Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 20 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Sport

ANP Meerkamper Roosen plaatst zich in Götzis voor Olympische Spelen

GÖTZIS (ANP) - Sven Roosen heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De 22-jarige atleet uit Eindhoven eindigde op de meerkamp in Götzis in Oostenrijk als tweede met 8517 punten. Daarmee voldeed hij ruim aan de olympische limiet. Sven Jansons werd met een persoonlijk record van 7850 punten zestiende.

5 uur geleden
ANP Zverev wint tennistoernooi van Rome voor tweede keer

ROME (ANP) - Alexander Zverev heeft voor de tweede keer het tennistoernooi van Rome gewonnen. De Duitser was in de finale te sterk voor de Chileen Nicolás Jarry: 6-4 7-5.

5 uur geleden
ANP Motorcrosser Herlings wint tweede manche GP Frankrijk

SAINT-JEAN-D'ANGÉLY (ANP) - In glibberige omstandigheden heeft motorcrosser Jeffrey Herlings de tweede manche gewonnen van de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP. In een mooi gevecht met zijn Franse concurrent Romain Febvre was Herlings de sterkste. Hij bleef Febvre in het Franse Saint-Jean-d'Angély zeven seconden voor.

6 uur geleden
ANP Pogacar verstevigt met veel machtsvertoon koppositie in Giro

LIVIGNO (ANP) - Tadej Pogacar heeft nog maar eens bewezen wie de beste renner in de Giro d'Italia is. De leider van het algemeen klassement heeft met veel machtsvertoon de vijftiende etappe op zijn naam geschreven. De koers, van Manerba del Garda naar Livigno met onderweg onder meer de Passo del Mortirolo, gold als de koninginnenrit. Ook de laatste 50 kilometer gingen overwegend bergop.

8 uur geleden
ANP Verstappen was grip laatste vijftien ronden kwijt

IMOLA (ANP) - Max Verstappen toonde zich na zijn zege in de Grote Prijs van Emilia-Romagna opgelucht. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag Lando Norris in het slot van de race steeds dichterbij komen, maar hield 0,7 seconde over.

8 uur geleden
ANP Verstappen houdt Norris van zich af en rijdt naar vijfde zege

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft in de Formule 1 de Grote Prijs van Emilia-Romagna gewonnen. De 26-jarige coureur van Red Bull vertrok in Imola vanaf poleposition en reed weg van zijn concurrenten. Vanaf de vijftigste ronde kwam Verstappen in de problemen en liep zijn voorsprong op Lando Norris snel terug. De drievoudig wereldkampioen bleef de Britse McLaren-coureur nipt voor. Charles Leclerc finishte in zijn Ferrari als derde.

9 uur geleden
ANP Vollering wint in Burgos haar derde rittenkoers van dit jaar

CANICOSA DE LA SIERRA (ANP) - Demi Vollering heeft ook de derde rittenkoers waaraan ze dit jaar deelnam gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime was in de Ronde van Burgos iedereen de baas. Na de winst in de tweede etappe won ze ook de vierde en laatste rit, waarmee ze haar voorsprong in het klassement verder uitbreidde. Vollering won eerder al de Vuelta Femenina en Itzulia Women, een rittenkoers in Baskenland.

9 uur geleden
ANP Belangrijke zege volleybalsters op Duitsland in Nations League

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede overwinning geboekt in de Nations League. Oranje versloeg in het Turkse Antalya Duitsland, een rechtstreekse concurrent in de strijd om een olympisch ticket, met 3-1. De setstanden waren 25-21 21-25 25-23 en 25-20.

10 uur geleden
ANP Breakdancer Demierre met eindzege in Shanghai dicht bij Spelen

SHANGHAI (ANP) - Breakdancer Lee-Lou Demierre heeft door het winnen van de Olympic Qualifier Series in Shanghai een enorme stap gezet richting deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

11 uur geleden
ANP Tennisser Sinner hervat training in aanloop naar Roland Garros

MONTE CARLO (ANP/AFP) - Tennisser Jannik Sinner heeft een week voor de start van Roland Garros de training hervat. De Italiaan plaatste op sociale media foto's waarop hij in actie is te zien op een gravelbaan in Monte Carlo.

11 uur geleden
ANP Marathonloper Abdi maakt rentree in stratenloop in Manchester

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische marathonloper Bashir Abdi begint zijn seizoen op 26 mei met een 10 kilometer op straat in Manchester. Door een stressfractuur moest hij begin februari afzeggen voor de marathon van Tokio, een wedstrijd die hij zou lopen ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Abdi pakte, opgezweept door zijn Nederlandse concurrent en vriend Abdi Nageeye, brons op de Spelen van Tokio in 2021. Nageeye veroverde daar het zilver.

11 uur geleden
ANP Kanovaarders Teunissen en Otten naar Olympische Spelen

LJUBLJANA (ANP) - Lena Teunissen en Joris Otten hebben op de EK kanoslalom op het onderdeel kano (C1) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd. Teunissen had bij de vrouwen genoeg aan een elfde landenplek in de voorrondes en Otten bij de mannen aan een twaalfde landenplek. Niet eerder nam Nederland deel aan de Spelen in de C1.

12 uur geleden
ANP Judoka's Van Krevel en Jaring vroegtijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Judoka Naomi van Krevel is op de openingsdag van de WK judo vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse tot 52 kilogram. De 24-jarige Nederlandse ging na een bye in de eerste ronde onderuit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

13 uur geleden
ANP Tweede plaats triatlete Klamer in wereldbekerwedstrijd Mexico

HUATULCO (ANP) - Triatlete Rachel Klamer is tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco tweede geworden. In de eindsprint om de zege moest de Nederlandse alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan.

14 uur geleden
ANP Turnster Biles onderstreept kandidatuur voor Spelen Parijs

HARTFORD (ANP/DPA) - De Amerikaanse turnster Simone Biles is haar seizoen gestart met winst in de US Classic. De 27-jarige Biles mikt op haar derde Olympische Spelen en zal zich eind juni bij de Amerikaanse trials, waar de tickets voor de Spelen worden verdeeld, in het team moeten turnen.

14 uur geleden
ANP Bols concurrente McLaughlin-Levrone snel op 200 meter

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone heeft bij wedstrijden in Los Angeles de op een na beste jaartijd gerealiseerd op de 200 meter. De olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400 meter horden kwam tot een tijd van 22,07, een persoonlijk record. McLaughlin-Levrone is de voornaamste concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden, maar de 24-jarige Amerikaanse heeft zich op dat onderdeel al bijna twee jaar niet meer laten zien.

15 uur geleden
ANP Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

16 uur geleden
ANP Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

16 uur geleden
ANP Doncic leidt basketballers Mavericks naar halve finale play-offs

DALLAS (ANP/DPA) - Aan de hand van Luka Doncic hebben de basketballers van Dallas Mavericks ten koste van Oklahoma City Thunder de halve finales bereikt van de play-offs om de titel in de NBA. De nipte 117-116-zege was genoeg om de best-of-sevenserie met 4-2 te beslissen. De aanstaande tegenstander komt uit de laatste partij tussen titelverdediger Denver Nuggets en Minnesota Timberwolves. Daar staat het na zes duels 3-3.

17 uur geleden
ANP Verstappen hoopt McLarens weer te verslaan op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen gaat in de Grote Prijs van Emilia-Romagna vanaf poleposition op jacht naar zijn zevende seizoenszege in de Formule 1. De regerend wereldkampioen wacht een strijd met de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. Norris won de laatste race, de Grote Prijs van Miami en staat na een straf voor zijn teamgenoot Piastri naast Verstappen op de voorste rij.

21 uur geleden
ANP Bokser Oesik verslaat Fury en heeft alle wereldtitels zwaargewicht

RIYAD (ANP) - Bokser Oleksandr Oesik heeft de tweekamp om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Na twaalf ronden werd de 37-jarige Oekraïener door twee van de drie juryleden aangewezen als de winnaar.

22 uur geleden
ANP Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

1 dag geleden
ANP Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

1 dag geleden
ANP Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

1 dag geleden
ANP BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

1 dag geleden
ANP Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

1 dag geleden
ANP Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

1 dag geleden
ANP Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

1 dag geleden
ANP Ganna klopt Pogacar nu wel in tijdrit van Giro d'Italia

DESENZANO DEL GARDA (ANP) - Filippo Ganna heeft de veertiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaan van Ineos Grenadiers was de snelste in een vlakke tijdrit over ruim 31 kilometer, van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda.

1 dag geleden
ANP Verstappen verovert dit seizoen voor zevende keer op rij de pole

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft voor de zevende keer op rij dit seizoen de pole veroverd. De regerend wereldkampioen in de Red Bull was met 1.14,746 de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 en troefde daarmee de McLaren-coureurs Oscar Piastri uit Australië en de Brit Lando Norris af.

1 dag geleden
ANP Sprinter Groenewegen geklopt in Veenendaal door Noor Gudmestad

VEENENDAAL (ANP) - Wielrenner Dylan Groenewegen is er niet in geslaagd voor de zesde keer de eendagswedstrijd Veenendaal-Veenendaal te winnen. De sprinter van Team Jayco AlUla werd na 171,6 kilometer derde in de massasprint. De zege ging naar de Noor Tord Gudmestad van Uno-X Mobility. Groenewegen moest ook de Belg Simon Dehairs voor laten gaan.

1 dag geleden
ANP Wiebes sprint met overmacht naar ritzege in Burgos

MELGAR DE FERNAMENTAL (ANP) - Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlandse renster van SD Worx-Protime was oppermachtig in de sprint van het peloton, na een rit van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. Wiebes hield de Italiaanse Clara Copponi en de Nederlandse Maike van der Duin achter zich. In de groep vond er anderhalve kilometer voor de streep nog een massale valpartij plaats.

1 dag geleden
ANP Verstappen zesde in derde vrije training GP Emilia-Romagna

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft zich in de derde training voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 niet kunnen verbeteren ten opzichte van de eerste dag. In de derde vrije training, twee keer onderbroken door een rode vlag terwijl de tijd doorliep, was de beste tijd voor Oscar Piastri. De Australiër kwam in zijn McLaren op het circuit van Imola tot een tijd van 1.15,529. Verstappen gaf op mediumbanden 0,873 seconde toe waardoor de leider in de WK-stand in zijn Red Bull als zesde werd gerangschikt.

1 dag geleden
ANP Sprinter Bauhaus niet meer van start in Giro d'Italia

CASTIGLIONE DELLA STIVIERE (ANP) - De Duitse wielrenner Phil Bauhaus gaat zaterdag niet meer van start in de veertiende etappe van de Giro d'Italia. Zijn ploeg Bahrain Victorious meldt voor de 29-jarige sprinter weinig kansen meer te zien in de zware laatste week van de Italiaanse rittenkoers. Bauhaus eindigde tot nu toe vier keer in de top 10, telkens op dagen dat er niet veel geklommen hoefde te worden.

1 dag geleden
ANP Chileen Jarry verslaat Paul en treft Zverev in eindstrijd in Rome

ROME (ANP) - De Chileense tennisser Nicolás Jarry heeft zich ten koste van de Amerikaan Tommy Paul geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De nummer 24 van de wereld was in drie sets te sterk voor de mondiale nummer 16: 6-3 6-7 (3) en 6-3.

2 dagen geleden
ANP Dopingschorsing van zes jaar voor langeafstandsloper Kwemoi

MONACO (ANP/RTR) - De Keniaanse langeafstandsloper Rodgers Kwemoi is voor zes jaar geschorst na achttien gevallen van bloeddoping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU.

2 dagen geleden
ANP Nederlandse triatleten op gemengde estafette naar de Spelen

HUATULCO (ANP) - De Nederlandse triatleten hebben tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco een olympisch ticket bemachtigd op de gemengde estafette. Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer eindigden als tweede en dat was net voldoende voor plaatsing.

2 dagen geleden
ANP Djokovic accepteert wildcard voor ATP 250-toernooi in Genéve

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de laatste wildcard geaccepteerd voor het ATP 250-graveltoernooi in het Zwitserse Genève dat vanaf 19 mei wordt gespeeld. Een week later begint Roland Garros, waar de Servische nummer 1 van de wereld zijn titel verdedigt.

2 dagen geleden