Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

Vetter, die de zevenkamp in Götzis in 2022 won, was de beste op het derde onderdeel, het kogelstoten, met 15,37 meter. Emma Oosterwegel staat na de eerste dag tiende met 3684 punten. Beide meerkampsters zijn al gekwalificeerd voor de Spelen van Parijs.

Sven Roosen staat na de eerste dag van de tienkamp op de zesde plaats. De 22-jarige atleet hoopt zich in Götzis te kwalificeren voor de Spelen van Parijs en moet daarvoor de limiet van 8460 punten halen. Na vijf onderdelen heeft hij 4398 punten. Roosen won zaterdag de afsluitende 400 meter in een persoonlijk record van 46,64 seconden.

Sven Jansons is halverwege dertiende met 4138 punten. De leiding is in handen van de Zwitser Simon Ehammer met 4601 punten.

Meer uit Sport

Tour de France start in 2026 in Barcelona

BARCELONA (ANP) - De Tour de France start in 2026 in Barcelona. Dat meldt de organisatie van de grootste wielerronde. Het betreft de 113e editie en de start staat gepland voor zaterdag 4 juli. De Spaanse stad is in het verleden al vaker start- of aankomstplaats van een etappe geweest. De laatste keer was in de Tour van 2009.

11 minuten geleden
Thompson-Herah zal olympische titel 200 meter niet verdedigen

KINGSTON (ANP/RTR) - Vijfvoudig olympisch kampioene Elaine Thompson-Herah verdedigt op de Olympische Spelen van Parijs niet haar titel op de 200 meter. De 31-jarige atlete heeft zich alleen ingeschreven voor de 100 meter bij de Jamaicaanse kampioenschappen eind juni, waar de olympische tickets worden verdeeld.

3 uur geleden
Motorcoureur Van der Mark verlengt bij fabrieksteam BMW

GUISBOROUGH (ANP) - Motorcoureur Michael van der Mark rijdt ook in 2025 voor het fabrieksteam van BMW. Daardoor komt hij opnieuw uit in het World Superbike, met zijn Turkse teamgenoot Toprak Razgatlioglu.

13 uur geleden
Na Sabalenka meldt ook Jabeur zich af voor de Spelen

BERLIJN (ANP) - In navolging van Aryna Sabalenka heeft ook Ons Jabeur laten weten niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. De Tunesische tennisster zegt op sociale media dat de overgang naar gravel te snel gaat en fysiek te veel van haar vraagt. In het verleden kampte ze met knieproblemen.

14 uur geleden
'Competitieve' Vingegaard maakt kans op deelname aan Tour

MOORDRECHT (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk met welke renners de door blessures geplaagde wielerploeg Visma - Lease a Bike op 29 juni aan de start staat van de Tour de France. Titelverdediger Jonas Vingegaard kan volgens sportief directeur Merijn Zeeman deelnemen als hij "competitief" is.

15 uur geleden
Titelverdedigster Ostapenko snel uitgeschakeld in Birmingham

BIRMINGHAM (ANP) - Tennisster Jelena Ostapenko is al in de eerste ronde van het grastoernooi van Birmingham uitgeschakeld. De titelverdedigster uit Letland ging met 6-3 6-3 onderuit tegen de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto.

18 uur geleden
EK turnen in 2025 van Tel Aviv naar Leipzig

LAUSANNE (ANP) - De EK turnen in 2025 worden gehouden in Leipzig. Dat meldt de Europese turnbond European Gymnastics. Het evenement zou aanvankelijk in Tel Aviv zijn, maar in maart werd duidelijk dat dit door de "huidige situatie in Israël" niet kon doorgaan. Met de situatie in Israël doelde de bond op de oorlog tussen Israël en Hamas.

20 uur geleden