Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 20 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Voetbal

ANP Doelman Bizot met Stade Brestois naar Champions League

TOULOUSE (ANP) - Marco Bizot mag volgend seizoen met Stade Brestois aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De 33-jarige doelman won met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Toulouse (0-3) en eindigde zo op de derde plaats van Ligue 1. Bizot verliet drie jaar geleden AZ voor zijn huidige Franse club.

1 uur geleden
ANP Pedri helpt Barcelona met twee treffers aan tweede plaats La Liga

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft in de voorlaatste speelronde de tweede plaats van La Liga veiliggesteld. De club won nog zonder de geblesseerde Frenkie de Jong van Rayo Vallecano (3-0).

2 uur geleden
ANP Invaller Dumfries scoort voor Internazionale tegen Lazio

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries heeft met een rake kopbal een nederlaag voor Internazionale voorkomen. De verdediger scoorde in de 88e minuut voor de kampioen van Italië.

3 uur geleden
ANP Club Brugge heeft titel na zege bij Anderlecht voor het grijpen

BRUSSEL (ANP) - Club Brugge heeft de negentiende landstitel uit de clubgeschiedenis voor het grijpen. Het elftal van trainer Nicky Hayen won in Brussel van Anderlecht: 0-1. Hayen kreeg in de slotfase een rode kaart.

4 uur geleden
ANP Kampioen Aké begint fit aan EK met Oranje

MANCHESTER (ANP) - Als er de komende weken geen gekke dingen meer gebeuren, begint Nathan Aké fit aan het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal. Dat zei de verdediger nadat hij met Manchester City de Engelse landstitel had veroverd.

4 uur geleden
ANP Trainer Klopp zingt samen met fans Liverpool opvolger Slot toe

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft op grootse wijze afscheid genomen bij Liverpool. De 56-jarige Duitser, die negen seizoenen lang hoofdtrainer was van de Engelse topclub, liep door een erehaag van spelers op Anfield. Toen hij bij aanvoerder Virgil van Dijk aankwam besloot hij terug te gaan naar het begin van het veld en nog eens door de erehaag te lopen.

4 uur geleden
ANP Manchester United komt ondanks zege niet verder dan achtste plek

BRIGHTON (ANP) - Manchester United is er via de competitie niet in geslaagd zich voor Europees voetbal te plaatsen. Het elftal van coach Erik ten Hag won op de laatste speeldag bij Brighton & Hove Albion (0-2), maar dat was niet voldoende om van de achtste plaats af te komen.

4 uur geleden
ANP Excelsior-coach Dijkhuizen hoopt op twee mooie weken in play-offs

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior moet na de 4-0-nederlaag bij Feyenoord als nummer 16 van de Eredivisie de nacompetitie in. Trainer Marinus Dijkhuizen baalt, maar blijft geloven in lijfsbehoud. ADO Den Haag is komende week de eerste horde in de play-offs.

5 uur geleden
ANP Chong en Krul degraderen met Luton Town uit Premier League

LUTON (ANP) - Luton Town verdwijnt na een jaar alweer uit de Premier League. De club verloor tijdens de laatste speelronde van Fulham (2-4) en eindigde als achttiende. Burnley en Sheffield United waren al gedegradeerd. Nottingham Forest won bij Burnley (1-2) en handhaafde zich.

5 uur geleden
ANP Manchester City voor vierde jaar op rij kampioen van Engeland

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft zich voor het vierde jaar op rij verzekerd van de Engelse voetbaltitel. Een zege in de thuiswedstrijd tegen West Ham United (3-1) volstond voor het elftal van trainer Pep Guardiola. Voor Manchester City, waar Oranje-international Nathan Aké voetbalt, is het de zesde landstitel in de laatste zeven jaar. Alleen Liverpool kroonde zich in die periode ook tot kampioen, in 2020.

5 uur geleden
ANP Trainer Oosting gaat feestvieren na derde plaats voor FC Twente

ZWOLLE (ANP) - Trainer Joseph Oosting van FC Twente hapte even naar adem na de zwaarbevochten uitzege van FC Twente op PEC Zwolle (1-2). "Dit was een rollercoaster", lachte hij. "Ik moet het nu allemaal nog even laten bezinken. Maar vanavond ga ik los. Dan laat ik de heupjes wel even gelden."

5 uur geleden
ANP Timber maakt na zware knieblessure rentree bij Arsenal

LONDEN (ANP) - Jurriën Timber heeft zijn rentree gemaakt in het eerste elftal van Arsenal. De Nederlandse verdediger, die in augustus een zware knieblessure opliep, viel in de thuiswedstrijd tegen Everton in de 69e minuut in.

5 uur geleden
ANP Slot dankbaar voor gemaakte herinneringen bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - De naar Liverpool vertrekkende trainer Arne Slot kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Feyenoord. In drie jaar tijd pakte hij met de club onder meer de landstitel en de KNVB-beker. Ook bereikte hij in 2022 met de Rotterdammers de finale van de Conference League, waarin werd verloren van AS Roma.

6 uur geleden
ANP De Jong lost Geels af als 'oudste' topscorer van de Eredivisie

EINDHOVEN (ANP) - De 33-jarige Luuk de Jong heeft Ruud Geels afgelost als 'oudste' topscorer van de Eredivisie. Geels kreeg in het seizoen 1980/'81 als 32-jarige speler van Sparta de prestigieuze prijs. PSV'er De Jong werd dit seizoen met 29 goals gedeeld topscorer van de Eredivisie. Vangelis Pavlidis van AZ eindigde op hetzelfde aantal.

6 uur geleden
ANP Martens ook volgend seizoen hoofdtrainer van AZ

ALKMAAR (ANP) - Maarten Martens is ook volgend seizoen hoofdtrainer van AZ. Dat vertelde de Belg na het gelijkspel tegen FC Utrecht in de laatste speelronde van de Eredivisie (3-3). AZ verspeelde een voorsprong van 3-0 en is als vierde geëindigd, goed voor een plaats in de groepsfase van de Europa League volgend seizoen.

6 uur geleden
ANP Heracles Almelo veilig na gelijkspel tegen Fortuna Sittard

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan zich gaan opmaken voor nog een jaar in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde in eigen huis gelijk tegen Fortuna Sittard: 0-0.

7 uur geleden
ANP PSV dankzij De Jong langs RKC, dat zich handhaaft

EINDHOVEN (ANP) - Mede door twee doelpunten van Luuk de Jong is landskampioen PSV er op de laatste speeldag in geslaagd om RKC Waalwijk van zich af te schudden. Het werd 3-1, waardoor de Eindhovenaren op 91 punten kwamen. RKC is ondanks het verlies veilig, omdat concurrent Excelsior bij Feyenoord verloor en een minder doelsaldo heeft.

7 uur geleden
ANP De Jong en Pavlidis delen topscorerstitel met 29 doelpunten

EINDHOVEN (ANP) - Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong zijn topscorer van de Eredivisie geworden. De spits van AZ en PSV hebben het seizoen met 29 competitietreffers afgesloten.

7 uur geleden
ANP Sparta wint op slotdag Eredivisie van Heerenveen

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft op de slotdag van de Eredivisie met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen. De ploeg van coach Jeroen Rijsdijk was al zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal en leek lang een plaatsje te winnen in de eindrangschikking omdat FC Utrecht bij AZ tegen een 3-0-achterstand aankeek op het moment dat Camile Neghli zijn ploeg op voorsprong zette.

7 uur geleden
ANP Ruime zege NEC op Almere met dank aan uitblinker Chery

ALMERE (ANP) - Door de 1-4-uitzege op Almere City FC gaat NEC als nummer 6 de play-offs om Europees voetbal spelen. De ploeg van coach Rogier Meijer kwam in Almere sterk terug van een 1-0 achterstand. Rajiv van la Parra zette Almere City FC met een mooi schot op voorsprong na knullig uitverdedigen van NEC.

8 uur geleden
ANP Go Ahead eindigt als negende na winst op Volendam

VOLENDAM (ANP) - Het al gedegradeerde FC Volendam heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een 1-2-nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

8 uur geleden
ANP Vitesse neemt met gelijkspel tegen Ajax afscheid van Eredivisie

ARNHEM (ANP) - Het gedegradeerde Vitesse heeft met een gelijkspel tegen Ajax (2-2) afscheid genomen van de Eredivisie. De Gelderse club leek op weg naar een zege, maar Steven Berghuis trof in blessuretijd nog doel voor de bezoekers.

8 uur geleden
ANP FC Twente naar voorronden Champions League na uitzege op PEC

ZWOLLE (ANP) - FC Twente heeft op de laatste speelronde de derde plaats van de Eredivisie veiliggesteld. De club uit Enschede won met enige moeite de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-2) en zag concurrent AZ een voorsprong van 3-0 op FC Utrecht verspelen (3-3).

8 uur geleden
ANP Excelsior de nacompetitie in na verlies bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Arne Slot heeft in zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord een overwinning behaald. Het thuisduel met Excelsior eindigde in 4-0, waardoor de stadgenoot de nacompetitie in moet.

8 uur geleden
ANP Union wint bij Cercle Brugge en blijft hoop houden in titelstrijd

BRUGGE (ANP) - Op de voorlaatste speeldag van de play-offs om de Belgische landstitel heeft Union op bezoek bij Cercle Brugge met 2-1 gewonnen. Daardoor blijft het team uit Brussel in de titelrace. Alessio Castro-Montes maakte kort na rust het winnende doelpunt.

9 uur geleden
ANP PSV scoort in elke speelronde en zorgt daarmee voor primeur

EINDHOVEN (ANP) - PSV is de eerste ploeg ooit die in de Eredivisie elke speelronde tot scoren is gekomen. Luuk de Jong maakte zondag op de slotdag tegen RKC vlak voor rust de 1-1 met het hoofd.

9 uur geleden
ANP Crowdfundingsactie levert Vitesse bijna 2 miljoen op

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie van Vitesse heeft de noodlijdende Arnhemse voetbalclub een kleine 2 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt Vitesse op de slotdag van de competitie wanneer het, in voorlopig het laatste Eredivisieduel, thuis tegen Ajax speelt. Vitesse is al gedegradeerd en moet hopen op een licentie voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

14 uur geleden
ANP Montero tijdelijk vervanger ontslagen Juventus-trainer Allegri

TURIJN (ANP) - Paolo Montero zit de laatste twee duels van dit seizoen in de Serie A op de bank bij Juventus. De 52-jarige Uruguayaan vervangt de vrijdag ontslagen trainer Massimiliano Allegri, die zich woensdag in de slotfase van en na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (1-0) verbaal en in gebaar misdroeg. Allegri zou normaal gesproken na het seizoen vertrekken.

14 uur geleden
ANP ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

1 dag geleden
ANP Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

1 dag geleden
ANP Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

1 dag geleden
ANP Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

1 dag geleden
ANP Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

1 dag geleden
ANP Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

1 dag geleden
ANP Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

1 dag geleden
ANP 1. FC Köln degradeert uit Bundesliga

HEIDENHEIM (ANP) - 1. FC Köln is na vijf jaar uit de Bundesliga gedegradeerd. De club verloor in de laatste speelronde van 1. FC Heidenheim (4-1) en is op de zeventiende en voorlaatste positie van de ranglijst geëindigd.

1 dag geleden
ANP Sevilla bevestigt vertrek coach Sánchez Flores aan einde seizoen

SEVILLA (ANP/AFP) - Quique Sánchez Flores vertrekt na dit seizoen als trainer van Sevilla. De zevenvoudig winnaar van de Europa League stelde hem in december aan toen de club zestiende stond in La Liga. Inmiddels staat Sevilla twaalfde.

1 dag geleden
ANP Trainer Xavi vreest niet voor ontslag bij FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Trainer Xavi vreest niet voor zijn toekomst bij FC Barcelona. " Volgens mij is er niet zoveel veranderd" , zei hij op een persconferentie voor het thuisduel van zondag met Rayo Vallecano. "De situatie is volgens mij nog net zoals drie weken geleden, toen we bekend hebben gemaakt dat ik ook volgend jaar nog trainer ben hier."

1 dag geleden