachtig zitplaatsen op waterstof van Amsterdam over de Noordzee naar Londen te vliegen. Een grote Nederlandse samenwerking bouwt momenteel een waterstofsysteem dat in bestaande vliegtuigen kan worden ingebouwd. Aan het initiatief doen verschillende bedrijven en instanties van eigen bodem mee.

1 jaar geleden
Technologie Bevingen en tsunami's gezien op sterren

GRONINGEN (ANP) - Niet alleen op de aarde komen bevingen voor, dat kan ook op sterren gebeuren. En soms zijn die 'sterbevingen' zo hevig dat er een soort tsunami ontstaat van het materiaal waar de ster van gemaakt is. Dat is een van de ontdekkingen die is gedaan met de Europese ruimtetelescoop Gaia.

1 jaar geleden