Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Motorcrosser Herlings wint tweede manche GP Frankrijk

Motorcrosser Herlings wint tweede manche GP Frankrijk

SAINT-JEAN-D'ANGÉLY (ANP) - In glibberige omstandigheden heeft motorcrosser Jeffrey Herlings de tweede manche gewonnen van de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP. In een mooi gevecht met zijn Franse concurrent Romain Febvre was Herlings de sterkste. Hij bleef Febvre in het Franse Saint-Jean-d'Angély zeven seconden voor.

De overwinning over twee manches ging wel naar thuisrijder Febvre dankzij zijn derde plek in de eerste manche en en tweede plek in de tweede manche. Herlings was in de eerste manche op de zesde plaats geëindigd. De 29-jarige Brabander besloot de GP in Frankrijk hierdoor op de tweede plek. De Sloveen Tim Gajser, die de eerste manche had gewonnen, eindigde overall als derde.

In de top 11 van de GP waren behalve Herlings nog drie Nederlanders te vinden; Calvin Vlaanderen (7), Brian Bogers (10) en Glenn Coldenhoff (11).

In de WK-stand gaat Gajser na zeven rondes nog altijd aan de leiding, met 348 punten. Herlings staat vierde met 287 punten.

Meer uit Sport

Wielrenner Pedersen wint eerste etappe in Critérium du Dauphiné

SAINT-POURÇAIN-SUR-SIOULE (ANP) - Wielrenner Mads Pedersen heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Deen van Lidl-Trek was na 172,5 kilometer met start en finish in Saint-Pourçain-sur-Sioule de snelste in de massasprint. Hij bleef de Ier Sam Bennett en de Fransman Hugo Page voor.

30 minuten geleden
Tennisser Tsitsipas na moeizame start langs Italiaan Arnaldi

PARIJS (ANP) - Stefanos Tsitsipas heeft ten koste van Matteo Arnaldi de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Griekse nummer 9 van de plaatsingslijst had het twee sets heel moeilijk met de Italiaan, maar kon uiteindelijk toch juichen: 3-6 7-6 (4) 6-2 6-2.

1 uur geleden
Bagnaia pakt vierde GP-zege bij Grote Prijs van Italië

FLORENCE (ANP) - Francesco Bagnaia heeft bij de Grote Prijs van Italië zijn vierde zege van het seizoen in de MotoGP gepakt. De Ducati-coureur troefde op het circuit van Mugello zijn landgenoot Enea Bastianini en de Spanjaard Jorge Martín af.

2 uur geleden
Tennisser Koolhof strandt vroegtijdig in dubbelspel Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Wesley Koolhof is met zijn dubbelpartner Nikola Mektic al in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Het als zevende geplaatste duo verloor in drie sets van de Australiërs Max Purcell en Jordan Thompson: 6-4 4-6 4-6. De partij duurde zo'n 2,5 uur.

4 uur geleden
Motorcoureur Veijer tweede in Moto3-race in Italië

MUGELLO (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is tweede geworden bij de Moto3-race van de Grote Prijs van Italië. Op het circuit van Mugello moest hij alleen de Colombiaan David Alonso, die vanaf pole vertrok, voor zich dulden. De Japanner Ryusei Yamanaka eindigde als derde.

4 uur geleden
Tennisster Swiatek staat geen enkele game af tegen Potapova

PARIJS (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was in twee sets te sterk voor de Russische Anastasia Potapova, de mondiale nummer 41. Na 40 minuten was het al 6-0 6-0.

5 uur geleden
Jamaicaan Seville snelste atleet van dit jaar op 100 meter

KINGSTON (ANP/BELGA) - De 23-jarige Jamaicaanse atleet Oblique Seville heeft zaterdagavond (lokale tijd) de snelste 100 meter van dit jaar gelopen. Bij wedstrijden in Kingston (Jamaica) klokte hij 9,82 seconden. Daarmee hield hij de Amerikaanse wereldkampioen Noah Lyles (9,85) achter zich.

7 uur geleden